درسهای زمانه شناسی - محرم الحرام 1447

مديران انجمن: نبض زمان, نبض زمان

درسهای زمانه شناسی - محرم الحرام 1447

پستتوسط 00343179 » جمعه آگوست 01, 2025 10:14 pm

بسم الله الرحمان الرحیم
00343179

تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 001

پستتوسط 00343179 » جمعه آگوست 01, 2025 10:24 pm

فرمانده سابق سپاه ولی امر (حفاظت از رهبری) و مشاور فعلی فرمانده سپاه:
آن کسی که علی‌رغم مطالبه فرماندهان، مانع انجام وعده صادق‌۳ شد، رهبر عزیز بودند و
و آن کسی که تصمیم به مذاکره غیر مستقیم گرفت، شخص رهبر انقلاب بود

https://www.khabarfoori.com/fa/tiny/news-3150052
نتيجتا
1- تمام اتهامات چندين ساله به رئيس جمهورهاى اصلاح طلب و دولتها و وزراى خارجه، از سوي كل جرياني كه هرگونه مذاكره (حتى با دستور و مديريت رهبر در جزئيات) ووو را خيانت جلوه ميدادند = اتهامات دروغ بود / و چون جريان افراطي باطنا مطلع بود از اينكه اگر مذاكره مي شود يا نمي شود بدستور رهبر است ودولتها و رؤساي جمهور و وزراى خارجه شان اختياري مستقل ندارند = بنابراين تمام جوسازيها بهتان و صرفا براى حذف جناح رقيب و سوء استفاده و بخاطر بي اطلاعي مردم از منشا تصميمات بود و عدم منع جرياين افراطي در اتهامات و انتشار فقط مواضع (ضد مذاكره ووو رهبر) و عدم نشر دستورات مذاكره ووو كه نتيجتا دولتها رؤسا و وزراى خارجه شان متهم مي شدند

2- براى عدم پاسخ واقعي سپاه و ارتش (مثل ضربات اخير به تلاويو وحيفا)
به عملياتهاى حذفي امريكا و اسرائيل از حذف سردارسليماني و فرماندهان در سوريه و لبنان تا حادثه بالگرد و ترور هنيه و فرماندهان لبناني و نصرالله )
نيروهاى نظامي و متهم كردن فرماندهان سپاه به نفوذ و خيانت فرماندهان شهيد (در برخي اظهارات خصوصي)
تا برسد به وعده صادق هاى نمايشي ووو
= همه بهتان و ظلم به آن فرماندهان شهيد بود
و منع اقدام يا اكتفا به عمليات نمايشي يا عدم بازدارنده در همين وعده صادق سه
و شدت و ضعف پاسخها هم مربوط به عدم تصميم رهبر حكومت بوده و برهمين منوال بوده است
و فرماندهان نظامي شهيد سپاه و ارتش كوتاهي نكرده اند
بلكه حتى عدوم ورود به ميدان بعد شروع طوفان الاقصى در غزه و لبنان
(برخلاف توافق قبلي همزمان از همه ميدانها (وحدة الساحات ايران عراق و سوريه وفلسطين و يمن)
و تنها ماندن اهل غزه و لبنان وووو
هيج ربطي به فرماندهان سپاه نداشته و تصميم بالاتر بوده است
حتى اجازه شليك ندادن به حزب‌الله تا اينكه همه راشهيد وانبارهاى موشكش را اسرائيل نابود كند
ناشي از ضعف در وقت اقدام عملي فوري محكم بازدارنده بود
كه دشمن پیام ضعف و ترديد بگيرد و يكي يكي از بين ببرد و اخر كار ايران تنها بماند
فقط حيف و صد حيف و هزار حيف براى از دست رفتن فرماندهان ايراني سپاه و حزب الله
و عواقب عدم حمايت كوبنده و مستقيم ايران
و آثارش درغزه و لبنان و يمن وايران

3- ترديد كردن در وقت عمل
آن هم بعد دهها سال شعار تندتر از توانايي
و عدم جرأت اقدام به موقع
= بسيار خسارت بار است بلكه دشمن را مثل الان چنان جري كرده است كه مي بينيد
و اينها با راهپيمايي و تشييع جنازه با شكوه و ثواب شهادت و صبر مردم داغديده غزه و لبنان و يمن و ايران وووو جبران نمي شود

خداوندا فقط بايد امام زمان را با اختيارات و قدرت كامله به فرياد مواليان آل محمد ومسلمين برساني
و الا طواغيت و ابليس و جنودشيطان و دشمنان خداوند و مخالفان دين حق خوشحال می شوند
= خداوندا اينقدر به اين دشمنان خودت ميدان نده آمين رب العالمين
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 002

پستتوسط 00343179 » جمعه آگوست 01, 2025 10:28 pm

کل اینترنت را در ۱۸ روز به زبانهاىى مختلف ترجمه می‌کنیم!

https://www.jomhornews.com/fa/news/183307/
یارک کوتایلوفسکی، بنیانگذار و مدیرعامل DeepL می‌گوید: کمپانی ترجمه‌ی متن مبتنی‌بر هوش مصنوعی، وعده داد کل اینترنت را فقط در ۱۸ روز به زبان‌های مختلف ترجمه کند.
چطور چنین چیزی ممکن است؟ سرویس ترجمه‌ی هوش مصنوعی DeepL موفق شد زمان لازم برای ترجمه‌ی کل محتوای اینترنت را به فقط ۱۸٫۵ روز کاهش دهد؛ این عدد درمقایسه با رکورد قبلی ۱۹۴ روز بیش از ۹۰ درصد بهبود یافته است
بر اساس بیانیه‌ی رسمی DeepL، این دستاورد با استفاده از ابرکمپیوتر انویدیا DGX SuperPOD با تراشه‌های DGX GB200 در دیتاسنتر EcoDataCenter محقق شده است. این سومین‌بار است که شرکت مورد اشاره از فناوری‌های پیشرفته‌ی تیم سبز برای ارتقای پلتفرم هوش مصنوعی زبان خود بهره می‌برد.
اينشركت دقيقترين ترجمه را ارائه مي كند
https://www.deepl.com/en/translator
https://play.google.com/store/apps/deta ... ator&hl=fa

DeepL دستیار ترجمه و نوشتن هوش مصنوعی شما برای ترجمه های دقیق، اصلاحات گرامری قدرتمند و بهبود سبک واضح است. با قدرت هوش مصنوعی زبان پیشرفته، DeepL به شما امکان می دهد متن، عکس، فایل و حتی گفتار را به بیش از 30 زبان در حال حرکت ترجمه کنید. همچنین پیشنهادهای نوشتاری هوشمندانه ای را برای انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و اسپانیایی ارائه می دهد تا به شما کمک کند متون واضح، بدون خطا و تاثیرگذار را به راحتی ایجاد کنید. بنابراین تمام ارتباطات تلفن همراه شما، از ایمیل ها گرفته تا پست های رسانه های اجتماعی، با حرفه ای بودن و اعتماد به نفس می درخشد.
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 003

پستتوسط 00343179 » جمعه آگوست 01, 2025 10:30 pm

حملات مردم اسرائيلي مخالف حكومت و ارتش اسرائيل
به تأسیسات شامل یک سامانه فناوری متعلق به فرماندهی مرکزی ارتش رژیم
حمله كرده و بعد از آنكه اجناس مفيد آنرا غارت كردند و بردند
ساختمان آنرا نيز به آتش كشيدند که بر اثر آتش‌سوزی آسیب دید.

https://akharinkhabar.ir/world/10568098/
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 004

پستتوسط 00343179 » جمعه آگوست 01, 2025 10:37 pm

گزارش يك ايراني از نحوه رفتن به فلسطين اشغالي در ايام جنگ 12 روزه اسرائيل عليه ايران

از قاهره به بیت‌المقدس؛ «سوار بر موشک به اسرائیل آمده‌ای؟»‌
نویسنده,ژیار گل = شغل,خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی در امور بین‌الملل
https://ichef.bbci.co.uk/ace/ws/800/cps ... 9.jpg.webp
روز حمله اسرائیل به ایران، به عنوان تیمی از بی‌بی‌سی فارسی در تلاش بودیم که از طریق اردن به اسرائیل پرواز کنیم. اما وقتی به سمت فرودگاه هیثرو لندن می‌رفتیم، پیامی روی گوشی ظاهر شد: «پرواز لغو شد. حریم هوایی اردن و اسرائیل بسته شده است.»
بلافاصله مسیر جایگزینی پیدا کردیم: پروازی به قاهره در مصر و از آنجا به شهر ساحلی شرم‌الشیخ در دریای سرخ. از آنجا باید راهی برای رسیدن به گذرگاه مرزی طابا به اسرائیل پیدا می‌کردیم.
اما مصراجازه حمل وسا‌يل فیلمبرداری و پخش زنده را نمی‌دهد. قرار شد فیلمبردار با اولین پرواز ممکن از اردن خود را به اسرائیل برساند و من راهی مصر شدم.
در فرودگاه شرم‌الشیخ، در میان جمعیت به دنبال کسی می‌‌گشتم که سفر مشابهی در پیش داشته باشد. ترجیحا خبرنگار برای عبور از صحرای سینا. آن‌جا بود که با جیمز آشنا شدم: مردی قوی‌هیکل و حدودا سی ساله که چندین کوله‌پشتی بر شانه‌هایش آویزان بود.
خودش را یک معلم آمریکایی معرفی کرد که به سمت طابا می‌رود. باهم ماشینی کرایه کردیم و از صحرای خالی و خشک سینا عبور کردیم؛ منظره‌ای حکاکی‌شده در سنگ‌های آتشفشانی.
از نحوه حرکت جیمز و تسلطش به زبان عربی حدس زدم که دقیقاً کسی نیست که ادعا می‌کند. جیمز منطقه را به‌خوبی می‌شناخت. ایست‌های بازرسی نیروهای امنیتی مصر مانند دست انداز در مسیر عبور ما پراکنده بودند. تقریبا هر ایست بازرسی ما را متوقف می‌ کردند.
اما جیمز با مهارت با آن‌ها برخورد می‌‌کرد، چند دلار اینجا، یک بسته سیگار آنجا. گاهی ماموران سر مقدار پول چانه می‌‌زدند. از او پرسیدم، برخورد با ماموران مصری را از کجا یاد گرفته است. گفت آن طرف مرز برایم توضیح خواهد داد.
پس از سه ساعت در جاده، به مرز طابا با اسرائیل رسیدیم، به محض اینکه پلیس مصر فهمید من روزنامه نگار هستم، تمام وسایلم را تفتیش کرد. می‌‌خواست مطمئن شود که من در داخل مصر فعالیت رسانه‌ای نداشته‌ام.
پس از عبور از مصر، جیمز بدون مکث با نشان دادن کارت شناسایی از مقابل ماموران گذرنامه اسرائیل عبور کرد. اما من زیاد خوش‌شانس نبودم.
افسر گذرنامه مرزی، مردی در اواخر پنجاه سالگی، با لبخندی مؤدبانه پرسید چرا به اسرائیل می‌‌روم. گفتم: « خبرنگارم.» پرسید آیا قبلاً به اسرائیل آمده‌ام. گفتم: «هرجا جنگ باشد، من هستم... بله، بارها آمده‌ام.»
وقتی متوجه شد که محل تولدم ایران است، لحنش تغییر کرد. گوشی را برداشت و با اشاره از من خواست که دنبالش بروم. نیم ساعت منتظر ماندم و سپس مرا به اتاقی جداگانه بردند. بعد از بیست دقیقه سئوال در مورد این که: کجا بوده‌ام، آخرین بار کی در ایران بوده‌ام، چند گذرنامه دارم، کسی را در اسرائیل می‌‌شناسم و ... بالاخره اجازه عبور پیدا کردم.
جیمز یا آن‌طور که بعداً فهمیدم، آوی در طرف دیگر منتظرم بود.
گفت: «باید از تو عذرخواهی کنم. اسم من آوی‌ است. داستان‌هایی که برایت تعریف کردم واقعیت نداشت. من افسر ارتشم. باید سریعا خودم را به یگانم معرفی کنم.»
به محض اینکه به بیت‌المقدس رسیدم، پوشش خبری از حملات موشکی ایران به اسرائیل را آغاز کردم.
هر روز و شب به این شکل آغاز می‌‌شد،
اپلیکیشن فرماندهی جبهه داخلی اسرائیل هشدار می‌‌داد که «موشک یا پهپاد ایران در حال نزدیک شدن است، پناه بگیرید.»
بعد از چند دقیقه آژیر در سراسر شهر به صدا در می‌‌آمد.
سپس انفجار شنیده می‌‌شد،
گاهی بر اثر اصابت موشک یا شلیک سیستم دفاع موشکی اسرائیل. این وضعیت برای بسیاری عادی شده بود.
در یکی از رستوران‌های فلافل در بخش شرقی بیت‌المقدس با تهیه‌کننده فلسطینی نشسته بودم.
چند مرد پرسیدند که اهل کجا هستم. گفتم، ایران. همه همزمان با صدای بلند خندیدند. فکر کردند شوخی می‌‌کنم. یکی از آن‌ها با شوخی پرسید: «سوار بر موشک به اسرائیل آمده‌ای؟»‌
به محض حضور در اسرائیل مقررات سانسور به روزنامه‌نگاران اعلام ‌‌شد.
خبرنگاران داخلی و خارجی اجازه نداشتند به محل اصابت موشک‌ها به مراکز استراتژیک و نظامی‌ بروند یا فیلم‌برداری کنند. به ما اجازه داده می‌‌شد از مناطق مسکونی که هدف موشک‌های ایران بود گزارش تهیه کنیم.
رسانه‌های ایران نوشته بودند که موشک‌های ایران به مقر موساد، سازمان اطلاعات خارجی موساد در هرتزیلیا در حومه تل‌آویو، اصابت کرده است.
تلاش کردم به آنجا برویم. اما تهیه‌کننده محلی ما گفت معمولا اگر این خبر صحت هم داشته باشد، پلیس اجازه گزارش از محل را نخواهد داد.
یکی از تهیه کننده های ما به شوخی گفت:
«اگر موشک به مقر موساد اصابت کرده باشد، احتمالا کسی زخمی هم‌ نشده، چون همه ماموران موساد الان در تهران هستند.»
همیشه این نگرانی وجود داشت اگر مردمی‌ که خانه هایشان در حمله موشکی ویران شده بفهمند ما ایرانی هستیم، ممکن است عصبانی شوند و به ما حمله کنند.
اما بسیاری از آنها وقتی متوجه می‌شدند که ایرانی هستم، می‌‌گفتند: «چرا با ایران که ۱۵۰۰ کیلومتر با ما فاصله دارد باید بجنگیم؟
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 005

پستتوسط 00343179 » جمعه آگوست 01, 2025 10:50 pm

موارد متعدد انفجار و فعاليت بدافند هواني بعد آتش بس رخ داده است؛
آيا حملات غير رسمي اسرائيل است؟
يا انفجار گاز و تمرين پدافند ووو؟ا

در روزهای اخیر، با وجود اعلام «توقف درگیری‌ها» میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، گزارش‌هایی از انفجارها و آتش‌سوزی‌های مشکوک همراه با فعالیت سامانه‌های ضدهوایی در تهران و شهرهای دیگر منتشر شده است.
پیشتر رسانه‌های حکومتی دلیل برخی از انفجارها را «نشت گاز» عنوان کرده‌ بودند. اما کاربران ایرانی تردید خود را نسبت به صحت ادعای این گزارش‌ها اعلام کرده‌اند.
مقامات همچنین در موارد مختلف فعالیت ضدهوایی‌ها را «تمرین» عنوان کرده‌اند. اما این هفته گزارش‌هایی از خسارت دیدن برخی از خودروها در جریان فعالیت «ضدهوایی» در شرق تهران و فعالیت پهپادی،‌ در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.
اسرائیل که طبق گزارش‌ها در جریان درگیری‌های ۱۲روزه از حملات پهپادی نیز استفاده کرد گفته است که به اقدامات خود برای حفظ «برتری هوایی» در ایران و جلوگیری از احیا و پیشرفت برنامه هسته‌ای و موشکی جمهوری اسلامی ادامه می‌دهد
.
اما گزارش‌های داخلي متفاوت است:

1- انفجار و پدافتد هوايي در بابلسر
ساعاتی پس از اعلام آتش‌بس یک‌جانبه از سوی رژیم صهیونیستی، گ
زارش‌هایی از وقوع انفجار و فعالیت پدافند هوایی در منطقه بابلسر مازندران ایران منتشر شد. منابع محلی از صدای انفجار مهیب و درگیری پدافند هوایی خبر داده‌اند.
خبرگزاری صدای افغان(آوا) ـ سرویس بین الملل: رسانه‌های اسرائیلی این حمله را تأیید و آن را «نمادین» توصیف کرده‌اند. منابع نزدیک به ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شده‌اند که هدف حمله یک ایستگاه راداری پدافندی در اطراف بابلسر بوده است.

2- شنیده شدن "شلیک‌های پیاپی پدافند هوایی" در تهران
طبق خبرهای منتشره در شبکه‌های اجتماعی در برخی مناطق شمالی و شرقی تهران صدای مکرر شلیک پدافند هوایی به گوش می‌رسد. ویدئوهایی منتسب به مناطق مختلف نیز در شبکه‌ها منتشر شده که در آن‌ها به‌وضوح این صداها شنیده می‌شود.
ظاهرا این صداها شامگاه دوشنبه ۹ تیرماه در مناطقی مانند تهرانپارس، لویزان، سوهانک، حکیمیه و شهرک محلاتی شنیده شده است.
این خبر در برخی رسانه‌های داخلی جمهوری اسلامی تأیید شده اما علت آن "تست پدافندی" خوانده شده است.
خبرگزاری تسنیم از شنیده شدن این صداها در شمال و شمال شرقی تهران خبر داده و از قول بعضی منابع آگاه اعلام کرده که منشاء این اصوات مربوط به "تست پدافندی است و درگیری با هدف متخاصم گزارش نشده است."
خبرگزاری فارس نیز نوشت: «صدای شنیده‌شده در تهران مربوط به تست‌های معمول پدافندی است.»

3- صدای انفجار در تبریز؛ ماجرا چیست؟

مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان شرقی، دلیل صدای انفجار غرب تبریز را امحای راکت‌های عمل نکرده دوره جنگ ۱۲ روزه اعلام کرد.
آفتاب‌‌نیوز : مجید فرشی روز یکشنبه در گفت‌وگو با ایرنا، اظهار کرد: صدای انفجار امروز ۱۴.۳۰ به بعد در غرب تبریز به ویژه پایگاه دوم شکاری مربوط به خنثی سازی و امحای راکت‌های عمل نکرده بمباران اخیر است. این صداها جای نگرانی ندارد و شهروندان نگران نباشند.
روابط عمومی و تبلیغات سپاه عاشورا نیز در خصوص حادثه دیگری گزارش داد: در جریان تعویض مخزن ازت در پالایشگاه تبریز نیز به علت افزایش فشار و نقص فنی، این مخزن دچار انفجار شده و دود برخاسته از اطراف پدافند هوایی مربوط به این موضوع است و بررسی اولیه نشان از ایراد فنی است.
در این انفجار هشت نفر دچار جراحت سطحی شدند.

4- صدای انفجار در استان مرکزی پس از آتش‌بس؛

توضیح سپاه روح‌الله استان مرکزی درخصوص شنیده شدن صدای انفجار منتشر شد.
ایسنا نوشت: روابط عمومی سپاه روح‌الله استان مرکزی با صدور اطلاعیه‌ای درخصوص صداهای انفجاری که امروز شنیده شد، توضیح داد و تأکید کرد که هیچ جای نگرانی در این خصوص وجود ندارد.
در این اطلاعیه آمده است: صداهای انفجاری که در بین ساعات ۱۲ ظهر الی۱۴ شنیده شده است، به جهت خنثی کردن راکت های عمل نکرده در طول جنگ اخیر بوده و جای هیچ گونه نگرانی، وجود ندارد.

5- علت شنیده شدن صدای انفجار در آران و بیدگل چه بود؟

تسنیم : روابط عمومی سپاه آران و بیدگل در اطلاعیه ای تاکید کرد: شنیده شدن صدای پدافند در برخی مناطق تست های پدافندی است.
برخی از صدای انفجار در آران و بیدگل خبر ن می‌دهند در حالی که بر اساس پیگیری‌ها این صدا ناشی از تست پدافندی است.
ساعاتی پیش برخی کاربران شهرستان آران و بیدگل از شنیده شدن صدای پدافند در بخشی از شهرستان خبر می‌دهند اما تا این لحظه صدای هیچ انفجاری گزارش نشده است.
برخی منابع آگاه تاکید کردند صدای شنیده شده مربوط به تست پدافندی است و درگیری با هدف متخاصم گزارش نشده است.
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 006

پستتوسط 00343179 » جمعه آگوست 01, 2025 11:12 pm

شهید همت: مراقب بیسیمچی‌های نفوذی باشید

https://t.me/tv1irib_sima/29659
بیسیمچی‌ يعني شخص هميشه همراه فرمانده وكسى كه اسرار زودر از فرمانده خبردار مىشود و فرمانده زودتر از هركسي برنامه اش را به او مي كويد
كفتن اين هشدار به ديكران خودش علامت,,,,است ديكران كه نميتوانند نزديكترين به فرمانده را مراقب باشند و اعلامش زودتر از همه دشمن را مطلع كرده است = برفرض باهوش باشند و نفوذي را بشناسند تدبير لازم را براى منع نفوذ ندارند

نفوذ عميق اسرائيل در مراكز امنيتي و ميان مقامات عاليه سپاه پاسداران
ضربه از درون؛ خط نفوذ چگونه ایران را غافلگیر کرد؟

نفوذ اسرائیل، از تورقوزآباد تا ترور فرماندهان
حمله اخیر رژیم صهیونیستی به خاک ایران، نه بر پایه برتری نظامی، بلکه با اتکا به سال‌ها سرمایه‌گذاری اطلاعاتی، شبکه‌سازی هدفمند و بهره‌گیری از بسترهای داخلی انجام شد؛ روندی که بارها از زبان مسئولان امنیتی پیشین و حتی برخی مقامات عالی‌رتبه هشدار داده شده بود، اما به‌جای شنیده شدن، به حاشیه رانده شد.
وحیده کریمیدبیر گروه سیاست روزنامه شرق
به گزارش گروه رسانه‌ای شرق، پس از حمله غافلگیرکننده اسرائیل به مراکز حساس نظامی ایران و حتی منازل فرماندهان که منجر به شهادت دهها فرمانده ارشد شد،
شبکه سی‌ان‌ان جزئیاتی از نحوه نفوذ موساد به خاک ایران منتشر کرد.
طبق این گزارش، عملیات با مشارکت حدود ۲۰۰ هواپیما و پشتیبانی مستقیم نیروهای میدانی موساد در داخل کشور انجام شد؛
واقعیتی که وسلی کلارک، فرمانده پیشین ناتو، آن را مصداق بارز «جنگ ترکیبی و هوشمند» در عمق خاک دشمن توصیف کرد.
اما آنچه امروز به‌عنوان «غافلگیری» از آن یاد می‌شود،
پیش‌تر بارها هشدار داده شده بود. علی یونسی، وزیر اطلاعات دولت اصلاحات، تیرماه ۱۴۰۰ صراحتاً اعلام کرده بود: «نفوذ موساد در بخش‌های مختلف نگران‌کننده است» و افزود: «سازمان‌های اطلاعاتی به‌جای مقابله با این نفوذ، سرگرم برخورد با نیروهای خودی‌اند.» به‌گفته او، ضعف در مقابله با نفوذ ناشی از «موازی‌کاری امنیتی، تضعیف وزارت اطلاعات و تمرکز بر کنترل منتقدان به‌جای شناسایی تهدید واقعی» است.
یونسی همچنین با تأکید بر خطر نفوذ از مسیر افراط‌گرایی هشدار داد:
«اگر عناصر چاپلوس و افراطی کنار گذاشته شوند، دروازه ورود نفوذی‌ها بسته می‌شود.» به باور او، اغلب شبکه‌های جاسوسی از همین درگاه‌ها وارد می‌شوند؛ درگاه‌هایی که در برخی نهادهای داخلی، ناخواسته به‌روی دشمن گشوده شده است.
هم‌زمان، محمود احمدی‌نژاد نیز در گفت‌وگویی بی‌سابقه از وجود «شبکه نفوذی» در قلب وزارت اطلاعات پرده برداشت
و افشا كرد: «بالاترین مقام مسئول در مقابله با اسرائیل، خودش جاسوس اسرائیل بود.» او همچنین به سرقت اسناد هسته‌ای از تورقوزآباد اشاره کرد و از «پنهان‌کاری و عادی‌سازی این رویداد» توسط برخی نهادها انتقاد کرد؛ امری که عملاً به تثبیت خط نفوذ موساد در کشور کمک کرد.

در همان دوران، یوسی کوهن، رئیس سابق موساد نیز اذعان کرد که عملیات تورقوزآباد با مشارکت ۲۰ عامل غیر‌اسرائیلی اجرا شده است که شماری از آن‌ها هنوز در داخل ایران فعال‌اند و مستقیماً با مرکز عملیات در تل‌آویو در تماس هستند.
مجموع این شواهد نشان می‌دهد که حمله اخیر، نه محصول برتری پهپادی یا دقت تسلیحاتی، بلکه نتیجه یک فرسایش امنیتی درونی و بی‌توجهی به زنگ خطرهای تکرارشونده است.
و اين بخاطرروي كارآمدن اقشار جابلوس در مراكز مهم است و اين امر بخاطر ضعف شخصيتي مقامات عاليرتبه و ترجيح دادن متملقان بر متخصصان امين است

نبرد واقعی، پیش از آنکه در آسمان آغاز شود، در ضعف عملکردی دستگاه‌های اطلاعاتی ما کلید خورد.
البته با رفع اختلالات سایبری گسترده که خود نشانه‌ای از نفوذ عمیق در زیرساخت‌های پدافندی کشور بود،
اما نباید ما را از زخم عمیق‌تری که در عمق ساختار امنیتی کشور نشسته، غافل سازد.
جسارت اسرائیل برای اجرای چنین عملیاتی، به‌دلیل وجود یک «خط نفوذ» سازمان‌یافته در دل خاک ایران ممکن شد؛
شبکه‌ای از عوامل، همکاران میدانی و بسترهای اطلاعاتی که طی سال‌ها و در سایه غفلت یا انحراف مأموریت‌ها، امکان پیشروی تا سطح تهدید مستقیم فرماندهان ارشد را یافته‌اند.
این خط نفوذ، حاصل یک روند مزمن است؛ روندی که طی آن، نهادهای مسئول به‌جای تمرکز بر تهدید واقعی، درگیر رقابت‌های درون‌سازمانی، برخوردهای جناحی، و پاکسازی‌های سیاسی شده‌اند.
در این میان، دشمن با اتکا به «اطلاعات» ضربه می‌زند، نه صرفاً موشک و پهپاد. و همان‌گونه که یونسی و احمدی‌نژاد هشدار داده بودند، وقتی عالی‌ترین مقام مقابله با نفوذ، خود تحت نفوذ باشد، دیگر هیچ‌چیز بعید نیست.
در چنین شرایطی، بازسازی امنیت، صرفاً با پاسخ نظامی ممکن نیست. ضرورتی تاریخی پیش روی ایران قرار دارد؛
بازنگری کامل در ساختارهای اطلاعاتی، پالایش نیروها و مقامات امنيتي متملق خواه، تعریف مجدد مأموریت‌ها و مقابله بی‌اغماض با بسترهای رشد نفوذی‌ها. افراط‌گرایی، تملق، و سیاست‌زدگی باید از بدنه امنیتی کشور زدوده شود؛ چراکه میدان نبرد امروز، تنها در آسمان نیست، بلکه در درون ساختار و نهادهاب امنيتي كه با نشر شوهاى قدرتنمايي نفوذ در اسرائيل رخنه ها و ضعفهاى خودشان را مي بوشانند
در روزهای پس از حمله وآتش بس، شواهد متعدد از تداوم عملیات‌های ایذایی در تهران و چندین استان دیگر منتشر شده است.
از پرواز ریزپرنده‌ها در مناطق حساس گرفته تا انفجارهای کوچک، بمب‌گذاری محدود، آتش‌سوزی‌های عمدی، كهصرفا تكذيب شده و به كبسول كاز و تمرين بدافند ووو نسبت داده شده است
وقتي بطرورسمي اينجور دروغ كفته مي شود و براى بوشاندن ضعفها به جعليات رو مي اورند
اديكر یجاد اختلال در بزرگراه‌ها با آتش زدن لاستیک و حتی تولید و انتشار شایعات هدفمند در شبکه‌های اجتماعی. این اقدامات، توجه نشده
با اينكه مرحله تازه‌ای از جنگ ترکیبی اسرائیل علیه ایران را نمایان می‌کند؛ مرحله‌ای که بیش از آنکه به‌دنبال تلفات انسانی باشد، قصد ایجاد رعب، تزلزل روانی و بی‌اعتمادی به توان امنیتی کشور را دارد.
دردآورتر آنکه، شماری از این عملیات‌ها با همکاری مستقیم عناصر داخلی در حال اجراست؛ همان خط نفوذی که در ماجرای ترورها، خرابکاری‌ها و سرقت اطلاعات حساس ایفای نقش کرد، اکنون در قالب حملات سبک خیابانی و جنگ روانی، ماموریت خود را ادامه می‌دهد.
گرچه بخشی از این عملیات‌ها شناسایی و خنثی شده‌اند، اما آنچه جامعه را بیش از هر موشک و پهپادی می‌ترساند، حضور مؤثر و فعال شبکه نفوذ در قلب تصميم كيري کشور است؛ شبکه‌ای که اگر به‌طور ساختاری و ریشه‌ای مهار نشود، هر پیروزی نظامی را کم‌اثر خواهد کرد.
امنیت ملی، فقط به‌دست تسلیحات پیشرفته حفظ نمی‌شود؛
بلکه با اعتماد به ساختارهای سالم، پالایش درون و حذف بی‌امان خائنان ممکن خواهد شد. امروز زمان آن است که دستگاه‌های مسئول، بیش از تهدید خارجی، از تهدید داخلی بترسند؛ همان تهدیدی که اگر نادیده گرفته شود، نه‌تنها ضربه بعدی را محتمل‌تر، بلکه هر دستاوردی را موقتی و لرزان خواهد کرد.
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-1021917

و لاپوشانی در سپاه و نسبت دادن مشكل خودشان به افغانيها

سخنانی از آقامیری منتشر شده است. او گفته :
افغانی نمی‌دونه امروز سردار سپاه با دو تا معاون کجا جلسه داره… افغانی نمی‌دونه باقری امشب کجا می‌خوابه... افغانی نمی‌دونه منبع موشک های ما کجاست…نفوذ جایی دیگه هست… اینا میخوان لاپوشونی کنن
https://eghtesaad24.ir/fa/news/311351/
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 007

پستتوسط 00343179 » دوشنبه آگوست 04, 2025 6:24 am

ماله كشي ناشيانه بر روي:

1- ضعف فني مراكز نظامى و امنيتي(كه سالها ادعاى ما ميتوانيم و اقتدار!!!! وهمه چيز مرتب است مي دادند و)،
2- نفوذ عميق و وسيع تا اعماق رده هاومراكز عالى كشور.
3- بعد از چندسال ترديد و عدم شجاعت در پاسخ ندادن فوري و محكم بازدارنده
موجب:
1- در حمله روز اول فقط دهها فرمانده و شخصيت عالي كشور شكار شدند و محل احتماع سران سه قوه نيز بمباران شد هرجند نجات يافتند
2- مراكز مهم نظامي و استراتزيك منهدم شدند = 200 نقطه
3- آسمان ايران در اختيار امريكا واسرائيل
4- فعال شدن پايگاههای هوايي و زميني نفوذي اسرائيل در داخل ايران
5- به پناهكاه بردن رهبر حكومت + انقطاع از فرماندهان
وووو
با همه اينها
اسم شهداى حمله اسرائيل را كه همه دستاورد ضعف فني و بزدلي متصديان شعارمحور و متصديان نفوذي نالايق بود
و بايد "شهداى مظلوميت فرماندهان و دانشمندان" ناشي از اعتماد به نفوذيها ناميده مي شد
با پررويي تمام شهداي اقتدار ناميدند!!!
حالا براى ماله كشي ضعف متصديان شعارمحور انقلابي نما
با استفاده از كارشناسان سفيه با تجليلیهاي آبكى و ناشيانه و توجيه هاى ناگفته مردود
آن هم به قيمت ايجاد زمينه براى درگيري با همسايگان
ملت فداكار و مقاوم را نيز عصباني مي كنند
دکتر احسان موحدیان، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه علامه:
1- پهپادهای اسرائیل که در ایران سقوط کرده، دقیقا عین پهپادهای آذربایجان در جنگ قره‌باغ است

نادان دليلش استفاده باكو از سلاحهاي اسرائيل در جنك قره باغ است (كه شما در كنار اسرائيل مشاركت داشتيد بدون حساسيت از حضور صهيونيها)
2- پهپادهای اسرائیل نهایتا ۱۰۰۰ کیلومتر بُرد دارند و مشخص است که از جمهوری آذربایجان به سمت ایران آمده‌اند نه از خود اسرائیل
نادان چندين كشور در فاصله 1000 كيلومتري ايران هست، و بدتر اينكه از داخل بیشتر موارد بكارگرفته شده است و رسما هم اعلام شده است چه حوادثش چه پایگاه‌هایی نفوذي داخل ايران چه كشف موارد پرتاب نشده وبازداشت افراد نفوذي دشمن
3- پهپادها قطعا از کشور جمهوری آذربایجان به سمت شهرهای ایران آمده‌اند!!! شلیک پهپاد مثل ریزپرنده آسان نیست!!! و قطعا از کشور جمهوری آذربایجان به سمت شهرهای ایران آمده‌اند!!!! و کسی از داخل نمی‌تواند آن‌ها را به پرواز دربیاورد.!!!!
تحليل سخيف فوق آن هم بعد از
1- اعلام رسمي مراكز نظامي وامنيتي از رخدادا هجومهاى نفوذي اسرائيلي از داخل كشور
2- وكشف دهها مورد شليك پهپاد و ريزبرنده از داخل ايران براى پروژه اسرائيل
3- و حادثه بالگرد
4- و ترور هنيه
5- و كشف اماكن مخفي باييكاه هوايي اسرائيلي داخل ايران
6- و كامييونهاي حمل بهباد
7- و كزارشهاى خبري از آنها
8- و بازرسي هاى بجا و بسياردر جاده ها و خيابانها
9- و اعلان رسمي كشف كردن پهپادها و ريزپرنده ها
وووو
= حالا به ميدان اوردن تحليلهاى سفيهانه وناشيانه توسط جريان شعارتوخالي محور

https://t.me/tv1irib_sima/29684

استاد روابط بين الملل نوشته اما همه استدلالهاى مردودش نظام است كه معلوم مي شود تحليل سخيف و استنتاح مال يك نظامي ضعيف الفكر است
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 008

پستتوسط 00343179 » دوشنبه آگوست 04, 2025 6:34 am

وسعت نفوذ اسرائيل و امريكا در ايران

خبرگزاری فرانسه : موساد از بالا تا پائین سپاه پاسداران و بیت رهبری مأمور دارد
مدیر برنامه‌های "اتحاد علیه برنامۀ اتمی ایران" گفته است که ارگان‌های امنیتی سپاه و بیت رهبری مملو از افراد نفوذی موساد است و بسیاری در بیت رهبری برای سرویس های اطلاعاتی خارجی کار می کنند یا مستعدند که به استخدام آنها درآیند. به گفتۀ یک عضو پیشین سرویس های اطلاعاتی فرانسه؛ موساد ساختارهای متعددی در داخل ایران دارد که قادرند هر لحظه وارد عمل شوند.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران، امروز دوشنبه بیست و یکم آبان ماه در ملاقات با برخی اقتصاددانان و کارشناسان اقتصادی کشور گفت که او در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری و پس از پیروزی در این انتخابات همواره تأکید کرده است که به دنبال درگیری و جنگ [با اسرائیل] نیست و تمرکز او صرفاً "معطوف به توسعۀ کشور" است، اما، از همان روز نخست روی کار آمدن اسرائیل با کشتن اسماعیل هنیه آنهم در قلب حفاظت گاه سپاه پاسداران در تهران "در برنامه‌های او اخلال ایجاد کرد."
با این سخن مسعود پزشکیان، خواسته یا ناخواسته، به عمق و گسترۀ نفوذ سرویس های اطلاعاتی اسرائیل در عالیترین مراتب امنیتی و قدرت در ایران اعتراف کرد.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی در همین مورد دو عامل نارضایتی و فلاکت اقتصادی جمهوری اسلامی را مهمترین بستر نفوذ موساد در تمام ارکان اصلی قدرت در ایران دانسته است؛ نفوذی که بیش از پیش به منشاء نگرانی‌های علنی رهبران حکومت تهران نیز بدل شده است.
برای نمونه،
هشدار رسمي و مشروح يونسي وزير اطلاعات دولت خاتمي و افشاكريهاى احمدي نجاد كه در درسهاي قبليي اشاره شد، و نفوذ موساد دررده هاى درجه اول وزارت اطلاعات و ماجراى ترورها ووو كه در رسانه قبلا نشر شد
علاوه
جمعه نوزدهم آبان ماه علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس و مشاور علی خامنه‌ای، در مصاحبه‌ای نادر با سیمای جمهوری اسلامی ایران نسبت به مسئلۀ نفوذ سرویس های اطلاعاتی خارجی در جمهوری اسلامی که به گفتۀ او ریشه در سال‌ها بی توجهی حاکمان ایران دارد، هشدار داد و تلاش های سرویس های اطلاعاتی ایران برای مقابله با این نفوذ را ناموفق دانست.
قتل اسماعیل هنیه در تهران، حسن نصرالله و جانشین او در بیروت و همچنین کلیه فرماندهان نظامی حزب الله نشان داد که مسئلۀ نفوذ موساد فقط شامل ارگان های مهم حکومتی در ایران نمی‌شود،
بلکه مهمترین نیروهای نیابتی تهران (حزب‌الله و حماس) را نیز دربرمی‌گیرد.
در نتیجۀ همین نفوذ در سپتامبر گذشته موساد توانست با منفجر کردن وسایل ارتباطی حزب الله در عرض چند ثانیه ۳٩ تن از فرماندهان و اعضای مهم حزب الله را به قتل برساند و سه هزار تن دیگر از آنان از جمله سفیر جمهوری اسلامی در بیروت را مجروح کند. در اقدامی نادر دیروز یکشنبه دهم نوامبر بنیامین نتانیاهو اعلام کرد که فرمان این عملیات را خود او صادر کرده بود.
در اظهارات روز جمعه خود علی لاریجانی با اشاره به همین عملیات و همچنین قتل محسن فخری‌زاده، مسئول برنامۀ اتمی-نظامی حکومت ایران، گفت : "شما با دشمنی روبرو هستید که سال‌ها فکر می کند و در یک آن به شما آسیب می‌رساند." خبرگزاری فرانسه با اشاره به اظهارات علی لاریجانی نوشته است که سخنان او در واقع بر ناتوانی سرویس های اطلاعاتی ایران برای جلوگیری از نفوذ اسرائیل در ایران تأکید می‌کنند.
الکساندر گرینبرگ، پژوهشگر بنیاد امنیت و راهبرد اورشلیم به خبرگزاری فرانسه گفته است که
در زمان انفجار دستگاه های ارتباطی اعضای حزب الله رهبران این گروه انتظار داشتند که سرویس های اطلاعاتی ایران به یاری آنان بشتابند غافل از این که اگر از دست این سرویس‌ها کاری ساخته بود، اول از همه به کمک خودشان می شتافتند.
به نوشتۀ خبرگزاری فرانسه برای مقابله با این نفوذ دیگر از دست رژیم ایران کاری ساخته نیست چون جمهوری اسلامی با یک وضعیت اقتصادی دشوار و رقابتهاى درون محفلى حاكنيت روبرو است.
کنِت کاتزمن کارشناس مسائل ایران در کنگرۀ آمریکا، به خبرگزاری فرانسه گفته است که " درجۀ نارضایتی در تمام وزارتخانه‌ها، ادارات، سپاه پاسداران، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و استانداری‌ها بسیار بالا است و خیلی ها حتا در درون حکومت آماده‌اند تا در ازای دریافت پول به اسرائیل یاری برسانند، زیرا جملگی با جريان حاكم وروفتارهاي ناشيانه شان مخالفند."
یک عضو پیشین سرویس های اطلاعاتی فرانسه با اشاره به همین وضعیت به خبرگزاری فرانسه گفته است که این اوضاع عمومی بستر رونق همکاری با قدرت‌های خارجی در درون جمهوری اسلامی است.
به نوشتۀ همین منبع، قتل حسن نصرالله نشان داد که این منابع انسانی هنگامی که با فنون عالی اطلاعاتی اسرائیل ترکیب می‌شوند ارزشی دور از تصور می آفرینند.
عضو پیشین سرویس های اطلاعاتی فرانسه سپس افزوده است : برای پی بردن به عمق نفوذ موساد در رژیم ایران و نیروهای نیابتی اش باید در نظر داشت که حسن نصرالله هرگز دو شب متوالی را در یک محل نمی‌خوابید و بیش از دو ساعت در یک مکان نمی‌ماند و خلاصه این که ردیابی او بسیار دشوار بود و پس از انفجار وسایل ارتباطی اعضای حزب‌الله حسن نصرالله حتا یک گرم هم وسیلۀ الکترونیکی با خود حمل نمی کرد. بنابراین، به گفتۀ عضو پیشین سرویس های اطلاعاتی فرانسه، اگر اسرائیل توانست حسن نصرالله را در ساعت و محل دقیق آنهم با پرتاب دهها موشک بونکرشکن به قتل برساند علتش این بود که یک نفر در یک لحظۀ حساس اطلاعات دقیق را به موساد رسانده بود.
عضو پیشین سرویس های اطلاعات خارجی فرانسه در ادامه افزوده است : اگر تهران متوجۀ مسئلۀ نفوذ موساد در ارکان خود شده، اما، ناتوان از حل آن است، زیرا شمار کسانی که مأمور سرویس های اطلاعاتی اسرائیل هستند و یا حاضرند به مأموران موساد بدل شوند بسیار بالا است به طوری که کنترل از دست ایران خارج شده است.  
"جیسون برودکسی"، مدیر برنامه‌های "اتحاد علیه برنامۀ اتمی ایران" گفته است که ارگان‌های امنیتی سپاه پاسداران مملو از افراد نفوذی است و سرویس های اطلاعاتی اسرائیل از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران تا پایین ترین سطوح این نیرو را به کار گرفته‌اند. بدتر حتا در میان نزدیکترین اطرافیان خامنه‌ای مأموران نفوذی موساد لانه کرده‌اند. خبرگزاری فرانسه تصریح کرده است که بیت رهبری یک دستگاه بورکراتیک گسترده است و بسیاری در آن برای سرویس های اطلاعاتی خارجی کار می کنند یا بسیار مستعد هستند که به استخدام سرویس های قدرت‌های خارجی درآیند. خبرگزاری فرانسه بعید ندانسته است که اسرائیل بار دیگر قدرت خود را به نمایش بگذارد. عضو پیشین سرویس های اطلاعاتی فرانسه به خبرگزاری فرانسه گفته است : "مطمئنم که موساد ساختارهای متعددی در ایران دارد که قادرند هر لحظه وارد عمل شوند."

توضيحات:
1- اگرچه برخي منابع گزارش فوق الذكر؛ از دشمنان ايران هستند و در مصاحبه شان به جنگ رسانه اى و رواني هم پرداخته اند
2- اما كافي است نتايج و حوادث مهمه وآسيبهاى بزرگ به ايران و جبهه مقاومت را در نظربگيريم چه از تعداد صدها مورد و چه سطح بالا بودن ترورها كه چندين ساله به ايران ومقاومت تحميل كرده و قابل انكار نيست،
3- و ايران فقط با تشييع جنازه با شكوه و شعار {دشمن ما درچه فكريه ايران پر از بهشتيه} برگزار كرده است
4- نه شبكه نفوذ شناسايي نه ريشه كن بلكه روز بروز از اولين سال تاسيس جمهوري اسلامي بطور پيوسته برقراربوده و رشد كرده است
5- زور ارگانهاى امنيتي فقط به منتقدين ضعفهاى حكومت و نپيوستندگان به مادحين حاكميت ميرسد و بيشتربه حذف رقباى سياسي امنيتي درون حاكميت مشغولند
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 009

پستتوسط 00343179 » دوشنبه آگوست 04, 2025 6:39 am

جاسوسی از ایران؛

چگونه MI-6 به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نفوذ کرد؟

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1673596
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 010

پستتوسط 00343179 » دوشنبه آگوست 04, 2025 6:46 am

شهردار تهران به ایرانیان خانه خراب در جنج 12 روزه وعده متری ۸ میلیون تومان داد در حاليكه چندماه قبل به لبنانی‌ها ۱۴ هزار دلار نقد داد

علیرضا زاکانی، شهردار تهران، گفت پیشنهاد شده که حداکثر هشت میلیون تومان برای هر متر مربع تعمیر منازل آسیب‌دیده در حملات اخیر اسرائیل پرداخت شود.
این درحالی است که نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله، سال گذشته پس از حملات اسرائیل به مواضع حزب‌الله لبنان خبر داده بود که جمهوری اسلامی به هر خانواده آسیب‌دیده بین ۱۲ تا ۱۴ هزار دلار می‌پردازد.
زاکانی سه‌شنبه ۱۰ تیر اعلام کرد دولت پیشنهاد کرده تا سقف هشت میلیون تومان (حدود ۸۸ دلار ) برای هر مترمربع تعمیر خانه‌های خسارت‌دیده در جنگ اخیر پرداخت شود.
او گفت تاکنون بیش از ۲۰۰ خانواده در هتل‌های تهران اسکان داده شده‌اند و شهرداری، دولت و سایر نهادها در بازسازی مناطق آسیب‌دیده مشارکت دارند.
زاکانی همچنین افزود ساخت واحدهای مسکونی جدید تا دو سال زمان خواهد برد و در این مدت، دولت موظف به تامین اسکان موقت از طریق پرداخت ودیعه و اجاره خواهد بود.
او به پرداخت هزینه برای خسارات وارد شده به دیگر شهروندان ایرانی در دیگر شهرهای ایران اشاره نکرد. تا کنون هیچ یک از مقامات جمهوری اسلامی در این زمینه به‌طور مشخص اعلام نکرده‌اند که چه برنامه‌ای برای جبران خسارات وارد شده به شهروندان دارند.
https://ensafnews.com/599365/%D9%BE%DB% ... %85%D9%86/
نعیم قاسم سال گذشته و در پی جنگ اسرائیل عليه حزب‌الله، از آنچه «حمایت‌های سخاوتمندانه مردم ایران» خواند، قدردانی کرد و گفت به هر خانواده خسارت‌دیده در لبنان بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار کمک نقدی اهدا شده است.
به گفته قاسم، جمهوری اسلامی همچنین برای خانواده‌هایی که خانه‌شان به‌طور کامل در جنوب لبنان و بیروت تخریب شده، مبلغ ۱۴ هزار دلار به‌عنوان اجاره و خرید لوازم منزل پرداخت کرده و برای دیگر مناطق نیز کمکی ۱۲ هزار دلاری در نظر گرفته است.
قاسم همچنین با اشاره به هدیه جمهوری اسلامی، اعلام کرد حدود ۵۰ میلیون دلار به بخشی از ۲۳۳ هزار و ۵۰۰ خانوار آواره ثبت نام شده پرداخت شده است که در صورت کمک به کل این جمعیت، مبلغ کمک ها به ۷۷ میلیون دلار خواهد رسید. او تصریح کرد پرداخت‌ها بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار به ازای هر نفر براى كذران معيشت بوده است.
این مبالغ جدا از میلیاردها دلاری است که جمهوری اسلامی در بیش از چهار دهه گذشته در اختیار حزب‌الله لبنان قرار داده است.
پس از جنگ حزب‌الله و اسرائیل در سال ۲۰۰۶ نیز جمهوری اسلامی مسئولیت بازسازی مناطق ویران‌شده را برعهده گرفت و مبالغ هنگفتی را صرف بازسازی حزب‌الله کرد.

توضيحات:
1- برخي گزارش و مقايسه فوق را نوعي تبعيض بين ايراني اهل مقاومت و لبناني اهل مقاومت تلقي كرده اند
در حاليكه طبق نظر منابع آگاه بايد عددها را مقايسه كنند هشت مليون را با چهارده هزار كه مسلما اولي بيشتر است اما تفاوت قيمت واحد ارز تومان با دلار این ديگر ربطي به شهردار تهران ندارد ودر خارج هزينه ها با دلار است و ايران با تومان

2- مطلب ديگر كه متصديان و منابع آگاه مي گويند
خانه هاى لبنان خصوصا در غير شهرهاى بزرگ ويلايي و وسيع است اقلا دويست متر تا هزار متر هم ميرسد با باغجه ووو
اگر مبلغ 14 هزار تقسيم بر 200 و سيصد و هزار وو بشود معادل 14 دلار فوقش 50 شصت مي شود كمتر از 88 دلار

3- موضوع هنوز حتمى و نهايي نيست و شهردار گفته پيشنهاد شده
و هنوز كو تا قطعي شدن
و وجهي دادن در ايران توسط دولت

4- مهم اين است كه عجالتا دولت آسيب ديدگان را در هتل اسكان داده
و برخي را هم به اماكن خيريه مثل امامزاده ها و حسينيه ها حواله داده است

5- طبق رويه 46 ساله گذشته
سالها فرصت هست تا تاديه خسارات توسط دولت در ايران عملى شود،
مي گويند از اين ستون تا آن ستون فرج است،

6- منبع اظهارات فوق شهردار تهران = زاكاني است
اصولا خاندان زاكاني شوخ بوده اند
عبيد زاكاني صاحب كتابهاى فكاهي متعدد از جمله موش و گربه

7- دعا كنيد ان شاء الله
حكومت غيرشعاري و معتقد واقعي به مقاومت سر كار بيايد
(كه بطور حقيقى از مقاومت بشتيباني كند و تبعيض هم ميان حاميان مقاومت نكذارد)
آمين رب العالمين

تصوير شهردار تهران = زاكاني
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 011

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 1:59 pm

واکنش‌ها به اظهارات رئیس پدافند غیرعامل!!! درباره واتس‌اپ

(بى عُرضگيها را به حساب واتساب نگذاريد) = تازه واتساب غيرقابل دسترسي بود
هدیه شادمانی، دختر علی شادمانی فرمانده پیشین قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا که چند روز پس از انتصاب به این مقام در حمله اسرائیل ترور شد، گفته است که پدرش طی آن چند روز «گوشی و وسایل هوشمند» به همراه نداشت.
این اظهارات در واکنش به سخنان غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، بیان شده است که روز پنجشنبه در اولین مصاحبه عمومی خود پس از جنگ اسرائیل و ایران پیام‌رسان واتس‌اپ را متهم کرد که
عامل «مکان‌یابی» و کشته شدن برخی فرماندهان بوده است؛ اتهامی که پیش از این به شدت از سوی شرکت متا رد شده است.
هدیه شادمانی در واکنش به سخنان غلامرضا جلالی؛ در اینستاگرام خود نوشت که پدرش «طی روزهای فرماندهی ستاد جنگ» وسایل هوشمند به همراه نداشت و «ردیابی‌های دقیق اسرائیل فراتر از واتس‌اپ یا جاسوسی سنتی و فردی است».

اظهارات رئیس پدافند غیرعامل واکنش‌های دیگری نیز به همراه داشته و از جمله:
محسن برهانی، وکیل و حقوقدان، با یادآوری اینکه فیلتر کردن تلگرام نیز با ساختن مستند و «دروغ‌پردازی‌ها و فضاسازی‌ها» انجام شد نوشت: در صدا و سیما «از امروز شروع کردند به مستندسازی علیه واتس‌اپ جهت فیلترینگ».

محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا، نیز خطاب به رئیس سازمان پدافند غیرعامل نوشت:
«در روزهای سخت جنگ نه از خودتان خبری بود و نه از سازمان‌تان […] حالا که آمده‌اید همه هنرتان خلاصه شده در فحش دادن به واتس‌اپ؟»
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 012

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 2:10 pm

مطالعه امريكائيها روي لحن سخنان رهبر فعلى حكومت ايران در برابر امريكا در طول تاريخ جمهورى اسلامى

آيت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی که پس از فوت امام روح‌الله خمینی در خرداد ۱۳۶۸ جایگزین او شد، تاکنون با هفت رئیس‌جمهور آمریکا هم‌دوران بوده است: جرج اچ دبلیو بوش، بیل کلینتون، جورج دبلیو بوش، باراک اوباما، دونالد ترامپ (دوره اول)، جو بایدن و دونالد ترامپ (دوره دوم).اظهارات و لحن خامنه‌ای دربارۀ هر یک از این رؤسای جمهور ایالات متحده، تحت تأثیر سیاست‌های آمریکا، شرایط داخلی ایران و تحولات منطقه‌ای و جهانی شکل گرفته است.
با استناد به نقل‌قول‌های کلیدی رهبرفعلى حكومت ايران در تاریخ‌های مشخص و نگاهی به رویدادهای آن دوران، روند این تغییر لحن‌ها می‌تواند نشان‌دهندۀ اقتضائات مختلف زمانی، مکانی و سیاسی در ایران، منطقۀ خاورمیانه و تحولات بین‌المللی باشد.
بیشتر در این باره:ترامپ با ابراز خشم از سخنان رهبر حكومت ايران گفت لغو تحریم‌های ایران را کنار می‌گذارد
نگاه تاریخی ۱. جورج اچ. دبلیو. بوش (۱۹۸۹-۱۹۹۳) زمینۀ سیاسی:
دورۀ بوش پدر با پایان جنگ ایران و عراق، جنگ خلیج فارس (۱۹۹۱) و آغاز فشارهای آمریکا برای محدود کردن نفوذ ایران در منطقه همراه بود. روابط ایران و آمریکا در این دوره سرد و بدون تماس مستقیم بود.
۱۲ آبان ۱۳۶۸ (۳ نوامبر ۱۹۸۹) رهبر حكومت ايران در دیدار با دانش‌آموزان گفت: «آمریکا دشمن اصلی انقلاب ماست و سیاست‌های آن در منطقه برای حفظ منافع خودش است، نه عدالت.»
یکم فروردین ۱۳۷۰ (۲۱ مارس ۱۹۹۱) در پیام نوروزی خود به جنگ خلیج فارس اشاره کرد و گفت: «آمریکا با حمله به عراق نشان داد که به دنبال سلطه بر منطقه است و ما باید هوشیار باشیم.»
لحن رهبر حكومت ايران در این دوره انتقادی و هشداردهنده بود، اما به دلیل تمرکز ایران بر بازسازی پس از جنگ و عدم تقابل مستقیم با آمریکا کمتر تند و بیشتر متمرکز بر محکومیت سیاست‌های منطقه‌ای آمریکا بود.

۲. بیل کلینتون (۱۹۹۳-۲۰۰۱)زمینۀ سیاسی: در این دوران محمد خاتمی، رئیس‌جمهور وقت ایران، در مصاحبه‌ای با شبکه سی‌ان‌ان در دی ۱۳۷۶ (ژانویه ۱۹۹۸) پیشنهاد «گفت‌وگوی تمدن‌ها» را مطرح کرد و به‌طور غیرمستقیم و تلویحی خواستار گفت‌وگو با آمریکا شد.
او گفت: «ما آمادۀ گفت‌وگو با مردم و دولت آمریکا بر اساس احترام متقابل هستیم.»بیل کلینتون اما سیاست «مهار دوجانبۀ» ایران و عراق را دنبال کرد و تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را تشدید کرد (مانند قانون داماتو در ۱۹۹۶).
در روز ۱۲ آبان ۱۳۷۴ (۳ نوامبر ۱۹۹۵) رهبر حكومت ايران در دیدار با دانش‌آموزان گفت: «آمریکا با تحریم‌ها می‌خواهد ما را تسلیم کند، اما ملت ایران مقاوم است.»
۱۲ اردیبهشت ۱۳۷۹ (۱ مه ۲۰۰۰) در دیدار با کارگران به پیشنهاد مذاکره اشاره کرد و گفت: «مذاکره با آمریکا زمانی معنا دارد که آن‌ها از دشمنی دست بکشند و عذرخواهی کنند.»
لحن رهبر حكومت ايران در این دوره محتاط اما قاطع به نظر می‌رسید. او برای مذاکره شروط سختی مانند رفع تحریم‌ها و تغییر رفتار آمریکا را مطرح کرد که می‌توان گفت تحت تأثیر اصلاحات داخلی و تمایل دولت خاتمی به تنش‌زدایی بود.

۳. جورج دبلیو. بوش (۲۰۰۱-۲۰۰۹)
زمینۀ سیاسی: دوره بوش پسر با حملات ۱۱ سپتامبر، جنگ افغانستان و عراق، و نامیدن ایران به‌عنوان بخشی از «محور شرارت» (۲۰۰۲) توسط بوش همراه بود. ایران در ابتدای این دوران در افغانستان با آمریکا همکاری کرد، اما تنش‌ها با فشار بر برنامۀ هسته‌ای ایران افزایش یافت.
۱۲ آبان ۱۳۸۱ (۳ نوامبر ۲۰۰۲) رهبر حكومت ايران در واکنش به اطلاق تعبیر «محور شرارت» از سوی بوش گفت: «بوش با این سخنان چهرۀ خبیث آمریکا را نشان داد... ما نه شروریم و نه تسلیم می‌شویم.»
یکم فروردین ۱۳۸۴ (۲۱ مارس ۲۰۰۵) او در پیام نوروزی آن سال گفت: «آمریکا با اشغال عراق و افغانستان به دنبال سلطه بر منطقه است، اما مقاومت ملت‌ها آن‌ها را شکست خواهد داد.»
لحن رهبر حكومت ايران در این دوره تند و تقابلی شد. اتهامات بوش و تهدیدهای نظامی آمریکا باعث شد او بر کلیدواژه‌هایی چون مقاومت و خوداتکایی تأکید کند. همکاری محدود اولیه جمهوری اسلامی با آمریکا بر سر افغانستان به‌سرعت جای خود را به خصومت داد.

۴. باراک اوباما (۲۰۰۹-۲۰۱۷)
زمینۀ سیاسی: در این دوران اوباما با رویکردی دیپلماتیک، مذاکرات هسته‌ای را تسهیل کرد که نهایتاً به امضای توافق هسته‌ای موسوم به برجام (۲۰۱۵) منجر شد. او چندین نامه به رهبر حكومت ايران نوشت و خواستار همکاری در مسائل منطقه‌ای شد، اما تحریم‌ها ادامه یافت.
۱۲ آبان ۱۳۸۸ (۳ نوامبر ۲۰۰۹) رهبر حكومت ايران در دیدار با دانش‌آموزان و دانشجویان به مناسبت «۱۳ آبان؛ روز ملی مبارزه با استکبار جهانی» گفت: «اوباما حرف‌های عاقلانه‌ای زده که آمریکا به‌راحتی وارد جنگ نمی‌شود، اما تهدید تحریم‌ها نشان‌دهندۀ توهم است.»
چهارم آبان ۱۳۹۴ (۲۶ اکتبر ۲۰۱۵) رهبر حكومت ايران دربارۀ پاسخ به نامۀ اوباما دربارۀ همکاری علیه داعش، گفت: «پاسخ محترمانه‌ای دادیم، اما به آمریکا اعتماد نداریم.»
۱۲ آبان ۱۳۹۴ (۳ نوامبر ۲۰۱۵):، پس از امضای برجام و مطرح شدن برجام دو و سه (مذاکره با آمریکا در مورد مسائل غیر هسته‌ای) از سوی حسن روحانی رئیس‌جمهور وقت، رهبر حكومت ايران موضع تندی گرفت و گفت: «مذاکره با آمریکا ممنوع است، چون آن‌ها از دیپلماسی برای نفوذ استفاده می‌کنند.»
لحن رهبر حكومت ايران در این دوره اغلب محتاط و با استقبال مشروط به نظر می‌رسید. او به دیپلماسی فرصت داد، اما با بدبینی عمیق، مذاکره را به موضوع هسته‌ای محدود کرد و هشدارهای مکرری دربارۀ «نفوذ» آمریکا داد.

۵. دونالد ترامپ - دوره اول (۲۰۱۷-۲۰۲۱)
زمینۀ سیاسی: ترامپ با خروج از برجام در سال، سیاست «فشار حداکثری»، ترور قاسم سلیمانی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه، و تحریم‌های گسترده، روابط ایران و آمریکا را به‌شدت متشنج کرد.
۱۲ آبان ۱۳۹۶ (۳ نوامبر ۲۰۱۷) رهبر حكومت ايرانباز هم در دیدار با دانش‌آموزان گفت: «از این آقا (ترامپ) متشکریم که چهرۀ واقعی آمریکا را نشان داد... او دلقک‌صفت است.»
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۹ مه ۲۰۱۸) رهبر حكومت ايران پس از خروج آمریکا از برجام گفت: «ترامپ سبک‌مغز است و تصمیم او خباثت آمریکا را نشان داد.»
۱۳ دی ۱۳۹۸ (۳ ژانویه ۲۰۲۰) وى پس از ترور سلیمانی گفت: «انتقام سختی در انتظار جنایتکاران است... آمریکا باید از منطقه اخراج شود.»
لحن رهبر حكومت ايران در این دوره تند، تمسخرآمیز و خصمانه بود. اقدامات تهاجمی آمریکا، به‌‌خصوص هدف قرار دادن قاسم سلیمانی، او را به رد کامل مذاکره و تأکید بر انتقام و مقاومت سوق داد

۶. جو بایدن (۲۰۲۱-۲۰۲۵)
زمینۀ سیاسی: بایدن ظاهراً قصد احیای برجام را داشت، اما مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در آن دوران در نهایت به نتیجه نرسید. در ماه‌های پایانی دولت حسن روحانی، به نظر می‌رسید اراده سیاسی در رأس حکومت ایران بر احیای برجام با عاملیت دولت او نبود، در حدی که روحانی ۱۲ تیر ۱۴۰۰ (۳ ژوئیه ۲۰۲۱) در جلسه هیئت دولت گفت: «اگر به عباس عراقچی [مذاکره‌کننده ارشد وقت ایران] اختیار تام بدهیم، همین امروز می‌توانیم تحریم‌ها را برداریم.» به این ترتیب تحریم‌ها ادامه یافت و تنش‌های منطقه‌ای، به‌ ویژه با اسرائیل، تشدید شد.
۱۷ بهمن ۱۳۹۹ (۵ فوریه ۲۰۲۱) رهبر حكومت ايران در دیدار با فرماندهان و جمعی از کارکنان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: «اگر آمریکا همۀ تحریم‌ها را لغو کند، ما به تعهدات برجامی برمی‌گردیم... عجله نداریم.»
۱۹ دی ۱۳۹۹ (۸ ژانویه ۲۰۲۱)، در اوج ترکتازی ویروس کرونا، آمار بالای مرگ‌ومیر مردم به علت ابتلا به این بیماری و تب‌وتاب مربوط به نبودِ واکسن در ایران،
رهبرحكومت ايران دربارۀ واکسن‌های آمریکایی گفت: «به این واکسن‌ها اعتماد ندارم و ورود آن‌ها اکیداً ممنوع است.»
۱۲ آبان ۱۴۰۰ (۳ نوامبر ۲۰۲۱) او در دیدار با دانش‌آموزان و دانشجویان به مناسبت «۱۳ آبان؛ روز ملی مبارزه با استکبار جهانی» گفت: «اوباما، ترامپ و بایدن فرقی ندارند... همه دشمن ایران هستند.»
لحن رهبر حكومت ايران در این دوره محتاط اما بدبینانه بود. او مذاکره را مشروط به رفع تحریم‌ها کرد، اما به دلیل ناکامی مذاکرات و تداوم فشارها همچنان به «خوداتکایی» تأکید داشت.

۷. دونالد ترامپ - دوره دوم (ژانویه ۲۰۲۵-تاکنون)
زمینۀ سیاسی: ترامپ با رویکرد «صلح از طریق قدرت» به جمهوری اسلامی پیشنهاد مذاکره داد، اما ایران دریافت نامۀ ترامپ را ابتدا تأیید نکرد و بعد از مدتی به مذاکرۀ مستقیم و غیرمستقیم با نمایندگان آمریکا تن داد. رهبر حكومت ايران همزمان هشدارهایی دربارۀ لزوم برجا ماندن برنامه هسته‌ای ایران و ادامه سیاست غنی‌سازی داده است.
وى در چهارم بهمن ۱۴۰۳ (۲۴ ژانویه ۲۰۲۵) در دیدار با جمعی از کارگزاران نظام گفت: «ترامپ ادعا می‌کند ایران ضعیف شده، اما آینده نشان خواهد داد چه کسی ضعیف است.»
در ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ (۵ فوریه ۲۰۲۵) هم در دیدار با فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش گفت: «مذاکره با آمریکا نه عاقلانه است، نه هوشمندانه و نه شرافتمندانه. تجربۀ برجام نشان داد.»
لحن رهبر حكومت ايران تند اما تا روزهای پیش از جنگ اسرائیل و ایران کمی محتاط‌تر از دوران اول ترامپ بود. او مذاکره را رد می‌کرد، اما پاسخ‌هایش، احتمالاً به دلیل تجربه برجام و فشارهای اقتصادی، کمی دیپلماتیک‌تر به نظر می‌رسید.تغییرات کمّی شدت لحن رهبرفعلى حكومت ايران در قبال آمریکا در دوران روسای جمهوری مختلف این کشور به روایت نمودارعوامل کلی تغییر
لحن رهبر حكومت ايران در قبال آمریکاسیاست‌های آمریکا: رویکرد دیپلماتیک دولت‌های وقت آمریکا (اوباما، کلینتون) لحن رهبر حكومت ايران را محتاط‌تر کرده، در حالی که اقدامات تهاجمی (بوش پسر و ترامپ) به خصومت و تندی لحن او منجر شده است.شرایط داخلی ایران: در دوره‌های بازسازی یا اصلاحات (کلینتون، اوباما) لحن او کمی کنترل‌شده و آرام‌تر بود، اما در زمان بحران اقتصادی یا سیاسی (ترامپ، بایدن) به مقاومت و خوداتکایی گرایش یافته است.تحولات منطقه‌ای: تنش‌های منطقه‌ای، از جنگ در خلیج فارس تا ترور قاسم سلیمانی، همواره باعث تشدید لحن او شده است.تجربۀ تاریخی: ناکامی مذاکرات و رویدادهایی مثل خروج آمریکا از برجام بدبینی او را عمیق‌تر کرد و لحن او را در دوره‌های بعدی تندتر کرد.
به‌طور کلی لحن آبت الله خامنه اى در دوران طولانی رهبری دوم حكونت جمهوری اسلامی در مقابل آمریکا،
1- از انتقادی و محتاط در اواخر دهه ۶۰ و اوایل ۷۰ شمسی (بوش پدر و کلینتون)
2- به لحنی تند و تقابلی در دهه ۸۰ (بوش پسر)،
3- سپس محتاط با دیپلماسی محدود در دهه ۹۰ (اوباما)،
4- و نهایتاً خصمانه و مقاومتی در دهه ۸۰ (ترامپ و بایدن) تغییر کرد.
5- در دوره دوم ترامپ و تا پیش از جنگ ۱۲ روزۀ اسرائیل و ایران، لحن رهبرفعلى حكومت ايران ترکیبی از تند و مخاصمه‌آمیز با چاشنی احتیاط بود، بی‌اعتمادی عمیق به آمریکا، فشار اقتصادی و تجربه‌های تاریخی مانند برجام را می‌توان از عوامل این تغییرات برشمرد.

رهبرفعلى حكومت ايران در همۀ دوره‌ها بر کلیدواژه‌های «خوداتکایی و مقاومت» نیز تأکید کرده، اما شدت و لحن بیان این سیاست‌ها در کلام او بسته به شرایط متغیر بوده است.

رهبرفعلى حكومت ايران پس از جنگ ۱۲روزه:

رهبر جمهوری اسلامی پنجم تیرماه، دو روز پس از برقراری آتش‌بس بین ایران و اسرائیل که به جنگ شدید ۱۲ روزهٔ دو کشور پایان داد، در پیامی که در پناهگاهش ضبط شده بود، گفت «آمریکا هیچ دستاوردی از این جنگ نداشت» و ایران در این جنگ «سیلی محکمی به صورت آمریکا زده است».
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 013

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 2:13 pm

تدبير عاقلانه درباره سرود {ايران ايران....} = الكوي رفتار حكيمانه در موارد مشابه

1- از اول ساخت و بخش اين سرود؛ حيلي بحثها بيش آمد كه اينسرود جون فقط روي ملي كرايي و وطن تاكيد مي كند و نشانه اى اوارزشهاى والاتر (خداوند ودين اسلام و... انقلاب وجمهورى اسلامي) در ان نيامده، بنابرايين نوعي نفي اسلامكرايي و صرفا ملي كرايي است

2- البته اين شبهه وارد نبود جون به اصطلاح اثبات شي نفي ماعدا نمي كند اكر كسي روي سيب تاكيد كرد نفي نان و آب نيست،

3- اما بخاطر نكراني روي حفظ التزام ديني كه خون مليونها شهيد درراه بدست آمدن و حفظ اسلاميت و ارزشهاى ديني فدا شده است
و از طرفي ديكر در برابر طيفهايي غير معتقد در خارج كشور كه مليكرايي صرف را ترويج و تاكيد و بلكه نفي اسلاميت مي كردند تدريجا يك تقابلي در تاكيد روي مليت و ميهن ووو حاصل شده بود
و يكي از موارد حساسيت هم درباره اين سرود حاصل شده بود

4- در حاليكه طبق تعاليم اسلامي {حب الوطن من الإيمان = ميهن دوستى از ايمانبه خداوند است} و منافاتي با تدين ندارد
و غالبيت ملت ضمن تاكيد روي مليت و ميهن معتقد و ملتزم به اسلاميت هم بوده وهستند

5- تدبيري كه نهايتا وديشب براى اين سرود اعمال و ارائه شد

https://cdn.mashreghnews.ir/d/2025/07/0 ... 7_270p.mp4

بازآفريني جامع اين سرود بود
كه ضمن حفظ اسكلت مليت كرايي و مييهن دوستي و تاكيد روي ايرانيت
همجنين ارزشهاى والاي الهي كه ملت ايران معتقد وملتزم بوده و قرنها بلكه هزاره ها برايش فداكاري كرده اند را نيز در تعابير و مضامين ان سرود روشنتركردند تا دشمنان تاكد روي ايراني بودن و ميهن ايران را تحريف نكرده وبه حساب معارضت با اسلام و ارزشهاى الهي تفسير و تحريف نكنند

6- وسطح ارزش آنرا هم بالاتر بردند
بطور يكه متناسب كاربرد در محالس ديني هم شد

7- اكر جنين تدبيراتي جزو عقلبت و نكاه متصديان قرار كيرد
و موارد مشابه ديكر (مانند حفظ جهات ارزشي در نظرات سياسى و لباس و...) كه بناست جلوى آسيب و انجراف را بكيرند بطوري باشد كه
بصورت معارضه ومقابله وبكَير و ببند نباشد
= هم بدفهمي و سوء تعبير را مانع ميشود
هم رايكان موجب فراري دادن طيف اصالتا متدين اما دجار اشكال در تحليل نشده
و وسيله سوء استفاده توسط منكرين ديين واهل باطل و بيكانكان نشوند

خداوندا فهم وتدبير ما را روزافزون فرما
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 014

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 2:16 pm

شاهزاده ترکی الفیصل:
اگر عدل و انصاف بر دنیا حاکم بود، باید شاهد بارش بمب‌افکن‌های B۲ آمریکایی بر روی دیمونا و دیگر سایت‌های اسرائیلی می‌بودیم نه ایران

ترکی الفیصل رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان و كسى كه در اجلاس هاى ضدايراني در غرب شركت و سخنراني مي كرد
در یادداشتی با اشاره به اینکه مالکیت بمب‌های اتمی از سوی رژیم صهیونیستی مغایر معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) است، تاکید کرد: حمله آمریکا به ایران، نتیجه فریب بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر (رژیم) اسرائیل بود.
https://www.etemadonline.com/tiny/news-721231

نكته
اگر اين اصلاح مواضع در ساير شخصيتهاى سعودى هم رخ داده باشد تحول مهمى درشاكله مواضعه اين كشور ومردم وعربهاى خليج در راه است.
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 015

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 2:20 pm

از علل نفوذ عميق و وسيع امنيتي اسرائيل در کشور؛ آن روزی که دستگاه اطلاعاتی به جای پرداختن به ترورهای دانشمندان هسته‌ای و انفجارات مرتبط با این صنعت، به شورای نگهبان می‌روند تا رد صلاحیت آقای هاشمی و دیگران را جا بیندازند، روشن بود که دیر یا زود باید شاهد این وضع می‌بودیم.

زمان آغاز تشکیل مجموعه جاسوسی از طرف اسراییل یعنی ۲۰ سال پیش است (سال ۱۳۸۴ یا آغاز ریاست‌جمهوری تندروها) . همان زمان که همفکران این آقای نماینده در مجلس و دولت قدرت را قبضه کردند، آغاز نفوذ اسراییل بود.
تغییر ماموریت دستگاه‌های امنیتی بود که آنها را هم از جهت ماموریت و هم از جهت نیروی انسانی ضعیف کردند. بسیاری از کارشناسان اطلاعاتی را یا اخراج یا بازنشسته کردند، و ماموریت علیه جاسوسی بیگانگان را نیز در عمل به حاشیه بردند، حتی گفته می‌شود جایگاه بخش مربوط به ضد جاسوسی نیز تنزل یافت.
اولویت را دادند به شنود و تعقیب و‌مراقبت مخالفان و منتقدان داخلی، در حالی که وظیفه برخورد با اینها وظیفه دستگاه اطلاعاتی نیست. سپس رفتند دنبال سوژه‌هایی که نتایج آن فاجعه‌بار بود. حتی هنگامی که خواستند ترورکنندگان دانشمندان هسته‌ای را بگیرند، به جای تروریست‌های واقعی آقای مازیار ابراهیمی (جاسوس دروغى براى نمايش تلويزيوني كشف جاسوس) را تحت فشار به اقرار به ترور شهید شهریاری وادار می‌کنند و آبروی خود و دیگران را بردند. 
آن روزی که دستگاه اطلاعاتی به جای پرداختن به ترورهای دانشمندان هسته‌ای و انفجارات مرتبط با این صنعت، به شورای نگهبان می‌روند تا رد صلاحیت آقای هاشمی و دیگران را جا بیندازند، روشن بود که دیر یا زود باید شاهد این وضع می‌بودیم. نمی‌دانم که پس از این شکست اطلاعاتی آیا هیچ کدام از کارشناسان مربوط که بازنشسته شده بودند را برای کار دعوت کردند یا خیر؟ گمان نمی‌کنم که دعوتی انجام شده باشد.
جالب است که این عضو کمیسیون امنیت ملی حتی یک کلمه هم نمی‌گوید که این ۲۰ سال چه خبر بوده؟ تنها کسی که تذکر بسیار مهمی داده وزیر اطلاعات اسبق و‌ پیش از ۲۰ سال، یعنی آقای یونسی است که در همین مورد یک اخطار جدی دادند ولی ظاهرا نمایندگان ۳ درصدی نمی‌توانند و نیازی هم به پیگیری این مسائل نمی‌بینند. چون برای کسب تأیید صلاحیت در دور بعد، دستشان زیر ساطور مراجع چهارگانه تأیید صلاحیت است.  

متن كامل:
https://www.etemadonline.com/tiny/news-722056

توضيح درباره ماجراى مازيار ابراهيمي مطالب زيررا بخوانيد:
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8 ... 9%85%DB%8C
https://www.icana.ir/news/286833/
مازیار ابراهیمی هفت سال قبل به همراه ۱۲ نفر دیگر در یک برنامه تلویزیونی به نام کلوب ترور، ادعا کرد که به اسرائیل رفته، ‌آموزش دیده و سپس برای ترور چهار دانشمند هسته‌ای بین سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ به کشور بازگشته است. 
بعد معلوم شد اين برنامه تلويزوين يكشويتبليغاتي بوده كه براى بوشاندن ضعف مراكز امنيتي كشور بوده است
/اینستاملت /ابهامات پرونده مازیار ابراهیمی و ماجرای انفجار در حرم امام رضا(ع) در سال 73 به روایت دكترعلی مطهری/ 
https://www.icana.ir/news/286833/

حكومت ايران از آغاز تاکید داشت که موساد در ترور دانشمندان هسته‌ای نقش داشته،
https://ensafnews.com/tag/%D9%85%D8%A7% ... %85%DB%8C/
اما با روشن شدن ابعاد پرونده مازیار ابراهیمی،‌ اکنون پرسش اینجاست که اگر برای او و دیگر متهمان پرونده‌سازی شده و اتهامات جعلی بوده، پس چه کسی یا کسانی این ترورها را انجام داده‌اند.
در آخرين سطرصفحه ويكبيديا به اين باسخ داده شده است
كه اكرراست باشد يعني نفوذ در وزارت اطلاعات (دوره احمدي نجاد) بوده است مانند وقايع ديكر مثل ترورهاى زنجيره اى وانفجار حرم امام رضا عليه السلام در دوران هاى قبلى
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 016

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 5:58 pm

درايام قطع اينترنت جهانى چه طبقاتى به آن دسترسي داشتند

قطع کامل اینترنت بین‌المللی (براى عامه مردم) در ایران همزمان با جنگ ۱۲روزه،
بار دیگر موضوع اجرای طرح‌های موسوم به «اینترنت طبقاتی» را به کانون توجه رسانه‌ها و کارشناسان تبدیل کرده است.
با مسدود شدن دسترسی غالب مردم ايران به اینترنت جهانی، برخی مدیران کسب‌وکارهای اینترنت‌محور پیشنهاد کرده‌اند که به‌جای قطع سراسری، دسترسی به اینترنت به‌شکل طبقه‌بندی‌شده و هدفمند مدیریت شود.
https://www.zoomit.ir/tech-iran/443338- ... et-access/
این پیشنهادها، گرچه با واکنش منفی گسترده کاربران در رسانه‌های اجتماعی مواجه شد،
اما به باور کارشناسان، اینترنت طبقاتی پیش‌تر و در سکوت خبری، در برخی حوزه‌ها نظیر
رسانه هاى حكومتى،
دانشگاه،
مراکز امنیتی و تبلیغاتی حكومتى
و دستگاه سایبری 
اجرا شده است.
انکار رسمی، شواهد غیررسمی
در واکنش به افزایش حساسیت افکار عمومی، احسان چیت‌ساز، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت چهاردهم، با تاکید بر مخالفت این وزارتخانه با «هرگونه اینترنت طبقاتی» گفت: «اینترنت باکیفیت، عادلانه و همگانی، حق همه مردم است و ستون فقرات اقتصاد دیجیتال. هرگونه سیاست توسعه‌ای باید برپایه عدالت در اتصال بنا شود، نه بر امتیازدهی محدود.»
https://digiato.com/iran-technology-new ... businesses
این اظهارات در پاسخ به نامه رسمی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران منتشر شد، نامه‌ای که خواستار ایجاد دسترسی آزاد به اینترنت جهانی برای فعالان فناوری اطلاعات شده بود. با این حال، پس از انتقادهای بسیار، برخی اعضای هیئت‌مدیره این سازمان، ازجمله چهره‌های دانشگاهی و صنفی، تاکید کردند که این موضع الزاما دیدگاه همه اعضا نیست و آنان نیز با اینترنت طبقاتی مخالف‌اند.
کارشناسان فناوری اطلاعات اما معتقدند که فارغ از این واکنش‌ها، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد طی سال‌های اخیر شکل خاصی از دسترسی تبعیض‌آمیز به اینترنت در حال گسترش بوده است.
برای مثال، تحلیل داده‌های فنی وب‌سایت‌های رصد اینترنت مانند نت‌بلاکس (NetBlocks) و اونی (OONI) نشان داد که برخی کاربران در دوره قطعی سراسری اینترنت همچنان به شبکه جهانی متصل بوده‌اند.
https://www.khabarfoori.com/%D8%A8%D8%A ... 9%86%D8%AF
این در حالی است که مسئولان حکومتی، ازجمله مقام‌های ارشد دولت و رسانه‌های وابسته به حاکمیت، در بسترهایی چون تلگرام و شبکه ایکس بدون وقفه فعال بودند.
از سوی دیگر، طرح‌هایی مانند ارائه سیم‌کارت‌های گردشگری در سال ۱۴۰۲ که دسترسی به اینترنت بدون فیلتر را برای گردشگران فراهم می‌کرد، به‌وضوح نشان‌دهنده نگاه دوگانه در سیاست‌گذاری حوزه اینترنت است.
این طرح‌ها که در ظاهر با هدف جذب گردشگر به اجرا درآمده، اما در عمل به‌معنای تبعیض میان شهروندان ایرانی و خارجی‌اند، موجب می‌شوند پرسش‌های اساسی درباره عدالت ارتباطی، شفافیت سیاست‌گذاری و حق دسترسی برابر به اطلاعات مطرح شوند.
اینترنت طبقاتی؛ از «تکذیب» تا اجرای مرحله‌ای
مهرماه ۱۴۰۲، علی‌اصغر شالبافیان، معاون وقت وزیر گردشگری، اعلام کرد که با تصویب کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، سیم‌کارت‌هایی با دسترسی آزاد به اینترنت بین‌الملل در اختیار گردشگران خارجی، دفاتر خدمات مسافرتی، هتل‌ها و راهنمایان گردشگری قرار خواهد گرفت.
https://www.magiran.com/article/4446772 ... 9%85%D8%A7
این تصمیم عملا به معنای گسترش حوزه واگذاری اینترنت طبقاتی از گردشگران خارجی به فعالان داخلی صنعت گردشگری بود.
این طرح در حالی اجرا شد که عیسی زارع‌پور، وزیر وقت ارتباطات در دولت سیزدهم، نیز مانند مقام‌های دولت چهاردهم، به‌ظاهر مخالفتش با اینترنت طبقاتی را اعلام کرده بود.
با این‌حال، او در اظهاراتی متناقض، اذعان کرده بود که براساس برخی مصوبات، گروه‌هایی خاص دسترسی گسترده‌تری به اینترنت دارند- 
https://www.iictf.ir/media/%D8%A7%DB%8C ... %B4%D8%AF/
اعترافی که به‌روشنی از وجود تبعیض ساختاری در دسترسی به فضای آزاد اطلاعات حکایت دارد.

گزینش‌گری و شبکه سفید دسترسی
نمونه دیگر از اجرای اینترنت طبقاتی، افشای دسترسی بدون محدودیت برخی از اساتید دانشگاهی و دانشجویان منتخب به اینترنت بین‌المللی است.
https://aftana.ir/news/20390/%D9%88%D8% ... 8%A7%D8%AF
ابهام اصلی در این مورد، نبود شفافیت درباره معیارهای انتخاب این افراد است، مسئله‌ای که حاکی از وجود یک نظام گزینشی دوگانه، نه برپایه موقعیت شغلی، بلکه مبتنی بر تایید صلاحیت‌های نامشخص سیاسی یا امنیتی است.
فعالیت بی‌وقفه چهره‌های حامی حاکمیت و نیروهای موسوم به «مدافعان سایبری» در دوره قطعی اینترنت
نیز موید آن است که برای اتصال به شبکه جهانی  فهرست سفید کاربران منتخب وجود دارد.
مقام‌های حكومت ايران، ازجمله روح‌الله مومن‌نسب، بارها بر فعالیت گسترده بسیج و سایر نهادهای قرارگاهی در فضای مجازی تاکید کرده‌اند، فعالیتی که بدون دسترسی پایدار به اینترنت بین‌المللی امکان‌پذیر نیست.
از دیگر طرح‌های بحث‌برانگیز، راه‌اندازی «مناطق آزاد سایبری» است که مشابه الگوی مناطق آزاد تجاری، با وعده تسهیل فعالیت کسب‌وکارهای دیجیتال طراحی شده است.
https://aftana.ir/news/20390/%D9%88%D8% ... 8%A7%D8%AF
احسان چیت‌ساز، معاون توسعه فاوا، چند روز پیش از آغاز جنگ اعلام کرد که این طرح در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در دست بررسی است. او توضیح داد که سطح و نوع دسترسی به اینترنت در این مناطق ویژه، پس از تصویب رسما اعلام خواهد شد- اظهاری که خود نقض آشکار ادعای مخالفت با اینترنت طبقاتی از سوی این مقام دولتی است.
از سوی دیگر، گزارش‌های میدانی شهروندان از قطعی‌های اخیر اینترنت، نشان از تبعیض پنهان در عملکرد فیلترشکن‌ها و سرویس‌دهنده‌ها دارد.
یکی از کاربران در تهران گفت: «در روزهای قطعی، فیلترشکن‌هایی در بازار عرضه می‌شد که با قیمت‌های بالا و وعده عبور از اینترنت ملی، در دسترس بودند. فروشندگان می‌گفتند این ابزارها به سرورهای خاصی متصل‌اند که محدودیت‌ها را دور می‌زنند.»
او افزود: «شدت فیلترینگ حتی میان سرویس‌دهنده‌ها متفاوت بود. در حالی‌که برخی شرکت‌ها پس از چند روز دسترسی به اینترنت جهانی را بازگرداندند، همراه اول مدت بیشتری همچنان کاربران را در وضعیت اینترنت ملی نگه داشته بود.»
این مشاهدات میدانی، گویای آن است که سیاست اینترنت طبقاتی نه‌تنها در حال اجراست، بلکه با سطحی از تبعیض چندلایه و غیرشفاف، به یکی از ساختارهای پایدار حکمرانی سایبری در ایران تبدیل شده است.

تبعیض دیجیتال؛ از استارلینک تا تقسیم‌بندی شهری در دسترسی
سیاست اینترنت طبقاتی در ایران
تنها به تفکیک شغلی یا گزینشی محدود نمی‌شود، بلکه توان اقتصادی شهروندان نیز، به‌منزله یک شاخص نامرئی اما تعیین‌کننده، در این تبعیض نقش دارد.
در روزهای قطع کامل اینترنت بین‌المللی، آنچه کاربران در شبکه‌های مجازی و گزارش‌های میدانی به‌وضوح مطرح کردند ظهور سطحی تازه از تبعیض بود: دسترسی قشر خاصی از شهروندان به فیلترشکن‌های گران‌قیمت و اینترنت ماهواره‌ای استارلینک.
به گفته کارشناسان حوزه ارتباطات، بخش محدودی از کاربران ایرانی از طریق تجهیزات استارلینک به اینترنت دسترسی داشتند. با توجه به قیمت بسیار زیاد تجهیزات و اشتراک ماهانه استارلینک و همچنین خطرات قانونی و امنیتی استفاده از آن، این فرض تقویت شده است که بهره‌مندان از این فناوری صرفا گروه‌هایی خاص با دسترسی به منابع مالی یا ارتباطات نهادی ویژه بوده‌اند.
این مسئله بعد جدیدی از شکاف دیجیتال در ایران را آشکار می‌کند، شکافی که در آن نه‌تنها موقعیت شغلی و سیاسی، که توان مالی نیز شرط ورود به «باشگاه کاربران اینترنت آزاد» است.
تجربه دیگر کاربران در همین دوره، مربوط به تفاوت پهنای باند و سطح دسترسی در مناطق مختلف جغرافیایی، حتی در تهران بوده است. به نظر می‌رسد بسته به موقعیت شهری یا سرویس‌دهنده تلفن همراه، امکان اتصال به فیلترشکن‌ها در برخی مناطق ساده‌تر و پرسرعت‌تر از سایر نقاط بوده است.
این اختلاف در ساعات مختلف روز نیز تغییراتی داشته که از وجود یک سیستم تنظیم‌شده و غیربازارمحور در مدیریت پهنای باند حکایت دارد، 
سیستمی که به‌شکل پنهان الگوی «دسترسی طبقه‌بندی‌شده» را عملیاتی کرده است.
همچنین، بازگشت تدریجی اینترنت بین‌المللی پس از آتش‌بس، ابتدا از طریق اینترنت‌های ثابت ای‌دی‌اس‌ال (ADSL) و فیبر نوری آغاز شد و پس از چند روز به اینترنت‌های همراه نیز گسترش یافت. کاربران گزارش داده‌اند که شرکت‌هایی مانند همراه اول حتی پس از اعلام رسمی بازگشت اینترنت، همچنان تنها دسترسی به شبکه ملی اطلاعات را برای مشترکان خود فراهم می‌کرده‌اند- نکته‌ای که تفاوت رفتار سرویس‌دهنده‌ها در مواجهه با سیاست‌های قطعی را نشان می‌دهد.
تجربه قطع اینترنت سراسری در سال ۱۴۰۱ و آبان ۱۳۹۸ نیز اکنون در حافظه جمعی جامعه ثبت است، اما آنچه اخیرا رخ داد، گویای این بود که دولت چهاردهم نیز، به‌رغم شعارهای انتخاباتی مبنی بر آزادی اینترنت و مخالفت با فیلترینگ، همان سیاست دولت‌های پیشین را ادامه داده است.
در عمل، نه‌تنها در رویکرد کلی به مدیریت فضای دیجیتال تغییری رخ نداده، بلکه الگوی فیلترینگ، گزینش کاربران، و تخصیص امتیاز دسترسی به قشرهای خاص به‌مراتب ساختارمندتر از قبل شده است. از آبان ۱۳۹۸ تا امروز، هرچند دولت‌ها تغییر کرده‌اند، اما سیاست حاکم بر اینترنت در جمهوری اسلامی تغییری نکرده است.

توضيح تصوير: تصویرسازی مفهومی برای اینترنت طبقاتی-
وب‌سایت اقتصادسنج
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 017

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 6:00 pm

جزئياتى از فعاليت هاى ايران براى نفوذ در اسرائيل

پیش از آغاز جنگ ۱۲روزه اسرائیل عليه جمهوری اسلامی ايران،
شین‌بت، سرویس امنیت داخلی اسرائیل، موفق شد شبکه گسترده‌ای از شهروندان اسرائیلی را که در تلاش برای همکاری با دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران بودند، شناسایی کند.
از زمان حمله موشکی سپاه پاسداران به اسرائیل در آوریل ۲۰۲۴ تاکنون، بیش از ۳۰ نفر در اسرائیل به اتهام همکاری با دستگاه‌های اطلاعاتی ايران تحت پیگرد قانونی قرار گرفته‌اند. 
ابعاد این شبکه جاسوسی باعث شگفتی نهادهای امنیتی اسرائیل شده است.
به گزارش گاردین،
https://www.theguardian.com/world/2025/ ... -in-israel
برنامه امنیتی جمهوری اسلامی عمدتا با
1- پیام‌های ناشناس آغاز می‌شد. پیام‌هایی از فرستنده‌هایی مانند «تهران-قدس» یا «آژانس خبری» که در ازای دریافت اطلاعات یا انجام کارهای ساده مانند نصب پوستر یا گرفتن عکس وعده پرداخت پول می‌دادند.
2- ارتباط از طریق تلگرام ادامه می‌یافت و در صورت ابراز علاقه، ماموران ایرانی این افراد را تشویق می‌کردند تا حساب‌های رمزارز و پی‌پال باز کنند.
3- به گفته منابع اسرائیلی به گاردین، هدف از این کار «پخش طعمه‌های زیاد به امید به شکار» بود. به این معنا که شمار زیادی از نیروهای کم‌خطر شناسایی شوند و از این بین تعدادی نیروی جاسوس وفادار و موثر در درازمدت به خدمت دستگاه‌های امنیتی رژیم تهران درآیند.
 4- بسیاری از افرادی که به این شبکه پیوستند ماموریت‌هایی مانند عکاسی از پایگاه‌های حساس نظامی، بندر حیفا، پایگاه هوایی نواتیم و سامانه‌های گنبد آهنین یا پخش شعارهای ضد نتانیاهو را برعهده گرفتند.
5- برخی حتی مامور عکاسی از منزل دانشمندان هسته‌ای موسسه وایزمن شدند، مرکزی که بعد از این ماجرا هدف حمله موشکی ایران قرار گرفت.
6- با این حال، زمانی که ماموریت‌ها حساس‌تر و خطرناک‌تر شد، بسیاری از افراد کناره‌گیری کردند. برای نمونه،
یکی از نیروها پس از گرفتن عکس از خانه یک دانشمند، پیشنهادی ۶۰ هزار دلاری برای ترور او و خانواده‌اش دریافت کرد و حتی چند همدست استخدام کرد، اما تیمش سر باز زدند و او مجبور به عقب‌نشینی شد.
در ادامه به همان فرد پیشنهاد شد یک دستگاه ردیاب جی‌پی‌اس به خودرو این دانشمند وصل کند که از این کار نیز سر باز زد.
چند روز بعد از او پرسیده شد که آیا حاضر است کوکتل مولوتف به داخل ماشین نتانیاهو پرتاب کند؟
7- این روند همچنان تکرار شد و مقام‌های امنیتی تهران، افراد زیادی را با ماموریت‌های ساده جذب کردند، اما در پرورش عاملان حرفه‌ای شکست خوردند.
8- به‌جز یک مورد، هیچ‌یک از مظنونان هنوز محکوم نشده‌اند، اما دادستانی اسرائیل کیفرخواست‌های مفصلی علیه آنها صادر کرده است.
9- در بخشی دیگر از گزارش گاردین، داستان مردخای مامان، شهروند ۷۲ ساله اسرائیلی، روایت می‌شود. او که پس از شکست‌های مالی، با زنی جوان از بلاروس ازدواج کرده و به دنبال منبع درآمد بود، از طریق دو دوست تاجر در ترکیه با فردی به نام «ادی» مرتبط شد. ادی خود را تاجر خشکبار معرفی کرد و پیشنهاد دیدار در ایران را داد. مامان، ناآگاه از ماهیت واقعی سفر، در ماه مه ۲۰۲۴ قاچاقی به ایران منتقل شد و در آنجا با دو مامور اطلاعاتی ایرانی دیدار کرد.
در این ملاقات، به او پیشنهاد سه ماموریت در ازای پول داده شد: تحویل پول یا اسلحه در نقاط مشخصی در اسرائیل، عکاسی از اماکن شلوغ و همچنین تهدید سایر مامورانی که پول گرفته‌، اما ماموریتشان را انجام نداده بودند. مامان پذیرفت که اندکی درمورد این ماموریت فکر کند و به ترکیه بازگشت.
در سفر بعدی، ایرانی‌ها پا را فراتر گذاشتند و پیشنهادی ۱۵۰هزار دلاری برای ترور بنیامین نتانیاهو، یوآو گالانت یا رئیس شین‌بت را مطرح کردند. مامان اما اعلام کرد برای این ماموریت یک میلیون دلار می‌خواهد. ماموران ایرانی پس از چانه‌زنی، هدف خود را به نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل کاهش دادند و پیشنهاد ۴۰۰ هزار دلاری دادند، اما مامان بر خواسته خود پافشاری کرد و مذاکره بی‌نتیجه ماند.
او در نهایت پنج هزار دلار دریافت کرد و به اسرائیل بازگشت، جایی که شین‌بت منتظرش بود. مامان پس از بازداشت و اعتراف، به اتهام ارتباط با عوامل خارجی و ورود غیرقانونی به کشور دشمن، به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
وکیل او، ایال بسرگلیک، در دفاع از موکلش مدعی شد که مامان تا لحظه آخر فکر می‌کرده است که با یک تاجر خشکبار سروکار دارد و نمی‌دانسته وارد ایران می‌شود. او همچنین  مدعی شد مامان تنها به دلیل ترس از آسیب دیدن وانمود کرده با نقشه‌ها همراه است. به گفته بسرگلیک، مامان در زندان اسرائيل شکنجه شده و در سلولی کثیف با دیوارهای آغشته به مدفوع نگهداری شده است.
10- در نمونه‌ای دیگر، مظنونی که ۲۹ سپتامبر سال گذشته بازداشت شده بود، نخست از طرف دستگاه امنیتی ایران مامور شده بود تا به پارکی برود و بررسی کند که آیا در نقطه‌ای مشخص یک کیف سیاه دفن شده است یا نه. مبلغ وعده‌داده‌شده برای این کار نزدیک به هزار دلار بود. او پس از نیافتن کیف ویدیویی را به‌عنوان مدرک برای ماموران ایرانی ارسال کرد.
در مراحل بعدی او مامور پخش بروشور، نصب پوستر و نوشتن گرافیتی شد که عمدتا حاوی شعارهایی علیه بنیامین نتانیاهو نظیر «همه با هم علیه بی‌بی»، «بی‌بی حزب‌الله را به اینجا آورد» یا «بی‌بی = هیتلر» بودند.
10- مورد بعدی یک شهروند اسرائیلی با تبار آذربایجانی بود که مامور شد همراه با خانواده‌اش از تاسیسات حساس نظامی در سراسر اسرائیل عکس‌برداری کند. او و بستگانش از تاسیسات بندر حیفا، که بعدها در جریان جنگ ۱۲ روزه با حمله موشکی ایران هدف قرار گرفت، پایگاه هوایی نواتیم، که هدف حمله ماه اکتبر ایران بود، سامانه‌های گنبد آهنین در سراسر اسرائیل و مقر اطلاعات نظامی گلیلوت در شمال تل‌آویو، عکس‌برداری کردند. 

خلاصه:
1-قطعا اين كراش جزو جنك رسانه اى اسرائيل براى بوشاندن ضعفهاى امنيتي خودش است كه دربرابر افكار عمومى اسرائيل و ميزان دقت ضربات ايران زير سؤل است،
2- اما در ضمنش موارد موفق نفوذ ايران را نيزاعتراف مي كند و شاهد ميدانى اش ويرانه ساختن تلاوو وحيفا ومراكز مهم اسرائيل است
3- با همه اينها اين كزارش يكسيري اجمالى ارائه مي دهد كه روش نفوذ در اسرائيل جكونه است و در كناربودجه يارانه ها جه هزينه هاى دكري نيزهست
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 018

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 6:04 pm

اجنه در جبهه حاميان اسرائيل و غرب؟

چند سال پیش مقام معظم رهبری گفته بودند:
کشور‌های متخاصم و سرویس‌های اطلاعاتی غربی و عبری از علوم غریبه و موجودات جنی برای جاسوسی استفاده می‌کنند. 

بدون شرح
https://www.khabarfoori.com/fa/tiny/news-3152947
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 019

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 6:08 pm

انتقاد امام جمعه اصفهان ازروش نكهداري ابنيه قديمي به اسم ميراث فرهنكي
و دادن هزينه هاى ملياردي براى نكهداري ساختمانهاى قديمي معمولى ووو
سفيد كردن سقف دودزده بازار قديم خلاف حفاظت ابنيه تاريخي است؟

طباطبایی‌نژاد گفت: ساختمان مهم نیست که باید نگهداری شود. آن هندسه ساختمان است. بازارمان هم سقفش سیاه باشد پاکش نمی‌کنیم. این غلط است.
او سپس با دست به ستون‌های چهلستون اشاره کرد و گفت: مثل همین جا. واقعا خجالت ندارد؟ این ستون‌ها باید همینطور تيره و كثيف باشد؟ یعنی اگر ما رنگش کردیم هندسه به هم می‌خورد؟ ... روغن بزنند، هر چی که شما استادش هستید دیگر.
طباطبایی‌نژاد گفت:«به خدا یک مسجدی داریم توی {خیابان} نشاط، یک مسجدی است یک سالن دراز است، دیوارهایش هم که قطور. فقط یک راهرو اینجا است، یک راهرو پشت آن. وسطش مثل یک قبر آمده بالا. این را می‌گویند میراث فرهنگی.»
او بیان کرد: «اگر الان بدانند که پدران ما اینطوری مسجد ساخته‌اند به ما می‌خندند. اینکه میراث نیست. هیچ چیز دیگری هم ندارد. فقط دیوارش قدیمی است. فقط خشتش قدیمی است. اگر اینطوری است تمام کوه‌ها قدیمی است. کوه‌های اصفهان را برویم دورشان خط بکشیم. قدیمی که حساب نیست، هندسه خوب، ... فضای خوب و کار معماری درست.»
https://www.khabarfoori.com/fa/tiny/news-3144572
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 020

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 6:11 pm

ایران شب قبل از آتش‌بس
با خیبرشکن خیابان ۴۰۰ متری اسرائیل را منهدم کرد؛
در نهایت با واسطه‌هایی مانند آمریکا و نروژ تقاضا کردند با خیبرشکن نزنید، با همان فتاح و موشک‌های کلاسیک ایرانی بزنید

https://www.etemadonline.com/tiny/news-723141
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 021

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 8:16 pm

آب دریای عمان به اصفهان رسید

https://www.etemadonline.com/tiny/news-722992
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 022

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 8:20 pm

اعتراض به نبود عزم جدی (در حاكميت) برای مبارزه با نفوذ؛ = يعنى آلوده شدن عميق سيستم به نفوذ

درباره نفوذی‌ها آدرس غلط به مردم ندهیم
https://www.etemadonline.com/tiny/news-722850
درباره اقدام مجلس «طرح تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و دولت‌های متخاصم علیه امنیت و منافع ملی» = مشكل ابتلاى وسيع و عميق حكومت به سرطان بدخيم نفوذ وجاسوس ... با اين طرحها برطرف نمي شود، علت ان بيمارى كمبود قانون نبوده اين نوع اقدامات ماله كشي بر علل اصلى است
https://www.etemadonline.com/tiny/news-723260
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 023

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 8:25 pm

افشاگری آسوشیتدپرس از میزان خسارت حمله ایران به پایگاه العدید قطر

رسانه آمریکایی نوشته تحلیل آن از تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که مرکز ارتباطی آمریکا بر اثر حمله موشکی ایران به پایگاه العدید در قطر تخریب شده است.
گنبد ژئودزیکی که متشکل از تجهیزات ارتباطی امن آمریکایی‌هاست، منهدم شده است.
تصاویر ماهواره‌ای شرکت «پلنت لبز پی‌بی‌سی» نشان می‌دهد که گنبد ژئودزیکی در صبح روز ۲۳ ژوئن، تنها چند ساعت قبل از حمله، در پایگاه هوایی العدید قابل مشاهده بود. نیروی هوایی آمریکا در سال ۲۰۱۶ نصب این تجهیزات ۱۵ میلیون دلاری را اعلام کرده بود. 
آسوشیتدپرس طبق تحلیلی که امروز جمعه از تصاویر ماهواره‌ای پلنت لبز ارائه کرده است، نوشت: تصاویر ثبت‌شده در ۲۵ ژوئن و روزهای بعد نشان می‌دهد که این گنبد ارتباطی ناپدید شده و آسیب‌هایی در ساختمان مجاور دیده می‌شود. به نظر می‌رسد بقیه پایگاه سالم باقی مانده است.
https://www.rouydad24.ir/fa/news/419651/ 
https://ecoiran.com/fa/tiny/news-96751ذ
توضيح:
از علل برنده شدن امريكا درتصويرسازي از حمله به پايگاه العديد:

1- جوسازى مطلق رسانه اى امريكا و قطر، 2- ناتوانى ايران در اطلاع رساني و خنثى كردن لابوشاني امريكائيها و قطريها، 3- (با اينكه قطرنزديك بوده و هزاران ايراني انجا زندكي كرده و امكان استخدام عوامل خبرى مخفي براى ارائه كزارش واقعي) بوده است 4- صادق نبودن اعلاميه رسمي ابران (6 موشك اعلام شد= بعد معلوم شد 14 تا بوده) 5- اعلاميه ايران مجمل ومختصر و فاقد جزئيات حمله بود 6- سابقه مكرر ايران در انجام عملياتهاى نمادين؛ و جا افتادن مبناى ايران (حق باسخ را محفوظ نكهداشتن و اين ايران است كه معينمي كند كي و كجاوحطور باسخ دهد و.... سايقه جندين ساله عدم باسخ واقعى به دشمن ولو بشرط انهدام غزه وازدست رفتن حزب الله و سوريه و مراكز اتمي ونظامي و صنعتي و بندري و اقتصادي و فرماندهان عالي و دانشمندان اتمي بطوريكه در محافل سياسي جهان جاافتاده كه { رهبران ايران عليرغم شعارهاى كزاف و كنده كويي ازاله اسرائيل وووو اما در عمل جرات عمل بقدر شعاررا ندارند وتنها بعد از دست رفتن بسياري ازتوان و امكانات؛ شايد جرات اقدامي يكصدم آسيبهاى وارده را داشته باشند = آن هم نوشدارو بعد مرك سهراب} و همين ضعف حاكمان ايران؛ دشمنان را جري و جسور كرده است}
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 024

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 8:26 pm

نگوییم غافلگیر شدیم؛ چرا غافلگیر شدیم؟ مشخص شد ارزیابی‌های غیردقیقی وجود داشته نهادهایی که این ارزیابی غیردقیق را ارائه دادند باید پاسخگو بشوند.

khabaronline.ir/xnLCC
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 025

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 8:41 pm

آلودگی گرد و غبار تهران به آرسنیک و سیانور

عضو هیأت‌مدیره انجمن آب و خاک پایدار ایران گفت: همچنین تالاب بَندعلی‌خان در جنوب ورامین که به‌طور کامل خشک شده، یکی از کانون‌های گرد و غبار است. در حال حاضر پساب مناطق صنعتی مثل چرمشهر ورامین وارد این تالاب می‌شود و همین موضوع باعث شده است گرد و غبار برخاسته از این تالاب سمّی و حاوی موادی مانند آرسنیک و سیانور باشد.
https://vista.ir/n/9sobh-snip3
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 026

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 8:42 pm

بسیاری از تولیدکنندگان چینی خودروهای خود را با قیمت پایین به نمایندگی‌ها می‌فروشند و این نمایندگی‌ها خودروها را به عنوان «دست‌دوم» می‌فروشند، حتی اگر کیلومترشمارشان صفر باشد. 

https://vista.ir/n/ecoiran-uf9z5
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 027

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 8:44 pm

«ترور دانشمندان هسته‌ای توسط اسرائیل از زمانی که سعید جلیلی، دبیر (شوراى امنيت ملى) شد، کلید خورد.

‌میدانید چرا؟
‌چون برخلاف حسن روحانی و علی لاریجانی (متهم به غربكراىي و عدم انقلابى بودن)،
این سعید جلیلی (جهره انقلابي) بود که در نیمه دوم سال ۱۳۸۶، مجوز مصاحبه با دانشمندان هسته‌ای توسط آژانس جهانی انرژی اتمی را صادر کرد و آژانس دانشمندان را شناخت.»
https://ecoiran.com/fa/tiny/news-96723
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 028

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 8:45 pm

جی‌پی‌اس چرا در ایران از کار افتاد؟ عوارض از كارافتادن؟
انواع مكان ياب جهانى؟ در ايران كدام فعال است؟

https://www.ettelaat.com/news/102267/
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 029

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 8:53 pm

تنها ناو هواپیمابر روسیه هفت سال است كه پنچر شده و تحت تعمير است، ادامه تعميرات متوقف و ممکن است برای همیشه اسقاط و از رده خارج شود.

ettelaat.com/xSGs
امريكا هم كه چند ناوهواپيما بر دارد بعد از حملات انصارالله به ناوها امريكا آسيب ديده
https://irna.ir/xjTtdD
https://irna.ir/xjTscS
و ديگر داشتن ناو هواپيمابر به عنوان اهرم قدرت را زير سؤال برده است، چون بيشتر يك هدف ساده نظامي است تا فايده چنداني داشته باشد
https://fararu.com/fa/news/716031/
دراين عهد منتفي شدن ناوهواپيمابر اخيرا ايران به فكر داشتن ناهواپيمابرنموده آن هم بدون داشتن جنگنده هاى دريايي
ابتدا سعى برخريد ناوهوابيمابراوكرايني مال شوروى سابق = كه نشد و بعد هم غرق شد و ملت ايران شانس اوردند كه در دوران مالكيتشان غرق نشد
https://www.parsine.com/fa/tiny/news-865232
بعد اعلام شد ايران توان ساخت هواپيمابر دارد اما هنوز تصميم نگرفته به محض اينكه تصمصم گرفته می شود ساخته شود
https://www.mizanonline.ir/fa/news/378260/
بعد به فكر تبديل كشتيهاى بزرگ تجاري خود به ناوهواپيمابر افتاد
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-33649
بعد اعلام شد ناهواپيمابرايران ساخته شد
https://snn.ir/003jq5
كه بعد معلوم شد همه چي مي برد الا هوابيما
هليكوبتر - بهباد - قايق ووو
و بعد به اسم ناوپهپادبر اعلام شد
https://fekrshahr.ir/fa/news/2012954/
نهايتا ايران موفق شده يك ماكت ناو هوابيمابر را بسازد
https://farsi.alarabiya.net/2020/07/27/ ... 8%A7%D8%AF
و البته مدتي در بندر جنوب بارك شده بود
mshrgh.ir/308584
https://ifilo.net/v/C5zwRqi
و بعدانقضاء استفاده تبلييغاتي رسانه اى اقتدار
نهايتا ايران خودش به دستخودش آنرا منهدم كرد
به عنوان رزمايش اران و اقدام به انهدام ناوهوابيمابر شبيه به ناوهواپیمابر امريكا!!
https://www.entekhab.ir/000nuf
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط 00343179 در شنبه آگوست 16, 2025 8:56 pm .
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 030

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 8:56 pm

در روزهای جنگ 12 روزه = نقش بستن ستاره داوود (غولبيكر كه از هوابيما به وضح ديده مي شود) بر زمین نزدیکی شهر خمین استان مرکزی.

عامل نقش؟ از هوابيماهاى اسرائيلى تا اجنه
https://fararu.com/fa/news/883378/
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 031

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 8:59 pm

معمای پاگنده‌ها در روم باستان؛ کفش‌های بسیار بزرگی كشف شده که باستان‌شناسان را سردرگم کرده است

در حاشیه‌های شمالی امپراتوری روم، کفش‌هایی به‌تازگی کشف شده‌اند، شاهد بر جمعیت کوچکی از غول‌هاست كه حدود دو هزار سال پیش نگهبانی می‌دادند.
الیزابت گرین، دانشیار دانشگاه وسترن انتاریو می‌گوید در مگنا (یکی از نقاط مربوط به دیوار هادریان) این کفش‌هابه‌طور متوسط بسیار بزرگ‌تر از بیشتر کفش‌هایی است که در ویندولاندا پیدا شده و مربوط به مردمان آن زمان است.
https://www.entekhab.ir/003fNv
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 032

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 9:02 pm

عليرغم آن همه حمل به صحتهاى مقامات ايران نسبت به رفتار روسها در مقابله اسرائيل با ايران:
بالاخره موضع واقعي روسها روي داشتن توان اتمي ايران معلوم شد:

پوتین و سایر مقامات روسی طی هفته‌های اخیر چندین بار حمایت خود را از توافق «غنی‌سازی صفر» به طرف ایرانی منتقل کرده‌اند.
روسیه سال‌هاست که اصلی‌ترین حامی دیپلماتیک ایران در موضوع هسته‌ای بوده است. اما در حالی‌که مسکو به‌صورت علنی از حق ایران برای غنی‌سازی دفاع می‌کند، پوتین در محافل خصوصی پس از جنگ ۱۲ روزه میان اسرائیل و ایران، موضعى برخلاف سابق اتخاذ کرده است.
 به گفته سه مقام اروپایی و یک مقام اسرائیلی آگاه از موضوع، مسکو به‌طور خصوصی ایرانی‌ها را به پذیرش «غنی‌سازی صفر!!!» تشویق کرده است.
پوتین این موضع را در تماس‌های تلفنی هفته گذشته با ترامپ و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه نیز مطرح کرده است.
https://www.entekhab.ir/003fXW
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 033

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 9:04 pm

حبس چهارماهه یک قصاب به خاطر ذبح ۳ گوسفند! = مبادا گوشت ارزانتر بدهد؟

https://fararu.com/fa/tiny/news-883633
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 034

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 9:07 pm

به دنبال اعلام رسمي مواضع نهايي رسمى حكومت ايران در مذاكرات (فارغ از شعار و خطابه)
ترس افراطيون از توبيخ براى سالها شعار توخالى بر هزينه

(از دست رفتن غزه و لبنان وسوريه و مراكز اتمي و نظامى و اقتصادى وووو ايران)
و تلاش براى حفظ آبروى رفته
حملاتشان به اعتداليون را شروع كردند
https://www.armanmeli.ir/fa/tiny/news-1174540
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 035

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 9:10 pm

حمله امويان (مزدوران جولانی) به حسینیه‌ها و خیمه‌های عزاداری/ ویدئو

https://www.khabarfoori.com/fa/tiny/news-3150372
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 036

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 9:24 pm

عوارض حملات سایبری اسرائيل، قطع اینترنت و اختلال بانکی بر زندگی ایرانی‌ها را در جنگ 12 روزه

بیست و هفتم خرداد ۱۴۰۴ (۱۷ ژوئن ۲۰۲۵) و در پنجمین روز حمله اسرائیل به ایران، بانک سپه هدف حمله سایبری قرار گرفت و شبکه خدماتش از دسترس خارج شد و مشتریان دیگر قادر نبودند از کارت‌های بانکی خود برای خرید استفاده کنند.
این حمله سایبری درست در روزهایی اتفاق افتاد که حملات هوایی اسرائیل به تهران و دیگر شهرها سبب شده بود تا مردم، به‌خصوص ساکنان تهران، به شهرهای امن‌تر نقل مکان کنند. شمال ایران در کناره دریای خزر، به‌خصوص استان مازندران، از جمله مقاصد جنگ‌زده‌های تهرانی بود. پلیس می‌گفت که شش میلیون نفر بعد از حملات اسرائیل به مازندران رفته‌اند در حالیکه جمعیت این استان حدود سه و نیم میلیون نفر است و این یعنی نزدیک به دوبرابر جمعیت آن وارد این استان شده بودند.
هک بانک سپه به‌ دست گروه هکری «گنجشک درنده» در اوج حملات اسرائیل به شهرهای ایران، مشتریان این بانک را شوکه کرد.
پدر مسعود، شهروندی که به دلیل نگرانی های امنیتی نخواست با نام واقعی صحبت کند، نظامی بازنشسته است. او می‌گوید: «پدرم نمی‌خواست از تهران خارج شود اما بنزین ماشینش تمام شده بود. برای همین رفته بود در بزرگراه آزادگان در غرب تهران توی صف تا بنزین بزند. چند ساعتی بود که خبری ازش نبود تا اینکه زنگ زد و گفت کارت بانکی ام کار نمی‌کند و نمی‌توانم پول بنزین را بدهم.»
مشتریان بانک سپه در میانه حملات اسرائیل به ایران متوجه شده بودند، بانک سپه هک شده و تمامی خدمات بانکی‌اش از کار افتاده است. مسعود می‌گوید: «همه زندگی پدرم در بانک سپه است و با آنکه در دو بانک دیگر حساب دارد، یا پولی در آنها نیست یا حاضر نیست برای خرید از آنها استفاده کند. برای همین مانده بودم چه کار کنم که پدرم دوباره زنگ زد و گفت: یک بنده خدایی پول بیست لیتر بنزینم را داد و هر چه هم سعی کردم شماره حسابی بدهد گفت پولش شد سی هزار تومان، با این پول پفک نمکی هم نمی‌شود خرید، فقط زودتر از اینجا برو. امن نیست.»
این اولین بار نبود که بانک سپه هدف حملات سایبری قرار گرفته بود. اوایل فروردین ماه ۱۴۰۴ گزارش‌هایی منتشر شد که بانک سپه هک شده است اما روابط عمومی این بانک آن را تکذیب و اعلام کرد: «تاکنون هیچ گونه هک و نفوذی به سیستم‌های بانک سپه صورت نگرفته است. این ادعاهای کذب با هدف تشویش اذهان عمومی صورت می‌گیرد و مشتریان بانک سپه از این نظر خیالشان راحت باشد.»
اما گروه هکری کدبریکرز (Codebreakers) اعلام کرد که اطلاعات مالی و هویتی ۴۲ میلیون مشتری بانک سپه را در دست دارد و می‌خواهد آن را بفروشد. این گروه بعد از تکذیب بانک سپه، بخشی از فایل اطلاعات مشتریان را منتشر کرد.
بعد از این اتفاق محمد امین آقامیری، رئیس مرکز ملی فضای مجازی، در یک برنامه تلویزیونی در باره اختلال در بانک سپه گفت: «اتفاق اخیر هک نبوده، بلکه سرقت داده‌ها بوده است!!!.
خوشبختانه به نتایج خوبی در باره این موضوع رسیده‌ایم که به‌زودی اعلام خواهد شد.»
به گفته آقامیری رئیس مرکز ملی فضای مجازی
«از سال ۱۴۰۱ حملات سایبری در ایران سه برابر شد و سال بعد چندین برابر افزایش یافت. طبق آمارها، کشور ما جزو کشورهایی است که بیشترین حملات سایبری را تجربه کرده است.»
معامله فقط با کارت بانکی

در شرایطی که بمباران هوایی مناطق مختلف ایران به خصوص شهر تهران ادامه داشت و مردم سعی می‌کردند خود را به مناطق امن تر برسانند، بانک سپه از دسترس خارج و خدمات بانک‌های دیگر هم مختل شده بود.
برای همین هم مشتریان بانک‌ها برای برداشت و انتقال وجه، در مقابل خودپردازها صف کشیده بودند. هر کس سعی داشت تا با کارت‌ بانک‌های دیگر مبلغی پول نقد تهیه کند با این نگرانی که نکند بقیه بانک‌ها نیز به سرنوشت بانک سپه گرفتار شوند.
محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی ایران، در شبکه خبر تلویزیون دولتی گفت: «در ایران ۹۸.۵ درصد از معاملات از طریق کارت [بانکی] است و فقط یک و نیم درصد معاملات به صورت فیزیکی و اسکناس است. از مدت‌ها قبل تلاش شد تا شبکه کارتی کشور آسیب نبیند و از قبل برای این موضوع سیستم‌های پشتیبانی ایجاد شده بود!!!! که در روزهای جنگ یک لایه دیگر اضافه شد!!! تا در زمان جنگ بتوانیم خدمات خود را ارائه دهیم.!!!»
با آنکه تنها یک و نیم درصد معاملات در ایران به صورت اسکناس است، اما روزانه با یک کارت بانکی تنها می‌شود ۳۰۰ هزار تومان پول نقد از خودپردازها گرفت و اگر میلیاردها تومان هم در حسابت داشته باشید در هر روز تنها می‌توان ۱۵ میلیون تومان پول نقد به صورت حضوری از بانک دریافت کرد. تازه برای گرفتن این مبلغ هم باید از قبل درخواست پول نقد داد تا شعبه بانک برای مشتری آماده کند. این کار برای مردمی که در میانه یک جنگ قرار گرفته بودند، آسان نبود.

اما مشتریان بانک سپه تنها مردم عادی و شرکت‌های خصوصی نبودند. بخشی از زنجیره تامین کالاهای اساسی نظیر آرد و نان هم، که از طریق بانک سپه پشتیبانی می‌شود، با قطع خدمات بانک دچار بحران شد. زیرا نانوایی‌ها قادر نبودند سهمیه آرد خود را بگیرند و تامین نان بر مشکلات روزهای جنگ افزوده شد.

وضعیت قدیمی‌ترین بانک ایران
دردسرهای بانکی جنگ دوازده روزه، بعد از آتش بس هم کمابیش ادامه داشت. بانک سپه، صد سال پیش به عنوان اولین بانک ایرانی با نام «بانک پهلوی قشون» راه‌اندازی شد
و در سال اول کارش تنها به ارتش شاهنشاهی خدمات می‌داد و بعدها خدماتش را در اختیار همه ایرانیان گذاشت؛
این بانک اما همچنان بانک اختصاصی ارتش و بازنشستگان نظامی به حساب می‌آید که حقوق ماهانه خود را از طریق آن دریافت می‌کنند.
در دهه هشتاد خورشیدی، بعد از گسترش بانک‌های خصوصی، هر کدام از نهادهای نظامی برای خودشان بانک اختصاصی درست کردند.
بانک‌های انصار و مهر اقتصاد را سپاه پاسداران ایجاد کرد؛
نیروی انتظامی بانک قوامین را درست کرد
و ارتش هم بانک حکمت ایرانیان را بنیان گذاشت.
تنها چند سال وقت لازم بود تا این بانک‌های نظامی یکی پس از دیگری به زیان‌دهی برسند. این بانک‌ها به واسطه پشتوانه نظامی، قوانین بانکداری را رعایت نمی‌کردند و برای همین هم با زیان انباشته گسترده‌ مواجه شدند. دولت در سال ۱۳۹۷ ناچار تصمیم گرفت این بانک‌های نظامی را به همراه موسسه اعتباری کوثر (وابسته به وزارت دفاع) به دلیل عدم انضباط مالی و نقض قوانین و مقررات بانکداری در بانک سپه ادغام کند. بدهی این پنج بانک و موسسه مالی و اعتباری در سال ۱۳۹۷، بیشتر از ۱۷۶ هزار میلیارد تومان بود ولی مشخص نشد دولت چه میزان بودجه صرف ادغام این بانک‌ها در بانک سپه کرده است.
حالا دیگر با ادغام پنج بانک و موسسه اعتباری، بانک سپه بزرگترین بانک ایران است که علاوه بر تعداد زیاد مشتریان، سهم زیادی در تامین منابع مالی پروژه‌های زیربنایی دارد.
اکبر کشاورزیان، عضو هیات عامل بانک سپه، در مراسم یک‌صدسالگی بانک سپه در چهاردهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ گفت که «حدود ۲۵ درصد از نقدینگی کشور در اختیار نخستین بانک ایرانی است، لذا بخش قابل توجهی از توسعه اقتصادی کشور طی یک قرن اخیر مرهون فعالیت‌ها و اقدامات این بانک بوده است.»
در اختیار داشتن حدود یک چهارم نقدینگی کشور، میزان و ابعاد گسترده خسارت‌های حمله به این بانک را بیشتر نشان می‌دهد.
هک بانک سپه مشکلات فراوانی را برای مشتریان این بانک در سراسر ایران فراهم کرد و مشتریان این بانک برای مدتی نزدیک به دو هفته به پس اندازهای خود دسترسی نداشتند و نمی‌توانستند از پس اندازهای خود برای امور روزمره استفاده کنند.
نظامیان و بازنشستگان نظامی که حقوق خود را از طریق بانک سپه دریافت می‌کردند نیز نمی‌توانستند حقوق خود را دریافت کنند.

همزمان با هک بانک سپه،
هکرها به بانک پاسارگاد هم حمله کردند و مشتریان این بانک نیز به دردسر افتادند.
اختلال در خدمات این بانک خصوصی، که بیست سال پیش تاسیس شده، مانند بانک سپه نزدیک به دو هفته ادامه داشت.
مشتریان این بانک بعد از رفع اختلال‎‌ها ناچار شدند تا به شعب بانک و وبسایت رسمی بانک مراجعه کنند و پسوردهای تازه برای همراه‌بانک و سرویس خدمات اینترنتی خود بگیرند.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به حملات سایبری به این دو بانک در جنگ اسرائیل با ایران گفت که در این دوره «متاسفانه حملات سایبری افزایش یافت و دو بانک سپه و پاسارگاد مورد حمله قرار گرفت و در بانک مرکزی به این موضوع ورود کرد و تلاش شد تا شبکه کارتی این دو بانک بازیابی شود.»

قطع اینترنت
اما مشکل فقط حمله سایبری به دو بانک ایرانی نبود که مشکل درست کرد،
محدودیت و قطع اینترنت دسترسی مشتریان بانک‌های دیگر را به حساب‌هایشان محدود کرده بود.
وقتی بیشتر از ۹۸ درصد مشتریان بانک‌ها از سرویس‌ها و خدمات غیرحضوری، کارتی و الکترونیکی استفاده می‌کنند،
مشخص است که قطع اینترنت تا چه اندازه مانع دسترسی مشتریان بانک‌ها به پول‌هایشان می‌شود.

ارزش ریال ایران در یک دهه گذشته بعد از تحریم‌های گسترده و تورم شدید به‌شدت کاهش پیدا کرده و برای خریدهای روزانه حجم زیادی پول نقد لازم است.

این در حالی است که حتی اگر کسی بخواهد از پول نقد استفاده کند، تامین این حجم از پول نقد در شرایط جنگی بسیار دشوار و غیرعملی است
زیرا در حالت خوش‌بینانه اگر بانک هک نشده باشد و اینترنت هم وصل باشد، سقف پول نقدی که دستگاه‌های خودپرداز روزانه به مردم می‌دهند، ۳۰۰ هزار تومان است که با آن برای مثال تنها می‌شود ده تا پانزده قرص نان سنگگ خرید.
این در حالی بود که با شروع حملات اسرائیل، یا اینترنت قطع بود یا آنقدر اختلال داشت که قابل استفاده نبود.
برای همین هم با وجود «اینترنت ملی ذغالى»، که ایران را به جزیره تبدیل می‌کند، دستگاه‌های کارتخوان و عابربانک‌ها درست کار نمی‌کردند.
احسان که به دلیل نگرانی از امنیت خود نخواست نام واقعی‌اش ذکر شود، بعد از حمله اسرائیل با خانواده‌اش ده روز در چالوس منزل یکی از اقوامش ساکن شده بود.
او می‌گوید: «اینترنت با اختلال شدید همراه بود و من در فروشگاهی مقداری خرید کرده بودم و می‌خواستم پولش را بدهم اما صف طولانی تشکیل شده بود و متصدی فروشگاه، دستگاه کارتخوان را بالای سرش می‌چرخاند بلکه به اینترنت وصل شود و او بتواند پول لوازم خریداری شده مشتریان را بگیرد.»
او به یاد می‌آورد که بعد از خرید لوازم، دنبال عابر بانک می‌گشت که دید بیست نفری کمی بالاتر جلوی بانکی جمع شده‌اند. او می‌گوید: «خواستم از خیابان رد شوم اما در خیابان اصلی شهر چالوس جا برای عبور هیچ جنبده‌ای وجود نداشت، بالاخره هر طور بود با کیسه‌های خریدم، از وسط ماشین‌ها خودم را به نزدیک بانک رساندم.»
احسان می‌گوید: «بعد از نیم ساعت ماندن در صف بالاخره توانستم خودم را به عابر بانک برسانم. با دو تا کارت بانکی ۶۰۰ هزار تومان پول نقد گرفتم اما این پول خرید مرغ یک وعده خانواده بود.»
به گفته احسان: «شانس آوردیم در این دوازده روز برق و گاز قطع نشد. اگر جنگ ادامه پیدا می‌کرد، (با اين حكومت اقتدار ما مى توانيم) مردم باید چه کار می‌کردند. این جنگ حق ما نبود. در حالی که یک سوم مردم ما فقیرند و به زور شکم خود را سیر می‌کنند.»

هک صرافی رمزارز نوبیتکس
همزمان با حمله سایبری به دو بانک سپه و پاسارگاد و قطع اینترنت، گروه هکری «گنجشک درنده» صبح چهارشنبه بیست و هشتم خرداد (۱۸ ژوئن) به صرافی رمز ارز «نوبیتکس» حمله کرد که بزرگترین صرافی ارز دیجیتال در ایران است.
این گروه مدعی بود که این صرافی شریان مالی سپاه پاسداران بوده و هدفش قطع تامین مالی سپاه از طریق دور زدن تحریم‌ها و تامین مالی نیروهای نیابتی‌اش در کشورهای دیگر بوده است.
نوبیتکس، که شش سال پیش تاسیس شده، می‌گوید ۹ میلیون مشتری دارد و «در صرافی رمز ارز نوبیتکس سطح امینتی دارایی و حساب کاربری شما در بالاترین حد خود قرار دارد و... شبانه‌روزی در تلاش است تا امنیت دارایی شما را تضمین کند.»
امیرحسین راد، مدیر عامل صرافی نوبیتکس، بعد از حمله سایبری به این صرافی در پیامی ویدیویی گفت که به همراه پلیس فتا و مشاوران فنی مشغول بررسی دقیق ابعاد حمله و جلوگیری از گسترش تبعات آن است و تاکید کرد که «جلوگیری از بروز حادثه و کاهش تبعات آن به خاطر محدودیت‌های اینترنت در کشور و همینطور دسترسی سریع به دیتاسنترها ممکن نبود.» (خوبست كه مثل بانك سبه بكلى منكر هك شدن نشد)
این یعنی نوبیتکس معتقد است که اگر اختلال‌های اینترنتی وجود نداشت آنها می‌توانستند خیلی زودتر جلوی خسارت بیشتر را بگیرند.

این اتفاقات درست زمانی افتاد که ترس از گسترش جنگ بر کشور سایه افکنده بود و مراکزی مانند پلیس فتا (پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا) هم مورد حمله اسرائیل قرار گرفته بود.
این واحد زیر نظر فرماندهی نیروی انتظامی فعالیت می‌کند و وظیفه آن جلوگیری از هک، کلاهبرداری و سرقت اینترنتی و جرائم کامپیوتری مرتبط با آن است.
به گزارش وبسایت زومیت، که در زمینه فناوری فعالیت دارد، حدیث خسروی مدیر روابط عمومی نوبیتکس اختلال اینترنت را مانع دریافت هشدارهای سیستم می‌داند
و می‌گوید :«در روزهای منتهی به حمله، ما می‌دانستیم باید آماده باشیم و در حالت مراقبت بودیم اما به دلیل اختلال در اینترنت بین‌الملل، برخی هشدارها اصلا به دست ما نرسید. در واقع نوتیف‌های مهم بعد از وقوع حمله به ما رسید. همین موضوع باعث شد تا تیم فنی بخشی از مانیتورینگ را عملا از دست بدهد.»

به گفته مدیر روابط عمومی نوبیتکس: «بورس تعطیل بود، بانک‌ها هم با اختلال مواجه بودند، بنابر این کاربران به سراغ ما آمدند. ترافیک کاربران برای برداشت باعث شد ترافیک سیستم بالا برود این موضوع ارتباط مستقیمی با حمله نداشت، اما تمرکز تیم ما را به شدت کاهش داد.»
تیم فنی نوبیتکس در نبود اینترنت سعی کردند تا برق سرورها را قطع کنند اما گرفتن مجوز این کار طول کشید در حالی که به گفته خسروی «اگر می‌توانستیم به سرورها دسترسی پیدا کنیم و شبکه و بعد برق را از برخی سرورها بکشیم باز هم موثر بود اما این کار نیاز به هماهنگی‌های بیشتری داشت.»
میزان خسارت وارد شده به نوبیتکس معلوم نیست اما این صرافی رمزارز می‌گوید که هیچ خسارتی متوجه کاربران نخواهد شد و در صورت آسیب دارایی‌ها، از طریق منابع داخلی و صندوق بیمه‌ای صرافی جبران خواهد شد.
با پایان جنگ و آتش بس بین ایران و اسرائیل، نگرانی ایرانیان همچنان ادامه دارد، اینترنت هنوز به حالت عادی بازنگشته و اختلال در آن ادامه دارد،
دو بانک سپه و پاسارگاد و صرافی رمزارز نوبیتکس بخشی از خدمات‌شان را از سرگرفته‌اند ولی مشخص نیست چه وقت همه چیز به حالت عادی باز خواهد گشت.
برای بسیاری از ایرانیان شرایط همچنان مبهم و بی‌ثبات است.
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 037

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 9:34 pm

باقيمانده نيروهاى قدس سپاه پاسداران كه در سوريه آماده عمليات بودند = با حمله مخفیانه زميني اسرائيل؛ آنها را در حال خواب بازداشت و به اسرائيل براى بازجويي بردند = اين عمليات همزمان با حمله 12 روزه اسرائيل به ايران بوده است

در هيمن تيرماه جاري 1404 نيروهاى كولانى اسرائيل (كه ايران اعلام كرده بود مركزشان منهدم شده اند) نیروهای سپاه قدس را در سوریه بازداشت کرد و به اسرائیل برد؟

ارتش اسرائیل چگونه نیروهای سپاه قدس را در سوریه بازداشت کرد و به اسرائیل برد؟
فرمانده گردان ۷۰۱۲ ارتش اسرائیل در ماموریتی مخفی در ماه ژوئن (تيرماه)، نیروهایش را تا شعاع ۱۰ کیلومتری وارد خاک سوریه کرد، ماموریتی که بدون شلیک حتی یک گلوله انجام شد
یک سرهنگ دوم ارتش اسرائیل در مصاحبه‌ای با وای‌نت جزئیاتی از نحوه ورود گردان تحت فرماندهی‌اش به خاک سوریه برای دستگیری عوامل نیروی قدس سپاه پاسداران را فاش کرد.
به گزارش اورشلیم پست، اطلاعات نشان می‌داد که این واحد در حال برنامه‌ریزی حمله‌ای قریب‌الوقوع به نیروهای اسرائیلی مستقر در منطقه حائل بود.
گردان ۷۰۱۲ از تیپ ذخیره الکساندرونی ارتش اسرائیل این ماموریت را برعهده گرفت.
هدف گردان ۷۰۱۲ این بود که مخفیانه ماموریت را انجام دهد و به خاک اسرائیل بازگردد.
چنین ماموریت‌هایی را معمولا نیروهای ویژه و واحدهای نخبه ارتش انجام می‌‌دهند،
اما نیروهای ذخیره نیز به‌طور فزاینده‌ای این وظایف را برعهده می‌گیرند.
این عملیات حدود ساعت ۲:۵۰ بامداد روز دوشنبه آغاز شد. در حالی که اعضای واحد نیروی قدس سپاه پاسداران در خواب بودند، صدها سرباز در چند محوطه فعالیت داشتند.
سرهنگ دومی که فرماندهی این گردان را برعهده داشت و نامش فاش نشده است، گفت «به نتایج عملیات افتخار می‌کنیم» و تلاش چندماهه برای جمع‌آوری اطلاعات و برنامه‌ریزی دقیق برای مختل‌سازی بخشی از راهبرد جمهوری اسلامی به‌منظور بی‌ثبات‌سازی مرز شمالی اسرائیل را تحسین کرد.
او افزود راهبرد جمهوری اسلامی در جریان جنگ اسرائیل و ایران شکست خورد، جنگی که در آن ارتش اسرائیل حضورش را در خاک سوریه گسترش داد و نقش اصلی را در خنثی‌سازی اهداف تهران ایفا کرد.
اطلاعات و برنامه‌ریزی
این سرهنگ دوم گفت: «ما مدت زیادی بود که این واحد را زیر نظر داشتیم.» او افزود: «جمهوری اسلامی ایران در حال احداث زیرساخت‌های مقاومت در لبنان، سوریه و اردن است. هنوز هم عوامل جمهوری اسلامی در منطقه فعال‌اند.»
عملیات پس از تلاش‌های گسترده اطلاعاتی واحد ۸۲۰۰ و سایر واحدهای ارتش اسرائیل، در نزدیکی منطقه تل کودنه انجام شد.
بر اساس گزارش وای‌نت، این واحد نیروی قدس بخشی از شبکه‌ای بزرگ‌تر از عوامل آموزش‌دیده در روستاهای سوریه است که منتظر دریافت دستور از تهران‌اند.
{تجربه مكرر = هر قدر عقب بياندازيد بيشتراز دست مي دهيد}

فرمانده این عملیات به وای‌نت گفت: «این ماموریتی با یک هدف نبود. عملیاتی دقیق بود ــ ورود، دستگیری، بازجویی و بازگشت با بازداشت‌شدگان به اسرائیل.
اما چون آن‌ها در نقاط مختلف و مناطق گوناگون پراکنده بودند، به هماهنگی زمانی دقیق و مخفی‌کاری کامل نیاز داشتیم.»
برای اجرای عملیات، چندین واحد تخصصی ترکیب شدند، از جمله گروهان شناسایی گردان ۷۰۱۲، متخصصان واحد ۵۰۴ (اطلاعات انسانی)، واحد سگ‌های نظامی «اوکتز»، سربازان نخبه جست‌وجو و نجات از واحد ۶۶۹ و سایر بخش‌ها.
این سرهنگ دوم توضیح داد که چگونه نیروها برای عملیات آماده شدند:
یک مدل کامل از منطقه عملیات در تاریکی ساخته شد،
و نیروها با تجهیزات کامل در شرایط شبیه‌سازی‌شده
نفوذ، هماهنگی و ورود مخفیانه را تمرین کردند.
او گفت: «ما در سکوت کیلومترها وارد خاک سوریه شدیم، همه‌چیز دقیقه به دقیقه تنظیم شده بود
و میان نیروها هماهنگی کامل وجود داشت.»
یکی از سربازان گفت: «همه‌‌جا ساکت بود تا اینکه فرمان حرکت! را شنیدیم و عملیات آغاز شد.»
هيجيك از فرماندهان وسران اسرائيل سخنراني نكرد مصاحبه هم نكرد ونگفت كه ما مى توانيم وبزودي عمليات انجام مي دهيم و در راديو اسرائيل هم مارش زده نشد. و سينه زني به قدس مي رويم بهر نبردى بي امان ...
تیم‌های نفوذ سرائيل؛ ابتدا وارد شدند،
و نیروهای پشتیبانی محوطه را محاصره کردند.
پس از آنکه واحد ۵۰۴ حضور اعضای سپاه قدس را تایید کرد، دستگیری‌ها آغاز شد.
بر اساس گزارش وای‌نت، بازداشت‌شدگان به‌سرعت بازجویی شدند،
نیروها محل را برای کشف سلاح و اسناد اطلاعاتی جست‌و‌جو کردند
و پیش از آنکه غیرنظامیان واکنشی نشان دهند،
محل را ترک کردند.
بازداشت‌شدگان کاملا غافلگیر شده بودند
و حتی یک گلوله هم شلیک نشد.

یکی از سربازان گفت: «حتی وقتی به اسرائیل رسیدیم، نيروهاي قدس بازداشت شده باورشان نمی‌شد در اسرائيلند.»
او افزود: «از تخت بیرون کشیده شدند، چشم‌بند زده شدند، و ناگهان خودشان را در بازداشت اسرائیل دیدند.»
یک افسر بازجوی بازداشت‌شدگان تایید کرد که آن‌ها در اسرائیل تحت بازجویی قرار دارند
تا اطلاعاتی درباره تهدیدهای احتمالی بعدی نیروی قدس سپاه پاسداران به‌ دست آید.
شايان ذكر است كه در اخباررسمي ايران: فرمانده كل نيروي قدس سردار قاآني مشغول رفتنبه مجالس ختم فرماندهان عالي ايران ترور شده توسط اسرائيل است
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 038

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 9:42 pm

آیا چین در حال فروش موشک و جنگنده‌ به ایران است؟

سفارت چین در اسرائیل، روز ۸ ژوئیه گزارش رسانه‌های خارجی را درباره اینکه ایران به‌تازگی سامانه موشکی پدافند هوایی دوربرد اچ‌کیو-۹بی را از چین دریافت کرده، رد کرد.
وب‌سایت خبری و انگلیسی‌زبان میدل‌ایست‌آی مستقر در لندن، روز ۷ ژوئیه به نقل از یک مقام عربی ناشناس و «آگاه»، گزارش داد که سامانه‌های موشکی زمین به هوای ساخت چین مدت کوتاهی پس از اعلام آتش‌بس ایران و اسرائیل در روز ۲۴ ژوئن، تحویل ایران شده و آمریکا و متحدان عرب آن از تلاش‌های تهران برای تقویت پدافند هوایی‌اش «اطلاع داشته‌اند.»
در واکنش به این گزارش، سفارت چین در تل‌آویو به روزنامه «اسرائیل هیوم» گفت که محتوای این گزارش «نادرست» است.
این سفارتخانه تاکید کرد که «چین به‌شدت با اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی و سامانه‌های پرتاب آن‌ مخالف است و پیوسته توانمندی‌های اجرایی خود را در زمینه مقابله با اشاعه افزایش می‌دهد.»
اسرائیل هیوم به نقل از سفارت چین نوشت: «چین هرگز به کشورهایی که درگیر جنگ هستند سلاح نمی‌فروشد و بر صادرات اقلام با کاربرد دوگانه کنترل سخت‌گیرانه اعمال می‌کند. چین به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، رویکردی محتاطانه و مسئولانه در قبال صادرات کالاهای نظامی در پیش می‌گیرد.»
با این حال نه وب‌سایت رسمی سفارت چین و نه رسانه‌های دولتی این کشور این بیانیه را منتشر نکرده‌اند.
هم‌زمان سونگلین کان شیجیه، وبلاگ‌نویس چینی غیر مرتبط با دولت،‌ روز ۱۰ ژوئیه در پلتفرم وبلاگ‌نویسی بایدو بایجیاهائو نوشت که گزارش خبرگزاری نیمه‌رسمی مهر ایران درباره تحویل سامانه پدافند هوایی از سوی چین، «بیشتر شبیه به یک جنگ اطلاعاتی برنامه‌ریزی‌شده از طرف تهران» است.
این وبلاگ با اشاره به دشواری‌های مربوط به انتقال و آموزش پرسنل برای سامانه پدافندی اچ‌کیو-۹ در مدت زمانی کوتاه، این احتمال را مطرح کرد که ایران ممکن است از نام چین برای بازدارندگی در برابر اسرائیل و آمریکا استفاده کرده باشد تا نشان دهد از طرف یک قدرت مهم پشتیبانی می‌شود.

آيا فروش جنگنده‌های جی-۱۰ به ایران احتمال دارد؟
رسانه‌ها بیش از هر چیز به گزارش‌هایی توجه نشان دادند که از شروع مجدد مذاکرات ایران برای خرید جنگنده‌های جی-۱۰سی ساخت چین حکایت داشت؛ جنگنده‌هایی که پس از عملکردشان در درگیری اخیر پاکستان و هند در ماه مه، توجه زیادی را در سطح جهانی جلب کرده بودند.
روزنامه هنگ‌کنگی سینگ‌تائو دیلی در گزارشی در ۲۷ ژوئن، با اشاره به پیشینه تاریخی این پرونده نوشت که چین و ایران در ۲۰ سال گذشته در موارد متعدد نتوانسته‌اند بر سر این معامله به توافق برسند.
این نشریه به نقل از روزنامه روسی کامرسانت نوشت که تهران در سال ۲۰۱۵ تا آستانه خرید ۱۵۰ فروند جنگنده جی-۱۰سی پیش رفت، اما به نتیجه نرسید، زیرا چین روش پرداخت به صورت نفت یا گاز طبیعی را نپذیرفت و ایران هم با کمبود ارز خارجی و تحریم تسلیحاتی سازمان ملل مواجه بود. مذاکرات پس از لغو این تحریم‌ها در سال ۲۰۲۰ از سر گرفته شد، اما به همان دلایل به توافق نهایی منجر نشد.
رسانه تایوانی نیوتاک هم در گزارش ۵ ژوئیه خود نوشت که عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع ایران، در حاشیه نشست سازمان همکاری شانگهای در شهر چینگ‌دائو در تاریخ ۲۶ ژوئن، خواهان خرید جنگنده‌های جی-۱۰سی شده است. این رسانه همچنین به نقل از بعضی منابع در ایران اعلام کرد که ایران به حدود ۴۰۰ فروند جنگنده نیاز دارد.
روز ۸ ژوئیه، وزارت دفاع چین در واکنش به پرسش‌هایی درباره «برخی کشورها» که در حال مذاکره با چین برای خرید جنگنده‌های جی-۱۰ هستند، پاسخی کلی داد و اعلام کرد که پکن «در صادرات محصولات نظامی رویکردی محتاطانه و مسئولانه دارد و مایل است دستاوردهای خود در توسعه تجهیزات چینی را با کشورهای دوست به اشتراک بگذارد و نقش سازنده‌ای در صلح و ثبات منطقه‌ای و جهانی ایفا کند.»
علاوه بر گزارش‌های تاییدنشده درباره تمایل ایران به وارد کردن جنگنده‌های جی-۱۰، گفته می‌شود اندونزی هم در حال مذاکره برای خرید این جنگنده‌هاست.
ریسک‌های ژئوپلیتیک
روز ۱۰ ژوئیه، داوو لانی‌جیانگ، وبلاگ‌نویس نظامی و عضو سابق ارتش چین، در مقاله‌ای در رسانه دولتی گوانچا، در مورد سودمندی خرید جنگنده‌های جی-۱۰سی در شرایط فعلی ابراز تردید کرد. او استدلال کرد آنچه تهران حالا به آن نیاز دارد، نه جنگنده‌های پیشرفته، بلکه رادارهای ضد‌ هواپیماهای پنهان‌کار واقعی و سامانه‌های پدافند هوایی قابل اعتماد برای مقابله با جنگنده‌های رادارگریز اف-۳۵ اسرائیل است.
او همچنین هشدار داد که اسرائیل ممکن است بلافاصله پس از آغاز تحویل جنگنده‌های پیشرفته به ایران، «حمله پیشگیرانه» انجام دهد، چرا که به نوشته او اسرائیل حتی تحمل نکرد که امارات یا عربستان نسخه‌ای تضعیف شده از اف-۳۵ را در اختیار داشته باشند.
روزنامه تایوانی چاینا تایمز،‌ که از مواضع پکن حمایت می‌کند، در شماره ۲۷ ژوئن به نقل از سرتیپ بازنشسته لی چنگ‌چی نوشت که چین احتمالا تمایلی به فروش جنگنده به ایران ندارد، چرا که چنین اقدامی ممکن است روابط اقتصادی پکن با اسرائیل را به خطر بیندازد.
سونگلین کان شیجیه، وبلاگ‌نویس چینی، نیز به این نکته اشاره کرد که اگر چین اقدام به فروش تسلیحاتی مانند اچ‌کیو-۹ به ایران کند، از نظر راهبردی با ریسک‌هایی مواجه خواهد شد.
به گفته او این اقدام درگیری ایران با اسرائیل و آمریکا را تشدید می‌کند؛ موج جدیدی از تحریم‌ها را به دنبال داشته باشد، توازن نظامی در خاور میانه را بر هم بزند و واکنش‌های زنجیره‌ای از طرف کشورهایی چون عربستان را برانگیزد.
او همچنین افزود که ضعف‌های موجود در سامانه پدافند هوایی ایران، شاید برای اعتبار تجهیزات نظامی چین هم زیان‌بار باشد؛ موضوعی که نه به نفع پکن است، نه تهران.

توضيحات مهم:
عامه مردم درروابط بين المللي اينطور فكر ميكنند:
جون ايران باامريكا و اسرائيل يا هر كشور ديكر مخالف است
حتما هم آن كشورها همراه ايران عليه آن كشور صف بندى مى كنند
يا اكر ايران مورد هجوم واقع شد با ماهواره و ارتش و تجهيزات زميني وهوايي جلوى دشمن ايران مي ايستند و مي جنكند!!!
و وقتي مي بينند اينطوري نشد افسرده مي شوند
نه اينطور نيست
و ضوابط روابط بين الملل برحسب منافع بيجيده هر كشور است
جين نفت ارزان از ايران مي خرد هم به نفعش است هم به نفع ايران
و ميداند درامد اين خريد در ايران صرف ضروريات مايحتاج ايران مي شود
اما حاضر نيست سلاحهاى بيشرفته اش را آن هم تعداد بالا با نفت معاوضه كند
فلذا سالهاست حرف خريد تسليحات از جين هست
اما جين حاضر نيست اينطوري بفروشد
خصوصا كه تسليحات مثل لوازم خانكي و ماشين و سنكقبر جيني ووو نيست
و فروشش به هر كشور نوعي موضعكيري است
در برابر مواضع روابط و قدرتهاى جهاني و مستلزم تبعاتي است
و جين نمي ايد خودش را دركير با اهداف ايران ووو كند

فلذا آن ساده لوحاني كه در اتاق فكرحاكميت هستند
بايد اين نكات را لحاظ كنند
وقبل دركير شدن؛ اسباب حفظ كشوررا فراهم كنند
هر وقت فراهم شد و اقدام به مصلحت بود انوقت وارد شوند و قبلش سالها شعار توخالي كندهتر از اقدام ندهيند
نه اينكه سالها طوري وانمود كنند مردم عامي تصور كنند همه جيز فراهم است
نه تنها دفاع ايران مستحكم است
و نيروهاى امنيتي طوري از نظر نفوذ دشمن؛ حكومت و كشور را بيمه كرده اند
فقط مانده كه موشك هوا كنند
در حاليكه دشمن تا اعماق حاكميت و نيروهاى نظامي و امنيتي نفوذ كرده كه
ابايكاه هوايي در داخل ايران ايجاد كرده و حمله مي كند
و حتى غافلكير مي كند
(آن هم بعد دوسال دركيري عميق با دشمن و از دست دادن غزه و لبنان و سوريه و غير فعال شدن عراق
باز مي كويند غافلكيرشديم = كويا تمام اينمدت دركوما بوده اند)
دشمن در همان حمله اول كليه سران مهم كشور را هدف قرا داده (حالا شانس اورده شوراى عالي امنيت ملي و سران سه قوه و باقيماندهان فرماندهان عالى از خطر جسته و از سوراخي توانسته اند بيرون بيايند مجروح)
و با حمله شب اول كليه بدافند كشور را مي زند بطوريكه تا جند روز اسمان كشور دست اوست
و در همان حمله اول 200نقطه را در بايتخت مي زند .....
خدا رحم كرد 400 هوابيماى جيني را ايران نداشت كه انها هم از بين رفته بود
/ داشتن تسليحات كافي نيست
كو 800 خليان براى اين جهارصدهوابيما؟
آن هم خليان مجرب با توان مقابله در برابر جنكنده هاى امريكا واسرائيل ووو؟؟
/ وقبل از همه آنها داشتن هوشياري وبيداري حاكميت است كه غافلكير نشود

توضیح تصویر،موشک زمین به هوای دوربرد اچ‌کیو-۹
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 039

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 9:44 pm

فرار از زندان فرانسه در روز روشن و از درب اصلى زندان اما با چمدان يك زندانى كه بنابوده آزاد بشود

به گزارش شبکه ب‌اف‌ام (BFMTV) فرانسه، یک زندانی ۲۰ ساله فرانسوی با پنهان شدن در چمدان هم‌سلولی‌اش که دوران محکومیت خود را به پایان رسانده بود، موفق به فرار از زندان شد.
https://www.entekhab.ir/003fap
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 040

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 9:46 pm

وزیر انرژی آمریکا:

انرژی هسته‌ای امن‌ترین، ارزان‌ترین و قابل اطمینان‌ترین منبع انرژی جهان است + فیلم

https://snn.ir/005O7f
00343179

درسهای زمانه شناسی محرم 1447 شماره 041

پستتوسط 00343179 » شنبه آگوست 16, 2025 9:48 pm

چرا در آذربايجان الجولاني با نماينده اسرائيل ملاقات كرد؟ چه خويشاوندي بين آذربايجان و تكفيريها ايجاد شده است؟

تکفیری‌های سوريه؛ از ادلب تا جنگ 2020 قره‌باغ
برای فهم این ماجرا باید چند سال به عقب برگشت؛ پاییز ۲۰۲۰، جنگ دوم قره‌باغ شعله‌ور شد. جنگی که این‌بار فقط تانک و توپ نبود، بلکه پای جنگجویان نیابتی هم وسط بود. گروه‌های وابسته به جریان جولانی که در استان ادلب و حومه حلب با چراغ سبز ترکیه و چشم‌پوشی اسرائیل جا خوش کرده‌اند، ناگهان سر از کوه‌های قفقاز درآوردند. گزارش‌های میدانی و حتی منابع ترکیه‌ای تأیید کردند که صدها نیروی تکفیری با گذرنامه‌های دستکاری‌شده از طریق مرز ترکیه، در جنگ قره‌باغ برای ارتش آذربایجان جنگیدند. برای تهران، مسکو و حتی اروپا این پیام واضح بود: اگر لازم باشد، «فرزند ناخلف» باکو می‌تواند پیوند ادلب–شوشا را در چند روز برقرار کند. این همان مثلثی است که در عمل شکل گرفت: باکو–تل‌آویو–آنکارا؛ یک اتحاد نانوشته که هدف مشترکش چیزی جز تضعیف نقش سنتی ایران در معادلات قفقاز و شام نبود.
تكفيريهاى سوريه در خدمت دولت باكو و عليف زمينه اسكان آنها يا لااقل كاربردشان عليه اكثريت جمعيت 90 درصد آذربايجان كه شيعه هستند نيز مي باشد
https://snn.ir/005NyS
حضور جولانی در نشست با مقامات اسرائیلی در باکو
00343179

بازگشت به درسهای زمانه شناسی سال 1447

Aelaa.Net