كمون

مديران انجمن: pejuhesh237, pejuhesh237, pejuhesh237

صور دارويي

پستتوسط pejuhesh237 » شنبه سپتامبر 28, 2013 7:55 pm

.Image
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

تركيبات شيميايي

پستتوسط pejuhesh237 » شنبه سپتامبر 28, 2013 7:56 pm

.ميوۀ زيرۀ سبز علاوه بر رزين و تانن و روغن ثابت، داراى  ۴ - ٢  درصد اسانس است.

اسانس آن كه از تقطير ميوۀ له‌شده با بخار آب گرفته مى‌شود، مايعى است ابتدا بى‌رنگ و بعدا زردرنگ و سرانجام قهوه‌اى رنگ

مى‌شود. مادۀ اصلى اسانس زيرۀ سبز يك آلدئيد است به نام كومينول 1و بوى اسانس مربوط به اين آلدئيد است.

به علاوه در اسانس زيرۀ سبز تعدادى ترپن هست از جمله پى-سيمن، دى-پنتن و آلدئيدهايى نظير كومين آلدئيد   و كومينيل الكل در آن

مشخص شده است.


زیره سیاه:از نظر تركيبات شيميايى در تركيب زيرۀ سياه مقدار قابل ملاحظه‌اى مواد پروتئينى موجود است

و در حدود  ۵ - ۴  درصد اسانس روغنى فرّار دارد كه در ارقام مختلفۀ آن كه در مناطق مختلف كاشته مى‌شوند مقدار آن متفاوت است.

اسانس زيرۀ سياه از طريق تقطير زيرۀ له‌شده با بخار آب گرفته مى‌شود و تفالۀ زيره كه پس از گرفتن اسانس آن باقى مى‌ماند از نظر

پروتئين خيلى غنى است و مصرف آن براى خوراك دام بخصوص دامهاى شيرى خيلى ارزشمند است. معمولا اسانس زيرۀ سياه كه

كاشته مى‌شود از اسانس زيرۀ وحشى مرغوبتر است، ولى در بازار اغلب اسانس مرغوب را مخلوط با اسانس نامرغوب گياه وحشى و

همچنين مخلوط با اسانس زيرۀ سبز Cuminm cymium كه كمى نامرغوبتر از اسانس زيرۀ سياه است، مخلوط مى‌كنند.

در زيرۀ سياه  ۵ - ۴  درصد اسانس روغنى فرار وجود دارد كه در آن  ۶۵ - ۴۵  درصد كاروون   يافت مى‌شود،

به علاوه در اسانس زيرۀ سياه مخلوطى از كتون، كاروون، يك ترپن و مقدار كمى كارواكرول وجود دارد



در بررسى‌هاى جديدترى آمده است كه در زيرۀ سياه كه در لهستان كاشته شده در حدود  ٣ / ١٠ - ٨ / ۵  درصد اسانس وجود داشته است

(اثر اقليم خاص كشت) و در تركيب ميوۀ گياه به‌طور كلى در حدود ( ۴٩ / ٧ - ٠٧ / ۶ ) درصد خاكستر و ( ٨۵ / ۵ - ١٠ / ۴ ) درصد اسانس و ( ١۴ / ٢٢ -

٩۵ / ٩ ) درصد روغن چرب و ( ٣ / ٢١ - ٩ / ١٨ ) درصد مواد ازته پروتئينى مشخص شده و مقدار كاروون موجود در اسانس آن  ٩ / ۵٨ - ۵۶  درصد

است

توضيح: معمولا در اسانس زيرۀ سياه كاروون يا كاروول  مخلوط با كاروون وجود دارد.

كاروون يك ستون ترپنيك   است كه فرمول خام آن C ١٠ H ١۴ O مى‌باشد و منشأ طعم خاص زيره است. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 2ص 358-365
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

قبلي

بازگشت به ک


cron
Aelaa.Net