غائله مهسائیه

ارائه موضوعي شمارگان منتشره از{گاهنامه معرفت به زمان}

مدير انجمن: نبض زمان

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » سه شنبه فبريه 21, 2023 12:10 am

اعلام كمبود نيرو و استمداد سپاه و بسيح براى حفظ مراكز امنيتی و نظامی و عدم سقوط به دست اغتشاشگران


امام جمعه شيعيان زاهدان را جلوي مسجد ظهر كشتند؛ هم اکنون15 و 17 شروع اغتشاشات و درگیری شدید در شهرهای سیستان و بلوچستان
از ساعاتی پیش، اغتشاشگران مانند هر جمعه آشوب‌ها را از شهرهای سیستان و بلوچستان کلید زدند. آشوبگران با شعارهای تند و زننده خواستار براندازی نظام جمهوری اسلامی شده، به مراکز فراجا و بسیج حمله می‌کنند و چندین ایستگاه پلیس را تخریب کرده‌اند. تا این لحظه شهرهای زاهدان،‌ خاش، راسک و سراوان صحنه‌های درگیری است و ‌آشوبها به‌سرعت در حال سرایت به‌سایر شهرهای استان است. از امت همیشه در صحنه می‌خواهیم تا پیش از تاریکی هوا به‌سرعت خود را به‌نزدیک‌ترین پایگاه بسیج در تهران و سایر شهرها معرفی کنند. وضعیت حساس است و متاسفانه نیرو کم. جدی بگیرید و اقدام کنید. همه چیز به‌مویی بند است.

سپاه و بسیج برای جلوگیری از برهم زدن آرامش مردم، مجبور شدند به‌سمت آشوبگران شلیک کنند که بر اثر کمانه گلوله‌ها تا این لحظه چند نفر کشته و مجروح شده‌اند. به‌قرار اطلاع اغتشاشگران می‌خواهند با این پروژه کشته‌سازی، آشوب‌هایی مشابه و حتی شدیدتر از روز گذشته در تهران و سایر شهرها به راه بیندازند.

=================

لینک خبر:

https://t.me/tv1irib_sima/3756

خبررسان شبکه یک تلويزيون دولتى ايران
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » سه شنبه فبريه 21, 2023 6:19 am

فحشگرايى در غائله مهسايى با اقتباس از نوشته عبدالعلی بازرگان


از سالیانی پیش با کامنت‌های فحش‌آلودی که در رسانه‌های مجازی زیر برخی نوشته‌ها می‌گذارند آشنا بودم؛ وقتی نام مستعار کامنت گذار را کسی نمی‌شناسد، به راحتی می‌تواند عقده دلش را خالی و دلش را خنک کند! اما با همگانی شدنش در فضای حقیقی، آن هم در تظاهرات مشترک دختر و پسر، معلوم شد خنک شدن دل، سوزندگی فحش آبدار را خنثی می‌کند!

همانطور که فردوسی گفته بود: دمی آب خوردن پس از بد سگال/ به از عمر هفتاد و هشتاد سال
در دهه‌های قبل اگر بچه‌ها فحشی ناموسی که در کوچه شنیده بودند را ندانسته در خانه تکرار می‌کردند، پدر و مادرها با توپ و تشر می‌گفتند برو زود دهانت را آب بکش! اما حالا به روی مبارک که نمی‌آورند هیچ، ته دلشان هم لبخند رضایتی می‌زنند! انگار مزه شعار را خوش نمک‌تر می‌کند! راستی چرا یک لفظ ثابت بازتابش بر حسب زمان و موقعیت متفاوت است؟ من این سخن صادق هدایت را که: «زبان فارسی اگر هیچ نداشته باشد فحش آبدار زیاد دارد… فحش یکی از اصول ایجاد تعادل در آدمیزاد است، اگر فحش نباشد آدم دق می‌کند… ما که سر این ثروت عظیم نشسته‌ایم چرا ولخرجی نکنیم؟» نشنیده بودم، نمی‌دانم صادق هدایت که در فروردین ۱۳۳۰ خودکشی کرد، در چه سالی و در چه حال و هوایی این مطلب را گفته است!؟ عجیب است که در همان سال‌ها و حتی کمی زودتر، دقیقا «۱۳۲۶/۸/۱۷»، درست ۷۵ سال پیش، مرحوم مهندس مهدی بازرگان هم در کنفرانسی در حزب ایران، عنوان سخنرانی خود را «فحش و تعارف در کشور ما» گذاشته بود! از قضا در آغاز آن سخنرانی گفته بود: «زبان ما اگر فاقد اصطلاحات علمی و فنی است، ولی از جهت فحش پرمایه است».

از دست نوشته این سخنرانی که در مجموعه آثار شماره ۱۶ ایشان آمده، می‌توان محورهای آن بحث را که عمدتا ناظر به استبداد تاریخی و موقعیت ملتی در چهارراه تاریخ با هجوم اقوام مختلف است دید. ملتی که برای جان بدر بردن، دو راه بیشتر نمی‌شناخته؛ یا با تعریف و تملق خود را به قدرت نزدیک کند، و یا از دور رکیک‌ترین فحش‌ها را نثار متجاوزان نماید.

امروز نیز می‌بینیم که در بر همان پاشنه می‌گردد و به قول متفکر آزاده مقیم وطن، «محسن رنانی»، امروز با «مغولیتی مدرن» مواجه هستیم. به نظر این قلم، مغولیتی که به تناسب امکانات این زمان خون و خرابی و خسارتش بسی فراگیرتر از چنگیز و مغول است. به این ترتیب سایه شوم تملق، تعریف، تعارف و فحش همچنان بر سر مردم ماست. عده‌ای متملق بنا به سنت تاریخی و به انگیزه «پهلوان زنده را عشق است»، از رهبرشان بُتی ساخته‌اند که سینه‌خیز در مسیر محرابی که نماز خوانده می‌خزند! و عده‌ای هم برای شکستن تابوی طاغوت و به قول مائو «پلنگ صورتی»، با تیرِ فحش رکیک می‌خواهند بادکنک را بترکانند! راستش در این یکی دو هفته، دراخلاقی بودن یا نبودن فحش‌های آنچنانی! در شرایط این چنینی، و آثار کوتاه و بلند مدت آن فکر می‌کردم، هرچه باشد بالاخره در تعالیم دینی، عرفانی و ادبی ما جای تردیدی برای مذمّت فحش نیست، ولی باید فکری هم برای دل خنکی مردم هم کرده باشند.

یاد آیه‌ای از قرآن افتادم و دیدم انگار خدا هم تبصره‌ای در این مورد گذاشته است؛ عجبا، آیا خدا هم کاربردی برای فحش تعیین کرده است؟ خودتان بخوانید: «خدا سخن زشت با صدای بلند (فریاد- شعار) را دوست ندارد، مگرکسی که مورد ستم قرار گرفته باشد و خدا همواره شنوای داناست». (نساء ۱۴۸) استثنای «مگر کسی که به او ظلم شده»، بار دیگر در ارتباط با شاعران مطرح شده است؛ کتابی که شأن قرآن و پیامبر را از شعر وشاعری مبری شمرده و بر بی‌هدفی پندارگرایانه و سخنان بی‌پشتوانه عملی آنان نقد جدّی کرده، سوره‌ای به نام «شعراء» دارد که در آن از شاعران ظلم‌ستیزی که از این قریحه برای یاری ستم دیدگان مدد می‌گیرند ستایش کرده و سوره را با این پیام امیدوار کننده ختم کرده است: «کسانی‌که ستم کردند به زودی خواهند دانست که با چه وضعی دگرگون خواهند شد». (آخرین آیه سوره شعراء) اما در کاربرد سیاسی فحش، به مصداق: «هرسخن جایی و هر نکته مکانی دارد»، باید سخت مراقب بود که از جواز استثنایی فحش برای فرد یا ملتی که هیچ راه دیگری برای احقاق حقش باقی نگذاشته‌اند، به ساحت‌های دیگراز جمله: دگراندیشی سیاسی، دینی، فرهنگی و علمی سرایت نکند که این شمشیری دولبه و کشنده است.

در معارف قرآنی آمده است: «هرگز کسانی را که غیر خدا (بُت) را می پرستند دشنام ندهید، با این عمل آنان نیز ندانسته خدا را دشنام خواهند داد، ما بدینسان رفتار هر قومی را برای خودشان زینت داده‌ایم. بازگشت همه شما به سوی اوست و شما را به آنچه می‌کردید آگاه خواهد کرد». (انعام ۱۰۸)

امام علی علیه السلام پیش از نبرد صفین، وقتی شنید سپاهیانش با سپاه معاویه فحش رد و بدل می‌کنند، برحذرشان داشت و گفت: «من برای شما زشت می‌دانم که دشنام‌ دهنده باشید، اما اگر عملکرد آنان را وصف و حالشان را یاد می‌کردید، سخنی نیکوتر و عذری مؤثرتربود. کاش به جای دشنام چنین دعا می‌کردید:

نقل اقتباسى مطلب فوق از نويسنده مزبور به معنى تاييد نويسنده يا پذيرفتن محتوا يا استدلال آن و آسيبهاى رايج اين ايام نيست و صرفا براي گزارش اوصاف غائله مهسايى از تحقير مرتبه والای زن (عرضه زنان عريان رايگان) گرفته تا فحشگرايي اصحاب اين غائله تا ناامنی و تخريب و قتل و جرح بيگناهان تا خشنودی همه دشمنان ايران و اسلام در داخل و جهان وووو همه اينها انحراف است آنچه در آيه شريفه (لَّا يُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلَّا مَن ظُلِمَ ۚ وَكَانَ اللَّهُ سَمِيعًا عَلِيمًا - نساء148) هست و شان نزول و تفسير آن مسلم است مربوط به نفرين بر ظالم است و نهايتا افشای ظلم است وقتی راهی براى تظلم و دادخواهى نباشد نه مجوز فحش دادن در وقت ظلم و از اشتباهات رايج عربى نخوانده مفسر شده هايی چون صاحب مقاله همين است كه فرق ميان فحش يا سب كه مردود است را نمى گذارند همانطور كه در مقاله اش باز استناد كرده به آيه نهی از سب (در مقام شمول به دگراندیشی سیاسی، دینی، فرهنگی و علمی) در حاليكه سب كه همان فحش فارسى است كلا و مطلقا مردود است {وَلَا تَسُبُّواْ ٱلَّذِينَ يَدْعُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ فَيَسُبُّواْ ٱللَّهَ عَدْوًۢا بِغَيْرِ عِلْمٍۢ} سورة الأنعام - الآية 108 حتى نسبت به بتهاى مشركين ووو كه مى بينيم پرهيز از آن جزو تعاليم وحى است و آنهايی كه به اشتباه سب و لعن را قاطی كرده و تصور می كنند طاغوت و دشمنان و ظالمان را نمی شود لعن كرد و به اشتباه به آيه نهی از سب استناد می كنند ثبتنا الله جميعا على الصراط المستقيم وكفانا الله و المؤمنين و البلاد عن المفسدين و الظالمين والجاهلين
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » سه شنبه فبريه 21, 2023 6:38 am

لحظه هولناک آتش زدن یک بسیجی


لحظه هولناک آتش زدن یک بسیجی (۱۸+) = صحنه اى كه در غائله مهسائيه پرتكرار شده است
تصاویر خشونت آمیزی از آتش زدن یک نیروی مدافع امنیت توسط اغتشاشگران منتشر شده است.

===============

لینک خبر + فیلم:

https://www.hamshahrionline.ir/news/717 ... B%B1%DB%B8
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » سه شنبه فبريه 21, 2023 6:43 am

گارد ویژه با نخستین یورش اغتشاشگرانی که تنها با سنگ حمله می‌کردند، صحنه را ترک کرد


کلیپ سمت چپ در کرج (پنجشنبه) است که گارد ویژه با نخستین یورش اغتشاشگرانی که تنها با سنگ حمله می‌کردند، صحنه را ترک کرد.

کلیپ‌های وایرال شده و جنگ روانی دشمن/هوشیار باشیم

هنوز جگر تک تک دوستداران نظام از اغتشاشات بی‌سابقه پنجشنبه و جمعه خون است که چرا تنها یک روز پس از سخنرانی آقا که پایان اغتشاشات را اعلام کردند، آشوبگران پست، نگذاشتند شیرینی صحبتهای آقا ۲۴ساعت دوام بیاورد و کردند آنچه نباید می‌کردند.

اما صحنه دردناک‌تر، کلیپ سمت چپ در کرج (پنجشنبه) است که گارد ویژه با نخستین یورش اغتشاشگرانی که تنها با سنگ حمله می‌کردند، صحنه را ترک کرد. به نحوی که اکنون این کلیپ وایرال شده و دشمن دست گرفته که «دیدید نیروهای اینها وارفته و پوسیده هستند و به‌راحتی می‌توان آنها را تار و مار کرد!»

کلیپ وایرال شده راست هم سرنوشت یک بسیجی است که در عقب‌نشینی لحظه‌ای غفلت کرد به‌این سرنوشت دچار شد. و باز دشمنان هستند که به‌ بسیجیان و... پیام می‌دهند که «چرا زندگی و آینده خود را به‌خاطر دفاع از مسئولینی که اکنون خود در حال خروج خانواده‌ها و سرمایه‌هایشان هستند، به‌خطر می‌اندازید؟ صف خود را تا دیر نشده جدا کنید!». یادآوری می‌کنیم ما در برابر امام و آقا سوگند یاد کردیم که جانمان هم برود از نظام دفاع می‌کنیم. پس فریب دشمن را نخوریم.

=================

لینک خبر:

https://t.me/tv1irib_sima/3805

كانال تلگرامی خبررسان شبکه یک تلويزيون دولتی ايران
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » سه شنبه فبريه 21, 2023 6:46 am

متواری شدن فرماندهان پايگاههاى امنيتی و انتظامی


منافقین دست کم ۱۷ هزار برادر پاسدار و بسیجی نظام را طی ۴دهه گذشته به‌شهادت رسانده‌اند که اگر امروز بودند به قطع و یقین در مقابله با اغتشاشگران نقش کلیدی داشتند. اکنون در فقدان آنهاست که نظام باید کسانی را فرمانده پایگاه و گشت بگذارد که نه تنها از خلوص کافی برخوردار نیستند، بلکه طی ۵۰ روز اغتشاشات اخیر تعداد زیادی حفظ جان خود را بر حفظ نظام ترجیح داده،‌ متواری شده‌اند.

به اداره اوقاف قروه با کوکتل حمله شد.

بامداد امروز، یک تیم شامل دختران و پسران دهه‌هشتادی با الگوبرداری از شیوه‌های منافقین کوردل (مجاهدین خلق) با چندین کوکتل به اداره اوقاف قروه حمله کردند و آن را به‌آتش کشیدند. الگو قرار دادن شیوه‌های منافقین و حمله با کوکتل به اماکن حساس و امنیتی، افزایش چشمگیری یافته است. این جوانان نمی‌دانند منافقین دست کم ۱۷ هزار برادر پاسدار و بسیجی نظام را طی ۴دهه گذشته به‌شهادت رسانده‌اند که اگر امروز بودند به قطع و یقین در مقابله با اغتشاشگران نقش کلیدی داشتند. اکنون در فقدان آنهاست که نظام باید کسانی را فرمانده پایگاه و گشت بگذارد که نه تنها از خلوص کافی برخوردار نیستند، بلکه طی ۵۰ روز اغتشاشات اخیر تعداد زیادی حفظ جان خود را بر حفظ نظام ترجیح داده،‌ متواری شده‌اند. جوانان بدانند که شاید حرفها و افکار منافقین در ظاهر جذاب باشد، اما آنها را در دامی می‌اندازد که به‌جای زندگی آرام، تبدیل به‌آشوبگر علیه امنیت و حاکمیت کشور می‌شوند. از این رو جوانان به‌جای کنجکاوی درباره گروهک منافقین، در پی «جهاد تبیین» حضرت آقا باشند و از آموزش‌های ایشان و مراجع تقلید پیروی کنند.

==============

لینک خبر:

https://t.me/tv1irib_sima/3810

گزارش كانال تلگرامی خبررسان شبکه یک تلويزيون دولتی ايران
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » سه شنبه فبريه 21, 2023 6:55 am

سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور با اشاره به حوادث اخیر کشور اظهار داشت: امروز ایران و شهر‌های مختلف ما امن هستند،


رئیسی: امروز ایران و همه شهر‌های ما امن هستند / آمریکا دنبال این بود که با پیاده کردن نمونه کار‌های خود در لیبی و سوریه کشور را ناامن کند / حتما باید با اغتشاشات و کسانی که ناامنی ایجاد می‌کنند، برخورد شود
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور با اشاره به حوادث اخیر کشور اظهار داشت: اغتشاش و تلاش برای به هم ریختن کشور با اعتراض فرق دارد و حتما باید با اغتشاشات و کسانی که ناامنی ایجاد می‌کنند، برخورد شود. رئیس جمهور با بیان اینکه امروز ایران و شهر‌های مختلف ما امن هستند، گفت: آمریکایی‌ها و دشمنان ما دنبال این بودند که با پیاده کردن نمونه کار‌های خود در لیبی و سوریه کشور را ناامن کنند، اما جز شکست نصیب شان نشد.

رئیس جمهور گفت: دانش‌آموزان با دیدن دستاورد‌های کشور در اردو‌های راهیان پیشرفت می‌بینند هر جا بیشتر محدودیت و تحریم داشتیم، با اراده محققان بیشتر پیشرفت کردیم و درخواهند یافت که همین اراده برای قوی شدن دشمن را به تکاپو برای طراحی توطئه‌های جدید انداخته است.

به گزارش «انتخاب»، سید ابراهیم رئیسی روز جمعه و همزمان با روز دانش آموز، در نشستی ۴ ساعته در جمع دانش‌آموزان شرکت کننده در اولین دوره «اردو‌های راهیان پیشرفت»، با بیان اینکه جمهوری اسلامی پیشرفت‌های بسیاری دارد که عموم مردم و حتی عده زیادی از نخبگان اطلاعات دقیق و کاملی از آن‌ها ندارند، ابراز امیدواری کرد برگزاری اردو‌های راهیان پیشرفت، همانند اردو‌های راهیان نور برکات زیادی برای کشور داشته باشد.

رئیس جمهور آشنایی دانش‌آموزان با پیشرفت‌ها و دستاورد‌های کشور را عاملی برای تقویت انگیزه و اراده آنان دانست و گفت: دانش‌آموزان با دیدن پیشرفت‌های بدست آمده خواهند دانست که هر جا بیشتر محدودیت و تحریم داشتیم، با اراده و عزم محققان بیشتر پیشرفت کردیم و همین پیشرفت و اراده برای قوی شدن است که دشمن را به تکاپو برای طراحی توطئه‌های جدید انداخته است.

رئیسی دانش‌آموزان و دانشجویان و به ویژه اعضای تیم‌های المپیادی را نماد و نمود پیشرفت کشور دانست و بر شناسایی این استعداد‌ها و فراهم کردن شرایط لازم برای تداوم رشد و تعالی آن‌ها تاکید کرد و گفت: نخبگان باید با شناخت نظام مسائل کشور، توانمندی‌هایشان را در مسیر رفع این مسائل به کار گیرند.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت مدیریت دانش، مدیریت صحیح دانش تولید شده را موجب افزایش بهره‌وری و بهره‌مندی سایر بخش‌ها از دانش تولید شده دانست. رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حوادث اخیر کشور اظهار داشت: اغتشاش و تلاش برای بهم ریختن کشور با اعتراض فرق دارد و حتما باید با اغتشاشات و کسانی که ناامنی ایجاد می‌کنند، برخورد شود. رئیس جمهور با بیان اینکه امروز ایران و شهر‌های مختلف ما امن هستند، گفت: آمریکایی‌ها و دشمنان ما دنبال این بودند که با پیاده کردن نمونه کار‌های خود در لیبی و سوریه کشور را ناامن کنند، اما جز شکست نصیب شان نشد.

================

لینک خبر:

https://www.entekhab.ir/fa/news/701766/ ... 9%88%D8%AF
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » سه شنبه فبريه 21, 2023 7:00 am

نیروهای امنیتی به‌رغم بسیج حداکثری ۵۱روز موفق به‌مهار اغتشاشات نشده‌اند،


نیروهای امنیتی به‌رغم بسیج حداکثری ۵۱روز موفق به‌مهار اغتشاشات نشده‌اند،
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » سه شنبه فبريه 21, 2023 7:08 am

حاكميت اراده‌ای برای حل فوری آشوب ن با اتکا به سرکوب گسترده ندارد.


اکنون بیش از چهل روز است که کشور در آشوبی نسبتا فراگیر فرو رفته است اما آنطور که به نظر می‌رسد اراده‌ای برای حل فوری آن با اتکا به سرکوب گسترده وجود ندارد. هرچند از همان ابتدا نیروهای نظامی و امنیتی به برخورد با اغتشاشات پرداختند اما به نظر می‌رسد برخلاف نمونه‌های گذشته در سال‌های ۹۸ و پیش از آن ۹۶، این بار عامدانه بحران در حال زمان‌بر شدن است.

عظیم محمودآبادی، روزنامه‌نگار، در یادداشتی که در اختیار انصاف نیوز قرار داده است، درباره‌ی نحوه‌ی مواجهه‌ی نظام با اعتراضات و ناآرامی‌های اخیر نوشت:
اکنون بیش از چهل روز است که کشور در آشوبی نسبتا فراگیر فرو رفته است اما آنطور که به نظر می‌رسد اراده‌ای برای حل فوری آن با اتکا به سرکوب گسترده وجود ندارد. هرچند از همان ابتدا نیروهای نظامی و امنیتی به برخورد با اغتشاشات پرداختند اما به نظر می‌رسد برخلاف نمونه‌های گذشته در سال‌های ۹۸ و پیش از آن ۹۶، این بار عامدانه بحران در حال زمان‌بر شدن است.

شاید به نظر برخی این مساله، خود نشان از مختل شدن اراده سرکوب داشته باشد که در تئوری‌های گذار به دموکراسی و … از سوی تئوریسین‌هایی نظیر ساموئل هانتیگتون مطرح شده است. به این معنا که به گفته آنها «مبارزات مدنی» آنقدر گسترده شود و تداوم یابد که اراده حکومت مستقر در سرکوب نیز مختل شود و از جایی به بعد نتواند شرایط را به کنترل خود درآورد.

دقیقا همین تحلیل بود که در سال ۹۶ از سوی برخی محافل شنیده می‌شد. اما با وقوع آبان ۹۸ و تبدیل شدن اعتراضات معیشتی به اغتشاش‌ و آشوب‌های رادیکال، حاکمیت خیلی زود به سرکوب جدی و سریع آن پرداخت و نشان داد که در اراده‌اش هیچ خللی به وجود نیامده است. تجربه آبان ۹۸ از این حیث مهم است که برخی گزارش‌های جهانی آمار کشته شدگان آن را به ارقام چهار رقمی رساندند! هرچند این آمار هیچ‌گاه توسط مراجع اصلی و قانونی در داخل کشور تایید نشد. اما این مساله فارغ از صحت و سقم‌اش، خود حاکی از آن بود که تحلیل‌های پیشین مبنی بر مختل بودن اراده سرکوب سست‌تر از آن بود که بتواند دوباره مورد استناد قرار بگیرد.

اما در مورد مسائل اخیر باید گفت در حال حاضر سرکوب صورت گرفته با حجم و میزان خشونت سازمان‌یافته از سوی کسانی که امنیت شهرها را به طور جدی به خطر انداخته‌اند تناسبی ندارد. خشونتی که به شکل بی‌سابقه‌ای در رفتار و گفتار بخشی از معترضان به چشم می‌خورد آنطور که انتظار می‌رود تا کنون با واکنش قوی مواجه نشده است.

البته این به معنای آن نیست که نیروهای حاکمیت مطلقا رفتار خشونت آمیز نداشته‌اند. حتما در مواردی از آنها چنین رفتارهایی سر زده اما به نظر می‌رسد آن رفتارهای خشن از قضا استثنایی بر قاعده و استراتژی اصلی در مواجهه با بحران اخیر بوده است. استثنائاتی که بیشتر ناشی از اشتباهات و رفتار غیر حساب شده فردی است تا تصمیمی از بالا و به شکل دستوری.

اما اینکه چرا حاکمیت سیاسی این استراتژی را به کار بسته به نظر می‌رسد از دو زاویه قابل توجه است؛

۱- به نظر می‌رسد نظام، متوجه برخی سیاست‌های اشتباه خود در عرصه عمومی و اجتماعی شده است و اکنون مترصد فرصتی است تا در شرایط ثبات سیاسی و امنیتی به تدریج دست به اصلاحاتی در این زمینه بزند. به حاشیه رفتن گشت ارشاد علی‌رغم رواج بی‌سابقه آنچه تعبیر به «بی‌حجابی» می‌شود خود از مهم‌ترین قرائن این تحلیل می‌تواند باشد. چنانکه اخیرا مهدی محمدی – مشاور رییس مجلس در امور راهبردی – با اشاره به بحران جاری نوشت: «در این روزها من از نزدیک دیده‌ام ذهن سیستم بیش از آنکه درگیر سرکوب باشد، درگیر اصلاحاتی است که باید بکند. بحث‌های بسیار پرحرارتی در جریان است که بخشی از جامعه دیده نشده و باید بشود. بدون یک برنامه اجتماعی، تدبیر امنیتی عقیم می ماند». از سوی دیگر برخی برنامه‌های سیمای جمهوری اسلامی و دعوت از تعدادی چهره‌های نسبتا تندرو در استاندارد نظام نیز خود‌ می‌تواند شاهد دیگری برای این برداشت باشد.

۲- اما سوی دیگر ظاهرا نظام علی‌رغم پذیرفتن اشتباهات خود در پاره‌ای مسائل اجتماعی، ریشه‌های ناامنی اخیر را در خارج از کشور و رسانه‌های‌شان می‌بیند که به دلیل اهمالی که تا کنون از خود در این زمینه نشان داده، آسیب‌پذیری‌اش بیشتر شده است. بنابراین به نظر می‌رسد نظام نسبت به کنترل امنیتی کشور در کف خیابان‌ها – دست‌کم نسبت به ادوار قبلی این قبیل آشوب‌ها – خویشتن‌داری بیشتری از خود نشان می‌دهد و در عوض درصدد آن است که نیروی خود را مصروف حل ریشه‌ای‌ مساله کند. چنانکه فرمانده سپاه نیز اخیرا در اظهاراتی گفت: «منشاء و ریشه این ناآرامی‌ها به طور دقیق بر اساس داده‌های اطلاعاتی دقیق در کانون و قلب نظام سلطه نهفته است. این نبردی است که از درون خیابان‌های شهرهای ما تا واشنگتن ، نیوریورک، لندن، تل‌آویو، ریاض و امثال این پایتخت‌ها امتداد دارد.» بر همین اساس بود که با آغاز تبدیل شدن اعتراضات به اغتشاش‌های خیابانی، نظام مهم‌ترین واکنش قهری خود را به تروریست‌های کوموله مستقر در خارج از مرزهای کشور معطوف کرد. لذا به نظر می‌رسد اکنون وضعیت به نقطه غیر قابل بازگشتی رسیده باشد و احتمالا واکنش اصلی نظام به وقایع اخیر – که هنوز شروع نشده است – در آینده‌ای نه چندان دور ابعاد منطقه‌ای و حتی جهانی پیدا خواهد کرد.

===============

لینک خبر:

http://www.ensafnews.com/378571/
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » چهارشنبه فبريه 22, 2023 6:32 am

سعيد حجاريان در مصاحبه با انصاف


انصاف نیوز: معمولاً در اذهان و همچنین فضای رسانه‌ای اعتراضات در پیوند با یکدیگر تعریف می‌شوند یا این‌که درباره نسبت اعتراضات با یکدیگر پرسش می‌شود. شاید از همین روست که اعتراضات اخیر با اعتراضات آبان ۱۳۹۸ مقایسه می‌شود. از مقایسه این دو اعتراض چه نتیجه‌ای می‌توان گرفت؟

حجاریان: هر دوی این اعتراضات از لحظه‌ای با سیاست پیوند خوردند و سیاسی شدند اما خاستگاه‌شان تفاوت دارد. اعتراضات آبان‌ ۹۸ در شهرهای کوچک صورت گرفت، تا حد زیادی حاشیه‌نشین‌ها را درگیر کرد و بعدتر فراگیر رفت. یعنی مرکزیت‌ اعتراضات از آن طبقه فرودست و یا طبقه متوسطی بود که خود را در آستانه فقیر شدن می‌دید. از سوی دیگر، باید به مطالبه‌ معترضان نگاه کنیم. معترضان شهریور-مهر ۱۴۰۱ مطالبه «سبک زندگی» دارند ولی معترضان آبان مطالبه‌شان «خود زندگی» بود. اگر خاطرتان باشد در آبان‌ ۹۸ یک‌باره معیشت خانواده‌ها تحت تأثیر افزایش نرخ بنزین با مخاطره مواجه شد اما حاملان جنبش مهسا لزوماً از این زاویه به اعتراضات نپیوستند و شاید اگر از آن‌ها بپرسید بگویند نظام سیاسی کشور هر چه را خواسته است به اقتصاد و سیاست کشور تحمیل کرده است ما می‌خواهیم کافه و رستوران و دانشگاه و پارک و خیابان و در یک کلام عرصه عمومی از این دخالت مصون باشد. به بیان دیگر، خوب است بگوییم که معترضان جنبش مهسا می‌گویند «می‌خواهیم زندگی کنیم» اما معترضان آبان‌ ۹۸ می‌گفتند «می‌‌خواهیم زنده بمانیم». میان این دو تفاوت است اما هسته اصلی ماجرا به سیاست مرتبط است و این، کلید فهم ماجراست و نمی‌شود از آن طفره رفت. به‌نظر می‌رسد معترضان اخیر عموماً به‌طور متوسط ۲۵ تا ۳۵ سال سن داشته باشند اما سن معترضان آبان‌ ۹۸ بالاتر بود. هر چند در هر دو مقطع جوان‌ها جزو جانباختگان بودند.

انصاف نیوز: نحوه مواجهه حاکمیت با این دو اعتراضات چگونه بوده است؟

حجاریان: من در مجموع منطق مواجهه حاکمیت با معترضان را نمی‌پذیرم و معتقدم دستگاه تحلیلی‌شان معیوب است. در عین حال باید به یک نکته مهم اشاره کنم. در اعتراضات آبان‌ ۹۸ دغدغه اصلی زنده‌ماندن بود یعنی حاملان جنبش، جان‌ به لب رسیده‌ها بودند؛ جان‌ به لب رسیدگی از فقر و یا ترس از سقوط به چاله فقر. واقعاً بعضی از آن‌ها چیزی برای از دست دادن نداشتند و حتی، حاکمیت بعد از برخورد سفت و سخت این را فهمید؛ فهمید که چه اشتباه مهیبی کرده است. به همین خاطر دست‌کم در گفتار و بعضاً به‌صورت نمایشی شروع کرد به تفکیک جان‌باخته‌ها و حتی شهید‌خواندن‌شان. اما الان حاکمیت یک اشتباه جدیدتر مرتکب شده است. این‌بار اعتراض‌کنندگان را اساساً به‌رسمیت نمی‌شناسد و مدام نفت روی آتش می‌ریزد. گویا در ذهن‌شان این است باید حال یک مشت بچه‌پول‌دارِ پررو را بگیریم!

انصاف نیوز: نقش صداوسیما در این وضعیت چیست؟

حجاریان: صداوسیما مدت‌هاست زمین‌گیر شده است. یک تعدادی کارمند دارد که فقط ساعت کار پُر می‌کنند تا انتهای ماه حقوق‌شان را بگیرند و بروند؛ یعنی خلاقیت و ابتکاری دیده نمی‌شود. رییس پیشین صداوسیما به‌خوبی از وضعیت این سازمان پرده برداشته است. این سازمان به‌لحاظ کمّی پیشرفت کرده است اما به‌لحاظ کیفی خیر. بنابراین از همه شکست می‌خورد خواه یک کانال یوتیوب و تلگرام خواه یک شبکه ماهواره‌ای. می‌خواهم نتیجه بگیرم دستگاه تبلیغاتی رسمی کشور نابود شده است. به عبارتی به جز معدود برنامه‌هایی که برای رصد و پیش‌بینی تصمیمات حاکمیتی اهمیت دارد، هیچ‌چیزی برای دیدن وجود ندارد زیرا برنامه‌سازی صداوسیما به شکل مقاطعه‌کاری انجام می‌شود. زمانی آیت‌الله خمینی گفت اسرائیل به‌قدری نجس است که اگر به بحر محیط انگشت بزند، بحر محیط نجس می‌شود. الان صداوسیما همین‌ وضعیت را دارد؛ به هر چه ورود کند، خراب می‌شود! این البته منحصر به صداوسیما نیست و به تمام دستگاه‌های تبلیغاتی راجع است. مثلاً موضوع دیوارنگاره‌‌ی میدان ولیعصر تهران را ببینید که انحصار و کم‌هوشی چه رسوایی‌ای به بار آورد و چگونه واکنش زنان را برانگیخت.
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » چهارشنبه فبريه 22, 2023 6:36 am

كناره گرفتن برخى بسيحيها و فرماندهان و كمبود نيرو براى مهار اغتشاشات = ناشی از جدا شدن برخی نيروهاى جبهه از حاكميت است = شاهدش در سخنان امام جمعه تهران و يک فرمانده جبهه


سردار مجید‌ تقی‌لو از فرماندهان ارشد جنگ هشت‌ساله خطاب به امام جمعه‌ تهران گفت:«ما شرف‌مان را برای بقای شما نمی‌فروشیم». به گزارش پایگاه خبری تحکیم وحدت، مجید تقی‌لو در پاسخ به سخنان کاظم صدیقی،‌از ائمه جمعه تهران که جمعه هفته گذشته گفته بود «رزمندگان جبهه‌ها الان در مقابل نظام و رهبری قرار می‌گیرند»، اعلام کرد: «رزمنده‌ی واقعی شرفش را به قدرت و ریاست نمی‌فروشد.»

این فرمانده جنگ همچنین می‌گوید: «رزمندگان جبهه‌ها برای دفاع از آب و خاک و ناموس کشور و نیز برای اجرای عدالت و آزادی می‌جنگیدند، نه به قدرت رسیدن امثال صدیقی‌ها.» تقی‌لو که از همرزمان شهید زین‌الدین و شهید باکری است، گفت: تفنگ رزمندگان، دشمنان کشور را نشانه گرفته بود، نه سینه‌ی مردم مظلوم و بی‌دفاع کشور را. رزمندگان مردم را ولی نعمت و حاکم واقعی می‌دانند نه عده‌ای قدرت پرست را. سردار تقی‌لو در پایان تاکید کرد:«رزمندگان، ایرانیان را با هر نوع سبک زندگی خواهر و برادر خود می‌دانند. آقای صدیقی رزمنده واقعی شرفش را به قدرت و ریاست نمی‌فروشد.»

يكی از مضرات شخصی كردن امور مملكت و بجاى تمركز روی دفاع و حراست مملكت و دين = مطرح كردن آقا و بی بی و عكس اشخاص = موجب ريزش نيروها می شود = بخصوص در شرايط بحرانى
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

قبليبعدي

بازگشت به بايگانى موضوعى گاهنامه معرفت به زمان


cron
Aelaa.Net