زمانه شناسی (عمومی - غیرموضوعی)

ارائه موضوعي شمارگان منتشره از{گاهنامه معرفت به زمان}

مدير انجمن: نبض زمان

Re: زمانه شناسی (عمومی - غیرموضوعی)

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:39 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 012
امسال در برخی برنامه‌های رسانه‌های تصویری فارسی خارج ایران دیدم، مردم ایران را تشویق می‌کردند که در مراسم عزاداری عاشورا، با یکدیگر دست به یقه و درگیر شوند.
اما وقتی مستقیما به عاشورا حمله می‌کنند، در شرایطی که قرآن‌سوزی هم در اروپا مجاز شمرده  و نشانه آزادی بیان تلقی می‌شود!!!،کسانی که با عزاداری مخالفند و به تعبیر آنان، مخالف عاشورا و عزاداری و ندبه و زاری هستند، باید از مراسم جلوگیری کنند! از سویی ‌باید بر چنین بلاهتی گریست! هیچ کس در مراسم عاشورا، با عاشوراییان درگیر نمی‌شود و از سویی این رویکرد جدید، نشانی است که فهمیده‌اند، عاشورا و عزاداری ملی نقطه مقاومت و بقای ملت ایران و تحکیم انقلاب اسلامی کشور ماست. ‌
دیشب در مجمع اسلامی لندن، نشانه‌های این فرهنگ جلوه‌گر بود. با آراستگی تمام مجمع سیاهپوش شده بود، عزاداران حسینی از کودک و پیر و جوان همه سیاه پوشیده بودند. مراسم خواندن دعا و مجلس وعظ و مرثیه‌خوانی انجام شد و در پایان نیز همه عزاداران قیمه امام حسین گرفتند. 
https://www.etemadonline.com/tiny/news-623805
00343179

تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:39 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 013
پاپ فرانسیس: اجازه قرآن سوزی دادن مردود و محکوم است
وی نسبت به چنین رفتارهایی ابراز عصبانیت شدید کرد و اظهار داشت: «در قبال چنین رفتارهایی احساس خشم و انزجار می کنم. هرکتابی که پیروانش آن را مقدس می شمارند، باید مورد احترام قرار گیرد وهرگز نباید از آزادی بیان به عنوان بهانه ای برای تحقیر دیگران مورد بهره برداری قرار گیرد.»
https://fa.shafaqna.com/news/1604442/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:40 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 014
اشتباه تایپی با عواقب سنگین برای ارتش آمریکا
یک اشتباه تایپی در طول ده سال، میلیون‌ها ایمیل نظامی ایالات متحده که برخی از آن‌ها حاوی اطلاعات بسیار حساس بوده اند را به کشور مالی هدایت کرده است.
وارد کردن ML به جای MIL در بخش دامنه آدرس ایمیل دریافت کننده، باعث شد ایمیل‌های نظامی حساس آمریکا از کشور مالی سردرآورند.
https://fararu.com/fa/news/650805/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:40 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 015
چند ساعت در روز کار کنیم تا یک آپارتمان در کانادا اجاره کنیم؟ = حدود 30 ساعت!!
https://www.mashreghnews.ir/news/1509853/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:41 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 016
ارتش آمریکا حتی به مردگان هم رحم نمی‌کند/ جنایت عجیب علیه جنازه به بهانه تحقیقات پزشکی = آزمايش بمببا منفجر كردن جنازه مردكان
سی‌بی‌اس چندی پیش گزارشی از جنایت هولناک ارتش آمریکا منتشر کرد. در این گزارش به جنازه‌هایی که به بهانه تحقیقات پزشکی تحت آزمایش بمب قرار می‌گیرند اشاره شده است و واکنش‌های فراوانی را برانگیخته است.
چندی پیش اتفاقی عجیب در آریزونای آمریکا اتفاق افتاد. جنایتی از سوی ارتش آمریکا که مورد توجه رسانه 《سی.بی.اس》قرار گرفت. جیم استافر به دلیل پرونده‌ای مرتبط به مادرش از یک شرکت اهدای عضو شکایت کرده است.
وی پس از مرگ مادرش و به بهانه اینکه پیکر مادرش در تحقیقات پزشکی مورد استفاده قرار بگیرد. جنازه مادرش را به مرکز BRC (مرکز بررسی منابع بیولوژیک) فروخت. آنچه به وی گفته شده بود این است که از جنازه مادرش تحت عنوان تحقیقات درباره آلزایمر استفاده می‌شود اما وقتی جنازه تحویل ارتش آمریکا شد به عنوان پیکر آزمایشی برای تست بمب استفاده شد.
https://www.rajanews.com/news/369524/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:41 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 017
روایت‌های تلخ مادران انگلیسی درباره اخراج از کار به دلیل بارداری!
https://akharinkhabar.ir/social/9679007/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:42 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 018
 استاد زبان‌شناسی ترک: الفبای ترکی عثماني از فارسی گرفته شده و ...
استاد زبان شناسی ترک در یک برنامه تلویزیونی گفت: چیزی که ما زبان ترکی عثمانی میدانیم در واقع  الفبای ایرانی است و عربی نیست. حتی کلماتی که در دین و مذهب ما است هم از زبان فارسی گرفته شده است
https://www.khabaronline.ir/news/1789715/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:43 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 019
بانوى شيرازى دانشمند برتر جهان شد
خانم دكتر فاطمه فرجادیان دانشمند ۴۳ ساله با دکترای رشتهٔ شیمی پلیمر از دانشگاه شیراز به‌تازگی دانشمند برترِ جهان شناخته شد.
https://ayenefars.ir/?p=44335
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:43 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 020
ترامپ، سیستم امنیتی کاخ سفید را به سخره گرفت = كشف كوكائين
https://akharinkhabar.ir/world/9674338/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:44 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 021
یک روز معمولی در پاریس زیبا؟! = تصاویری از مهد دموکراسی پاریس را مشاهده می‌کنید
https://www.rajanews.com/news/369554/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:45 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 022
اظهارات دردناک جوانان آمریکایی از مشقت‌های زندگی در این کشور
https://snn.ir/fa/news/1087719/
00343179

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 023
نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا:
ما چه نیازی به داشتن 800 پایگاه نظامی در سراسر دنیا داریم؟
کرنل وست، فیلسوف، فعال سیاسی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا: ما به نیروهای آمریکایی در بیش از 100 کشور دنیا نیاز نداریم؛ ما باید انسان‌های گران بها را ببینیم، نه دولت‌هایی که سعی در بلعیدن سود بیشتر، زمین بیشتر و قلمروی بیشتری را دارند.
https://akharinkhabar.ir/world/9680319/
00343179

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 024
یک "توافق غیررسمی و نانوشته" تازه بین امريكا و ایران که اجرای آن آغاز شده
به نظر می‌رسد یک "توافق غیررسمی و نانوشته" تازه بین ایالات متحده و ایران که اجرای آن آغاز شده نگرانی روسیه را برانگیخته است. ایران متعهد شده که همکاری خود را با بازرسان بین المللی هسته‌ای گسترش دهد، از فروش موشک‌های بالستیک به روسیه خودداری ورزد و به پیمانکاران آمریکایی در سوریه و عراق حمله نکند.
علاوه بر این، تنش زدایی و عادی سازی روابط ایران با کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس که با میانجی‌گری چین صورت گرفت به شکست دیپلماتیک روسیه منجر شده است. پیش از ابتکار عمل دیپلماتیک چین این روسیه بود که چارچوب "امنیت جمعی در خلیج فارس" را مطرح کرد و به دنبال آن بود که خود را به عنوان یک قدرت دیپلماتیک بزرگ در مدیریت تنش‌ها در خاورمیانه معرفی کند.
به گفته شهریار حیدری نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، روسیه از عادی سازی روابط دیپلماتیک ایران با کشور‌های عربی منطقه خشنود نیست. او افزوده است: "با توجه به کاهش نقش غرب در منطقه، روسیه که درگیر جنگ با اوکراین است تلاش می‌کند تا مشارکت خود را تقویت کند. بنابراین، روسیه با تضعیف پیوند‌های منطقه‌ای ما به دنبال تقویت نقش خود در منطقه است".
روسیه دیگر نقش مهمی در مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای ایران با آمریکا و کشور‌های اروپایی ندارد و چین بر روند کاهش تنش میان ایران و کشور‌های عربی مسلط است.
در مدیریت روابط با ایران چهره‌های حلقه نزدیک به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، "نیکلای پاتروشف" دبیر شورای امنیت فدراسیون روسیه، "ایگور لویتین" و "یوری اوشاکوف" دستیاران پوتین به همراه "سرگئی شویگو" وزیر دفاع وجود دارند و این افراد نقشی کلیدی در تصمیم گیری‌ها دارند. در این حلقه لاوروف حضور ندارد کسی که اعتبار خود را به دلیل انکار جنگ قریب الوقوع با اوکراین از دست داده است. از این رو لاوروف نمی‌تواند به تنهایی تصمیم بگیرد و باعث عصبانیت ایران یا تحریم احساسات ضد روسی در آن کشور شود.
با این وجود، این وزارت خارجه روسیه است که منافع روسیه در برجام را به صورت دیپلماتیک مدیریت می‌کند. به نظر می‌رسد لاوروف از سوی تصمیم گیرندگان ارشد روسیه این چراغ سبز را دریافت کرده تا به جای تعامل مخفیانه با مقام‌های ایرانی، ایران را از طریق اقدامات دیپلماتیک با کشور‌های عربی تحت فشار قرار دهد. اگرچه مسکو از عادی سازی روابط بین ایران و برخی کشور‌های عربی استقبال می‌کند بروز اختلافات منطقه‌ای به بهترین وجه منافع امنیتی و اقتصادی مسکو را تامین می‌کند.
نظر تهران این است که اگر روسیه واقعا عادی سازی ایران و اعراب را می‌پذیرفت و تمایلی به سوء استفاده از شکاف موجود در روابط ایران و امارات برای منافع اقتصادی یا سیاسی یکجانبه اش نداشت می‌توانست از طرح جزایر سه گانه در بیانیه چند جانبه خودداری ورزد و هم چنین قادر بود به امارات توصیه کند که این موضوع را به صورت دوجانبه با تهران دنبال کند. در عوض، روسیه ترجیح داد از آن موضوع به عنوان اهرم فشار در روابط خود با ایران استفاده نماید.
https://fararu.com/fa/news/651311/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:46 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 025
ترخیص ۲۰۰ تن گوشت برزیلی پس از یکسال از گمرک = در تمام اين مدت يكساله ارتفاع قيمت كوشت = كرانى دستي؟ يا فشل بودن حكومت؟
سازمان دامپزشکی: گوشت‌ها سالم‌اند؛ اما بیشترش در کارخانه‌های فرآورده‌های گوشتی (سوسیس و کالباس) مصرف می‌شوند
سخنگوی سازمان دامپزشکی کشور گفت: گوشت‌های منجمد برزیلی وارداتی سالم و قابل مصرف هستند و طی مدت این یکسال هم بر اساس استانداردهای لازم نگهداری شده‌اند و هیچ نوع افت کیفیت و سلامت ندارند. = شش هفت ماه كه درفرايند صادرات از برزيل و در راه و روي دريا ووو ؟
https://www.entekhab.ir/fa/news/734540/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:46 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 026
پژوهشگران چینی دستگاهی اختراع کرده‌اند که می‌تواند مغز افراد را از طریق گوش داخلی به رایانه وصل کند = بدون نياز به كاشت در مغز يا هرجاى بدن
رابط مغزــرایانه (بی‌سی‌آی) «اسپایرال‌ئی» که تیمی از دانشگاه شینهوا در پکن آن را ساخته است، از یک ماده انعطاف‌پذیر درون گوش به منظور برقراری ارتباط دیجیتالی با مغز استفاده می‌کند.
 این فناوری در نهایت می‌تواند «جریان داده (استریمینگ) با پهنای باند کامل» به مغز را ممکن کند.
این اختراع جدید برخلاف دستگاه نورالینک (ساختشركت ايلانماسك)، برای نصب به جراحی یا سایر روش‌های تهاجمی مبتنی بر میکرونیدل (ریزسوزن) نیازی ندارد و دانشمندان می‌کويند که این موضوع سبب می‌شود برای استفاده روزمره مناسب باشد.
روش‌های کنونی اتصال رابط مغزـــ‌رایانه از طریق گوش عبارت است از دستگاه‌های پشتیبانی مانند گوش‌گیر یا وسایل اتصال که به صورت سه‌بعدی پرینت گرفته شده‌اند؛ اگرچه طراحی مارپیچی آن سبب می‌شود بتواند بدون اینکه مانع شنوایی کاربر شود، آن را به داخل و خارج [حفره گوش] ببرد و درآورد.
پژوهشگران یادآور شدند: «توخالی بودن اسپایرال‌ئی این امکان را فراهم می‌کند که همه افراد بتوانند محرک‌های صوتی دنیای بیرون را فورا بشنوند»، و افزودند که ساختار منحصربه‌فرد آن نشان می‌دهد که «لوازم الکترونیکی ساده قابل نصب روی بدن که جلب توجه نمی‌کنند، می‌توانند در کاربردهای زندگی واقعی گنجانده شوند.»
جزئیات این پژوهش در مقاله‌ای با عنوان «بیوالکترونیک درون‌گوشی سازگار برای رابط‌های بینایی و شنوایی مغزــرایانه» که در مجله علمی «نیچر کامینیوکیشنز» منتشر شد، شرح داده شده است. 
https://www.nature.com/articles/s41467-023-39814-6
این فناوری می‌تواند کاربردهایی از جمله ترجمه افکار به متن، کنترل اشیای دیجیتالی تنها با فکر کردن یا حتی تقویت حافظه انسان را ممکن کند.
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:47 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 027
آموزه هاى زندكانى مرحوم حاج شيخ حسن صانعى؛ پيشكار مرحوم امام خمينى
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی رحمانی، یکی از اعضای دفتر امام خمینی  با اشاره به اینکه آیت‌الله شیخ حسن صانعی از یاران اولیه حضرت امام بود، اظهار داشت:
مرحوم حاج احمد آقا (فرزند امام خمينى) می‌گفت: «هیچ کس مثل آیت الله صانعی به مسائل، حالات و خصوصیات امام واقف نیست.
حاج احمد آقا می‌گفت، «من بعضی جاها در حیرت می‌مانم
ایشان وقتی کنار امام است طوری گام بعدی حضرت امام را می‌داند که من که پسر امام هستم، نمی‌دانم.
امام چیزی نمی‌گفت ولی آیت الله صانعی متوجه می‌شد که
(مثلا) امام می‌خواهد مطلبی می‌نویسد، لذا فوری قلم و کاغذ می‌آورد».
و یا وقتی امام می‌خواست حرکت کند، می‌دیدیم که ایشان عبای امام را آورده تا امام حرکت کند.
یا گروهی از علما، بزرگان یا سیاسیون به ملاقات امام می‌آمدند و ایشان می‌فهمید که امام چه حالی دارد.» آن مرحوم بر خصوصیات خاص امام آگاه بود و اولین کسی بود که همیشه زودتر از همه به جماران می‌آمد و بر مسائل وقوف مختلف بیت وقوف داشت.
وی در خصوص جایگاه علمی آیت الله صانعی هم گفت: متأسفانه فضل و مقام مرتبه علمی آیت الله شیخ حسن صانعی در نوشته‌های دوستان امام مغفول واقع شده است. ایشان بر مبانی اصولی و فقهی امام تسلط داشت. من در دفتر امام کسی را آگاه تر از ایشان نسبت مبانی اصولی و فقهی امام ندیدم؛ حتی بر مبانی فلسفی و کلامی و نکات تفسیری امام آگاه بود.
چون آیت الله شیخ حسن صانعی همراه آیت الله هاشمی رفسنجانی و دیگران، علاوه بر تلمذ در درس امام، از دست‌پرورده‌های فلسفی و کلامی آیت الله منتظری بودند. .
رحمانی با بین اینکه مرحوم آیت الله صانعی حافظه عجیبی داشت، گفت: او  بر مباحث ادبی آن قدر آگاه بود که گاهی درباره یک نکته ادبی از کتاب‌های سیوطی، جامی و مغنی، شاهد مثال می‌آورد.
در برخی از ابواب مهم فقه می‌گفت که نظر امام در درس فقه‌شان فلان بود. با اینکه ایشان گرفتار بود، تبعید می‌شد و مجالی برای تدریس پیدا نکرد اما بر مباحث علمی اشراف داشت چون حافظه‌اش قوی بود و آنچه خوانده بود در ذهن مبارک ایشان ضبط بود.
وی در پایان، با بیان خاطره ای از آن مرحوم گفت: خاطره‌ای که آیت الله صانعی از امام  نقل می‌کرد و گاهی اشک می‌ریخت، این بود که:
یکبار (درقم در اول نهضت) نزد آقای خمینی رفتم و ایشان در حال بالا رفتن از پله‌ها (در خانه شان) بودند. به ایشان عرض کردم دیگر ادامه ندهید؛ علما با شما نیستند. ایشان برگشتند رو به من و فرمودند که اگر همه برگردند، من برنمی‌گردم چون ملت با من است.
بعد از پیروزی انقلاب که امام  تشریف آوردند وقتی از تبعید برگشتند و در فیضیه مستقر شدند، فرمودند که دلم می‌خواهد سری به خانه سابق بزنیم. در یک زمان خلوت که هوا تاریک بود، ماشین آوردیم و حضرت امام، من و حاج احمد آقا راه افتادیم و از پشت در فیضیه به منزل قدیم رفتیم. در منزل کسی نبود و ملاحظه می‌کردند که کسی نداند. و رفتند داخل همین منزل،
وقتی وارد خانه شدیم، سر پله مرا صدا کردند در پله دوم فرمودند
آقای حاج شیخ حسن یادت است که سال 43 من از اینجا بالا می‌رفتم اینجا چه چیزی مطرح شد؟
گفتم: بله آقا، شما وقتی پای پله دوم رسیدید من به شما گفتم در جاهای مختلف علیه شما توطئه می‌کنند.
واز شما برگشته‌اند
امام فرمودند: من چه گفتم؟
شما فرمودید که خدا با این نهضت است و مردم با ما هستند.
امام گفت: ای کاش آنجا کلمه "مردم: را نمی‌گفتم.
من گفتم آقا چرا؟
آیا احتمال نمی‌دهی تبعید این سال‌ها، تنبّهی بود برای اینکه ما به غیرِ خدا نباید تعلق داشته باشیم؟!
ای‌ کاش همانجا می‌گفتیم: ازمةُ الامور طُراً بیده و الکلُ مستمدة من مدده».
این‌ها تعابیر از مرحوم آیت الله صانعی است که «این جریان من را به یاد جمله حضرت یوسف انداخت وقتی که گفت: «اذْکُرْنِی عِنْدَ رَبِّکَ».
حضرت امام فرمود: «خداوند متعال بندگان خود را در مراحل خاصی مورد امتحان قرار می‌دهد. ای کاش این جمله را نمی‌گفتیم
و لکن هر چه خدا خواست همان شد
و امروز الحمدلله می‌بینیم که با عنایت الهی، توجهات حضرت بقیة الله(عج) و پشتیبانی مردم خداباور و باایمان این انقلاب به پیروزی رسید».

آیت الله سید محمد هاشمی: از روزی که امام چیزی به عنوان بیت داشتند، آقا شیخ حسن صانعی در منزل امام بود، همراه امام بود و یک لحظه از امام غافل نبود تا اینکه امام از دنیا رفت.
آن مرحوم از اصحاب سرّ امام بود و امام هم به ایشان بسیار علاقه مند بود. همچنین ایشان کاملاً به خصوصیات اخلاقی امام واقف بود. ایشان زندگی امام را می‌دانست مدت‌ها بی‌ریا به امام خدمت کرد و مدتی هم به نجف خدمت امام رفت.
یک وقت بحثی پیش آمد، امام از ایشان ناراحت شد، لذا فرمود: «آشیخ حسن تو آخر من را می‌کشی!»
شیخ حسن جواب داد: «آقا من از بیت شما می‌روم تا این ننگ بر دامن ما ننشیند که خدای نکرده شما از دست ما آسیبی دیده باشید.»
امام گفت: «آشیخ حسن، اگر بروی هم من را می‌کشی!» یعنی فراقت من را می‌کشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی، در حاشیه مراسم تشییع پیکر آیت‌الله حسن صانعی به خبرنگار جماران گفت: ایشان یکی از یاران باوفا، صادق، امین و رازدار امام بود؛ و این خصلت را تا آخرین لحظات عمر شریفش نگه داشت و برخی نکاتی که راز می‌دانست را حتی حاضر نشد به خواص هم بگوید.

نامه امام (سه ماه قبل فوتشان) درباره مرحوم شيخ حسن صانعى
بسم ﷲ الرحمن الرحیم‏
‌‏جناب حجت‌الاسلام آقای حاج شیخ حسن صانعی ـ دامت برکاته‏
‌‏نمی‌دانم از کجای آشنایی‌ام با تو بنویسم. تو یکی از قدیمی‌ترین افرادی هستی‌‎ ‌‏که در کنار من بوده‌ای. هنوز سبزه‌ای بر رخسار نداشتی که صمیمی.ات یافتم. سالها‎ ‌‏قبل از شروع مبارزات پانزدهم خرداد.‏
‌‏ تو سرباز گمنام این انقلابی، و خودت می‌دانی که هیچ چیز بهتر از گمنامی نیست. تو‎ ‌‏فردی هستی که از گذشته‌های دور خاطرات تلخ و شیرین مبارزات را با خود دارد.‌‎ ‌‏زیرکی و کم حرف، دانایی و محتاط.‏
‌‏ در گرداب مبارزات همیشه دلسوخته بوده‌ای. کینه‌ات را نسبت به شاه در کمتر کسی‌‎ ‌‏دیده بودم. در بحرانها و فشارها هیچ گاه نسبت به من تردید نداشتی، گرچه گاهی‌‎ ‌‏خسته می‌شدی و افسرده.‏
‌‏ در کوران فشار دستگاه شاه، تو که مسئول ادارۀ شهریۀ طلاب بودی، وقتی در‎ ‌‏محاصره دشمن قرار می‌گرفتی برای اینکه هیچ‌گونه اطلاعی به دشمن ندهی کم نبود‎ ‌‏مواقعی که قبوض رسید پولهای اخیار را ـ در پانزده سال مبارزه ـ چون غذایی گوارا‎ ‌‏می‌خوردی.
پاداشت عندﷲ نیز گوارایت باد.‏
‌‏ استعدادت، لطافت روحت، صداقتت چیزی نیست که فراموشم شود. تندخویی و‎ ‌‏عاقل.
از خدا می‌خواهم عقلت را به تندخویی‌ات پیروز کند.‏
‌‏من کاملاً به تو اطمینان دارم. لذا وکیل من می‌باشی در تمامی زمینه‌های شرعی. ا
ین‏ ‏چند سطر را نوشتم تا کمی از بسیار حقی که به گردن من و انقلاب داری را ادا کرده باشم.‌‎ ‌‏خداوند یار و نگهدارت باد.‏
‌‏مرا از دعای خیر فراموش مکن.
والسلام علیکم و رحمة ﷲ و برکاته.‏
روح ﷲ الموسوی الخمینی‏
۲/۱۲/۱۳۶۷
همراهي مرحوم شيخ صانعى در آينه تصاوير
https://fararu.com/fa/news/651567/

با همه اينها محافل حكومتي مانع تدفين در قبرستان وادي السلام قم شدند (با اينكه قبرستان معمولى است)
با اينكه قبر بدرش انجابود و خودش هم قبر كنار بدرش از سالهاى سال قبل خريداري كرده بود
ایلنا: پیکر آیت‌الله شیخ حسن صانعی عضو فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام و از یاران امام خمینی در مبارزات انقلابی، صبح امروز در منطقه حسینیه جماران تهران تشییع شد و پیش از ظهر امروز به قم رسید تا پس از تشییع از مسجد امام حسن عسکری به سمت حرم حضرت معصومه، طبق وصیت این عالم فقید، در قبرستان وادی السلام قم دفن شود.
اما به دلیل فراهم نشدن شرایط تدفین در این قبرستان، مجددا پیکر ایشان به تهران منتقل شد تا در حرم امام خمینی بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران به خاک سپرده شود.
حجت الاسلام و المسلمین کمره ای از اعضای دفتر مرحوم آیت الله العظمی صانعی در ابتدای مراسم تشییع گفت: با وجود وصیت آیت‌الله شیخ حسن صانعی و داشتن قبر در قبرستان وادی السلام، فعلا اجازه دفن به ما ندادند و به دلیل مانع تراشی‌ها، احتمال انتقال پیکر به حرم امام خمینی برای خاکسپاری وجود دارد.
قبرستان وادی السلام در نزدیکی شهرداری قم واقع شده و قبر پدر مرحوم آیت الله شیخ حسن صانعی در آن قرار دارد و به گفته نزدیکان این عالم فقید، آیت الله شیخ حسن صانعی از سالهای قبل، قبری را در کنار قبر پدر خود خریده بود که البته در نهایت اجازه تدفین در آن داده نشد.
نهايتا با انتشار خبرمانعيت
ديدند مردم از حقد و كينه شان با بيت امام مطلع مي شوند و خودش موضوعى مي شود تا ماهها دررسانه ها بنويسند
واز طرفي ان مرحوم خسارت نكرده و در كنار امام دفن مي شود
فلذا نهايتا رفع منع شد و در همان قبرستان دفن شد
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:48 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 028
۶ میلیون و ۲۰۰ هزار خانۀ خالی در کشور هست که بیشتر آن‌ها برای بانک‌ها و دستگاه‌های دولتی است.
https://t.me/afsaran_ir/91006
00343179

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 029
استیو بنن، استراتژیست محافظه‌کار و مشاور سابق ترامپ:
"دونالد ترامپ این حرف رو زد و بهترین حرف رو زد. نه حزب کمونیست چین و نه سازمان امنیتی شوروی سابق و نه ملاها دشمن اصلی ما نیستن. دشمن شماره یک این کشورِ آزادی و اختیار، مدیریت دولتی و دولت در سایه هستن."
https://t.me/afsaran_ir/90996
00343179

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 030
انفجار در شرکت صنایع نظامی رافائل رژیم صهیونیستی در حیفا
https://tn.ai/2930769
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:49 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 031
گزارش نشریه ساینس درباره یک یافته جدید علمی: پیش‌بینی زلزله از طریق فناوری جی‌پی‌اس 
با استفاده از مجموعه داده‌های لحظه‌ای هزاران ایستگاه موقعیت‌یاب جی‌پی‌اس در سراسر جهان- که داده‌های مرتبط را هر پنج دقیقه یک‌بار ضبط و ثبت می‌کنند- می‌توان کوچک‌ترین حرکات لایه‌های زمین را درک کرد و نتایج و تحلیل‌های مربوط به این اطلاعات را به لرزه‌شناسان نشان داد.
«زلزله‌ها لغزش‌هایی ناگهانی در امتداد گسل‌هایی هستند که دو بلوک تکتونیکی را از هم جدا می‌کنند. در این میان فاز پیش‌ساز زلزله پنجره زمانی است که طی آن بلوک‌های تکتونیکی شروع به حرکت نسبت به یکدیگر می‌کنند، که البته این حرکت ابتدا آرام است و سپس به تدریج شتاب می‌گیرد، تا این که در نهایت سرعت لغزش به اوج می‌رسد. این لغزش سریع باعث ایجاد امواج لرزه‌ای می‌شود که آسیب‌های مشاهده‌شده در هنگام زلزله‌های بزرگ ناشی از این امواج است».
نوکه می‌افزاید که این مطالعه نشان می‌دهد که این لغزش به تدریج در طی چند ساعت، یا به طور دقیق‌تر در حدود دو ساعت، شتاب می‌گیرد.
حدود دو ساعت قبل از هر رخداد زلزله نشانه‌هایی ثبت می‌شود که می‌توان بر اساس چنین نشانه‌هایی زلزله‌ها را با دقت زیادی پیش‌بینی کرد و نکته جالب این که با معیار قرار دادن این نشانه‌ها، با نزدیک شدن به زلزله توانایی تیم محققین در زمینه خوانش دقیق و تعیین دقیق زمان زلزله افزایش می‌یابد.
https://fa.shafaqna.com/news/1616910/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:49 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 031
ناشناخته ها:
افسران اطلاعاتى امريكا در برابر كنكره اعتراف كردند:
به صحت كزارشهايى كه دهها سال درباره بشقاب برنده ها و خلبانان غيرانسانى آن منتشر مى شد
و حكومت امريكا و مراكزنظامى و علمى دولتى انرا تكذيب و خرافه يا توهم جلوه مى دادند
افسران سابق اطلاعاتی آمریکا در کنگره: خلبان بشقاب‌پرنده انسان نبود
در جلسه جنجالی کنگره گفته شد که دولت بشقاب‌پرنده (ساقطشده) دارد،
سرنشینان بشقاب‌پرنده‌ها انسان نیستند،
آن‌ها سرعت مافوق صوت دارند،
لازم است راه ارتباطی با فرازمینی‌ها ساخته شود و تسمخر شاهدان پایان یابد
پنج شنبه ۵ مرداد ۱۴۰۲ برابر با ۲۷ ژوئیه ۲۰۲۳ ۹:۱۵
سه افسر نظامی سابق ایالات متحده بامداد پنجشنبه پنجم مرداد به وقت ایران در جلسه‌ای که یکی از کمیته‌های نظارتی مجلس نمایندگان آمریکا برگزار کرد، شهادت دادند که
دولت این کشور درباره اشیای پرنده ناشناس (Unidentified flying objects) نسبت به آنچه تاکنون منتشر شده است، اطلاعات بیشتر و متفاوتی دارد.
یکی از شهادت‌دهندگان در این جلسه كزارش داد که دولت آمریکا بقایای یک «موجود بیولوژیکی غیرانسان» را که خلبان یک بشقاب‌پرنده بوده است، در اختیار دارد.
به گزارش ان‌بی‌سی، دیوید گروش، از مقام‌های امنیتی سابق در آمریکا که سرپرست تحلیل داده‌ها درباره بشقاب‌پرنده‌ها در پنتاگون بود، به نمایندگان کنگره آمریکا گفت وزارت دفاع تلاش می‌کند بقایای اشیای پرنده‌ ناشناسی را که سقوط کرده‌اند، جمع‌آوری و آن‌ها را بازسازی کند.
 «در یک دوره چهار ساله، با ۴۰ شاهد مصاحبه کردم که برخی از آن‌ها خلبان اشیای پرنده ناشناس سقوط‌‌کرده را بیرون آورده بودند و می‌گفتند آن‌ها موجوداتی بیولوژیکی غیر از انسان بوده‌اند.»
گروش در پاسخ به سوال جارد مسکوویتز، نماینده فلوریدا، درباره چگونگی تامین مالی چنین برنامه‌ای در پنتاگون، ادعا کرد که این تلاش «فراتر از نظارت کنگره» است و با «تصرف غیرقانونی بودجه» تامین می‌شود.
مسکوویتز در ادامه پرسید: «آیا این بدان معنا است که در بودجه پولی وجود دارد که قرار است به برنامه‌ای اختصاص یابد اما در جایی دیگر هزینه می‌شود؟» و گروش پاسخ داد: «بله، من در مورد آن اطلاعات خاصی دارم.» با این حال او درباره ادعایش جزئیات بیشتری ارائه نکرد و گفت این اطلاعات محرمانه مانده‌اند.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در گفت‌وگو با ان‌بی‌سی، ادعاهای گروش را نادرست و اشتباه خواند.
قانون‌گذاران در این کمیته فرعی نظارت بر کنگره که از برخی شهادت‌ها و ادعاها گیج شده بودند، چندین بار تاکید کردند که تعداد زیاد گزارش‌ها، افشاگری‌ها و داستان‌های مردمی درباره اشیای پرنده ناشناس، موجب شده است که اعضای کنگره به‌طور جدی‌تری به پرونده ورود پیدا کنند و توضیح دادند که چنین اشیای پرنده ناشناسی با هر نوع مشخصات می‌توانند تهدیدی جدی برای هواپیماهای نظامی و غیرنظامی آمریکا باشند.
ادامه تكذيب وانكار مراكز نظامي رسمي : پنتاگون نیز اعلام کرده که هیچ مدرکی دال بر ارتباط اشیای پرنده ناشناس با فعالیت بیگانگان یا موجودات غیرانسانی پیدا نکرده است.

درخواست کنگره از دولت برای گزارش‌دهی دقیق و شفاف
برخی قانون‌گذاران و شاهدان در این جلسه دولت فدرال را تحت فشار گذاشتند تا برای انتقال اطلاعات درباره بشقاب‌پرنده‌ها میان مردم و ارتش آمریکا، راه‌های شفافی ایجاد کند.
رایان گریوز، یک خلبان سابق نیروی دریایی آمریکا، در جلسه اخیر كفت که خلبانان نظامی معتقدند درباره اشیای پرنده ناشناس به اندازه کافی به مردم اطلاع‌رسانی نشده است و افزود که خلبانان پروازهای مسافربری نیز بارها بشقاب‌پرنده‌ دیده‌اند.

درخواست سنای آمریکا برای انتشار اسناد مربوط به «اشیای پرنده ناشناس»
ناسا: از بین ۸۰۰ گزارش یوفو چند مورد غیرعادی وجود دارد
استاد دانشگاه استنفورد: ۱۰۰ درصد فرازمینی‌ها در میان ما زندگی می‌کنند
نماینده ایالت ویرجینیا در این جلسه، با دفاع از ایجاد شفافیت بیشتر از سوی دولت درباره بشقاب‌پرنده‌ها، تاکید کرد
در ادامه، رایان گریوز و برخی از قانون‌گذاران در این جلسه استدلال کردند که «ننگ مرتبط با گزارش مشاهده بشقاب‌پرنده» و همچنین آزار و اذیت و تمسخر کسانی که در مورد این پرونده‌ها تحقیق می‌کنند، ممکن است مانع از تلاش‌ها برای تعیین منشا واقعی این گزارش‌ها شود.
منتقدان می‌گویند اداره هوانوردی فدرال برای خلبانان هیچ سازوکار به منظور گزارش مشاهده بشقاب‌پرنده‌ها تهیه نکرده است و خلبانان كزارشكر را به گروه‌های غیرنظامی باورمند به تئوری‌های توطئه ربط می‌دهد و نادیده می‌گیرد.
نمایندگان کنگره ابراز امیدواری کردند این جلسه بتواند به کاهش ترس خلبانان از صحبت کردن درباره مشاهداتشان کمک کند.
سرعت مافوق صوت بشقاب‌پرنده‌ها:  در بخش دیگری از جلسه کنگره، دیوید فراور، فرمانده سابق نیروی دریایی آمریکا، كزارش کرد: او و سه خلبان نظامی دیگر در سال ۲۰۰۴ یک شیء سفید را مشاهده کردند که زیر جت‌های آن‌ها و بالای اقیانوس آرام معلق بود.
این مقام ارشد نظامی افزود این شیء پرنده ناشناس که هیچ موتور، بال یا اگزوز قابل‌مشاهده‌ای نداشت، ناگهان شروع به حرکتی صعودی کرد و به جت جنگنده او نزدیک و سپس ناپدید شد، اما چند ثانیه بعد دوباره و این‌ بار حدود ۹۷ کیلومتر دورتر دیده شد.
فراور به نمایندگان گفت: «فناوری موجورد در بشقاب‌پرنده که من و همکارانم با آن مواجه شدیم، با هیچ تحلیل منطقی (دانش بشرى امروز) جور درنمی‌آید. فناوری که ما با آن روبرو شدیم بسیار برتر از هر چیزی است که تاکنون داشته ایم.»
https://cdn.fararu.com/files/fa/news/14 ... 95_303.mp4
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:50 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 032
درآمد پیک موتوری فست فود در تهران = ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان
https://divar.ir/v/%D9%BE%DB%8C%DA%A9-% ... 1/AZ1qjtNs
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:50 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 033
رویترز می‌گوید که مقامات سپاه و حماس روی «ساکت ماندن» توافق کردند تا به نتانیاهو بهانه‌ای برای ایفای نقش قربانی ندهند
دو طرف توافق داشتند که بحران جاری در اسرائیل هم‌اکنون هم به آن ضربه زده است-
رویترز به نقل از منابعی در ایران و حماس گزارش داد که مقامات امنیتی عالی سپاه و حماس هفته گذشته نشستی محرمانه برای بررسی نوع واکنش به تحولات اسرائیل برگزار کردند.
دولت بنیامین نتانیاهو این روزها به دلیل اصلاحات در سیستم قضایی به شدت مورد انتقاد است و اعتراض‌های گسترده‌ای در اسرائیل در جریان است.
یک دیپلمات جمهوری اسلامی به رویترز گفت که این نشست محرمانه با حضور یک فرمانده عالی‌رتبه نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که مسول فعالیت‌های برون‌مرزی است، برگزار شد.
رویترز به محل برگزاری این نشست اشاره نکرده است اما می‌گوید که دو مقام امنیتی دیگر از ایران و مقاماتی از حماس نیز در این نشست که سه ساعت به‌طول انجامید حضور داشتند.
براساس گزارش رویترز، دو طرف اتفاق نظر داشتند که بحران جاری در اسرائیل هم‌اکنون هم به آن ضربه زده است اما توافق کردند که هیچ دخالت مستقیمی برای دامن‌زدن به تنش‌ها نداشته باشند. به روایت رویترز، این توافق به این دلیل انجام شد که تهران و حماس نمی‌خواهند نخست وزیر اسرائیل بتواند انگشت اتهام را به سوی دشمنان خارجی نشانه برود.
یک منبع در حماس به رویترز گفت که حماس، جمهوری اسلامی ایران و نیروی قدس درباره کل موقعیت جاری صحبت کرده‌اند.
حماس، حزب‌الله و جهاد اسلامی از گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی به‌شمار می‌روند.
حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله اخیرا گفته است که اسرائیل در مسیر نابودی قرار دارد. هدفی که رهبران جمهوری اسلامی نیز از سال‌ها پیش بارها تکرار کرده‌اند که یکی از مهمترین خواسته‌هایشان است.
یک منبع در لبنان به رویترز گفت که اخیرا شبه‌نظامیان حزب‌الله در نزدیکی مرز اسرائیل دیده شده‌اند.
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:51 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 034
سرقت لوله هاى انتقال آب دلیل برخى از فرونشست هاى كشور = بزرگراه آزادگان
گزارش‌ها از افزایش سرقت لوله‌های انتقال آب، دریچه‌های فاضلاب و کابل‌های انتقال برق حکایت دارد
https://jahanesanat.ir/?p=383347
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:51 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 035
عوارض و تبعات وارد كردن ترانه خوانها به مداحى به هرقيمتى = ترانه جديد غلام (غلامعلی) کویتی‌پور، دردلى خطاب به رئيس حكومت
خواننده سرودهای حماسی و مذهبی پس از حدود سه سال از انتشار ترانه جنجالی «ورق برگشت» این‌بار با ترانه «رئیس» به صدر اخبار دنیای سیاست و موسیقی ایران برگشت.
ترانه اعتراضی «رئیس» تازه‌ترین اثر غلام کویتی‌پور دو روز پیش منتشر شد. این ترانه به صورت مشترک با یک خواننده کمتر شناخته‌شده و جوان به نام دانیال مقدم و به مناسبت ماه محرم منتشر شده است.
متن ترانه «رئیس» با توجه به جنبش اعتراضی سال گذشته و حال و هوایی که متن آن دارد موجی از واکنش‌ها را به دنبال داشته و رسانه‌ها و سایت‌های خبری مانند آفتاب نیوز نوشته اند « میزان حملات و نقدها در آن قطعا بی‌سابقه است».
بعضی از فعالان رسانه چنین استنباط کرده‌اند که منظور از «رئیس» رهبرى است
آنچه این ترانه را با اهمیت کرده و مورد توجه قرار داده، نام غلام کویتی‌پور به عنوان خواننده این ترانه است که اسمش با جبهه و جنگ پیوند ناگسستنی دارد و نمی‌توان درباره جنگ و بازپس‌گیری شهر خرمشهر صحبت کرد اما صدا و مداحی نوستالژیک «ممد نبودی» (محمد نبودی) به ذهن یادآوری نشود، اثری که از آن به عنوان یکی از مهمترین آثار موسیقیایی و هنری دوران جنگ ایران و عراق یاد می‌شود.
برروی عکسی که در معرفی این ترانه منتشر شده تصویری از آقای کویتی‌پور ۶۵ ساله در کنار آقای مقدم به عنوان یک جوان دهه هفتادی دیده می‌شود. در این عکس هر دو خواننده، به مناسبت دهه محرم شال مشکی به گردن دارند اما لباسی سفید پوشیده‌اند و پشت زمینه آنها نیز قالیچه گبه به چشم می‌خورد که به رنگ قرمز در آمده و به نظر به خون آغشته شده ولی هنوز بخشی از قالیچه سفید رنگ است.
ترانه «رئیس» براساس ریتم و آهنگ «چنگ دل» ساخته شده است. ترانه «چنگ دل» از آلبوم «غریبانه» در سال ۱۳۸۲ منتشر شد و مضمون آن گفت‌وگوی عاشقانه «حبیب بن مظاهر» از یاران و نزدیکان امام اول شیعیان با حسین‌بن‌علی، امام سوم شعیان است که در عاشورا کشته می‌شود.
در ترانه «رئیس» برخلاف «چنگ دل»، اثری از گفت‌گوی عاشقانه نیست، سراسر اعتراض و خشم است و خطاب به رئیس می‌گوید «خسته‌ام از تو و این شهر حریص/حال من بَده منو بکش رئیس».
این آهنگ با دیالوگ معروف خسرو شکیبایی در فیلم «دلشکسته» آغاز می‌شود (شما که دم از دین و ایمان امام حسین می‌زنید، اینجوری هستید وای به حال دیگران) و از همان ابتدا با لحنی تند می‌گوید «شعرمون مُهر غضب خورده رئیس/ روزگارمون به شب خورده رئیس/ انتخابمون رکب خورده رئیس...».
در بخش دوم ترانه آقای مقدم به شکل «رپ» می‌خواند «من دیگه شبام، سحر نداره/ جوونیمو کشتن نیازی به ارشاد نداره/ همه باورامو کشتن/ اصلا دشمن کدومه؟».
و در ادامه می‌خواند «حاجی اینجا دارن همه جوونارو‌میدرن/ تو صورت ناموسمم بی رحمانه میزنن/ میزنن مشت به سر مادر مظلومم/همونا که دم از عدالت علی میزنن/ ... قسم به خدا و این خاک پاره پاره/ اینجا دیگه جایی واسه دلخوشی نداره... وقتشه زمونه باطلت کنه ...»
غلام کویتی‌‌پور در مصاحبه‌ها می‌گوید چهل سال است که تکرار می‌کند مداح نیست و «حماسه‌خوان» یا خواننده حماسی و مذهبی است. او در سال‌های گذ شته همواره در قامت منتقد نظام در رسانه‌ها حاضر شده و از جمله کسانی است که به صراحت نظراتش را بیان می‌کند و به عنوان یک چهره مذهبی ابایی نداشته در رسانه‌ها بگوید قبل از انقلاب در مجالس عروسی ترانه خوانده، «داریوش» خواننده مورد علاقه‌اش هست و بارها از راه ندادن بازیگران وخوانندگان خارج از کشور از جمله بهروز وثوقی به ایران انتقاد کرده است.
آقای کویتی‌پور جدا از مصاحبه و اظهارات تندی که در گذشته داشته، در تیرماه سال ۹۹ در یک اقدام نامتعارف و جنجالی، به مناسبت «روز دختر»، ترانه‌ای با عنوان «ورق برگشت»( نمیشه به عقب برگشت) با همخوانی یک دختر نوجوان سیزده سال به نام «پریچهر» منتشر کرد.

در بخشی از این متن ترانه انتقادی آمده «یه روز خوب بود همه چی جور بود/ چشمم سوت و کور بود‌‌/ کاش باز زمان باز بر می گشت عقب/ احساس بد ازمون دور بود/ حیف دیگه ورق برگشت/ دیگه نمیشه به عقب برگشت/ این آشی بود که خودمون پختیم/ ولی هیچ خوب نشد اصلا مزه‌اش».
انتشار این ترانه از نظر موسیقی و شعر و اجرای مشترک با صدای یک زن که در جمهوری اسلامی ممنوع است، بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌هایی اجتماعی داشت. مذهبی‌ها و طرفداران حکومت این ترانه را «رسوایی» و پیاده شدن کویتی‌پور از قطار نظام دانستند.
میثم مطیعی، مداح نزدیک به حکومت در توئیترش نوشته بود «وقتی ساز و تنبک در مداحی وارد شد، نتیجه‌اش می‌شود همین غلام کویتی‌پور که با دختری هم‌ترانه شود. مراقب پدیده مداحان عشق استودیو باشیم که همراه با موسیقی و ادا و اطوار، آن هم با هزار توجیه ناروا، صدمات جدی به سنت‌های دینی و میراث معنوی ما وارد می‌کنند».
در مقابل، بعضی از چهره‌های سیاسی مانند عزت‌الله ضرغامی، رییس اسبق سازمان صدا و سیما به انتقادهای تند اصولگرایان واکنش نشان دادند. آقای ضرغامی همان زمان با انتشار توئیتی نوشته بود «میگن کویتی‌پور از قطار انقلاب پیاده شده! داش غلام، خودِ قطاره عزیزم! حرمت نگه‌داریم!»

متن ترانه دردر دل با "رئيس"
شعرمون مُهرِ غضب خورده رئیس
روزگارمون به شب خورده رئیس
انتخابمون رکب خورده رئیس
غم وبال دلِ تنگمون شده
زندگی میدون جنگمون شده
همه از همدیگه غافلن رئیس
دزدامون شریک قافله ان رئیس
ما رو به نداشتن عادت دادن
اونا که دست رفاقت دادن
حالمون بدجوری دآغونه رئیس
کبکمون خروس نمی خونه رئیس
من دیگه شبام سحر نداره
جوونیمو کشتن نیازی به ارشاد نداره
همه باورامو کشتن
اصلا دشمن کدومه؟
ببین از دم رفیقن اینا با اجنبی و دشمن
واسه حفظ قدرت یهو دیدی جنگ راه انداختن و واسه طبیعی جلوه دادنش بچشونم کشتن
مسئولین کودن
گنده مملکت یه کارایی میکنه که ببین همه کم اوردن
‌‎ شیطان میخواد توبه کنه ریخته همه کُرکاش
از دست آدما که مرده توشون وجدان
تو روی شهدامون من یکی شرمندم
وطنمو قایم کردم پشت همه بغزام
حاجی اینجا دارن همه جوونارو‌میدرن
تو صورت ناموسمم بی رحمانه میزنن
میزنن مشت به سر مادر مظلومم
همونا که دم از عدالت علی میزنن
وطنم شرحه شرحه خونو لاله زار
سرنوشت درختامون چوبه پای دار
قسم به خدا و این خاک پاره پاره
اینجا دیگه جایی واسه دلخوشی نداره
دشمن اومده میونمون رئیس
ترس افتاده به جونمون رئیس
جون نداره پهلوونمون رئیس
وقتشه زمونه باطلت کنه
وقتشه که صندلی ولت کنی
هیشکی اینجا دیگه پشت هیشکی نیس
این گلایه ها رو با خون بنویس
خسته ا م از تو و این شهر حریص
حال من بَده منو بکش رئیس
https://dlmoviez.ir/musicisho?path=src/ ... 20Raeis%20[128].mp3
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:52 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 036
عزاداريهاى با اشعار و سينه زنى با محتواى اعتراضى به حاكميت
اقامه‌ی عزای سیدالشهدا که نوک پیکانش به سمت دستگاه ظلم (امريكا اسرائيل سعودى ايران ...) نباشه و پایه‌های استبداد رو به لرزه نندازه با کارناوال‌های دیگه فرقی نداره

ویدئویی از نوحه خوانی در هیات عزاداری بعثت یزد .
عزاداری باشکوه و طوفانی امسال یزدی‌های با ترکیب اشعار شهاب الدین موسوی و عارف قزوینی
بس کن ای بیدادگر، خون خدا آمد بجوش
بس کن ای بیدادگر، عرش و سما شد در خروش
بس کن ای بیدادگر، خاک زمین شد لاله پوش
از خون جوانان وطن لاله دمیده
از ماتم سرو قدشان، سرو ها خمیده
در سایه گل بلبل ازین غصه خزیده
گل نیز چو من در غمشان جامه دریده
چه کج‌رفتاری ای چرخ
چه بدکرداری ای چرخ
سر کین داری ای چرخ
نه دین داری،نه آیین داری
نه آیین داری ای چرخ
نوای مسعود حافظی‌فرد
https://www.rouydad24.ir/fa/news/344196/

نوحه متفاوت در حسینیه شیخداد یزد
متن نوحه هیات شیخداد یزد:
اول حضرات را خریدند
آیات ثقات را خریدند
فتوای شریح را گرفتند
قاضی قضات را خریدند
هم حکم جهاد را نوشتند
هم حج و صلات را خریدند 
اگر امت شود دچار
به شبانی چنان یزید
باید خون گریست
باید خون گریست
https://www.rouydad24.ir/fa/news/343913/

نوحه سیاسی-اعتراضی در شهر معتقد مذهبي دزفول
https://www.youtube.com/watch?v=mPfUWIuhaZA

مداحی اعتراضی ترکی
https://www.youtube.com/watch?v=tVwj_diZmlE

نوحه سیاسی و جنجالی برادران مجری در سال ۱۴۰۱ که جلوی پخشش از صدا و سیما گرفته شد
https://www.aparat.com/v/ji0yS

درسالهاى كذشته هم از اين نوحه هاى اعتراضي با مضامين سياسي روز بركزار شده بود
الله الله (نوحه یزدی) مصطفی محسن زاده
https://www.aparat.com/v/3PbgX

نوحه سیاسی یزد
این چه مسلمانی است ...
https://www.aparat.com/v/WFEav

تذكر مهم:
اينكه نوحه ها عليه ظلم و ظالم و انحراف در هر زمان باشد = خوب و لازم است
اينكه نوحه ها بيداركر مسؤوليت آفرين باشد، = خوب و لازم است
اما بايد در جهت توجه به حضرات و حضرت منتظر باشد
نه سينه زدن بر مصايب شخصي و اوضاع اقتصادي = تمام شود = اينكه روضه خواندن بر مصائب خود است
= در حاليكه در عزاداري اصيل و صحيح = توجه دادن در هر مصيبت به مصائب حضرات و لزوم ظهور فورى حضرتش است
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 6:54 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 037
ببینید | اعتراف صداوسیما؛ یک شباهت اقتصادی بین احمدی نژاد و محمدرضا شاه
شبکه مستند صداوسیما روز ۲۳تیر ۱۴۰۲ یک مستند۵۶دقیقه ای به نام «وجه الضمان» منتشر کرد که به صندوق توسعه ملی پرداخت. در بخشی از این مستند به فاجعه اقتصادی که احمدی نژاد بر سر کشور آورد اشاره شد. این نخستین بار است که صداوسیما اینقدر صریح، مدیریت احمدی نژاد را به چالش می کشد.
https://telewebion.com/episode/0x78e6e21
00343179

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 038
نوسانات طلا در بازار ايران اما نهايت رشد و سودبراى سرمايه كذاران
https://fararu.com/fa/news/653095/
00343179

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 039
روسیه با بیش از ۴۰ کشور آفریقایی قرارداد نظامی امضا کرد
پوتین همچنین اعلام کرد که روسیه به کشورها برای رهایی خود از «آثار استعمار» کمک خواهد کرد. رهبر کرملین بار دیگر تاکید کرد که روسیه همچنان تامین کننده قابل اعتماد غلات برای کشورهای این قاره خواهد بود. 
وی به رهبران آفریقایی که با تشویق آن‌ها همراه شد، افزود: «به طور مشخص، اضافه می‌کنم که در سه تا چهار ماه آینده آماده خواهیم بود ۲۵ تا ۵۰ هزار تن غلات را به صورت رایگان در اختیار هر یک از کشورهای بورکینافاسو، زیمباوه، مالی، سومالی، جمهوری آفریقای مرکزی و اریتره قرار دهیم. ما این محصولات را به صورت رایگان تحویل خواهیم داد.»
http://fna.ir/3e35rb
00343179

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 040
(فیلم) طالبان عزاداران عاشورا را به رگبار بست
https://www.kebnanews.ir/news/465307/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 10:59 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 041
سامانه اخطار گوگل الرتس نتوانست برای مردم ترکیه هشدار زلزله بفرستد
جیمز کلیتون، بن دریکو، آنا فوستر = بی‌بی‌سی
بنا به تحقیق بی‌بی‌سی، سامانه اخطار زلزله گوگل نتوانست پیش از لرزه‌های مرگبار فوریه به بسیاری از ساکنان ترکیه هشدار بدهد.
گوگل می‌گوید گوگل الرتس می‌تواند تا یک دقیقه قبل از وقوع زمین‌لرزه به کاربران روی تلفن‌هایشان هشدار دهد.
گوگل می‌گوید هشدار آن قبل از اولین و بزرگترین زمین‌لرزه به میلیون‌ها نفر ارسال شده است.
با این حال، بی‌بی‌سی از سه شهر در منطقه زلزله‌زده بازدید کرد و با صدها نفر صحبت کرد و کسی را پیدا نکرد که اخطاری دریافت کرده باشد.
این سیستم روی گوشی‌های اندرویدی کار می‌کند، یعنی تلفن‌هایی که آیفون نیستند. حدود ۸۰ درصد از گوشی‌های ترکیه، گوشی‌های اندرویدی هستند که اغلب مقرون به صرفه‌تر هستند.
میکا برمن، مسئول سامانه این محصول گوگل اصرار دارد که این سامانه کار کرده است. او به بی‌بی‌سی گفت: «ما مطمئن هستیم که این سامانه عمل کرده است و اخطارها را ارسال کرده است.» اما این شرکت شواهدی مبنی بر دریافت گسترده اخطارها ارایه نکرد.
پس از بروز نخستین لرزش عظیم ۷.۸ در ساعات اولیه صبح، لرزه بزرگ دیگری حوالی وقت ناهار مناطق پیرامونی را تکان داد.
بی‌بی‌سی توانست شمار محدودی از کاربران را پیدا کند که برای این لرزه دوم اخطارهایی دریافت کرده بودند
این سامانه چطور کار می‌کند
سامانه اخطار زمین‌لرزه اندروید گوگل در ژوئن سال ۲۰۲۱ در ترکیه راه‌اندازی شد.
این سامانه در چندین کشور در سراسر جهان عملیاتی شده است. شرکت گوگل توانایی ارسال اخطار زمین‌لرزه را بخشی «اساسی» از خدمات اندرویدی خود می‌داند.
این سامانه از شبکه عظیم تلفن‌های اندرویدی استفاده می‌کند. تلفن‌های هوشمند دارای سرعت‌سنج‌های بسیار خُردی هستند که می‌توانند لرزش را شناسایی کنند.
وقتی که تلفن‌های بسیاری در آن واحد به لرزه در آیند گوگل می‌تواند مرکز لرزش را شناسایی کند و قدرت زمین‌لرزه را تخمین بزند. گوگل برای نحوه کار کردن این سامانه، راهنمایی ساخته است.
وقتی زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۵ یا بیشتر شناسایی شود، سامانه اندروید می‌تواند اخطار را ارسال کند.
آقای برمن می‌گوید: «این اخطار شباهتی به هیچ نوع اخطاری که قبلاً روی تلفن‌تان دیده‌اید ندارد. کل صفحه تلفن شما را در اختیار می‌گیرد.»
اخطار مزبور می‌گوید: «بنشینید، پناه بگیرید، نگه دارید» و با هشداری با صدای بلند همراه است.
این اخطار باید به طور خودکار حالت «مزاحم نشوید» کاربر را از کار بیندازد در نتیجه لازم نیست آن را روشن کنید.
آقای برمن می‌گوید: «تلفن شما در هر حالتی باشد، این اخطار را باید دریافت کنید.»
گوگل مدعی است که این سامانه با موفقیت این اخطارها را روز ۶ فوریه برای میلیون‌ها نفر فرستاده است.
آقای برمن توضیح می‌دهد که میزان اخطاری که مردم از گوگل باید دریافت کرده باشند بستگی دارد به اینکه چقدر از زلزله دور بوده باشند. پیامی که از طریق اینترنت حرکت می‌کند می‌تواند بسیار سریع‌تر از امواج زمین‌لرزه از طریق زمین حرکت کند.
او می‌گوید: «گاهی اوقات [این اخطار» ممکن است یک ثانیه یا در کسری از ثانیه باشد و گاهی اوقات ممکن است ۲۰ یا ۳۰ ثانیه و گاهی ممکن است ۵۰ یا ۶۰ ثانیه باشد.»
توضیح تصویر، گوگل می‌گوید گوگل الرتس می‌تواند تا یک دقیقه قبل از وقوع زمین‌لرزه به کاربران روی تلفن‌هایشان هشدار دهد

به رغم گزارش‌های گسترده از سراسر منطقه زلزله‌زده در ساعت‌ها، روزها و هفته‌های پس از زمین‌لرزه، هیچ کس از دریافت اخطار به بی‌بی‌سی چیزی نگفته است.
در نتیجه به طور مشخص شروع به جست‌وجو برای کسانی کردیم که اخطار را دریافت کرده بودند.
تیم ما به آدانا، اسکندرون و عثمانیه یعنی شهرهایی با فاصله بین ۷۰ تا ۱۵۰ کیلومتری مرکز زمین‌لرزه سفر کردند. با صدها نفر از دارندگان تلفن‌های اندرویدی صحبت کردیم.
ما توانستیم شمار اندکی از افرادی را پیدا کنیم که اخطار را برای دومین زمین‌لرزه دریافت کرده بودند ولی هیچ کس را پیدا نکردیم که قبل از زمین‌لرزه اول که قوی‌ترین لرزه بود، اخطاری دریافت کرده باشد.
در اسکندرون، با علیجان صحبت کردیم که مادربزرگش را در فرو ریختن یک بیمارستان از دست داده بود. او می‌گوید که قبلا این اخطار را گرفته بود ولی این بار اخطاری نگرفته بود.
ما گزارش‌های خود را از منطقه زلزله‌زده را در اختیار آقای برمن از گوگل قرار دادیم.
او گفت: «با توجه به تأثیر عظیم واقعه اول، ممکن است ارسال اخطار به آهستگی در پس‌زمینه رخ داده باشد، و کاربران توجه‌شان جلب خیلی چیزهای دیگر بوده باشد. بالاخره،‌ فکر می‌کنم که احتمالاً این بهترین توضیح باشد.»
اما افرادی که ما به آنها صحبت کردیم اصرار داشتند که هیچ اخطاری دریافت نکرده‌اند.
فوندا که از زمان وقوع زلزله در چادر زندگی می‌کند می‌گوید که ۲۵ نفر از اعضای خانواده‌اش را از دست داده است.
او می‌گوید: «ما همین‌جور آدم‌ها را توی چاله ریختیم. شوهر خواهرم و خواهرزاده‌ام در آغوش همدیگر به خاک سپرده شدند.»
او تلفن اندروید دارد ولی به ما گفت که «مطمئن» است که اخطاری دریافت نکرده است.
سکوت در رسانه‌های اجتماعی
پس از وقوع زمین‌لرزه انتظار دارید مردم در رسانه‌های اجتماعی مطلبی منتشر کنند که اخطاری دریافت کرده‌اند. از زمان آغاز به کارِ این سامانه گوگل، این در کشورهای دیگری که زمین‌لرزه در آن‌ها رخ داده‌ است رایج بوده است.
آقای برمن می‌گوید: «یکی از چند منبع نظرخواهی که ما داریم این است که بتوانیم سراغ رسانه‌های اجتماعی برویم.»
و در عین حال بعد از نخستین زمین‌لرزه ترکیه، رسانه‌های اجتماعی به طرز غریبی ساکت بودند - و آقای برمن این را قبول دارد.
او می‌گوید: «من جواب قانع‌کننده‌ای ندارم که چرا واکنش بیشتری نسبت به این واقعه خاص در رسانه‌های اجتماعی ندیده‌ایم.»
بی‌بی‌سی خواستار داده‌هایی شد که نشان بدهد مردم پیام مزبور را دریافت کرده‌اند. تنها سند و مدرکی که گوگل در اختیار ما قرار داد، فایل پی‌دی‌افی بود شامل ۱۳ مطلب در رسانه‌های اجتماعی که گوگل از صحبت مردم درباره دریافت اخطار در آن روز پیدا کرده بود.
در نتیجه سراغ نويسندگان این مطالب رفتیم.
یکی از این افراد رضوان گونتورک بود که نوشته بود در شهر آدانا اخطاری دریافت کرده است. اما بعد از صحبت با بی‌بی‌سی، او روشن کرد که این اخطار را برای زمین‌لرزه دوم دریافت کرده است. او تأیید کرد که اخطاری برای زمین‌لرزه اول دریافت نکرده است.
در واقع، فقط یکی از مطالب رسانه‌های اجتماعی اشاره به دریافت اخطاری درباره زمین‌لرزه اول دارد که گزارشی مبسوط از آن ارایه می‌دهد. بی‌بی‌سی با نويسنده مطلب صحبت کرده است ولی نویسنده اسم واقعی خود را ارایه نمی‌کند.

نويسنده می‌گوید که معتقد است اخطار اول را دریافت کرده است ولی نمی‌تواند از حافظه خود از وقایع آن لحظه مطمئن باشد.
گوگل می‌گوید که نظرهایی از نظرسنجی کاربران دریافت کرده است که می‌گوید سامانه کار کرده است. اما این اطلاعات را در اختیار ما قرار نداد.
پروفسور توبین به بی‌بی‌سی گفت که سامانه گوگل کمابیش تازه است و می‌تواند مفید باشد ولی مهم است که شرکت درباره‌اش شفاف باشد.
او می‌گوید: «وقتی دارید مطلبی ضروری درباره ایمنی زندگی یا ایمنی عمومی را ارایه می‌کنید مسئولیت دارید که درباره نحوه عملکرد آن و کارآیی آن شفاف باشید.»
«ما درباره حکایت 'اوه، این‌جا و آن‌جا دیده شد' صحبت نمی‌کنیم. اینها قرار است سامانه‌های اخطار عمومی و همگانی باشند. تمام نکته این است.»
متخصص زمین‌لرزه ترکیه، پروفسور سوکرو ارسوی به بی‌بی‌سی گفت که همسرش در منطقه زلزله‌زده بوده است. او یک تلفن اندروید دارد ولی اخطاری دریافت نکرد.
او می‌گوید که با هیچ کس که اخطار را دریافت کرده باشد صحبت نکرده است.
او می‌گوید: «اگر سامانه اخطار گوگل کار کرده بود شاید بسیار مفید واقع می‌شد.»
«اما این که این سامانه در زمین‌لرزه مهمی مثل این کار نکرده است این پرسش را به وجود می‌آورد: اگر این سامانه‌ای مفید است، چرا نتوانستیم در این زمین‌لرزه بزرگ که یکی از بزرگ‌ترین زمین‌لرزه‌های صد سال گذشته بوده است، از آن بهره ببریم؟»
آقای برمن در بیانیه‌ای که پس از مصاحبه به بی‌بی‌سی داده است می‌گوید: «در جریان وقوع یک زمین‌لرزه ویرانگر، عوامل متعددی می‌تواند بر دریافت یک اخطار اضافی، توجه به آن و عمل کردن به آن اثر بگذارد - از جمله خصوصیات مشخص زمین‌لرزه و موجود بودن اتصال اینترنت.»
نكاتى درباره نظرسنجي فوق:
1- اكر اين اخطار بصورت يك بيام آنى بدون حفظ در حافظه كوشيها بوده است براى راتي ازمايي از همين روش برسش حضوري و غيرحضوري افراد بايد تعقيب كرد
2- اما انرا با توضيحات و فضايي مطرح كرد كه اين نظرسنجي براى دقيقتر كردن نرم افزار جهت هشدار هرجه زودتر انجام مي كيرلاد و لطفا جواب دقيق بدهيد و بي جواب نكذاريد = تا دارندكان كوشي اددرويدي انكيزه مشاركت بيدا كنند
3- و اكر بدون اين توضيحات باشد ممكن است مردم فكر كنند اين نظر سنجي براى تبرئه حكومت يا مقصر دانستن مردم است ولذا يا در نظر سنجي شركت نكرده يا جواب درستى ندهند
4- از آنجا در فرض اول اين است كه بيام هشدار آني بدون حفظ در ارشيو بيامهاست بنابراين در آن شرايط كسي متوجه كوشي نيست خصوصا در سحر و اول صبح كه زلزله بوده و ندرتا بيدار بوده اند و بعد تخريب هم كي كوشيش سالم مانده و از كجا بفهمد كه بيام برايش رسيده است - خصوصا كه بيام سروصداي
فوق العه اى نداشته و فقط يك تصوير در صثفحه ظاهر شده و تمام
5- اما اكر اين اخطار كوكل بصورت يك بيام بايدار و محفوظ در حافظه كوشي دريافت كنندكان ارسال شده
بس قطعا در حافظه انها كه كوشيشان سالم است و خودشان زنده اند قابل رهكيري است - اكر با توضيحات بند2و3 اعلام نظر سنجي شود
بلكه قطعا از طريق مركز مخابرات هم قابل رهكيري است كه در ىن واحد و ساعت مشخص جنين بيامكي به سرتاسر تركيه رسيده است يانه؟
فلذا براى رسيدن به يك نظرسنجي مفيد و واقعي بايد نكات فوق ملاحظه شود
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 10:59 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 042
نگاه حکومت طالبان به شیعیان؛ و آینده مبهم
در کمتر از ده روز گذشته مقام‌های حکومت طالبان دستکم ۹‌ بار رسما درباره موضوع عزاداری شیعیان در افغانستان حرف زده‌اند.
خلاصه کلام این مقام‌ها از ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان گرفته تا محمد قاسم خالد، والی کابل و خالد زدران سخنگوی فرماندهی پلیس کابل این بوده: یک، حکومت طالبان با عزاداری شیعیان در افغانستان مخالفتی ندارد؛ دوم اینکه، محدودیت‌های وضع‌شده، به‌ دلیل تأمین امنیت شیعیان است.
دو هفته پیش حکومت طالبان به نماینده‌های شیعیان گفته بود که تعداد مراکز برگزاری مراسم عزاداری محرم در کابل را کاهش دهند. شورای علمای شیعه اما خواست که این محدودیت‌ها برداشته شود.
در روزهای گذشته گزارش‌هایی از چند مورد برخورد نیروهای طالبان با شیعیان از جمله لت‌وکوب و برهم زدن مراسم آن‌ها نشر شده است.
این وضعیت نشان می‌دهد که طالبان در دومین سال حکومت‌شان با مسئله‌ای روبه‌رو شده‌اند که در زمینه چگونگی تعامل با آن تجربه چندانی ندارند.
بویژه این‌که شیعیان در دو دهه گذشته به‌طور بی‌سابقه‌ای توانستند از حقوق مذهبی‌شان برخوردار شوند.
پیش از سقوط نظام قبلی، شیعیان از بر سر کار آمدن طالبان با عنوان یک حکومت مذهبی اهل تسنن نگرانی‌هایی داشتند.
دو سال پیش حدود یک‌ونیم ماه قبل از سقوط کابل، امیرخان متقی، وزیر خارجه فعلی حکومت طالبان دو روز سفر کرد تا خود را به ولایت عمدتاً شیعه‌نشین دایکندی، به ولسوالی کجران برساند. در صحبت‌ حدوداً ۲۰ دقیقه‌ای آقای متقی با شماری از ساکنان این ولسوالی، او به طور متوسط در هر چند جمله‌اش از شیعیان یاد می‌کرد و اهل تشیع را مخاطب خود قرار می‌داد. تمام تلاش آقای متقی این‌ بود که اطمینان دهد طالبان «شیعیان را از خود» می‌دانند.
اتفاقات دو سال اخیر اما آن‌طور که شیعیان می‌خواستند رقم نخورد. مذهب شیعه عملا از رسمیت افتاده است، قانون احوال شخصیه شیعه دیگر از دید حکومت طالبان اعتباری ندارد، امکان تدریس فقه شیعی در دانشگاه‌ها دیگر وجود ندارد. حالا هم محدودیت‌‌های مراسم محرم. از دید برخی شیعیان این محدودیت‌ها، بویژه در روزهای نخست، این گمانه را ایجاد کرده که مبادا موضوع ناامنی، بهانه‌ای است برای محدودسازی خود شیعیان.
بستن شماری از مغازه‌ها به دلیل نصب پرچم محرم، پایین آوردن پرچم از خانه‌ها و مساجد، بستن راه خودروهای دسته‌های عزاداری و لت‌وکوب شماری از عزاداران از جمله مواردی است که رخ داده است.
حکومت طالبان با چالش‌ها و مسائل داخلی و بین‌المللی جدی‌ای روبه‌رو است،
با بررسی اجمالی دیدگاه بعضی از اعضای حکومت طالبان درباره شیعیان می‌تواند تصویر کاملتری از نوع نگاه حکومت طالبان به شیعیان داشت. معلومات و اطلاعات خبرنگاران و تحلیلگران درباره ایدئولوگ‌ها و رهبران اصلی طالبان بسیار کم است. اما مواردی در دست است که نشان دهد جایگاه شیعیان در مفکوره شماری از طالبان چگونه است.

هبت‌الله آخوندزاده (اميرالفاسقين طالبان) و «تعداد بسیار کم شیعیان»
حدود یک ماه پیش هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان در سخنرانی نماز عید قربان گفت که در افغانستان اکثریت مطلق [مردم]، به جز تعداد بسیار کم، پیرو مذهب امام ابوحنیفه هستند. آقای آخوندزاده همچنین وقتی درباره تفاوت دیدگاه بین مذاهب اسلامی اشاره کوتاهی کرد، صرفا از مذهب حنفی و شافعی یاد کرد و هیچ اشاره‌ای به مذهب جعفری نکرد.
دهه‌هاست که در افغانستان آمار و سرشماری‌ انجام نشده است و تعداد افراد اقوام و پیروان مذاهب مشخص نیست. اما شیعیان که در بین شماری از اقوام متفاوت این کشور پخش شده‌اند، مدعی هستند که حدود ۲۰درصد الی ۲۵ درصد جمعیت افغانستان را تشکیل می‌دهند. در نشست بن در سال ۲۰۰۱ هم که قدرت بین اقوام افغانستان تقسیم شده بود، سهم هزاره‌ها و شیعیان حدود ۲۰ درصد درنظر گرفته شد. اما از دید رهبر طالبان شیعیان جزو «تعداد بسیار اندکی» هستند. مسلما این چیزی نیست که شیعیان با آن موافق باشند.
رحیم‌الله حقانی یک فرد است یا یک جریان؟
سال گذشته در تاریخ ۲۰ ا‌َسد/مرداد یک فرد انتحاری که خود را معلول نشان داده بود، وقتی نزدیک رحیم‌الله حقانی رسید، مواد انفجاری همراهش را منفجر کرد. او توانسته بود آن مواد را داخل یک اندام مصنوعی جاسازی کند. داعش مسئولیت حمله را برعهده گرفت. در آن‌زمان رحیم‌الله حقانی، یکی از برجسته‌ترین چهره‌هایی بود که پس از روی کار آمدن طالبان کشته شد. یک مقام ارشد طالبان گفته بود که کشته‌شدن او «یک خسارت بسیار بزرگ برای امارت اسلامی افغانستان است.»
برای شیعیان اما دیدگاه‌های آقای حقانی خطر بسیار بزرگی داشت.
او شیعیان را «مطلقا کافر» می‌دانست و در بیان این موضوع هیچ ملاحظه‌ای هم نداشت و علنا و با تاکید اعلام می‌کرد. از جمله در یکی از جلسات درسش با اشاره به شیعیان در کابل و افغانستان، دلایل خود را برای شاگردانش نسبتا مفصل توضیح داد تا ثابت کند که چرا از دید او «شیعیان کافر» هستند.
برای بسیاری از طالبان آقای حقانی «عالم منبر و عالم سنگر» بود. او که به شدت علیه داعش بود، با سخنرانی‌هایش برای جنگجویان طالبان عقبه فکری آنان بر ضد داعش را تقویت می‌کرد.
سال گذشته یک گفتگوی تلفنی او با مفتی نجیب‌الله فاروقی از روحانیون شناخته‌شده پاکستانی نشر شد. آقای حقانی هم در پاکستان مدرسه دینی داشت. در این گفت‌وگو آقای فاروقی می‌پرسد که آیا «امارت اسلامی درباره شیعیان پالیسی دارد یا خیر؟»
رحیم‌الله حقانی در پاسخ می‌گوید: «در کابل علیه وهابی‌ها، اقدام زیادی لازم نیست. چرا که ضعیف هستند. اراده آن را دارم که علیه شیعیان کار را شروع کنم. اگر مواد درسی درباره شیعیان دارید، بفرستید.»
آقای فاروقی می‌گوید که شماری یادداشت و صدوپنجاه کتاب به‌صورت پی‌دی‌اف درباره شیعیان دارد و می‌فرستد. او علاوه کرد: «به نظر من فتنه شیعیان در کابل بسیار زیاد شده است.»
رحیم‌الله حقانی اما می‌گوید: «فتنه [شیعیان] کم است، ولی درباره آن‌ها معلومات کم است. مصیبت کلان اینجا این است که افراد زیادی دختران‌شان را به نکاح شیعیان درآوردند. من فتوایی هم نشر کردم و گفتم که آن‌ها مرتد و کافر هستند و با آن‌ها نکاح نمی‌شود.»
معلوم نیست چه تعداد روحانی و مقام طالبان با آقای حقانی هم‌نظر هستند، اما آن‌چه که قابل انکار نیست، نفوذ و احترام ویژه نسبت به او در بین طالبان است. او مدرس مدرسه دینی بود و نظریاتش بدون خریدار نبوده است.
به نظر می‌رسد شیعیان در افغانستان با حاکمیت دینی روبه‌رو هستند که در آن نگاه خوبى به شیعیان نیست. در یک طرف افرادی چون امیرخان متقی، وزیر خارجه حکومت طالبان هستند که متظاهرانه «شیعیان را از خود» می‌دانند. در طرف دیگر افرادی چون رحیم‌الله حقانی هستند که در تلاشند تا با آنچه «فتنه شیعیان» در کابل می‌خوانند، مبارزه کنند.
افغانستان در دوره حكومت حنفيان تندرو شاهد اختلافات فرقه‌ای جدی بوده است؛ موضوعی که در همسایگی آن، پاکستان، جایی که طالبان سال‌ها زندگی کرده‌اند و درس خوانده‌اند، نتایج مرگ‌باری داشته است. حالا این حکومت طالبان است که تصمیم بگیرند در مسئله شیعیان با سیاست‌ها و برنامه‌های‌شان تا چه اندازه به طرف «پاکستانی‌شدن» پیش بروند .
به طور کلی اما، در دو سال گذشته میدان تحقق حقوق مذهبی شیعیان نسبت به دو دهه قبل آن به طور گسترده‌ای تنگ‌تر شده است؛ این چیزی است که شیعیان به آن باور دارند ‌و طالبان هم نمی‌توانند انکار کنند.
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:01 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 043
ماجراى منع خروج زائفى بور از جده
داستان مجعول درست كردن سعودي براى بازداشت او (به نقل زائفي: ادعاى اينكه او با خانواده سوار تاكسي شده كرايه نداده!!! با اينكه او تنها حج رفته بوده)و,,,,
مقاومت حكومتى ايران در برابر قصد بازاداشت او
تغييراتى كه امسال درحج 1444 بود و امنيتى هاى سعودى در صحنه مواجهه با حجاج نبودند (و حجاج در مناسك و زيارتنامه دست كرفتن و تصويركرفتن ازاد بودند و كسي مانع نمي شد) = كه اينها تصميم حكومت سعودى بخاطر قصد روابط با ايران بود - ضمن اينكه جناحهايى امنيتى در حكومت هستند كه مخالف هستند
نماینده وزارت امور خارجه در مکه با من تماس گرفت و پرسید آیا شما بحثی با راننده تاکسی داشتید و من پاسخ دادم مطلقا چنین چیزی نبوده است. ما اصلا جایی نمی‌رفتیم، فقط جلوی در هتل سوار اتوبوس می‌شدیم و به بیت‌الله الحرام می‌رفتیم و دوباره با همان اتوبوس برمی‌گشتیم، کرایه تاکسی هم خیلی زیاد بود یعنی اگر شما بخواهید یک قدم راه بروید به پول ما حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان باید خرج کنید و ما به لحاظ مالی هم تمایلی نداشتیم که با تاکسی به جایی برویم. آنها نرم‌افزاری به نام «اوبر» دارند که مانند اسنپ و تپسی در ایران است. ما با راننده‌های تاکسی صحبت می کردیم و از هم می پرسیدیم که اهل کجا هستید و یک فضای خوبی در تاکسی حاکم بود و مطلقا مواردی که عنوان کرده‌اند، نبوده و دلیل مضحکی را بیان کرده بودند و البته روش آنها هم اینگونه است. اتهام آن این بود که یک راننده تاکسی رفته بود جلوی هتل ما و عکس مرا نشان داده بود و گفته بود که من دنبال این آدم می‌گردد که خیلی مضحک بود. مثلا یکی از ایرادات این بود که آن راننده گفته بود ایشان سوار تاکسی من شده و گفته بعدا کرایه‌ات را حساب می‌کنم. پرسیده بودند چه کسی، چه ساعتی و کجا که راننده گفته بود با خانواده‌اش همراه بوده در حالی که من اصلا با خانواده سفر نکرده بودم. من این تناقض ها را برای وزیر امور خارجه‌مان هم فرستادم. شاید حدود ۱۵ ایراد از این اتهام پیدا کردم و این ایرادها به طرف مقابل انتقال داده شد. مسئولان دیپلماسی به عربستان گفتند اگر واقعا بنای شما بر اصلاح روابط است، پس چرا این کاررا انجام می‌دهید و از فردا کسی به شما اعتماد نخواهد کرد.

اتفاقی که افتاد یک اتفاق اولا مقتدرانه و مناسب با ادعای طرف سعودی بود. چون طرف سعودی می‌گفت فصل تازه‌ای بین روابط ایران و عربستان باز شده ولی اگر این اتفاق افتاده، چرا به حرف افرادی گوش می دهند که با امنیتی‌های عربستان فعالیت رسانه‌ای داشتند؟

حتی یک دقیقه بازجویی نشدم رائفی‌پور اینجا تبدیل به یک پرچم و نمادی شد که بالاخره این مشکل حل شد، بدون اینکه حتی یک دقیقه بازجویی شود. یعنی آنها حتی در مواردی راضی شده بودند که یک دقیقه به صورت تلفنی بازجویی از من صورت بگیرد ولی دستگاه سیاست خارجی ما می‌گفت بگویید جرمش چیست و این کار، خیلی مقتدرانه بود. این بازجویی اتفاق نیفتاد و من سوار بر خودروی کنسولگری خودمان شده و به فرودگاه رفتیم، گذرنامه ام را دادم و نماینده ما تا لحظه پرواز ایستاد. در واقع ماجرای رائفی پور یک نماد بود و حل شد. کسی به اندازه من، علیه سعودی ها صحبت نکرده بود ولی من رفتم و بالاخره برگشتم. من معتقد بودم این مساله باید از بنیان حل شود تا هر ایرانی که عزیزی در سفر حج تمتع و عمره دارد، باید آرامش داشته باشد. ظاهرا قرار است که عمره هم راه بیافتد و حدود یک میلیون نفر عازم حج عمره شوند، در حج واجب سالیانه ۸۰ تا ۹۰ هزار نفر به عربستان می روند. یعنی قرار است ماهی ۱۰۰ هزار نفر به این کشور سفر کنند و باید خیال خانواده های آن ها راحت باشد.
این ها قبلا پلیس مذهبی داشتند و با دوربین نگاه می‌کردند و اگر کسی مفاتیح به دست داشت و می‌خواست زیارتنامه بخواند، او را دستگیر می‌کردند ولی امسال زائران می‌توانستند مفاتیح به دست بگیرند و کسی هم مانع آن ها نشد. من که برای اولین بار به سفر حج رفته بودم و حتی عمره هم نرفته بودم ولی کسانی که عمره رفته بودند می‌گفتند باور کردنی نیست که اجازه می‌دهند مردم زیارتنامه بخوانند. امسال زائران در بقیع روضه می خواندند و فیلم‌های آنها در شبکه‌های اجتماعی هم منتشر شد. البته بعد از ۲۰ دقیقه می‌آمدند و می‌گفتند از اینجا بلند شوید. سال گذشته آقای دردمند ۸۰ تا ۹۰روز بازداشت بود، چون عکس گرفته بود ولی امسال هزاران نفر در حال فیلم گرفتن بودند و آقای رضا نریمانی فیلم می گرفت و دعا و روضه می خواند. اینها دیگر جرم نیست. محدودیت ها تمام شده و اجازه عکاسی و فیلمبرداری می دهند. در واقع فضا باز شده و سختگیری ها مانند قبل نیست.
طراحی‌های امنیتی همیشه به صورت هوشمندانه است. وقتی یک عامل از آن طرف شما را تحریک می‌کند، شما بین بد و بدتر گیر می‌کنید. یعنی اگر شما به دو کودک تجاوز شده در جده و به شهادت رسیدن زائران ایرانی در منا واکنش نشان ندهید، طرف مقابل خیالش راحت است که هر کاری دلش خواست، می‌تواند انجام دهد و اگر واکنش نشان بدهی، یک درد دیگر است. همین قصه را ما در مقابل طالبان داریم. اگر واکنش نشان ندهید، یک قصه است و واکنش نشان بدهید یک مساله دیگر. یعنی اینها طراحی‌هایی است که شما عملا انتخاب مثبت ندارید و باید بین بد و بدتر یکی را انتخاب کنید. مثلا پاسخ رهبر انقلاب در ماجرای منا و اینکه پیکر شهدای منا را نمی‌خواستند، پس بدهند، فرمودند پاسخ ما سخت و خشن خواهد بود. دقت هم کنید «خشن» را ایشان در بیان، خیلی نرم گرفتند. یک جایی اتفاقاتی هم افتاد، چون کارد به استخوان رسیده بود.
یک کشور دیگر باید چه کار کند که شما واکنش نشان ندهید؟ طرف مقابل چون روی آنها هم دسترسی داشت، به قدری عامل تحریک را بالا برد که یک واکنش نشان داده شد و زمانی که این واکنش نشان داده شد، احتمال برد را برای آنها بالا برد. به همین دلیل جزء مخالفان حمله به سفارت بودم و گفتم که این بخشی از توطئه آنهاست و ما نباید به هیچ وجه این کار را انجام دهیم.
تأملات:
1- ميكويد: ايران بافشاري كرده كه اتهامش بكوييد و انها بالاخره جون جوابي ندادند مجبور شدند رهايش كنند = در حاليكه خودش مي كويد كه حكومت سعودي اعلام كرده اينشخص شاكي خصوصي دارد يك راننده تاكسي كه... بنابراين اتهامش كفته بودند !!! = بنابراين بخاطر بي جواب ماندن سعوديها او ازاده نشده بدليل جهت ديكري بوده

2- ضمنا مي كويد ماجراى سفارت سعودي اتش زدن يك اقدام با مديريت حكومت و مراكز امنيتي ايران بوده هرجند انتخاب بدتر بوده و ناجار بوده اندَ = نقض ادعاهاى رسمي كه دانشجويان يا عوامل خودسر ووو

3- اكر اين هوشمندي و مقاومت حكومت و حفاظت از زائر (و بردن به كنسولكري جده و تا حل نشدن انجا نكه داشتن و منع از دسترسي سعوديها به زائر تا با مقاومت حكومت ايران سعوديها عقب نشيني و حل شود) را براى همه زائران بكار ببرد جاى اميدوارى است
اما اكر فقط براى زائفى بور است (كه عامل فعال رسانه اى حكومت محسوب مي شود) = آنوقت فقط حفاظت از يك مامور يا وابسته رسانه حاكميتي است نه حفاظت از كرامت هر زائر ايراني

4- درباره جور شدن حج هم مي كويد 70 -80 درصدش اينطور بود كه يكي از دوستانش فيشي داشته به او داده كه اقساطي بعدا بس بدهد = در حاليكه همه حاجيها مي دانند كه دوبرابرفيش را بايد به حساب سازمان حج واريز كرد و هزينه فيش تقريبا يكسوم هزينه حج است!!! = هيج صحبت نكرده كه ان دوسوم جطوري جورشده؟ و از اينكه اينقدر از ماجراى هزينه حج خبر ندارد كه حتى بتواند حسابش را در مصاحبه بكويد و خلاصه حكومتي بودن تبرع هزينه حجش را لو مي دهد - جالب است كه سي درصد بقيه جور شدناسباب حج را به تجديد روابط ايران و سعودى نسبت مي دهد!!! كه ربطش به هزينه حج معلوم نيست

5- مطلب ديكري كه در رد ادعاهاى سعودي عليه خودش مي كويد هميشه اتوبوس سوار مي شده اصلا سوار تاكسي نمي شد كه بخواهد با راننده جرو بحثى داشته باشد بعد نيم سطربعدش مي كويد با تاكسي ميرفته و با همه راننده ها خوش كذشته ووو!!!
ما اصلا جایی نمی‌رفتیم، فقط جلوی در هتل سوار اتوبوس می‌شدیم و به بیت‌الله الحرام می‌رفتیم و دوباره با همان اتوبوس برمی‌گشتیم، کرایه تاکسی هم خیلی زیاد بود یعنی اگر شما بخواهید یک قدم راه بروید به پول ما حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان باید خرج کنید و ما به لحاظ مالی هم تمایلی نداشتیم که با تاکسی به جایی برویم.
آن‌ها نرم‌افزاری به نام «اوبر» دارند که مانند اسنپ و تپسی در ایران است. ما با راننده‌های تاکسی صحبت می‌کردیم و از هم می‌پرسیدیم که اهل کجا هستید و یک فضای خوبی در تاکسی حاکم بود  !!!!‼️⁉️
https://www.irna.ir/news/85183722/
00343179

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 044
فشار پکن بر واشنگتن / ژنرال‌ های چینی می‌خواهند همتایان آمریکایی‌ شان را در تاریکی رها کنند
رفتار خاموش و همراه با سکوت سیاست‌های نظامی چین ناشی از ناآگاهی نیست.
اگرچه پکن می‌خواهد از بروز بحران‌های ناخواسته جلوگیری کند، اما همیشه چنین سناریو‌های مخاطره آمیزی را ذاتا بد نمی‌داند. ژنرال‌ های چینی معتقدند که می‌توانند از برخی بحران‌ها برای پیشبرد منافع چین استفاده کنند. در زمانی که چین باور ندارد ایالات متحده یک درگیری داغ را آغاز کند، سیاست قبول مخاطره و رفتن تا مرز جنگ را راه خوبی برای گرفتن امتیازات می‌داند.
چین از برقراری ارتباط نظامی با ایالات متحده خودداری ورزیده، زیرا معتقد است که سکوت نوعی اهرم است. چین از طریق این سکوت و عدم گفتگو مایل است وضعیتی را ایجاد نماید که ارتش امریکا احساس ناراحتی کند. چین دوست دارد واشنگتن نگران اقدامات نظامی تحریک آمیز پکن باشد، 
مقام‌های چینی گاهی اوقات صرفا قصد دارند از روابط نظامی اجتناب ورزیده و همتایان امریکایی‌شان را در تاریکی رها کنند. پکن گمان می‌کند که چنین گفتگویی به عنوان یک نرده محافظ یا یک شبکه ایمنی عمل می‌کند (که به ایالات متحده اجازه می‌دهد بدون ترس از عواقب تصمیمات‌اش به انجام فعالیت‌های نظامی در غرب اقیانوس آرام ادامه دهد).= در مقابل، ممانعت از گفتگو ممکن است باعث شود تا مقام‌های امریکایی از دانستن خطوط قرمز چین محروم شده و در نتیجه محتاطانه‌تر رفتار کنند. = فلذا با اجتناب از كفتكو امريكا را در نكراني و فشار قرار مى دهد
پکن و واشنگتن یک خط ویژه اختصاصی برای ارتباطات بحران دارند و اگر حادثه دیگری از نوع حادثه مذکور رخ دهد ایالات متحده احتمالا سعی خواهد کرد از آن استفاده کند. با این وجود، در فوریه(بهمن) گذشته پس از یافتن یک بالن جاسوسی چینی در حریم هوایی ایالات متحده، مقام‌های امریکایی  تلاش کردند از طریق خط تلفن با مقام‌های چینی تماس بگیرند، اما پکن به آن تماس پاسخ نداد.
سیاستگذاران چینی با نشستن روی پرتگاه کاملا راحت هستند.
https://www.asriran.com/fa/news/899798/
00343179

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 045
ویدیو / انتظار عجیب پوتین برای دیدار با رئیس جمهور مصر = مقايسه كنيد با نحوه استقبال از رئيسي = نشانكر مقدار اهتمام روسيه به مصر و ايران
ویدئویی که در فضای مجازی به اشتراک گذاشته شده است نشان می‌دهد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بیش از ۲۰ ثانیه در حالی که منتظر دیدار با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در دومین اجلاس سالانه روسیه - آفریقا است، ایستاده است. در این کلیپ، ولادیمیر پوتین در سکوت در حالی که دستانش را در پشت خود قرار داده در اتاق قدم می‌زند و در ادامه وسایل روی میز را صاف می‌کند. دومین اجلاس سران روسیه و آفریقا در حالی روزهای پنجشنبه و جمعه در سن پترزبورگ برگزار شد که بنا بر اعلام کشور میزبان، حجم زیادی از موافقت‌نامه‌ها و تفاهم‌نامه‌های بین دولتی و بین بخشی بین مسکو و کشورهای قاره سیاه در حاشیه این اجلاس امضا شد.
https://www.radareghtesad.ir/news/45406/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:02 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 046
خاطرات سال ۱۳۷۹ هاشمی‌رفسنجانی| پنجم مرداد = روایت دست اول از سالی پرالتهاب و پرحادثه است. 
آقایان سیدعلی محقق [داماد، عضو سابق شورای‌عالی مدیریت حوزه علمیه قم] و احمدآقا مرعشی آمدند. آقای محقق، مذاکرات خودش با رهبری را نقل کرد که اظهار نگرانی از وضع کشور و اختلافات و وضع حوزه [علمیه] قم نموده ..... تحرکات سیاسی در حوزه را معلول دخالت احزاب و دفتر رهبری می‌‌داند. او معتقد است، اگر [حزب] مؤتلفه و سپاه [پاسداران] و [وزارت] اطلاعات دخالت نکنند، در حوزه حوادث این‌گونه نیست و تیپ امام صادق(ع) و طلاب بعضی مدارس وابسته، از خارج از حوزه دستور می‌گیرند.
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-889985
00343179

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 047
غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی سیاستمدار ایرانی كه در دوره‌های دهم و نهم مجلس شورای اسلامی نماینده رشت بود.[ از جانبازان جنگ و پیش از حضور در مجلس نهم، ریاست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان را برعهده داشت. كفته است:
اوضاع اقتصادی تعریفی ندارد، حتی رئیس جمهور نیز به وزرا گفته «من شب ها از موضوع گرانی خوابم نمی برد، شما چه طور خواب تان می برد.» / برخی صحبت ها است که هزینه سفر رئیس جمهور به آفریقا بیش از ارزش توافقنامه های اقتصادی امضاشده در این سفر بود.
http://www.ensafnews.com/425158/
00343179

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 047
هفت نکته مفيد درباره کودتای نیجر براى داشتن تحليل روشن از آن
1- نیجر تا سال 1960 میلادی تحت اشغال فرانسه بود. هم اکنون نیز ارتش فرانسه در نیجر نیروی نظامی دارد. تا قبل از کودتا، دولت های فرانسه و نیجر همکاری نظامی امنیتی نظامی دارند.

2- نظامیان گارد ریاست جمهوری در کشور آفریقایی نیجر روز چهارشنبه گذشته،  " محمد بازوم " رئیس جمهوری را در کاخ ریاست جمهوری بازداشت و اندکی بعد اعلام کردند قدرت را در دست گرفته اند. آنها رئیس جمهوری ، دولت و همه نهادهای حکومتی مانند پارلمان را برکنار و منحل کردند.

3- سابقه نيجر در مستعمره فرانسه بودن؛ موجب كودتاى ضد فرانسه الان در نيجر مى باشد با حمايت كرايش سياسى به روسيه = مثل دو كودتاى در كشورهاى مالى و بوركينافاسو

4- آمار بالای کودتا در مستعمرات فرانسه: نیجر در 63 سال حیات جدید خود بعد از استقلال از اشغال فرانسه، شاهد 5 کودتای موفق بود.  کشورهای آزاد شده از اشغال و استعمار فرانسه در مقایسه با کشورهای رها شده از سلطه اشغال و استعمار انگلیس، کودتاهای بیشتری به خود دیده اند. گرچه برای نقض این سخن شمردن کودتاها در پاکستان و مصر و سودان کفایت می کند اما قابل مقایسه با کشورهایی با سابقه اشغال فرانسه نیست.

5- بخشی از دلیل کودتاها  را می توان به شدت نابودی زیرساخت های اجتماعی – فرهنگی کشورها از جمله زبان های بومی توسط استعمار فرانسه مرتبط کرد.  / همجنين  فرانسه در مقایسه با انگلیس، به کشورهای تحت اشغال خود خودمختاری کمتری می دهد و این کشورها بعد از استقلال، با عدم توازن قدرت در کنار دخالت های فرانسه و دیگر قدرت های غربی روبه رو می شوند. = علاوه بر اينها از زيمنه هاى كودتا در نيجر = جنك روسيه با غرب است كه در اين تقابل جهاني روسيه تمام توان خودش در جهان را فعال كرده است

6- دخالت روسیه در کودتاهای افریقا؟ تا قبل از این گفته می شد کودتاها در افریقا از سوی قدرت های استعماری و اشغالگر قبلی با هدف حفظ منافع سابق این کشورها هدایت می شود. در راس آنها هم فرانسه و در رتبه های بعدی می توان به بلژیک و همکاری آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی اشاره کرد. حالا هم بازیگر جدیدی به نام روسیه وارد میدان شده است. در دو کودتای قبلی در افریقا ( کشورهای مالی و بورکینافاسو) روسیه زیرپوستی از کودتاچیان حمایت کرد. در هر دو کشور، کودتاچیان بعد از به دست گرفتن قدرت، نظامیان فرانسوی را از خاک خود اخراج و با شرکت ارتش خصوصی روسی واگنر قرارداد امضا کردند.
 در کودتای فعلی در کشور نیجر هم حامیان کودتا در تجمعی که برگزار کردند پرچم روسیه را در دست گرفتند و همزمان پرچم فرانسه را آتش زدند. در دو کشور کودتایی قبلی هم اتفاقات مشابه یعنی آتش زدن پرچم فرانسه در تجمع افراد حامی کودتا انجام شد. به تازگی هم فایل صوتی از رهبر شرکت ارتش خصوصی واگنر منتشر شد که او کودتا در نیجر را مبارزه علیه استعمارگران توصیف و از آن حمایت کرده است. گرچه مقامات روسیه تاکنون اظهارنظری به سود کودتاچیان نداشته اند اما می توان حدس زد شخص پوتین و لاوروف از کودتا در نیجر و سقوط دولت نزدیک به فرانسه در این کشور خوشحال اند.

7- عدم به رسمیت شناختن کودتاى اخير نيجر: از زمان کودتا در نیجر در روز چهارشنبه گذشته تاکنون هیچ کشوری حکومت کودتا را به رسمیت نشناخته است. اتحادیه افریقا هم تهدید کرده عضویت این کشور در اتحادیه را تعلیق می کند اما هیچ یک باعث نمی شود کودتاچیان از راه رفته برگردند چرا که وقتی می بینند دولت طالبان بدون هیچ مشروعیت بین المللی بدون اینکه هیچ کشوری آنها را به رسمیت بشناسد در حال اداره کشور افغانستان است با خود خواهند گفت ما هم می توانیم.  تهدید "خودداری از به رسمیت شناختن" دولت کودتا هم روز به روز در حال رنگ باختن است چرا که همسایگان، کشورهای منطقه و قدرت های جهانی دنبال تعامل و برقراری ارتباط هستند. احتمال سرنگونی دولت به دلیل به رسمیت نشناختن اندک است گرچه موضوع بسیار مهمی است. با این حال تاثیرگذاری ابراز خودداری از به رسمیت شناختن، کارایی خود را از دست داده است.
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:03 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 048
اقبال جوانان در كره جنوبى به منع سكخوارى مرسوم در اين كشور = افزايش مخالفان سكخوارى به دوسوم جمعيت كشور رسيده است
سگخوارى در چین، ویتنام، اندونزی (بوميان غيرمسلمان)، کره شمالی و برخی از کشورهای آفریقایی از جمله غنا، کامرون، کنگو و نیجریه (غيرمسلمانان) رواج دارد.
اكرجه اين تغيبر درفضاى كشور كره بخاطر تاثر از فرهنك سك برستي غرب است اما جون نهايتا به برهيز از بليدخوارى مى شود حركت تصحيحيى خوبى است = الحمدلله على نعمة الإسلام و سلامة العقل
https://www.asriran.com/fa/news/900691/
00343179

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 049
اسرائیل؛ ساخت مانع امنیتی در مرز اردن برای مقابله با افزایش تهدید تهران
گالانت: تهران تلاش‌های خود را برای انتقال تسلیحات به «گروه‌های فلسطینی» تشدید کرده است
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، دوشنبه، ۳۱ ژوئیه (۹ مرداد)، اعلام کرد که اسرائیل برای جلوگیری از قاچاق سلاح به کرانه باختری، یک مانع امنیتی در مرز این کشور با اردن خواهد ساخت.
هفته گذشته اسرائیل تلاش برای قاچاق اسلحه را از مرز اردن، خنثی کرد.
به گزارش «آی ۲۴ نیوز»، گالانت که در جلسه غیرعلنی کمیته روابط خارجی و امنیت اسرائیل صحبت می‌کرد، گفت که تهران تلاش‌های خود را برای انتقال تسلیحات به «گروه‌های جهادى فلسطینی» تشدید کرده است.
وزیر دفاع اسرائیل افزود:‌ «ما افزایش مشارکت ایران را در تلاش برای انتقال تسلیحات و جمع‌آوری اطلاعات در کرانه باختری مشاهده می‌کنیم.»
او همچنین گفت:‌ «ایران و سازمان‌های جهادى، دو كذركاه یهودا و شومرون (کرانه باختری رود اردن) را نقطه‌ای آسیب‌پذیر شناسایی می‌کنند و منابع بسیاری را با هدف هدایت حمله‌ها به آنجا می‌فرستند.»
این سخنان در حالی مطرح می‌شود که اسرائیل هفته گذشته عملیاتی را در تلاش برای قاچاق اسلحه از مرز اردن، خنثی کرد و انتشار جزئیات بیشتر این ماجرا را نیز ممنوع کرد.
چند سالی است که سیاستمداران اسرائیلی درباره ایده ایجاد یک مانع امنیتی در مرز اسرائیل و اردن، مشابه آنچه در مرز اسرائیل با مصر و نوار غزه ساخته شده است، بحث می‌کنند. با این حال، به دلیل مسائل مالی و سایر اولویت‌های دولت، این پروژه تاکنون اجرایی نشده است.
به گزارش تایمز اسرائیل، یک حصار قدیمی ۳۰۹ کیلومتری در امتدار مرز مشترک اردن با اسرائیل و کرانه باختری وجود دارد و مقام‌های ارتش و پلیس آن را برای جلوگیری از اکثر تلاش‌های مرتبط با قاچاق اسلحه کافی می‌دانند.
یک منطقه ۳۰ کیلومتری از مرز با اردن در نزدیکی شهر «ایلات» در جنوب اسرائیل و فرودگاه بین‌المللی رامون نیز به شیوه مشابه با موانع مرزی اسرائیل با مصر و نوار غزه، مانع‌گذاری شده است.
اسرائیل ۸۸ میلیون دلار برای مانع‌گذاری بخش کوچکی از مرز در نزدیکی شهر «ایلات» خرج کرد. این هزینه گویای آن است که مانع‌گذاری به این شکل در کل نوار مرزی با اردن، احتمالا صدها میلیون دلار یا بیشتر هزینه خواهد داشت.
توضيح: خود ايران مستقيما توانايي نفوذ به اسرائيل را ندارد
و معمولا اين نوع ارسال سلاحها با بكاركرفتن مافياى اسرائيلى قاجاق و تجارت اسلحه انجام مى شود
اما جون نهايتا اين ارسال اسلحه با تقبل هزينه توسط ايران به فلسطينيها مي رسد = فلذا به عنوان ارسال ايران مطرح مي شود
00343179

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 050
روش آسان عبور از موانع بانكي و تحريمهاى امريكايى دلار = انتقال کامیونی دلار از عراق به ایران
https://iraneconomist.com/fa/news/640091/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:04 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 051
منظور از طرح پانزی چیست؟ راه‌های تشخیص ترفندهای کلاهبردارانه
(به اسم وام × سرمايه كذاري برسود سريع بازده و...× شركتهاى هرمى... مضاربه اى ...)
ممكن است شخصي آشنا يا از خويشان يا دوست ناخواسته و ساده لوحانه شما را آلوده كند
https://dogex.ae/what-is-ponzi-scheme/
https://peivast.com/p/157993
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:04 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 052
چرا نباید عکس بچه هایتان را منتشر کنید؟ (فیلم)
هر روز تو اینستاگرام پدر مادر هایی رو میبینیم که عکس و فیلم بچه های خردسالشون رو منتشر می کنند،
از بزرگ شدنشون، خوشحالیشون،
ولی اطلاع ندارند که بچه ها هم حریم خصوصی دارند و کلاه برداران به راحتی به کمک تکنولوژی آیندشون رو تهدید می کنند
.براى توضيح بيشتر این دو دقیقه فيلم را بينيد ارزش وقت گذاشتن دارد.
https://www.asriran.com/fa/news/900518/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:07 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 053
ماجراى خبرهاى دروغ به نفع سعودي ساختن سايتها وابسته حكومت ايران
152: نقل ازسايتها خبري ايراني
برای نخستین بار شبکه الاخباریه عربستان در گزارشی از برگزاری مراسم عاشورای حسینی در استان قطیف خبر داده است
جواب:
آن تيترهاي سايتهاى ايراني دروغ مي كويند!!
هرساله عزاداراي در حسينيه هاى قطيف بود
و فقط عوامل دولت و وهابي حمله مي كرده اند به مراسمها كاهي در برخي اماكن
= امسال حمله نكرده اند!!!
سعودي هم امسال مثل طالبان (كه هركونه نشانه خياباني موكبها و بيرون امدن دستجات را) منع كرده
اما درجاهايي محدود اجازه به بركزاري روضه داده است
منع بيرون امدن موكبها در خيابانهاى قطيف درسعودي بوده كه هنوز هم هست
فقط اين شبكه اخباريه سعودي جند مصاحبه مدح برخي منبريها را كذاشته كه از دولت سعودي تشكر مي كنند (بدون بيان موضوع تشكر و حتما بخاطر حمله نكردن به انها)
و اتقاقا مجري خبر اولش حرف زشتي را مي كويد كه مردم قطيف با بليس مبارزه با مخدرات همكاري كردند!!!
يعني كه بليس كه اينجا سالها دركير است و حتى محلاتي از شيعيان را كاملا تخريب كردند = بخاطر مبارزه با مخدرات بوده!!!
كه امسال مردم با دولت سعودي درمبارزه با مخدرات همكاري كرده اند!!! و خيابانها ارام است!!!

جند روزقبل هم سايت فارس و خبركزاري مهر و شبكه تلويزيوني كوثر ووو با جندسايت خبري دولتي
دروغ شاخدارتري را بخش كردند كه
با مجوزسعودي دربقيع عزاداري عاشورا بركزارشده!!
درحاليكه فيلم مال 2014 بوده و بيرو ن بقيع بوده
كه برخي جوانان در محرم بطور ناكهاني در غياب ماموران دو دقيقه شعار تعزيت داده و تا قبل رسيدن ماموران فورا هم متفرق شده اند
و اصلا مراسم عزادارري نبوده = تا بخواهد با مجوز دولت سعودي باشد
و انقدر خبرسازي مجعول شور بود كه سايتهاى تشخيص اخبار دروغ هم به ان برداختند
و نشان دادند جطورخبر قلابي است
و ويديو جه اشكالاتي دارد
و مردم موبايلهاى قديمي دهسال قبل دارند ووو
افراطيون وابسته محافل امنيتي حكومتايران كه يكبار سفارت سعودي را اتش زدند
حالا روي دنده ابرومند سازي دولت سعودي افتاده اند = بدبختها!!!

------------------

دروغ بودن مراسم عزاءبا مجوز بقيع 1445
https://misbar.com/factcheck/2023/07/27 ... 8%AB%D8%A7

خبرسازي دروغي سايتهاى خبري حكومتي
https://www.farsnews.ir/news/14020506000012/
https://www.mashreghnews.ir/news/1512394/
https://ar.mehrnews.com/news/1935356/
https://ar.abna24.com/story/1382932
https://www.alkawthartv.ir/news/324699
https://www.entekhab.ir/fa/news/735257/

خبر واقعي عزاداري در بقيع مال سفر رفسنجاني
https://www.armaneheyat.ir/news/1951/

ظاهرا مي خواهند بكويند كه ما هم توانستيم (ولو با جعل خبر دروغ) در بقيع عزاداري بركزار كنيم!!!
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:08 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 054
هزینه‌ی میلیونی رومینگ بین الملل بدون یک تماس! = همراه اول
http://www.ensafnews.com/422902/
از مرز عبور نكرده سيم كارت ايرانى در موبايلتان جا نماند
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:09 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 055
در شيراز = مرد (عضو پلیس فراجا) خانم چادری را به خاطر تذکر حجاب (به زن مكشفه پلیس) کتک می زند!!؟
https://saednews.com/storage/files/post ... 8205-1.mp4
حوادث رکنا: یک مامور پلیس که در مرخصی و سفر خانوادگی به شیراز زن چادری آمر به معروف را کتک زده است
تصوير مامور بليس ضارب كه عليرغم جرم مشهودعلنى در ملاعام اما جهره اش رابوشانده اند جونهنوزمتهم است ودرداداكاه ثابت نشده 
https://media.hamshahrionline.ir/d/2023 ... 0671898000
روزنامه شهرداری تهران در توئیتی درباره این درگیری نوشت: «ضارب آمر به معروف از کادر پلیس است.»
در پی انتشار فیلمی از «حمله» یک مرد به یک زن آمر به معروف در نارنجستان شیراز، سخنگوی نیروی انتظامی به طور ضمنی تایید کرد که فرد ضارب از کارکنان این نیرو بوده است.
رسيدن به حساب نيروهاى نفوذى در فراجا بيشتر فوريتدارد = برسنل بليس و خانواده هاشان را بشناسيد = با اين نيروهاى بيكانه و نفوذى برخورد كرده و تصفيه و تعقيب قضايى كنيد

تكرار حمله به زنان محجبه و کشیدن چادر از سر آنان
ماجرای حمله به بانوی محجبه در باغ نارنجستان شیراز اما نخستین نمونه از حمله به مردم از سوی هنجارشکنان نیست و طی ماه‌های اخیر شاهد صحنه‌های مختلفی از چنین رویکردی بوده‌ایم.
در آخرین روزهای شهریورماه۱۴۰۱ و همزمان با آشوب‌ها به بهانه فوت مهسا امینی بود که انتشار تصاویر کشیدن چادر از سر زنی محجبه در یکی از خیابان‌های تهران، بازتاب گسترده‌ای در افکار عمومی داشت و از همان ابتدا، واقعیت عملکرد مدعیان «زن، زندگی، آزادی» را به تصویر کشید.
کشیدن چادر از سر زنان محجبه به همین‌ جا ختم نشد و پس‌ از تهران، در برخی دیگر از شهرهای کشور، از جمله در ایلام و رشت، شاهد انتشار تصاویر کشیدن چادر از سر زنان محجبه ازسوی آشوبگران بودیم.
ضرب‌وشتم در اتوبوس
شامگاه ۱۹دی‌ماه۱۴۰۱ پرده دیگری از نمایش ضرب‌وشتم مردم از سوی هنجارشکنان، این‌بار در یزد رقم خورد و مادر و دختری محجبه از سوی ۸دختر با حجاب نامتعارف مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. ماجرا از جایی آغاز شد که کشف حجاب و رفتارهای نامتعارف این دختران، با تذکر لسانی بانوی محجبه مواجه می‌شود، اما در مقابل دختران ضمن فحاشی به ۲بانوی محجبه یزدی، اقدام به ضرب و شتم آنان می‌کنند. حمله به بانوی محجبه یزدی، آن ‌هم در ناوگان حمل‌ونقل شهری، بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت و در ادامه با برخورد دستگاه‌های مسئول و تشکیل پرونده قضایی برای حمله‌کنندگان همراه شد.
حمله به کمدین مجازی
زینب موسوی، معروف به «امپراتور کورکو» یکی از چهره‌هایی است که طی روزهای اخیر به‌دلیل تولیدمحتوا با رعایت حجاب، مورد حمله‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته ‌است. رعایت حجاب از سوی این کمدین مجازی، سبب شده او به‌دلایل مختلف طی هفته‌های گذشته مورد هجمه و فحاشی آشوب‌طلبان قرار گیرد؛ یک روز به‌دلیل فعالیت مجدد در شبکه‌های اجتماعی و روزی به‌دلیل برنامه‌ریزی به‌منظور اجرای برنامه در خارج از کشور. هجمه‌ها به وی که البته سابقه حمایت از اغتشاشات را نیز دارد، به‌حدی رسید که او در یکی از پست‌های اینستاگرامی خود، با گریه، از این موضوع گلایه کرد.
اهانت مقابل هیئت
در ویدئویی که در دهه اول محرم از یکی از هیئات کرج منتشر شد، بانویی مقابل در یک هیئت به طرز وحشیانه‌ای مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرد. به‌رغم اینکه این ویدئو در فضای مجازی بازتاب فراوانی پیدا نمی‌کند، اما حجم عداوت با مردم از سوی برخی افراد آن هم در مقابل خیمه سرور آزادگان جهان جای تعجب زیادی داشت.
منبع: روزنامه همشهری
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:10 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 056
بحران مواد غذايى درجهان = و اخيرا بحران برنج
وقتی هند صادرات یک ماده غذایی اصلی را که برای رژیم غذایی میلیاردها نفر در سراسر جهان ضروری است ممنوع می‌کند، چه اتفاقی می‌افتد؟
در ۲۰ ژوئیه، هند در تلاشی برای تعدیل افزایش قیمت‌ها در داخل این کشور، صادرات برنج سفید غیر باسماتی را ممنوع کرد.
به دنبال آن گزارش‌ها و ویدیوهایی از خرید افراد هراسان از کمبود احتمالی برنج و خالی شدن قفسه‌های برنج در فروشگاه‌های مواد غذایی هندی در ایالات متحده و کانادا منتشر شد. اقدامی که باعث افزایش قیمت‌های این ماده غذایی شد.
هزاران نوع برنج وجود دارد که کشت و مصرف می شود، اما چهار گروه اصلی در سطح جهانی تجارت می شود. برنج باریک دانه بلند هندى (ایندیکا) بخش عمده ای از تجارت جهانی را تشکیل می دهد، در حالی که بقیه از برنج معطر مانند باسماتی تشکیل شده است. ژاپنی‌ها از برنج دانه کوتاه که برای سوشی و ریزوتو استفاده می شود و برنج چسبناک که برای شیرینی به کار می‌رود، استفاده می‌کنند.
هند بزرگترین صادرکننده برنج در جهان است و حدود چهل درصد از تجارت جهانی غلات را به خود اختصاص داده است. تایلند، ویتنام، پاکستان و ایالات متحده دیگر صادرکنندگان عمده برنج هستند.
چین، فیلیپین و نیجریه از جمله خریداران عمده برنج هستند. حدود ۷۰ درصد تجارت جهانی برنج را برنج سفید ایندیکا تشکیل می‌دهد. همچنین «خریداران نوسانی» مانند اندونزی و بنگلادش وجود دارند که در صورت کمبود عرضه داخلی، واردات را افزایش می‌دهند. مصرف برنج در آفریقا زیاد است و در حال رشد است. در کشورهایی مانند کوبا و پاناما برنج منبع اصلی انرژی است.
هند در سال گذشته، ۲۲ میلیون تن برنج به ۱۴۰ کشور جهان صادر کرد. از این میزان، شش میلیون تن آن برنج سفید نسبتا ارزان‌تر ایندیکا بود. برآورد تجارت جهانی برنج در این مدت زمانی ۵۶ میلیون تن بود. اما حالا هند صادرات خود را متوقف کرده است. این علاوه بر ممنوعیت صادرات برنج شکسته در سال گذشته توسط این کشور و عوارض ۲۰ درصدی برای صادرات برنج غیر باسماتی در این کشور بوده است. بیش از نیمی از واردات برنج حدود ۴۲ کشور از هند تامین می‌شود و در بسیاری از کشورهای آفریقایی، سهم بازار هند در واردات برنج از ۸۰ درصد فراتر می‌رود.
در کشورهای پرمصرف آسیا از جمله بنگلادش، بوتان، کامبوج، اندونزی، تایلند و سریلانکا سهم مصرف برنج در کل کالری دریافتی در روز از ۴۰ درصد تا ۶۷ درصد متغیر است.

هند ذخایر چشمگیر ۴۱ میلیون تن برنج را که بیش از سه برابر میزان مورد نیازش است در انبارهای عمومی ذخیره استراتژیک و سیستم توزیع عمومی خود دارد. این میزان به بیش از ۷۰۰ میلیون فقیر امکان دسترسی به غذای ارزان قیمت را می‌دهد.
در طول سال گذشته، هند با تورم مداوم مواد غذایی دست و پنجه نرم کرده است. قیمت برنج داخلی از اکتبر گذشته بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است که منجر به افزایش فشار سیاسی بر دولت قبل از انتخابات عمومی سال آینده شده است. همچنین افزایش هزینه‌های زندگی دولت را در زمان برگزاری انتخابات ایالتی در ماه‌های آینده، با چالش مواجه می‌کند.

ساير محدوديتهاى غدايى تحميل شده بر جهان
به گزارش موسسه تحقیقات بین المللی سیاست غذایی، از زمان جنك روسیه و اوکراین در سال گذشته، تعداد کشورهایی که محدودیت‌های صادراتی بر مواد غذایی اعمال کرده‌اند از سه کشور به ۱۶ کشور رسیده است.
كاهش صادرات كندم اوكراين
اندونزی صادرات روغن نخل را ممنوع کرد،
آرژانتین صادرات گوشت گاو را ممنوع کرد،
و ترکیه و قرقیزستان طیف وسیعی از محصولات غلات را ممنوع کردند.
در طول چهار هفته اول همه‌گیری کرونا هم حدود ۲۱ کشور محدودیت‌های صادراتی را برای طیف وسیعی از محصولات اعمال کردند.
اما کارشناسان می‌گویند ممنوعیت صادرات برنج هند خطرات بیشتری را به همراه دارد.

آشنايي با انواع برنج در جهان
انواع سفيد / انواع زرد / انوع طلايي / انواع قرمز / انواع قهوه اى / انوع سبز / انواع خاكستري / انواع سياه ...
https://www.tractorjunction.com/blog/to ... -in-india/

https://torobche.com/product/%D8%B9%DA% ... B%8C%D8%AA

https://berenjshomali.ir/%D8%A7%DB%8C%D ... %8C%D8%A7/

https://www.researchgate.net/figure/Mor ... _345763252
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:10 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 057
بلومبرگ: طالبان از «بمب‌گذاران انتحاری» در مناقشه آب با ایران استفاده می‌کند
همزمان با تشدید بحران آب در منطقه و ادامه مناقشات میان جمهوری اسلامی ایران و گروه طالبان در افغانستان، شبکه خبری «بلومبرگ» در گزارشی نوشته طالبان آماده جنگ شده است و علاوه بر سربازان و بمب‌گذاران انتحاری، صدها وسیله نقلیه نظامی و تسلیحات باقیمانده از حضور ایالات متحده در افغانستان را در منطقه مستقر کرده‌ است.
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:11 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 058
هکرهای کره‌شمالی به «شرکت اصلی طراحی موشک‌های روسیه» رخنه کردند
ده روز پس از سفر وزیر دفاع روسیه به پیونگ‌یانگ، رویترز خبر داد که گروهی از هکرهای نخبه کره شمالی که «اسکارکرافت و لازاروس» نام دارند، سال گذشته به مدت پنج‌ ماه به شبکه‌های کامپیوتری «شرکت ان‌پی‌او ماشینوسترویینا» به عنوان «تولیدکننده اصلی موشک‌های روسیه» رخنه کرده بودند.
به گزارش رویترز، شرکت ان‌پی‌او ماشینوسترویینا «اصلی‌ترین» تولید‌کننده موشکهای روسی است که به طراحی «موشک‌های مافوق صوت»، «فناوری‌های ماهواره‌ای»، و «تسلیحات بالستیک نسل نوین» روسیه مشهور است.
همچنین بنا بر شواهد و مدارک بدست آمده توسط رویترز، تیم‌های جاسوسی سایبری مرتبط با دولت کره شمالی با این رخنه، «درهای پشتی دیجیتالی» را در رایانه‌های دفتر طراحی موشک‌های روسی، کار گذاشته بودند.
بر اساس گزارش کارشناسان امنیت شبکه، اگرچه انگیزه و میزان سرقت هکری «لازاروس و اسکارکرافت» از روسیه هنوز نامشخص باقی مانده، اما اخیرا پیشرفت‌های بیشتری نیز در برنامه موشک‌های بالستیک ممنوعه کره‌شمالی مشاهده می‌شود.
همزمان، این رخنه اینترنتی نشان می‌دهد که کره‌شمالی برای پیشبرد مقاصد جاه‌طلبانه موشک‌های دوربرد خود، از هیچ اقدامی ـ حتی هدف قرار دادن بزرگترین متحد خود یعنی روسیه ـ ابایی ندارد.
اواخر ماه ژوییه سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، به کره شمالی رفت و «نامه پوتین» را به کیم جونگ اون تسلیم کرد.
شویگو یک هیئت چینی برای حضور در هفتادمین سالگرد پایان جنگ کره ـ که در کره شمالی به عنوان «روز پیروزی» جشن گرفته می‌شود ـ وارد کره شمالی شده بودند.
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:11 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 059
شرکت‌هاى اروپایی قبل از جنك اوكراين و تحريم در روسيه فعال بودند، با تحريم روسيه برخى شركتها حاضر به ترك روسيه شدند، اين شركتها در پی ترک روسیه بیش از ۱۰۰ میلیارد یورو ضرر کرده‌اند!!!
در پی جنك روسیه با اوکراین، شرکت‌های اروپایی بیش از ۱۰۰ میلیارد یورو در روسیه از دست داده‌اند.
به گزارش اینسایدر، از فوریه سال گذشته به این سو، برخى از شرکت‌ها به‌دلیل فشار سرمایه‌گذاران و مصرف‌کنندگان، از روسیه خارج شدند.
البته تمام شرکت‌ها ارتباطشان را با روسیه قطع نکرده‌اند. بر اساس تحقیقی در دانشگاه ییل، فقط اندکی بیش از ۱۰۰۰ شرکتی که متعهد شده بودند روسیه را ترک کنند، این کار را کرده‌اند.
بیشتر این خسارت در بخش‌های انرژی و خدمات بوده است. سه شرکت بی‌پی، شل و توتال انرژیز با خسارت ۴۰.۶ میلیون یورویی مواجه شدند. اما در پی افزایش بهای انرژی، این ضررها جبران شده‌اند.
پس از بخش انرژی و خدمات، بیشترین ضرر را صنایع شیمیایی و خودروسازی آلمان داده‌اند.
نبی عبداللیف، از شرکت مشاوره راهبردی کنترل ریسکس، به فایننشال تایمز می‌گوید: «حتی اگر شرکتی به‌دلیل ترک روسیه پول زیادی از دست داده باشد، شرکت‌هایی که مانده‌اند خطر خسارت بسیار بیشتری را به جان خریده‌اند. مشخص شد که قطع رابطه و فرار بهترین راهبرد شرکت‌ها در آغاز جنگ بود. شرکت‌هایی که  زودتر این کشور را ترک کردند، کمتر خسارت دیدند.»
در پی اقدام کرملین به توقیف دارایی‌ شرکت‌های دنون و کارلسبرگ در ماه گذشته، کارشناسان بیمناک‌اند ولادیمیر پوتین خروج شرکت‌ها از روسیه را دشوارتر کند. این کشور در حال تصویب قانون جدیدی است که به کرملین اجازه می‌دهد سهام شرکت‌هایی را که سهام‌دارانش از روسیه خارج می‌شوند مصادره کند.
این قانون یکی دیگر تمهیدهای دولت پوتین برای مقابله با شرکت‌هایی است که فعالیتشان را در روسیه متوقف می‌کنند.
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:12 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 060
صدای پای زلزله بزرگ در تهران: «تهران برای نجات از زلزله هولناک زمان زیادی ندارد»
باگذشت سه روز از انتشار فیلم سخنان علیرضا زاکانی، شهردار تهران که مدعی شده بود طی ۳ هزار سال گذشته زلزله نگران‌کننده‌ای در تهران رخ نداده است، واکنش‌ها به اظهارات او ادامه دارد.
امیرمنصوری، رئیس پژوهشکده نظر و استاد شهرسازی دانشگاه تهران، روز شنبه ۱۴ مرداد در گفت‌وگو با روزنامه شرق در مورد عادی‌سازی خطر زلزله هشدار داد و گفت: «تهران برای نجات از زلزله هولناک زمان زیادی ندارد. گسل‌های تهران تقریبا هر ۱۵۰ سال یک‌بار فعال می‌شوند و از آخرین زلزله بزرگ تهران حدود ۱۲۰ سال می‌گذرد. با این‌ حال، واقعیات زلزله تهران از سوی متولیان پنهان‌کاری یا تحریف می‌شود و این مسئله خطر زلزله بزرگ را روزبه‌روز به تهران نزدیک و نزدیک‌تر می‌کند.»
به گفته منصوری ۵۵ درصد جمعیت تهران در خانه‌های ناپایدار زندگی می‌کنند که با احتساب جمعیت تهران، نزدیک به پنج میلیون تهرانی در معرض خطرات زلزله احتمالی‌اند. این پژوهشگر دانشگاه تاکید کرد حتی اگر تنها مساحت ۴۵ کیلومترمربع بافت فرسوده تهران را در نظر بگیریم باز هم جان حداقل یک ونیم میلیون نفر در خطر است. استاد شهرسازی دانشگاه تهران معتقد است یک زلزله به بزرگای ۶ می‌تواند بیشتر از نیمی از جمعیت تهران را در معرض صدمات جدی قرار دهد. به گفته منصوری، دلیل انکار این حقیقت از طرف برخی مدیران کشور نیاز فوری شهر به نوسازی و مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده است که از توان مدیران شهری خارج است.
تنها چند ساعت پس از اظهارنظر خلاف واقع شهردار تهران، مرکز لرزه‌نگاری کشور اعلام کرد، بامداد ۱۲ مردادماه در منطقه جوادآباد تهران زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ ثبت شده است. مسئله‌ای که خشم کارشناسان زلزله‌شناسی کشور را در پی داشت. این افراد زاکانی را به کتمان حقیقت متهم کردند.
مهدی زارعی، استاد پژوهشگاه زلزله، با رد ادعای زاکانی، احتمال وقوع زلزله شدید در تهران را نگران‌کننده‌تر از آن دانست که یک نفر بیاید و با یک برداشت جمع‌بندی کند که «ما مردم را نگران کردیم». زارعی گفته است: «حداقل ۱۰۰ مقاله متنوع با موضوع بررسی گسل‌های تهران طی ۵۰ سال اخیر در نشریات تخصصی و معتبر منتشر شده است. اینکه اصل موضوع را زیر سوال ببریم، آن هم وقتی سابقه علمی ۵۰ ساله دارد، کار ناصوابی است.»
به گفته این پژوهشگر عدد ۳ هزار سال برآمده از این حقیقت است که ۳۲۰۰ سال قبل آخرین اتفاق بر گسل شمال تهران ثبت شده است، اما اینکه بگوییم ۳ هزار سال است در تهران زلزله نیامده اشتباه تاریخی است. زارعی سال‌های ۳۲۰ قبل از میلاد، ۷۳۴ میلادی، ۸۵۶ میلادی، ۹۵۷ میلادی و ۱۳۸۴ میلادی را سال‌هایی دانست که در محدوده تهران و ری زلزله آمده و در اثر آن، حداقل ۳ بار منطقه ری به طور کاملا ویران شد.
فریبرز ناطقی الهی، مهندس زلزله و مقاوم‌سازی و استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی، نیز موقعیت قرارگیری و گسترش شهر تهران را عامل اصلی نگرانی از زلزله بزرگ احتمالی تهران دانسته است. به گفته ناطقی الهی، تهران اولیه برای جمعیتی ۷۰۰ هزار نفر مناسب بود، اما در طی چند دهه گذشته به‌دلیل‌ نبود درک و توجه مسئولان ناگهان شهر وارد پهنه‌های خطرناک شد. این استاد زلزله‌شناسی هشدار داده است ۵ تا ۶ گسل اصلی در شمال و جنوب تهران، در کنار گسل‌های پر اهمیت شرق و غرب تهران از فیروزکوه تا اشتهارد و بنا به گفته زمین‌شناسان ۶۰ گسل فرعی و تعدادی ریز گسل و گسل‌های ناشناخته در تهران وجود دارد که تمامی مناطق تهران را یا بر روی گسل و یا مجاورت گسل قرار داده است.

آنچه تعجب کارشناسان را از سخنان زاکانی افزایش داده است، تناقض این اظهارات با گفته‌های مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، در ۲۸ تیرماه سال جاری است که برخلاف زاکانی خواستار آمادگی مدیران کشور برای زلزله احتمالی تهران شده بود. چمران تصریح کرد پایتخت در حوزه اجرایی به‌خصوص در بحث ایمن‌سازی عملکرد مطلوبی نداشته و اگر در تهران‌ زمین لرزه‌ای به بزرگای ۶ به وقوع بپیوندد، شاهد آسیب‌های فراوانی خواهد بود. رئیس شورای شهر تهران بهمن‌ماه ۱۴۰۱ نیز از زلزله احتمالی تهران تحت عنوان «فاجعه قرن» نام‌برده بود و با تاکید بر ضرورت تسریع مقاوم‌سازی بافت‌های فرسوده تهران گفته بود: «اگر ساختمان مقاوم نسازیم مشخص نخواهد شد که چه فاجعه‌ای را شاهد باشیم؛ زیرا زلزله در تهران می‌تواند فاجعه قرن باشد.»
مشخص نیست با وجود چنین اختلاف دیدگاه عمیقی میان رئیس شورای شهر و شهردار پایتخت و اصرار متخصصان در مورد ضرورت مقاوم‌سازی ساختمان‌های تهران و همچنین، زیرسؤال‌ بردن مستندات علمی و تاریخی سخنان زاکانی، چرا اعضای شورای شهر برخورد قاطعی با شهردار تهران انجام نمی‌دهند.
طبق تعریف نظام مهندسی، واحد‌های مسکونی «بادوام» در پروانه‌های احداث ساختمان مسکونی به واحد‌هایی گفته می‌شود که اسکلت ساختمان آنها بتن‌ آرمه یا فلزی باشد.
تهران به عنوان بزرگ‌ترین کلان‌شهر ایران به تنهایی ۳۳ هزار ساختمان ناایمن دارد که سه هزار و ۵۰۰ ساختمان آن در شرایط پرخطر به‌شمار می‌روند و ۹۴۷ این ساختمان‌ها، برج و بلند‌مرتبه محسوب می‌شود که امنیت و استحکام آنها شاید به مویی یا ریز لرزه‌ای بند باشد. آمار‌‌ها می‌گوید، ۱۵ درصد شهر تهران را بافت فرسوده تشکیل داده است و ساخت و ساز‌های غیر اصولی و ناایمن در سال‌های اخیر، این شهر را به بمب ساعتی تبدیل کرده است. بمبی که سال‌ها است گفته می‌شود در صورت وقوع یک زمین‌لرزه قوی می‌تواند، فاجعه‌ای انسانی رقم بزند. کامران عبدولی معاون پیشگیری و حفاظت از حریق سازمان آتش‌نشانی تهران هم از وجود این تعداد ساختمان ناایمن در شهر تهران ابراز نگرانی کرد و گفت، عمده این ساختمان‌های قدیمی‌اند و « ۹۴۷ برج ناایمن بالای ۱۲ طبقه در بین این ساختمان‌ها وجود دارد.» عبدولی افزود: «آنچه همیشه در تهران مشکل‌ساز بوده است، بهره‌برداری از ساختمان‌ قبل از پایان کار و مجوزهای ایمنی است. و این ضعف قانونی بزرگ در همه جا دامن‌گیر ما شده است.»
این ساختمان‌ها تنها بخشی از ۱۰ میلیون واحد مسکونی فرسوده و ناامنی است که در ایران قرار دارد و گزارش شده بیش از ۲۰ میلیون نفر در این واحد‌ها سکونت دارند.
با وجود قانون منع ساخت و ساز «ناایمن» و شرایط اسف‌بار ایمنی ساختمان‌ها و ساز‌ه‌ها، طی ۱۰ سال اخیر بیش از ۳۵۰ هزار پروانه ساختمانی «ناایمن» دیگر در ایران صادر شده است.
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:13 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 061
شرکت‌ اماراتی صاحب ۳۰ درصد سهام میدان گازی آذربایجان (در درياى خزر) شد؛ ایران هنوز سهمی از نفت و گاز خزر ندارد
شرکت نفت ادنوک امارات متحده عربی به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان بزرگ نفت در خاورمیانه، سرمایه‌گذاری جهانی گاز خود را با خرید ۳۰ درصد از سهام میدان گازی آبشرون آذربایجان در دریای خزر، آغاز کرد.
به گزارش شبکه خبری بلومبرگ، این اولین خرید بین‌المللی شرکت ادنوک در عرصه بالادستی صنعت نفت به شمار می‌آید. در این معامله، شرکت ملی نفت جمهوری آذربایجان، «سوکار» و «توتال انرژی» هر کدام ۱۵ درصد از سهام را به شرکت نفت ادنوک امارات متحده عربی واگذار کردند.
جزئیات بیشتری از این معامله که در ۴ اوت ۲۰۲۳ رسانه‌ای شد، هنوز فاش نشده است.
همچنین شرکت توتال فرانسه ۵۰ درصد سهام میدان گازی «آبشرون» ـ میدان بزرگ گازی دریای خزر ـ را که ماه گذشته میلادی فاز نخست آن راه‌اندازی شد، به عنوان اپراتور در اختیار دارد.
میدان گازی «آبشرون» که در آب‌های جمهوری آذربایجان قرار دارد، سالانه دو میلیارد متر مکعب و در فاز دوم پنج میلیارد متر مکعب تولید گاز خواهد داشت و یکی از «منابع جدید صادرات گاز به اروپا» به حساب می‌آید.
همزمان خبرگزاری رویترز نوشت شرکت ملی نفت ابوظبی امارات، «ادنوک» در نظر دارد تجارت جهانی گاز خود را نیز گسترش دهد.
ادنوک امارات در ماه مارس امسال نیز به شرکت بریتیش پترولیوم پیشنهاد داده بود که در مشارکت با یکدیگر ۵۰ درصد از سهم شرکت گازی «نیومِد انرژی» اسرائیل را خریداری کنند تا بتواند وارد بازار انرژی اسرائیل نیز شود.
از سویی دیگر، شرکت «دراگون اویل» امارات سال‌هاست که تولید گاز از میادین گازی ترکمنستان «در دریای خزر» را آغاز کرده است. این شرکت، آوریل امسال اعلام کرد در نظر دارد هشت میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جدید در میادین ترکمنستان انجام دهد.
جمهوری آذربایجان سال گذشته از فاز دوم میدان «شاه‌دنیز» ـ بزرگترین میدان گازی دریای خزر ـ ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز به «اتحادیه اروپا» صادر کرد و طبق تفاهم‌نامه امضا شده میان دولت باکو و اتحادیه اروپا، این رقم تا سال ۲۰۲۶ حداقل دو برابر خواهد شد.
در شرایطی‌که «هر چهار کشور ساحلی دریای خزر» با تولید نفت و گاز در آب‌های سرزمینی خود به «منبع قابل اتکای انرژی اروپا» تبدیل شده‌اند، ایران هنوز نتوانسته «هیچ» میدان نفتی یا گازی را در دریای خزر توسعه نداده است.
00343179

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 062
نماينده شازند كرمان
نفوذ مافياى صنعت و تجارت (كه براى حفظ انحصار علاوه بر رشوه به ترور هم اقدام مى كند) در دولت سيزدهم / 30 درصد مردم شازند مبتلا بهسرطان هستند بخاطر آلودكي صنعتى
https://www.asriran.com/fa/news/902042/
00343179

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 063
اوضاع قدرتهاى مهم جهان در 2023
آمریکا برای حفظ نفوذ خود در حالت دفاعی قرار گرفته، و چین با شیوه تهاجمی و با استفاده از «قدرت نرم» در حال گستراندن نفوذ خود در همه قاره‌های جهان است، اما روسیه با بهره‌گیری از «قدرت سخت»،مشغول پیکار است تا نفوذ دوران شوروی را بازگرداند.
نشست سران روسیه و آفریقا در سن پترزبورگ و شرکت کردن روسای جمهوری و مقام‌های بلندپایه ۴۹ کشور آفریقایی در آن، نشان داد که در پی جنگ اوکراین، روسیه منزوی نشده است.
همچنین، هرچند پریگوژین، رئیس گروه شبه‌نظامی واگنر و مشهور به «آشپز پوتین»، می‌خواست وانمود کند که چنگال پوتین از صلابت چندانی برخوردار نیست، رویدادهای مرتبط به شورش او و گروهش ثابت کرد که جایگاه پوتین در روسیه، هنوز تضعیف نشده است. 
باید پذیرفت که جهان امروز، جهان دوران جنگ سرد نیست که به میدان رقابت دو ابرقدرت وقت، یعنی آمریکا و شوروی، تقسیم شده بود. 
امروز، هم جهان تغییر کرده است و هم آمریکا، چین و روسیه: آمریکا برای حفظ نفوذ خود در حالت دفاعی قرار گرفته و چین با شیوه تهاجمی و با استفاده از «قدرت نرم» در حال گستراندن نفوذ خود در همه قاره‌های جهان است، اما روسیه با بهره‌گیری از «قدرت سخت»، پس از گرجستان و سوریه، اینک در اوکراین مشغول پیکار است تا نفوذ دوران شوروی را بازگرداند.
دیروز، «جهان جنوب»، کشورهای فقیری بودند که به علت تمرکز قدرت و سرمایه در «جهان شمال»، از ناداری و ناتوانی رنج می‌بردند. اما امروز همه کشورهای «جهان جنوب» نادار و ناتوان نیستند، بلکه برخی از آن‌ها نیرومند، ثروتمند و دارای نفوذ منطقه‌ای شده‌‌اند، شماری از بقیه هم بالای خط فقر و شماری هم زیر آن قرار دارند، اما برخلاف گذشته، همه آن‌ها در روابط خود با ابرقدرت‌ها، از آزادی انتخاب برخوردارند. 
امروز نه‌تنها قاره غارت‌شده آفریقا از رقابت میان آمریکا، چین، روسیه و اروپا سود می‌برد، بلکه قاره آسیا هم از این وضعیت بهرمند می‌شود و برخلاف گذشته، آغوشش هم برای آمریکا، چین و روسیه باز است و هم برای اروپا.
حتی اروپایی ‌که در قضیه اوکراین پشت سر آمریکا و در مقابل روسیه ایستاده، در نحوه روابطش با چین، متفاوت از آمریکا عمل می‌کند.
امروز، در عمل فقط آمریکا و چین در راس قله قرار گرفته‌اند، درحالیکه بقیه قدرت‌های بزرگ در پیرامون قله، و دیگر کشورهای جهان در دامنه آن قرار دارند. 
 برنامه آمریکا و اروپا در شرایط کنونی، تحمیل «شکست راهبردی» به روسیه در جنگ اوکراین، و برقراری روابط عادی با روسیه پس از پوتین است. اما بخش اول این برنامه، مانند «پیروزی راهبردی» روسیه در جنگ، دشوار به نظر می‌رسد، و بخش دوم آن هم به توهم نزدیک است. 
زیرا از یک سو، بنا به گفته آندرا کیندال، تایلور و آریکا فرانتز در مقاله‌ای در نشریه «فارن‌افرز»، پس از پوتین، تغییری بنیادی در روسیه رخ نخواهد داد. از سوی دیگر، چنانچه تاتیانا ستانووایا می‌گوید، نخبگان سیاسی‌ پیرامون پوتین از دو گروه بیرون نیستند؛ یا تکنوکرات‌های دیوانسالار و زمامداران مناطق، یا ملی‌گرایانی‌ که در راس نهادهای امنیتی و مسئولیت‌های حزبی در حزب «روسیه واحد» پوتین قرار گرفته‌اند.
گفته می‌شود که پوتین به‌رغم معاونان و مشاوران فراوانش، فقط به نظر سه «مشاور» توجه دارد؛ ایوان مخوف، پتر کبیر و کاترین بزرگ. این سه تزار، با وجود اختلاف زمانی، در یک راهبرد با هم متفق بودند: «فقط زمانی می‌توان از امنیت روسیه مطمئن بود که ارتش روسیه در دو سوی مرزها حضور داشته باشد. برای دفاع از مرزها نیز  جز گستراندن آن‌ها، راهی نیست». در واقع، پوتین از اصول بنیادین روسیه که هم در زمان روسیه تزاری و هم در دوران اتحاد جماهیر شوروی  ثابت بوده‌اند، پیروی می‌کند. البته امريكا همين روش را دارد فقط با حضور بيرون مرزها و سرتاسر جهان قدرت جهانى خود را حفظ مى كند فلذا نمى توان روسيه را سرزنش نمود.
روسیه در ابتدا خود را شریکی برای عرب مى دانست اما رويكرد تهاجمى كشورهاى ناتو موجب دکترین جدید سیاست خارجی روسیه شد و الان خود را قطب مقابل غرب می‌داند؛ سياستى كه اخیرا به امضای پوتین رسید، نیز بر دو امر اساسی تاکید دارد: یکی اینکه «غرب تهدید وجودی برای روسیه است» و دوم اینکه «روسیه رسالت دارد برای پایان دادن به نفوذ غرب در جهان و ایجاد جهانی پس از [پایان سلطه]غرب، پیگیرانه تلاش کند». 
پوتین در برابر رفتار تهاجمى غرب و ناتو؛ رفتار تزارگونه‌ دارد، و به این سخن استالین خوب توجه کرده است که گفته بود، «روس‌ها خاصیت تزارپرستی دارند. آن‌ها همواره در جست‌وجوی یک تزارند تا او را بپرستند و برایش کار کنند».
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:14 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 064
براى ايرانيها عـراق، کویت شده
صبح از خوزستان مى رود بصره و عصر بر مى كردد خانه، و حداقل بيست مليون و بعضا تا 240 مليون ماهانه درآمد دارند
بر اساس اطلاعاتی که بنگاه‌های کاریابی ارائه می‌کنند، متوسط حقوق در عراق ۶۷۵ هزار دینار یا ۴۶۰ دلار در ماه است. بسیاری از مشاغل جای خواب و غذای کارگران را نیز تامین می‌کنند. در واقع، یک کارگر ایرانی در عراق بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرد، در حالی‌ که متوسط درآمدش در ایران به ۱۰ میلیون تومان نمی‌رسد.
آگهی‌های کاریابی در گروه‌ها و کانال‌های تلگرامی حاکی از آن است که حقوق نیروی کار ماهر در عراق تا ۲۰۰۰ دلار در ماه هم می‌رسد.
بر اساس اطلاعاتی که بنگاه‌های کاریابی ارائه می‌کنند، متوسط درآمد ماهانه یک حسابدار یک میلیون و ۳۹۲ هزار دینار، مهندس پنج میلیون و ۳۲۳ هزار و ۴۹۷ دینار، مدیر پروژه ۶ میلیون و ۱۲۰ هزار و ۱۹۵ دینار، مهندس سایت دو میلیون و ۳۰۷ هزار و ۹۳۵ دینار، مقاطع شغلی مرتبط با نفت و گاز ۶ میلیون و ۲۰۷ هزار و ۵۴۱ دینار و مهندسی عمران دومیلیون و ۹۳۷ هزار و ۵۱۰ دینار است.
https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3991442
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:15 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 065
روسيه كشورهاى افريقائى محل حضور و نفوذ ناتو را يكى يكي فتح مى كند
در شرایطی که جنگ در اوکراین از باخموت تا خرسون در جریان است، پوتین استراتژی تازه ای را با هدف تضعیف جناح جنوبی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در آفریقا تعریف کرده است.
مانور روس ها در حوزه آفريقائى ناتو
 رئیس جمهوری روسیه در نشستی که اواخر جولای در سن پترزبورگ با رهبران آفریقایی داشت، خطاب به آنها گفت که قاره سیاه به کانون جدید قدرت تبدیل شده است.
همزمان با سخنرانی پوتین، در نیجر کودتا شد، و بدین طریق ایالات متحده آخرین متحد امنیتی اش در منطقه ساحل را به نوعی از دست داد؛ بازیگری که میزبان هزار و صد سرباز آمریکایی است.
سال 2021، با وقوع کودتا در مالی، بازیگری که در همسایگی نیجر قرار دارد، زمینه برای حضور روس ها در این کشور هموار شد،
از همین رو بعد از وقوع کودتا در نیجر، بسیاری پرسیدند، آیا تحولات اخیر در این کشور آفریقایی برای مسکو فرصت ساز خواهد بود یا نه؟
شواهد نشان می دهد اگر پوتین فرمان ژئوپلیتیکی را در دستان خود به درستی نگاه دارد و هدایت کند، فرضیه افزایش حضور روس ها در قاره آفریقا محقق خواهد شد.
آن‌گونه که وال استریت ژورنال نوشته، در حال حاضر
در حال حاضر حداقل هزار مزدور روسی در مالی، هزار و 200 مزدور در لیبی
حداقل هزار نيروى مسلح خصوصى روسیه در مالی،
هزار و 200 مزدور در لیبی و هزار حنكنده در جمهوری آفریقای مرکزی فعالیت می کنند.
کرملین همچنین پروژه های اقتصادی و سیاسی اش را در بورکینافاسو، الجزایر، سودان، موزامبیک، زیمبابوه و اریتره کلید زده و گسترش داده است.
و هزار نيروى نظامى در جمهوری آفریقای مرکزی فعالیت می کنند.
در چنین شرایطی اگر غرب منفعل بماند، کرملین به راحتی قادر خواهد بود تا قاره سیاه را از آن خود کند.
 مقصد بعدی ماشین جنگی پوتین در آفريقا
نیروی اصلی روسیه فعال در آفریقا گروه واگنر است، گروهی شبه نظامی به رهبری یوگنی پریگوژین. واگنر، علیرغم شورش کوتاه مدت اش علیه نیروهای رسمى نظامى روس یکی از بااهمیت ترین بخش های ماشین جنگ جهانی مسکو محسوب می شود.
فتح نيجر نشان داد اين نيروها هنوز تابع پوتین و كرملين هستند
شواهد نشان می دهد که پوتین به واسطه توافق با پریگوژین جهت تمرکز بر آفریقا تا حدودی توانسته به جنگ قدرت حاکم بر کرملین پایان دهد.
رمز موفقیت پریگوژین خدماتی است که به رهبران آفریقا ارائه می دهد.
واگنر امنیت رژیم، مدیریت رسانه ها و کمپین های اطلاعات را تامین می کند.
فاوستین-آرچنج توادرا، رئیس جمهوری آفریقای مرکزی، ماه ژوئن، هنگام صحبت در باب رابطه اش با این گروه به مانور واگنر در این کشور اذعان کرد.

ماحصل انفعال غرب و ناتو
وقتی غرب به تماس کشورهای آفریقایی برای کمک پاسخ نمی دهد، واگنر از فرصت به نفع مردم اريقا و توسعه نفوذ روسيه استفاده می کند.
سال 2015، باراک اوباما، رئیس جمهوری وقت امریکا با پیش‌بینی اینکه پوتین در باتلاق گیر خواهد کرد، درخواست‌ها برای مقابله با مداخله روسیه در سوریه را رد کرد.
اما حضور روس ها در سوریه توازن قدرت را برخلاف خواست غرب تغییر داد.
از طرفی دیگر ورود نیروهای روس، ترکیه و اسرائیل را وادار کرد تا مواضع دفاعی شان را افزایش دهند.
این گزاره توضیح می دهد که چرا اسرائیل در برابر خواست غرب جهت تجهیز اوکراین مقاومت می کند.
علاوه بر این، حضور روسیه در سوریه موجب شد تا روابط مسکو و تهران نیز نزدیک تر شود تا جایی که دو بازیگر در حوزه نظامی همکاری نزدیکی با یکدیگر دارند.
به ادعای وال استریت ژورنال، پایگاه های روسیه در سوریه پس از آن به عنوان سکویی برای مانور پوتین در لیبی عمل کردند
و حالا به سان مرکز لجستیک برای عملیات در سودان فعالیت دارند.
به واسطه روابط گرم روسیه با هر دو طرف دركير در جنگ داخلی سودان،
واگنر یک طرح قاچاق سودآور برای استخراج طلا از العبیدیه و انتقال آن به پایگاه هوایی روسیه در حمیمیم در سوریه ایجاد کرده است.
طبیعتا حضور نیروهای روس در لیبی و سودان تجربه های بسیاری را در اختیار پوتین قرار داده است.

هراس ناتو و غرب از تکرار تاکتیک های روس ها در آفریقا
اگرچه نیروهای شبه نظامى روسیه با قدرت ارتش آمریکا قابل مقایسه نیستند،
اما از نظامیان دیگر کشورها قدرت بیشتری دارند. ا
ز همین رو انفعال واشنگتن در ارتباط با استقرار تعداد اندکی از نظامیان روس، می تواند توازن قوا در منطقه را تغییر دهد.
پس آنچه از منظر ناظران خطرناک است،  توسل روسیه به تاکتیک هایی است که در سوریه بدان ها متوسل شده بود.
نفوذ مسکو در قاره سیاه طبیعتا کنترل جریان انرژی، مهاجران آفریقایی و مواد معدنی را تحت تاثیر قرار داده بود و از این منظر برای اروپا با اهمیت بود.
علاوه بر این، حضور واگنر مانع از عملیات ضد تروریستی علیه اعضای ناتو در مالی و جاهای دیگر شد.
به باور تحلیگران در شرایط کنونی وزارت امور خارجه ایالات متحده كه در ىفريقا قافيه را باخته است؛ مى خواهد واگنر را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی معرفی کرده و توانایی ها و برنامه های منطقه ای اش را بازتعریف کند.
آمریکا تسلیحات پیشرفته و اقتصادی قدرتمند ولى شكننده دارد،
اما علیرغم این نقاط قوت، ده‌ها سیاست نظامی از هم گسیخته را اجرایی می کند.
ایالات متحده و شرکای این کشور در ناتو سعى مى كنند چنین اهدافی را هماهنگ کرده و انسجام راهبردی ایجاد نماید تا ائتلاف غربی در این قاره حضور موفقی داشته باشد.
سربازان روس خونین و کبود شده اند، اما کتک نمی خورند. پس امريكا اميددارد قبل از اینکه دیر شود، اهمیت آفریقا برای ناتو را بشناساند.
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:16 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 066
یک حقوقدان: وقتی در 35 عملیات تخریب، 60 نفر مجروح شده‌اند یعنی عملیات تخریب دچار اشکال و اشتباه فنی است
در دنیای امروز تخریب بلندترین برج‌ها و مجتمع‌های مسکونی بدون اینکه خون از دماغ کسی بیاید، تبدیل به یک امر عادی شده. آیا دستگاه قضایی نباید به این امر ورود می‌کرد که چطور در 35 عملیات تخریب، 60 نفر مجروح شده‌اند؟
https://www.asriran.com/fa/news/902300/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:17 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 067
ناشناخته:
خبركزارى روسيه به نقل از تلويزيون محلى كشور پرو: درخواست کمک سکنه یک روستا از ارتش بدلیل "حمله آدم فضایی ها"
به گزارش اسپوتنیک به نقل از شبکه تلویزیونی Al Rojo Vivo، سکنه روستای کوچکی در پرو یک ماه است که از "حمله آدم فضایی ها" ابراز نگرانی می کنند.
نكته: معلوم نيست جرا آدم فضائيها در روستاى دورافتاده اى با جند كلبه حصيرى ظاهر شده اند؟!؟
https://spnfa.ir/20230810/17238670.html
https://www.jpost.com/omg/article-754402
از وقتى كه در كنكره امريكا موضوع وجود آدم فضائيها تاييد شده است كزارشات متعددى از رؤيت آنها در سرتاسر جهان مخابره شده كه هنوزتاييد رسمى و قطعى نشده است
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:18 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 068
تفاوت رويكرد جدى عملياتي دولت تركيه با رويكرد تعلل دولت ايران درباره ساختمانهاى ناايمن
وزیر محیط زیست و شهرسازی ترکیه اعلام کرد برای آمادگی در برابر زلزله ، 600 هزار خانه در استانبول باید تخریب شود.
https://asrturkiye.com/600-%d9%87%d8%b2 ... a8-%d8%b4/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:18 pm

درسهاى زمانه شناسي محرم 1445 شماره 069
معاون وزیر نیرو: طالبان به ایران اجازه بازدید از سد کجکی را نداد
متاسفانه در این سفر، مقامات افغانستان اجازه بازدید از مخزن سد کجکی را که در تصاویر ماهواره‌ای مشخص است ذخایر آبی مناسبی دارد، به تیم فنی ایران ندادند.
https://www.asriran.com/fa/news/902999/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:19 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 001
نتانیاهو: در میانه موجی از عملیات به رهبری ایران هستیم
https://www.farsnews.ir/news/14020530001086/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:19 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 002
سرنوشت ارز ملى ايران در دست قيمت دلار است و قيمت دلار در ايران هم در هرات افغانستان تعيين مي شود!!!
قیمت دلار از کجا می‌آید، قیمت‌ها از هرات می‌آید. تا قبل از تحریم‌ها قیمت دلار در دبی مشخص می‌شد 
احوال بازار معاملات ارز از كزارش يك دلال ارز
کسانی که امروز سر خیابان منوچهری تهران می‌ایستند، قبلا در پاساژ افشار جمع می‌شدند. وسط پاساژ یک سکوی آهنی قرار داشت و صبح‌ها که می‌خواستند کار را شروع کنند، آقایی به اسم جمشید می‌رفت روی سکو و می‌گفت: «بسم‌الله، قیمت!»
این بنده خدا به قول معروف گاو پیشانی سفید شده بود. دولت هم هر وقت نوسان نرخ ارز از کنترلش خارج می‌شود، دو سه نفر را قربانی می‌کند. آن‌دفعه هم همین‌طور شد و خاک‌ها را روی جمشید ریختند. درست مثل آن بنده خدایی که به اسم سلطان سکه دستگیر و اعدامش کردند. او هم قربانی شد دیگر. خودش که نرفته بود سکه را از بانک مرکزی بدزدد. حتما خود بانک مرکزی به او سکه داده بود که بفروشد اما تا دیدند قیمت بالا رفته، گفتند او باعث گرانی شده و اعدامش کردند. به نظر من که او به دو طرف وصل بود. هم می‌دانست از چه کسی باید سکه بگیرد و هم می‌دانست باید به چه کسی بفروشد. همین‌ها که می‌دانست باعث کشته‌شدنش شد. جمشید بسم‌الله هم قربانی شد. بنده خدا هست اما سرطان گرفته و یک گوشه افتاده است.
دولت آن بالا نشسته و با سکه و دلار یا ماشین و بورس دارد بازی می‌کند و از این وسط نوسان می‌گیرد و کاسبی‌اش را می‌کند. دو سه سال پیش پول‌ها را کشیدند توی بورس. همان موقع هر کس دلار داشت، دلارش را ارزان فروخت و رفت داخل بورس. بعد بورس را پایین کشیدند و مردم از آن بازار آمدند به بازار ارز. دولت هم گران به آن‌ها دلار فروخت.
من با ۲۰ سال سابقه به شما می‌گویم همه این بازی‌ها زیر سر خود دولت است. نخ بورس و سکه و ماشین و دلار دست خودشان است و هر وقت بخواهد نخ یکی را شل می‌کند، نخ یکی را سفت می‌کشد. نوسان نرخ ارز دست دولت و به سودش است. شما استودیوم رفته‌ای؟ از آن بالا همه‌چیز معلوم است و خوب می‌بینی که کجا خالی مانده یا کی دارد اشتباه بازی می‌کند. دولت هم دارد از آن بالا نگاه می‌کند و به وقتش می‌فهمد که وقت دخالت است.
من ثابت می‌کنم که نوسان نرخ ارز ، بازی خودشان است. ببینید، اول مردم را از نظر روانی آماده می‌کند. بهمن سال ۹۶ که گفتند دیگر دلار نمی‌دهیم، قیمت دلار ۳هزار و ۶۷۰، هشتاد تومان بود. در عید ۹۷ رسید به ۵ هزار تومان. بعد همین‌طور رفت بالا و ظرف ۵ شش ماه رسید به ۲۰ هزار تومان. ولی باز به ده یازده هزار تومان برگشت.
دفعه بعد از ۲۰ تومان رفت روی ۳۰ هزار تومان. ذهن‌ها که آماده شد و خودش را روی دلار ۳۰ هزار تومانی بست، قیمت را به ۲۰ هزار و خرده‌ای برگرداندند. الان هم دلار را تا ۶۰ هزار تومان بالا بردند و بعد آوردندش روی ۴۰ و خرده‌ای هزار تومان. ذهن‌ها را برای دلار ۶۰ هزار تومانی آماده کرده‌اند.

http://www.ensafnews.com/428102/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:20 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 003
موج كرما در فرانسه و قطع برق به دلیل ناتوانی در خنک کردن تاسیسات هسته‌ای - آتش سوزی شدید در مناطق گردشگری فرانسه
اداره برق فرانسه نیز از قطعی برق  در بخش‌هایی از این کشور به دلیل ناتوانی در خنک کردن تاسیسات هسته‌ای در جنوب غربی فرانسه به دلیل موج شدید گرما و کاهش آب رودخانه‌های اطراف تاسیسات هسته‌ای خبر داده است.
آتش سوزی شدید در یکی از مناطق گردشگری فرانسه هم مرز با اسپانیا به ترک منطقه از سوی گردشگران و ساکنان منجر شد.  آتش سوزی ۵۰۰ هکتار زمین در منطقه  «پیرنه-اورینتال» نزدیک مرز فرانسه با اسپانیا را درنوردید. این آتش سوزی به دلیل هوای بسیار گرم، خشکسالی و بادهای شدید تا ۱۸۰ کیلومتر در ساعت به سرعت به روستاهای منطقه گسترش یافت. 
https://media.farsnews.ir/Uploaded/File ... toFree.jpg
http://fna.ir/3e8bay
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:20 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 004
محفل شناسي درون حاكميتي - محفل شَرِّيان = پروژه «مجلس انقلابی‌تر» = دنبال بائين كشيدن قايباف
 اینکه هدف اصلی جریان شریان چیست، سوالی است که با حدس و گمان می‌توان به آن پاسخ داد. اما براساس یکی از این گمانه‌ها، احتمالا ماموریت اصلی شریان به زیرکشیدن محمد‌باقر قالیباف از ریاست مجلس یا حتی ناکام گذاشتن او برای نشستن بر جایگاه هیات رئیسه مجلس در صورت ورود مجدد به مجلس شورای اسلامی است. موضوعی که دو روز پیش منصور حقیقت‌پور، مشاور سابق علی لاریجانی نیز در گفت‌وگو با انتخاب آن را تایید کرده است. او حتی تضاد این روزها‌ میان دولت و مجلس را تحرک سیاسی در استمرار حرکت خالص‌سازی می‌داند. حقیقت‌پور معتقد است خالص‌سازان، قالیباف را هم مانع می‌بینند و دنبال حذف او هستند؛ ازهمین‌رو این تضاد‌ها از نگاه او یک اختلاف واقعی است.
https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3995065
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:21 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 006
یک مسئله ریاضی حل کنید و یک میلیون دلار جایزه بگیرید = يك مسئله كه 164 سال است رياضيدانان جهان از حل آن عاجزند
فرضیه ریمان اولین بار در سال ۱۸۵۹ مطرح شد و یکی از دشوارترین و مهم‌ترین مسئله‌های حل‌نشده ریاضیات محض محسوب می‌شود
در صورتی که این فرضیه اثبات شود، حقایق بسیاری در زمینه اعداد اول، فاش خواهد شد‌ـ shutterstock/agsandrew
موسسه‌ای برای حل یک مسئله ریاضی که بیش از یک قرن است ریاضی‌دانان از اثبات آن درمانده‌اند جایزه‌ای یک میلیون دلاری گذاشته است.
به گزارش نیویورک پست، فرضیه ریمان را اولین بار برنهارت ریمان، ریاضی‌دان آلمانی، در سال ۱۸۵۹ مطرح کرد و یکی از دشوارترین و مهم‌ترین مسئله‌های حل‌نشده ریاضیات محض محسوب می‌شود.
این فرضیه بر اساس تابع زتای ریمان است و می‌گوید
«صفرهای تابع زتای ریمان فقط در اعداد منفی زوج حقیقی یا اعداد مختلط با بخش حقیقی ۲/۱ است». این فرضیه نتایج حاصل از توزیع عدد اول را نشان می‌دهد.
پاسخ به فرضیه ریمان یک «بله» یا «خیر» ساده است، اما راه‌های فرضی زیادی برای رسیدن به این پاسخ وجود دارد، و تمام آن‌ها به‌شدت دشوارند.
در صورتی که این فرضیه اثبات شود، حقایق بسیاری در زمینه اعداد اول، فاش خواهد شد.
شواهد زیادی ریاضی‌دانان را به این نتیجه رسانده است که فرضیه ریمان درست است، اما لازم است اثبات شود.
مت پارکر، ریاضی‌دان، توضیح می‌دهد که
اعداد اول پایه تمام اعدادند. او می‌گوید اعداد اول در ریاضیات مانند اتم در شیمی و آجر در صنعت ساخت‌و‌ساز است.
پارکر در ادامه می‌افزاید: «برای بررسی اعداد به عامل اول آن‌ها نگاه می‌کنید، به‌عنوان مثال ۶۳ حاصل ضرب ۳×۳×۷ است. اعداد اول عامل ضرب ندارند.»
بنابراین،  اگر فرضیه ریمان درست نباشد، بیشتر آنچه بشر در مورد ریاضیات می‌داند اشتباه است.
در ۱۶۴ سالی که از طرح فرضیه ریمان می‌گذرد، چند ریاضی‌دان سعی کرده‌اند آن را حل کنند، اما هیچ‌کدام به‌عنوان اثبات این فرضیه پذیرفته نشد.
اکنون، موسسه ریاضی کلی در ماساچوست به هرکس که بتواند این مسئله را به‌صورتی اثبات‌پذیر و موثق حل کند یک میلیون دلار جایزه می‌دهد.
در سال ۲۰۰۰، فرضیه ریمان را معمای هزاره نامیدند، یکی از هفت مسئله ریاضی که برای افزایش دانش ریاضی ضروری‌اند.
https://nypost.com/2023/08/19/riemann-h ... ium=social
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:21 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 007
مصطفی درایتی کارشناس مسائل سیاسی و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت:
(طبق معمول رويه حكومت در انتخابات) حاکمیت می‌خواهد اصلاح‌طلبان (و همه جناحهاى غير حكومتى) جوری در انتخابات حضور داشته باشند که ببازند/ پروژه خالص سازی همچنان ادامه دارد
https://aftabnews.ir/fa/news/857079/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:22 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 008
در سال ۲۰۲۲ تعداد میلیونر‌ها در سراسر جهان کاهش یافته است «به جز در فرانسه و ایران» كه افزايش يافته است!!!
https://aftabnews.ir/fa/news/856851/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:22 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 009
علی مطهری در صفحه توییتر خود نوشت:
از حدود ۷.۵ میلیارد دلار موجودی بلوکه شده ما در کره جنوبی، حدود ۱.۵ میلیارد دلار از ثروت ملی بر باد رفت!!!.
به خاطر طرح عجولانه حذف دلار در معاملات و کاهش ارزش پول کره در مقابل دلار، ۶ م. د آن به ما رسید یعنی حدود ۱.۵ میلیارد دلار از ثروت ملی بر باد رفت. بگذریم که از اینکه این پول هم فقط برای غذا و داروست و عزت ملی هم بر باد رفت.
اين مبلغ هم به ارز كره منتقل به بانك سوئيس شده كه در انجا تبديل به ارزسوئيس مي شود و بعد تبديل به ارزيورو مي شود و نهايتا منتقل به قطر براى خريدموارد ضروري دارو غذا مجاز است
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:23 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 010
بجاى خصوصي سازي = اختصاصي سازى = واكذارى به آشنايان حكومت = از سال68
خصوصی‌سازی به مفهومی که می‌شناسیم پس از جنگ جهانی دوم در دنیا طرح شد و در دهه ۱۹۸۰ در برخی از کشورهای توسعه‌یافته مانند انگلستان به ثمر رسید که نتایج موفقیت‌آمیزی هم داشت.
اما در دهه ۱۹۹۰ در آمریکای لاتین نوع دیگری از خصوصی‌سازی را شاهد بودیم که باعث شد بحث‌های علمی و فنی بسیاری درباره مفهوم و کارکرد خصوصی‌سازی تولید شود. در این دهه، برخی کشورهای آمریکای لاتین نتوانستند وام‌هایی که از موسسات بین‌المللی گرفته بودند را به موقع پرداخت کنند و بنابراین مجبور شدند بار دیگر از همین نهادهای بین‌المللی وام بگیرند تا وام‌های قبلی را تسویه کنند. در واقع این کشورها در چرخه بدهی افتادند و استقراض جدید برای تسویه استقراض قبلی را در دستور کار قرار دادند.
در فاصله سال‌های ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۶، واگذاری‌هایی که بدون نظارت و با راهبری شخصی وزرا انجام می‌شد، به فساد آلوده شد که رد پای آن را می‌توان در گزارش‌های رسمی متعدد مانند گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس یافت. از این دوره برخی با نام دوره اختصاصی‌سازی یاد می‌کنند چرا که بنگاه‌های دولتی به نزدیکان ساختار قدرت به ویژه در دولت واگذار شد.  
استفاده دولت نهم و دهم (احمدي نجاد) از ابلاغیه اصل ۴۴ برای پرداخت بدهی دولت به بخش عمومی غیردولتی، با عنوان رد دیون، واگذاری بخشی از اموال دولت تحت قالب سهام عدالت و فروش سهام شرکت‌های دولتی در بورس به بخش عمومی باعث انحراف خصوصی‌سازی شد.
اشاره کنم ۵ اقتصاددان منتسب به جریان اصلی اقتصاد (غربى) که برنده جایزه نوبل هم بوده‌اند، به همراه ۷ اقتصاددان روسی، نامه‌ای خطاب به بوریس یلتسین، رئیس‌جمهور وقت فدراسیون روسیه می‌نویسند و در آن اعتراف می‌کنند که تحلیل‌شان اشتباه بوده است و اگر رمزی در برتری مکانیسم بازار وجود داشته باشد، آن رمز در رقابت است و نه مالکیت.
ضلع دیگر شکست خصوصی‌سازی‌ها در ایران فقدان بخش خصوصی توانمند برای اداره بنگاه‌های بزرگ بوده است. واقعیت این است که بخش خصوصی توان مالی خرید بسیاری از بنگاه‌های عرضه شده را نداشته اما بخش عمومی غیردولتی با توجه به منابع در اختیارش راحت‌تر می‌توانسته وارد روند خرید بنگاه‌های بزرگ شود.
پرونده واگذاری دو کشت و صنعت مغان و نیشکر هفت‌تپه را بررسی کرده‌ام. در هر دوی این واگذاری‌ها که اکنون هر دو هم باطل شده و به دولت بازگشته، فرد خریدار با پدیده معارض برای زمین‌ها مواجه شده است. به عبارت دیگر دولت املاک و زمین‌هایی را به عنوان دارایی شرکت واگذار کرده که معارض جدی داشته است.
در هفت‌تپه، عشایر و روستاییان برای تعلیف دام‌های خود از زمین‌هایی استفاده می‌کردند که در صورت اموال به شرکت تعلق داشته است. بخشی دیگر از زمین‌های هفت‌تپه هم برای کاوش‌های باستان‌شناسی در اختیار وزارت میراث فرهنگی بوده است. یعنی خریدار، پول زمین‌هایی را به عنوان دارایی پرداخت کرده که امکان استفاده و بهره‌برداری از آن را نداشته است.  
در مورد کشت و صنعت مغان، زمین‌های چند روستا قبلا خریداری شده و ظاهرا وجه لازم هم پرداخت شده است اما طی سال‌های متمادی این زمین‌ها در اختیار روستاییان باقی مانده و توسط آنان بهره‌برداری می‌شده است. بدیهی است که وقتی دولت با قدرت خود نتوانسته با معارضین به توافق برسد، طبیعتا خریداران جدید نمی‌توانسته‌اند مساله را حل کنند

در پرونده واگذاری ایران‌ایرتور، این شرکت اول در اختیار بخش عمومی غیردولتی قرار می‌گیرد و به یکی از صندوق‌های بازنشستگی زیرمجموعه وزارت دفاع داده می‌شود. این شرکت نمی‌تواند مطالبات دولت را پرداخت کند و در نتیجه خلع ید می‌شود و ایران ایرتور دوباره در لیست واگذاری قرار می‌گیرد اما مالک جدید نمی‌تواند شرکت را تحویل بگیرد و حتی درگیری فیزیکی هم پیش می‌آید! بالاخره بعد از چند ماه این مساله با دخالت وزرا حل و فصل می‌شود. با این‌حال بخشی از اموال شرکت که متعلق به خریدار جدید بوده است به او تحویل داده نمی‌شود از جمله ۵ فروند هواپیمای توپولف که هیچ‌گاه به مالک جدید داده نشده در حالی که او باید بدهی ارزی خرید این هواپیماها را بپردازد. همچنین ساختمان اداره مرکزی ایران‌ایرتور در اختیار مالک خلع ید شده پیشین می‌ماند و ساختمانی دیگر با ارزش پایین‌تر در منطقه‌ای دیگر به مالک خصوصی جدید تحویل داده شده است.
این یعنی دولت حتی توان لازم را برای واگذاری آن‌چه خودش قیمت‌گذاری کرده، ندارد. مالک خصوصی ایران‌ایرتور وقتی بنگاه را در اختیار می‌گیرد با بدهی نسبتا سنگین به شرکت‌های خدماتی صنعت هوایی مواجه می‌شود در حالی‌که این بدهی‌ها در دفاتر و صورت‌های مالی شرکت ثبت نشده است.
و جندين برونده ديكر خواندني
http://www.ensafnews.com/426697/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:23 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 011
بيست روز از ربوده شدن 18 زائر عراقي در ايران مى كذرد؛ و نه دولت عراق و نه سفارتشان در تهران توجهى نكرده اند
زنجیر شده در داخل غار در غرب ايران: حقیقت ربودن عراقی ها توسط یک باند در ایران چیست؟ شهادت وحشتناک از بصره (فیلم)
 2023-08-23 | 15:23
5 مایل (بصره) 964
دو نفر از استان بصره گفتند که بستگانشان پس از ربوده شدن از مکان‌های گردشگری در اقلیم کردستان توسط یک باند مستقر در ایران مورد شکنجه وحشیانه قرار گرفتند و توضیح دادند که تعداد عراقی‌های ربوده‌شده در «غار ناشناس» تاکنون افزایش یافته است. 18 عراقی از شهرهای مختلف.
شبکه‌های اجتماعی کلیپ‌های تکان‌دهنده‌ای از مردان جوان منتشر کردند که از گردن و دست‌هایشان زنجیر شده بودند، در حالی که یک فرد ناشناس با خشونت به سر آنها ضربه می‌زند.
سه مرد جوان در حالی که از غاری در مکانی نامعلوم از طریق تلفن با خانواده‌هایشان ارتباط برقرار می‌کردند در کلیپ دیگری ظاهر شدند و نشان دادند که ربوده شده و تحت شکنجه قرار گرفته‌اند.
کارشناس فنی در شبکه 964 گفت : آنچه تاکنون در مورد این کلیپ ها می توان گفت قدیمی نبودن آنها است، اما بررسی موقعیت و شرایط ضبط آنها دشوار است.
به گفته نزدیکان، 20 روز پیش تعدادی از جوانان عراقی از اماکن گردشگری اقلیم کردستان ربوده شدند و این باند برای هر فرد ربوده شده 10 هزار دلار باج می خواست.
این دو نفر به خبرنگار شبکه 964 در بصره گفتند: اعضای باند از طریق اپلیکیشن واتس اپ با خانواده های ربوده شده در ارتباط بودند که به خانواده ها کمک می کرد تا مکان خود را ردیابی کنند و مشخص شد که آنها در ایران هستند.
شیخ قبيله (مهدی ابوموسی) یکی از بستگان ربوده شدگان به شبکه 964 گفت :
یکی از جوانان طایفه ام و پس از دو روز عدم ارتباط با او، اعضای باند کلیپ هایی از شکنجه او ارسال کردند و برای آزادی او باج خواستند.
ما 10000 دلار به حساب های بانکی در ترکیه برای باند انتقال دادیم، اما بعد از آن تماس قطع شد. 30 روز می گذرد و ما از جوان چیزی نمی دانیم.
آدم ربایان از طریق واتس اپ در حال ارتباط بودند و ما توانستیم از موقعیت آنها در مرز ترکیه، ایران و عراق در منطقه کوه های خوی در استان آذربایجان غربی مطلع شویم.
ما به مقامات عراقی اطلاع دادیم، اما آنها یک انگشت تکان ندادند، برای کمک به ایران و سفارت عراق در تهران رفتم، اما هیچ همکاری دو طرف پیدا نکردم.
مرتضی البطاط - عموی یکی از ربوده شدگان به شبکه 964:
برادرزاده ام موسی کاظم ربوده شده روز ۲۲ مرداد از طریق گذرگاه شلمچه برای زیارت امام رضا در مشهد به ایران رفت.
بعد از دو روز ارتباط با او قطع شد و معلوم شد که او در ایران ربوده شده است که اعضای باند با ما تماس گرفتند و 7 هزار دلار به عنوان باج خواستند و ما مبلغ را به حسابی در ترکیه واریز کردیم. ارتباط با آنها نیز قطع شد.
https://964media.com/203475/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:24 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 012
ترامپ : از ترس فرارم به روسیه، برای من وثیقه تعیین کردند!
asriran.com/003nFs
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:24 pm

.
درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 013
روزنامه جمهوری اسلامی:
قیمت بنزین «چند لا پهنا» با مردم حساب شده؛ قبول ندارید حساب کنید!
https://www.etemadonline.com/tiny/news-628801
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:25 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 014
توجه به به منع تبرج و برهنكى و حفظبوشش در ميان زنان اسرائيلى بعد از بيروزى انقلاب اسلامى ايران(با فاصله يكساله از ايران)؛ و شروع تجمعات شبيه مهسايى به عنوان آزادى (با فاصله يكساله از ايران)
خبرنگار خبرگزاری فرانسه در اسرائیل در این گزارش خود نوشته است: "در اسرائیل از دهه 80 میلادی (بساز بيروزى انقلاب اسلامى در ايران) در مناطقی که افراد یهودیان ارتدوكس(ملتزممذهبى) اکثریت آنها را تشکیل می دهند میان زنان و مردان در اتوبوس ها تفکیک اعمال می کنند". اين یهودیان تفکیک جنسیتی را به صورت جدی میان زنان و مردان اعمال می کنند.
خبرگزاری فرانسه اضافه کرد: به تازگی جداسازی زنان و مردان در اسرائیل افزایش یافته است.
رسانه های اسرائیل نوشته بودند بسیاری از رانندگان اتوبوس های عمومی شهری در شهرک بنی براک در هفته های اخیر زنان را مجبور کردند در بخش عقب اتوبوس بنشینند
در یکی از این گزارش ها آمده است راننده یکی از اتوبوس های عمومی از تعدادی از دختران نوجوان که شوار جین و پیراهن های بدون آستین و رکابی پوشیده بودند خواست در انتهای اتوبوس بنشینند و خود را بپوشانند.
در برابر اين وضعيت منع تبرج باسابقه40ساله در اسرائيل؛ اخيرا حركتها و تجمعاتى (شبيه تجمعات مهسايى در ايران) به عنوان اعتراض به جداسازى و دفاع از آزادى و حقوق زن در اسرائيل رخ مى دهد!!!
 خبرگزاری فرانسه نوشت: صدها زن یهودی اسرائیلی علیه تفکیک زنان و مردان در وسایل حمل و نقل عمومی در یکی از شهرهای اسرائیل تجمع و اعتراض کردند.
زنان اسرائیلی در شهر کوچک بنی براک؛ در نزدیک تل آویو که محل زندگی یهودیان مذهبى است دست به تظاهرات زدند. آنها علیه چیزی که آن را "تبعیض جنسیتی علیه خود در وسایل حمل و نقل عمومی" می خوانند تظاهرات و اعتراض کردند.
در این تظاهرات زنان شعار دادند " دموکراسی بدون تساوی وجود ندارد" و " ما مساوی هستیم".
 یکی از این زنان شرکت کننده در تظاهرات نویسنده 63 ساله به نام کالانیت کین به خبرنگار خبرگزاری فرانسه گفت: "می توانیم هر جایی بخواهیم بشینیم...". (منظورنشستن مخلوط و در هم)
جمعیت اسرائیل حدود 10 میلیون نفر است که 2 میلیون نفر ، عرب های فلسطینی تبار مسلمان و مسیحی هستند و بقیه یهودی اند. خبرگزاری فرانسه اضافه کرد: یهودیان مذهبی بیش از 10 درصد از کل ساکنان اسرائیل هستند. 
البته آمارها برحسب كرايش منبع آمار متغير است؛ جه درباره جمعيت فلسطسينيها جه درصد مذهبي هاى يهودى،
همين كه موج اخير مهاجرات يهوديان از اسرائيل به كشورهاى ديكر؛ سبب نكرانى حاكمان اسرائيل (بخاطر ازدست دادن اكثريت در اسرائيل) شده است نشان مى دهد كه درصد يهوديان 80درصد نبوده و با فلسطينيان تقريبا مساوى است و بقدرى بسيار شكننده است كه با جند هزارمهاجرات يهودى نكران فقدان اكثريت هستند.
00343179

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 015
افسر اطلاعاتی آمریکا: از اوکراین کشوری کوچک باقی خواهد ماند
یکی از افسران اطلاعاتی سابق آمریکا هشدار داد در صورتی که اوکراین در آینده نزدیک وارد مذاکرات صلح با روسیه نشود، بخش‌های زیادی از این کشور از دست خواهد رفت.
https://www.farsnews.ir/news/14020605000997/
00343179

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 016
فرانسه مدعى مهد تمدن و آزادى زنان = نمونه حكومت مهسايي = تعرض به محجبه ها
پوشیدن عبایه اسلامی برای دختران در مدارس فرانسه ممنوع شد
https://www.farsnews.ir/news/14020605001067/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:32 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 017
نحوه توليد دمپایی های جدید اسبورت صادراتى درباكستان
https://asrturkiye.com/?p=31105
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:32 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 018
حضور ده‌ها عالم مسلمان از فلسطین در نماز جماعت حرم امام حسین (عليه السلام)
https://www.mashreghnews.ir/news/1521511/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:33 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 019
واکنش علی مطهری به اخراج اساتید از دانشگاه:
این رویه زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست/ شهید مطهری بعد سخنرانی تند شب 15 خرداد علیه شخص شاه از تدریس در دانشگاه محروم نشد
علی مطهری، نایب رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی، به جماران گفت: گاهی افرادی به خاطر مواضع اجتماعی و سیاسی خودشان دچار قطع همکاری با دانشگاه و اخراج می‌شوند. به نظر من این پسندیده نیست. اگر یک استاد کار خودش را خوب انجام می‌دهد، درس خودش را خوب تدریس می‌کند و در ساعت کلاس تلاش ندارد که خارج از موضوع درس، افکار و اندیشه‌های اجتماعی و سیاسی خودش را تبلیغ کند ولی در عین حال مواضعی مخالف با برخی سیاست‌های نظام داشته باشد، نباید او را اخراج کنیم.
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1605732
00343179

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 020
علی مطهری: دولت رئیسی قدردان اختیاراتی باشد که به او تفویض شده؛ مثل مذاکره مستقیم با آمریکا و توافق با آژانس/ به دولت روحانی هرگز چنین اختیاراتی داده نمی شد
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1597897
نكته: دكتر مطهرى با نشر اين مطلب ضمنابه مردم اطلاع داده كه انكه حاكميت به او اجازه توافق با امريكا و ازانس است دولت سيزدهم است نه دولت روحاني = وتوافق ووو مجاز شده وو
00343179

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 021
شدت كرفتن منازعات محافل سياسي درون حاكميتي
https://38563942.khabarban.com/
00343179

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 022
درمصاحبه با خبرنكاران = فرمان رئيسي به ارز ودلار:
قیمت ارز و دلار نباید تاثیری روی زندگی و سفره مردم داشته باشد!!!
https://fa.shafaqna.com/news/1639030/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:34 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 023
مقام روس: بزرگترین هاب صادرات غلات از روسیه در ایران ایجاد می شود
https://spnfa.ir/20230329/15247731.html
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:34 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 024
طبق آمار اخیر بانک جهانی GDP ایران چیزی حدود 420 ملیارد دلار و GNP ایران حدود 1900 ملیارد دلار بوده است
به گزارش اسپوتنیک روسيه: علیرغم همه تحریم هایی که ایالات متحده بر علیه ایران اعمال کرده و کشورهای متحد آمریکا در اعمال آن بر علیه ایران همکاری کرده اند ایران موفق شده نه فقط طی این چند سال با اقتدار در مقابل آنها بایستند بلکه حتی یکی از اقتصاد های نسبتا خوب را نیز داشته باشد.
طبق آمار اخیر بانک جهانی GDP ایران چیزی حدود 420 ملیارد دلار و GNP ایران حدود 1900 ملیارد دلار بوده، آن هم در حالی که ایران ذیل شدید ترین تحریم های بین المللی قرار دارد.
این تازه آمار و ارقام رسمی است
در حالی که بسیاری از اینهایی که با ایران داد و ستد دارند به خوبی می دانند بخش بزرگی از اقتصاد ایران به دلیل تحریم ها امروزه به اقتصاد غیر رسمی تبدیل شده و در آمار و ارقام از آن صحبت نمی شود.
آیا میدانید این به چه معنا است؟
یعنی آمریکا باید سرش را زیر زمین کند.
با این همه دبدبه و کبکبه و سر و صدا که فلج کننده ترین تحریمها را بر علیه ایران وضع کرده ایران موفق شده چنین تولید ناخالص ملی و گردش مالی را داشته باشد.
عملا همه کشورهای جهان این مساله را رصد می کنند و متوجه می باشند که بازار ایران یک طرف و بازار کل کشورهای دیگر غرب آسیا یک طرف دیگر.
ايران کشوری است که در آن بیش از 1900 ملیارد دلار در شرایط تحریم داد و ستد شود یعنی بهشت سرمایه گذاری و تجارت برای همه.
در مسایل اقتصادی درآمد مهم است ولی آنچه بیشتر مهم است گردش مالی می باشد، این گردش مالی میتواند قدرت یک اقتصاد را نشان دهد و ایران کشوری است که گردش مالی بالایی دارد و ایرانی ها بسیار دارا هستند.
البته نمی خواهم بگویم اوضاع اقتصادی گل و بلبل است
ولی کافی است همین فردا صبح در ايران مثلا اعلام کنند که فلان ماشین را می خواهیم در بورس بفروشیم، آن هم دو سه برابر قیمت اش در کشورهای همجوار،
ظرف چند ساعت چندصد هزار نفر نقدا پول واریز می کنند تا ماشین را ندیده بخرند.
در کشورهای همجوار، حتی آنهایی که ادعای ثروتمند بودن دارند، آنقدر گردش مالی پایین است که همان ماشین را با نصف یا یک سوم قیمت ایران به صورت اقساطی به زور می توانند بفروشند.
اینکه مثلا یکی دوتا شیخ پولدار بروند ماشین های لوکس آنچنانی بخرند و یا خانه های آنچنانی داشته باشند یا ... به معنای دارا بودن جامعه نیست، این افراد تعدادشان محدود است و برای تجار بزرگ جاذبه ندارند.
در واقع به همین دلیل هم می باشد که امروزه می بینیم کشورهای شرقی به دنبال آن هستند که ایران را در مجموعه های اقتصادی خود وارد کنند وغربی ها به دنبال آن هستند که به ایرانی ها بگویند اشتباه کردند و می خواهند ایرانی ها آنها را ببخشتند ودوباره از سر شروع کنند.
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:35 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 025
دیروز 790 پرواز خروجی و 785 ورودی در فرودگاه های بریتانیا به دلیل مشکلات سیستمی لغو شد.
https://spnfa.ir/20230829/17505401.html
00343179

.
درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 026
بریکس 2023- نشستی که جهان را تغییر داد
https://spnfa.ir/20230829/17507399.html
00343179

.
درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 027
سزیم، در اختیار ایران (فلزی ارزشمندتر از طلا برای آمریکا)
https://spnfa.ir/20230828/17496570.html
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:36 pm

.
درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 028
در اين ماه آگوست2023، اولین اکسپدیشن (سفر علمى) روسیه در قطب شمال پس ۴۰ سال آغاز شد. ۷۰۰ دانشمند براى انجام 200تحقيق یک سال به طور کامل در آنجا خواهند بود.
https://spnfa.ir/20230828/17492178.html
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:36 pm

.
درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 029
عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه سنيان زاهدان در خطبه نماز جمعه ايام عاشورا:
تجلیل و تکریم از امام حسین‌(عليه السلام) و لزوم نصرت حضرت وشهادت همراه حضرتش
«یزید اهل گفت‌وگو، انتقاد و قابل اصلاح نبود و مصیبتی بود که جهان اسلام را گرفتار خودش کرد و برای همین حسین‌بن‌علی، علیه او قیام کرد... متاسفانه افرادی که امام حسین را دعوت کرده بودند، به‌خاطر طمع دنیا و ترس از جان‌شان نقض عهد کردند و بسیاری با لشکر یزید همراه شده و علیه امام حسین جنگیدند. وقتی امام حسین به صحرای کربلا رسیده بود، یزیدی‌ها جلوی ایشان را گرفتند و گفتند که باید تسلیم بشوید تا شما را به‌عنوان اسیر نزد یزید ببریم...
حادثۀ کربلا یکی از تلخ‌ترین حوادث بود. در طول تاریخ در جنگ‌هایی که برای حکومتداری و دنیا اتفاق افتاده، بسیاری از علما و صالحین و اولیاءالله کشته شده‌اند، اما نوع شهادت سیدنا حسین رضی‌الله‌عنه کم‌نظیر است. در حادثۀ کربلا فرزند رسول‌الله ‌ به شهادت رسید؛ کسی که آن‌حضرت بسیار او را دوست داشت. دوستی با اهل‌بیت جزو ایمان و اعتقاد اهل‌سنت است،
اما نکتۀ بسیار مهم آن است که همۀ ما؛ شیعه و سنی، علاوه‌بر اظهار محبت با اهل‌بیت، از سیرۀ امام حسین و اهل‌بیت نیز اتباع کنیم. ما از حادثه‌ای که برای امام حسین پیش آمده بسیار ناراحت هستیم. اگر ما در آن روز می‌بودیم، در کنار امام حسین با ظالمان می‌جنگیدیم و خودمان را برای دفاع از ایشان به کشتن می‌دادیم؛ این یک اعتقاد است، زیرا شهادت در کنار امام حسین بزرگ‌ترین شرف و افتخار است.»
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:37 pm

.
درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 030
روزنامه لبنانی الجمهورية:
آمریکا به حق ایران برای داشتن نفوذ منطقه‌ای اعتراف کرده است
یک روزنامه لبنانی نوشت، آمریکا معترف است که ایران حق دارد چارچوبی برای نفوذ منطقه‌ای خود، بنا کند؛ لذا فرانسه دریافته، وقتی آمریکا این واقعیت را پذیرفته، بهترین گزینه همراهی با حزب الله در لبنان است.
https://www.mashreghnews.ir/news/1521925/
00343179

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 031
به زلنسکی در نقشه نشان داده شد که باقيمانده اوکراین تقسيم شده و در چه سرحدات باقی خواهد ماند.
به گزارش اسپوتنیک، سوسکین مشاور رئيس جمهور سابق اوكراين کوچما: غرب پس از شکست نیروهای مسلح اوکراین، اوکراین را به قطعات تقسیم خواهد کرد.
متحدین غربی پس از شکست قوای مسلح اوکراین، سرزمین اوکراین را بین خود تقسیم خواهند کرد.
او گفت: "به اصطلاح دوستان (پولند، هنگری، رومانیا، بلغاریا، اسلواکیا، مولداوی) تکه های کامل اوکراین را خواهند زد.
00343179

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 032
جزئیات فاش شده از توافق امنیتی ایران و عراق
منابع عراقی جزئیات بیشتری از توافق امنیتی میان ایران و عراق درباره برچیدن بساط گروه‌های تروریستی را فاش کردند.
https://www.mashreghnews.ir/news/1522064/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:38 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 033
وعده کاندیدای ریاست جمهوری امریکا برای بخشیدن خاک اوکراین به روسیه = افشاى واقعيت وضعيت اوكراين وامريكا دربرابر روسيه
ویوک راماسوامی کاندیدای حزب جمهوری خواه امریکا در انتخابات داخلی این حزب برای رقابت سال ۲۰۲۴ میلادی در سخنرانی خود جملات عجیب و جنجالی را در خصوص جنگ اوکراین بیان کرده است.
ویوک در جمع طرفداران خود وعده داد در صورتی که در انتخابات نهایی سال ۲۰۲۴ به عنوان رئیس جمهور امریکا انتخاب شود، کلیه مناطقی از اوکراین را که در حال حاضر در کنترل روسیه قرار دارد به عنوان خاک روسیه به رسمیت خواهد شناخت.
پیش از این نیز دونالد ترامپ بارها در سخنرانی های خود وعده داده بود به محض پیروزی و ورود به کاخ سفید در ۲۴ ساعت جنگ اوکراین را پایان داده و بخش هایی از خاک اوکراین را به روسیه اهدا خواهد کرد تا از ادامه حملات خود منصرف شوند.
00343179

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 034
آخرین تحولات سوریه؛ شکست آمریکا در اوکراین و آفریقا؛ عقده گشایی علیه سوریه / دلیل نا آرامی‌های اخیر استان سویدا چیست؟ +نقشه و تصاویر
برخی کارشناسان تحرکات اخیر در خاک سوریه را انتقام کاخ سفید علیه کرملین و عقده گشایی علیه دولت سوریه پس از شکست در اوکراین و غرب افریقا می دانند.
https://www.mashreghnews.ir/news/1521465/
00343179

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 035
آخرين تحولات آفريقا = سلسله كودتاهاى عليه غرب وفرانسه و الان كودتا در هشتمين كشور = گابن
این کودتا، هشتمین کودتا در مناطق غربی و مرکزی قاره آفریقا و کشورهای تحت مستعمره فرانسه در ۳ سال گذشته است. آخرین کودتای نظامی در آفریقا مربوط به کشور نیجر است که در ۲۶ جولای گذشته صورت گرفت.
گابُن کشوری در غرب آفریقای مرکزی است که در کنار خلیج گینه و در سواحل شرقی اقیانوس اطلس قرار گرفته و با کشورهای جمهوری کنگو، کامرون و گینه استوائی همسایه است. گابن از سال ۱۸۸۶ از مستعمرات استوایی فرانسه در آفریقا بود که ۱۷ اوت ۱۹۶۰ استقلال خود را از فرانسه به دست آورد.
این کشور یکی از مهمترین متحدان فرانسه در آفریقای مرکزی به شمار می‌آید که از سال ۲۰۰۹ تحت ریاست‌جمهوری علی بونگو اداره می‌شود.
این کودتا، هشتمین کودتا در مناطق غربی و مرکزی قاره آفریقا از سال ۲۰۲۰ به بعد به شمار می‌آید. آخرین کودتا، مربوط به نیجر است که در ۲۶ ژوئیه صورت گرفت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، علی بونگو به مدت ۱۴ سال در منصب ریاست جمهوری گابن بوده است. او اولین بار در سال ۲۰۰۹ پس از فوت «عمر بونگو» پدرش به ریاست جمهوری رسید. پدر او به مدت ۴۱ سال بر گابن حاکم بود.

موضع ناتوان وضعيف فرانسه در برابر حوادث كودتا در كابن
در اولین واکنش مقام‌های ارشد فرانسوی به کودتا در گابن، «الیزابت بورن» نخست‌وزیر فرانسه اعلام کرد که کشورش از نزدیک در حال رصد تحولات گابن است.
در شرایطی که مخالفت‌های با مواضع مداخله جویانه پاریس در امور قاره آفریقا و مستعمرات سابق فرانسه ادامه دارد، این رسانه فرانسوی خبر داد، «اظهار نظر بورن اولین واکنش فرانسه به عنوان قدرت استعماری سابق در گابن است؛ کشوری که نفوذش در آفریقا بر اثر کودتاهای اخیر تضعیف شده؛ کودتاهایی که دولت‌های دوست (فرانسه) را سرنگون کرده است».

نكرانى امريكا براى تضعيف دموكراسي در كابن!!!
https://www.mashreghnews.ir/news/1522364/

خیزش آفریقا علیه فرانسه / کودتاهای جدید در راه است / حمايت مردم از كودتا در كابن
یک کارشناس مصری با اشاره به تحولات کشور آفریقایی گابن گفت: این تغییرات به بیداری مردمی در قبال حضور فرانسه، در این قاره مربوط می‌شود.
آنچه در گابن و نیجر رخ می دهد از تحولات کشورهای؛ مالی، بورکینافاسو، چاد و منطقه ساحل و به طور کل صحرا جدا نیست 
https://www.mashreghnews.ir/news/1522316/

عزاداری فرانسه و دولت های غربی برای اخراج از آفریقا
https://www.mashreghnews.ir/news/1522345/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:39 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 036
سیاستمدار اوکراینی: آمریکا، اوکراینی‌ها را زباله می‌داند
مشاور رئیس‌جمهور اسبق اوکراین، با انتقاد از نگاهی که مقامات آمریکایی به سربازان اوکراینی دارند، گفت که آمریکا به چشم زباله به اوکراینی‌ها می‌نگرد و آنها را بی‌ارزش می‌داند.
https://www.farsnews.ir/news/14020602000463/
00343179

.
درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 037
تولید کولر آبی بدون پمپ و تسمه با کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی
محصولی که صدای کمتری تولید می‌کند و خروجی هوای بالایی دارد، و موتورش علاوه بر انجام کار پمپ، خنک کنندگی بالایی هم دارد.
https://www.farsnews.ir/lorestan/news/14020606000467/
موتور این کولر (BLDC) و از نوع مغناطیس دایم است که بدون استفاده از تسمه، با پره‌ها هم محور شده و به صورت ((direct drive کار می‌کند و با بهره گیری از (inverter drive) ضمن امکان کنترل کامل موتور، از کل اجزای برقی کولر محافظت شده و جریان مصرفی موتور در حداکثر ظرفیت ۲.۷ آمپر است.
https://www.mehrnews.com/news/5548936/
.
00343179

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 038
افزایش ۴۰ درصدی واردات گاز اروپا از روسیه از زمان جنگ اوکراین
آمارها نشان می‌دهند کشورهای عضو اتحادیه اروپا از زمان آغاز جنگ اوکراین واردات گاز مایع از روسیه را تا ۴۰ درصد افزایش داده‌اند.
https://www.farsnews.ir/news/14020608001045/
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:40 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 039
ترامپ پیش بینی کرد که: آمریکا به جمهوری موز فروش به رهبری یک فاشیست تبدیل شود
https://spnfa.ir/20230831/17533599.html
00343179

پستتوسط 00343179 » دوشنبه ژانويه 06, 2025 11:40 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 040
علل کودتا ها در آفریقا = ادامه رفتار استعمارى كشورهاىى مانند فرانسه
پس از اعلام کودتا گروهی از مردم در تایید کودتا تظاهرات کردند و علیه فرانسه شعار دادند. این کودتا در شرایطی اتفاق افتاد که ایکواس (مجموعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا وابسته به كشورهاى استعمارى غربى اروبا و امريكا) در برابر کودتا در کشور نیجر این بار تهدید به دخالت نظامی برای بازگرداندن نظام سابق کرد.  در تظاهرات مردمی در کشورهای کودتا زده آفریقا اقداماتی صورت می گیرد که نشان دهنده برداشت مردم از علت عقب ماندگی آنهاست. در نیجر پدیده آتش زدن پرچم فرانسه به شدت شایع شد دولت جدید نیجر به محض اعلام اخراج سفیر فرانسه از این کشور، مردم در برابر سفارت فرانسه تجمع کرده و بر ضد فرانسه شعار دادند.

علیرغم اینکه سازمان ملل متحد پدیده استعمار را پس از جنگ دوم جهانی تقبیح کرد و کمیته ای برای تصفیه استعمار در سطح جهان تشکیل داد اما عملا کاری واقعی در این زمینه از پیش نبرد و در اواخر دهه هفتاد قرن گذشته با ادعای پایان یافتن پدیده استعمار، این کمیته را منحل اعلام کرد. واقعیت امروز جهانی این است که استعمار همچنان مانند زالو به جان جوامع مختلف در همه قاره ها با شکل های جدیدی ظهور و بروز داشته و جامعه بین المللی مسئولیت دارد تا برای از بین بردن این مناسبات غیر انسانی اقدام جدی کند و زمینه زندگی شرافتمندانه را در جهان گسترش دهد.

اینکه چرا این منطقه از آفریقا و جهان همچنان کودتا خیز است به اعتقاد کارشناسان سیاسی این وضعیت بر می گردد به شرایط سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی حاکم بر این کشورها است. این منطقه دارای ثروت های معدنی، فلزی، سنگهای گران بها و مزارع عظیم کاکائو و میوه های استوایی بسیاری است و در صورت توسعه می توانند درآمد های خوبی کسب کنند و شرایط خوب و آبرومندی داشته باشند. به عنوان نمونه کشور گابن که اخیرا در آن کودتا شد، کشور ثروتمندی است و از صادرکنندگان نفت وعضو اوپک است و در آمد ناخالص ملی آن از 24 میلیارد دلار در سال تجاوز می کند. جمعیت این کشور کمی از دو میلیون بیشتر است و درآمد سرانه آن 8800 دلار است و با این آمار باید یک کشور مرفهی باشد اما عملا اینگونه نیست . جالب اینجاست که کشورهای گینه، بورکینافاسو، و مالی از لحاظ درآمد ناخالص ملی در سطح جهان همگی بالاتر از گابن هستند. البته جمعیت این کشورها بیشتر است اما امکانات پیشرفت قطعا وجود دارد. علت اصلی عقب ماندگی این کشورها پدیده استعمار است که همچنان با داشتن پایگاه های نظامی بر این کشورها سلطه دارد وتلاش می کند با مدیریت سیاسی این کشورها، امکانات آنها را غارت کند. در گابن نفت و معادن این کشور همگی در دست شرکت های فرانسوی است و از بونگو به عنوان متحد اصلی پاریس نام برده می شود. حتی در کشور فقیری مانند نیجر که در صحرای بزرگ آفریقا و نه سواحل آن قرار دارد از امکانات عظیم معدن اورانیوم برخوردار است که فرآیند استخراج و صادرات آن منحصرا در دست فرانسه است و عملا این سلطه و انحصار مانع از تاثیر گزاری فرایند اقتصادی در زندگی اجتماعی می شود.
حسین رویوران: استاد دانشگاه تهران دانشکده مطالعات جهان
00343179

پستتوسط 00343179 » سه شنبه ژانويه 07, 2025 8:30 pm

درسهاى زمانه شناسي صفر 1445 شماره 041
فرزند قذافي محل زندانهاى امام موسى صدر را در طول 45سال كذشته فاش كرده است
http://www.ensafnews.com/433978/
برخلاف افراد و مسئولان و چهره‌های سیاسی متنفذ ايرانى بيوسته بر طبل شهادت كوبيده اند
هانیبال قذافی فرزند معمر قذافی حاکم معدوم لیبی، پس از دستگیری در لبنان، اطلاعات مهمی را درباره زندان‌های سری امام موسی صدر در دوره‌های مختلف در اختیار زاهر حماده، قاضی پرونده قرار داد.
مجموعۀ این اطلاعات، فرضیه شهادت در ابتدای ربایش و حتی تا سال‌ها پس از آن را رد کرد و بار دیگر دلایل امنیتی و حقوقی و اخلاقی مرتبط با پیگیری آزادی امام موسی صدر و دو همراهش را به همۀ طرف‌ها یادآور شد.
00343179

قبليبعدي

بازگشت به درسهای زمانه شناسی

Aelaa.Net