صنعت طيب

گیاهی که به لاستیک تبدیل می‌شود

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه ژوئن 14, 2015 10:02 pm

گیاهی که به لاستیک تبدیل می‌شود


به گزارش گروه اجتماعی مشرق، با اینکه قاصدک برای باغبانان به عنوان یک گیاه معضل محسوب می‌شود اما دانشمندان با استفاده از ریشه این گیاه، لاستیک خودرو می‌سازند.

Image

دانشمندان در موسسه «فرائنهوفر» در «مونستر» آلمان، که یک موسسه زیست شناسی مولکولی و بوم شناسی کاربردی است، نوعی از قاصدک بومی ویژه قزاقستان که در ریشه اصلی آن مایع شیری رنگ حاوی ذرات لاستیک وجود دارد را پرورش می‌دهند.

بر اساس گزارش شبکه خبری یورونیوز، «دیرک پروفر» مدیر پروژه در این انستیتو گفت: همانگونه که می‌بینید اطراف ما پر از بوته قاصدک است.

وی افزود: ما در جستجوی ژن‌هایی هستیم که بیوسنتز لاستیک دارند و به این ترتیب خواهیم توانست به بوته‌های جدیدی دست یابیم که به تولید لاستیک‌های با ثبات‌تر می‌انجامد.

محصول طبیعی به دست آمده از این طریق، کیفیتی مانند لاستیک‌هایی دارند که از کشورهای نیمه گرمسیری وارد می‌شوند و در ساخت تایر به کار می‌روند اما برخلاف لاستیک‌های معمولی، بوته این لاستیک‌ها در اروپا بهتر کشت می‌شوند و رشد می‌کنند و برداشت آنها نیز با صرفه‌تر است؛ قیمت رو به افزایش لاستیک نیز جستجوی محصولات جایگزین را ناگزیر کرده است.

«دیرک پروفر» اظهار داشت: یکی از چالش‌های اصلی پژوهش در مورد قاصدک‌ها، تولید بوته‌هایی بود که دارای لاستیک مرغوب‌تری از نظر اقتصادی باشند؛ به همین دلیل سال‌هاست که بر روی پرورش بوته‌هایی کار کرده‌ایم که دارای خواص مورد نظر برای تولید لاستیک با ثبات‌تر و مرغوب‌تر باشد.

ورقه‌هایی از لاستیک محصول این روش در مقایسه با لاستیک معمولی مورد آزمایش قرار گرفته است، اما آزمایش‌ها نشان داده که هنوز توسعه این صنعت به چند سال وقت نیاز دارد و کار برای مرغوب‌تر کردن محصول ممکن است از زمان این پروژه نیز فراتر برود تا بتوان اولین تایرهای محصول قاصدک را به بازار عرضه کرد. اگر چه امید برای جایگزین کردن کامل لاستیک معمولی با این نوع لاستیک، بعید است، اما حتی آزمایش این جایگزین، موجب خوشحالی بازارهاست.

دانشمندان در سنگاپور، در یک مزرعه تولید داخلی، سرگرم نوعی از فناوری کشت هستند که می‌تواند مدت زمان رشد و هزینه‌های آن را کاهش دهد.

مزرعه «پاناسونیک» یکی از این پروژه‌هاست؛ سنگاپور در حال حاضر 95 درصد محصولات مورد نیاز خود را وارد می‌کند و مهندسان در پی توسعه نوعی از فناوری تابشی هستند که نور لازم را برای پرورش بوته‌ها فراهم می‌کند؛ اجازه و ترویج این نوع کشت در کاهش هزینه‌ها بسیار موثر خواهد بود.

«آلفرد تام» مدیر این پروژه گفت: لامپ‌هایی که ما ساخته‌ایم به نوعی طراحی شده‌اند که 2 شعاع نور از هفت شعاع نور خورشید را که برای فتوسنتز این بوته‌ها ضروری است، تولید می‌کنند؛ آنها را طوری تنظیم و کنترل می‌کنیم که بهترین کشت ممکن صورت گیرد.

تنظیم لامپ‌ها به نحوی که طیف مناسب نور برای رشد محصول تولید شود، یکی از راه‌های کاهش هزینه در کشت است؛ یک راه دیگر کنترل دستگاه‌ها در آزمایشگاه به نحوی است که روند رشد بوته‌ها به زمان کمتری نیاز داشته باشند.

آلفرد تام افزود: ما با اندازه‌گیری و کنترل رطوبت خاک و ارزشPH آن در مراحل مختلف و نیز با استفاده از آبی که از سیستم تصفیه ویژه عبور می کند، به کیفیت مطلوبی از شرایط رشد گیاه دست می‌یابیم.

به این ترتیب کاربرد فناوری پیشرفته در کشت این محصول به این معناست که زمان لازم برای رشد کافی آن می‌تواند به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

Image
pejuhesh232
 
پست ها : 8783
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

کوله پشتی مدرسه مجهز به فناوری خورشیدی

پستتوسط najm134 » چهارشنبه اکتبر 28, 2015 12:10 am

کوله پشتی مدرسه مجهز به فناوری خورشیدی


کارخانه ای در منطقه ی روستنبرگ، واقع در حومه ژوهانسبورگ، پایتخت آفریقای جنوبی کوله پشتی های جدیدی برای دانش آموزان ساخته است که با فناوری خورشیدی کار می کند.

برای دانش آموزان ساکن محله های فقیرنشین آفریقای جنوبی که هر روز با مشکل قطع برق روبرو است، انجام تکالیف مدرسه بدون دردسر نیست. مثلا یک دانش آموز ۹ ساله به نام کامو از مدرسه بازمی گردد، وسایلش را از کوله پشتی اش در می آورد و مشغول انجام تکالیفش می شود. او ساکن شهر روستنبرگ و یکی از محله های فقیر نشین این شهر است. او کیف مدرسه ای دارد که با فناوری خورشیدی ساخته شده است و هنگامیکه او در راه مدرسه است، شارژ می شود. صفحه سلولهای خورشیدی در جیب جلوی کیف قرار دارد. وقتی کامو به خانه بازمی گردد، صفحه را بیرون می آورد و به یک پیل خورشیدی مخصوصی وصل می کند. باتری ها تا ۱۲ ساعت دوام می آورند و میتوانند برق مورد نیاز وی در هنگام قطع برق خانه را تامین کنند. وی میگوید: "این کوله پشتی خیلی به من کمک میکند. در هنگام قطع برق میتوانم از آن برای روشن کردن یک لامپ استفاده کنم تا بتوانم تکالیف مدرسه ام را انجام دهم".

این کوله پشتی ها را از کیسه های پلاستیکی بازیافت شده می سازند. ابتدا ورقه های پلاستیکی را تمیز و فرآوری می کنند تا قالب پذیر شوند، و بتوان با آنها کیف ساخت .ماده ای که برای ساختن کیف به کار می رود بازتابنده نیز هست، تا بچه ها هنگامی که در کنار جاده به مدرسه می روند از دور دیده شوند.

طراحی و شکل ظاهری کیف هم خیلی مهم است. رنگ های روشن و مختلف در ساختن کیف به کار می رود تا برای دانش آموزان جذاب باشد.

یکی از مدیران کارخانه سازنده این کیفها می گوید: "دانش آموزان از داشتن کیف مدرسه خوشحالند. یادم است بار اول که این کیف های مدرسه را تقسیم می کردیم یکی از بچه ها به گریه افتاد. پدرومادرها و معلم ها سراغ ما می آیند و می گویند بچه ها تکلیف هایشان را انجام داده اند. خلاصه ساخت این کیفها در همه جنبه های زندگی کودک ثمربخش بوده است".

برگرفته از Euronet
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

دوچرخه های نظامی مونتاگ

پستتوسط najm134 » يکشنبه دسامبر 10, 2017 7:30 pm

دوچرخه های نظامی مونتاگ

در سال 1997 سازمان پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی؛ به اختصار DARPA، به دنبال کسب آگاهی از اهمیت تکنولوژی یکپارچه سازی تاشو قراردادی دو ساله با کمپانی مونتاگ منعقد کرد.
عصرایران؛ مجله تصویری سلاح- بازار نظامی علاوه بر جنگ افزار های مختلف و تجهیزات مرتبط، شامل انواع وسایل نقلیه و حتی دوچرخه های مقاومی می شود که از آن ها عموما تحت عنوان "دوچرخه های نظامی" یاد می شود. مونتاگ برندی است که در همین زمینه فعالیت دارد و دفتر مرکزی آن در ماساچوست واقع شده است. لازم به ذکز است که این کمپانی در طراحی و تولید دوچرخه های خود از تکنولوژی یکپارچه سازی تاشو و یا به اختصار F.I.T بهره می برد. به نظر می رسد فناوری مذکور تغییری نوین در صنعت دوچرخه سازی ایجاد کند. تلاش ها برای راه اندازی برند مونتاگ توسط David مونتاگ و توسعه آن به سال 1987 باز می گردد؛ زمانی که وی از موسسه تکنولوژی ماساچوست فارغ التحصیل شد و کمپانی نام برده را احداث کرد. تمرکز اصلی کمپانی بر طراحی و تولید دوچرخه های سایز بزرگ، با کیفیت و مهم تر از همه تاشو بود که می توانست تجربه راحتی از حمل و نقل آن را در اختیار مشتری ها قرار دهد.
در سال 1997 سازمان پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی؛ به اختصار DARPA، به دنبال کسب آگاهی از اهمیت تکنولوژی یکپارچه سازی تاشو قراردادی دو ساله با کمپانی مونتاگ منعقد کرد. برای این پروژه طراحی جدیدی از مفهوم تاشو ارائه شد. این طراحی منتج به تا شدن سریع تر دوچرخه و در نتیجه خروج راحت تر سرباز چترباز از هواپیمای نظامی می شد. بدین ترتیب دوچرخه کوهستانی غیر الکتریکی مونتاگ وارد خط تولید خود شد.

Image
در سال 1999 سری ایکس معرفی شد. این سری بر اساس اسکلت اصلی یک دوچرخه نظامی طراحی شده است و با توجه به موفقیت مثال زدنی آن تصمیم گرفته شد تا برای استفاده حرفه ای و همچنین غیر نظامی نیز تولید شود.
در ادامه مسیر پیشرفت کمپانی مورد بحث، به همکاری آن با شرکت جنرال موتورز در سال 2002 برای تولید دوچرخه های تاکتیکی کوهستانی HUMMER می رسیم. این محصول نسخه ای به روز شده از دوچرخه نظامی معروف مونتاگ است که به منظور قرار گیری در بخش پشتی Hummer H2 تا می شود. این همکاری نشان گر عملکرد تحسین بر انگیز کمپانی مونتاگ در راستای گسترش ایده های بکر این مجموعه است.
در سال 2007 خط تولید جدیدی از دوچرخه های سر سخت کوهستانی بر پایه پلت فرم سری ایکس طراحی و معرفی شد. در ادامه نسل دیگری از دوچرخه های بزرگ و تاشو این کمپانی تولید شد که 700c نام داشت. (سال 2010) مکانسیم تا شدن دوچرخه در این مدل مورد بازبینی و طراحی مجدد قرار گرفت و نتیجه آن راحتی و سرعت بیشتر برای جمع کردن محصول بود. از این رو علاوه بر استفاده نظامی، بازار غیر نظامی نیز به این سری اصلاح شده علاقه مند شد. در سال 2011 نیز سیستم فرمان هشت وجهی (Octagon) به عنوان یکی از امکانات پس از فروش وارد بازار شد. این ویژگی به فرد اجازه می دهد تا بتواند به راحتی ارتفاع دسته را تا چهار اینچ تنظیم کند. به دنبال موفقیت های پی در پی کمپانی در راستای طراحی و تولید دوچرخه های با کیفیت، در سال 2016 و 2017 نیز امکانات متنوعی برای دوچرخه های نظامی و به ویژه دوچرخه های بازار غیر نظامی در نظر گرفته شد. از جمله جالب ترین این امکانات می توان به مولفه ای محبوب با نام Rockstand اشاره کرد. از این قطعه قفسه مانند می توان برای حمل لوازم ضروری و یا به عنوان یک گارد محافظ استفاده کرد.
اما همان طور که گفته شد، حضور پر رنگ کمپانی مونتاگ در بازار نظامی وابسته به دوچرخه هایی است که به طور ویژه برای استفاده نیروهای نظامی طراحی شده است. به کمک این دوچرخه ها سرباز چترباز قادر به خروج از هواپیما و فرود در میدان نبرد همراه با دوچرخه تاشو خود خواهد بود! لازم به ذکر بوده که این دوچرخه های نظامی قدرتمند با قابلیت جمع شدن سریع، برای فروش به عموم علاقه مندان در دسترس است.
مهم ترین نکاتی که در طراحی دوچرخه های نظامی مونتاگ به چشم می خورد، شامل چرخ های سایز بزرگ، اجزای استاندارد، اسکلت اصلی ثبت اختراع شده، فضای اشغال شده محدود در صورت تا کردن دوچرخه، قابلیت باز کردن ساختار تنها در چند ثانیه و سازگاری مناسب با زمین های ناهموار خواهد بود.

Image
به نقل از مجله تایم کمپانی های دوچرخه سازی معدودی وجود دارند که خط تولید دوچرخه های نظامی خود را با دقت و ظرافت بالا متناسب با استاندارد های نظامی طراحی می کنند. اما به راستی کمپانی مونتاگ را می توان یکی از موفق ترین کسب و کار ها در این زمینه به شمار آورد. این کمپانی به خوبی توانسته است به چهارچوب های مورد نظر پنتاگون از جمله وزن سبک، قابلیت جمع کردن و مقاومت قابل توجه برای استفاده در شرایط محیطی دشوار در یک دوچرخه نظامی پاسخ دهد. از طرفی دوچرخه های نظامی تاکتیکی این کمپانی بهترین دوچرخه های موجود برای استفاده نظامی توسط نیروهای ارتشی هستند.
Image
در گذر زمان تا به امروز دوچرخه های نظامی مختلفی مخصوص نیروی زمینی، نیروی دریایی و حتی جانبازان نظامی مورد استفاده قرار گرفته است که از میان آن ها اخیرا دوچرخه های نظامی سوئیسی شهرت بیشتری داشته اند. با این وجود هم اکنون پیشرفته ترین و جدید ترین خط تولید این دسته محصولات توسط مونتاگ اداره می شود. در واقع کمپانی مذکور ادعا می کند که هیچ دوچرخه دیگری از قابلیت های چند منظوره دوچرخه های نظامی این برند همراه با مقاومت بی نظیر برای استفاده سنگین برخوردار نخواهد بود. این محصول نه تنها باری اضافی را به نیروی چترباز تحمیل نمی کند، بلکه حمل و نقلی آسان را نیز در اختیار وی قرار می دهد.
Image
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

پرتاب اولین ماهواره اینترنت رایگان به فضا

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه مارس 24, 2018 1:43 am

پرتاب اولین ماهواره اینترنت رایگان به فضا


شرکت "کوئیکا"(Quika) اولین ماهواره خدمات اینترنت رایگان برای کشورهای در حال توسعه را به فضا می‌فرستد.

برنامه‌های فیسبوک برای دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای رایگان احتمالا به مشکل خورده است، اما شرکت دیگری وعده داده است که این امر را محقق کند.

"کوئیکا" که توسط رئیس بخش ماهواره‌ ای "تالیا" تاسیس شده، در سه ماهه دوم سال 2018، خدمات پهنای باند ماهواره‌ای رایگان را راه‌اندازی می‌کند.

وعده داده شده است که این خدمات در کشورهای در حال توسعه که در آن نابرابری و فقدان و نقص زیرساخت‌ها(به خصوص در مناطق روستایی) دسترسی به اینترنت متداول را برای اکثر مواقع غیرممکن می‌سازد، سریع و با دسترسی وسیع فراهم شود.

این خدمات ابتدا در افغانستان، عراق و بسیاری از کشورهای آفریقایی راه‌اندازی خواهد شد، اما وعده دسترسی کشورهای بیشتری پس از آن وجود دارد.

استراتژی پشت این دسترسی بدون هزینه پیچیده نیست؛ "کوئیکا" در حال برنامه‌ریزی برای حمایت مالی از طرح رایگان خود از طریق خدمات پرداخت برای شرکت‌ها و ارائه دهندگان اینترنت است. همچنین، در حالی که خدمات رایگان خواهد بود، ممکن است مشتریان برای راه‌اندازی سخت افزارهای مورد نیاز هزینه‌ای پرداخت کنند.

دور از انتظار است که این کار آن طور که تبلیغ می‌شود، اجرایی شود. این موضوع بستگی به این دارد که مشتریان، شرکت‌های کافی که یارانه برای دسترسی آزاد در اختیار قرار می‌دهند، داشته باشند و ظرفیت نیز می‌تواند یک مسئله باشد.

اگر تعداد زیادی از کاربران وجود داشته باشد، ممکن است سرعت پایین بیاید و پرتاب ماهواره‌های اضافی همیشه سریع و آسان نیست. با این حال، اگر این وعده محقق شود، می‌تواند گامی بلند رو به جلو برای دموکراتیزه کردن دسترسی به اینترنت باشد.

گوگل در حال حاضر بالن‌های ارائه دهنده اینترنت آزاد را در برخی مناطق راه‌اندازی کرده است، اما تنها در یک مقیاس آزمایشی محدود است.

طرح "کوئیکا" می‌تواند اینترنت رایگان را در بسیاری از نقاط جهان فراهم کند.

"آلن افراسیاب"، بنیانگذار و رئیس "کوئیکا" و مدیر عامل شرکت "Talia" توضیح داد: ما عدم توازن پیشرفت‌های تکنولوژیکی و اقتصادی را در جوامع و مناطق مختلف، رفع خواهیم کرد. کوئیکا کمک خواهد کرد که این شکاف دیجیتالی و اقتصادی از بین برود.

وی افزود: 3.9 میلیارد نفر یعنی حدود 53 درصد از جمعیت جهان هنوز دسترسی به اینترنت ندارند. اکثریت این افراد در مناطق روستایی زندگی می‌کنند و اغلب فقیر هستند. دلیل اصلی افرادی که از اینترنت استفاده نمی‌کنند، نابرابری در درآمد و تحصیلات، همچنین فقدان زیرساخت‌ها، محتوای آنلاین مناسب و خدمات مرتبط با آن، به اضافه هزینه‌های بالای دسترسی و استفاده است.

وی می‌گوید: در حالی که ابتکارات متعددی برای دسترسی جوامع به اینترنت به اجرا گذاشته شده است، شمار قابل توجهی از مردم همچنان دسترسی ندارند. ما امیدواریم با "کوئیکا" سرعت اینترنت را در سراسر دنیا افزایش دهیم و جوامع را به سمت بهتر شدن سوق دهیم.

اینترنت رایگان "کوئیکا" توسط فعالیت‌های تجاری پشتیبانی خواهد شد. این سرویس برای همه افراد و کسب و کارها در دسترس است و در سه ماهه دوم سال 2018 در اکثر کشورهای آفریقا و خاورمیانه و سپس کشورهای در حال توسعه دیگر در دسترس خواهد بود.

ماموریت "کوئیکا" این است که اینترنت را به صورت رایگان برای اتصال مردمی که دسترسی به آن ندارند، فراهم کرده و بر نابرابری‌های دیجیتال غلبه کند تا یک دنیای بهتر برای همه بسازد.

"کوئیکا" با استفاده از پتانسیل بسیار زیاد، جوامع را از مزایای آموزشی، اقتصادی و اجتماعی متفاوتی که امکان اتصال آنلاین برای آنها فراهم می‌کند، برخوردار می‌کند.
*ایسنا

آیا اینترنت ماهواره ای رایگان خاورمیانه برای ایرانی ها در دسترس خواهد بود؟

شرکت اینترنتی Quikaمتعلق به اپراتور ماهواره ای Talia قصد دارد اینترنت ماهواره ای پرسرعت را در سه ماهه دوم ۲۰۱۸ برای خاورمیانه و آفریقا به رایگان فراهم و نخستین اینترنت ماهواره ای پرسرعت رایگان را برای ساکنان کشورهای در حال توسعه ارائه کند.این شرکت با استفاده از ماهواره های مجموعه LEO وGEO اینترنت پرسرعت Ka-band فراهم می کند.

این خدمات ابتدا در افغانستان، عراق و بسیاری از کشورهای آفریقایی راه‌اندازی خواهد شد، اما وعده دسترسی کشورهای بیشتری پس از آن وجود دارد.استراتژی پشت این دسترسی بدون هزینه پیچیده نیست؛ "کوئیکا" در حال برنامه‌ریزی برای حمایت مالی از طرح رایگان خود از طریق خدمات پرداخت برای شرکت‌ها و ارائه دهندگان اینترنت است. همچنین، در حالی که خدمات رایگان خواهد بود، ممکن است مشتریان برای راه‌اندازی سخت افزارهای مورد نیاز هزینه‌ای پرداخت کنند.

Image

طبق تعریف انجام شده ،کاربران برای اتصال به اینترنت ماهواره‌ای باید سخت افزار مرتبط را خریداری و در خانه نصب کنند. گوگل هم بالون‌های ارائه دهنده اینترنت آزاد را در برخی مناطق راه‌اندازی کرده، اما تنها در یک مقیاس آزمایشی محدود است.طرح "کوئیکا" می‌تواند اینترنت رایگان را در بسیاری از نقاط جهان فراهم کند.مدیر این شرکت گفت: 3.9 میلیارد نفر یعنی حدود 53 درصد جمعیت جهان هنوز دسترسی به اینترنت ندارند.بیشتراین افراد در مناطق روستایی زندگی می‌کنند و اغلب فقیر هستند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8783
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

نیروگاه خورشیدی برجی

پستتوسط najm134 » شنبه جولاي 28, 2018 7:57 am

نیروگاه خورشیدی برجی


روشهای نوین تسخیر انرژی خورشید با راندمان و بهره وری بالا و تبدیل آن به انرژی الکتریسیته که به سهولت قابل استفاده برای بشر است، در حال به تحقق پیوستن هستند.
یکی از انواع انرژیهای نو یا تجدید پذیر را که به وفور در دسترس بشر قرار دارد ولی تاکنون توان استفاده مناسب و مقرون به صرفه از آن فراهم نبوده را می توان انرژی خورشید نامید. سالیان سال است که خورشید بعنوان منبع انرژی عظیمِ منظومه شمسی در حال درخشش و صدور انرژی به سیارات این منظومه منجمله زمین است. اما تا همین چند سال اخیر توان استفاده از این انرژی را بشر بصورت کارآمد و با راندمان مناسب و مقرون به صرفه نداشته است.

Image

یکی از دلایل عدم توجه مناسب به این انرژی بسیار پاک و عظیم، عدم امکان استفاده از آن در شبهاست که خورشید در آسمان نیست! بهمین دلیل در سالهای گذشته استفاده از این انرژی محدود به وسایل با مصرف کم که مجهز به باطری¬هایی برای ذخیره آن بمنظور استفاده در ساعات شب است شده بود. اما با پیشرفت بشر در سالهای اخیر امکان استفاده از آن در 24 ساعت شبانه روز مهیا شده است! آن هم در مقیاسهای چند مگاواتی و بعنوان نیروگاه تولید برق که می تواند برق مورد نیاز ده ها هزار واحد مسکونی را در شهرها تأمین نماید.
پس از سالها تحقیق و آزمایش مهندسان و پژوهشگران، اخیراً در اسپانیا نیروگاهی افتتاح گردیده که در آن از یک برج بلند که در زمین مسطح و وسیعی ساخته شده است و اطراف آن را آیینه هایی احاطه کرده اند و نور خورشید را روی این برج متمرکز می کنند، استفاده شده است.
نور خورشید باعث گرم شدن نمک مذاب که مخلوطی از نیترات سدیم و نیترات پتاسیم است و محیط مناسبی برای ذخیره انرژی گرمایی برای مدت زمان مورد نظر است را فراهم می آورد. این مخزنِ گرمکنِ نمکِ مذاب، در قسمت بالایی برج 162 متری که نور خورشید در این قسمت توسط آیینه ها متمرکز شده است، قرار گرفته است.
آیینه ها در روی زمین در مساحتی به اندازه 155000 مترمربع قرار گرفته اند و در تمام ساعات روز با چرخش اتوماتیک نور خورشید را در قسمت مذکور از برج متمرکز می کنند. نمک مذاب گرم شده که دمای بیش از 530 درجه سلسیوس دارد، در یک سیکل ترمودینامیکی به نام رانکین باعث گرم شدن و تبخیر آب و تولید بخار آب داغ می شود. این بخار توربینهای بخار را برای تولید برق به حرکت در می آورد.
این نیروگاه 20 مگاواتی برق مورد نیاز ده هزار خانه را تأمین می نماید. جالب است بدانیم اسپانیا با توجه به موقعیت جغرافیای بین کشورهای اروپایی، اهتمام جدی در تولید برق از انرژی خورشیدی و انرژی باد داشته و در مقام دوم و سوم پس از آمریکا و آلمان در تولید برق از انرژِیهای تجدید پذیر فوق است که جایگاه بسیار مطلوبیست.
آیا می دانید در ایران گرمترین نطقه کره زمین قرار دارد!؟ و بیابانهای وسیعی برای تولید برق از انرژی خورشید وجود دارد!؟ آیا می دانید هنوز هیچ تحقیقاتی در این خصوص در ایران انجام نشده!! مدیران و کارشناسان سازمان انرژیهای نو ایران واقعاً خسته نباشید....!!؟
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

دستگاهی که از نور خورشید هیدروژن می گیرد

پستتوسط najm134 » چهارشنبه مارس 13, 2019 8:04 pm


دستگاهی که از نور خورشید هیدروژن می گیرد


محققان بلژیکی موفق به تولید دستگاهی شده‌اند که با ترکیب نور جذب شده از خورشید و بخار آب محیط اطراف قادر به تولید 250 لیتر هیدروژن در یک سال است.

Image
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، پژوهشگران بلژیکی می‌گویند با نصب 20 صفحه خورشیدی بر روی این دستگاه ها و یک تانکر زیرزمینی به منظور نگهداری هیدروژن تولید شده می توان نیاز یک خانوار به برق و انرژی گرمایی را از طریق همین هیدروژن تولید شده برای یک سال تامین کرد.

مهم‌ترین مزیت این روش هزینه مناسب دسترسی به انرژی است که می‌تواند جایگزینی مناسب برای استفاده از برق یا سوخت‌های فسیلی برای تامین گرما یا روشنایی باشد.

این دستگاه توان ذخیره سازی انرژی به منظور استفاده در روزهای بارانی را هم دارد و عمکلرد بهتری نیز در مقایسه با باتری‌های خانگی دارد. زیرا اولا خریداری این باتری ها نیاز به چند هزار دلار هزینه دارد و از سوی دیگر باتری های لیتیومی به تدریج توانایی خود را برای ذخیره سازی انرژی از دست می دهند و باید با صرف هزینه بالا تعویض شوند.

Image

در حال حاضر توانایی این دستگاه برای تبدیل انرژی به تنها 15 درصد می رسد، اما امید می رود در آینده بتوان از صفحات خورشیدی پیشرفته‌تری استفاده کرد که قادر باشند این رقم را به 18 تا 20 درصد افزایش دهند. تانکرهای ذخیره سازی گاز هیدروژن برای تولید گرما، برق و غیره قابل استفاده بوده و میزان بهره وری آنها در حدود 90 درصد است.
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

ژاپن برای کاهش زباله فضایی ماهواره چوبی می‌سازد

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه ژانويه 01, 2021 8:22 pm

ژاپن برای کاهش زباله فضایی ماهواره چوبی می‌سازد


Image

یک موسسه ژاپنی و دانشگاه کیوتو دست به دست هم داده اند تا اولین ماهواره ساخته شده از چوب در جهان را تا سال ۲۰۲۳ تولید کنند.

موسسه جنگلداری سومیتومو گفته است تحقیقات در مورد رشد درخت مورد نظر و استفاده از مواد چوبی در امور فضایی را آغاز کرده است.

در قالب این مشارکت آزمایش روی انواع مختلف چوب در محیط‌های دارای شرایط شدید روی زمین آغاز خواهد شد.

با پرتاب ماهواره‌های بیشتری به جو، زباله فضایی شامل ماهواره‌های از کار افتاده و قطعات آنها در حال افزایش است.

ماهواره‌های چوبی بدون آزاد کردن مواد مضر در جو یا بارش بقایای زیانبار بر زمین هنگام بازگشت دوباره به جو می‌سوزند.

تاکاو دوئی ، استاد دانشگاه کیوتو که یک فضانورد ژاپنی است به بی‌بی‌سی گفت "ما بسیار نگران این واقعیت هستیم که تمام ماهواره‌هایی که دوباره وارد جو زمین می‌شوند می‌سوزند و ذرات ریز آلومینا ایجاد می‌کنند که برای سالها در جو بالای زمین شناور خواهد ماند."

او می‌گوید که این ذرات سرانجام بر روی محیط زمین تأثیر خواهد گذاشت.

پروفسور دوی افزود:"مرحله بعد ساخت نمونه مدل مهندسی ماهواره است و سپس مدل قابل پرواز آن را تولید خواهیم کرد."

او در مارس ۲۰۰۸ به عنوان فضانورد به ایستگاه فضایی بین‌المللی اعزام شد.

در طول این ماموریت، او اولین کسی بود که یک بومرنگ را در فضا پرتاب کرد. این بومرنگ به طور خاص برای استفاده در جاذبه اندک طراحی شده بود.

جنگلداری سومیوتومو که بخشی از گروه سومیوتومو می باشد که بیش از ۴۰۰ سال پیش تأسیس شد، گفته است که تحقیقات کنونی شامل تولید مواد چوبی بسیار مقاوم در برابر تغییرات شدید دما و نور خورشید خواهد بود.

سخنگوی موسسه به بی‌بی‌سی گفت که نوع چوبی که در دست تحقیق است، از "اسرار تحقیقاتی" است.

Image

زباله فضایی

کارشناسان در مورد افزایش خطر سقوط مواد ناخواسته فضایی به زمین که با افزایش پرتاب فضاپیماها و ماهواره‌ها بیشتر می شود هشدار داده‌اند.

ماهواره‌ها به طور فزاینده‌ای برای ارتباطات، پخش تلویزیونی، ناوبری و پیش‌بینی هواشناسی مورداستفاده قرار می‌گیرند و متخصصان و محققان فضایی در حال بررسی گزینه‌های مختلفی برای جمع‌آوری و کاهش ناخواسته زباله فضایی هستند.

طبق گفته مجمع جهانی اقتصاد نزدیک به ۶۰۰۰ ماهواره در حال چرخش بر مدار مین هستند که از حدود ۶۰٪ آنها استفاده نمی‌شود و زباله فضایی محسوب می‌شوند.

شرکت تحقیقاتی یوروکانسالت تخمین می‌زند که در این دهه هر ساله ۹۹۰ ماهواره پرتاب شود که بدان معناست که تا سال ۲۰۲۸ ،ممکن است تا ۱۵۰۰۰ ماهواره در مدار زمین وجود باشد.

شرکت اسپیس‌اگس متعلق به الون ماسک در حال حاضر بیش از ۹۰۰ ماهواره از نوع استارلینک را به فضا پرتاب کرده و قصد دارد هزاران ماهواره دیگر را هم در جو قرار دهد.

زباله‌های ناخواسته فضایی با سرعت باورنکردنی بیبش از ۲۲۳۰۰ مایل در ساعت حرکت می‌کنند و در صورت برخورد به هر جسمی می‌توانند آسیب قابل توجهی برسانند.

در سال ۲۰۰۶ یک قطعه ناخواسته فضایی با ایستگاه فضایی بین‌المللی برخورد کرد و یک تکه کوچک از پنجره آن را که بسیار مقاوم هم ساخته شده جدا کرد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8783
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

نيروگاههاى خورشيدي شناور بهتر از نيروگاههاى خورشيدي روي زمين

پستتوسط najm134 » شنبه فبريه 13, 2021 10:20 am


نيروگاههاى خورشيدي شناور بهتر از نيروگاههاى خورشيدي روي زمين


قرار گرفتن نیروگاه‌های شناور خورشیدی بر بستری از آب, همچون دریاچه پشت سدها نه تنها احتمال قرار گرفتن صفحات خورشیدی در معرض آلاینده های هوا همچون گرد و غبار را کمتر می کند بلکه هزینه تمیز کردن این صفحات را نیز کاهش می دهد.

Image
خروج ایالات متحده آمریکا از پیمان تغییرات اقلیمی پاریس اگرچه ابتدا نگرانی‌هایی را در کشورهای مختلف بین علاقمندان به محیط زیست در مورد آینده این توافق بوجود آورد اما پاسخ فوری و حمایت قاطع و بی‌قید و شرط کشورهایی چون چین، هند و فرانسه از این پیمان بار دیگر نشان داد که حرکت جهانی برای کاهش گازهای گلخانه‌ای، تولید انرژی پاک و توسعه پایدار توقف ناپذیر است.

جالب آنکه در خود آمریکا نیز صنایع عمده اجرای توافق پاریس را در راستای منافعشان می‌دانند و به پایبندی به آن تاکید دارند. به‌عنوان مثال ایلان ماسک سرمایه‌گذار پیشرو در زمینه فناوری که بنیان‌گذار شرکت‌های عظیم اسپیس اکس، سولارسیتی و تسلا است اعلام کرد که عضویت در گروه مشاوران ترامپ را رها می‌کند؛ زیرا تصمیم او را برخلاف منافع آمریکا و جهان می‌داند.

ایالت‌های تاثیرگذار آمریکا همچون نیویورک، کالیفرنیا و واشنگتن هم اعلام کردند که به‌دنبال تشکیل ائتلافی با عنوان اتحاد اقلیم ایالات‌متحده هستند، حرکتی که بر پیگیری تعهد ایالت‌های آمریکا طبق توافق پاریس تاکید می‌کند.

حقیقت این است که انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های آن در حال شکوفایی هستند و انتظار این است که چنین روندی در دهه‌های پیش‌رو ادامه داشته باشد. انرژی‌های نو و مبارزه با گرمایش زمین، فرصت‍های اقتصادی بی‌نظیری هستند که علاوه بر توسعه پایدار، به کشورها کمک می‌کنند مشکلات زیست محیطی خود را نیز کاهش دهند.

آخرین مورد این تلاشها ساخت بزرگترین نیروگاه شناور خورشیدی جهان در چین است؛ نیروگاهی که اوایل ماه گذشته میلادی (ژوئن ۲۰۱۷) با ظرفیت ۴۰ مگاوات در شهر هواینان در استان آنهویی در شرق این کشور افتتاح شد. این نیروگاه شناور خورشیدی قادر به تامین برق یک شهر کوچک و نیاز حدود پانزده هزار خانوار است.

این نیروگاه بر یک معدن ذغال‌سنگ بنا شده که متروکه شده و زیر آب رفته بود از این رو به طرزی نمادین یادآور پایان دوران زغال سنگ و آغاز فصل جدید انرژی‌های نو در این کشور است. برنامه ریزی لازم برای احداث یک نیروگاه شناور خورشیدی با ظرفیت ۱۵۰ مگاوات نیز در کنار نیروگاه فعلی صورت گرفته است.

نیروگاه شناور خورشیدی اخیر اگر چه آخرین مورد از رکوردشکنی های چین در عرصه جهانی است اما اولین نمونه این نیروگاه‌ها نیست.

سال گذشته یکی از مهمترین مخازن اصلی آب در لندن نیز شاهد این نوآوری بود. بیست و سه هزار پنل خورشیدی کنارهم گذاشته شدند تا نیروگاهی را با ظرفیت بیش از شش مگاوات تشکیل دهند. این نیروگاه که روی یک مخزن آب قرار گرفته به اسم ملکه الیزابت دوم نامگذاری شده و در نزدیکی فرودگاه هیترو در حومه لندن قرار دارد.

برق تولیدی این نیروگاه تا دهه‌ها تامین‌ کننده بخش قبل توجهی از برق مورد نیاز برای تصفیه آب لندن خواهد بود.

دلیل ساختن این نیروگاه شناور روی یکی از مهمترین مخازن آب لندن، سیاست انگلستان است برای استفاده هر چه بیشتر از انرژی‌های نو بادر نظر گرفتن کمبود زمین برای تاسیس نیروگاه خورشیدی.

با این حال مزایای چنین نیروگاه‍هایی بسیار فراتر از این موارد است.

قرار گرفتن نیروگاه‌های شناور خورشیدی بر بستری از آب، همچون دریاچه پشت سدها نه تنها احتمال قرار گرفتن صفحات خورشیدی در معرض آلاینده های هوا همچون گرد و غبار را کمتر می‌کند بلکه هزینه تمیز کردن این صفحات را نیز کاهش می‌دهد.

Image
نیروگاههای خورشیدی شناور، راهکاری ساده، قابل‌اتکا و کم‌هزینه را به‌عنوان آلترناتیوی برای نیروگاه‌های خورشیدی نصب شده روی زمین قرار می‌دهد که بخصوص برای صنایع و مناطقی کاربرد دارد که از مشکل کمبود آب و انرژی رنج می‌برند.

زمان لازم برای نیروگاه‌های شناور خورشیدی در مقایسه با سایر نیروگاه‌ها قابل کم است. در این روش از صفحات استاندارد فتوولتائیک (خورشیدی) استفاده می‌شود و به این ترتیب می‌توان صفحات خورشیدی را روی انواع مخازن طبیعی یا مصنوعی آب قرار داد؛ از جمله مخازن آب شرب، دریاچه‌ها، مخازن آب کشاورزی و دریاچه پشت سدها.

این سیستم راهکاری ساده، قابل‌اتکا و کم‌هزینه را بجای نیروگاه‌های خورشیدی نصب شده روی زمین عرضه می‌کند که بخصوص برای صنایع و مناطقی کاربرد دارد که مشکل کمبود آب و انرژی دارند. عمر مفید یک نیروگاه شناور ۲۵ سال است. این روش با هر نوع زیرساخت و هر شبکه برقی سازگار است و می‌توان بدون از بین بردن یا تغییر اجزای اولیه، بتدریج آن را از مقیاس کوچک و آزمایشی به مقیاس بزرگ ارتقا داد؛ به عبارت دیگر اجزای تشکیل‌دهنده اولیه می‌توانند براحتی بخشی از یک سیستم بزرگتر شوند.

با کاهش تابش مستقیم خورشید، رشد جلبک‌ها (Algae) کاهش می‌یابد و کیفیت آب مخازن آب شرب بهتر شده و به این دلیل که نیاز به حفاری ندارد، اثر زیست‌محیطی مخربی نداشته و آزمایش‌ها نشان می‌دهد که بر کیفیت آب مخزن هم بی‌تاثیر است. در مخازن آبی وسیع، امواج آب روی آن موجب خوردگی یا صدمه به ساختار مخزن می‌شود اما با استفاده از این روش، شدت امواج و خوردگی کاهش پیدا می‌کند.

در کنار همه مزایای فوق، نیروگاه‌های شناور خورشیدی مزیتی استراتژیک برای ایران دارند. اگر کشورهایی مثل چین برای تولید انرژی پاک یا انگلستان به دلیل کمبود زمین به استفاده از نیروگاه‌های شناور خورشیدی روی آورده‌اند، چنین نیروگاه‌هایی راهکاری مفید برای بخشی از مشکلات بحران آب هستند.

ایران یکی از بیشترین پرتوهای خورشیدی را در جهان دریافت می‌کند؛ ۲۲۰۰ کیلووات ساعت در مترمربع در سال. چنین منطقه جغرافیایی که معمولا ۳۰۰ روز کاملا آفتابی در طول سال دارد؛ کشور را با چالش عمده تبخیر آب مواجه می‌کند اما ایران را به یکی از مستعدترین و با صرفه‌ترین مناطق دنیا هم برای به کار بردن انرژی خورشیدی تبدیل کرده است.

اگرچه در ایران برخلاف بسیاری از کشورها مانند ژاپن و انگلستان زمین کافی برای نیروگاه‌های خورشیدی وجود دارد اما اگر این نیروگاه‌های خورشید روی سطح مخازن باز آب نصب شوند، نه تنها میزان قابل‌توجهی انرژی پاک تولید و از تولید گازهای گلخانه‌ای جلوگیری می‌شود؛ بلکه جلوی تبخیر مقادیر متنابهی آب گرفته شده و حداقل بخشی از تهدید، به فرصت تبدیل خواهد شد.

مطالعات نشان می‌دهند که نیروگاه‌های شناور خورشیدی -چه در مقیاس‌ نسبتا کوچک در ژاپن چه در مقیاس صنعتی در انگلستان و چین- تبخیر از سطوحی که شناورسازها و صفحات خورشیدی پوشانده تا حدود ۸۰ درصد کاهش می یابد.

علاوه بر این، گرمای هوا بخصوص در فصل تابستان باعث افت کارآیی تمام نیروگاههای خورشیدی می‌شود اما این نیروگاه‌ها به علت وجود آب و اثر خنک کنندگی آن با این مشکل مواجه نیستند یا بسیار کمتر مواجهند.

در مورد ایران اثر خنک کنندگی آب بر افزایش بهره‌وری نیروگاه‌های خورشیدی شناور -در مقایسه با نیروگاه‌های خورشیدی معمولی- نزدیک به بیست درصد تخمین زده می‌شود.


Image
در کنار همه این مسائل بخش بزرگی از ایران با معضل گرد و غبار مواجه است. قرار گرفتن نیروگاه‌های شناور خورشیدی بر بستری از آب، همچون دریاچه پشت سدها نه تنها احتمال قرار گرفتن صفحات خورشیدی در معرض آلاینده های هوا همچون گرد و غبار را کمتر می کند بلکه هزینه تمیز کردن این صفحات را نیز کاهش می دهد.

تعهد ایران به پیمان پاریس برای کاهش گازهای گلخانه‌ای، ۳۰۰ روز کاملا آفتابی در سال، کاهش ۸۰ درصدی تبخیر آب از سطح نیروگاه های خورشیدی شناور و مشوق‌های فراوان برای حرکت به سمت انرژی‌های پاک، چنین نیروگاه‌هایی را به گزینه‌ای ایده‌آل برای ایران تبدیل کرده است.

این فناوری اکنون در کشورهایی مثل ژاپن و انگستان که دارای بالاترین استانداردهای زیست محیطی هستند با موفقیت به کار گرفته شده و ایران نیز می‌تواند با بکار پیشتاز استفاده از این فناوری در منطقه باشد.

اخیرا در ایران نیز بخش‌های مدیریتی مرتبط با انتقال فناوری و همچنین آب و نیرو، در بکار بستن چنین نوآوریهایی پیشگام شده و با استفاده از تجارب کشورهای پیشرو می‌توانند مدیریت منابع آب و انرژی را بهینه‌سازی کنند.

همچون هر پروژه‌ای، گام‌های آغازین و برنامه ریزی قابل اتکاء برای استفاده از فناوری نیروگاه‌های شناور خورشیدی (که علیرغم ظاهری ساده از ظرایف فنی خاص خود برخوردار است) اهمیتی بنیادین دارد. تدوین پروتکل‌های زیست محیطی برای چنین سازه‌هایی در کشور, شناسایی مستعدترین مناطق برای احداث نیروگاه‌های شناور خورشیدی و تدوین تعرفه‌های متناسب برای خرید برق از چنین نیروگاه‌هایی از جمله این اقدامات است.
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

اولین جزیره انرژی' دنیا در دریای شمال

پستتوسط najm134 » شنبه فبريه 13, 2021 10:35 am

اولین جزیره انرژی دنیا در دریای شمال


Image
نقشی خیالی از این جزیره که توربین های بادی آن را احاطه کرده اند

سیاستمداران دانمارکی به پروژه ای برای ایجاد یک جزیره بزرگ که انرژی مورد نیاز سه میلیون خانوار را تامین خواهد کرد چراغ سبز نشان داده اند.

این اولین جزیره انرژی جهان به بزرگی ۱۸ زمین فوتبال (۱۲۰ هزار متر مربع) خواهد بود که امید می رود وسعت آن به تدریج سه برابر شود.

این جزیره را ۲۰۰ توربین عظیم بادی برای تولید برق احاطه خواهند کرد.

این بزرگترین پروژه عمرانی در تاریخ دانمارک است و هزینه آن ۲۱۰ میلیارد کرونر (۳۴ میلیارد دلار) تخمین زده می شود.

حداقل نیمی از این جزیره مصنوعی که در فاصله ۸۰ کیلومتری از ساحل ساخته خواهد شد تحت مالکیت دولت و بخشی از آن هم در اختیار بخشی خصوصی خواهد بود.

این مرکز می تواند برق اضافه را به شبکه برق کشورهای همسایه مانند آلمان و هلند بفرستد. از دیگر محصولات این جزیره هیدروژنی است که به صورت پاکیزه تولید شده تا برای کشتیرانی، هوانوردی، و سایر شیوه های حمل و نقل سنگین به کار برده شود.

براساس "قانون اقلیمی دانمارک" این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ - نسبت به سال ۱۹۹۰ - حدود ۷۰ درصد از تصاعد گازهای گلخانه ای بکاهد و تا سال ۲۰۵۰ کربن‌خنثی شود. این کشور دسامبر گذشته اعلام کرد که به کلیه اکتشافات نفت و گاز در "دریای شمال" پایان می دهد.

دن یورگنسون وزیر انرژی گفت که دانمارک درحال "تغییر معادلات است."

پروفسور جیکوب اوسترگارد از دانشگاه فنی دانمارک می گوید: "این گام بزرگ بعدی برای صنعت توربین بادی دانمارک است. ما در خشکی پیشتاز بودیم، گام بعدی را به سوی آب ها برداشتیم و حالا با جزیره انرژی قدم بعدی را برمی داریم. بنابراین دانمارک در این زمینه موقعیت ممتاز را حفظ می کند."

گروه سبز "دانسک انرژی" گفت که هرچند "این رویا در مسیر بدل شدن به واقعیت" است اما گفت شک دارد که این جزیره در موعد مقرر یعنی ۲۰۳۳ ساخته و راه اندازی شده باشد.

سیاستمداران دانمارکی از طیف های مختلف سیاسی از این طرح حمایت کرده اند. راسموس هِلوِگ پیترسون وزیر سابق انرژی از حزب سوسیال لیبرال گفت که جزایر انرژی ابتدا فقط "بینشی رادیکال" بودند اما اکنون در مورد تحقق آنها اجماع گسترده وجود دارد.

پیشتر هم برای ساخت یک جزیره کوچکتر انرژی در کنار بورنهلوم در دریای بالتیک در شرق دانمارک برنامه ریزی شده بود. قراردادهایی برای ارسال برق از این جزیره به آلمان، بلژیک و هلند امضا شده است.

Image

این اولین جزیره انرژی جهان به بزرگی ۱۸ زمین فوتبال خواهد بود که امید می رود وسعت آن به تدریج سه برابر شود

نوامبر گذشته اتحادیه اروپا طرح هایی را برای ۲۵ برابر کردن ظرفیت تولید برق با توربین های بادی در دریا تا سال ۲۰۵۰ اعلام کرد.

در حال حاضر انرژی های نوین حدود یک سوم نیازهای برق این اتحادیه را تامین می کند:

به گفته اتحادیه اروپا، توربین های بادی در دریا ۱۲ گیگاوات برق تولید می کنند
۱.۷ گیگاوات از این برق را دانمارک تامین می کند
جزیره تازه در ابتدا ۳ گیگاوات برق تولید خواهد کرد که به مرور زمان به ۱۰ گیگاوات افزایش خواهد یافت
جزیره کوچکتر بورنهلوم ۲ گیگاوات برق تولید خواهد کرد
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

قبلي

بازگشت به پاكيزه شناسى


Aelaa.Net