حنظل

مديران انجمن: pejuhesh237, pejuhesh237, pejuhesh237

صور دارویی

پستتوسط pejuhesh237 » پنج شنبه آگوست 15, 2013 9:26 pm

مقدار خوراك از گرد گوشت خشك حنظل از  ١ - ٢ / ٠  گرم است كه با يك گرد بى‌اثر ديگر مخلوط و خورده شود و مقدار خوراك از عصارۀ حنظل  ٣ / ٠ - ١ / ٠  گرم است، به‌طور حب.

تهيۀ گرد حنظل: گوشت حنظل را از پوست و تخم جدا كرده و در گرم‌خانه  ۴٠  درجۀ سانتى‌گراد مى‌خشكانند و در هاون نرم ساييده و از الك داروسازى رد مى‌كنند.

عصارۀ الكلى حنظل: ساييدۀ گوشت حنظل  ١  واحد، الكل  ۶٠  درجه  ٨  واحد، مدت ده روز گوشت حنظل را در  ۶  واحد از الكل بخيسانند .

و با فشار صاف كنند و تفاله را با بقيۀ الكل  ٣  روز بخيسانند و آن را هم با فشار صاف كنند و دو صاف‌شده را مخلوط نموده با كاغذ صافى صاف نموده

در حمام ماريه از طريق تقطير، الكل آن را مى‌گيرند و در حد قوام عصارۀ نرم تبخير بنمايند. مقدار خوراك از اين عصاره از  ٣ / ٠ - ١ / ٠  گرم است.

تهيۀ عصارۀ آبى حنظل خشك: گوشت حنظل خشك و بى‌تخم  ١  واحد، آب صاف  ۶  واحد، اينها را مخلوط كرده بگذارند كه مدت  ٣  روز حنظل خشك خيس

بخورد، پس از آن با فشار صاف كرده و تفاله را از كاغذ بگذرانند و صاف‌شدۀ آخرين را در حمام ماريه تا درجۀ خشكى لازم تبخير نمايند. مقدار خوراك از  ٣ / ٠ - ١ / ٠  گرم است.

دم‌كردۀ حنظل: ۵  گرم گوشت خشك حنظل را مدت  ۵  دقيقه در  ۵٠٠  گرم آب بجوشانند و صاف كنند و سپس  ۵٠  گرم شربت پوست نارنج و  ۵  گرم اتر

سولفوريك به آن بيفزايند. از اين دم‌كرده در موارد استسقا هر دو ساعت  ٣  قاشق كوچك بياشامند و روى هم در عرض روز برحسب اثرى كه حاصل مى‌شود از  ١٢ - ۶  قاشق كوچك

مى‌توان مصرف نمود.

از نظر نوع بيمارى استسقا، انطباق آن با اين دارو، مقدار مصرف و ساير ملاحظات اصولا حنظل به هر شكلى بايد زير نظر و با توصيۀ پزشك مصرف شود.معارف گیاهی جلد 3 ص 181

عصاره الکلی به مقدار 05/0 تا 10/0 گرم در روز برای اشخاص بالغ

گرد میوه خشک شده به مقدار 06/0 تا 20/0 گرم (به مقادیر زیادتر، اثر مسهلی قوی و درد در ناحیه معده و روده ایجاد می کند)

حب کولوکنت کمپوزه به تعداد 1 تا 4 در روز

(این حب از میوه حنظل، آلوئس و همچنین اسکامونه به مقدار مساوی 05/0 گرم از هر یک تهیه می شود-کدکس).

محلول حشره کش

از میوه این گیاه، محلول های حشره کش جهت استفاده در کشاورزی، تهیه می شود که یک نوع آن به شرح زیر است:

گرد میوه مذکور (هندوانه ابوجهل) 5 گرم

گرد پیرتر 5 گرم

بنزن 100 گرم

گرد میوه گیاه و گرد پیرتر را باید در بنزن مخلوط کرده به صورت گرد پاش استفاده به عمل آورد.کتاب گیاهان دارویی علی زرگری جلد پنجم ص394
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

ترکیبات شیمیایی

پستتوسط pejuhesh237 » پنج شنبه آگوست 15, 2013 9:26 pm

روغن دانه آن، حالت روان و رنگ زرد مایل به قرمز دارد.

در گرمای 15- درجه منجمد می شود.

وزن مخصوص آن در گرمای 15 درجه بین 923/0 و 929/0 است.دارای 12 درصد از اسیدهای چرب اشباع شده

و 78 درصد اسیدهای چرب اشباع نشده می باشد و به مصارف صنعتی می رسد..کتاب گیاهان دارویی علی زرگری جلد پنجم ص392

از نظر تركيبات شيميايى در گياه وجود يك مادۀ تلخ و گلوكوزيد كولوسنتين

این ماده اگر هیدرولیز گردد، گلوکز و ماده ای به نام کولوسنتئین می دهد.

ريشۀ آن داراى مواد آلفا-الاترين   ، هنترياكونتان   و چند ساپونين مى‌باشد.

در تخم آن روغن ثابت (حدود  ١۵  درصد) و يك فيتوسترولين   ، دو هايدروكربن   ، يك ساپونين، آلكالوئيد، گلى‌كوزيد و تانن يافت مى‌شود.

در گوشت داخل ميوه مواد آلفا-الاترين، هنترياكونتان، يك فيتوسترول و مخلوطى از چند اسيد چرب وجود دارد .

در گزارش بررسى‌هاى ديگرى از گوشت رسيدۀ بدون پوست ميوۀ آن روغن تلخى به نام سيت‌بيتول   جدا شده است.

عصارۀ گوشت رسيدۀ حنظل يا آب حنظل داراى آلفاالاترين، سيترولين   ، سيترولن  و سيتروليك اسيد  مى‌باشد.

در گوشت تازه و در تخم حنظل وجود گلوكوز و آلفا پينوسترول   و مواد تلخ متبلور تأييد شده است.

از ميوۀ نارس آن پى-هيدروكسى بنزيل متيل استر   جدا شده است.

عصارۀ گوشت حنظل يا آب هندوانۀ ابو جهل آنتى‌بيوتيك مقتدرى بر ضد برخى ميكربها مى‌باشد،

از جمله بر ضد سالمونلا تايفوزا   ، كوراينه‌باكتريوم ديفتريا   ، اشرى‌چياكولى   ،

استافيلوكوكوس اورئوس   و در آخر سالمونلا شوتمولرى   [عامل ايجاد تب پاراتيفوئيد]

به ترتيب ضعيف‌تر و كمى مؤثر است و براى مبارزه با سالمونلا پاراتايفى   بسيار مؤثر مى‌باشد.

توضيح:

-سالمونلا تايفوزا، عامل بيمارى تيفوئيد است.

-كوراينه باكتريوم ديفتريا، عامل بيمارى ديفترى در انسان است كه آن را ديفتريا باسيلوس  و كلبس لوفلر باسيلوس  هم مى‌نامند.

-اشرى‌چياكلى، باسيل رودۀ كولون است. ما دام كه در بستر رودۀ كولون قرار دارد بيمارى‌زا نيست،

ولى در خارج از بدن و يا در مجرار ادرار ممكن است موجب عفونت بشود.

وجود اين باسيل در شير و يا در آب دليل آلودگى شير يا آب با فضولات است.

-سالمونلا شوتمولرى و سالمونلا پاراتايفى عامل ايجاد تب پاراتيفوئيد مى‌باشند
.کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد3 ص 178
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

قبلي

بازگشت به ح


Aelaa.Net