فراخ

مدير انجمن: pejuhesh237

فراخ

پستتوسط pejuhesh237 » دوشنبه ژانويه 14, 2013 12:05 pm

بسم الله الرحمان الرحیم
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

فراخ

پستتوسط pejuhesh237 » دوشنبه ژانويه 14, 2013 12:07 pm

تحفه حکیم مومن
فراخ
(+به فارسی جوجه و به ترکی فریک نامند و بهترین او جوجه مرغ و کبوتر است و خواص هر یک در دجاج و همام مذکور شد
و مداومت کباب کبوتر بچه با ادویه حاره و سیر مولد مواد جزام دانسته اند
و پخته او با پیه مقوی قوه باه و گویند خروس بچه بالخاصیة مضعف باه است.)

به فارسى اسب و به تركى آت نامند گوشت
او در آخر دويم گرم و خشك و مورث شجاعت و قساوت قلب
و مبهى مبرودين و سوختهء او قاطع اسهال رطوبى
و كباب او مولد خلط فاسد
و مصلحش مهرا پختن و آشاميدن دوغ و آب انار است
و در تقوية باه با شير تناول نمودن
و پنير مايهء او بقدر نيم مثقال رافع اسهال مزمن و قرحهء امعاست
و خون تازه گرم او از سموم
و طلاى او تغيير دهنده رنگ وضح
و ذرور جلد سوختهء او با موى رافع
کتاب تحفه حکیم مومن-طبع قدیم ص -195
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am


بازگشت به ف


Aelaa.Net