دارصينيى

مدير انجمن: pejuhesh237

دارصينيى

پستتوسط pejuhesh237 » جمعه ژانويه 04, 2013 7:02 pm

بسم الله الرحمان الرحيم
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

دارصينيى

پستتوسط pejuhesh237 » جمعه ژانويه 04, 2013 7:08 pm


دارصينيى:

سريانى: مرسلون

فارسی:دارچينى و دار بفارسى بمعني درخت و چوب است


عربی:«دارصينى» «سليخه» «قرفة الدارچينى» ،

یونانی:افتيمونا

انگلیسی:Cinnamon ،و درخت آن را به انگليسى Cinnamon يا Cinnamon tree مى‌نامند.

فرانسه:Cannelle ،و درخت آن را به فرانسوى Cannelier يا Cannellier

آلمانی:zimmt

ایتالیائی:canella
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

معرفي گياه

پستتوسط pejuhesh237 » شنبه اکتبر 05, 2013 10:36 pm

Image
Image
Image

و برگش مثل برگ گردكان و از آن باريكتر و بيگل و بي تخم

و بهترين او سطبر و خوشبوی تند مايل به تيرگى است كه با قبض و شيرينى مايل به تلخى باشد كتاب تحفه حكيم مومن-طبع قديم-ص112

متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق تحفه بود با اين اضافات:

پوست شاخهاى درختى است و آنچه در اصل سيلان مى‌شود بسيار خوب تندبو تندطعم و سرخرنك و شيرين

و قلمهاى آن باريك و نازك و بسيار درهم پيچيده و بلند تا دو سه ذرع و راست خصوص كه از شاخهاى نورستۀ آن جدا شده باشد

و از سيلان كذشته بتدريج ضخيم و كم طعم و كم‌بو و قلمهاى آن كوچك مى‌شود و آنچه تا كليج و انجن

و بندر كوچي مى‌شود آن را نيز دارچيني مى‌نامند و ليكن بخوبى سيلاني نيست

و از كوچي كذشته تا كوكن بتدريج ضخيم و لعابي مى‌شود

و آنچه ضخامت آن كم است قرله و ضخيم آن را سليخه و بهندى هر دو رانج نامند

و در جزيرۀ كوه ملاخه نيز چيزى ضخيم بد طعم كريه الرائحه تندبو قريب ببوى فسافس مى‌شود

و از بعضى ثقه شنيده شده كه در جزائر شهر ناو كه در عرض سى و كسرى از درجات ارض جديد جنوبى خط استواى واقع است نيز دارچيني خوب


مانند سيلانى بهم مى‌رسد و ليكن بقدرى كمى و بكثرت و وفور سيلانى نيست و در بلاد ديكر هيچ جا بهم نمى‌رسد

و درخت آن بقدر دو نيم قامت مانند درختهاى كوهى و جنكلي است كجواج و شاخهاى آن پهن بعضى بزمين افتاده

و برك آن شبيه ببرك ساذج هندى بيد و از برك بيد اندك عريضتر و كوتاه‌تر و كل

و ثمر آن فى الجمله شبيه بحب بلسان و طعم و رائحۀ آن قريب بطعم و رائحه دارچينى

و دستور اخذ آن آنست كه هر سال شاخهاى كهنه درخت آن را مى‌برند

و چون شاخهاى تازه روئيد و بلند شد نزديك برسيدكي و سخت شدن آن را از طول شق مى‌كنند

و چند روز مى‌كذارند چون پوست آن بسبب تابش آفتاب جدا و پيچيده شد اخذ مى‌نمايند بهترين آن سيلانى باوصاف مذكوره است

و از شخصى ثقه مسموع كشت كه در جوف چوب درخت آن قدرى كافور مى‌باشد

و اخذ مى‌نمايند و ريشهاى درخت آن را نيز در آب جوش داده از ان كافور بعمل مى‌آورند .کتاب مخزن الادویه طبع قدیم ص 410


دارچين سيلان درختچه‌اى است از نظر بلندى متوسط هميشه سبز كه قسمت درونى پوست شاخه‌هاى جوان آن دارچين مرغوب تجارتى معروف به دارچين سيلان است.

در سيلان و هند ارتفاع اين درختچه ممكن است تا  ١٢ - ١٠  متر برسد، ولى عملا چون به طريق شاخه‌زاد پرورش داده مى‌شود ارتفاع خيلى كمترى دارد،

برگهاى آن به رنگ سبز تيرۀ شفاف در سطح فوقانى و سبز روشن در سطح تحتانى، بسيار معطر، دراز به طول  ١۵ - ١٠  سانتى‌متر و نوك‌تيز هستند.

گل آن كوچك زرد تقريبا نامريى است. ميوۀ آن كوچك تخم‌مرغى به رنگ ارغوانى تيره به طول  ٢ - ١  سانتى‌متر و داراى يك دانه مى‌باشد.

اين درختچه در سيلان و هند در مناطقى كه بارندگى ساليانه در حدود  ٢ - ۵ / ١  متر باشد مى‌رويد.

مرغوبترين نوع دارچين سيلان را دارچين شيرين يا دارچين عسلى مى‌نامند.

تكثير اين درختچه از طريق كاشت بذر و يا از طريق كاشت قلمۀ آن است. پس از  ٣ - ٢  سال درخت جوان را قطع مى‌كنند تا شاخه‌هاى زياد بدهد و به صورت شاخه‌زاد درآيد و  ٣ - ٢ 

سال بعد پوست شاخه‌هاى جديد را كنده به صورت لولۀ دارچين در بازار عرضه مى‌كنند.

درخت آن كمى بلندتر، پوست آن ضخيم‌تر، برگها درازتر و ميوۀ آن كوچكتر از دارچين سيلان است.

كاشت و بهره‌بردارى آن نظير كاشت و بهره‌بردارى دارچين سيلان مى‌باشد.

و تنها اختلاف اين است كه در مورد دارچين سايگون معمول است از پوست شاخه‌هاى جوان و از پوست تنۀ درخت نيز كه ناصاف است از هر دو استفاده مى‌شود

و براى اولين برداشت نيز در مورد دارچين سايگون طول مدت زمان بيشترى و شايد  ١۵ - ١٠  سال لازم است تا بهره‌بردارى آغاز شود.کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 2 ص 324-325
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

محل رويش

پستتوسط pejuhesh237 » شنبه اکتبر 05, 2013 10:36 pm

.دارچين سايگون يا دارچين چين در ويتنام و هيمالياى شرقى و قسمتى از چين مى‌رويد.کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 2 ص 325

منبت آن جزيرۀ سيلان كه سرانديپ نيز نامند و شمالى آنست تا كوكن كه جزيره‌ايست از جزائر دكهن و زيرباد کتاب مخزن الادویه طبع قدیم ص 410
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

اجزاء مصرفي و سمي گياه

پستتوسط pejuhesh237 » شنبه اکتبر 05, 2013 10:37 pm

همه اجزاء استفاده مي شود،

هيج جزء آن سمي نيست.

دارويى گرم‌كننده با طعمى كمى شيرين و براى تسريع جريان خون تجويز مى‌شود.

به علاوه به عنوان تب‌بر در موارد سرماخوردگى و كاهش درد مفاصل و كمر توصيه مى‌گردد

به‌طور كلى در كتب طب سنتى خاور دور، دارچين به عنوان بادشكن، مقوى معده، قابض، تونيك، محرك و آرام‌بخش

و دارويى براى ناراحتى‌هاى پس از زايمان تجويز مى‌شده است .

مى‌گويد كه به‌طور كلى دارچين يك محرك عمومى است كه جريان خون را تسريع و تنفس را تحريك مى‌كند

و موجب افزايش اغلب ترشحات بدن و تحريك هاضمه مى‌گردد.

از سرشاخه‌هاى جوان آن به عنوان قاعده‌آور و معرق استفاده مى‌شود.

در هند و چين از اين دارو به عنوان يكى از اجزاء در تهيۀ داروهاى مركب ضد اسهال، صفرابر و تب‌بر به كار مى‌رود

و براى معالجۀ اسهال و يرقان و مالارياى مزمن كه موجب بزرگى طحال شده مفيد است

معتقد است كه اين دارچين به عنوان جزئى از اجزاى داروهاى مركب براى سرفه و ناراحتى سينه مصرف مى‌شود.کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 2 ص 328
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

طبع گياه

پستتوسط pejuhesh237 » شنبه اکتبر 05, 2013 10:37 pm

در آخر دويم گرم و خشك و قوتش تا پانزده سال باقيست كتاب تحفه حكيم مومن-طبع قديم-ص112

متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق تحفه بود
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

منع مصرف

پستتوسط pejuhesh237 » شنبه اکتبر 05, 2013 10:38 pm

. مضر:
مضر محرورين و مصدع و مضر مثانه و مضعف بواسير
.كتاب تحفه حكيم مومن ص 112
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

خواص و كاربردهاي گياه

پستتوسط pejuhesh237 » شنبه اکتبر 05, 2013 10:39 pm

و به غايت لطيف و مدرّ بول و حيض و مسقط جنين و محلل رياح و مواد بارده و متفح

و ملين و منضج و مفرح و مصلح عفونة اخلاط و سموم حيوانى و نباتى و معدنى

و حافظ قوتهاى نفسانى و حيوانى و طبيعى و جالى باصره و جهة نزلات و سرفهء رطوبى

و سوء القنيه و استسقاء و وحشة و خفقان و وسواس و جنون و تقويه هاضمهء اعضأ رئيسه

و سدِّه جگر و سپرز و فوهات عروق و درد گرده و عسر بول و بدبوئى دهان و تقويه باه

و تجفيف رطوبات دماغى و تصفيهء صوت كه از بلغم غليظ باشد و رفع رطوبات لزجهء قصيهء ريه

و خنجره و اقسام فتق و عفونة زخمها و امراض باردهء دماغى و عصبانى

و مطبوخ او با مصطكى جهة فواق مجرب و اكتحال او جهة قوهء باصره و رسانيدن اثر ادويه بطقات چشم

و طلاى ممضوغ او بر حشفه جهة التذاذ جماع و ضماد او جهة جوشش لبنيه و كلف

و رفع لرز تبهاى بغمى و سوداوى و جهة رعشه بغايت مفيد و مضعف بواسير و مسكن او

و طلاى او بر پلك چشم جهة اختلاج آن نافع و مصدع محرورين و مضر مثانه و مصلح او كتيرا و اسارون

و قدر شربتش از دو مثقال تا پنج مثقال و بدلش در تحليل و تلطيف و تقوية اعضا مثل وزن او ابهل و كبابه

و در اصلاح ادويه سليخه و در باه خولنجانست

روغن او كه هر سيصد مثقال روغن زيتون يا روغن كنجد با پنجاه مثقال دارچينى كوفتهء اقلاً يك هفته گذاشته

و مكرر برهم زده صاف نموده باشد در جميع افعال مثل او و جهة رعشه و فالج و گزيدن عقرب و رتيلا

و رفع قشعريرهء تبهاى دايرهء نافع و قدر شربتش تا دو مثقال است و عرق دار چينى سريع الاثرتر از جرم اوست

و جهة يرقان و رياح رحم و مقعد وقطور او جهة گرانى سامعه بسيار مؤثر است.كتاب تحفه حكيم مومن-طبع قديم-ص112

متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق تحفه بود
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

نسخه ها

پستتوسط pejuhesh237 » شنبه اکتبر 05, 2013 10:40 pm

و به غايت لطيف و مدرّ بول و حيض و مسقط جنين و محلل رياح و مواد بارده و متفح

و ملين و منضج و مفرح و مصلح عفونة اخلاط و سموم حيوانى و نباتى و معدنى


خواص فعل و انفعالات آن مشتمل بر لطیف کردن و باز کننده و شادی بخش و اعتدال بخش به عفونت های اخلاطی

و به هر حال تریاق قوی ضد سموم حیوانی و نباتی و معدنی است

و حافظ قوتهاى نفسانى و حيوانى و طبيعى و جالى باصره و جهة نزلات و سرفهء رطوبى

باعث حفظ نیروهای نفسانی و حیوانی و طبیعی شده و قوای بنیائی را تقویت می کند

و سوء القنيه و استسقاء و وحشة و خفقان و وسواس و جنون و تقويه هاضمهء اعضأ رئيسه

دارچین باد شکن قوی و خشک کننده رطوبت های اضافی دماغی و نزله های سرد و مرطوب و امراض سرد دماغی است.

بنابراین در امراض روانی مثل وحشت و وسواس و جنون مسکن موًثری است.

و سدِّه جگر و سپرز و فوهات عروق و درد گرده و عسر بول و بدبوئى دهان و تقويه باه

اعضاء اصلی بدن مثل معده،کبد و قلب را تقویت نموده و دهان را خوشبو و سرفه های خلط آور و آسم را معالجه می نماید

و تجفيف رطوبات دماغى و تصفيهء صوت كه از بلغم غليظ باشد و رفع رطوبات لزجهء قصيهء ريه

و خنجره و اقسام فتق و عفونة زخمها و امراض باردهء دماغى و عصبانى

و مطبوخ او با مصطكى جهة فواق مجرب و اكتحال او جهة قوهء باصره و رسانيدن اثر ادويه بطقات چشم

و طلاى ممضوغ او بر حشفه جهة التذاذ جماع و ضماد او جهة جوشش لبنيه و كلف

و رفع لرز تبهاى بغمى و سوداوى و جهة رعشه بغايت مفيد و مضعف بواسير و مسكن او

و طلاى او بر پلك چشم جهة اختلاج آن نافع و مصدع محرورين و مضر مثانه و مصلح او كتيرا و اسارون

و قدر شربتش از دو مثقال تا پنج مثقال و بدلش در تحليل و تلطيف و تقوية اعضا مثل وزن او ابهل و كبابه

و در اصلاح ادويه سليخه و در باه خولنجانست

روغن او كه هر سيصد مثقال روغن زيتون يا روغن كنجد با پنجاه مثقال دارچينى كوفتهء اقلاً يك هفته گذاشته

و مكرر برهم زده صاف نموده باشد در جميع افعال مثل او و جهة رعشه و فالج و گزيدن عقرب و رتيلا

و رفع قشعريرهء تبهاى دايرهء نافع و قدر شربتش تا دو مثقال است و عرق دار چينى سريع الاثرتر از جرم اوست

و جهة يرقان و رياح رحم و مقعد وقطور او جهة گرانى سامعه بسيار مؤثر است
.
كتاب تحفه حكيم مومن-طبع قديم-ص112

متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق تحفه بودقديم-ص112[/color][/size]
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

تحقيقات و تجربيات براي نتايج كاربرد درماني

پستتوسط pejuhesh237 » شنبه اکتبر 05, 2013 10:40 pm

تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه یک چهارم قاشق چایخوری دارچین سوخت و ساز بدن را بالا می برد

و در نتیجه می تواند چربی و کالری های مازاد را بسوزاند.


دارچین بعد از فلفل و زردچوبه یکی از پرمصرف‌ترین ادویه معطر و مطبوعی است که طعم آن ابتدا در دهان ملایم و کمی شیرین

و بتدریج تند و سوزاننده می‌شود و بسیاری از خانواده‌ها کنجکاوند که بدانند این گیاه چه خواص متمایزی دارد.

در برخی گیاهان ترکیباتی وجود دارد که می تواند سبب افزایش میل جنسی شود که البته قدرت اثر این گیاهان به میزان و دفعات مصرف آن بستگی دارد.

یکی از ویژگی های متمایز دارچین و همچنین جوز هندی، زنجبیل، فلفل و مارچوبه این است که از قدیم برای زیاد شدن و بازیافتن نیروی جنسی از آن استفاده می شده است.

این ادویه چون طبع بسیار گرمی دارد بسیار نیرودهنده و قابض است، ضعف کمر و پاها را از بین می برد، کلیه و کبد را گرم می کند، اثر

خوبی در گردش خون دارد و خون را به ارگان های سطحی بدن می رساند، نفس را باز و بوی دهان را مطبوع می کند و نشاط آور قلب است.

دارچین اثر آرام کننده و شاد کننده دارد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است و به آن والیوم گیاهی می گویند.

این گیاه با تقویت سیستم ایمنی بدن از بروز عفونت ها جلوگیری کرده و همچون آنتی بیوتیک و پنی سیلین عمل می کند

و چون ضدالتهاب است بهترین دارو برای مبتلایان به دردهای عضلانی و مفاصل است.

چربی سوزی با دارچین

تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه یک چهارم قاشق چایخوری دارچین سوخت و ساز بدن را بالا می برد و در نتیجه می تواند چربی و کالری های مازاد را بسوزاند.

در واقع وقتی سوخت و ساز بالا رود بدن انرژی خود را از تجزیه چربی ها تامین می کند، اما اگر سوخت و ساز پایین باشد کالری و اضافه وزنی هم از دست نمی رود.

ادویه ای برای دیابتی ها

بر طبق جدیدترین تحقیقات، دارچین حاوی ترکیباتی است که عمل انسولین در انتقال گلوکز به سلول ها را بهبود می بخشد

و با کاهش تدریجی قند خون، از خستگی و تاری دید دیابتی ها می کاهد و چون تقریبا بدون کالری است افراد چاق

و مبتلایان به دیابت می توانند با نظر پزشک متخصص از آن در رژیم غذایی شان استفاده کنند.

مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده که دارچین سوخت و ساز گلوکز را تا حدود 20 برابر بالا می برد.

راننده ها چای دارچین بنوشند

به گفته محققان استشمام و نوشیدن چای نعناع و دارچین برای ایجاد آرامش اعصاب و جلوگیری از به خواب رفتن رانندگانی که به مدت

طولانی می رانند موثر است و به افزایش تمرکز کمک کرده و از وقایع و حوادث رانندگی می کاهد و اسانس آن ضدعفونی کننده ملایمی است.

از دیگر ویژگی های ارزنده دارچین می توان به خاصیت ضددرد، ضدمیکروب، ضدتهوع، ضداسهال، ضدهیستامین، کاهش دهنده پرفشاری

خون، تقویت معده و رفع کننده نفخ شکم اشاره کرد البته باید بدانید مصرف مقدار زیاد دارچین سمی است

و سبب بی خوابی و حرکت تند قلب می شود.

برای نفع بردن از اثرات این گیاه، چای دارچین بنوشید، یا از چوب یا پودر آن در چای روزانه، شیر، قهوه، آبمیوه یا غلات و کیک صبحانه استفاده کنید..منبع: جام جم آنلاین
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

بعدي

بازگشت به د


cron
Aelaa.Net