جوز

مدير انجمن: pejuhesh237

جوز

پستتوسط pejuhesh237 » دوشنبه دسامبر 31, 2012 10:42 am

بسم الله الرحمان الرحیم
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

جوز

پستتوسط pejuhesh237 » چهارشنبه فبريه 13, 2013 5:02 pm

جوز

گياهى است از خانوادۀ Juglandaceae نام علمى آن Juglans regia L.

فارسی: گردكان و چهار مغز ، نامهاى درخت گردو در ايران «جوز» ، «گوز» «چارمغز» و «گردكان» است

و نامهاى محلى آن در رودسر، طوالش و آذربايجان «گردكان» ، در شفارود «ووز » vuz ، در اطراف رشت «آقوزبوله» ، در رامسر، رودسر و لاهيجان «آقوز و آقوزدار» ،

در آمل «آقوز» در راميان و مناطق ترك‌زبان «قز» و در سردشت «جويز، جويزه و چوئس» مى‌باشد.

هندی: اخروت

عربی:جوز

یونانی:

انگلیسی:Walnut، ميوۀ درخت که درخت آن را Walnut tree

فرانسه:Noix، ميوۀ درخت که درخت آن را Noyer cimmun و Noyer

آلمانی:

ایتالیائی:
نوع ديگرى مغز شبيه گردو وجود دارد كه به انگليسى انواع آن Pecans و Hickory nuts گفته مى‌شود.

درخت آن را به انگليسى Hickory tree نامند. درختى است از خانواده گردو Juglandaceae جنس Carya نام علمى دو گونه آن يكى Carya illinoensis ديگرى Carya pecan مى‌باشد.

دو نوع ديگر درخت گردو يكى به نام علمى Juglamscinerea است كه به انگليسى Butten nut و White Walnut و به فرانسوى Noyeu cendre و Noger grig گفته مى‌شود ..

و بومى امريكاى شمالى مى‌باشد. ميوۀ آن شبيه گردو ايرانى ولى تخم‌مرغى و كمى نوك تيز است و ديگرى به نام علمى Ju llanas nigra كه به انگليسى Black walnut و به

فرانسوى Noyer noir گفته مى‌شود.
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

معرفی گیاه

پستتوسط pejuhesh237 » شنبه نوامبر 23, 2013 11:57 pm

Image
Image
Image
Image
ثمر درختی است عظيم و برك آن پهن و اندك طولاني و فى الجمله ضخيم و آن ثمر را سه پوست مى‌باشد :

يكى سبز ضخيم با عفوصت بسيار و قبوضت و اندك تلخي و در خامي اندك نرم و بعد خشك شدن خشبي مى‌كردد

و دوم كه در زير آنست صلب و دو پارچه بهم پيوسته و سر آن اندك برآمده و در زير آن مغز و بر آن پوست رقيقى محتوى بر مغز آن

و مغز آن سفيد با دهنيت بسيار مانند مغز پسته و چلغوزه و چهار حصه است دو حصه از هم بسيار جدا و اندك اتصالى بهم دارند

و دو حصۀ ديكر باهم متصل و اندك انفصالى و بين آنها پردۀ نازك اندك صلب خشبي است .کتاب مخزن الادویه طبع قدیم جلد یک ص 318-319

درخت گردو درختى است بزرگ و يك پايه، گلهاى نر جداگانه به شكل شاتون دراز استوانه‌اى و آويزان و گلهاى ماده نيز جداگانه و منفرد

يا گروهى در انتهاى شاخه جوان مربوط به سال رويش ظاهر مى‌شود.

ميوۀ آن كروى و در درون آن مغز گردو در فاصلۀ پرده‌هاى خشبى نازك قرار گرفته و مغز گردو را قشر سخت قهوه‌اى روشن

و چوبى كه پوست گردو مى‌باشد فراگرفته است و روى اين قشر سخت پوستۀ خارجى گردو كه سبزرنگ و كمى گوشتى است قرار دارد.

برگهاى گردو متناوب مركب فرد از  ٩ - ۵  و حتى  ١١  برگچه سبز رنگ تيره تشكيل مى‌شود.

درخت گردو در مناطق معتدلۀ عالم خوب رشد مى‌كند. آب‌وهواى خيلى سرد و خشك را دوست ندارد ولى درخت كوهستان است.

شكوفه‌هاى زودرس آن در بعضى سالها و بعضى مناطق مواجه با سرماى بهاره شده و از بين مى‌رود.

اگر درجۀ حرارت زمستان خيلى پايين بيايد يعنى از  ٢۵  درجۀ زير صفر (سانتى‌گراد) كمتر شود خطر از بين رفتن آن پيش مى‌آيد.

تكثير درخت گردو از طريق كاشت ميوۀ گردو در خزانه و انتقال نهال گردو به محل باغ اصلى مى‌باشد. معمولا از سال بيستم شروع به ثمر دادن مى‌كند

و به بحران بارورى درخت گردو در سنين  ۶٠ - ۵٠  سالگى مى‌باشد. (البته در بعضى موارد در سنين خيلى پايين چند عدد گردو مى‌دهد كه باردهى محسوب نمى‌شود.) کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 447-448

انواع دیگرگردو:

1-درخت آن در ايران وجود ندارد ولى ميوۀ آن به نام «گردوى امريكايى» شناخته مى‌شود.

اين درخت بومى مناطق جنوبى امريكاى شمالى است ميوۀ آن داراى مغزى كمى شيرين، لذيذ و چرب است و پوست آن نازك و به آسانى شكسته مى‌شود.

2-بومى امريكاى شمالى مى‌باشد. ميوۀ آن شبيه گردو ايرانى ولى تخم‌مرغى و كمى نوك تيز است

3-از انواع امريكايى است درختى است بزرگ يا چوب سنگين به رنگ قهوه‌اى تيره و بسيار مناسب براى نجارى تزئينى. ميوه آن گرد و پرچربى با طمعى زننده. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 452
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

محل رویش

پستتوسط pejuhesh237 » شنبه نوامبر 23, 2013 11:57 pm

.درخت گردو به‌طور خودرو در مناطق و جنگلهاى شمال ايران در آستارا، طالش، ديلمان، رودبار، گلى‌داغ، بندر گز

و هم‌چنين در ارسباران وجود دارد و در باغهاى ساير مناطق نيز كاشته مى‌شود.کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 448
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

اجزا مصرفی و سمی گیاه

پستتوسط pejuhesh237 » شنبه نوامبر 23, 2013 11:58 pm

همه اجزاء استفاده مي شود

هيج جزء آن سمي نيست

.معمولا از هريك صد كيلوگرم گردو با پوست خشبى آن در حدود  ٣۵ - ٣٠  كيلوگرم مغز گردو به دست مى‌آيد.

در مورد گردوهاى كاغذى اين نسبت ممكن است به نصف يا  ۵٠  درصد برسد. مغز گردو حدود  ۵٠  درصد روغن دارد.

براى گرفتن روغن گردو معمولا از گردوهاى وحشى و ساير گونه‌ها كه گردوى ريز دارند، استفاده مى‌شود.

گردوى درشت معمولا براى مصرف مغز آن مورد استفاده قرار مى‌گيرد.

از گردوهاى كوچك وحشى نيز پس از روغن‌گيرى كنجاله خوب و مغذى به دست مى‌آيد كه در حدود  ۴٠ - ٣٠  درصد مواد ازته و  ٩ - ٨  درصد چربى دارد

كه براى پروار كردن و چاق كردن خوك و غذاى گاو شيرى و طيور بسيار مورد توجه است.

در كره و چين از مغز گردو و به عنوان تونيك و مقوى ، مدر ، تصفيه‌كنندۀ خون و خونساز و براى معالجۀ بيمارى‌هاى ريه و حنجره استفاده مى‌شود ،

مخلوط با بادام شيرين و ژين‌سنگ   براى معالجۀ سرفۀ مزمن به كار مى‌رود، به علاوه محرك كليه‌ها و معده است و براى برطرف كردن يبوست .

و درد روده و اسهال خونى و سوزش سر دل كاربرد دارد

معتقد است مغز گردو مانع تشكيل سنگ در كيسۀ صفرا يا كليۀ مى‌شود و پوست ريشه گردو و پوست خارجى ميوه گردو قابض است.
روغن گردو پماد خوبى براى بيمارى‌هاى پوستى است.

در چين آش يا خورش كه با پختن قسمتها و انشعابات ريشۀ گردو با گوشت خوك درست مى‌كنند به بچه‌هايى كه رشد آنها كم است و لاغر هستند داده مى‌شود

و موجب تقويت هاضمه و تحريك اشتهاى آنها مى‌شود و با اتامينها و آلات گلهاى نر نيز سوپ درست مى‌كنند كه براى رفع سرگيجه و قطع سرفه بسيار نافع است.

از پوست گردو چاى دم مى‌كنند براى رفع درد معده و درد عضلات و استخوانها مفيد است.

از جوشاندۀ برگهاى گردو براى شست‌وشوى ورمها و آبسه و تحليل آنها استفاده مى‌شود. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص449-450
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

طبع گیاه

پستتوسط pejuhesh237 » شنبه نوامبر 23, 2013 11:58 pm

مغز او در دويم گرم و در اول خشك

و با رطوبت فضليه کتاب تحفه حکیم مومن-طبع قدیم-ص75-76

متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق تحفه بود با اين اضافات:

و تازۀ آن را گرمي و يبوست كمتر و در رطوبت فضليه زياده و هرچند خشك گردد يبوست و حرارت آن مى‌افزايد و رطوبت آن کم مى‌گردد .کتاب مخزن الادویه طبع قدیم جلد یک ص 319
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

منع مصرف

پستتوسط pejuhesh237 » شنبه نوامبر 23, 2013 11:59 pm

.
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

خواص و کاربرد های گیاه

پستتوسط pejuhesh237 » يکشنبه نوامبر 24, 2013 12:00 am

و ملين طبع و محلل و مبهّى و مانع تخمه

و خوردن ده مثقال او كه با ده مثقال انجير كوبيده باشند در تليين طبع مجرب

و بريان كردهء او با پوست جهة سرفهء كه از هواى سرد باشد مفيد

و مغز كهنهء او را چون ناشتا بخايند و طلا كنند جهة تشنج بارد و يابس اوتار ساق

و قوباى اطفال و غانغرايا كه ورميست مؤدى بموت عضو و جهة حمره و غرب

و التواى عصب و داء الثعلب و ورم پستان و خوردن او با انزروت مانع ضرر انزروت

و مخرج كرم معده و بيعديل و ضماد او و با نمك و عسل و پياز جهة گزيدن سگ ديوانه

و حمول مغز محرق او با شراب جهة منع ادرار حيض و خوردن مغز او ناشتا باعث سهولة قي

و با انجير و سداب قبل از سموم بخورند موجب عدم تاثير سم و بعد از آن سبب رفع سم است

و اكثار او مخرج القرع و مورث ورم حلق و بثور دهان و مصلحش آب انارين

و مضر محرورين و مصلحش خشخاش و كهنه متكرج او با سميت است

و ازخواص اوست كه چون با مس بكوبند و يا بر او بمالند مس را ريزه كند

و آشاميدن سوختهء گردكان كه با پوست سوزانيده باشند بقدر يك مثقال با آب مورد

و امثال او جهة قطع بواسير مجرب و اكتحال او جهة جرب و سبل و دمعه مفيد

و به دستور ضماد مغز كنههء محرق او با زفت جهة قروح سر و جوشانيدن صحيح او در روغن متغير الطعم

و ساير اطعمهء متغيره باعث رفع تغير آن و ربّ او كه از آب گردكان سبز و عسل با ربّ انگور ترتيب دهند

جهة خناق و بثور دهان و خون بن دندان و اورام و سستى او بيعديل

و طلاى تازهء او با مثل او برگ او حنا جهة نزلات و صداع مزمن و شقيقه و كل اوجاع بارده مثل نقرس

و جهة فالج و امثال آن و قطور آب برگ او كه گرم كرده باشند جهة كرم گوش

و آشاميدن و حمول كردن خاكستر پوست ثانى او جهة نزف الدم و ذرور او جهة جراحات

و صمغ او جهة قروح خبيثه و درد دندان و مرباى او با عسل جهة تسمين گرده و تحريك باه

و راندن طبع و تقويه رودهء اعور و خوردن مسحوق پوست ثانى او هر روز تا دو مثقال جهة تقطير بول نافع

و پوست تازهء او با خبث الحديد سائيده و با سركه طبخ دهند و تا يك هفته خيسانيده

و هر روز برهم زنند خضاب قوى دير دوام است و ضماد پوست تازهء او جهة قوبا مفيد

و طبيخ نيم وقيهء تا يكوقيه پوست درخت او در معدهء ممتلى از غذا مقيئ و قاطع اخلاط لزجه

و جهة درد شكم و اسافل نافعست و چون پوست بيخ او در روغن زيتون بجوشانند تا مهرّا شود

جهة بواسير و امراض مقعد به غايت مؤثر و مسواك كردن با پوست بيخ او بهر پنج روزى منقّى دماغ از اخلاط

و رافع نسيان و مسواك پوست زرد او مقوى لثه و طلاى نشارهء چوب او با سركه جهة سرخ كردن رخسار مجرب

و با زفت جهة قوى كردن عضوی مخصوص و خيسانيدن او چند روز در روغن زيتون جهة منع تولد قمّل از مجربات دانسته‌اند

و شرب او را جهة سپرز مجرب يافته‌اند و چون در فصل خزان ريشهء درخت او را بريده

و در روغن زيتون مازو را بجوشانند آنقدر كه روغن سياه گردد و روغن مذكور را صاف نموده

و در شيشه كرده ريشهء بريده را بر وجهى در شيشه كنند كه به قعر شيشه برسد

و دهن او را مسدود كرده به خاك بپوشانند و وقتى كه درخت بارور گردد بيرون آورند چيزى شبيه به مداد در شيشه يافت شود

و آن خضابيست كه مدتها اثر آن بماند و مؤلف تذكره تا يك سال تعهد نموده

و چون قبل از مو برآمدن بر انثيان در حمام طلا كنند مانع روئيدن مو میگردد و كندى مجرب دانسته‌اند

و روغن گردكانرا خواص مثل كهنهء خائيدهء اوست و محلل و مسخّن

و آشاميدن او در روزى سه درهم تا يك هفته جهة درد ورك مجرب و جهة امزجهء بارده نافع

و طلاى او جهة آكله و نواصير چشم و نرم كردن اعصاب و رفع دردهاى باردهء بادى

و زايل نمودن قوبا و داء الثعلب قمل مجرب و سعوط او جهة لقوه ء فالج و تشنج نافع

و بدل مغز گردكان حبه الخضر است به وزن او و بدل روغن او روغن سداب

و بالخاصية مغز گردكان مسكّن مغص و مصلح قروحست شرباً و ضماداً.کتاب تحفه حکیم مومن-طبع قدیم-ص75-76

متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق بخشي از تحفه بود:

مقوى اعضاى رئيسه خصوصا دماغ و مقوى حواس باطنيه خصوصا با مويز منقى

و انجير سفيد و پيران را بسيار موافق و بيعديل و بدستور با بلادر مانع ضرر آن

و چون با زيرۀ كرماني نرم سوده با عسل سرشته بر سر و بدن مفلوج و مقلو و يا صاحبان اوجاع مفاصل بارده

و حميات باردۀ بلغميۀ مزمنه بمالند و در حمام و يا در آفتاب و يا خانۀ كرمى و بر فرش كرمى برطرف مخالف علت در ان هر دو علت

و بر پشت در غير آن بخوابند و بر خود لحاف پر پنبه بيندازند و بكذارند تا خوب عرق شود پس بدن را پاك كرده از زير آن برآيند

و بدن خود را از هواى سرد محفوظ دارند و آب سرد ننوشند در يكدو دفعه زائل كردد و اكر در حمام است در بيت حار آن روند

و برهنه شوند و آن را كرم كرده بر سر و تمام بدن بمالند و در فالج و لقوه اكر خواهند بطرف مخالف بخوابند

و آن مقدار صبر كنند كه خوب عرق كنند پس بدن خود را پاك كنند و استعمال آب مطلقا ننمايند و برآيند و از هوا خود را محفوظ دارند

و ضماد تازه‌تر آن جهت رفع آثار ضربه و دلوك آن جهت ازالۀ كلف و تشنج وجه

و طلاى خائيدۀ آن ناشتا جهت قوباى اطفال و ورم سوداوى كه زخم شده باشد

و طلاى مغز كهنۀ سوختۀ آن با زنت جهت قروح سر و مغز آن بسبب لطافت و دهنيت سريع الفساد

و استحاله بخلط مرارى خصوصا كهنۀ آن و چون متغير و متكرج كردد ردى و زبون و با سميت مى‌باشد نبايد استعمال نمود

و مداواى آن قئ كردن و ترشي‌ها خوردن است

و سركۀ پروردۀ آن ترياق صاحبان ضعف و عصارۀ پوست آن با رب انار كه طبخ داده منعقد نموده باشند جهت اورام و نغالغ يعني عضلات حلق مجرب

و غرغره به آب مطبوخ پوست آن جهت تحليل اورام لثه و استحكام دندان

و ذرور پوست صلب يعني پوست دوم آن جهت تجفيف جراحات

و آشاميدن سائيدۀ آن سه روز جهت نزف الدم و زوال تقطير البول حادث از استرخا

و بدستور حمول آن با شراب جهت نزف الدم رحم و چون پوست بيخ آن را مقدار نيم اوقيه تا يك اوقيه بجوشانند

و آب آن را بعد پرى معده از طعام بياشامند قئ آورد و اخلاط لزجۀ بسيار دفع نمايد

و اوجاع اسافل خصوص وجع بطن را نفع بخشد

و چون پوست بيرون آن را در حالت ترى و تازكي بكوبند و خبث الحديد سائيده بران بپاشند

و هر روز برهم زنند خضابي نيكو و رنك آن با دوام مى‌باشد

و بدستور چون با خبث الحديد و سركه طبخ نمايند و تا يك هفته در آفتاب گذارند

و هر روز برهم زنند پس استعمال نمايند و اين ابلغ و انفع از اول است و ماليدن پوست سبز آن بر قوبا و حزاز نافع

و مسواك كردن بپوست تازۀ آن يعني ماليدن آن بر دندان مقوى لثه

و بدستور ماليدن پوست بيخ تازۀ آن هر پنج‌روز يك مرتبه بدندان منقي دماغ از اخلاط و رافع نسيان

بعضى گفته‌اند از خواص آنست كه چون در زير سايۀ آن بخوابند لاغر مى‌كرداند و شخص نائم بيدار مى‌شود

در حالتى كه مخبول و حواس باخته باشد و چون خواهند كه جوز را مقشر نمايند از قشر رقيق

ملاصق مغز آن بايد كه در آرد در ظرف اندك بريان نمايند پس بدست بمالند تا پوست آن جدا گردد کتاب مخزن الادویه طبع قدیم جلد یک ص 319
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

نسخه ها

پستتوسط pejuhesh237 » يکشنبه نوامبر 24, 2013 12:00 am

و ملين طبع و محلل و مبهّى و مانع تخمه

از نظر خواص بسيار لطيف و ملين است و محلل مى‌باشد و براى تقويت نيروى جنسى مفيد است و مانع ترش شدن غذا مى‌گردد. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و خوردن ده مثقال او كه با ده مثقال انجير كوبيده باشند در تليين طبع مجرب

مقوى حواس و دماغ خصوصا اگر با مويز و انجير سفيد خورده شود. اگر  ۵٠  گرم آن را كه با انجير كوبيده باشند خورده شود، بسيار ملين است. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451


و بريان كردهء او با پوست جهة سرفهء كه از هواى سرد باشد مفيد

و مغز كهنهء او را چون ناشتا بخايند و طلا كنند جهة تشنج بارد و يابس اوتار ساق

و قوباى اطفال و غانغرايا كه ورميست مؤدى بموت عضو و جهة حمره و غرب و التواى عصب و داء الثعلب و ورم پستان


و خوردن او با انزروت مانع ضرر انزروت و مخرج كرم معده و بيعديل

اگر با انزروت خورده شود موجب خارج شدن كرم معده است. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و ضماد او و با نمك و عسل و پياز جهة گزيدن سگ ديوانه

ضماد آن با عسل و پياز و نمك براى گزيدن سگ هار نافع است کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و حمول مغز محرق او با شراب جهة منع ادرار حيض و خوردن مغز او ناشتا باعث سهولة قي

و با انجير و سداب قبل از سموم بخورند موجب عدم تاثير سم و بعد از آن سبب رفع سم است


و اكثار او مخرج القرع و مورث ورم حلق و بثور دهان و مصلحش آب انارين

و مضر محرورين و مصلحش خشخاش و كهنه متكرج او با سميت است .


مغز گردو چون لطيف است اگر زياد كهنه شود فاسد مى‌گردد و اسراف در خوردن آن موجب ورم لوزتين و ايجاد زخم در دهان مى‌شود،

خصوصا در گرم‌مزاجها كه براى آنها مضر است اين نظر بايد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشويند و انار ترش بمكند يا سكنجبين بخورند و يا كمى خشخاش بخورند. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و ازخواص اوست كه چون با مس بكوبند و يا بر او بمالند مس را ريزه كند

و آشاميدن سوختهء گردكان كه با پوست سوزانيده باشند بقدر يك مثقال با آب مورد

و امثال او جهة قطع بواسير مجرب


خوردن  ۵  گرم از سوختۀ آنكه با پوست سوخته شده باشد، با رب مورد براى قطع خون بواسير مفيد است. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و اكتحال او جهة جرب و سبل و دمعه مفيد


و به دستور ضماد مغز كنههء محرق او با زفت جهة قروح سر

. ماليدن مغز كهنه و سوختۀ آن بازفت به زخمهاى سر بسيار مفيد است. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و جوشانيدن صحيح او در روغن متغير الطعم و ساير اطعمهء متغيره باعث رفع تغير آن

و ربّ او كه از آب گردكان سبز و عسل با ربّ انگور ترتيب دهند

جهة خناق و بثور دهان و خون بن دندان و اورام و سستى او بيعديل


و رب پوست سبز آنكه با عسل و رب انگور درست شده باشد براى زخمهاى دهان و خون آمدن از بن دندان و رفع سستى لثه و استحكام آن بسيار مؤثر است. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و طلاى تازهء او با مثل او برگ او حنا جهة نزلات و صداع مزمن و شقيقه و كل اوجاع بارده مثل نقرس و جهة فالج و امثال آن

و قطور آب برگ او كه گرم كرده باشند جهة كرم گوش

قطرۀ آب برگ آنكه كمى گرم كرده باشند براى خارج ساختن چرك گوش. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و آشاميدن و حمول كردن خاكستر پوست ثانى او جهة نزف الدم و ذرور او جهة جراحات

و صمغ او جهة قروح خبيثه و درد دندان




و مرباى او با عسل جهة تسمين گرده و تحريك باه و راندن طبع و تقويه رودهء اعور

مرباى گردو با عسل براى فربه شدن و تحريك نيروى جنسى بسيار مؤثر است و ملين شكم و مقوى رودۀ كور است. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و خوردن مسحوق پوست ثانى او هر روز تا دو مثقال جهة تقطير بول نافع



و پوست تازهء او با خبث الحديد سائيده و با سركه طبخ دهند و تا يك هفته خيسانيده

و هر روز برهم زنند خضاب قوى دير دوام است



اگر پوست سبز خارجى آن را در حالت سبزى و ترى بكوبند و خبث الحديد (كف كورۀ آهن) را نرم ساييده بر آن بپاشند

و تا چند روز هر روز به هم زنند خضاب بسيار جالبى به دست مى‌آيد كه رنگ آن بادوام است. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و ضماد پوست تازهء او جهة قوبا مفيد

و طبيخ نيم وقيهء تا يكوقيه پوست درخت او در معدهء ممتلى از غذا مقيئ و قاطع اخلاط لزجه

و جهة درد شكم و اسافل نافعست


اگر پوست ريشۀ آن را به اندازۀ  ١۵  گرم تا  ٣٠  گرم بجوشانند و آب آن را بعد از غذا بخورند قى‌آور و اخلاط لزج را دفع مى‌كند

و براى دردهاى قسمت پايين بدن خصوصا درد شكم مفيد مى‌باشد. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451


و چون پوست بيخ او در روغن زيتون بجوشانند تا مهرّا شود جهة بواسير و امراض مقعد به غايت مؤثر

و مسواك كردن با پوست بيخ او بهر پنج روزى منقّى دماغ از اخلاط

و رافع نسيان و مسواك پوست زرد او مقوى لثه

و طلاى نشارهء چوب او با سركه جهة سرخ كردن رخسار مجرب

و با زفت جهة قوى كردن عضوی مخصوص و خيسانيدن او چند روز در روغن زيتون جهة منع تولد قمّل از مجربات دانسته‌اند

و شرب او را جهة سپرز مجرب يافته‌اند و چون در فصل خزان ريشهء درخت او را بريده

و در روغن زيتون مازو را بجوشانند آنقدر كه روغن سياه گردد و روغن مذكور را صاف نموده

و در شيشه كرده ريشهء بريده را بر وجهى در شيشه كنند كه به قعر شيشه برسد

و دهن او را مسدود كرده به خاك بپوشانند و وقتى كه درخت بارور گردد بيرون آورند چيزى شبيه به مداد در شيشه يافت شود

و آن خضابيست كه مدتها اثر آن بماند و مؤلف تذكره تا يك سال تعهد نموده

و چون قبل از مو برآمدن بر انثيان در حمام طلا كنند مانع روئيدن مو میگردد و كندى مجرب دانسته‌اند

و روغن گردكانرا خواص مثل كهنهء خائيدهء اوست و محلل و مسخّن

و آشاميدن او در روزى سه درهم تا يك هفته جهة درد ورك مجرب و جهة امزجهء بارده نافع

و طلاى او جهة آكله و نواصير چشم و نرم كردن اعصاب و رفع دردهاى باردهء بادى

و زايل نمودن قوبا و داء الثعلب قمل مجرب و سعوط او جهة لقوه ء فالج و تشنج نافع

و بدل مغز گردكان حبه الخضر است به وزن او و بدل روغن او روغن سداب

و بالخاصية مغز گردكان مسكّن مغص و مصلح قروحست شرباً و ضماداً
.کتاب تحفه حکیم مومن-طبع قدیم-ص75-76

متن مخزن الادويه مراجعه شد و مطالب آن موافق بخشي از تحفه بود:

مقوى اعضاى رئيسه خصوصا دماغ و مقوى حواس باطنيه خصوصا با مويز منقى

و انجير سفيد و پيران را بسيار موافق و بيعديل و بدستور با بلادر مانع ضرر آن

و چون با زيرۀ كرماني نرم سوده با عسل سرشته بر سر و بدن مفلوج و مقلو و يا صاحبان اوجاع مفاصل بارده

و حميات باردۀ بلغميۀ مزمنه بمالند و در حمام و يا در آفتاب و يا خانۀ كرمى و بر فرش كرمى برطرف مخالف علت در ان هر دو علت

و بر پشت در غير آن بخوابند و بر خود لحاف پر پنبه بيندازند و بكذارند تا خوب عرق شود پس بدن را پاك كرده از زير آن برآيند

و بدن خود را از هواى سرد محفوظ دارند و آب سرد ننوشند در يكدو دفعه زائل كردد و اكر در حمام است در بيت حار آن روند

و برهنه شوند و آن را كرم كرده بر سر و تمام بدن بمالند و در فالج و لقوه اكر خواهند بطرف مخالف بخوابند

و آن مقدار صبر كنند كه خوب عرق كنند پس بدن خود را پاك كنند و استعمال آب مطلقا ننمايند و برآيند و از هوا خود را محفوظ دارند


اگر با زيرۀ كرمانى نرم ساييده با عسل مخلوط نمايند و به سر و بدن مفلوج، مبتلا به لقوه، يا مبتلايان به دردهاى مفاصل سرد و تبهاى سرد بلغمى مزمن بمالند

و در حمام، آفتاب و يا اطاق گرم بخوابند و خود را بپوشانند كه خوب عرق كنند و پس از آن بدون اينكه سرما بخورند بدن را خشك كنند

و آب سرد نخورند و اين كار يكى دو بار انجام شود بيمارى از بين مى‌رود. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و ضماد تازه‌تر آن جهت رفع آثار ضربه و دلوك آن جهت ازالۀ كلف و تشنج وجه

و طلاى خائيدۀ آن ناشتا جهت قوباى اطفال و ورم سوداوى كه زخم شده باشد

و طلاى مغز كهنۀ سوختۀ آن با زنت جهت قروح سر و مغز آن بسبب لطافت و دهنيت سريع الفساد


و استحاله بخلط مرارى خصوصا كهنۀ آن و چون متغير و متكرج كردد ردى و زبون و با سميت مى‌باشد نبايد استعمال نمود

و مداواى آن قئ كردن و ترشي‌ها خوردن است


اگر مغز گردو رنگ و بويش عوض شده و طعمش در اثر كهنه بودن تند شده باشد، نبايد خورده شود زيرا مسموميت مى‌آورد.

و اگر خورده شود و ناراحتى ايجاد شده باشد بايد ترشى خورد و سعى كند قى بيايد. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451


و سركۀ پروردۀ آن ترياق صاحبان ضعف

و عصارۀ پوست آن با رب انار كه طبخ داده منعقد نموده باشند جهت اورام و نغالغ يعني عضلات حلق مجرب

عصارۀ پوست سبز آنكه با رب انار پخته باشد براى ورمهاى عضلات حلق مفيد است کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و غرغره به آب مطبوخ پوست آن جهت تحليل اورام لثه و استحكام دندان

و غرغره با آب پوست سبز پختۀ آن براى تحليل ورم لثه‌ها و استحكام دندان کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و ذرور پوست صلب يعني پوست دوم آن جهت تجفيف جراحات

و آشاميدن سائيدۀ آن سه روز جهت نزف الدم و زوال تقطير البول حادث از استرخا


و گرد پوست سخت آن براى خشك كردن جراحتها و خوردن آن سه روز متوالى براى قطع خونريزى

و از بين رفتن تقطير البول كه قطره‌قطره ادرار كردن با درد و سوزش است مفيد مى‌باشد. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و بدستور حمول آن با شراب جهت نزف الدم رحم

و چون پوست بيخ آن را مقدار نيم اوقيه تا يك اوقيه بجوشانند

و آب آن را بعد پرى معده از طعام بياشامند قئ آورد و اخلاط لزجۀ بسيار دفع نمايد و اوجاع اسافل خصوص وجع بطن را نفع بخشد.


. اگر پوست ريشۀ آن را به اندازۀ  ١۵  گرم تا  ٣٠  گرم بجوشانند و آب آن را بعد از غذا بخورند قى‌آور و اخلاط لزج را دفع مى‌كند

و براى دردهاى قسمت پايين بدن خصوصا درد شكم مفيد مى‌باشد. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و چون پوست بيرون آن را در حالت ترى و تازكي بكوبند و خبث الحديد سائيده بران بپاشند

و هر روز برهم زنند خضابي نيكو و رنك آن با دوام مى‌باشد


اگر پوست سبز خارجى آن را در حالت سبزى و ترى بكوبند و خبث الحديد (كف كورۀ آهن) را نرم ساييده بر آن بپاشند

و تا چند روز هر روز به هم زنند خضاب بسيار جالبى به دست مى‌آيد كه رنگ آن بادوام است. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و بدستور چون با خبث الحديد و سركه طبخ نمايند و تا يك هفته در آفتاب گذارند

و هر روز برهم زنند پس استعمال نمايند و اين ابلغ و انفع از اول است

و ماليدن پوست سبز آن بر قوبا و حزاز نافع


و مسواك كردن بپوست تازۀ آن يعني ماليدن آن بر دندان مقوى لثه

اگر با پوست سبز تازۀ آن مسواك كنند و به دندان و لثه بمالند براى تقويت لثه‌ها و دندان بسيار مفيد است. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451

و بدستور ماليدن پوست بيخ تازۀ آن هر پنج‌روز يك مرتبه بدندان منقي دماغ از اخلاط و رافع نسيان

بعضى گفته‌اند از خواص آنست كه چون در زير سايۀ آن بخوابند لاغر مى‌كرداند و شخص نائم بيدار مى‌شود

در حالتى كه مخبول و حواس باخته باشد و چون خواهند كه جوز را مقشر نمايند از قشر رقيق

ملاصق مغز آن بايد كه در آرد در ظرف اندك بريان نمايند پس بدست بمالند تا پوست آن جدا گردد
کتاب مخزن الادویه طبع قدیم جلد یک ص 319


خوردن دم‌كردۀ  ٢٠ - ١۵  گرم برگ گردو در هزار گرم آب‌جوش براى كاهش مقدار قند خون در بيماران مبتلا به بيمارى قند اثر محسوس دارد

و براى مريضهاى مبتلا به ورم مفاصل نيز مفيد است و در كليه موارد يادشده، مصرف دم‌كردۀ برگ نافع است.

جوشانده 50 در هزار برگ گردو در استعمال خارج براى التيام زخمها و شست‌وشوى آنها و بيمارى‌هاى پوستى و اكزما و قارچى

و به صورت غرغره در ورم لوزتين و معالجه آنژين بسيار مفيد است. اگر برگ گردو را روى پستان بگذارند ترشح شير را بند مى‌آورد.

جوشانده يا دم‌كردۀ  ٢٠  گرم قسمت پوستۀ سبز گوشتى خارج گردو در هزار گرم آب براى خنازير (مدت خوردن بايد ادامه يابد) و ساير درمانها مصرف مى‌شود.

جوشاندۀ سرد قسمتهاى سبز ميوه رنگ قهوه‌اى به مو مى‌دهد. کتاب معارف گیاهی میر حیدر جلد 1 ص 451
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

تحقيقات و تجربيات براي نتايج كاربرد درماني

پستتوسط pejuhesh237 » يکشنبه نوامبر 24, 2013 12:00 am


گردو باعث بهبود عملكرد قلبی با استفاده از مكانیزمهای مختلف است.



تحقیقی در Lipid clinic شهر بارسلونای اسپانیا انجام و درمجله Circulationمنتشر شد كه آشكار كرد كه راههای متفاوتی برای عملكرد گردو

در افزایش سلامت قلب و عملكرد رگهای خونی وجود دارد. به مدت 4 هفته 21 مرد و زن با كلسترول بالا، رژیم معمولی با كالری كم (mediterenian diat) گرفتند

كه گردو جایگزین 3/1 كالری حاصله از زیتون و دیگر چربیهای تك اشباع نشده در این رژیم بود. در 4 هفته دوم رژیمی‌گرفتند كه قبلاً از آن استفاده نكرده اند.

این رژیم ( walnut diet رژیم گردو) نه تنها به طور چشمگیری كلسترول (رقمی‌بین 4/4 درصد تا 4/7 درصد) و MDL كلسترول (4/6 تا 10 درصد) را كم كرد

بلكه آشكار شد كه گردوباعث افزایش انعطاف پذیری رگها به میزان 64 درصد می‌شود و چسبندگی سلولهای رگی را كاهش می‌دهد


چسبندگی رگ نقش اساسی در افزایش ابتلا به سختی رگها دارد.

محققان دریافتند كه كاهش كلسترول با افزایش در میزان اسید آلفا لینولیك خون در ارتباط است.

یك اسید چرب اساسی كه چربیهای امگا 3 مانند EPA یا گاماتوكوفرویك نوع ویتامین E را می‌توان از آن یافت.

گردو در این نوع مواد مغزی غنی است و در تحقیقاتی نشان داده شده است كه مزیتهای بسیاری برای محافظت قلب دارد.

اداره دارو و مواد غذایی US اخیراً به این نتیجه رسیده است كه خوردن 5/1 انس گردو در روز بعنوان یك رژیم كه چربی اشباع شده كمی‌دارد

می‌تواند باعث كاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی شود. این اولین بار است كه یك وعده غذایی ونه غذاهای جانبی نشان داده است كه چقدر برای بیماران قلبی مؤثر است.

خانم راس مدیر یك پژوهش در بیمارستان كلینیك در بارسلونا به این نتیجه دست یافته است.

گردو باعث تنظیم میزان كلسترول در افرادی می‌شود كه دیابت نوع دوم دارند.

در بیماران دیابتی نوع دوم، افزودن روزانه یك اونس گردو در رژیم غذایی می‌تواند باعث بهبود اساسی در میزان كلسترول شود.

در این تحقیق كه در Diabetes Care منتشر شده به 58 مرد و زن با سن متوسط 59 سال توصیه شده بود كه یكی از این 3 رژیمها كه در آن 30 درصد كالری آن ناشی از چربی بود

استفاده كنند: رژیم كم چرب، رژیم كم چرب اصلاح شده با تغییرات جزیی، رژیم كم چرب اصلاح شده همراه با مصرف یك اونس گردو در روز.

بعد از 6 ماه افرادی كه در گروه سوم قرار داشتند رشد چشمگیری در نسبت HDL به كلسترول نبست به دیگر گروهها داشتند.

علاوه بر آن مصرف كنندگان گردو دریافتند كه 10 درصد میزان LDL كلسترول آنها كمتر شده است.

چرا چنین مزایایی از گردو بدست می‌آوریم. به احتمال بسیار زیاد به این دلیل كه در گردو مقدار چربی تك اشباع نشده ، امگا 3 ، اسید چرب واسید آلفالینولینك بسیار زیاد است.

علاوه بر آن گردو این چربیهای مفید برای قلب را با یك دوز (مقدار) قوی آنتی اكسیدانت كه شامل حداقل 16 آنتی اكسیدانت فنول، ویتامین E، اسید Gallic و ellagicاست را

داراست.

تحقیقات بیشتر نشان داده است كه خوردن گردو بعنوان رژیم كم چرب اصلاح شده، باعث كاهش میزان چربی دور قلب در بیماران دیابتی می‌شود

كه این با كم كردن میزان چربی در رژیم غذایی به دست می‌آید.



در تحقیقی منتشر شده در Journal of the American Dietetic Association، به 55 نفر بیمار دیابت نوع دو توصیه شد كه رژیم كم چرب داشته باشند اما تنها گروهی كه توانست

یك چربی محافظ قلب را به دست آورد (كمتر 10درصد از كالریهای ناشی از چربی اشباع شده 10/7 درصد از كالریهای اشباع نشده چند گانه چربیهای امگا 3 كافی و نسبت امگا 6 به امگا

3 كمتر از 10) افرادی بودند كه از گردو استفاده می‌كردند (30 گرم تقریبا 1انس در روز).

گردو موجب كاهش میزان مولكولهایی میشود كه باعث سفتی رگهای قلب میشود.

علاوه بر اینكه گردو در میزان كلسترول تاثیر میگذارد دلایل اینكه چرا گردو باعث كاهش ابتلا به بیماریهای قلبی میشود،

در تحقیقی در مجله Journal of Nutrition آشكارشده است. این تحقیق بر گرفته از 20 مرد چاق بین 30 تا 60 سال و 3 زن 55 تا 65 سال در سن بازنشستگی بود كه همه افراد

سطح كلسترول LDL بالایی داشتند. به این افراد توصیه شده بود كه از یكی از این رژیمها در یك دوره 6 هفته رژیم دو هفته بعد بدون رژیم استفاده كنند.




رژیمی‌كه اكثر آمریكایی ها دارند بعنوان رژیم كنترلی شناخته شده در حالی كه دو رژیم آزمایشی بنام اسید لینولنیك(LA )رژیمی‌بود كه شامل یك انس گردو و یك قاشق

چایخوری روغن گردو در روز بود و همچنین در رژیم اسید لینولنیك آلفا( ALA )،یك قاشق چای خوری روغن تخم بذر بود كه مقدار آن به نسبت رژیم LA درALA بیشتر است.



هر دو رژیم آزمایشی نتایج مثبتی داشتند كه البته رژیم ALA مزیتهای بیشتری داشت. رژیم ALA غنی از گردوعلاوه بر كم كردن كلسترول LD :

1- میزان پروتئینهای C-REACTIVE را كه باعث التهاب عروق و در نتیجه سخت شدن رگها وایجاد بیماریهای قلبی میشود را كاهش می‌دهد.

2- باعث افزایش اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای چرب محافظ امگا 3 EPA و DHA میشود.

3- باعث كاهش میزان 1- ICAM و 1- VCAM و E-Selection ََ می‌شود كه همه اینها در كلسترول موجود است (شیارهای رگ).

گردو باعث محافظت از قلب شما بعد از خوردن یك وعده غذایی چرب می‌شود.

گردو كه منبعی بسیار غنی از چربی امگا 3 و ALA است

باعث بهبود عملكرد رگها بعد از یك وعده غذایی پرچرب می‌شود و همچنین ممكن است نقش مهمتری به نسبت روغن زیتون در رژیم غذایی مدیترانه ای داشته باشد.

این تحقیق برگرفته از یك بررسی كوچك در اسپانیاست. این تحقیق كه توسط California Walnut Commissionو Ministry of Health Spanish حمایت مالی شده بود وروی اثرات

افزودن گردو و روغن غذایی چرب بر سلامت قلب متمركز شده بودند.



از 12 فرد سالم و 12 فرد بیمار كه دارای كلسترول بالا بودند خواسته شد كه از یكی از وعده غذایی با چربی بالا استفاده كنند (80 گرم چربی، 35 درصد چربی اشباع شده) كه

شامل 40 گرم گردو یا 25 گرم روغن زیتون در یك وعده غذایی بود(30 گرم معادل یك اونس).



بعد از یك هفته افرادی كه گردو مصرف می‌كردند به روغن زیتون روی آوردن و افرادی كه روغن زیتون مصرف می‌كردند به مصرف گردو روی آوردند.

محققان فعالیتهای رگهای خونی افراد بعد از وعده های غذایی ارزیابی كردند و میزان كلسترول و تری گلیسرید و استرس (اكسیداتیو) و میزان خون از دی متیلارژنتك

نامتقارن(ADMA) را اندازه گیری كردند

.ADMA محصول جانبی متابولیسم پروتئین،آرژنین است كه گفته می‌شود كه با آمینو اسید آرژنین L مداخله می‌كند،كه درمحصولات اكسید نتریك (NO ) موجود

است.NO روی ماهیچه نرم رگهای خونی عمل می‌كند كه باعث بزرگتر شدن آنها و در نتیجه افزایش جریان خون می‌شود.

محققان گزارش داده اند كه جریان خون در شریانهای بازو،(اتساع جریان میانی) 24درصد در موارد با كلسترول بالابعد از خوردن گردو همراه غذا افزایش یافت در حالیكه مصرف روغن

زیتون همراه با غذا 36 درصد كاهش در جریان خون موجب شد.

در هر حال ،میزان كلسترول و تری گلیسرید بعد از صرف غذا در مقادیر مشابه دردو نوع رژیم كاهش یافت.میزان ADMA خون تحت تاثیر گردو و روغن زیتون قرار نگرفت

.برینیس كارتس در مجله Journal of the American College of Cardiologyمی‌نویسد كه درحقیقت خوردن گردوی خالی تاثیرات مثبتی روی تمام فعالیتهای پس از غذا و روی

بیماریهای قلبی عروقی دارد.

E-selection ،مولكولی كه در چسبندگی سلول نقش دارد-فرایندی كه در آن كلسترول آسیب دیده به دیواره رگهای خونی می‌چسبد و پلاك تشكیل می‌دهد-

بعد از خوردن گردو كاهش می‌یابد.بسیاری از مردم فراموش كرده اند كه گردو جز اصلی غذای مدیترانه ای است و مزیتهای فراوانی دارد.

گردو بر عكس روغن زیتون و دیگر میوه های دانه

دار،دارای مقادیری از اسید های چرب اشباع نشده چند گانه است،خصوصا اسید آلفا- لینولنیك(ALA)،یك امگا 3 گیاهی مهم.دكترراس رابرت ووگل،محققی از دانشگاه مریلند

می‌گوید:گردو همچنین آنتی اكسیدانتها وآرژنینl- را مهیا می‌سازند،تركیباتی كه دربررسیهای گذشته به عنوان مواد مغذی ای كه عملكرد رگ را بهبود می‌بخشد،شناسایی شده

است.او معتقد است :این نشان می‌دهد كه بافت چربی محافظ گردو تاثیرات زیان بخش چربی اشباع شده غذا را از بین می‌برد،در حالیكه یك بافت چرب خنثی مثل روغن

زیتون،چنین قدرت حفاظتی ندارد

.این موضوع بحث جالبی را باز می‌كند چون افرادی كه غذای مدیترانه ای می‌خورند معتقدند كه روغن زیتون مزیتهای بیشتری دارد.

ممكن است فاكتورهای دیگری در این غذاها وجود داشته باشد،كه در آنها از میوه های دانه دار استفاده شده است.ووگل می‌گوید كه روغن زیتون بد نیست،

ولی فاكتوراصلی محافظ در غذای مدیترانه ای هم نیست.

این بدان معنا نیست كه خوردن یك مشت گردو می‌تواند جبران یك غذای ناسالم كند.

امیلی روس از دانشگاه Universitat Autonoma de Barcelona بیان می‌كند كه: مصرف كنندگان ممكن است از یافته های ما اشتباه برداشت كنند كه می‌توانند غذاهایی با چربیهای

ناسالم بخورند ولی به غذای خود گردو اضاف كنند.در حالیكه این تحقیق به وضوح نشان می‌دهد كه میوه های دانه دار بسیار مفیدند،و تنها تركیب غذای مدیترانه هستند.

غذای مدیترانه ای شامل سبزیجات، میوه ها، تمام حبوبات، ماهی زیتون، میوه های دانه دار است كه سرشار از هزاران ویتامین محافظ، مواد معدنی گیاهی است.

این تركیبی از همه مواد مفیدی است كه توضیح می‌دهد چگونه این روش خوردن صحیح با عمر طولانی در ارتباط است و بدن را در برابر بیماریهای بسیاری مثل بیماریهای قلبی

عروقی و بعضی از سرطانها مصون نگه می‌دارد.

غذا برای تفكر بهتر:


مطالعات علمی‌بیماریهای همه گیر، در كشورهای مختلفی چون U.S رابطه ای بین افزایش نسبت افسردگی و كاهش مصرف امگا 3 در بچه ها، رابطه بین دریافت كم چربی امگا

3 و ADHD انجام شده است


. در بررسی اخیر Purdue university نشان داده شده است كه بچه هایی كه اسیدهای چرب امگا 3 كمتر دریافت می‌كنند دارای فعالیت بیش از اندازه،

اختلال در یادگیری و مشكلات رفتاری هستند. در تحقیق Purdue، بسیاری از مشكلات رفتاری، خشونت و مشكلات خواب در افرادی كه اسید چرب امگا 3 كمتری دریافت

می‌كنند، گزارش شده است

. مشكلات یادگیری و سلامتی بیشتر در بچه هایی یافت شد كه غلظت اسید چرب امگا 3 در آنها كمتر بود.

بیش از 2000 پژوهش علمی‌نشان داده اند كه مشكلات بسیاری در رابطه با كمبود امگا 3 وجود دارد. غذاهای آمریكایی تقریباً عاری از امگا 3 به جزء میوه دانه دار، مثل گردو،

بذرها و ماهی آبهای سرد است.

در حقیقت، محققان بر این باورند كه حدود 60 درصد آمریكایی ها كمبود اسیدهای چرب امگا 3 دارند و حدود 20 درصد كمبود كمتری دارند كه این میزان در

خونشان مشخص نیست.


كمك به جلوگیری از سنگ صفرا می‌كند.

مطالعات غذایی 20 ساله روی بیش از 80000 زن از Nurse Health Study نشان داده است كه زنانی كه حداقل 1 اونس میوه دانه دار، بادام زمینی یا كره بادام زمینی در هفته

مصرف می‌كنند، 25 درصد خطر ایجاد سنگ صفرا در آنها كاهش می‌یابد.


1 اونس فقط 6/28 میوه دانه دار یا حدود 2 قاشق سوپخوری كره میوه دانه دار است كه از بیماریهای كیسه صفرا جلوگیری میكند

و این راحت تر از خوردن یك مشت گردو به عنوان عصرانه یا خوردن آن همراه با سالاد است.

یك منبع سرشار از ملاتونین

در یك تحقیق چاپ شده در Nutrition، راسل ریتد و هم دوران خود در دانشگاه تگزاس نه تنها مقدار ملاتونین موجود در 5/2 و 5/4 گرم گردو را مشخص كرده اند

بلكه نشان داده اند كه خوردن گردو، میزان ملاتونین خون را سه برابر كرده و همچنین فعالیت آنتی اكسیدانت در گردش خون حیوانات را افزایش می‌دهد.

گردو به وسیله امگا 3 از سلامت استخوان محافظت می‌كند.

اسید لینولنیك آلفا، چربی امگا 3 یافت شده در گردو، با كمك به جلوگیری ازبرداشت شدید استخوان،سلامت استخوان را افزایش می‌دهد.

تحقیقات دیگر نشان داده اند كه غذاهای سرشار از امگا 3 مثل ماهی (EPA و DHA)، كه به طور طبیعی نسبت امگا 6 به امگا 3 كاهش می‌یابد، ضایعات استخوانی را كاهش

می‌دهند. محققان بر این باورند كه علت آن تبدیل امگا 6 به پروستاگلاندین های پیش از التهاب است، در حالیكه چربی های امگا 3 به پروستاگلاندین ضد التهابی تغییر شكل

می‌دهند. (پروستاگلاندین ها مواد هورمون مانند تولید شده از اسیدهای چرب در بدن ما هستند).

در این تحقیق، 23 نفر 3 رژیم به مدت 6 هفته و 3 هفته آب بردگی در بین این رژیمها رژیم گرفتند. در 3 رژیم از مقدار مشابه چربی استفاده كردند

اما نسبت چربیهای امگا 6 به امگا 3 كاملاً با هم متفاوت بودند.

در رژیم 1، 34درصد امگا 6 و امگا 3 موجود در رژیم آمریكایی فراهم ساخت: 9درصد چربیهای اشباع نشده چندگانه (PUFAS) كه از آن 7/7 درصد امگا 6 و تنها 8/0 درصد چربیهای

امگا 3 بودند در نتیجه نسبت التهاب پیشین 6/9 به 1 است..


رژیم 2 ،یك رژیم غنی از امگا 6، كه 37 درصد كل چربی شامل 16 درصدPUFAS بود 12 درصد آن امگا 6 و 6/3 درصد امگا 3 بود، یك نسبت بهتر از التهاب پیشین.

رژیم 3،كه 38 درصد كل چربی آن رژیم امگا 3 بود،شامل 17 درصد PUFAS ،كه 5/10 درصد امگا 6 و 5/6 درصد امگا 3 بود در نتیجه نسبت ضدالتهابی به دست آمده 6/1 به 1 است.

بعد از هر رژیم ،میزان تلوپپتیدN خون،نشانه شكستگی استخوان ،اندازه گیری شد و مشخص شد كه پیروی از رژیم 3 به نسبت كمتر از دیگر رژیمها بوده است.

میزان تلوپپتید N مشاهده شده در خون در هر رژیم به نشانه التهاب به نام غده نكروز فاكتور-آلفا (TNF-alpha )بستگی دارد.

رژیمهای 1و2،رژیمهایی كه چربی امگا 6 آن نسبت به امگا3 بیشتر است نیز میزان TNF-alpha بیشتری به نسبت رژیم3 دارند.

در رژیم 3،چربیهای امگا 3 از گردو و دانه های بذر وجود دارد.نكته تجربی:از استخوانهای خود با استفاده ازامگا 3 ضد التهاب موجود در گردو و دانه های بذر ،ماهی آب سرد

محافظت كنید.

میزان امگا3محافظ را با خوردن 4 دانه گردو در روز بهبود ببخشید.

خوردن 4 دانه گردو در روز به طور چشمگیری سطحهای خونی اسیدهای چرب امگا 3 محافظ ،اسید لینولنیك آلفا (ALA )و اسید ایكو ساپنتانوئیك (EPA )در 10 فرد بزرگسال را

افزایش داد.

EPA، چربی دراز زنجیر امگا-3، كه در گوشت ماهی های ساكن آبهای سرد یافت میشود، ولی در آجیل و خشكبار وجود ندارد.

در عوض این مواد سرشار از چربی های كوتاه زنجیر امگا-3 یعنی ALA هستند.

خوشبختانه این تحقیق بیان می‌كند كه،بدن ما می‌تواند از ALA حاصل از خوردن گردو ،EPA بسازد.بعداز 2 هفته انجام رژیم ،در مدتی كه هیچ گردویی مصرف نشد،

سطوح خونی ALA و EPA سنجیده شد و بعد از آن افراد به مدت 3 هفته شروع به خوردن 4 عدد گردو در روز همراه با رژیم خود كردند

.بعد از انجام آزمایش خون، افزایش قابل توجهی در میزان ALA (از 23/0 به 47/0) و EPA (از 23/0 به 82/0) مشاهده شد. و سطح EPA و ALA خون افراد مورد آزمایش حتی بعد از

2 هفته پس از قطع مصرف گردو در حد بالایی باقی ماند.

این مطالعه، كه در مجله تغذیه، متابولیسم و بیماری های قلبی نیز منتشر شده است، نشان میدهد كه حتی یك تغییر كوچك در رژیم غذایی فرد میتواند مفید واقع شود و تاثیر

پایداری در سلامتی وی داشته باشد. به همین راحتی میتوان منابع غذایی مفید برای سلامتی قلب و اسیدهای چرب امگا-3 را در اختیار بدن قرار داد. كافی است چند عدد گردو

را در طول روز مثلا هنگام صبحانه میل كنید.

مصرف آجیل و خشكبار خطر چاقی را كاهش میدهد.

با اینكه آجیل و خشكبار برای سلامتی قلب بسیار مفید است، بسیاری از افراد برای جلوگیری از چاقی از مصرف آنها خودداری میكنند.

بر اساس تحقیقی ای كه در مجله Obesity (مرض چاقی) منتشر شده است، ترس افراد از چاقی حاصل از مصرف آجیل كاملا بی اساس است.

در حقیقت كسانی كه در طول هفته حداقل 2 بار از این مواد استفاده میكنند، كمتر از كسانی كه هیچگاه آجیل و خشكبار مصرف نمیكنند دچار اضافه وزن می‌شوند.

مطالعه ای كه در اسپانیا، در مدت 28 ماه بروی 8865 مرد و زن انجام شد نشان داد كه افرادی كه آجیل مصرف میكنند نسبت به افرادی كه هیچگاه و یا خیلی به ندرت آجیل مصرف

میكنند، به میزان 31 درصد كمتر دچار اضافه وزن میشوند.

و در بین كسانی كه دچار افزایش وزن شده اند، افرادی كه هیچگاه آجیل مصرف نمیكنند بیشتر (به طور متوسط 424 گرم) از افرادی كه حداقل دو بار در هفته از این مواد استفاده

میكنند افزایش وزن پیدا میكنند.

محققان این پژوهش بیان میكنند: مصرف مكرر این قبیل مواد با كاهش احتمال اضافه وزن رابطه نزدیكی دارد (5 كیلوگرم یا بیشتر). نتیجه این تحقیقات نشان میدهد كه باید

برمصرف مكرر آجیل و خشكبار تاكید كرد و باید نظر مردم در مورد افزایش وزن ناشی از مصرف این مواد را تغییر داد.منبع:سلامت نیوز
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

بعدي

بازگشت به ج


Aelaa.Net