کرکی

مدير انجمن: pejuhesh237

کرکی

پستتوسط pejuhesh237 » جمعه ژانويه 18, 2013 8:40 pm

بسم الله الرحمان الرحیم
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am

کرکی

پستتوسط pejuhesh237 » جمعه ژانويه 18, 2013 8:43 pm

تحفه حکیم مومن
كركى
به فارسى كلنک و به تركى دورنا نامند
گوشت او در دويم گرم و خشك و
مفتح سدد و مقوى بدن و محلل قولنج و ديرهضم و مولد خلط غليظ است
و مصلح او آنست كه يك دو روز بعد از ذبح با سركه
و روغنها استعمال نمايندو چينه دان او حابس اسهال
و مهريارس گويد كه دو درهم از خشك سائيدهء او با آب نخود مطبوخ جهة درد گرده و مثانه مجربست
و سرگين او رافع کلف و خون او مسكن نقرس
و مغز سر او جهة شبكورى و با زبد البحر
و سرگين سوسمار و شكر جهة بياض چشم
و با آب حلبه جهة تحليل اورام دموى
و سوخته او جهة بواسير نافع
و سعوط زهرهء او با آب چغندر سه روز
و با آب مرزنجوش به دستور سه روز تا يك هفته رفع لقوه می كند
و مجرب دانسته‌اند به شرطی كه در آن ايام روغن گردكان بياشامند و بمالند و به روشنى نگاه نكنند
و اكتحال او جهة نزول آب و شبكورى و ناخنه و آثار آبله
و طلاى او جهة برص و جرب متقرح قوى الاثر است
و سعوط زهره و دماغ او از هر يك يك قيراط با روغن زنبق رافع نسيان
و سفيدى موى سر و ريش است به شرط تكرار و در تقوية حافظه بيعديل
و آشاميدن پيه او با سركه عنصل جهة ورم سپرز به غايت مؤثر است.

کتاب تحفه حکیم مومن-طبع قدیم-ص219
pejuhesh237
 
پست ها : 9693
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 08, 2010 12:09 am


بازگشت به ک


cron
Aelaa.Net