آلودگي سيستم اداري

مدير انجمن: najm134

تضييع موقوفات واگذاشته به اداره اوقاف

پستتوسط pejuhesh232 » چهارشنبه مه 11, 2016 2:23 pm

تضييع موقوفات واگذاشته به اداره اوقاف، موقوفات خود را به مؤسسات معتبر خصوصي ديني بسپريد


خبرگزاری فارس-گروه جامعه: اینجا همان زمینی است که سید حسن هاشمی وزیر بهداشت و مرتضی طلایی نایب رئیس شورای شهر در آن حاضر شدند تا کلنگ ساخت بیمارستان سوانح سوختی را بر آن بکوبند. زمینی که 40 سال پیش توسط خیر خیراندیش وقف شده بود تا تبدیل به بیمارستان شود.

همان زمینی است که مراسم کلنگ زنی ساخت بیمارستان در آن نیمه کاره ماند و به علت اعتراض اهالی نسبت به ساخت بیمارستان و تبعات ساخت بیمارستان سوانح سوختی وزیر بهداشت مراسم را بدون کلنگ زنی ترک کرد تا تکلیف زمین و مجوزهای قانونی آن مشخص شود.

40 سال پیش زمانی که مرحوم عمیدی این زمین را وقف ساخت بیمارستان سوانح سوختگی کرد هیچگاه تصور نمی‌کرد نیت او با 40 سال تأخیر روند اجرایی به خود بگیرد و زمانی هم که متولیان قصد ساخت بیمارستان می‌کنند، بیابان های اطراف زمین پر از منازلی شود که یکی از مناطق پرجمعیت تهران را شامل می‌شود.

قدیمی‌های محل به خاطر دارند که زمین چگونه و با چه نیتی وقف شد و حتی می‌گویند که بنگاه داران با وعده ساخته شدن بیمارستان به خریداران، زمین‌ها را گران تر به فروش می رساندند اما اکنون عده‌ای اظهار بی اطلاعی از نیت واقف می‌کنند و عده دیگری نیز معتقدند که زمین باید به پارک و فضای سبز تبدیل شود.

موقوفه عمیدی تنها موقوفه تهران نیست که سالها از وقف آن می‌گذرد و نیت واقف هنوز در آن اجرایی نشده است. چنانکه حجت الاسلام محمدزاده، مدیرکل اوقاف تهران نیز مهر تأیید بر این موضوع می‌زند و از مشکلاتی می‌گوید که موجب شده تا موقوفه‌های قدیمی بی کاربری بمانند.

موقوفه‌هایی که پارک، خیابان و یا تصرف شده‌اند

در این سالهایی که از وقف املاک قدیمی می‌گذرد، اتفاقات زیادی افتاده که بخشی از آن به دوران انقلاب اسلامی و جنگ برمی‌گردد اتفاق‌هایی که موجب شده تا با تغییر ساختار اداره‌ای کشور وقفه ای میان زمان وقف و اجرای نیت واقف بیفتد.

مدیرکل اوقاف تهران این موارد را از جمله عواملی می داند که موجب شده وقفه طولانی از وقف تا اجرا نیت واقف بیفتد و به فارس می‌گوید: «زمین‌هایی وجود دارد که قبل از انقلاب وقف شده‌اند مانند همین زمین موقوفه مرحوم عمیدی یا موقوفه مرحوم روحانی‌نژاد، در جریان انقلاب و جنگ تحمیلی بسیاری از امینان که موقوفات به آنها سپرده شده بود از کشور به دلایل مختلف خارج شدند و بسیاری نیز خیانت در امانت کردند و دست به تصرف عدوانی موقوفه ها زدند.»

وی در ادامه به نقش شهرداری تهران در تبدیل شدن موقوفات به خیابان و پارک اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: «زمانی که امینی بالای سر زمین نباشد در طول این 30 سال شهرداری هم برای آن فکری می‌کند و قسمتی از آن را تبدیل به خیابان و قسمتی را نیز تبدیل به فضای سبز می‌کند.»

به هرحال اکنون زمین‌هایی وجود دارد که سالها از وقفشان می گذرد و هنوز نیت واقف در مورد آنها عملی نشده است و در این بین کسانی که می توانستند از عواید این موقوفات بهره‌مند شوند، بی بهره مانده‌اند. تعداد این زمین‌ها به گفته حجت‌الاسلام محمدزاده کم نیست و در این میان دستگاه‌های مختلف نیز برای استفاده از موقوفات درخواستی نمی دهند.

بوروکراسی اداری مانع اجرای سریع نیت واقف

وقفه طولانی از زمان وقف تا اجرای نیت واقف دلایل دیگری نیز دارد که از آن جمله می‌توان به موضوع بوروکراسی اداری اشاره کرد موردی که مدیرکل اوقاف تهران نیز در مورد آن می‌گوید: « در زمین‌هایی که سند دارند و ما توانستیم با اسناد و مدارک زمین را از متصرفان بگیریم و یا شهرداری با همکاری مناسب در مورد پارک‌ها و خیابان‌ها همکاری داشته، ما مشکل دیگری داریم که از آن جمله می‌توان به موضوع بوروکراسی اداری اشاره کنیم.»

وی ادامه می‌دهد: «با توجه به طرح تفصیلی زمان زیاد طول می‌کشد تا مجوزهای لازم را از دستگاه‌های مختلف برای ساخت مثلا یک بیمارستان بگیریم و زمانی هم که مجوزها آماده می‌شود با مشکل تأمین اعتبار روبرو می‌شویم. چرا که در مورد برخی موقوفات واقف منابعی را برای اجرای نیت خود مشخص نکرده و صرفا زمینی را اهدا کرده تا دیگران هزینه ساخت را بپردازند.»

دستگاه‌ها به دنبال موقوفات نمی‌آیند

یکی از راه‌های تأمین اعتبار در ساخت پروژه‌های ساختمانی این است که دستگاه‌های مختلف برای آن تعیین بودجه کنند و در ساخت آن مشارکت داشته باشند، اتفاقی که به گفته محمدزاده کمتر در تهران افتاده و دستگاهی به دنبال زمین موقوفه نبوده است. وی در این ارتباط می‌گوید: «تقریباً هیچکدام از دستگاه‌ها سراغ موقوفات مرتبط با حوزه کاریشان را نمی‌گیرند و تنها در چند سال اخیر است که وزیر بهداشت از خود علاقه‌ای برای استفاده از موقوفات مرتبط با بهداشت و درمان نشان داده و به دنبال اجرای نیات واقف آمده است.»

ذکر این نکته عجیب است که در طول 30 سال گذشته هیچ دستگاهی احساس نیاز به موقوفات پیدا نکرده است و در این مدت 40 ساله که زمین موقوفه مرحوم عمیدی بی استفاده در خیابان مطهری افتاده بود، هیچکس احساس نیاز نکرد که تهران به یک بیمارستان سوانح سوختگی مجهز و بزرگ نیاز دارد، بیمارستانی که زمین آن از 40 سال پیش آماده ساخت بوده است.

وقفه در اجرای نیت واقفان جدید نمی‌افتد

مدیرکل اوقاف تهران با ابراز ناخرسندی از اتفاقاتی که برای موقوفات گذشته به علت مشکلات مطرح شده افتاده به خیرینی که قصد دارند املاک خود را وقف کنند اطمینان می دهد که این مشکلات برای موقوفات جدید روی نخواهد داد. وی می‌گوید: «اکنون روند اداری اصلاح شده و مشکلاتی از قبیل انقلاب و جنگ نداریم که در این میان عده‌ای بخواهند ملک موقوفه را تصرف کنند یا متولی آن ناپدید شود، اکنون کارهای اداری به سرعت پیش می‌رود و به سرعت نیت واقف عملی می‌شود و ما این مشکل را تنها برای موقوفات با قدمت 30 سال به بالا داریم.»

اکنون بعد از سالها کلید استفاده از موقوفات قدیمی زده شده و از 7 سال پیش اندک اندک در مورد آنها اسناد جمع آوری شده و مقدمات نیز از 3 سال پیش فراهم شده تا اکنون شاهد آن باشیم که حداقل در 2 مورد از موقوفات مهم (موقوفه مرحوم عمیدی و موقوفه مرحوم روحانی نژاد) نیت واقف در حال عملی شدن است.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

اسلام زدايي از چهره عمارتي پايتخت اسلامي

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه مه 13, 2016 10:32 am

اسلام زدايي از چهره عمارتي پايتخت اسلامي



گروه گزارش ویژه مشرق - چهره شهر تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران چهره ماست و ما را آنگونه‌ می‌شناسند که تهران هست. همه شهرهای مهم جهان چهره‌ای از ملت خود را نمایش می‌دهند و آنگونه که می‌خواهند خود را به رخ جهان می‌کشند.

اما در این میان تهران قصه غریبی دارد. شهری که در زمان تهران ناصری در اوج بود و مهمترین ساختمان در آن روزگار همان ساختمان مساجد جامع بود. مساجد جامعی که چندصباحی بود در همسایگی خود مساجد شاهی (معروف به مسجد شاه) را به عنوان نماد تدین حکومت پذیرفته بودند. در این دوره اگرچه التقاط فرهنگی آغاز شده بود اما از آنجا که موج آن هنوز معماری را دربر نگرفته بود؛ ساختمان‌ها و خانه‌ها همچنان فرم درون‌گرا و محجوب داشتند و چشم خویش را به یکدیگر نمی‌دوختند.

Image
مسجد شاه عباسی اصفهان

Image
مسجد امام خمینی (مسجد شاه سابق) تهران

قاجار غروب کرد و با آغاز دوره پهلوی اول، حصارهای تهران ناصری تخریب شد و تهران جدیدی سر برآورد. تهرانی که دیگر مسجد مهمترین ساختمان آن نبود، در جریان تجددخواهی رضاخان، حالا دیگر با کنار زدن مسجد، سالار ساختمان‌های شهر ساختمان شهربانی شد و در شهرهای مهم دیگر نیز تکرار شد. سرآغاز باز شدن چشم خانه‌ها به خیابان و ساختمان‌های دیگر را باید دوره پهلوی اول دانست که تجدد و کشف حجاب، پنجره‌های خانه را به مثابه چشم خانه‌ها به خیابان و خانه‌های دیگر بازکرد و از خانه نیز کشف حجاب شد.

Image Image
در دوره پهلوی ساختمان‌های شهربانی جای مساجد را به عنوان نمادهای شهری گرفتند

در دوره پهلوی دوم نیز بر همان طریق تهران توسعه یافت و در امتداد قصه غربزدگی ما تهران جولانگاه معماران غربی شده بود و تحت تاثیر آمدوشد این معماران، تهران نیز کاملا چهره‌ای غربی به خود گرفت. البته غربی‌شدن تهران نه از روی نظم و پایه‌های درست بلکه به شیوه‌ای تقلیدی و سخیف صورت گرفت. به گونه‌ای که حتی خانه‌های کوچک درهم‌ریخته و آشفته و روی‌هم انباشته امروز را باید محصول طرح‌های توسعه شهری آن دوره دانست.

در دوره انقلاب بدلیل عدم برنامه‌ریزی جدید معماری و شهرسازی و تحولات عمیق سیاسی و جنگ هشت ساله،‌ روال غلط دوره پهلوی ادامه یافت و چهره شهر دچار هرج و مرج بیشتری شد. از سویی دیگر دانشگاه‌ها نیز همچنان بر سیاق معماری غرب تافتند و منش معماری مدرن را تا حد اشباع به دانشجویان معماری آموختند و نسل‌های جدید معماری که از پی هم می‌آمد معماری معاصر ایران را در سه دهه گذشته در عمق التقاط و نابسامانی فروبرد. وخامت این موضوع تا آنجا بود که در بیانات مقام معظم رهبری تاکید بر خشونت و تصلب شهر تهران شد و ایشان معماری تهران را معماری وحشی به قدمت بیش از 50 سال خواندند. به این معنی،‌ اگرچه انقلاب اسلامی در شأن سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و بسیاری از هنرها به توفیق زیادی رسید. اما در معماری هرگز چنین توفیقی حاصل نشد. گویا معماری جمهوری اسلامی همچنان در 15 خرداد سال 1342 مانده است و تهران روزبه‌روز چهره‌ای عجیب‌تر به خود می‌گیرد.

مهمتر آنکه در نظام شهری ایران پس از انقلاب سلامی برخلاف انتظار، بانک جایگزین مسجد شد و بانک‌ها دیگر مهمترین ساختمان‌های شهر تهران شدند.

«بعضی‌ها در زمان جوانیِ ما - آن زمان که نهضت معماری غربی بر کشور ما تازه حاکم شده بود - می خواستند ساختمانهای قدیمی را خراب کنند و آنها را به ساختمانهای با سبک نو تبدیل کنند. همین ساختمانهای با پنجره و شیشه های زرگ از آن زمان شروع شد. بیشتر اینها خانه ی محکم قدیمی را خراب می کردند، که من تعجب می کردم. در مشهدِ ما این طور بود. یک خانه ی محکم و خوب، اما قدیمی - اتفاقاً حالا معمارها، مهندسان، آرشیتکتها و مطلعان ما می گویند برای کشور ما همان روش قدیمی درست است و این شیشه ها و پنجره های بزرگ و آفتابگیرهای آنچنانی، اروپایی است؛ چون آنها آفتاب را آرزو می برند و نمی بینند، ولی کشور ما کشور پُرآفتاب است؛ بخصوص بعضی از مناطقش. بنابراین، چه لزومی دارد؛ همان پنجره های کوچک و درهای چوبی خوب بود - را خراب می کردند و از تیرآهن و سیمان و درِ آهنی و شیشه های بزرگ و... استفاده می کردند. اینها کار هجو و غلطی است؛ کار عاقلانه ای نیست.» (بیانات رهبر انقلاب در دیدار دانشگاهیان سمنان ۱۳۸۵/۸/۱۸)

Image

سیطره برج‌های بانکی بر فضاهای شهری

از آنجا که بنیان بانک بر اقتصاد غربی است انتظار هم نمی‌رود که معماری ساختمان آن نیز مسلمان باشد. اگرچه بانک در دهه‌های قبل از انقلاب بر اساس موتیف‌ها و المان‌های معماری بومی ایران طراحی و اجرا شدند. (مانند ساختمان زورخانه بانك ملی که در 1325 توسط استاد ابوالحسن خان صدیقی ساخته شده و یا ساختمان صندوق پس انداز بانک ملی که به وسیله هِنریش‌، معمار آلمانی‌، در دهه اول 1300 ، در زمان رضاخان پهلوی ساخته شد و الگوی آن نیز پس از اندکی تغییر تثبیت و ماندگار شد.) اما پس از انقلاب این بانک‌ها کاملا چهره‌ای مدرن به خود گرفتند.

Image Image
ساختمان صندوق پس انداز بانک ملی

برج سپهر بانک صادرات ازجمله این بناهای مدرن است که پیش از انقلاب اجرای آن آغاز شد و در زمان اوایل انقلاب نیمه‌کاره بود و متعلق به شخصی بدهکار بود که به عنوان بدهی وی در اختیار بانک صادرات قرار گرفت.

Image
ساختمان برج سپهر بانک صادرات

تلاش برای مدرن‌ترشدن و جذاب‌تر شدن ساختمان بانک‌ها ادامه یافت و مبتنی بر سبک معماری بین‌الملل که مکعب‌های شیشه‌ای خود را به سراسر دنیا تحمیل کرد، بانک‌های کشور ما نیز از موهبت تحولات مدرن بی‌نصیب نماند و ساختمان‌هایی از جمله بانک تجارت و حتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی نیز با همان سبک بین الملل و ساختمان مکعبی شکل شیشه‌ای قد بر افراشت.

Image
برج شعبه مرکزی بانک تجارت

Image
برج بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

برج بانک قوامین نیز عجیب‌تر از همه، کپی ناشیانه‌ای از برج ساختمان شماره يک ليبرتي (ONE Liberty Place) در فیلادلفیای آمریکاست که امروزه ساختمان مرکزی بانک قوامین است.

Image
برج ساختمان شماره يک ليبرتي (ONE Liberty Place) در فیلادلفیای آمریکا و ساختمان مرکزی بانک قوامین ایران


معماری برج جام بانک ملت
در میان این بانک‌ها ساختمان برج جام بانک ملت از دیگر بانک‌ها گوی سبقت را ربوده است. این ساختمان در تقاطع میان بزرگراه همت و شریعتی قرار دارد و از مسافتی طولانی در بزرگراه همت آنچنان پیدا قد برافراشته است که به ضرس قاطع هرکس از این بزرگراه عبور کند ناگزیر از دیدن آن است.

Image
موقعیت جغرافیایی برج جام بانک ملت

برج جام توسط شرکت «حرکت سیال»، مهندس رضا دانشمیر و همسرش کاترین اسپریدونوف طراحی شده است. این دو معمار، پیش از این پردیس سینمایی ملت و مسجد ولیعصر (واقع در چهارراه ولیعصر) را طراحی و اجرا کرده‌اند که مشرق در گزارش‌های پیشین خود به این دو بنا نیز به تفصیل پرداخته است.

(مسجدی که به پای تئاتر شهر ذبح شد - مسجد ولی عصر(عج)؛ مکانی برای عبادت خدا یا سجده بر الهه‌های یونان - لیبرال معماری؛ حیازدایی از ام‌القرای جهان اسلام )

همانگونه که از اتودهای اولیه پیداست، تمرکز معمار آن از همان ابتدا بر روی سیال‌بودن در فرم و حرکت بوده است. معماری این برج کاملا ساختارشکنانه است و از آنجا که شکل‌گیری فرم آن بر اساس لایه‌هاست، می‌توان آن را اثری در سبک معماری فولدینگ قلمداد کرد. سبکی که در معماری اواخر قرن بیستم موجودیت یافت و در آن از فرم‌های نرم و منحنی استفاده می‌شود.

این سبک بر فلسفه‌ای استوار است که برای اولین بار، توسط فیلسوف فرانسوی، ژیل دلوز مطرح شد. فلسفه فولدینگ در ادامه فلسفه ساختارشکنی است که نوعی فلسفه پساساختارگرا به شمار می‌رود و مبتنی برچندگانگی معنایی و تکثرگرایی است. فلاسفه فولدینگ، گیاهی به نام ریزوم را الگو قرار می‌دهند که در زیر خاک رشد می‌کند، نه ریشه دارد، نه برگ و تنها شامل ساقه‌هایی است که بصورت نرم ومواج در دل یکدیگر پیچ و تاب می‌خورند. آثار سبک فولدینگ، معمولا متشکل از لایه‌هایی است که بصورت هم ارتفاع در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و هیچ یک نسبت به دیگری دارای وجه تمایزی نیستند.

Image

اتودهای اولیه برج جام

Image
ساختار لایه‌ای در برج جام بانک ملت

اگرچه عوام آن را به نیم تنه پایین یک زن (بخصوص از منظر بزرگراه همت به شرق) تعبیر می‌کنند،‌ اما مقصود معمار از ابتدا حرکت و سرخوردن و تا خوردن لایه‌ها در دو بعد افقی و عمودی نسبت به هم بوده است.

Image
برج جام بانک ملت

طراحی برج جام در مجموع دارای هندسه‌ای سیال و موجی است، هندسه‌هاي سيال و موجي تقليدي است از هندسه‌هاي موجود در دامنه تپه‌ها، چراگاه‌ها و جنگل‌ها. این نوع هندسه، که فاقد محور و مرکز و سکون است، مناسب‌ترین هندسه برای حواس پنج گانه و ادراکات حسی – غریزی و حیوانی انسان‌ها و مناسب سیر در آفاق و عملکردهای مادی مانند راه‌هاي عبوري و پارك‌ها در فضاي شهري است.

Image
برج جام- حرکت لایه ها در دو بعد مبتنی بر هندسه آزاد و سیال

در نقطه مقابل هندسه‌های درون‌گرا، نظير بناهای ایرانی گذشته مثل خانه‌های کاشان، دارای محور و مرکز، آنهم با مرکزیت خالی (نقطه پایه پرگار) است، اين مركز با حضور انسان و عملکرد اختیاری و آگاهانه او در فضای معماری، معنای اصیل خود را باز می‌یابد، اين نوع هندسه مناسب‌ترین ايده‌هاي فضايي هندسي، در شهر برای ایجاد تذکر در انسان‌هاست.

در سنت اصیل معماری و شهرسازی دوران اسلامی، فقط راه‌ها و فضاهای عبوری دارای هندسه‌ای سیال، مواج و سیر در آفاق هستند. اما تجارت از نظر اسلام عین عبادت است. آنچنان که در حدیث آمده است، «‌الکاد علی عیاله کالمجاهد فی سبیل الله» از منظر اسلام کسی که در حال کسب و کار و تجارت برای خانواده خویش است مثل مجاهدی است که در راه خدا می‌جنگد. بنابراین در گذشته بازارها را مشابه مساجد می‌ساختند، ‌چراکه انسانی که در بازار به تجارت می‌پردازد، مثل مجاهدی در راه خداست و آن مکان نیز مکانی مقدس است که در آنجا به عبادت خدا پرداخته می‌شود. لذا به لحاظ فرمی،‌ مشابهت به عبادتگاه‌های اسلامی دارد. بر این اساس،‌ مسجد و خانه و بازار و مدرسه، همه محل تذکر و عبادت انسان مومن در نظر گرفته می‌شود و سایر عملکردها کاملاً درون‌گرا، دارای محورهای متقارن و تمرکزآفرین هستند.

به کار بردن هندسه سیال و سرگردان، در تناقض با چنین مبانی نظری عمیق و عریقی است که از گذشته در معماری ایرانی و اسلامی توسط معماران حکیم رعایت می‌شده است. پيامبر اكرم(ص) مي‌فرمايند: مهم‌ترين اصل حاكم بر هنر معماريِ آفرينش را اصل عدالت، يعني قرار دادن هر چيز در جاي مناسب خود، مطرح مي‌نمايد . يعني در معماريِ آفرينش، زمين هندسه مناسب خود و گياهان، حيوانات و پيكر انسان‌ها نيز، هندسه مناسب، عالمانه و با معناي خود را دارند؛ صورت‌ها و ظاهر عناصر طبيعي، پوچ، بي‌هدف و بی‌غايت نيستند، ظاهرها تجلي و نشانه باطن‌ها هستند.

چیزی که معماران امروز ایران متاسفانه نسبت به آن بی‌اعتنا هستند و تمایل به هندسه مواج و سرگردان و بدون غایت، در دور جدیدی پس از معماری شیشه‌ای مدرن بر بانک‌ها سیطره یافته است. آن‌هم ساختمان بانک که دست برقضا مهم‌ترین ساختمان در شهرهای دوره انقلاب اسلامی شده‌اند. تسلط این ساختمان بر شهر،‌ در تصویر زیر به وضوح مشخص است.

Image

سیطره برج‌های ساختارشکن و مدرن بانک‌های پس از انقلاب بر شهر تهران، نمادی است از استیلای غرب‌زدگی بر معماری پایتخت.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

مشاور ريس جمهور و 20 سال نفوذي با پيشنهاد موارد ضعيف

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه مه 17, 2016 9:49 am

مشاور ريس جمهور و 20 سال نفوذي با پيشنهاد موارد ضعيف


به گزارش مشرق، «تیتو» رهبر تاریخی و افسانه ای یوگسلاوی در دوران جنگ سرد بین آمریکا و شوروی که نقش محوری در شکل گیری «غیر متعهد ها» داشت، مشاور نزدیکی داشت که قریب به بیست سال در خدمت وی بود و او در مهمترین مسایل ملی و بین المللی با وی مشورت می‌کرد. پس از بیست سال، از یکی از مقامات بلند پایه KGB شنید که در میان مسئولان ارشد نزدیک به وی، شخصی در حال به هم ریختن کشور است.

وی ابتدا این موضوع را نپذیرفت اما بعدها پرونده محرمانه ای گشوده شد که در آن اثبات شده بود مشاور مورد نظر، جاسوس بیگانه است.

مدارک آن قدر کافی و روشن بود که جای هیچ تردیدی برای تیتو باقی نگذاشت. او از مشاور مورد اعتمادش پرسید: تو در مقام یک جاسوس، بزرگترین خیانتی که به من و ملت یوگسلاوی طی بیست سال کرده ای چه بوده است؟

مشاور جاسوس پاسخ داد: من هیچ اطلاعاتی به بیگانگان نداده ام و تنها در امر مشورت به شما خیانت کرده ام. آن هم به این صورت که هر وقت، چند نفر را برای تصدی یک مسوولیت مهم مملکتی به شما معرفی می کردند، من درباره آن چند نفر تحقیق می کردم و ضعیف ترین آنها را از میان آن چند نفر معرفی شده به شما توصیه و توثیق می کردم. همین!
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

لغو كردن حكم تاسيس دانشگاه و توسعه طب كهن و اسلامي

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه ژوئن 11, 2016 10:26 am

لغو كردن حكم تاسيس دانشگاه و توسعه طب كهن و اسلامي


گروه جامعه جهان نیوز ـ طی سال های گذشته طب کهن و اسلامی به عنوان یکی زا روش های درمانی در کنار سایر روش ها به مردم معرفی می شود و متخصصان زیادی در این زمینه برای درمان بسیاری از بیماری ها فعالیت می کنند.

طی روزهای گذشته اخباری مبنی بر تنزل معاونت طب کهن و اسلامی وزارت بهداشت به یک اداره از سوی رسانه ها منتشر شد که در نهایت با پیگیری های صورت گرفته مشخص شد مسئولان امر در وزارت بهداشت بعد از سال ها تلاش بی وقفه پزشکان در این زمینه اقدام به تنزل این معاونت کرده اند.

حدود یک هفته پیش بود که خبری مبنی بر انتصاب معاون اجتماعی وزارت بهداشت منتشر شد. هر‌چند در این خبر به انحلال معاونت طب کهن و اسلامی این وزارتخانه و تشکیل معاونت اجتماعی به جای آن اشاره‌ای نشده بود. حالا اما با رسانه‌ای شدن این ماجرا شاهد واکنش‌های متفاوت به این موضوع هستیم؛‌واکنش‌هایی که بر ناتوانی وزارت بهداشت از مدیریت و برنامه‌ریزی برای این طب و در نتیجه تغییر رویکرد برخی پزشکان طب کهن و اسلامی به رویکرد اقتصادی حکایت دارد و همین امر موجب شد عملکرد در حوزه طب کهن و اسلامی رضایت‌بخش نباشد.

وزیر بهداشت در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در خصوص تبدیل معاونت طب کهن و اسلامی به اداره کل طب کهن و اسلامی اظهار کرد: این کار تنزل نیست؛ ما از طب کهن و اسلامی حمایت می‌کنیم اما تاکنون از اقدامات صورت گرفته راضی نیستیم.

آنچه که مسلم است پزشکانی که سال ها دروس طبابت شیمیایی را خوانده اند امروز حاضر نیستند دستور العمل های شیمیایی را برای بیماران کناز گذاشته و از روش های کهن و اسلامی برای مداوای بیماران خود استفاده کنند.
این معاونت نو پا در سال 92 تأسیس شد و در نهایت سیاست های مربوط به آن در سال 93 ابلاغ شد که در نهایت می توان گفت تنها سه سال از عمر این معاونت نوپا بیشتر نگذشته و نمی توان عملکرد گسترده‌ای از این معاونت شاهد در این سه سال انتظار داشت.

پزشکان زیادی از سال های گذشته در کنار تخصص های خود به طب کهن و اسلامی هم روی آورده اند و حتی از تجربیات پزشکان دنیا در این زمینه نیز بهره مند شده اند اما این تنزل باعث می شود زحمات همه این پزشکان زیر سوال رود.
در همین راستا پژوهشکده های زیادی در راستای طب کهن و اسلامی و طب مکمل در کشور تشکیل شد که همه این پژوهشکده ها با نظارت این معاونت انجام وظیفه می کردند؛ این معاونت در بحث ساماندهی پژوهشکده ها تا کنون قدم های موثری برداشته بود.

دکتر شهاب مالمیر، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی و پژوهشگر در زمینه طب کهن و اسلامی در خصوص اهمیت طب کهن و اسلامی در دنیا اظهار داشت: کشور بزرگی مانند سوئد از طب کهن و اسلامی در درمان بیماری ها استفاده های زیادی می کند تا جایی که از روش های القایی برای جراحی ها استفاده می‌کنند.

وی در این خصوص افزود: در بسیاری از کشورهای جهان، به جای استفاده از داروهای شیمیایی هزینه بر، از طب سنتی کم هزینه استفاده می‌کنند؛ با توجه به اینکه امسال نیز سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل نامیده شده است، می توان با روی آوردن به طب سنتی گام های موثری در زمینه اقتصاد مقاومتی برداشت.

با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری پیرامون مسائل اقتصاد مقاومتی در عمل و همچنین تلاش های بی وقفه بسیاری از متخصصین در این زمینه اقدام وزارت بهداشت در تنزل جایگاه این طب در وزارت بهداشت و ادغام آن با مدیریت های دیگر کم توجهی به این مسئله تلقی می شود و امید است که وزارت بهداشت برای پیگیری این موضوع اقدامات موثرتری داشته باشد.

مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، در خصوص پلمپ مرکز حجامت ایران توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش مهر، دکتر محمود خدا دوست با بیان اینکه اگر فردی بخواهد در امر درمان مداخله کند، بر اساس نص صریح قانون باید پزشک باشد، اظهار داشت: هر پزشکی برای فعالیت در هر شهر، لازم است تا مجوز طبابت و فعالیت در آن شهر را از سازمان نظام پزشکی دریافت کند.

وی، داشتن شماره نظام پزشکی و همچنین اخذ مجوز طبابت در هر شهری را شرط دیگر مداخله در امر درمان دانست.

خدادوست گفت: بر اساس مستندات معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، به رغم ابلاغ تذکرات در فواصل زمانی مختلف به این موسسه و لزوم طی کردن مراحل قانونی برای اخذ مجوز و عدم اقدام در خصوص دریافت مجوزهای لازم از سوی این مرکز، بر اساس قانون و با دستور مقام قضائی، مرکز حجامت ایران، پلمپ شد.

وی اظهار داشت: این مرکز به عنوان دفتر نمایندگی دانشگاه ارمنستان فعالیت می کرد اما فعالیت هر مرکز آموزش عالی در حوزه بهداشت و درمان طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، نیازمند اخذ مجوز از وزارت بهداشت و شورای گسترش دانشگاه ها است، که این مرکز مجوزی برای فعالیت های آموزشی دریافت نکرده بود.

یکی از رویه هایی که معمولا با تغییر دولتها شاهد آن خواهیم بود، لغو دستورات و مصوبه های دولت پیشین است و این موضوع در سالهای گذشته به وفور دیده شده است. دولت یازدهم نیز از زمان فعالیت خود، بیش از 10 مصوبه دولت دهم را به دلایل مختلف لغو کرده است.

آخرین مصوبه ای که توسط مسئولان اجرایی فعلی، نامناسب یا مغایر با اقدامات مورد نیاز دولت تشخیص داده شده است، موضوعی است که دولت دهم در آخرین روزهای فعالیت خود تصویب و با تبلیغات فراوان آنرا ابلاغ کرد. بر اساس این مصوبه که حدود 20 بخش دارد، وزارت بهداشت موظف شده بود بنا به تصمیم نمایندگان ویژه رییس جمهور سابق اقداماتی مانند ایجاد دانشگاه علوم طب کهن و اسلامی با نظام هیئت امنایی و تسریع در ارزیابی و تعیین صلاحیت علمی خبرگان بدون مدرک در حوزه طب سنتی و مکمل را انجام دهد.

اضافه کردن 38 قلم داروی گیاهی پرمصرف برای بیماری های شایع در فهرست داروهای قابل ارایه در مراکز بهداشتی درمانی کشور و ایجاد رشته های طب و داروسازی سنتی و تاریخ علوم پزشکی و تأسیس دانشکده طب سنتی در دانشگاه های تیپ ۱ از دیگر مصوبات ابلاغی دولت دهم بود.

اما بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور به دستگاههای اجرایی، رسما اعلام شده است که تصمیم نامه های شماره ۱۰۱۰۰۱/ت۴۸۹۲۳ن مورخ ۲/ ۵/ ۱۳۹۲ و شماره ۱۰۳۳۳۱/ت۴۸۹۲۳ن مورخ ۷/ ۵/ ۱۳۹۲ درباره ایجاد دانشگاه و توسعه خدمات طب سنتی ایرانی ـ اسلامی و تعیین دستورالعمل صلاحیت علمی خبرگان بدون مدرک دانشگاهی طب سنتی ایران �" اسلامی به پیشنهاد وزارت بهداشت و به استناد اصل 138 قانون اساسی لغو می شود.

با توجه به اینکه مسئولان وزارت بهداشت در ماههای گذشته خبر از برنامه ریزی برای اجرای مصوبه مذکور را داده بودند، باید دید علت لغو کامل این مصوبه که می توانست در صورت اجرا، فواید فراوانی را برای توسعه هدفمند و مناسب طب کهن و اسلامی در کشور داشته باشد، چه بوده است؟
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

مسخ عمارت مساجد از نماي ديني به نماي لائيك

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه ژوئن 17, 2016 4:28 pm

مسخ عمارت مساجد از نماي ديني به نماي لائيك


مسجد ولیعصر (علیه السلام) سرگذشت پرفراز و نشیب و عبرت آموزی دارد و از آنجا كه اين مسجد، مصداق و نماد تهاجم عمیق معماری مدرن و استیلای آن در معماری دوره اخیر است، نقد آن واجد اهمیت است. پیش از این که مسجد ساخته شود، در طول عملیات پی‌ریزی و ستونگذاری مسجد نیز مشرق در قالب مطلبی با عنوان «مسجدی که به پای تئاتر شهر ذبح شد» به نقد آن پرداخت و از بدعتی در ساخت مسجد گفت که معماری آن تعارضی ذاتی با مسجد دارد. اما افاقه نکرد و افسوس که مدیران شهری، پس از ساخت کامل آن و رویت حجم فیزیکی و فضاهای داخلی مسجد، از ساخت آن ابراز نارضایتی کردند و این روزها لزوم تغییر و اصلاح در فرم کالبدی آن را زمزمه می‌کنند.

Image

ر میان صاحبنظران، منتقدان و مدیران شهری، برخی بر تخریب کامل آن نظر می‌دهند و برخی دیگر نیز بر تغییر کاربری آن تاکید می‌کنند (که به دلیل وقف بودن زمین مسجد، این امکان وجود ندارد.) عده‌ای دیگر نیز رویکردی مسامحه‌آمیز را اتخاذ می‌کنند و رای بر کشیدن پوسته‌ای تزیینی و الحاق و کولاژ گنبد و مناره‌ به آن می‌دهند. به هر حال کار از کار گذشته است و حالا مسجد که قرار بود سنگری باشد برای حفظ ایمان جامعه، این روزها خانه‌ای است که به تسخیر معماری مدرن درآمده است و محل مناقشه‌ای است که شاید تصمیم نهایی آن، زمان طولانی را بطلبد و پس از سرگذشتی 33 ساله، بازهم در بلاتکلیفی بماند. شاید از اینروست که خودکرده را تدبیر نیست!

حکایت این مسجد از این قرار است که، در ضلع جنوبی پارک دانشجو زمینی به مساحت حدود 5000 متر مربع وجود داشت، مالکیت آن مورد اختلاف اهالی محل و شهرداری منطقه 11بوده و موقتاً به صورت پارکینگ مورد بهره برداری قرار می‌گرفت، بخشی از این زمین متعلق به مرحوم آقای مهندس مدد بود که وقف ساختن مسجد نموده بودند و اهالی محل با توجه به نداشتن مسجد محلی و ناهنجاریهای موجود در پارک فوق و اطراف تئاتر شهر، مصمم به ساختن مسجد در آن زمین بودند، اما شهرداری مایل به ساختن یک مجموعه تجاری و خدماتی بود.

از سال 1360، اهالی، ابتدا با برپا کردن یک چادر و سپس با مصالح بنائی و اسکلت فلزی یک مسجد موقتی ایجاد و به انجام مراسم مذهبی روزانه و سالیانه میپرداختند.

بعد از تلاش‌های مستمر اهالی و مراجعه مکرر به مسئولین کشوری، بالاخره در سال 1383، در زمان شهرداری محمود احمدی نژاد تصویب شد که در این محل یک مسجد و مجتمع فرهنگی دایر شود.

طراحی اولیه این مسجد به مرکز تحقیقات معماری اسلامی، دانشگاه علم و صنعت ایران و مدیریت عبدالحمید نقره‌کار، که دارای سابقه طولانی در طراحی مراکز مذهبی و زیارتی است، سپرده شد و طراحی آن به تصویب رسید. اما به توصیه برخی معماران، به‌ناگاه مدیران تصمیم بر تغییر طرح می‌گیرند و بدون دعوت از نقره‌کار و همکارانش برای دفاع از طرح خود، طرح اولیه را محکوم کرده و آن را به شرکت مشاور حرکت سیال فرم، (رضا دانشمیر و کاترین اسپیریدونوف) می‌سپرند. بعضی نیز در با رویکردی جنجالی و مغالطه آمیز، ناهماهنگی فرم بنا با تئاتر شهر را مطرح کرده بودند که در طرح اولیه اتفاقا بیشترین هماهنگی را از نظر جداره و ارتفاع داشت و تنها مناره و گنبد آن از کد ارتفاعی تئاتر شهر بلندتر بود.

قرار بود عبدالحمید نقره‌کار که سابقه‌ای طولانی در طراحی اماکن مذهبی دارد، مسجد ولیعصر را طراحی کند، اما به ناگاه اتفاق دیگری افتاد

پس از اعتراض کارشناسان معماری و فشار رسانه‌ها، برخی مدیران شهری که به دلیل ناهماهنگی بنا طرح قبل را رد کرده بودند، حالا دریافتند که طرح جدید بسیار ناهماهنگ‌تر شده و به نقطه‌ای سیاه در پرونده شهرداری بدل شده است. این پروژه حالا با اعتراض اعضای شورای شهر، و الزام مجریان به ارایه طرح اصلاحی جدید، از ابتدای سال جاری همچنان متوقف است؛ و پیمانکاران این پروژه همچنان منتظر دریافت طرح اصلاحی برای تغییرات معماری این مسجد هستند. جالب آنجاست که اعضای شورای شهر نیز صرفا فقدان گنبد و مناره برای مسجد را معضل می‌دانند و می‌گویند «مسجد بدون گنبد و مناره معنا ندارد». که این نیز فروکاست مسجد است به گنبد و مناره. خروجی این نگاه نیز مسجد را به فرمی عجیب و غریب‌تر بدل خواهد کرد و به اصطلاح عوام «شترگاوپلنگ» خواهد بود که شایسته شأن مسجد و خانه‌ی خدا نخواهد بود، چه برسد به آنکه مسجدی شاخص و الگو در قلب محور فرهنگی ام‌القرای جهان اسلام باشد.

در زیر به مقایسه و نقد معماری دو طرح اولیه و ثانویه (اجرا شده) این مسجد پرداخته می‌شود.

تشریح طرح اولیه مسجد ولیعصر

Image

Image

از آنجا که در دو محور مهم شمالی- جنوبی تهران، یعنی خیابان ولیعصر(عج)، از میدان تجریش، تا میدان راه آهن و محور شرقی – غربی تهران، یعنی خیابان انقلاب، از میدان امام حسین(ع) تا میدان انقلاب، هیچگونه نماد مذهبی شاخص در شأن پایتخت جمهوری اسلامی ایران وجود نداشت و از سویی دیگر شهرداری در آن زمان مایل بود در غرب تهران و نزدیک نهاد ریاست جمهوری، مسجد و مجموعه فرهنگی در مقیاس یک مسجد جامع، برای برگزاری مراسم ملی داشته باشد، بنابراین مقیاس این مجموعه، در حد یک مسجد جامع و مجموعه فرهنگی مرکز شهری، تعیین و مصوب شد.

Image

با توجه به برنامه مصوب و مكان‌يابي موجود به تشریح نقشه‌های ارائه شده‌ طرح اولیه پرداخته می‌شود:

1- برای هم‌آهنگی با ساختمان تأتر شهر، ارتفاع ساختمان مسجد تا زیر گنبدخانه آن، با ارتفاع تئاتر شهر مساوی گرفته شد و بدنه آن شبیه تئاتر شهر طراحی شد، تا این دو ساختمان با یکدیگر هم آهنگ و مکمل بوده و در مجموع وحدت داشته باشند.

2- اکثریت قریب به اتفاق ساختمان‌های جنوبی زمین مسجد نیز، دارای هفت طبقه ديوار پشت كرده به ساختمان مسجد بود، بنابراین کم کردن ارتفاع عناصر نمادین مسجد، موجب بی توجهی به شأن اجتماعی مسجد و حفظ حرمت و حریم آن می‌گردید.

3- از آنجا که از منظر اسلامی، مفهوم عبادت و عبادتگاه، مهمترین عنصر در فضای شهری محسوب می‌شود[1]، بنابراین به صورت بدیهی، سردر مسجد، مناره‌ها وگنبدخانه مسجد، باید در طراز بالاتری از تئاتر شهر قرار می‌گرفت و بدین صورت نیز طراحی ‌شد.

4- برای تداوم و گسترش پارک دانشجو، خیابان عریض ضلع شمالی زمين، در جهت توسعه پارک و فضاي سبز پیش بینی و طراحی شد.

5- حل بخشی از مشکل پارکینگ در منطقه فوق و به پیشنهاد مسئولین شهرداری، سه طبقه پارکینگ در زیرزمین پیش بینی شد.

6- در طبقه همکف، در غرب زمین و کنار خیابان ولیعصر(عج)، شبستان آقایان و بانوان در دو طبقه طراحی شد، تا از خیابان مزبور و خیابان انقلاب، ساختمان این مسجد به عنوان یک نماد برجسته و شاخص مذهبی تجلی بیرونی داشته و فضای ذکر معنوی و الهی برای اهالی و رهگذران ایجاد نماید.

7- در قسمت شرق زمین و در کنار خیابان شرقی، مجموعه فرهنگی – خدماتی در چهار طبقه طراحی شد. طبقه همکف به صورت پیلوت با مبلمان آزاد و سیار، جهت برگزاری نمایشگاه های متنوع و در عین حال در مراسم خاص برای گسترش شبستان مسجد در نظر گرفته شد.

8- در طبقه اول کتابخانه، در طبقه دوم کلاسهای آموزشی و در طبقه سوم سالن اجتماعات و مراسم، پیش بینی و طراحی شد.

Image


9- بین شبستان مسجد و مجموعه فرهنگی – خدماتی، حیاط نسبتاً بزرگی پیش بینی شد، این حیاط می‌توانست مزاحمت های همجواری را، میان فضای مسجد وفضاهای فرهنگی – خدماتی به حداقل ممکن برساند و در عین حال ضمن گسترش فضای سبز پارک دانشجو، با ایجاد سر درب ورودی جذاب و با شکوه پیوند مطلوب و مناسبی، بین این مجموعه و پارک فراهم نماید.

10- در طبقه منهای یک در زیر شبستان مسجد، فضای مناسبی برای فعالیتهای بسیج محلی و در زیر مجموعه فرهنگی – خدماتی و حیاط، سالن پذیرائی و آشپزخانه، چند واحد تجاری، وضوء خانه و سرویسهای بهداشتی طراحی شده بود.

11- در جهت سهولت رفت و آمد ماشین ها به پارکینگ و ایجاد واحدهای اداری و تحقیقاتی، مصوب شد یک قطعه خانه دو طبقه متروک، واقع در ضلع جنوبی زمین، که به خیابان جنوبی مجموعه نیز دسترسی داشت، خریداری وبرای ورودی و خروجی طبقات پارکینگ و ورودی قسمت اداری، تحقیقاتی و خدماتی از آن بهره برداری شود. ضمن آنکه ارتباط مضاعف و مناسبی با شبستانهای مسجد و مجموعه فرهنگی – خدماتی و حیاط مسجد نیز برقرار مینمود.

12- برای شبستان‌های مسجد سه ورودی پیش بینی شده بود، یک ورودی شاخص و معظم به سمت خیابان ولیعصر(عج)، یک ورودی عمومی در کنار حیاط مسجد، به سمت پارک و خیابان‌های اطراف و یک ورودی خدماتی در کنار قسمت اداری و سایر خدمات فرهنگی و هنری.
13- عملیات خاکبرداری و اجرائی مسجد، مطابق نقشه‌های ارائه شده، در اکثر قسمت‌ها تا طبقه همکف ادامه یافت، با این تفاوت که به دلیل اهمال شهرداری در خرید زمین جنوبی، بالاجبار قسمت اداری و تحقیقاتی مجموعه حذف و ورودی پارکینگ علی رغم توصیه‌ها و تذکرات مکرر این مشاور به خیابان شرقی منتقل شد.

در این مرحله و پس از تغییر شهردار تهران، کارفرما برای تسویه حساب به مشاور ابلاغ نمود، که عبدالحمید نقره‌کار و همکارانش نظارت ساختمان را بعهده بگیرد، اما در همان اثنا، به صورت نسبتاً محرمانه و بدون دعوت از نقره‌کار و همکارانش برای تشریح ایده‌ها و دفاع از اصول طراحی‌های انجام شده، غیاباً طراحی انجام شده و کار نیمه‌کاره، محکوم گردیده و کار به مشاور دیگری (حرکت سیال فرم) که فاقد هرگونه سابقه در طراحی مراکز مذهبی است سپرده شد.

طرح دوم:

Image

ارزيابي اصول ارائه شده در طرح جدید مسجد ولیعصر(علیه السلام):

طرح جدید بر‌اساس پیش‌فرض‌ها و مبانی غربی و غیر‌اسلامی، پیش‌بینی و متأسفانه تبدیل به فرآیندی غیر‌قابل قبول و مغایر بدیهیات اولیه طراحی مسجد و اصول نظری و احکام عملی آن طراحی و اجراء شده است که به چند نکته آن اشاره می‌نمائیم.

ابتداء فرض شده است که ساختمان تئاتر شهر یک اثر تاریخی و میراث فرهنگی است و باید شأن تاریخی و فرهنگی آن حفظ و تا فاصله‌ای دور حریم آن حفظ شود.

اولاً تئاتر شهر، یک اثر تاریخی نیست و در سال 1346 یعنی فقط یازده سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و توسط علی سردارافخمی طراحی و با حمایت فرح پهلوی ساخته شده است و با چنین سابقه زمانی، یک ساختمان، اثر تاریخی محسوب نمی‌شود و نمی‌تواند در فهرست بناهای تاریخی بگنجد. این ساختمان صرفا یک بنای معاصر است.

دوم، این ساختمان اگر چه زیبایی و کاربری قابل احترام و فرم دلنشینی دارد، اما یک میراث فرهنگی نیست، زیرا این ساختمان از نظر سبک، متعلق به دوران فرانوگرائی غربی است و از الگوی معابد یونانی و رومی تقلید نموده است و هیچ شباهتی با آثار ساخته شده در تمدن ایرانی، چه قبل از اسلام و چه بعدا ز آن ندارد.

Image

قوس‌های متقاطع و خارجی بنای تئاتر شهر، عناصری کاذب هستند، که در زیر سقف کنسول شده آن به سمت بیرون خم شده و نصب گردیده‌اند، تکرار چرخش این قوس‌ها، ساختمان را کاملاً برونگرا و تندیس‌گونه نموده است.

Image

در معماری ایرانی دوران اسلامی، ساختمان‌ها کاملاً درون‌گرا هستند و صورت بیرونی بنا، لباسی است بر تن فضاهای داخلی ساختمان، یعنی به انسان و محل حضور و بهره‌برداری انسانها اصالت داده می‌شود نه به کالبد بنا و نمای ساختمان به صورت خود بنیاد؛ لذا برونگرائی در ساختمان‌سازی، نوعی صورت‌پرستی و بت‌سازی تلقی می‌شود.

در این نوع از الگوهای غربی، به ورودی انسان‌ها، توجه خاصی نمیشود و عملاً انسانها را در مقابل ساختمان منفعل و تماشاچی می‌نماید. در سنت اسلامی و در مجموعه بیت ا... الحرام، دو نماد معمارانه مثبت و منفی ارائه شده است، نماد مثبت خانه کعبه است که دارای حجمی منظم، وحدت بخش، درونگرا، سکون آفرین و مناسب حضور انسان در فضائی آرامش بخش، تفکر برانگیز، تمرکز آفرین، برای حضور قلب و عبادت است.

در نقطه مقابل، نمادهای منفی یعنی بت‌واره‌های سه‌گانه هستند (جمرات)، که احجامی توپر، برونگرا، متکثر و مجسمه گونه می‌باشند، در این نوع ساختمان، اصالت به کالبد بنا داده شده و ساختمان به جای وسیله خود هدف می‌شود به همین دلیل آنرا نماد تجلی شیطان بر حضرت ابراهیم(ع) قرار داده اند، زیرا شیطان آنچه را که مادی و زمینی است تزئین می‌کند و انسانها را فریب می‌دهد[2]، به همین دلیل در مراسم حج تمتع، حاجیان از وقوفگاه مشعر (محل شعور و بصیرت)، باید سنگ‌هائی بردارند و بر نمادهای فریبنده‌ای، که مزاحم تکامل انسان و انجام فرائض الهی هستند، پرتاب نمایند. در این سنت الهی، برخلاف رويكردي در معماري غربي (يعني فرماليسم) خود معمار بت و معماری بت‌سازی تلقی نمی‌شود، بلکه معمار و معماری هر دو وسایلي در جهت تأمین نیازهای مادی و بستر‌ساز نیازهای روحی انسانها می‌شوند.

سوم،‌ در معماری ایران دوران اسلامی، مهمترین عنصر خارجی بنا، درب ورودی آن است، که همچون طاق نصرتی سر برآورده و پر گشوده، نهایت تواضع و مهمان‌پذیری را برای ورود انسانها به داخل بنا، به نمایش میگذارند، اصالت را به انسانهای مخاطب و به فضای درونی ساختمان میدهند که محل بهره‌وری مخاطبین اصلی بنا است.

Image

چهارم، در سنت و تمدن غربی است که ساختمان‌های مذهبی، اعم از معابد و کلیساها، کالبد خود را از بافت اطراف جدا نموده و با اشکالی که در یک محور و یا دو محور، قرینه می‌باشند، مانند مجسمه‌هائی، خود را به نمایش می‌گذارند.

با این پیش فرضِ غرب‌گرایانه است که طراح جديد مسجد تصور مي‌نمايد باید اطراف ساختمان تئاتر شهر را (که در دوران مدرن جای عبادتگاه را اشغال نموده است) پاک‌سازی نمود، و با اين پيش فرض مقلدانه، سر ساختمان مسجد را قطع مي‌نمايد و مي‌گويد كات! (cut)، تا این ساختمان مانند مجسمه‌ای خود بنیاد و بت‌واره، مورد نگاه از بیرون قرار گیرد و تماشاچیان را مسحور خود کند.

Image

بخش قطع شده مسجد و نمایان شدن تئاتر شهر و فرود مسجد در مقابل آن مشخص است

اما در سنت و تمدن دوران اسلامی، ساختمان‌های اجتماعی و مذهبی، خود را از بافت اطراف جدا نمی کنند و با کمترین مزاحمت های همجواری، (به دلیل داشتن فضاهای باز داخلی)، هم آهنگ با هم بوده و مکمل یکدیگر می‌شوند. شاعر معاصر، سهراب سپهری به جذابیت این موضوع اشاره می‌کند- با مضمون بازارهای گرم مسلمان- این گرما، جذابیت و گیرائی به دلیل هم آهنگی و ترکیبِ با شکوه ساختمانهای اجتماعی، در کنار یکدیگر و مکمل یکدیگر است.

بنابراین، پیش فرض مطرح شده در مورد حذف سر و آستانه طرح قبلی (گنبد، منارها و سردرب ها) و سربه خاک سپردن آن در طرح جدید، پیش فرض غرب گرایانه، صورت پرستانه و با نگرش بت گونه به معماری و ساختمان است. این نگرش قطعاً مغایر دیدگاه اسلامی است، که همه چیز را برای تکامل انسان می‌خواهد. در این نگرش ساختمان وسیله است و نه هدف، معماری آبادکردن محیط زیست انسانها است، نه بت سازی و جلوه فروشی معمار و معماری.

Image

پنجم، پیش فرض اشتباه دیگر، ایجاد تصور مغالطه‌انگیزی است درباره مرتفع دانستن ارتفاع طرح قبلی مسجد. در طرح اولیه، همانگونه که اشاره شد، ارتفاع بدنه ساختمان مسجد، هم ارتفاع بدنه خارجی تأتر شهر بوده و از نظر نمای خارجی نیز هم آهنگ با آن می‌باشد، عناصر معدودی از ساختمان، نظیر گنبد اصلی، منارها و سردر مسجد که با فاصله بعیدی از ساختمان تئاتر شهر، می‌باشد به میزان لازم و به عنوان یک نماد شهری و مذهبی، افراشته شده‌اند، تا مبتنی بر سنت اسلامی، عظمت و اولویت فضای عبادی مسجد نسبت به ساختمان‌های هفت طبقه مسکونی در اطراف آن و ساختمان تئاتر، حفظ شود. نه بالعکس ساختمان‌های مسکونی و تأتر نسبت به مسجد اولویت یافته و برجسته‌تر شوند. به اين نكته خداوند در سوره نور آيه 36 اشاره مي‌فرمايند: «فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ»، در خانه‌هايي (مساجد و زيارتگاه‌ها) خداوند رخصت داده است كه آنجا رفعت يابد و در آن ذكر نام خدا شود و صبح و شام، تسبيح و تنزيه ذات پاك او كنند.

برخی از اشکالات طرح جدید:

پیش فرض های منحرف و مغالطه آمیز قبلی، باعث شده است، طرح جدید (موجود) دارای اشکالات اساسي، بنیانی و غیر قابل اغماض باشد، که به برخی از بدیهیات آن اشاره می‌گردد:

1- در سنت صنفی و اخلاق حرفه ای، هیچ معماری بدون فرصت دفاع و اطلاع از راهبردهای معمار اولیه، به خود اجازه ورود و دخالت در کار دیگری را نمی‌دهد، متأسفانه در این کار، کارفرما، کارناشناسان کارفرما و معمارجدید، با زیر پا نهادن ارزش‌های اخلاقی و حرفه‌ای، بدون اطلاع معمار اولیه، به صورت محرمانه، کاری مغایر اخلاق حرفه‌ای انجام داده‌اند.

2- در سنت اسلامی، چه از نظر محتوایی و چه از بعد کالبدی، هر کس مجاز به طراحی و ساختمان مسجد نیست، از نظر محتوائی، قرآن و احادیث معتبر به این نکته اشاره می‌نمایند[3] و از نظر کالبدی نیز، ایده‌های فضائی – هندسی – نمادها و آرایه ها و احکام مسجدسازی، دارای اصول و قواعد نظری و عملی است که بدون آشنایی و تجربه قبلی، کسی قادر به طراحی آن به صورت مطلوب نیست[4]. در این مورد، با توجه به سوابق و تجربیات معمار جدید، ارتباط ایشان با مفهوم عبادت اسلامی و تجربه مسجد سازی، در کارنامه نظری و عملی ایشان ملاحظه نمی شود و انتخاب ایشان برای این کار، نه توجیه فرهنگی و منطقی دارد و نه توجیه علمی و تجربی. این اشکال به انتخاب کنندگان این معمار وارد است و نه خود معمار!

Image


3- معمار جدید در تحلیل مقطع شمالی – جنوبی تأتر شهر و طرح قبلی، با پیش فرض غلط بت گونه پنداشتن ساختمان تأتر شهر و حذف هر گونه ساختمان مکمل در اطراف آن، خطی مایل از زمین به سمت بدنه طرح قبلی مسجد می‌کشد و می‌گوید: cut (کات)، یعنی هر عنصری که بالای این خط است، باید بریده شود، (با این پیش فرض سر و دست‌های برافراشته مسجد را مانند گیوتین قطع می‌نماید) و سبک کار خود را عجولانه می‌یابد و می‌ گوید «سبک لنداسکیپ»، یعنی همه چیز در امتداد زمین یا زیرزمین باید قرار گیرد. چرا؟ چون ساختمان تئاتر، باید استیلا و سلطه بلامنازع بر همه عناصر اطراف خود داشته باشد، با این پیش فرض غلط، ساختمان جدید مسجد، بر اساس حیثیت و شأن درونی و حقيقي خودش طراحی نمی شود، بلکه مبتنی بر شأن اعتباري، فرضي در کالبد بیرونی تئاتر و به سمت آن، سر خود را بر زمین می‌گذرد و سجده می‌کند و سر ساختمان به زمین می‌چسبد.

در صورتیکه، در هستی شناسی اسلامی و در هنر و معماری آفرینش، اولاً هر ذره، سلول و هر عنصری، ضمن حفظ جایگاه، شأن و هویت مستقل خود، با سایر عناصر، تعامل تکاملی و مکمل برقرار می‌کند و بر این اساس نظامی احسن و پایدار برقرارمی شود و سیر از کثرت به وحدت، از ظاهر به باطن، از زمين به آسمان، از صورت به معنا، از دنیا به آخرت که مهمترین اصل در آفرینش هستی و در فلسفه هنر و معماری و شهرسازی دوران اسلامی است، تحقق می‌یابد.

Image

ضمن آنکه مسجد، محل اقامه نماز است و خدواند خانه خود را، محل قیام انسان‌ها (جعل‌الله الكعبه قياماً للناس) قرار داده است و در سنت اصیل و ارزشمند ما، همه ساختمانها از زمین قیام نموده اند و در آسمان شکفته می‌شوند، به خصوص ساختمانهای مذهبی و زیارتی. مانند پیکر خود انسان، که کف پای او بر زمین قرار می‌گیرد، بدن از زمین قیام می‌کند و سر انسان در آسمان، شکوفا می‌شود.

4- طراحی مسجد جدید، در مجموع دارای هندسه‌ای سیال و موجی است، هندسه‌هاي سيال و موجي تقليدي است از هندسه‌هاي موجود در دامنه تپه‌ها، چراگاه‌ها و جنگل‌ها. این نوع هندسه، که فاقد محور و مرکز و سکون می‌باشد، مناسب ترین هندسه برای حواس پنج گانه و ادراکات حسی – غریزی و حیوانی انسانها و مناسب سیر در آفاق و عملکردهای مادی مانند راه‌هاي عبوري و پارك‌ها در فضاي شهري است. در نقطه مقابل هندسه های درونگرا، نظير خانه كعبه، كه قبله‌گاه مسلمين و سلول بنيادي در طراحي مساجد است دارای محور و مرکز، آنهم با مرکزیت خالی (نقطه پایه پرگار) مي‌باشد، اين مركز با حضور انسان و عملکرد اختیاری و آگاهانه او در فضای معماری، معنای اصیل خود را باز می‌یابد، اين نوع هندسه مناسب ترین ايده‌هاي فضايي هندسي، برای عملكرد دعا و نیایش، تفکر، حضور قلب و سیر در انفس انسان‌ها يعني عملكرد اصلي شبستان‌هاي مساجد( اقامه نماز و شنيدن سخنراني ) است.

Image

پویایی فیزیکی و هندسی، مناسب سیر در عالم ماده و غرايز حيواني است، پویایی معنوی و روحانی انسان، با سکون و سکوت فیزیکی و هندسی آغاز می‌شود كه به مفهوم (فنای در بقا) در ادبيات عرفاني و مذهبي ما مطرح مي‌شود، این نوع هندسه، مقدمه تفکر، حضور قلب و نیایش است. در سنت اصیل معماری و شهرسازی دوران اسلامی، فقط راه ها و فضاهای عبوری دارای هندسه‌ای سیال، مواج و سیر در آفاقی هستند. سایر عملکردها و به طور خاص فضاهای مذهبی و فرهنگی نظير شبستان‌هاي مساجد، کاملاً درونگرا، دارای محورهای متقارن و تمرکز آفرین می‌باشند. به کار بردن هندسه سیال و سرگردان، آن‌هم در شبستان مسجد، یعنی حیوان پنداشتن انسان و طراحی چراگاه به جای نیایشگاه.

پيامبر اكرم(صلی الله علیه واله) مي‌فرمايند: مهم‌ترين اصل حاكم بر هنر معماريِ آفرينش را اصل عدالت، يعني قرار دادن هر چيز در جاي مناسب خود، مطرح مي‌نمايد[5]. يعني در معماريِ آفرينش، زمين هندسه مناسب خود و گياهان، حيوانات و پيكر انسان‌ها نيز، هندسه مناسب، عالمانه و با معناي خود را دارند؛ صورت‌ها و ظاهر عناصر طبيعي، پوچ، بي هدف و غايت نيستند، ظاهرها تجلي و نشانه باطن‌ها هستند.

5- طراحی یک ورودی حلزونی، سربسته، تاریک، خود پنهان، شبیه لانه‌ی حیوانات موذی و مضر برای یک مسجد، واقعاً از عمق بی خبری، از خود بیگانگی و بازیگری (کار لهو) و پوچی (کار لغو) آن حکایت می‌کند.

Image

در سنت معماری و شهرسازی اصیل دوران اسلامی، برجسته‌ترین و شاخص‌ترین نمای خارجی مسجد، ورودی‌های آنها است، زیرا ساختمان برای ورود انسان است و باید جذاب، باشکوه و میهمان پذیر باشد، در معماری دوران اسلامی، ورودیهای مساجد، مانند طاق نصرتی از، نمازگزاران استقبال می‌کنند و با حفظ حریم خود از فضای بیرون، با وضوح، استحکام، آرامش وامنیت، مؤمنین را به فضاهای داخلی دعوت می‌نمایند (نمونه‌ای از این نوع ورودی در تصویر شماره 10 قابل مشاهده می باشد)

Image

6- با بررسی آنچه از نمای بیرونی ساختمان و نقشه‌های موجود، دریافت می‌شود، کوچکترین نمادی، آرایه‌ای، عنصری که مشخص نماید این کالبد به چه منظوری ساخته شده است، قابل مشاهده نیست. گوئی در شهر انسان‌های گنگ، بی‌خبر، بی‌معنا و هدف، بدون جهت و غایت، در عالمی بی‌جهت پرسه می‌زنی. انحنائی که در سقف، جای گنبد نشسته است، به جای عمامه مسلمانان كه سر انسان را برجسته و شاخص مي‌نمايد، شبیه کلاه بسیار کوچکی است، که یهودیان در پشت سرهای خود سنجاق می‌کنند.

Image

در معماری اصیل دوران اسلامی، کالبد خارجی هر ساختمان، تجلی عملکرد انسانی و درونی آن است، شهر گفتمان و تعاملی صادقانه، صمیمانه، روشن، با معنا و شعور با انسانها برقرار می‌کند، ساختمانها، نقاب بر چهره ندارند، مجموع ساختمان‌های یک شهر، همچون هنر و معماری آفرینش، همه عناصر آن آیه و نشانه هویت درونی خود و هویت نظام احسن، تکاملی، وحدت بخش و غایت مدار هستند. معماری و شهرسازی دوران اسلامی مانند معماری آفرینش نه تنها نیازهای مادی (حسی – غریزی) انسانها را تأمین می‌نماید، بلکه رشد معنوی و روحی انسانها را نیز، با هنر معناگرای خود، بسترسازی می‌کند. به طور مثال گنبد نمادوحدت، درونگرايي، سير در انفس و خودسازي در مفهوم عبادت اسلامي است و منارهاي سر برآورده، با هندسه دايره خود، نماد برونگرايي، دعوت از همه مخاطبين و نماد جامعه سازي در مفهوم عبادت از منظر اسلامي است.

7- پیکر خارجی بنا، سنگین، بسته، خاموش، غریب و شبیه نهنگ به گل نشسته و فاقد حیات است، این ساختمان بر خلاف سنت معماری و شهرسازی دوران اسلامی، نه تنها هیچگونه تعامل هم‌افزا و مکمل با ساختمان تئاتر شهر و سایر ساختمانها و به خصوص محیط طبیعی و سرسبز پارك ایجاد نمی‌نماید، بلکه عنصری اضافی، مزاحم، بیگانه و متروک به نظر می‌رسد که باید آنرا حذف نمود ( نکته اینکه طرح قبلي براي هماهنگي بيشتر با تئاتر شهر و پارك دانشجو، براندازي شد).

مساجد در فرهنگ و تمدن اسلامي، خانه های خدا و خانه های قیام معنوی و روحانی انسانها هستند و باید تجلی گاه اسماء و صفات جمال و جلال الهی باشند. مساجد دوران اسلامی، همچون قلبی طپنده، مادری مهربان، پدری با عظمت، همه اجزاء و عناصر معماری شهر را در آغوش می‌گیرند و پناهگاه جذاب و امن انسانها می‌شوند. نه عنصری مطرود، سربسته، خودکامه و جسدي در خود غرق شده.

Image

8- آنچه از نقشه‌های موجود و قابل دسترس می‌توان دریافت، نشان می‌دهد که طرح ارائه شده فاقد بهره‌برداری از تجربیات عظیم معماری دوران اسلامي ایران است. معماري سنتي ما، هماهنگ با شرایط محیطی و اقلیمی است، در حالي‌كه طرح جديد فاقد پیش‌بینی تهویه‌های مطبوع و طبیعی (شمالی–جنوبی) و از کف به سقف و فاقد بهره‌برداری کافی از نور طبیعی و مناسب است، در مجموع فضاهای عملکردی و نیز سازه بنا، با حجم و کالبد بنا هم‌آهنگ و هم‌آوا نیستند و بر یکدیگر تحمیل شده‌اند و نیازها و عملکردهای متنوع و ضروری یک مسجدِ مرکز شهری، تأمین نشده است؛ ساختمانی است بسیار پرهزینه در ایجاد و نگهداری و بهره‌برداری، از نظر دستاوردهای جديد جهاني در علوم تجربی و مهندسی ساختمان در زمان معاصر، يعني معیارهای مهندسی ارزش و معماری پایدار، اين ساختمان کاملاً غیرعلمی، غیرمهندسی، بسیار پرهزینه و فاقد ارزش‌های پایدار در معماري و در ارتباط با محيط شهري و محيط زيست است.

دلايل ایجاد این نوع ضایعه‌های تأسف‌بار در بعضی از ساختمان‌های ملی و دولتی:

1 – تغییر غیرعلمی و غيرمنطقي امور با تغییر مدیران:

رقابت غیراخلاقی مدیران و مسؤولین اداری، اجرایی دولتی با برنامه و کار‌های مدیران قبلی، بدون رعایت مصالح اجتماعی و بیت‌المال و بدون رعایت حقوق مادی و معنوی مهندسان مشاور و بر خورد با آنها از مواضع غیر علمی و غیرحقوقی و قدرتمندانه، باعث تصمیمات زیانبار و تلف‌کردن نیروها و امکانات شده و می‌شود.

2- تقلید برخي از كارگزاران آموزشی و پژوهشی از فرهنگ و تمدن انحرافی غرب:

آنچنانکه طراح جدید مسجد می گوید، یکی از اساتید دانشگاه و مسؤولین با سابقه میراث فرهنگی، به مدت 7 ماه به ایشان مشورت داده و در نهایت کار ایشان را تأیید نموده است. به نظر میرسد مشکل اساسی ازفضاهای آموزشی و پژوهشی آغاز می‌شود، رویکرد ترجمه‌ای، خودباختگي و تقلید از فرهنگ غربی در روش‌ها و محتواهای درسی مشکل اصلی است.

با کمال تأسف باید گفت بعضی از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها دچار جهل مرکب شده‌اند، نه فرهنگ معاصر غرب و رویکردهاي انحرافی آن را درست می‌شناسند و نه فرهنگ عمیق اسلامی را (و نه می‌دانند که نمی‌دانند). بحث تحول و ارتقاء علوم انسانی مطرح شده از طرف مقام معظم رهبری را، به خصوص در مباحث میان دانشی نظیر رشته‌های هنری، معماری و شهر سازي، باید بسیار جدی گرفت و با اصلاح سرفصل دروس، ایجاد منابع و محتواهای درسی، مبتنی بر فرهنگ اصیل اسلامی و برگزاری کارگاه‌های دانش‌افزایی، رویکرد ترجمه و تقلید از فرهنگ و تمدن انحرافی غرب را به صورت بنیادی از مراکز آموزشی و پژوهشی، دگر‌گون كرد. فاجعه از اینجا آغاز می‌شود که مسؤولین مربوطه، دو واحد درسی" حکمت هنر اسلامی " را كه مي‌توانست مبناي تحول ساير دروس باشد، از درس اصلی به درس اختیاری تبدیل نموده‌اند و عملاً باعث حذف اين درس بنيادي و نظري شده‌اند و در بعد عملی نيز اکثر دانشکده ها، حتی طراحی یک مسجد یا فضای مذهبی زیارتی را به دانشجویان ارائه نمی‌نمایند. بايد حكمت نظري و حكمت عملي اسلام را در محتواي دروس و روش‌هاي طراحي جاري ساخت و بر اساس آن‌ها فرايندهاي معماري و شهرسازي را ارزيابي نمود.

3- سپردن مدیریت‌ها به افراد غیر‌متخصص و غیر‌متعهد.

شهرداری تهران، برای توسعه و اجرای ساختمان‌های فر‌هنگی و هنری، شرکتی را ایجاد نموده که معلوم نیست خصوصی است یا دولتی، در این نوع شرکتها معلوم نیست بر اساس چه ضابطه و قانونی افراد انتخاب میشوند و حقوق و مزایا می‌گیرند، کارها براساس چه معیاری به كدام مهندسان مشاور و پیمانکاران سپرده می‌شود...؛ بدیهی است در چنین فضایی، احتمال هر نوع سوء استفاده و سوء مدیریت و ضرر و زیان به بیت المال، قابل پیش بینی است.

Image

ضمن آنکه تنها تخصص مدیر آن مجموعه صرفا در تجربه سفرهای خارجی خلاصه می‌شود. بیان واقعیت فوق، پیش بینی هر نوع فاجعه مادی و معنوی را در اقدامات و ساختمانهای انجام شده محتمل می نماید. در حالیکه از ابتدای انقلاب تا امروز همه مسئولین نظام، رعایت دو بعد تفکیک ناپذیر تخصص و تعهد را در انتخاب مدیران اکیداً توصیه نموده اند. در حال حاضر متأسفانه اکثر مدیران دولتی و ملی، که در حوزهای معماری وشهرسازی كشور فعالیت می‌نمایند، نه تخصص معماری دارند و نه تخصص شهر سازی؛ بايد شعار شايسته سالاري مبتني بر تعهد و تخصص را در سطح كشور، به صورت جديدي تحقق‌پذير نمود.

4- لزوم نظارت جدی، نهادهای مسؤل بر طرح‌ها و اجرای آن‌ها:

نهاد‌های مسؤول در حوزه های مختلف و از جمله ساختمان‌های مذهبی نظیر سازمان رسیدگی به امور مساجد سازمان اوقاف، وزارت راه و شهرسازي، شورايعالي معماري و شهرسازي و سازمان نظام مهندسی کشور، باید از طریق قوانین و سازماندهی مناسب در انتخاب مشاورین، تأیید نقشه‌ها و نظارت بر اجرای صحیح آن حضور جدی‌تر و مؤثرتری داشته باشند.

با توجه به شرایط موجود آموزشی در دانشگاه‌ها و تهاجم بی‌امان رسانه‌ای و تبلیغاتی فرهنگ غربی (بخصوص برای دانشجویان) لازم است نظام مهندسی همانگونه که ابعاد علمی فارغ التحصیلان را مورد آزمون قرار می دهد، ابعاد فرهنگی و هنری آنها را نیز (بخصوص در مورد ساختمان‌هاي مذهبي) موردآزمون تخصصی قرار دهد تا در آینده شاهد آثار نابجا و نا‌شايست نباشیم. لازم است تا با اصلاح سرفصل دروس دانشگاهي و تأليف منابع و كتب اصيل اسلامي، از طريق اساتيد ذيصلاح براي فارغ‌التحصيلان و مهندسان مشاور قديم و جديد و كارشناسان و مديران اجرايي نهادهاي مربوطه، كارگاه‌هاي دانش‌افزايي و جلسات مباحثه و آزاد انديشي برقرار نمود.

Image

5- شناخت جايگاه و شأن اعضاء شوراهاي اسلامي شهر و روستا:

جایگاه شوراهای اسلامی شهرو روستا هنوز برای مردم شناخته شده نیست. عناصر اصلی شوراهای شهر یا مستقیماً باید دارای تحصیلاتی در رشته‌های معماری و شهرسازی باشند و یا به نحو غیر مستقیم، از طریق رشته‌های دیگر با مباحث معماری، شهرسازی، عمران، مدیریت شهری، محیط زیست و مباحث فرهنگی - اجتماعی در شهراسلامی، آشنایی کامل داشته باشند و در عین حال در عمل نیز با تقوی و متعهد باشند تا در انتخاب شهرداران (به دور از جریان‌های سیاسی و منافع شخصی) کسی را انتخاب کنند که مظهر تخصص در حوزه معماری و شهر سازی بوده و در عمل متعهد به ارزشهای اخلاقی، علمی، حقوقی و فرهنگی باشد و صرفاً رویکرد اقتصادی و یا تبلیغاتی نداشته باشد.

6- متأسفانه بسياري از مديران و تصميم‌گيران ما، تفاوت گرايش معماري و شهرسازي را با گرايش‌هاي مهندسي نظير عمران، مكانيك، برق و غيره نمي‌دانند. معماران و شهرسازان به كل رشته معماري و شهرسازي، و جهت و غايت انساني آن توجه دارند و به همين دليل بايد احاطه كلي و نقش مديريت به مجموعه تخصص‌هاي جزئي نظير عمران و مكانيك و برق و غيره، كه هر كدام جزئي از رشته‌هاي فوق را سامان مي‌دهند داشته باشند، به همين دليل واژه‌ معماري در زبان انگليسي (architect) به مفهوم رئيس سازنده‌ها است. متأسفانه در كشور ما اغلب مديران مربوط به معماري و شهرسازي، فارغ‌التحصيل رشته‌هاي عمران و مكانيك و برق هستند.

Image
نمایی از ورودی طراحی شده و در حال ساخت برای مسجد ولیعصر

7- لزوم رابطه متقابل، عالمانه و متعهدانه دانشگاه‌ها با مراکز قانونگذاری، برنامه ریزی و اجرایی:

متأسفانه اکثر رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی و طرح‌های تحقیقاتی ملی و دولتی و مقالات به اصطلاح علمی پژوهشی، از بعد مسأله محور بودن، ضرورت و اولویت موضوع، روش تحقیق در مباحث میان دانشی (‌نظیر معماری و شهر سازی‌)، با نیازهای واقعی کشور و رویکرد فرهنگ و تمدن عمیق و اسلامی ما همراهی و هماهنگی ندارد.

رابطه نهادهای دانشگاهی با مراکز قانون‌سازی، برنامه‌ریزی و اجرایی، نهادینه و ساماندهی شده نیست. اشکال از دو طرف است، هم آموزش و پژوهش دانشگاه‌ها، اغلب کاربردی و در خدمت نیازهای کشور نیست و هم مراکز برنامه‌ریزی اجرایی، اهمیت لازم را به کار علمی تحقیقاتی نمی‌دهند.

باید رابطه‌ای مستحکم و منسجم بین دانشگاه‌ها ،اساتید متخصص و متعهد و ذیصلاح و مراکز قانون‌گزاری، برنامه‌ریزی و اجرایی برقرار شود تا فرهنگ و تمدنی در شأن اسلام و ایران را تحقق‌پذیر نماییم.

Image

8- تشبه به کفار، یعنی تقلید از آثار بیگانه و مغاير ارزش‌های الهی و اسلامی،

تشبه به کفار، که در دین ما حرام است و باید از تقلید سبک‌های منحرف غربی، جداً اجتناب نمود. از آنجا که هستی‌شناسی معاصر غرب با محروم نمودن خود از كلام الهي و معصومين(س)، شناختي مادی و حسی- غریزی به انسان دارد و با غفلت از فطرت روحي، الهي و بالقوه او، انسان را در جبر غرایز حیوانی خود تعریف میکند، بنابراین از منظر معرفت‌شناسی و انسان‌شناسي دچار شکاکیت و نسبی‌گرایی شده است يعني در حوزه زیبایی شناسی و فلسفه هنر، دچار بی‌معیاری، نسبی‌گرايي و متغير و ناپایدار دانستن ارزش‌ها، اصالت‌ها و معیارهای حسن‌شناسی شده است. با اصالت بخشيدن به بعد بالفعل و حيواني انسان‌ها، عملاً فلسفه هنر و سبك‌هاي هنــري آن‌ها به همین دلیل آثار هنــری، تجلی صفـات حیوانی انسان، نظير (غضب و شهوت) و حداکثر كارهاي بيهوده (لغو) و بازی و بازیگوشی با فرم‌ها و اشکال(لهو و لعب) شده است، اين رويكرد ضد تكاملي موجب ايجاد سبك‌هايي پوچ‌گرا (نيهيليستي)، هرج و مرج طلب (آنارشيستي) و زشت‌گرا (اگيلينیسم) و ظاهر پرستي (فورماليستي )، در آثار هنری و معماری و شهرسازی شده است.

اين حديث امام علي(علیه السلام) را بايد به عنوان سلوك معماری، همواره در نظر داشت كه مي‌فرمايند: «مردم سه دسته‌اند، دانشمند الهى، و آموزنده‌اى بر راه رستگارى، و پشه‌هاى دست خوش، باد و طوفان و هميشه سرگردان، كه به دنبال هر سر و صدايى مى‌روند. و با وزش هر بادى حركت مى‌كنند؛ نه از روشنايى دانش نور گرفتند، و نه به پناهگاه استوارى پناه گرفتند»[6].



[1]. وماخَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ (ما جن و انس را خلق نکرده ایم، مگر برای عبادت) (سوره: الذاريات، آيه:56)[1]

[2]. ربّ بِمَآ أَغْوَيْتَنِي لأُزَيِّنَنَّ لَهُمْ فِي الأَرْضِ وَلأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ، إِلاَّ عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ. «پروردگارا به آنچه مرا گمراه نمودي، آنچه را كه زميني است تزئين مي‌كنم و همه را گمراه مي‌كنم، مگر بندگان مخلص تو را»(سوره: الحجر، آيه: 39)[2]

[3]. إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ، « مساجد خدا را تنها كساني آباد مي‌كنند (مي‌توانند آباد كنند) كه ايمان به خدا و روز باز پسين داشته باشند». (سوره: التوبه، آيه: 18) [3]

[4]. پيامبر اكرم(ص) مي‌فرمايند: « اَلْعِلمُ إمامُ الْعَمَلِ وَالْعَمَلُ تابِعُهُ يُلهَمُ بِهِ السُّعَداءُ وَ يُحْرَمُهُ الأْشقياءُ» دانش پيشواى عمل و عمل پيرو آن است. به خوشبختان دانش الهام مى‏شود و بدبختان از آن محرومند. (الأمالى، طوسى، ص 488)[4]

[5]. پيامبر صلى ‏الله ‏عليه‏ و ‏آله : بِالْعَدْلِ قامَتِ السَّماواتُ وَ الاَْرْضُ. «آسمان‏ها و زمين، با عدالت، پا برجا مى‏مانند». عوالى اللآلى، ج ۴، ص ۱۰۳

.[6] امام علی علیه السّلام فرمودند: «اَلنّاسُ ثَلاثَةٌ: فَعالِمٌ رَبّاني وَ مُتَعَلِّمٌ عَلي سَبيلِ نَجاةٍ وَ هَمَجٌ رَعاعٌ اَتْباعُ كُلِّ ناعِقٍ يَميلونَ مَعَ كُلِّ ريحٍ لَمْ يَسْتَضيئوا بِنورِ الْعِلْمِ وَ لَمْ يَلْجَؤُوا اِلي رُكْنٍ وَثيقٍ». نهج البلاغه، قصار 147.


اسماعیل ارجمندی
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

جزییات مفقود شدن 17 پرونده فساد

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه ژوئن 21, 2016 11:47 pm

جزییات مفقود شدن 17 پرونده فساد


گروه سیاسی: ماجرای سوءاستفاده از موقعیت، دستبرد به اموال عمومی، پر شدن جیب واسطه‌ها، سرمایه‌داران و در مقابل خالی شدن جیب اکثریت جامعه موضوعی است که به نوعی دامنگیر کشور شده است. در این ارتباط علاوه بر هشدارهای رهبری بسیاری از کنشگران،‌ نمایندگان قبلی و فعلی مجلس در مورد خطر مخرب فساد در دستگاه‌های دولتی هشدار داده‌اند، با این وجود غول فساد و رانت از پای درنیامده بلکه هر روز خود را به شکلی دیگر و پیچیده‌تر وارد دستگاه‌های دولتی، شبه دولتی و غیره می‌کند. حسن نوروزی که سال‌ها در عراق اسیر بود و آزاده به حساب می‌آید در مجلس هشتم‌اصولگرا حضور داشت و اینک هم به مجلس دهم راه یافته است او روز گذشته در جلسه علنی مجلس از 17 پرونده فساد مالی مفقود شده پرده برداشت و از قوای سه‌گانه خواست به دنبال پرونده‌های ‌گم شده بروند،‌وی هشدار داد که فساد در سطوح مدیریتی کشور رخنه کرده است که باید ریشه کن شود او گفت:

من در مجلس هشتم 17 پرونده در مسائل اقتصادی تشکیل دادم که مربوط به بانک گردشگری، کیش و برخی مسائل دیگر بود که متأسفانه بعدا که من به دستگاه قضایی رفتم، درباره آن سؤال کردم که ظاهرا اثری از آن پرونده‌ها در کمیسیون اصل 90 نیست.

با این طرح، یک نفر هم صاحب خانه نمی شود حسن نوروزی، نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته با اشاره به بند 6 اصل سوم قانون اساسی گفت: گزارش هایی که امروز ارائه می‌شود، کلی و نوعی بازی با واژگان و کلمات است.

نوروزی خطاب به پزشکیان گفت: آقای رئیس، شما یک انسان مبارزید، توجه کنید که در همین کمیسیون های مجلس، خلاف ها و مشکلاتی نسبت به واگذاری ها رخ داده است.
وی تصریح کرد: بنده در مجلس هشتم، 17 پرونده مفاسد اقتصادی به یک کمیسیون ارائه کردم، اما امروز اثری از آنها نیست. این باید بررسی شود که آن پرونده‌ها کجاست. همچنین درخواست دارم که حداقل دو پرونده از آن 17 پرونده به خودم ارائه شود.

حسن نوروزی در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: متأسفانه دیگر اثری از پرونده هایی که در زمان مجلس هشتم به یکی از کمیسیون های مجلس داده بودم، نیست.
اکنون فساد در سطوح مدیریتی به نوعی رخنه کرده و شاید بتوان گفت، دامن بخشی از قوای سه گانه به آن آلوده شده است و مستقیم و غیر مستقیم وجود دارد؛ به طور مثال، در قوه قضاییه پرونده هایی وجود دارد که مبالغ کلانی در آنها (500 میلیون تومان به بالا) یا پرونده های مربوط به زمین خواری وجود دارد که باید گروهی نظر داده شود تا جلو برخی از سوءاستفاده ها گرفته شود. مجلس هم باید مستقل وارد موضوعات شده و وظایف نظارتی خود را کامل و به دور از بحث های سیاسی و جناحی و به دور از اعمال نظرهای خارجی انجام دهد.

نوروزی گفت: متأسفانه فساد و رانت همیشه وجود داشته است؛ برای نمونه، در مجلس هشتم در برخی بررسی ها، موردی بود که یک سردخانه 35 هکتاری که 500 میلیارد ارزش داشت 69 میلیارد تومان به کسی که 1800 میلیارد تومان بدهی بانکی داشت، واگذار شده بود. حال آنکه نباید چنین می شد، زیرا این نشان از فساد در یکی از وزارت خانه ها در آن دوره دارد که تا به امروز نیز کسی به آن رسیدگی نکرده است.

وی در خصوص پرونده های مفقود شده که وی آنها را به مجلس داده بود گفت: یکی از این پرونده ها، مربوط به واگذاری زمین وسیعی در کیش بود؛ یکی از روزنه های فساد در کشور در مناطق آزاد. مناطق آزاد به دلیل آنکه سیستم بودجه ای آن، جزو سیستم ملی نیست و کنترل آن به دست افراد است، فساد را در این منطق شاهدیم.

نماینده مردم رباط کریم همچنین افزود: به هر حال سرنوشت این پرونده ها معلوم و مشخص نیست که معدوم شده یا در سیستم اداری گم شده اند؛ به هر حال، من موضوع را رسیدگی خواهم کرد. وی تأکید کرد: گلوگاه مفاسد اقتصادی را باید بست و این کار هم برعهده کمیسیون‌های مربوط مجلس از جمله کمیسیون اقتصادی است که باید در دست اقتصادانان دلسوز کشور قرار گیرد و مسائل را پیگیری کنند.

نوروزی ادامه داد: باید کمیسیون اصل 90 وظیفه ملی خود را به خوبی انجام دهند و با همکاری وزارت اطلاعات و دیوان محاسبات بتوانند جلوی گلوگاه‌های فساد اقتصادی را بگیرند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

حقوق ۵۷میلیونی رئیس صندوق توسعه ملی!

پستتوسط pejuhesh232 » چهارشنبه ژوئن 29, 2016 12:26 pm

حقوق ۵۷ میلیونی رئیس صندوق توسعه ملی!


پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس صندوق توسعه ملی در حالی ماهیانه ۵۷میلیون تومان حقوق دریافت می‌کند که کمک‌‌هزینه ورزش، خرید کتاب و اوقات فراغت فرزندانش نیز در فیش حقوقی وی لحاظ می‌شود.

به گزارش تسنیم، رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در حال حاضر صفدر حسینی است که طبق اسناد و مدارک موجود، از فروردین تا اسفند سال 94 به‌طور میانگین، 57 میلیون و 400 هزار تومان بابت حقوق آن هم فقط از این صندوق دریافت کرده است؛ به‌عبارت دیگر حسینی در سال گذشته جمعاً حدود 686 میلیون تومان بابت حقوق از صندوق توسعه ملی گرفته است چراکه قطعاً این دست از مدیران در بخش‌های دیگر خصوصی یا عمومی نیز به‌عنوان عضو یا رئیس هیئت مدیره فعالیت دارند.

جالب اینکه رئیس صندوق توسعه ملی که با حقوق میانگین ماهانه 57 میلیون فقط از یک دستگاه، بعید می‌رسد زندگی‌اش لنگ وام باشد، 300 میلیون تومان نیز تسهیلات وام آن هم با نرخ سود چهار درصد دریافت کرده است.

قائم‌مقام این صندوق نیز متوسط دریافتی ماهیانه‌اش در سال گذشته، 43 میلیون و 500 هزار تومان بوده و جالب اینکه او نیز مانند آقای رئیس، وام 300میلیونی با چهار درصد سود دریافت کرده است.

عضو دیگر هیئت عامل صندوق توسعه ملی، سیدمحمد سعیدی نوری‌نائینی است که در سال گذشته به‌طور متوسط ماهیانه 38 میلیون و 800 هزار تومان به‌علاوه 300 میلیون تومان وام با نرخ چهار درصد دریافته کرده است. این عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی، بازنشسته است و قاعدتاً از دستگاهی که بازنشسته شده، حقوق بازنشستگی می‌گیرد.

مسعود مزینی دیگر عضو بازنشسته این صندوق به شمار می‌رود که در سال 94 به‌طور متوسط ماهیانه 37 میلیون و 400 هزار تومان حقوق و مانند سایر اعضا وام 300 میلیونی با نرخ چهار درصد گرفته است.

محمدرضا شجاع‌الدینی از دیگر اعضای بازنشسته هیئت عامل صندوق توسعه ملی است که سال گذشته به‌طور متوسط ماهیانه 37 میلیون و 200 هزار تومان حقوق و وام 300میلیونی گرفته است.

بدین ترتیب پنج عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی جمعاً در سال گذشته علاوه بر دو میلیارد و 500 میلیون تومان حقوق، یک و نیم میلیارد تومان نیز وام چهاردرصدی دریافت کرده‌اند. در شرایطی که آه و فغان بانک‌ها مدام از نداشتن نقدینگی برای پرداخت وام ازدواج جوانان بلند است، باور کردن اعطای یک و نیم میلیارد تومان وام چهاردرصدی آن هم فقط به پنج نفر، سخت است!
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

بكارگيري اوباش توسط شهرداري براى مضروب ساختن دستفروشها

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه جولاي 08, 2016 12:34 am

بكارگيري اوباش توسط شهرداري براى مضروب ساختن دستفروشها


درگیری مأموران سدِ معبر شهرداری با دست‌فروشان در نقاط مختلف شهر همیشه بوده و هست. در مواردی که در چند سال گذشته منجر به حوادثی شد، مانند مرگ دست‌فروشي به‌نام چراغی، زباله‌جمع‌کن یا حادثه کارواش سعادت‌آباد و... همواره برخی شواهد احتمال به‌کارگیری تعدادی از اراذل و اوباش از سوی شهرداری را می‌دادند.

این شواهد هیچ‌گاه رسمی و علنی تأیید نمی‌شد؛ اما حالا در جریان پیگیری پرونده ضرب‌و‌شتم چهار گوجه‌سبزفروش در بزرگراه آزادگان، وكيل اين پرونده گفته است: «نیروی انتظامی در بخشی از گزارش خود آورده كه خبرهای واصله حاکی است اخیرا شهرداری در واحد رفع سد معبر (شهربان)، اراذل و اوباش را به‌صورت روزانه جذب كرده و آنها را براي متفرق‌کردن افرادی که اقدام به سد معبر مي‌كنند، می‌فرستد».

به گزارش تیک، یکی از روزهای هفته اول اردیبهشت دست‌فروش‌های اتوبانی که میوه‌های نوبرانه می‌فروختند، با هجوم افرادی همراه با مأموران سد معبر شهرداری مواجه می‌شوند که با چوب و چماق به جانشان می‌افتند و کتک می‌زنند. فیلمی از زدوخورد تعدادی از اراذل‌ و ‌اوباش با تعدادی میوه‌فروش در اتوبان آزادگان كه در فضای مجازی منتشر شد. در این فیلم آنچه عجیب بود و به چشم می‌آمد، حضور ملموس مأموران و ماشین‌های شرکت شهربان بود که پشت لباس آنها نوشته شده «طرح انضباط شهری» و همراهشان مأمور نیروی انتظامی هم حضور داشت. آن‌گونه ‌که در تصاویر این فیلم مشهود است گوجه‌سبز و چاقاله‌های این دست‌فروش‌ها پخش خیابان شده و افراد چوب‌به‌دست که هیکل‌های ورزیده‌ای دارند، این دست‌فروشان را با چوب‌های بلند و قطور به‌شدت کتک‌ مي‌كنند و الفاظ رکیکی استفاده می‌کنند.

پیام درفشان، وکیل چهار دست‌فروش مضروب‌شده در این حادثه که در همان روزها در گزارش «شرق» توضیحات مفصلی دراین‌باره داده بود، گفت: این دست‌فروشان مدعی هستند در این‌گونه موارد مأموران شهرداری خودشان دخالت نمي‌كنند و با واردکردن افرادی دیگر در این پاتوق‌ها این گروه‌ها را با هم درگیر مي‌كنند و در این مورد هم این دست‌فروشان را به جان هم انداخته‌اند. او تأکید كرد مبنای این شکایت این بود که اگر حضور این افراد به‌عنوان دست‌فروش در این محل اشکال داشته است، چرا از ابتدا با آن برخورد نشده و فقط در زمان امتناع و همکاری‌نكردن به این چالش منجر شده است!؟

تب‌وتاب درگیری‌های مأموران شهرداری با دست‌فروشان و چندین حادثه‌ای که سال گذشته رخ داد در رسانه‌ها خوابید؛ اما پیگیری حمله به گوجه‌سبزفروشان بزرگراه آزادگان فارغ از فضای رسانه‌ای تا امروز در جریان بوده و دستگاه قضائی و ارگان‌های انتظامی و نظارتی آن را رصد کرده‌اند و به نتایجي رسیده‌اند؛ بخش زیادی از این اسناد و اطلاعات امکان انتشار ندارد؛ اما پیام درفشان، وکیل این پرونده، در توضیحاتی به «شرق»، گفت: علت مقاومت این چهار جوان که برخی از آنها لیسانس دارند و به‌ناچار و به‌دليل بی‌پولی دست‌فروشی می‌کردند، این بوده که در مقابل خواسته مأموران شهرداری و گروه جدیدی که شهرداری قصد داشته آنها را جایگزین كند، مقاومت کرده‌ بودند؛ به‌دلیل همین مقاومت، هفتم اردیبهشت تعدادی خودروي شهرداری می‌آیند و افرادی از آنها خارج می‌شوند. این چهار نفر مدعی هستند در این درگیری نیروهای شهربان با کمک همین اراذل و اوباش آنها را ضرب و شتم كرده‌اند؛ خوشبختانه این اقدامات را پلیس امنیت شهر ری هم تأیید کرده است.

او با بیان اینکه طبق ماده ٦٠٦ قانون مجازات اسلامی، مدیران نهادها مکلف هستند اگر در مجموعه کاری آنها اخلالی پیش آمد، بلافاصله به مراجع مربوطه توضیح دهند، در غیر این صورت مجازات دارد، افزود: حتی اگر مدیران شهرداری از زیرمجموعه خود بی‌خبر باشند، چطور این فیلم را که در این ابعاد گسترده پخش شد، ندیده‌‌اند تا بیایند توضیح دهند و تازه بعد از احضار در دادگاه توضیحات ارائه شده است؟

درفشان به «شرق» گفت درباره این موضوع دو پرونده تشكيل شده و در حال پیگیری است و افزود: یکی از شکایت‌ها از شخص شهردار تهران و شهردار منطقه ١٥ در دادسرای ویژه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت به شماره ٩٥٠٩٩٨٢١٣٢٧٠٠٠٤١ است که به شعبه هفتم بازرسی دادستان تهران برای انجام تحقیقات محول شده. پرونده دیگر علیه اشخاصی است که این جوانان را ضرب و شتم كرده‌اند و بنا بر محل وقوع، در دادسرای شهر ری طرح شده و با شماره پرونده ٩٥٠٩٩٨٠٢٥٣٣٠٠٢١١ برای رسیدگی به شعبه اول بازپرسی این دادسرا ارجاع شده است.

همچنین براساس رسیدگی قاطع و جدی بازپرس این شعبه و تحقیقات و بازجویی‌هایی که توسط پایگاه پلیس امنیت شهر ری انجام شده و در گزارشی رسمی که به بازپرس اعلام شده، تأیید کرده‌‌اند این اراذل و اوباش توسط شهرداری برای كارهايي که مدیران مي‌خواهند انجام دهند و نمی‌خواهند خودشان را درگیر کنند، به‌ کار گرفته می‌شوند. حتی در گزارش رسمی پلیس، اسامی شرکت‌هایی مرتبط با شهرداری و نشانی آنها هم ذکر شده و در بازجویی یکی از معاونان شهرداری منطقه، این فرد هم این مسئله را تأیید کرده است.

وکیل این پرونده اظهار امیدواری کرد این موضوع با جدیدت دستگاه قضائی پیگیری شود و افزود: از من خواسته‌‌اند جلسه‌ای غیررسمی در محل اداره حقوقی شهرداری منطقه ١٥ در روزهای آینده داشته باشم و بايد دید این افراد که در دادگاه حرفی برای گفتن نداشتند، آنجا چه توضیحاتی برای ارائه مي‌دهند.

ابوالقاسم چیذری، مدیرعامل شرکت شهربان و حریم‌بان شهرداری تهران، با اشاره به تنها بند قانونی مرتبط با موضوع سد معبر و وظیفه شهرداری در این زمينه، گفت: شهرداری تهران به‌عنوان مالک شوارع و معابر عمومی می‌تواند در موضوع سد معبر ورود کند. در سد معبر ساختمانی چون عامل بساط‌گستری مشخص است و در نهایت مالک جریمه می‌شود، مشکلی نداریم؛ اما در بساط‌گستری در خیابان‌ها با افرادی مواجه هستیم که کنترل‌شدني نیستند. ما متوجه هستیم بسیاری از این افراد نیازمند هستند و به‌دلیل همین فشارها با مأموران ما درگیر مي‌شوند و گاهي اتفاقات ناهنجار اجتماعی مي‌افتد. در این مدت تلاش کرده‌ایم کنترل خشم و نحوه برخورد با افراد دشوار را به آنها بیاموزیم تا بتوانند مشکل را در صحنه مدیریت کنند.

او با اشاره به اقداماتی که در این مدت برای ساماندهی دست‌فروشان در نقاط مختلف شهر از جمله محور ١٥ خرداد انجام داده‌اند، گفت: به‌زودی با اجرای طرح ساماندهی بساط‌گستران نیازمند، این افراد شناسایی و شناسنامه‌دار می‌شوند و پس از آن با هر فردی غیر از این افراد با همکاری پلیس مقابله می‌شود.

چیذری در پاسخ به این سؤال که آیا نیروهای شرکت شهربان توسط پیمانکار جذب می‌شوند؟ و آیا نظارتی بر این جذب وجود دارد یا نه؟ گفت: این افراد حتما نیروی پیمانکار هستند و جذب و به‌کارگیری هم توسط خود آنها انجام مي‌شود؛ اما درعین‌حال از سوي شرکت شهربان تأییدیه سه‌گانه حراست، بازرسی و گزینش شهرداری تهران انجام می‌شود و هرکسی هم مردود شود، پیمانکار مجوز به‌کارگیری ندارد.

چیذری به یک شائبه در قانون درباره این مأموران شهرداری اشاره کرد و گفت: در قانون آمده که مأموران شهرداری رأسا باید با موضوع سد معبر مقابله کنند؛ اما این رأسا محل مناقشه است، از ظن ما مأمور شهرداری می‌تواند بدون حکم قضائی ورود پیدا کند؛ در این معنا هرکسی در شهرداری تهران پیمانکار است و مأموریت بگیرد، مأمور شهرداری خواهد بود. اگر در قانون کلمه مستخدمین شهرداری قید شده بود، به معنای نیرویی بود که وابستگی مستقیم به شهرداری داشته باشد؛ اما این صراحت در قانون نیست. با این تفاسیر در کنار چهار نیروی شهربان که در صحنه حضور دارند، همیشه یک نیرو، عامل انتظامی است که وجاهت انتظامی سد معبر ما را تأمین می‌کنند.

او تأکید كرد شرکت شهربان برای مأموران سد معبر هر منطقه آنالیزی از تعداد، امکانات و عملکرد دارد که مناقصه پیمانکاران هم با توجه به آن انجام و بر همان اساس پول به پیمانکار داده می‌شود. او می‌گوید: هیچ پیمانکاری خارج از این آنالیز نمی‌تواند از ما پول بگیرد و اگر این کار را انجام دهند، برایشان توجیه اقتصادی ندارد. ضمن اینکه ما مسئولیت افرادی را داریم که لباس و فرم شرکت شهربان را پوشیده باشند. دراین‌باره من و پیمانکارم پاسخ‌گو هستیم و خارج از این، کاملا وجود این افراد و به‌کارگیری‌شان را رد می‌کنم.

او در ادامه به فیلم‌هایی که از درگیری بزرگراه آزادگان منتشر شده بود اشاره کرد و گفت: این موضوع را بارها تکذیب کرده‌ایم؛ اما در‌عین‌حال بخش حقوقی مکلف شد موضوع را با فرض احتمال خطای پیمانکار پیگیری کند. همچنین با گروهي که در آن فیلم حضور دارند صحبت کردیم و همه مستندات را هم به بازرسی شهرداری ارائه دادیم. ماجرا هم از این قرار بود که پس از اجرای طرح انضباط شهری و برخورد با دست‌فروشان در داخل محدوده منطقه ١٥، تعدادی از آنها به داخل اتوبان آمده بودند و با وانتی‌هایی که از قبل در آنجا حاضر بودند درگیر می‌شوند؛ مأموران شهربان برای جدا‌کردن آنها در محل حاضر می‌شوند و قبل از شروع فیلم، نیروهای شهربان قمه و چماق آنها را می‌گیرند و داخل ماشین می‌اندازند تا قضیه فیصله پیدا کند؛ اما یکی از اینها که زخمی شده، از داخل ماشین چماق را برمی‌دارد و فیلم هم از همین‌جا شروع می‌شود.

او در پاسخ به این سؤال که پلیس امنیت شهر ری این موضوع را پیگیری و همکاری تعدادی اراذل و اوباش با مأموران شهرداری را تأیید کرده است، گفت: اگر گزارش پلیس امنیت این باشد و به ما ابلاغ شود، حتما پیمانکار را فسخ قرارداد می‌کنیم؛ اما در پیگیری ما و بازرسی شهرداری این موضوع رد شده است. در‌عین‌حال اگر نتیجه بررسی پلیس امنیت این است، ما دستشان را می‌بوسیم و می‌خواهیم به‌عنوان یک بازوی نظارتی کمک ما باشند؛ اما در‌هر‌حال ما این موضوع را رد می‌کنیم.

چیذری در پاسخ به این سؤال که اگر این موضوع با هماهنگی منطقه و شرکت باشد، چه؟ گفت: واحد نظارت عالیه ما روزانه پیمانکاران را با تجهیزات یا از نزدیک و میدانی رصد می‌کند و همه اموراتش با هماهنگی شهردار ناحیه انجام مي‌شود و حتی اگر بخواهد، منطقه اجازه نمی‌دهد. مسئله اینجاست که واقعا شر و منافع اقتصادی این اقدام برای پیمانکار نمی‌صرفد؛ چرا باید چند نفر را بیاورد و پولی جداگانه بدهد و بعد پایش هم گیر بیفتد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

تسلط وهابيها به سازمان تبليغات اصفهان

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه جولاي 22, 2016 2:18 pm

تسلط وهابيها به سازمان تبليغات اصفهان


به گزارش «شیعه نیوز»، همزمان با فرارسیدن هشتم شوال سالروز تخریب حرم ائمه بقیع در سال 1344 هجري قمري توسط وهابیون، شیعیان و محبین اهل بیت (علیهم السلام) در اقصی نقاط جهان این روز را با برگزاری مراسمی این جنایت را محکوم میکنند.

Image

مراجع معظم تقلید نیز در این روز اعتراض خود را نسبت به هتک حرمت حرم ائمه بقیع (علیهم السلام) با برگزاری مراسم عزا اعلام میدارند.

از اصفهان گزارش رسیده است برخی هیاتهای مذهبی طبق سنوات گذشته براي اخذ مجوز تبليغات مراسم سالروز تخريب حرم ائمه بقيع عليهم السلام به سازمان تبليغات مراجعه كردند و با خبري عجيب مواجه شدند.
مسئو ل تبليغات هيئت ها اعلام كرده است :سازمان تبليغات اسلامي اصفهان مخالف هر نوع برپايي مراسم با عنوان هشتم شوال سالروز تخريب حرم بقيع مي باشد و آن را ممنوع اعلام مي كند.
ظاهرا عده ای در سازمان تبلیغات اصفهان با هرآنچه دهه و هفته مانند دهه فاطميه و دهه غديريه و ... برگزار میگردد مخالفت هستند.
حتي امسال با بيرون آمدن دسته هاي عزاداري در شب شهادت مولي الموحدين اميرالمومنين در اصفهان مخالفت شد كه در دقايق آخر با اصرار زياد هيئت ها مجوز برپايي ان داده شد.
برخی از مسئولین هیاتها با تماس با حجت الاسلام و المسلمين خاموشي رييس اين سازمان، اظهار داشتند: ما متوجه شديم كه اين دستور تنها در شهر اصفهان و بصورت سليقه ايي گرفته شده است.
اعضاي بعضي از هيئت ها خدمت مرجع عاليقدر حضرت آيت الله العظمي وحيد خراساني رسیدند و موضوع را به استحضار ایشان رساند و ایشان دستور اكيد دادند كه مساله پيگيري شود و چنانچه كسي بخواهد جلوي اين مراسم رابگيرد ايشان با افراد مغرض به شدت برخورد خواهند کرد.

خبرنگار «شیعه نیوز» در ادامه افزود: در تماسی با با بيت آيت الله العظمي صافي گلپايگاني گرفته شد، بيت ايشان ازبرگزاري مراسم سالروز تخريب حرم بقيع حمايت كردند و هيئت ها را تشويق به انجام اين مراسم كردند، و مصوبه اين سازمان را تقبيح كردند.

پس از وارد كردن اين فشارها و همچنين تماس هاي متعدد سازمان تبليغات اسلامي اصفهان عنوان كرد كه: تنها يك مراسم در اصفهان ان هم زير نظر سازمان تبليغات گرفته خواهد شد و مطابق مصوبه اخير اين سازمان، هر هياتي كه بخواهد در تاريخ ٢٢ الي٢٤ تيرماه ٩٥ مراسمي با عنوان هشتم شوال سالروز تخريب حرم ائمه بقيع عليهم السلام بگيرد. با ان هيئت و جوانان آن شديدا برخورد ميشود.

ظاهرا افرادی معلوم الحالی در صدد هستند با این اقدامات موجبات جریحه دار نمودن قلوب شیعیان و خوش رقصی برای تفکرات وهابیت، پرونده خویش را برای همیشه سیاه نمایند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

طرح حمایت از طب کهن و اسلامی به مجلس ارائه شد

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه سپتامبر 24, 2016 3:08 pm

طرح حمایت از طب کهن و اسلامی به مجلس ارائه شد


وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در قالب لایحه‌ای طرح حمایت از طب کهن و اسلامی به مجلس ارائه شده که امیدواریم بتوانیم با تصویب آن در راستای این میراث ملی گام برداریم.

به گزارش تسنیم، سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی دقایقی پیش در مراسم افتتاح سلامتکده حکمت شرق در امامزادگان باقریه بیرجند اظهار داشت: طب کهن و اسلامی در کشور به ساماندهی مناسب نیاز دارد.

وی با بیان اینکه وضعیت طب کهن و اسلامی در کشور از شرایط خوبی برخوردار است گفت:مردم به طب کهن و اسلامی علاقمند بوده و باورهای خوبی در این زمینه وجود دارد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در کنار باورهای خوب مردم، این طب اشکالاتی هم دارد تصریح کرد: تاکنون در طب کهن و اسلامی ساماندهی مناسبی در کشور صورت نگرفته است.

قاضی‌زاده هاشمی بر ایجاد یک سازمان متولی برای ساماندهی این مهم در کنار وزارت بهداشت و درمان تاکید کرد و گفت: باید از این میراث ملی به بهترین وجه ممکن مراقبت شود.

وزیر بهداشت بیان کرد: دولت و مجلس باید تلاش خود را برای حمایت از این میراث گرانبها که تاکنون از آن غافل بوده‌ایم به بهترین وجه به کار گیرد.

وی با اشاره به اینکه در این مسیر، تخلفات و سودجویی ها و اشکالات زیادی دیده می شود که با ساماندهی طب کهن و اسلامی قابل حل است ادامه داد: طب کهن و اسلامی به عنوان میراث ملی باید تقویت شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه حمایت و تقویت از طب کهن و اسلامی زمینه اشتغال داخلی و ارزآوری خارجی را به دنبال دارد تصریح کرد: در این زمینه 8دانشکده طب کهن و اسلامی در کشور فعال است.

قاضی‌زاده‌هاشمی بابیان اینکه از نظر کمی و کیفی باید سطح این دانشکده ها تقویت و ارتقاء یابد گفت: باید ساده ترین روشهای تدریس برای دانشجویان برای فارغ التحصیل شدن آنها و ورود به جامعه صورت گیرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه طب کهن و اسلامی باید شناسنامه دار شود گفت: طبابت وکسانی که گیاهان دارویی را تجویز می کنند باید دانش آموخته این رشته باشند.

قاضی‌زاده هاشمی با ذکر این نکته که در پیچ و خم اداری طب کهن و اسلامی مغفول مانده بیان کرد: باید طب سنتی زیرنظر وزارت بهداشت شناسنامه‌دار شده و با این اقدام سبب توسعه ثروت ملی شویم.

وی با اشاره به کار ویژه وزارت بهداشت،درمان وآموزش پزشکی در این راستا گفت: در قالب لایحه‌ای طرح حمایت از طب کهن و اسلامی به مجلس ارائه شده که امیدواریم بتوانیم با تصویب آن در راستای این میراث ملی گام برداریم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به استمرار طرح نظام سلامت تا پایان دولت یازدهم اشاره کرد وگفت: در نظر داریم برنامه های بهداشتی ودرمانی را به بهترین شکل در کشور استمرار دهیم.

قاضی‌زاده هاشمی بیان کرد: در برنامه ششم توسعه طرحی به مجلس ارائه شده تا ضمن تکمیل حلقه و رنجیره بهداشت ،بتوانیم خدمات پایداری به مردم ارائه دهیم.

توضيح:

جداسازي بخش طب كهن ايراني از وزارت بهداشت و تاسيس سازمان مستقل به عنوان اهتمام به طب كهن مطرح مي شود
در حالي كه اين طرح روش يجراغ خاموش در ادامه محدوديتهاى متصديان وزارتخانه براى طب اصيل است
كه جون اقدامات قبلي با واكنش شخصيتها مواجه شده با طرح جداسازي به اسم اهتمام به اين طب در واقع:

1- مي خواهند بگويند طب اصيل ايراني و اسلامي طب نبوده و جزو بزشكي محسوب نمي شود ولذا از وزارت بهداشت جدا مي شود كه مبادا جزو بزشكي و طبابت تلقي شود!!

2- منع اختصاص بخشي از بودجه وزارتخانه براى توسعه طب اصيل ايراني و معذور شدن متصديان در اين ممانعت و بايكوت

3- و الا پشتيباني و ساماندهي ضروري به قول انها براى اين حوزه طبي در چهارچوب وزارتخانه رسمي طب بهتر عملي بود
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

با زلزله بالای هفت ریشتر در تهران همه ساختمان‌ها و پل‌ها فرو

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه دسامبر 25, 2016 1:20 pm

سردار صفوی:
باید آرزو کنیم در تهران زلزله نشود / ساخت و سازهای اتوبان همت را می‌بینم، تنم می‌لرزد / با زلزله بالای هفت ریشتر در تهران همه ساختمان‌ها و پل‌ها فرو می ریزد و لوله‌های گاز منفجر می‌شود / گاهی دو تا چهار ساعت در ترافیک هستم؛ 10 سال دیگر چه می شود؟


Image

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مشاور فرماندهی کل قوا با اشاره به حادثه تصادف دو قطار در سمنان گفت: چرا سیستم راهبری قطار را درست نمی کنیم. چرا این دو قطار ساعت هفت تصادف می‌کنند ولی نیروهای مدادی ما بعد از ظهر می‌رسند؟ بخاطر اینکه از این علم استفاده نمی‌شود.

به گزارش «انتخاب»؛ سردار صفوی در مراسم افتتاحیه نهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل که در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، افزود: سیستم‌های ناوبری هوایی، زمینی و دریایی ما نیازمند این علم است. می‌خواهیم فرودگاه امام (ره) قابلیت حمل و نقل شش تا ۱۰ میلیون نفر را داشته باشد که نیاز به این علم است.

او با بیان اینکه شکل‌های تهدید در حال عوض شدن است، اظهار داشت: سطوح دسترسی تغییر کرده و از طرفی تغییر تحول در ساختارهای قدرت چه اطلاعاتی، چه فناوری و چه ثروت را شاهدیم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرماندهی و کنترل دیگر واژه نظامی نیست، تصریح کرد: علم فرماندهی و کنترل نقش مهمی در هر دانش مهمی دارد. پیشرفت اطلاعات فرایند پیچیده ای دارد که این مساله کمک کرده است.

صفوی اضافه کرد: من تقاضا دارم این علم فقط در نیروهای نظامی استفاده نشود هرچند که آنها بیشترین استفاده را از آن می‌کنند ولی در صنایع مختلف، مبارزه با قاچاق، بانک، کنترل بحران و... می‌توان از این علم استفاده کرد.

او استفاده از علم فرماندهی و کنترل را مدیریت شهری برای کنترل بحران ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد: من آرزو دارم سیستم فرماندهی و کنترل در تهران بکار گرفته شود. من گاهی دو تا چهار ساعت در ترافیک هستم. فکر کنیم ۱۰ سال دیگر چه می‌شود؟ اگر روزی جمعیت تهران ۲۰ میلیون نفر شود، آن روز چه می‌شود؟ من بیاد دارم فرانسوی‌ها در دهه ۵۰ به شاه گفتند اگر تهران جمعیتش به ۵ میلیون نفر برسد به مشکل برمی‌خورید.

این استاد دانشگاه ادامه داد: باید آرزو کنیم در تهران زلزله نشود. من ساخت و سازهای اتوبان همت را می‌بینم، تنم می‌لرزد. اگر روزی زلزله بالای هفت ریشتر بیاید، آنگاه همه ساختمان‌ها و پل‌ها فرو می ریزد و لوله‌های گاز منفجر می‌شود.

صفوی صنعت نفت و پتروشیمی را از دیگر صنایعی دانست که باید از علم فرماندهی و کنترل استفاده کنند و یادآور شد: من روزی به جنوب رفته بودم. دیدم ذخایر نفت و گاز ما در بالای تپه و صنایع تبدیلی میعانی و پتروشیمی در پایین دست. اگر تنها یک موشک به این ذخایر برخورد کند آنگاه شلعه های آن همه محیط و آن صنایع تبدیلی را فرا می‌گیرد.

او با بیان اینکه ما باید کشور را علمی مدیریت می‌کنیم، ابراز داشت: ما باید علم را به ثروت کنیم. اینکه صابحنظران در برنامه ششم توسعه وارد شوند یک قدم رو به جلو است هرچند در روزهای آخر بررسی در مجلس قرار دارد.

مشاور فرمانده کل قوا با بیان اینکه ما در صنایع مختلف مانند صنعت راه آهن عقب افتادیم، عنوان کرد: اگر راه آهن خرمشهر را به بصره وصل کنیم یعنی راه به اروپا وصل شده است. اگر راه آهن چابهار را درست کنیم یعنی بمبئی را به اروپا گره زده ایم. اگر راه آهن تایباد در خراسان را به راه هرات وصل کنیم با توجه به اینکه چینی ها در حال ساخت راه آهن در افعانستان هستند یعنی چین را به اروپا وصل کرده ایم.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

دستگاهي تبديل كننده اب به سوخت اتومبيل 9 سال است اختراع شده

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه فبريه 04, 2017 11:55 pm

دستگاهي تبديل كننده اب به سوخت اتومبيل 9 سال است اختراع شده اما توليد تجاري نمي شود


Image

یکی از محققان ایرانی وسلیه ای برای خودروهای معمولی اختراع کرده است که نیاز به هزینه سنگین نیست، این خودرو با آب کار می کند و از دوستداران کامل محیط زیست می باشد. این وسیله بسیار ارزان قیمت روی ماشین نصب می شود و به جای بنزین و گازوئیل با آب معمولی کار می کند. کلیپ زیر را ببینید تا باور کنید.

خیلی جالب است این یعنی دیگر نیازی به کارت سوخت و …نیست. دیگر نیازی نیست در جاده دنبال پمپ بنزین بگردید. دیگر نیازی نیست هزینه بنزین لیتری ۱۰۰۰ تومان بدهید. تنها کافی است این دستگاه ارزان قیمت را روی ماشین خود نصب کنید و برای همیشه از شر مصرف سوخت بالا در امان باشید.

علاءالدین جاسمی، مخترع ایرانی خودرویی ابداع کرده که با آب کار می‎کند و کاملاً دوستدار محیط زیست است. برای استفاده از آب به جای بنزین و گازوئیل در این خودرو نیازی به تعویض کلیات خودرو نیست و این جا‎به‎جایی سوخت با هزینه بسیار اندک امکان پذیر است.

این مخترع ایرانی که عضو کانون ملی نخبگان جوان است، افزود: «۶۰ لیتر آب در مخزن سوخت خودرو ریخته می‎شود که ۹۰۰ کیلومتر مسافت را در مدت ۱۰ ساعت طی می‎کند.»

ماشین آب سوز
وی همچنین گفت: «خروجی این خودرو بخار است و هیچ‎گونه آلودگی محیط زیست به همراه ندارد. در هر یک لیتر بنزین، ۲۹ مگاژول انرژی تولید می‎شود در حالی که با هر یک لیتر آب ۹۶ مگاژول انرژی تولید خواهد شد.»

جاسمی در فروردین ۱۳۹۵ دربارۀ این اختراع خود که ثبت جهانی شده است به خبرگزاری برنا گفت در سال ۲۰۰۸ موفق به کشف این فرمول شده است، اما اکنون با حمایت استاندار البرز و وزارت کشور قصد تجاری‏‎سازی آن را دارد.

وی افزود: «من خودرویی اختراع نکرده‎‏ام بلکه سوخت خودرو قابل تغییر است بدون اینکه موتور خودرو را دستکاری کنیم.»
ماشین آب سوز

جاسمی توضیح داد که چون فرمول آب هیدروژن ۲ و اکسیژن یک است، بنابراین هیدروژن را از آب جداسازی و از آن به عنوان سوخت استفاده می‎کند. از سوخت هیدروژنی برای پرتاب موشک و ماهواره استفاده می‎شود.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

فقر امکانات آتش نشانی در ماجرای پلاسکو

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه فبريه 11, 2017 4:00 pm

فقر امکانات آتش نشانی در ماجرای پلاسکو


عصر ایران - "بچه های آتش نشانی، تهران را با چنگ و دندان نگه داشته اند" ؛ این را یکی از آتش نشان ها می گوید و از کمبود امکانات آتش نشانی در تهران گلایه می کند. در مقابل، مسؤولان شهرداری و مدیران آتش نشانی کمبود امکانات را تکذیب می کنند و حتی می گویند که آتش نشانی تهران یکی از بروز ترین های دنیاست.

اما واقعیت امر چیست؟ به نظر می رسد ادعای مسؤولان شهرداری نوعی فرار به جلو باشد. اگر آنها بپذیرند که آتش نشانی را به امکانات مورد نیاز تجهیز نکرده اند، باید پاسخگوی کوتاهی شان باشند ولی اگر این باور را جا بیندازند که آتش نشانی تهران، جزو مدرن ترین آتش نشانی های دنیاست، آنگاه می توانند تشدید فاجعه پلاسکو را به گردن دیگران بیندازند: زمین و زمان جز شهرداری تهران!

Image[rimg][/rimg]

برای اثبات کوتاهی شهرداری در تجهیز آتش نشانی به امکانات روز دنیا، تحقیقات عمیقی نیاز نیست. همین الان، هر کدام از ما که به محل آوارهای پلاسکو برویم یا عکس ها و فیلم های عملیات امداد را مشاهده کنیم، خواهیم دید که آتش نشان هایی که در میان دود برخاسته از آوار مشغول کار هستند، ماسکی به چهره ندارند یا از ماسک های معمولی پارچه ای به چهره دارند که عملاً هیچ کمکی به آنها نمی کند.

آن مسؤولی که کنار گود ایستاده و مدام حرف می زند، آیا نمی داند اگر ریه های انسان، مدام در معرض دود ناشی از آتش سوزی باشد، به انواع بیماری ها مبتلا می شود؟ آتش نشان ها مگر انسان نیستند و به جای شُش، دودشش دارند؟!

Image

آن مسؤولی که جلوی دوربین ها ادعا می کند که هیچ کمبودی نداریم، این ها را نمی بیند یا مردم را نادان تصور کرده است؟! آتش نشانان بیچاره، یک ماسک ویژه به صورت ندارند و روزهاست که بدون هیچ حفاظ تنفسی در میان دود و آتش به دنبال پیکر همکاران خود هستند ولی ادعای مسؤولان شان گوش فلک را کر کرده است!
باید به این مدیران مدعی گفت شما یک ماسک تنفسی محافظ دود به آتش نشان ها نداده اید تا ریه هایشان از بین نرود؛ آن وقت واقعاً با چه رویی از تکمیل بودن امکانات حرف می زنید؟ شاید منظورتان از امکانات، دوربین و میکروفن و میز کنفرانس باشد که به وفور در اختیارتان است!

Image

مسوولانی که می گویند امکانات آتش نشانی کافی است، لطف کنند و از هلی کوپترهای آتش نشان رونمایی کنند.
بگویند پهپادهای آتش نشان شان کجاست؟پهپادهایی که هم آتش را خاموش می کنند و هم می توانند با پرواز بر منطقه خطر و ارسال تصویر از بالا، آتش نشانان را راهنمایی کنند.

بگویند ربات های آتش نشان که می توانند بدون نیاز به حضور آتش در میان آتش، خودشان به دل آتش بروند و در هر دقیقه 2400 لیتر آب یا فوم را از پنجره ساختمان های بلند به داخل پمپاژ کنند کجا پنهان شده اند؟! جت پک هایتان کجاست؟! لباس های مدرن آتش نشانی چه؟!

Image
Image

راستی از نظر فوم ها و پودرهای جدید ضدآتش هم غنی هستند؟ از نظر تعداد نیروی انسانی چه؟ آیا به تعداد کافی آتش نشان داریم یا هر آتش نشان مجبور است به اندازه چند نفر کار کند؟!

اخیراً یکی از اعضای شورای شهر تهران خبر داده است که در بودجه سال جاری و بر اساس مصوبه شورای شهر 140 میلیارد تومان برای توسعه ایستگاه های آتش نشانی، تامین تجهیزات مورد نیاز و آموزش پرسنل پیش بینی شده ولی شهرداری تنها 21 میلیارد و پانصد میلیون تومان از این بودجه را تخصیص داده است.

Image

وقتی 140 میلیارد تومان بودجه برای تجهیز آتش نشانی تصویب می کنند، معنایش این است که حداقل به این اندازه کمبود وجود داشته است و وقتی یک هفتم این بودجه را تخصیص می دهند یعنی دستکم شش هفتم کمبود وجود دارد؛ مگر این که فرض کنیم آتش نشانی نیاز نداشته و بودجه 140 میلیارد تومانی را به صورت تفننی برایش تصویب کرده بودند!

Image

شهرداری تهران، بی هیچ تردیدی در تجهیز آتش نشانی تهران کوتاهی کرده است و این اهمال، اگر در پلاسکو که در مرکز شهر و در کنار معابر اصلی شهر قرار داشت خود را به شکل فاجعه کنونی نشان داده، قطعاً در صورت بروز حوادث مشابه در برج هایی که در کوچه های 12 متری ساخته شده اند، فجیع تر و مرگبارتر، رخ خواهد نمود. اگر چند اتفاق باهم بیفتد چه؟!

حماسی و احساسی کردن فضا و پر کردن در و دیوار شهر از عکس های آتش نشانان، شاید به مدیران شهرداری و آتش نشانی کمک کند که خود را در پس پرده شعارها و احساسات پنهان کنند ولی قطعاً به مدیریت بحران شهر و مردم بی دفاع کمک نخواهد کرد.

راستی! وقتی وضع تهران اینگونه باشد، اوضاع در شهرهای دیگر کشور چگونه است؟! آیا باید در هر شهر، فاجعه ای رخ دهد تا مسؤولان به خود آیند؟

عضو شورای شهر تهران مطرح کرد:
چرا آتش‌نشان‌ها را به‌ زور داخل ساختمان پلاسکو فرستادند؟ جان ۱۶ آتش‌نشان‌ ارزش یک عذرخواهی را ندارد؟


غلامرضا انصاری در نوبت عصر سیصد و بیست و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران که به موضوع بررسی حادثه ساختمان پلاسکو اختصاص پیدا کرده بود گفت: در تهرانی که 30 سال است مکرر اعلام می‌شود که روی سه گسل فعال زلزله قرار گرفته است آیا با این امکانات آتش نشانی شامل 3 نردبان 55 متری و 10 نردبان 32 متری امکان مقابله با حوادث بزرگ وجود دارد؟ آیا امکان مقابله همزمان حادثه دیگری با حادثه ساختمان پلاسکو و بسیج امکانات وجود داشت؟

وی افزود: باید حداقل اعتبارات مصوب آتش نشانی به این سازمان تخصیص داده می‌شد. به گفته شهردار تهران، ایستگاه‌های این سازمان افزایش پیدا کرده اما آیا با افزایش ساختمان‌ها امکانات متناسب نیز گسترش پیدا کرده است؟

انصاری با اشاره به لزوم توجه به موضوع آموزش نیروهای سازمان آتش نشانی تاکید کرد: اگر مقرر است کار تخصصی انجام دهید چقدر آموزش‌های تخصصی داده‌ایم و آیا سطح آموزش‌ها افزایش پیدا کرده است؟ آیا تنها با سه ماه آموزش یک آتش نشان دیپلم می‌توان از وی انتظارات گسترده داشت؟

وی در خصوص اظهار نظر شهردار تهران مبنی بر اینکه 30 دقیقه قبل از ریزش ساختمان پلاسکو دستور خروج نیروها داده شده است گفت: برای خروج نیروهای آتش نشان که آموزش دیده‌اند سه دقیقه کافی است در حالی‌که شهردار تهران اعلام می‌کند 30 دقیقه پیش از ریزش ساختمان این دستور داده شده است. اگر نردبان و تشک امداد در محل حادثه وجود داشت این افراد می‌توانستند زنده بمانند.

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: من به رئیس سازمان آتش نشانی چشم بسته اقتدا می‌کنم اما ایشان این کاره نیستند. مدیرعامل سازمان آتش نشانی در چند دوره آتش نشانی و اطفای حریق شرکت کرده‌اند. متاسفانه چنین مسائلی بسیار است و سوالات بسیاری مطرح است. چند درصد آتش نشانان ما مجهز به بیسیم بوده‌اند؟

وی تاکید کرد: تنها برای این 16 نفری که جانشان را در این حادثه فدا کرده‌اند آیا نمی‌ارزد که یک مسئول عذرخواهی کند. در چنین شرایطی استعفا پیشکش اما این موضوع در تاریخ ثبت خواهد شد. آیا نمی‌توانستیم برای آتش نشان‌ها GPS تهیه کنیم که حداقل پس از حادثه بتوانیم پیکر آنها را پیدا کنیم؟

انصاری ادامه داد: آیا لازم نبود نقشه این ساختمان در اختیار آتش نشانی باشد تا محل موتورخانه و ... را به راحتی پیدا کنیم.

وی خطاب به شهردار تهران به عنوان رئیس ستاد مدیریت بحران شهر تهران گفت: در سه سال گذشته چند جلسه به عنوان رئیس ستاد مدیریت بحران شهر تهران با سازمان آتش نشانی داشته‌اید؟ وقتی که شهردار تهران شورا را به حساب نیاورد و به مجلس پاسخ داد باید شاهد چنین مسائلی باشیم. قطعا عذرخواهی کسی را کوچک نمی‌کند بلکه عذرخواهی موجب بزرگ شدن فرد می‌شود. باید این کار را می‌کردند و امیدواریم در فرصت باقیمانده خلاء به وجود آمده در مدیریت را جبران کنند.

تلفات پلاسکو یک شکست است

یک عضو شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه در مدیریت نجات در حادثه پلاسکو نمره صفر را دریافت کرده‌ایم گفت: شهادت ۱۶ آتش نشان و افراد عادی در این حادثه یک شکست محسوب می‌شود.

عبدالحسین مختاباد در نوبت عصر سیصد و بیست و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران که به موضوع بررسی حادثه ساختمان پلاسکو اختصاص یافت، گفت: مدیریت بحران و مدیریت نجات دو موضوع جداگانه هستند که ما در حادثه پلاسکو در مدیریت نجات نمره صفر داریم. بی‌تردید مدیریتی که بتواند جان یک انسان را نجات دهد وابسته به فناوری‌های مدرن است.

وی افزود: آنچه که در فیلم‌های صحنه حادثه مشاهده می‌کنیم از طبقه دهم یک آتش نشان میان دود و آتش و به وسیله بالابر به ساختمانی که از ۴ طرف آتش گرفته است، آب می‌پاشد. سوالات بسیاری درباره این حادثه مطرح است؛ از جمله اینکه چرا و با چه مجوزی مردم وارد ساختمانی شده‌اند که آتش گرفته است؟ بی‌تردید شهادت ۱۶ آتش نشان و افراد عادی در این حادثه یک شکست است. متاسفانه هنگامی که شهردار تهران به محل حادثه رسید، مدیرعامل سازمان آتش نشانی با کت و شلوار مانند یک شهروند عادی مشغول ارائه گزارش به شهردار تهران بود.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به صحبت‌های مجتبی شاکری در این جلسه گفت: اگر این چوب بلند شود سر رئیس جمهور هم می‌افتد، بی تردید هر کسی که تخطی کرده است باید پاسخگو باشد. این خون‌هایی که به زمین ریخته باعث شرمندگی ماست.

مختاباد در پایان تاکید کرد: ما عضو شورای شهر تهران هستیم و وظایف ما مشخص است که از چه کسی حساب و کتاب بکشیم. برخی کارشناسان اعلام کردند که روش آواربرداری حادثه پلاسکو صحیح نبوده است. باید بررسی شود چه کسی اعلام کرده که با چنین شرایطی آتش نشانان وارد ساختمان شوند.

اگر ما نمایندگان مردم هستیم، پس در حادثه پلاسکو مقصریم

یک عضو کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با تاکید بر لزوم روشن شدن ابعاد مختلف حادثه ساختمان پلاسکو گفت: هیچ یک از اظهاراتم سیاسی کاری نیست و لعنت خداوند بر پدر و مادر کسی که خون ۱۶ آتش نشان را با سیاسی کاری پایمال کند.

محمد حقانی در نوبت عصر سیصد و بیست و ششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران که به موضوع بررسی حادثه ساختمان پلاسکو اختصاص داده شده است، گفت: عمق این فاجعه بسیار زیاد است و نباید به راحتی از آتش سوزی ساختمان پلاسکو بگذریم. با وجود وسعت ۶۴۰ کیلومتر مربعی و جمعیت ۱۲ میلیون نفری تهران، اگر تدبیر رهبری و پیام ایشان را نداشتیم قطعا در حادثه پلاسکو نمی‌توانستیم عملیات را به این خوبی پیش ببریم.

وی افزود: در حادثه زلزله رودبار من هم می‌توانستم برای گرفتن سر لوله و یا عکس در محل حادثه حاضر شوم اما چنین کاری را انجام ندادم. در سال ۶۸ که وارد شهرداری تهران شدم برای اولین بار وارد سازمان آتش نشانی شدم. نگرانی آن روز بابت ۹ میلیون تومان جهت خرید لوله‌های آب بود تا بتوان آب را به صورت هدفمند به سمت آتش هدایت کرد که بلافاصله در همان اولین جلسه این بودجه را تأمین کردم.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر لزوم پرهیز از سیاسی کاری در بررسی ابعاد مختلف این حادثه گفت: نباید تاریخ را از زمانی که خودمان هستیم نقل کنیم. قطعا مسئولیت شهرداری تهران تنها به تذکر ختم نمی‌شود.

وی تاکید کرد: بنیاد مستضعفان نیز وظایفی را بر عهده داشته است. آیا بنیاد فقط وظیفه دارد سر ماه اجاره‌های این ساختمان را جمع کند؟

حقانی عنوان کرد: همیشه مطرح کرده‌ام که عامل اجرا از عامل نظارت فرار می‌کند. به طور کلی انسان فطرتا این گونه است، لذا شورای اسلامی شهر تهران مقصر است. زمانی که اعلام کردم « ۲۸۰۰ میلیارد تومان پول بابت دوربین‌های نظارتی گذاشته شده است چرا باید ۲۰۰۰ میلیارد تومان دیگر صرف این امر شود در حالیکه می‌توان این پول را در مترو و ... هزینه کرد»، دوستان اعلام می‌کردند این صحبت‌ها سیاسی کاری است.

حقانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به صحبت‌های شهردار تهران مبنی بر آموزش ۱۶ هزار آتش نشان داوطلب گفت: این ۱۶ هزار آتش نشان داوطلب کجا هستند؟ چه آموزش‌هایی دیده‌اند و چه اقداماتی را تا به امروز انجام داده‌اند؟

وی افزود: ما در شورای اسلامی شهر تهران به شهردار تهران رأی داده‌ایم؛ لذا طرف ما شهردار است اما تقصیر با شورای شهر تهران است اگر ۳۰ عضو شورا استعفا دهند من نیز به عنوان نفر سی و یکم استعفا خواهم داد. اگر ما نمایندگان مردم هستیم پس ما هم در این حادثه مقصر هستیم. در تهران بحران مدیریت داشتیم، نه مدیریت بحران.

به گزارش ایسنا، حقانی با اشاره به زمان اعلام خروج از ساختمان در حادثه پلاسکو گفت: در میدان عملیات یک مدیر داریم و آن رئیس سازمان آتش نشانی است که همه باید گوش به فرمان او باشند. باید ساختمان را تخلیه می‌کردند نه اینکه ساعت ۱۰:۳۰ دوباره به زور آتش نشان داخل ساختمان می‌فرستادند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

انتشار ١٧٠٠ صفحه گزارش ملي از پشت‌پرده اتفاقات فاجعه پلاسکو

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه مه 12, 2017 5:04 pm

انتشار ١٧٠٠ صفحه گزارش ملي از پشت‌پرده اشتباه‌ها و اتفاق‌هاي فاجعه‌ پلاسكو


اعتماد: سرانجام در كشور حادثه‌اي رخ داد كه گزارشي از آن به اطلاع مردم رسيد. اين گزارش مي‌گويد:

پلاسکو «دیر» تخلیه شد

فرماندهی بحران طبق استاندارد نبود

شهرداری موظف به ایمن‌سازی پلاسکو بود

آتش‌نشانی تیم ایمنی و سازه نداشت

طبق اصول استاندارد حمله به آتش انجام نشد

برق ساختمان قطع نشده بود

صبح ديروز هيات ويژه بررسي حادثه پلاسكو در نشست خبري گزارش ملي حادثه پلاسكو ابعاد آن را تشريح كردند. اين گزارش كه تقريبا دوماه و نيم بعد از حادثه نهايي شده است با سوالات زيادي از سوي خبرنگاران همراه بود.
يكي از خبرنگاران پرسيد؛ سازمان بحران چه نقشي در حادثه پلاسكو داشت؟ و مرتضوي (عضو هيات ويژه گزارش ملي پلاسكو) پاسخ داد: سازمان پيشگيري و مديريت بحران عملا هيچ نقشي در اين حادثه نداشته است. او گفت: ما در جلسات بعد از حادثه به آقاي قاليباف گفتيم كه سازمان آتش نشاني را در كنار ديگر سازمان‌هاي شهرداري بسيج كند تا در كنار ستاد بحران بتواند موثر باشد. متاسفانه ما هنوزهيچ قانوني براي ايمن كردن ساختمان‌هاي قديمي نداريم و اين قانون فقط مربوط به ساختمان‌هايي است كه قرار است ساخته شود. در حوادثي مانند پلاسكو بايد فرمانده صحنه مديريت آن را به عهده بگيرد. فرمانده‌ها معمولا افرادي كاركشته هستند كه صلاحيت حرفه‌اي دارند. من اينها را در فرماندهاني كه در حادثه پلاسكو حضور داشتند نديدم. معمولا در چنين حوادثي هفت گام تا آواربرداري وجود دارد كه آواربرداري همان گام آخر است. اما در اين حادثه نخستين كاري كه انجام شد آوار‌برداري بود. من نمي‌خواهم تلاش افراد را زير سوال ببرم. اما هيچ نقشه‌اي از اين ساختمان نه در سازمان آتش نشاني و نه در ذهن افراد وجود داشت وگرنه خيلي راحت مي‌دانستند كه از كدام قسمت بايد تونل بزنند. در حادثه پلاسكو در آواربرداري از سه جا تونل زدند و تونل آخر به نتيجه رسيد و اجساد در آن پيدا شد. او همچنين در بخش ديگري از صحبت‌هايش گفت: امكانات لازم براي مهار حريق و حادثه پلاسكو وجود داشته است.

در سوال ديگري خبرنگاري پرسيد چرا بنياد مستضعفان هيچ اعتنايي به اخطارهاي آتش نشاني درباره تخريب ساختمان نكرده بود و محمدتقي احمدي، رييس هيات تشريح حادثه پلاسكو گفت: اخطارهاي مشخصي به صورت چك ليست ابلاغ شده بود كه به صورت جدي اثرگذار نبوده است. در روزي كه حريق اتفاق افتاد وجود پارچه‌ها در مسيرهاي حركت مانند راه پله‌ها حركت را كند مي‌كرده. طبقه چهاردهم و پانزدهم انبار كالا بوده فرقي ندارد. براي آتش نشان‌ها در همان دقايق اول ورود به طبقات بالا عملا غيرممكن شده بود. ما به خاطر اينكه سرعت رشد آتش بالا بود اصلا نمي‌دانيم از چه زماني و از كدام منطقه شروع شده است. آتش تا آنجا رشد داشته كه وقتي آتش‌نشان‌ها از طريق راه پله مي‌خواستند آتش را كنترل كنند، ممكن نبوده است. حركت به سمت طبقات بالا بسته شده است. در بيشتر كشورهاي دنيا ماموران مهار آتش قابل پيگرد قانوني نيستند چون تصميم‌هاي آنها بر اساس آموزش‌هاي صحيحي است كه بايد به آن داده مي‌شده است. اگر اشتباهي كردند يا تشخيص نادرست داده شده، نمي‌شود آن را از لحاظ قانوني مورد پيگرد قرار داد. نظامي كه آنها را تربيت كرده مسوول است.

سوال بعدي از هيات درباره ضمانت اجرايي گزارش از سوي نهادهاي مسوول و قوه‌قضاييه بود. خبرنگاري پرسيد تعامل شما با قوه‌قضاييه چقدر بوده است كه احمدي، رييس هيات ويژه بررسي پلاسكو پاسخ داد: از آنجا كه قوه‌قضاييه خودش به تنهايي يك گروه ويژه براي پيگيري حادثه در اختيار دارد در بعضي مقاطع به ما كمك‌هاي خوبي را كردند اما مانند ساير سازمان‌ها با ما تعامل نداشتند. البته مسائل قضايي ايجاب مي‌كند كه آنها سياست خاصي را داشته باشند. رييس‌جمهور قول داده كه اين گزارش را حداقل در قوه مجريه عملي كند.

همچنين خبرنگار ديگري سوال كرد آيا براي ايمن‌سازي ساختمان پلاسكو نيازي به پلمب آن نبود كه احمدي، رييس هيات ويژه بررسي پلاسكو گفت: ايجاد ايمني كه مستلزم پلمب يك محل كسب است، ايده نادرستي است. يك ساختمان ١٥طبقه را مي‌توان با بستن تك‌تك طبقات ايمن‌سازي كرد. آيا نصب لوله‌هاي آب يا بارنده‌هاي خودكار يا سيستم‌هاي هشدار ايمني براي آتش مستلزم تعطيل كردن كسب و كار است؟ آيا كارخانه‌هايي كه خود را به تجهيزات به روز ايمن‌سازي مي‌كنند مستلزم تعطيلي هستند؟ ما چون نمي‌توانيم يك جايي را ايمن كنيم بايد دستور پلمب آن را بدهيم؟ اين نوعي توهين كردن به مخاطب است كه بگوييم براي ايمن‌سازي بايد ساختمان را پلمب مي‌كرديم. در اغلب ساختمان‌ها ايمن‌سازي مستلزم تعطيل كردن آن نيست. در حال حاضر در ساختمان علاءالدين نوعي از ايمن‌سازي صورت گرفته است آيا علاءالدين تعطيل شد تا اين ايمن‌سازي صورت گرفت؟

خبرنگار ديگري هم پرسيد تاثيرات حادثه پلاسكو روي فرهنگ ايمن‌سازي آنها چه بوده است؟ كه مرتضوي عضو هيات ويژه بررسي پلاسكو با اشاره به آگاه‌سازي مردم نسبت به ايمني منازل مسكوني‌شان بعد از حادثه پلاسكو گفت: ٧/١١ درصد مردم بعد از اين حادثه اقدام به ايمن‌سازي خانه‌هاي‌شان براي آتش كرده‌اند.

«آيا شهرداري تصميمي براي ايمن‌سازي ساختمان‌هاي فرسوده و آماده ريزش دارد يا نه؟» اين سوال خبرنگار ديگري در جلسه بود كه احمدي در پاسخ به آن گفت: « در نشستي كه با قاليباف داشتيم گفت ما ده‌ها نمونه ساختمان‌هايي در تهران داريم كه مانند پلاسكو آماده فروريختن است اگر قرار باشد همه جا انرژي بگذاريم و سرمايه كنيم، اين كار امكانپذير نيست.
علاوه بر اينها خبرنگار ديگري از اعضاي هيات درباره اينكه چند درصد از مغازه‌هاي پلاسكو بيمه بودند سوال كرد كه نصرالله طهماسبي، عضو هيات ويژه هيات در پاسخش گفت: ساختمان تا سال ٩١ به وسيله بنياد بيمه شده بود كه آن بيمه هم بيمه كاملي نبود اما ٣١٩ واحد تجاري در سال‌هاي گذشته خودشان مغازه‌هاي‌شان را به صورت گروهي بيمه كرده بودند.

«آيا شهرداري وظيفه ايمن‌سازي ساختمان را داشته يا نه؟» اين سوال يكي ديگر از رسانه‌ها بود و مهدي هداوند، دكتراي حقوق و عضو هيات بررسي حادثه پلاسكو در جوابش گفت: شهرداري وظيفه داشته كه اگر مالك ساختمان نسبت به ايمن‌سازي آن اقدام نكند در اجراي قانون شخصا وارد شده و نسبت به ايمن‌سازي آن اقدام كند كه اين اقدام را انجام نداده است. بر اساس اعلام تامين اجتماعي ٣٠٠ كد كارگاهي در ساختمان پلاسكو وجود داشته كه بايد در اين زمينه اقدام مي‌شده است. اگرچه ساختمان تجاري بوده اما مسووليت‌هايي در مورد كارگاه‌ها وجود داشته است. در مورد وزارت كشور نيز گرچه در اين مورد سازمان مديريت بحران شهرداري تهران مسوول است اما در كلان، وزارت كشور بايد بر شهرداري‌ها براي اجراي مبحث ٢٢ نظارت مي‌كرده و از سوي ديگر از سال ٩٣ قانون مديريت بحران به اتمام رسيده و براي ابلاغ قانون جديد اقدامي انجام نشده است. در تصميم‌گيري از وضعيت اضطراري، تيم ايمني بايد فاكتورها را رصد كرده و به فرمانده اطلاع دهد؛ اما گويا چنين شخصي در ساختار آتش‌نشاني ما وجود ندارد. در مقررات ملي ساختمان مقرره‌اي وجود دارد كه ساختمان بعد از سه ساعت حريق ريزش مي‌كند ما قاعده مشخصي براي خروج نداريم و اين به فرمانده بستگي دارد؛ اما اگر بخواهيم سه ساعت را مد نظر قرار دهيم بايد حوالي ساعت ١١ تخليه انجام مي‌شد. ما قانوني در كشورمان براي گزارش‌هاي ملي نداريم و اينها در نظام حقوقي ما وجود ندارد. وي با اشاره به سخنان منتشر شده از شهردار تهران در مورد اينكه پلاسكو را به خاطر شرايط اقتصادي تعطيل نكرده است، اظهار كرد: رفع خطر ملازمه‌اي با تعطيلي ساختمان ندارد اما اگر نياز به تعطيلي باشد، حتما بايد تعطيل شود. به گفته هداوند بخشي از مقررات ما داراي ايراد است و براي اصلاح آن دير شده است. هداوند درباره تعداد دقيق مفقودي‌ها نيز اظهاركرد: اين سوال در گزارش ما وجود ندارد اما بعدا مي‌تواند در قالب يك متمم مطرح شود. من چيزهايي در اين خصوص از پليس شنيده‌ام.

در روزهايي كه آواربرداري‌ها و امدادرساني‌ها در حال انجام بود اخباري درباره حضور ٤ نفر داخل موتورخانه ساختمان شنيده مي‌شد، موضوعي كه بارها تكذيب شد ولي بازهم به جلسه روز گذشته كشيده شد و مرتضوي، عضو هيات ويژه بررسي درباره آن گفت: ما نمي‌دانيم كه اين افراد تا چه زماني در موتورخانه زنده بوده‌اند. ما همه بيسيم‌ها را گوش كرديم و حتي پيامك‌ها را هم بررسي كرديم هيچ پيغامي وجود نداشت.

«چرا شفافيتي در حوزه خبررساني در روزهاي آواربرداري پلاسكو وجود نداشت؟» فاضلي، عضو بررسي هيات ويژه پلاسكو در پاسخ به اين سوال يك خبرنگار ديگر حاضر در جلسه گفت: فقدان فرماندهي در حوزه رسانه باعث شد انواع تكذيبيه‌ها در اين حوزه صورت بگيرد. چون مديريت واحدي وجود نداشت و خبرنگارهايي بودند كه از نيروي انتظامي كتك خوردند، در برخي موارد انفصال رسانه‌اي ايجاد شده است يا اينكه صحنه حادثه را گاهي وقت‌ها فقط به سازمان صدا و سيما داده‌اند. ما جدول ٢٩موردي از خبر و تكذيب خبر در بخش رسانه آورده‌ايم كه منتشر خواهد شد. اين به هم‌ريختگي رسانه‌اي است و پروتكل‌هاي حوزه رسانه رعايت نمي‌شود چون قانوني براي آن نوشته نشده است.

در پاسخ به اعتماد:
تكليف دونفري كه به خاطر استفاده نادرست از سيستم برق‌كشي ساختمان باعث حادثه شدند و در بازداشت به سر مي‌برند چه مي‌شود؟
احمدي؛ رييس هيات ويژه بررسي پلاسكو: در تمام كشور كساني را داريم كه خطاهاي فردي و عادي انجام مي‌دهند كه بايد بابت آن مجازات شوند. اما مساله اصلي آن دو نفرنيستند آنها چوب خطاي‌شان را مي‌خورند و محكوميت‌شان را مي‌كشند. اما اينكه چرا بايد محيط طوري باشد كه يك خطاي عادي كه در هر لحظه و منطقه اتفاق مي‌افتد به يك فاجعه ختم شود. اين ساختمان از نظر مديريت ايمني و تاسيسات اطفاي حريق كوتاهي‌هايي انجام شده كه با يك كبريت كه از دست يك نفر بيفتد ممكن است حادثه ساز شود.
‌ تكليف حقوقي ساختمان فعلي پلاسكو چه خواهد شد؟

دكتر مهدي هداوند: بنياد وعده داده تا دو سال ديگر ساختمان را از نو بسازد اما هنوز تعامل مشتركي ميان مالكان مغازه‌هاي تخريب نشده و مالك ساختمان در اين مورد وجود ندارد و تا وقتي اين تعامل حاصل نشود پلاسكو در همين حالت باقي خواهد ماند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

8 ماه معوقات مزدی:کارگران معدن پابدانا جنوبی تجمع کردند

پستتوسط najm134 » چهارشنبه آگوست 23, 2017 6:04 pm

۶-۸ ماه معوقات مزدی:کارگران معدن پابدانا جنوبی برای دومین روز تجمع کردند

حدود ۳۰۰ نفر از کارگران معدن پابدانان جنوبی زرند کرمان صبح دیروز وامروز سه شنبه وچهارشنبه (۲۳ و ۲۴ خرداد ماه)در اعتراض به برآورده نشدن خواسته‌های صنفی خود تجمع کرده اند.
Image
به گزارش خبرنگار ایلنا، حدود ۳۰۰ نفر از کارگران معدن پابدانان جنوبی زرند کرمان در دو روز گذشته (۲۳ و ۲۴ خرداد ماه) به نشانه اعتراض به برآورده نشدن خواسته‌های صنفی خود تجمع کرده‌اند.
کارگرانی که در این اجتماع صنفی حضور دارند حجم معوقات مزدی پرداخت نشده را ۶ تا ۸ ماه عنوان کرده و افزودند: دلایل اصلی اعتراضمان بی توجه‌ای کارفرمای معدنی پابدانای جنوبی به پرداخت مطالباتمان است که در نتیجه آن دیروز و امروز به اتفاق شماری از همکارانمان در محدوده محل کارمان ( اطراف مسیر دو راهی جاده زرند به کرمان) تجمع کرده‌ایم.
به گفته آنها ، شماری از همکارنشان از شهریور ماه سال ۹۵ تاکنون مطالبات مزدی خود را به طور کامل دریافت نکرده اند و در این میان گروه دیگری هستند که مطالبات مزدی فروردین ماه سال جاری هنوز پرداخت نشده و در عین حال کارفرما این واحد معدنی از اسفند ماه سال ۹۵ تاکنون بابت حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.
همچنین به نقل از این کارگران گفته می شود از دیگر از دلایل اعتراض دو روزه آنها عدم بازگشت به کار حدود ۳۰ نفر از کارگران اخراجی این واحد معدنی است که در اواخر پایان سال ۹۵ پس از اتمام قرار داد تعدیل اما به دلیل مشکلات بیمه‌ای هنوز موفق به دریافت بیمه بیکاری نشده‌اند
کارگران معترض در این باره گفتند: در کنار پیگیری برای دریافت معوقات مزدی، خواستار بازگشت به‌کار همکاران اخراج شده خود نیز هستیم.
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

هیچ کارخانه ای به سمت تولید داروی جدید نمی رود

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه سپتامبر 12, 2017 6:57 pm

هیچ کارخانه ای به سمت تولید داروی جدید نمی رود


عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: هیچ کارخانه ای به سمت تولید داروی جدید نمی رود چراکه به دلیل مطالبات و قیمت پایین دارو ، فقط در جهت سرپا ماندن خود تلاش می کند.

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا ، دکترمرتضی خیرآبادی روز سه شنبه در نشست خبری نقدینگی در صنعت داروسازی و برگزاری سومین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته (ایران فارما) افزود: کارخانه های داروسازی با قرض از بانک ها، کارخانه های خود را سرپا نگاه داشته اند.
وی تصریح کرد: با وجود افزایش قیمت ارز و افزایش حقوق کارگران و ثابت نماندن میزان مالیات اما قیمت داروها که متاثر از مولفه های مختلف از جمله قیمت ارز است، توقع داریم قیمت دارو ثابت بماند.

وی با اشاره به 10 برابر بودن صادرات دارو نسبت به صادرات خودرو گفت: توقع داریم یک دهم ارزشی که برای کارخانه های خودروسازی قائل می شوند به صنعت داروسازی کشور اختصاص یابد؛ کارخانه های خودروسازی در عرض 6 ماه ، سه بار قیمت خودرو را تغییر داده اند این درحالیست که کمیسیون قیمت گذاری دارو ، تعطیل شده است .
عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران افزود: می خواهیم هیات خارجی به کشورهای دیگر برای صادرات بفرستیم یا نمایشگاه دارویی برپا کنیم، می گویند هزینه های آن را باید خودتان بپردازید ؛ با این شرایط، چگونه به سمت صادرات برویم.

خیرآبادی افزود: طی دو سال گذشته زمینه ورود داروهای جدید به صنعت داروسازی کشور کم شده است و با این شرایط همه توقع دارند که صنعت داروسازی کشور ساکت باشد.
وی ادامه داد: عده ای می گویند که صنعت داروسازی کشور ، دولتی است درحالیکه 60 درصد اعضای کارخانه های سندیکا از بخش خصوصی هستند و معلوم نیست تا چه زمانی فشارها ادامه دارد.
وی تصریح کرد: اگر شرکت های دارویی بخواهند هر خدمتی از دولت بگیرند باید نقدا پرداخت کنند پس چطور است که بخش دولتی ، یک سال بدهی شرکت های دارویی را پرداخت نکرده است.

**امضاهای طلایی در حوزه صنعت داروسازی کشور

دکتر محمود نجفی عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز در این نشست گفت: مساله مطالبات به صنایع دارویی به شدت بحران زا شده است و برخی از مشکلات به وجود آمده، ممکن است در آینده قابلیت برطرف شدن نداشته باشد.
وی افزود: مساله فعلی صنعت داروسازی کشور مانند بیمار حادی است که اگر به بیمار مزمن تبدیل شود، درمان آن بسیار پیچیده خواهد شد.
نجفی با اشاره به وجود 200 هزار قانون در حوزه کسب و کار کشور گفت: مقررات و آیین نامه های فراوان منجر به وجود مشکلاتی در حوزه کسب و کار شده و از سوی دیگر امضاهای طلایی منجر به فساد شده است.

وی خواستار آن شد تا قوانین و آیین نامه هایی که موجبات امضاهای طلایی را فراهم کرده ، برطرف شود.
عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران افزود: در کل صنعت کشور به ویژه صنعت داروسازی ، موانع وجود دارد که باید به آن پرداخته شود.
وی افزود: حدود هفت ماه است که کمیسیون قیمت گذاری دارو تعطیل است درحالیکه اگر قرار است صنعتی رشد کند با سیستم قیمت گذاری قطره چکانی این امر محقق نمی شود.
وی با اشاره به وجود ظرفیت تولید دارو به اندازه سه برابر نیاز کشور گفت: چرا با وجود چنین ظرفیتی باید سیستم قیمت گذاری برای دارو داشته باشیم که در هیچ کجای جهان وجود دارد و با این اوضاع می خواهیم عضو سازمان جهانی تجارت شویم و با کشورهای دیگر رقابت کنیم.

نجفی به ضرورت ادغام صنایع کوچک دارویی تاکید کرد و اظهار داشت: اگر می خواهیم صنایع دارویی کشور ، حرکت موثرتری داشته باشند باید به بنگاه های بزرگ تری تبدیل شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به سودهای وام های بانکی شرکت های دارویی اشاره کرد و گفت: اکنون منابعی که شرکت های دارویی بابت سود وام به بانک ها پرداخت می کنند بیشتر از منابعی است که به سهامداران پرداختت می کنند.

عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: اکنون مصرف کنندگان دارو از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند اما شرکت های تولیدکننده دارو برای تمام خدمات و مواد لازم برای تهیه دارو، مالیات بر ارزش افزوده، پرداخت می کنند.
نجفی تصریح کرد: بنابراین معافیت مالیاتی مصرف کنندگان دارو به ضرر صنعت داروسازی کشور است .

**صدای شکسته شدن استخوان صنعت داروسازی کشور

اکبر برندگی نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز در این نشست گفت: نمی خواهیم دولت به بخش داروسازی کمک کند اما مطالبات شرکت های دارویی را بپردازد .
وی افزود: بزرگ ترین مصرف کننده دارو ، بخش دولتی است .
وی تصریح کرد: صدای شکسته شدن استخوان صنعت داروسازی کشور را می شنویم اما ظاهرا گروهی این صدا را نمی شنوند و می خواهند صنعت داروسازی کشور به سرنوشت صنعت نساجی دچار شود.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون فقط چهار درصد داروهای کشور وارداتی است که بیش از یک میلیارد دلار بابت آن پول می پردازیم و اگر این نسبت بیشتر شود باید هزینه های بیشتری کنیم .
نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران با اشاره به 11 هزار میلیارد تومان بازار دارویی کشور گفت: از این 11 هزار میلیارد تومان ، پنج هزار تومان آن قفل است .
برندگی یادآور شد: در گذشته در خریدهای خارجی مواد اولیه دارویی می توانستیم پول آن را 6 ماه بعد بپردازیم اما اکنون تا هنگامی که آخرین ریال پول را واریز نکنیم ، کارهای حمل و نقل این مواد اولیه و داروها آغاز نمی شود بنابراین دولت بعدی باید بطورجدی تری در حوزه داروسازی کشور اقدام کند.

**طرح تحول سلامت و عواقب دارویی آن
ناصر نقدی عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز در این نشست به بار هزینه های اجرای طرح تحول سلامت بر نظام داروسازی کشور اشاره کرد و گفت: سیستم ارجاع در این طرح به خوبی اجرا نشد درصورتیکه اگر سیستم ارجاع ، اجرا می شد افراد برای دریافت خدمات تخصصی به بیمارستان ها مراجعه نمی کردند.
وی با انتقاد از ورود داروهای گران قیمت به فهرست بیمه گفت: این مساله ، هزینه های طرح تحول سلامت را افزایش داد.
وی خاطرنشان کرد: 11 میلیون نفر در اجرای طرح تحول سلامت، بیمه شدند اما اجرای آن ، پشتوانه مالی نداشت.

وی اضافه کرد: از مجلس بودجه می گیریم و بعد در اجرای طرح ، می مانیم و توقع ایجاد می کنیم و پول صرف مسائلی مانند کارانه پزشکان می شود؛ طرح تحول سلامت ، توقع درآمدزایی برای پزشکان ایجاد کرد .
pejuhesh232
 
پست ها : 8792
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

از پلاسکوی تهران تا گرنفل لندن؛ مقایسه دو آتش‌سوزی

پستتوسط najm134 » چهارشنبه سپتامبر 20, 2017 2:11 pm

از پلاسکوی تهران تا گرنفل لندن؛ مقایسه دو آتش‌سوزی از دید شهروندان ایرانی

Image
در ساعات اولیه صبح امروز چهارشنبه ۲۴ خرداد (۱۴ ژوئن) زمانی که بیشتر ساکنان برج مسکونی گرنفل در غرب لندن خواب بودند، این ساختمان دچار حریق شد.
به گفته مسئولان آتش نشانی لندن، این آتش بعد از حدود ۷ ساعت مهار شد.
بر اساس تخمین‌ها حدود ششصد نفر در این ساختمان سکونت داشته‌اند و دست‌کم دهها نفر در این حادثه زخمی شده‌اند.
با اینکه هنوز آمار مشخصی از کشته شدگان این آتش سوزی مخابره نشده است اما ترس آن می‌رود که ساکنان طبقات بالایی این برج به راحتی از این مهلکه نگریخته باشند.
حریق امروز لندن برای بسیاری یادآور اتفاقی تلخ در تهران بود.
آتش‌سوزی ساختمان پلاسکوی تهران، که صبح روز پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ در چهارراه استانبول اتفاق افتاد و پس از سه ساعت و نیم به کلی فرو ریخت.
تعداد زیادی مأمور آتش‌نشانی درحال مهار آتش‌سوزی، زیر آوار ناشی از فروریختن ساختمان ماندند.
در این حادثه دست کم ۲۲ نفر، از جمله ۱۶ آتش‌نشان، جان خود را از دست دادند و بیش از سیصد نفر مصدوم شدند.
Image
حالا با بروز آتش‌سوزی در برج ۲۴ طبقه‌ای گرنفل، آتش سوزی و لندن و پلاسکو از کلیدواژه هایی هستند که کاربران توییتر هم اکنون از آنها استفاده می‌کنند و داغ شده اند.
Image
نحوه رفتار شهروندان و حضور در محل حادثه

یکی از موارد مقایسه دو آتش‌سوزی حضور شهروندان در محل حادثه بوده است. در زمان آتش‌سوزی ساختمان پلاسکوی تهران تعداد زیادی از شهروندان تهرانی در محل حادثه جمع شدند و به تهیه عکس و فیلم پرداختند. این ازدحام باعث شد نیروهای امدادی و آتش نشانی نتوانند به سرعت خود را به محل برسانند.
کاربری بنام امین قزوینی در توئیتر به همین نکته اشاره کرده و گفته است: "پریسکوپ رو نگاه کردم دیدم لندن فقط دو تا پخش زنده از آتش سوزی برج داره،فقط دو تا. ایران بود الان ۹۷۳۸۴۵ نفر لایو میدادن."
فرد دیگری به نام سبویش گفته است: "یه عده مونم منتظریم ببینیم چند آتش نشان تو آتیش سوزی برج لندن کشته میشن بنویسیمش."
کاربر دیگری هم با انتشار عکسی از دو حادثه به طعنه نوشته است: "یک هواپیما پر از هموطنان غیور همیشه در صحنه جهت فیلمبرداری با موبایل از برج گرنفل به سمت لندن حرکت کرد."
Image
پوشش خبری تلویزیونی
بعضی دیگر هم به مقایسه عملکرد رادیو تلویزیون دولتی ایران (صداو سیما) در دو آتش سوزی پرداخته‌اند.
انتقاد این دسته از کاربران ایرانی به آن است که چرا صدا وسیما به طور زنده آتش سوزی لندن را پوشش داده ولی در زمان حادثه پلاسکو در ساعات اولیه از این کار خودداری کرده است.
کاربری به نام فرهمند نوشته است: "جالب هست صدا و سیمایی که در موقع حادثه تروریستی تهران میزگرد خبری دیشب را پخش می‌کرد حال گزارش لحظه به لحظه برج گرنفل لندن را می‌دهد!"
امید گفته است: "تهران ۱۷ نفر کشته شد صداوسیما برنامه کودک پخش میکرد الان لندن آتش سوزی شده از کله سحر تو پخش زنده هستن و گزارش لحظه به لحظه."
کرد و در محل حادثه حاضر شد
Image
مقایسه دو شهردار
یکی از موارد مقایسه از دید کاربران ایرانی مقایسه محمد باقر قالیباف، شهردار تهران و صادق خان، همتای لندنی او بوده است.
محمد باقر قالیباف پس از اتفاق پلاسکو لباس آتش نشانان را بر تن کرد و عده‌ای که او را متهم به "قصور" کرده بودند خواهان استعفای او شدند.
بعضی از کاربران ایرانی به کنایه از کلید واژه "صادق خان استعفا" استفاده کرده‌اند که اشاره به مقایسه استعفای آقای قالیباف در آن زمان دارد.
بیشتر این نوع نوشتار مایه‌ای از کنایه‌ در خود دارد.
مصطفی، یکی از کاربران توئیتر نوشته است:"الان شهروندان مقیم لندن هشتگ صادق_خان_استعفا نمی‌زنن؟"
کاربر دیگری نوشته است: "شاید آتش سوزی پلاسکو و لندن از لحاظ ظاهری شبیه هم باشد، اما در هیچ جای جهان شهردار لباس آتش نشانی نمی پوشه برای کمک به مردم."
فرد دیگری در توئیتر نوشته است: "برج ۲۷ طبقه گرانفل توی آتیش داره میسوزه. شهردار بی‌عرضه و غیرجهادی لندن چرا کلاه زرد نذاشته سرش بره تو آتیش بگه مو خاموشش مُکُنُم یره؟!"
یک کاربر دیگر هم گفته است: "یک عده در حال شمردن تلفات آتش‌سوزی لندن‌اند و هی با ذوق منتظرن که ببینند کی به بالای ۲۲ کشته می‌رسه تا مقتدرانه از قالیباف و سوریه دفاع کنند."
Image
مقایسه کلی با حادثه پلاسکو
در شبکه‌های مجازی بعضی دیگر به مقایسه کلی دو حادثه پرداخته‌اند و عواملی نظیر عمر بنا را زیر ذره بین برده‌اند.
ساختمان پلاسکوی تهران ۱۷ طبقه بود و زمانی که فروریخت بیش از ۵۰ سال عمر داشت. ساختمان گرنفل ۲۴ طبقه بود و ۴۳ سال عمر دارد.
یک کاربر ایرانی در توئیتر به همین مسئله اشاره کرده است و گفته: "قبل از این‌که شروع کنید به مقایسه آتش سوزی ساختمان لندن با پلاسکو، در نظر داشته باشید که پلاسکو قبل از انقلاب ساخته شده و ۵۰ سالش بود."
کاربر دیگری بنام پویا نوشته است: "الان بیشتر از همه خانواده آتش نشان های پلاسکو ، اخبار آتش سوزی لندن رو پیگیری میکنن.ای کاش ساختمون نریزه ."
بعضی دیگر هم به این نکته پرداخته‌اند که چرا پلاسکو فروریخت ولی برای برج گرن‌فل این اتفاق نیفتاد.
فرناز امین‌پور در توئیتر نوشته: "لندن شد تهران، گرانفل مثل پلاسکو سوخت! البته گرانفل دمای سازه‌اش به بالای هزار درجه رسیده وبر خلاف پلاسکو هنوز نریخته!"

روزنامه‌های ایران در روز پنجشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۶، ماجرای آتش‌سوزی برج گرنفل لندن را به نحو گسترده‌ای پوشش داده و آن را با حادثه برج پلاسکو مقایسه کرده‌اند.

تلخی‌های یک قیاس
در گزارش اول روزنامه آفتاب یزد آمده که آتش‌سوزی برج گرنفل در غرب لندن برای مردم ایران یادآور آتش‌سوزی در جنوب شرق تهران بوده و بسان نمکی عمل کرد بر زخم از دست دادن‌ها، تلخی‌ها، کوتاهی‌ها و نمایش‌های انتخاباتی برخی مسئولان مقصر آتش‌سوزی و فروپاشی ساختمان پلاسکو.
Image
علیرضا کریمی، سردبیر آفتاب یزد هم در سرمقاله امروز با عنوان «صدا و سیما و معضل کسانی که نمی‌گذارند» نوشته که همزمان شبکه خبر به صورت زنده این حادثه را بازتاب می‌داد، درست مثل سی‌ان‌ان، بی‌بی‌سی و باقی رسانه‌های مطرح دنیا. حتی برخی اوقات از آنان نیز پیشی می‌گرفت، آنجا که خبر دادند آتش مهار و خاموش شده اما همچنان خبرنگار و مجری صدا و سیما اصرار داشتند که بگویند، خیر. هنوز آتش برقرار است و آتش‌نشانان لندن چندان موفق نبوده‌اند.
خلاصه آن که به اعتقاد آقای کریمی صدا و سیما منابع و امکانات لازم برای عملکرد حرفه‌ای را دارد اما همچنان همان‌ها که «نمی‌گذارند» در اتاق فکر نشسته و فرمان خود را صادر می‌کنند.

گرنفل بدون آتش‌بیاران معرکه سوخت!

روزنامه جوان هم در گزارش اول خود نوشته که خواب ساکنان برج گرنفل لندن با حادثه آتش‌سوزی به کابوسی هولناک تبدیل شد. بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی این حادثه را با فاجعه پلاسکو مقایسه کرده‌اند، در این مقایسه‌ها از جمله آمده است: داعش نیوز که می‌گفت: موشک ما به اسرائیل می‌رسد اما نردبان ما به قد یک ساختمان نمی‌رسد، الان کجاست. برخی به فردوسی‌پور اشاره کرده‌اند که تیکه سیاسی انداخته بود که با پلاسکو باید همه استعفا دهند اما حالا برای برج لندن احتمالا چنین نظری ندارد. دیگری هم نوشته اون کسی که گفت به خاطر تحریم پلاسکو ریخت یا دود سفیدش به خاطر بمب‌گذاری بود، حالا کجاست که بگوید لندن هم تحریم بود و دود سفید گرنفل هم به خاطر بمب‌گذاری است.
در ادامه گزارش روزنامه جوان آمده که با آتش گرفتن گرنفل، لندنی‌ها هم لابد هشتگ استعفا را ترند کردند. در همین حال دو عکس از ازدحام مردم در حادثه پلاسکو و خیابان خلوت نزدیک محل آتش‌سوزی گرنفل در روزنامه جوان به چاپ رسیده که در آن تنها دو مامور پلیس شهر لندن حضور دارند.
پلاسکو انگلیسی سوخت اما فرو نریخت
روزنامه شرق در گزارشی از جمله آورده که صادق‌خان، شهردار لندن هم مانند شهردار تهران از همان لحظات اولیه سعی کرد مدیریت بحران را برعهده بگیرد. اما یک تفاوت در این وضعیت وجود داشت، آن هم نحوه اطلاع‌رسانی بود. صادق خان در توییت‌هایی که در حساب کاربری‌اش می‌نوشت، مرتب به اشکالات موجود اشاره می‌کرد و به شهروندان این امیدواری را می‌داد که باید مقصر نگه‌داشتن مردم در خانه‌ها و مشکلات دیگر مشخص شود و پاسخ‌گوی اعمال خود باشد. اما بعد از حادثه پلاسکو برخی اعضای شورای شهر به دلیل این که قالیباف مسئولیت حادثه پلاسکو را برعهده نگرفت و حتی حاضر به پاسخ‌گویی نشد به او انتقاد کردند. برج ۲۴ طبقه گرنفل در ۱۹۷۰ ساخته شده و سال گذشته هم نوسازی شده بود. اما ساختمان پلاسکو با گذشت ۵۴ سال از زمان ساختش نوسازی و حتی به سیستم ایمنی هم تجهیز نشده بود.
به نوشته روزنامه شرق، حضور شهروندان تهرانی در حادثه پلاسکو یکی از مهم‌ترین دلایل دیر رسیدن نیروهای امداد عنوان شد در حالی که در حادثه لندن این وضعیت کنترل شد و در مسیر تردد، شهروندی دیده نمی‌شد و سلفی هم نمی‌گرفت و مهم‌تر آنکه در حادثه گرنفل هیچ آتش‌نشانی زیر آوار نماند و کشته نشد.

پیروز مغلوب و مغلوب پیروز

محمدعلی مشفق در روزنامه آرمان نوشته که انتخابات در ایران از منظر یک جریان سیاسی، به مثابه فعل و رفتاری صورت‌گرایانه و فاقد هر نوع اصالت و جوهر است. حاملان این رویکرد همواره می‌کوشند به جریان پیروز و شخص رئیس جمهور منتخب که برای آنها غیرخودی تلقی می‌شود، فشار آورده تا به جای عمل به مطالبات و خواسته‌های مردمی که به او رای داده‌اند، به خواست‌ها و مطالبات آنان عمل کند. جریانی که با استفاده از ابزارهای در اختیار، بعد از پایان انتخابات به دولت منتخب دیکته و تحمیل کرده و نشان می‌دهد که رای مردم صرفا در بازه زمانی انتخابات و روز اخذ، رای میزان است. بنابراین پس از پایان انتخابات، دیگر رای مردم میزان نبوده و در واقع، میزان جریانی است که پازل‌ها را می‌تواند متناسب با منویات حزبی و نه متناسب با خواست مردم چینش و سازمان دهد.

ماجرای امضای یک نامه و یک سوال از رئیس جمهور
زینب صفری در گزارش روزنامه اعتماد به بررسی پشت پرده برخی تلاش‌ها در مجلس برای جمع‌آوری امضا از رئیس جمهور پرداخته است. این گزارش حاکیست که روز سه‌شنبه در صحن مجلس مخالفان دولت در حالی شروع به جمع‌آوری امضا برای سوال از رئیس جمهور کردند که عده‌ای دیگر از نمایندگان هم دست به کار جمع‌آوری امضا برای نامه به رئیس جمهور بودند. موضوع این نامه هم درخواست از رئیس جمهور برای پاسخگو شدن بانک مرکزی در باره تخلفات وضعیت موسسات مالی و اعتباری بود. اما تشابه موضوعی متن نامه به رئیس جمهور و سوال از او این فرصت را به مخالفان داد که با اشتباه برخی از نمایندگان، تعداد امضاهای سوال افزایش پیدا کند. حتی برخی از نمایندگان اصولگرا هم به اشتباه متن سوال را به جای متن نامه به رئیس جمهور امضا کرده‌اند.

مثلث امید در پایتخت
روزنامه ایران در گزارشی از تشکیل کمیته مشترک میان نمایندگان فراکسیون امید مجلس، شورای شهر و استانداری تهران خبر داده است. این گزارش حاکیست که هدف این کمیته ایجاد هماهنگی در مدیریت تهران و بهبود وضعیت شهری پایتخت‌نشینان است. ۳۰ نماینده تهران در مجلس و ۲۱ عضو شورای شهر هم از اعضای این کمیته خواهند بود.
گزارش روزنامه ایران در ادامه حاکیست که بعد از فتح سنگر به سنگر، حالا نوبت پیوند میان نهادهایی است که در سه انتخابات اخیر در اختیار جریان اصلاح‌طلب، حامیان دولت و اصولگرایان میانه‌رو قرار گرفته است.
محمدعلی وکیلی، عضو هیات رئیسه مجلس هم در یادداشت اول روزنامه دولت نوشته که در سال‌های گذشته به دلیل اختلاف رویکرد یا اختلاف سیاسی شهرداری با دولت، مسائل شهری در تهران و کلانشهرهای کشور انباشته شد و در نهایت دود این اختلاف‌ها به چشم ملت رفت.
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

هشدار براى افتتاح عجولانه و خطير متروهاي ناتمام تهران

پستتوسط najm134 » چهارشنبه سپتامبر 27, 2017 2:15 pm

هشدار براى افتتاح عجولانه و خطير متروهاي ناتمام تهران

شهردار تهران که قرار است تا نیمه مرداد بعد از ١٢ سال با مدیریت شهری خداحافظی کند، اصرار خاصی دارد پروژه‌های مترو تهران را که بیش از دو سال تأخیر دارند، افتتاح کند؛ افتتاحی که اگرچه از جنس افتتاح‌های نصفه‌و‌نیمه و ناقص همه ١٢ سال گذشته است؛ اما این‌بار به دلیل ویژگی‌های پروژه خط هفت مترو تهران، می‌تواند برای شهروندان و مسافران مترو خطراتی را در پی داشته باشد.
شهردار تهران که قرار است تا نیمه مرداد بعد از ١٢ سال با مدیریت شهری خداحافظی کند، اصرار خاصی دارد پروژه‌های مترو تهران را که بیش از دو سال تأخیر دارند، افتتاح کند؛ افتتاحی که اگرچه از جنس افتتاح‌های نصفه‌و‌نیمه و ناقص همه ١٢ سال گذشته است؛ اما این‌بار به دلیل ویژگی‌های پروژه خط هفت مترو تهران، می‌تواند برای شهروندان و مسافران مترو خطراتی را در پی داشته باشد.
خط هفت مترو تهران که تقریبا هم‌زمان با خط شش شروع به کار کرده است، از اواخر سال ٩٣ در میانه قول‌های شهردار تهران و معاونان او بوده است. چند روز قبل ٢٢ کیلومتر از این خط – هفت ایستگاه - به شکلی ناقص افتتاح شد. خوب است بدانید این خط به واسطه شرایطی که در مسیرش داشته و البته انتخابی که درباره آن انجام شده است، جزء عمیق‌ترین خطوط است و در برخی از بخش‌ها، عمق ایستگاه و تونل‌ها به ٥٦ متر نیز می‌رسد. برای درک عمق این خط، می‌توانید ایستگاه متروی تجریش را در ذهنتان بازیابی کنید.
خط شش و هفت متروی تهران جزء خطوطی هستند که شهرداری تهران اجرای آنها را به پیمانکاران نظامی و غیرنظامی سپرد و البته درباره تأمین مالی این دو خط بلند مترو، مدت‌ها دچار مضیقه مالی بود. خطوط شش و هفت در واقع به نوعی قربانی زمان‌بندی‌هایی شدند که شهردار تهران بعد از سال ٩٢ ترتیب داد. متروی تهران تا قبل از سال ٩٢ رشد خوبی داشت؛ اما از این سال به بعد، دچار افت چشمگیری در میزان اعتبارات و رشد پروژه‌ها و جبهه‌های کاری خودشد.
این موضوع را اعضای شورای شهر تهران بارها به شهردار تهران تذکر دادند؛ اما تغییری در برنامه رخ نداد و این خطوط مهم و طولانی، در پایان مدیریت شهری هنور افتتاح نشده‌اند و شهردار تهران اصرار دارد ایستگاه‌های ناقص آن را با توجیه استفاده مردم و نیاز خطوط مترو افتتاح کند.

درعین‌حال، خطوط شش و هفت متروی تهران حداقل در یک‌ سال اخیر، رکورد حوادث مختلفی را زده‌اند و هنوز هم درباره بسیاری از کارگاه‌های این خطوط، نگرانی وجود دارد و شهروندان غرب تهران هنوز حادثه انفجار در شهران را فراموش نکرده‌اند.

برخلاف توضیحاتی که شهردار تهران و معاونان او در چند روز قبل و بعد از افتتاح ایستگاه‌های متروی خط هفت – نه متروی خط هفت – درباره مشخصات فنی و عمرانی این ایستگاه‌های جدید و تونل‌ها داشته‌اند، برخی از اعضای شورای شهر تهران و مدیرعامل سابق متروی تهران، درباره این افتتاح عجولانه ابراز نگرانی کرده‌اند.

مازیار حسینی، معاون عمرانی شهردار تهران، در جریان افتتاح ایستگاه‌های خط هفت درباره تردد و تنفس مسافران و شهروندان با توجه به ادامه کارهای عمرانی در ایستگاه و وجود گردوخاک در داخل و بیرون ایستگاه‌ها، فقط گفته بود سعی می‌شود مزاحمتی برای شهروندان ایجاد نشود. او اقدامات باقی‌مانده را تنها برخی ریزه‌کاری‌ خوانده بود.

جعفر تشکری‌هاشمی، معاون منابع انسانی شهردار تهران که در ١١ سال گذشته معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار تهران نیز بوده است، روز سه‌شنبه در پاسخ به انتقاداتی که به افتتاح ناقص ایستگاه‌ها شده بود، واکنش نشان داد و گفت: خط هفت تمام استانداردهای بین‌المللی فنی را با امکانات پیشرفته دارا است و هیچ ناامنی‌ای در خط هفت مترو وجود ندارد.

رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، در جلسه علنی هفته جاری، خواستار تشکیل کمیته‌ای در شورای شهر برای بررسی امنیت خط هفت متروی تهران شد و در ادامه با ذکر چند مورد مهم از این عدم ایمنی در خط هفت، این نگرانی را تشریح کرد. او به تعداد واگن‌های این خط که ١٠ درصد استانداردهای موجود است، اشاره کرد و گفت: در مسیر ٢٢کیلومتری از خط هفت متروی تهران، سیستم هواکش و راه‌های خروج و فرار فراخور نیاز وجود ندارد و با توجه به اینکه در مقطعی فاصله یک ایستگاه تا ایستگاه بعدی شش کیلومتر است، جای نگرانی وجود دارد.

او پیشنهاد کرد برای رفع این نگرانی و حصول اطمینان از امنیت شهروندان، کمیته‌ای سه‌نفره متشکل از اعضای کمیسیون حمل‌ونقل، سلامت و نظارت شورا برای بررسی این موضوع تشکیل شود و پس از بازدید از این خط، گزارشی دراین‌باره تهیه و به شورا ارائه کند.

اگر به‌عنوان یک شهروند حداقل یک بار از خط سه متروی تهران که سه سال از افتتاح آن می‌گذرد، استفاده کرده باشید، به‌خوبی می‌دانید که سرفاصله قطارهای این خط هنوز همان ٢٠ دقیقه یا بیشتر است و همچنان تهویه مناسبی را در بیشتر ایستگاه‌ها ندارد. حالا شهروندانی که در ترافیک تهران گرفتار و محبوس شده‌اند و در گرما و سرمای تابستان و زمستان گزینه‌ای جز مترو پیشِ‌رو ندارند، علاوه بر خط سه، باید خط هفت و در آینده خط شش را هم با همین شرایط و حتی بدتر از این، تحمل و استفاده کنند.

در همین چند روزی که از افتتاح چند ایستگاه خط هفت، آن‌هم نه با ساعت‌های کامل بهره‌برداری، گذشته، کاربران در فضای مجازی تصاویر زیادی را از فضای بیرونی و داخلی ایستگاه‌های تازه افتتاح‌شده منتشر کرده‌اند که گویای حجم در‌خور توجهی از کار عمرانی و مزاحمت برای تردد شهروندان است و با توجه به نبود هواکش‌های کافی، گردوخاک زیادی در فضا وجود دارد.

محسن هاشمی، مدیرعامل سابق متروی تهران که تابه‌حال چندین بار درباره افتتاح‌های عجله‌ای و غیراستاندارد در خطوط جدید صحبت و ابراز نگرانی کرده بود، چند روز بعد از این افتتاح‌ها، در گفت‌وگویی اعلام کرد با توجه به حجم نگرانی‌ها از خط هفت، ایستگاه‌های جدید در اولین روز کاری شهردار جدید باید متوقف و تعطیل شود.

او افتتاح‌های اخیر مترو را عجولانه دانست و آن را برای امنیت شهروندان خطرناک توصیف کرد و از اعضای کنونی شورای شهر خواست در برابر این افتتاح‌ها سکوت نکنند. او که البته ارتباط خوبی هم با محمدباقر قالیباف دارد و چند روز قبل با محمدباقر قالیباف و معاون شهرسازی‌اش در دانشگاه آزاد حضور داشتند تا درباره برخی مسائل دانشگاه آزاد با هم صحبت کنند، بدون آنکه این موضوعات را به هم ربط دهد، گفته است: افتتاح خطی که هواکش ندارد و قطار کافی برای آن وجود ندارد، ایجاد ناامنی برای مسافران است و هرکس به‌عنوان شهردار جدید تهران انتخاب شود، باید در اولین روز کاری خود این خطوط را تعطیل کند.
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

دريچه آخرت از 100 هزار تا نیم میلیارد تومان

پستتوسط najm134 » جمعه اکتبر 06, 2017 11:31 am

دريچه آخرت از 100 هزار تا نیم میلیارد تومان

باید قبل از اینکه فکر مردن به سرت بزند، فکری هم به حال خانه آن دنیایت بکنی! برای همین علاوه بر اینکه باید در این دنیا برای سقف بالای سر به فکر باشی، نباید خانه عاقبت را هم از قلم بیاندازی.
برترین ها به نقل از مجله یکشنبه : زمان های بسیار دور وقتی کسی به دیار باقی می شتافت، خانواده اش دغدغه خرید قبر و هزینه آن را نداشتند و جنازه را به قبرستانی برای دفن می سپردند.

آن وقت ها خانه آخرت معمولا بدون هزینه یا با هزینه اندکی فراهم می شد. حالا اما وضع عوض شده و باید قبل از اینکه فکر مردن به سرت بزند، فکری هم به حال خانه آن دنیایت بکنی! برای همین علاوه بر اینکه باید در این دنیا برای سقف بالای سر به فکر باشی، نباید خانه عاقبت را هم از قلم بیاندازی.

مخصوصا که هر روز قیمت قبرها در حال گران شدن است و خرج کفن و دفن بدجوری به تورم افتاده. حالا دیگر مهم نیست که قرار است کدام طبقه خاک شوید و همسایه شما چه کسی است و خاکش چقدر مرغوب است.

با دیدن قیمت قبر، سنگ قبر، مراسم عزا، شب سه، هفت و چهل؛ ترجیح می دهید تا ابد زنده بمانید و با همین گرانی و سختی زندگی بسازید. واقعیت این است که این روزها، گورستان ها هزینه های مضاعفی به زندگی روزمره مردم افزوده اند که در بعضی از شهرها به هزار و یک دلیل، تبدیل به مشکلی اجتماعی شده.

Image
ارسال پیامکی با عنوان «مزایده یک قبر در مشهد مقدس» آن هم به قیمت حدود نیم میلیارد تومان، هرکسی را به فکر وادار می کند که واقعا آیا خانه آخرت این قدر می ارزد؟ در پیامک، 10 خط تلفن برای متقاضیان این قطعه قبر در نظر گرفته شده بود.

اپراتور این خط در خصوص علت این مزایده می گوید: «این قبر توسط آستان قدس رضوی به خانم دکتری هدیه شده که اکنون او قصد دارد جهت کار در امور خیریه این قبر را به مزایده بگذارد. قیمت اولیه برای فروش این قطعه 480 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.»

گویا این قبر برخلاف اکثر قبرهای حرم مطهر که سه طبقه هستند. تنها یک طبقه است و این یعنی ویژگی. نزدیک بودن به آستان معصومان برای همه ما یک امتیاز ویژه است اما سوال اینجاست که مگر دیگر قبرهای محوطه در اختیار آستان قدس چقدر می ارزند که این فضای چندمتری با چنین قیمتی به مزایده گذاشته شده. با این همه این ارقام فقط مربوط به مشهد نیست، تهران، قم، اصفهان و شیراز هم گورهای بسیار گرانی دارند.

قبر در بهشت زهرا تا 45 میلیون تومان!

البته گران بودن قیمت قبر تنها به مشهد خلاصه نمی شود، بلکه بهشت زهرای تهران در این خصوص ید طولایی دارد. آنقدر طولانی که دیگر برای مرده های تازه جایی ندارد. برای همین هم روز به روز به قیمت و طبقه های قبرها اضافه می شود.

به گزارش برترین ها حسین کلخورانی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران اعلام کرده که حداقل قیمت خرید قبر 35 هزار تومان و حداکثر 15 میلیون تومان (برای هر طبقه) است. با این حساب، یک قبر سه طبقه در بالاترین حد، 45 میلیون تومان قیمت دارد.

البته شهرداری تهران به این قیمت ها بسنده نکرده و با ارسال لایحه ای به شورای شهر تهران درخواست افزایش قیمت ها را داده. اگرچه که شورا با این موضوع موافق نیست. اما بعید نیست که به زودی این اتفاق در بهشت زهرای تهران بیافتد.
Image

امامزاده های تهران هم وضع بهتری ندارند

البته قیمت قبر تنها در گورستان های بزرگ شهر تهران گران نیست، بلکه این تورم در امامزاده ها هم هست. هرچند امامزاده های تهران نرخ مصوبی برای فروش قبر ندارند ولی مسئولان اوقاف می گویند نرخ قبر در این مکان ها، 100 تا 300 هزار تومان است.

اما متولیان امامزاده ها میگویند بستگی به توان بازماندگان میت قیمت ها متنوع است: «پولدار باشند تا 100 حتی 200 میلیون می فروشیم و اگر هم توان مالی نداشته باشند، ممکن است قبر را رایگان در اختیار قرار دهیم.» به عنوان نمونه قیمت قبر در امامزاده ابراهیم در منطقه صالح آباد (جنوب تهران) که بسیار دور افتاده است تا یک میلیون تومان هم رسیده!

جای دلالان اینجاست؟

اگرچه قیمت قبر در بسیاری از شهرستان ها و کلانشهرهای کشور گران است. اما اصلی ترین مشکل در این میان، موضوع کلاهبرداری و واسطه بازی است. درآمد کلان کلاهبرداران و دلالان و واسطه های گورستان های کشور به قدری است که این شغل هم کم کم دارد به فهرست مشاغل پردرآمد کشور اضافه می شود.
مشهد

قیمت قبر در حرم مطهر امام رضا (علیه السلام) از 25 میلیون تومان تا 400 میلیون تومان است. البته این قبور قابل پیش خرید نیستند.

قم

دومین مکان گران برای دفن اموات، حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) در قم است که قیمت یک قبر در آن، از 100 تا 150 میلیون تومان متغیر است. این قبور نیز به روز فروخته می شود، قیمت حداکثر مربوط به قبور داخل حرم و قیمت حداقل مربوط به قبور بیرون حرم است.

البته در گورستان های این شهر هم قبرها از 5 تا 40 میلیون تومان معامله می شوند. شاید در قم کمتر خانه ای پیدا شود که به اندازه یک قبر 150 میلیون تومانی قیمت داشته باشد. اما برای اینکه بتوانند در کنار مزار حضرت معصومه دفن شوند حاضرند بیشتر از این مبلغ بیشتر پرداخت کنند.

شهرری

دفن اموات در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه السلام) از 25 میلیون تا 70 میلیون تومان هزینه دارد. قبور این مکان نیز به روز فروخته می شود اما قیمت قبور در باغ توتی حدود 50 میلیون تومان است. در آستان ابن بابویه (شهرری) قیمت ها از 20 میلیون شروع می شود.

Image
سمنان

قیمت قبر در امامزاده های سمنان افزایش یافته. به گفته سمنانی ها در بالای گورستان ها و زیر درخت و جای خنک باید بیش از 10 میلیون تومان پول قبر داد.

قزوین

براساس مصوبه شورای اسلامی شهر قزوین قیمت قبر در آرامستان بهشت فاطمه (سلام الله ) هر طبقه بین قیمت 345 هزار تومان تا یک میلیون و هفتصد هزار تومان است. این درحالی است که پیش فروش قبور قدیمی داخل شهر 3 میلیون تومان است و همین طور پیش فروش قبور جدیدالاحداث فاز 2 بهشت حسینی با قیمت های 3، 4 و 4 میلیون و پانصد هزار تومان به فروش می رود که چیزی در حدود 2 برابر یا بیشتر از قبور خارج از شهر است!

اراک

بازهم خدا را شکر هنوز در ایران بعضی شهرها پیدا می شوند که قیمت قبرهایشان کمی منطقی باشد. مثلا قیمت قبر 2 طبقه در شهر اراک از 700 هزار تومان به بالا است ولی قیمت قبر بالای یک میلیون تومان نیست.

کرمان

قیمت قبر اساس مصوبه شورای شهر کرمان حداقل 100 هزار تومان برای آرامستان های جدید تصویب شده است.

تبریز

قیمت قبر در تبریز بالارفته، طبقات تحتانی 200 هزار تومان و درصورت پیش خرید 420 هزار تومان، طبقات فوقانی 400 هزار تومان و پیش فروش آن با قیمت 450 هزار تومان ارائه می شود. مقبره ها با گنجایش 14 قبر به مبلغ 18 میلیون تومان فروخته می شوند.

البته عده ای می گویند قیمت قبرهای قطعه «ولیعصر» واحد رحمت توافقی است و گاهی به پنج میلیون تومان هم فروخته می شود. با این حال فرخ جلالی، رئیس گورستان های تبریز می گوید: «بالاترین قیمت قبر در وادی رحمت یک میلیون و 400 هزار تومان است که اگر این قبور پیش فروش شوند تنها 100 هزار تومان به این مبلغ اضافه می شود اما در محله های جدید، قیمت قبر تنها 100 تا 160 هزار تومان است.»

شیراز
در حرم حضرت شاهچراغ (علیه السلام) شیراز حداقل قیمت قبر 40 میلیون و حداکثر 150 میلیون تومان است. 5 درصد تخفیف برای قبور 40 میلیونی و 10 درصد تخفیف برای قبور 150 میلیونی، قیمت حداکثر مربوط به قبور حرم سید میرمحمد و قیمت حداقل مربوط به قبور جلوی حجره ها است.

اهواز

در آرامستان کنونی اهواز که بهشت آباد نام دارد. قیمت قبر مانند قیمت زمین و خانه در مدل های گوناگون نوسان پیدا کرده. قبرهای واقع در قطعه های نزدیک به در ورودی گاهی بین 12 تا 15 میلیون تومان هم خرید و فروش می شوند. قطعه های یک، 2 و قطعه های مسقف که سرسبزند نیز قیمت شان یک میلیون و 200 تا 2 میلیون و 700 هزار تومان است.

شرایط تدفین در حرم مطهر رضوی/ امکان پیش خرید قبر تا پایان سال

کارشناس دفتر امور دفن حرم مطهر رضوی می گوید: امکان پیش خرید محل دفن تا آخــر ســال ۱۳۹۵ امکان پیش خرید محل دفن در تمامی قســمت ها و مجموعه های قابل واگذاری در حرم مطهر امام رضا(ع)، نیز طبق دســتور مقامات و مسؤولان عالی رتبه آستان قدس رضوی، فراهم است.
Image
قدس آنلاین - کارشناس دفتر امور دفن حرم مطهر رضوی می گوید: شــرایط و ضوابط دفن در حرم مطهر رضوی، یکی از بیشترین پرسشهایی است که از سوی زائران مطرح می شود.
«مرتضی بخشی» در توضیح این ضوابط تأکید می کند: مطابق شــرایط و ضوابط اعلام شــده به دفتر امور دفن حرم مطهر رضوی، ارایه (گواهی) دفن صادره از سوی سازمان بهشت رضا(ع) مشهد برای دفن اموات در حرم مطهر امام رضا(ع) و آرامگاه خواجه ربیع مشهد، ضروری است.
کارشناس این دفتر می گوید: در صورتی کــه فــرد مرحوم شــده حتــی اگر در شهرستان ها و استان های دیگر کشور هم فوت کرده باشد و بازماندگان وی تمایل به دفن پیکر او در حرم مطهر امام رضا(ع) و یا آرامگاه خواجه ربیع مشهد داشته باشند، باز هم باید مطابق شرایط و ضوابط اعلام شده به دفتر امور دفن حرم مطهر رضوی، به سازمان بهشت رضا(ع) مشهد مراجعه و جهت دریافت گواهی دفن از آن سازمان اقدام کنند.
مرتضی بخشــی توضیــح می دهــد: در برخی از موارد مشــاهده می شــود که فرد متوفی در شهرســتان ها و استان های دیگر فوت کــرده و بازمانــدگان وی کــه تمایل به دفن او در حرم مطهر امام هشــتم(ع) و یا آرامگاه خواجه ربیع مشهد دارند، بدون ارایه گواهی دفن صادره از سوی سازمان بهشت رضا(ع) مشهد به این دفتر مراجعه می کنند که با راهنمایی ارایه شده از سوی این دفتر، مجدداً باید برای دریافت گواهی دفن از ســوی سازمان بهشــت رضا(ع) مشهد به آن سازمان مراجعه نمایند. دفتری که تعطیلی ندارد.
با تلفن ۳۲۰۰۲۱۵۳ -۰۵۱ تماس بگیرید
وی می گوید: بعد از ارایه گواهی دفن صادره از سوی ســازمان بهشت رضا(ع) مشهد و پرداخت مبلغ حق الدفن (با توجه به قیمت مکان دفن) از سوی بازماندگان فرد متوفی، مراحل بررسی محل دفن، اعلام امکان انجام دفن، دریافت مجوز دفن و سپس بررسی و تأیید آن، تعیین بلوک و سرداب محل دفن و در نهایت دســتور به شخص حفار برای آماده سازی قبر انجام می شود.
بخشی اضافه می کند: دفتر امور دفن حرم مطهر رضوی در حال حاضر در اتاق شماره ۱۶۹ صحن آزادی در بارگاه ملکوتی امام هشــتم(ع) واقع شده اســت و همه روزه از ســاعت ۷ صبــح تا ۱۹ حتی در روزهــای تعطیــل و جمعه ها و حتی تعطیلات رسمی مندرج در تقویم تاریخ آماده خدمت رسانی به مراجعه کنندگان ارجمند است.
وی درباره خدمات ارایه شــده از ســوی ایــن دفتر اضافه می کنــد: در دفتر امور دفن حــرم مطهر رضــوی، تمامی امور اداری مربــوط به دفن امــوات در حرم مطهر امام رضا(ع) و آرامگاه خواجه ربیع مشهد انجام می شود، ضمن اینکه بررسی پرونده خدمه و خدام حرم مطهر رضوی (براســاس احکام خدمت آنان موجود در پرونده)، بررســی پرونده کارکنان آستان قدس رضوی دارای محل دفن (قبرجا)، بررسی پرونده اشــخاصی که قبلاً محل دفن تهیه و خریداری کرده اند و همچنین اعلام امکان انجام دفن برای این دسته از افراد (مطابق ضوابط و شــرایط) از دیگر وظایف اداری این دفتر به شمار می آید.
کارشــناس این دفتر متذکر می شــود: همچنین تدابیری اتخاذ شــده اســت تا شهروندان و بازماندگانی که مکان و محل دفن اقوام و وابســتگان و خویشان خود را فراموش کرده اند، با تماس تلفنی با شماره تلفــن ۳۲۰۰۲۱۵۳ -۰۵۱مســتقر در این دفتربه طور مســتقیم بعد از اعلام مشخصات هویتی شخص متوفی از محل دفن او در حرم مطهر رضوی و یا آرامگاه خواجه ربیع مشهد، اطلاع حاصل نمایند.
بخشــی یــادآوری می کنــد: براســاس تصمیمات و ضوابط و شرایط اعلام شده، آرامــگاه خواجــه اباصلت(ره) و بهشــت حضرت جوادالائمه(ع) (که در مجاورت آن قرار دارد) از لحاظ اداری و امور مربوط به دفن اموات، هیچگونه ارتباطی با مجموعه حرم مطهر امام رضا(ع) و آســتان قدس رضوی ندارد.
پیش خرید محل دفن
وی در زمینــه امــکان پیش خرید محل دفن، می گوید: مطابق شــرایط و ضوابط اعلام شده به این دفتر، امکان پیش خرید محل دفن بــرای افراد و خانــواده آن ها مربوط به آرامگاه خواجه ربیع مشــهد در حال حاضر مهیاست، ضمن اینکه فعلاً تا آخــر ســال ۱۳۹۵ امکان پیش خرید محل دفن در تمامی قســمت ها و مجموعه های قابل واگذاری در حرم مطهر امام رضا(ع)، نیز طبق دســتور مقامات و مسؤولان عالی رتبه آستان قدس رضوی، نیز فراهم است و اشــخاص و افراد متقاضی می توانند با مراجعه به محل دفتر امور دفن حرم امام رضا(ع) (واقع در صحن آزادی) از تســهیلات و شــرایط به وجود آمــده در این زمینه (مطابق ضوابط اعلام شده) استفاده نمایند.
کارشناس این دفتر تأکید می کند: مبلغ تقدیمی اولیه برای پیش خرید محل دفن که توسط افراد متقاضی پرداخت می شود، قطعی بوده و در زمان فوت و رسیدن اجل موعود دیگر نیازی به پرداخت مبلغ اضافی نخواهد بود.
بخشی در ارتباط با مبالغ مربوط به فروش محل دفن نیز می گویــد: مبالغ مربوط به فروش محــل دفن در حرم مطهــر رضــوی و آرامگاه خواجه ربیع مشــهد همه ســاله در کارگروه واگذاری محل دفن (قبرجا) آستان قدس رضــوی مطــرح و تصمیم گیری شــده و پس از طی شــدن مراحل اداری و سازمانی و تأیید و تصویب مسؤولان عالی رتبه و ارشد آستان قدس رضوی، و اعلام نظر کارگروه مربوطه، توسط معاونت اماکن متبرکه و امور زائرین آستان قدس رضوی جهت اجراء به این دفتر ابلاغ و اعلام می شود.
وی اضافه می کند : همچنین قبور موجود در حرم مطهر امام رضا(ع) براساس شرایط و ضوابط تعیین شده، معمولاً دو طبقه و در مواردی هم سه طبقه است که این دفتر مطابق ضوابط و مقررات اعلام شده از سوی مســؤولان و مدیران ذی ربط در این زمینه در هنگام دفن پیکر اموات انجام وظیفه می کند.
منبع: روزنامه قدس

قیمت قبر در حريم امام رضا عليه السلام

امروز یک عکس جالب از قیمت های خرید قبر در حرم امام رضا منتشر شد قیمتهای تکان دهنده ای از 120 میلیون تا 700 میلیون تومان با توجه به مکان قبرها متفاوت است
Image
به گزارش سفیدک و به نقل از مهر : امروز یک عکس جالب از قیمت های خرید قبر در حرم امام رضا منتشر شد قیمتهای تکان دهنده ای از 120 میلیون تا 700 میلیون تومان با توجه به مکان قبرها متفاوت است . این همه هزینه آیا لازم است ؟
Image
هزینه های دفن در حرم امام رضا
برای خرید قبر در حرم امام رضا میبایست بین 120 تا 700 میلیون تومان هزینه پرداخت کنید این همه هزینه برای تدفین چه لزومی دارد . آیا اگر در حرم دفن شویم گناهانمان بخشیده می شود ؟
قیمت قبر در حرم امام رضا
قیمت قبر در حرم امام رضا باتوجه به مکان دفن شدن و صحن مورد نظر متفاوت است طبق گزارش تصویری قیمت قبرها به شرح زیر می باشد :
1 صحن جمهوری اسلامی : قیمت دفن 120 میلیون تومان
2 صحن قدس : قیمت دفن 120 میلیون تومان
3 صحن رواق باب السلام : قیمت دفن 250 میلیون تومان
4 صحن دار االحجه : قیمت دفن 400 میلیون تومان
5 صحن آزادی : قیمت دفن 700 میلیون تومان
نکته : نرخ تعویض سنگ قبر 350 هزارتومان می باشد .
عکسهای از قبرهای داخل حرم امام رضا

Image
Image
Image
Image
Image

منبع : مهر
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

با 200 کیلو بار بر شانه نقش زمین می شوند

پستتوسط najm134 » چهارشنبه اکتبر 11, 2017 11:54 pm

با 200 کیلو بار بر شانه نقش زمین می شوند


شلیک به صف کولبران در مرز مشترک ایران و عراق

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده اسلام‌‌آباد غرب می‌گوید: «کولبری کار مظلومانه‌ای است. دفترچه کولبران را ٢٠‌ هزار تومان می‌خرند و با کامیون بار قاچاق می‌آورند. کولبری شکلی از قاچاق است که فقر، بی‌کاری و نبود فرصت اشتغال، جوانان مرزنشین را راهی نقاط صعب‌العبور مرزی و شغل دشوار کولبری می‌کند. قاچاقچیان، دفترچه مرزی مرزداران را با ٢٠‌ هزار تومان خریده و به‌ازای هر دفترچه میزانی کالا وارد می‌کنند. این کالاها اتفاقا با کامیون و مبتنی بر سهمیه دفترچه مرزنشینان وارد می‌شود. نمایندگان پیرانشهر، بوکان و نقده به وزیر کشور تذکر دادند و علت تیراندازی به کولبران از سوی نیروی انتظامی و هنگ مرزی را پرسیدند. چرا به روی کولبران شلیک می شود؟
به کولبران پیرانشهر در حالی شلیک می شود که شش ‌هزار کولبر مجوز کولبری داشته و در نقطه صفر مرزی نزدیک به مرز تمرچین مشغول حمل بارهایی تا ١٧٠ و ٢٠٠ کیلو هستند. شاهد کشته و زخمی‌شدن تعدادی از آنها در مرزهای سردشت بودیم.

کشته شدن کولبران مرزی در سایه بی‌توجهی دولت و مجلس

چکیده : نتیجه آن که بسیاری از آنان با وجود داشتن تحصیلات دانشگاهی میان مرزها در عبورند تا مرگ غیرطبیعی به سراغ‌شان بیاید. سقوط بهمن یا شلیک گلوله نیروی انتظامی یا مین‌های برچیده نشده جنگ

هنوز داغ پلاسکو تازه بود که مرگ کولبران سردشتی زیر بهمن، نبض خبری جامعه را در زمستان گذشته تند کرد. مجلس خیلی زود به ماجرا ورود کرد و کمیته حقیقت‌یاب تشکیل داد و هنوز سال به آخر نرسیده بود که طرح دو فوریتی بیمه کولبران را به تصویب رساند. دولت هم متعهد شد از نیمه فروردین بیمه‌ها جاری شود.
خرداد ۹۶ به پایان نرسیده که دوباره کولبران خبرساز شدند. اما این بار نه زیر بهمن رفتند و نه نامه در حمایت کاندیدایی نوشتند، عکس خونین کولبری جوان شبکه‌های اجتماعی را پر کرد.
این بار حتی رسانه‌ها هم خبر واقعی را مخابره نکردند و فقط نوشتند: «مرگِ کولبر جوانِ سردشتی بر اثر حادثه غیرطبیعی». این حادثه غیرطبیعی، شلیک گلوله‌ای از سوی نیروی انتظامی به سینه کولبر جوان بود.
منابع خبری ایلنا فقط گزارش دادند که «این کولبر سیروان عزیزی، اهل دولتانچک سردشت بوده و متوفی پدر دو فرزند بوده‌است. این کولبر حامل چندین کارتن سیگار بوده و در منطقه بیتوش از توابع سردشت دچار حادثه شده‌است؛ جنازه این کولبر مدتی بعد به وسیله دیگر کولبران و اهالی منطقه از کوهستان به پزشکی قانونی سردشت منتقل شده است.»
اما این بار نه مجلس و نه دولت به مرگ غیرطبیعی این کولبر واکنش ندادند، همانطور که هیچ کدام به تعهدات خود در قبال این کارگران مرزی عمل نکردند.
این اولین شلیک به سوی کولبران نبود فقط در سال گذشته دستکم ۴۰ کولبر با تیراندازی مستقیم کشته شدند، ۱۱ کولبر جانباختند،۳۰ کولبر زخمی شدند. از این تعداد ۶۴ درصدشان ۲۰ تا ۳۰ ساله بودند.
یک روز پس از این حادثه نیز کولبر دیگری بر روی مین رفت و از ناحیه مچ پا به شدت زخمی شد. این خبر حتی در شبکه‌های اجتماعی نیز منعکس نشد.
چاره‌ای جز کولبری نیست
یک سوال وجود دارد آیا مشکل کولبران با بیمه (همان که حتی اجرا هم نشد) حل می‌شود؟ پاسخ قطعا منفی است. زیرا آنچه در کردستان روی می‌دهد فاجعه‌ای است به نام بیکاری.
درست یک سال پیش، مرکز ملی آمار ایران نتایج آمارگیری نیروی کار کشور در زمستان ۹۴ را منتشر کرد که بررسی اجمالی گزارش منتشره نشان می‌داد نام کردستان در میان سه استانی است که بالاترین نرخ بیکاری را به نام خود ثبت کرده‌ است.
طبق آنچه در بخش شاخص‌های عمده نیروی کار در جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر گزارش اخیر مرکز ملی آمار آمده بود نرخ بیکاری افراد ۱۵ تا ۲۴ ساله (مرد و زن) در کشور ۲۸٫۶ درصد و در کردستان ۵۰٫۱ درصد یعنی ۲۱٫۵ درصد بالاتر از میانگین کشوری و نرخ بیکاری افراد ۱۵ تا ۲۹ سال در کشور ۲۴٫۸ درصد و در کردستان ۴۳٫۳ درصد یعنی ۱۸٫۵ درصد بالاتر از میانگین کشوری است!
در دنباله همین بخش آمده بود که نرخ بیکاری مردان ۱۵ تا ۲۴ ساله در کردستان ۴۶٫۵ درصد و نرخ بیکاری مردان ۱۵ تا ۲۹ ساله ۳۹٫۱ درصد و نرخ بیکاری زنان ۱۵ تا ۲۴ ساله ۶۰٫۸ درصد و نرخ بیکاری زنان ۱۵ تا ۲۹ ساله هم ۵۸٫۷ درصد است که این داده‌ها به روشنی وضعیت اسف‌بار اشتغال جوانان در کردستان را تبیین می‌کند.
بخش دیگری از گزارش مرکز ملی آمار مشخص می‌کرد که نرخ بیکاری افراد ۱۵ تا ۲۴ ساله (مرد و زن) در نقاط شهری کردستان ۴۹٫۲ درصد و در نقاط روستایی ۵۱٫۴ درصد و نرخ بیکاری افراد ۱۵ تا ۲۹ ساله (مرد و زن) هم در نقاط شهری ۳۹٫۸ و در نقاط روستایی ۵۱ درصد است.
نرخ بیکاری مردان شهرنشین ۱۵ تا ۲۴ ساله کردستان هم ۴۱٫۹ درصد و نرخ بیکاری مردان روستایی در همین رنج سنی ۵۲٫۶ درصد است؛ نرخ بیکاری مردان شهرنشین ۱۵ تا ۲۹ ساله هم ۳۳٫۲ درصد و نرخ بیکاری مردان روستایی در همین محدوده سنی ۵۱٫۲ درصد است.
این آمار تاسف‌بار را باید گذاشت کنار مقایسهٔ شاخص‌های توسعه اقتصادی در کردستان. وجود نابرابری در امر سرمایه‌گذاری در این استان مانند دیگر استان‌های مرزی یکی از مواردی است که مرزنشینان را به سوی مشاغلی سوق می‌دهند که به عنوان قاچاق تنه می‌زند.
نتیجه آن که بسیاری از آنان با وجود داشتن تحصیلات دانشگاهی میان مرزها در عبورند تا مرگ غیرطبیعی به سراغ‌شان بیاید. سقوط بهمن یا شلیک گلوله نیروی انتظامی یا مین‌های برچیده نشده جنگ.
najm134
 
پست ها : 2050
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

قبليبعدي

بازگشت به آلوده شناسى


Aelaa.Net