دشمنان آئین اعلی در افغانستان

مديران انجمن: najm134, najm134, najm134

دشمنان آئین اعلی در افغانستان

پستتوسط najm134 » دوشنبه سپتامبر 30, 2013 9:54 pm

حمله انتحاری به عزاداران افغان
در روز عاشورا هنگامی که عزاداران افغان در شهر مشغول عزاداری بودند، یک عامل انتحاری خود را در میان عزاداران منفجر کرد که به روایت رسمی بیش از 80 کشته و 150 زخمی بر جای گذاشت.
این حمله تروریستی نخستین بار بود که در ایام عزاداری ماه محرم و میان دسته‌ای از عزاداران صورت گرفت و خشم و انزجار زیادی را در پی داشت.
تصوير
عكاس «مسعود حسینی» ، هنرمند افغان
«مسعود حسینی» : "وقتی دسته عزاداران ولایت «لوگر» که هر ساله در روز عاشورا به کابل می‏آیند و مراسم ویژه‏ای به زبان پشتو اجرا می‏کنند، به محل حادثه رسیدند، من هم رفتم تا از آنان عکس بگیرم که ناگهان انفجار مهیبی رخ داد و همه جا تاریک شد."
مسعود حسینی، عکاس افغان دو جایزه جهانی گرفت
آکادمی ورلد پرس فتو، به عکسی از مسعود حسینی، عکاس افغان، رتبه دوم تک عکس خبری جهان را داده است.
این عکس از میان صد هزار عکس خبری که از سراسر جهان به این سازمان فرستاده شده بود، برگزیده شده است.
عکسی که آقای حسینی گرفته، دختر ۱۲ ساله عزاداری را نشان می دهد که در حادثه بمبگذاری عاشورای کابل، در میان اجساد کشته شدگان ایستاده و فریاد زده است.
سازمان بین المللی عکس سال هم همین عکس را تاثیرگذارترین عکس ۲۰۱۱ شناخته است.
لحظاتی پس از حادثه، مسعود حسینی به سوی محلی رفت که شمار زیادی از زنان، کودکان و مردان به روی زمین افتاده بودند و ترانه اکبری، دختر ۱۲ ساله سبزپوش، در وسط اجساد قربانیان و زخمی ها فریاد می زد.
ترانه با خانواده خود مانند دیگران به مراسم عاشورا در زیارتگاه موسوم به "زیارت حضرت ابوالفضل" رفته بودند، اما پیش از ورود به صحن زیارتگاه، انفجار روی داد و او شماری از اعضای خانواده خود را از دست داد.
مسعود حسینی از این صحنه و ترانه اکبری عکس گرفت و آن را به خبرگزاری فرانسه فرستاد. این عکس به سرعت در دنیا پخش شد و ترانه اکبری به عنوان نماد این حادثه شناخته شد.
مسعود حسینی عکاسی را در سالهایی که در ایران مهاجر بود، آغاز کرد و پس از سقوط طالبان به کابل آمد و آموزش عکاسی را در موسسه فرهنگی آینه، ادامه داد.
رضا دقتی و منوچهر دقتی عکاسان ایرانی در این موسسه آموزش عکاسی می دادند.
آقای حسینی با رسانه هایی مانند مجله آلمانی اشپیگل و روزنامه ساندی تایمز کار کرده و در سال ۲۰۰۷ به عنوان خبرنگار عکاس، کارش را با خبرگزاری فرانسه آغاز کرد.
او پیش از این هم در مواردی موفق به کسب جوایز بین المللی در عرصه عکاسی شده است، اما دو جایزه ای که آکامی ورلد پرس فتو و سازمان بین المللی عکس سال به او دادند، مهم ترین جوایزی است که تا حالا به دست آورده است.
مزکز این دو سازمان، در شهر آمستردام، پایتخت هلند است.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

ماهيت نواصب تسالم با صهيونيستها و جنگ با مؤمنان

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه فبريه 18, 2016 10:53 am

ماهيت نواصب تسالم با صهيونيستها و جنگ با مؤمنان



پدر معنوی طالبان، جنگ علیه ایران را واجب و جنگ با اسرائیل را حرام اعلام کرد!
مولانا سمیع‌الحق مشهور به پدر معنوی طالبان در یکی از تازه‌ترین جزوه‌های خود می‌نویسد: بهترین واجب دینی جنگ علیه ایرانی‌ها است و جان دادن در این راه بهترین عبادت به شمار می‌رود.

جنگ کردن با اسرائیل از اولویت‌های ما نیست، چراکه فلسطینی‌ها با اسرائیل صلح کرده‌اند، لذا جنگ کردن ما با اسرائیل حرام است.

این روزنامه افزوده است که رژیم صهیونیستی با استقبال از اظهارات سمیع‌الحق، می‌گوید: باید به چنین روحانیون روشنفکری کمک کنیم، چراکه وی به‌جای بیان مطالبی علیه اسرائیل، خطرات ایران را مطرح می‌کند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

توطئه سازمان اطلاعات پاکستان برای ترور روحانیون شیعه افغاني

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه جولاي 25, 2016 12:46 pm

توطئه سازمان اطلاعات پاکستان برای ربودن و ترور روحانیون شیعه افغانستان


به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ دفتر سازمان اطلاعات پاکستان (آی‌.اس.آی) به تروریست ها دستور داده است تا رهبران تشیع افغانستان را مورد هدف قرار دهند.

Image

براساس مدارک ارایه‌شده از سوی «رحمت الله نبیل» رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان سازمان آی‌.اس.آی طی یاداشت رسمی به تاریخ ۶ آوریل ۲۰۱۵ تروریست ها را موظف کرده است تا رهبران شیعیان افغانستان را در هرات، کابل و فراه ربوده و یا از بین ببرند.

این مدارک در حالی منتشر می‌شود که ترور روحانیون شیعه در هرات سابقه داشته است و عزیزالله نجفی یکی از روحانیان شناخته شده شیعه در سال ۲۰۱۴ از سوی افراد مسلح ترور شد. مرحوم نجفی زاده از جمله علمای دینی بود که بر وحدت میان شیعه و سنی تلاش می‌کرد.

ولایت‌های فراه و هرات در غرب افغانستان و در همسایگی با جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.

انتشار این مدراک و دستور سازمان اطلاعات پاکستان برای هدف قراردادن رهبران شیعه در هرات، فراه و کابل پرسش‌هایی زیادی را درباره انگیزه این دستور پاکستان خلق کرده است.

پاکستان همواره به حمایت از تروریست ها و افراط‌گرایی متهم شده است. این کشور همچنان متهم است که سلفی‌گری را در برخی نقاط برای دامن‌زدن به جنگ مذهبی میان شیعه و سنی ترویج می‌کند.

پاکستان به شدت از شبکه تروریستی حقانی حمایت می کند

رییس پیشین امنیت ملی افغانستان با افشای برخی اسناد مربوط به مداخله پاکستان در حملات تروریستی که در خاک افغانستان صورت می گیرد، تاکید کرد که این کشور به شدت از شبکه تروریستی حقانی حمایت می کند.

به گفته آقای نبیل، نظامیان پاکستانی پیش از آغاز عملیات موسوم به ضرب غضب در وزیرستان شمالی، شماری از فرماندهان و افراد وابسته به شبکه حقانی را به مکان های امن انتقال دادند.

به گفته رییس پیشین امنیت ملی افغانستان، سازمان استخبارات نظامی پاکستان، برای فرماندهان و جنگجویان مربوط به شبکه حقانی، مکان های امن، تجهیزات و نیز تسهیلات دیگر فراهم کرده است.

نبیل که برخی اسناد را نیز برای ثابت کردن ادعاهایش به رسانه ها داده، گفته است که هم اکنون، ۵۱ گروه تروریستی در پاکستان فعال بوده و این گروه‎ها از مدارس دینی در آن کشور سربازگیری می‎کنند.

او می گوید: در پاکستان ۱۵۰ هزار مدرسه دینی فعال هستند که تندروی را ترویج می کنند.

نبیل مدعی است که پاکستان از شبکه تروریستی حقانی برضد افغانستان استفاده می کند؛ همان طوری که از لشکر طیبه را برای گرم نگهداشتن سنگر جنگ با هند، حمایت می کند.

نبیل براساس اسناد ارائه شده نتیجه گیری کرده است که پاکستان به سیاست‎های دوگانه‎اش در سه عرصه در افغانستان ادامه می‎دهد؛

اول، تجهیز طالبان و دیگر گروه‎های مخالف مسلح با هدف تشدید جنگ در افغانستان؛

دوم؛ ایجاد و تشدید اختلافات میان اقوام افغانستان؛

سوم؛ ایجاد فضای بی‎اعتمادی در میان سیاست مداران افغانستان و از این طریق رخنه کردن در ادارات این کشور.

رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان می‎گوید که به علت سیاست‎های دوگانه پاکستان، روابط میان واشنگتن و اسلام‎آباد نیز شدیداً آسیب دیده است.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

تکه‌تکه شدن شیعیان افغانستان در روز خونین کابل

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه آگوست 27, 2016 10:00 pm

تکه‌تکه شدن شیعیان افغانستان در روز خونین کابل


سرویس جهان مشرق - داعش مسوولیت یک حمله انتحاری را که در روز شنبه در میدان «دهمزنگ» کابل، در میانه یک راهپیمایی اعتراضی به وقوع پیوست، به عهده گرفت. شبکه خبری «اعماق»، بازوی رسانه ای داعش، اعلام کرد که این حمله کار «شاخه ولایت خراسان» این گروه تروریستی بود.

Image

روز شنبه، هزاران نفر از اعضای قوم «هزاره»، اقلیت شیعه افغانستان، به فراخوان گروهی موسوم به «جنبش روشنایی»، در اعتراض به تغییر مسیر خطوط انتقال برق از ولایت بامیان به ولایت پروان توسط دولت، در کابل تجمع کرده بودند که توسط سه عامل انتحاری داعش مورد حمله قرار گرفتند. «فاطمه فیضی»، خبرنگار آزاد افغان، به شبکه سی ان ان گفت:

" من ده ها نفر را دیدم که در اطراف من در خون خود افتاده بودند و صدها نفر هراسان از صحنه فرار می کردند."

این حمله تروریستی خونبار و وحشیانه، طبق اعلام اسماعیل کاووسی سخنگوی وزارت سلامت افغانستان، 80 شهید و 260 مجروح به جای گذاشته است که شماری از نیروهای امنیتی افغان هم در میان جانباختگان و مجروحین هستند.

انفجارها در میدان «دهمزنگ» در نزدیک باغ وحش کابل، در مسیر اصلی منتهی به پارلمان افغانستان و دانشگاه کابل رخ داد. «سید حامد»، از شاهدان عینی می گوید:

Image

" من داشتم از پنجره هتل محل اقامتم تماشا می کردم که برخی به سمت صحنه می دویدند وشماری گریان از سر صحنه می‌آمدند. وضعیت بسیار ناراحت کننده‌ای بود و هر کسی تلاش داشت که خویشاوند یا دوست خود را پیدا کند."

«هزاره ها»، شیعیان فارسی زبانی هستند که از بزرگ ترین اقلیت های قومی این کشور محسوب می شوند و عمدتا در مناطق مرکزی این کشور ساکن هستند. هزاره ها به لحاظ تاریخی، به دلیل شیعه بودن خود در افغانستان مورد تبعیض و و دچار محرومیت بوده اند. برای مثال، همین ولایت بامیان که معترضان برای برق رسانی به آن تجمع کرده بودند، یکی از محروم ترین بخش های افغانستان محروم، و به نوعی یک ولایت در انزوا است.

Image

Image

هزاره ها عمدتا شیعیان جعفری هستند و اصولا در افغانستان دو واژه شیعه و هزاره خیلی از اوقات به عنوان مترادف به کار می‌روند. همین امر، آن ها را به عنوان اصلی ترین اهداف برای وحشی گری و حملات تروریستی گروه های تروریستی تکفیری قرار می‌دهد.

متاسفانه حکومت‌های افغانستان هم چندان تلاشی جهت تعدیل این ستم‌ها و تبعیضات انجام نمی‌دادند. حکومت فعلی افغانستان هم چندان از این قاعده مستثنی نیست.

Image

با این حال، محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان به احترام قربانیان، روز یکشنبه را عزای عموی اعلام کرد و دستور داد که پرچم ها به حالت نیمه افراشته درآیند. بیمارستان های کابل همگی به دستور رییس جمهور به حالت آماده باش درآمده و برای اهدای خون فراخوان داده اند. همچنین به مدت 10 روز،به دلیل ملاحظات امنیتی، هر گونه تجمع در کابل ممنوع اعلام شده است.

از همان ساعت اولیه پس از انفجار، به دلیل سبعیت این حمله و میزان بالای تلفات، انگشت اتهام به جای طالبان به سمت داعش نشانه رفته بود. مضاف بر این که، به فاصله کوتاهی بعد از این جنایت، «ذبیح الله مجاهد»، سخنگوی طالبان، هر گونه دست داشتن این گروه را در این " حمله تراژیک" رد کرد.

هزاران تن از شیعیان هزاره افغانستان، در اعتراض به تغییر مسیر یک خط اصلی انتقال برق 500 کیلوواتی از ولایت عمدتا هزاره نشین بامیان در این تجمع اعتراضی شرکت کرده بودند که این انفجارها به وقوع پیوست. این دومی راهپیمایی بزرگ اعتراضی به این موضوع در سال جاری بود.

Image

عامل انتحاری اول داعش کمربند انفجاری خود را در میان حاضران در راهپیمایی منفجر کرد، دومی پیش از قرار گرفتن در میان جمعیت و شتابزده این کار را کرد و سومین عامل انتحاری پیش از منفجر کردن خود توسط نیروهای امنیتی کشته شد.

داعش از چند هفته اخیر، با شروع از دست دادن متصرفات خود در عراق و سوریه، عملیات انتحاری در سرتاسر جهان را کلید زده است. حمله انتحاری روز شنبه در کابل، تازه ترین رویداد از رشته بمب گذاری ها و آدم ربایی ها در ماه های اخیر است که اوضاع امنیتی پایتخت افغانستان را به شدت متشنج کرده است.

Image

سه هفته پیش، 2 عامل انتحاری طالبان به کاروان اتوبوس های فارغ التحصیلان دانشکده پلیس در کابل حمله کردند و 34 نفر را کشتند.

در 20 ژوئن، یک عامل انتحاری با منفجر کردن خود 14 مامور امنیتی نپالی را که مسوول حفاظت از سفارت کانادا بودند را کشتند.

داعش، در بیانیه ای در پایگاه خبری وابسته به خود، «اعماق»، مسوولیت این حمله را به عهده گرفت. در این بیانیه داعش اضافه کرد که جنگجویانش کمربند انتحاری خود را در "تجمع شیعیان" منفجر کردند. طبق اظهارات شاهدان عینی، گویی یکی از انتحاریون لباس زنانه بر تن داشت.

دیپلمات های آمریکایی و سایر کشورهای غربی از تردد در جاده میانبر به فرودگاه بین المللی منع شده اند. دیپلمات ها برای انتقال به فرودگاه از بالگرد استفاده می کنند.

همزمان جنگ خونین نیروهای دولتی با پشتیبانی نیروهای آمریکایی با طالبان و داعش در خونین ترین وضعیت خود به سر می برد. طالبان هنوز اصلی ترین گروه شورشی ضد دولت افغانستان است، ولی در ماه های اخیر، داعش هم حضور خود را با عملیات تروریستی پرتلفات و وحشی گری پررنگ کرده است.

بعد از وقوع انفجار روز شنبه، سخنگوی اشرف غنی، رییس جمهور، به خبرگزاری ای پی ادعا کرد که " دولت اطلاعاتی مبنی بر احتمال وقوع حمله انتحاری به دست آورده بود و آن را در اختیار سازمان دهندگان تجمع قرار داده بود."

رییس جمهور افغانستان، در سخنرانی روز شنبه خود، این حمله را «ناجوانمردانه» خواند و به داعش هشدار داد که انتقام این حمله را خواهد گرفت. آقای غنی از تشکیل یک گروه تحقیق برای بررسی جامع و همه جانبه این رویداد خبر داد.

همچنینی، دکتر عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت افغانستان هم در توئیتر خود نوشت: " امروز تروریست ها به مردم ما که در راهپیمایی آرام حضور داشتند، حمله کردند. این نشان می دهد که تروریست ها و متحدان ان ها هیچ حرمتی برای جان انسان ها قایل نیستند. تروریست ها باید بدانند که این حملات نمی تواند جلوی اتحاد مردم ما را برای تبدیل افغانستا به جایی بهتر بگیرند."

ژنرال عبدالرشید دوستم؛ معاون اول رئیس جمهور هم با ابراز همدردی با خانواده قربانیان حادثه امروز نوشته:"می‌دانم و باور دارم که دشمنان مردم ما همواره در پی ‌فرصت برای آسیب رساندن به مردم صلح خواه و بی‌گناه ما هستند." او افزوده که تحقیقات در مورد این حادثه غم انگیز شروع شده و نتایج تحقیقات ثابت خواهد کرد که چگونه مهاجمان انتحاری در میان تظاهرکنندگان جا گرفتند.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان، روز گذشته با ضد انسانی و ضداسلامی دانستن این حمله گفت: " تروریسم، افراط گری و به مخاطره انداختن جان مردم بی گناه همواره و همیشه و در هر کجا غیر قابل توجیه و مردود است."

Image

روز یکشنبه، «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه شخصی خود در توئیتر در واکنش به انفجارهای مرگبار کابل نوشت: بمب‌گذاریهای تروریستی افغانستان نمونه دیگری از عمق شرارت داعش است؛ شیعه و سنی هر دو قربانی هستند و باید برای شکست افراط‌گرایی متحد شوند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، «جان کربی»، هم بیانیه ای در محکومیت این رویداد صادر کرد: " معترضان مورد حمله قرار گرفتند، در حالی که به عنوان شهروندان آزاد گرد هم امده بودند و تحت حفاظت نیروهای امنیتی شجاعی بودند که خود در میان کشته شدگان هستند. ایالات متحده، به شدت این حمله وحشتناک در کابل را محکوم می کند."

ژنرال «جان نیکلسن»، فرمانده نیروهای ناتو در این کشور هم " مراتب عمیق همدردی خود را با قربانیان حمله" اعلام کرد.

در 6 جولای، اوباما خبر داده بود که خروج 9800 سرباز آمریکایی که کار پشتیبانی از نیروهای افغان را انجام می دهند، به دلایل شرایط بغرنج امنیتی در افغانستان، به تعویق می اندازد.

دبیرکل سازمان ملل، بن کی مون، و مسوول ماموریت امدادی این سازمان در افغانستان، تادامیچی یاماموتونیز نیز ساعاتی بعد از وقوع حملات، به شدت آن را محکوم کردند. آقای بن آن را یک «جنایت شرم آور» و آقای یاموموتو آن را "معادل جنایت جنگی" خواندند.

روز یکشنبه، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، در پیام تسلیتی به اشرف غنی ضمن ابراز همدردی با ملت افغانستان، بر آمادگی فعال دولت روسیه برای همکاری با دولت افغانستان برای مبارزه با تروریزم تاکید کرد.

در یکی از تازه ترین تحولات، روز یکشنبه، مقامات محلی ولایت ننگرهار اعلام کردند که در حمله بالگردی ارتش افغانستان به مواضع داعش، 8 داعشی از جمله دو فرمانده سرشناس ان ها کشته شدند. این احتمالا شروع عملیات انتقامی است که رییس جمهور غنی خبر آن را داده بود.

با این حال، بسیاری از بازماندگان این حمله تروریستی که خود در این تجمع حضور داشتند، از ضعف های شدید امنیتی در حفاظت از امنیت این مراسم از سوی دولت خبر می دهند. ان ها نیروهای امنیتی افغان را به سهل انگاری در تامین امنیت متهم می کنند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

توطئه جدید آمریکا در افغانستان کلید خورد

پستتوسط pejuhesh232 » جمعه آگوست 18, 2017 9:59 pm

سناریو وحشتناک تکفیر؛
توطئه جدید آمریکا در افغانستان کلید خورد/ از ربودن ۴۷دختر تا قتل عام وحشیانه شیعیان افغان


اجساد قربانیان هنوز هم در محل باقی مانده و شورشیان اجازه دفن آنها را نمی‌دهند. طالبان و داعش کودکان، زنان و مردم را به طرز فجیعی قتل عام کرده و ۴۷ دختر جوان شیعی را در این شهر به اسارت گرفته‌اند.

سرویس جهان مشرق - وقتی اخبار سفر چند روزه «مایک پامپئو» رئیس سی آی ای به افغانستان به بیرون درز کرد، شاید بدبین ترین افراد نیز عمق توطئه ای که برای افغانستان طراحی شده است، را پیش بینی نمی کردند. رئیس سی آی ای که به ندرت به بیرون از آمریکا سفر می‏کند، گفته می‎شود چند روز را در افغانستان سپری کرده است.

روستای میرزاولنگ ولایت سرپل جدیدترین عرصه سناریوی صحنه سازان داعش و طالبان است که با غارت و وحشی گیری طالبان و داعش صحنه تازه ای از نسل کشی را شاهد است که گرچه طی دو دهه اخیر در افغانستان سابقه داشته، اما عمق آن نشان دهنده توطئه ای بی‌سابقه بر ضد این کشور است. داعش و طالبان در این تحولات شاید در ظاهر در نبرد با یکدیگر باشند، اما یک هدف دارند: کشتار شیعیان، اعمال خشونت های بی حد و حصر و نبرد علیه انسانیت.

Image
Image

سناریوی وحشتناک تکفیر در افغانستان

اعضای طالبان و داعش روز یکشنبه با ورود به منطقه میرزااولنگ، ۶۰ غیر نظامی شیعه را به صورت فجیعی کشتند. آقای امانی سخنگوی والی سرپل گفت که مهاجمان وابسته به این دو گروه پس از ورود به این منطقه، غیرنظامیان را از خانه‌های خود بیرون کردند، برخی را سلاخی کردند، بعضی را سربریدند، شماری دیگر را از کوه‌ها به زیر انداختند و عده‌ای دیگر را به گلوله بستند. تروریست ها ۱۵۰ خانواده را گروگان گرفته و آنها را یکی پس از دیگری "گوسفند وار" می کشند. وی افزود که اجساد قربانیان هنوز هم در محل باقی مانده و شورشیان اجازه دفن آنها را نمی دهند. طالبان و داعش کودکان، زنان و مردم را به طرز فجیعی قتل عام کرده و ۴۷ دختر جوان شیعی را در این شهر به اسارت گرفته اند. منابع محلی می گویند در هنگام اسارت این دختران، نیروهای مردمی دو بار برای آزادی آنها اقدام و داعشی ها را محاصره کردند. اما ظاهرا بالگردهای ناتو مرتب برای شورشیان تجهیزات میرسانند.

استاندار سرپل میگوید بر اثر درگیری چند روز آخر بیش از ۶۰۰ خانواده آواره شده اند. تعدادی از افغان هایی که موفق به فرار از کشتارگاه عناصر تکفیری در میرزا اولنگ شده و به سرپل رسیده اند، مشاهدات خود در مورد اوضاع این شهر را اینگونه تشریح می کنند: "شمار دقیق شهدا ۵۲ نفر بوده و چنان سلاخی شده‎اند که حتی ما شهدای خود را نشناختیم. من شهید خود را از کفشش شناختم. پدرم و دو برادرم شهید شدند و من تنها ماندم. حالا زند‎گی برایم چه معنی دارد؟ من چه کنم؟" این شهروند افغان به رادیو آزادی افغانستان گفت: پسر برادرم شهید شده و از نزدیکان من تعداد زیادی شهید شده اند.

Image
Image
Image
تصاویری از آزادی خانواده‌های اسیر در میرزاولنگ سرپل

روز سه شنبه نزدیک به ۲۳۵خانواده که در منطقه میرزاولنگ ولسوالی صیاد ولایت سرپل از سوی طالبان و داعش اسیر گرفته شده بودند، با میانجیگری بزرگان محلی آزاد شدند. دفتر مطبوعاتی ولایت سرپل بیانیه ای در این خصوص صادر و با تایید این خبر گفته است که این افراد در حال حاضر به مرکز ولایت انتقال داده شده اند.

دولت افغانستان از حرف تا عمل

گرچه تلاش های دیرهنگام دولت افغانستان برای بازپس گیری این شهر با گذشته چهار روز، از صبح روز چهارشنبه آغاز شده، اما به نظر نمی رسد دولت افغانستان بتواند قبل از وقوع یک کشتار جمعی گسترده، شورشیان این شهر را سرکوب کند. این در حالی است که برخی گزارش های رسانه ای از اعطای خدمات نظامی و تسلیحاتی نیروهای ناتو به شورشیان حکایت دارد.

Image
Image
Image
Image
Image
تصاویری از آزادی خانواده‌های اسیر در میرزاولنگ سرپل

تعلل حکومت در فرستادن نیروهای کمکی به سرپل با انتقادات گسترده شهروندان مواجه شده است. آنها حکومت و نیروهای ناتو را متهم به سکوت در برابر قتل عام مردم در منطقه میرزاولنگ می‌کنند و می‌گویند که مقامات دولتی هیچ‌کاری برای نجات جان مردم در این منطقه انجام نداده‌اند. مردم معترض و خشمگین اعم از شیعه و سنی در حالی که با قربانیان مظلوم، شهدا، اسرا و خانواده های بی سرپناه شیعه در میرزا اولنگ، ابراز همدردی عمیق می کنند. طی روزهای اخیر اعتراض ها به نحو کم سابقه ای، مشروعیت حکومت را نشانه رفته و اغلب مردم خواستار توسل به شیوه های سخت افزارانه برای تغییر وضعیت جاری هستند. به این ترتیب اگر دولت افغانستان می خواهد از نوک تیز خشم مردمی در امان بماند، باید اقدامت جدی تری برای مقابله با این اقدامات تروریستی انجام دهد.

Image

شاخص‌های طرح و برنامه خونبار آمریکا در افغانستان

رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا دوشنبه گفت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نمی‌خواهد استراتژی نظامی کشورش در افغانستان مانند گذشته پیش برود. این اظهارات نشان دهنده رویکرد جدید آمریکا در قبال افغانستان است که قطعا با تحولات به وجود آمده در روستای میرزا اولنگ بی ارتباط نیست، بویژه که چند روز پیش از این حوادث مارک پمپئو رئیس سیا و هیئتی دیگر از وزارت خارجه آمریکا به کابل آمده و با مقامات افغانستان بحث و تبادل نظر کردند.

تیلرسون در حاشیه نشست منطقه‌ای در مانیل، پایتخت فیلیپین گفت کاخ سفید بازنگری بررسی راهبرد نظامی آمریکا در افغانستان را دنبال می کند. گزارش‌ها حاکی از آن است که تیم امنیتی آقای ترامپ بر سر اعزام نیروهای بیشتر به افغانستان گرفتار دودستگی شده است. وزیر خارجه امریکا افزود که ژنرال مک‌مستر، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری سه بار در این مورد با ترامپ گفت‌وگو کرده و مایک پنس، معاون ترامپ هم علاقه‌مند به بازنگری استراتژی کاخ سفید در این خصوص است.

Image
«مایک پامپئو» رئیس سی آی ای

گرچه از جزئیات استراتژی جدید آمریکا در افغانستان اخبار و اطلاعاتی منتشر نشده است، اما به نظر می‌رسد ابقا و افزایش حضور نظامیان آمریکایی یکی از مهم‌ترین اهداف مرحله‌ای این کشور از گسترش تنش‌ها و درگیری‌ها و تقویت جریان‌های تروریستی تکفیری در افغانستان باشد. این در حالی است که استراتژی نظامی اوباما در افغانستان محدود به آموزش، تجهیز و پشتیبانی هوایی نیروهای نظامی افغانستان در موارد محدودی از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان بود و شمار نظامیان آمریکایی در این کشور نیز به حدود ۱۳ هزار نفر رسید.

اعمال فشار بر کشورهای همسایه و شهروندان شیعه و جریان های داخلی مخحالف با آمریکا از دیگر اهداف فرعی این کشور در رابطه با تحولات افغانستان است، لذا پیش بینی می شود در صورتی که دولت افغانستان اقدام جدی برای مقابله با این روند در دستور کار خود قرار ندهد، اتفاقات میرزا اولنگ می تواند مقدمه ای کوچک از رشته دراز درگیری ها و جنگ داخلی در این کشور باشد.

بردگی جنسی ۳۵ زن «میرزا اولنگ»/ حجاج ایرانی در سلامتند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اعضای شورای ولایتی جوزجان افغانستان اعلام کردند که داعش بیش از ۳۵ دختر جوان و تازه عروس را از روستای میرزااولنگ، به عنوان برده جنسی به این ولایت انتقال داده‌اند.

به گزارش مهر به نقل از افق، «حلیمه ‌صدف کریمی» عضو شورای ولایتی جوزجان اعلام کرد که روز گذشته نیروهای ازبکی، قرقیز، چچنی‌ و عربِ وابسته به داعش، این دختران را از روستای میرزااولنگ واقع در شهر «صیاد» ولایت «سرپل» به روستاهای «قزل‌غوش» و «سردره» واقع در شهر درزاب آورده‌اند.

«تورن اسماعیل» فرمانده پلیس شهر درزاب نیز با تایید این خبر گفت: عناصر داعش شماری از خانواده‌ها را با دختران جوان به این شهر منتقل کرده اند.

به گفته وی حضور عناصر داعش در شهر درزاب بیشتر شده و وضعیت امنیتی این شهر با تهدید جدی مواجه است.

اسماعیل در ادامه تاکید کرد که با وجود هشدار به دولت مرکزی افغانستان برای انجام اقدامات علیه گروه های تروریستی در این منطقه، دولت افغانستان اما هیچ اقدامی در این زمینه نکرده است.

وی همچنین گفت که شماری از زنان از ولایات «غور» و «ننگرهار» نیز در میان زنانی که داعش به عنوان برده جنسی گرفته‌اند، دیده شده‌اند.

لازم به ذکر است که درپی سقوط روستای میرزا اولنگ به دست گروه طالبان، گزارش هایی مبنی بر اینکه حدود ۴۷ زن از سوی این گروه و داعش به عنوان برده جنسی گرفته شده‌اند، منتشر شده بود.

حجاج ایرانی در سلامتند
معاون مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر از سلامت همه زائران ایرانی در شهرهای مکه و مدینه خبر داد و گفت:‌ در هیچ حادثه ای، زائر ایرانی آسیب ندیده است.

به گزارش ایسنا، پیرحسین کولیوند این مطلب را در واکنش به انتشار برخی اخبار مبنی بر کشته شدن ۳۰ زائر در مکه مکرمه اعلام کرد و گفت: بحمدالله زائران کشورمان در سلامت هستند و مشغول اعمال حج و زیارت اماکن مقدسه در شهرهای مکه و مدینه هستند.

وی تاکید کرد:‌ بحمدالله هیچ حادثه ای برای زائران ایرانی رخ نداده است و همگی در سلامت هستند. همچنین او از مردم و رسانه ها خواست تا اخبار صحیح را از قول مسئولان ایرانی پیگیری کنند و به شایعات و تبلیغات مسمومی که در فضای مجازی صورت می گیرد توجه نکنند.

براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، امروز برخی رسانه ها به نقل از رسانه عربستان مدعی شدند در حادثه ای که جزییات آن منتشر نشده ۳۰ نفر از زائران خانه خدا در شهر مکه جان خود را از دست داده‌اند.

تصویر کشف اجساد كودكان سربریده شده در میرزااولنگ
Image
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

داعش در افغانستان آماده یک حمله بزرگ میشود

پستتوسط najm134 » پنج شنبه اکتبر 12, 2017 12:20 am

با کمک هلیکوپترهای بی هویت داعش در افغانستان آماده یک حمله بزرگ میشود

وزارت خارجه روسیه سخت ظنین است. بنا به گفته سخنگوی این وزارتخانه بالگرد هائی که هویتشان نامشخص است افراد مسلح داعش را بانضمام اسلحه و مهمات به نقاط مختلف افغانستان حمل می کنند. ناتو و امریکا سکوت اختیار کرده اند.
از این طریق اسلحه و مهمات نیز در اختیار افراد داعش گذاشته می شود . نه مقامات افغانستان و نه نمایندگان امریکا و نه ناتو در مورد این پدیده توضیح قابل قبولی نمی دهند. «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت:
این خود شگفت انگیز است که نه مقامات افغان و نه حتی نظامیان امریکائی حاضر در افغانستان و یا ناتو پاسخی منطقی برای پرواز های فراوان این بالگردهای بی هویت که به افراد داعش در مناطق مختلف افغانستان کمک می کنند ندارند. خود این سکوت حیرت برانگیز است .
زاخاروا به موردی اشاره می کند که در 14 ژوئن افراد مسلح داعش موفق شدند به منطقه » تورا بورا» راه یابند، که البته اندک زمانی بعد نیروهای امنیتی افغان موفق به تار و مار کردن آنان شدند. تورا بورا واقع در استان ننگنهار منطقه غارهای تو در توی کوهستانی است که از لحاظ استراتژی حائز اهمیت است .
زاخاروا در پایان سخنان خود گفت : بنا به گزارش های متعدد بالگردهای ناشناس، برای تدارک حمله به تورا بورا حامل افراد مسلح داعش و اسلحه ومهمات برای آنها بوده اند.
راشا تودی(روسیه امروز)- ترجمه رضا نافعی
https://deutsch.rt.com/asien/52907-schw ... stuetzung/
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

مظلوميت شيعيان افغانستان = دشمنان بيرحم افغاني داعشي طالباني

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه نوامبر 20, 2017 10:09 pm

مظلوميت شيعيان افغانستان = دشمنان بيرحم افغاني داعشي طالباني سعودي پاكستاني
مسؤولين افغاني اخته و تماشاچي /
نمايندگان سياسي غلامباره شيعيان افغان كه از لواى دين سياسي اعتقادات به عزاداري زير سؤال مي برند و همصداي دشمن تعطيلي عزاداراي را سر مي دهند لعنهم الله و اخزاهم


تصاویر : بوی تند خون و باروت؛ مسجد امام زمان (عج) کابل پس از حمله انتحاری داعش

تروریست انتحاری داعش به گفته شاهدان عینی خود را در صف دوم و یا سوم نماز جماعت در مسجد امام زمان(عج) کابل منفجر کرد و دهها تن را شهید و زخمی کرد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزارت کشور افغانستان شمار قربانیان حمله انتحاری به مسجد جامع امام زمان(عج) در منطقه دشت برچی در غرب کابل را ۳۹ شهید و ۴۵ زخمی اعلام کرد.
به گزارش «انتخاب»؛ شاهدان عینی درباره حمله به مسجد امام زمان(عج) گفته‌اند که فرد انتحاری در صف دوم و یا سوم بعد از امام جماعت، در زمان ادای نماز مغرب و عشاء خود را منفجر کرده است.

به گفته آنان در این حادثه صدای تیراندازی شنیده نشده و شماری از زنان نیز که برای شرکت در نماز حضور یافته بودند، شهید شدند.
شاهدان عینی گفتند که امام جماعت مسجد امام زمان(عج) نیز در میان شهدا است و با توجه به شدت جراحت برخی از زخمی‌ها، احتمال بالا رفتن آمار شهدا وجود دارد.
گفته می‌شود که تعداد عاملان انتحاری شهر کابل سه تن بودند که یکی در چهار راهی در حاجی نوروز دستگیر شد و یک فرد فرار کرد و یک عامل نیز توانست خود را به مسجد امام زمان(عج) برساند.

گروه تروریستی داعش با بر عهده گرفتن مسئولیت این انفجار مدعی شده که یک حمله کننده انتحاری در ابتدا اقدام به تیراندازی به نمازگزاران کرده و بعد جلیقه انفجاری همراه خود را منفجر کرده است.

ریاست جمهوری افغانستان در واکنش به این حمله گفته که هدف قراردادن مردم در اماكن مقدس و در هر جای دیگر، جنایت ضد بشری و مغایر با تمام ارزش‌های اسلامی و حقوق بشری محسوب می‌شود و عاملین ‌چنین جنایات، مستحق نابودی‌اند.

در خبرنامه ریاست جمهوری افغانستان آمده که گروه‌های تروریستی هرگز به اهداف شوم خود جهت تفرقه‌افکنی موفق نمی‌شوند و بزودی از میدان نامشروع مبارزه، توسط نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان سرکوب و نابود خواهند شد.

به گزارش «انتخاب»؛ خبرگزاری رویترز گزارش داده که 70 نفر در این رویداد شهید شدند.
پلیس کابل گفته که انفجار، ناشی از حمله انتحاری بوده و در داخل مسجد اتفاق افتاده است.
برخی شاهدان در محل رویداد گفته‌اند صدای تیراندازی هم شنیده شده و دود از مسجد بلند شده است.
داعش مسئولیت انفجار عصر امروز کابل را بر عهده گرفت.
در گذشته، گروه تروریستی داعش مساجد شیعیان را در کابل و دیگر ولایت افغانستان هدف قرار داده بود.

Image Image Image
Image Image Image
Image Image Image
Image Image Image
Image Image Image
Image Image Image
Image Image Image
Image Image
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

با حضور دسته های عزاداری در خیابان ها مخالفم!

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه نوامبر 20, 2017 10:16 pm

خلیلی نماينده شيعيان افغان و معاون رئيس جمهوري ( ذليل و زبون و اخته) :
با حضور دسته های عزاداری در خیابان ها مخالفم
/مکتب حسینی مکتب گریه نیست


شفقنا افغانستان- محمدکریم خلیلی معاون دوم حامدکرزی در تجلیل گرامیداشت از عاشورای حسینی گفت: مکتب حسینی، مکتب گریه نیست بلکه مکتب انسان سازی است اما شرایط امروز طوری حاکم شده است که همه چیز خدشه دار شده و به انحرافات کشانده شده است.
آقای خلیلی عنوان کرد عاشورای حسینی تنها متعلق به مذهب تشیع نیست بلکه به تمام اقوام ساکن در افغانستان مربوط می شود، همدلی و همگرایی کنونی که در کشور حاکم می باشد، در سطح کشورهای همسایه و منطقه بی نظیر است.

Image

کریم خلیلی به صراحت ابرازنظر کرد که در تجلیل از عاشورای حسینی نباید شعارها و دسته های سینه زنی در خیابان های کشور راه اندازی شود، زیرا این امر به نفع ملت افغانستان نیست!

محمدکریم خلیلی که با حضور مقامهای عالیرتبه و عزاداران حسینی صحبت میکرد، خطاب به رییس جمهور گفت که دیگر ملت افغانستان هیچگونه بحرانی را قبول نخواهد کرد.
به گفته وی، مردم افغانستان باورمند شده اند که دیگر افغانستان با هیچگونه بحرانی به سوی گذشته ها برگشت نخواهد کرد، زیرا مردم در کنار حکومت وحدت ملی ایستاده اند و برای مهار هرگونه بحران، حکومت را همراهی خواهند کرد.

این اظهارات مقام های اسبق حکومت در حالی بیان می شود که بحران امنیتی سخت دست به گریبان مردم افغانستان شده و هزاران خانواده را بی خانمان کرده است.
از دو سال بدین سو، دامنه جنگ از شمال الی تا جنوب و شرق افغانستان گسترش یافته است که همین اکنون جنگ، در بیش از ۱۵ ولایت افغانستان به شدت جریان دارد.

تاوقتي شيعيان افغان مانند تويي نماينده شان است مكتب شان هم گريه مي كند
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

شيعيان افغانستان: یا در مکان‌های مذهبی نیروی امنیتی مستقر کن

پستتوسط najm134 » يکشنبه نوامبر 26, 2017 9:12 pm


شيعيان افغانستان: یا در مکان‌های مذهبی نیروی امنیتی مستقر کنید یا برای مردم مجوز داشتن اسلحه صادر کنید'

صدها نفر از ساکنان هرات در تظاهراتی از دولت خواسته‌اند تا امنیت مکان‌های مذهبی را تامین کند. شرکت کنندگان این راهپیمایی که همه از ساکنان شیعه و هزاره هرات بودند، گفتند دولت یا در مکان‌های مذهبی نیروی امنیتی مستقر کند یا برای مردم مجوز داشتن اسلحه صادر کند. با نزدیک شدن ماه محرم نگرانی از حمله به گردهمایی‌های مذهبی بالا گرفته است. محمد قاضی‌زاده گزارش می‌دهد.
تصوير
صدها نفر در یک راهپیمایی در شهر هرات در غرب افغانستان از دولت خواستند تا برای تامین امنیت اماکن مذهبی به صورت جدی اقدام کند.
شرکت‌کنندگان این راهپیمایی که عمدتا شیعه بودند، گفتند دولت یا در تمامی اماکن مذهبی نیروی امنیتی مستقر کند یا به مردم مجوز داشتن اسلحه برای تامین امنیت این اماکن را صادر کند.
با نزدیک شدن ماه محرم، نگرانی‌ها نسبت به حملات احتمالی بر تجمعات مذهبی در افغانستان بالا گرفته است.
این راهپیمایی به گونه کوتاه و مسالمت آمیز، با لحنی نسبتا نرم با خواسته‌ها و هشدارهای جدی همراه بود.
حملات اخیر بر تجمعات و مراسم مذهبی اهل تشیع در یک سال گذشته، برای بسیاری نگرانی ایجاد کرده است.
نمایندگی سازمان ملل در افغانستان پس از حمله گروهی از مهاجمان انتحاری به مسجد امام زمان در شهر کابل، اعلام کرد که تاکنون شش حمله به اماکن مذهبی شیعیان در سال جاری رخ داده که در نتیجه تمام این رویدادها، دست‌کم ۶۴ غیرنظامی کشته و ۱۱۸ نفر زخمی شده‌اند.
حمله بر مسجد جوادیه در هرات یکی از این حملات بود. حمله‌ای که چهل کشته و ده‌ها زخمی به‌جای گذاشت.
محمد صادق یوسفی مسئول ستاد تظاهرات امروز هرات می‌گوید که خواسته اصلی راهپیمایان از دولت این است که یا امنیت بیاورد یا دور و بر اماکن زیر تهدید، به مردم مجوز داشتن اسلحه صادر کند.
پلیس هرات در واکنش به این نگرانی‌ها گفته بیدار است. این خواسته‌ها و نگرانی‌ها اما فراتر از هرات در کابل هم مطرح شده است.
دولت هم اطمینان داده و گفته به کمک مردم طرحی برای تامین امنیت اماکن زیر تهدید در دست دارد.
 شمار کشته‌شدگان حمله به مسجد امام زمان در کابل به ۲۸ نفر رسید
 حمله انتحاری به مسجد جوادیه هرات '۲۹ کشته و ۶۴ زخمی به‌جا گذاشت'
 چهار کشته در حمله مرگبار 'داعش' به یک مسجد شیعیان کابل
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

دریای از خون در کابل؛ مردم می‌میرند

پستتوسط najm134 » چهارشنبه ژانويه 03, 2018 7:55 am

دریای از خون در کابل؛ مردم می‌میرند


شفقنا افغانستان-سه روز پیش، روز جمعه، گروه سیاسی افغانستان ۱۴۰۰ پس از اعلام گزارش سالانه‌ی یوناما در مورد تلفات افراد ملکی، در حرکت اعتراضی‌یی در دریای کابل رنگ سرخ ریخت؛ تلاشی آشکار برای نمایاندن پیامدهای جنگی بی‌پایان علیه تروریسم که در میان آن شهروندان عادی از هر دو طرف تیر می‌خورند و جان می‌دهند.

Image
به‌عنوان یک بیننده وقتی دریای سرخ‌رنگ را دیدم، اولین تصویری که در ذهنم آمد، تصویر حمله به مقر ریاست محافظت از رجال برجسته در امنیت ملی بود. در آن شامگاه خونین، که قریب به نصف کابل از شدت حمله تکان خورده بود و کمتر از ۷۰ نفر جان باخته بودند، یکی از عکاس‌ها عکسی را در صفحه‌ی فیس‌بوکش گذاشت که در آن نشان می‌داد، دریای کابل که از کنار محل رویداد می‌‌گذرد، سرخ‌رنگ است. تصویر دریای آغشته به خون کابل اما در آن شامگاه، واقعی نبود. عکاس با افزایش رنگ‌ها و دستکاری در عکس خواسته بود، میزان وحشتی که در آن‌جا حاکم بود را نشان بدهد. گرچه عکس‌ سربازهای جان‌باخته و پس از آن بی‌شمار عکس‌های دیگر که نشان می‌داد شهروندان پس از حمله به گوشه و کناری افتاده‌اند و هنوز رنگ خون از محل پاک نشده را دیدم، اما به نظرم آن عکس از دریای خون‌آلود کابل هرگز نشانی از مبالغه در خود نداشت.
در هر جنگی، قربانیان واقعی آن‌هایی هستند که هیچ دخالتی در نبرد ندارند. مردم، شهروندان بی‌پناه و گیرمانده در دو سوی آتش، تماشاچیانی که هیچ انگیزه‌یی برای دیدن لشکرکشی جنگ‌جویان در دو سوی خط نبرد ندارند، اما به ناگزیر باید در محل باقی بمانند. این‌ها قربانیان واقعی جنگ‌هایند. در سوی خط نبرد، چه شورشیان یا مخالفان مسلحی که از سر طمع‌ورزی یا اخلال نظم عمومی دست به ماشه برده‌اند و چه سربازانی که برای دفاع از کشور یا قانون یا حتا مردم به صحنه‌ی نبرد آمده‌اند، پیش از آن‌که قربانی باشند، پدیدآورنده و بازیگر آن‌اند. آن‌ها سلاح دارند و می‌دانند که برای چه‌کاری در میدان آمده‌اند. اما مردم، چه موافق یکی از گروه‌ها باشند یا بی‌طرف، میدان واقعی نبرد و صحنه‌ی اجرای نمایش مرگ و اسباب تکمیل این نمایش خون‌بار اند.

Image
شهروندان اگر از جهتی صحنه‌ی مرگ و خون را به نمایش می‌کشند، آن‌هم با عدم حضور فاعلانه‌یی که در جنگ دارند، از جهتی دیگر قربانی روایت‌های رسمی از جنگ‌اند. در پایان نبرد، عاملان دو سوی خط آتش، به بازی‌شان در یک سطح دیگر ادامه می‌دهند. مثلاً طالبان چه شکست بخورند یا پیروز جنگ باشند، اعلامیه‌یی منتشر می‌کنند و سعی در دستکاری روایت نبرد دارند. نیروهای دولتی، رسانه‌ها و مسئولان دولتی همه در مورد تلفات سربازان یا پیروزی یک نبرد سخن می‌پراکنند. تریبیون رسانه‌ها در دست دو نیروی متخاصم می‌افتد و ما هرکدام به سهم خود سعی می‌کنیم راوی این جنگ از زبان کسانی باشیم که عاملان آن بوده‌اند؛ خواه به‌درستی یا نادرستی. صدای زنی که در میانه‌ی دود و آتش فرزندش را از دست داده، شنیده نمی‌شود. صدای مردی که جسد خون‌آلود همسرش را در دست دارد شنیده نمی‌شود. هیچ‌کس صدای مردم را در درجه‌ی اول نمی‌شود. روایت هیچ جنگی به‌صورت رسمی و متعارف، روایت قربانیان آن نیست. روایت برندگان و بازندگان-گردانندگان-جنگ است. خبر پس از نقل‌قول‌های مقامات نظامی و سیاسی و سخنگوی طالبان، با یک جمله‌ی سرد و ساده به پایان می‌رسد: رقم تلفات ملکی به x رسید.
سه سال پیش، در یک حمله‌ی انتحاری، یک کودک ده-دوازده ساله جان باخت. می‌خواستم بدانم که «علی سینا» کیست و چرا کشته شد. مادر و پدرش را می‌خواستم ببینم و وضعیت خانه‌یی که چند ساعت پیشتر جسد تکه-پاره‌ی کودک‌شان را به خاک سپرده بودند. در سر یک کوچه‌ی گلی و نسبتاً محقر، روی یک پارچه‌ی سیاه عکسی از یک کودک را با چند جمله‌ی ساده نوشته بودند. کودکی که لبخند زده بود و جمله‌یی که بیش از هرچیزی به شهادتش اشاره می‌کرد. آن تکه‌ی سیاه، نشان می‌داد که یک شهید در این کوچه اضافه شده. نشانی از افتخار که در جامعه‌ی دین‌مدار ما حتا مایه‌ی خوشحالی است. در پشت دروازه‌ی خانه‌ی این کودک اما هیچ نشانی از افتخار و شادمانی نهفته دیده نمی‌شد. جمعی از زنان محل آمده بودند تا مادری را تسلی بدهند که به هیچ‌چیزی دیگری فکر نمی‌کرد. نه به شهادت، نه به این که «فرزندش قرآن‌خوان خوبی بوده و خوشا به سعادتش که در کودکی به بهشت شتافته است.» برای آن زن، واقعیت عینی‌تر از آن بود که بخواهیم درگیر خیالات شویم. او فرزندش را از دست داده بود، کسی که همان صبح رفته بود پیش پدرش تا احوالش را بگیرد. حتا برای او مصاحبه نیز بی‌معنا بود. «جان فرزندش را پس نمی‌داد.»

Image
اگر از روایت مسلط به جنگ فراتر برویم، آنچه برجای می‌ماند، یک فاجعه‌ی تمام‌عیار است. مردمی که دست و پای‌شان را از دست داده‌اند و خانواده‌هایی که بر روی اجساد عزیزان‌شان خاک می‌پاشند. فرزندان بی‌پدر و مادر، خانه‌های داغدار و عکس‌های به یادگارمانده، سویه‌ی دیگر اما واقعی‌تر و تکان‌دهنده‌تر جنگی است که با فرو افتادن پرچم سفید امارت طالبان، کماکان ادامه دارد. بر اساس گزارشی در ماه سنبله رادیو آزادی نشر کرده بود، پس از ۲۰۰۱ تا کنون دستکم ۳۰هزار شهروند عادی کشته شده‌اند. گزارش یوناما در سال ۲۰۱۳ نشان می‌دهد که ۲۹۵۹ شهروند کشته و ۵۶۵۶ تن دیگر زخمی شده‌اند. بر اساس همین گزارش، از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ ۱۳۷۰۱ نفر عادی کشته شده است. به عبارتی در هر روز در این سال‌ها حداقل ۹ نفر کشته شده‌اند. معنای دیگرش این است که هر روز ۹ خانواده یک نفر را از دست داده‌اند. هر روز ۹ نفر از کسانی که هیچ دخلی در جنگ ندارند، به خاک و خون کشانده شده‌اند. بر اساس تازه‌ترین گزارش یوناما از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ ۲۴۸۴۱ فرد ملکی کشته شده‌اند. رقمی که نشان می‌دهد پس از ۲۰۱۳ تقریباً این رقم به دو برابر افزایش یافته است.
اگر زمان آمار کشته‌ها را به عقب بازگردانیم، به آغاز نبرد امریکا علیه تروریسم و سقوط طالبان و پس از آن، رقم دقیق و روشنی نمی‌توانیم از شمار کشته‌های بی‌گناه در این سال‌ها دریابیم. احتمال این‌که ۱۰۰هزار نفر از شهروندان عادی کشته شده باشند، آن‌چنانکه که در تحقیقات دانشگاه براون آمده، خیلی خارج از تصور نیست.
مسأله‌ی شهروندان و جنگ، صرفاً آمار و ارقام نیست. کافی نیست که شمار دقیق کشته‌ها را داشته باشیم. مسأله بر سر این است که هزینه‌ی واقعی جنگ را شهروندان با تمام تلخی‌ها و تکان‌هایش می‌پردازند. خانه‌های شهروندان قندز ویران می‌شود، بسیاری‌ها مورد تجاوز جنسی واقع می‌شوند و کم نیستند آن‌هایی که در بی‌خبری محض کنار مهاجم انتحاری قرار می‌گیرند تا چند دقیقه‌ بعد، هیچ نشانی از آن‌ها باقی نمی‌ماند. مسأله بر سر از دست دادن کسانی است که نه شوقی در جنگ دارند و سودایی در سر و در لحظه‌یی زندگی‌شان به پایان می‌رسد و رنج و اندوه حاصل از آن بر خانه‌های‌شان سایه می‌افکند.
خونین دیدن دریای کابل، نمادی از واقعیت موجودی است که بر فراز سر هر شهروندی سایه انداخته است. داستان مرگ و نابودی است و هرگز رنگی از عدم جدیت ندارد. به نظرم می‌رسد زمان آن رسیده است که به خود جرأت فکر کردن در مورد این لایه از شرارت جنگ را بدهیم. این‌که در پشت خبرهای رسمی از جنگ، چه واقعیت‌های دردناک و تکان‌دهنده‌یی جاری است. این که چه‌صداهایی که شنیده نمی‌شود و چه دردهای که در لایه‌های پنهان جامعه سرد می‌شود تا زمانی دوباره در هیئتی دیگر سر بر آورد. به این فکر کنیم که چه هزینه‌یی برای جنگ پرداخته‌ایم و قرار است این ماجرای دردناک تا کجا ادامه یابد. آیا راهی برای رسیدن به وضعیتی که کاهشی در آمار کشته‌ها ببینیم، وجود دارد؟ شاید حق با زنی باشد که در حمله به کارمندان یک تلویزیون طلوع دخترش را از دست داده بود و می‌گفت، او فقط می‌خواست کار کند و نان بیاورد؛ حالا بر رنج گرسنگی، درد غیبت همیشگی او نیز افزوده شده است.

خلیل پژواک-روزنامه اطلاعات روز
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

بعدي

بازگشت به دشمنان آئين اعلى


Aelaa.Net