علویان آلمان

ایده شناسی و تجمع شناسی علویان جهان

علویان آلمان

پستتوسط najm134 » پنج شنبه ژوئن 28, 2018 6:57 am

.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

هیئت امام علی(ع) فرانکفورت؛ ملجأ و مأوای شیعیان آلمان

پستتوسط najm134 » پنج شنبه ژوئن 28, 2018 7:02 am

هیئت امام علی(علیه السلام) فرانکفورت؛ ملجأ و مأوای شیعیان آلمان


اینجا آلمان است، در غرب اروپا. مسلمانان و شیعیان اینجا هم حضوری پررنگ دارند. بر اساس آمار مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حدود 0.5 درصد از جمعیت آلمان را شیعیان تشکیل می دهند. علاوه بر حدود هشتصد هزار نفر شیعه اثناعشری، علویان و پیروان اسماعیلیه نیز در آلمان زندگی می کنند.

Image
گروه فرهنگی مشرق – محرم که فرا می رسد، پرچم های عزای حسینی در سرتاسر عالم برپا می شود، از آسیا و آفریقا گرفته تا اروپا و آمریکا. دیگر شور حسینی تنها به کربلا و شهرهای ایران محدود نیست. اگر به تصاویر مراسم عزاداری شیعیان و عاشقان امام حسین (ع) در غرب اروپا و آمریکا نگاه کنی و ندانی که این مراسم در کجا برگزار شده، حتی شاید حدس هم نزنی این شور و نوا در قلب اروپا و آمریکا برپا شده است.

Image

اینجا آلمان است، در غرب اروپا. مسلمانان و شیعیان اینجا هم حضوری پررنگ دارند. بر اساس آمار مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حدود 0.5 درصد از جمعیت آلمان را شیعیان تشکیل می دهند. علاوه بر حدود هشتصد هزار نفر شیعه اثناعشری، علویان و پیروان اسماعیلیه نیز در آلمان زندگی می کنند.

Image

بیشترین شیعیان مهاجر آلمان از مناطقی مانند ایران، افغانستان، لبنان، ترکیه، عراق، پاکستان می باشند. مساجد و مراکز اسلامی مهمی در آلمان وجود دارد که از جمله آنها می توان به مسجد سلمان فارسی هانوفر، مسجد و مرکز اسلامی شهر آفن، مسجد اهل بیت و مسجد امام حسین شهر اشتوتگارت، مسجد امام صادق برلین، مسجد اهل بیت کلن، مسجد امام علی و مرکز اسلامی هامبورگ، مسجد لایپزیک و مسجد فاطمة الزهرا در شهر مونستر، کانون اسلامی فرانکفورت و مرکز اسلامی مونیخ اشاره کرد.

Image

شهر فرانكفورت آلمان از ديرباز به دليل موقعيت مكاني در مركزيت اروپا همواره ميزبان مسلمانان و شيعيان زيادي از مليت هاي مختلف بوده است. مركز اسلامي فرانكفورت نیز حدود هشت سال است كه به همت مؤمنين و خيرين با هدف برگزاري جلسات و همايش هاي منسجم تر و همچنين برپايي نماز جمعه و محافل قرآني در مكان فعلي تأسيس شده است. مديريت مركز هم اكنون بر عهده ي حجت الاسلام والمسلمين آقاي شيخ محمود خليل زاده مي باشد.

Image

هيئت امام علي (عليه السلام) در محرم سال ١٤٣٠ قمري در مرکز اسلامی فرانکفورت تشكيل شد و جوانان و نوجوانان به ياري خدا توانستند مديريت اجرايي جلسات مذهبي مركز را به محو احسن اداره كنند و در تعظيم شعائر ديني اقدامات موثري را صورت پذيرند.

هيئت امام علي (ع) مرکز اسلامی فرانکفورت


بديهي ست كه هر سال بر تعداد جواناني كه جذب هيئت مي شدند افزوده مي شد و كيفيت مجالس و محافل اعم از به تصوير كشيدن وقايع عاشورا در فضاي مركز اسلامي، استفاده از اشعار و مضامين برجسته در مراثي و نوحه ها، انتخاب مبلغين و سخنرانان برجسته، ترويج فرهنگ عاشورا و نهضت حسيني به زبان آلماني ارتقاء يافت.

Image

هيئت امام علي (ع) مرکز اسلامی فرانکفورت هم اكنون با بيش از سي عضو رسمي و فعال به عنوان كارگروه رسمي مركز فرهنگ اسلامي فرانكفورت مسئوليت كلي امور اجرايي مراسم مذهبي را عهده دار است. تدوين و تهيه گزارش از جلسات و پوشش صوتي و تصويري برنامه هاي مركز نيز از وظايف كارگروه هيئت مي باشد. هيئت امام علي فرانكفورت همچنین در طول سال جلسات هفتگي برگزار مي كند.

اين جلسات كه در روزهاي شنبه برپا مي شود با اقامه نماز مغرب و عشا آغاز و با قرائت زيارت جامعه كبيره ادامه مي يابد. همچنين شرح زيارت جامعه و مديحه سرايي و ذكر مصيبت از اركان اين جلسه مي باشد.

Image

از اهداف و چشم اندازهاي هيئت امام علي مي توان به موارد زير اشاره كرد:
برپايي كمپين هاي شيعي در سطح شهر فرانكفورت با موضوع عاشورا، دين شناسي، قرآن از نگاه شيعه، عفت در اسلام در پرتو فرهنگ فاطمي و ...
ترجمه و تدوين برخي كتب شيعي به زبان آلماني براي نوجوانان و جوانان بومي از جمله: اصول كافي، منتهي الآمال، سنن النبي، شرح حال عرفا و علماي شيعه و ...
تربيت نوجوانان و جوانان بومي در زمينه ي تلاوت قرآن، مرثيه خواني و تواشيح...
تشكيل گروه همخواني و مديحه سرايي ابناء الرسول به زبان فارسي، عربي و آلماني براي اجرا در سراسر اروپا
برپايي دسته ي عزاداري در روز عاشورا و تبليغ و نشر فرهنگ صحيح و ناب عزاداري!

Image

ماه محرم امسال هم مانند سنوات گذشته، مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) و اولاد و اصحاب باوفایش در مرکز فرهنگ اسلامی فرانکفورت آلمان برپا شد. در این مراسم با شکوه که به مدت سیزده شب برگزار شد خیل کثیری از عاشقان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت از شهر های مختلف آلمان حضور به هم رساندند. این مراسم معنوی هر شب بعد از اقامه ی نماز جماعت عشاء، با قرائت زیارت پرفیض عاشورا آغاز می شد. بعد از آن نوای روح بخش کلام الله مجید با تلاوت مجلسی قاری محترم آقای حسن صادقی زینت بخش محفل بود. سپس خطیب ارجمند حجت الاسلام والمسلمین سید محمد حسین عظیمی فر به ایراد سخنرانی پیرامون تفسیر سوره مبارکه حمد با محوریت شرح صراط مستقیم می پرداختند. بعد از ذکر مصیبت و مقتل خوانی توسط ایشان، مراسم با مرثیه سرایی ذاکرین اهل بیت علیهم السلام آقایان کربلایی حمیدرضا جوادزاده و حاج عباس تهرانی ادامه می یافت. در پایان زائرین و شرکت کنندگان، میهمان سفره ی اطعام حسینی بودند.

Image

لازم به ذکر است که هیئت امام علی علیه السلام به عنوان کارگروه رسمی مرکز فرهنگ اسلامی فرانکفورت سومین سال است که عهده دار تنظیم و مدیریت برنامه ها و همچنین اطلاع رسانی و تهیه گزارش از این مراسم می باشد
این هیئت در آستانه‌ی ماه محرم الحرام 1430 هجری قمری - 1388 شمسی به منظور حفظ و احیای شعائر اسلامی و شیعی تأسیس شد تا مؤمنین و علاقه مندان به پیامبر اعظم(ص) و اهل بیت ایشان بتوانند در مناسبت های دینی بهره به موقع و مناسب معنوی را از جلسات مربوطه داشته باشند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

شیعیان در آلمان به همدیگر رسیدگی می‌کنند

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه دسامبر 08, 2018 11:25 pm

شیعیان در آلمان به همدیگر رسیدگی می‌کنند
اشتغال بانوان در غرب، باعث مشکلاتی در تربیت فرزندان می‌شود


خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا / سرویس صفحات فرهنگی:

خانم «وفاء العَماری» با مرکز اسلامی امام علی (ع) هامبورگ همکاری می‌کند. او همچنین در جمعیت اسلامی که توسط همسرش اداره می‌شود فعالیت می کند. وفاء العَماری در سال 2013 میلادی جمعیت خیریه ای به نام یاسین تاسیس کرد که هدف اصلی‌اش کمک به مردم سوریه بود. آنها از طریق دریافت خیریه‌ها از مردم، کمک‌های غذایی و پزشکی به مردم سوریه ارسال می‌کنند. در مصاحبه‌ای که در حاشیه ششمین اجلاس مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام با وی داشتیم درباره وضعیت شیعیان و مسلمانان آلمان و نقاط ضعف و قوت آنان، دیدگاه های خود را مطرح کرد.

Image

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
به کوشش: نسرین دمیرچی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

ابنا: به نظر شما نقاط قوت و ضعف شیعیان در هامبورگ چیست؟

نقاط منفی آنها این است که بچه‌هایی که در آنجا متولد می شوند و به عبارتی نسل دوم مهاجران هستند، زبان و آداب و فرهنگ خود را از دست می دهند.

نقاط مثبت هم اینکه شیعیان خیلی به هم رسیدگی می کنند. الحمدلله مرکز اسلامی امام علی(ع) فعالیت خوبی دارد. آکادمی اسلامی که مدتی افت کرده بود دوباره در حال رشد است. الحمدلله وضعیت علمی خیلی خوبی دارد، اساتیدی داریم که حوزوی هستند و در خود آلمان هم درس خوانده اند. خانم‌ها هم می‌توانند در آکادمی درس بخوانند و چندین خانم فعال هم داریم که آموزش قرآن می‌دهند. در کنار برنامه‌های آموزشی مجالس زنانه و روضه و سخنرانی هم هست و سخنرانان در مراسم های موالید و وفیات ائمه(ع) در مورد اخلاق و ویژگی‌های ائمه(ع) صحبت می کنند.

ـ لطفاً نظر خود را درباره مسائل جهان اسلام بگویید و اینکه مهمترین مسئله جهان اسلام چیست؟

به دلیل جنگ های اخیر سوریه و لیبی؛ مخصوصاً جنایت های تروریست ها که رسانه ای می شود، دید عموم مردم به اسلام ضعیف شده است. قبلاً خیلی به اسلام علاقه مند بودند. این قابل اصلاح است. ولی آنچه که به نظر من مهم‌ترین مشکل جهان اسلام است نبود اتحاد است. اگر اتحاد داشتیم که با این مشکلات مواجه نمی‌شدیم. این را بدانیم که مرض فقط زمانی می‌تواند بر بدن اثر کند که بدن انسان ضعف داشته باشد.

من به عنوان یک مسلمان شیعه می گویم اگر ما به مذهب شیعه واقعا گرایش داشتیم اینقدر مشکل نداشتیم. البته انقلاب باعث اتحاد شده است. به عنوان مثال در آلمان حدود 36 مسجد وابسته به مرکز اسلامی هامبورگ داریم که متحد شده‌اند.

ابنا: راه های شناساندن اهل بیت(ع) و تقویت باورهای شیعیان در کنار حفظ وحدت بین مسلمین و بین شیعیان چیست؟

اخلاق و همبستگی خیلی مهم است. هر کس باید به اندازه خود فعال باشد و عقب‌نشینی نکند. باید با اخلاق و رفتار و عملکرد خودمان؛ هم در راه شناساندن اهل بیت(ع) و هم برای ایجاد وحدت بین مسلمین اثرگذاری داشته باشیم. باید خودخواهی را کنار بگذاریم. همه مشکلات به خاطر منيّت است. من بشخصه خیلی کوشش کردم بین افغان ها، عرب ها، ایرانی ها و دیگران وحدت ایجاد کنم. منیّت منشأ همه مرض هاست و موجب دوری از هم می شود.

ابنا: اگر بخواهید شیعه را معرفی کنید چه کتابی را به مخاطبتان معرفی می‌کنید؟

صحیفه سجادیه در کنار قرآن. همان طور که مقام معظم رهبری آیت الله العظمی خامنه ای فرمودند صحیفه سجادیه مدرسه‌ای بزرگ است به شرط اینکه آن را خوب بفهمیم.

ابنا: وضعیت خانواده در غرب چگونه است؟

سوال بسیار مهمی است. گروه زیادی از مادران شاغل هستند و بچه‌ها را رها می کنند که باعث مشکلات زیادی می‌شود. در بسیاری از خانواده‌ها، جو خانواده به گونه ای نیست که بچه خوب تربیت شود. برخی اصلا فکر نمی‌کنند که بچه به دین نیاز دارد. این بچه وقتی بزرگ می شود، مشکلات عقیدتی و فرهنگی‌اش نمایان می‌شود و آن وقت خانواده به فکر می‌افتد که خیلی دیر شده است. البته بعضی خانواده‌ها از اول اهل عبادت و مسجد و نماز هستند و همین مسأله باعث رشد بچه‌هایشان می‌شود.

می دانید، مسأله پناهندگی خیلی بر خانواده و کودک اثر دارد. وقتی شما آواره باشید تا آرامش و خودتان را پیدا کنید و خود را با فرهنگ و زبان آنجا تطبیق دهید خیلی طول می‌کشد و خود به خود عقب می‌افتید، مخصوصا اگر خیلی توجهی به مسائل اعتقادی نداشته باشید. در میان پناهندگان مسأله طلاق هم زیاد است چون هم آرامش زندگی از بین رفته و هم این‌که شرایط فرهنگی جدیدی برای زوجین پیش آمده است. در کنار همه این‌ها ناآشنایی با زبان آلمانی هم خودش مشکل‌ساز است و موجب عقب‌ماندگی فرهنگی می‌شود. سطح زبان آلمانی بسیاری از بچه ها خوب نیست و در مدارس با مشکل مواجه می‌شوند و از نظر فرهنگی مقهور فرهنگ مدرسه و کلاس می‌شوند. ضمن اینکه من تاکید جدی دارم که بچه‌ها باید زبان عربی و زبان های مادری خودشان را هم بسیار خوب بلد باشند و فرهنگ خود را از دست ندهند.

ابنا: خانم عماری، از وقتی که در اختیار خبرگزاری ابنا قرار دادید بسیار متشکریم.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: علویان آلمان

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه مه 12, 2019 5:56 pm

وضعیت مسلمانان آلمان در سال ۲۰۱۸


سال ۲۰۱۸ برای مسلمانان در آلمان سالی پر از فرازونشیب بود و موضوعات و ممنوعیت‌های زیادی مدت‌ها صفحات اصلی روزنامه‌ها و سایت‌های خبری آلمان را به خود اختصاص داد.

به گزارش رهیافتگان (پایگاه جامع مبلغین و تازه مسلمانان ) سال ۲۰۱۸ برای مسلمانان در آلمان سالی پر از فرازونشیب بود. موضوعاتی مانند ممنوعیت پوشیدن روسری، اسلام آلمانی، کمپین مثل من و همچنین کناره‌گیری مسعود اوزیل از تیم ملی آلمان، مدت‌ها صفحات اصلی روزنامه‌ها و سایت‌های خبری آلمان را به خود اختصاص داد. سایت اسلامیک در گزارشی کوتاه حوادث مربوط به مسلمانان آلمان در سال ۲۰۱۸ را مورد بررسی قرار داده که هفته‌نامه شماره ۴۰۵ خبری رایزنی فرهنگی ایران در آلمان آن را ترجمه و منتشر کرده است. این گزارش را در ادامه می‌خوانید:

ممنوعیت روسری

ممنوعیت پوشیدن روسری برای دختران زیر ۱۴ سال در ایالت نوردراین وستفالن یکی از پرحاشیه ترین خبرهای سال ۲۰۱۸ در آلمان بود. بحث درباره ممنوعیت روسری برای دختران زیر ۱۴ سال در اتریش باعث شد که یوآخیم اشتامپ، وزیر ادغام در ایالت نوردراین وستفالن، نیز به فکر ممنوعیت روسری برای دختران در این ایالت بیفتد. او گفت: «کودکان در یک خانواده مذهبی نباید مجبور به پوشیدن روسری باشند. برای مقابله با این کار، باید پوشیدن روسری برای کودکان ممنوع شود. در این صورت افراد پس از سن قانونی می‌توانند تصمیم بگیرند که می‌خواهند روسری بپوشند یا خیر.» این سخنان با واکنش‌ها و مخالفت‌های زیادی روبرو شد. پروفسور دکتر اشتفان مووکل، حقوقدان قانون کلیسایی، یکی از مخالفان این طرح بود. او در مصاحبه‌ای که با سایت اسلامیک داشت، در این باره گفت: «دولت ایالت نوردراین وستفالن باید براساس مبنایی قانونی عمل کند و تصمیم افراد کابینه برای چنین تغییراتی کافی نیست.»

تأسیس مؤسسه الهیات

از سال ۲۰۱۱، پنج مرکز دانشگاهی در حوزه الهیات اسلامی در آلمان کار می‌کنند. این موسسات در توبینگن، فرانکفورت، مونستر، اسنابروک و ارلانگن-نورنبرگ هستند. در سال ۲۰۱۸، مسئولان دانشگاه هومبولت در برلین تلاش کردند که ششمین مؤسسه الهیات اسلامی را نیز تأسیس کنند. پس از ماه‌ها بحث درباره محتوا و ترکیب هیئت مشورتی، بالاخره با تأسیس مؤسسه الهیات اسلامی در این دانشگاه موافقت شد. همچنین پس از جلسات متعدد، شورای مشورتی مؤسسه برنامه ریزی الهیات اسلامی در دانشگاه هومبولت با سه انجمن اسلامی فدراسیون شیعیان آلمان، شورای مرکزی مسلمانان در آلمان و همچنین فدراسیون اسلامی برلین کارش را آغاز کرد. به گفته مسئولان دانشگاه، این مؤسسه در نیمه اول سال تحصیلی ۲۰۱۹-۲۰۲۰ کارش را آغاز می‌کند. وظیفه این مؤسسه آموزش آموزگاران و امامان است.

۲۰ سال اختلاف بر سر حجاب

در ۱۳ ژوئیه ۲۰۱۸، اختلاف بر سر ممنوعیت حجاب معلمان مسلمان در آلمان وارد بیستمین سال خود شد. فرشته لودین نخستین زن مسلمان افغانستان‌تباری بود که ۲۰ سال پیش علیه ممنوعیت حق استفاده از روسری در محل کار به دیوان عالی نظارت بر قانون اساسی آلمان شکایت کرد و حق ادامه تدریس با حجاب در مدارس ایالت بادن ورتمبرگ را گرفت. او در سالگرد این اتفاق گفت: «به من گفتند، فقط در صورتی که روسری ام را بردارم، می‌توانم به کارم ادامه دهم و من احساس حقارت کردم.»

کمپین مثل من

پس از مسابقات جام جهانی، مسعود اوزیل، ستاره ترک‌تبار فوتبال آلمان با انتشار پیامی اعلام کرد که در اعتراض به حملات نژادپرستانه از این تیم کناره‌گیری می‌کند. پس از آن، کمپینی با هشتگ MeTwo (مثل من) راه‌اندازی شد که به جنبه‌های خارجی‌ستیزی و نژادپرستی در آلمان اعتراض داشت. هزاران نفر در این کمپین، تجربه‌های خود را درباره تبعیض در این کشور ابراز کردند. این هشتگ که مدت زیادی در توییتر ترند(پربازدید) بود، علی کان، فعال اجتماعی و نویسنده ۲۴ ساله آلمانی، آن را راه‌اندازی کرده بود. او اعتقاد داشت که دولت و مردم آلمان باید برای نژادپرستی در این کشور چاره‌ای پیدا کنند، چرا که مسعود اوزیل تنها فردی نیست که در این کشور از نژادپرستی صدمه دیده است.

اسلام آلمانی

در پایان ماه نوامبر، چهارمین دوره کنفرانس اسلامی در آلمان برگزار شد. پیش از برگزاری کنفرانس اسلامی، مارکوس کربر، مدیر ارشد وزارت کشور آلمان گفته بود که در این دوره، درباره اسلامی سازگار با ارزشها و قوانین آلمان بحث خواهد شد. در همین راستا مسئولان برگزاری کنفرانس در این دوره، علاوه بر انجمن‌های اسلامی محافظه‌کار که در دوره های قبلی نیز حضور داشتند، از دیگر گروه های اسلامی از جمله مسلمانان لیبرال و غیرمؤمنان نیز برای شرکت در کنفرانس دعوت کردند. علاوه بر این تغییرات، در دور جدید کنفرانس درباره تأثیر کشورها و سازمانهای خارجی بر مساجد آلمان، مالیاتی که مساجد باید پرداخت کنند و همچنین آموزش امامان مساجد صحبت شد. با اینکه مدتی از برگزاری کنفرانس اسلامی گذشته است، اما هنوز هم گروه‌های زیادی از مسلمانان به بحثهای موجود در این دوره، مالیات مساجد و همچنین مهمانان دعوت‌شده انتقاد دارند.

منبع: ایکنا
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm


بازگشت به علویان جهان


Aelaa.Net