علویان گابن

ایده شناسی و تجمع شناسی علویان جهان

علویان گابن

پستتوسط najm134 » پنج شنبه نوامبر 09, 2017 7:41 pm

.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

علویان گابون

پستتوسط najm134 » جمعه نوامبر 10, 2017 8:53 pm

علویان گابون


اسلام در گابون

جمهوري گابون در ساحل غربي آفريقا قرار دارد و مساحتش 267667 کيلومتر مربع مي‏ باشد. اين کشور از شمال به کامرون و گينه استوايي، از غرب به اقيانوس اطلس و از جنوب به جمهوري کنگو محدود مي‏ شود. خط استوا و نصف النهار 10 درجه شرقي نير از اين کشور مي‏ گذرد و موجب گرم و مرطوب بودن آب و هواي اين کشور گرديده است. يکي از حياتي‏ ترين منابع گابون، وجود منابع غني نفت و ساير کاني‏ هاي فلزي و غيرفلزي مي‏ باشد.
Image

جنگل‏هاي انبوه گابون يکي از مناطق عمده استحصال چوب حاره‏اي در دنيا به شمار مي ‏رود و از نظر اقتصادي اهميت فراواني دارد. به همين دليل، کشورهاي مختلف از دير باز به آن چشم دوخته بودند و اين کشور تا سال 1960م زير استعمار فرانسه قرار داشت.
نخستين خارجياني که در سال 1844م وارد گابون شدند، يک گروه ميسيونر مسيحي بودند. تا اين زمان، مردم اين کشور مذهب نداشتند. پس از آن، مسيحيت رشد کرد و براساس آمار غيررسمي، نزديک به 60% درصد مردم اين کشور مسيحي مي‏ باشند.
به دليل همسايگي اين کشور با نيجريه و کامرون و مهاجرت مسلمانان آفريقايي و همچنين حضور شخصيت‏هايي چون «شيخ‏ احمد بامبواي سنگالي، مردم گابون با اسلام آشنا شدند و دين اسلام در اين کشور ترويج يافت.
در سال 1973م نيز «آلبرت برنارد بنگو»، رئيس جمهور گابون، به اسلام گرويد و پس از سفر حج، نام خود را به «الحاج عمر بنگو» تغيير داد. پس از وي نيز بسياري از شخصيت‏هاي نظامي و سياسي اين کشور مسلمان شدند و اسلام در اين کشور گسترش يافت.
به دليل شکوفايي اقتصادي گابون و ثروت سرشار آن، سيل مهاجران مسلمان آفريقايي به عنوان کارگر از سنگال، مالي، نيجريه، کامرون، بورکينافاسو و کشورهاي ديگر مسلمان‏ نشين، به گابون سرازير شده است، به گونه‏ اي که بيشتر مسلمانان گابون را آفريقا‏يي‏ هاي خارجي تشکيل مي‏ دهند.
بيشتر مسلمانان اين کشور از اهل تسنن و مالکي مي‏باشند. پيروان فرقه‏ هاي ديگر مانند قادريه، مريديه و تيجانيه نيز در اين کشور حضور دارند. شيعيان مهاجر لبناني نيز با جمعيت چند هزار نفري خود، يکي از مذاهب اسلامي را در گابون تشکيل مي‏ دهند. البته تعدادي از مردم در روستاهاي دور افتاده گابون، آليميست (بي دين) هستند و هزار چند گاه، گروهي از مبلغان به آن مناطق مي‏ روند و به تبليغ اسلام مي‏ پردازند.
قانون اساسي گابون با تأثير از فرانسه و براساس نظام لاييک (جدايي دين از سياست) تنظيم شده است. در اين کشور، رهبران مذهبي- مسيحي و مسلمان- غيرگابوني مي‏ باشند و به همين دليل، در سياست دخالت نمي‏ کنند. از اين رو، در کليساها و مساجد مسائل سياسي مطرح نمي گردد.
طبق قانون اساسي گابون، اسلام و مسيحيت، اديان رسمي اين کشور مي‏ باشند. مسلمانان در اقليت هستند، ولي به خاطر نفوذ رئيس ‏جمهور گابون، اعياد رسمي اسلامي تعطيل مي‏ باشند.
گابون يکي از اعضاي سازمان کنفرانس اسلامي است. دولت به دليل توجه به اخلاقيات، پشتيبان مذاهب مي‏ باشد، ولي به آنها اجازه نمي‏ دهد در امور سياسي دخالت نمايند. تلويزيون اين کشور نيز روزهاي جمعه برنامه تبليغاتي مسلمانان و در روزهاي يکشنبه برنامه‏ هاي تبليغاتي مسيحيان را پخش مي‏ کند.
در بيشتر مستعمرات سابق فرانسه و انگليس در آفريقا، مانند گابون، کامرون، نيجريه و... مردم روابط بسيار نزديکي با هم دارند و ريشه اين امر نير فرهنگ و آداب و سنن قبيله‏ اي است که آنان را به هم پيوند مي ‏دهد. در اين کشورها، پيروان مذاهب با يکديگر ازدواج مي‏ کنند. البته بيشتر مسلمانان پس از ازدواج با پيروان اديان ديگر، از آنان مي‏ خواهند مسلمان شوند.
در گابون حوزه علميه وجود ندارد و تقريبا همه ائمه جماعات، خارجي هستند. گابون داراي يک اسقف اعظم و سه اسقف است. همچنين کليساي پروتستان نيز در جنوب اين کشور فعال مي‏ باشد که اعضاي کمي دارد.
رواج اسلام در اين چند سال در گابون بيشتر شده و موج جديد اسلامي بسياري از جوانان اين کشور را به شدت متاثر ساخته است.
با توجه به رشد اسلام در سال‏هاي اخير، در گابون، خانواده‏ هاي زيادي ديده مي‏ شوند که تني چند از آنان مسلمان و بقيه مسيحي هستند.
مذاهب در آفريقا، هميشه، رنگ و بوي سنتي قاره سياه را حفظ کرده و مسلمانان نيز اعتقادات آفريقايي خود را به طور کامل کنار نگذاشته‏ اند.
در مجموع مي‏ توان گفت مذاهب گوناگون در گابون، همچون اسلام و مسيحيت، ترکيبي از باورهاي قبيله ‏اي، آنيميستي، توتم پرستي و آموزه‏ هاي مذهبي مي ‏باشند.

عزاداری حسینی شیعیان کشور گابون



صدها تن از شیعیان و دوست داران اهل بیت (علیهم السلام) مراسم عزاداری روز عاشورا را با شور هرچه تمام تر برگزار کردند. در این مراسم که در شهر "لیبرویل"، پایتخت کشور "گابون" برگزار شد، جوانان و نوجوانان حضور گسترده ای داشتند و عشق و ارادت خود را به محضر اباعبدالله الحسین (علیه السلام) اعلام کردند.

Image
Image
Image

منبع: کتاب سبز وزارت امور خارجه
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

مکتب تشیع راه رسیدن به آزادی و سعادت است

پستتوسط najm134 » پنج شنبه مارس 28, 2019 8:28 am

مکتب تشیع راه رسیدن به آزادی و سعادت است


به گزارش «شیعه نیوز»، شیخ عبدالصمد عبدالحی، مبلغ شیعی و امام جماعت مسجد «جبرئیل امین» شهر «لیبرویل» پایتخت کشور گابُن است که بیش از نیمی از سن 65 ساله خود را صرف آموزش قرآن و تربیت کودکان و البته زراعت و باغداری کرده و اکنون در آستانه 66 سالگی خود می گوید: بسیار خوشنودم که در نوجوانی دیدگانم به روشنایی مذهب تشیع روشن شد و توانستم این مکتب حق را بشناسم و در این سال ها همواره تلاش کردم تا خانواده ها و به ویژه کودکان را با تشیع که به راستی راه رسیدن به سعادت است، آشنا کنم.

و همچنین افزود: تنها مسجد محله ما که مسجد «جبرئیل امین» نام دارد در حدود 80 سال پیش و به دست پدرم که خود مسلمانی شافعی مذهب بود بنا شد و هم اکنون حدودا 20 سال است که خود بنده مسئولیت اداره آن را بر عهده دارم و در طول این سال ها همواره کلاس های آموزش قرآن، حدیث خوانی، و نهج البلاغه برای کودکان و زنان به زبان محلی در این مسجد دایر بوده است.

این مبلغ شیعی گفت: در سن 19 سالگی اولین ازدواج خود را انجام دادم که حاصل این وصلت 5 فرزند بود و حدودا ده سال بعد در سن 30 سالگی به خواست همسرم با یکی از اقوام نزدیک وی ازدواج کردم که حاصل این ازدواج نیز 4 فرزند بود و همین طور بعد از گذشت چند سال همسر دومم، همسر سومی را برایم برگزید که هم اکنون در آستانه سن پیری خود، سه همسر و جمعا 51 فرزند و نوه دارم که همه آنها را به اسماء دال بر بندگی خدای متعال و نام و کنیه پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) نامگذاری کرده ام و هر بار که یکی از آنها را صدا می زنم، به خود می بالم به خاطر انتخاب این اسماء مبارک و پر برکت و خدا را شاهد می‌گیرم که همه همسران و فرزندان خود را به یک اندازه دوست می دارم و به آنها به مقدار برابر عشق می ورزم.

شیخ عبدالصمد عبدالحی در ادامه خاطرنشان کرد: از دوران کودکی تا کنون به شغل کشاورزی مشغولم و به همراه خودم فرزندان و بعضی از نوه هایم را به این کار مشغول کرده ام تا آنجا که هم اکنون خودم و 17 تن از فرزندان و نوه های ذکور بنده در مزرعه خانوادگی خود مشغول کشاورزی و امرار معاش هستیم.

امام جماعت مسجد «جبرئیل امین» با اشاره به اهمیت و ضرورت برقراری روابط سازنده به پیروان سایر ادیان و مذاهب تاکید کرد: اسلام دین همکاری و تعاون است، و با توجه به اینکه کشور گابون کشوری مسیحی نشین است، لذا خود بنده با بسیاری از مسیحیان و حتی پیروان سایر مذاهب اسلامی در امور روزمره خود تعامل و همکاری می کنم و این نکته را همیشه به خود و فرزندانم گوشزد می‌کنم که: حسن خلق و خوشرویی با مردم نشانه قبولی طاعات و عبادات مومن است.

لازم به ذکر است، کشور گابن در غرب منطقه آفریقای مرکزی قرار دارد و پایتخت آن شهر «لیبرویل» است که طبق آخرین سرشماری که در سال 2015 انجام پذیرفت حدود 9 درصد از جمعیت 23 میلیونی این کشور را مسلمانان تشکیل می دهند.

Image
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am


بازگشت به علویان جهان


cron
Aelaa.Net