علویان آنگولا

ایده شناسی و تجمع شناسی علویان جهان

علویان آنگولا

پستتوسط najm134 » چهارشنبه ژانويه 11, 2017 1:12 am

.
najm134
 
پست ها : 2045
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

علویان آنگولا

پستتوسط najm134 » شنبه ژانويه 14, 2017 11:38 am

علویان آنگولا


اطلاعات بسیار کمی در خصوص جامعه مسلمانان آنگولا در اختیار می باشد. طبق گزارش سازمان کنفرانس اسلامی (OIC)، تعداد معدودی قریب چندین هزار مسلمان در اطراف Luanda پایتخت آنگولا بسر می برند که بیشتر آنان در واقع مهاجرینی از کشورهای همسایه هستند که از این میان برخی فرانسه زبان بوده و از دانش اسلامی بسیار کمی برخوردار هستند.

تصوير

در کل، باید گفت که سطح آموزشی، اقتصادی و اجتماعی مسلمانان بسیار نازل است.
مهمترین دلیل قلت جمعیت مسلمانان در این کشور اینکه حاکمان کاتولیک پرتغالی هیچ مذهب دیگری را اجازه فعالیت نمی دادند و فقط اعتقادات کاتولیکی مسیحیت توان حضور و کار داشت و این وضعیت پس از کسب استقلال از سوی حاکمیت مارکسیستی نیز دنبال شد. گفته می شود 1% تا 5/2% جمعیت را اقلیت مسلمان آنگولا تشکیل می دهد و سازمان اسلامی کشور نیز زیر نظر شورای عالی مسلمانان آنگولا فعالیت دارد.(1)

از طرف دیگر، گزارش تحقیقی با عنوان"مسلمانان آنگولا" می گوید:
" اسلام در آنگولا موضوعی جدید است. طی دوران استعمار و تا دهه 1990 کسی جرئت صحبت کردن از اسلام را در این کشور نداشت. اما امروزه ما شاهد حضور و فعالیت جامعه اسلامی مهمی هستیم که نوعاً از کشورهای جنوب صحرای آفریقا و بیشتر از مالی، نیجریه و سنگال و به منظور فعالیت های اقتصادی وارد این کشور شده اند. پدیده بسیار جدیدی که نسل جوان جامعه و بخصوص دختران جوان آنگولایی را تحت تاثیر قرارداده در واقع فرهنگ حجاب اسلامی است که آنهم ناشی از رواج ازدواج مردان مسلمان با زنان آنگولایی است که به اسلام رومی آورند. همینطور در حالیکه مسلمانان کشورهای موزامبیک و گینه بیسائو بومی آفریقایی هستند، اقلیت مسلمان در آنگولا بیشتر مهاجرین مسلمانی هستند که به مرور جهت کار اقتصادی وارد این کشور شده اند.(2)
رشد اسلام در آنگولا به حدی رسیده است که برخی مقامات دولتی کشور ضمن اعلام تهدید حضور القاعده و عضوگیریان از بین مسلمانان آنگولا، تحصیل دانشجویان بورسیه مسلمان را در برخی کشورها چون مصر خطرناک خوانده است.(3)
تعداد جمعیت مسلمانان آنگولا بین 90-80 هزار نفر برآورد شده است که اکثراً از کشورهای غرب آفریقا و نیز لبنان حضوردارند.
در ماه فوریه 2006، دولت آنگولا به خاطر دستور بستن سه مسجد مسلمانان مورد انتقاد شدید قرار گرفت و بدنبال آن رهبران بومی مسلمان در کشور تمامی تلاش خود را برای رفع مشکل و در نتیجه باز شدن مساجد فوق تا دسامبر همان سال انجام داد. بدنبال چنین وضعیتی، سفارت امریکا طی ملاقات با رهبران دینی آنگولا و مقامات حکومتی، آزادی دینی را در خلال رعایت حقوق بشر خواستار و از دولت خواست که به مسلمانان اجازه فعالیت دینی خود را بدهد. (4)
علاوه بر اهل سنت و پیروان فرقه‌های صوفیه بخش قابل ملاحظه‌ای از مسلمانان آفریقا به‌ویژه در شرق این قاره را اقلیت‌های شیعی تشکیل می‌دهند.

شیعیان خوجه اثنی‌عشری
این شیعیان عموماً در منطقه شرق آفریقا و در کشورهای کنیا، تانزانیا، اوگاندا، رواندا و بروندی زندگی می‌کنند. شیعیان خوجه عموماً آسیایی‌الاصل بوده و حدود یکصد سال پیش از هندوستان به سایر جهان از جمله آفریقا مهاجرت کردند.
شیعیان خوجه از نظر مذهبی بسیار پای‌بند به انجام فرائض دینی و مذهبی هستند و به لحاظ مالی و فرهنگی نیز در شرایط بسیار خوبی به‌سر می‌برند.
شیعیان بهره
این فرقه یکی از مذاهب جدا شده از اسماعیلیه است که چند میلیون تن از آنان در سطح جهان از جمله آفریقا زندگی می‌کنند. بهره‌ها دارای تاریخچه مشترکی با شیعیان خوجه هستند. از این‌رو اختلاف و انشعاب آنان با شیعیان دوازده امامی از آنجا ناشی می‌شود که آنان معتقدند که پس از شهادت امام جعفر صادق(علیه السلام) نص امامت بر اسماعیل قرار گرفت نه امام کاظم(علیه السلام).
آقاخانی‌ها
آقاخانی‌ها به دلیل عدم پای‌بندی به اصول و شرایع تشیع معمولاً در زمره شیعیان قلمداد نمی‌شوند، ولی از آن‌جایی که آنها نیز همانند بهره‌ها به امامان اول تا ششم اعتقاد دارند، در گروه شیعیان قرار می‌گیرند. این فرقه نیز همچون بهره‌ها معتقدند، نص امامت پس از امام جعفر صادق(ع) بر اسماعیل قرار گرفته است.
شیعیان بومی متشرع
شیعیان بومی آفریقا عموماً شیعیانی هستند که پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به تشیع مشرف شده‌اند. جمعیت شیعیان بومی در آفریقا چندان زیاد نیست و عموماً نیز از فقر مالی، فرهنگی و فقدان آموزش‌های ضروری از جمله آموزش‌های دینی رنج می‌برند.
جامعه مسلمان آنگولا
اطلاعات بسیار کمی در خصوص جامعه مسلمانان آنگولا در اختیار است. طبق گزارش سازمان کنفرانس اسلامی(OIC)، تعداد معدودی قریب چندین هزار مسلمان در اطراف اوآندا، پایتخت آنگولا به‌سر می‌برند که بیشتر آنان در واقع مهاجرینی از کشورهای همسایه هستند که از این میان برخی فرانسه‌زبان بوده و از دانش اسلامی بسیار کمی برخوردار هستند. درکل، باید گفت که سطح آموزشی، اقتصادی و اجتماعی مسلمانان بسیار نازل است.

ممانعت حاکمان کاتولیک از ترویج سایر ادیان؛ مهمترین عامل قلت مسلمانان آنگولا

مهمترین دلیل قلت جمعیت مسلمانان در این کشور این است که حاکمان کاتولیک پرتغالی به هیچ مذهب دیگری اجازه فعالیت نمی‌دادند و فقط اعتقادات کاتولیکی مسیحیت توان حضور و کار داشت. این وضعیت پس از کسب استقلال از سوی حاکمیت مارکسیستی نیز دنبال شد. گفته می‌شود یک تا دو درصد جمعیت را اقلیت مسلمان آنگولا تشکیل می‌دهد و سازمان اسلامی کشور نیز زیرنظر شورای عالی مسلمانان آنگولا فعالیت دارد.
ازطرف دیگر، گزارش تحقیقی با عنوان «مسلمانان آنگولا» می‌گوید:
اسلام در آنگولا موضوعی جدید است. طی دوران استعمار و تا دهه 1990 کسی جرئت صحبت کردن از اسلام را در این کشور نداشت. اما امروزه ما شاهد حضور و فعالیت جامعه اسلامی مهمی هستیم که نوعاً از کشورهای جنوب صحرای آفریقا و بیشتراز مالی، نیجریه و سنگال بوده و به‌منظور فعالیت‌های اقتصادی وارد این کشور شده‌اند.

بانوان آنگولایی؛ تحت تأثیر فرهنگ حجاب اسلامی
پدیده بسیار جدیدی که نسل جوان جامعه و به‌خصوص دختران جوان آنگولایی را تحت تاثیر قرارداده؛ فرهنگ حجاب اسلامی است که آن‌هم ناشی از رواج ازدواج مردان مسلمان با زنان آنگولایی است که به اسلام رومی‌آورند.
همین‌طور درحالی‌که مسلمانان کشورهای موزامبیک و گینه بیسائو بومی آفریقایی هستند، اقلیت مسلمان در آنگولا بیشتر مهاجرین مسلمانی هستند که به مرور جهت کار اقتصادی وارد این کشور شده‌اند.

تصوير

نگرانی مقامات آنگولا از رشد اسلام
رشد اسلام درآنگولا به حدی رسیده است که برخی مقامات دولتی کشور، ضمن اعلام تهدید حضور القاعده وعضوگیری آن از بین مسلمانان آنگولا، تحصیل دانشجویان بورسیه مسلمان را در برخی کشورها چون مصر، خطرناک خوانده است.
تعداد جمعیت مسلمانان آنگولا بین 90-80 هزار تن برآورد شده است که اکثراً از کشورهای غرب آفریقا و نیز لبنان حضور دارند.
در ماه فوریه 2006، دولت آنگولا به‌خاطر دستوربستن سه مسجد مسلمانان مورد انتقاد شدید قرارگرفت و به‌دنبال آن رهبران بومی مسلمان در کشور، تمامی تلاش خود را برای رفع مشکل و در نتیجه بازشدن مساجد فوق تا دسامبرهمان سال انجام داد.
به‌دنبال چنین وضعیتی، سفارت آمریکا طی ملاقات با رهبران دینی آنگولا و مقامات حکومتی، آزادی دینی را در خلال رعایت حقوق بشر خواستارشده و از دولت خواست که به مسلمانان اجازه فعالیت دینی خود را بدهد.
پی نوشتها:
1- http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Angola
2- http://www.afemam.org/article.php?id_article=86
3- http://www.jihadwatch.org/archives/004070.php
4- http://www.state.gov/g/drl/rls/irf/2007/90081.htm
منابع:
1-Eandivenga:Islam In Zimbabwe- Mambo Press- 1983.
2- Amra Mohamed: Islam in southern Africa: A Hisorical Perspective-Islam in Africa Conference-Institute of Global Cultural Studies –binghmpton University(19-22 April 2001)
3- Phiri Sheikh Umari: Islam In Southern Africa (A General survey)- Universty of Zimbabwe-2007.
4-Trimmingham,J.S;Islam in Trpical Africa;Clarendon Press;Oxford;1964
5- Stamer P.Josef: Islam In Sub- Sahara Africa-Spain-1996
6-Ayittey B.N. George: Africa Unchained-the Blueprint For Africas Future-U.S.A-Palgrave-2005
7-Rodney Walter:how Europe Underdeveloped Africa-U.S.A-1981
8- Martin Phyllis M&O,Meara Patrick:Africa-Second Edition-U.S.A-1986
9- Trimingham: The Influence of Islam upon Africa- 1968
10-Mazrui Ali: The Triple Heritage- 1969
11- Kasule Omar H: Islamic Dawah in Africa- Kenya- 1982
12-Mervyn Hiskett: The Development of Islam in East Africa-Longman-1984
13-Author unknown Report on Islam in Mozambiqe,Southern Africa Islamic Youth Conference.unpublished1987.
14- Kokole OH:Religion in Afro-Arab Relations:Islam and Cultural Changes in Modern Africa in Proceedings of Islam in Africa Conference 1993.Spectrum Books Ltd.Nigeria,in association with Safari Books Ltd.UK 1993,p233-5.
15-Lewis IM.Islam in Tropical Africa,Oxford University Press-1966
16-Hiskett Mervyn,The development of Islam in West Africa,Longman,1984.p19-20
knowledgebase.icro.ir
منبع: فصلنامه مطالعات آفریقا (شماره 17)
دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه
محمد حسن ایپکچی - وابسته فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در زيمبابوه
najm134
 
پست ها : 2045
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am


بازگشت به علویان جهان


cron
Aelaa.Net