علویان روآندا

ایده شناسی و تجمع شناسی علویان جهان

علویان روآندا

پستتوسط najm134 » شنبه جولاي 28, 2018 7:11 am

.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am

Re: علویان روآندا

پستتوسط najm134 » شنبه جولاي 28, 2018 7:47 am


علویان روآندا


جمهوری رواندا کشوری است کوچک در مرکز آفریقا. پایتخت آن کیگالی است. رواندا کشوری است سرسبز و با آب و هوای استوایی در منطقه دریاچه‌های بزرگ آفریقا. خاطره قتل‌عام توتسی‌ها در آن در سال ۱۹۹۴ هنوز در اذهان باقی‌مانده‌است. به دنبال قتل‌عام سال ۱۹۹۴ دادگاهی به نام دادگاه بین‌المللی کیفری برای رواندا تشکیل شد.

Image

این کشور با اوگاندا، بوروندی، جمهوری دموکراتیک کنگو و تانزانیا همسایه است.

حدود ۷۰۰ سال قبل قومی از نژاد حامی (کوشی) از سوی منطقه اتیوپی و سومالی به سوی جنوب سودان کوچ کرده و در نهایت در منطقه فعلی رواندا و بوروندی و بخشی از اوگاندا ساکن شدند این افراد گله دار بودند و بومیان هوتو نیز که خود از مهاجران غرب آفریقا بودند به کار کشاورزی اشتغال داشتند با ورود استعمار به این منطقه تضادهای قومی میان این دو تیره فزونی گرفت و در دو نوبت به قتل‌عام منجر شد که آخرین آن سال ۱۹۹۴ بود که شورشیان طرفدار اوگاندا هواپیمای رئیس جمهور هوتو را سرنگون کردند. در مقابل سکوت مجامع بین‌المللی و غرب این جنایت اتفاق افتاد و هزاران نفر کشته شدند.

از سال ۱۸۹۴ کنفرانس برلین این منطقه تحت نام تانگانیکای آلمان در اختیار آلمان قرار گرفت. شکست آلمان در جنگ جهانی اول منجر به تقسیمات مستعمره‌های آفریقایی آلمان شد. رواندا به بلژیک واگذار شد. رواندا در ۱۹۶۲ سرانجام از بلژیک مستقل شد.

نسل‌کشی

در ۶ آوریل سال ۱۹۹۴، هواپیمای حامل جووینال هابیاریمانا، رئیس جمهوری وقت رواندا که از اعضای قبیله هوتو بود، و سیپرین نتاریامیرا، رئیس جمهوری بوروندی، در اثر شلیک موشک زمین به هوا در نزدیکی فرودگاه کیگالی، پایتخت رواندا، سقوط کرد.

در پی کشته شدن رئیس جمهوری، هوتوهای تندرو این واقعه را به مخالفان توتسی نسبت دادند و به حملات گسترده علیه اقلیت قومی توتسی و هوتوهای میانه‌رو دست زدند. قتل‌عام رواندا یکصد روز به طول انجامید تا سرانجام نیروهای شورشی، که افراد توتسی در آن اکثریت داشتند، توانستند کنترل اوضاع را در دست بگیرند.

گفته می‌شود که در خلال این یکصد روز، حدود هشتصد هزار تن از افراد قبیله توتسی و هوتوهای میانه‌رو به دست هوتوهای افراطی کشته شدند. تسلط شورشیان بر اوضاع به فرار حدود دو میلیون تن از اعضای قبیله هوتو به کشور زئیر (جمهوری دمکراتیک کنگو) منجر شد.

با میانجیگری بین‌المللی، جنگ داخلی پایان یافت و دولت سازش ملی زمام امور را در دست گرفته‌است. قتل‌عام رواندا پی‌آمدهای سیاسی گسترده‌ای در پی داشته‌است و جامعه جهانی و سازمان ملل متحد به دلیل خودداری از مداخله به موقع برای خاتمه آن مورد انتقاد بوده‌اند. لوران کابیلا رهبر چپ گرای کنگو موفق شد با کمک دولت توتسی رواندا و با کمک اوگاندا در سال ۱۹۹۷ دیکتاتور زئیر به نام موبوتو سسه سوکو را سرنگون نمایند.
رواندا نخستین کشور جهان است که اکثریت نمایندگان مجلس آن از زنان تشکیل شده‌است (پس از رواندا پارلمان‌های سوئد و کوبا قرار دارند). پس از نسل‌کشی رواندا، مردم این کشور بیش از پیش به انتخاب زنان گرایش پیدا کرده‌اند

اسلام در روآندا

روآندا فلاتی است مرتفع با دریاچه ها و کوههای متعدد که بدور از دریای آزاد در همسایگی کشورهای بوروندی، اوگاندا، تانزانیا و زئیر قرار دارد و وسعت آن برابر 26000 کیلومتر مربع است.

Image

این کشور به دریای آزاد راه ندارد و محصور در خشکی است. مرکز حکومت آن «کیگالی» می باشد.

از 706000 نفر سکنه آن 70% یعنی 494200 نفر مسلمانند، یک سوم مسلمانان در مرکز حکومت سکونت دارند از 50 مسجد مسلمانان 5 مسجد در کیگالی تاسیس شده است. اتحادیه مسلمانان روآندا در سال 1964م تاسیس شد که همه مسلمانان عضو آن بوده و دولت هم آن را به عنوان نماینده رسمی مسلمانان شناخته است. در سال 1962م مردم این کشور بر اثر مبارزات قوم هوتوبه استقلال از کشور بلژیک دست یافتند و به استعمار 16 ساله بلژیک در این سرزمین پایان دادند.



درخشان بودن آینده شیعیان روآندا
چندی پیش گروهی از علما و شخصیت های دینی آفریقا ضمن سفر به جمهوری اسلامی ایران و ملاقات با چهره های دینی و مراکز اسلامی کشور در نشست های تخصصی شرکت کردند و علاوه بر این از نزدیک با وضعیت اهل سنت ایران و فعالیت های آنها آشنا شدند.

این شخصیت های دینی در گفتگو با خبرگزاری حوزه به بیان وضعیت مسلمانان کشور خود و نظریات خود در مورد مسائل مهم جهان اسلام پرداختند.
Image
گفتگوی کوتاه خبرنگار حوزه با شیخ حسن باگاروکا از روآندا به خوانندگان محترم تقدیم می گردد:

در ابتدا خودتان را معرفی کنید.

شیخ حسن باگاروکا نماینده مفتی رواندا هستم. در رواندا به تبلیغ اشتغال دارم و از مسئولان شیعه رواندا و رئیس مؤسسه اسلامی اهل بیت(ع) در رواندا هستم.


مذهب اهل بیت(ع) در رواندا رسمی است؟

بله رسمی است و دولت آن را به رسمیت می شناسد.

چه تعداد از مردم رواندا مسلمان هستند؟
تا کنون آماری رسمی در این زمینه وجود ندارد اما تقریبا مسلمانان 10 تا 12 درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهند و این در حالی است که رواندا تقریبا 12 میلیون نفر جمعیت دارد.

چه فعالیت هایی در زمینه تشیع و ترویج مکتب اهل بیت(ع) دارید؟
فعالیت های ما محدود است، چون امکانات کافی در اختیار نداریم و البته نشست هایی با حضور اهل سنت برگزار می کنیم.


جمعیت شیعیان رواندا چقدر است؟
شیعیان تقریبا 3 تا 5 هزار نفر هستند.

آیا شیعیان و اهل سنت با هم ارتباط دارند؟
الحمدلله بله ارتباط دارند و ارتباط خوبی است اما کسانی هم در آنها هستند که ما را دوست ندارند اما با هم زندگی می کنیم و مشکلی وجود ندارد.

در برخی کشورهای آفریقا عربستان برای ایجاد اختلاف میان شیعه و سنی تلاش می کند در کشور شما هم عربستانی ها چنین تبلیغاتی دارند؟

ما شهروندان یک کشور و سرزمین هستیم، اما باید گفت که این تلاش از سوی سعودی ها وجود دارد و برخی جوانان درس خوانده در عربستان که افکار وهابی دارند، در رواندا هستند و فعالیت می کنند و دوره ها و نشست هایی برای مبارزه با شیعه برگزار می کنند، اما اکنون به برکت حکمت دولت رواندا این قانون وجود دارد که هرکس به دین دیگر در منبر دشنام بدهد مجازات می شود و دولت ما دولت وحدت ملی نام دارد و از این رو از تفرقه میان شهروندان خود استقبال نمی کند و با آن برخورد می کند، چون همه ما یک ملت هستیم که در یک کشور زندگی می کنیم اما متاسفانه تبلیغات وهابی ها وجود دارد که به تازگی کاهش یافته است.

پیش بینی شما از آینده شیعه در رواندا چیست؟

پیش بینی من این است که آینده بهتری در انتظار شیعیان باشد و آینده شیعیان رواندا را درخشان می دانم، چون راه برای ما باز است که کار کنیم و ما وظیفه داریم تلاش خود را افرایش دهیم و تبلیغ کنیم. ما نیاز به حسینیه و مراکز اسلامی و بیمارستان و مدرسه داریم که به حرکت تبلیغی ما کمک کند و بتوانیم صدای خود را به مردم برسانیم.
آخرین سخن من همان طور که برادران هم اشاره کردند این است که امام خمینی فقط برای شیعه قیام نکرد بلکه انقلاب او اسلامی و برای امت اسلامی بود و رهبر این انقلاب هم رهبر تمام امت اسلامی است.

هشدار انجمن مسلمانان رواندا به جوانان درباره افراط‌گرایی

به نقل از newtimes، انجمن مسلمانان روآندا (آمور) در مدرسه اسلامی کیگابیرو درباره هجوم افراط‌گرایی به جوانان مسلمان در این کشور هشدار دادند.

شیخ موسی سیندایگایا، سخنگوی این سازمان در جمع جوانان این کشور گفت: تروریست‌ها افرادی هستند که با خواسته‌های خودخواهانه به اسم اسلام تبلیغات می‌کنند. آن‌ها ابتدا جوانان ساده‌لوح را در شمال آفریقا و خاورمیانه رادیکال کرده و به سمت افراط‌گرایی گرایش می‌دهند و سپس آن‌ها را در شبکه‌های تروریستی استخدام می‌کنند.

وی افزود: جوانان مسلمان باید با تمام هم‌کیشان‌شان در سرتاسر کشور ملاقات داشته و معنی حقیقی اسلام را به آنان نشان دهند.

او در ادامه گفت: متاسفانه افکار توطئه‌گران از چشم مردم دور مانده و ما از ظاهر افراد نمی‌توانیم آن‌ها را بشناسیم. برای همین ما تصمیم گرفتیم به تمامی مسلمانان رجوع کرده و از آنان بخواهیم از کسانی که به نام الله، در خدمت بی‌حرمتی به الله هستند دوری گزینند.

Image
این روحانی از جوانان خواست به جای گمراه‌ شدن توسط سازمان‌هایی که به دنبال بی‌ثباتی و ریختن خون بی‌گناهان هستند، فرصت‌های ارتقاء زندگی را در پیش بگیرند.

مریم اوموبیه، یکی از حاضران این جلسه نیز از والدین خواست مراقب رفتار فرزندان‌شان خصوصا جوانان بوده و پیش از آنکه دیر شود از حضور آنان در گروه‌های تروریستی جلوگیری نمایند.

گفته می‌شود که اخیرا توطئه ترویج‌کنندگان افراط‌گرایی در میان مسلمانان رواندا افشاء شده و بعضی اعضای گروه‌های ترویج کننده تروریسم در همین راستا شناسایی و دستگیر شده‌اند. به این ترتیب شورای مسلمانان رواندا تصمیم گرفت که به شهرهای مختلف این کشور عزیمت کرده و جوانان را از گرفتار شدن به دام افراط‌گرایان هشدار دهند.

به گفته گزارش‌های پلیس نیز در ماه‌های اخیر حداقل 5 عضو گروهک تروریستی داعش در این کشور شناسایی و به هلاکت رسیده‌اند.
najm134
 
پست ها : 2044
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:15 am


بازگشت به علویان جهان


Aelaa.Net