سوالات والدین درباره موضوعات تربیتی

سوالات والدین درباره موضوعات تربیتی

پست جديدتوسط pejuhesh234 » دوشنبه مارس 03, 2014 10:48 am

بسم الله الرحمان الرحیم
pejuhesh234

تاريخ عضويت: جمعه فبريه 11, 2011 1:09 pm

پست جديدتوسط pejuhesh234 » دوشنبه مارس 03, 2014 11:13 am

1- پسری12 ساله دارم او میل ندارد پدرش را ببوسد و علاقه زیاد به بوسیدن مادر دارد حتی بعضی شب ها مخفیانه می آید و نصف شب کنار مادرش می خوابد و مادر خواب است و بعد می فهمد. چرا این طور است؟ آیا طبیعی است؟ پسر از چه سنی جایز نیست به مادرش بچسبد و مادرش را ببوسد؟ وقتی پدرش می گوید این قدر بوسه بس است جواب می دهد مامانم است.

غیر طبیعی است صحبت کردن با چسبیدن به مادر، آن هم مخفیانه و در شب فرق دارد سعی کنید پدر رابطه دوستی و محبت خود را با پسر بیشتر کند و مادر در مورد نظم و ترتیب و مسائل تربیتی بر او جدیت بیشتری به خرج دهد و شاید این به خاطر این باشد که والد مادر آسان گیر تر بوده و در مورد بوسیدن هم سعی کنید که زمان بوسیدن را کاهش دهید و به رفتار فرزند خود جهت دهید و مثلا وقتی به طرف شما می آید و تمایل دارد که شما را ببوسد وقتی یک بار بوسید، اگر خواست که باز هم بوسیدن را ادامه دهد با صحبتی مثل اینکه پسرم تکالیف مدرسه را انجام داده ای؟ یا لطفا یک لیوان آب برای من بیاور از این کارامتناع کنید تا کودک متوجه شود.
مادر در کار تعلیم و تربیت پسر سخت گیر باشد و از او بخواهد نظم و ترتیب را رعایت کند ولی پدر برعکس، باید پدر خود را به پسرش نزدیک کند با او به تفریح و گردش برود با او کشتی بگیرد، بازی کند تا پسر احساساتش را با پدرش در میان بگذارد. در این صورت پسر با پدرش همانند سازی می کند و پدر را الگوی خود قرار میدهد.
در مورد بچه دختر هم این ارتباط برعکس می شود یعنی رابطه عاطفی و دوستی با مادر برقرار می کند و با او گردش می رود و مسائل دخترانه خود را با مادر در میان می گذارد و پدر سعی می کند رابطه جسمی خود با دخترش مثل در بغل گرفتن و بوسیدن را کوتاه کند.

تماسهاي بدني عاطفي
براي والدين كه تجربه تماسهاي جنسي را داشته اند
بايد اين تشخيص وجود داشته باشد كه
احساس بوسيدن يا بغل كردن از روي شدت علاقه
با احساس بوسيدن يا بغل كردن از روي ميل جنسي
جه تفاوتي دارد
و نبايد ماشيني برخورد كنند كه جون عنوانش بوسيدن است بس بايد اجتناب شود
اكر احساس هيجان جنسي از بوسيدن و يا بغل كرفتن فرزند داشتند كه برهيز مي كنند؛ با منصرف كردن او به مثل آنجه در جواب آمده است
اما اكر از روي مودت و علاقه بود و جنان حسي از آن تراوش نمي كرد؛ نه تنها منعي نداشته بلكه بايد خودشان هم جنان رويكردي را استقبال كنند
اصلا يكي از نقيصه هاي شايع ميان خانواده هاي مسلمان ايراني اين است كه برخلاف تعاليم ديني
فرزندانشان را فقط در كودكي مي بوسند و در آغوش مي كيرند
با اينكه معانقه (كه نوعي هم آغوشي است) جزو آداب معاشرت اسلامي است
و بغل كردن و بوسيدن روزانه بيامبر دخترشان را (كه شوهر و فرزند داشت) مرتبا باي منبرها شنيده اند
اين نقيصه شايع سبب خلأ و كمبودهاي شديد عاطفي و سستي بيوندهاي خانوادكي مي شود
رويكرد غلط شايع مذكور به مانند روكرفتن بيشتر زنان مذهبي است هر جه سنشان بيشتر مي شود است؛
با اينكه در جواني كه بوشيدكي توصيه شرع است؛ قرص صورت باز مي كذارد و يا لباس و رفتار متيرج دارد؛ و در سالمندي كه شرعا روي و مويش هم مي تواند باز بماند؛ روي تنك مي كيرند

2- درمقطع دبستان و در محیط مدرسه که دائم صحبت از فوتبال و مسابقات ان است و بچه ها تحت تاثیر محیط قرار می گیرند چگونه آنها را توجیه کنیم؟

انها را تشویق به شرکت در ورزشهایی کنیم که سفارش شده است و یا ثبت نام در کلاسهایی که سفارش شده است.
بی تفاوت بودن نسبت به موفقیت آنها در ورزش مربوطه
آگاه کردن فرزندمان از اینکه بازی ذکر شده هدف خاصی را دنبال نمی کند علی رغم ورزشهای مفید مثل آی کی دو، که هدف دفاع شخصی و ... است ورزش فوتبال فقط رقابت ناسالم است .
علاقه فرزندمان به دنبال تقلید از پدر یا دائی یا عمو و یا جامعه است سعی کنیم که خود پدر و یا کسی که فرزندمان از او تقلید می کند را آگاه کنیم و کمتردر مورد ان در منزل صحبت کنیم

موضوع بازيها و سركرميهاي فرزندان
قبل از امر و نهي كردن
بايد آنها را به نمونه هاي صحيح و برتر مشغول و علاقمند نمود
با مشاركت خود والدين
ضمن اينكه ورزشهايي مانند فوتبال اكر جه به عنوان هدف و استمرار مردود هستند؛
اما شراب خوردن نيست كه اكر موردي در مدرسه يا جايي ساعتي دنبال توب دويدند خلاف باشد

3- دو فرزند پسر 9 و 17 ساله دارم که برای بازی ساعتها پشت کامپیوتر می نشینند چقدر در روز می توانند از کامپیوتر استفاده کنند؟ نحوه مدیریت فرزند برای استفاده از کامپیوتر، موبایل، تلوزیون و ... چگونه باشد؟

اگر صرفاً بازی کردن است روزی 1 ساعت بیشتر توصیه نمی شود ولی اگر کار با کامپیوتر است 2 تا 3 ساعت هم اشکالی ندارد و البته اگر فرزندمان بازی می کند می توانیم از آن به عنوان پاداش یا تنبیه استفاده کنیم مثلا اگر خوب رفتار کرد و وظیفه اش را در کارهایش انجام داد می تواند از کامپیوتر استفاده کند در غیر این صورت او را محروم کنیم.

بازهاي رايانه اي
مديريت بايد بشود
ضمن اينكه از بازيهاي بوج يا منفي اجتناب شود
اما بازيهايي هست كه سبب رشد علمي يا خلاقيت مي شود
آنها را تهيه و استفاده كنند و كاهي هم با آنها همبازي شوند

4- کودکی دارم 6 ساله که نمازها را به جا می آورد ولی احساس می کنم از روی تنبلی نمازها را با هم می خواند و می خواهد رفع تکلیف کند آیا با این رفتار او برخورد کنم؟ برای نماز صبح هر روز بیدار نمی شود آیا باید او را بیدار کنم؟

برای رسیدن به رفتار مورد نظر رفتارهایی که ابتدائی است را باید تقویت کنیم تا به هدف برسیم. می توانیم علت پنج وقت بودن نماز را به صورت داستانی ساده از حیات القلوب برای او بازگو کنیم.
آداب پنج وقت خواندن نماز را به جا آوریم و قبل از هر نماز دعای قبل از آماده شدن را بگذاریم تا در منزل حال و هوای نماز عصر و عشا مثل نماز ظهر و مغرب باشد. تشویق و جایزه دادن نیز کمک می کند

نمازخواندن براى شش ساله جنبه تمرين دارد؛
و نبايد به مثل مكلف سختكيري شود
فلذا جمع خواندن وو مانعي ندارد

5- با توجه به اینکه بچه بنده در پیش دبستانی با همکلاسی هایش هر روز روال جاریشان این است که غذای خود را به همدیگر می دهند و با توجه به اینکه غذای دیگران از نظر طیب بودن و شبهه ناک بودن ممکن است ایراد داشته باشد و از طرفی اگر قضیه کامل هم تبیین شود هم برای او جا نمی افتد و هم در ارتباط با اطرافیان دچار مشکل می شود آموزش در چه حدی به کودک داده شود؟ چگونه؟( با توجه به اینکه ایم مسئله را پیگیری کردیم و پس از آموزش این قضیه در مدرسه رفتار درستی از خودش نشان نداد)

در مورد طيبات خوردن كودكان
بايد اين امر التزامش را از والدين ببينند
و در فضاي مناسب معتقد شوند
و دليل التزام يا برهيزش را هم در فضاي خوب برايشان بكوييد

و تشويق براي واداشتن يا بازداشتن همسالانش نمايند
بطوريكه براى خودش جنين كاري را هنر و موجب تشويق بداند
يعني فرزند را بيشتاز قرار دهند كه مؤثر باشد
نه در صف مساوي يا متاخر كه منفعل باشد

6- چگونه در منزل با افراد خانواده صحبت کنم که اسمش غرزدن نباشد؟
غر نزن حرفت را با اراده و محکم بیان کن و سر حرفت بمان مثلا علی جان اتاقت را تمیز کن و اگر تمیز نکنی مجبور می شوم اجازه ندهم که بازی کنی. محکم و قاطع حرفمان را بزنیم و دیگر آن را تکرار نکنیم و اگر بچه به حرف گوش نکرد عملی را گفتیم انجام دهیم .اگر صحبتهای ما با اراده و محکم باشد و سر قول و حرفمان بمانیم نیاز به غر زدن نداریم.
راه دیگر:کارهای منزل را تقسیم کنیم در این صورت غر زدن معنی ندارد.

غرزدن
وقتي است كه در كلايه و نقص كويي خلاصه شود
والدين عاقل و بالغ هستند؛ احتناب كنند
سخنانشان را همراه با راه حل بكويند
و يا ادبيات دلسوزانه بيان كنند
و هم اينكه موضوع صحبتشان جيزي باشد كه در توانايي تغييرشان باشد
مطالب و صحبتهاي مثبت و جذاب بسيار است
مي توانند با مطالعه اطلاعاتشان را افزوده و بجاي حرفهاى معمولي و غرزدنها بكار برند

7- همسرم با بنده تفاهم کامل ندارد و ایشان همیشه خود را حق به جانب می دانند و متوجه این نیستند که همین رفتارهای ایشان باعث می شود فرزندان از مادر خانواده حساب نبرند و از طرفی این بی احترامی ها بعضی اوقات مادر خانواده را بی حوصله و بد اخلاق می کند.
هیچ زن و شوهری تفاهم کامل ندارند تفاوتها موجب کمال انسان می شود سعی کنیم حق انتخاب و تصمیم گیری به طرف مقابل بدهیم و بحث و بگو مگو را نزد بچه ها انجام ندهیم چون سوء استفاده می کنند یک اتاق در منزل مخصوص این کار قرار دهیم و در مقابل بچه ها صحبت نکنیم.
هر زمان که خواستید اشکالات شوهرتان را برای او بازگو کنید اول اشکالات خودتان را یادآوری کنید مثال: در فلان کاری که در فلان وقت انجام دادیم قبول دارم که انجام اینکار یا صحبت من اشتباه بود ولی شما هم این اشتباه را انجام دادید. اگر صادقانه گفتگو کنید و طوری بحث کنید که تعیین مقصر نباشد بلکه حل مشکل باشد مطمئن باشیدکه طرف مقابل (همسرتان) دیگر خودرا حق به جانب نمی داند چون شما دنبال مقصر هستید ایشان می خواهد از خودش دفاع کند و خود را حق به جانب می داند.

عدم تعادل رفتاري يكي از زوجين
هر طرف موفقيت خودش را به خوبي و درستي ديكران مشروط نكند و الا خودش هم ناقص است
و در اين موارد غير متعادل است كه هنر افراد و توانايي شخصيت آنها معلوم مي شود
با اين ديد با عدم تعادلها مواجه شده و با سعه صدر آنرا جبران نمايند

8- در مورد آرایش کردن دختر بچه ها در منزل چگونه باید برخورد کرد؟

دو حالت دارد یا صرفا تقلید کردن از مادر است که در این صورت می توانیم نسبت به آرایش او بی تفاوت باشیم و مثلا پدر به او بگوید فاطمه جان بدون آرایش زیباتری لبهای تو قشنگ است و نیازی به استفاده از آرایش نداری صورتت را پاک کن و بعد از پاک کردن صورت او را ببوسیم.
حالت دوم: برای جلب توجه و احساس کمبود این عمل را انجام می دهد که می توانیم با توانا کردن فرزندمان با کارهای هنری، ورزشهای سفارش شده و یا آموزشهای فوق برنامه کمبود ضعف او را جبران کنیم.

9- دو فرزند دارم پسرم 13 ساله و دخترم 12 ساله است و اینها مدام با هم دعوا می کنند حتی بر سر یک مسئله کوچک مثل غذا خوردن هم دعوا می کنند که به کتک می انجامد با این رفتار فرزندانم چگونه برخورد کنم؟

توجه داشتن به فرزند بزرگتر و مسئولیت دادن به ایشان مخصوصاً اگر در سن بلوغ باشد، خیلی از دعواهای خواهر و برادرها را کم می کند ما معمولاً به بچه های بزرگتر می گوییم که هوای فرزند کوچکتر را داشته باشنددر صورتیکه اگر به فرزند کوچکتر هم آموزش بدهیم که به خواهر یا برادر بزرگتر خود احترام بگذارد خیلی بیشتر موثر است و هم احترام به بزرگتر را یاد می گیرند.
سعی کنیم اگر خواستیم به هر کدام تذکر بدهیم این کار را در خلوت انجام بدهیم نه در جمع و از قضاوت کردن در مورد انها پرهیز کنیم و توجه و روابط صمیمی با فرزند بزرگتر برقرار کنیم.

10- پسر 11 ساله ای دارم چگونه به او کمک کنیم تا بفهمد از وقت هایش بهتر استفاده کند؟

فرزندانمان از رفتار ما تقلید می کنند اگر ساعتها پشت تلفن صحبت کنیم و یا مطالعه اندکی داشته باشیم و ... مسلما بچه ها ازرفتار ما تقلید می کنند .سعی کنیم در زندگی هم برای خودمان و هم برای فرزندانمان برنامه ریزی داشته باشیم و از فرصتهایمان در وهله اول خودمان به نحو احسن استفاده کنیم تا انها هم یاد بگیرند. چند ساعت در شبانه روز مطالعه می کنم؟ چند ساعت را به بطالت می گذرانم؟ پس اموزش استفاده درست از اوقات اول از خودمان شروع می شود و با برنامه ریزی کم کم در بچه ها صورت می پذیرد. برای تماشای تلوزیون و بازی کودکانمان ساعت قرار دهیم
کلاً سه دسته خانواده داریم خانواده مقتدر: در عین جذبه و تربیت در جای خود به کودکان حق تصمیم گیری می دهند ولی بچه ها را از راه دور کنترل می کنند. خانواده آسان گیر: بچه ها را رها می کنند به حال خود و بیشترین مشکل را برای آینده انها رقم می زنند. خانوداه سخت گیر: بسیار سخت گیرند و هیچ آزادی به کودکان نمی دهند حتی حق تصمیم گیری و همه چیز را پدر و مادر کنترل و تصمیم گیری می کنند.
سعی کنیم جزء خانواده های مقتدر باشیم
pejuhesh234

تاريخ عضويت: جمعه فبريه 11, 2011 1:09 pm

بازگشت به نیازهای تربیتی کودک

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: ClaudeBot و 0 مهمان

Aelaa.Net