ظروف طيب(گیاهی)

ظروف طيب(گیاهی)

پستتوسط najm152 » دوشنبه آگوست 22, 2011 9:05 am

هو الله العلى الأعلى

بسم الله الرحمان الرحيم


و الحمد لله رب العالمين
najm152
 
پست ها : 1997
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:26 am

مضرات و آلودگى هاى ظروف پلاستيكى

پستتوسط najm152 » پنج شنبه آگوست 16, 2012 2:11 am

مضرات و آلودگى هاى ظروف پلاستيكى

برخى از مضرات و آلودگى هاى ظروف پلاستيكى را كه در منابع و تحقيقات علمى به اثبات رسيده است در اينجا بصورت اجمال ذكر ميكنيم:
- بطور كلي پلاستيك ها پليمرهايي هستند كه از سنتز مواد اوليه اي به نام مونومر تهيه مي شوند. مونومرها موادي سمي و براي سلامت انسان مضر هستند. در حالي كه پليمرها خنثي هستند و مشكلي ندارند اما اشكال كاراينجاست كه معمولا"در فرآيند تهيه پليمرها مقداري مونومر باقي مي ماند براي همين در استفاده از پلاستيك ها به عنوان ظروف خطرناك است.

- استفاده نابجا از ظروف پلي اتيلن (پلاستيكي)موجب آزاد شدن مواد آلي و تركيبات شيميايي موجود در ديواره ظروف و ورود آنها به داخل مواد غذايي مي شود از جمله ماده اى بنام ديوكسين كه مصرف آن براي سلامتي مضر و سرطان زا است و حتى ممكن است سبب بروز مشكلات گوارشي و يا بدخيمي ها در افراد را نيز به دنبال داشته باشد.

- محققان انگليسي و آمريکايي تاثيرات ماده شيميايي بيس ‌فنول آ را مورد بررسي قرار دادند. آنها دريافتند، بالا بودن مقدار اين ماده در نمونه‌هاي ادرار با ابتلا به بيماري قلبي ارتباط دارد. محققان با بررسي هزار و 493 فرد 18 تا 74 ساله تاييد کردند که ماده شيميايي بيس‌ فنول آ در بروز بيماري ديابت و برخي انواع بيماري هاي کبدي نيز نقش دارد. اين ماده ميتواند رویDNA سلول‌ها اثر بگذارد و جهش ژنتیکی به وجود آورد که کنترل آن مشکل خواهد بود. این ماده سمی موجب بسیاری از ناهنجاری‌های غیرقابل جبران در بدن مي‌شود و بیماری‌های غیرقابل علاجی را به وجود مي‌آورد که بعضی از آنها عبارتند از: بلوغ زودرس و رشد بیش از اندازه سينه‌‌‌ها در دختران جوان، به وجود آمدن رفتارها و خلق و خوی جنس مخالف در شخص، تغییرات در عملکرد هورمون‌ها و کاهش ترشح هورمون تستوسترون، بزرگ شدن غده پروستات در مردان، کم شدن تعداد و کیفیت اسپرم مردان، تغییرات در فعالیت‌های سیستم ایمنی بدن، تغییرات خلق و خو و بروز تندخویی و پرخاشگری، همچنين زنان بارداری که در معرض دائم اين ماده قرار می‌‌گیرند، بیشتر صاحب فرزند پسری می‌‌شوند که دچار اختلالات تناسلی هستند.

- در ساخت ظروف پلاستيكى ماده اى بنام پلى استايرن وجود دارد كه اين ماده سمى و بسيار خطرناك است و سبب بروز بيماريهايى در سیستمهای عصبی، قلب و گوارش انسان و کم اشتهایی، عصبانیت و بروز بیماریهایی اعم از جهش در زنان باردار و بیماریهای ریوی و بتدریج موجب خستگی، بی‌خوابی، کم شدن پلاکت‌ها و گلوبین، غیرعادی شدن کروموزوم‌ها، شیوع انواع سرطان‌ها(سرطان کبد، ریه و پروستات) و انتقال مواد خطرناک از طریق ژن ها از نسلی به نسل دیگر خواهد شد.
تصوير
-انستیتو سرطان فرانسه نیزمیزان سرطان زایی ظروف پلاستیکی را از درجه 3 به درجه 2 کاهش داده یعنی آن ها را مواد به شدت خطرناک اعلام کرده است.
تصوير
- هنگام پخش غذاي نذري به‌ خصوص در ماه محرم و صفر، آبميوه و بستني ‌فروشي‌ها، ساندويچ فروشي‌ها، رستوران‌ها و حتي ادارات و دانشگاه‌ها نيز به ‌وفور از اين ظروف استفاده مي‌كنند.
تصوير
- نكته‌ای كه كارشناسان به تازگی نسبت به آن هشدار می‌دهند این است كه در ایران پلی‌اتیلن‌‌ها یا پی‌وی‌سی‌های استاندارد (food grade) برای بسته‌بندی مواد غذایی و بهداشتی تولید نمی‌شود و از نوع صنعتی این مواد، بدون توجه به مضراتشان، در صنایع غذایی و بهداشتی استفاده می‌شود. در شرایطی كه در تمام دنیا استفاده از پی‌وی‌سی‌ صنعتی برای مصارف غذایی و بسته‌بندی به طور كامل منسوخ شده است و حتی اخیرا برای لوازم منزل و اسباب‌بازی نیز این محدودیت در جهان به وجود آمده، به گفته كارشناسان، در ایران به ‌رغم نظارت وزارت بهداشت، همچنان به دلیل صرفه‌های اقتصادی، گروهی از تولیدكنندگان همچنان از موادی استفاده می‌كنند كه تاثیر آنها بر سلامت مردم در درازمدت آشكار می‌شود.

- اين در حالى است كه اغلب مردم از اين خطرات و موارد استفاده هر كدام از اين ظروف‌ بى‌اطلاع هستند و لازم است اطلاعات مربوط به موارد مجاز استفاده و ممنوعيت‌هاى آن به صورت اتيكت روى محصول درج شود.
سازمان غذا و داروي آمريكا شركت‌هاي توليد كننده مواد غذايي را ملزم به استفاده از پلاستيك‌هايي مي‌كند كه درجه خلوص بالاتري نسبت به پلاستيك‌هاي ديگر دارند و اصطلاحاً پلاستيك مواد غذايي ناميده مي‌شود.
تصوير
- به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا»، با وجود توصيه‌هاي مكرر كارشناسان و متخصصان بهداشت در خصوص زيان‌آوربودن استفاده از ظروف پلاستيكي يكبار مصرف، استفاده از اين ظروف امروزه، بسيار متداول شده است.

* يكبار مصرف‌هاي شفاف را براي خوراكي‌هاي سرد استفاده كنيد

يك كارشناس بهداشت مي‌گويد: در حال حاضر استفاده از ظروف يكبار مصرف به اندازه‌اي متداول شده است كه حداقل كاري كه مي‌توانيم انجام دهيم آن است كه استفاده صحيح را درباره اين موضوع به كار بگيريم.
الهه حسن‌پور بيان مي‌كند: ظروف يكبار مصرف بي‌رنگ و شفاف تنها براي غذاها و نوشيدني‌هاي سرد مناسب است و نبايد مواد خوراكي داغ در آن‌ها ريخته شود.
وي اظهار داشت: به سبب آنكه در ساخت بعضي از ظروف موادي به كار مي‌رود كه اگر آب جوش يا غذاي داغ در آن ريخته شود، مواد شيميايي آزاد و در خوراكي حل مي‌شود كه منجر به بروز سرطان‌هاي خاص مي‌شود.
اين كارشناس بهداشت ادامه مي‌دهد: در هنگام استفاده از ظروف رنگي بايد احتياط بيشتري شود زيرا جنس ظروف طوري است كه توانايي رنگ را ندارد و با تماس با آب و غذاي چاق رنگ موجود حل مي‌شود و يك لايه از آن وارد غذا مي‌شود.
تصوير
حسن‌پور در خصوص جنس بطري‌هاي آب تصريح كرد: معمولاً جنس بطري‌هاي آب از pvc است و اگر آب بيش از 6 ماه در اين بطري‌ها قرار گيرد، آلوده مي‌شود.
وي افزود: براي نگهداري لبنيات نيز نبايد از ظروف پلاستيكي يكبار مصرف استفاده شود و يكي از مشخصه‌هاي ظروف نامرغوب، مواد بازيافتي تيره و كدر هستند.
اين كارشناس بهداشت اضافه كرد: در حال حاضر ظروف يكبار مصرفي كه تجزيه‌پذير و گياهي هستند و بر پايه نشاسته سيب‌زميني و ذرت است، مضرات ظروف يكبار مصرف بازيافتي را ندارد و نيز قابل تجزيه در محيط هستند.
تصوير
* يك بار مصرف‌هايي كه اسباب‌بازي مي‌شوند!
ظروف پلاستيكي موسوم به (pepe) به سبب اينكه از منابع نفتي توليد مي‌شوند، سال‌هاي طولاني در خاك باقي مانده و جذب نمي‌شوند،
البته بايد ظروف (pet) مانند بطري‌هاي آب معدني، نوشابه و دوغ را از اين ظروف جدا كرد، زيرا اين بطري‌ها به‌علت ضخامت قابل قبولي كه دارند، بازيافت مي‌شوند، خوشبختانه تكنولوژي بازيافت ظروف (pet) در كشور راه‌اندازي شده است به ‌طوري كه هم‌اكنون در مشهد اين ظروف در مرحله بازيافت به شكل لايه‌هاي چيپس درآمده و براي ساخت وسايل مختلف مانند كليد برق و اسباب‌بازي به چين صادر مي‌شوند، اين درحالي است كه پلاستيك سبك و نازك به هيچ وجه و در هيچ كجاي دنيا قابل بازيافت نيست و پس از مصرف به‌ عنوان زباله وارد خاك مي‌شود.

*118 نوع بيماري از طريق ظروف يكبار مصرف به انسان منتقل مي‌شود
يك پزشك عمومي مي‌گويد: استفاده از ظروف يك بار مصرف بيش از 118 نوع بيماري را به مصرف‌كنندگان منتقل مي‌كند.
حميد عليزاده ادامه مي‌دهد: استفاده از ظروف پلاستيكي و يكبار مصرف براي نگهداشتن مايعات داغ و غذاهاي گرم بسيار مضر است و عوارض جبران ناپذيري را براي انسان به همراه دارد.
وي بيان مي‌كند: زماني‌كه چاي و آب داغ، قهوه و غذاهاي گرم در ظروف يكبار مصرف ريخته مي‌شود از اين نوع ظروف مواد شيميايي سمي منتشر و در مايعات حل مي‌شود و سبب بروز بيماري‌هايي همچون سرطان‌هاي ريه، كبد و پروستات مي‌شود.
اين پزشك عمومي مي‌افزايد: در صورت نياز مي‌توان از ظروف يكبار مصرف گياهي بجاي ظروف يكبار مصرف پلاستيكي استفاده كرد تا از عوارض اين ظروف در امان بمانيم.
تصويرتصوير
*از ظروف يكبارمصرف گياهي استفاده كنيد
عليزاده تأكيد مي‌كند: استفاده مكرر و نادرست از ظروف يكبار مصرف خطرات جدى به دنبال دارد و متاسفانه برخى از اين ظروف در دماى بالا منجر به بروز سرطان در افراد مى‌شود و نيز با ريختن غذاى داغ و چرب در آنها، محيط خوبى براى رشد انواع ميكروب‌ها به وجود مي‌آيد.
وي ادامه مي‌دهد: بايد براي مردم روشن شود كه ظروف يكبار مصرف براى يكبار استفاده ساخته شده‌اند زيرا در صورت تكرار، شيارهاى بسيار كوچكى كه قابل رويت هم نيستند در اين ظروف به وجود مى‌آيد كه علاوه بر مستعد كردن شخص به عفونت‌هاى دستگاه گوارش به علت آزاد كردن مولكول‌هاى آلى و صنعتى به داخل آب يا غذا، انسان را در معرض انواع سرطان قرار مى‌دهند.
تصوير
* بطري‌هاي آب يكبار مصرف يخ‌زده باعث بروز سرطان مي‌شوند
اين پزشك عمومي بيان مي‌كند: پلي‌استايرن در ليوان‌هاي آب، كارد، چنگال،قاشق و ظروف غذايي مورد استفاده قرار مي‌گيرند و معمولا در رستوران‌ها ظروفي كه به صورت فوم هستند، نوعي پلي‌استايرن است كه در ساخت آنها از گاز هگزان استفاده مي‌شود.
عليزاده اضافه مي‌كند: اين گاز در دماي 160 درجه آزاد مي‌شود و با توجه به اينكه دماي غذاي داخل ظرف 200 درجه است، اين گاز همراه با غذا به بدن انسان انتقال پيدا مي‌كند و عوارضي مانند سر درد را به دنبال دارد.
وي يادآور مي‌شود: بسياري از بطري‌هاي يكبار مصرف آب به صورت يخ‌زده هستند و هنگامي كه يخ درون ظروف يكبارمصرف آب مي‌شود از جداره بطري مواد سرطان‌زا به درون آب آزاد مي‌شود كه عوارض جدي را به دنبال دارد.
عليزاده عنوان مي‌كند: ظروف پلي‌استايرني شفاف براي نوشيدني‌هاي سرد ساخته شده‌اند و ريختن مواد داغ مانند چايي و قهوه در آنها خطرناك است.

*ظروف يكبار مصرف را داخل ماكروويو قرار ندهيد
عليزاده عنوان مي‌كند: مواد غذايي داغ در ظروف يكبار مصرف با رنگ روشن و شيشه‌اي به علت ضعيف بودنشان موجب آزادشدن مونومرها مي‌شود و نيز ضرر ظروف يك‌بار مصرف پلي‌استايرن در هنگام مصرف مواد نوشيدني اسيدي و چرب مانند نوشابه و كاكائو، بسيار بيشتر از مصرف چاي داغ است.
تصويرتصوير
وي ادامه مي‌دهد: ظروف پلاستيكي يكبار مصرف را نبايد داخل ماكروويو قرار داد به خصوص در غذاهاي حاوي روغن و چربي زيرا گرما و پلاستيك و روغن با هم تركيب مي‌شوند و در نتيجه سم ديوكسين توليد مي‌شود.
اين پزشك عمومي بيان مي‌كند: در كل استفاده از ظروف يكبار مصرف خطر ابتلا به سرطان كبد را افزايش مي‌دهد و اين ظروف علاوه بر سمي‌بودن به سبب آزادكردن ماده "مونومر استايرن" باعث ايجاد سرطان كبد مي‌شوند.
عليزاده مي‌افزايد: در ظروف پلاستيكي يكبار مصرف ماده‌اي سمي بنام ديوكسين آزاد مي‌شود كه خطر بروز سرطان به خصوص سرطان سينه را در زنان افزايش مي‌دهد و استفاده دراز مدت از اين ظروف به طور قطع سبب مشكلات گوارشي، خستگي و ناراحتي اعصاب مي‌شود.

*توصيه‌هاي وزارت بهداشت درباره ظروف يكبار مصرف:
بنابر اعلام وزارت بهداشت، استفاده از ليوان‌هاي يك بار مصرف از جنس پلي‌استرن كه بي‌رنگ و شفاف هستند، براي نوشيدني‌هاي داغ مانند قهوه و چاي مجاز نيست و سبب ايجاد عوارض مختلفي در انسان مي‌شود.
تصوير
همچنين ظروف يك بار مصرف فرم‌دار سفيد‌رنگ كه از جنس پلي‌استرن هستند نبايد براي مواد غذايي خيلي داغ همچون پيتزا با دماي 140 درجه سانتي‌گراد استفاده شوند زيرا استفاده نا بجا از ظروف پلي‌اتيلن مي‌تواند موجب آزادشدن مواد آلي و تركيبات شيميايي موجود در ديواره ظروف و ورود آنها به داخل مواد غذايي شود كه مصرف آنها براي سلامتي مضر است.
در ساخت ظروف يك بار مصرف، به‌ منظور جلوگيري از شكنندگي ظروف، از مواد پلاستي لايزر كه داراي پايه ‌‌فنون‌ها هستند، استفاده مي‌شود. اگر درون اين ظروف آب جوش يا غذاي داغ مانند آش ريخته شود، اين مواد حل شده وارد بدن مي‌شود كه به سبب داشتن تركيبات خاص منجر به بروز سرطان‌هاي مختلف مي‌شود.
اين خاصيت به خصوص در مورد ظروف يك بار مصرف شفاف كه درصد بالاتري از مواد سرطان‌زا را دارا هستند و در جامعه كاربرد بيشتري هم دارند، بسيار حائز اهميت است.
كارشناسان وزارت بهداشت توصيه مي‌كنند از نگهداري غذاهاي داغ و چرب در ظروف پلاستيكي اجتناب كنيد، زيرا بر اثر نفوذ غذاها به خصوص روغن‌ها، سطوح اين ظروف به محيطي مناسب براي رشد انواع ميكروب‌ها تبديل مي‌شود كه اين خود مي‌تواند موجب آلودگي غذاها شود.

والحمد لله رب العالمين
najm152
 
پست ها : 1997
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:26 am

ظروف طيب(گیاهی)

پستتوسط najm152 » جمعه آگوست 24, 2012 5:20 pm

.ظروف طيب( گياهى)

با توجه به تبليغات و اطلاع رسانى هاى انجام شده در سطح جوامع مختلف در خصوص استفاده از ظروف طبيعى؛ سطح آگاهى عموم مردم نسبت به محاسن اين ظروف و از طرفى نسبت به مضرات و مشكلات ناشى از استفاده ظروف پلاستيكى افزايش چشمگيرى پيدا كرده فلذا اقبال و گرايش عموم مردم جهان به استفاده از ظروف پاك و طيب روز به روز در حال افزايش مى باشد.
در تهيه و ساخت ظروف طبيعى؛ در كشورهاى پيشرفته جهان از چوب و مواد خوراكى مختلفى مانند سيب زمينى و سبوس غلات استفاده ميشود.
ساخت و توليد ظروف طبيعى مدت زيادى نيست كه در كشور شروع شده است فلذا جاى دارد كه در اين خصوص تلاش و كوشش مضاعفى از طرف دستگاه هاى زيربط انجام شود تا سطح آگاهى و آشنايى مردم نبست به محاسن اين ظروف بالا برود.
تصوير
در راستاى اين معرفى و آشنايى در ذيل به بيان برخى گزارشات در اين خصوص خواهيم پرداخت:

- توليد پلاستيک از پوست پرتقال:
دانشمندان امريکايي توانسته اند به وسيله پوست پرتقال و دي اکسيدکربن ، يک نوع پلاستيک جديد بسازند؛ اين شيوه در آينده ممکن است جايگزين استفاده از نفت به عنوان ماده اصلي براي توليد مواد پلاستيکي شود.پژوهشگران دانشگاه کورنل با ترکيب دي اکسيدکربن که عمده ترين گاز گلخانه اي است و يک نوع روغن موجود در پوست پرتقال يک پليمر تازه ساخته اند. ليمونين يک نوع ترکيب کربني است که 95 درصد روغن موجود در پوست پرتقال را تشکيل مي دهد و از آن براي خوشبو کردن مواد پاک کننده استفاده مي شود.
جفري کوتس ، استاد شيمي در دانشگاه کورنل در ايتاليا در ايالت نيويورک امريکا و همکارانش از يکي از مشتقات اين روغن به نام اکسيد ليمونين به عنوان يکي از مصالح توليد پليمر استفاده کردند.
تصوير
محققان از يک کمکي يا کاتاليزور استفاده کردند تا اکسيد ليمونين را وادار کنند طي فعل و انفعالي شيميايي با دي اکسيدکربن ، پليمر تازه اي به نام «کربنات پلي ليمونين» تشکيل دهد.
منبع قابل تجديد اين پليمر داراي بسياري از خصوصيات پلي استيدين است که در بسياري از محصولات پلاستيکي يک بار مصرف استفاده مي شود.
پروفسور کوتس گفت: تقريبا تمامي پلاستيک هاي موجود، از پلي استيرين در لباس گرفته تا پلاستيک هايي که براي بسته بندي مواد غذايي و محصولات الکترونيکي استفاده مي شود، با استفاده از نفت ، به عنوان يک ماده اصلي تشکيل دهنده ، ساخته شده است.
اگر بتوان مصرف نفت را کنار گذاشت و در عوض از منابع فراوان ، قابل تجديد و ارزان استفاده کرد، در آن صورت بايد درباره آن تحقيق کنيم. نکته هيجان انگيز در مورد اين مطالعه اين است که ما با استفاده از منابع کاملا قابل تجديد قادريم پلاستيکي با کيفيت خيلي خوب بسازيم. تيم تحقيقاتي کوتس علاقه مند است از دي اکسيدکربن نيز به عنوان جايگزيني براي مصالح سازنده پليمرها استفاده کند. اين گاز را مي توان جدا کرده و از آن براي توليد پلاستيک هايي مانند اکسيد پلي ليمونين استفاده کرد.

*توليد ظروف یکبار مصرف گیاهی در ایران*
ایران صدا: "براساس آمار در حال حاضر سالانه 10 میلیون تن پلاستیک در صنایع بسته ‌بندی استفاده میشوند.
موادی که تجزیه آنها در خاک بین 300 تا 500 سال طول میکشد. این بدان معناست که با وجود هشدار‌های مختلف کارشناسان، یکبار مصرف ‌ها چنان جایگاهی پیدا کرده ‌اند که استفاده از آنها گریز ‌ناپذیر است. پس چاره چیست؟ استفاده از پلاستیک های گیاهی پاسخی است که دانشمندان به این سؤال میدهند.
گروه دانش و فناوری دکتر امید‌ رضا هاشمی، مجری تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی در ایران در این زمینه می ‌گوید: ما پس از 4 سال مطالعه و تحقیق به این فناوری دست یافتیم و علاوه بر فرمولاسیون ترکیبات و مواد لازم، ماشین آلات و تجهیزات مورد استفاده در این بخش را نیز خودمان طراحی کرده ‌ایم و در نهایت بهمن ماه سال گذشته واحد تولید یکبار مصرف‌ های گیاهی با حضور وزیر بهداشت افتتاح شد.
به ‌طور معمول در کشور‌های صاحب فناوری تولید پلیمر‌های گیاهی از نشاسته ذرت، سیب ‌زمینی و گندم برای این منظور استفاده می‌ شود. نشاسته به‌ طور طبیعی یک پلیمر گیاهی ضعیف است که خاصیت هیدروفیلی دارد.
پس اولین مرحله تولید یک پلیمر قوی از بین بردن این خاصیت است: افزودن اسید‌های چرب گیاهی چون استاریک اسید و اولئیک اسید باعث می ‌شود تغییراتی در ترکیب اولیه به وجود‌ آید و با تشکیل گروه استری با زنجیره طویل کربنی، خاصیت آب‌ گریزی ایجاد شود.
دکتر هاشمی در مورد خصوصیات ظاهری پلیمرهای‌ گیاهی می‌ گوید: در استفاده از این پلاستیک‌ ها هیچ محدودیتی وجود ندارد و تمام انواع ظروفی که با پلاستیک‌ های معمول ساخته می ‌شود با پلیمر‌های گیاهی هم قابل تولید است، ضمن اینکه پلیمر‌های گیاهی از انعطاف ‌پذیری بیشتری برخوردارند، در مایکروفر قابل استفاده ‌اند، بر خلاف پلی‌ استایرن که استفاده از آن در دمای بالاتر از 65 درجه مجاز نیست، دمای 90 تا 100 درجه سانتی‌ گراد را به راحتی تحمل می ‌کنند.
وی دیگر خصوصیات مثبت پلیمر‌های گیاهی را اینچنین توصیف می ‌کند: تجزیه این پلیمر‌ها در خاک حداکثر 3 تا 6 ماه طول می ‌کشد که بستگی به دما، رطوبت و فشار خاک دارد که میکرو ارگانیسم ‌های موجود در خاک را تحت ‌تاثیر قرار می ‌دهند. علاوه بر حفظ محیط زیست، حفظ سلامت انسان‌ ها هنگام استفاده از این ظروف اهمیت ویژه ‌ای دارد و از آنجایی که این پلیمر‌ها منشا گیاهی و طبیعی دارند، هیچ ماده سمی و مضری از آنها آزاد نمی ‌شود.
در حال ‌حاضر در آ مریکا تمام رستوران‌ های زنجیره‌ ای معروف از ظروف بسته ‌بندی گیاهی استفاده می‌ کنند. بخش عمده کشورهای اروپایی نیز ظروف یکبار مصرف گیاهی را جایگزین ظروف بسته بندی حاصل از مشتقات نفتی کرده‌ اند. در کشور ما حدود 15 درصد تولید ظروف یکبار مصرف را پلیمر‌های گیاهی پوشش می ‌دهند و امید می‌رود تا پایان سال 87 این رقم به 50 درصد برسد.
اما ظروف یکبار مصرف تنها کاربرد پلیمر‌های گیاهی نیست. امروزه دیگر محدودیتی برای نوع کالا وجود ندارد و با پلیمرهای گیاهی انواع قطعات ساخته می ‌شود؛ به ‌طوری که در اروپا آنقدر در این زمینه تنوع ایجاد کردند که حتی قطعه‌ای که برای کاشت توپ گلف در زمین قرار می ‌دهند، دیگر بیرون نمی ‌آورند بلکه خودش در زمین می ‌پوسد.
دکتر هاشمی با بیان این مطلب، ادامه می ‌دهد: مثال دیگر کیسه‌ های پلاستیکی بیمارستانی است که دفن آنها آلودگی‌ زاست؛ چرا که در بیمارستان ‌ها مهم ‌ترین منبع آلودگی کیسه ‌های پلاستیکی است که جهت انتقال لباس‌ های بیماران و پزشکان به بخش لباسشویی بیمارستان استفاده می ‌شود.
در حال حاضر این نایلون ‌ها را با استفاده از پلیمرهای گیاهی تولید می‌ کنند و کیسه ‌ها را به همراه لباس داخل لباسشویی قرار می ‌دهند. این کیسه ‌ها بعد از مدت 10 تا 20 دقیقه در آب حل می‌ شوند."
تصوير
تصويرتصوير

ظروفي كه خوردني‌ هستند:
ظروف يكبار مصرف گياهي كه اين روزها بسيار تبليغ مي‌شود، از نشاسته ذرت و گندم تهيه مي‌شوند، اگر چه كمي گران‌تر از ظروف يكبار مصرف پلاستيكي هستند، اما نه ‌تنها مواد سمي و شيميايي ندارند بلكه طي چندين ماه در خاك تجزيه شده و حتي قابل خوردن هستند.در حال حاضر ايران يكي از 5 كشور اول دنيا در استفاده از ظروف يكبار مصرف است، به‌طوري كه فقط در سال 1384 مقدار 570 هزار تن ظروف يك‌بار مصرف در كشور استفاده شده، اين در حالي است كه تقريباً 100 درصد اين ظروف پلاستيكي هستند و مي‌توان اذعان كرد كه ظروف گياهي نتوانسته‌اند حتي يك درصد مصرف مردم را هم به خود اختصاص دهند كه البته مي توان اين مسئله را به سبب گرانقيمت ‌بودن اين ظروف نسبت به ظروف پلاستيكي دانست.
تصوير
najm152
 
پست ها : 1997
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:26 am

قیمت عرضه

پستتوسط najm152 » جمعه آگوست 24, 2012 5:26 pm

قيمت ظروف پلاستيكى كه بيشترين مصرف را در بين عموم مردم دارند در شهرهاى جنوبى كشور مانند شهرستان شيراز(در تابستان 1391) بشرح ذيل است:
ظرف پلاستیکی ساده، مخصوص چلو خورش: 75 تا 80 تومان
ظرف پلى استايرن مخصوص چلو خورش: 65 تا 70 تومان
كاسه پلاستیکی درب دار مخصوص براى مواد غذايى مثل آش و غيره: 75 تا 80 تومان
كاسه پلاستیکی ساده، مخصوص براى مواد غذايى مثل آش و غيره: 40 تا 50 تومان
ليوان پلاستیکی آب: هر عدد 20 تا 25 تومان

اين ظروف بصورت توليد سالم و گياهى هم در بازار به وفور عرضه ميشوند:
ظرف كَياهى، مخصوص چلو خورش: 320 تا 350 تومان
كاسه كَياهى، مخصوص براى مواد غذايى مثل آش و غيره: 170 تا 200 تومان
ليوان(كَياهى) آب: 90 تا 110 تومان


تذكر: ناگفته نماند كه ظروف گياهى بسته به جنس مواد تشكيل دهنده آن قيمتش نيز متفاوت ميباشد و اين قيمت ها مربوط به نوع جنس موجود در بازار شهرستان شيراز ميباشد.


و الحمد لله رب العالمين
najm152
 
پست ها : 1997
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:26 am


بازگشت به بازارچه طيبات ابزار و وسايل


cron
Aelaa.Net