محصولات آرایشی و بهداشتی طبیعی و پاک: صابون، شامپو، کرم و...

محصولات آرایشی و بهداشتی طبیعی و پاک: صابون، شامپو، کرم و...

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه ژانويه 10, 2022 11:52 pm

بسم الله الرحمان الرحیم
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

لزوم توجه به لوازم آرایشی و بهداشتی طبیعی و پاک

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه ژانويه 11, 2022 12:04 am

لزوم توجه به لوازم آرایشی و بهداشتی طبیعی و پاک


قال الله تعالی فی القرآن الحکیم: وَيُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّباتِ وَيُحَرِّمُ عَلَيهِمُ الخَبائِثَ


در کلام وحی قرآن کریم، خداوند دانای حکیم؛ تنها طیبات را بر اهل ایمان حلال فرموده و روا داشته است؛ آنچه طیب نیست؛ چه ذاتش چه روش تهیه اش؛ روا نیست که اهل حق آن را مصرف کنند؛ و آنچه برای سلامت شخص مضر است، به لحاظ نتیجه غیر طیبش؛ بر ایمانیان منع شده است؛ همچنان که پلیدی ها را بر آنها حرام فرموده است.

تصور می شود که جذب مود غذایی تنها از طریق سیستم گوارش امکان پذیر است و سپس وارد خون می شود
اما پوست بزرگترین ارگان در بدن است و علاوه بر مواد مفید برای بدن، مواد مضر را هم جذب می‌کند. بنابراین ما از طریق پوست هم تغذیه می شویم.
بسیاری از مواد آرایشی و بهداشتی شیمیایی که هر روز استفاده می‌کنید، حاوی مواد مضر شیمیایی هستند. وقتی ماده ای را به پوستتان می‌مالید، ممکن است تا 60 درصد مواد شیمیایی آن از طریق پوست به خون راه پیدا کنند. استفاده روزانه از مواد آرایشی گیاهی احتمال آسیب و ابتلا به عوارض جانبی مواد شیمیایی به کار رفته در مواد آرایشی را کاهش می‌دهد. به تمام موادی که هر به پوستتان می‌زنید فکر کنید. مواد آرایشی، عطر، مرطوب کننده، صابون، دئودورانت و غیره. بسیاری از خانم‌ها و آقایان در روز تا ده ماده مختلف به پوستشان می‌زنند و این مواد ممکن است حاوی مواد شیمیایی خطرناک باشند.

در تولید لوازم آرایشی شیمیایی علاوه بر مواد اولیه حیوانی که گفته شد، از مواد پتروشیمی هم به طور گسترده استفاده می‌شود. استفاده از محصولات آرایشی گیاهی یعنی کاهش استفاده از مواد وابسته به نفت. این کار با توجه به میزان مصرف محصولات آرایشی به اندازه بازیافت و کاهش دور ریز اهمیت دارد. هر روز از محصولاتی استفاده می‌کنیم که وقتی دور انداخته می شوند، برای محیط زیست ضررهای زیادی دارند. با محافظت از پوست و بدنمان در واقع از محیط زیست هم محافظت می‌کنیم. یک بازی برد برد برای انسان و طبیعت.

تحقیقات زیادی نشان داده است که مواد شیمیایی به کار رفته در مواد آرایشی باعث بروز نقص‌هایی هنگام زایمان می‌شوند. همچنین مادرانی که در هنگام بارداری از مواد آرایشی شمیایی زیاد استفاده کردند، فرزندانشان مشکلات رفتاری بیشتری داشتند.

Image

در این مقاله ابتدا به مضرات و آسیب های مواد آرایشی بهداشتی شیمیایی در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سلامتی ووو می پردازیم و سپس محصولاتی که با عنوان گیاهی و ارگانیک عرضه می شوند را بررسی می کنم و در پایان نمونه محصولات طبیعی و سالم را معرفی می نماییم:
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

اسراف و مضرات استفاده از لوازم آرایشی در ابعاد مختلف

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه ژانويه 11, 2022 12:05 am

اسراف و مضرات استفاده از لوازم آرایشی در ابعاد مختلف


اسراف و مضرات اقتصادي از مصرف لوازم آرایشی

رئیس سازمان غذا و دارو: سرانه مصرف لوازم آرایشی در ایران ۲.۵ برابر میانگین جهانی است
قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی به کشور دو آسیب جدی به همراه دارد؛ یکی آسیبی است که به سلامت مردم وارد می شود زیرا بسیاری از این کرم ها و محصولات روی پوست استفاده می شود و آلاینده های میکروبی و ویروسی و نیز فلزات سنگین آن سریع جذب خون می شوند و می توان خطرآفرین باشند و دوم اینکه از نظر اقتصادی ضربه بزرگی به کشور وارد می کند.

به طور کلی ۴.۵ درصد هزینه خانواده های ایرانی صرف لوازم آرایشی و بهداشتی می شود در حالی که در متوسط جهانی آن ۲.۶ درصد هزینه خانوار برای لوازم آرایشی و بهداشتی است

خانم‌های ایرانی بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان در سال برای خرید لوازم آرایش هزینه می‌کنند
بر اساس آمار‌های جهانی، ایران هفتمین کشور مصرف‌کننده لوازم آرایش در دنیا و دومین کشور خاورمیانه پس از عربستان سعودی است. ارزش سالیانه تجارت این لوازم در ایران، یک میلیارد دلار به صورت واردات و ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار به شکل قاچاق است.

دکتر بهروز جنت، مدیرکل نظارت بر مواد آرایشی، بهداشتی و خوراکی سازمان غذا و دارو می گوید: ما مسئول انتشار آمار سرانه مصرف مواد آرایشی و بهداشتی در کشور نیستیم و باید برای به دست آوردن آمار دقیق سراغ سازمان گمرک به عنوان مرجع واردات و وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان مرجع تولید و حتی انجمن تولیدکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی رفت.
آمارها چه می‌گویند؟

آمار اول:
نزدیک ترین آماری که از سال ۲۰۱۵ وجود دارد، مربوط به سایت مجله «Beauty world middle East» است که دفتری در امارات متحده عربی دارد. این سایت می گوید ایران دومین رکورددار مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی در خاورمیانه و هفتمین کشور رکورددار در این زمینه در سطح جهان است. تخمین این سایت از بازار لوازم آرایشی و بهداشتی کشور ایران، ۳.۶۸ میلیارد دلار معادل ۱۲ هزار و ۶۹۶ میلیارد تومان است. به تعبیر این مجله اینترنتی، زنان ایرانی ۳۰ درصد از درآمد قابل تصرف خود را خرج محصولات زیبایی می کنند و مصرف‌کنندگان محصولات زیبایی در ایران، سالانه ۲۳ بطری عطر می خرند.

آمار دوم:
بر اساس گزارش یورومونیتور نیز کل مصرف فرآورده های آرایشی در خاورمیانه در سال ۲۰۰۸ حدود ۷.۲ میلیارد دلار بوده است که در میان کشورهای منطقه، ایران با ۲.۱ میلیارد دلار با فاصله کمی از عربستان (۲/۲ میلیارد دلار) و در رده هفتم دنیا قرار دارد. براساس گزارشی که مرکز تحقیقات بهارات مستقر در لندن نیز ارائه کرده، رشد سالانه مصرف فرآورده های آرایشی در عربستان ۱۱ و در ایران ۱۲ درصد است. به گزارش صداوسیما براساس آمار مرکز آمار، متوسط هزینه سالانه هر خانوار شهری روستایی به قیمت جاری در سال ۹۰ به ترتیب بیش از۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و هشت میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و برای کل کشور ۱۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان برآورد شده است. با توجه به اینکه متوسط هزینه سالانه هر خانوار شهری و روستایی و کل کشور به قیمت جاری در سال ۹۰ برای خرید لوازم آرایشی به ترتیب ۳۲۸ هزار تومان و ۲۵۸ هزار تومان و ۳۰۹ هزار تومان برآورد شده، به این ترتیب هر خانواده ایرانی به طور متوسط در سال ۹۰ حدود ۲.۵ درصد از هزینه هایش را صرف خرید فرآورده های آرایشی کرده است.

آمار سوم:
در کنار این آمار، آماری را نیز ایرنا اعلام کرده است. ایرنا می گوید فقط در نیمه اول سال ۹۴، به میزان ۵۹ میلیون دلار معادل ۲۰۳ میلیارد تومان، محصول آرایشی و بهداشتی وارد کشورمان شده است.

آمار چهارم:
"علاوه بر این در سال گذشته۳۵۰ میلیون دلار از بازار آرایشی و بهداشتی در کشور ما تولید داخل بوده و ۳۵۰ میلیون دلار نیز واردات رسمی به کشور انجام می‌شود. با این حال نزدیک به یک میلیارد دلار هم لوازم آرایشی قاچاق در این بازار وجود دارد. به این ترتیب حجم بازار محصولات آرایشی و بهداشتی کشورمان، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار معادل ۵۸۰۰ میلیارد تومان بوده است."

آمار پنجم:
محمد جواد فرزانه، رییس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم آرایشی و بهداشتی مشهد نیز در گفتگو با مهر ضمن اشاره به اينكه حدود ۷۰ درصد از لوازم آرایشی و بهداشتی موجود در بازار ایران وارداتی است،، بیان می کند: «اکثر لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق از طریق گمرکات رسمی کشور وارد می‌شوند.»


افزایش ۲۲ درصدی سهم هزینه لوازم آرایشی خانوار در عرض ۴ سال
سیدحسین پیمان، کارشناس ارشد آمار که تحقیقی میدانی در زمینه مصرف لوازم آرایشی انجام داده می‌گوید: «در سال ۱۳۸۹، متوسط هزينه در كالاهاي آرايشي ذكر شده هر زن ۱۵ ساله به بالا خانوار شهری، ۴۶۶۰ تومان بوده است كه اين رقم در سال ۱۳۹۳ به ۱۰ هزار و ۸۸۷ تومان افزايش يافته است.

همچنين نسبت اين هزينه به هزينه سرانه كل هر فرد خانوار از ۸/۱ درصد در سال ۱۳۸۹ به ميزان ۲/۲ درصد در سال ۱۳۹۳ افزايش يافته است.» به این ترتیب مشاهده می شود که نسبت هزينه مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی به هزينه سرانه كل هر فرد خانوار طی سال های ۸۹ تا ۹۳ به میزان ۲۲ درصد افزایش یافته است.

کدام گروه سنی برای لوازم خدمات بهداشتی و آرایشی بیشتر خرج می کنند؟
بر اساس پژوهش سیدحسین پیمان و همکاران او، بیشترین هزینه مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی به میزان ۱۴ هزار و ۵۴۷ تومان متعلق به گروه سنی «۱۹-۲۴» سال است. در کمال تعجب و حیرت، باید بگوییم که دومین رده سنی پرمصرف لوازم آرایشی و بهداشتی، گروه سنی «۱۵-۲۴» سال است که متوسط هزینه او برای خرید چنین کالا و خدماتی ۱۴ هزار و ۴۷۱ تومان است. گروه سنی بعدی پرمصرف، گروه سنی «۱۵-۱۸» سال است که ۱۳ هزار و ۴۰۴ تومان از درآمد خود را هزینه خرید کالاها و خدمات آرایشی و بهداشتی می کند.


هزینه آرایش ایرانی‌ها بیشتر از درآمد سینمای بالیوود

اگر بخواهیم با استناد به آمار پردرآمدترین بیزنس‌های ایران را شناسایی کنیم باید بگوییم فرهنگ، سینما و کتاب در ایران هیچ جایگاهی ندارند و در مقابل جراحان زیبایی و تاجران لوازم آرایش در کشور ما درآمدهای خیره‌کننده‌ای دارند.

براساس اعلام بانک مرکزی مردم ایران در‌ سال ٩٤ تنها ٢‌ درصد از درآمد خود را به تفریح و امور فرهنگی اختصاص داده‌اند. اگر متوسط درآمد سالانه خانوار ایرانی در‌ سال ٩٤ را مطابق با اعلام بانک مرکزی و مرکز آمار ایران حدود ٢٧‌ میلیون تومان در نظر بگیریم، یک خانواده ایرانی به‌طور میانگین در‌ سال ٥٤٠‌ هزار تومان برای امور فرهنگی و تفریح خود هزینه کرده است که اگر این رقم را به جامعه آماری ٤ نفره برای هر خانوار، تقسیم کنیم، هر ایرانی به صورت میانگین سالانه ١٣٥‌ هزار تومان برای امور فرهنگی و تفریح خود هزینه کرده است. اگر بخواهیم این رقم را با سرانه ٤٢٠‌ هزار تومانی لوازم آرایش در ایران مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم ایرانی‌ها بیشتر از ٣ برابر تفریح و امور فرهنگی برای آرایش خود هزینه می‌کنند.

همچنین اگر بخواهیم سهم ٠.٣‌ درصدی ایرانی‌ها از بازار بین‌المللی جراحی پلاستیک را با سهم ٠.١‌ درصدی مردم کشور از بازار جهانی کتاب در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم ایرانی‌ها برای ظاهرشان نسبت به مطالعه کتاب ٣ برابر سهم بیشتری از بازارهای جهانی به دست آورده‌اند و اگر بخواهیم سهم ٢.١‌ میلیارد دلاری ایرانی‌ها از بازار لوازم آرایش را در نظر بگیریم می‌توان نتیجه گرفت مردم ایران سالانه به اندازه گردش مالی سینمای ژاپن و بیشتر از گردش مالی بالیوود و سینمای انگلستان برای آرایش خود هزینه می‌کنند.

---------------------------------------------
مضرات اجتماعي و اخلاقی مواد آرایشی

در گذشته آرايش از سن و سال خاصي و به صورت تدريجي و متناسب با موقعيت و مكان هاي مختلف كاربرد داشت، اما امروز ديگر مرزي براي آرايش وجود ندارد، پايين آمدن سن افرادي كه آرايش مي كنند و همه گير شدن استفاده از لوازم آرايش در بين زنان و مردان از معضلاتي است كه جامعه امروزي ما را درگير خود نموده است.

لوازم آرايش در ابتداي پيدايش خود، فقط نيازهاي مبرم زنان مسن و يا افرادي كه از نقصي در چهره داشتند را برطرف مي ساخت. ولي هم اكنون به نياز ضروري در بين اغلب دختران و زنان جوان تبديل شده است.

امروز ديگر استفاده از لوازم آرايشي نه برآورد خواسته، بلكه يك احتياج اجتماعي است كه گاهي نياز به زيبايي از آن جا ريشه مي گيرد! و اين حس زيبايي طلبي در كشورهاي در حال توسعه همانند كشور ما بيشتر خودنمايي ميكند.

ترويج لوازم آرايش در كشورهاي درحال توسعه مانند ايران، سياستي است كه ابر قدرت هاي اقتصادي جهان، براي كمرنگ شدن ارزشها و به استثمار كشيدن آن ها پيش گرفته اند.

اين در حالي است كه در بسياري از كشورهاي اروپايي، دختران و زنان جوان تا 40 سالگي يا آرايش نميكنند و يا اگر به جهاتي نياز به آرايش داشته باشند بسيار كمرنگ و ساده اين كار را انجام مي دهند. اين باور در اروپا وجود دارد كه بانوان جوان زيبا هستند و نيازي به آرايش كردن ندارند.

عامل فرهنگي ديگر كه وجهي ژرف دارد غلبه ي تصوير بر جهان امروزي است. جهان از شكل جهان مفهومي كه در آن كلمات غلبه داشتن به جهان ديداري كه تحت سلطه تصوير است تبديل شده و در چنين شرايطي تصوير خويشتن نيز فرايند هاي دروني و بيروني وجود انسان شده است و بر رفتارهاي او تأثير مي گذارد.

نتيجه همه اين ها توجه بيشتر به ظاهر و غفلت فزونتر از باطن است ظاهري كه بايد زيبا باشد و جوان به نظر برسد.ظاهر افراد بخش عمده اي از رفتار غير كلامي آنان را بر مي گيرد نقش تعيين كننده اي در چگونگي و كيفيت مواجهه وتعامل آنان با ديگران بازي مي كند.

پيام ديگري كه از حوزه روانشناسي درباره لوازم آرايش مطرح مي شود گرايش زنان به آرايش هاي افراطي است نمي توان به هر كسي كه آرايش مي كند برچسب بيمار رواني زد اما زماني كه آرايش كردن و نكردن سبب ايجاد اضطراب و افسردگي يا رفع آن شود و احساس نياز به آرايش فرد را اندوهگين كند و اختلال كاركرد شغلي ، تحصيلي يا روزانه به وجود مي آيد مي توان به نوعي مشكل رواني آن را بررسي كرد. فردي كه ذهن آرام و افكار سازمان يافته اي داشته و به خود نگاه مثبتي دارد از حرمت و اعتماد به نفس بالا و تا حدودي از شخصيت عميقي برخوردار است. چنين فردي چندان ضرورتي نمي بيند كه براي جلب نظر و قضاوت ديگران دست به اعمال تاييدي بزند.

آرایش مخدوش کننده عزت نفس زنان
حجت الا سلام شرف الدین در پاسخ به این سؤال که آرایش زنان چه آسیب های اجتماعی و اقتصادی به دنبال دارد، یادآور شد: آنان را در معرض نگاه های شهوت آلود بوالهوسان قرار می دهد، ضریب بزه دیدگی آنها توسط عوامل سرکش را افزایش می دهد؛ عزت نفس آنها را مخدوش می سازد؛ التهابات جنسی را در جامعه افزایش می دهد؛ فضای اخلاقی جامعه را تیره و تار می سازد؛ هزینه های امنیتی و روانی زیادی را برجامعه تحمیل می کند و در نهایت هزینه های اقتصادی خانواده و کشور را افزایش می دهد؛ همچنین زمینه اشاعه برخی بیماری های جلدی را نیز فراهم می سازد.

دکتر محمد رضا ایروانی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه در این رابطه، گفت: معمولا دلایل فردی و روان شناختی، نیاز به جلب توجه بیش از حد، کمبود اعتماد به نفس است، که باعث می شود فرد احساس منفی از خود داشته باشد و یا احساس کند که نقصی وجود دارد، که آن را زیبا نمی داند، لذا استفاده از لوازم زیبایي نشان دهنده اعتماد به نفس پایین است.

بر اساس آمارهای رسمی در حدود ۵/۷ درصد از مردان ایرانی از لوازم آرایشی استفاده می کنند که به نظر می رسد از عوامل موثر در استفاده غیر منطقی مردان از لوازم آرایشی های زنانه، عدم مشارکت موثر پدران در تربیت فرزندان و زنانه شدن الگوهای فرزندان را باید ذکر کرد.

این استاد دانشگاه درخصوص عواقب لوازم آرایش در رابطه با سلامت جسمی گفت: این تاثیرات به صورت پیر شدگی پوست، بروز چروکیدگی در ناحیه پیشانی و لب، خود را نشان می دهد و از طرف دیگر باعث افزایش هزینه‌های زندگی در افراد می شوند. زیاد مصرف کردن از لوازم آرایشی باعث افزایش هزینه های کاذب زندگی و افزایش آسیب های روانی و اجتماعی برای افراد می شود.

براساس تحقیقات شرکت تولیدی محصولات آرایشی بهداشتی داو در سال 2004، تنها 2درصد از زنان فرانسوی دارای زیبایی طبیعی هستند. در این کشور 86درصد از زنان شاید هفته‌ای یک‌بار از لوازم آرایشی استفاده کنند و 63درصد معتقدند برای حضور در جامعه تاحدودی جذابیت ظاهری مؤثر است

از سوي ديگر در تجربه مليونها و بلكه ملياردها نفر در طول تاريخ و نيز محققان دانشهاى جديد معلوم شده است
كه جذابيت و مقبوليت امري فراتر از شكل خاص پوست و اجزاي صورت داشتن است
و در حقيقت اين هاله افراد است كه توجه و جذابيت و مقبوليت را در قالب هر صورت با هر شمايلي ايجاد مي كند

و اين هاله بازتاب واقعيت مزاجي اشخاص و عدم ابتلاي به سو مزاج (غلبه شديد يكي از اخلاط)
و مهمتر از آن؛ سيرت و نفسانيت اشخاص و ميزان بهر مندي از انبساط ذهن و قلب و چهره در طول شبانه روز و خلوت و بيرون از موقعيتهاي تظاهر و خودنمايي است،
و معنويت مكمل اينهاست،
ولذاست بسيار ديده مي شود زنان بسيار سالمند با سيرت و نفسانيت خوب و معنويت لازم؛ كه چهر شان آنقدر جذاب و دوست داشتني است كه اصلا جزئيات كالبدي و آثار كهنسالي در او به چشم نمي آيد و بي دستكاريهاى آرايشي بسيار زيبا و جذابند


به گزارش فانا، در میان آنها کسانی که عادت استفاده از آرایش‌های پررنگ مشابه تبلیغات و مجلات مد را داشته باشند انگشت شمارند و اغلب از آرایش‌های غلیظ تازه به دوران رسيده بیزارند و باتوجه به شخصیت، موقعیت اجتماعی، حضور در مکان و مراسم‌های مختلف از این محصولات استفاده می‌کنند. درکل می‌توان گفت فقط قشری محدود که از سطح اجتماعی پایینی برخوردارند، بی‌توجه به تأثیر لوازم آرایشی شیمیایی روی پوستشان افراط می‌کنند.

خانم‌های باسواد بسته به موقعیت‌ اجتماعی خود عاقلانه و متناسب با محیط از محصولات زیبایی بهره‌می‌برند و به ترکیبات و برچسب‌های آنها اهمیت بسیار می‌دهند. در صنعت لوازم آرايشي قبلا فقط خانم‌های بین 25 تا 45 سال هدف محصولات و بازارشان بودند اما خانم‌های بالای 45سال، مدت‌ها توسط برندهای آرایشی نادیده گرفته می‌شدند، ولی هم‌اکنون با ایده متفاوت «جوانسازی و زیر40سال به‌نظر رسیدن» به بزرگترین هدف تبلیغات تجاری تولیدکنندگان تبدیل شده‌اند.

آرايش بارز و غليظ تاثير معكوس در مردان دارد

از نگاه مردان چه زنانی زیبا هستند؟
بسیاری از خانم‌ها از اقلام مختلف و متعدد آرایشی-بهداشتی استفاده می‌کنند و تن به عمل‌های جراحی متفاوت و متعدد پلاستیک و زیبایی می‌دهند تا چهره خود را جذاب‌تر و زیباتر کنند. در حالی که مطالعه‌ای جدید نشان داده است که مردان، بی‌آرایش بودن چهره و ساده بودن صورت خانم‌ها را جذاب‌تر و زیباتر می‌بینند و آن را ملاکی برای زیبایی و زنانگی در نظر می‌گیرند.
این مطالعه که در مجله «علم جامعه‌شناسی» منتشر شد، نظر و معیار مردان را به طور پراکنده با سلایق متفاوت راجع به زیبایی چهره خانم‌ها از طریق پرسش‌هایی به طور مستقیم و غیر مستقیم بررسی کرد. پس از بررسی و طبقه‌بندی پاسخ‌ها این نتیجه بدست آمد که مردها صورت‌های ساده را بیشتر ترجیح می‌دهند.

روانشناسان و جامعه‌شناسان ریشه این امر را ناشی از قسمت‌ شناختی مغز می‌دانند که به طور ناخودآگاه سادگی و پیچیده نبودن را ترجیح می‌دهد و به محرک‌های ساده سریع‌تر و راحت‌تر پاسخ می‌دهد.

در مطالعه‌ای دیگر که تیمی تحقیقاتی در پاریس آن را انجام داد، هدف بررسی قضاوت‌های آقایان بر جذابیت و زیبایی خانم‌ها بود.‌ در این مطالعه که بر روی ۱۶۹ مرد انجام شد، تنها گردی صورت خانم‌های متفاوت به آن‌ها نشان داده شد تا بر قضاوت آن‌ها تاثیر نگذارد.

نتایج این مطالعه نشان داد که مردان آن دسته از چهره‌هایی را جذاب دانستند که برای نگاه به آن عصب‌های کمتری را در مغز خود درگیر می‌کردند و مراحل کدگذاری آن‌ها در مغز آسان‌تر انجام می‌شد. در واقع هر چه چهره بازتر و ساده‌تر و عاری از آرایش و رنگ‌های متفاوت بود، مردها راحت‌تر آن را بازشناسی می‌کردند.

نتیجه این مطالعه نشان داد که صورت‌های متقارن، گشاده و جوان به این علت که نشان از زایایی و تازگی دارند، جذاب‌تر محسوب می‌شوند و همانطور که افراد منظره‌هایی همچن دریا و جنگل را که ساده و آرامش‌بخش هستند را بیشتر ترجیح می‌دهند، چهره‌های ساده را نیز بیشتر دوست دارند.

-------------------------------
مضرات محيط زيستي مواد آرایشی

نابودی محیط زیست با محصولات آرایشی
طبق یافته اخیر پژوهشگران، مواد شیمیایی به کار رفته در لوازم آرایشی و بهداشتی اثر زیان آوری بر محیط زیست دریایی و موجودات آن دارد.

محصولات آرایشی و بهداشتی که یکی از لوازم مورد استفاده روزانه افراد محسوب می شوند، حاوی مواد شیمیایی تغییرپذیری هستند که می تواند برای محیط زیست دریایی مضر باشند. یکی از مواد شیمیایی به کار رفته در این مواد آرایشی میکروبیدها هستند.

میکروبیدها، میکروسفرهای پلی اتیلن هستند که به طور گسترده در لوازم آرایشی به عنوان عامل لایه بردار و در محصولات مراقبت شخصی همچون خمیر دندان و تحقیقات زیست پزشکی و علوم بهداشتی، تکنیک میکروسکوپ و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. این مواد پس از استفاده با شستشو وارد آب های فاضلاب و رودخانه ها و از آن طریق در نهایت وارد اقیانوس ها می شوند. با توجه به بررسی های انجام شده، محققان تخمین می زنند که هر ساله تنها از طریق بریتانیا 80 تن زباله های میکروپلاستیک غیرضروری وارد دریاها می شود.

محققان تاکید کردند که می توان به جای مواد شیمیایی میکروپلاستیک، مواد لایه بردار طبیعی در محصولات آرایشی و بهداشتی همچون پاک کننده های دست، صابون، خمیر دندان، کف اصلاح، کرم های ضد آفتاب و شامپوها را مورد استفاده قرار داد.

پروفسور «ریچارد تامپسون»، متخصص محیط زیست دریایی از دانشگاه پلیموت انگلستان، در رابطه با اثر این مواد بر حیات موجودات دریایی می گوید: «این محصولات با میلیون ها ذرات میکروپلاستیک منجر به آلودگی اقیانوس ها و دریاها می شوند. در نهایت این میکروپلاستیک ها به طور مستقیم و غیرمستقیم اثر زیان آوری بر موجودات دریایی دارند که طبق گزارش های منتشر شده 700 گونه مختلف دریایی در محیط طبیعی با این مواد برخورد داشته و اثر سوء آنها را تجربه کرده اند.»

فناوری نانو به طور فزاینده ای به صنعت آرایشی و بهداشتی راه پیدا کرده است در حال حاضر در بعضی از این لوازم مانند انواع ضدآفتاب ها رنگ موها و برخی از کرم ها از این نانو ذرات استفاده می شود در مورد تاثیر آنها بر محیط زیست مطالعات اندکی صورت گرفته است و به بررسی های بیشتری نیاز هست چون این ذرات که در مواد و لوازم آرایشی به کار می روند بعد از شسته شدن و پاک کردن به راحتی از انواع فیلترهای فاضلابی عبورکرده و به سهولت به آب راه پیدا می کنندوممکن است در نهایت به زنجیره ی غذایی راه پیدا کنند به عنوان مثال مواجه با نانو ذره آلومینیوم که در بعضی از ضد آفتاب ها از آن استفاده می شود موجب کندی رشد ریشه بعضی از گیاهان می شودنانو ذره کربن که در بعضی از کرم ها و مرطوب کننده ها به کار می رود موجب مرگ باکتری های مفید آب می شود قطعا در مورد عوارض این مواد موضوعات گسترده تری مطرح است که به بررسی های پیشرفته تر نیاز دارد.

طبق آمار موجود زنان از بیش از 20 نوع لوازم آرایش استفاده می کنند!بیش از 800 نوع ترکیب و عنصر شیمیایی و عصبی در محصولات آرایش استفاده می شود که انباشت این محصولات و ورود مواد زیان آور آنها به خاک و آب می تواند عوارض غیر مستقیمی داشته باشد که تا کنون کمتر توجهی به آن شده است مواد استفاده شده در ترکیبات این لوازم آثارسو وحشتناکی برای فرد دارند به طور مثال :

آفلاتوكسين B1 شدیدترین وقدیمی ترین ترکیب استفاده شوند در محصولات آرایشی كه ماده حاصل از قارچي بنام آسپرژيوس فلاووس و آسپرژيلوس پارازيتكويس بوده و بصورت آلودگي غذايي وارد بدن مي‌شود آفلاتوكسين نه تنها داراي سميت حادي مي باشد بلكه جزو سرطان زاترين تركيبات شناخته شده براي موش هاي صحرايي است . اثبات پتانسيل سرطانزايي آفلاتوكسين اين امكان را فراهم نمود كه منشاء بروز بيماريهاي نظير سرطان كبد در ماهي قزل آلاي رنگين كماني و هپاتيت در سگ ها شناخته شود همچنین يك عامل سرطانزاي مستعد كبدي و ديگر بافتهاي بدن انسان نیز‌می باشد . اين ماده بصورت يك پروكارسينوژن عمل نموده و پس از ورود به بافت كبدي‌تحت تاثير آنزيمهاي سيتوكروم P450 ميكرزومي كبد به شكل فعال و الكترون خواه اپوكسايد درميايد. اپوكسايد فعال AFB1 با ويژگي زياد و بطور انتخابي به مولكول DNA متصل شده و تصور ميشود موجب آسيب و پارگي رشته DNA گردد.

آرایش خانم‌ها محیط زیست را نابود می‌کند!
تلویزیون دولتی آلمان، «آ.اِر.دِ» در ابتدا این پرسش را مطرح کرد که براستی آیا ذرات پلاستیکی موجود در محصولات آرایشی و زیبایی معطر می توانند به مرگ ماهی ها و صدفها بینجامند؟
وی با بیان آنکه امروزه ماسکهای زیبایی صورت، خمیر دندان و شامپوی بدن تقریبا در هر دستشویی و حمامی یافت می شوند، افزود:

مایه تاسف است که این مواد و ذرات پلاستیکی در نهرها و دریاها نیز وجود دارند. البته مصرف کنندگان، این باصطلاح «میکروپلاستی‌کها» را برای سلامتی بشر زیانبار نمی بینند.به همین خاطر است که مدتی است حافظان محیط زیست و نمایندگان حزب سبزهای پارلمان آلمان (بوندس تاگ) ممنوعیت کاربرد ذرات پلاستیک در محصولات آرایشی و بهداشتی نظیر کرمهای صورت، ژلهای مو یا روژگونه و محصولات مراقبت از پوست را خواستار شده اند.

این مواد و ذرات کوچک پلاستیکی بعد از مصرف شدن، تجزیه نمی شوند و حتی از طریق فاضلاب به نهرها و دریاها وارد می شوند. صنایع آرایشی هم اکنون سالانه، صدها تن «میکروپلاستیک» از خود بجا می گذارند که باید در برابر تولید این مواد تجزیه ناشدنی پاسخگو بود.خبرنگار این گزارش با بیان آنکه مواد و ذرات تشکیل دهنده محصولات آرایشی و زیبایی، وارد بدن ماهیها و صدفها می شوند و در واقع عامل مرگ آنها به حساب می آیند، افزود: هر چند امروزه تقریبا هر کس پس از استحمام از این مواد ژل مانند برای مراقبت از پوست و موی خود استفاده می کند اما این نهرها و دریاها هستند که در نهایت از وجود ذرات پلاستیکی و شیمیایی این محصولات تحت فشار قرار می گیرند و آسیب می بینند.

مرگ فجيع هفتاد مليون حيوان هزينه مقدماتي توليد محصولات بهداشتي آرايشي طبي شيميايي است عوارض شيميايي تخفيف يافته آن روي انسان آثار بعدي اين محصولات است .
بسیاری از محصولات آرایشی قبل از تولید نهایی روی چشم، بینی، دهان و دستگاه گوارشی حیوانات آزمایش می‌شوند تا پزشک‌ها واکنش‌های آلرژی‌زا و غیره را متوجه شوند، اما حیواناتی که در این آزمایش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، یا کور شده و در نهایت در اثر خفگی تلف می‌شوند.

حیواناتی مانند موش، خوکچه هندی و بویژه خرگوش به زور مواد شیمیایی زیادی را می‌بلعند یا بو می‌کنند و یا روی صورت و چشم آن‌ها تزریق می‌شوند.
اعتیاد میمون‌ها، تغییر شکل صورت گربه‌ها و سگ‌ها، نابینایی خرگوش‌ها، ایجاد تومورهایی به بزرگی بدن خود موش و غیره نتیجه بسیاری از این آزمایش‌های غیر انسانی است.
بنا بر این گزارش، دولت آمریکا از بسیاری از آزمایش‌های بیرحمانه روی حیوانات حمایت مالی کرده و اگر چه راه‌های موثر جایگزین زیادی در دسترس هستند، اما میلیون‌ها حیوان در آزمایشگاه‌های این کشور تلف می‌شوند.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

عوارض حاصل از مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی شیمیایی بر سلامتی

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه ژانويه 11, 2022 12:07 am

عوارض حاصل از مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی شیمیایی بر سلامتی


بررسی‌های انجام‌شده نشان داده است بیش از 800 ماده شیمیایی در لوازم آرایش و عطرهای صنعتی وجود دارد و استفاده مدام از این مواد باعث می‌شود به مرور ترکیب‌های مضرشان جذب بدن شود و این امر می‌تواند در درازمدت عارضه‌های متعددی ایجاد ‌كند. مهم‌ترین عارضه استفاده طولانی‌مدت از این ترکیب‌های سمی ابتلا به برخی از انواع سرطان است. علاوه بر سرطان، احتمال ابتلا به پیری زودرس پوست و آکنه و حتی برخی از بیماری‌های عفونتی مانند ایدز و هپاتیت وجود دارد.

از میان ترکیب‌های مضر موجود در لوازم آرایش، پارابین‌ها یکی از رایج‌ترین‌ها هستند که در 23 درصد محصولات استفاده می‌شوند. بعد از این ترکیب‌ها، سیکلوپنتاسیلوکسان در 15 درصد و در نهایت تریکلوسان در 1.3 درصد محصولات موجود است. گاهی این ترکیب‌ها همگی در یک محصول جمع هستند و این موضوع احتمال تاثیر منفی این مواد روی سلامت را بالا می‌برد. غیر از این 4 مورد، ترکیب‌های دیگری هم وجود دارد که عوارض مربوط به خود را دارند. مثلا بنزوفنول‌ها که در لاک ناخن، دئودورانت‌ها، ژل‌های شستشو و صابون‌ها موجود است، بوتیل پارابن كه در شامپوها، کرم ضدآفتاب، شامپو مخصوص شوره‌سر، رژ لب و در نهایت متیل پارابن و اتیل پارابن که در کرم‌های بدن و صورت به وفور یافت می‌شوند، سرطان‌زا هستند.

از آکنه و پیری پوست تا ایدز و جنون گاوی
غیر از ابتلا به برخی انواع سرطان‌ها، استفاده از برخی مواد آرایشی، به‌خصوص در كسانی كه از سن پایین مصرف این مواد را شروع می‌كنند، می‌تواند باعث پیری زودرس پوست شود. این مواد تغییراتی در پوست ایجاد می‌كنند كه عامل چروكیدگی پوست (به ‌خصوص در ناحیه پیشانی، خط خنده و اطراف چشم) است. در ضمن این مواد، منافذ پوست را می‌پوشاند و مانع از اکسیژن‌رسانی کافی می‌شود. حساسیت، تورم، تاول، سوزش، خارش، سوزن‌سوزن شدن، كهیر، لك و آكنه نیز از عوارض عمومی مواد آرایشی به‌خصوص مواد تقلبی و غیراستاندارد است. برخی مواد آرایشی‌ حاوی كلاژن یا ژلاتین هستند كه برای قوام پوست و بهتر كردن ظاهر پوست مفید است. این محصولات با این شعار گران‌تر فروخته می‌شوند اما مشکل اینجاست که كلاژن مصرفی در این محصولات دامی است و احتمال سرایت برخی بیماری‌های مرتبط مثل جنون گاوی به‌خصوص در انواع تقلبی وجود دارد. برخی از مواد آرایشی تقلبی حاوی آفلاتوكسین هستند كه سرطان‌زاست و صدمه‌های كبدی شدیدی وارد می‌كند و به‌راحتی از طریق سطح پوست جذب می‌شود. برخی محصولات آرایشی نیز حاوی بقایای جفت هستند كه باعث بروز نگرانی‌هایی در مورد انتقال بیماری‌هایی مثل ایدز یا هپاتیت می‌شود. در خانم‌های بارداری كه جنین پسر دارند، مصرف برخی تركیب‌های آرایشی می‌تواند باعث عقیمی فرزند در آینده شود.

زیان کدام مواد آرایشی بیشتر است؟
مصرف برخی لوازم آرایشی بسیار شایع است؛ مثلا رژلب طرفداران زیادی دارد. رژ لب‌ها، حتی آنهایی که تولیدشده برند‌های معتبر هستند، معمولا سرب دارند و آلودگی به سرب در درازمدت باعث اختلال‌های رفتاری، افزایش پرخاشگری و كاهش بهره هوشی می‌شود. خستگی زودرس و كم‌خونی‌های مزمن نیز با این موضوع در ارتباط است و در خانم‌های باردار بر سلامت جنین اثر می‌گذارد. محصولات سفیدكننده پوست، مخصوصا در انواع تقلبی، حاوی كولوبتازون هستند كه یک كورتون قوی است و غیر از عوارض موضعی مثل برجسته شدن عروق و تورم پوست، عامل كم‌كاری غده فوق‌كلیه، چاقی و پوكی استخوان هم هست. ریمل‌ها از دیگر لوازم آرایشی پرمصرف‌اند كه عارضه اصلی آنها ریزش مژه است. پایه ریمل آب و روغن است و محیط مناسبی برای رشد میكروب‌ها، انگل و آمیب‌هاست و می‌تواند باعث عفونت‌های چشمی، التهاب، قرمزی و آسیب به پلك شود.

خمیردندان‌ها، شامپوها و ژل‌ها نیز حاوی اترسولفات هستند كه ترکیبی حساسیت‌زاست و بهبود زخم را به تاخیر می‌اندازد و باعث بروز آب مروارید می‌شود. لاك ناخن نیز فتالات دارد كه سمی است و روی كبد، كلیه و ریه اثر منفی می‌گذارد و استفاده از آن برای كودكان اصلا توصیه نمی‌شود.

تاثیر منفی آرایش بر غدد بدن
40 درصد محصولات آرایشی موجود در بازار حاوی ترکیب‌هایی هستند که در کارکرد غدد درون‌ریز اختلال ایجاد می‌کنند. این تركیب‌ها نظم تولید و ترشح هورمون‌ها را در بدن به هم می‌ریزند و میزان کمی از آنها تاثیرات قابل‌توجهی در رشد موجودات زنده، به‌خصوص در دوران جنینی دارند. این ترکیب‌ها همچنین روی قدرت باروری اثر می‌گذارند و عامل ابتلا به سرطان‌هایی است که اصطلاحا به آنها وابسته به هورمون می‌گویند؛ مثل سرطان پستان و پروستات. بر اساس آزمایش‌های انجام شده روی بیش از 1500 محصول آرایشی‌بهداشتی، لاک ناخن با داشتن بیش از 74 درصد ترکیب مختل‌کننده کارکرد غدد درون‌ریز در صدر جدول قرار دارد. بعد از آن کرم‌پودر با 71 درصد و محصولات آرایشی چشم با 51 درصد، پاک‌کننده‌های آرایشی با 43 درصد، رژ لب با 40 درصد، کرم‌های صورت با 38 درصد، دئودورانت‌ها با 36 درصد، خمیردندان با 30 درصد و شامپوها با 24 درصد هستند.

بروز چین و چروک: به واسطه استفاده زیاد از لوازم آرایشی، چربی طبیعی، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز پوست شسته شده و پوست به مرور زمان چروکیده به نظر می‌رسد.

بروز جوش و آکنه : لوازم آرایشی باعث بسته شدن منافذ و درنتیجه انسداد مسیر اکسیژن رسانی و خروج میکروب‌ها شده و زمینه را برای بروز جوش به وجود می‌آورند.

عفونت چشم: چشم‌ها یکی از حساس ترین عضوهای بدن هستند و استفاده روزانه از ریمل، خط چشم، مداد چشم و سرمه می‌توانند خطراتی همچون سوزش، خارش، حسایت، قرمزی، آبریزش و عفونت را برای چشم در پی داشته باشند.

آسیب دیدگی لب‌ها: مصرف روزانه رژلب، حتی اگر از بهترین برندها یا با سرب کم نیز باشد، می‌تواند چربی طبیعی لب‌ها را کاهش دهد و موجب ترک خوردن آن شود.

اختلالات پوستی: کرم پودرها و پنکک‌ها حاوی سدیم سولفات هستند که مصرف مداوم آن‌ها می‌تواند به دیواره های محافظتی پوست آسیب رسانده و به دنبال آن احساس التهاب، خارش و جوش روی پوست را در پی داشته باشد.

آلرژی پوستی: اکثر مواد آرایشی حاوی پارابن هستند که سرآغاز انواع عفونت‌ها و آلرژی‌ها می‌باشند.

ضعف ناخن‌ها: کاشت مکرر ناخن باعث رشد و پرورش قارچ در ناخن‌ها می‌گردد. حتی با لاک زدن مداوم ناخن‌ها و عدم انجام کاشت ناخن، باز هم احتمال آسیب در آن‌ها وجود دارد. استفاده بیش از حد مانیکور و پدیکور نیز باعث تضعیف ناخن می‌شود. علاوه بر این، استون موجود در لاک‌ها نیز در آسیب رساندن به ناخن‌ها بسیار موثر است.

پف زیر چشم: اطراف چشم نسبت به مواد شیمیایی زودتر واکنش نشان می‌دهند و موجب بروز پف و تیرگی می‌گردند.

سردرد: از لحاظ علمی به اثبات رسیده که مواد شیمیایی موجود در لوازم آرایشی می‌تواند موجب بروز سردرد شود و حتی احتمال ابتلا به میگرن، گیجی، حالت تهوع و استفراغ را افزایش دهد.

اختلالات تنفسی: سالیسیلیت موجود در لوازم آرایشی، تنفس را دچار مشکل کرده و حتی می‌تواند عارضه آسم را برای فرد مصرف کننده به دنبال داشته باشد.
بروز افسردگی: مواردی همچون پارابن و تریک لوسن موجب به هم ریختن تعادل هورمون‌ها شده و برای سلامتی مضر هستند. کاهش تعادل هورمون‌ها نیز موجب بروز اختلالاتی در دستگاه عصبی و پیدایش افسردگی می‌شود.

لوازم آرایشی؛ اختلال هورمونی و سرطان سینه
دانشمندان طی تحقیقاتی گسترده دریافتند محصولات آرایشی شیمیایی دارای موادی سمی به نام فتالات برای ایجاد اختلال در نظم هورمونی در دراز مدت هستند و احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهند؛ البته این احتمال در زنان باردار و نوجوان بالاتر می‌رود. به همین منظور اروپایی‌ها برای تنظیم و استانداردسازی لوازم آرایشی گام‌های موثری برداشتند، طوری‌که اتحادیه اروپا قانونی را در زمینه تولید لوازم آرایشی و بهداشتی به تصویب رساند و تمامی اعضای اتحادیه ملزم به اجرا هستند. براساس این قانون تمامی محصولات و موادی که شیمیایی شناخته شده‌ و به نوعی سرطان‌زا یا عامل ایجاد ناهنجاری‌های مادرزادی و ژنتیکی در جنین هستند، ممنوع است. از طرفی کمیته زنان فدراسیون جنبش‌های زیست محیطی کره جنوبی روی 24 نوع از تولیدات آرایشی آمریکایی آزمایش‌هایی انجام داد و ثابت شد تمامی محصولات آمریکایی 100درصد تولیدکننده فتالات هستند. این درحالی بود که امریکایی‌ها با اطمینان اعلام کرده‌ بودند محصولاتشان مشکل برندهای اروپایی را ندارد.

كرمهاي ضد آفتاب توازن هورمون‌هاي تيروئيد را تا حد زيادي بر هم مي زنند
بررسي دانشمندان آلماني نشان مي دهد, موشهايي كه درمعرض ماده شيميايي 4MBC موجود درلوسيونهاي ضد آفتاب قرار مي گيرند به پركاري تيروئيد مبتلا مي شوند.غده تيروئيد كه در ناحيه گردن قرار دارد ، هورمون هايي براي تنظيم سوخت وساز بدن ترشح مي كند .

خطر ناباروری زنان با مصرف کرم ضد آفتاب
نتایج تحقیقات جدید هشدار داد که برخی کرم های آفتاب باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری اندومتریوز و ناباروری در زنان می شود. به گزارش “Environmental Science &Technology”، تحقیقات پژوهشگران جمعیت شیمی آمریکا نشان می دهد کرم های حاوی ماده بنزو فنون “benzo phenone” احتمال ابتلای زنان به بیماری اندومتریوز را که ممکن است به ناباروری آنها منجر شود، افزایش می دهد.

پژوهشگران جمعیت شیمی آمریکا بعد از اندازه گیری سطح ماده بنزو فنون در نمونه ادرار ۶۲۵ زن که تحت عمل جراحی برای درمان آندمتریوز قرار گرفتند، به این نتایج دست یافتند.
پژوهشگران دریافتند که سطح یکی از مواد وابسته به خانواده بنزو فنون به نام ۴، ۲هیدروکسی بنزو فنون “۲,۴OH-BP” در نمونه ادرار این زنان بالا است؛ امری که احتمال ابتلای زنان دارای سطح بالای بنزو فنون به آندومتریوز را افزایش می دهد.


لبهاي سربي و سمّي
محققان در رابطه با وجود سرب در مارک‌های مشهوری از رژ لب به مصرف کنندگان هشدار دادند. سرب ماده‌ای سمی است که مهم‌ترین اثرش را بر سامانه اعصاب می‌گذارد. آلودگی سرب در دراز مدت، سبب کاهش یادگیری، دشواری در زبان آموزی و ایجاد اختلالات رفتاری در افراد می‌شود.

مصرف مقادیر سمی سرب، همچنین باعث کاهش بهره هوشی(IQ) شده و پرخاشگری را در افراد افزایش می‌دهد. زنان باردار و کودکان نیز از آسیب پذیرترین گروه‌ها در برابر آلودگی با سرب به‌‌شمارمی آیند، چرا که این ماده به راحتی از جفت عبورکرده، وارد مغز جنین می‌شود و از رشد و تکامل طبیعی آن جلوگیری می‌کند.

سازمان غذا و داروي آمريکا به تازگي اعلام کرده است که رژ لب‌هايي که رنگ‌هاي قرمز دارند، حاوي مقادير زيادي سرب هستند که براي سلامت مصرف‌کنندگان خطرناک است و بايد با مواد بي‌خطر جايگزين شوند.

اين محصولات، سمي هستند. وقتي سرب در ترکيب اين محصولات آرايشي استفاده مي ‌شود، خود‌به‌خود بلعيده مي ‌شود و ميزان سربي را که جذب بدن مي ‌شود، افزايش مي ‌دهد. همه ما در طول روز مقدار زيادي سرب از طريق غذاها، آب‌ آشاميدني و حتي هواي آلوده شهرها دريافت مي‌ کنيم، بنابراين بايد از ورود مقدار اضافي آن به بدن (با عدم استفاده از رژ لب‌هاي سرب‌دار) جلوگيري کنيم.

برخي از محصولات آرايشي موجب ريزش ابروها مي‌شود
متخصصان فن آرايش و زيبايي ايتاليا بر اين باورند که استفاده از محصولات آرايشي ابرو‌ها سبب ريزش آنها ‌مي‌شود. به گزارش سلامت به نقل از پايگاه خبري راشين مدا، تحقيقاتي که روي 400 خانم 22 تا 60 ساله انجام شده ، نشان مي‌دهد خانم‌هايي که براي آرايش ابروهاي خود از سايه و مداد ابرو استفاده مي‌کنند، نسبت به افراد ديگر ابروهاي کم‌پشت‌تري دارند و اغلب پيش از رسيدن به سن 30سالگي به سراغ تاتوي ابرو مي‌روند.
در عين حال، تماس کرم‌پودر، پنکک، سايه و ساير لوازم آرايشي نيز مي‌تواند عاملي براي ريزش ابروها باشد.

کرمهای مرطوب کننده سرطان زا هستند
به گفته دانشمندان علوم پوست، استفاده از کرم های مرطوب کننده که روزانه از سوی هزاران نفر استفاده می شود خطر ابتلا به بیمارهای رایج پوستی از جمله سرطان را افزایش می دهد.
پژوهشگران با آزمایش هایی که روی موش ها انجام دادند، مشاهده کردند کرم های ضد آفتاب تولید تومورهای سرطانی را در موشهایی که پیش از آن در معرض تابش پرتوهای ماوراء بنفش قرار داشتند، افزایش می دهد.

آنها سپس انواع مختلف کرم های مرطوب کننده را روی موش ها آزمایش کردند. همه این کرم ها رشد تومورهای سرطانی را در موشها به طور میانگین به میزان 69 درصد افزایش داد.

مضرات رنگ مو
میزان آلرژی و حساسیت ناشی از مصرف رنگ مو در مصرف‌کنندگان رو به افزایش است و این رقم نسبت به چند سال گذشته، دو ‌برابر شده‌ است. یکی از تازه‌ترین هشدارهای بهداشتی که مدتی پیش منتشر شد، دقیقا در همین رابطه است؛ محققان و متخصصان امراض پوستی اعلام کرده‌‌اند میزان آلرژی و حساسیت ناشی از مصرف رنگ مو در مصرف‌کنندگان رو به افزایش است و این رقم نسبت به چند سال گذشته، دو ‌برابر شده ‌است.

بر ‌اساس بررسی‌های انجام شده، کاهش سن مصرف ‌کنندگان و افزایش علاقه به رنگ کردن موها از عواملی است که باعث بروز این مشکل (افزایش حساسیت‌های پوستی) می شود. بر اساس تحقیقاتی که سال 1992 در ژاپن با مطالعه و بررسی سن مصرف‌کنندگان و میزان استفاده از لوازم رنگ مو انجام شد، مشخص شد 13 درصد دختران دبیرستانی، 6 درصد زنان و 2 درصد مردان 20 تا 30 ساله از محصولات رنگ کردن مو استفاده می‌کنند.

اما دلیل بروز چنین مشکلی حین رنگ کردن موها، مربوط به ماده‌ای به نام «پارا‌فنیلن ‌دیامین» است که در ترکیبات رنگ مو وجود دارد. این ماده در اثر استفاده‌ی طولانی مدت و مداوم از محصولات رنگ‌کردن مو، باعث ایجاد حساسیت‌های پوستی می‌شود و گاهی این آسیب‌‌های پوستی به حدی شدید است که می‌تواند فرد را راهی بیمارستان کند.
هشدار دانشمندان درباره ارتباط رنگ‌کردن مو با ابتلا به سرطان سینه
محققان هشدار دادند زنانی که موهای خود را رنگ می کنند در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند. محققان دانشگاه هلسینکی در این مطالعه با بررسی داده های نظرسنجی حدود هشت هزار بیمار مبتلا به سرطان سینه متوجه شدند که قرار گرفتن در معرض مواد سمی موجود در رنگ موها با احتمال 23 درصدی ابتلا به سرطان سینه ارتباط دارد.
رزورسینول نیز ماده شیمیایی دیگری است که در رنگ‌های مو یافت می‌شود. این ماده یک ماده شیمیایی مختل کننده غدد درون ریز است که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را با مختل کردن تعادل طبیعی هورمون‌ها افزایش دهد.

لاک های سمی
محقق و پژوهشگر مواد سمی در موسسه واچ داگ در واشنگتن می گوید: «گاهی ممکن است لاک ناخن حاوی موادی باشد که اثری منفی روی سلامت بدن دارند.بعضی از موادی که درون لاک های ناخن وجود دارد می تواند باعث به وجود آمدن مشکلاتی چون سرطان، ناراحتی های قلبی، نازایی، اختلالات تیروئیدی و بعضی از آلرژی ها شود.»

موادی که بیشتر از همه موجب نگرانی می شوند عبارتند از: تولوئن، بوتیل استات واتیل استات (آستون) و دی بوتیل فتالات و....البته بیشترین خطر این ماده ها زمانی نیست که روی ناخن قرار دارند بلکه اگر به هر دلیل وارد دستگاه گوارش شوند می توانند بسیار خطرناک باشند و حتی گاهی مرگ ناشی از آنها نیز گزارش شده است. به همین دلیل به هیچ وجه لاک های روی ناخن خود را با دندان خراش ندهید.


مطالب مرتبط با این موضوع در غرفه رسانه حیات اعلی:

مضرات مواد آرایشی و زیبایی برای پوست
viewtopic.php?f=2154&t=154#p2539

كرمهاي ضد آفتاب توازن هورمون‌هاي تيروئيد را تا حد زيادي بر هم مي زنند
viewtopic.php?f=2154&t=154#p2540

لبهاي سربي و سمّي
viewtopic.php?f=2154&t=154#p2549

برخي از محصولات آرايشي موجب ريزش ابروها مي‌شود
viewtopic.php?f=2154&t=154#p2550

کرمهای مرطوب کننده سرطان زا هستند
viewtopic.php?f=2154&t=154#p2551

مضرات رنگ مو
viewtopic.php?f=2154&t=154#p2552

خطر ناباروری زنان با مصرف کرم ضد آفتاب
viewtopic.php?f=2154&t=154#p24805

رابطه رژ لب و سرطان
viewtopic.php?f=2154&t=154#p24870

آیا لاک شما سمی است؟
viewtopic.php?f=2154&t=154&start=10

زنان باردار از این لوازم آرایشی استفاده نکنند
viewtopic.php?f=2154&t=154&start=10#p48596

زیبایی خطرناک برای مادران باردار
viewtopic.php?f=2154&t=154&start=10#p54037

هشدار دانشمندان درباره ارتباط رنگ‌کردن مو با ابتلا به سرطان سینه
viewtopic.php?f=2154&t=154&start=10#p54858

۹ ماده آرايشي مضر براي پوست
viewtopic.php?f=2154&t=154&start=10#p55103

تالک در لوازم آرایشی زیان آور است
viewtopic.php?f=2154&t=154&start=20#p55116

پودر طلق يا تالك در كاربرد بهداشتي و آرايشي؛ خطرزاست
viewtopic.php?f=2154&t=156&start=10#p55104

اثرات منفی آرایش غلیظ برای پوست
viewtopic.php?f=2154&t=154&start=10#p53641

چرا نباید با آرایش به خواب رفت؟
viewtopic.php?f=2154&t=154&start=10#p54671
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

موانع مصرف شرعي در محصولات آرایشی و بهداشتی

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه ژانويه 11, 2022 12:09 am

موانع مصرف شرعي در محصولات آرایشی و بهداشتی


سؤال1:
بنده مدتی است مشغول کرم سازی هستم، الان کرم بدون الکل با پایه لانولین درست می کنم
با دمجوش و عرقیات و روغن های گیاهی و به اصرار خانم ها که کرم سفید کننده می خواستند از اکسید آهن و اکسید دوزنگ برای اینکار استفاده کردم
در مورد اکسید آهن در ترکیب کرم سفید کننده از مرکز آموزش سوال کردم جوابیه آن را خدمتتان ارسال می کنم

جواب1:
اكسيد و زنكار آهن يا خبث الحديد و مشتقات اصلي آهن بذاته منجس (نجس كننده) نيست، اما براى نمازكزار وارد شده است كه اكر تماسي داشته مواضع تماس را به آب مسح كند، اكر ماده مزبور ظاهر باشد و در اثر تركيب مضمحل نشده باشد و با عين آن تماس بيدا شود و قبل از وضو نماز آن مواضع را نشسته باشد؛ بس مواضع تماس (آن كرم) را با آب مسح كند و بعد وضو بكيرد،

سؤال2:
اکسید آهن در چربی لانولین کامل حل می شود و رنگ کرم را تغییر می دهد . از کجا بفهمم کاملا مضمحل شده؟ ببخشید چون این مسئله برای همه خیلی مهم است بنده عکس دو رنگ از کرم را ارسال می کنم، بعد خانم ها مجددا سوال کردند که ما وضو می گیریم و کرم مصرف می کنیم و موقع نماز ممکن است فراموش کنیم بشوییم یا اصلا اگر نخواهیم بشوییم مشکل دارد یا خیر؟ بنده دوباره از مرکز آموزش سوال کردم و ایشان فرمودند از بخش پاسخ سوال بپرسید.

جواب2:
حل شدن مهم نيست، اضمحلال مهم است، اضمحلال يعني كه اثر اوصاف اصلي (رنك و بو و طعم) باقي نمانده باشد، اينطور كه نوشتيد رنك را تغيير داده و رنك خودش را به كرم داده يعني اضمحلال اتفاق نيافتاده است، فلذا مصرف كننده براى نماز قبل وضو مواضع بكاربرده را با آب مسح كند، توي نماز كه نمي خواهد كرم بمالد؟!؟ و براى نماز هم كه صورتش را مي شويد و وضو مي كيرد؟!؟ بس مشكلي ندارد، براى غيرنماز هم هرجه بمالد اشكالي ندارد، و امروزه خانمها خصوصا شهرنشين براى تماس با آب مشكلي ندارند و مرتبا دوش مي كيرند، جاى تعجب است كه براى يك مسح با آب در مواضع مصرف كرم (موردسؤال) مشكل دارند؟!

كسي كه عادت دارد كرم بمالد مال بازار و دارای الكل؛ و حاوی گليسرين كه مشتق حيواني است غالبا؛ که در اكثر كرم ها هست، بجز كولاجن و ژلاتين و بسياري مواد ديگر كه از خوك و سگ است و در لوازم آرايشي و ماتيك موجودند و در جعبه رنگي داخل كيفي همراه زنها هست فلذا اول ببيند اگر از آنها استفاده مي كند و حالش ندارد قبل وضو خود را طاهر كند؛ ايراد كرم ساخت شما بهانه است، و اگر ملتزم است و از همه اينها پرهيز مي كند و فقط از طاهر قطعي استفاده مي كند = آنوقت براى كرم با تركيب مشتقات آهني نوشته شده است صورتش را قبل نماز بشويد و بعد وضو بگيرد؛ و يا بعد نماز خودش را چرب كند،


سؤال3:
خدا قوت با توجه به این سوال و جوابیه آن (كه در تالار پاسخ برگزیده امده)
سؤال: با توجّه به مطالبي كه در مورد بعضى از موادّ آرايشى زنان بيان مطرح است؛ كه در ساخت آنها از چيزهاى نجس و حرام استفاده مى شود: الف) نماز خواندن با اين مواد آرايشي چه حكمى دارد؟ ب) بودن اين مواد آرايشى بر روى صورت در غير نماز چه حكمى دارد؟
جواب :
در بعضى از آنها الكل (مسكر)؛ و در بعضى از آنها چربي سگ و خوك بكار برده مى شود، در غير نماز استفاده از محصولات قسم اول ممكن است ممنوع نباشد، ولي استفاده از محصولات قسم دوم جايز نيست، و استفاده از همه آنها در نماز مانع نماز است، و در صورت آلودگي به آن؛ براى گذاردن نماز بايد از آن پاك و مطهر شود. [شمارة ثبت: (٨٦٩) منبع: المسائل القمّيّة]

چند سوال هست که مرتب مطرح می شود و بنده نیز به خاطر کرم سازی مرتب مورد سوال قرار می گیرم و از آنجایی که مسئله مربوط به احکام دینی می باشد بر خود لازم دیدم مزاحم اوقات شریفتان شوم و سوالم را مطرح کنم

سؤال4:
۱- در بعضی از کرمها از پایه های دیگر مثل کلد کرم و اسرین استفاده می کنم که در ترکیباتشان الکل وجود دارد . همچنین از عصاره الکلی گیاهان مختلف نیز استفاده می کنم.البته بنده کرمها را با حرارت غیر مستقیم درست می کنم آیا در اثر گرم شدن و ترکیب عصاره الکلی با کرم؛ باز همان حکم الکل را دارد؟

جواب4:
آنكه فقط ازاله عين كرم و پماد و شستن مواضع آغشتن قبل وضو كافي است مربوط به موارد خالي از تركيبات نجس؛ و فقط مشتمل بر عنصرآهن است
اما در فرض مورد سؤال؛ در صورت استفاده از الکل مسکر در ترکیب مواد آرایشی، باعث نجس شدن آنها می گردد.
حرارت دادن باعث طهارت اين کرمنجس شده (از الکل مسکر مخلوط با آن) نمی شود.


سؤال5:
2- سوال این جاست که اگر مصرف کردیم و قبل وضو دست و صورت را بشوییم کافی است؟
یا مثل جایی که نجس است باید سه بار آبکشی شود و آب کر باشد؟

جواب5:
با آغشته کردن دست و صورت به مواد نجس، ابتدا باید ازاله عین نجاست نمود، سپس محل نجس شده را آبکشی نمود؛
و برای طهارت، دو بار شستن موضع تنجس پس از ازاله عين نجاست کافیست.

سؤال6:
3- اگر آب شستشو به بدن و لباس پاشید حکم آنها چیست؟

جواب6:
در شستشو با آب کثیر مثل آب کر و جاری (مثل لوله كشي شهري)، اگر عین نجاست در آب پاشیده شده نباشد اشکالی ندارد

سؤال7:
4- اگر کرم به دست و صورت مالیدیم و بعد روسری و چادر پوشیدیم و مقداری از چربی یا رطوبت کرم که روی پوست است با لباس تماس پیدا کرد لباس نجس می شود؟

جواب7:
با فرض فوق که کرم با ترکیبات نجس درست شده است؛ با آغشته شدن لباس به آن، لباس نجس می شود، مكر اينكه كرم جذب بوست شده باشد بطوريكه مواد كرم يا رطوبتش قابل انتقال نباشد.

سؤال8:
5- در ترکیبی رژ لب ها از رنگ های خوراکی که در شیرینی پزی ها استفاده می شود بکار می برم (رنگهای میوه ها و مواد دیگر را امتحان کردم رنگ نمی دهند) حکم این رنگهای مورد استفاده چیست؟ البته می دانم که از نظر پاکزیستی مناسب نیستند.

جواب8:
رنگهای خوراکی مصنوعی، اگر فاقد خبائث (مانند اجزاء مردار و خوک و مانند آن) باشد و در آنها از مواد نجس استفاده نشده باشد، پاک هستند.

توضیحات:
رنگهای خوراکی مصنوعی دو دسته است:
1- آنچه از نفت و زغال سنگ استخراج می شوند و اصل منبع استخراج آنها پاک است، و به صورت ارزان و فراوان از صنایع نفتی در دسترس عموم قرار می گیرند از جمله در داخل ایران،
2- آنچه از خارج (توليد كافر) وارد مي شود و يا در داخل توليد مي شود اما از منابع حیوانی مانند خوک استخراج می شود که این نوع رنگها نیز با مشخصات با علایم اختصاری آن بر روی بسته بندیهایش معلوم است.
آنچه در بازار ایران عرضه می شود به سه نوع (پودر، مایع، ژله ای) عرضه می شود، که در این نوع ارائه ها نیز بايد بررسي شود كه مواد نجس آمیخته نشده باشد،
و نظر به رواج كاربرد نجس در نوع مايع و نيز منشا حیوانی (خوک و گاو غیر مذکی) داشتن مواد ژله ای (ژلاتین) وارداتی از بلاد كفر، اين نوع رنگها نجس بوده ولذا از رنگهای نوع ژله ای و یا مایع استفاده نشود.


نكاتى از جمع بندي سؤالات:

اگرجه ابتداى مراسلات سائل كفته شده بود مواد نجس مصرف نمي كند و كرم خاص و طاهر است اما در خلال سؤالات بعدذي معلوم شد كه:
اولا: اطلاع كافي از منابع و تركيبات مواد مصرفي خود ندارد
ثانيا: احكام مربوطه نجاسات و متنجسات در خوراكيها و لوازم آرايشي را نداشته و در حد مطالعه تاسخ بركزيده هم مطلب را ملتزم نشده است،و فقط در حد سؤال كردن بعد از ساخت مواد مراجعه دارد
ثالثا: كرمهايي را با الكل كه نجاستش معروف است قبلا ساخته و عرضه كرده است، و راهكارهاي غلط و بي نتيجه مثل گرم كردن الكل براى تطهير استفاده مي كند!!!؟؟ كه تاثيري در تغيير نجاست الكل نداشته و همجنان نجس بوده وآميخته با آن هم نجس مي شود.

اين نكات به همه ما مى آموزد كه حتى سازنده شخص آشنا و حرف طيبات و طهارات بزند،
اما هر مصرف كننده سه جيز را بايد بداند و احراز كند:
1- دانستن احكام طهارت و نجاست
2- شناخت نجاسات و مشتقات امروزيش
3- اطلاع دقيق از تركيبات و فرايند توليد، و عدم ملاحظه توليد كننده هر كه مي خواهد باشد ولو امام شنبه شهر باشد

مگر اينكه خود شخص دنبال طهارت يا طيبات واقعي نباشد و همينطور فرماليته دنبال مجوزي باشد


سؤال 9 :
در منابع صنعت توليد لانولين آمده است:
نام لانولين = الكل لانولين يا لانولين الكل
شیوه استخراج لانولین از پشم : استفاده از حلال الکل هگزان است .
آيا نام الكل داشتن لانولين؛ جزو الكلها و نجس است؟ آيا بكاربردن الکل هگزان سبب نجس شدن لانولين نمي شود؟

جواب:
1- به صرف وجود بيشوند يا بسوند الكل؛ همراه مواد؛ سبب نمي شود كه در شمار نجاسات باشد.
همه الكلها نجس نيستند، و تنها آنهايي كه مست كننده است؛ نجس هستند، نجس بودن برخي الكلها بخاطر همين اثر است،
لانولين الكل يا الكل لانولين خوردنش مستي آور نبوده و جزو الكلهاى نجس نيست
2- الكل هكزان هم خوردنش مستي آور نبوده و جزو الكلهاى نجس نيست اما سمي است و اكر در فرايند حل كنندكي اثري از آن باقي بماند؛ بقدر وجود مضر است.

3- الكل هكزان يا نورمال هكزان و يا ان هكزان يا هكزان كاربردها و خطراتي براى سلامتي دارد كه مي توانيد در منابع اينرتنتي آنها رابيابيد از جمله
https://finab.org/blog/2019/08/17/%D8%A ... 5%D8%AA-n/

https://tehranacid.com/%D8%A7%D9%86-%D9 ... 8%A7%D9%86

ضمنا در برخي منابع آمده است كه: لانولين براى مصرف خارجي ايمن و براى مصرف ذاخلي سمي است:
https://tehranacid.com/%D8%A7%D9%86-%D9 ... 8%A7%D9%86

---------------------------------
لانولين از مشتقات حيواني حرام و يا به علت حيوان ناپاك يا نياز به ذبح وووو نيست
چربی پشم یا لانولین (نام تجاری: اکتیول) موم زرد رنگی می‌باشد که از غدد چربی پشم حیوانات گرفته می‌شود. بیشتر لانولین‌های مورد استفاده انسان از پشم گوسفند تهیه می‌شود. لانولین غالباً به اشتباه و برای بیش از ۱۵۰ سال در فارماکوپه‌ها چربی پنداشته می‌شد در حالی که فاقد گلیسرید و در حقیقت از موم‌ها است. این موم از طریق فشردن پشم گوسفند در میان یک غلتک تهیه می‌شود. تمام یا بیشتر لانولین در زمان تهیه نخ، نمد و پارچه از پشم جدا می‌شود.
فلذا لانولين كه با فشردن پشم گوسفند زنده بدست مي آيد از نظر طهارت و حليت مشكلي ندارد
مگر اينكه در مراحل فراوري براى استخراج الكل استفاده شود


=====================

جوابیه های دریافتی از بخش پاسخ به سوال:

سوال: آیا رنگ‌کردن مو با رنگهای بدون آمونیاک خارجی اشکال شرعی دارد؟ اگر مواد نجس در ترکیبات آن باشد بعد از رنگ کردن با شست و شو پاک می شود؟
جواب: به صرف بدون آمونیاک بودن سبب حلال بودن و یا مجاز بودن مصرف آن نمی شود؛ بلکه محتویات و روش استحصال آن را از نظر طهارت و یا ضررهای قطعی باید بررسی نمود
در صورت استفاده از مواد نجس در مواد آرایشی نظیر رنگ مو
اگر مواردي نجسي كه در رنگ كردن مو بكار برده شده طوري است كه جزو رنگي كه بر مو باقى مى ماند نبود و در فرايند شستن ازاله می شود مو پاك مى شود و اشكالى ندارد
با آغشته کردن مو يا هر جاي بدن به مواد نجس، ابتدا باید ازاله عین نجاست نمود، سپس محل نجس شده را آبکشی نمود؛و برای طهارت، دو بار شستن موضع تنجس پس از ازاله عين نجاست کافیست.
توضیح:
1- عنوان بدون آمونیاک بودن در ساخت مواد آرایشی رنگ مو؛ تبلیغات شرکتهای تجاری برای فروش است و از مواد شیمیایی دیگر استفاده می نمایند که آنها هم بدون عوارض نیستند
و مانند این در تبلیغات مواد صنعتی خوراکی و بهداشتی بسیار است که با اطلاع عموم از ضرر ماده ای در آن؛ مواد دیگری را جایگزین می کنند و با تبلیغات جدیدی بازاریابی می کنند و بعد مدتی با آشکار شدن ضررهای ماده جدید؛ دوباره با برند و عنوانی دیگر و با ترکیبی دیگر ارائه می دهند و این سالهاست که در جریان است.
2- در بازار تجاری مرتب برندهای مختلف وارد می شود که از نظر ترکیبات متفاوتند و نمی شود با یک سوال کلی و مبهم در تبلیغات این برندها (آمونیاک نداشتن) حکم کلی درباره آنها را پرسید؛ و اگر کسی می خواهد استفاده کند خودش باید بررسی دقیق مواد به کار رفته در هر یک از آنها را بکند و تشخیص مصداق دهد.

3- استفاده از مواد نجس در مواد آرایشی شایع است ( استفاده از الکل مسکر؛ چربیها و ژله های با منشأ حیوانی نجس؛ استفاده از جفت و کبد جنین انسان و خون ووو) و اگر هم یک ضرر شیمیایی آن را کم کنند (مانند کم کردن ضرر آمونیاک) دلیل بر طاهر بودن و یا بی ضرر بودن مواد شیمیایی در آنها نمی شود
4- اگر بنا به استفاده از رنگهای شیمیایی دارید؛ در کشورهایی که محصولات آرابشی برای مسلمانان تولید می کنند برندهای با مارک حلال (Halal) را تولید کرده اند مانند مالزی؛ اندونزی؛ ترکیه ووو که با جستجو در اینترنت مشخص هستند و در بازار داخل ایران نیز یافت می شوند
مضاف بر اینها؛ در برندهای حلال از جمله تاکید بر اینکه بدون هیچگونه مواد حیوانی هستند نیز وجود دارد و برای کسانی که کاملا رژیم گیاهی دارند و یا از محصولات حیوانی پرهیز دارند تهیه می شود.
5- درباره مواد آرایشی؛ راهنمایی برای استفاده از مواد طبیعی و معرفی کتاب در این زمینه نیز در مرسولات بنیاد حیات اعلی منتشر شده است و توصیه در بکارگیری روشهای طبیعی و سالم بجای محصولات آلوده و شیمیایی که ضررهای مواد شیمیایی و یا آلوده شدن به مواد نجس را نداشته باشد.


سوال: استفاده از روغن زالو و خراطین و یا حلزون که برای مشکلات پوستی استفاده می شود
از نظر طهارت مشکل دارند؟ روغن به این صورت تهیه می شود که کرمها روده شویی و خشک می شوند و بعد برای مدتی در روغن قرار می گیرند و سپس صاف می شود و از این روغن استفاد می کنند.
جواب: در صورت استفاده نکردن از مواد نجس (مانند الکل مسکر و یا اجزای ناپاک مانند ژلاتین حیوانی نجس)؛ پاک هستند.


========سایر جوابیه های مرتبط =======

سؤال: آيا صرفا الكل هايي كه از طريق روش تخمير ميوه يا غلات يا غير آن بدست مي آيد حكم مسكر را داشته؟ و آيا الكل هايي كه با روشهاى شيميايي و صنعتى (مانند تبديل گاز اتان به اتانول و الكل اتيليك) بدست آمده و مسكر هستند؛ هم همان حكم را دارند؟
جواب: عمده خاصيت اسكار و مستى آورى آنست كه موجب داشتن حكم مسكر مي شود، و مورد مذكور از همين قبيل است. [شمارة ثبت: (545) منبع: المسائل الرازية]

سؤال: روشي در عطر سازى و تهيه اسانس يا روغن طبيعى گل؛ از قديم در اروپا متداول بوده و هنوز هم گاهى براى تهيه عطرهاى گران قيمت و سفارشي بكار برده مي شود و آن اينكه: در محفظه اى سربسته سطوح شيشه اى چند طبقه اى با فاصله قرار داده و هر دو طرف اين شيشه ها را آغشته به چربي خوك كرده و فاصله دو شيشه را گلها و شكوفه هاى معطر قرار مي دهند، و تا 24 ساعت همينطور باقي مانده، كه در اين فاصله عصاره خوشبوى گل تبخير و در چربي حل مي شود، پس از آن گلهاى سابق را برداشته و گلهاى تازه ديگرى بجاى آن مي گذارند، و اينقدر تبديل گلها تكرار شده تا چربي خوك كاملا از روغن و عصاره گلها اشباع شود، سپس چربي مزبور را جمع آورى كرده؛ كه يا به همين صورت خام به عنوان روغن معطر گل مصرف مي شود، و يا اينكه طي مرحله ديگرى با بكار بردن الكل؛ چربي خوك جداسازى شده و مواد و روغن معطر استخراج مي گردد. حكم نجاست يا طهارت محصول معطر مزبور و نيز استفاده يا خريد و فروش آن چگونه است؟
جواب: تا زمانى كه چربي خوك كاملا و بطور قطع زايل نشده حكمش در طهارت و تجارت به حكم خوك بوده، و در صورت ازاله قطعيه آن؛ به حكم متنجس به ملاقات خوك و شراب بوده؛ كه خريد و فروش آن مانعى ندارد؛ و استفاده از آن در اماكن و موارد غير محترمه بلا اشكال است، البته مؤمن ملتزم؛ مطلقا از آن اجتناب مي نمايد. [شمارة ثبت: (530) منبع: المسائل الأندلسية]

سؤال: روشي كه امروزه در اروپا براى استخراج اسانس يا روغن طبيعى گلها و ساختن عطرهاى گرانبها بكار برده مي شود؛ و بيشتر شايع است اينكه: گلها را در يكى از حلاّلهاى فرّار (مانند: اِتِر، هگزان، تولوئن، متانول، اتانول) يا گازهايى كه تحت فشار مايع مي شوند (مانند: بوتان، دي اكسيد كربن) قرار داده تا مواد معطره گلها در حلاّل حل شده و سپس عطر محتوى اين حلاّل را از طريق تبخير استخراج مي كنند. لطفا بيان فرماييد كه حكم اين محصولات معطره از نظر طهارت و نجاست يا استفاده و خريد و فروش آن چگونه است؟
جواب: تنها اگر توسط موادّى كه مسكر است (مانند الكل اتانول) تهيه شود حكم متنجس را داشته، ولى خريد و فروش آن بلا اشكال است، و فقط براى عبادت؛ استفاده مباشر از آن در لباس و بدن صحيح نيست، و الاّ استفاده غير مباشر (به معنى خوشبو كردن قطعه پنبه يا تكه پارچه يا كاغذ با آن و همراه داشتن آن) در عبادت هم اشكالى ندارد، و كاربرد آن در غير عبادت مطلقا بلا اشكال است. امّا اگر توسط موادى غير مسكر استخراج و تهيه شود، پس مطلقا پاك بوده و استعمال و خريد وفروش آن نيز مطلقا بلا مانع است. [شمارة ثبت: (531) منبع: المسائل الأندلسية]

سؤال: آيا الكل صنعتى كه در انواع ادكلن‏ها و عطرها و برخي رنگها و داروها و غيره، بكار مى رود، پاك است يا خير؟
جواب: بنا به نظر متخصصين؛ و حصول علم و وثوق از نظر ايشان؛ الكلها اقسامى دارند: بعضي مسكر و بعضي مهلك و غير اينها، آنچه در داروها و عطر و ادكلنها و لوازم آرايشي و بعضي از نوشيدنى ها بعنوان حلاّل و غير آن بكار مى رود؛ از قسم الكل مسكر مى باشد، و آنچه در ساخت بعضى رنگها بكار مى رود اگر به نحوى سمّى بوده كه قبل از اسكار مهلك بوده، ولذا اسكار آن معلوم نمى باشد، و يك قسم كه به اصطلاح علم شيمي، الكل محسوب مى شود؛ و بعض اجزاي مواد قندي و حتى ميوه ها را تشكيل مى دهد، قسم اوّل پاك نبوده و قسم دوّم محكوم به طهارت، و قسم سوّم بحالت ضمنيت ماده اصلى آن، نيز پاك مى باشد؛ مگر اينكه جداگانه استخراج و نتيجه اسكار از مصرف منتوج آن حاصل شود كه نجس مى باشد.[شمارة ثبت: (232) منبع: المسائل الحائريّة]

سؤال: اگر مواد معطرى از نجس يا متنجس تهيه شود؛ و سپس آنرا در گازهايي مانند بوتان [ كه فقط تحت فشار مايع مي شوند ولى در شرايط عادى و استفاده خارجى گاز هستند] قرار داده، و سپس آن گاز معطر را در ظروف مخصوص تعبيه كنند، اين محتويات معطره [ كه در درون ظرف مايع هستند ولى در بيرون آن و هنگام استفاده بصورت گاز خوشبو در هوا پخش شده و محيط يا نقطه اى كه روى آن پاشيده باشند را معطر مي كنند] آيا پاك هستند يا نجس؟ آيا تفاوت حكم در درون ظرف يا بيرون دارند؟ استفاده از اين نوع اسپري هاى معطر (كه مواد معطره شان را مي دانيم نجس يا متنجس است) چه حكمى دارد؟ خريد و فروش آن چطور است؟
جواب: اگر آن گازها در حالت غير ميعان تلاقي كرده و تنها بوى خوش آن مواد را جذب كرده باشد؛ پس مطلقا پاك بوده و استفاده از آن و نيز خريد و فروش آن هم مطلقا بلا اشكال است، امّا در صورت تلاقي در حال ميعان؛ پس در اين وضع (مانند درون ظرف) به حكم متنجس بوده و تلاقي با آن موجب تنجس مي گردد، ودر غير اين وضع (مانند بيرون ظرف) موجب تنجس ملاقي نمي شود، و استعمال اين قسم و خريد و فروش آن مطلقا بلا مانع است، ولى اگر درصد محسوسى از مواد نجس يا متنجس همراه گاز شده باشد، پس ظرف مزبور حكم محتوى نجس يا متنجس را داشته، و در صورت تلاقى هم موجب تنجس شده، پس خريد و فروش و كاربرد آن در غير عبادت بلا اشكال است، و در عبادت هم در صورت استفاده غير مباشر به لباس يا بدن با خوشبو كردن تكه پارچه يا كاغذ وهمراه داشتن آن اشكالى ندارد. [شمارة ثبت: (532) منبع: المسائل الأندلسية]

سؤال: عطرهايى كه بعضى اجزايشان الكل (كه مسكر است) بوده؛ يا متنجس بدان هستند، آيا مي توان آنها را با آغشته كردن يك دستمال يا يك قطعه كاغذ يا كمى پنبه و به همراه داشتن آن حتى در عبادت مورد استفاده قرار داد؟
جواب: استفاده از آن به نحو مذكور مانعى ندارد. [شمارة ثبت: (533) منبع: المسائل المغربية]

سؤال: در اينجا (امريكا) متداول است كه در بسيارى از اماكن عمومي مانند سوپر ماركتها و يا شركتها؛ عطرها را از سيستم تهويه پخش مي نمايند، با توجه به رواج اشتمال نوع محصولات معطره بر الكل، آيا تكليفى در رابطه با نجس و پاكي و يا اجتناب از اين محيطها وجود دارد؟
جواب: اولا: كه علم به اشتمال بر نجسي (مانند الكل مسكر) نداريد، ثانيا: برخى محصولات معطره از مواد شيميايي و بدون استفاده از الكل مسكر تهيه مي شود، و بر فرض علم به اشتمال بر الكل مسكر، نحوه تعطير ياد شده؛ موجب تنجس اشخاص و اشياي در آن محيط نمي شود. البته در صورت بودن چنان علمى ؛ و وجود اختيار و عدم اضطرار در استفاده از اين اماكن؛ بهتر است كه از استمرار مكث و مداوم در چنين اماكنى اجتناب شود، چه اينكه آثار سوء معنوى آن بر جاى خود باقي است. [شمارة ثبت: (534) منبع: المسائل الأندلسية]

سؤال: استفاده از كرم ها يا روغن هايي كه از حيوانات حرام گوشت به فرض ميگو يا ماهيان بدون فلس تهيه مي شود چه حكمي دارد؟
جواب: حلال گوشت نبودن مستلزم پاك نبودن نيست، لذا مصرف محصولات دريايي صحيح صيد شده؛ بنحو مذكور اشكالى ندارد. [شمارة ثبت: (660) منبع: المسائل الإصفهانية]

سؤال: حكم خوراكيها و موادى مانند عطر و ادكلن هايى كه از خارج وارد مى شود چيست؟
جواب: موادّى كه از بلاد خارجه مى آورند در صورتى كه فاقد خبائث و ارجاس (من جمله الكل و اجزاء مردار و سگ و خوك و ومانند آن) باشد؛ محكوم به طهارت است و با ترتيبات رايج در اين عصر، اجزاى اشياء نوعاً معلوم و ظاهر است، و با اندك تأملي واضح است و بيش از اين احتياج به تفحص ندارد. [شمارة ثبت: (2) منبع: المسائل القمّيّة]

سؤال: استفاده از رنگـ مو براي خانمها وكلا رنگهاي شيميايي،گياهي ويا حنا چه حكمي دارد؟ استفاده از اين رنگها براي پوشاندن سفيدي موي ايشان چه حكمي دارد؟
جواب: در صورت عدم انتاج آن محصولات از اجزاي نجس العين اشكالى ندارد، و سعى بر استفاده از محصولاتى سالم با منشأ گياهي يا معدني بشود. [شمارة ثبت: (512) منبع: المسائل الإصفهانية]

سؤال: با توجّه به مطالبي كه در مورد بعضى از موادّ آرايشى زنان بيان مطرح است؛ كه در ساخت آنها از چيزهاى نجس و حرام استفاده مى شود: الف) نماز خواندن با اين مواد آرايشي چه حكمى دارد؟ ب) بودن اين مواد آرايشى بر روى صورت در غير نماز چه حكمى دارد؟
جواب: در بعضى از آنها الكل (مسكر)؛ و در بعضى از آنها چربي سگ و خوك بكار برده مى شود، در غير نماز استفاده از محصولات قسم اول ممكن است ممنوع نباشد، ولي استفاده از محصولات قسم دوم جايز نيست، و استفاده از همه آنها در نماز مانع نماز است، و در صورت آلودگي به آن؛ براى گذاردن نماز بايد از آن پاك و مطهر شود. [شمارة ثبت: (869) منبع: المسائل القمّيّة]

===========================

جوابیه ها درباره ساخت كرم ولوازم آرايشي – پاسخ برگزیده غرفه پاکیزگی و آراستگی
viewtopic.php?f=100&t=666&start=130#p59282
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

اجزاء و مواد ناپاک در محصولات آرایشی و بهداشتی

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه ژانويه 11, 2022 12:10 am

اجزاء و مواد ناپاک و مضر در محصولات آرایشی و بهداشتی


علاوه بر مواد و ترکیبات شیمیایی که در ساخت لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می شود؛ ترکیبات دیگری هم وجود دارد که از اجزاء و مواد ناپاک می باشد که در ادامه به آنها می پرذاریم:

1- اسپرماستی (پی نهنگ):
اسپرماستی یک ماده مومی است که در حفره‌های سر نهنگ عنبر و با میزان کمتر در روغن سایر نهنگ‌ها یافت می‌شود. به آن روغن نهنگ عنبر و پی نهنگ عنبر هم گفته می‌شود. به عنوان نرم كننده و درخشان كننده فرآورده‌های نیمه جامد و پایدار كننده امولسیون‌های روغن در آب استفاده می شود. از آن در تولید روغن‌ ها، کرم‌ های آرایشی، صابون ها، محصولات بهداشتی و مراقبت های شخصی، شمع ‌های مومی ظریف، پمادها و منسوجات استفاده می‌شود. طی سال های اخیر به عنوان روان ‌کننده‌ های صنعتی مورد استفاده قرار گرفته است. این ماده می‌تواند به عنوان ماده لعاب دهنده یا پوشش دهنده در صنایع غذایی استفاده شود تا ظاهر براق و محافظ بسازد. از آن به عنوان ماده اولیه رژ لب استفاده میشود.

Image

2- روغن خاویار و میگو
در کرم های بوتاکس و حجم دهنده و رفع چین و چروک و جوان ساز کننده از آن استفاده می شود. البته اصطلاح خاویار برای تخم حلزون هم بکار می رود که از آن روغن تهیه می شود و اگر در روند تولید آن از مواد ناپاک استفاده نشود اشکالی ندارد.

3- کلاژن و الاستین:
به عنوان لایه ساز و محافظ پوست و ترمیم کننده در کرمسازی استفاده می شود. منبع اصلی آن از ماهی می باشد و بصورت وارداتی از کشورهای اروپایی مانند کانادا وارد ایران می شود. اغلب کرمسازهای صنعتی و غیر صنعتی از این ماده در کرم ها استفاده می کنند.

Image


4- اکسید آهن:
به عنوان رنگ دهنده در کرم پودرها و ضد آفتابهای رنگی و رژلبها استفاده می شود.
اکسیدهای آهن رنگدانه های ارزان قیمت و بادوام در رنگ ها ، پوشش ها و بتن های رنگی هستند. رنگهایی که معمولاً در دسترس هستند در محدوده زرد ، نارنجی ، قرمز ، قهوه ای ، سیاه قرار دارند. این ترکیبات با شماره E172به عنوان رنگ خوراکی در صنایع غذایی استفاده می شوند.

Image

اكسيد و زنگار آهن يا خبث الحديد و مشتقات اصلي آهن بذاته منجس (نجس كننده) نيست، اما براى نمازگزار وارد شده است كه اگر تماسي داشته مواضع تماس را به آب مسح كند، اگر ماده مزبور ظاهر باشد و در اثر تركيب مضمحل نشده باشد و با عين آن تماس پيدا شود و قبل از وضو نماز آن مواضع را نشسته باشد؛ پس مواضع تماس (آن كرم) را با آب مسح كند و بعد وضو بگيرد،
viewtopic.php?f=100&t=666&p=59282#p59282


5- ژلاتین
برای استفاده در کرم های مرطوب کننده و ماسک های ورقه ای استفاده می شود. از انجا که این محصول وارداتی و از چربی خوک بدست می آید باید پرهیز شود. این ماده در ساخت کرم های صنعتی و غیر صنعتی استفاده می شود.

6- عصاره ها و تنتور های گیاهی:
عصاره ها به3 شیوه حاصل می شوند:
1- روش عرقگیری: گیاه + آب + پروپیلین گلیگول
2- روش الکی: گیاه + آب + آلکل
3- روش آب دیونیزه شده: گیاه + آب دیونزه شده

روش سوم روش سالم و مناسبی است لذا اگر محصولی تهیه نمودید که حاوی عصاره گیاهان بود از روش عصاره گیری آن اطمینان حاصل کنید. روش دوم معمولا شایعتر است و در محصولات مراقبتی و بهداشتی استفاده می شود.

تنتورهای گیاهی : تنتور در حقیقت مخلوطی از آب و الکل یا آب و سرکه است که حاوی نوعی ترکیب دارویی، گیاه دارویی یا داروی سنتی است. تنتورها عمدتا از خیساندن پوست، میوه، برگ (خشک یا تازه) یا ریشه یک یا چند گیاه در الکل یا سرکه به مدت چند هفته ساخته می‌شوند. الکل و سرکه کمک می‌کنند تا ترکیبات فعال گیاهی استخراج و تغلیظ شوند. در روش رایج از روش الکی استفاده می شود. در تهیه مام های رولی از تنتورهای گیاهی پایه الکی استفاده می شود.

7- گلیسیرین (گلیسرول):
گلیسیرین حیوانی: یکی از منابع گلیسیرین، استخراج آن به عنوان یک محصول جانبی از چربی حیوانی است. گلیسرول تهیه شده از چربی حیوانی از تری گلیسیرید های حیوانی بدست می آید که یک نوع مولکول چربی است که معمولاً در خون حیوانات یافت می شود و جزء اصلی بافت چربی حیوانی را تشکیل می دهد

گلیسیرین گیاهی: این ماده از گیاهان سرشار از چربی های تری گلیسیرید به دست می آید از روغن سبزی‌ها و گیاهانی مانند روغن نخل، روغن هسته خرما و روغن نارگیل، تحت فشار و یا در طی واکنش با باز های قوی مانند سدیم هیدروکسید تولید می‌گردد.

گلیسیرین سنتزی: توسط قند عصاره نیشکر یا ذرت و همین‌طور پروپیلن به دست می‌آید. از تقطیر نفت، پروپیلن به دست می آید. در نهایت گلیسیرین نیز با اضافه کردن کلر به مولکول و سپس هیدرولیز کردن تری کلروپروپان تولید می گردد. محصول تولید شده از روش سنتزی یا مصنوعی به دلیل خلوص 99.7 درصد در کاربردهای دقیق تری به خصوص در بیوتکنولوژی و ساخت داروها استفاده می شود.

در محصولات بهداشتی اگر گلیسیرین استفاده شده از منابع خالص گیاهی باشد مناسب است ولی اگر با حیوانی مخلوط باشد یا منبع آن مشخص نباشد استفاده آن به خاطر مشخص نبودن منابع حیوانی و وارداتی بودن محذور است.لذا مؤمنين در کشورهای مختلف جهان در مصرف این مواد از لحاظ شرعی اجتناب كرده مگر آن که منبع گیاهی آن تأیید گرديد و از عدم بكاربردن نجاسات مانند انواع مسكرات و الكل؛ و يا محيط ناباك در فراوري ان اطمينان حاصل كنند


8- الکل ها:
الکل با پوست ما چه می‌کند؟
https://chat.google.com/api/get_hangout ... PGIyetsrno

آشنایی با انواع الکل در محصولات مراقبت از پوست
در این مقاله انواع الکل در محصولات پوستی را بررسی کرده و مضرات الکل برای پوست را توضیح خواهد داد.
متاسفانه به دلیل اطلاعات غلط و گمراه کننده که در فضای مجازی منتشر می‌شود و هم چنین به دلیل استفاده گسترده الکل در تونرها، مرطوب‌کننده‌ها و ضدآفتاب‌ها نمی‌توان به راحتی باور کرد الکل‌ها تا چه حد به پوست آسیب می‌زند. محصولاتی که با الکل‌های SD، اتانول، الکل‌های دنات، ایزوپروپیل الکل، متانول و الکل فرموله می‌شوند اگرچه به علت خشک شدن سریع احساس خنکی و سبکی رو پوست ایجاد می‌کنند در لحظه مصرف موجب احساس رضایت در فرد می‌شوند اما آسیب های فراوانی به دنبال خواهند داشت.
در این مقاله به شما خواهیم گفت صرفنظر از هر مشکل پوستی که دارید شامل آکنه، خشکی و اگزما و چین و چروک الکل‌ها شرایط پوستی شما را بدتر خواهند کرد.
البته همه انواع الکل‌هایی که در محصولات مراقبتی پوست می بینید مضر نیستند.

انواع الکل در محصولات مراقبتی پوست
تولیدکنندگان محصولات مراقبتی پوست می‌دانند شما در محصولات به دنبال چه هستید، آنتی اکسیدان، ترکیبات ترمیم کننده، آبرسان و مرطوب کننده ویتامین هایی مانند ویتامین E و ترکیبات طبیعی مانند شی باتر و آلوئه ورا.

چالش اصلی در فرموله کردن یک محصول ترکیب کردن آب و روغن با هم است و این دقیقا همان نقشی است که الکل‌ها در محصولات مراقبتی پوست ایفا می‌کنند. پس الکل‌ها درمحصولات نقش سورفکتانت، امولیانت و کنترل غلظت محصول را بر عهده دارند.

به طور کلی دو نوع الکل را می‌توان در انواع محصولات پوست مشاهد کرد:

۱- الکل های فرار یا خشک کننده : که باعث خشک شدن و جذب سریع کرم‌ها و ضدآفتاب‌ها می‌شود و در تونرها قابض بوده و باعث کاهش چربی و بسته شدن منافذ می‌شود
.۲- الکل‌های چرب: که باعث می شود روغن و آب دست به دست هم داده و نقش سورفکتانت یا امولیانت را در محصول ایفا می‌کنند.۱
- الکل‌های فرار یا خشک کننده:
این نوع الکل نقش حلّال (حل كننده) در محصولات مراقبتی را دارد و سریع از سطح پوست تبخیر می‌شود. دلایل استفاده ازاین نوع الکل در محصولات شامل موارد زیر است:
وجود این الکل در کرم یا مرطوب‌کننده جذب این مواد را سریع تر می‌کند (چون الکل به عنوان حلال قوی چربی، چربی موجود در سد دفاعی پوست -skin barrier- را حل کرده و نفوذ کرم به پوست راحت تر می‌شود.
این احساس خوشایند را در پوست به وجود می‌آورد که منافذ پوست بسته شده‌اند (در حقیقت به دلیل از بین رفتن چربی‌های سطح پوست، پوست خشک شده است).
بافت مرطوب‌کننده یا کرم‌های ضدآفتاب را سبک و لطیف می‌کند.
چرا این نوع الکل برای پوست مضر است؟
باز هم باید به skin barrier یا سد دفاعی پوست برگردیم. سطح پوست از لایه منحصر به فردی از چربی تشکیل شده، ترکیب انحصاری این چربی را سرامید، کلسترول و اسیدهای چرب تشکیل می‌دهد و این لایه مانند سیمان سلول های سطح پوست را بهم می‌چسباند، پوست را مرطوب می‌کند، باعث احساس نرمی و راحتی در پوست می‌شود و مانع از دست رفتن رطوبت لایه‌های زیرین پوست می‌شود.

هنگامی که شما از محصولات حاوی این نوع الکل استفاده می‌کنید این لایه محافظ را از بین می‌برید و پوست خشک و پوسته پوسته و آسیب‌پذیر شود. در حقیقت با از بین رفتن این لایه، پوست توانایی ترمیم خود را از دست داده و در برابر عوامل خارجی بی دفاع و آسیب‌پذیر می‌شود.

الکل هایی که چنین اثری در پوست ایجاد می‌کنند را اغلب با نام های زیر در لیست مواد تشکیل دهنده محصولات می‌بینید:

Isopropyl alcohol
Ethanol
SD alcohol ۴۰
Denatured Alcohol
alcohol
و هر ترکیب دیگری که به -ol ختم می‌شود.

به خصوص زمانی که این ترکیبات در ابتدای لیست مواد تشکیل دهنده محصول قرار گرفته باشند یا در پنج ترکیب اول -که اغلب در تونرهای حاوی الکل چنین است- باید از آن اجتناب کنید.
اما همه انواع الکل به این بدی نیستند نگاهی به نوع دوم بیندازید.

۲- الکل‌های چرب يا "فتی الکلها":
برخلاف الکل نوع اول که فرار و حلال چربی است این نوع الکل‌ها چرب هستند و به دلایل گوناگونی در محصولات مراقبتی استفاده می‌شوند:

این نوع الکل به ترکیب آب و روغن موجود در محصول کمک می‌کند (مثل کرم ها)
الکل‌های چرب نقش تغلیظ کننده داشته و هرچه بیشتر در یک محصول استفاده شود محصول از حالت لوسیون به کرم و از کرم به کره بدن که مغذی‌تر است تبدیل می‌شد .

الکل‌های چرب به پوست کمک می‌کند تا خود را ترمیم کند. این نوع الکل به دلیل چرب بودن به حفظ چربی سد دفاعی یا محافظ پوست کمک می‌کند.

الکل‌های چرب را در لیست مواد تشکیل دهنده با نام‌های زیر می‌بینید:
Cetearyl alcohol
Stearyl alcohol
Cetyl alcohol
Myristyl alcohol
Tocopherol یا ویتامین E که بسیار برای پوست مفید بوده و نقش آنتی‌اکسیدانی دارد
butylene glycol, propanediol چرب نیستند اما نقش جاذب رطوبت یا هومکتانت را ایفا می‌کنند.
این ترکیبات را در هر کجای لیست مواد تشکیل دهنده دیدید می توانید مطمئن باشید که این نوع الکل نه تنها مضر نیست که مفید هم هست.
وجود الکل در محصولات مراقبتی بسته به نوع آن می تواند کاملا سالم و ایمن باشد یا بر ضد طبیعت پوست عمل کند.
اسامی الکل‌های مضر را به خاطر بسپارید و از خرید هر محصول پوستی حاوی این نوع الکل خشک کننده اجتناب کنید.
در نظر داشته باشید آسیب به سد دفاعی پوست اگر در کوتاه مدت خود را نشان ندهد در بلند مدت حتما پوست را دچار مشکل خواهد کرد.

مطالب فوق وراي جنبه حكم شرعي و عوارض و آلودكيهاى حاصله از آنست كه اين خود عامل مهمتري براى اجتناب است.
خلاصه:
از نظر بهداشت و سلامت بر اساس طب رايج؛ چند مدل الکل هست:
بد: الکل های ساده
بد: الکل های عطری یا اروماتیک الکل ها.
خوب: الکلهای چرب یا فتی الکلها،

الکل های ساده از شکر، نشاسته و کربوهیدراتها گرفته می شوند و مسكر و مستي آورنده و نجس هستند،
و توی محصولات به عنوان مواد نگه دارنده بکار برده می شوند و در طب و بهداشت رايج؛ به اسم الکل های بد شناخته شده اند. مثل
متانول، اتانول، ایزوپروپیل و الکل دنات

الکل های عطری هم به عنوان مواد نگه دارنده و هم بعنوان خوشبو کننده محصولات ازشان استفاده می شود و اینها هم به اسم الکل بد معرفی می شوند
پس هر محصول عطری (غيرجرب و حاوى حيواني) می زنید بدونید که الکل مضر تويش هست مثل
بنزیل الکل

الکل های چربی منشا گیاهی دارند و توی محصولات آرایشی بعنوان امولسیون پوست و مو بکار می روند و به عنوان الکلهای خوب شناخته می شوند مثل
ستیریل، ستیل، استیریل، بهنیل، آراچیدیل و میرسیتیل الکل ها

الکل های مفید مرطوب کننده، سفت کننده و پرکننده صورتند و برای مو نرم کننده ان
الکل های مضر خشک کننده هستند و در دراز مدت حالت خشکی به مو و پوست می دهند
گروه خوب ها: گلیکول الکل سی۱۲_سی۱۶ سی۳۰_سی۵۰ ستیل
آنچه بیشتر سازندگان کرمهای غیر صنعتی و دست ساز استفاده می کنند:
ستیل الکل / ستو ستئاریل الکل / استئارات: به عنوان امولیسیون کننده


تقسيم بندي خوب و بد فوق برحسب آخرين تحقيقات طب و شيمي رايج؛ بوده نه طب جامع و تعاليم مكتب وحي، ولذا تنها در همان محدوده تفسير شود.

-------------------------------------
صابون

صابون ها از محصولات بهداشتی هستند که بصورت روزانه برای شستشو و یا در حمام استفاده می شوند. صابون ها به صورت جامد و مایع هستند و به روشهای مختلف تولید می شوند:

1- صابون های گلیسیرینه که در سه نوع شفاف، نیمه شفاف و مات تولید می شوند و به صابون سازی به روش گرم معروف هستند.
اجزای اصلی این صابون ها گلیسیرین بوده و درجه شفافیت آن بر اساس میزان درصد الکل آن است و هر چه خلوص الکل بیشتر باشد صابون شفاف تر می شود.
از دیگر اجزای آن: روغن های گیاهی و حیوانی، تیتان، پروپیلین گلایکول، شکر، اسید استئاریک، هیدروکسید سدیم ،بتایین، سوربیتول، پودر گیاهان و رنگ های شیمیایی است.


البته این ترکیباتی است که صابون سازی های غیر صنعتی استفاده می کنند و در تولید صنعتی مواد شیمیایی بیشتری دارد. این صابون ها یکی دو روز بعد از تولید قابل استفاده هستند.

Image
Image
Image

2- پایه صابون های چیپسی : این صابون ها با استفاده از پودر یا چیپس صابون و گلسیرین و عرقیجات و گیاهان و روغن ها ساخته می شود.

چیپس های صابونی یک نوع صابون آماده شده است که برخی تولیدی ها به آن گلیسیرین و روغن و عصاره های گیاهی اضافه می کنند و به عنوان صابون گیاهی و ارگانیک عرضه می کنند. چیپس صابون از روغن های گیاهی مانند روغن نخل، روغن نارگیل یا روغن زیتون و یا چربی های حیوانی ساخته شده است و با استفاده از هیدروکسید سدیم، تولید می شوند.

این صابون ها در انواع مختلفی نرم (اسیدی)، سخت (قلیایی) و شفاف تقسیم می شوند که ترکیبات هر کدام با هم متفاوت است و برخی دارای گلسیرین و کوکوآمید سدیم، سدیم استئارات، آب، پروپیلن گلایکول، قند، تگزاپن (SLES)، کوکامیدو پروپیل بتائین، گلیسرول، کلرید سدیم، دی سدیم EDTA و BHT می باشد.

Image


3- صابون های تولیدی به روش سرد: این صابون ها از دو جزء روغن های گیاهی و حیوانی و هیدروکسید سدیم (سود) تهیه می شود.

این صابون ها نیاز به استراحت حداقل سه هفته ای دارد و بعد آن آماده استفاده می باشد. این صابون یک جزء شیمیایی فقط دارد و در صورت استفاده از چربی حیوانات حلال گوشت و ذبح شده شرعی و عدم استفاده از اسانس هاس سنتزی در آن؛ نسبت به دو نوع دیگر سالم تر است.

نکته: برخي از كاربرد الكل در ساخت صابون براى آغشته كردن قالب است كه بعد شستن روي صابون زير دوش براى اولين بار مشكلش بر طرف مي شود. اما كاربردهاي با نقض حل كننده رنك يا عطر ووو همراه صابون هست و فقط با استفاده در زير دوش و حمام با ملاحظه متنجس بودن (و اينكه به جايي غساله صابون ترشح نشود) مشكلي ندارد.

Image


--------------------------------
شامپو

شامپوهای شیمیایی حاوی ماده‌ای به اسم Propylene Glycol هستند که به عنوان ماده اصلی ضدیخ استفاده می‌شود و علاوه‌بر شامپو، در خمیردندان و بعضی از محصولات آرایشی نیز وجود دارد. برخی سولفات‌ها که در شامپوها استفاده می‌شوند از علل شایع تحریک چشم هستند. علاوه‌بر آن می‌توانند به فولیکول‌های مو آسیب رسانده و با جذب آن توسط پوست، ممکن است باعث حملات آسم (خفیف یا شدید) شود.

بر اساس تحقیقاتی که تا کنون درباره تولید شامپوهای گیاهی و ارگانیک انجام شده است به خاطر عدم ارائه توضیحات کافی در معرفی محصول؛ شامپوهای تولیدی صد در صد گیاهی نبوده و هر کدام بنا به مقادیری برای کف کنندگی بیشتر و یا جلوگیری از خراب شده عصاره ها و روغن های گیاهی از مواد و ترکیبات شیمیایی استفاده می کنند.

Image

اجزای اصلی هر شامپو:
پایه یا مواد شوینده (آب و سورفاکتانت) / عوامل ویژه ای که خاصیت آن را شامپو فراهم می کند / مواد نگهدارنده برای ماندگاری طولانی/ مواد متعادل کننده pH شامپو / رنگ ها ، طعم دهنده ها ، تثبیت کننده ها ، ضخیم کننده ها و غیره

متداول ترین سورفکتانت ها در شامپوها عبارتند از: لوریل سدیم یا سولفات سوراخ سدیم سدیم لوریل سولفات ، آمونیوم لوریل سولفات (یا آمونیوم) (SLS و SLES) که می توانند موها را از گریس و خاک پاک کنند و یک کف ضخیم قوی ایجاد کنند. اما ، این مؤلفه ها دارای اثر تحریک کننده بسیار تهاجمی بر روی پوست سر و اثر تجمعی هستند.

بطور مداوم با استفاده از چنین شامپوها ، پوست سر خود را به بسیار حساس ، خشک و تحریک شده تبدیل خواهید کرد که به طور مرتب خارش ، پوست و ترشح سبوم به اندازه ای خواهد بود که مجبور هستید هر روز موهای خود را بشویید. و به لطف همه اینها ، موهای شما ریخته خواهد شد.

مبانی زیر به عنوان جایگزینی بهتر برای این سورفاکتانت ها ارائه می شود:
TEA لایر سولفات (تری اتانول آمین لوریل سولفات) ، / TEA (تری اتانول آمین) ، / Cocamide DEA ، / DEA-Cetyl fosphate ، / فسفات DEA اولت-3 ، / Myristamide DEA ، / استارامید MEA ، / Cocamide MEA ، / لورامید DEA ، / لینول آمید MEA ، / Oleamide DEA ، / TEA-Lauryl Sulfate / سدیم میتر سولفات و سدیم میریستیل اتر سولفات ، / ایزیتونیات سدیم کوکویل ، / سولفات منیزیم لوره ، / کوکو گلوکوزید ، سدیم میورت سولفات و سدیم میریستیل اتر سولفات


شامپوهایی با چنین پایه هایی می توانند یک واکنش کاملاً متفاوت ایجاد کنند ، چیزی که مناسب یکی باشد باعث ایجاد شوره سر و خارش در دیگری می شود و یا موهای سوم را خشک می کند. اما ، در اصل ، آنها همچنین قادر به تحریک پوست هستند

ترکیبات بی فایده در شامپو

سیلیکون
برای صاف کردن مقیاس موهای ما و ایجاد صاف و براق شدن طراحی شده است. یعنی هنگام استفاده از سیلیکون روی موهای آسیب دیده ، ترازو صاف می شود ، سیلیکون نور را منعکس می کند و موها شروع به درخشش می کنند.

همانطور که می دانید هیچ ترمیم مو صورت نمی گیرد و سیلیکون های انباشته شده مو را سنگین تر و فاسد می کنند.

ویتامین ها و پروویتامین در شامپوها
کسانی که ترکیب شیمیایی مو را درک می کنند می دانند که هیچ ویتامین ای در آن وجود ندارد. بنابراین هیچ ویتامین ای که به صورت خارجی روی موها اعمال شود به هیچ وجه بر وضعیت آنها تأثیر نمی گذارد ، از طریق سر ، آنجا نفوذ نمی کنند. وجود ویتامین ها در شامپو بی فایده است. ویتامین ها نباید روی سر ریخته شود ، اما به صورت خوراکی مصرف شود بهتر است این کار را با استفاده از محصولات گیاهی طبیعی سالم انجام دهید.

اسیدهای میوه
خیلی اوقات ، اسیدهای میوه را می توان در شامپو یافت. اعتقاد بر این است که آنها موها را مرطوب می کنند . برخلاف پوست ما ، موها دارای چین و چروک نیستند و همیشه به عنوان نشانگر سن عمل نمی کنند. استفاده از شامپوهایی با یک کمپلکس فوق العاده آنتی اکسیدانی بر روی موهای شما تاثیری در وضعیت موهای ما نخواهد داشت. این فقط یک مکمل بی فایده برای افزودن ارزش به شامپو و افزایش ارزش آن است.

عصاره مختلف گیاهان
خیلی اوقات شامپوهایی را می بینیم که عصاره گیاهان مختلفی (عصاره آلوئه ، برگ توس ، گزنه ، بابونه ، اسب سرخدار و غیره) وجود دارد. اثربخشی آنها همیشه به مقدار این مؤلفه ها بستگی دارد. اگر آنها پایه شامپو را تشکیل دهند (و چنین شامپوهایی واقعاً وجود دارند) ، احتمالاً این مؤلفه ها می توانند وضعیت موهای شما را بهبود ببخشند ، اما اگر این اجزاء بسیار اندک باشند (که بیشتر در شامپو های ارزان قیمت وجود دارد) پس اثر استفاده از این شامپو صفر خواهد بود

توجه ویژه ای به این واقعیت داشته باشید که عصاره ها در آنجا لیست می شوند. به عنوان مثال ، اگر عصاره شامپو گل رز ، ماگنولیای سفید ، نیلوفر آبی و سایر گیاهان عجیب و غریب را مشاهده می کنید ، می توانید اطمینان داشته باشید که این مواد به مقدار دقیقه و فقط برای برچسب زدن اضافه می شوند. علاوه بر این ، هیچ کس نمی داند که این عصاره ها چه کیفیتی داشته اند.
بسیاری از شامپوها از ویتامین UV محافظت می کنند. با این حال ، بسیاری از مطالعات مدرن نشان می دهد که استفاده از چنین شامپوهایی فقط محافظت حداکثری از مو در برابر اشعه UV را انجام می دهد. و حتی اگر شامپو ممکن است حاوی چنین مؤلفه های مفیدی باشد که به نوعی می تواند روی پوست سر یا موی خود تأثیر بگذارد (مثلاً عسل ، ژل رویال ، منتول ، خاک رس ، هیدرولیز پروتئین ، سرامیدها ، عصاره های گیاهی ، لسیتین ها ، گیاه یا. روغنهای اساسی) ، اکثر آنها دقیقاً 2-3 دقیقه کار می کنند تا زمانی که شامپو را از سر خود شستشو دهید
بنابراین ، اگر می خواهید این مؤلفه ها اثر درمانی خود را نشان دهند ، فوراً شامپو را بشویید ، اما بگذارید حداقل 10 دقیقه کار کند. مخصوصاً اگر شامپو با تأثیر نرم کننده بر روغنهای طبیعی داشته باشید.

نتیجه گیری
وقتی برچسب ها را می خوانید و اجزای شامپو را در نظر می گیرید ، از همه این موارد به یاد داشته باشید و ممکن است بیش از 30 باشد ، فقط 2 یا 3 بر روی موهای شما واقعاً عمل می کنند. بقیه مواد تشکیل دهنده باعث از بین رفتن شکل ، حفظ رنگ ، رنگ و رایحه شامپو می شوند و به سادگی ترکیب آن را روی برچسب غنی می کنند و شما را مجبور به خرید آن می کنند ، هزینه خود را صرف چیزی کنید که در هنگام استفاده از موهای شما به هیچ وجه تأثیر نگذارد.

بنابراین ، هنگام خرید شامپو ، شما نباید به کل ترکیب غنی آن ، به یک نام و توضیحات بالا ، به تبلیغات توجه کنید

10 ماده مضر در شامپوها
در ابتدا می گوییم مواد مضر برای بدن می تواند جزئی از اجزای فعال سطح شامپو ، تنظیم کننده های ویسکوزیته ، مواد نگهدارنده ، طعم دهنده ها ، تثبیت کننده و مواد مغذی باشد.

1. DEA (دی اتانولامین)
این ماده در شامپوها برای ایجاد کف ضخیم استفاده می شود. با این حال ، DEA یکی از مؤلفه های اصلی در تولید علف کش ها است. با واکنش به سایر مواد شامپو ، دی اتانولامین یک ماده سرطان زا را تشکیل می دهد که به راحتی به پوست نفوذ می کند و می تواند باعث بیماری های جدی دستگاه تناسلی ، مری ، کبد و معده شود.

2. SLS (سدیم لوریل سولفات)
این مؤلفه یک سورفاکتانت است که به سرعت تسکین سطح را تسکین می دهد و باعث می شود شامپو به سرعت به مواد شوینده تبدیل شود.
با این حال ، همانطور که در مورد diethanolamine ، SLS با سایر مواد آرایشی واکنش نشان می دهد ،
و در نتیجه تشکیل سرطان زا مضر - نیتروسامین ها. امروزه مشخص شده است كه این مواد می توانند عامل اتیولوژیك تومورهای بدخیم لوزالمعده ، معده و به ویژه خون باشند.به هر حال ، تا به امروز ، بیش از 40000 مطالعه سمیت سدیم لوریل سولفات را تأیید کرده اند

3. SLES (سدیم لوره سدیم)
سورفاکتانت دیگر در مقایسه با SLS خطرناک تر به نظر می رسد ، اما پزشکان هشدار می دهند که با وارد شدن به بدن ، این مؤلفه می تواند به یک آلرژن بسیار قوی تبدیل شود ، همچنین وضعیت افراد مبتلا به درماتیت پوستی را بدتر کند.
علاوه بر این ، هنگام تعامل با سایر سدیم ها ، لوره سولفات ترکیبات سمی - نیترات ها و دی اکسین ها را تشکیل می دهد ،
که بدن را برای مدت طولانی مسموم می کند ، زیرا توسط کبد دفع نمی شود.

4- پروپیلن گلیکول (پروپیلن گلیکول)
در شامپوها و سایر مواد آرایشی از پروپیلن گلیکول به عنوان یک ماده مرطوب کننده استفاده می شود.
انتخاب به نفع این فرآورده روغنی توسط سازندگان با ارزان بودن بنز توضیح داده می شود ، اما در مقایسه با همان گلیسیرین ، پروپیلن گلیکول تمایل به سوزش پوست و تحریک واکنش های آلرژیک بدن دارد. علاوه بر این ، محققان دریافتند که با استفاده منظم از مواد آرایشی با این ماده ، فرد ممکن است تغییرات جبران ناپذیری را در کبد و کلیه ها تجربه کند.
علاوه بر این ، پروپیلن گلیکول در صنعت به عنوان مایع ترمز و همچنین ضد یخ در سیستم های خنک کننده مورد استفاده قرار می گیرد که به سختی اعتبار این ماده شیمیایی را می افزاید.

5- کلرید بنزالکونیوم (کلرید بنزالکونیوم)
این ماده شناخته شده ای است که در داروسازی به عنوان ضد عفونی کننده مورد استفاده قرار می گیرد ؛ در شامپو ها نقش نگهدارنده و سورفاکتانت را ایفا می کنند. اما فقط معدودی از مردم می دانند که مطالعات اخیر حاکی از آسیب جدی این مؤلفه به بدن است. به گفته محققان ، کلرید بنزالکونیوم قادر به ایجاد واکنش های آلرژیک شدید ، تحریک پوست و عفونت های تنفسی است. علاوه بر این ، دانشمندان گمان می كنند كه این ماده تأثیر بسیار منفی بر روی چشم داشته و باعث بروز گلوكوم می شود. به همین دلیل است که امروز بحث جدی در مورد امکان استفاده از کلرید بنزالکونیوم در قطرات چشم وجود دارد

6. کواترنیوم -15 (کواترنیوم -15)
این ماده به عنوان ماده نگهدارنده در شامپوها و کرم ها به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد. اما تولیدکنندگان عجله ای ندارند تا به مردم اطلاع دهند که در لحظه ای که شامپو به مواد شوینده تبدیل می شود ، کواترینیوم -15 تولید فرمالدئید را شروع می کند - یک ماده سرطان زا شناخته شده که منجر به بیماری های جدی از جمله موارد مرتبط با بروز تومورهای سرطانی می شود. به هر حال ، در اتحادیه اروپا ، کواترینیوم -15 برای استفاده در لوازم آرایشی ممنوع است. دانشمندان مطالعات متعددی انجام داده اند و به این مؤلفه اختصاص داده اند که وضعیت "در لوازم آرایشی نمی تواند بی خطر باشد"

7. Cocamidopropyle Betaine (Cocamidopropyl Betaine)
تولیدکنندگان شامپو و سایر مواد آرایشی از کوکامیدوپروپیل بتائین ، مشتق شده از اسیدهای چرب روغن نارگیل ، به عنوان یک ماده ضد الکتریسیته ساکن و به عنوان نرم کننده نور استفاده می کنند. علاوه بر این ، این ماده هم در لوازم آرایشی برای بزرگسالان و هم در شامپو بچه وجود دارد. فقط امروزه نگرانی های جدی در مورد وجود کوکامیدوپروپیل بتائین در شامپو وجود دارد ، زیرا اطلاعات به دست آمده است که این ماده باعث ایجاد درماتیت تماسی آلرژیک می شود. در انصاف ، می گوییم که تا به امروز ، هیچ پاسخی واضح از طرف دانشمندان در مورد خطرات این ماده وجود ندارد ، اما توصیه می شود قبل از ترک متخصصان از مصرف آن خودداری کنید.

8- متیل کلرولوزوتیازازولینون (متیل کلرولوتیوتیازولینون)
این ماده اغلب در صابون مایع و سایر مواد آرایشی برای بدن و صورت از جمله شامپو قابل یافت است. به عنوان یک ماده نگهدارنده با منشا طبیعی ، هرگز نگرانی در مورد تأثیر بر سلامت بدن ایجاد نمی شود. با این حال ، امروز به طور فزاینده می توانید بشنوید که این مؤلفه باعث ایجاد آلرژی می شود. و منابع مرتبط با تحقیقات علمی از ترسهایی که متیل کلروزوتیا اتولینول ممکن است باعث سرطان شود ، صحبت می کنند

9- متیلیزوتیازازولینون (متیلیزوتیازازولینون)
یکی دیگر از مواد نگهدارنده رایج که دارای یک "شهرت" برای یک ماده حساس کننده است. علاوه بر این ، مطالعات آزمایشگاهی روی سلولهای مغزی پستانداران دلیل بر این باورند که ماده مورد نظر ممکن است از نظر عصبی سمی باشد ، یعنی بر مغز و سیستم عصبی تأثیر می گذارد. علاوه بر این ، این مؤلفه شامپو با قرار گرفتن در معرض طولانی مدت در پوست ، آن را تحریک می کند و بنابراین به طور انحصاری در مواد آرایشی برای شستشو استفاده می شود.

10. هر گونه طعم مصنوعی
عطرها و رایحه های موجود در شامپو های مدرن می توانند شامل صدها ترکیب مضر مختلف از جمله فتالات - مواد شیمیایی خطرناک باشند که با پیشرفت آسم ، بیماری های تیروئید و تومورهای سرطانی به ویژه سرطان پستان در زنان همراه است. علاوه بر این ، طعم دهنده های مصنوعی عامل اصلی آلرژی به مواد آرایشی به حساب می آیند
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

ارائه روشها و جايگزينهاى سالم و پاك

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه ژانويه 11, 2022 12:12 am

ارائه روشها و جايگزينهاى سالم و پاك



در آوریل سال 2004 میلادی راهپیمایی گسترده‌ای روبه‌روی کنگره آمریکا با هدف توجه به سلامت و زندگی زنان برپا شد و تا ماه مارس بیش از یک میلیون معترض به آن پیوستند. نتیجه این تجمع‌ها تأسیس «کمپین لوازم آرایشی و بهداشتی ایمن» برای ترویج لوازم آرایشی غیرسمی و بی‌خطر شد و در نهایت کارخانه‌های تولیدی آرایشی-بهداشتی آمریکا و اروپا را ملزم به اجرای چهار بند کرد.

1. درخواست از اتحادیه اروپا برای ممنوعیت فروش محصولات قبلی در سراسر جهان.
2. اعلام فهرست محصولات آرایشی با مواد شیمیایی نگران‌ کننده.
3. جایگزینی محصولات آرایشی ایمن‌ و بی‌خطر با تولیدات قبلی درعرض 3سال.
4. انتشار نتایج پیشرفت در رسانه‌های عمومی.
چنین اقداماتی تا سال 2007میلادی نتایجی مثبت داشت؛ ولی امروزه مصرف‌کنندگان با دقت در خرید و آگاهی از آرم‌ها و برچسب‌های مندرج روی محصول می‌توانند ضامن سلامتی‌‌ خود باشند.
چه برچسب‌هایی نشانه ایمن هستند؟
یک محصول ارگانیک، هنگام بسته‌بندی با آرم و برچسب مخصوص «گواهی می‌شود» روی بسته قابل تشخیص است.

آرم ecocert
ecocert به معنی سازگار با محیط زیست، نام یک سازمان بازرسی، کنترل و صدور گواهینامه برای محصولات ارگانیک است. این سازمان مورد تایید کمیته ملی منابع و کیفیت و دارای مجوز کمیته اعتباربخشی فرانسه است. برای دریافت چنین مجوزی نیاز به اثبات صلاحیت، بی‌طرفی، استقلال و رعایت ضوابط است. آرم ecocert تمامی اصول مربوط به لوازم آرایشی آلی را تایید کرده و روی محصولاتی با برچسب Cosmébio و Cosméco نیز دیده می‌شود.

اصول و اهداف سازمان ecocert ترویج محصولاتی با مشخصات زیراست:
- مواد اولیه طبیعی
- موادی با منشأ کشاورزی ارگانیک
- دارای رایحه و رنگ مصنوعی، PEG(پلی اتیلن گلیکول) و (پلی پروپیلن گلیکول (PPG نباشند.
- مواد بدون پارابن‌ها، سیلیکون‌، پارافین و OGM.
- بسته‌بندی‌های ضعیف و زیست محیطی.
- روی حیوانات آزمایش نشده باشد.
- درج شفاف اطلاعات روی بسته‌بندی برای احترام به حقوق مصرف کننده.

لوازم آرایش آلی
برچسب cosmebio به‌معنای محصولات آلی و بیولوژیکی مورد تأیید انجمن تولیدکنندگان محصولات آرایشی بهداشتی و سازمان اکوسرت است. بیشتر الزامات برای دریافت این برچسب مشابه Écocert است.
95درصد مواد اولیه این محصولات طبیعی و حداقل 10درصد آن حاصل کشاورزی ارگانیک است.
5درصد مابقی از مواد مصنوعی؛ ولی مجاز و غیرسمی هستند.
95درصد از مواد گیاهی موجود درمحصول با گواهی ارگانیک هستند.
برچسب "ECO"
این آرم، روی محصولات زیست محیطی یا اکولوژیک به چشم می‌خورد و گواهی می‌کند 95درصد مواد طبیعی و دست‌کم 50درصد محصول از گیاهان ترکیبی و کشاورزی ارگانیک‌ است. دست‌کم 5درصد مواد چنین تولیداتی بیولوژیک یا آلی است.
آب نقش اصلی را در ساخت لوازم آرایشی دارد طوری‌که (50 تا 80درصد) آنها آب است.

اهمیت گواهی BDIH
این گواهی در سال 1996 در آلمان ابداع شد و تصدیق گیاهی و طبیعی بودن محصولات است. با دیدن این برچسب بدانید که کالا، حاصل پتروشیمی، OMG یا اصلاحات ژنتیکی نبوده وحاوی رنگ یا بوهای مصنوعی، مواد اولیه با منشاء حیوانی مانند لانولین‌، موم سفید یا کلاژن حیوانی نیست. برای تولید آنها از پرتوتابی و آزمایش روی حیوانات استفاده نشده است.

آرم کشاورزی ارگانیک
این آرم‌ها، تصدیق کننده کشاورزی ارگانیک هستند و هردو آرم روی محصولات غذایی و آرایشی نشان می‌دهد 95درصد مواد تشکیل دهنده و روغن‌های گیاهی آن حاصل کشاورزی ارگانیک هستند.
لوازم آرایشی دارای ترکیبات شیمیایی متعددی از قبیل رنگ‌ها، اسانس‌ها، ‌فیلترهای رنگی و…. است که باعث تغییر رنگ پوست صورت ، خوشبو‌تر کردن، براق شدن و یا مات شدن پوست صورت می شود. در این میان برخی از مواد اولیه ای که در تولید محصولات آرایشی بکار می رود، به سلامت پوست آسیب می رسانند.
بخش اعظم محصولات آرایشی بازار ايران که به صورت قاچاق وارد کشور می شوند، نامرغوب و حاوی مقادیر زیادی مواد سمی مانند سرب و افلاتوکسین‌ هستند.

از سوی دیگر در ساخت برخی از محصولات آرایشی از مواد اولیه ای مانند خون، جفت و جنین استفاده می شود که در دین مبین اسلام حرام و نجس است. برخی از شرکت های تولید کننده محصولات آرایشی و بهداشتی در محصولات خود از بقایای جنینی مانند جفت استفاده می کنند که این کار موجب ایجاد نگرانی هایی از جهت انتقال بیماری ها شده است. جفت لایه تغذیه کننده جنین در رحم است که پس از تولد دور ریخته میشود.

اگرچه در حال حاضر استفاده از آن در محصولات آرایشی ممنوع شده ولی برخی کارخانه های تولیدکننده ادعا می کنند که مواد موجود در جفت، موجب رشد بافتی و برطرف شدن چین و چروک پوست می شود. اكرجه سازندگان مواد آرایشی از جفت، تلاش می کنند با الکل و سایر مواد پاک کننده، جفت را از آلودگی میکروبی پاک نمایند. اما همچنان امکان انتقال ویروس ایدز و هپاتیت وجود خواهد داشت. و اين امر بجز نجس بودن و مردار بودن آنست

اگرچه گفته مي شود محصولات آرایشی و بهداشتی که از مبادی رسمی وارد کشور می شوند از نظر وجود مواد غیر حلال در ترکیبات شان، اعم از اسیدهای چرب حاصل از حیوانات حرام گوشت، چربی‌های غیر مجاز، الکل، اسانس‌های غیر مجاز و ... توسط بازرسان مورد بررسی قرار می گیرند. اما متاسفانه بخش اعظم محصولاتی که در بازار كشور است و ظاهر مجاز و تاييد شده دارد به صورت قاچاق وارد کشور می شوند و بدون استانداردهای لازم هستند.

بخشی از این محصولات به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی سرب، سرطان زا بوده
و بخشی از این محصولات به دلیل دارا بودن مواد اولیه غیر حلال، نه تنها استفاده از آنها جایز نیست بلکه برای سلامتی افراد نیز بسیار مضر است.

لوازم آرايشي با برند حلال
محصولات آرایشی حلال شامل محصولاتی است که در تولید آنها از مواد اولیه گیاهی و یا مواد اولیه حیوانی حلال استفاده شده باشد. استفاده از محصولات آرایشی می‌تواند در بهبود مد، ظاهر و افزایش اعتماد نقش بسزایی داشته باشد.
امروزه برخی از بانوان غيرفرهيخته استفاده از لوازم آرایش را جزء لاینفک زندگی میدانند و این تمایل با توجه به شيوع غيرفرهيختكي؛ باعث شده کشور ما تبدیل به دومین مصرف کننده ی لوازم آرایش در خاورمیانه و هفتمین واردکننده لوازم آرایش در جهان شود. از سوی دیگر سن مصرف لوازم آرایش در ایران به زیر پانزده سال رسیده به طوری که برای برخی از زنان و دختران، استفاده از لوازم آرایش به نیاز ضروری تبدیل شده ؛ این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته تمایل به آرایش بیشتر در بین زنان مسن دیده می شود.

لوازم آرایش با برند حلال، بخش جدیدی از این بازار است که طبق گزارش موسسه مراقبت¬های شخصی استرالیا، بازار جهانی لوازم آرایش به ارزش 344 میلیارد دلار و بازار جهانی آرایش حلال 13 میلیارد دلار در سال است.

بسیاری از مصرف¬ کنندگان غير مسلمان در جهان، با صرف¬نظر از مسائل مذهبی، لوازم آرایش حلال را انتخاب می¬ کنند زیرا به دلیل نداشتن الکل از خشکی پوست جلوگیری می ¬کند.

توسعه استفاده از محصولات آرایشی حلال
تحقیقات نشان می دهد که 20 درصد از جمعیت مسلمانان در جهان در مصرف محصولات حلال دچار نگرانی هستند. اما در حال حاضر با رشد دانش مصرف کنندگان در جهان ، میزان مصرف محصولات حلال ، با درج نشان حلال روی برچسب محصولات مربوطه افزایش می یابد. و بقدر مسلمانان غير مسلمانان هم استقبال مي كنند.

محصولات بهداشتی ارگانیک و طبیعی: بر پایه استاندارد *COSMOS باید تمامی مواد تشکیل دهنده این محصولات از مواد گیاهی سرچشمه گرفته باشند و هیچ عنصر معدنی و حیوانی در ساخت آن به کار نرفته باشد. این محصولات دارای رنگ و اسانس طبیعی هستند و در ساختار آن ها از محصولات پایدار در طبیعت خبری نیست.

در ساخت لوازم بهداشتی مراقبتی ارگانیک باید نکات زیر رعایت شده باشد:
مواد اولیه محصول باید کاملا ارگانیک باشد. یعنی در فرآیند تولید و کاشت آن باید فاقد آفت کش های سمی، علف کش های سمی مصنوعی و کودهای شیمیایی NPK را در بر نداشته باشد
استفاده از عطر و اسانس شیمیایی و تست حیوانی در فرآیند ساخته محصول ممنوع است.
موادی مثل الکل و ترکیبات غیرطبیعی در این محصولات وجود ندارد.
باید فاقد نگهدارنده و رنگ های مصنوعی درخشان کننده و فلزات سنگین باشد.
محصول باید مورد تایید استاندارهای ارگانیک جهانی باشد.


Image

Image

----------------------
کرمهای دست و صورت:

در میان روش های سالم و طبیعی که برای تهیه پایه کرم های دست و صورت استفاده می شود؛ چند نمونه سالم و یک نمونه آن کاملا طبیعی محسوب می شود؛ [color=#FF8080]البته اینها سوای اسانس های شیمیایی و عصاره های الکلی و اکتیوها و نگهدارنده های شیمیایی است که بعد از ساخت پایه کرم ممکن است برخی به آن اضافه کنند. لذا معرفی آنها به منزله تایید کلی نیست و باید از جزئیات ترکیبات اطمینان حاصل نمود:

 کرم هایی که بر پایه موم زنبور عسل است که دارای انواع مختلفی است و همراه با موم عسل و روغن و فاز آبی (عرقیجات)، برخی با لانولین ، پارافین ، اوسرین ترکیب شده است که به "کلد کرم" معروف است. در این کرم ها از بوراکس به عنوان امولیسیون کننده برای ترکیب فاز روغنی و آبی استفاده می شود.

 نوع دیگر آنچه که "قیروطی" نام دارد و از ترکیب موم زنبور عسل و روغن استفاده می شود و فاقد فاز آبی و در نتیجه فاقد امولیسیون کننده است و طبیعی ترین و بهترین نوع کرم محسوب می شود. این کرم ها به خاطر نداشتن فاز آبی ، چرب تر ولی به خاطر بیشتر بودن درصد روغن های موثره، از نظر درمانی مفید تر است. البته برای کاهش چربی این کرمها روشهایی مانند استفاده از لعاب گیاهان و ترکیب با عرقیجات وجود دارد که می توان بافت کرم را سبک و لطیف نمود.

Image Image


------------------------------------
صابون شغاری:

صابون شغاری صابونی طبیعی و ارگانیک می باشد که برای تهیه آن از هیچگونه مواد شیمیایی و مخصوصا هیدروکسید سدیم (سوده) که ماده ای با درصد قلیایی بسیار بالا و ضررهای زیاد است، استفاده نمی شود. ماده اصلی و پایه این صابون شغار می باشد که از گیاهی به نام اشنان به دست می آید.

از قدیمی ترین و مشهورترین تولید کنندگان این نوع صابون در جهان صابون سازان شهر نابلس فلسطین هستند

برای تهیه و ساخت انواع صابون های صنعتی و یا سنتی از هیدروکسید سدیم و اسانس ها و نرم کننده های شیمیایی استفاده می شود که برای بدن مضر می باشند و در طولانی مدت باعث بروز مشکلاتی از قبیل ریزش مو، خشک شدن پوست و حساسیت های مختلف پوستی می شوند. اما برای ساخت صابون شغاری بجای این مواد شیمیایی از شغار و انواع روغن های طبیعی مانند روغن زیتون، کوهان شتر، شتر مرغ و … بهره می گیرند.

Image

شغار که از نوعی گیاه استحصال می گردد (زغال گیاه اشنان) خوراکی نیز می باشد که در مناطق مختلف ایران و مخصوصا خراسان باغبانان از آن برای تبدیل انگور به کشمش استفاده می نمایند. همچنین شغار به خاطر داشتن مواد معدنی و مغذی و مفید برای بدن، در گذشته برای طبخ غذاهایی مانند سوپ و آبگوشت کاربرد داشته است. به همین خاطر اگر افرادی مانند کودکان سهوا و یا از سر شیطنت صابون شغاری را هم بخورند، دچار مسمومیت نمی شوند.

Image Image

فرآیند تولید این صابون نیز بسیار خاص است و با نحوه ساخت صابون های دیگر کاملا متفاوت می باشد. فرآیند پخت صابون شغاری منحصر به فرد و مدت زمان فرآوری این صابون بیشتر از صابون های دیگر است. حداکثر زمان مورد نیاز برای پخت صابون های صنعتی و سنتی ۵ الی ۱۰ ساعت می باشد اما برای صابون شغاری این زمان نزدیک به ۲ ماه طول می کشد. زیرا این صابون طی دو مرحله ساخته می شود؛ یک بار پخت می شود و پس از خشک شدن کامل توسط دستگاه های مخصوص، پخت دوم صورت می گیرد.
(باغداران برای تبدیل انگور به کشمش از شغار استفاده می نمایند،همچنین در قدیم از آب شغار به خاطر داشتن مواد عظیم معدنی در طبخ سوپ و حلیم استفاده می گردیده).علاقه کلاغ ها و مورچه ها به صابون شغاری حاکی از طبیعی بودن و سلامت این محصول میباشد
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

شناخت مشكلات محصولات بازار ايراني

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه ژانويه 11, 2022 12:15 am

شناخت مشكلات محصولات بازار ايراني
معرفي نمونه محصولات غلط انداز و غير واجد شرايط بازار داخلي



کرم مرطوب کننده عش
ترکیبات شرکت سازنده: پارافین مایع، اسید استئاریک، گلیسیرین، لانولین، موم زنبور عسل، ستیل الکل، اسپر ماستی، عصاره خیار، ویتامین‌های E و B۵، تری اتانول آمین، فنوکسی اتانول، اسانس مجاز، آب دیونیزه

Image


کرم رفع ترک بدن مارگریت
ترکیبات شرکت سازنده: کرم رفع ترک بدن مارگریت دارای فرمولاسیون ویژه از ترکیبات غنی و موثر طبیعی مانند روغن گل مغربی، اسکوالان، شی باتر ، روغن کالاندولا، روغن جوانه گندم ، الاستین وکلاژن ساخته شده است.

Image


کرم مرطوب کننده فاقد لانولین سی گل
ترکیبات شرکت سازنده: آب مقطر، اسید استئاریک، پارافین مایع، گلیسیرین، ستیل الکل، بوتیلن گلیکول، پروپیلن گلیکول، ستو استئاریل الکل، متیل پارابن، تری اتانول آمین، پروپیل پارابن، اسانس

Image


کرم پودر لدورا
ترکیبات موثر این کرم پودر می‌توان به:
تالک که باعث نرمی و لطافت پوست می‌شود و از تعرق بیش از اندازه پوست جلوگیری به عمل می آورد و به عنوان یک بهترین چرب کننده ها و محافظ های طبیعی از ساییدگی پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد و التهاب و خارش پوست جلوگیری می کند

گلیسیرین که باعث مرطوب کنندگی پوست میشود و از خشکی پوست جلوگیری به عمل می آورد و پوست را روشن می نماید و به پوست درخشانی و شادابی می بخشد
کلاژن که خواص پروتئینی داردو باعث بسته شدن منافذ باز پوست میشود وهمینطوراز پوست آسیب دیده محافظت می کند و آن را ترمیم می نماید از همین رو باعث یکدست شدن کرم پودر بر روی پوست میشود .
Image


کرم ضد آفتاب فتودرم اسپات +SPF50 بیودرما
ترکیبات شرکت سازنده: دو ترکیب گلیسیریل استئاریت و PEG-100 Stearate که به عنوان امولیانت و سورفکتانت د راین محصول استفاده شده‌اند ممکن است در افراد مبتلا به آکنه قارچی موجب تشدید جوش زیرپوستی شود.
ضدآفتاب فتودرم اسپات بیودرما فاقد پارابن بوده و در آن از فنوکسی اتانول و کلرفنزین به عنوان نگهدارنده استفاده شده است.

Image


محصولات آرایشی بهداشتی گیاهی سینره:
شرکت دانش بنیان طبیعت زنده در سال ۱۳۷۶ با هدف تولید محصولات با کیفیت مراقبت از پوست و مو با منشاء گیاهی بنیان نهاده شد. این شرکت محصولات خود را تحت نام تجاری "سینره" به بازار عرضه نمود و پس از آن با جذب نیروهای متخصص و تلاش های مستمر در سال ۱۳۸۸ موفق به کسب عنوان برند برتر شد.
ترکیبات مورد استفاده در محصولات این شرکت اگر مطالعه شود دیده می شود که از ترکیبات شیمیایی مانند: آلفا هیدروکسی اسید، آلکیل لاکتات، اسکوآلن، بوتیلن گلایکول ووو استفاده می کند.
https://cinere.ir/ingredients

در بین برندهای صنعتی کرم های آرایشی و بهداشتی گیاهی موجود در ایران که بررسی نمودیم؛ صد در صد طبیعی و ارگانیک موجود نبود و همگی از ترکیبات شیمیایی و یا الکل ها به نحوی استفاده می کردند. که مواردی از آن بصورت نمونه جهت آشنایی و توجه بیشتر درج شد.

شرح خطرات و آسیب ها و همچنین مواد که در این نمونه ها بکار رفته است را سابقا بیان کردیم و در اینجا موارد محذور با قرمز و موارد خطیر با نارنجی مشخص نمودیم.

=================================

کرمهای وارداتی غیر صنعتی از پاکستان با نامهای: معجزه – الحجاب – گوری ووو

یکی از این کرم ها که امروزه تحت عنوان ارگانیک و طبیعی بسیار رواج پیدا کرده بنام "معجزه" معروف است که خاصیت چند کاره در از بین بردن لکه های پوستی، جوش، چین و چرک، جوانسازی ووو دارد. و با مصرف آن در بازه زمانی کوتاه سریعا جوابدهی بالایی دارد و بعضا افراد بی اطلاع برای رسیدن به نتیجه درمانی سریع استفاده از این کرمها را به اصلاح تغذیه و سبک زندگی ترجیح می دهند.

در ترکیب این کرم از چندین نوع مرهم (ارچ – پاستور ووو) که وارداتی می باشد استفاده شده است. یکی از مهترین این مواد ها هیدروکینون و کورتون است. کورتن باعث می شود پوست خیلی سریع و فقط طی مصرف چند روز روشن شود ولی بعد از قطع کرم تازه عوارض استفاده از کرم شروع شده و لکه و عوارض پوستی با شدت بیشتری بازگشت می کند . دومین مواد هیدروکینون است که در این کرم و معمولا در کرم های روشن کننده نامرغوب به کار می رود و سبب نازک شدن و کاهش کیفیت پوست و همچنین دچار عوارض پوستی مانند خارش، سوزش و… در دراز مدت می شود.

Image
Image

-----------------------------------
کرم های غیر صنعتی با عناوین گیاهی و ارگانیک

سایر کرم های دست و صورت غیر صنعتی که با نامهای "ارگانیک" یا "گیاهی" در ایران ساخته می شود به چند روش تولید و عرضه می شود؛ برخی از همان ترکیبات شیمیایی فوق که بیان شد استفاده می کنند ولی برخی هم سالم و طبیعی هستند. مواردی که با کرم های شیمیایی بازار تفاوت چندانی ندارند به این صورت تهیه می شود:

1- کرم های با پایه اسید استئاریک که از ستیل الکل به عنوان امولیسیون کننده و از پی نهنگ (اسپرماستی) برای براق شدن کرم استفاده می کنند. بافت این کرم لطیف و سفید رنگ و به خاطر اسید استئاریک آن فاز روغنی کمتری دارد و وقتی روی پوست زده می شود سریع جذب شده و چربی آن احساس نمی شود. بافت این کرم ها شبیه کرم های شیمیایی بوده و بصورت خامه ای و براق است.

Image Image


2- کرم هایی که با پایه کرم های آماده عرضه می شوند و تولید کننده با اضافه کردن چند روغن گیاهی آن را به عنوان کرم ارگانیک و طبیعی عرضه می کند. این پایه کرم ها هم بر پایه اسید استئاریک ساخته شده اند و حاوی الکل، ژلاتین و مواد شیمیایی است: پایه کرم فارابی ، اروند ووو نمونه هایی از این موارد هستند. بافت این کرم ها هم سبک و سریع جذب شده و براق است.

همچنین در برخی کرم های غیر صنعتی با عنوان گیاهی و ارگانیک تولید داخل؛ از اکتیوهای شیمیایی برای اثر بخشی سریع کرمها بدون توجه به عوارض ناشی از آنها استفاده می کنند: فوجیک اسید، بیسموت، مرکروی امینو کلراید، رزورسیتول ووو

Image Image


در ایران به خاطر تعریف ضعیفی که از ارگانیک ارائه می دهند اگر محصولی حاوی 70 درصد مواد طبیعی باشد را جزو محصولات ارگانیک و طبیعی به شمار می آورند و مابقی را از ترکیبات و اجزای شیمیایی و آلوده که فوقا نام برده شد استفاده می کنند؛ بنابراین باید در انتخاب چنین محصولاتی با دقت و هوشمندی لازم عمل نمود و به این نکات توجه داشت:

اولا: عناوين غيردقيق بكار مي برند = اصطلاحات ارگانيك يا طبيعي يا گياهي يا سالم = جوابگوي شناخت محصول موافق پاكزيستي و شرعي (سالم و پاك) نيست

ثانيا: برخي از مواد و تركيبات را ذكر مي كنند نه همه اش را و هكذا در روشهاى فراوري همه را ذكر نمي كنند

ثالثا: به رعايت همه جهات سالم و باك بودن التزام ندارند و همين كه جند جهت فرضا رعايت شود تيتر غير دقيق بكار مي برند

برخلاف محصولات خارجي معتبر كه وقتي نوشته الكل و حيواني ندارد و يا تركيباتش چنين است با آسودگي مي شود انتخاب كرد
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

معرفی محصولات بهداشتی واجد شرایط

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه ژانويه 11, 2022 12:16 am

معرفی محصولات بهداشتی واجد شرایط



براى شناخت دقیق باید محصولی انتخاب شود که اشكالات زير را نداشته باشد:

اولا: به تيترهاي كلي (ارگانيك يا طبيعي يا گياهي يا سالم) اكتفا نشود

ثانيا: رويش نوشته يا فروشنده و بازار ياب مي گويد

ثالثا: به ذكر مواد روي بسته اكتفا نشود و معلوم شود كه همينها هست و غير آنها نيست



شامپو:
برای شامپو روش خاصی جهت تولید ندارد و صرفا ترکیب روغن ها و عصاره ها ووو است؛ ولی مواد و اکتیوهایی که استفاده می کنند متفاوت هست. طی بررسی هایی که انجام دادم شامپویی که صد در صد طبیعی باشد وجود ندارد ولی شامپوهایی هستند که می توان جزو دسته بندی سالم معرفی نمود. در این مرکز فروش فوق طی پیگیری هایی که از مشاور محصولات پرسیده شد محصولشان صد در صد طبیعی نیست ولی به طبیعت و بدن آسیب نمی زند و اینکه اگر مقداری از آن در گوشه ای باشد پشه و مورچه دور آن جمع می شود چون حیوانات از مواد سمی و شیمیایی فرار می کنند و حتی به عنوان پساب هم می شود پای درختان ریخت.

https://www.roozipak.com/product/herbalshampoo/
در معرفی محصول نوشته شده: بدون سولفات / ترکیبات الکلی / مونیاک / سیلیکات / پارابن / عطر و رنگ و اسانس شیمیایی / و هر ماده مضر و حساسیت زای دیگر

Image

-----------------------------

صابون:
با توجه به بررسی هایی که در بین تولیدکندگان داخلی و خارجی صابون بررسی شد؛ سه چهار روش برای تولید آن وجود دارد که فوقا به آنها پرداختیم که از بین آنها صابون شغاری مناسب ترین بود. مراکز مختلفی این نوع صابون را تولید می کنند به عنوان نمونه:

Image

https://www.roozipak.com/product/naturalsoup/
شغاری بودن صابون : تفاوتی که صابونهای شغاری با سایر صابونهای صنعتی دارند در این است که در ترکیبات صابونهای صنعتی برای هر موردی از یک ترکیب شیمیایی استفاده میشه مثلا برای تولید کف از هیدروکسید سدیم (سودسوز آور) ، برای عطر از اسانسهای شیمیایی ، برای نگهداری نیزاز ترکیبات شیمیایی و سایرمواردی که روی بسته های صابونها مواد تشکیل دهنده آن درج شده .

و یا این سایت:
https://hojresana.ir/%D8%B5%D8%A7%D8%A8 ... 8%B1%DB%8C
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

معرفي روش مشروح و مصور ساخت كامل با مواد مفيد و لازم طيب

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه ژانويه 11, 2022 12:17 am

معرفي روش مشروح و مصور ساخت كامل با مواد مفيد و لازم طيب (سالم و پاك)
با اولويت مواد طبيعي و غير صنعتي و ارائه محصول نهايي با تصوير



طرز تهیه صابون شغاری:

وقتی گیاه اشنان را میسوزانند حاصل یک شیره ای مثل ذغال سنگ میشود که به آن شغار می گویند
بازارهای عطاری موجود دارند
البته کاربرد زیادی دارد، برای لخت کردن ( صاف کردن) مو، شستشو و یا حتی پخت و پز هم از آن استفاده میشود

1- یک کیلو شغار را در 4 لیتر آب می ریزیم و میگذاریم 24 ساعت بماند

2- بعد از یک روز خیس خوردن نیم کیلو آهک آب ندیده به همان آب اضافه می کنیم و نیم ساعت می جوشانیم
بعضی از سازنده ها میگویند حتما باید از ظرف مسی برای جوشاندن شغار و آهک استفاده کرد

3- بگذارید مواد ته نشین شود و بعدش با بشقاب یا ملاقه آب شفاف سطح را بردارید و در ظرفی جدا بریزید

4- دوباره دو لیتر آب اضافه کنید و بگذارید 5 ساعت بماند و بعد از آن دوباره آب سطح را بردارید و در ظرفی جدا بریزید تا 3 بار این کار را انجام بدهید

5- 1.5 کیلو چربی گیاهی یا دنبه را با آخرین آب بگذارید بجوشد و بعد جوشیدن و بخار شدن آب، بقیه آب ها را از آخر به اول اضافه کنید و بگذارید تا آب تبخیر شود
یعنی آبی که مرحله اول بعد از یک روز برداشتیم را آخرین بار با دنبه قاطی میکنیم بعد از تبخیر آب مواد را در قالب میریزیم و میگذاریم تا سفت شود
صابون شما آماده است

معروف است که صابون شغاری را اکثرا با دنبه درست میکنند و در مرحله پخت آخر، برگ زیتون، گیاهان و افزودنی های دیگر را بهش اضافه میکنند

البته بودن پي و دنبه حيواني ترجيحي در چربي صابون ندارد و امروز روغنهاى گياهي نخل وو جايگزين هست
ولذا اين نوع سنتي بودنها امتياز محسوب نمي شود
بودن موادي مثل كوكنات (نارگيل) موجب حفظ نرمي بوست است حتى در مواد شوينده بهداشتي



-------------------------------------
روشهای تهیه کرم دست و صورت طبیعی در خانه

چه بخواهید صرفه جویی کنید چه بخواهید سبک زندگی سالمی داشته باشید، روش های زیادی وجود دارند که می توانید کرم صورتتان را در خانه درست کنید. کرم صورت خانگی و درست کردن آن در خانه نه تنها هزینه ی کمتری دارد بلکه می توانید متوجه موادی که استفاده شده بشوید و طبیعی و سالم بودن آن را کنترل کنید. درست کردن کرم صورت در خانه واقعا آسان و راحت است، و اگر اصل کار را بدانید می توانید آن را با هر نوع دستورالعملی بسازید. ما در این جا سه روش برای درست کردن کرم و صورت طبیعی خانگی به شما آموزش خواهیم داد.

روش اول – درست کردن پایه کرم صورت خانگی

۱ – چهار ماده ی اولیه را درون یک لیوان اندازه گیری بگذارید.
شما به ۱/۴ لیوان (۵۰ میلی لیتر) روغن بادام
۲ قاشق غذاخوری (حدود ۲۸ گرم) روغن نارگیل
۲ تا 3 قاشق غذاخوری (حدود ۲۸ تا 35 گرم ) موم عسل
و یک قاشق غذاخوری (حدود ۱۳ گرم) شی باتر ( روغن درخت شی که خاصیت جوان کنندگی دارد ) و یا روغن های در دسترس دیگر نیاز دارید.

Image


۲ – آب را بجوشانید.

قابلمه را تا ۳ الی ۴ اینچ (حدود ۷-۱۰ سانتی متر) آب کنید. قابلمه را روی اجاق بگذارید و آب را بجوشانید.

Image


۳ – شیشه را درون قابلمه آب جوش قرار دهید.
شیشه ای را که حاوی روغن، موم و کره شیا می باشد را درون قابلمه قرار دهید. تا زمانی که تمام مواد ذوب شدند آن را درون آب قرار دهید و گاهی اوقات آن را هم بزنید. قابلمه یا شیشه را با چیزی نپوشانید.

Image


۴- به آن روغن ویتامین E اضافه کنید.
با یک دستمال یا یک دستکش گاز شیشه را از آب بیرون بیاورید. آن را بر روی سطح ضد گرما قرار دهید. و اگر بخواهید بافت کرم مانند داشته باشد مرتب شروع به همزدن کنید تا بافت آن یکنواخت شود در همین حین ۱/۲ چای خوری از ویتامین E داخلش بریزید. (البته تولید کنندگان محصولات طبیعی از ویتامین هایی که ترکیبات شیمیایی دارند استفاده نمی کنند)

۵ – ۲ الی ۳ قطره از اسانس های روغنی (اسنشیال اویل) به آن اضافه کنید.
هر نوع اسانس گیاهی که دوست دارید می توانید به آن اضافه کنید. از ۲ الی ۳ قطره شروع کنید و اگر دیدید که بیشتر مورد نیاز است بیشترش کنید. اسانس های گیاهی باعث می شود که صورت شما بوی خوبی بدهد. بعضی از این روغن ها هم مزایایی برای پوستتان دارند برای مثال:

برای پوست چرب و آکنه دار: اسطوخدوس، علف لیمو، پالماروزا، نعناع، رزماری، درخت چای
پوست خشک یا پیر: اسطوخدوس، پالماروزا، گل رز، شمعدانی عطری
پوست معمولی: گل رز، شمعدانی عطری
برای تمامی پوست ها: پالماروزا، بابونه
اسنشیال اویل ها خالص ترین اسانس هایی هستند که از گیاهان تولید می شوند و به سه روش: پرس سرد (که بیشتر برای پوست مرکبات استفاده می شود) – روش تقطیر – روش حلال (الکل) تولید می شوند. در هنگام تهیه و خرید دقت شود از دو نوع اول تهیه شود.

۶ – مخلوط را درون یک شیشه بریزید .
کرم را درون یک ظرف شیشه ای با دهانه ی بزرگ بریزید. بگذارید که کرم در هوای اتاق سرد و سفت شود.

Image

مراحل اضافه کردن ویتامین ای و اسانس به دلخواه است و می توانید حذف کنید.

----------------------------------------
روش دوم – ساخت کرم آلوورا برای صورت

۱ – روغن ها و مومتان را درون یک دیگ دوجداره بگذارید.
تهیه این نوع کرم صورت خانگی هم ساده است . قابلمه را تا ۲ اینچ (حدود ۵ سانتی متر) پر از آب کنید، سپس یک لیوان که در برابر گرما مقاومت دارد را درون قابلمه بگذارید.
۲/۱ فنجان (۱۰۸ گرم) روغن نارگیل
۲ قاشق غذاخوری (۳۰ میلی لیتر) روغن جوجوبا
۱/۲ قاشق غذاخوری (حدود ۲۱ گرم)
آلوورا و اسانس روغنی را برای بعد از این نگه دارید.

Image


۲- بگذارید که روغن ها و موم کاملا ذوب شوند.
شعله گاز را بر روی وسط بگذارید و اجازه بدهید که آب به جوش بیاید. بگذارید تا روغن ها و موم ذوب شوند و گاهی آن را هم بزنید. زمانی که به مایع تبدیل شدند کارتان تمام است.

Image

۳ – مخلوط را هم بزنید
اگر حجم مواد زیاد باشد از همزن برقی استفاده کنید و الا با قاشق بصورت سریع هم بزنید تا حالت کرم مانند شود. در همین حین حدود 2- 3 قاشق ژل آلوورای طبیعی اضافه کنید. و در نهایت اسانس طبیعی بزنید.
سپس داخل قوطی ریخته و در جای خنک یا یخچال نگهداری کنید.

Image
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm


بازگشت به بازارچه طيبات دارويي


Aelaa.Net