نمك دريا (درياي آزاد) و اجمالى از خواص آن

نمك دريا (درياي آزاد) و اجمالى از خواص آن

پستتوسط najm152 » پنج شنبه دسامبر 16, 2010 1:20 am

هو الله العلىّ الأعلى
بسم الله الرحمان الرحيم

سلام عليكم ورحمة الله
با عنايت الهى و الطاف حضرت وجه اللهى
موضوع اين شماره:
محصولات طيب = معرفى محصولات طيب

معرفى نمك طيب (نمك دريا)

در كلام خازنان وحي چنين آمده است:
إن في الملح شفاء من سبعين داء (ترجمه) همانا در نمک، شفای هفتاد نوع بيماری است.

يادآوري:
مراحل، اصول و استانداردهاى طيبات

1- مراحل طيبات: در تحقق طيب بودن مراحل و نكاتي دخالت دارد:
- عقيده پاكـ
- نيت پاكـ
- رزق پاكـ
- منبع پاكـ
- روش پاكـ
- اجزاى پاكـ
آنچه روش تهيه و اجزاى آن از ساخته هاى الهى دورترو دخالت بشرهايى صرفا سودجو و سلطه گر (فرعونها و قارونها) در اين روشها و محصولات بيشتر باشدنوعا مشكلات و عوارض و خطرات آن بيشتر و از مفهوم طيب دورتر است روشهايى كه هدف اصلى در تهيه آنها سلطه و ثروت شياطين زمان بوده است تا سلامتى جان و تن بشر اگر به اين اخير هم توجهى شده بطور ثانوى و براى حفظ بشر در حدى كه وسيله استثمارشان باشدنه اينكه سلامتى و رفاه جان و تن بشر اصل باشدبيشتر محصولات صنعتى و شيميائى، و نوع آنچه قارونهاى عصر ما زياد تبليغ آنرا مى كنند، همانها مشكل بيشترى دارند و آنچه به اسم اصلاح ژنتيكـ يا دفع آفات يا واكسينه كردن و.. عرضه مى شود نوعا از مظاهر تخريب و ريشه كنى طيب است، كه مگر از روى ضرورت و در مواقع ضرورت و به قدر ضرورت مصرف شود و هر چه از اينگونه تصرفات دورتر و محفوظتر باشد پاكـتر و طيب تر است درجه رعايت اين پرهيزها در مواردى بيشتر است كه تأثيرش در درون بدن و سلامتى روان و جان انسان بيشتر باشد مواردى كه كمتر ارتباط مستقيم با بدن انسان و جان و روان او دارد؛ كمتر از اين تصرفات ويرانگر آسيب مى بيند.


مراحل تهيه طيب:
هرچند تحصيل و فراهم نمودن طيب مراحلى دارد،و هميشه و همه جا يكباره تمام مراحل در تمام موارد فراهم نشود وليكن به قدر توان بايد آنرا تحصيل كردممكن است فرآورده اى ابتدا برخى از مراحل طيب بودنش را احراز كنيم ولى به مدد حق در ادامه بهتر و بيشتر موفق شويم سعى در طاعت حق موجب توفيق بيشتر در طاعت بهتر مى گردد لذا به قدر توان سعى كرده و با تعاون يكديگر فيض حق را جلب نموده تا به حيات طيب بهتر و بيشتر بهرمند گرديم.

پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) فرمودند:
هر كس پيش از هر چيز و پس از هر چيز، نمك بخورد، خداوند (عزوجل ) سيصد و سى نوع بلا را كه كمترينش جذام است ، از او برمى دارد.(مكارم الاخلاق : ج 1 ص 412 ح 1395)

مواد معدنى موجود در نمك دريا و خواص درمانى آنها
نمک طبیعی اولین ادویه برای تحریک بزاق می باشد که به تعادل و دوباره پر کردن الکترولیت های بدن کمک می کند.
ید طبیعی در ین نمک ها در برابر تشعشعات، رادیو اکتیو و خیلی از آلوده کننده های دیگر محافظت می کند
نمک تصفیه نشده دریا همه 92 مواد معدنی حیاتی را تامین می کند، به موجب آن کارکرد زیستیه بهینه و نگهداری بافت سلولی را ارتقا می دهد.
در اینجا لیست ناتمام و جزیی ای از مواد معدنی موجود در نمک و وظایف آنها در متابلیسم بدن ذکر می شود:
- سدیم: ضروری برای گوارش و سوخت و ساز، تنظیم مایع های بدن، عصب و وظایف ماهیچه ای.
- کلرین: ترکیب ضروری مایعات بدن انسان.
- کلسیم: ضروری برای دگگونی استخان ها
- منیزیم: پراکندگی سدیم زیادی، شکل و استحکام استخوان ها، مراقبت از رشد روانی و تیز کردن هوش، ترفیع جذب کربوهیدرات ها، اطمینان از سوخت و ساز ویتامین سی و کلسیم، تاخیر انداخت روند پیری و آب کردن سنگ های کلیه.
- گوگرد: کنترل انتقال انرژی در بافت، استخوان و سلول های غضروفی، ضروری برای ترکیبات پروتئینی.
- سیلیکون: لازم برای سوخت و ساز کربن و مو و پوست
- ید: حیاتی برای تولید انرژی و رشد روانی، اطمینان از تولید هورمون های تیرویید، نیاز برای مکانیزم خود دفاعی (سیستم لنفاوی).
- برومین: در شکل برومور منیزیم، یک تنظیم کننده و ترمیم کننده سیستم اعصاب، حیاتی برای عملکرد هورمونی غده هیپوفیز
- فسفر: لازم برای ترکیباتی شیمی حیاتی و عملکردهای عصبی سلول های وابسته به مغز، سازنده پروتئین دارای فسفر.
- وانادیم: برای استحکام دندان و استخوان بهتر از فلوراید، محکم کردن سیستم عصبی و قلبی، کاهش کلوسترول، تنظیم میزان فسفر در خون، و عامل تشکیل دهنده برای اکسیداسیون بسیاری از مواد زیستی.
najm152
 
پست ها : 2010
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:26 am

استحصال نمك دريا و آشنايى با روش آن

پستتوسط najm152 » چهارشنبه ژانويه 19, 2011 1:11 am

نمک دريا غذا و دارويي إلهي

امام باقر (عليه السلام ):
از سفارش هاى پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) به امام على (عليه السلام ) ابن بود كه فرمود: ((اى على ! غذاى خويش را با نمك ، آغاز كن ؛ چرا كه درمان هفتاد درد، در نمك است و ديوانگى ، پيسى ، گلودرد، دندان درد و شكم درد، از جمله اين دردهاست )).(المحاسن : ج 2 ص 425 ح 2488)

نمک دریا به طور کلی به نمک هایی گفته می شود که مستقیما از آب اقیانوس یا دریای متصل به اقیانوس (آب هاى آزاد) به دست آیند. این نمک سرشار از مواد معدني لازم براي بدن و ماده حياتي و دارويي الهي براي امراض مختلف است و خواص عالي آب دريا كه در درمان بيماريهاي مختلف به كار مي رود را داراست.
Image
نمك معدن كوهستان و يا درياچه(مانند درياچه اروميه) داراي اين خصوصيات نيست. نمكهايي هم كه در كارخانه هاي صنعتي تصفيه و توليد مي شوند علاوه بر آلودكَي به مواد شيميايي مضر، املاح مفيد آن نيز از دست مي رود و بيماريزاست و مصرف آن باعث بر هم خوردن تنظيم بدن و مبتلا شدن به امراض مختلف مي شود.
Image
در حالي كه نمك دريا دارويي خلقتي و طبيعي و موهبتي الهي براي سلامتي و برطرف كردن امراض مي باشد.
Image
براي استحصال نمك دریا در حدود 100 تا 150 مترى دريا در ساحل چاهى به عمق 2 تا 3 متر حفر كرده و آب دريا را از آن چاه با پمپ درون حوضچه هاى نمك ريخته تا نور خورشید و وزش باد، به طور طبیعی موجب تبخیرآب و تهیه نمک شود.
Image
اين سواحل بايد از مناطق صنعتي و لنكَر كَاهها دور باشند و آلودكَيهاي نفتي و صنعتي بدان راه نداشته باشد
Image
اين ويژگى در كشور ما منحصر مي شود به منطقه كوچكى در نزديكى منطقه چابهار و كَواتر تا نزديك مرز پاکستان كه هم به آبهاى آزاد اقيانوس راه دارد و هم از نقاط آلوده از مواد نفتى و شيميايى و اسكله ها دور مي باشد.
Image
در سواحل اين منطقه حوضچه های متعددي جهت استحصال نمك ايجاده شده است. كه آب را با كانالهايي يا با پمپ از دريا به اين حوضچه ها منتقل می کنند با تبخیر آب حوضجه نمك بر جاي مي ماند.


در برخى مناطق نزديك به بندر چابهار در كنار دريا بصورت طبيعى شيارهايى وجود دارد كه با مد دريا آب وارد آنها ميشود و در هنگام جزر اهالى محل راه آن آبها را سد مي كنند و اين آب باقى مانده با تابش نور خورشيد و وزش باد تبخير و باعث تهيه نمك دريا مي شود.
Image
این نمک به صورت طبیعی و به اندازه نیاز بدن حاوی منیزیم، کلسیم، پتاسیم، ید، منگنز و روی (zink) می باشد.حتی زنان باردار، افراد دارای فشار خون بالا، افراد دیابتی و بیماران قلبی نیز می توانند نمک دریا را به راحتی و بدون هیچ مشکلی مصرف کنند.
Image
بر طرف کننده کک و مک، ضد چاقی، ضد ورم و برطرف کننده اخلاط سودا، صفرا و بلغم می باشد.
Image
خوردن مقدار کمی نمک قبل از غذا، باعث می شود میکروب های معده که در بزاق دهان افراد تجمع کرده اند به سرعت از بین بروند و خوردن نمک بعد از غذا باعث می شود غذای باقی مانده لای دندانها موجب خرابی دندان ها نشود.

Image
najm152
 
پست ها : 2010
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:26 am

انواع مختلف نمك دريا در جهان

پستتوسط najm152 » چهارشنبه ژانويه 19, 2011 9:00 am

انواع مختلف نمك دريا در مناطق مختلف جهان

1) نمک ساییده: (GRINDER SALT)
این نمک معمولاً بصورت کریستال های درشت و خشکی در دسترس است که برای آسیاب کردن مناسب است . کریستال های سفید این نمک به راحتی در آسیاب پودر می شوند و این به دلیل رطوبت پایین آن است.استفاده آن برای طعم دادن به غذا، در سر سفره است. نکته قابل توجه این است که حتماً باید با آسیاب سرامیکی یا پلاستیکی آسیاب شود ، زیرا این نمک موجب پوسیدگی فلز حتی استیل های ضد زنگ می شود ، بنابراین طعم نمک تغییر می کند.
Image
2) نمک دریای هاوایی (HAWAIIAN SEA SALT):
نام دیگر این نمک ALAEA یا نمک سرخ هاوایی است. سنت مردم هاوایی استفاده از این نمک در سرسفره است. برای طعم دادن به این نمک یک نوع گِل گدازه ای بومی آن منطقه به این نمک اضافه می شود که قرمز رنگ و محتوی اکسید آهن است و یک نوع طعم رسیدگی به نمک می دهد. استفاده ی این نمک در طعم دادن به غذاهای سنتی هاوایی مثل کباب ها و شیشلیک های مخصوص است.
Image
3) نمک دریای ایتالیا (ITALIAN SEA SALT):
آن را نمک دریایی سیسیل هم می نامند ، زیرا از آب های کم عمق دریای مدیترانه در سواحل سیسیل تهیه می شود. این یک نمک طبیعی غنی از عناصر مختلف از قبیل ید، فلوراید، منيزيم و پتاسیم است و درصد کلرورسدیم آن خیلی کمتر از نمک معمولی است . از این رو میزان شوری آن نیز کمتر است. در فصل بهار سینی های نمک گیری را از آب دریا پر می کنند و حرارت آفتاب سیسیل و بادهای قوی ای که از آفریقا می وزند، آب را تبخیر می کنند و نمک بدون تصفیه کردن، به شکل ساییده مورد استفاده قرار می گیرد. این نمک طعم مطبوع و دلپذیری دارد و آزار دهنده نیست و در تهیه سالاد ، سس ها و غذاهای سرخ شده مورد استفاده قرار می گیرد.
Image
4) نمک طبیعی (ORGANIC SALT):
اگر چه نمک یک ماده گیاهی یا پرورشی نیست که بتوان آن را جزء دسته بندی های ارگانیک و غیرارگانیک قرار داد، ولی حداقل سه کارخانه این نوع نمک را تولید می کنند . بدین ترتیب که آب مصرفی برای تهیه نمک باید کاملاً سالم و خالص باشد و بهداشت در تمام مراحل تهیه و بسته بندی نمک رعایت کامل شود . این سه کارخانه در فرانسه (NATURE AND PROGRESS)، در نیوزلند (BIO – GRO) ، و در ونیز (SOIL ASSOCIATION CERTIFIED) مشغول به کار هستند.
Image
5) نمک دریا (SEA SALT):
نمک دریا به طور کلی به نمک هایی گفته می شود که مستقیما از آب دریا یا اقیانوس به دست آیند. آب را توسط کانال هایی وارد سینی های سفالی نمک گیری می کنند تا نور خورشید و وزش باد ، به طور طبیعی موجب تبخیرآب و تهیه نمک شود. در تهیه انبوه ، آن را به انداره دیگر نمک ها تصفیه نمی کنند و حاوی املاح دیگری چون آهن، منیزیم ، کلسیم، پتاسیم، منگنز، روی و ید است. طرفداران این نوع نمک از طعم خالص و فواید املاح موجود در این نمک صحبت به میان می آورند. بهترین مکان های تهیه این نوع نمک ، دریای مدیترانه ، دریای شمال و اقیانوس اطلس (خصوصاً در ساحل بریتانی فرانسه ) است. این نمک سالم تر و طعم دارتر از نمک سفره است و بصورت دانه های درشت، سائیده و کاملاً نرم در دسترس است.
Image
6) نمک دریایی دودی (SMOKED SEA SALT):
این نمک، یک نوع نمک جدید و مورد استفاده در آمریکا است. این نمک را با دود چوب بصورت کاملاً طبیعی دودی می کنند تا کریستال های نمک ، طعم دودی صد درصد طبیعی داشته باشد. نمک دودی طعم بسیار خاصی به غذاهای متنوع می دهد و برای طعم دادن به مواد غذایی کبابی و برشته شده بسیار مناسب است و حتی برای طبخ ماهی سالمون یکی از واجبات است. به علاوه طعم دودی خاصی به سوپ ها، سالادها، خمیرها و ساندویچ ها می دهد و هم بصورت دانه های درشت و هم ساییده شده موجود است.
Image
7) نمک سفره (TABLE SALT):
رایج ترین و بیشترین نمک مورد استفاده، این نمک است که در تمام آشپزخانه ها موجود است. معمولاً آن را از معادن نمک تهیه می کنند و پس از استخراج تصفیه کرده تا کلرید سدیم خالص بدست آید . نمک سفره هم به فرم ساده و هم ید دار موجود است. کارخانه های تولید نمک در آمریکا از سال 1920 با همکاری دولت شروع به ید دار کردن نمک کردند، چون ساکنین بعضی از مناطق از کمبود ید و بزرگ شدن غده ی تیروئید رنج می بردند که به آسانی با اضافه کردن ید به نمک قابل حل بود. در ایران نیز به دلیل مشاهده افزایش گواتر ناشی از کمبود ید، چندین سال است که نمک های ید دار تولید شده و توسط مردم مورد استفاده قرار می گیرند.هر فرد روزانه کمتر از 225 میکروگرم ید نیاز دارد. غذاهای دریایی و همچنین نمک دریا بطور طبیعی حاوی ید هستند و اگر ید به میزان کافی در رژیم فرد موجود باشد، احتیاجی به ید اضافی نمی باشد.
Image
8) نمک سیاه (BLAEK SALT):
این نمک، تصفیه نشده و حاوی املاح است. رنگ این نمک به جای سیاه ، صورتی خاکستری است و طعم سولفوری دارد و معمولاً درغذاهای هندی استفاده می شود.
Image
9) نمک سلتیک (CELTIC SALT):
نام دیگر آن نمک خاکستری دریای فرانسه است. این نمک را از آب اقیانوس آرام در ساحل بریتانی فرانسه تهیه می کنند و حاوی میکرو مینرال است. این نمک دستی تهیه می شود، بدین ترتیب که آب دریا را در سینی های چوبی ، بدون تماس با فلز خشک می کنند.
Image
10) نمک زبر (COARSE SALT):
دانه های نمک زبر درشت تر است. آشپزهای حرفه ای بیشتر تمایل دارند از این نمک استفاده کنند چون راحت تر می توانند آن را با انگشت به غذا اضافه کنند. این نمک رطوبت کمتری دارد، از این رو ماندگاری اش بیشتر است. از این نمک برای طعم دادن به انواع غذاها خصوصاً گوشت و ماهی ، سوپ ها و خورش ها استفاده می کنند.
Image
11) نمک ورقه ای (FLAKE SALT):
نمک ورقه که شباهتی به دانه های برف دارد ، با فرآیند طبیعی تاثیر باد و آفتاب تهیه می شود. آب شور را در سینی های پهنی قرار می دهند و پس از غلیظ شدن کمی حرارت می دهند تا ورقه های نمک حاصل شود.
Image
12) گل نمک (FLEUR DE SALT):
گل نمک از قدیمی ترین چاشنی ها است. این نمک خودجوش، کریستال هایی است که بطور طبیعی روی گودال های آب در حال تبخیر در شرایط آب و هوایی خاص تشکیل می شود و توسط سینی هایی از روی آب گودال جمع می شود. این نمک در فرانسه در منطقه ای بنام گراند (GUERANDE) به دست می آید و در هر منطقه آن را با طعم و عطر خاصی تهیه می کنند. این نمک برای طعم دادن به سالاد ، سبزیجات بخارپز و گوشت های کبابی بسیار مناسب است.
Image
13) نمک دریای فرانسه (FRENCH SEA SALT):
این نمک از آب دست نخورده ی اقیانوس اطلس بدست می آید. برخلاف نمک های معمولی موجود در آمریکا ، معمولاً تصفیه نشده است. از این رو بیشتر میکرومینرال های موجود در آب دریا را دارد. برای طعم دادن به سالاد، سبزیجات پخته و گوشت های کبابی بسیار مناسب است و هم به صورت آسیاب نشده و زبر و هم به صورت ساییده شده در دسترس مردم است.
Image
14) نمک خاکستری (GREY SALT):
نام دیگر آن نمک دریای سِلتیک است. نمکی مرطوب و تصفیه نشده است که در سواحل فرانسه تهیه می شود. رنگ آن خاکستری روشن است و گاهی رگه هایی از رنگ بنفش در آن دیده می شود. تهیه آن به همان روش دستی قدیمی است. این نمک در سال های اخیر شهرت زیادی در دنیای آشپزی یافته و به نظر بعضی ها بهترین نمک موجود است و به صورت دانه های درشت و پودر شده در دسترس است. خصوصیات 7 نمک باقیمانده را خیلی زود به همراه تصویر جداگانه برای هر کدام ، طی مطلبی دیگر برایتان شرح خواهیم داد.
Image

تهیه نمک طيب(نمك دريا)
هزينه فعلى تهيه نمك( عرضه شده در سال 1432 ه ق از چابهار) با انتقال و تحويل در:

- استانهاى شمال شرق كشور مثل مشهد هر كيلو 300 تومان
- استانهاى جنوبى مثل فارس هر كيلو 280 تومان
- استانهاى مركزى مثل اصفهان هر كيلو 280 تومان
- استانهاى شمالى مثل تهران هر كيلو 320 تومان

با آرزوى توفيق همه ما به بهرمندى از حيات طيب
بعون الله و هدايته
در بخش هاى آتى به معرفى و شرح و تفصيل ديگر محصولات طيب مي پردازيم، ان شاء الله.
و الحمد لله رب العالمين
najm152
 
پست ها : 2010
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:26 am

نمك دريا (درياي آزاد) و اجمالى از خواص آن

پستتوسط najm129 » دوشنبه مارس 25, 2024 11:10 pm

علل وفور عرضه نمك درياجه اروميه در اينترتت


يكى از علل وفور عرضه نمك درياچه اروميه در اينترتت = خشك شدن بيشتردرياچه است
كه استحصال نمك را بدون نياز به حوضچه ها فراهم كرده است = فقط بايد بار كرد و رفت

البته اين نمك براى اتباع طب عطاري وعطاردكترها خوب است اما در طب جامع مورد تاييد نيست
جون بساب شهرهاى مجاور به آن وارد مى شود = جزونمك طيبات محسوب نمى شود

برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه نمایید
https://www.magiran.com/article/4466357

Image
najm129
 
پست ها : 52
تاريخ عضويت: دوشنبه نوامبر 02, 2020 11:16 pm


بازگشت به بازارچه طيبات مواد غذايي


Aelaa.Net