شير شتر

شير شتر

پستتوسط najm152 » دوشنبه ژانويه 24, 2011 1:35 am

هو الله العلى الأعلى

بسم الله الرحمان الرحيم

و الحمد لله رب العالمين
najm152
 
پست ها : 1997
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:26 am

ارزش شير شتر در تعالیم مکتب وحی

پستتوسط najm152 » جمعه آگوست 26, 2011 7:15 am

اهمیت مصرف شير شتر در تعالیم مکتب وحی


در خصوص شير شتر نصوصي در كلام خازنان وحي رسيده است:
*رسول اللّه صلى الله عليه و آله: في ألبانِ الإِبِلِ . . . دَواءٌ لِذَرَبِكُم.
(ترجمه)پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: در شير شتر . . . درمان بيمارى ذَرَب است.
(ذَرَب، بيمارى معده است كه مانع هضم و جذب غذا شده، در نتيجه موجب شكم رَوش مى گردد)

*رسول اللّه (صلى الله عليه و آله): إن في أبوال الإبل وألبانها شفاء للذربة بطونهم
(ترجمه)پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: بدرستی که در ادرار شتر و شير آن براى كسانى كه به ناراحتى معده (سوء هاضمه) مبتلا هستند، درمان است.

تصوير

البته نصوصي كه ارزش شير (چهاربايان: شتر، بز، گوسفند، كاو) را مي رساند شامل فوايد شير شتر هم مي شود:
قال الله تعالی فی کتابه: ﴿وَإِنَّ لَكُمْ فِي الْأَنْعَامِ لَعِبْرَةً نُسْقِيكُمْ مِمَّا فِي بُطُونِهِ مِنْ بَيْنِ فَرْثٍ وَدَمٍ لَبَنًا خَالِصًا سَائِغًا لِلشَّارِبِينَ﴾ (آيه 66 سوره مباركه نحل)

قال الله تعالی فی کتابه:﴿مَثَلُ الْجَنَّةِ الَّتِي وُعِدَ الْمُتَّقُونَ فِيهَا أَنْهَارٌ مِنْ مَاءٍ غَيْرِ آَسِنٍ وَأَنْهَارٌ مِنْ لَبَنٍ لَمْ يَتَغَيَّرْ طَعْمُهُ﴾ (سوره مباركه محمد صلی الله علیه و آله آيه 15)

*عن أبي جعفر (عليه السلام) قال: لم يكن رسول الله (صلى الله عليه وآله) يأكل طعاما ولا يشرب شرابا إلا قال: " اللهم بارك لنا فيه وأبدلنا به خيرا منه " إلا اللبن فإنه كان يقول: " اللهم بارك لنا فيه وزدنا منه ".
(ترجمه) امام صادق (علیه السلام) فرمودند: رسول خدا (صلی الله علیه و آله) پس از تناول طعاو دعا می کرد و می گفت: خداوندا برای ما در این طعام برکت فرما و بهتر از این روزی ما گردان و چون شیر می خورد می گفت: خداوندا! در این طعام بر ما برکت ده و از آن روزی ما گردان.

*عن أبي عبدالله (عليه السلام) قال: اللبن طعام المرسلين.
(ترجمه) امام صادق علیه السلام فرمودند: شیر غذای رسولان(پیامبران) است.

*عن أبي الحسن الاصبهاني قال: كنت عند أبي عبدالله (عليه السلام) فقال له رجل: وأنا أسمع جعلت فداك: إني أجد الضعف في بدني، فقال له: عليك باللبن فإنه ينبت اللحم ويشد العظم.

(ترجمه) به نقل از ابوالحسن اصفهانى: نزد امام صادق (عليه السلام ) بودم. در حالى كه من نيز مى شنيدم، مردى به ايشان گفت: فدايت شوم! من در بدنم احساس ضعف مى كنم. امام (عليه السلام ) به او فرمود: بر تو باد شير؛ چرا كه گوشت مى روياند و استخوان را استحكام مى بخشد.

*قال على (عليه السلام ):حَسْوُ اللَّبَنِ شِفَاءٌ مِنْ كُلِّ دَاءٍ إِلَّا الْمَوْتَ
(ترجمه) امام علی (علیه السلام) فرمودند: نوشيدن شير، شفايى براى هر درد است، مگر مرگ.

*الإمام الصادق عليه السلام: ما وَجَدنا لِوَجَعِ الحَلقِ مِثلَ حَسوِ اللَّبَنِ
(ترجمه) امام صادق عليه السلام فرمودند: براى گلودرد، چيزى چون نوشيدن شير نيافته ايم.

*قال رسول اللّه (صلى الله عليه و آله): اسقوا نسائكم الحوامل الالبان فانها تزيد فى عقل الصبى
(ترجمه)پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله): به زنان حامله شیر بخورانید زیرا كه خوردن شير سبب زياد عقل كودكشان مى گردد.

*رسول اللّه صلى الله عليه و آله: ليس يجزى مكان الطعام و الشراب غير اللبن
(ترجمه) پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: از خوردنيها و آشاميدنها چيزى جانشين شير نيست.

اگرچه اين نصوص شريفه شامل شيرهاى ديكر نيز مي شود، ولى با توجه به مشكلاتي كه امروزه براى فراورده هاى لبني رايج (كاو) بيش آمده از تغييرات ژنتيك گاوهاى شيرده و خوراندن هورمانهاى شيرافزا، و داروهاى انتي بيوتيك خطرناك و بعضا ممنوع براى انسان، و تعليف آنها با علوفه كنستانتره آميخته با فضولات و زوائد و خون حيواني و...، فلذا شير واقعي مطمئن كه مصداق نصوص شريفه است آن شيري است كه از آلودگيهاى مذكور محفوظ باشد، و اين امر امروز منحصر به شير شتر است

اصطلاح متفاوت شير در فرهنگ وحي: با توجه به اشتباهاتى كه در بكاربردن برخى اصطلاحات است در اينجا مواردى را تذكر مى دهيم:
حليب (شير): شير تازه دوشيده شده را در اصطلاح زبان تعاليم مكت وحي (عربي) حليب مى گويند.
لبن: همان شير بيات است كه مقدارى آنرا در معرض هواى نه چندان گرم قرار ميدهند و كمى ترش مزه و گازدار است كه اين نوع نوشيدنى در ميان ملتهايي كه كار عمده شان دامداري بوده خيلى متداول است. نكته مهم اينكه آنچه در فرهنگ لغت عربى لبن نام دارد و در قرآن هم به آن اشاره شده است همين نوع شير مى باشد.
najm152
 
پست ها : 1997
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:26 am

تعریف شیر و انواع شیر شتر

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه مه 29, 2012 1:53 pm

تعریف شیر و انواع شیر شتر


علت سفیدی و دیگررنگهای شیرچیست؟
سفیدی شیربعلت پراکندگی نور منعکس شده توسط ذرات کازیین، ملکول های چربی، فسفات و کلسیم است. وجود کاروتن محلول در چربی، ظاهر زرد رنگ
به شیرمی دهد. شیری که چربی آن گرفته شده باشد، رنگ سفید روشنتری دارد. شیری كه به آن آب اضافه شده باشد متمایل به رنگ آبی است.

تصوير

انواع شیر شتر
طبق تحقيقات محققان و متخصصان محصولات لبنى بهترين نوع شير شتر مربوط به عربستان مى باشد در ضمن اينكه يكى از سود اورترين معاملات در بازار لبنيات در كشور عربستان شير شتر است.
شیر شتر تک کوهانه کاملاً سفید و شبیه شیر شتر دو کوهانه است. بصورت متوسط شتر روزانه در مراتع آبى 3 تا 25 ليتر و در شرايط بيابانى روزانه 4 تا 7 ليتر شير مي دهد رنگ شير شتر سفيد و متفاوت از ساير شيرهاست.

طعم شير شتر مانند بقيه چهاربايان شيرين است ولي برحسب نوع گياهان مصرفي در برخي مناطق اندكي تيز يا متمايل به شور مي باشد
معمولا وقتی شتران از علوفه های سبز تغذیه می کنند، شیرشان شیرین است، اما برخی مواقع به خاطر تغذیه ی بوته های مناطق خشک و شوره زار بیابانی شور می شود.
اين اندك شورى در ميان شتر مناطق مختلف يكسان نيست بلكه وابسته به سن و نوع غذا و آب آشاميدنى آنها متفاوت است.
شير شتر گرم و يا سرد آن، نسبت به شير گاو و گوسفند خوشمزه تر است و چربى آن نيز سبكتر است
فلذا مي تواند جايگزين خوبى براى ساير چربى هاى حيوانى باشد. مواد مغذى و ويتامين هاى شير به حديست كه آنرا يك غذاى كامل و كافى بحساب مى آورند.

با وجودى كه ممكن است شتر در شرايط سخت و طاقت فرساى بيابان چندين روز موفق به نوشيدن آب نشود اما به قدرت و حكمت الهى و به كمك تابش نور آفتاب بازهم قادر است شير توليد كند و حداقل متوسط توليد روزانه شير در شرايط سخت را داشته باشد. محصولات شتر كه به صورت ارگانيك (پرورش صحرا) حاصل مي شود داراي خواص عالي و بهتر از پرورش صنعتي مي باشد.
pejuhesh232
 
پست ها : 2476
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

خواص درمانى و دارويى شير شتر

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه مه 29, 2012 2:01 pm

خواص درمانى و دارويى شير شتر



شير در طب كهن و اسلامي:
هر شيري مرکب از سه جوهر مختلف است: مائيت (آبي) و جبنيت (پنيري) و دسومت (چربي) که هر يک مزاج مخصوصي دارد

طبيعت مطلق شير گرم در اول و تر در دوم است و بر حسب غلبه هر يک از سه جوهر گفته شده، طبيعت آن در گرمي و سردي
و تري و خشکي و اعتدال مختلف مي گردد.

*شير حيواني که در نيستان و بيشه چرا مي کند تري و مائيت بيشتري دارد و شير حيواني که در کوه ها چرا نمايد سبک تر است.
*شير خوب قوام معتدل دارد، سفيد و صاف است، طعم شيرين دارد و بدون بوي بد مي باشد.
*شير حافظ رطوبت اصلي بدن است و براي فراموشکاري، ماليخوليا، افسردگي، وسواس، خفقان و زخم هاي عفوني ريه مفيد است.
*شير موجب تقويت قلب مي شود.
*شير سبب لينت شکم، افزايش توليد مني و نيروي جنسي شده، همچنين چاق کننده نيز هست.
*مصرف شير به صورت شير برنج و فرني، موجب طولاني شدن عمر و خوش رنگي صورت مي شود.
*شير براي سوداويان و صاحبان مزاج سرد و خشک و معتادين به ترياک مفيد است.

مصرف همزمان شير و چيز هاي ترش و شور و يا گوشت و تخم مرغ و ماهي و ترب و پياز و ميوه هاي تازه و سبزيجات و برخي حبوبات زيان آور است.

تصوير

در مصرف شير بايد چند نکته را رعايت کرد:
1- بايد به مقدار معتدل خورده شود.
2- در بعضي اوقات (و نه به طور دايمي) مصرف شود و نکته آخر اينکه با مصلحات آن مصرف شود.
3- مصلح شير در افراد با مزاج گرم، شکر و در مزاج بارد، عسل مي باشد که مانع انجماد و بسته شدن شير در معده است.
4-در مناطق گرم مخصوصا در جوانان در فصل تابستان، شير پس از مصرف در بدن تبديل به صفرا مي شود.

مناسب ترين فصل براي مصرف شير در جوانان، بهار و در پيران، تابستان مي باشد.

خواص انواع شير
1.شير شتر = رنگ روي را روشن و بلغم و اخلاط را دفع، ضد يبوست است و براي فرو نشاندن دَوَران مفيد است.
2. شير گاو = براي اشخاص سرد مزاج مفيد است مولد خون ميباشد و قلب و دماغ را قوي تن را فربه و براي سينه و ريه مفيد ميباشد
3. شيرگاوميش= مولد خون است ـ چربي زياد دارد مولد نيرو و انرژي وعضلات را قوي ميكند
4. شير گوسفند = دماغ و نخاع و قوه حافظه را تقويت براي زخم روده و پيچش مفيد

از امتيازات شير شتر بر شير گاو، نداشتن سردي و عوارض آنست.

خواص شير از نگاه طب رايج

املاح و ويتامين ها و مواد معدنى موجود و بالتبع خواص دارويى و درمانى در شير شتر بسته به شرايط و تغذيه شتر متفاوت مى باشد و در واقع شير مناطق مختلف با هم متفاوت و در برخى موارد اين تفاوتها قابل توجه و محسوس مى باشد خصوصا در ميزان موادى مانند کلرید سدیم، فسفات، کلسیم و منیزیم این امر به وضوح مشاهده مى شود.

خواص دارويى و درمانى شير شتر: تأثيرات شگفت انگيز و خواص درمانى شير شتر آنچنان قوى و آشكار است كه در برخى كشورها انواع كلينيك هاى تخصصي براى درمان انواع بيماريها با شير شتر تأسيس شده است من جمله كلينيك هاى تخصصى در كشورهاى عربى مانند عمان و غيره.

شیر شتر براى درمان بيماريهاى كبد و كم خونى و سل و بيماريهاى هنگام پيرى و شكنندگى استخوانها و نرمى استخوان در كودكان و براى درمان سرماخوردگى، تب و آنفولانزا و همچنين درمان هپاتيت ب مفيد است.

شیر شتر همچنين در درمان بيماريهاى تنفسى از جمله سل و آسم و بيماريهاى معده و روده بزرگ و اختلالات گوارشى و كاهش قند و فشار خون و تنظيم ضربان قلب و تنفس و گرمازدگى مفيد مى باشد.

با توجه به تحقيقاتى كه اخيراً درباره مصرف شير شتر براى مادران باردار انجام داده اند متوجه شدند كه مصرف شير شتر براى نوزاد و مادر مفيد و در سلامتى آنها موثر است.


تحقيق يك دانشجوى كارشناسى ارشد در دانشگاه سودان در خصوص درمان قند خون بوسيله شير شتر: براى انجام اين آزمايش افراد مبتلا به قند خون را به 2 گروه تقسيم كرد. گروه اول روزانه مقدار نيم ليتر شير شتر با شكم خالى ميخوردند و اما دسته دوم خير. پس از مدتى از هر دو گروه آزمايش بعمل آمد و مشاهده شد كه ميزان قند خون در گروه اول كه روزانه شير شتر مصرف مى كردند بمقدار قابل توجهى كاهش يافته است. پس به اين نتيجه رسيدند كه مصرف مداوم و منظم شير شتر در برنامه غذايى سبب كاهش و چه بسا درمان قند خون مى شود.

تصوير
تصوير

در آزمايشات و مطالعاتى كه اخيراً در كشور هندوستان توسط محققان عربستانى بعمل آمد موشهاى آزمايشگاهى مبتلا به سرطان را همزمان تحت درمان با مواد دارويى(شيمى درمانى) و شير شتر قرار دادند در پايان مشخص شد كه موشهاى سرطانى كه تحت درمان با شير شتر قرار داشتند درمانشان بمقدار قابل توجهى موفقيت آميز و حتى در برخى موارد از شيمى درمانى هم موفقتر بوده است.

در برخى از كشورهاى عربى بصورت رسمى و عمومى براى درمان برخى بيماريهاى سخت و مزمن در بين بيماران بصورت عمومى شير شتر توزيع مى شود. مانند: اخيرا در ابوظبى در كشور امارات توسط شهردارى اين شهر بين افراد مبتلا به زخم معده بصورت عمومى شير شتر توزيع شد.

شیر شتر به صورت خام و به صورت محصولات تخمیری برای درمان زخم معده، بی نظمی های بدن، اسهال، یبوست، زخم ها و حتی برای افزایش قدرت باروری تخمدان هم به کار رفته است.
شیر تخمیری shubat در هند، لیبی و قزاقستان برای درمان سل به کار رفته است.
همچنین درمان بیماری های سخت معده ای هم با استفاده از شیر شتر گزارش شده است.
بیماران دارای هپاتیت نیز بعد از خوردن شیر شتر عملکرد بدنشان بهبود پیدا می کند.
در کشورهای آفریقایی (مصر، سودان، کنیا و سومالی) این اعتقاد در بین شتربانان وجود دارد که مردانی که شیر شتر می نوشند، قوی تر، تنومندتر و سریع تر هستند.
محققان از شیر شتر برای درمان بیماران مبتلا به ایدز هم در سطح دنیا استفاده کرده و به پیشرفتهای خوبی هم دست یافته اند.

ویتامین ها

ویتامین های B1، B2، اسید فولیک و اسید پانتوتنیک در شیر شتر، پایین و محتوای B6 و B12 شیر شتر مشابه مقادیر موجود در شیر گاو می باشد، اما نسبت به شیر انسان بالاتر است. شیر شتر، نیاسین و ویتامین C بیشتری نسبت به شیر گاو دارد(ویتامین C در شير شتر 3 برابر بيشتر از شير گاو است).
استفاده از شير شتر 70 تا 80 درصد از ويتامين ها و پروتئين هاى مورد نياز بدن را تأمين مى نمايد.تحقيقات نشان ميدهد كه ويتامين شير شتر 3 برابر شير گاو است.
شیر شتر بدليل اينكه حاوى مقادير بالاى ویتامین ث مى باشد در پيشگيرى و درمان بيماريهاى دهان و دندان و همچنين محافظت از لثه ها و تقويت دندان بسيار مفيد مى باشد.


پروتئين ها

برخى پژوهش ها و بررسى ها نشان ميدهد كه چربى ها و مواد موجود در شير شتر نسبت به ساير شيرها راحتر و سريعتر هضم و جذب مى شود.
اخيرا پروتئينى در شير شتر كشف شده است كه عملكرد آن همانند انسولين مى باشد و در درمان بيمارى ديابت بسيار مفيد و كارساز است.
پروتئین های شیر شتر اسیدهای آمینه ی ضروری برای انسان را به میزان رضایت بخش و حتی بالاتر از میزان تعیین شده توسط موسسات FAO/WHO/UNU تأمین می کنند. شیر شتر می تواند حداقل پروتئین های ضروری روزانه ی انسان مخصوصاً اسیدهای آمینه را تأمین کند، چون نیازهای انسان در محیط های گرم و خشک بر پایه ی کالری کمتری است و پروتئین و آب نقش مهمی دارند، مقادیر کمی شیر شتر می تواند نیاز انسان را در این مناطق تامین کند.


املاح و مواد معدنى

شير شتر آنچنان منبع سرشارى از ماده معدنى بنام آهن است كه برخى معتقدند مصرف مناسب و مداوم آن انسان را از هر نوع شيرى بى نياز مى كند حتى نوزادان را از شير مادر!!!.
طبق تحقيقات شير شتر 10 برابر شير گاو؛ عنصر آهن و كلسيم دارد.


تصوير
شیر شتر سرشار از اسیدهای مهمى بنام اسيد آمینه است: مانند والین و متیونین و لیزین و آرژنین و فنیل آلانین. همچنین شير شتر دارای مقادير نسبتاً بالای آلبومین و گلوبولین نيز مى باشد.
کمترین مقدار مورد نیاز مواد معدنی کلسیم و فسفات در بدن، 800 میلی گرم در روز است که با خوردن 2.5 تا 4 فنجان شیر شتر، اين مقدار کلسیم و فسفات تأمین می شود. همچنین شیر شتر حاوی مواد معدنی کم مقدار مثل روی، مس و منگنز می باشد.
pejuhesh232
 
پست ها : 2476
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

ويژگى هاى منحصر به فرد شير شتر

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه مه 29, 2012 2:14 pm

ويژگى هاى منحصر به فرد شير شتر


الف) نكته بسيار عجيب و جالب درباره شير شتر اين است كه اين ماده گرانبها قادر است بدون استفاده از لوازم امروزى كيفيت خود را در دماى 4 درجه سانتيگراد بمدت 12 روز و در دماى معمولى اتاق بمدت 48 ساعت و حتى بيشتر حفظ نمايد و اين در صورتى است كه بطور مثال شير گاو در دماى عادى اتاق ظرف 12 ساعت ترش ميشود. كه علت آن مربوط ميشود به اينكه سرعت تخمير قند لاكتوز در شير شتر بسيار كم است و از طرفى ناگفته نماند كه افزايش ميزان اسيديته در شير شتر آرام و به كندى است.

Image

ب) تحقيقات نشان مي دهد که شیر شتر بخاطر وجود برخى مواد از جمله انواع پروتئينها مانند پروتئين كازئين؛ در برابر سموم، باکتری ها، قارچ ها، و بسيارى از خطرات احتمالى آنها بويژه براى نوزادان مقاوم و سبب مصونيت در برابر آنها مي شود.

ج) در مقايسه شير شتر با شير گاو از نظر ويتامين ها و ساير مواد بايد به اين نكته توجه داشت كه
شير شتر حاوى ماده اى بسيار مهم در تغذيه انسان بنام اسيدهاى چرب لينولئيك است كه اين موضوع شير شتر را از ساير شيرها متمايز و متفاوت مي كند.


تصوير
تصوير
pejuhesh232
 
پست ها : 2476
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

توليد و عرضه فراوان محصولات شير شتر

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه مه 29, 2012 2:22 pm

توليد و عرضه فراوان محصولات شير شتر


1- بر اساس نمودار جهانى كه از طرف سازمان جهانى غذا منتشر شد ميزان مصرف شير شتر در جهان طى 50 سال گذشته حدود 2.3 برابر شده است كه اين حاكى از رشد بسيار سريع و روزافزون اقبال مردم جهان به اين مايع گرانبها مى باشد.

Image

2- كشورهاى بسيارى در دنيا از كذشته هاى دور پرورش شتر را بعنوان يكي از بارزترين و پرفروش ترين محصول اقتصادى براى كشور خود ايجاد كرده اند مانند: كنيا، كامرون، سودان، مالزى، اتيوپى، تانزانيا، سومالى، آسیای مرکزی و جنوبی اتحاد جماهیر شوروی، دبى و امارات متحده عربى، عربستان، مصر، و بسيارى ديگر از كشورهاى افريقايى، عربى و غيره.
اما اين امر به كشورهاى مزبور محدود نبوده و سالهاى اخير كشورهاي اروبايي و امريكا اقبال بسياري به فراورده هاى لبني شتر نموده اند

تصوير

فروش شيرشتر در امريكا از ده مليارد دلار در سال فراتر رفته است
به دليل وجود پتانسيل خوب و محيط و اقليم مناسب اين كار؛ در اين خصوص تلاش هاى زيادى انجام و پيشرفتهاى مختلفى كرده اند. در بررسى ها تخمين زده شده است كه سالانه بالغ بر 5300000000 ليتر (پنج ميليارد و سيصد ميليون ليتر) شير شتر در دنيا توليد و مصرف مي شود.

3- طى تحقيقات و بررسي هاى انجام شده: در مناطق آفريقا و آسياى ميانه و بخصوص كشورهاى مذكور استفاده از شير شتر و ساير محصولات لبنى آن بصورتى آميخته با زندگى مردم و عادت محلى آنها مي باشد. حدود 60 درصد از شترهاى دنيا در شرق افريقا و در كشورهاى سومالى و كنيا و اتيوپى و سودان و... مى باشد كه اين امر باعث بيشترين توليد شير شتر دنيا، و امرار معاش بسياري از مردم از اين طريق در اين مناطق شده است.

تصوير

4- با وجودى كه بيشترين و عمده توليد شير شتر متعلق به كشورهاي آفريقايي و عربي مى باشد اما خريداران و توليد كنندگان داخلى و خارجى اين محصولات؛ شير شتر را به قيمت بسيار پايين از گله بانها خريدارى كرده و سپس آن محصول را با قيمتى بسيار بيشتر در بازارهاى جهانى بفروش مى رسانند. حتى برخى از اين كشورها در خاك كشورهاى افريقايى و آسيايى مراكز پرورش و توليد محصولات شير شتر را ايجاد و شير توليدى اين كشورها را از آنها خريدارى و سپس به قيمت گزاف به آنها مي فروشند!.

5- توليد شير شتر و ساير محصولات آن توسط كشورهاى توليد كننده در افريقا و كشورهاى آسيايى و صادرات آن به كشورهاى مختلف اروپايى و آمريكايى و گرايش و استفاده از اين محصولات در بين مردم اروپا وامريكا بصورت فوق العاده رو به افزايش است؛ كه در اين خصوص تعدادى را نقل مي كنيم:

تصوير

* امريكا و واردات پر رونق شير شتر از كنيا و برخى كشورهاى ديگر:
واردات سالانه 340000000 ليتر(سيصد و چهل ميليون ليتر) شير شتر از كنيا توسط اين كشور كه حدوداً معادل 10 ميليارد دلار در سال مى باشد
مردم امريكا را به يكى از بزرگترين مصرف كنندگان شير شتر مبدل كرده است.
علاوه بر عرضه شير شتر به صورت مايع در بسته بندي هاي مختلف؛ در كارخانجات صنعتى خود از اين مايع گرانبها شير خشك نيز توليد مي نمايد و در كشور عرضه مي نمايد. همچنين يك مركز تحقيقات محصولات شتر جهت پژوهش و معرفي شير شتر در اين كشور تأسيس شده است.

Image
Image

* بزرگترين توليد كننده شير شتر در دنيا كشور سومالى است: با توليد سالانه 850000000 ليتر( هشتصد و پنجاه ميليون ليتر) كه اين محصول به كشورهاى اروپايى و امريكايى و برخى كشورهاى اسيايى مثل هند(از سال 2008 ميلادى) و پاكستان صادر مى شود.

* مركز پرورش شتر و توليد شير شتر ابوظبي: در حال حاظر مركز پرورش شتر و توليد شير شتر امارات از بزرگترين مراكز صادرات شير شتر خاورميانه مي باشد و محصولات آن به كشورهاي اروپايي و آسيايي صادر مي شود.

Image
ImageImage

* از سال 2008 ميلادى عرضه شير شتر در شهرهاى مختلف هندوستان از جمله دهلى نو با برنامه ريزي دولت هند شروع شده است و در چند ايالت در سوپر ماركت ها عرضه مي شود و پيش بينى مي شود كه اين محصول هرچه سريعتر بازار خود را در اين كشور پيدا كند. يكي از محصولات رايج و لذيذ اين كشور بستنى شير شتر است.

Image
Image

* كشور عربستان با توليد سالانه 89000000ليتر (هشتاد و نه ميليون ليتر) يكى از بزرگترين توليد كنندگان شير شتر در دنياست و عمده محصول خود را به كشورهاى اروپايى از جمله انگلستان و كشورهاى امريكايى و آسيايى صادر مى كند.

*در حال حاضر يكى از عرضه كنندگان و توليدكنندگان محصولات مختلف از شير شتر (مانند شير خشك و شير تازه و ...) در اروپا؛ انگلستان است
كه شير شتر را از كشورهاى سودان - كنيا - امارات – چين - مالزى - كامرون – هنگ كنگ - هند - پاكستان و ... خريدارى
و سپس بسته بندى و شير و ساير محصولات آنرا داخل كشور و به ديگر كشورهاى اروپايى و آسيايى صادر مي كند.
شير تازه شتر بسته بندى اين مركز در لندن توزيع مي شود.

تصوير
تصوير

* كشور عربستان با توليد سالانه 89000000ليتر (هشتاد و نه ميليون ليتر) يكى از بزرگترين توليد كنندگان دیگر شير شتر در دنياست
و عمده محصول خود را به كشورهاى اروپايى از جمله انگلستان و كشورهاى امريكايى و آسيايى صادر مى كند.

* نكته جالب ديگر اينكه در كشور نروژ هم ايستگاه پرورش شتر وجود دارد و اين مركز به توليد و پرورش شتر و محصولات آن اعم از گوشت و شير شتر مي پردازد و به ساير كشورها مانند بلژيك و آلمان و انگلستان هم محصولات خود را صادر مي نمايد. شير توليدى از اين مركز هر ليتر 12 يورو مي باشد.

Image

* يكى از كشورهايى كه مردم آن توجه و گرايش خاصى به پرورش شتر و استفاده از محصولات شتر از جمله شير آن دارند كشور مغولستان مي باشد. در اين كشور شترهاى دو كوهانه و تك كوهانه پرورش داده مي شوند. شتر در ميان مردم اين كشور از جايگاهى با ارزش و احترام برخوردار است. از شير شتر در اين كشور پنير و كشك و خامه و ساير محصولات آن مانند بستنى شير شتر توليد مي شود كه مورد استقبال و توجه خاص مردم اين كشور است و استفاده از شتر و محصولات آن روز به روز در اين كشور رو به افزايش مي باشد.

Image
pejuhesh232
 
پست ها : 2476
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

اجمالى از پرورش شتر در كشور ايران

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه مه 29, 2012 9:14 pm

اجمالى از پرورش شتر در كشور ايران


مناطق شتر خيز در كشور ما يزد، كرمان، اصفهان، سيستان و بلوچستان، خراسان، هرمزگان، گرگان، گنبد، قم، سمنان، خوزستان، اردبيل مى باشند.
جمعيت شتر در کشور 153 هزار نفر بوده و بيشتر در استانهاي خوزستان، هرمزگان، سيستان و بلوچستان و گلستان پرورش داده مي شوند و ايران نيز از نظر پرورش شتر در دنيا رتبه بيستم و در آسيا رتبه هفتم را داراست.


بى توجهى به پرورش شتر در كشور:
گفته می شود بیش از ۷۵ درصد از شترهای جهان در كشورهای اسلامی پرورش داده می شوند و این درحالی است كه ایران از نظر پرورش شتر در دنیا مقام بیستم را دارد.
رئیس سازمان دامپزشكی كشور عدم توجه كافی نهادهای دولتی و غیردولتی را مسبب در حاشیه قرار گرفتن پرورش شتر در كشور می داند.


Image

* پرورش شتر در استان سمنان:
سازمان جهاد كشاورزى استان سمنان: طرح افزایش تولید شیر و تأمين زيرساختهاى اين كار در اين استان در حال انجام و برخى در حال اجرا مى باشد.

روستاى طرود: اين روستا از توابع شهرستان شاهرود و در 120 كيلومترى آن واقع شده است. كه از مراكز مهم پرورش شتر در اين شهرستان مى باشد.

* پرورش شتر در استان گلستان:
پرورش شتر در ترکمن صحرا: مراتع شمالي استان گلستان نقطه اى مناسب براي پرورش شتر است اما در حال حاضر تنها به پرورش سنتى شتر پرداخته مى شود و از صنايع تبديلى شير، گوشت و دوغ شتر خبرى نيست!؟؟.

روستاى قرنجيك: اين روستا از توابع بندر تركمن و در 35 كيلومترى اين بندر قرار دارد و پرورش شتر و محصولات شير شتر مانند خامه و غيره در بين مردم اين منطقه رواج دارد.

Image

* پرورش شتر در استان آذربایجان شرقی:
خشک شدن دریاچه ارومیه، فرصتی برای پرورش شتر!!: با توجه به ويژگى تحمل شرايط سخت در شتر و قابليت تطبيق آن با شرايط آب و هوايى متفاوت و عدم نياز به تغذيه خاص و با توجه به پسروى آب درياچه اروميه امكان پرورش شتر اين استان افزايش يافت.

دشت مغان: از مناطق و مراكز مهم و خوب در امر پرورش شتر در اين استان دشت مغان مى باشد. از نكات بارز و مهم پرورش شتر در اين منطقه اين است كه نژاد شتر دو كوهانه در اين منطقه پرورش داده مى شود.

Image
Image

* پرورش شتر در استان فارس:
منطقه داريون : اين منطقه در شمال شرق شيراز واقع شده است و حدودا 70 كيلومتر با شيراز فاصله دارد.
منطقه بيد زرد: اين منطقه در قسمت جنوب شرقى شيراز و در حوالى پل فسا مى باشد.
منطقه اطراف شهر جديد صدرا: اين منطقه در قسمت غرب شيراز واقع شده است و شترهاى اين منطقه متعلق به عشاير اين منطقه مى باشد كه در حدود شش ماه از سال در اين منطقه هستند و در شش ماه بعد در منطقه ديگر.

نكته: با توجه به اينكه در استان فارس برخى از شهرستان مناطقى بيابانى را در خود جاى داده اند نگهدارى و پرورش شتر در اين استان در مناطق مختلف پراكنده شده است و در اغلب اين مناطق گرم و خشك بصورت كم و زياد مكانهايى به چشم مى خورد كه شتر در آنها بصورت بومى و سنتى نگهدارى و پرورش داده مى شود مانند: مناطق اطراف لار و لامرد و فيروزآباد و مناطقى كه متصل به مناطق بيابانى استان يزد هم مى شوند از اين قاعده مستثنى نيستند.

Image

* پرورش شتر در استان اصفهان:
منطقه نجف آباد اصفهان: نجف اباد واقع در حدود 35 كيلومترى غرب اصفهان مى باشد.
مراكزى هم در خود شهر اصفهان اقدام به عرضه گوشت و شير شتر مى نمايند من جمله: اصفهان- فلکه احمد اباد- ابتداى خيابان ولى عصر.

Image

* پرورش شتر در استان كرمان:
شهرستان ريگان در استان كرمان: اين شهرستان رتبه نخست پرورش شتر را در اين استان به خود اختصاص داده است.

نكته: با وجود دارا بودن شرايط و امكانات زيست محيطى و شرايط اقليمى مناسب در اكثر نقاط كشور براى پرورش و بهربردارى و توليد محصولات شير شتر در كشور اما هيچگونه اقدامى در اين خصوص انجام نشده است و كشورمان در اين عرصه حتى از كشورها متوسط منطقه مانند پاكستان و هندوستان نيز از اين نظر قابل مقايسه نيست.

Image
pejuhesh232
 
پست ها : 2476
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

تولید انواع محصولات شير شتر در جهان

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه مه 29, 2012 9:32 pm

عرضه محصولات شير شتر در جهان


با توجه به مصرف روز افزون لبنيات شتر در كشورهاى اروپايى و امريكايى؛
در اين كشورها و ساير توليد كنندگان؛ محصولات متنوع بصورت صنعتى و سنتى از اين نوشيدنى گرانبها توليد مى شود مانند:
* شير شتر در بسته بندى ها و وزن هاى مختلف
* ماست، كشك، خامه، دوغ، كره و پنير از شير شتر
* انواع بستنى، شكلات و شيرينى جات با طعم و بسته بندى هاى مختلف
* انواع مختلف محصولات آرايشى و بهداشتى مانند:كرم، صابون، اسپرى مو و پوست، خمير ريش و پودر شير شتر.

Image

1- عرضه شير شتر در بسته بندى ها و ماركهاى مختلف: توليد و عرضه شير شتر در بسته بنديهاى مختلف با وزن هاى متفاوت اعم از: 250 و 500 سى سى، 1 ليترى، 2 ليترى، حتى بسته هاى 3 ليترى تا 20 ليترى و بيشتر هم عرضه مى شود.

Image

عرضه ساير محصولات لبنيات شتر مانند پنير، خامه،كشك و كره: پنير شير شتر در برخى از كشورها از جمله مغولستان و سومالى و اتيوپى و غيره بصورت خانگى توليد و بسيار رونق دارد و همچنين كشك و كره از شير شتر در اكثر نقاط جهان كه شتر وجود دارد بصورت خانگى توليد مى شود و فراتر از اين موضوع اينكه انواع و اقسام پنير و كره آن نيز در حال حاضر بصورت صنعتى توليد و به بازارهاى جهانى عرضه مى شوند.

2- پنير شير شتر(مغولستان)
Image

3- كره از شير شتر(محصول متداول ميان مردم كشورمغولستان)
ImageImage

4- خامه از شير شتر(كشور مغولستان)
Image

5- كشك از شير شتر(كشور مغولستان)
Image

6- ماست شير شتر:
اين محصول بعد از سالها و حتى دهه هاى متمادى كه محققين و دست اندركاران اينكار نتوانستند اين محصول را درست كنند در سالهاى اخير كشورهاى مختلف از جمله اروپاييان موفق به تهيه آن شدند و در حال حاضر در بسته بندى هاى مختلف و ماركهاى گوناگون عرضه مى شود. يكى ازمشكلات و مسائلى كه بر سر راه اين امر قرار داشت مربوط به اين موضوع بود؛ كه شير شتر بخاطر املاح و مواد محلول در آن بسادگى حالت قوام و يا باصطلاح دلمه شدن را به خود نمى گيرد.

طبق تحقيقات و بررسى هاى انجام شده در كشور مصر توليد ماست از شير شتر را به شرح زير انجام داده اند: براى قوام يافتن و دلمه شدن شير شتر و توليد ماست از آن؛ مقدار5/75 شير شتر را با شير گاو مخلوط مى كنند تا در اثر املاح و مواد موجود در شير گاو حالت قوام و دلمه شدن بوجود بيايد و ماست شير شتر بدست آيد.


Image

7-لبن (عربی) - دوغ شتر (ترکمن):
اين محصول يكى از لذيذ ترين و خوشمزه ترين محصولات شير شتر در بين قوميتها و مردم برخى سرزمين هاست كه از جايگاه خاص و ويژه اى برخوردار مى باشد.
در زبان عربي به آن لبن مي كويند
ساكنين منطقه شمال شرقى ايران (تركمن صحرا) مى باشند به آن دوغ مي كويند
اين نوشيدنى گوارا را به روشى خاص اما ساده درست كرده و مي نوشند. كه شرح آنرا در اينجا نقل مى كنيم:


ترکمنها از شیر شتر اکثرا برای تهیه دوغ شتر استفاده می کنند. چونکه برای ترکمنها هیچ چیزی نمی تواند در گرمای سخت و طاقت فرسای بیابان بهتر از دوغ شتر باشد. شیر شتر را با دست می دوشند. مهمترین امتیاز مصرف دوغ شتر طبیعی بودن و مفید بودن آن در درمان بیماریهایی مانند سل و معده و فشار خون می باشد. از شیر شتر به غیر از دوغ شتر آق آران، سوزمه، پنیر و کره نیز عمل می آید که همگی در برنامه غذایی ترکمنهای صحرا نشین جایگاه خاصی دارد.

دوغ شتر را با ترشاندن شیرشتر درست می کنند و برای تهیه دوغ حتما باید شیر شتر تازه باشد. شیر شتر را داخل ظرفی لعابدار یا داخل کوزه می ریزند و روی آن مایه اى از قبل ترشانده شده که مزه ترشی آن ۱۰۰ الی ۱۵۰ درجه باشد را اضافه می کنند و به مدت ۳ دقیقه مواد را هم می زنند بعد از هم زدن مقدار 5/1 برابر یا ۲ برابر مواد آب اضافه می کنند در این روش دوغ شتر بطور طبیعی گازدار و ازته می شود. در این هنگام مزه ترش شیر شتر در مدت ۳۰ دقیقه به ۶۰ الی ۷۰ درجه می رسد و در روی مواد حالت کف غلیظ شکل می گیرد که اصطلاحا به آن آق آران می گویند. آق آران را از روی مواد بر میدارند باقیمانده آن نیز دوغ شتر خواهد بود پس از آن برای گاز دار کردن و بیشتر شدن مزه ترش آن؛ دوغ شتر را به مدت ۴ الی ۱۲ ساعت در دمای ۲۰ الی ۲۵ درجه بطور سر بسته نگهداری می کنند.

مزه ترش آق آران در این مدت به ۱۸ الی۲۰ درجه و دوغ شتر به ۹۰ الی ۱۰۰ درجه می رسد و بوی مخصوص و خوشی از آن بیرون می آید که این بو نیز نشانه آماده شدن آن می باشد.
این روش تجربه ایست گرانبها برای ترکمنها که بتوانند از شیر شتر با روش ترشاندن آن مایعی بسیار مفید و طبیعی برای سلامتی خود بدست بیاورند.
ترکمنها مثالی دارند (دویه مالینگ، دنیا مالینگ) یعنی اگر شتر داشته باشی انگار دنیا رو دارید. شتر حیوانی با کرامت و احترام در بین ترکمنهاست که در بین ضرب المثلها و سخنان ترکمنها از شتر به نیکی سخن به میان میاورند. در میان ترکمنها نقل است (دویه چالی درده داری) یعنی دوغ شتر دوای دردهاست. امیدواریم با نوشیدن دوغ شتر غیر از بر آورده شدن تشنگیمان روحمان هم به آرامش برسد.


8-شكلات شير شتر:
در بسته بنديهاى بسيار متنوع و از چند گرم دارد تا 130 و 730 گرم و حتى 1 كيلوگرم هم دارد. يكي از پر طرفدارترين شيرينى جات و شكلاتهاى حال حاضر در كشورهاى اروپايى و امريكايى و برخى كشورهاى آسيايى و افريقايى همين شيرينى و شكلاتهايى است كه از شير شتر بهمراه خشكبار مثل بادام و يا بهمراه ادويه جات و حتى طعم هاى ميوه مانند پرتقال توليد مى شود. در كشور يمن مردم انواع شيرينى خانگى از شير شتر تهيه مي كنند كه طرفداران بسيارى دارد.

Image
Image

شركتهاى توليد شكلات شير شتر بدليل استقبال روزافزون مردم به اين محصول اقدام به توليد شكلات در طرح ها و طعم هاى متنوع و متفاوت نموده اند.

Image

امروزه شركتهاى مختلفى در سراسر دنيا اقدام به توليد شكلات شير شتر در طرح ها و بسته بندى هاى بسيار شيك و زيبا نموده اند كه اين امر سبب استقبال و تمايل بيشتر مردم به اين محصول شده است
Image
Image


شكلات شير شتر با پرتقال، خرما، مغز خشكبار مانند پسته و شير پر چرب شتر
Image

شكلات شير شتر با انبه و ميوه جات (محصول كشور امارات)
Image

شكلات نارگيلي و انبه شير شتر(محصول كشور مالزى)
Image


9- شير خشك از شير شتر:ب
آشنايى جوامع مختلف با خواص و محاسن منحصر به فرد شير شتر در برخى كشورها مانند انگليس و ژاپن اين محصول به توليد انبوه رسيده است
و در انواع و اقسام بسته بند هاى كوچك و بزرگ عرضه مى شود.
حتى در انگلستان بسته هاى 25 و 50 كيلوگرمى هم عرضه مى شود
و درحال جايگزين كردن آن بجاى شير خشك توليدى شير گاو مى باشند.

Image

10- بستنى شير شتر:
در كشورهاى مختلف از جمله كشورهاى امريكايى و اروپايى و اسيايى آن را بصورت صنعتى و خانگى توليد و استفاده مي كنند.
رونق و فروش اين محصول چنان رو به پيشرفت است كه بعنوان رقيبى براى بستنى هاى رنگارنگ بازار به حساب مى آيد و در اين راستا برخى كشورها اقدام به توليد انواع و اقسام بستنى با اندازه و طعم هاى متنوع نمودند از جمله بستنى شير شتر با طعم هاى كارامل، شكلاتى و غيره.


Image
ImageImage
pejuhesh232
 
پست ها : 2476
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

محصولات رايج آرايشى و بهداشتى شير شتر

پستتوسط pejuhesh232 » سه شنبه مه 29, 2012 11:02 pm

محصولات رايج آرايشى و بهداشتى شير شتر


اقبال و گرايش جوامع غربى و غيره به محصولات ديگر از شير شتر روز به روز بيشتر و بيشتر مى شود تا جايى كه برخى شركتها را بر اين داشته است كه دست به توليد محصولاتى از جمله مواد آرايشى و بهداشتى متنوع از اين مايع گرانبها بزنند مانند:

Image

11-كرم آرايشى از شير شتر:
شير شتر حاوی ويتامين و پروتئين ها و چربیها و ساير املاح معدنى مفید ميباشد كه اثرات بسيار مفيد و قابل توجهى را در لطافت و شادابی پوست ميگذارد و اين امر نشان از گرايش روزافزون مردم به فرآورده هاى شير شتر ميباشد.

Image

12-قطره هاى ماساژ از شير شتر:

13-انواع و اقسام صابونها از شير شتر:
در توليد اين صابونها از عصاره و روغن انواع گياهان دارويى بهمراه شير شتر استفاده مي شود.
از قبيل: صابون شير شتر با روغن زيره سياه، با نارگيل، با كنجد، با زيتون، با نعناع، با بادام شيرين و انواع و اقسام ديگر از اين قبيل.


Image
Image

14-اسپرى پوست و مو از شير شتر:
املاح و مواد معدنی موجود در شیر شتر باعث لطافت و سلامتی پوست و همچنين سلامت و رشد مو می شود.
با توجه به مشكلات و معضلات امروزين در خصوص پوست و مو و بيماريها و مشكلات ناشى از مود غذايى كه سبب آسيب و مشكل براى مو و پوست در سنين مختلف شده است استفاده از اين ماده گرانبها بسيار مفيد و ضرورى بنظر ميرسد.

Image

والحمدلله رب العالمین
pejuhesh232
 
پست ها : 2476
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

روش های آسان تهيه پنير در خانه

پستتوسط najm152 » چهارشنبه فبريه 13, 2013 2:43 pm

روش های ساده برای درست کردن پنیر در خانه
[ رؤيت لينك فقط براي اعضاء و بعد ورود امكانپذير است :: عضويت ]
najm152
 
پست ها : 1997
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:26 am


بازگشت به بازارچه طيبات مواد غذايي


cron
Aelaa.Net