شیره توت طیب

شیره توت طیب

پستتوسط آموزشکده طب جامع » دوشنبه اکتبر 28, 2019 12:26 pm

بسم الله الرحمن الرحیم
.
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط آموزشکده طب جامع در دوشنبه اکتبر 28, 2019 2:24 pm .
آموزشکده طب جامع
 
پست ها : 46
تاريخ عضويت: چهارشنبه آپريل 17, 2019 3:37 pm

Re: شیره توت طیب

پستتوسط آموزشکده طب جامع » دوشنبه اکتبر 28, 2019 2:16 pm

شیره توت طیب

تصوير

سلام عليكم

1- در كانال خوراكيهاى حكيمانه و سالم و هدفمند
به مناسبت كاربرد شيره توت به عنوان جايگزين شكر در شيرينيها
و كيفيت نداشتن برخي شيره توت هاى بازار كه تلخي دارد يا بسيار رقيق است
برخي از اعضاي كانال همت كرده و خانگي و بطور آسان و با كيفيت درست كردند

2- در تهيه شيره توت واقعي بخاطر اينكه مثلا توت هارا پاك نكرده و توت غير شيرين بكار برده و شيرينيش كم شده نبايد براى شيرين شدن شيره ديگر يا نيشكر طبيعي افزود( شيره توت بايد شيره توت باشد)

3- در تهيه انواع شيره ها بايد قاعده شرعي ثلثان را رعايت كرد تا خروجي شيره طاهر و حلال باشد و الا نجس و حرام مي شود هرچند خوشمزه باشد و در بازار هم عرضه شود
آب انگور يا عصاره خرما و عصاره انجير و نيز شيره توت در فرايند شيره سازي بايد دوسوم آن تبخير شود تا محصول شرعي بدهد البته بسياري اين را رعايت كرده و مقدار مواد بكار برده شده تا شيره معمولا بيشتر از اين مقدار تبخير مي شود اما برخي سازندگان بخاطر سودجويي و برخي بخاطر جهل يا عدم التزام به احكام شرعي رعايت نمي كنند
در مورد شيره توت پنج كيلو توت با همين مقدار و بيشتر آب را مي جوشانند تا يك كيلو شيره توت بدست آيد و قاعدتا ثلثان رعايت شده و تبخير دو سوم اتفاق مي افتد و مشكلي ندارد

4- امروزه شيره توت به دو روش استحصال مي شود
يكي روش صنعتي است كه اگر كارخانه با محصولات برند و نام آور باشد روش استحصال تميز تر و با كيفيت تر است

ديگري روش سنتي كه كارگاه هاى شيره پزي انجام مي دهند و غالبا كيفيتش پايين تر است

در صفحه زير شرح دو روش را آورده است كه مي توانيد آشنا شويد
http://khormasiah.com/portfolio-view/%D ... %88%D8%AA/

طرز تهيه شيره توت در منزل
https://www.delgarm.com/cooking/propert ... 9%88%D8%AA

تصوير
- اكر با بخش فني مطلع اين كارخانه تماس گرفته شود و بررسي شود كه از جند كيلو شربت توت (خالي از بافت توت) يك كيلو شيره استحصال مي كنند (بدون گفتن مسئله شرعي و قاعده ثلثان) و نتيجه اگر واجد شرايط بود مي شود از محصولاتش استفاده كرد

5-اين كارخانه انواع خرماها و رطب ها و شيره انگور و خرما و شيره سيب و رب سيب هم توليد مي كند و غالب محصولاتش هم صادراتي است
اگر بررسي شود و با كيفيت و واجد شرايط باشند قابل استفاده است.

سلام علیکم
خیلی متشکرم از آموزش و چگونگی تهیه شیره توت طیب در منزل

دیروز بنده در منزل با استفاده از توت خشک سفید شیره توت را تهیه کردم
و شیره توت غلیظ بدست اوردم و اندازه ثلثان ان رعایت شد وحتی از این حد هم
غلیظ تر شد چون شیره توت سفت می خواستم

برای تهیه شیره توت علاوه بر رعایت حد ثلثان چه موارد دیگری را باید رعایت کنیم
تا دردفعات بعد مد نظر داشته باشیم تا شیرت توت خانگی مشکلی نداشته باشد؟ ‎


عليك السلام

در رعايت ثلثان؛
وزن يا حجم شربت توت؛ (آبي كه توت در آن له شده و تفاله اش گرفته شده و در مرحله جوشيدن است) را داشته باشيد، بعد ببينيد شيره توت استحصالي وزنش نسبت به آن چقدر است، اكر يك سوم و كمتر است مشكلي ندارد

از نظر نكات كيفيتي
دستور العمل صنعتي را بخوانيد و مراقبت هاى كيفيت كه در خانه قابل رعايت است را انجام دهيد‎
از هدایت های حضرتعالی متشکرم
چشم می خوانم و ان شا َءالله رعایت می کنم

در پخت شیره خانگی برای شفاف سازی و رسوب گیری از بنتونیت هم استفاده کنیم؟

در صورت استفاده از کجا تهیه کنیم ؟‎

پاسخ:

اگر براى تصفيه ان خاك مخصوص بكار برود مانعي ندارد
اما چيزهايي كه در بازار هست به اسم خاك و خاك رس ووو بعضا با كيفيت نيست و ناخالصي دارد و همين رواج اهك وو خاك رس معمولي هم از اين قبيل است
بنتونيت هم اسم دقيق علميش است و آن نوع كه كرمي رنك و مايل به زرد است نه خاكستري و سفيد است تهيه شود
براى تهيه هم جستجو بزنيد در اینترنت اين كلمه را + فروش به تومان و نوع مطلوب را بيدا كنيد حتما شماره تماس و محل فروش دارند ‎
آخرين ويرايش توسط آموزشکده طب جامع on چهارشنبه اکتبر 30, 2019 9:50 am, ويرايش شده در 2.
آموزشکده طب جامع
 
پست ها : 46
تاريخ عضويت: چهارشنبه آپريل 17, 2019 3:37 pm

Re: شیره توت طیب

پستتوسط آموزشکده طب جامع » دوشنبه اکتبر 28, 2019 2:23 pm

سوال:
آیا می توان در تهیه شیره توت به روش شیره انگور عمل کرد؟
در شیره انگور بدون افزودن آب آب انگور گرفته وصاف می شود روی حرارت گذاشته می شود ودوسوم آب انگور تبخیر شده ویک سوم آن که باقی می ماند شیره انگور است در این حالت شیره شل است ومی گذارند تا سفت تر شود

می شود به توت ؛ آب اضافه نکرد و آنرا در آب میوه گیری ریخت و آنرا صاف کرد و روی حرارت گذاشت ؟ به این روش بدون آب زمان کمتری روی حرارت است و رنگ شیره روشن تر می شود بعد به تفاله آن ؛ آب افزود و ووووشیره درجه دوم تهیه نمود ؟
از اینکه توجه دارید مجدد تشکر می کنم
الحمدلله رب العالمین‎

جواب:
غليظ بودن يا رقيق بودن ملاك طهارت شيره نيست
بسياري با همين خاك بنتونيت ووو انرا تغليظ مي كنند
شيره هاى ملايري عليرغم غلظتش اما مشكل طهارت نجاست دارند
به قاعده حجم اوليه عصاره خام و حجم نهايي شيره و مقدار تبخير توجه شود

سوال:
((غليظ بودن يا رقيق بودن ملاك طهارت شيره نيست
بسياري با همين خاك بنتونيت ووو انرا تغليظ مي كنند
شيره هاى ملايري عليرغم غلظتش اما مشكل طهارت نجاست دارند
به قاعده حجم اوليه عصاره خال و حجم نهايي شيره و مقدار تبخير توجه شود))

سلام علیک
با توجه به این مطلب که قبلا راهنمایی فرموده بودید
بفرمایید:
اگر شیره ای خانگی و غلیظ هم باشد
اما شک در اینکه آیا به حجم نهایی ومقدار تبخیر، شخص تهیه کننده ، توجه کرده باشد یانه
میخواستم راهنمایی و راه حلی برای پاک بودن شیره مورد نظر بفرمایید.
متشکرم‎
جواب:
قاعده اش بيان شد اگر رعايت شده باشد پاك است و الا نجس است و براى همين ذكر شد كه از جايي خريد كنيد كه جزئيات حجم قبل طبخ و بعد طبخ و روش تهيه ووو را بشناسيد و الا براى چشم بندي كردن و همین طوري گفتن كه قاعده لازم نداشت بيان احكام براى معرفت و تشخيص است نه مجوز صادر كردن براى موارد مجهول‎
راه حلي براى پاك بودن = مال كسي است كه نگرش مجوز صادر كردن براى احكام شرعي دارد نه واقعا تخليص و بر اساس واقعيت عمل كردن‎
وقتي بيان شد كه غلظت ملاك نيست به غير از چشم بندي و چشم بسته حرف زدن چه راهي هست مگر كسي باشد كه مجوز الكي صادر مي كند‎


سوال:
سلام علیک
، از جوابیه هایی که فرمودید متشکرم .
۱_خواستم ببینم امکانش هست شیره ای که شک داریم، میشود ، دوباره با اب مخلوط کنیم و دوباره بگذاریم بپزد ، تا یک سوم بماند ؟
۲_در مورد شیره توت مطلب خیلی خیلی مهمی فرمودید .
۳_ انگور وخرما را کسانی که اهل رعایت کردن باشند ، یک سوم رعایت میکنند .‎

جواب:

اب انكور يا عصاره خرما اگر بنحوي كه مشروح شد فرايندش را طي كند بعد نجاست اوليه پاك مي شود اما اگر چيزي نجس باشد براى باك شدنش لازمه اش حل شدن در اب كر و غلبه اب بر نجاست است كه لازمه اش اضمحلال و ازبين رفتن شيره است‎
مثل اينكه جند حوض اب بخواهيد مخلوطش كنيد ‎
متنجس نيست كه با اب كثير تطهير شود جيزي كه ذاتش نجس است با اب پاك نمي شود مگر عين و ذاتش در اثر غلبه اب مستهلك شود كه اين صورت ديگر شيره اى نيست كه تطهير بشود

ضمنا مقصودي كه اخيرا نوشتيد در سؤال اوليه تان نيامده بود و سؤال ديگري است و قبلا نوشتيد از كجا بفهيميم پاك يا نجس است
سؤال ديگر داريد درست بپرسيد نه اينكه حرف را عوض كنيد‎
صادقانه مي پذيرند سؤال اولشان غلط بوده و بعد هرچند سؤال ديگر هم داشته باشند مي پرسند‎
خوب است كتبي است و ثبت است.
آموزشکده طب جامع
 
پست ها : 46
تاريخ عضويت: چهارشنبه آپريل 17, 2019 3:37 pm


بازگشت به بازارچه طيبات مواد غذايي


Aelaa.Net