عسل طیب

عسل طیب

پستتوسط آموزشکده طب جامع » يکشنبه آپريل 21, 2019 11:49 pm

.
آموزشکده طب جامع
 
پست ها : 46
تاريخ عضويت: چهارشنبه آپريل 17, 2019 3:37 pm

Re: عسل طیب

پستتوسط آموزشکده طب جامع » يکشنبه آپريل 21, 2019 11:53 pm

درباره عسل
و اينكه چطور باشد و نباشد از جمله صنعتي نباشد و مال كوهستان باشد ووو همه بلدند و شنيده اند و در اينترنت هم هست
اما چند مطلب هست كه بيشتر از همه بايد رويش توجه شود

1- تبليغات و معرفيها و نقلها و و حرف فروشنده و اينكه فلاني گفته چطور است و مرحوم آقا هر وقت عسل مي خوردند ازين عسل مي خوردند و ما هرسال برايشان مي فرستاديم و تشكر كردند وووو ازين قبيل معرفيها = سبب نشود كه حسهاى طبيعي خودتان = بينايي و بويايي و چشايي را كنار بگذاريد و بجاى آن قرار ندهيد = چون بسيار ديده مي شود افرادي همين حرفها و آشنا و روشنا بودن آورنده را اينقدر مشغول شده كه عسل بسيار معمولي را به اسم عسل فوق العاده باور مي كنند

2- از خيليها اگر عسل را بچشند بپرسيد كه چطور بود مي گويد شيرين بود!!؟! اينكه عسلش شيرين است كه تشخيص ذائقه و چشايي نشد = طبيعي است عسل شيرين باشد = ياد آن افرادي مي افتيم كه وقتي عطر را در دكان عطاري امتحان مي كنند مي گويند بوي خوب مي دهد!!؟! طبيعي است كه عطر بوي خوب بدهد

3- رنگ عسل به دلايل مختلفي مي تواند باشد از كهنگي و بالابودن سن زنبوران تا تاثير فصلها و نوع گياهان
- فلذا آنچه در حس بينايي خريدار بايد كنترل شود رنگ عسل نيست بلكه شكل عسل است؛
آنچه مسلم است اينكه عسل مرغوب شكل شربت صاف شده خيلي شفافیت ندارد هرچند تقلبي نيست
اما اگر خيلي شفاف و مثل شربتهاى تصفيه شده بود شكلش؛ يك ضعفي در عسل هست اقلا مربوط به نحو تصفيه موم از عسل آنست كه مثلا با حرارت انجام شده است = اين اولين تجربه حسي خريدار.

4- حس دومي كه خريدار با آن مواجه مي شود تجربه بويايي است
عسل مرغوب را اگر عميقا ببوييد عطر عسل غير از بوي گياهاني است كه احيانا عسل بطور تخصصي زنبورانش با آن سروكار داشته اند
عسلي كه هيچ بويی ندارد و شبيه شربت قند است عسل مرغوبي نيست؛ ولذا فروشندگان حرفه اى كمي از غذاي ملكه و گرده در هر شيشه عسل مي آميزند تا عسل در مشام مشتري متأمل مطلوب بيافتد

5- سومين حس خريدار كه با عسل سر و كار پيدا مي كند حس چشايي و ذائقه است؛ بايد فراتر از شيرين بودن در طعم عسل چيزي بيابند تا عسل مطلوب باشد؛ طعمي از همان رايحه عسل مرغوب كه فوقا بيان شد‎

6- مطلب چهارمي كه در عسل بايد احراز كنند اينكه صرفا نقل شود شربت قاطي ندارد يا به زنبور شربت و شكر نداده اند كافي نيست
بايد موقعيت كندو در جايي دور از محيط كارخانه هاي شربتسازي و نواحي مسكوني توليد شربت و مربا ووو باشند تا بشود گفت زنبور شهد گل خورده نه شيره شربتها؛ چون ممكن است صاحب كندو به زنبور شيره نداده اما زنبور سر راهش جايي شربت پيدا كرده و راه و كار خودش كوتاه كرده و بجاى گردش در گلها مرتبا سراغ شربت يافته مي رود و كندويش را پر مي كند‎

7- مطلب پنجم كه از همه مهمتر است ارگانيك بودن عسل توليد شده است
ممكن است صاحب كندو هيچ سم و كود و ماده شيميايي بكار نبرده
اما زنبور در منطقه اى كه مي چرخد كشاورزي غيرارگانيك هست و از آب و چشمه ساريهايي مي خورد كه از زمینهاى كشاورزي رايج رد مي شود و آلوده است
يا در مزارع و باغاتي مي چرخد كه سموم شيميايي در مزارع و باغاتشان بكار مي برند؛ همين كافي است كه با چرخيدن زنبور در شكوفه اين درختان و بوته ها و گياهان اين مزارع از سموم مربوطه متاثر بشود و عسل توليدي آن زنبور غيرارگانيك بشود
فلذا خود خريدار از موقعيت كندو بفهمد نه از توصيف واسطه = اينكه در محلي باشد كه منطقه پروازي زنبورها با چنان باغات و مزارعي كه سموم بكار مي برند تماس ندارد و اين عسل قطعا بايد در مناطق كوهستاني دور از چنان باغات و مزارعي باشد = عسلي كه از كندويي در دشتها و مناطق لابلاي چنان باغاتي توليد شده است دیگر اركانيك واقعي نيست
ديگر چه برسد عسلي كه لابلاي دود و آلودگي هوا توليد مي شود؛ آن ديگر خيلي دورتر از عسل سالم است چه برسد به ارگانيك

8- كسي مي تواند عسل مرغوب بدست بياورد كه اولويت اولش كيفيت عسل باشد نه عسل خوردن كه بيافتد به توجيه عسل

9- اين خاطره را هم براى توصيف نكات فوق بيان مي كنم:
يكي از دوستان كه معروف همگان است بنام دكتر بسكي
ويلايش در جنكل گلستان؛ شصت سال قبل جاى دنجي بود
امروزه سر جاده اصلي استان گلستان است
كه شبانه روز كاميون و اتوبوس رد مي شود و هوايش براى كندوداري آلوده است
يك توليد كننده عسل آمده بود آنجا كندو زده بود بخاطر عنوان دكتر ووو
و من خودم به راي العين ديدم كه
خادم ويلا انگورهاى زمخت و غير مرغوب براى خوردن را
هر روزه مي چيد و آنها را له مي كرد در ميانه كندوها گذارده بود
و همه زنبورها مي آمدند نوش جان مي كردند و مرتبا كندوها را از عسل پر مي كردند و يكمتر هم پرواز نمي كردند
حالا هر كه چشمش به عنوان عسل است، كه از كنار ويلاي بسكي خريداري كرده
آن عسل بيمزه و مثل شربت را با آب و تاب مي خريد و سوغات مي برد‎

10- البته بيان اين نكات به معني زير سؤال بردن عسلهايي كه از طريق آشنايان بدست مي آوريد نيست
ممكن است آنها به صرف اينكه در كوه برداشت مي كنند و
خودشان دخالتي در عسل ندارند اينرا كافي مي دانند
اما زنبورهايشان شربتخانه يا فوقش باغ انگوري را پيدا كرده اند و دور از چشم عرضه كنندگان راهشان را كوتاه كرده و شيره هاى مزبور را به كندوها منتقل مي كنند
و عرضه كنندگان به صرف اينكه زنبور آزاد و در كوه اين عسل را عرضه مي كند
اين ذهنيت را پيدا كرده اند بطوري كه ساده ترين مشخصات عسل را توجهي نمي كنند


11- نكته ششم كه درعسل مرغوب شرط است؛ محتوا و غناي عسل از تنوع گلهاست
در پرورش و توليد عسل چراگاه زنبوران مهم است كه بجز محيط خالي از آلودگي هوا و مزارع و باغات با سموم و آفات نباتي و كودشیميايي و بكر بودن
غني بودن از تنوع گلها و گياهان ولذا شرط وفور گلهاى وحشي در آن ناحيه مهم است
گاهي مناطق بكر هست اما در آنجا بجز علف و يونجه چيزي پيدا نمي شود يا چند گياه معمولي
و بيچاره زنبورها تلاششان مي كنند اما عايديشان ناچيز است و تنها از گياهان معمولي توشه بر مي دارند
عسل طبيعي است اما منبعش ضعيف است و محصول هم طبعا ضعيف مي شود
ولذا بكر بودن و دور از آلودگيهاى شهري و روستايي و صنعتي؛ همچنين وفور و غني بودن منطقه از گلهاى وحشي شرط بسيار مهم در سلامت و كيفيت عسل است

12- گفته نشود با گسترش آلودگيها و باغها و مزارع كه در آنها كودشيميايي و سموم آفات نباتي بكار مي روند = ديگر نمي شود عسل پيدا كرد = نه خير هر مشكلي راه حل دارد؛ اگر كندو دار سعي خود در انتخاب بكرترين مناطق بكند كه دور از شهرها و آلودگيهاي شديد و مزارع و باغات بزرگ باشد و منطقه كندويش هم غني از گلها و گياهان وحشي باشد آنوقت روشهايي براى مديريت زنبوران هست كه بيرون منطقه نروند

در خارج از ايران بسيار رايج است كه
برخي هم مزارع بزرگ گلها (در نواحي بكر) را ايجاد مي كنند و كندوها را در آنها مي گذارند و با ديوار دودي مانع بيرون رفتن آنها شده و همه از آن گلها شهد مي گيرند
و حتى عسل تخصصي واقعي نه اسانس افزوده ارائه مي كنند

و در ايران هم هستند برخي كه
واقعا حفظ برند و كيفيت عرضه شان برايشان مهم است
و هم اينكه در اين رشته تبحر دارند
و تشخيص شان طوري است كه نياز به تعريف و فضاسازي ندارد
و در ميان بازار رقابتي عسل شناخته شده هستند
كه
عسل هم مثل عطر = آنست كه خود ببويد نه آنكه عطار يا عسلفروش بگويد‎

13- همانطور كه شرح كرامت گفتن براى عسل و معرفيها ووو اهمتي ندارد و بايد خودتان ببينيد و ببوييد و بچشيد و بدانيد كه كجايي و چطوري است = بشرح فوق 14- همينطور قيمت بالاي عسل علامت سلامت و مرغوببيت و كيفيت نيست

والحمدلله رب العالمين‎
آموزشکده طب جامع
 
پست ها : 46
تاريخ عضويت: چهارشنبه آپريل 17, 2019 3:37 pm


بازگشت به بازارچه طيبات مواد غذايي


Aelaa.Net