ماهى طيب

ماهى طيب

پستتوسط najm152 » شنبه دسامبر 25, 2010 6:04 pm

هو الله العلىّ الأعلى
بسم الله الرحمان الرحيم
مشتركين مجله حيات اعلى
سلام عليكم ورحمة الله
با عنايت الهى و الطاف حضرت وجه اللهى

موضوع اين شماره:
محصولات طيب = معرفى محصولات طيب [1]

معرفى ماهى طيب

مراحل، اصول و استانداردهاى طيبات

1- مراحل طيبات: در تحقق طيب بودن مراحل و نكاتي دخالت دارد:
- عقيده پاكـ
- نيت پاكـ
- رزق پاكـ
- منبع پاكـ
- روش پاكـ
- اجزاى پاكـ
آنچه روش تهيه و اجزاى آن از ساخته هاى الهى دورترو دخالت بشرهايى صرفا سودجو و سلطه گر (فرعونها و قارونها) در اين روشها و محصولات بيشتر باشدنوعا مشكلات و عوارض و خطرات آن بيشتر و از مفهوم طيب دورتر است روشهايى كه هدف اصلى در تهيه آنها سلطه و ثروت شياطين زمان بوده است تا سلامتى جان و تن بشر اگر به اين اخير هم توجهى شده بطور ثانوى و براى حفظ بشر در حدى كه وسيله استثمارشان باشدنه اينكه سلامتى و رفاه جان و تن بشر اصل باشدبيشتر محصولات صنعتى و شيميائى، و نوع آنچه قارونهاى عصر ما زياد تبليغ آنرا مى كنند، همانها مشكل بيشترى دارند و آنچه به اسم اصلاح ژنتيكـ يا دفع آفات يا واكسينه كردن و.. عرضه مى شود نوعا از مظاهر تخريب و ريشه كنى طيب است، كه مگر از روى ضرورت و در مواقع ضرورت و به قدر ضرورت مصرف شود و هر چه از اينگونه تصرفات دورتر و محفوظتر باشد پاكـتر و طيب تر است درجه رعايت اين پرهيزها در مواردى بيشتر است كه تأثيرش در درون بدن و سلامتى روان و جان انسان بيشتر باشد مواردى كه كمتر ارتباط مستقيم با بدن انسان و جان و روان او دارد؛ كمتر از اين تصرفات ويرانگر آسيب مى بيند.


2- مراحل تهيه طيب:
هرچند تحصيل و فراهم نمودن طيب مراحلى دارد،و هميشه و همه جا يكباره تمام مراحل در تمام موارد فراهم نشود وليكن به قدر توان بايد آنرا تحصيل كردممكن است فرآورده اى ابتدا برخى از مراحل طيب بودنش را احراز كنيم ولى به مدد حق در ادامه بهتر و بيشتر موفق شويم سعى در طاعت حق موجب توفيق بيشتر در طاعت بهتر مى گردد لذا به قدر توان سعى كرده و با تعاون يكديگر فيض حق را جلب نموده تا به حيات طيب بهتر و بيشتر بهرمند گرديم.

استانداردهاى ماهى طيب
a) صياد؛ متدين و ملتزم به رعايت معاملات و اداى حقوق شرعى و رعايت حلال و حرام باشد.
Image
b) ماهى از آبهاى آزاد صيد شده باشد نه از آبهاى محصور مثل درياچه ها و غيره.
Image
c) محل صيد در منطقه اى بدور از آلودگى هاى نفتى و شيميايى باشد.

d) منطقه صيد عارى از هرگونه آلودگى ميكروبى و تشعشعات هسته اى باشد.

e) ماهى صيد شده در خشكى و يا در كشتى صيد مرده باشد، نه قبل از آن و در آب، و سپس صيد شود.

f) در تغذيه ماهى از هيچگونه مواد غذايى رايج در بازار پرورش ماهى(حوضچه هاى پرورش ماهى) استفاده نشده باشد.

g) ماهى بصورت تازه و سالم استفاده شود و عارى از هرگونه فساد باشد(در ذيل اين مرسوله راههاى تشخيص ماهى تازه و سالم ذكر ميشود)


استانداردهاى مغاير با محصولات طيب

a) صيد ماهى از آبهاى محصور و غيره آزاد.

b) آلوده بودن منطقه صيد به مواد نفتى و يا شيميايى و زباله هاى انسانى.
Image
Image
c) مجاورت منطقه صيد به مناطق آلوده به مواد بيولوژيكى و ميكروبى و يا تشعشعات مواد هسته اى و راديواكتيو.

d) تغذيه ماهى ازمواد رايج در بازار مانند: پروبیوتیک های باکتریایی، قارچی و مخمری و ساير مكمل هاى ويتامينى و ضايعات كشتاركَاهها كه بصورت اسياب كرده در تغذيه ماهيان استفاده ميشود.
Image
Image
Image
e) فاصله زمان صيد و مصرف طولانى شود كه باعث فساد نامحسوس و يا ازبين رفتن مواد مغذّى آن شود.

اجمالى از خواص غذايى و دارويى ماهى طيب
ماهی دارای پروتئین مرغوب با قابلیت هضم آسان است. ماهی در پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی نقش مهمی دارد زیرا درصد زیادی از چربیهای ماهی از نوع اشباع نشده بوده و میزان کلسترول گوشت ماهی پایین است.
چربی و امگاى موجود در گوشت ماهی باعث کاهش میزان چربی و کلسترول خون میشود. گوشت ماهی و سایر آبزیان سرشار از ویتامینهای مختلفی چون گروه A، B، D، K و E است.
مواد معدنی موجود در گوشت ماهی نظیر فسفر، کلسیم، آهن، سلنیوم، منیزیوم، فلوئور، ید و سایر ریزمغذیها میباشند که همگی اثر مهمی در سلامتی انسان دارند.

تحقیقات نشان میدهد مصرف ماهی سبب رشد بهتر، هوش بیشتر، سلامت و طول عمر شده و از بیماری گواتر، پوسیدگی دندان و بیماریهای قلبی ـ عروقی جلوگیری می کند. گوشت ماهی دارای کلیه اسیدهای آمینه لازم و ضروری برای بدن مانند لیزین، آرژنین و ... است.
مطالعات امروزه ثابت کرده است که مصرف ماهی اثرات معجزه آسایی در درمان بسیاری از امراض مثل پرفشاری، روماتیسم، ذات الریه، سردردهای میگرنی، بیماریهای کلیوی و آسم دارد.
اسيدهاي چرب ضروري عبارتند از: اسيدلينولينيک، اسيد آراشيدونيک و اسيد لينولينک. گوشت ماهي داراي اسيدهاي چرب امگا - 3 است که موجب کاهش کلسترول خون و مانع انباشت آن در جداره رگ ها مي شود.
گوشت ماهي با داشتن اسيدهاي چرب امگا - 3 در تنظيم فعاليت سلول هاي بدن و محافظت از آنها در برابر بيماري ها و فشارهاي عصبي و تومورها نقش مهمي دارد. اسيدهاي چرب امگا - 3 موجب کاهش کلسترول خون شده و در کاهش تصلب شرايين و سکته هاي قلبي و مغزي موثرند و نيز باعث کاهش رشد غدد سرطاني مي شوند.


شناخت ماهى تازه و سالم از ماهى فاسد و مانده
روشهای تشخیص ماهی تازه از ماهی فاسد و مانده:
توجه به این نکات خصوصا در هنگام خرید ماهی در حفظ سلامتی ما نقش مهمی ایفا میکند.
علائم ظاهری و خصوصیات ماهی تازه:
- درخشنده و شفاف بودن رنگ ماهى.
Image
- آبشش قرمز و عارى از ماده لزج آبى رنگ.
Image
Image
- چشم ها شفاف، روشن و درخشان است.
Image
- روپوش آبششى كاملا برجسته و بسته است.
- فلس ها درخشان، براق و محكم به بدن چسبيده است.
- عارى از هرگونه بوى گنديدگى است.
- دهان ماهى بسته است.
- ديواره بدن ماهى كمى محكم و داراى قابليت ارتجاعى است.
- درون محوطه شكمى روشن و عارى از هرگونه بو ميباشد.
Image
- اگر ماهى را درون آب بيندازيم در آب فرو ميرود.
- ماهى تازه داراى عضلاتى محكم و ارتجاعى است و اگر با انگشت عضلات آنرا فشار دهيم اثر انگشت روى آن بجاى نمى ماند.


علائم ظاهری و خصوصیات ماهی فاسد و مانده:
- كدر و بدون درخشنده بودن رنگ ماهى
- آبشش براحتى كنده ميشود و داراى رنگى قهوه اى و مملو از ماده لزج است.
- چشم ها كدر، كاملا گود و فرو رفته است.
- روپوشش آبششى ماهى بسته نيست بلكه باز و از جاى خود بلند شده.
- فلس ها كدر و سست و نرم شده و براحتى كنده مى شوند.
- بوى تعفن و گنديدگى مى دهد(اين بو جداى از بوى ماهى است و اين جا منظور بوى غيرطبيعى آن ميباشد).
- دهان ماهى باز است.
- بدن ماهى حالت ارتجاعى خود را از دست داده و بحالت خوابيده درآمده و شكم آن خمير شكل شده و براحتى پاره مى شود.
- درون محوطه شكم ماهى تيره(رنگ قهوه اى) و كمى بوى غير طبيعى دارد(بوى تعفن مى دهد).
- اگر ماهى را درون آب بيندازيم در آب شناورمى ماند و بزير آب فرو نمى رود.
- ماهى فاسد داراى عضلاتى نرم، پلاسيده، پژمرده و شل است و اگر با انگشت عضلات آنرا فشار دهيم در آن فرو رفتگى ايجاد ميشود.


نكات آموزشى در خصوص محصولات جنبى از ماهى
آشنايى با انواع تن ماهى توليدى در كشور:
درحال حاضر در بازار ايران چند نوع كنسرو تن ماهى عرضه شده است. اگرچه برخي شركتهاى توليد كننده اين كنسرو قصد دارند شكل ها متنوع ترى از اين كنسروها ارائه دهند اما تا به امروز اين امر ميسر نشده است.

1- تن ماهى هوور:
كه اين تن ماهى از ماهى هاى درياى آزاد مثل مناطق اطراف چابهار تهيه ميشود. و خواص و مواد مغذّى آن بمراتب بيشتر از ماهى ساير آبهاست. كه اين محصول در كشور بصورت متنوع و حتى بصورت غير از تن و بصورت ماهى تكه تكه شده آن هم عرضه مي شود.
Image
2- ماهي تن در آب نمك:
ماهي تن در آب نمك محصولي است كه علاوه بردارابودن پروتئين با قابليت جذب بالا و اسيدهاي چرب امگا3 فاقد روغن اضافه است . از اين رو براي افردي كه در برنامه غذايي روزانه خود بايد چربي كمتري مصرف مي كنند از جمله سالمندان ، بيماران با كلسترول خون بالا بيماران قلبي و كساني كه رژيم كاهش وزن دارند،محصول مناسبي محسوب مي شود.
Image
3- ماهي تن با فلفل طبيعي :
فلفل قرمز،ادويه اي مفيد است كه اگر در حد و اندازه استفاده شود، قادر به بالا بردن توان ايمني بدن است؛ از بيماري هاي قلبي جلوگيري مي كند.حتي در مواردي در بيماراني كه از درد مفاصل شكايت دارند، نشانه هايي از بهبود درد پس از مصرف فلفل قرمز ديده شده است.
كنسرو ماهي تن با فلفل قرمز مناسب كساني است كه غذاهاي تند را مي پسندند.اما به دليل وجود فلفل قرمز مصرف آن به خانومهاي شيرده ،بيماران مبتلا به سردردهاي ميگرني و كودكان توصيه نمي شود.

Image
4- ماهي تن در روغن زيتون:
در تهيه اين كنسرو ،از روغن زيتون استفاده شده است و به همين دليل در كنار خواص ماهي، خواص روغن زيتون را نيز در خود دارد.
روغن زيتون غني از اسيدهاي چرب مفيد امگا 6 است كه در كنار اسيدهاي چرب امگا 3 در ماهي؛ همه اسيدهاي چرب ضروري براي بدن را دارا است. مجموع اين اسيدهاي چرب باعث پيشگيري از بيماري هاي قلبي ،برخي از انواع سرطان ها و بهبود زخم معده مي شود.تن ماهي در روغن زيتون يكي از سالم ترين غذاهايي است كه به عنوان ميان وعده براي كودكان به خصوص در زمان امتحانات و ورزشكاراني كه نياز به مصرف بالاي پروتئين و انرژي دارند توصيه مي شود.
البته لازم به ذكر است كه درتهيه ماهي تن معمولي از روغن هاي معمولي مانند روغن آفتابگردان استفاده مي شود.

Image
5- ماهي تن در روغن:
ماهي تن در روغن، سنتي ترين نوع تن ماهي است .براي تهيه اين محصول ،عمليات كنسروسازي را روي ماهي تن انجام مي دهند و به جز افزودني هاي مجاز،طعم دهنده ديگري به آن اضافه نمي شود.خواص و مضراتي كه براي تن ماهي برشمارديم ،در اين نوع تن ماهي به طور كامل وجود دارد.
Image

با آرزوى توفيق همه ما به بهرمندى از حيات طيب
بعون الله و هدايته
در بخش هاى آتى به معرفى و شرح و تفصيل ديگرمحصولات طيب مي پردازيم، ان شاء الله.
و الحمد لله رب العالمين
najm152
 
پست ها : 2010
تاريخ عضويت: چهارشنبه فبريه 03, 2010 10:26 am

فيله ماهي تيلاپيا (وارداتي) نخريد

پستتوسط pejuhesh232 » دوشنبه مه 07, 2018 3:29 pm

فيله ماهي تيلاپيا (وارداتي) نخريد


يكي از محصولاتي كه جزو اقلام مهم واردات دولت ايران است فيله ماهي تيلابيا مي باشد

حجم واردات فیله منجمد ماهی تیلاپیا
Image

ماهي تيلاپيا اكرجه از نظر فلس داشتن حلال است
اما بخاطر مضراتي كه دارد
و نيز تغذيه از فضولات حيواناتي مثل خوك (كه جزو حيوانات اهلي كشورهاى توليد كننده "مثل جين" است) جزو طيبات محسوب نمي شود


ماهی تیلاپیا، نوعی ماهی به نسبت ارزان‌ و خوشمزه است و چهارمین غذای دریایی پرمصرف در ایالات‌متحده محسوب می‌شود. این ماهی دربین مردم طرفداران زیادی دارد؛ زیرا هم مقرون به‌صرفه است (در ايران كيلو 22000 تومان) و هم طعم ماهی در آن چندان محسوس نیست. بااین‌حال براساس مطالعات علمی انجام شده، نگرانی‌هایی درزمینه‌ی محتوای چربی این ماهی وجود دارد. همچنین گزارش‌های به‌دست‌آمده درباره‌ی تیلا‌پیای پرورشی تردیدها را درمورد مصرف آن افزایش می‌دهد. درنتیجه بسیاری از افراد ادعا می‌کنند که در مجموع، ماهی تیلاپیا برای سلامت انسان مضر است و نباید مصرف شود. در این مطلب تاریخچه، فواید و مضرات مصرف تیلاپیا را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

تیلاپیا متعلق به‌گونه‌ی خاصی از ماهی‌های آب‌های شیرین است و از اعضای خانواده «سیکلیدماهیان» (cichlid) به‌شمار می‌رود. باوجود اینکه گونه‌ی آزاد تیلاپیا، بومی کشورهای آفریقایی است، بااین‌حال درتمام مناطق دنیا شناخته شده است و درحال حاضر در ۱۳۵ کشور پرورش داده می‌شود.

ماهی تیلاپیا چیست؟

تیلا‌پیا یک ماهی پرورشی بسیار ایده‌آل است، زیرا به مراقبت زیاد نیاز ندارد، سریع رشد می‌کند و رژیم‌غذایی آن از سبزیجات ارزان‌قیمت تأمین می‌شود. همین ویژگی‌های تیلا‌پیا سبب شده است، این محصول غذایی کاملا مقرون‌به‌صرفه باشد، به‌طوری‌که می‌تواند به‌راحتی با سایر غذاهای دریایی رقابت کند.

Image

فواید و مضرات ماهی تیلاپیا تاحدزیادی وابسته به محل پرورش آن است. چین بزرگترین پرورش‌دهنده‌ی ماهی تیلاپیا در دنیاست. این کشور سالانه ۱٫۶ میلیون تن ماهی تیلاپیا تولید می‌کند و بیشترین ماهی تیلاپیای واردشده به ایالات متحده از کشور چین تأمین می‌شود.

محتوای موادمغذی تیلاپیا

Image

ماهی تیلاپیا منبع بسیار خوبی از پروتئین و مواد‌مغذی است. هر ۱۰۰ گرم تیلاپیا، حاوی ۲۶ گرم پروتئین است. این درحالی است که فقط ۱۲۸ کالری دارد.

این ماهی همچنین سرشار از ویتامین‌ها و موادمعدنی مانند نیاسین، ویتامین ب۱۲ (B12)، فسفر، سلنیوم و پتاسیم است.

هر ۱۰۰ گرم از ماهی تیلاپیا شامل مواد مغذی زیر است:

۱۲۵ کالری؛
کربوهیدرات ندارد؛
۲۶ گرم پروتئین؛
۳ گرم چربی؛
نیاسین: ۲۴٪ از مقدار توصیه‌شده‌ی روزانه؛
ویتامین ب۱۲ : ۳۱٪ از مقدارتوصیه‌شده‌ی روزانه؛
فسفر: ۲۰٪ ازمقدار توصیه‌شده‌ی روزانه؛
سلنیوم: ۷۸٪ ازمقدار توصیه‌شده‌ی روزانه؛
پتاسیم: ۲۰٪ ازمقدار توصیه‌شده‌ی روزانه.

تیلاپیا منبع پروتئینی بدون چربی نیز محسوب می‌شود، چراکه در هروعده‌ی مصرفی فقط ۳ گرم چربی دارد که بسیار ناچیز است.

اما باوجود موادمغذی زیاد و چربی بسیارکم، چه‌چیزی سبب نگرانی ما از مصرف ماهی تیلاپیا می‌شود؟ واقعیت این است که ماهی تیلاپیا حاوی انواع چربی‌های زیان‌آور است.

نسبت امگا۶ به امگا۳ آن، می‌تواند باعث التهاب شود

ماهی به‌عنوان یکی از غذاهای سالم در دنیا شناخته شده است. یکی از دلایل اصلی این موضوع این است که ماهی‌هایی مانند سالمون، ماهی قزل‌آلا، ماهی تن و ساردین منابع غنی از چربی امگا۳ هستند. درواقع یک ماهی سالمون آزاد دارای ۲۵۰۰ میلی‌گرم چربی امگا۳ در هر وعده‌ی ۱۰۰ گرمی است.

امگا۳، چربی مفیدی است که سبب کاهش التهابات و پایین‌آمدن تری‌گلیسیرید (چربی خون) می‌شود. همچنین مصرف این نوع چربی، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

متأسفانه ماهی تیلاپیا فقط حاوی ۲۴۰ میلی‌گرم چربی امگا۳ در هر وعده‌ی مصرفی است و این میزان حدود ده برابر کمتر از میزان موجود در ماهی سالمون است. اما این موضوع به‌تنهایی سبب نگرانی نمی‌شود؛ مشکل این‌جاست که امگا۶ موجود در تیلاپیا بسیار بیشتر از مقدار امگا۳ در آن است.

درمورد چربی امگا۶ و سالم‌بودن آن اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد، اما به‌طور کلی به‌نظر می‌رسد امگا۶ کمتر از امگا۳ مفید باشد. حتی برخی افراد براین باورند که امگا۶ مضر است و مصرف بیش‌ازاندازه‌ی آن سبب افزایش التهاب در بدن می‌شود.

به‌طور معمول توصیه می‌شود که تاحدامکان، نسبت امگا۶ به امگا۳ در رژیم‌غذایی به نسبت یک‌به‌یک وجود داشته باشد. مصرف ماهی‌هایی با میزان امگا۳ بالا (مانند سالمون) کمک می‌کند تا این نسبت در رژیم‌غذایی رعایت شود، اما درمورد ماهی تیلاپیا با میزان امگا۶ بسیار بالا به‌این نتیجه دست نخواهیم یافت.

درحقیقت بسیاری از کارشناسان براین باورند: به‌منظور کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی مانند بیماری‌های قلبی، باید از مصرف تیلاپیا پرهیز کرد.

روش‌های پرورش ماهی تیلاپیا نگران‌کننده است

Image

ازآنجاکه تعداد متقاضیان ماهی تیلاپیا روند روبه رشد دارد، روش‌هایی برای پرورش آن ارائه می‌شود که هم مقرون به‌صرفه باشد و هم با قیمت مناسب در اختیار مشتریان قرار گیرد.

بااین‌حال گزارش‌هایی درباره‌ی جزئیات روش‌های پرورش این ماهی (به‌ویژه در چین) ارائه شده است که نگران‌کننده به‌نظر می‌رسد.

تیلاپیا اغلب فضولات حیوانی (مثل خوك) را می‌خورد

گزارشی از سازمان غذاوداروی ایالات متحده آمریکا (FDA) منتشر شده است که نشان می‌دهد: تیلاپیای پرورشی در چین از فضولات حیوانات اهلی (از جمله خوك) تغذیه می‌کند.

اگرچه استفاده از این روش سبب می‌شود تیلاپیا به قیمت ارزان‌تر وارد بازار شود، اما خطر آلوده‌شدن آن نیز وجود دارد. باکتری‌هایی مانند سالمونلا که در فضولات حیوانی یافت می‌شوند، به‌راحتی می‌توانند آب و ماهی پرورش‌یافته در آن را آلوده کنند. مصرف ماهی آلوده نیز خطر ابتلا به بیماری‌های ناشی از مسمومیت غذایی را افزایش خواهد داد.

در این گزارش استفاده از فضولات حیوانی به‌عنوان غذا، به‌طور مستقیم به‌گونه‌ی خاصی از ماهی ارتباط داده نشده بود. بااین‌حال، ۷۳٪ از تیلاپیای وارداتی به ایالات متحده از چین وارد می‌شود که استفاده از این روش پرورش ماهی در آن متداول است.


تیلاپیا ممکن است آلوده به مواد شیمیایی مضر باشد

مقاله‌ی دیگری از سازمان غذاوداروی ایالات متحده (FDA) گزارش داد: ۸۰۰ محموله از غذاهای دریایی وارد شده از چین به ایالات متحده در سال ۲۰۰۷-۲۰۱۲، برگشت داده شدند که ۱۸۷ مورد از آنها حاوی تیلاپیا بودند.

این مقاله خاطر نشان کرد که در این ماهی‌ها استانداردهای سلامت گوشت رعایت نشده بود، چرا که همه‌ی آنها به مواد شیمیایی مضر مانند پسماندهای داروهای دامپزشکی و افزودنی‌های غیرمجاز آلوده بودند. گزارش دیگری نیز مصرف ماهی‌های چینی آلوده به موادشیمیایی را عامل ابتلا به سرطان دانست.

نکاتی درباره‌ی مصرف ماهی تیلاپیا یا جایگزین‌کردن آن با ماهی‌های دیگر

بهتر است به‌جای تیلاپیای پرورشی، از نوع طبیعی آن استفاده کنید. البته تیلاپیای طبیعی به‌سادگی یافت نمی‌شود، بنابراین سعی کنید بهترین نوع آن را بخرید یا از ماهی‌های دیگر استفاده کنید.

به‌دلیل نگرانی‌های موجود درباره‌ی تیلاپیای پرورشی چینی، بهتر است از تیلاپیای پرورشی کشورهای دیگر استفاده کنید. بهترین مناطق پرورش ماهی تیلاپیا ایالات متحده، کانادا، هلند، اکوادور یا پرو هستند.

به‌جای تیلاپیا از ماهی‌هایی مانند سالمون، قزل‌آلا و شاه‌ماهی استفاده کنید که میزان امگا۳ خیلی بیشتری نسبت به تیلاپیا در هر وعده‌ی غذایی دارند. ازآنجاکه نوع طبیعی این ماهی‌ها راحت‌تر پیدا می‌شود، فاقد مواد شیمیایی مضری هستند که در تیلاپیای پرورشی وجود دارد.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm


بازگشت به بازارچه طيبات مواد غذايي


Aelaa.Net