شرح و تبیین کتاب کلامخوانی

شرح و تبیین کتاب کلامخوانی

پستتوسط barresi.telawat » چهارشنبه مه 22, 2019 12:08 pm

بسم الله الرحمان الرحیم
barresi.telawat
 
پست ها : 218
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 19, 2014 10:20 pm

Re: شرح و تبیین کتاب کلامخوانی

پستتوسط barresi.telawat » چهارشنبه مه 22, 2019 12:11 pm

چند نكته كليدي بهره بردن از آثار منتشره



1- این بخش شرح و تبیین کتاب کلام خوانی است که روی عناوین و فقرات و تیترهای آن توضیحاتی ارائه می دهیم که این توضیحات، اول روي مقصود و هدف از جمله يا فقره يا مطلب تمركز كرده و آنرا محور قرا داده نه همينطوري تصوراتي يا حرفهايي به اين مناسبت مطرح شود.

2- علاوه بر تبيين و تشريح مطلب؛ و اينكه بيرون از چهارچوب مطلب هم نرفته و هم اينكه به اسم اين مطلب مطالب بيروني و غيرضروري گفته نمی شود؛ همچنين در تشريح و تبيين طوري نبوده كه اصل مطالب كه كليدي و حساب شده است لابلاي توضيحات پنهان شود.

3- فلذا همين تيترهاى فصول كه چكيده كليدي كل مبحث است؛ خوب توجه شود كه به این نحو خلاصه همه مطلب را هميشه بياد خواهید داشت.

4- و يا همين جلدها و سرلوحه فصلها؛ نكاتي كه دارد را توجه شده است، و بسياري اوقات وقتي فرصت نشر تفصيل مطلب وجود نبوده؛ لذا كل تفاصيل يك مبحث مفصل را در قالب يك تيتر و يا يك تقسم بندي و تعريف ذكر مي كنند.

5- در ياد گرفتن درس كلامخواني بعضا دانشجویان و حوزه ها مطالعه و یا مباحثه داشته اند؛ ولی همينطور تيترها و صفحه هاى بي متن را رد مي شدند و حتى همان متنها كه مي خواندند روخواني سطحي بوده؛ چون اگر تعمق و توجه نباشد حتى متن هم باشد استفاده نمي شود؛ نه فقط وقتي كه تيتر بي متن است از تفصيل يا خلاصه مطلب متن درج نشده (كه در تيتر نهفته است) بي بهره مي مانند، اما اگر تعمق باشد كه در تيتر خالي هم مي توانند بهره ببرند؛ چه برسد اگر شرح و متن هم داشته باشد.

6- و فصلهاى اوليه این کتاب كه فقط تيتر است و بحثهاى عميقي دارد؛ بايد به شرح تيتر كه جكيده مطالب فصل است برداخت و احاديث اين مبحث را برخی دانشجویان گاهي چند هفته وقت صرف كرده اند و جستجو و رويش كار كرده اند و آنها مربوط به بحث است را جدا و بعد در قالب جلساتي تدريس كرده اند، چيزي كه هنوز متن و مطالبش منتشر نشده و فقط تيترش آن هم به اشاره نشر شده است.

7- البته مطالب ارائه شده در توضيح و تشريح متن يا تيترها همه در چهارچوب مقصود هر فصل است نه اينكه به اسم اين فصل مطالبي همينطور گفته شود.
ولذا خود اين نكات فوق براى این مجلس و يا هر درسي كه محور آثار منتشره و يا جوابيه هاست؛ باید توجه شود. اگر كليد را بدست بیاورید؛ بهتر مي توانيد از مطالب استفاده كنید ان شاء الله
barresi.telawat
 
پست ها : 218
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 19, 2014 10:20 pm

Re: شرح و تبیین کتاب کلامخوانی

پستتوسط barresi.telawat » چهارشنبه مه 22, 2019 12:23 pm

معناي كلام خواني


Image


عنوان کتاب : آموزش کلام خوانی

1) کلام = منظور کلام وحی

کلام وحی شامل:
1- قرآن کریم که بر حضرت پیامبر (صلی الله علیه و آله) نازل شده است. و ساير کتب آسمانی اصلى (تحريف نشده) نازل شده بر انبیاء و مرسلين و اوصياء الهى علیهم السلام

2- احادیث قدسی = كلام حق كه جز آنچه در كتابهاى آسمانى مسطور و نوشته شده است

كلام هايى که از حقتعالى توسط حضرات شنيده شده يا توسط حضرت جبرائیل یا ملائکه دیگر وحی علیهم السلام از ناحیه خداوند بطور پيغام يا متن مكتوب آورده شده است که كلام خداوند است و آنچه غیر از قرآن و كتابهاى آسمانى است، احادیث قدسی می باشد.

در مقدمه راهنما هم آمده است که کلام وحی شامل اذان و اقامه و متن اذكار نماز است (در حديث معراج نبوی صلی الله علیه و اله فقراتش اتفاق افتاده و بيان شده است) برخلاف آنچه در فيلم محمد رسول الله به تصوير كشيده و حكايت مجعولى است از منشا اذان و متاسفانه در تلويزيون حكومتي ايران مرتبا قبل بخش هر اذان اين مقطع فيلم را كه نمايش دروغ مجعولي است را پخش مي كنند و نمايش مي دهند كه "اذان به ابتكار و طراحي صحابه بوده است!!!"

3- کلام خازنان وحى (از ملائكه وحى و حضرات معصومین علیهم السلام)
پس "کلام خوانی" شامل دايره گسترده ای از كلام مقدس است و هر چند کتاب دروس كلامخوانى به مصداق اصلی کلام وحی یعنی قرآن کریم متمرکز شده، اما در قرائت و تلاوت شامل كلام خازنان وحى (احادیث و ادعيه حضرات، ملائكه و انبياء و اوصياء الهي علیهم السلام) هم مى شود، وعنوان کتاب هم کلی است و با آموزشهایی که در آن آمده است به همه مصاديق كلام وحى نظر دارد. و چون حضرات معصومين علیهم السلام آنچه بيان مى كنند از حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله است، و حضرتش هم به گواهى خداوند در قرآن كريم (ماينطق عن الهوى ان هي الا وحي يوحى) يعنى هرچه حضرتش مي گويد از وحي است، بنابراين كلام چهارده معصوم علیهم السلام از وحي الهى به پيامبرش صلی الله علیه و آله بوده و به منزله كلام وحي و مقدس است.

2) ...خوانی= کلمه فارسی برای خواندن معادل قرائت و تلاوت
پس از اينكه نحوه "کلام خوانی" را ياد گرفتيم؛ آن (كلام مقدس) را مى خوانيم يعنى قرائت و تلاوت مى كنيم با آداب و روش صحيح. آنوقت كلام خوانى يعنى كلام وحى خواندن يا تلاوت كلام وحى.
barresi.telawat
 
پست ها : 218
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 19, 2014 10:20 pm

Re: شرح و تبیین کتاب کلامخوانی

پستتوسط barresi.telawat » چهارشنبه مه 22, 2019 12:36 pm

نکات روی جلد


نکته اول: عبارت داخل قاب: هو الله العليّ الأعلی

Image


2.aspx

هوالله العليّ الأعلى
حق تعالى نامهاى بسياري دارد؛ و اشاره به خداوند در مراتب مختلفي مي شود
اوّل: مرتبه ذات است؛ كه چون قابل توصيف نيست؛ با نام هو (=او) به آن اشاره مي شود
بعد از آن مرتبه صفات و اسماء الهي است، نام الله (= همان معبود) تنها نامي است كه جامع همه صفات و اسماء الهي است، لذا مهمترين نام حق در اين مرتبه است،
در كلام خازنان وحي علیهم السلام آمده است كه:

اولين نامي كه خداوند براى خود برگزيد نام العليّ الأعلى (برتر برترين) است،
كه اولين توصيف ممكن از خداوند است،

از اين رو بنياد حيات اعلى سرلوحه و افتتاحيه تمامي مكتوبات و مرسومات خود را با اين نام جامع و اعظم الهي آغاز نموده و نيز بسم الله الرحمن الرحيم كه افتتاحيه همگاني است را بكار مي برد.


اینجا برای فهم بهتر سراغ کتاب شریف تجلی الهی رفتیم و مقداری از مطلب خواندیم از اسم علی و این شعر پر مفهوم را که مطلب در این شعر بیان می شود
به پرده بود جمال جمیل عزوجل / به خویش خواست کند جلوه‌ای به صبح ازل
چو خواست آنکه جمال جمیل بنماید / علیّ شد آینه، خیر الکلام قَلَّ و دَلَّ

بسم الله الرّحمان الرّحيم
وبه نستعين إنّه خير ناصر ومعين
الحمد لله ربّ العالمين
وصلّى الله على محـــمّد و علي و آلهما الطّيّـبـين الطّاهرين
ولعنة الله على أعدائهم أجمعين أبدالآبدين

افتتاحیه با ابراز ولایت و برائت


Image


نکته دوم: اگر در تمامی آثار منتشره بنیاد حیات اعلی و دارالمعارف الالهیه دقت نماییم برای هر کتاب آیه قرآني كه مطالب آن كتاب از آن گرفته شده آورده مى شود كه سرلوحه و منبع و راهنماى كلى آن موضوع است، در كتاب كلامخوانى چون در مباحث معارف و علوم فنون تلاوت قرآن كريم دو آیه شریفه كه راهنماى تلاوت است آورده شده است

در یکی {وَرَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِيلًا} سبك خواندن قرآن كريم تبيين شده است كه خداوند مى فرمايد آنرا به نحو ترتيل بخوان (كه بعدا توضيح مى شود)،
و در ديگرى {وَقُرْآنًا فَرَقْنَاهُ لِتَقْرَأَهُ عَلَى النَّاسِ عَلَىٰ مُكْثٍ} نحوه خواندن قرآن كه بايد بر اساس دانش مُکث (در فارسى مَكث) باشد، البته آيات ديگرى هم در آداب تلاوت هست كه در درسهاى كلامخوانى تبيين مى شود، ولى آن دو مطلب كليدى ترين شرط و ركن مهم تلاوت است.

شامل دو آیه:
آیه 106 سوره إسراء: وَقُرْآنًا فَرَقْنَاهُ لِتَقْرَأَهُ عَلَى النَّاسِ عَلَىٰ مُكْثٍ
یعنی: و قرآنی را بخش بخش بر تو نمودیم تا تو بر مردم با (مُكْث) درنگ / آن را قرائت کنی

آیه 4 سوره مزمل: وَرَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِيلًا یعنی: و قرآن را با ترتيل تلاوت كن.
تلاوت ترتیل آرام روان و شمرده تلاوت کردن.
در هر صورت، این دو آیه تعليم خداوند براى كيفيت تلاوت است که موضوع این کتاب است.
barresi.telawat
 
پست ها : 218
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 19, 2014 10:20 pm


بازگشت به آموزش كلام خواني: تعليم علوم تلاوت كلام وحي از بيان خازنان وحي (عليهم السلام)


Aelaa.Net