درسهای زمانه شناسی - جمادی الأخری 1447

مدير انجمن: نبض زمان

درسهای زمانه شناسی - جمادی الأخری 1447

پستتوسط 00343179 » دوشنبه نوامبر 24, 2025 4:22 pm

بسم الله الرحمان الرحیم
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 001

پستتوسط 00343179 » دوشنبه نوامبر 24, 2025 4:23 pm


فرمان تخلیه پایتخت سوریه از ساکنان علوی


https://www.shia-news.com/001KHZ
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 002

پستتوسط 00343179 » دوشنبه نوامبر 24, 2025 5:23 pm


ديدار ممداني (شهردار نيويورك) با ترامپ


تغيير موضع 180 درجه و رفتار ترامب نسبت به ممداني
محكوم كردن نسل كشى اسرائيل توسط ممداني در حضور ترامب در كاخ سغيد!!!
⁨زهران ممدانی: دولت اسرائیل نسل ک/شی می‌کند / مردم آمریکا از خرج کردن مالیات هایشان در ج/نگ های خارجی خسته شدند

شهردار منتخب نیویورک در دیدار با رئیس جمهور آمریکا:
مردم آمریکا از اینکه پول های مالیاتشان برای ج/نگ های خارجی استفاده می‌شود خسته شده اند.
مردم نیویورک هشدار دادند که مخالف این هستند پول هایشان برای ج/نگ های دیگر خرج شود.⁩
https://www.instagram.com/reel/DRWGKhrDFo-/
https://www.tabnak.ir/fa/news/1341524/
https://fararu.com/fa/tiny/news-925492
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 003

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 11:54 am


حمله به فرمانده كل شاخه نظامي حزب الله (شهيد هيثم طباطبائى) چگونه انجام شد

عليرغم اينكه اكثرترورهاى رهبران و فرماندهان حزب الله در همين محله رخ داده است اما اين فرمانده و همكارانش هم در همين محله اقامت داشته وهدف حملات اسرائيل واقع شده است!!!
حمله به حارة حریک اینگونه انجام شد: ۶ موشک ضد زره هدایت‌ شونده با شليك دقیق
رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که حمله‌ای که منطقه حاره حریک در حومه جنوبی را هدف قرار داد و احتمالاً با هدف ترور هیثم علی طباطبایی ، رهبر ارشد حزب‌الله ، انجام شده است، با استفاده از بمب‌های دقیق GBU-39 انجام شده است.
این مهمات به دلیل وزن سبک و دقت هدف‌گیری‌اش شناخته شده است که به آن اجازه می‌دهد اهداف خاص را با حداقل آسیب جانبی مورد اصابت قرار دهد.
برخی از نسخه‌های آن حاوی تقریباً ۳۶ پوند (حدود ۱۶ کیلوگرم) ماده منفجره قوی AFX-757 هستند و قابلیت نفوذ تا شش فوت در بتن مسلح را دارند.
این بمب از یک سیستم هدایت دوگانه اینرسی + GPS (INS/GPS) با مقاومت بالا در برابر اختلال استفاده می‌کند که آن را برای عملیاتی که نیاز به دقت بالا در محیط‌های پیچیده دارند، مناسب می‌سازد.
هیثم علی طباطبایی
طبق تصویر زبر که از محل هدف در حال انتشار است، به نظر می‌رسد که این حمله با پرتاب همزمان شش بمب از این نوع انجام شده است.
یک حمله هوایی اسرائیل بعدازظهر یکشنبه یک آپارتمان مسکونی را در خیابان العریض در حومه جنوبی بيرزن هدف قرار داد.
کانال ۱۴ اسرائیل گزارش داد که هدف بمب‌گذاری در بیروت، ابوعلی طباطبایی، فرمانده شماره ۲ حزب‌الله، بوده است.
گذاری از طریق توییتر
در کنار هیثم علی الطباطبایی، چهار عضو حزب‌الله نیز در نتیجه حمله به حاره حریک مورد اصابت قرار گرفتند.

نقل از سايب جنوبيه از شيعيان جنوب لبنان
https://janoubia.com/2025/11/23/%d9%87% ... %82%d9%8a/

اين فرمانده شهيد مادرش بانويي لبناني و والدش يك عالم ايراني ساكن لبنان است
در کنار هیثم علی الطباطبایی، چهار عضو حزب‌الله نیز در نتیجه حمله به حاره حریک مورد اصابت قرار گرفتند.

نقل از سايب جنوبيه از شيعيان جنوب لبنان

https://janoubia.com/2025/11/23/%d9%87% ... %82%d9%8a/

اين فرمانده شهيد وقت شهادت 57 سال داشته و مادرش بانويي لبناني و والدش سيدعلي طباطبائي يك عالم ايراني ساكن لبنان است

https://janoubia.com/wp-content/uploads ... r-hryk.jpg

اسرائيل به جلسه فرماندهان نظامي حزب‌الله حمله كرد، اين هجوم مستلزم شناسايي مكان و زمان سري آن، و حمله دقيق مينیاتوري به دو طبقه مربوطه و بدون آسيببه ساختمانهاى مجاور بود و در آن پنج فرمانده عالي شهيد و بقيه 28 نفر ديگر مصدوم و مجروح شدند
سپاه پاسداران ايران اين حمله را نشانه ضعف و بزدلي دشمن اعلام كرد!!!! و حق پاسخ را براى مقاومت محفوظ دانست!!!
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 004

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:01 pm

گاردین: بیرون کشیدن اجساد از زیر آوار در غزه دشوارترین کار در تاریخ جنگ‌های مدرن است.

المسیره نت | ترجمه‌ها: روزنامه بریتانیایی «گاردین» گزارش مفصلی منتشر کرد که در آن تلاش‌های عظیم فلسطینی‌ها برای بازیابی اجساد مدفون شده در زیر آوار ساختمان‌ها در نوار غزه وسیع را منعکس می‌کرد و در گزارش خود که شامل تصاویر و نمودارها بود، این کار را دشوارترین کار در تاریخ جنگ‌های مدرن توصیف کرد.
بیش از دو سال پس از آغاز جنگ نسل‌کشی اسرائیل علیه نوار غزه، و با ادامه مذاکرات شکننده آتش‌بس، فلسطینی‌ها شروع به کاوش در حدود ۶۱ میلیون تُن آوار کرده‌اند که گمان می‌رود هنوز حداقل ۱۰ هزار نفر زیر آنها مدفون باشند، در حالی که برآوردهای دیگر نشان می‌دهد که این تعداد می‌تواند به ۱۴ هزار نفر افزایش یابد.
در همین زمینه، گاردین دیروز، یکشنبه، با تعدادی از خانواده‌های فلسطینی که ناامیدانه در جستجوی اجساد بستگان مفقود خود بودند و همچنین با اعضای دفاع مدنی فلسطین صحبت کرد. عکس‌ها، فیلم‌ها و داده‌ها، عظمت وظیفه پیش روی آنها را نشان می‌داد.
به نوشته این روزنامه، تیم‌های نجات هنوز به ابزارهای ابتدایی مانند بیل، کلنگ، فرغون، داس و دست‌های خالی خود متکی هستند. مقامات دفاع مدنی می‌گویند درخواست‌های آنها برای آوردن بولدوزر و ماشین‌آلات سنگین هیچ پاسخی از طرف اسرائیلی دریافت نکرده است. اما حتی با وجود تجهیزات موجود، انتظار می‌رود این عملیات حدود ۹ ماه طول بکشد، زیرا تلاش‌های فعلی محدود به ساختمان‌های کوچک است، در حالی که ساختمان‌های بلند کاملاً تخریب‌شده همچنان به صورت دستی قابل حفاری نیستند.
این گزارش حاکی از آن است که داده‌ها نشان می‌دهد «در ۱۶ روز اول آتش‌بس، تنها ۴۷۲ جسد پیدا شده است، در حالی که ۱۹۵ جسد فلسطینی» از رژیم صهیونیستی در ازای بقایای اسرای فلسطینی که در اسارت مقاومت هستند، بازگردانده شده است.
گزارش مطبوعاتی تصویری از آنچه در نوار غزه می‌گذرد را ترسیم کرد، جایی که صدها خانواده روزانه در مقابل بیمارستان‌ها و ستادهای دفاع مدنی به دنبال بستگان خود صف می‌کشند و داستان‌های مفقودین را که در هر شهری تکرار می‌شود، بازگو می‌کنند.
در بیت لاهیا، خانم آیه ابونصر ۲۶ ساله، بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای خانواده‌اش را در یک حمله از دست داد و ۵۰ نفر از آنها هنوز بعد یک سال زیر آوار هستند. او توضیح داد که بارها برای بازیابی اجساد تلاش کرده است، "اما بقایای آنها بین طبقه همکف و طبقه اول پراکنده شده است و بدون تجهیزات سنگین نمی‌توان آنها را بیرون آورد."
در شهر غزه، هدیل شوهیبر تنها توانست برخی از اعضای خانواده‌اش را بیش از یک سال پس از کشته شدنشان دفن کند، در حالی که برخی دیگر در محله صبرا دفن شده‌اند.
به نوشته این روزنامه، فاجعه غزه به دلیل کمبود تجهیزات تجزیه و تحلیل DNA که مقامات اشغالگر از ورود آن جلوگیری می‌کنند، شناسایی اجساد را دشوارتر می‌کند. این امر کار پزشکان قانونی را تقریباً غیرممکن می‌کند زیرا اجساد در حال تجزیه شدن هستند. روانشناسان این فقدان ناشناخته را به عنوان یک "زخم باز" توصیف می‌کنند که باعث ایجاد پریشانی روانی جمعی در بین ساکنان این بخش می‌شود.
با این حال، گاردین معتقد است که شناسایی اجساد فقط یک مسئله‌ی حیثیتی نیست، بلکه یک ضرورت برای سلامت روان کسانی است که زنده مانده‌اند. روانشناسان، غم خانواده‌های مفقودانی را که اجسادشان شناسایی نشده است، به عنوان یک «فقدان مرموز» توصیف می‌کنند که منجر به افسردگی، آسیب‌های روحی و اختلال هویت می‌شود، وضعیتی که در نوار غزه شایع است.
با وجود آتش‌بس نسبی، غزه همچنان مانند شهری ویران و بی‌سروصدا باقی مانده است. سازمان ملل متحد می‌گوید: «پاکسازی کامل آوار می‌تواند ۷ سال طول بکشد، چرا که ۷۷ درصد از شبکه جاده‌ای آسیب دیده و مقادیر عظیمی مهمات منفجر نشده وجود دارد که از اکتبر ۲۰۲۳، ۱۴۷ حادثه منجر به کشته شدن ۵۲ نفر را به دنبال داشته است.»
کارشناسان پاکسازی مین هشدار می‌دهند که بازگشت مردم به خانه‌هایشان خطرات را افزایش می‌دهد، زیرا آوار در مناطق جنگی جابجا می‌شود و با ادامه حملات پراکنده اسرائیل، عملیات بازیابی همچنان محدود است، در حالی که انبوهی از آوار مانند دیوارهای خاکستری که محله‌ها را از زندگی جدا می‌کند، روی هم انباشته می‌شوند.
این روزنامه در پایان می‌نویسد که هرگونه امیدی در نوار غزه برای آغاز عملیاتی جامع برای جمع‌آوری آوار یا از سرگیری زندگی عادی، بارها به دلیل حملات مداوم صهیونیست‌ها از بین رفته است.
گاردین گزارش خود را با این جمله به پایان رساند: «این بخش امروز شبیه موزاییکی از پوسته‌های بتنی، دیوارهای پاره، محله‌های مسکونی پر از چاله، توده‌های آوار و جاده‌هایی است که به هیچ جا راه ندارند.» به گفته گاردین، سوالی که باقی می‌ماند این نیست که چه کسی سقوط خواهد کرد، بلکه این است که چه چیزی می‌تواند دوباره برخیزد.
https://masirahtv.net/post/285620
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 005

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:04 pm


شکست کامل نتانیاهو در همه جبهه ها به روایت هاآرتص 

نتانیاهو در تمامی جبهه‌های دیپلماتیک و نظامی، برای اسرائیل شکست استراتژیک به ارمغان آورده است.
مهمترین شکست نتانیاهو در جبهه ایران است، جایی که نفوذ نظامی و سیاسی تهران پس از جنگ اخیر نه تنها از بین نرفته، بلکه از همیشه قوی‌تر باقی مانده است.
پس از جنگ 12 روزه، نتانیاهو ادعا کرد که اسرائیل دو تهدید وجودی را از بین برده است: تهدید هسته‌ای و خطر هزاران موشک بالستیک ایرانی؛ اما "نهیمیا اشتراسلر" در هاآرتص نوشته:" اسرائیل چیزی را حذف نکرد. ایران تسلیم نشده و حاضر به پذیرش هیچ نظارتی بر برنامه هسته‌ای خود نیست و با سرعت بسیار زیادی در حال تولید موشک‌های بالستیک جدید است. اخیرا نیز گزارش شده که در درگیری بعدی با اسرائیل، ایران روزانه 2 هزار موشک شلیک خواهد کرد." 
اشتراسلر افزود که علیرغم صرف منابع عظیم نظامی و سیاسی توسط اسرائیل برای شکست جنبش حماس، اما نتانیاهو در تحقق اهداف جنگ غزه ناکام مانده، چون حماس همچنان غزه را کنترل می‌کند، 20 هزار جنگجو را آماده مقابله با اسرائیل نگه داشته و همچنان در بین فلسطینیان بسیار محبوب است.
حزب‌الله نیز تسلیم نشده و از واگذاری زرادخانه خود امتناع می‌کند. اشتراسلر افزود: " حزب الله در حال بازسازی زیرساخت‌های خود، جذب جنگجو، ایجاد ساختار فرماندهی و جمع‌آوری سلاح است."
asriran.com/004gqj
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 006

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:06 pm


جاسوسی از مسلمانان فرانسه به نفع اسرائیل


mshrgh.ir/1767452
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 007

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:11 pm


اینترنت کشور گروگان این چند نفر است....


asriran.com/004gvB
و آنها هم گروگان چند نفر ديگر...
که بيسواد هستند
چه از نظر معارف ديني
چه امور سياسي
و اين دوسه ساله محورهاى مقاومت را هم به باد داده اند

مشكل فيلتر كردن رسانه هاى چت اجتماعى يا سايتهاى غير اخلاقي يا حتى سياسي متفاوت از تلويزيون حكومتي نيست
مشكل اصلى بيسوادي اتاق فكر و متصديان اصلى فيلترسازي است
ونتيجتا فيلترشدن سايتهاىي حتى قرآني است
و بدتر از همه سايت جامع اعلانت كه علاوه بر مذهبي بودن با طواغيت عالم مخالف و مبارز است
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 008

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:14 pm


روزنامه جمهوری اسلامی:
ديروز هواپیماهای اسرائیل آمدند لب مرز ايران در استان عراق براى تمرين شليك موشك و ديوار صوتى شكستنند، البته مردم شنيدند و ديدند
وطبق معمول دولت عراق وارتش ايران تكذيب كرد
آنوقت آن آدم خوش‌خیال (در نمايشگاه مقاومت...) می‌خواهد بلیت بیت المقدس بفروشد!

حتما دل خوشكرده اند به پيغام پوتين از طرف اسرائيل كه بنا ندارد حمله كند!!! به روباه گفتند شاهدت؟ گفت دمبم = شاهد صدق ادعاى تانياهو ...پوتين!!!
https://www.asriran.com/fa/news/1118375/
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 009

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:18 pm


تاريخ يمن و نقش رجال يمن در تاريخ جهان

گزارش ويديويي + متن عربى و فارسي مطالب گوينده در ويديو
==========
متن ويديو به صورت تايپ شده و ترجمه به فارسي

https://www.youtube.com/watch?v=yGJisfL45GE

نقشه يمن قديم تا صدسال قبل و اشغال عربستان - كه امروز كمي مانده است
https://almersad.net/images/stories/yemen2018.jpg
https://www.alayyam.info/uploads/conten ... D8%A9.webp
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 010

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:21 pm

هاآرتص رسانه مهم اسرائيل نوشت: 
مورِیس کَتس استراتژیست یهودی و ۲۶ ساله زهران ممدانی:


1- نسل جوان یهودیان آمریکا ارزش جان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها را برابر می‌دانند و نمی‌پذیرند که «جنایت جنگی» توجیه‌پذیر باشد.

2- «شتاب‌دهنده اصلی که مرا رادیکال کرد» کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل، AIPAC بود. چشمانش نسبت به «واقعیت آپارتاید در اسرائیل» باز شد،

3- مالیات‌دهندگان آمریکا نباید هزینه بمب‌های مورد استفاده اسرائیل در غزه را بپردازند.

4- نسل جوان یهودیان آمریکا ارزش جان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها را برابر می‌دانند و نمی‌پذیرند که «جنایت جنگی» توجیه‌پذیر باشد.

5- بازكشت جوانان يهودي از افكار نلمودي صهيونيستي به تعاليم اصيل حضرت موسى در تورلت تحريف نشده
https://www.entekhab.ir/003lQy
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 011

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:25 pm


پاپ در لبنان: رئیس جمهور تلاش‌ها برای منزوی کردن خود را مهار می‌کند... و حزب‌الله خود را تثبیت می‌کند

لبنان است
بعبدا(كاخ رياست جمهورى) با بهره‌گیری از سفر تاریخی پاپ لئو چهاردهم، توانست تلاش‌ها برای منزوی کردن خود را مهار کند، در حالی که حزب‌الله موفق شد خود را تثبیت کند و تلاش‌ها برای برچسب زدن آن به عنوان خارج از بافت لبنان را خنثی کند.
رولا ابراهیم
دوشنبه، ۱ دسامبر ۲۰۲۵
(خبرگزاری فرانسه)
رئیس جمهور جوزف عون دیروز موفق شد تلاش‌ها برای منزوی کردن خود را که از آغاز دوره ریاست جمهوری‌اش، به ویژه در هفته‌های اخیر، توسط نیروهای سیاسی داخل و خارج از کشور آغاز شده بود، مهار کند. حلقه محاصره‌ای که برخی سعی داشتند دور عون تنگ‌تر کنند و با این ادعا که او در اجرای هیچ یک از نکاتی که به خاطر آنها انتخاب شده بود، شکست خورده است، او را تضعیف کنند، توسط رئیس جمهور کنار زده شد. او لبنان را دوباره در کانون توجه قرار داد، ابتدا با سازماندهی سفر پاپ لئو چهاردهم به لبنان در اولین سفر خارجی‌اش، و سپس با تثبیت موقعیت خود به عنوان رئیس جمهور در لحظه‌ای استثنایی که دشمن اسرائیلی بر طبل جنگ می‌کوبد و برخی از لبنانی‌ها یکدیگر را تهدید می‌کنند.
در صحنه‌ای استثنایی که به ندرت در دولت لبنان دیده می‌شود، فرودگاه مملو از چهره‌های رسمی سیاسی، مذهبی و نظامی بود و کاخ ریاست جمهوری به حیاط بزرگی تبدیل شده بود که تمام اجزای دولت را با تمام تنوع فرقه‌ای و تفاوت‌های سیاسی، فکری و ایدئولوژیکی‌شان در بر می‌گرفت.
این تصویر به صورت زنده توسط صدها روزنامه‌نگار که از سراسر جهان آمده بودند و پاپ را همراهی می‌کردند، ثبت شد. رئیس جمهور اولین پیروزی سیاسی خود را از سفر پاپ به دست آورد. عون که پیش از اتمام اولین سال ریاست جمهوری خود با تلاش‌های مخالفان سیاسی خود برای برکناری‌اش - به ویژه کسانی که او آنها را به مسموم کردن آمریکایی‌ها متهم می‌کرد - مواجه شد، توانست دوره ریاست جمهوری خود را با دوزی از "اکسیژن" پاپ و گشایش سیاسی که فصل جدیدی را در رویکرد او ایجاد خواهد کرد، تمدید کند. در این زمینه، قابل توجه بود که ستریدا جعجع، نماینده مجلس، عمداً از داخل کاخ بعبدا از عدم دعوت همسرش، سمیر جعجع، رهبر نیروهای لبنانی، ابراز تعجب کرد، زیرا دعوت‌نامه‌ها به رهبران نیروهای سیاسی کشور ارائه نشده بود.

به همین ترتیب، حزب‌الله نیز موفق شد بر انزوای خود غلبه کند. در اقدامی بسیار ساده اما بسیار مهم، این حزب ثابت کرد که بخش جدایی‌ناپذیری از بافت لبنان و هرگونه فعالیت عمومی، چه مذهبی، چه سیاسی و چه اجتماعی، حتی چیزی به سادگی دیدار رئیس کلیسای کاتولیک است. این حزب به جای تسلیم شدن در برابر تبلیغات صلح‌آمیزی که علیه آن به تصویر کشیده می‌شد، از طریق بیانیه صادر شده و حضور رئیس بلوک «وفاداری به مقاومت»، محمد رعد، و دیگر اعضای حزب در مراسم پذیرایی، توانست تصویری از خود ارائه دهد که با تصویری که برخی تبلیغ می‌کردند، متفاوت بود.
این حزب با استقرار اعضای «پیشاهنگان مهدی» در امتداد جاده شهید عماد مغنیه، در مسیر کاخ بعبدا، مراسم استقبال خود را با این دیدار به پایان رساند. این پیشاهنگان پرچم‌های واتیکان و تصاویر پاپ را به همراه عبارت «به حومه سید حسن نصرالله خوش آمدید» حمل می‌کردند.
این صحنه توسط صفحه عربی زبان واتیکان گزارش شد. با این کار، این حزب خود را به عنوان یک خبر جهانی در این رویداد تاریخی لبنان تثبیت کرد و گشودگی‌ای را نشان داد که تصویر «افراط‌گرایی» را که برخی سعی در برچسب زدن آن دارند، در هم شکست. از سوی دیگر، نبیه بری، رئیس پارلمان، کتابی درباره سفر مسیح در جنوب لبنان، نوشته یک نویسنده ایتالیایی، به پاپ هدیه داد و در دیدار خصوصی با او، رنج جنوبی‌ها را از حملات روزانه و اشغال سرزمینشان توسط دشمن اسرائیلی توصیف کرد.

پیام‌های عون به داخل کشور

عون در سخنرانی خود پیام‌های بیشتری را منتقل کرد و سخنانش دو نکته اصلی را در خود جای داد: نکته اول این بود که او آزادی را بر هر مسئله دیگری مقدم دانست، با توجه به اینکه لبنان به خاطر و برای آزادی تشکیل شده است و نه برای هیچ فرقه‌ای، چه مسیحی و چه مسلمان.
این پاسخی است به تمام نیروهای سیاسی که لبنان را از دریچه ترکیب فرقه‌ای آن می‌بینند و برای جایگاهی در آن رقابت می‌کنند. عون اظهار داشت: «لبنان سرزمین آزادی برای هر انسانی و کرامت برای هر انسانی است. این کشور در نظام خود، کشوری بی‌نظیر است که در آن مسیحیان و مسلمانان با هم زندگی می‌کنند، متفاوت اما برابر... این منحصر به فرد بودن لبنان در کل جهان است. این فراخوان آن به تمام جهان است.» نکته دوم همچنین ضربه‌ای به همه طرفداران فدرالیسم، تشکیلات حزب نیروهای لبنانی و لفاظی‌های راست افراطی است. عون در حضور پاپ و همه احزاب و نیروها تأیید کرد که «اگر حضور مسیحیان از لبنان ناپدید شود، معادله ملت فرو می‌ریزد و عدالت آن از بین می‌رود.»

ستریدا جعجع (زن سمير جعجع رئيس جريان سهيوامركيايي لبنان)
از کاخ بعبدا ابراز تعجب کرد که همسرش به این مراسم پذیرایی دعوت نشده است.

اگر مسلمان در لبنان سقوط کند، معادله ملت به هم می‌ریزد و تعادل آن به هم می‌خورد.» شایان ذکر است که سخنرانی پاپ، نکات مورد تأکید رئیس جمهور را تکمیل کرد، زیرا پاپ بر ضرورت آشتی، التیام خاطرات و ایستادگی در برابر جنگ‌ها و مشکلات تمرکز کرد و تنوع لبنان را ستود و آن را جامعه‌ای متشکل از جوامع توصیف کرد.
پاپ، مقامات سیاسی را سرزنش کرد و از آنها خواست که خود را از مردمشان جدا نکنند، بلکه در خدمت آنها باشند. او همچنین تصمیماتی را که توسط اقلیتی به قیمت خیر عمومی گرفته می‌شود و به عنوان «سرنوشت» ارائه می‌شود، رد کرد.
او با تعریف صلح به عنوان «دانستن چگونگی زندگی مشترک در وحدت و مشارکت، آشتی با یکدیگر و همکاری برای آینده‌ای مشترک»، معنای جدیدی به آن بخشید. او همچنین زمان قابل توجهی را به ترغیب جوانان به ماندن در سرزمین خود اختصاص داد و از مقامات و رهبران مذهبی خواست تا وظایف خود را انجام دهند و نقش اساسی زنان را در این زمینه برجسته کرد. پس از پذیرایی، پاپ برای گذراندن اولین شب خود به مقر پاپی در هریسا رفت، که نشان دهنده توجه دقیق او به جزئیات بود، زیرا او ترجیح نداد در بکرکه یا یک هتل پنج ستاره بخوابد.
منابعی در بعبدا در پاسخ به سوال الاخبار در مورد اینکه از سفر پاپ چه سودی انتظار دارند، گفتند: «پاپ نمی‌تواند معجزه کند، اما از طریق روابط دیپلماتیک و نفوذ خود در کشورهای مختلف، صدای رسایی در حمایت از لبنان و استقلال آن خواهد بود، زیرا حمایت او از ساختار لبنان با وجود همه کاستی‌های سیستم، کافی است.»
این منابع این دیدار را «از نظر حضور چشمگیر و حمایت ملی کامل، موهبتی برای لبنان دانستند، چیزی که هیچ شخصیت دیگری جز شخصیت برجسته پاپ نمی‌توانست ارائه دهد.» از نظر معنوی، این منابع خاطرنشان کردند که «دیگر بر کسی پوشیده نیست که او چشم‌اندازی برای یک تحول بزرگ در کلیساهای کاتولیک شرق دارد و این می‌تواند مقدمه‌ای برای تغییر رویکرد و استعفای چندین پاتریارخ باشد.»
https://www.al-akhbar.com/lebanon/870101/
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 012

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:27 pm


گزارش ويديويى از افتتاح دفتر شهردار نیویورک (زهران ممدانی)
با روضه امام حسین و صلوات بر محمد وآل محمد عليهم السلام

https://www.rokna.net/video/%D8%A8%D8%A ... A%A9%D8%A7
سخنان زهران محمداني (ممداني) درباره امام حسين به عنهوان الكوى مبارزه عليه ظلم براي عدالت
https://www.instagram.com/reel/DL84CwOuCRT/?hl=ar
https://www.instagram.com/reel/DQtXBSRD0y8/

https://www.facebook.com/10005170273331 ... 628030874/
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 013

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:30 pm


مديریت كشاد دولت


مدیرکل بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی:
گم شدن ۱۸۰ هزار تن نهاده عادی است! (فیلم)
https://www.asriran.com/fa/amp/news/1119369
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: درسهای زمانه شناسی - جمادی الأخری 1447

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:35 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 014
مطايبات طيبات:
دو ماراتن الاغ در پارلمان پاکستان!! 
سهولت ورود الاغ به پارلمان پاكستان
نشانه اوج مردمي بودن و دسترسي همه اقشار حتى الاغ به نمايندگان ملت است
نهايتا الاغ ماراتن خود را متوجه ميز نمايندگان ملت كرده
وبا جمع كردن لوايح وانداختن دو سه نماينده وصندليهايشان و از پشت ميزهايشان
اين پيامرا به جهانيان فهماند كه

= جمع كنيد اين
نمايش به اسم دمكراسى
و بازي سياسى
برهزينه نمايندگي وپارلمانتاريزم
وقت تلفكن را...

https://www.ettelaat.com/news/126423/
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 015

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:38 pm

مسعود پزشکیان در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
«کسری بودجه دولت و خلق پول بدون پشتوانه توسط بانک‌ها از عوامل مهم افزایش تورم و فشار به مردم هستند.

پس اين هفتاد درصد كارگزاران دولتي اضافي از هيئت دولت تا مديران استاني را مرخص كند
https://www.khabarfoori.com/fa/tiny/news-3181087
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 016

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:41 pm

 نماینده مجلس ایران:
بیش از هزار شرکت و کارآفرین افغان (كه در ايران سه مليارد دلار سرمايه كذاري كرده بودند) در دو سال گذشته ایران را ترک کرده‌اند این سرمایه‌گذاران به شهرک‌های صنعتی در هرات و کابل بازگشته‌اند.

سرمایه‌گذاران افغان، سرمایه خود را از طریق صرافی‌ها به ریال تبدیل و در ایران کارخانه ایجاد کرده بودند، اما سازمان توسعه تجارت ایران این سرمایه‌گذاری را به رسمیت نشناخته بود.
حالا بعد چند سال بجاى دادن ارزي كه به ايران آورذده اند مى خواهند ريال امروز به آنها بدهند!!!
با همه اينها
هم‌اکنون ۳۰۰ شرکت وابسته به سرمایه‌گذاران افغان در مشهد فعال هستند که نشان‌دهنده ظرفیت اقتصادی آنان است.
https://www.jomhornews.com/fa/news/189140/
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 017

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:46 pm

برای حفظ امنیت داده‌ها و حریم خصوصی کاربران
چین در زمینه تنظیم مقررات هوش مصنوعی، رهبری جهان را بر عهده مى گیرد

 برخلاف امريكا كه معتقد به وجود مقررات نيست
اما چین به آن معتقدبوده وبراى عدم سوءاستفاده از هوشمصنوعي معتقد به وضع مقرات است
با قرار دادن هوش مصنوعی در مرکز استراتیژی اقتصادی خود، در حال پیشبرد تلاش‌هایی برای ایجاد یک سیستم بین‌المللی برای مدیریت استفاده از این فناوری است.
به نقل از نیچر، با وجود خطراتی از تشدید نابرابری گرفته تا ایجاد فاجعه وجودی، جهان هنوز در مورد مقررات مربوط به مدیریت هوش مصنوعی به توافق نرسیده است. اگرچه مجموعه‌ای از مقررات ملی و منطقه‌ای وجود دارد، اما برای بسیاری از کشورها هنوز قوانین الزام‌آور در حال تدوین است.
در ماه اکتبر، در نشستی از مجمع همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، پیشنهاد کشورش برای ایجاد نهادی به نام سازمان همکاری جهانی هوش مصنوعی (WAICO) را تکرار کرد که
ملت‌ها را تحت عنوان گامی در جهت ایجاد یک سیستم حاکمیت جهانی برای هوش مصنوعی گرد هم می‌آورد.
این پیشنهاد بخشی از یک تلاش گسترده‌تر برای رهبری تلاش‌ها برای مدیریت هوش مصنوعی است،
برخلاف رویکرد ایالات متحده که بر مقررات‌زدایی متمرکز است.
موانع زیادی بر سر راه ایجاد یک توافق‌نامه الزام‌آور بین دولتی در مورد هوش مصنوعی وجود دارد، اما برخی از طرفداران آن می‌گویند که این امر امکان‌پذیر است
و این فناوری را با سایر تلاش‌های پرخطر اما مفید که برای آنها توافق‌نامه‌هایی وجود دارد، مانند انرژی هسته‌ای و هوانوردی، مقایسه می‌کنند. مجله نیچر به رویکرد چین، چگونگی شکل‌گیری یک نهاد جهانی حاکمیت هوش مصنوعی و احتمال موفقیت آن نگاهی انداخته است که به آن می‌پردازیم.
شرکت‌های چینی با تشویق دولت، تمایل دارند مدل‌ها را به صورت آزاد منتشر کنند، به این معنی که می‌توان آنها را دانلود کرد و بر اساس آنها مدل‌های جدیدی ساخت.
در مقایسه با کشورهای غربی،
چین تمرکز کمتری بر ساخت ماشین‌هایی دارد که می‌توانند از انسان‌ها پیشی بگیرند که اغلب به عنوان هوش عمومی مصنوعی شناخته می‌شوند
و در عوض بر مسابقه‌ای برای استفاده از هوش مصنوعی برای پیشبرد رشد اقتصادی تمرکز دارد.
کوان یی نگ، که رهبری حاکمیت بین‌المللی هوش مصنوعی را در یک شرکت مشاوره مستقر در پکن که بر ایمنی هوش مصنوعی تمرکز دارد  به نام Concordia AI ، رهبری می‌کند،
می‌گوید: این امر با سیاستی که در ماه اوت به نام AI+  معرفی شد، نشان داده شده است.
چین چگونه به تنظیم مقررات هوش مصنوعی نزدیک می‌شود؟
چین از اولین کشورهایی بود که از سال ۲۰۲۲ مقررات ویژه هوش مصنوعی را معرفی کرد و قوانین گسترده‌ای در مورد محتوای مضر، حریم خصوصی و امنیت داده‌ها دارد.
نگ می‌گوید توسعه‌دهندگان سرویس‌های عمومی مبتنی بر هوش مصنوعی باید قبل از استقرار، به تنظیم‌کنندگان چینی اجازه دهند سیستم‌های خود را آزمایش کنند.
نتیجه این است که مدل‌هایی مانند مدل‌های توسعه‌یافته توسط شرکت مستقر در هانگژو، موسوم به دیپ‌سیک که اوایل امسال با مدل R1 خود به شهرت جهانی رسید،
به گفته جوآنا برایسون، دانشمند رایانه و محقق اخلاق هوش مصنوعی در مدرسه هرتی در برلین جزو «تنظیم‌شده‌ترین مدل‌های جهان» هستند.
با وجود این، آنجلا ژانگ، محقق حقوق و متخصص مقررات هوش مصنوعی در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لس‌آنجلس، می‌گوید مقامات اغلب رویکردی ملایم برای اجرای این مقررات اتخاذ می‌کنند.
در مقابل، ایالات متحده هیچ قانون جامعی در مورد هوش مصنوعی در سطح فدرال ندارد
و دونالد ترامپ، رئیس جمهور، دستور اجرایی با هدف تضمین ایمنی هوش مصنوعی را لغو کرد.

او دولت خود را طرفدار صنعت معرفی کرده و ماه گذشته در پستی در رسانه‌های اجتماعی پیشنهاد داد که بندی را به لایحه فدرال اضافه کند تا از تنظیم مقررات هوش مصنوعی توسط ایالت‌ها جلوگیری کند. رویکرد اتحادیه اروپا طبقه‌بندی سیستم‌های هوش مصنوعی بر اساس سطح ریسک بوده است،
با قوانین مختلف مربوط به شفافیت و نظارت در هر سطح، و تعهداتی که در ماه اوت لازم‌الاجرا شدند و قدرتمندترین سیستم‌های هوش مصنوعی را هدف قرار دادند. در همین حال، دولت بریتانیا برنامه‌هایی را برای معرفی قانون جامع هوش مصنوعی تا سال آینده، به تعویق انداخته است.
قوانین کمی وجود دارد. تنها مقررات بین‌المللی الزام‌آور از نظر قانونی از سوی شورای اروپا، یک سازمان بین‌المللی متشکل از کشورهای عضو اروپایی، جدا از اتحادیه اروپا، که کنوانسیون چارچوب خود در مورد هوش مصنوعی را در ماه مه 2024 تأسیس کرد، آمده است. این پیمان هر کشور امضاکننده را به اجرای تعهدات گسترده خود مانند اطمینان از همسویی فعالیت‌های هوش مصنوعی با حقوق بشر از طریق قوانین ملی خود متعهد می‌کند. اما لوسیا ولاسکو، اقتصاددان و محقق در طرح مدیریت هوش مصنوعی مدرسه مارتین آکسفورد، مستقر در نیویورک، می‌گوید هیچ تحریم یا نهاد اجرایی فراملی وجود ندارد.
شرکت‌ها و ملت‌ها همچنین توافق‌نامه‌های غیرالزام‌آور مختلفی را امضا کرده‌اند، مانند توصیه‌نامه یونسکو در مورد اخلاق هوش مصنوعی، اصول هوش مصنوعی OECD و اعلامیه بلچلی که یک توافق‌نامه بین‌المللی است که توسط ۲۸ کشور در اجلاس ایمنی هوش مصنوعی بریتانیا در سال ۲۰۲۳ امضا شد. چندین گروه متخصص اسنادی را تهیه کرده‌اند که خطرات را شرح می‌دهند، یکی از برجسته‌ترین آنها گزارش بین‌المللی ایمنی هوش مصنوعی است. سازمان ملل متحد (UN)  یک هیئت علمی برای هدایت تلاش‌های نظارتی کشورها ایجاد کرده است.
مقامات چینی گفته‌اند که سازمان همکاری جهانی هوش مصنوعی راهی برای کشورها خواهد بود تا قوانین حاکمیت هوش مصنوعی را هماهنگ کنند، در حالی که به تفاوت‌ها در سیاست‌ها و رویه‌های ملی کاملا احترام می‌گذارند. چین پیشنهاد داده است که دفتر مرکزی این نهاد در شانگهای باشد، اما جزئیات دیگر نامشخص است.
به نظر نمی‌رسد سازمان همکاری جهانی هوش مصنوعی مستقیما، هوش مصنوعی را مدیریت کند و چین گفته است که از رویکرد سازمان ملل برای مدیریت هوش مصنوعی جهانی حمایت می‌کند اما این می‌تواند مسیری برای کشورها باشد تا به تدریج حول یک چارچوب متحد شوند.
نگ می‌گوید درخواست شی برای ایجاد سازمان همکاری جهانی هوش مصنوعی دستکم چهارمین تلاش از سوی یک مقام چینی در چهار ماه گذشته بود که نشان می‌دهد این ایده برای دولت مهم است. ژانگ می‌گوید یکی از دلایل آن تجاری است. او می‌گوید: این واقعیت که چین قادر به تعیین استانداردها است، به انتشار محصولات چین در سراسر جهان کمک می‌کند.
این اقدام همچنین به چین وجهه دیپلماتیک می‌دهد. ژانگ می‌گوید: چین سعی می‌کند مانند برادر بزرگتر برای نیم‌کره جنوبی باشد و استدلال می‌کند که ما نیز باید در مدیریت هوش مصنوعی صدای خود را داشته باشیم و به ما دیکته نشود.
نگ می‌گوید کارشناسان ایمنی هوش مصنوعی اغلب به مقررات انرژی هسته‌ای و ایجاد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان یک قیاس اشاره می‌کنند. استانداردهای تعیین‌شده توسط آژانس سازمان ملل الزام‌آور نیستند، اما با معاهدات الزام‌آور قانونی که به ایجاد آنها کمک کرده است، مانند کنوانسیون ایمنی هسته‌ای، تکمیل می‌شوند.
نگ می‌گوید، می‌توان از انرژی هسته‌ای ایده بازرسی‌های شخص ثالث یا متقابل توسعه هوش مصنوعی را برای اطمینان از پایبندی به هرگونه تعهدی قرض بگیریم. ایده دیگری که مطرح شده است، ایجاد نهادی مشابه آزمایشگاه فزیک ذرات اروپا است، جایی که پیشرفته‌ترین هوش‌های مصنوعی می‌توانند توسط همه و برای منفعت همه تولید شود. مدل سوم چیزی شبیه سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی سازمان ملل است که استانداردهای فنی برای هوانوردی را تدوین می‌کند که سپس کشورها آن را در قوانین ملی خود لحاظ می‌کنند.
در تمام این مثال‌ها، سازمان ملل یا یکی از آژانس‌های سازمان ملل در ایجاد آنها نقش مهمی داشته است. با این حال، ولاسکو می‌گوید: هوش مصنوعی به طور کامل با مدل‌های حکمرانی گذشته مطابقت ندارد. هوش مصنوعی همه منظوره، به سرعت در حال تکامل است و عمدتا توسط بخش خصوصی هدایت می‌شود.
ولاسکو می‌گوید سازمان ملل می‌تواند محلی باشد که از آن ترتیبات حکمرانی جهانی هوش مصنوعی در آینده پدیدار می‌شود، اما این امر مستلزم آن است که یک کشور عضو، این امر را در مجمع عمومی سازمان ملل آغاز کند.
گریس گونزالس، مشاور سیاست‌گذاری در ControlAI، یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در لندن که برای کاهش خطرات ناشی از هوش مصنوعی برای بشریت تلاش می‌کند، می‌گوید: رقابت بین ایالات متحده و چین برای تسلط بر هوش مصنوعی جهان، ایجاد هرگونه توافق بین‌المللی که محدودیت‌هایی را بر این فناوری اعمال کند، «بسیار دشوار» می‌کند.
از زمان اعلامیه بلچلی، تمرکز بر ایمنی هوش مصنوعی در رویدادهای بعدی در سئول و پاریس تضعیف شده است و نگ می‌گوید: در حال حاضر فقدان کلی کانال‌های دولتی قوی شامل کشورهای بزرگ هوش مصنوعی وجود دارد. برایان تسه، بنیانگذار Concordia AI، می‌گوید اگرچه سازمان ملل متحد بستری است که بیشترین کشورها را گرد هم می‌آورد، اما با مجموعه‌ای از چالش‌ها مانند کمبود بودجه و سرعت پایین فرآیندها همراه است.
با این حال، استنداردهای مشترک می‌توانند بدون توافق‌نامه‌های بین‌المللی و الزام‌آور ایجاد شوند. نگ می‌گوید سازمان همکاری جهانی هوش مصنوعی می‌تواند «یک عملکرد حیاتی» داشته باشد اگر درک مشترکی از خطرات و قابلیت‌های هوش مصنوعی را ارتقا دهد یا به کشورها کمک کند تا در توسعه هوش مصنوعی از خطوط خاصی عبور نکنند.
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 018

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:47 pm


بی‌تفاوتی در افغانستان، دردِ بزرگی‌است


https://www.jomhornews.com/fa/note/189033/
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 019

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:50 pm

آمریکایی؛ یهودی:
صهيونيها یهودی نیستند، اما ما یهودی هستیم. اگر راست می‌گویند، بروند و آزمایش DNA بدهند. به همین دلیل است که آزمایش DNA در اسرائیل ممنوع است!

شهروند آمریکایی؛ ما یهودی هستیم و هم‌زمان طرفدار فلسطین.
رئیس‌جمهور ما هرچه دلش بخواهد به ما توهین می‌کند، اما اگر ما به اسرائیل انتقادی بکنیم، به یهودستیزی متهم می‌شویم!
آن‌ها یهودی نیستند، اما ما یهودی هستیم. اگر راست می‌گویند، بروند و آزمایش DNA بدهند. به همین دلیل است که آزمایش DNA در اسرائیل ممنوع است!
https://cdn.mashreghnews.ir/d/2025/12/0 ... 0_720p.mp4
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

درس زمانه شناسی جمادى الأخرى 1447 شماره 020

پستتوسط 00343179 » يکشنبه دسامبر 07, 2025 12:51 pm


بانک تجارت چگونه تغییر مسیر داد و جایگاه نخست ميتان بانكهاى كشور را تثبیت کرد؟

بانک تجارت در هشت ماه نخست سال ۱۴۰۴ عملکرد متمایز و جذاب را به نمایش گذاشته که نه‌تنها نگاه سهامداران را به آینده این بانک تغییر داده، بلکه ساختار درآمدی آن را نیز وارد مرحله‌ای تازه کرده است. این بانک با فاصله گرفتن از درآمدزایی سنتی مبتنی بر کسب درآمد حداکثری به سود ناشی از تسهیلات با انتخاب مسیری متفاوت و تکیه بر مدل چندمنبعی، توانسته است جلوتر از رقبا حرکت کند و تصویری از یک بانک مدرن و آینده‌نگر ارائه دهد.

در حوزه ارزی نیز سپرده‌های قرض الحسنه پس‌انداز ارزی با افزایش ۴۹ درصدی رشد قابل توجهی داشته که نشان می‌دهد بانک توانسته بخشی از منابع و سرمایه‌گذاری‌های ارزی را نیز جذب کند. 
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-57128
00343179
 
پست ها : 6091
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm


بازگشت به درسهای زمانه شناسی سال 1447


cron
Aelaa.Net