شهر یزد جنب انتهای حسینیه قصر مشهد اثر مهدوی منه السلام

مديران انجمن: مزارات, مزارات

شهر یزد جنب انتهای حسینیه قصر مشهد اثر مهدوی منه السلام

پستتوسط najm155 » شنبه نوامبر 29, 2025 10:19 pm

بسم الله الرحمان الرحیم
najm155

تاريخ عضويت: چهارشنبه ژوئن 08, 2016 4:54 am

Re: شهر یزد جنب انتهای حسینیه قصر مشهد اثر مهدوی منه السلام

پستتوسط najm155 » شنبه نوامبر 29, 2025 10:23 pm

مشهد حضور مهدوی منه السلام- صاحب جنب انتهای حسینیه قصر واقعه آیت الله سیّد حسین مدرّس باغ گندمی يزدى قدّس سره

صاحب واقعه آیت الله سیّد حسین مدرّس باغ گندمی يزدى قدّس سرّه 1270-1366قمری

Image

مرحوم آيت الله سیّد حسین مدرّس باغ گندمی، فرزند سیّد علیرضا معروف به چیت ساز بود
آيت الله سیّد حسین مدرّس باغ گندمی از علمای پرهیزکار و از مدرسان بنام یزد، در سال 1270 قمری بود
ايشان در خانواده ای که عموماً اهل علم و تقوی بودند، پای به عرصه وجود نهاد.
وی پس از طیّ مقدّمات تحصیلی، وارد حوزۀ علوم دینی یزد شد
و در این دوره موفق گردید از محضر معلم بزرگ علم اخلاق و تکسوار عرصه دانش و معنویت همچون مرحوم حاج میرزا محمد مصلایی بهره کافی ببرد.
سپس به کربلا و نجف رفت و در آن سرزمین مقدس در کنار تربت امام علی علیه السلام به کسب معارف دینی پرداخت.
از مشخصه های بارز این عالم علوم آل محمد این که وی از نخستین روزهای درس در کنار کسب علوم و معارف اسلامی به تهذیب نفس و تخلق به اخلاق اسلامی همت گماشت و در هر حال مراقب و مواظب بود در ضمن تحصیل از هواهای نفسانی و خطرات آن پرهیز کند و به تعبیری خود را از آلوده شدن به دنیا و مظاهر آن به دور دارد و تن رها کند و کشور جان آباد نماید تا شایسته ارتباط با ناحيه مقدسه جانان باشد.
وی پس از نیل به درجه رفیعۀ اجتهاد به موطنش یزد مراجعت کرد
و به تدریس و امامت جماعت پرداخت
و موفق شد در یزد به عنوان فقیهی نامدار و مدرسی پرهیزکار به پویندگان علوم دینی خدمت کند
تا جایی که "آیت الله مير سيد على لب خندقی" هر سه فرزندشان را برای تحصیل نزد وی فرستادند.
از دیگر شاگردان برجسته ایشان، مرحوم حجّت الاسلام آقا شیخ حسن کرباسی (شخصيت نامادار اهل معنا در يزد) است
که همیشه از ملکات و کمالات اخلاقی این سید بزرگوار تعریف و تمجید می کرد.
سادگی و ساده زیستی و عدم توجه به دنیا و مافیها از خصلت های این عالم عامل بود.
سرانجام آیت الله سیّد حسین مدرّس باغ گندمی يزدى پس از عمری نیکنامی و خدمت
روز پنج شنبه 12 صفر سال 1366 ق. برابر با 3 دی 1326 ش. در یزد درگذشت و در جوار امام زاده جعفر علیه السلام مدفون گردید.
كه امروزه 121 سال از وفات ايشان مي گذرد

اشاره به التزامات معنوى ايشان
مرحوم آیت الله سیدحسین باغ گندمی از ابتدای زندگی و تا پایان عمر خود را عادت داده بودند که از بستر و تشک استفاده نمی کردند
و شبها جز اندکی استراحت با تکیه به بسته رختخواب در کنار اتاق اکتفا نموده
و بقیه شب را به تهجّد و ذکر و نیایش مشغول بودند

نمونه اى از توفيقات هفتگى آن مرحوم در ارتباط با ناحيه مقدسه
و معرفى
مشهد آثارعنايت مهدوي عليه السلام (ديدار هفتگي با اصحاب ناحيه مقدسه)
در انتهاى محله باغ گندم در بقعه اى قديمى جنب حسينیه قصر

Image

آقاى سیّد حسین مدرّسی نقل كرده است:
مرحوم آقای باغ گندمی هر پنج شنبه بعد از اقامه نماز مغرب و عشا در مسجد محله باغ گندم به طرف صحرایی که در انتهای این محله در محلی که هم اکنون حسينيه قصر قرار دارد می رفتند و پس از ساعتی به خانه بر می گشتند
یک شب یکی از مریدان ایشان مخفیانه آقا را تعقیب می کند تا این که ایشان به حوالی بقعه ای که سقف و ستون های آن هنوز باقی است می رسند.
در این هنگام اسب سواری از راه می رسد و از مرکب پیاده می شود و به اتفاق آقای باغ گندمی بر آن بقعه وارد می شوند
آن شخص می گوید طولی نکشید که دیدم آقا با آن مرد اسب سوار بیرون آمدند
وقتی آقا به طرف منزل می رفتند من نزد ایشان رفتم و پرسیدم:
آن آقای اسب سوار کی بود؟
ایشان با تعجب از من پرسیدند تو از کجا او را دیدی؟
عرض کردم: من بعد از بیرون آمدن شما از مسجد تاکنون در تعقیب شما بودم و همه چیز را دیدم
آقا فرمودند: چرا دنبال من آمدی؟ حالا هم حق نداری هرچه دیدی تا من زنده ام بازگو کنی

بعد از فوت ایشان مردم متوجه می شوند ایشان بارها و به این صورت به حضور حضرت صاحب الامر علیه السلام رسیده اند!

توضيحات:
1- اگرچه راوي و مردمان محل اعتقاد به توفيق تشرفات مستمره ايشان داشته اند،
و حتما قرائن وشواهدي بيش از تعبيرات نقل فوق وجود داشته اند كه چنان نسبت صريح و محكمي درباره ايشان مشهور است،
اما چون در متن روايت واقعه تصريحي بر زيارت حضرت و اينكه شخص مورد ملاقات حضرت بده اند ذكر نشده
فلذا ما نسبت صريح به حضرت نمي دهيم
ولى حداقل اين تشرفات مى تواند ملاقات با يكى از رجال الغيب و اصحاب ناحيه مقدسه بوده باشد و شخصيت مورد ملاقات از ايشان باشد
كه ايشان بخاطر اهليت چنان ملاقات و تشرفهايي از آمدن ايشان به آن بقعه بطور هفتگي مطلع شده و به آنجا به زیارت ومصاحبتشان مي رفته اند
و از آن مكان در بقعه جنب حسينيه قصر (انتهاى محله باغ گندم) به عنوان مشهد آثارعنايت مهدوي و محل ديدار هفتگي با اصحاب ناحيه مقدسه عليهم السلام ياد مي كنيم
رضوان الله عليهم اجمعين

2- محل ملاقات بقعه اى زيارتي بوده است
كه بخاطر جهل اهل محل به صاحب مزار؛ مخروبه شده بوده است
اما همين كه اصحاب ناحيه مقدسه مرتبا و هفتگي آنجا را زيارت مي كردند نشان دهنده اهميت و جلالت صاحب مزار بوده است
و اين نمونه شاهد ديگري است كه مزارات مهجور و بى جلوه علامت كم اهميتي صاحب مزارشان نيست
و آنقدر اهميت دارند كه هفتگي مورد زيارت حضرت و اصحاب ناحيه مقدسه است
مانند محل نعمانيه كه حضور هفتگي مرتب حضرت در آنجا بخاطر آن مزار سيد علوي است
ولذا اهل معرفت مترصد معرفت به اين نكات بوده
و زيارت اين اماكن ولو ناشناخته وغير معروف را از دست نمي دهند

3- محل بقعه و مشهد اثر مهدوي عليه السلام در انتهاى محله باغ گندم و بعد از مسجد و حسينيه آن در جنب حسينيه قصر بوده است
عنوان حسينيه قصر نشانى امروزي براى آن بقعه بوده است نه اينكه محل حسينيه قصر محل آن بقعه و مشهد اثر مهدوي عليه السلام باشد

Image

Image

Image

السلام على مولانا صاحب العصر والزمان محمد المهدى القائم بامرالله
السلام على ولاة عهده والأئمة من وُلده و من بعده وشركائه في أمره و معاونيه على طاعتك الذين جعلتهم حصنه وسلاحه ومفزعه وأنسه
السلام على دعاتِه و عمالِه والأبدال والأوتاد والسُياح و رجال الغيب
إشفعوا لنا عند الله في حاجاتنا بحق محمد وآله الطاهرین
najm155

تاريخ عضويت: چهارشنبه ژوئن 08, 2016 4:54 am

بازگشت به شهر یزد و حومه

Aelaa.Net