مرقد آیت الله سید شهاب الدین مرعشی نجفی

مديران انجمن: مزارات, مزارات, مزارات

مرقد آیت الله سید شهاب الدین مرعشی نجفی

پستتوسط najm137 » يکشنبه فبريه 09, 2020 6:30 am

بسم الله الرحمن الرحیم
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

مرقد آیت الله سید شهاب الدین مرعشی نجفی

پستتوسط najm137 » يکشنبه فبريه 09, 2020 8:49 am

تصوير

آدرس:
میدان شهدا - خیابان ارم - نرسیده به حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها - کتابحانه و مرقد آیت الله مرعشی نجفی

مختصات:
34.639206,50.877715

آدرس ویکی مپیا:
http://wikimapia.org/#lang=fa&lat=34.63 ... 9%81%DB%8C
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

مرقد آیت الله سید شهاب الدین مرعشی نجفی

پستتوسط najm137 » يکشنبه فبريه 09, 2020 9:10 am

مرقد آیت الله سید شهاب الدین مرعشی نجفی:

تصوير

توضیحات:
سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی (۳۱ تیر ۱۲۷۶ نجف - ۷ شهریور ۱۳۶۹ قم) فقیه و مرجع تقلید شیعه اهل ایران بود. وی کتابخانه‌ای را از خود در قم به جا گذاشته‌ است. او شوهر خاله محمد فاضل لنکرانی از مراجع تقلید قم بود.

زندگی:
ایشان در سال ۱۳۱۵ (قمری) در نجف به دنیا آمدند. پدرشان سید شمس الدین محمود مرعشی از فقهای دوران خود بود. سید شهاب الدین پس از فراگیری مقدمات علوم اسلامی، در نجف، در درس خارج فقه و اصول آقا ضیاء عراقی، احمد کاشف الغطا شرکت نمود. او در طول زندگی با سید محمدتقی غضنفری خوانساری جلسات دینی داشتند.

اجازات اجتهاد و روایی:
ایشان در ۲۷ سالگی به درجه اجتهاد نایل آمدند. مرعشی نجفی در نجف، کاظمین، کربلا، سامرا، قم، تهران و کرمانشاه تحصیل کردند و در درس استادانی چون میرزاابوالحسن طباطبائی بروجردی، میرزا حسین فقیه سبزواری، مرتضی طالقانی، عبدالکریم حائری یزدی، میرزا حسین علوی سبزواری، سید محمدعلی شهرستانی و محمدعلی شاه آبادی حضور یافتند.

تصوير

مراجع تقلید که به ایشان اجازه اجتهاد دادند عبارتند از: آقا ضیاء عراقی، سید ابوالحسن اصفهانی، شیخ عبدالکریم حایری یزدی و حسن علامی کرمانشاهی (از شاگردان آخوند خراسانی).

مشایخ روایی:
ایشان دارای حدود ۴۰۰ شیخ روایی است که محمد حسین کاشف الغطا؛ سید محسن حکیم؛ موسی بن جعفر کرمانشاهی، سید محمدعلی شهرستانی، سید ابوالحسن اصفهانی؛ شیخ عباس قمی و یحیی حمیدالدین از آن‌ها هستند.

برخی فعالیت‌ها:
تأسیس مدارس علمیه یکی از فعالیت‌های ایشان بوده که مدرسه مهدیه، مدرسه شهابیه از جمله آنهاست. مرعشی نجفی هرگز نتوانست به زیارت کعبه برود زیرا به گفته خودش استطاعت و تمکن مالی سفر حج را نداشته‌است از آنجا که درآمد خود را صرف خرید کتاب می‌کرد.

کتابخانه
کتابخانه آیت‌الله مرعشی نجفی از بزرگ‌ترین کتابخانه‌های کشور و در ردیف کتابخانه مجلس شورای اسلامی و کتابخانه آستان قدس رضوی است. این کتابخانه هم‌اکنون بیش از ۲۵۰۰۰۰ جلد کتاب چاپی و ۲۵۰۰۰ جلد کتاب خطی دارد. او در طول عمرش بیش از یکصد و چهل و هشت کتاب، رساله و مقاله به رشته تحریر درآورد که شمار بسیاری از آن‌ها هنوز به چاپ نرسیده‌اند.

کتاب‌شناسی
کتاب «مشجرات آل رسول‌الله الاکرام» یا «مشجرات الهاشمیین» و «ملحقات الاحقاق» از مهم‌ترین آثار چاپ شده مرعشی نجفی است. او بر ای نوشتن برخی کتب خود به کشورهای مختلفی سفر کرد و با دانشمندان و علمای ادیان مختلف به گفتگو نشست.

دیدگاه‌های سیاسی
مرعشی نجفی قبل از انقلاب بارها به اقدامات محمدرضا شاه مخالفت می‌ورزید. بعد از انقلاب نیز در قضایای سیاسی از جمله کشته شدن شهدای محراب ، به روح‌الله خمینی تلگراف می‌زد. البته اکبر هاشمی رفسنجانی معتقد بود وی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۳۶۴ در کنار سید محمدکاظم شریعتمداری و سید صادق روحانی یکی از سه مرجع تقلیدی بود که از شرکت در انتخابات خودداری کرد. دلیل این اقدام در رسانه‌های بین‌المللی آن زمان اعتراض به رد صلاحیت مهدی بازرگان برای شرکت در انتخابات اعلام شده‌ بود. در حالی که سید محمود مرعشی (فرزند آیت‌الله مرعشی) این ادعا را به دور از حقیقت می‌داند.

تصوير

فرزندان
سید شهاب الدین مرعشی نجفی دارای فرزندان بسیاری است. فرزندان ذکور وی حجج اسلام:
سید محمود مرعشی نجفی که ریاست کتابخانه پدر را در ۲۵ سال اخیر بر عهده داشته و دارای آثار نوشتاری متعددی است.
سید جواد مرعشی نجفی از علمای حوزه علمیه قم و در حال تدریس در حوزه علمیه می‌باشد.
سید امیر مرعشی نجفی از علمای حوزه علمیه می‌باشد.

برخی شاگردان:
در طول بیش از هفتاد سال تدریس در حوزه علمیه قم، شاگردان زیادی تربیت کرد از جمله:
سید محمود طالقانی، محمدعلی ابن‌الرضا، سید عزالدین حسینی زنجانی، سید محمد مهدی غضنفری خوانساری، سید محمد هاشم غضنفری خوانساری، محمد صدوقی، مرتضی مطهری،
محمد مفتح، سید صابر جباری، محمدرضا مهدوی کنی، سید هادی غضنفری خوانساری، محمد صالح کمیلی خراسانی، سیف‌الله آذریان، آیت الله العظمی احمدامینی حفظ الله،

دارندگان اجازه روائی و امورحسبیه از وی عده زیادی از علمای شیعه از او اجازه روایت دارند که برخی از آنان عبارتند از:
سید هادی غضنفری خوانساری، سید مهدی لاجوردی، محمد رضا طبسی نجفی، سید عزیزالله امامت، محمد حجتی هرسینی کرمانشاهی، سید محمود مرعشی، رضا استادی، محمد امین پورامینی، سید عباس کاشانی، سید محمد رضا حسینی جلالی، سید علی بن الحسین علوی، سید عادل علوی،

بسم الله الرحمن الرحیم
وصیت نامه عرفانی آیه الله العظمی سید شهاب الدین مرعشی نجفی:

سفارش می کنم اورا (فرزند ارشد ایشان جناب حجت الاسلام سید محمود مرعشی نجفی) به دوری جستن از بی کاری و بطالت و صرف عمر عزیز در چیزهایی که نفعی ندارد . روایت شده است که : «ان الله تعالی شانه یبغض الشباب الفارغ = خداوند تعالی , جوان بی کار را دشمن می دارد »
و سفارش می کنم به اینکه کیسه ای که درآن خاک مرقد ائمه طاهرین (علیهم السلام) و اولاد آنان و قبور اصحاب و بزرگان را جمع آوری کرده ام , برای تیمن و تبرک با من دفن نمائید و مقداری از آن را هم زیر صورت و قدری محاذی صورت بریزند.
و سفارش می کنم او را به اینکه لباس سیاهی که در ماه های محرم و صفر می پوشیدم , با من دفن شود.
و سفارش می کنم به سجاده ای که هفتاد سال بر آن نماز شب به جا آورده ام , با من دفن شود.
و سفارش می کنم او را به تسبیحی از تربت امام حسین (علیه السلام) که با آن در سحرها به عدد آن استغفار کرده ام , با من دفن شود.
و سفارش می کنم به دستمالی که اشکهای زیادی در رثای جدم حسین مظلوم و اهل بیت مکرم او ریخته و صورت خود را با آن پاک می کردم , بر روی سینه در کفنم بگذارند.
و سفارش می کنم او را که پیوسته با طهارت و وضو باشد , چه آن خود سبب نور باطن و برطرف کننده آلام و اندوه ها است.
و سفارشش می کنم که جنازه مرا رو به روی مرقد مطهر بی بی فاطمه معصومه (سلام الله علیها) قرار داده , و در این حال یک سر عمامه ام را ضریح و سر دیگر را به تابوت بسته , به عنوان دخیل , و در این هنگام مصیبت و داع مولای من حسین مظلوم با اهل بیت طاهرینش را بخوانند.
و سفارش می کنم او را که جنازه مرا در حسینیه ای که برای عزای جدم تاسیس کرده ام قرار داده و همین عمل بستن عمامه را را تکرار کنند . بدین ترتیب که یک سرآن را به منبر سید الشهداء (علیه السلام) و سر دیگر با به تابوت بسته و همان گونه مصیبت وداع را بخوانند.
و سفارش می کنم او را که دامن همت به کمر زده و با اراده تمام و آهنین آماده ترویج دین حنیف و دفاع از مذهب حقه اثنی عشری باشد , چه این مذهب غریب است و با فریاد بلند آوا سر می دهد : آیا کمک کننده ای هست که دفاع از من کند ؟ و نمی بینیم کسی لبیک گفته و ناله او را پاسخ دهد مگر عده کمی که پروردگار کوششهای آنان را سپاسگذاری کند.
و سفارش می کنم به کم کردن معاشرت و همنشینی , زیرا معاشرت در این زمان هم منع دارد و هم خطر , و کم انجمنی است که خالی از بهتان و غیبت در حق مومنین و عیب جویی و تحقیر و ضایع کردن حقوق و برداری آنان باشد.
و سفارش می کنم او را بر صله رحم زیرا آن از نیرومند ترین اسباب توفیق و برکت در عمر و زیادی روزی است.

و سفارش می کنم او را به مداومت این دعا پس از ذکر رکوع خصوصا در رکعت آخر :
«اللهم صل علی محمد و آل محمد و ترحم علی عجزنا و اغثنا بحقهم»
«پروردگارا ! بر محمد و خاندانش درود فرست و ترحم بر عجز ما کن , و به حق آنان پناهمان بده و به دادمان برس»

و سفارش می کنم کوشش کند که بدن من در همین کتابخانه دفن شود , حتی اگر در بیرون شهر قم اجل من فرا رسد .

فرزند حضرت آیت الله مرعشی می فرمایند : اینجانب انگیزه سفارش دفن در کتابخانه را از ایشان سوال کردم که چنین بیان داشتند : «حقیر با آنکه محل دفن مناسبی در حرم مطهر بی بی فاطمه معصومه (سلام الله علیها) برایم از سالیان قبل در نظر گرفته شده , لکن میل دارم در کنار کتابخانه عمومی زیر پای افرادی دفن شوم که به دنبال مطالعه علوم آل محمد (صلی الله علیه و آله) به این کتابخانه می آیند .»

سفارش می کنم به اندیشیدن در کتاب خدا و پند گرفتن از آن.
وبه زیارت اهل گورستان و قبور و اندیشیدن در اینکه آنان دیروز چه کسانی بوده و امروز چه شدند، و چگونه بودند؟پس چگونه گردیدند و کجا بودند ، و امروز کجا هستند؟
سفارش می کنم به زهد و بی اعتنایی به شئون دنیا؛ و راه و روش ورع و پرهیزگاری و احتیاط.
سفارش می کنم به مداومت قرائت زیارت جامعه کبیره ، اگر چه در هفته یکبار باشد.
سفارش می کنم به خواندن سوره یس بعد از نماز صبح هر روز یک مرتبه ، و نیز به خواندن سوره نبأ بعد از نماز ظهر ، و به خواندن سوره عصر بعد از نماز عصر و به خواندن سوره واقعه بعد از نماز مغرب و به خواندن سوره الملک بعد از نماز عشاء و تأکید می کنم بر آنچه یادآور شدم ، زیرا من شخصآ روایت می کنم این روش را از استادان بزرگوار خود و بارها تجربه کرده ام.
سفارش می کنم به مداومت تسبیحات جده ما ، زهرای بتول ، که روحم فدایش باد.
سفارش اکید دارم به نماز شب و استغفار در سحرها.
سفارش می کنم به نیکی کردن در حق فقرا و سادات و طلاب علوم دینی.
سفارش می کنم به شکیبایی در مصیبتهای روزگار ، خصوصا در میدان تیر حسودان ، پس بنگر به آنچه با پدر مظلوم و غریب تو کردند.
سفارش می کنم به اشتغال و کوشش در فراگرفتن علوم شرعی.
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm


بازگشت به شهر قم و حومه


Aelaa.Net