بیت النور

مديران انجمن: مزارات, مزارات, مزارات

بیت النور

پستتوسط najm137 » جمعه ژانويه 31, 2020 5:16 am

بسم الله الرحمن الرحیم
آخرين ويرايش توسط najm137 on يکشنبه فبريه 02, 2020 6:33 am, ويرايش شده در 2.
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

بیت النور

پستتوسط najm137 » جمعه ژانويه 31, 2020 5:18 am

تصوير

تصوير

تصوير

آدرس: خیابان عمار یاسر

مختصات:
34.639906,50.887191

آدرس ویکی مپیا:

http://wikimapia.org/#lang=fa&lat=34.64 ... %8A%D8%AA-
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

بیت النور

پستتوسط najm137 » جمعه ژانويه 31, 2020 5:19 am

بیت النور

توضیحات:
محل اقامت و عبادتگاه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در قم است. این مکان که در اصل، خانه موسی بن خزرج بود و بعد از وفات حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها وقف شد، به نام محراب یا معبد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، بیت النور و بقعه ستیه نامیده می‌شود و در سال‌های بعد در اطراف آن مسجد و مدرسه‌ای به نام مدرسه ستیه بنا گردید. تولیت این مکان برعهده سادات میره‌ای است و هر ساله در سال‌ روز ولادت، وفات و روز ورود حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به قم در این مکان مراسم مخصوصی برگزار می‌گردد.

موقعیت:
بیت النور، محل اقامت ۱۷ روزه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در قم است که به عنوان مکانی زیارتی، مورد توجه مردم بوده است. بیت النور در محله‌ای به نام «میدان میر» (بین دو محله آذر و چهارمردان) از محله‌های قدیمی قم واقع شده است که در گذشته در محدوده جنوب غربی شهر قم قرار داشت؛ اما با گسترش شهرسازی، به تدریج به یکی از محله‌های مرکزی شهر تبدیل شد.

تاریخچه:
بیت النور از قدمگاه‌هایی است که در اسناد تاریخی از جمله کتاب تاریخ قم نوشته حسن بن محمد قمی، به آن اشاره شده و تاریخچه آن را به سال ۲۰۱ قمری سال ورود حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به قم باز می‌گرداند.

بیت النور در اصل خانه موسی بن خزرج از بزرگان قم بود که با خبردار شدن از ورود حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها از طرف ساوه به قم، به همراه دیگر بزرگان به استقبال ایشان رفته، و ایشان را به این مکان منتقل کردند. حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در این مکان به عبادت پرداختند و بعد از مدت کوتاهی بر اثر بیماری وفات یافتند.

و در باغ بابلان دفن شدند. بعد از وفات حضرت موسی بن خزرج، محل عبادت حضرت و اطراف آن را وقف کرد. این مکان در اسناد تاریخی، به نام محراب یا معبد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، بیت النور و بقعه ستیه، نامیده شده که حجره‌ای به ابعاد ۳ در 5/3 متر است و با آینه‌کاری تزیین گردیده شده است.

معماری و شیوه ساخت بنای محراب، متشکل از نمادهای است که زائر را به تقدس مکان رهنمون می‌سازد. سقف گنبدوار که در معماری اسلامی، نمادی از آسمان شمرده می‌شود، استفاده از سنگ و ترکیب آینه، کاشی، نورپردازی درونی اتاق، نقوش تزیینی و... از جمله این مواردند.

بعدها در اطراف محراب حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، مسجد و مدرسه‌ای به نام «ستیه» ایجاد شد و از مدارس علمیه معروف قم محسوب می‌شود.

تولیت و کاربری:
تولیت بیت النور، برعهده هیئت امنایی متشکل از سادات میره‌ای است که خدمتگزاری بیت النور از نسل به نسل آنان منتقل شده است و اموالی را برای آن وقف کرده و در تجدید بنای آن نقش داشته‌اند.

بیت النور امروزه زیارتگاه مردم است علاوه بر برگزاری مراسم در روزهای عزاداری و ایام ولادت اهل بیت علیهم السلام، مراسم‌های خاصی نیز در روز ولادت، روز وفات و روز ورود حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به قم در این مکان برگزار می‌گردد.
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm


بازگشت به شهر قم و حومه


Aelaa.Net