امام زاده جناب زینب بنت موسی بن جعفر علیهم السلام

مديران انجمن: مزارات, مزارات, مزارات

امام زاده جناب زینب بنت موسی بن جعفر علیهم السلام

پستتوسط Najm00158 » يکشنبه مه 31, 2020 12:17 am

بسم الله الرحمان الرحيم
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط Najm00158 در يکشنبه ژوئن 28, 2020 3:50 pm .
Najm00158
 
پست ها : 169
تاريخ عضويت: سه شنبه نوامبر 13, 2018 11:26 am

آدرس و لينك هاي نقشه

پستتوسط Najm00158 » يکشنبه ژوئن 28, 2020 3:49 pm

آدرس: اصفهان؛ خيابان زينبيه

لينك ويكي مپيا :
[ رؤيت لينك فقط براي اعضاء و بعد ورود امكانپذير است :: عضويت ]
آخرين ويرايش توسط Najm00158 on يکشنبه ژوئن 28, 2020 4:11 pm, ويرايش شده در 3.
Najm00158
 
پست ها : 169
تاريخ عضويت: سه شنبه نوامبر 13, 2018 11:26 am

مطالب و تصاوير

پستتوسط Najm00158 » يکشنبه ژوئن 28, 2020 3:53 pm

امام زاده جناب زینب بنت موسی بن جعفر علیهم السلام ( سیدة زینب سلام الله علیها)

Image

Image

برخی اشکال کرده اند که این عبارت در حاشیه کتاب بوده است و نه در متن کتاب، و این موضوع گویای این است که عبارت فوق الذکر بعداً به کتاب اضافه شده است و منسوب به شيخ ابوالحسن عَمري نمی باشد که پاسخ این است که جناب مير محمد هادي میرلوحی خود از اعاظم علماء و مورخین معتبر شیعی زمان علامه مجلسی (ره) بوده و به قول ایشان هم می شود اعتماد و اطمینان نمود.

با اينکه اين عبارت در کتاب المجدي نوشته شده بود و مرحوم ميرزا مهدي خان بدايع نگار نيز در کتاب خود «بدايع الانوار» اين جمله را از کتاب المجدي آورده است ، ولي کمتر مورد توجه عالمان و نسب شناسان قرار گرفته بود، تا آنکه محدث بزرگ، مرحوم آيت الله شيخ عباس قمي (متوفاي بهمن ماه 1319) پس از مطالعه و دقت نظر در اين عبارت، به حاج سيد سعيد طباطبايي نائيني در فروردين ماه سال 1312 مأموريت دادند، تا پيرامون اين قبر و روستاي اَرزنان تحقيق نموده و نتيجه را اعلام دارد .

ايشان پس از مشورت با عده اي از علماء و مطلعين محلي و جستجو در اطراف اصفهان پي مي برد، مقبره اي با صحن و گنبد آجري در روستاي اَرزنان به نام «بچه زينب» وجود دارد که در بين اهل محل و ديگران منسوب به يکي از دختران حضرت امام موسي بن جعفر (عليهماالسلام) مي باشد لذا وي گزارشات و مستنداتِ تحقيقات را براي محدث قمي (ره) ارسال داشته و ايشان پس از يقين به موضوع، در کتاب منتهي الامال همراه با نام بردن از اسامي دختران حضرت امام موسي بن جعفر ( عليهماالسلام) مي نويسد: در نسخه اي از انساب مجدي ديدم نوشته بود ... سپس ترجمه عبارت فوق الذکر را آورده است.

لذا شیخ عباس قمی (ره) پس از احراز و اتقان، برای چند تن از علمای بزرگ اصفهان همچون آیت الله سید ابوالقاسم نجفی دهکردی و آیت الله شیخ محمدحسین فشارکی نامه می نویسند و تأکید می کنند که حضرت زینب (علیهاالسلام) مدفون در ارزنان دختر بلافصل حضرت موسی بن جعفر (علیهم السلام) می باشد.


Image

Image

Image

Image

سن و سال حضرت زینب (علیهاالسلام)
کلمه «بیحه» یا «بیجه» عربی و به معنی «بی بی» یا «خاتون» می باشد که متأسفانه به جهت بی توجهی در نوشتن در چاپ های قدیم برخی کلمه «بیجه زینب» را به اشتباه «بچه زینب» خوانده اند در صورتی که ایشان به دلایل زیر زن کامله و رشیده ای بوده اند:

۱.­ در سال ۱۲۵۰ ه.ق (حدود ۱۹۰ سال قبل) و در زمان ظل السلطان در وقف نامه کراج و اسوارچی که اصل آن تقریباً از سیصد سال قبل است (حدود ۴۹۰ سال قبل) و به تأیید علمای بزرگ وقت نیز رسیده است، قید شده است: «حضرت زینب خاتون که همشیره بزرگ حضرت امام رضا علیه الاف التحیه و الثناء و حضرت معصومه خاتون بوده و می باشد»

با توجه به اینکه حضرت امام رضا (علیه السلام) در سال ۱۴۸ ه.ق متولد شده اند و در سال ۲۰۳ به شهادت رسیده اند و با عنایت به وقف نامه فوق حدود سن حضرت زینب (علیهاالسلام) باید بالای ۵۵ سال باشد.

۲. با توجه به زیارت نامه مخصوصه حضرت زینب بنت موسی بن جعفر (علیهم السلام) که می فرماید: … ایتها الفاضله الرشیده، ایتها العالمه الجلیله و از عبارت فاضله و عالمه موقعیت علمی ایشان ایفاد می شود و به خصوص اینکه حضرت محدثه بوده اند و در سلسله راویان احادیث فواطم جزء راویان حدیث می باشند.

از کلمه رشیده مشخص می شود که ایشان از لحاظ سنی زن کامله ای بوده است و صفت «صغری» در پسوند نام مبارک حضرت به خاطر تمایز با دو خواهر حضرت که از ایشان بزرگتر بوده اند، می باشد نه اینکه ایشان کم سن و سال بوده اند.

۳.­ یکی از دختران با فضیلت امام موسی کاظم (علیه السلام)، زینب است . مادر ایشان «ام ولد» نام دارندکه در منابع رجالی، تاریخی و انساب، نام ایشان و مادر گرامیشان آورده شده است، این مطلب نشانگر آن است که ایشان فرزندِ بلاواسطِ امام موسی کاظم (علیه‌السلام) است و درای فضل و کمال بوده و علامه محمد باقر مجلسی از کتاب «مسلسلات» ابن جوزی روایتی را بیان می‌کند که در سلسله سند آن حضرت زینب بنت موسی بن جعفر (علیهم ‌السلام) حضور دارد که او از عمه خویش فاطمه دختر امام جعفر صادق (علیه‌السلام) برای فاطمه دختر امام رضا (علیه‌السلام) روایت کرده است.

از این روایت چند مطلب به دست می آید:

الف.­ زینب دختر امام کاظم (علیه‌السلام) از محدّثات شیعه و راوی حدیث بوده و در بین دختران امام نبوغ و فضیلتی داشته است و لذا محدثه بودن ایشان دلالت بر جایگاه علمی و معنوی ایشان دارد.

ب.­ این روایت به حدیث فاطمیات (فواطم) نیز مشهور است؛ زیرا در سلسله سند نام هفت تن از راویان آن فاطمه بوده است.

ج.­ فاطمه دختر امام رضا علیه‌السلام از عمه‌اش زینب، روایت نقل می کند که این نشان می دهد امام رضا (علیه‌السلام) به غیر از امام جواد (علیه‌السلام) فرزندِ دیگری داشته است.

د.­ استماع حدیث در مدینه صورت گرفته؛ زیرا فرزندان امام رضا (علیه‌السلام) در مدینه سکونت داشتند.

ه.­ عمر فاطمه دختر امام رضا (علیه‌السلام) در حدی بود که در مجلس عمه‌اش زینب، حاضر شود و استماع حدیث نماید و این بدان معناست که سن فاطمه دختر امام رضا (علیه‌السلام) در حد بلوغ و قابلیت نقل حدیث را نیز داشته است؛ به بیان دیگر حضرت زینب (علیهاالسلام) میانسال بوده و قریب به چهل سال داشته است.

حدیث فواطم

حدیث فواطم که در آن راویان حدیث همگی فاطمه نام دارند که از قول حضرت فاطمه (علیهاالسلام) از قول پدر بزرگوار خود حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) نقل شده است و همانطورری که در کتاب خواهر خورشید آمده است، علیا مخدره، حضرت زینب دختر گرامی حضرت موسی بن جعفر (علیهم السلام) از جمله محدثانی است که در کتاب های حدیثی از قول او روایت نقل شده است.
Najm00158
 
پست ها : 169
تاريخ عضويت: سه شنبه نوامبر 13, 2018 11:26 am


بازگشت به شهر اصفهان و حومه


Aelaa.Net