(روش مصرف) اصلاح عادات مسرفانه و رعايت راهكارهاى هوشمندانه

(روش مصرف) اصلاح عادات مسرفانه و رعايت راهكارهاى هوشمندانه

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه سپتامبر 14, 2019 11:12 pm

(روش مصرف) اصلاح عادات مسرفانه و رعايت راهكارهاى هوشمندانه كه مصرف برق و سايرانرژيها را پايين مي آورد
pejuhesh232
 
پست ها : 8748
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: (روش مصرف) اصلاح عادات مسرفانه و رعايت راهكارهاى هوشمندانه

پستتوسط najm143 » سه شنبه سپتامبر 17, 2019 12:33 am

11 راهکار برای استفاده بهینه از کولر آبی

Image

کولرهای آبی به واسطه مصرف کم برق و قیمت ارزانی که دارند، از پرطرفدارترین وسایل سرمایشی هستند. همانطور که می‌دانید، بیشتر مناطق ایران دارای آب‌وهوایی خشک هستند که لازمه این آب‌وهوا وجود کولرهای آبی است تا رطوبت لازم برای ساختمان‌ها تامین شود.
به گزارش ایسنا بنابراعلام آچارباز، برای استفاده بهینه از کولرهای آبی نیازمند نکاتی هستیم تا عملکرد آن را بهبود ببخشیم و حداکثر استفاده را از آن ببریم. در ادامه به بررسی راهکارهایی برای استفاده بهینه از کولرهای آبی خواهیم پرداخت که با استفاده از این راهکارها تا ۴۰ درصد راندمان کولر افزایش می‌یابد.

1- سرویس به موقع

در صورتی که کولرهای آبی به موقع سرویس شوند، هم در مصرف آب و برق صرفه‌جویی خواهد شد، و هم انتظار شما از یک کولر ایده‌آل برطرف می‌شود. سرویس کولر آبی شامل موارد زیر می‌شود:
بررسی و روغن‌کاری موتور کولر
بررسی پمپ آب
شست‌وشوی حلزونی و بدنه کولر
تعویض تسمه
کنترل و روغن‌کاری یاتاقان
روغن‌کاری پولی
تعویض پوشال
تمیز کردن شبکه آب‌رسانی کولر
تراز کردن شناور
بازدید برزنت کولر
بازرسی جعبه تقسیم برق

تمام مواردی که در بالا ذکر شد، از مهم‌ترین نکات سرویس کولرهای آبی است. در زمان سرویس تابستانه توصیه می‌شود که این موارد را به ترتیب و با دقت انجام دهید تا مرحله‌ای از قلم نیوفتد.

2- نصب سایبان

کولرهایی که روی پشت‌بام‌ها قرار دارند، در معرض تابش مستقیم آفتاب هستند و این بدان معناست که دمای آب کولر بالا رفته و سریع‌تر بخار می‌شود. از طرفی آب گرمی که داخل کولر وجود دارد، باعث می‌شود تا باد کولر هم خنک نباشد.
برای اینکه کولر آبی حداکثر راندمان را داشته باشد و در تابستان هم از باد خنک آن لذت ببرید، بهترین گزینه، قرار دادن سایبان روی کولر است.
ناگفته نماند اغلب سایبان‌هایی که امروزه برای کولرهای آبی نصب می‌شود؛ از جنس پلی کربنات با مواد UV هستند. این روکش UV نه تنها مانع از جذب اشعه آفتاب شده، بلکه تمام اشعه‌ای که به آن تابیده می‌شود را بازتاب می‌کند.
برخی در کنار استفاده از سایبان، از گزینه‌ی دیگری مانند حصیر هم برای پوشش دورتادور کولر استفاده می‌کنند. وجود حصیر مانع از تجمع گردوغبار داخل کولر شده و با خیس کردن آن، باد کولر بسیار خنک‌تر خواهد شد.
لطفاً از قرار دادن اجسام سنگین و بدون استفاده به عنوان سایبان، روی کولر خودداری کنید. با این کار فقط به بدنه کولر آسیب خواهید رساند.

3- بررسی آب داخل تشتک کولر

کار کردن کولر بدون آب موجب سوختن آن نمی‌شود، اما اگر این روند طولانی مدت ادامه داشته باشد، به موتور کولر آسیب وارد می‌کند.
وجود آب به کاهش دمای فضای داخلی کولر کمک می‌کند. از این رو موتور در حین کار کردن خنک شده و عملکرد بهتری دارد. اگر کولر بدون آب باشد، در صورت روشن ماندن طولانی مدت، موتور به شدت داغ شده و در نهایت خواهد سوخت.
در روزهای گرم تابستان دقت کنید که کولر بدون آب کار نکند، اما در شب‌ها که هوا خنک‌تر است، اگر کولر بدون آب باشد، مشکلی پیش نخواهد آمد.
اما با توجه به مکانیزم کولرهای آبی، توصیه می‌شود همیشه وضعیت آب آن را کنترل کنید تا بدون آب نماند.

4- انتخاب موقعیت مکانی مناسب برای کولر

قبل از نصب، بهترین موقعیت را برای کولر انتخاب کنید. بهتر است کولر را در نزدیکی دودکش و خروجی تهویه فاضلاب قرار ندهید. گرمای دودکش‌ها موجب بخار شدن آب داخل کولر خواهد شد و بوی خارج شده از فاضلاب هم از طریق کولر وارد ساختمان می‌شود. همچنین کولر را در جایی قرار دهید حداقل میزان تابش خورشید به آن نقطه صورت پذیرد و در مسیر جریان هوا باشد.

5- حداقل طول کانال کشی

کانال‌های کولر آبی نباید خیلی طولانی و پیچ در پیچ باشند. در صورت زندگی در ساختمان‌های بلند، بهتر است کولر را داخل تراس قرار دهید.
مسیر طولانی کانال موجب کاهش فشار هوا شده و حداقل باد را به داخل ساختمان هدایت می‌کند. همچنین پیچ و خم‌های زیاد در مسیر کانال کولر، جریان باد را منحرف کرده و فضای خانه را خنک نمی‌کند.
6- عدم استفاده همزمان از چند وسیله گرمازا

استفاده همزمان از چند وسیله گرمازا مانند اجاق، سماور و لامپ‌هایی که گرمای زیادی تولید می‌کنند در داخل خانه موجب بالا رفتن دمای خانه شده و نیاز به استفاده از کولر را افزایش می‌دهد.
7- بستن دریچه‌ی فضاهای بدون استفاده

زمانی که در خانه و یا حتی محل کار هستید، دریچه‌ی بخش‌هایی که از آن‌ها استفاده نمی‌کنید را مسدود کنید. با این کار جریان باد فقط به قسمت‌هایی که مدنظرتان است منتقل می‌شود.

8- روشن کردن پمپ آب، قبل از موتور

همیشه قبل از اینکه موتور کولر را روشن کنید، ابتدا برای مدت ۱۰ دقیقه پمپ آب (واترپمپ) را روشن کنید. با این کار پوشال‌ها کامل خیس شده و جریان باد ابتدایی کولر خنک خواهد بود.

9- روشن کردن کولر با دور تند

کولر را ابتدا با دور تند روشن کنید و بعد از کمی کار کردن، آن را روی دور کند قرار دهید.
دلیل این کار به سیستم کولرهای قدیمی‌تر برمی‌گردد. کولرهای آبی قدیمی دارای یک خازن راه‌انداز بودند که در کولرهای جدید این قطعه حذف شده است. این خازن وظیفه دارد تا با سرعت بالاتر، کولر را از سرعت صفر به دور مطلوب برساند.
حال وقتی کولر را روی دور تند روشن کنیم، نقش همان خازن را بازی می‌کند و دور کولر را به دور مطلوب می‌رساند. بدین ترتیب فشار کمتری به موتور کولر وارد می‌شود. پس از ۲ دقیقه که کولر با دور تند روشن ماند، آن را روی دور کند قرار دهید.

10- استفاده از پدهای سلولزی به جای پوشال

به تازگی پدهای سلولزی جایگزین پوشال‌های قدیمی در کولرهای آبی شده‌اند. این پدها دوام بهتری دارند و آب بیشتری را در خود جای می‌دهند. همچنین به دلیل فشردگی، از ورود ذرات به داخل محفظه کولر جلوگیری می‌کنند.

11- باز بودن پنجره‌ها

در هنگام روشن بودن کولر بهتر است راه خروجی را برای جریان باد در نظر بگیرید. یکی از پنجره‌های کوچک را باز گذاشته تا مانع از دم کردن محیط، ایجاد بوی نامطبوع شده و رطوبت هوا افزایش یابد.
najm143
 
پست ها : 317
تاريخ عضويت: شنبه سپتامبر 14, 2019 10:38 pm

Re: (روش مصرف) اصلاح عادات مسرفانه و رعايت راهكارهاى هوشمندانه

پستتوسط najm143 » جمعه سپتامبر 27, 2019 8:39 am

خاموش کردن لامپ اضافی

Image

خاموش کردن لامپ‌های اضافی ساده‌ترین و رایج ترین را برای صرفه جویی در مصرف برق است، که به طور یقین بسیار کارایی دارد. توجه به اینکه چه تعداد لامپ در منزل و یا محیطی که در آن قرار دارید. زمان روشن بودن‌شان می‌تواند به شما کمک کند که چند عدد لامپ در یک مکان و زمان خاص روشن باشند. هنگامی که از یک اتاق خارج می‌شوید، سعی کنید چراغ را خاموش کنید. عادت کنید هر وقت از اتاقی خارج می‌شوید اگر کسی داخل اتاق نباشد، چراغ را خاموش کنید.

سعی کنید که لامپ‌هایی که باعث گرم شدن محیط می‌شوند در مناطقی استفاده کنید که نیاز به روشن بودن در مدت طولانی نیست. مثال مکان‌هایی چون: انباری‌ها و در کل محیطی خیلی در آنجا پرسه نمی‌زنید جز در مواقع لزوم و به مدت کوتاه. اگر خانه‌تان چندین اتاق داشت سعی کنید تمام اعضای خانواده را در زمان پیک مصرف برق در یک محیط جمع کنید تا مجبور نباشید که تمام چراغ‌های منزل را روشن کنید. با پخش شدن اعضای منزل در اتاق‌های متفاوت به خودی خود آمار تعداد لامپ‌های روشن افزایش می‌یابد.
najm143
 
پست ها : 317
تاريخ عضويت: شنبه سپتامبر 14, 2019 10:38 pm

Re: (روش مصرف) اصلاح عادات مسرفانه و رعايت راهكارهاى هوشمندانه

پستتوسط najm143 » جمعه سپتامبر 27, 2019 8:46 am

کشیدن فیش وسایل الکتریکی خاموش

Image

هر وسیله‌ای که در حال استفاده از آن نیستید، فیش آن‌ را از برق جدا کنید. توجه داشته باشید هر وسیله الکتریکی‌ای که به برق وصل باشد، حتی اگر خاموش هم باشد از انرژی الکتریکی استفاده می‌کند. تمام وسایل برقی در هنگام وصل بودن به برق ، امواج الکترومغناطیسی تولید می کنند . این امواج دارای ضررهای زیادی برای بدن انسان می باشد. حتی یک دستگاه کوچک قهوه ساز تا هر زمانی که در حالت خاموش به برق وصل باشد، انرژی مصرف می‌کند. حتی در شرایطی که قهوه درونش سرد شده باشد. بعد از استفاده از کامپیوترتان آن را خاموش کنید و در انتها از برق جدا کنید. کامپیوترها انرژی زیادی مصرف می‌کنند. اگر شما فیش برقشان را جدا نکنید به نحوی پول خود را هدر می‌دهید.

سعی نکنید در هر شرایطی تلویزیونتان روشن باشد، ممکن است این کار برای برخی ناخوشایند باشد، اما لزومی ندارد پس از تماشای برنامه مورد علاقه خود تلویزیون را در حال خود رها کنید و به دیگر کارهای خود برسید. شما با خاموش کردن به موقع تلویزیون می‌توانید در مصرف برق صرفه جویی قابل توجه‌ای داشته باشید. سیستم‌های صوتی و بلندگو ها را بعد از استفاده خاموش کنید. این گونه دستگاه‌ها به معنی تمام کلمه قاتلین برق هستند و می‌توانند هزینه زیادی برای شما به وجود بیاورند. لوازم کوچک منزل از جمله شارژر تلفن، لوازم آشپزخانه، خشک‌کن مو، و هر چیز دیگری که در اختیار دارید را پس از مصرف به حال خود رها نکنید. سعی کنید تمامی آنها را پس از مصرف از برق جدا کنید.
najm143
 
پست ها : 317
تاريخ عضويت: شنبه سپتامبر 14, 2019 10:38 pm

Re: (روش مصرف) اصلاح عادات مسرفانه و رعايت راهكارهاى هوشمندانه

پستتوسط najm143 » جمعه سپتامبر 27, 2019 8:53 am

جایگزین وسایل جدید با قدیم

Image

اگر بودجه‌تان کفاف داد وسایل کم مصرف جدید را جایگزین وسایل پر مصرف قدیمی کنید. هنگامی که وسایل الکتریکی قدیمی ساخته می‌شد ، تولیدکنندگان نگران افزایش مصرف برق اینگونه وسایل نبودند. اما وسایل جدید برای حفظ انرژی، کاهش هزینه خانوارها و کاهش آلاینده‌های محیط زیست طراحی و ساخته می‌شوند. اگر شما دارای یک یخچال بزرگ، اجاق گاز، ماشین ظرفشویی و خشک کن قدیم داشته باشید ، جایگزین کردن این وسایل با وسایل جدید می‌تواند در بلند مدت خیلی مقرون به صرفه باشد. رتبه بندی مصرف انرژی(برچسب انرژی) در لوازم خانگی جدید به شما این امکان را می‌دهد که از مقدار مصرف انرژی دستگاه مطلع شوید و آن را ارزیابی کنید. به یاد داشته باشید که لوازم جدید الکتریکی هر چقدر مصرف انرژی‌شان کمتر باشد، ممکن است گران‌تر باشند اما شما در پرداخت قبض برق می‌توانید سود حاصل از خرید اینگونه وسایل را به عینه مشاهده کنید.

اگر قادر نیستید که برای وسایل منزل خود جایگزین مناسب پیدا کنید، بیاد داشته باشید راه‌های زیادی است که با پیروی از آن می‌توانید در مصرف برق صرفه جویی کنید مانند: قبل از روشن کردن ماشین لباس شویی از پر بودن آن مطمئن شوید. اگر شما لباسشویی را به مقدار کمتر از ظرفیتش پر کنید به همان اندازه که برایش تعریف شده است، انرژی مصرف می‌کند. پس سعی کنید، ماشین لباسشویی را حتما به اندازه ظرفیتش پر کنید. در هنگام استفاده از اجاق برقی درب آن را باز نکنید، این کار باعث می‌شود اجاق انرژی بیشتری برای گرم کردن غذا صرف کند. قبل از آنکه درب یخچال فریزر را باز کنید تصمیم‌تان را برای برداشتن مواد و یا غذای مورد نظر بگیرد تا زمان کمتر برای پیدا کردن وسایل صرف شود ، هر چقدر درب یخچال بیشتر باز شود مصرف انرژی آن نیز بالاتر می‌رود. همچنین پس از بستن درب یخچال مطمئن شوید که درب آن بصورت کیپ بسته شده باشد.
najm143
 
پست ها : 317
تاريخ عضويت: شنبه سپتامبر 14, 2019 10:38 pm

Re: (روش مصرف) اصلاح عادات مسرفانه و رعايت راهكارهاى هوشمندانه

پستتوسط najm143 » جمعه سپتامبر 27, 2019 8:58 am

وابستگی خود را نسبت به لوازم خانگی کم کنید

Image

در زمان‌های گذشته مردم برای اداره خانه نیاز زیادی به لوازم بزرگ امروزی نداشتند. تجربه چیزهایی که آنچنان بکارتان نمی‌آید خالی از لطف نیست. با استفاده از لوازم کمتر شما می‌توانید کل خانواده را برای کارهای منزل بسیج کنید و برای هر کدام کاری را در نظر بگیرید.

سعی کنید لباس‌های خود را روی بالکن و یا حیاط خلوت منزل خشک کنید تا اینکه بخواهید از خشک کن استفاده کنید. هر از چند گاهی بجای استفاده از ماشین ظرفشویی با دستتان این کار را بکنید هم در مصرف انرژی صرفه جویی کرده‌اید و هم بدنتان کمی تحرک پیدا می‌کند. سعی کنید لااقل هفته‌ای یک بار از پخت و پز دست بردارید و غذاهای گیاهی و خام مصرف کنید البته اگر برای شما مقدور باشد. می‌توانید به جای فن آشپزخانه پنجره‌ها را باز کنید تا هوا عوض شود.
najm143
 
پست ها : 317
تاريخ عضويت: شنبه سپتامبر 14, 2019 10:38 pm

Re: (روش مصرف) اصلاح عادات مسرفانه و رعايت راهكارهاى هوشمندانه

پستتوسط najm143 » جمعه سپتامبر 27, 2019 9:04 am

لوازم گرمایشی و سرمایشی

Image

از عایق بودن منزل خود اطمینان حاصل کنید و از درب و پنجره‌های مخصوص عایق‌بندی استفاده کنید. این کار در کاهش هزینه‌ها بسیار چشم‌گیر است. عایق خانه خود را از نشت هوای سرد به بیرون در فصل تابستان و از خروج هوای گرم در فصل زمستان چک کنید. از اشخاصی که در کار عایق بندی مهارت دارند کمک بگیرید تا اتاق زیر شیروانی، فضای خالی، زیرزمین، دیوارها و سقف‌ها را بازرسی کند. استفاده از زه‌های آبندی در جداره در و پنجره‌های منزل در مواقعی که از تهویه هوا استفاده نمی‌کنید، توصیه می‌شود. سعی کنید آن‌ها را خوب مهر و موم کنید. اگر از بخاری استفاده می‌کنید، اطمینان حاصل کنید که بخاری ، گرمای تولید شده را خوب انتقال می دهد.
najm143
 
پست ها : 317
تاريخ عضويت: شنبه سپتامبر 14, 2019 10:38 pm

Re: (روش مصرف) اصلاح عادات مسرفانه و رعايت راهكارهاى هوشمندانه

پستتوسط najm143 » يکشنبه سپتامبر 29, 2019 12:08 am

راهکارهای استفاده بهتر از کولر گازی

Image

1- ظرفيت برودتي کولرها بايد متناسب با فضاي مورد استفاده و شرايط آب و هوايي محل (از لحاظ دما و رطوبت) انتخاب شود. کولرهاي بزرگتر ازحد نياز تنها باعث مصرف بي مورد انرژي الکتريکي مي شوند. نوع کولرها را متناسب با مناطق آب و هوايي انتخاب کنيد. از کولرهاي گازي براي مناطق گرم و مرطوب و از کولرهاي آبي براي مناطق معتدل استفاده کنيد.

2- کولر هاي گازي بسته به نوع آب وهوا به 3 کلاس منطقه اي گرمسيري, معتدله و سردسير تقسيم مي شوند. موقع خريد متناسب با آب و هواي محل زندگي خود کولر را انتخاب کنيد.

3- کليد بادزن (فن) در کولرهاي گازي به شما امکان مي دهد هنگام شب از دستگاه فقط براي تهويه استفاده کنيد و هزينه برق دستگاه را به ميزان زيادي کاهش مي دهد.

4- کولرهاي گازي از جمله پرمصرف ترين وسايل خانگي هستند بنابراين در صورتي که ضرورتي به استفاده از اين نوع کولرها وجود ندارد از استفاده از آنها خودداري کنيد. در صورت ضرورت استفاده از اين نوع کولرها که هزينه سنگيني را نيز در بردارند؛ بايد سعي شود تا از استفاده در ساعت پيک مصرف برق ( از نيم ساعت قبل از اذان مغرب تا 5/2 ساعت بعد از آن) که مصرف انرژي الکتريکي در شبکه برق کشور به حداکثر مي رسد؛ خودداري کرد.

5- هنگام خريد وسايل سرمايشي دستگاهي را انتخاب کنيد که داراي علامت استاندارد و بر چسب انرژي با بالاترين درجه کارايي و بازدهي باشد.

6- ولرهاي گازي معمولاًً داراي درجه تنظيم دما (ترموستات) هستند. تنظيم دما بر روي دماي مناسب فصل گرما که بين ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتيگراد است باعث مي شود تا هنگام رسيدن دماي اتاق به درجه دماي تنظيم شده؛ کولر به طور خودکار خاموش شود و بنابراين انرژي کمتري مصرف کند. در مورد کولرهاي آبي نيز نصب يک ترموستات ساده در اتاقها مي تواند مقدار زيادي از مصرف انرژي را کاهش دهد.

7- نصب کندانسورهاي کولر گازي در سايه باعث جلوگيري از اتلاف ميزان قابل توجهي از انرژي مصرفي کولر گازي خواهد شد.

8- در صورت امکان کولر گازي خود را در مسير باد نصب کنيد. زيرا اين کار بعلت تبادل بهتر حرارت در کندانسورکولر باعث افزايش بازدهي آن و کاهش مصرف انرژي مي شود.

9- هنگامي که درجه حرارت بيرون ساختمان از دماي داخل کمتر است. با بازکردن پنجره ها به تهويه طبيعي ساختمان کمک کنيد.

10- در روزهاي خيلي گرم, با بستن در و پنجره و کشيدن پرده ها از ورود انرژي گرمايي بيشتر به داخل ساختمان جلوگيري کنيد.

11- سيستمهاي سرمايش خود را به طور منظم تميز کرده و به ويژه گرد و خاک روي کويل ها و فن ها را پاک کنيد.

12- پوشيدن لباس‌هاي سبک و روشن، امکان گردش هوا بر روي پوست بدن را فراهم کرده و در نتيجه، احساس خنکي ناشي از تعرق، نياز به سرمايش بيشتر را کاهش مي‌دهد.

13- استفاده از روشنايي متناسب با مورد نياز در طول شب‌هاي گرم سال، باعث کاهش بارهاي گرمايي داخل ساختمان مي‌شود و در نتيجه ضرورت استفاده از سيستم هاي سرمايشي ساختمان ومصرف برق را کاهش مي دهد.

14- در تابستان معمولاً سه منبع عمده گرماي ناخواسته در منزل شما وجود دارد، گرماي هواي خارج که از طريق سقف و ديوار هدايت مي‌شود، گرمايي که از لامپ‌ها و لوازم خانگي انتشار مي‌يابد و نور خورشيد که از راه پنجره‌ها به داخل مي‌تابد. بنابراين مسئول انرژي منزل خود باشيد و با ارزيابي هر يک از موارد فوق تدابيري بينديشيد، مثلاً با افزايش عايق پشت بام و ديوارها حرارت عبور نخواهد کرد. پنجره‌ها را با استفاده از سايبان، پرده کرکره و يا پارچه‌ محافظت نماييد. نصب پرده با رنگ روشن يا سايبان روشن نور خورشيد را به سمت بيرون منعکس مي‌نمايد.

15- کاشتن درختچه‌هاي پيچک در مجاورت ساختمان‌ها علاوه بر زيبايي، عايق سرما و گرما مي‌باشند.
najm143
 
پست ها : 317
تاريخ عضويت: شنبه سپتامبر 14, 2019 10:38 pm

Re: (روش مصرف) اصلاح عادات مسرفانه و رعايت راهكارهاى هوشمندانه

پستتوسط najm143 » يکشنبه سپتامبر 29, 2019 12:27 am

استفاده منطقي از يخچال – فريزر

Image

1- مصرف‎کنندگان بايستي در حد امکان در موقع خريد يخچال و فريزر از بين مدل‎هاي مشابه، يخچال و فريزري را انتخاب کنند که با توجه به برچسب انرژي، داراي بيشترين بازدهي و کارائي باشد.

2- برفک‎هاي يخچال و فريزر را بطور منظم آب کنيد، زيرا با افزايش قشر برفک، مصرف انرژي بالا مي‎رود، با انتخاب يخچال‎هاي مجهز به سيستم برفک آب‎کن اتوماتيک، مصرف انرژي بدون دخالت مصرف‎کننده، کاهش مي‎يابد.

3- قرار دادن يخچال يا فريزر در مجاورت دستگاه‎هاي گرمازا مثل اجاق گاز، آب گرم‎کن، شوفاژ و همچنين زير نور مستقيم خورشيد، مصرف انرژي آنرا افزايش مي‎دهد. در صورتي که امکان ديگري براي قرار دادن يخچال – فريزر در آشپزخانه وجود نداشته باشد، با يک پوشش مناسب (عايق حرارتي) دستگاه را از حرارت و گرما حفظ کنيد.

4- فريزر را نيز مي‎توان در پارکينگ يا زيرزمين قرار داد تا بازده انرژي آن در طول ماه‎هاي سردتر بيشتر شود و از افزايش بارهاي سرمايي منزل نيز در طول ماه‎هاي گرمتر جلوگيري کند.

5- ضاي پشت يخچال و فريزر براي گردش هوا، اغلب بايد حداقل به اندازه 20 سانتي‎متر با ديوار فاصله داشته باشد. ضمناً لازم است لوله‎هاي پشت يخچال و فريزر حداقل سالي دو بار گردگيري شود. رعايت اين موارد سبب انتقال حرارت بهتر بين هوا و لوله‎ها خواهد شد.

6- هنگامي که يخچال و فريزر بر روي يک سطح تراز و صاف قرار نمي‎گيرد باعث مي‎شود تا در يخچال بطور کامل بسته نشود و کارکرد درستي نداشته باشد و در نهايت مصرف انرژي آن افزايش يابد.

7- مواد غذايي را پيش از سرد شدن کامل در يخچال و فريزر قرار ندهيد و از گذاشتن همزمان مقدار زيادي مواد غذايي در يخچال و بويژه فريزر خودداري کنيد. اين کار سبب ايجاد فشار زيادي بر موتور يخچال و فريزر خواهد شد و مقدار زيادي انرژي برق هدر مي‌رود.

8- از کنار هم چيدن و چسباندن ظروف و مواد غذايي در داخل يخچال و فريزر پرهيز کنيد. چون اين کار گردش هوا را در داخل يخچال يا فريزر دچار اختلال کرده و سبب افزايش مصرف برق مي‎شود.

9- جهت نگهداري مواد غذايي، پس از گذاشتن آنها در کيسه‎هاي فريزر، در آنها را به صورتي ببنديد که ديگر هواي اضافي در داخل آن وجود نداشته باشد. در ضمن بر روي هر يک از کيسه‎ها برچسبي که حاوي مطالبي همچون نام مواد غذايي، نوع آن (سرخ شده، پخته، خام و ...) و تاريخ منجمد کردن باشد را بچسبانيد. چنين برچسبي را با اطلاعات کلي‎تر شامل فهرست مواد غذايي داخل هر سبد، کشو، قفسه و يا طبقه نيز تهيه کرده و در محل مناسب بچسبانيد. به اين ترتيب دستيابي به مواد غذايي مورد نياز بسيار آسان خواهد شد.

10- از باز و بسته کردن بيهودة درِ يخچال يا فريزر پرهيز کنيد.

11- سعي کنيد از منجمد کردن مواد غذايي و سبزيجات در فصل‎هايي که دسترسي به مواد غذايي تازه وجود دارد، حتي‎الامکان خودداري کنيد.

12- وار لاستيکي درِ يخچال و فريزر به مرور زمان انعطاف و کارآيي خود را از دست مي‎دهد. توصيه مي‎شود که سالي يکبار سالم بودن نوارها کنترل شود تا در صورت کوچکترين نشت هوا، نسبت به تعويض آنها اقدام گردد. براي اين آزمايش از قرار دادن يک اسکناس بين در و بدنه استفاده نماييد اگر اسکناس محکم در جاي خود قرار نگرفت، احتمالاً لاستيک‎هاي اطراف يخچال خراب شده‎اند.

13- ز قراردادن انواع قوطي‎هاي کنسرو، رب گوجه فرنگي، گالن‎ها و بطري‎هاي حاوي شربت، ترشيجات، شيشه‎هاي مربا، عسل و ... در يخچال خودداري کنيد. اين کار باعث اشغال بي‎مورد فضاي يخچال – فريزر و به تبع آن افزايش مصرف انرژي دستگاه خواهد شد.

14- بايد توجه داشت که تنظيم صحيح و به موقع ترموستات يخچال و يا فريزر با عنايت به مواردي همچون حجم و ميزان مواد غذايي درون آنها، محل قرار گرفتن يخچال و فريزر و دماي محيط وسايل مزبور، نقش مهمي در کاهش مصرف انرژي اين وسايل خواهد داشت و به عبارتي تنظيم نادرست و يا عدم توجه به تنظيم به موقع ترموستات باعث فاسد شدن و يا يخ‎زدگي مواد غذايي و به تبع آن افزايش مصرف انرژي خواهد شد.

15- در هنگام خريد به بسته شدن کامل درها و مرغوبيت و چسبندگي نوار لاستيکي درِ يخچال و فريزر دقت و توجه شود.
ف
16- از گذاشتن بطري‎هاي حاوي نوشابه‎هاي گازدار در قسمت جايخي يخچال‎ها و يا قرار دادن آنها در قسمت فريزرِ يخچال – فريزرها جداً خودداري نماييد. اين کار باعث مي‎شود تا پس از انجماد کامل مايع در داخل بطري، درِ بطري باز شود و يا بر اثر فشار زياد به بطري، بطري شکسته و مايع آن در داخل يخچال پراکنده شود. عدم رعايت همين موضوع باعث مي‎شود تا حداقل زماني بين 10 تا 15 دقيقه درِ يخچال – فريزر را براي تميز کردن ناشي از ترکيدن بطري باز بگذاريم که خود باعث اتلاف انرژي خواهد شد.

17- از گذاشتن هرگونه پارچه، مقوا يا روزنامه بر روي طبقات يخچال بايد جداً پرهيز کنيم، چون اين کار از گردش هوا در يخچال جلوگيري مي‎کند و مصرف برق آن را افزايش مي‎دهد
18- در هنگام خرید یخچال ، یخچالی خریداری شود که در جداگانه برای محل فریزر داشته باشد.
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط najm143 در يکشنبه سپتامبر 29, 2019 11:05 pm .
najm143
 
پست ها : 317
تاريخ عضويت: شنبه سپتامبر 14, 2019 10:38 pm

Re: (روش مصرف) اصلاح عادات مسرفانه و رعايت راهكارهاى هوشمندانه

پستتوسط najm143 » يکشنبه سپتامبر 29, 2019 12:45 am

روشهاي کاهش مصرف انرژي در لباسشويي

Image

1- پيش از خريد به وجود علامت استاندارد ايمني و برچسب مصرف انرژي دقت نماييد.

2- ماشين لباسشويي بايد با ميزان فضايي که براي آن در نظر گرفته‎ايد، متناسب باشد. ماشين لباسشويي‎هايي که درِ آنها از جلو باز مي‎شود معمولاً عريض‎ترند و جاي بيشتري مي‎گيرند، اما امکان استفاده از فضاي بالاي آنها وجود دارد، در حالي که دستگاه‎هايي که درِ ورودي آنها از بالا است، معمولاً عرض کمتري دارند و جاي کمتري را اشغال مي‎کنند، اما فضاي بالاي آنها بدون استفاده باقي مي‎ماند.

3- بايد توجه داشت که ماشين لباسشويي چه امکاناتي براي شستشو به شما مي‎دهد، امکان شستشو با آب سرد، امکان شستشو با درجة حرارت پايين آب و امکان تعيين تعداد دور آبکشي در دقيقه، از جمله امکانات مفيدي هستند که مي‎تواند در کاهش مصرف برق ماشين لباسشويي بسيار موثر باشد.

4- ميزان مصرف برق ماشين لباسشويي به کارخانة سازندة آن بستگي دارد، پرمصرف‎ترين ماشين‎هاي لباسشويي، 5/2 کيلووات ساعت برق مصرف مي‎کنند و کم‎مصرف‎ترين آنها حدود 800 وات ساعت.

5- ماشين‎هاي با محور افقي بسيار کمتر از انواع ماشين‎هاي با محور عمودي آب مصرف مي‎نمايند. بعضي از انواع ماشين‎هاي لباسشويي با محور افقي فقط به اندازه بقيه آب مصرف مي‎نمايند لذا از ميزان مصرف آب دستگاه نيز اطمينان حاصل نماييد. کارايي شستشو در ماشين‎هاي محور افقي نيز بيشتر است.

6- پيش از هر کار، دفترچة راهنماي استفاده از دستگاه را که توسط کارخانة سازنده تهيه مي‎شود با دقت مطالعه نماييد و نکات پيشنهادي آن را در استفاده از دستگاه، مورد توجه قرار دهيد.

7- سياري از ماشين‎هاي لباسشويي داراي يک برنامه شستشوي اقتصادي هستند که لباس‎ها را با کمترين آب، پودر و حرارت ممکن مي‎شويد و مصرف برق دستگاه را کاهش مي‎دهد. تا حد امکان از اين برنامه و يا از برنامة شستشو با آب سرد استفاده کنيد. کم کردن درجة حرارت آب براي شستشو، مثلاً از 90 درجه به 60 درجه نيز به ميزان 10-15 درصد از مصرف برق مي‎کاهد. درجة حرارت 90 درجه را معمولاً فقط براي لباس‎ها و پارچه‎هاي سفيد و بسيار کثيف به کار مي‎برند. لکه‎گيري لباس‎ها، در اغلب موارد به شما اين امکان را مي‎دهد که از برنامه‎هاي با آب سرد يا آب 40 تا 60 درجه استفاده کنيد.

8- لباس‎هاي خيلي کثيف و با رنگ‎هاي روشن را از لباس‎هايي که رنگ‎هاي تيره‎اي دارند و کمتر کثيف شده‎اند تفکيک کنيد و آنها را بطور جداگانه شستشو دهيد.

9- فيلتر و دهانة پودر را بطور منظم تميز کنيد. توجه داشته باشيد که تميز کردن ماشين لباسشويي به کاهش مصرف برق و افزايش عمر مفيد آن کمک مي‎کند.

10- ر اندازه تعداد دورهاي آبکشي در دقيقه بيشتر باشد اگر چه خشک شدن سريع‎تر لباس‎ها را موجب مي‎شود، اما اين کار منجر به افزايش مصرف انرژي ماشين لباسشويي خواهد شد. بنابراين اگر امکان خشک کردن لباس‎ها را در هواي آزاد و در زماني طولاني‎تر داريد، بهتر است از دور کم آبکشي استفاده کنيد.

11- از به کار بردن ماشين لباسشويي در ساعات پيک مصرف برق که به دليل تقاضاي زياد, فشار بر شبکة برق شديد است، خودداري کنيد.

12- استفاده از لوله‎کشي آب گرم براي استفاده در ماشين لباسشويي بسيار مفيد خواهد بود. بسياري از ماشين هاي لباسشويي داراي دو ورودي آب گرم و سرد مي باشند در اين صورت مي توان از ورودي آب گرم بجاي استفاده از المنت براي گرم کردن آب سرد استفاده کرد.

13- ماشين لباسشويي را تا حد ظرفيت آن پر نماييد. ظرفيت ماشين لباسشويي را بر حسب کيلوگرم بخوانيد و لباس‎ها را متناسب با ظرفيت دستگاه راه‎اندازي نماييد.

14- براي استفاده از خشک‎کن هرگز لباس‎ها را بيش از حد خشک ننماييد آنها را وقتي کمي مرطوب هستند خارج کنيد، در غير اين صورت چروک مي‎شوند.

15- سعي کنيد لباس‎ها را بطور طبيعي خشک نماييد ( استفاده از نور خورشيد.)

16- اگر تعداد دفعات استفاده از ماشين هاي لباسشويي را در يک خانواده 4 نفره 3بار در هفته و هر بار را يک ساعت فرض کنيم ( با توجه به مصرف برق در يک سيکل شستشو حدود 1 کيلو وات ساعت )در طول سال يک ماشين لباسشويي 110 کيلووات ساعت برق مصرف مي کند.

17- لباسشویی را هر 6 ماه یک بار به کمک تمیز کننده ها ، تمیز نمائید . تا از تجمع میکروب ها ( در زیر نوار لاستیک در و ...) جلوگیری شود.
najm143
 
پست ها : 317
تاريخ عضويت: شنبه سپتامبر 14, 2019 10:38 pm

بعدي

بازگشت به خوداتكايي خانگي برق رايگان


Aelaa.Net