شهر مشهد

مديران انجمن: مزارات, مزارات, مزارات

شهر مشهد

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه آگوست 15, 2019 1:26 pm

.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: شهر مشهد

پستتوسط najm136 » چهارشنبه سپتامبر 04, 2019 5:43 pm

مزارات حرم مطهر


1- مزار علامه آیت الله علی اکبر نهاوندی

نگاهی به احوالات و زندگی ایشان

چرا به ایشان آیت الله می گویند؟ چون درس های حوزه ای خوانده است.
ایشان در قرن چهاردهم هجری بودند.آیت الله نهاوندی خودشان می نویسند که:

خواجه عبدالله انصاری در «نَفَحات الاُنس» می‌گوید: من سیصد هزار حدیث یاد دارم با هزار هزار اسناد. آن چه من در طلب حدیث حضرت مصطفی صلی الله علیه و آله كشیدم هرگز از احدی نكشیده، یك منزل از نیشابور تا دیزباد باران می‌آمد و من برای آن كه جزوه‌های حدیث خیس نشود در حال ركوع راه می‌رفتم و آن ها را در زیر شكم نهاده بودم.
شب در نور چراغ، حدیث می‌نوشتم و فراغت نان خوردن را نداشتم، مادرم نان پاره و لقمه می‌كرد و در دهان من می‌نهاد.

نظیر حالت خواجه از برای خود حقیر نیز اتفاق افتاد. در سال 1318 هـجری قمری كه از نجف اشرف بیرون آمده و به جانب بلاد عجم می‌آمدم، آب طغیان نمود و سد كاظمین و بغداد را خراب نمود و از حدود بغداد تا حدود سرای خاكستری را آب گرفته بود. قُفّه در میان آب انداخته و زوّار و عابرین را عبور می‌دادند.

حقیر در میان قفّه به پا ایستاده و مؤلفات فقه و اصول خود را در ساروقی بسته و بالای سرخود نگه داشته بودم كه اگر فرضاً غرق شدم، اول خود غرق شوم بعد از آن نوبت به آن مؤلفات برسد و تا به حال كه این مقام را تحریر می‌نمایم و مقارن ظهر روز یكشنبه بیست و یكم ماه شعبان المعظم سال 1341 هـجری قمری است، اگر مدعی شوم كه در منزل خود از بدو تحصیل تا حال غذایی با فراغت بال صرف ننموده، به جهت اشتغال به مطالعه كتب و نوشتجات، همانا ادعایی قریب به صدق نموده‌ام. از خداوند توفیق آن چه را دوست دارد و مورد رضایت اوست مسئلت دارم.

علامه نهاوندی رحمة الله علیه در سال 1328 فوت می کند.در مسجد گوهرشاد منبر می رفته، منبرهایش خیلی تاثیر گذار بوده، کتابهایی هم که نوشته همه فوق العاده است ،که بساری از کتابهایش را هم دارند چاپ می کنند؛ عبقری الحسان،خزینة الجواهر، کتاب نوشته راجع به خواجه ربیع اما از آن کتاب زیاد چاپ نکردند،انوارالمواهب که راجع به حضرات معصومین است،زندگی پیامبر تا امام حسن عسگری علیه السلام که کتابهایش خیلی بی نظیراست. از اصحاب استجاره هم هستند.


2- مزار شیخ حسن کاظمینی رحمة الله

ایشان دو بار خدمت حضرت مولا صاحب الزمان علیه السلام مشرف شده است
یک مرتبه در کاظمین در دکان عطاری که داشته و مرتبه دیگر هنگامی که در شط فرات بر قفه نشسته بوده و نزدیک بوده غرق شود
ولی در هر دو مرتبه حضرت را نمی شناسد.

شرح کامل واقعه ایشان در یاد مولا شماره 89
لینک یاد مولا (تشرف شیخ حسن کاظمینی ):

https://www.google.com/url?q=http://ael ... -qlZQOoK0Q


محل دفن این دو بزرگوار در رواق پایین پای حضرت در رواق (دارالسعادة) قرار دارد ولی سنگ قبری ندارند.

https://www.google.com/url?q=http://wik ... zMYcRm1a9A
مختصات: 36.287839,59.616060
najm136
 
پست ها : 18
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 13, 2019 10:57 pm

Re: شهر مشهد

پستتوسط najm136 » شنبه سپتامبر 07, 2019 1:03 pm

3- شیخ جعفر مجتهدی عارف بِا الله

نگاهی به احوالات و زندگی ایشان

چرا به ایشان شیخ می گفتند؟
چون درس های حوزه ای نخوانده اند، اما آیت الله ها و مراجع از ایشان استفاده می کردند. ایشان پدری داشته اند که فردی متدّین بوده است و کاروانی داشته اند که فقراء را هم به عتبات می برده اند و دو تا شیر هم تربیت کرده بوده است که یکی جلوی کاروان و دیگری در عقب کاروان که کسی نتواند کسی سراغ این کاروان بیاید.

بعد از فوت پدرشان تحت تربیت مادر قرار می گیرند. مادر ایشان انسانی متعبد و به توسلات ، ذکر و ختم بسیار اهتمام داشته اند.

شیخ جعفر خیلی دوست داشته است که علم کیمیا را یاد بگیرد و این پول را بدهد به فقرا و به آنها کمک کند. که یک روز هاتف غیبی ندایی داد گفت : ای جعفر؛ علم کیمیا در محبت اهل بیت علیهم السلام است. این هاتف که این اثر را روی من گذاشت ؛ من دیگر متحول شدم.

پا برهنه و پیاده به راه افتادم و به سمت عراق رفتم ، سر مرز من را گرفتند و در زندان انداختند. دو سه ماهی در زندان بودم ، شبی حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام در خواب فرمودند: که فردا آزاد می شوی و می روی در مسجد سهله در کنار پیرمردی کار می کنی و از درآمد آن هم نصف برای خود برمی داری و نصف دیگر به فقرا که ایشان به مسجد سهله می روند و همان نشانه ها در آنجا بود و هشت سال در آنجا بودند. ایشان جزء اصحاب استجاره هستند و از کارگزاران حضرت هم هستند.

ایشان در امتحانات خیلی سخت قرار می گیرند که یکی از آن ؛ برادرشان به ایشان نامه می دهند که ارث به تو رسیده است ؛ چندین باب مغازه وسط شهر تبریز و مال خودت هم هست.

پشت این کاغذ بنویس که من بروم اجاره نامه ها را بگیرم و به تو برسانم که در تنگدستی و فقر نباشی ، گفت دیدم عجب امتحانی است ؛ همان موقعه پشت برگه نوشتم اگر آنها داشتند که مستأجر نبودند تمام مغازه ها را به خودشان واگذار کن.که اینجا امیرالمؤمنین علیه السلام هوای من را دارد.
دو کتاب هم در مورد ایشان نوشته اند؛ 1-محضر لاهوتیان 2- لاله ای از ملکوت.

https://www.google.com/url?q=http://wik ... Qkf8LPVlzQ
مختصات : 36.287239,59.6158
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط najm136 در شنبه سپتامبر 07, 2019 6:26 pm .
najm136
 
پست ها : 18
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 13, 2019 10:57 pm

Re: شهر مشهد

پستتوسط najm136 » شنبه سپتامبر 07, 2019 6:25 pm

4- مزار شیخ بهایی


نگاهی به احوالات و زندگی ایشان


ایشان درزمان شاه عباس بوده اند و از زمان کودکی همراه با پدر خود در جستجوی علم بوده اندو شاعر، حکیم، و ریاضیدان، از نوادگان حارث همدانی است. که در بلعبک لبنان متولد شدند. مرگ این عارف بزرگ و دانشمند را به سال 1030 و یا 1031 هجری در پایان هشتاد و هفتمین سال حیاتش ذکر کرده اند.

ایشان از خاندان های معروف بوده اند و تألیفات زیادی دارند همچنین در علم ریاضی و مهندسی معروف بوده اند و ساختن شهر نجف آباد تعین قبله و مسجد شاه را با ابزارهای قدیمی ،تقسیم آب زاینده رود، به محلات اصفهان , ساختن حمام شیخ بهایی ,طراحی منارجنبان ,اوقات شرعی ,نان سنگک از طرح های شیخ بهایی است.

حلواشکری ,گذاشت شرف الشمس در کوه صفه, ساختن مدرسه چهارباغ در مسیرزاینده و انجام پی ریزی ساختمان به وسیله زغال از جمله خدمتهای منحصر به فرد شیخ بهایی بوده. ازجمله خصوصیات اخلاقی ایشان نفرت داشتن به تظاهر و فرخ فروشی بوده. شیخ بهایی شاگردان بسیاری را تربیت کردند و مکانی که ایشان دفن هستن محل تدریس شان بوده است.
عالم جامع الاطراف بوده، ریاضیدان، منجم، شاعر و فقیه که این را می گویند جامع الاطراف همه چیز را با هم داشته است. 95 تا کتاب دارد، جامعۀ عباسی، اربعین،کشکول شیخ بهایی که چاپ هم می شود. از اصفهان پیاده با شاه عباس می آید زیارت امام رضا علیه السلام.
رسانه صدا و سیما یک فیلم درست کرده به شیخ بهایی نسبت دروغ دادند که ایشان مقبره اش خیلی تزیین کاری است! نه، آن مال مقبرۀ الله وردی خان است.کسانی که بی سواد هستند این حرف ها را قبول می کنند. اینجا قبرش ساده و محل تدریسش است.

یک روز هم که رفته بوده زیارت قبر بابا رکن الدین یک صدایی از قبر به گوشش می خورد که ای شیخ؛ به فکر خویش باش. که متوجه می شود که باید برود، رفت 5 الی 6 ماهی ارتباطاتش را قطع کرد و بعد از 5 الی 6 ماه فوت کرد و از اصفهان هم بدنشان را تشییع کردند و آوردند اینجا و دفن کردند.

http://wikimapia.org/#lang=fa&lat=36.28 ... 9%87%D8%AF
مختصات: 36.287168,59.6157
najm136
 
پست ها : 18
تاريخ عضويت: سه شنبه آگوست 13, 2019 10:57 pm


بازگشت به استان خراسان رضوی


cron
Aelaa.Net