دسر حکیمانه و طیّب:معمولا
ميوه به را جداگانه مصرف نمی كنند و غالبا به صورت مربا می خورند، كه مستلزم همراهی با شيرينی است كه در اوقات خاصی نيز به همراه كره و سرشير ميل می شود كه اينها همه خوردن همراه شكر و چربی است كه در برنامه غذايي شايع امروز مردم زيادى مصرف دارند و منشأ بيماريهاى خطير و شايع است.
اما دستورالعمل زير را اگر انجام دهيد محصول آن دسری بسيار مطبوع + ميوه اى + خنک كننده بدن + بدون سردی معده + بدون سستی بدن + مقوی است
بدون كاربرد هر نوع شيرينی افزودنی و بدون چربی
همه دوست دارند در ماه مبارک رمضان بعد افطار (ميوه اى و چيزی كه هم خنک باشد و رفع عطش کند، ولى موجب سردی معده و ضعف و خواب آلودگی نشود) ميل كنند که دسر میوه به همه این موارد را دارد.
مراحل تهیه دسر میوه به: 1- میوه به را بعد از خوب شستن،
2- در طول، به 8 قسمت برش زده شود و سپس، در عرض، سه برش مى زنيد،
3- از قابلمه مسی براى طبخ استفاده كنيد تا محصول (به + نوشيدنی) قرمز مى شود،
4- ظرف آب كنيد و مقدار آب (بطوری که قطعات به شناور باشند)،
5- لعاب دانه هاى به؛ مايع نوشيدنى همراه به را غليظ مى كنند = مى توانيد با ساييدن دانه های به و اگر از به هاى قبلی يا حتى دانه هاى سيب داريد، دانه هايش را آسياب كنيد و در بارچه نخی گره بزنيد و داخل آب بگذاريد - اينطوری هم لعابش داخل آب می شود هم ذرات دانه پخش در آب آن نمی شود،
6- قابلمه را روى صفحه فلزی نه شعله مستقيم قرار دهيد،
7- شعله گاز را به كمترين درجه تنظيم كرده (بقدری که برنج دم می کنند)
8- و مى گذاريد به آرامى طبخ شود، حد اقل چهار ساعت، هر چه بيشتر طول بكشد محصول قرمزتر مى شود،
9- حتما بعد از طبخ محصول مطبوخ به را چند ساعت در يخچال بگذاريد تا خوب سرد شود،
10- و حتما آنرا سرد ميل كنيد. و به روش فوق اگر تهيه و سرد شود شيرينش ظاهر می شود، شيرينی خود به بسيار ملايم و براى مطبوع بودن اين دسر كافی است.
ان شاء الله با روش فوق مصرف به آنقدر براى شما متداول مي شود كه جزو سبد مصرف هفتگی بلكه روزانه تان می گردد.نکات مهم در پخت دسر میوه به: براى قرمز شدن به در طبخ اين دسر جند نكته مراعات شود:1- از قابلمه مسی كه داخلش با قلع سفيد شده باشد استفاده شود نه اينكه قلع آن كهنه و سياه شده باشد.
2- از نوع قابلمه مسی استفاده شود كه دربش كيب باشد، كيب بودن درب قابلمه مسی در طول فرايند طبخ و سرد شدن لازم است.
3- با كمترين شعله كه از جوش هم نيافتد به مدت پنج ساعت فرايند طبخ انجام شود.
4- رعايت بسته ماندن درب قابلمه در طول مدت طبخ، و نيز بعد از طبخ در يخچال كه يک شب يا يک روز بماند.
در صورت رعايت نكات فوق قرمزی دسر میوه به در نهايت كار مانند تصاویری درج شده می شود و حتی ممکن است بهتر شود.
كدر شدن رنگ دسر میوه به يا كمرنگ شدن مربوط به عدم رعايت نكات فوق می باشد.
البته براى كيفيت طعم:از به هاى سالم و بدون لک استفاده شود و اگر لک دارد خوب پيراسته شود از محتوای لكه به و پرزهاى به كاملا شسته شود.
هنيئا للآكلين و بركة للباذلين