مائده سلامت 1 = متبل بادمجان

مائده سلامت 1 = متبل بادمجان

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه مه 20, 2012 8:20 pm

بسم الله الرحمان الرحیم
pejuhesh232
 
پست ها : 8759
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

غذای حکیمانه

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه مه 20, 2012 8:23 pm

غذاي حكيمانه


غذاي حكيمانه غذايي است كه فقط شكل و طعم و بو در آن ملاحظه نشده، و تناسب طبي تركيب آن هم رعايت شده باشد.

غذایی که مورد طبخ قرار می گیرد برای اینکه سالم و دلپذیر و بدون عارضه باشد باید چندین ویژگی در آن رعایت شده باشد:

1- از جمله شرایطی که باید در تهیه غذا به آن توجه داشت رعایت تعادل طبع و مزاج اجزای تشکیل دهنده غذا است. در واقع شخصی که عهده دار این امر است باید نسبت به طبیعت هر یک از مواد از لحاظ سردی و گرمی آگاهی داشته باشد چرا که ترکیب آنها با یکدیگر باعث بوجود آمدن ویژگی تازه ای می شود که اگر نامتناسب باشد نه تنها برای بدن مفید نخواهد بود بلکه بیماری زا نیز هست. بسیاری از غذاهایي که امروزه رواج پیدا کرده است تنها شكل و اسم و مزه در آن مطرح است
و دیده می شود که تعادل مواد در آن گاها در تضاد با یکدیگر است مثلا در آن غذا از چندین نوع سردی استفاده شده است.

2- مورد دیگری که در تهیه غذا اهمیت دارد آن است که از مواد تازه و طبیعی تشکیل شده باشد. از موادی که مانده و پیرشده باشند و یا آنهایی که با دستکاری های ژنتیکی حاصل شده باشند تهیه نشده باشد.

3- مهمترین نکته ای که در تهیه و طبخ غذا باید مد نظر باشد روش طبخ آن است. در غذاهای روزمره آنقدر ماده غذایی سرخ می شود و تفت داده می شود و یا در کبابی آنقدر سوخته می شود که به اصطلاح مسخ در طبخ در آن اتفاق می افتد و آفریده الهی از حالت طبیعی و اصلی خود خارج می شود.

* غذاهایی که در مائده سلامت آموزش داده می شود ضمن خوشمزه، لذیذ و مورد پسند هر ذائقه ای، تعادل طبع و مزاج مواد در آن رعایت شده و با دیگر غذاهای رایج متفادت می باشد. هم چنین جهاتی طبی و نکاتی حکیمانه در آن مدنظر بوده و مواد طبیعی آن ضمن فرآوری و گوارایی ولی از شدت طبخ، مسخ شده نمی باشند بلکه از روشهای طبخ سالم و صحیح در آن مورد آموزش داده می شود و با غذاهایی که صرفا به شكل و مزه و اسم آن توجه شده و بعضا هيج تناسبي نداشته بلكه بيماري زاست متفاوت است.
pejuhesh232
 
پست ها : 8759
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

خواص مواد تشكيل دهنده غذا

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه مه 20, 2012 9:15 pm

بيان خواص مواد تشكيل دهنده غذا


1- بادمجان
در طب کهن براى طبع بادمجان دو نظر مطرح است:
سرد و تر .
گرم و خشک
واقعيت اين است كه اين دو نظر نيست بلكه گوشت بادنجان سرد و تر، و تخم آن گرم و خشک است .
مصرف بادمجان در تعاليم مكتب وحي بسيار توصيه شده است
در كلام نبوي (صلى الله عليه وآله) آمده است كه بادنجان از ثمرات بهشتي است كه شهادت به وحدانيت و رسالت و ولايت داده است.


خواص درمانی بادمجان:
1- مفید جهت باز کردن عروق (خصوصا باز شدن رنگ رخساره) / 2- ادرار آور و ملیّن / 3- تقويت كننده معده / 4- باز کننده گرفتگی معده / 5- از بین برنده بوی عرق بدن / 6- مفید برای افرادی که دارای دستهایی عرق کرده و نمناک هستند / 7- مسکن درد پهلو، درد مثانه (زیر شکم) و درد بواسیر.


مراقبت در مصرف:
بادمجان بدلیل داشتن ماده سمی «سولانین» برای افراد سودایی مزاج مناسب نمی باشد، مخصوصا این افراد نسبت به نمونه های تخم دار حساسیت داشته و بلافاصله بعد از خوردن دچار درد چشم شده و یا در بدنشان جوش پیدا می شود و دسته ای هم دچار کهیر میشوند.
راه استخراج مواد غير متناسب با مزاج اين افراد بعد از جدا كردن تخمها:
خيساندن يك شب قطعات آن در آب نمك است، اين محلول صبح هنكام تيره و غليظ شده كه بدور ريخته و بادنجان را شسته و مي بزند


Image


2- کنجد و ارده
کنجد از نظر طب کهن گرم و تر است. از دانه کنجد بر روی نان و در صنعت شیرینی سازی استفاده می شود. هم چنین در مصارف درمانی نیز کاربرد دارد. کنجد به دلیل بالا بودن قدرت سازندگی و نوسازی می توان آن را گوشت گیاهی لقب داد.
هم چنین بهترین غذا برای ورزشکاران و کسانی است که دارای کارهای فکری می باشند. هم چنین دانش آموزان و دانشجویان می توانند در شبهای امتحان از این اکسیر انرژی زا استفاده کنند.
ارده، کنجد پوست گرفته بریان که نرم ساییده شده باشد و به صورت مایع در اید و روغن ان را نگرفته باشند را گویند. ارده خود به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی بویژه صبحانه است. ارده فاقد هر گونه افزودنی، اعم از شیمیایی و غیرشیمیایی است و به‌عبارتی صددرصد طبیعی است. ماده اصلی و تنها ماده تشکیل دهنده آن کنجد است.
روغن موجود در ارده بدلیل اینکه گیاهی است و بصورت طبیعی استحصال می شود از ضررها و خطرات دیگر روغن های موجود در بازار بدور است و برای افرادی که مشکل چربی خون دارند بدون مشکل می باشد.

ارده مرغوب
ارده سفيد ارده مرغوب براى خوراك است آنكه بدون شيرين كردن نيز قابل خوردن است
اين ارده از كنجد سفيد و خالص تهيه مي شود

ارده هاى تلخ از مخلوط كنجدهاى غير سفيد و نيز هسته هاي تلخي كه خورده نمي شود مثل هلو و شليل و ... تهيه مي شود

خواص درمانی ارده:
1- نرم کردن گلو و سینه (در غير وقت گلو درد و سينه درد و سرماخوردگي)، هم چنین نرم کننده معده و روده ها / 2- کم کننده اشتها / 3- از بین برنده خستگی فکری / 4- افزایش دهنده حافظه / 5- کاهش دهنده کلسترول / 6- افزایش دهنده انرژی / 7- منبع بسیار خوب کلسیم / 8- درمان اختلالات کبد و کلیه / 9- غذایی مناسب برای رشد بچه ها / 10- از بین برنده سوزش ادرار / 11- باز کننده عادت ماهیانه و ...


Image


3- سیر
سیر از نظر طب کهن مزاجی گرم و خشک دارد. مصرف آن بصورت خام و پخته مورد استفاده قرار می گیرد. سیر علاوه بر مصرف غذایی در صنعت داروسازی نیز استفاده فراوانی دارد.
سیر برای تحریک و تقویت سیستم دفاعی بدن مفید است و شاید قسمتی از شهرت ضد ویروسی و ضد باکتریایی و ضد سرطان بودن سیر مدیون توانائی سیر برای افزایش فعالیت سیستم دفاعی بدن باشد.

خواص درمانی سیر:
1- ضد عفونی کننده دستگاه تنفس و دستگاه گوارش / 2- ضد عفونی کننده جلدی خصوصا در پانسمان زخم های سیاه شده / 3- اشتها آور / 4- پائین آورنده فشار خون / 5- تحلیل کننده غذا و جمع کننده رطوبت معده / 6- رقیق کننده خون / 7- ادرار آور / 8- باز کننده عادت ماهیانه زنان / 9- دافع اخلاط غلیظ در بدن / 10- درمان کننده تبهای کهنه / 11- باز کننده رنگ چهره / 12- سهل الهضم کردن غذاهای سنگین / 13- خرد کننده سنگهای کلیه / 14- تقویت کننده حافظه / 15- تقویت کننده عضلات قلب / 16- از بین برنده کچلی و رویش موی سیاه / 17- از بین برنده سیاهی زیر چشم / 18- مفید برای افراد مفلوج / 19- جلوگیری کننده از سرطان / 20 – درمان کننده سرماخوردگی و گلو درد / 21- از بین برنده دردهای مفاصل / 22- تقویت کننده نیروی جنسی در مردان / 23- پایین آورنده کلسترول / 24- از بین برنده زگیل و میخچه.


Image



4- لیمو ترش
لیموترش از نظر طب کهن مزاجی سرد و تر دارد. در هند و چین از آب لیموترش بعنوان ضد سم استفاده می کنند. در هندوستان از لیموترش بعنوان نوشابه صبحگاهی استفاده می کنند.
آب لیمو پس از گرفتن باید بلافاصله مورد مصرف قرار گیرد و اگر در شیشه نگهداری شود سبب از بین رفتن ویتامین C آن خواهد شد.

خواص درمانی لیموترش:
1- خنک کننده و مدرّ / 2- درمان کننده روماتیسم / 3- از بین برنده اسهال های ساده و خونی / 4- ضد عفونی کننده / 5- معرّق / 6- قابض / 7- رفع کننده التهاب گلو و تسکین در آن در سرماخوردگی / 8- کاهش دهنده غلیان خون / 9- از بین برنده صفرا / 10- رفع کننده آشفتگی و دل بهم خوردگی / 11- آرام بخش و مفید برای اعصاب / 12- مفید برای خراش و زخم / 13- درخشان کننده پوست / 14- تقویت کننده حافظه / 15- اشتها آور / 16- از بین برنده برفک دهان / 17- دافع کرم روده در کودکان.


Image
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط pejuhesh232 در سه شنبه مه 29, 2012 6:55 am .
pejuhesh232
 
پست ها : 8759
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

امتیازات غذایی

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه مه 20, 2012 9:25 pm

امتیازات غذایی متبل بادنجان


مُتَبّل بادنجان، پیش غذای مشهوری درخاورمیانه است که از بادنجان درست می‌شود.
این غذای مدیترانه ای در کشور هاى شام (سوريه لبنان فلسطين اردن) خوراك سبك و مقوي محسوب شده،
و حتى در كنار غذاهاى سنگين هم به عنوان پیش غذا و در مصر در کنار خوراک سرو می کنند.
درترکیه به همین ترکیب پاتیلجان سالتاسی یا همان سالاد بادمجان می گویند.

هر وعدهٔ غذایی متبل (حدود ۸۰ گرم) دارای مواد زیر است:
کالری:52 – چربی 4 – چربی های اشباع شده:1 – کلسترول: صفر – کربوهیدرات: 5 – پروتئین: 1

* این غذا به دلیل داشتن بادمجان، ارده و سیر دارای طبیعتی گرم بوده و با اضافه شدن آب لیمو مقداری از گرمی آن کم شده و متعادل می شود.
* این غذا بسیار پر کالری و پرانرژی بوده و برای کلیه افراد خصوصا افرادی که کارهای فکری می کنند مفید می باشد.
* هم چنین برای افرادی که مشکل کلسترول و چربی خون دارند به دلیل داشتن ارده مشکلی ایجاد نمی کند.
* برای افرادی که رژیم لاغری دارند نیز مناسب می باشد؛ به دلیل اینکه این غذا همراه با نان مصرف می شود تنها افراط در مصرف نان می تواند سبب افزایش وزن شود.
* از امتیازات مهم این غذا روش طبخ آن است که بصورت کبابی صورت گرفته است و از سرخ کردن بادمجان که در رایج آن را با روغن فراوان در طولانی مدت سرخ می کنند استفاده نشده است و با این روش طبخ، خوراکي مناسب برای اکثر افراد می باشد.

* بدلیل روش طبخ سالم و استفاده از ارده، این غذا بسیار سبک بوده و فرد بعد از خوردن آن احساس سنگینی و کسالت نمی کند.


این غذا علاوه بر مطبوعيت و لذيذ بودن و مقوي بودن
اولا ضعفها و سرديهاي ديگر خوراكهاى بادمجان را ندارد
ثانيا به عنوان غذاي مقوي بكار مي رود
ثالثا ديگر بادمجان سرد نيست و غذاي معتدل شده است


Image
Image
Image
pejuhesh232
 
پست ها : 8759
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

طرز تهیه مُتبّل بادمجان

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه مه 20, 2012 10:13 pm

طرز تهیه و پخت غذای مُتبّل بادمجان


مواد لازم:
بادمجان 4 عدد بزرگ (هر نفر 2 تا 3 عدد)
در انتخاب نوع بادمجان دقت شود = دلمه اي و بزرگ و اگر نبود از نوع دراز بزرگترين سايز كه كلفتيش كمتر از مچ دست شخص قوي نباشد
و به هيچ وجه از بادمجانها باريك و لاغر خورشتي استفاده نكنيد
+ ارده (هر دو سه بادمجان يك قاشق غذاخوري)
+ لیموترش 2 عدد
+ سیر (هر دوسه بادمجان كه براى يكنفر = يك حبه)
+ نمک (هر ليوان غذا يك قاشق چايخوري)

+ روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری + 1 قاشق مربا خوری زعتر برای روی غذا .


Image


مرحله اوّل: کبابی کردن بادنجان
بادنجان ها را شسته و با چنگال قسمت سبز کلاهک آن را سوراخ کنید
سوراخ کردن روی پوست بادنجان موجب سرازیر شدن آب آن بر روی اجاق می شود
سپس آنها را روی گاز و یا درون فر کبابی کنید.
دقت کنید با حرارت زیاد طبخ شود تا رنگ گوشت بادمجانها روشن باقی بماند؛ و اگر با حرارت کم و ملایم باشد تیره رنگ می شود


Image

مقصود از فر؛ فرساختماني اصيل يا فر برقي فقط نيست
از فرهاى روگازي هم مي شود استفاده كرد
بلكه هر قابلمه بزرگ آلومينيومي يا مسي را مي شود وارونه بر روي اجاق گاز گذاشت
بطوريكه ماهيتابه كوچكتر از آن ديگ را در بر بگيرد = اين روش كار فر مي كند
در این روش بادمجانها را از طرف کلاه آن (برعکس) قرار دهید

اگر صفحه فلزي بزرگ باشد كه سوراخ داشته باشد همه را با هم روي صفحه فلزي روي اجاق بزرگ مي توانيد بگذاريد

صفحه فلزي هم از يك دله حلبي قابل تهيه است
به اندازه چهاربرابر شعله مي چينيد گوشه هايش را هم تا مي زنيد بافاصله يك سانت و نيم سوراخ مي شود
با ميخ و يك اجاق طبخ روي گاز درست مي شود بزرگتر از شعله پخش كن هاى معمولي


طبخ روی گاز:
Image

طبخ در فر:
Image


Image

اگر بادمجانها با شعله تند کبابی شود رنگ غذا روشن می شود
و اگر بامجانش شيرين نيست و تيز است مي توان چند قاشق ماست چكيده تقريبا خشك به ان زد هم تيزي آنرا مي گيرد هم رنگش روشنتر مي شود

مرحله دوم: پوست کندن
بعد از خنک شدن، پوست کبابی شده بادنجانها را می گیرید

Image

اگر بادمجان تنوري شده فورا زير آب سرد شسته شود نه داخل آب سرد = بخاطر شوك سرد و گرم پوست جدا مي شود
راحت جدا نشدن پوست عمدتا بخاطر كاملا تنوري نشدن است


مرحله سوم: کوبیدن
بادنجانها را یا با دستگاه مخلوط کن ویا با گوشت کوب، نرم کنید
Image
Image


مرحله چهارم: {تنظيم مزه متبل = دقيقترين مرحله}

افزودن چاشنيها و تركيبات ديگر بايد به ترتيب خاص باشد:

ابتدا نمك مي زنيد بقدري كه بي مزه نباشد = خوب مخلوط مي شود = نتيجه = بقدري كه بي مزه نباشد
بعد سیر له شده مي زنید بقدر هر نفر يك حبه = خوب مخلوط مي شود = نتيجه = طعم كمى تيز (سير) پيدا كند
بعد ارده (ذاتش شيرين نه شيرين شده) مي زنيد بقدري كه طعم بادمجان غالب نباشد = خيلي مهم است ارده هاى تلخ بازار نباشد = خوب مخلوط مي شود = نتيجه = طعم بادمجان غالب نيست ارده هم غالب نيست
بعد آب ليموترش تازه مي زنيد بقدري كه طعم ارده غالب نباشد اما طعم ترش هم پيدا نكند = خوب مخلوط مي شود = طعم متبل بامجان بدست مي آيد
هر مرحله براى بريدن يك نوع طعم است = بي مزگي / خنثى / عدم غلبه بادمجان / عدم غلبه ارده / عدم غلبه ليموترش = بعد مي چشید = طعم مطبوع و معتدل متبل



Image
Image

مرحله پنجم: آماده سازی
بعد از آن غذا را در ظرف مناسبی ریخته و دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی می ریزید. سپس می توانید به همراه دیگر ادویه ها و سبزیجات آن را مصرف نمائید.

نکته: اين غذا بطور سرد ميل مي شود، و با تهيه آن و ماندن براى نوبت بعدي گرم نمي شود

نوش جان

Image


والحمدلله رب العالمین
pejuhesh232
 
پست ها : 8759
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

تجربیات کاربران از تهیه متبل بادمجان

پستتوسط najm137 » دوشنبه نوامبر 01, 2021 6:46 pm

کاربر 001

سلام علیکم
امشب به همراه پژوهش ۲۴۵ متبل بادمجان درست کردیم.
ابتدا بادمجانها را شسته و قسمت بالای آنرا سوراخ کردیم و روی ذغال گذاشتیم. ‎
سپس پوست آنرا کندیم و با گوشتکوب برقی هم زدیم و مواد را اضافه کردیم
تهیه غذا بسیار مفرح بود . طبق دستورالعمل مواد و چاشنیها را اضافه کردیم و وروی آنرا با آویشن و نعناداغ تزیین کردیم.
طعم بسیار مطبوع و خوشمزه ای داشت.

تصوير

با تشکر از اقامه معارف و ۲۳۲‎
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه متبل بادمجان

پستتوسط najm137 » دوشنبه نوامبر 01, 2021 6:55 pm

کاربر 002

سلام علیکم و رحمه‌الله

الحمدلله امروز توفیق شد غذای حکیمانه متبل بادمجان را تهیه کنم.

۱- طبق دستورالعمل ان اماده نمودم.
۲- راحت و بدون مشکل تهیه شد.
۳- برای خانواده خواص این غذای حکیمانه را بیان نمودم .
۴- غذای بسیار سبک ، ساده ، خوشمزه و مقوی بود خودم و خانواده بسیار استقبال نمودیم .
با نعنا داغ و روغن زیتون تزیین شد به همراه سبزی ریحان باغچه اماده سازی این خوراک بسیار لذت بخش بود.
به نیت هدیه ثواب ان برای شادی روح اموات مومنین و مومنات ان شاء الله

تصوير

از هدایت‌های اقامه معارف الهی و اموزش این غذای حکیمانه توسط ۲۳۲
متشکرم‎
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه متبل بادمجان

پستتوسط najm137 » دوشنبه نوامبر 01, 2021 6:59 pm

کاربر 003

سلام علیکم

امشب بنده یه همراه نجم ۱۷۸ غذای حکیمانه متبل را از روی دستور پختیم خیلی غذای مطبوع و خوش طعمی بود و ان شاءالله در برنامه روزانه ما قرار میگیرد.

تصوير

از زحمات اقامه معارف الهی و ۲۳۲ متشکرم خداوند به توفیقات تان بیفزاید‎
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه متبل بادمجان

پستتوسط najm137 » دوشنبه نوامبر 01, 2021 10:56 pm

کاربر 004

با سلام و خدا قوت به همه اساتید و بزرگواران،من هم امروز توفیق حاصل شد،تا متبل بادمجان تهیه کنم

تصوير

از اقامه معارف الهی و پژوهش 232 بسیار متشکرم
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه متبل بادمجان

پستتوسط najm137 » دوشنبه نوامبر 01, 2021 11:00 pm

کاربر 005

سلام علیکم

الحمدلله امروز توفیق شد غذای حکیمانه مبتل بادمجان را درست کنم و طبق دستورالعمل آ ن را آ ماده نمودم. خیلی راحت تهیه شد.
غذای بسیار خوشمزه وسبکی بود؛ با نعنا داغ وروغن زیتون تزیین شد.

تصوير

از اقامه معارف الهی و پژوهش 232 برای آموزش این غذای حکیمانه متشکرم‎
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

بعدي

بازگشت به خوردني و نوشيدني حكيمانه


Aelaa.Net