آماده کردن سویق:مواد تركيبی: آرد تفت داده شده + آب + افزودنيها يا همراهی ها.
مقدار آرد تفت داده شده:اگر سويق براى (پيش غذا يا پس غذا و دسر) مثل باز كردن روزه و شروع افطار => برای هر نفر: یک استکان آرد تفت داده شده از هر نوع آرد (جو يا گندم يا نخود).
اگر سويق براى يک وعده غذايی است، مثل سحرى يا صبحانه يا شام = برای هر نفر: سه استکان آرد تفت داده شده از هر نوع آرد (جو يا گندم يا نخود).
مقدار آب براى هر استكان آرد:مقدار آب برای سویق گندم = 5 استکان
مقدار آب برای سویق جو = 3 استکان
مقدار آب برای سویق نخود = 3 استکان
نکته: جهت راحت مخلوط شدن آرد با آب => آن را جدا گانه با یک استکان آب مخلوط شود و سپس با بقيه مقدار آب مخلوط كنيد.
توجه: سویق گندم حجم خوبی می دهد؛ دو بشقاب؛ در حالی که سویق جو یا نخود، یک بشقاب.
مقدار افزودنيها:شيرين كننده: در نسخه اصلى سويق (در تعاليم وحی) هيچ نوع افزودنی حتى براى طعم لازم ندارد.
1- براى شيرين خوردن می توانيد خرما در دهن نگهداريد كه چند قاشق سويق با آن خورده می شود و سپس خرماى ديگر.
2- افزودن يک قاشق عسل كه هر كسی هر روز خوب است بخورد، نه بيشتر و مقصود به كمترين مقدار.
3- افزودن یک قاشق شکر جامد نيشكر قرمز شمال موقع پخت - برای یک استکان آرد.
چرب كننده: در نسخه اصلى سويق (در تعاليم وحی) هيچ نوع افزودنی حتى براى چرب كننده الزام ندارد.
امّا در برخی نسخه های درمانى و تقويتى افزودن روغن زيتون ذكر شده است.
همچنين در صورت تناسب شرايط مزاجى خورنده و يا كاربرد هدف، مى توان از روغن كنجد يا روغن دانه گياهى مانند: روغن بادام شيرين يا كره نارگيل، يا كره و روغن حيوانى استفاده كرد.
به مقدار هر استكان آرد يک قاشق روغن بكار مى رود.
معطر كننده:
در نسخه اصلى سويق (در تعاليم وحی) هيچ نوع افزودنی حتی برای عطر لازم ندارد.
يكى از ادويه هاى زير برحسب شرايط مزاجى خورنده و هدف درمانى مى تواند بكار رود:گلاب - هل - ميخک - جوز بويا (جوز هندى) - بادیان رومی - رازيانه - دارچین - زعفران.
نكات تناسب شرايط مزاج: عدم تناسب معطر كننده هاى فوق (بجز باديان و رازيانه) براى سرماخوردگی است.
همچنين براى بانوان پرهيز از بازكننده های عادت ماهانه است كه جزو موارد فوق می باشد.
نکته:استفاده از ادویه ها:در مورد سویق، اصل موضوع، بحث حدیثی است که باید به آن توجه شود. و الا استفاده از معطر کننده، سلیقه ای است.
البته خوب است که ادویه با هدف و حکمت استفاده شود و غیر از نکاتی که در متن بیان شد، با رعایت مزاج خود مان باشد و اینکه، طبق فصول، بعضی ادویه ها متناسب تر هستند (این مطلب در اردوهای سلامتی هر فصلی آموزش داده شد).
تجربه مهم درباره استفاده از ادویه ها: بادیان رومی با ادویه های دیگر ترکیب نشود بهتر است - و برای سویق گندم => برای هر استکان آرد = یک قاشق چای خوری پر پودر بادیان استفاده شود و برای معده بسیار نافع است.