فلافل حکیمانه

فلافل حکیمانه

پستتوسط najm137 » چهارشنبه دسامبر 08, 2021 11:40 am

بسم الله الرحمن الرحیم
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

روش تهیه و پخت فلافل حكيمانه

پستتوسط najm137 » چهارشنبه دسامبر 08, 2021 11:54 am

روش تهیه و پخت فلافل حكيمانه

1- از غداهای حكيمانه طبی و مقوی و سالم فلافل است (اگر در روغن شناور تهيه نشود).
به لحاظ عدم افراط مصرف روغن، خصوصا روغنهاى مايع صنعتی و تحذير سنين سی چهل سال به بالا و يا افراد داراى پرهيز مطلق غذاهاى چرب.


2- فلافل در كشورهاى عربی هم با نخود خيسانده درست می شود هم با مغز باقلای خيسانده؛ هم مركب از هر دو.

3- ادويه مخصوصى براى فلافل در كشورهاى عربی تركيب می كنند كه مطبوع است هر چند به كاربردن همه اش ضروری نيست و برخی مثل نمک، زردجوبه و فلفل قرمز و سياه و زيره بيشتر رايج است.

4- تركيب ادويه فلافل (نسخه مفصل):
نسخه به صورت عربی قرار داده شده است و آنها كه نياز به ترجمه دارد داخل پرانتز گذاشته شده است. تا اصطلاحات مطبخ عربی را هم ياد بگيريد.

در عربي به فلافل = طعمية = هم می گويند.

مقادير بهارات الفلافل الشامية:
ملعقة (قاشق) كبيرة (10 جم) كمون (زيره) مطحون (سائيده).
ملعقة كبيرة (10 جم) كزبرة (تخم كشنيز) مطحونة.
ملعقة كبيرة (10 جم) سماق مطحون. ملعقة صغيرة (5 جم) سبع بهارات (هفت ادويه هندي = شبيه كاري). ملعقة صغيرة (5 جم) فلفل بابريكا.
مقدار ½ ملعقة صغيرة (2.5 جم) فلفل أسود.
مقدار ½ ملعقة صغيرة (2.5 جم) حبهان "هيل" مطحون.
مقدار ½ ملعقة صغيرة (2.5 جم) قرفة (دارجين) مطحونة.
مقدار ½ ملعقة صغيرة (2.5 جم) زنجبيل مطحون.

طريقة-عمل-بهارات-الفلافل
https://www.supermama.me/posts/

5- تركيبات مواد فلافل بشمول ادويه (مختصر)
- دو ليوان نخود 24 تا 48 ساعت خيسانده
- نيم ليوان كنجد سفيد تفت نداده
- سه قاشق بزرگ تخم كتان
- سه حبه سير
- يک عدد فلفل دلمه ای
- دو شاخه بيازچه كامل
- چند شاخه گشنيز تازه (يک مشت)
- يک شاخه كرفس (يک مشت)
- ادويه مختصر فلافل ( زيره - تخم گشنيز - نمک زردچوبه - فلفل قرمز- نمک)
- يک پياز متوسط رنده شده
- قاشق كوجک سر پر جوش شيرين (بيكربنات سديم)
- سه چهارم ليوان آب‎

6- روش طبخ بدون روغن شناور = طبخ در فر - طبخ در تاوه - طبخ در سرخكن هوايی = می باشد كه فقط با چرب كردن سينی فر يا تاوه فلافل پخته می شود و نتيجه هم ترد و مطبوع است.

7- از آنجا كه آماده كردن نخود حداقل 24 ساعت وقت می خواهد؛ و آميختن با تركيبات ديگر هم نيم ساعتی وقت می برد؛
می توان كليه مراحل قبل سرخ شدن و طبخ كه تهيه مايه فلافل است را قبلا تهيه و بسته بندی در فريز نگهداری نمود؛ و در وقت نياز بطور فوری آن را بكار برد؛ و در سفره تقديم نمود.‎


توضيح تكميلی:

آن مقادير ادويه تركيبی با حجم و مقداری كه فوقا در نسخه ادويه مفصل فلافل نقل شد؛ جهت آماده سازی اين ادويه براى مصرفهاى متعدد است؛ بعد از آنكه مقادير مذكور در ذيل تيتر مفصل را با هم مخلوط كرديد؛
در شيشه درب محكم گذاشته و براى هر نيم كيلو نخود خيس خورده فقط دو قاشق بزرگ از آن ادويه تركيبی را بكار می بريد؛ و كسی فكر نكند همه آن مقادیر در يک نوبت بكار می رود‎؛ اگر می خواهيد
كه يكبار آن ادويه را با هم ساييده و بيشتر ممزوج كنيد؛ تمام اجزاء مذكور به جز كنجد را در آسياب ريخته و سائيد و نهايتا كنجد نسائيده به آن افزوده می شود.


تكميل روش طبخ غير روغن شناوری:

چون در سرخ كردن با شناوری در روغن نخود خام خيسانده شده كاملا مطبوخ می شود؛ خصوصا با نمونه هاى مسطح كه ميانه اش خالی است؛ اگر كسی در مقام طبخ بدون شناور در روغن يعنی روشهاى
كف تاوه يا فر يا وسيله ديگر محصولش نرم نبود؛ می تواند
ابتدا نخودها را بپزد و نخود پخته را در مايه فلافل بكار بگيرد كه در اين صورت هيچ ضعف طبخی موجب نرم نبودن نمی شود.


=============

طبخ در فر:

https://www.youtube.com/watch?v=v5OrIFnXgrk

طبخ در تاوه:

https://www.youtube.com/watch?v=ib68ShScPIQ

طبخ در تاوه و سرخكن هوایی + روش بسته بندی مايه فلافل جهت فريز براى موارد فوريتی آتی‎

https://www.youtube.com/watch?v=-tqHCHlHWjg

والحمدلله رب العالمین
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه فلافل حکیمانه

پستتوسط najm137 » جمعه دسامبر 17, 2021 10:42 am

کاربر 001:

بسم الله الرحمان الرحیم

سلام علیکم و رحمة الله و برکاته

تهیه فلافل حکیمانه یا طعمية

الحمدلله توفیق شد به نیت شهیده نرجس خاتون علوی این فلافل حکیمانه طبی و مقوی و سالم را طبخ نمایم .

تركيبات مواد فلافل و ترکیب ادويه مخصوص فلافل:

دو ليوان نخود که 48 ساعت قبل خيسانده شد.
نيم ليوان كنجد سفيد تفت نداده
سه حبه سير
يكعدد فلفل دلمه اي
دو شاخه بيازجه كامل
چند شاخه گشنيز تازه
يك ساقه كرفس
ادويه مخصوص فلافل که همه مواد ادویه را به مقدار لازم در آسیاب ساییده شد و به مقدار دو قاشق غذا خوری به مايه فلافل اضافه نمودم .
( زيره - تخم كشنيز - نمك زردجوبه - فلفل قرمز- نمك)
يك بياز متوسط رنده شده
قاشق كوجك سرپر جوش شيرين (بيكربنات سديم)
سه جهارم ليوان آب

طریقه تهیه مایه فلافل:
تمام اجزاء مذكور بجز كنجد را در غذا ساز ريخته و میکس شد سپس دو قاشق غذاخوری ادویه فلافل به مایه اضافه کرده و همه مواد را با هم مخلوط نمودم.
سپس کف ظرفی که در فر قرار دادم را چرب نمودم با مقداری روغن زیتون
و با قاشق مقداری مایع بر داشتم که مقداری از خمیر مایع را هم در دست شکل دادم و مقداری هم با قالب فلافل ،قالب زدم و در ظرف پیرکس که ته ان را چرب نمودم قرار دادم و برای تزیین روی فلافل کنجد سفید را روی فلافل ریختم .کل ظرف را به همین صورت فلافل ها را قرار دادم .

روش طبخ بدون روغن شناور = طبخ در فر:
ظرف پیرکس را در فر قرار دادم تا فلافلها سرخ شوند.
بعد از حدود ربع ساعت هر دو طرف فلافل سرخ شد .
در تصاویر ارسالی از فلافل حکیمانه طبی ،، ادویه فلافل و مایه فلافل هم ارسال مینمایم .

تصوير

تصوير

از جناب اقامه المعارف الهیه برای آموزش این غذای حكيمانه طبي و مقوي و سالم بسیار سپاسگزارم .
اجرتان با حضرت مولا منه السلام و سایه تان برسر ما مستدام باشد ان شاء الله

والحمدلله رب العالمین
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه فلافل حکیمانه

پستتوسط najm137 » جمعه دسامبر 17, 2021 10:51 am

کاربر 002:

سلام علیکم

الحمدلله توفیق شد با راهنماییهای اقامه معارف الهی طبخ فلافل حکیمانه را طبق دستور العمل کانال تهیه کنم

مواد لازم:
سیر چهار حبه
دو لیوان نخود خیس خورده بمدت 48ساعت
آب 1 لیوان
گشنیز یک مشت
کرفس یک مشت
فلفل دلمه ای 1 عدد
پیازچه دو شاخه
وادویه که شامل (زیره. سماق. پودر گشنیز.ادویه کاری. پاپریکا. نمک. فلفل سیاه زنجبیل. دارچین و هل) +جوش شیرین
کنجد پوست گرفته. تخم کتان

طرز تهیه:
ابتدا کنجد وتخم کتان را داخل مخلوط کن ریختم ومیکس کردیم وبعد نخود خیس خورده را اضافه کردیم وبعد به ترتیب فلفل دلمه ای. گشنیز، کرفس وپیازچه و سیر و پیاز را اضافه کردیم
وخوب میکس کردیم وبعد ادویه های آماده شده به مقدار متناسب وجوش شیرین را اضافه کرده وخوب ورز دادیم و قالب زدیم سپس روی آنها را کنجد پوست گرفته ریختم و تابه را چرب کردم
و فلافل ها را در آن چیدیم و طبخ کردیم. طعم بسیار خوب و مطبوعی داشت.

تصوير

تصوير

تصوير

تصوير

تصوير

تصوير

تصوير

از اقامه معارف الهی بابت راهنمایی برای آموزش طبخ این غذا تشکر می کنم.

والحمدلله رب العالمین
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه فلافل حکیمانه

پستتوسط najm137 » دوشنبه ژانويه 03, 2022 4:59 pm

کاربر 003:

سلام علیکم و رحمه الله

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُلُواْ مِن طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ وَاشْكُرُواْ لِلّهِ إِن كُنتُمْ إِيَّاهُ تَعْبُدُونَ
الحمدلله توفیق شد، طبق راهنمایی های بخش اقامه معارف الهى، دستور العمل فلافل با پخت در فر (روى اجاق گاز) را انجام دادم.
فلافل بدون روغن... بسیار عالیست؛ البته اين با روش تركيب در ويديو بود كه مزه نخود گم بود.

دفعه بعد ان شاء الله (طبق دستورالعمل مكتوب در کانال) بدون آسياب کردن کنجد و بذر کتان و بدون مخلوط کردن با خمير نخود، امتحان می کنم
و کنجد و بذر کتان را فقط در سينى فر و روى فلافل مى ريزم.

تصوير

متشکرم
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه فلافل حکیمانه

پستتوسط najm137 » دوشنبه ژانويه 03, 2022 5:22 pm

کاربر 004:

سلام علیکم
الحمدلله توفیق شد با راهنمایی های مرکز محترم آموزش فلافل حکیمانه به همراه دانشجو 0024384 طبخ نمودیم. طبق دستور العمل کانال.

مواد لازم
یک لیوان نخود خیس خورده به مدت 48 ساعت
دو حبه سیر
نصف استکان کنجد
نصف استکان تخم کتان
به اندازه کافی فلفل ، نمک، زیره ، تخم گشنیز، تخم کتان
گشنیز یک مشت
کرفس یک مشت
پیاز یک عدد
فلفل دلمه یک عدد

طرز تهیه:
ابتدا تخم کتان و کنجد را آسیاب کردیم و همه مواد را اضافه کرده و میکس کردیم. بعد هم در ظرفی که کفش چرب شده بود ویدیو . و در داخل فر گذاشتیم. و بعد از چند دقیقه آماده شد. و طمع بسیار خوبی داشت. و هنگام خوردن فلافل ها احساس خیلی خوبی داشتیم. از اقامه معارف بابت این راهنمایی های حکیمانه کمال تشکر را می کنیم.

تصوير

تصوير

تصوير

متشکرم
والحمدلله رب العالمین
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه فلافل حکیمانه

پستتوسط najm137 » چهارشنبه ژانويه 05, 2022 4:25 am

کاربر 005:

سلام علیکم و رحمة الله
الحمدلله توفیق شد، طبق هدایت های اقامه معارف الهی، فلافل حکیمانه با ادویه مفصل را طبخ نمودم (روش طبخ کف تاوه)
يكباره تمام ادويه ها به جز کنجد را در آسیاب ریختم و پودر کردم و نهايتا كنجد نسائيده را به آن ها افزودم و به اندازه لازم برای ایندفعه استفاده کردم و بقیه را برای دفعات بعد گذاشتم
خانواده میل کردند و گفتند ترد و خوشمزه بود و دوست داشتند.

تصوير

متشکرم
والحمدلله رب العالمین‎
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه فلافل حکیمانه

پستتوسط najm137 » جمعه ژانويه 28, 2022 2:25 am

کاربر 006:

بسم الله الرّحمن الرّحیم
سلام علیکم
الحمدلله به همراه همسرم موفق به پخت فلافل حکیمانه شدیم
کرفس نداشتیم . سیر . فلفل قرمز . فلفل سیاه .فلفل پابریکا . زنجبیل . زردچوبه . نمک . زیره . سماق . تخم گیشنیز . تخم کتان. هل . آویشن . دارچین . خردل را تهیه کردیم و و باهم مخلوط کردیم.

تصوير

نخود پخته یک و نیم پیمانه برنج خوری را چرخ کردیم گیشنیز تازه ساقه پیازچه و نخود را با هم چرخ کردیم دو قاشق سرخالی ادویه به آن اضافه کردیم و مدتی در یخچال استراحت دادیم.

تصوير

تصوير

کف تابه را با قلم مو چرب کردیم و گلوله های کوچک باندازه تخم مرغ را در تابه قرار دادیم و روی آنرا کنجد ریختیم. و در فر با قرار دادیم.
بسیار ترد و خوشمزه شدو افراد خانواده طعم و مزه آنرا پسندیدند.‎

تصوير

تصوير

والحمدلله رب العالمین
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm


بازگشت به خوردني و نوشيدني حكيمانه


Aelaa.Net