غذای حکیمانه بِنْيِه

غذای حکیمانه بِنْيِه

پستتوسط najm137 » چهارشنبه ژانويه 05, 2022 5:00 am

بسم الله الرحمن الرحیم
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط najm137 در چهارشنبه ژانويه 05, 2022 7:45 am .
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

روش تهیه غذای حکیمانه بِنْيِه

پستتوسط najm137 » چهارشنبه ژانويه 05, 2022 6:17 am

روش تهیه بنیه:



نكته مهمی كه در طبخ قارچ و با كيفيت ارائه شدنش مطرح است؛ موضوعی است كه عليرغم فراونی دستورالعملهای منتشره اما چون راز حفظ حجم قارچ ضمن بريان و مشوی شدنش را اكثرا بی اطلاعند و در طبخ آن نمی توانند حجم و بريانی آن را حفظ كنند.

لذا نتيجه آشپزی منجر به ناچيز شدن قارچ مطبوخ از نظر حجم و رنگ تيره آن می شود؛ اين نتيجه غالب كدبانويان را از نگاه به قارج به عنوان يک غذای كامل و به صرفه رويگردان می كند؛ چون يک بسته قارج با هزينه قابل اعتنا تهيه كرده اما بعد سرخ كردن تبديل به يک نعلبكی توده تيره رنگ شده؛ قارچ يک بافت اسفنجی سفيد است كه با روش رايج طبخ و حرارت تيره می شود و آبش تبخير و حجمش ناچيز می گردد؛
كه نتيجه طبخ رايج نه حجم يک غذای مطلوب را جوابگوست نه شكل جذابی دارد و نه طعم فوق العاده ای و لاجرم همانطور كه رايج است آن را به ضميمه گوشت و چندين سبزيجات ديگر به عنوان يک جزء در
ماكارونی يا خوراک يا پيتزا بكار می برند؛ و هيچ گاه با آشپزی رايج نتوانسته خودش جايگاه يک غذای مستقل و با منظره زيبا و اشتهاآور را بدست آورد.


بجز بيان راز مهم فوق برای اصلاح نظر همگان نسبت به قارج به عنوان يک غذای جذاب و مشهی و به صرفه شرح فوق را مقدمه پيشنهادی قرار می دهم؛ كه اگر روش صحيح طبخ قارچ را بدست بياوريد؛ می توانيد
بجاى عرضه قارچ خام؛ محصول خوراک قارچ (با منظره زيبا و جذاب و طعم عالی) را در خانه توسط خانواده و يا بانوانی كه در اين اشتغال فعال می شوند تهيه و عرضه نماييد.

==============

چند مطلب توضيحی و تكميلی:

نوع قارچ ارسالی اخير

تصوير

Pleurotus dryinus

با اسم طبی = غاريغون اسفنجی
1- داراى خواص طبی مهمی مثل ضد سرطان بودن كه مكنده سلولهاى سرطانی و مانع بروز سلولهاى سرطانی، تعديل كننده سطح قند خون براى ديابتيها، مانع بالا رفتن فشار خون، پايين آورنده كلسترول بد و چربيها
درخون، مانع تصلب شرايين و شكنندگی عروق، حاوی ويتامينهاى ب1 و ب2 و د2، فعال كننده گلبولهاى سفيد و تقويت سيستم ايمني به 9 برابر.

2- براى ارائه تصور صحيح از نوع مطلوب خوراک قارچ كه قبل شرحش نوشتم؛ لازم بود تصويرهایی ارائه بدهم تا بتوانيد تفاوت خوراک قارچ مطلوب با خوراک قارچ رايج را تصور كنيد؛ البته من در طبخ قارچ نمونه ارسالي؛
براى اولين بار اقدام كردم؛ بدون سابقه تجربه يا مطالعه و يا مراجعه اى به نت = در نحوه طبخ اين نوع قارچ و تصوير هم نگرفتم.

و الان براى توضيح موضوع به شما؛ خيلی جستجو در نت كردم؛ چه سايتهاى ايرانی چه عربی با اينكه تيترهاى 100 نوع خوراک قارچ ووو دارد؛ ولى از نوع مطلوب نبود و بی حاصل نوعا محصول رايج خوراک قارچ كه تيره
رنگ است؛ بالاخره از سايتهاى خارجی؛ نمونه مورد نظر به عنوان خوراک اسپانيايی (مديترانه اى) شبيه آنچه درست كرده بوديم پيدا شد؛ تصويرهاى زير نزديک به نوع محصول مطبوخ مطلوب است.

نوع كبابی

تصوير

تصوير

تصوير

نوع سرخکردنی

تصوير

منظره فوق از خوراک قارچ مطلوب قابل قياس با خوراک قارچهای رايج نيست؛ و طعمش از شكلش هم بالاتر و بهتر است؛ هر چه بهتر بشود آن را طلايي نگه داشت و به مرحله تيرگی نرسد بهتر است؛ فلفل قرمز هم بزنيد؛ هم در مرغوبيت طعم دخيل است؛ هم براى رفع سردی شديد كه دارد لازم است.

3- غلظت و رقت آرد ظاهرا تفاوتی در شكل آن ندارد؛ و تيره و روشن شدن مربوط به مدت سرخ شدن است؛ بهتر اين است كه رقت بقدری باشد كه با فرو نمودن در ظرف اين مايع همه جاى آن آغشته شده و مايع جدا نشود اگر جدا شود حفاظ خوبی روی مواد نمی ماند؛ و اگر خيلی غليظ باشد بايد با دست يا كاردک بطور دستی هر قطعه را كاملا آغشته نمايد.

4- از نظر روش طبخ هم سالم است؛ برخلاف روش تدريجا ذره ذره روغن اضافه كردن با آتش كم كه هم كيفيت طبخ و مطبوخ پايين می آید هم عملا روغن بيشتری مصرف می كنند و به خورد مواد می رود فقط بطور پنهان

5- در سبد غذايی و آشپزی سالم مديترانه ای (با محلول و روش مذكور سرخ كردن) را بِنْيِه می گويند؛ غذاهای بسياری با مواد مختلف و اين روش تهيه و مصرف می شود. كه هم طبخش در چند دقيقه فورا مهياست؛
هم مطبوع و لذيذ و غذايی سبک و مقوی و تامين كننده وعده اصلی خوراک پختنی روزانه هر فرد می تواند باشد؛ و كاری مثل نيمرو درست كردن است.

6- البته روش سرخ كردنی يک روش اين نوع غذاهاست؛ و همانطور كه قبلا اشاره شد؛ با طبخ در فر (بدون سرخ كردن داخل روغن) هم خوراک جذاب و مطبوعی نتيجه می دهد.

7- و مقصود از فر؛ فر ساختمانی اصيل يا فر برقی فقط نيست؛ از فرهاى روگازی هم می شود استفاده كرد؛ بلكه هر قابلمه بزرگ آلومينيومی يا مسی را می شود وارونه بر روی اجاق گاز گذاشت؛ بطوريكه ماهيتابه كوچكتر از آن ديگ را در بر بگيرد = اين روش كار فر می كند.

8- بجز انواع قارچها؛ گُل كلم، برشهاى نازك كدو سبز، كدو حلوايي؛ بادمجان، باميه، كلم بروكلي؛ ووو از دسته صيفيجات همجنين انواع گُلهاي ضخيم و بزرگ (كه خوردنی و مفيد هستند) مثل گُل كدو حلوايي يا گُل كدوسبز يا گُل خيار و گُل خيارجنبر و گُل خربزه و گُل هندوانه ووو را در نهايت وقت ثمردهی كه ميوه بزرگ شده و گل می خواهد پژمرده شده و بيافتد از مزرعه چيده و بكار می بريد؛ نمونه گل كدو و گلهای حجيم ديگر

تصوير

تصوير

تصوير

تصوير

و اين روش سبب می شود بسياری از طيبات مثل اين گُلها كه مقوی و مفيد است (اما در سبد خوراكی رايج نيست) به سبد خوراكی شخص اضافه شود.

انواع بِنْيِه:

انواع بِنْيِه قارچها، بِنْيِه گُل كلم، بِنْيِه گُل سبز، بِنْيِه گُل حلوايی؛ بِنْيِه بادمجان، بِنْيِه باميه، بِنْيِه كلم بروكلی ووو
بِنْيِه گُل كدو حلوايی يا بِنْيِه گُل كدوسبز يا بِنْيِه گُل خيار و بِنْيِه گُل خربزه و بِنْيِه گُل هندوانه و بِنْيِه گُل آكاسيا وووو هر گُل حجيم و خوراكی


تصوير

تصوير

تصوير

تصوير

نمونه بنيه از برشهاى كدوسبز

تصوير

9- البته بنيه گلهای بزرگ به دو روش درست می شود؛ يكی خود گل فقط نمونه بنيه گل كدو (فقط)

تصوير

يكی به صورت شكم پر كه با موادی كه نياز به طبخ نداشته يا قبلا طبخ شد داخل گل پر می شود و بعد گل بنيه و سرخ می شود؛ نمونه بنيه گل كلم شكم پر (با محتوای پنير يا ماست كاملا چكيده خشک)

تصوير

10- انواع بِنْيِه با سه روش تهيه می شود:

يكی: با افزودنی خشک (آرد و خاكه نان خشكه و ادويه) شبيه سوخاری

تصوير

دوم: محلول آردی (آرد و آب و ادويه)

سوم: افزودن يک تخم مرغ به محلول آردی
البته براى كيفيت بهتر سفيده و زرده را جدا كرده و خيلی می زنند تا به شكوفايی كامل برسد و بعد با هم مخلوط می كنند و يكبار قطعات را در محلول زده شده جداگانه سفيده و زرده تخم مرغ فرو می برند و
بعد آن را در آرد خاكه نان و ادويه می غلطانند و سپس در ماهيتابه روغن يا ظرف چرب كرده چيده و در فر می گذارند.


تصوير

نمونه گل كلم به روشهای سرخ آنی و بنيه و كبابی فر

تصوير

تصوير

تصوير

11- بِنْيِه طعام × بِنْيِه شيرينی
البته بِنْيِه خوراک وعده روزانه با ادويه و مخلفات مربوطه يک نوع محصول روش بِنْيِه است؛ و به همين روش تهيه بِنْيِه؛ مى توان از گلهاى مزبور؛ شيرينی لطيفی هم درست كرد؛ كه فقط تفاوت در ادويه و افزودن شهد
و شيرين كننده نياز دارد مثل نمونه شيرينی زير كه از گل كدو تهيه شده است.


تصوير

12- توضيح و سؤال بيشتری در نحوه تهيه داشتيد مطالب در اختيار بخش غذای حكيمانه گذاشته شده ان شاء الله در تالار مربوطه منتشر می شود.

متشكرم
والحمدلله رب العالمین
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط najm137 در چهارشنبه ژانويه 05, 2022 7:46 am .
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه غذای حکیمانه بنیه

پستتوسط najm137 » چهارشنبه ژانويه 05, 2022 7:20 am

کاربر 001:

بسم الله الرحمان الرحیم
سلام علیکم

بنیه:
می توانید از انواع صیفی جات و حتی گل های آنها مثل گل کدو و خیار و... این غذا را درست کنید؛ بنده از آرد جو استفاده کردم (آرد سوخاری یا هر آردی دارید) + کمی ادویه و نمک + تخم مرغ
می توانید از یک نوع صیفی جات استفاده کنید برای هر وعده، مثل بنیه کدو، بنیه بادمجان، بنیه قارچ و...
در روش طبخ این غذا طعم و بافت صیفی‌جات و خواص آنها حفظ و بسیار راحت و آسان و سریع و در زمان کم آماده می شود و بسیار لذیذ و ترد و خوشمزه
بنیه کدو و بادمجان و هویج و فلفل سبز و پیاز‎

تصوير

تصوير

بنده قبلا گل کلم را قطعات کوچک کرده بودم و به مواد آغشته و بعد سرخ آنی، زمان کمی بیشتر می برد و روغن هم مقداری بیشتر؛ این بار کلم را قطعات بزرگتر و ده دقیقه بخارپز و بعد به مواد آرد آغشته
و بعد به تخم مرغ آغشته و سرخ آنی کردم؛ روغن کمتر و سریعتر آماده و بسیار لذیذ شد.

تصوير

در روش دومی که بخارپز کردم تخم مرغ هم نصف دفعه قبلی استفاده شد‎؛ ضمنا این غذا بسیار به صرفه است؛ یک کلم متوسط با یکی دو عدد تخم مرغ برای چهار نفر خوب است. ‎

تصوير

روش سرخ آنی:
برخی اوقات تصور می شود در غذاهای سرخ کردنی ریختن کم کم روغن سبب کمتر مصرف شدن می شود درحالیکه اینطور نیست- اما در اردوهای طبی اینرا یاد گرفتیم که در روش سرخ آنی روغن را یکدفعه
می ریزیم در یک ظرف کوچک و عمقیق و باید بگذارید به نقطه جوش برسد و حسابی داغ شود و بعد موادتان را برای چند لحظه درون روغن می اندازید و سرخ می کنید اینطور خواص و بافت مواد حفظ می شود‎.

متشکرم
والحمدلله رب العالمین
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه غذای حکیمانه بنیه

پستتوسط najm137 » چهارشنبه ژانويه 05, 2022 7:34 am

کاربر 002:

سلام علیکم
غذای بنیه گلم کلم ، کدو ، هویج طبخ نمودم. این غذا را با میل خوردیم و بسیار دوست داشتیم

تصوير

متشکرم
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط najm137 در چهارشنبه ژانويه 05, 2022 7:44 am .
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه غذای حکیمانه بنیه

پستتوسط najm137 » چهارشنبه ژانويه 05, 2022 7:43 am

کاربر 003:

سلام علیکم
غذای بنیه بنده با نان بربری که خودم پختم‎؛ بنیه هم شامل کدو وهویج وکلم بروکلی در تخم مرغ وادویه ونمک غلطاندم وسپس در آرد سبوس دار نان هم با آرد سبوس دار هست.اضافی مایع تخم مرغ وبنیه
را برای اینکه اسراف نشود در بقیه روغن ریختم ومقداری کوکو شد.‎

تصوير

تصوير

متشکرم
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه غذای حکیمانه بنیه

پستتوسط najm137 » چهارشنبه ژانويه 05, 2022 10:23 am

کاربر 004:

سلام علیکم
بنده موفق شدم این غذا را طبخ کنم؛ با چیزی که در دسترس داشتم سعی کردم درست کنم؛ تقریبا بیست دقیقه زمان درست کردنش شد آماده کردن مواد و درست کردنش

بنیه :
صیفی‌جات هویج و کدو و پیاز و کلم بروکلی و نخود فرنگی

طبق دستوری که بود صیفی‌جات ورقه ورقه کردم؛ کلم بروکلی بخار پز کردم؛ با آرد سبوس دار و تخم مرغ و ادویه و نمک
ابتدا در تخم مرغ بعد در آرد بعد در روغن کنجد سرخ آنی کردم؛ نخود فرنگی را بخارپزکردم؛ خیلی خوش طمع و سبک بود بخصوص کلم بروکلی خیلی خوشمزه بود؛
نیت این غذا برای شیهده خانم علوی بود خدا رحمتشان کند.


از اقامه معارف الهی به خاطر آموزش غذاهای حکیمانه و سالم و‌متنوع و خوشمزه متشکرم
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm


بازگشت به خوردني و نوشيدني حكيمانه


cron
Aelaa.Net