نان مطلوب (نان نازک، توخالی، پفکی، بالونی)

نان مطلوب (نان نازک، توخالی، پفکی، بالونی)

پستتوسط najm137 » شنبه دسامبر 11, 2021 11:53 am

بسم الله الرحمن الرحیم
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

روش تهیه و طبخ نان مطلوب (نان نازک، توخالی، پفکی، بالونی)

پستتوسط najm137 » شنبه دسامبر 11, 2021 1:44 pm

سلام عليكم و رحمه الله

نان مطلوب (نان نازک، توخالی، پفکی، بالونی)

تصوير

از اموری كه بسياری از خانواده هاى فرهيخته دنبال تهيه اش هستند و ضرورترين چيز در سفره خوراکشان است؛ نان است؛ آن هم نان مطلوب با:

1- آردی كه می پسندند كامل يا جو يا آرد بدون كلوتون و غلات ديگر
2- بدون خميره يا مخمر يا استارتر
3- نازک و نرم

اما بخاطر عادت رايج طبخ نان كه يا مشروط به آرد سفيد و مخمر است يا تجهيزات خاصی مثل تنور يا فر ووو است؛ تصور می شود اين ضروريترين خوراكی در نوع مطلوبش دست نيافتنی است؛
در اينجا روش طبخ نان نازک توخالی پفكی يا بالونی كه هم براى لقمه گرفتن هم براى ساندويچ بكار می آيد؛ و مطبوع است ارائه می شود؛ بدون نياز به تنور يا فر يا تجهيزات خاص
(بدون نياز به مخمر و استارتر با آرد جو يا آرد گندم كامل يا غلات مطلوب ديگر، آن هم دو نوع چانه خمير جامد و نرم / خمير مايع)‎

لینک های آموزش نان مطلوب (نان نازک، توخالی، پفکی، بالونی):

https://www.youtube.com/watch?v=2h-4sg7aPCc

https://www.youtube.com/watch?v=YlkZZVk6ENI

https://www.youtube.com/watch?v=YlkZZVk6ENI

اگر چه به زبان عربی است اما چون به صورت ويديويی نشان می دهد و تركيبات خاصی جز آرد دلخواه و نمک و آب ندارد؛ فلذا آشنايی به زبان هم لازم ندارد؛
فقط

1- در نوع چانه خميری هر چه بيشتر استراحت كند؛ بهتر است.
2- و ظرف طبخ هم خوب داغ شده باشد.
3- و نان فورا لای پارچه پيچيده شود.


اين روش آن قدر ساده و تفريحی است كه مردها و بچه ها هم می توانند در طبخ نان مشاركت كنند و نياز به مهارت بانوان ندارد؛
مرداني كه قبلا نان از بيرون تهيه مي كردند اگر خودشان نمی خواهند متصدی طبخ شوند كافی است وجه خريد نان را به طباخ خانه تقديم كنند؛ جهت آنها نيابت می شود ان شاء الله.

==========

اين روش طبخ نان براى نان هاى همراه با اسفناج و سبزيجات نيز قابل كاربرد است.
نان اسفناج براى تقويت سيستم ايمني مفيد است.

https://www.youtube.com/watch?v=veFyOlMAkA0

=========

نمونه خمير چانه نرم:

https://www.youtube.com/watch?v=EZAotg3AQY8&t=578s

========

تصوير

سؤال:
برخی سؤال كرده اند از رمز موفقيت در طبخ نان پفكی، بالنی، فوری؟‎

جواب:

اين موضوع چند نكته دارد:

1- شناختن هدف از آموزش اين روش:

همه ما وقتی نان از بازار می خريم به خاطر چند دليل می تواند باشد؛
نان پختن كار سخت و پيچيده ای است؛ و هر كسی نمی تواند اگر كسی هم ماهر در طبخ نان باشد؛ باز نان او به خوبی و نرمی نان بازار نمی شود؛
نان پختن خيلی زمان می برد و به خاطر فوريت و عجله در فراهم شدن از مغازه می خريم؛
نان پفكی با آن لطافت و نرمی و خوش خوراكی؛ حتما مواد خاصی از استارتر و پكينگ پودر ووو لازم دارد كه ما نمی دانيم و نمی توانيم ووو؛ نه

اين روش كه در آخرين جلسه آموزشی معرفی شد؛ همه تصورات غلط را ابطال می كند؛ به ما نشان می دهد كه نان پختن و خصوصا نان پفكی:
طبخش چقدر آسان است؛ و چقدر سريع آماده می شود؛ و چقدر طبخش ساده است؛ و نياز به هيچ افزودنی و ترکيبات و شگرد خاصی هم ندارد.


اين سطور را خوب تامل كنيم؛ چندين بار بخوانيم؛ تا ذهنيت گذشته ما را باطل كند و بجاى آن بنشيند؛ البته افراد متفاوتند؛ برخی زود به مطالب اصلاحی و تكميلی آبديت
و بروز می شوند؛ برخي نه - عليرغم اينكه مطلب بديهی و مجربشان است؛ اما در عمل براى تغيير ذهنيت و اصلاحش؛ معطل می شوند.‎

تصوير

2- در هر روش جديد كه تمرين و تجربه و مهارت نداريم؛ براى موفقيت در آن؛ تا به مهارت برسيم؛ دقيقا همانرا پياده كنيم؛ بدون تغييرات و حتى اصلاحات و تكميلات بگذاريم؛
در همان دستور العمل اصلی موفق و مجرب و ماهر شويم؛ بعدا اصلاح و تكميل و تغيير دادن آن روش در جهت مقصد بالاتر.‎

تصوير

3- مثلا
دستوراصلی طبخ با آرد سفيد سه صفر است = تغييرش ندهيم؛ با همان آرد سفيد درست كنيم = ما به التفاوت آرد سفيد و آرد كامل يک قاشق سبوس است؛
كه می شود روی غذا با يک لیوان آب خورد و خاصيتش را به بدن برد؛ بدون به هم زدن دستورالعمل‎.

تصوير

4- و هكذا هرنكته ديگر مثل گذاردن استراحت 8-9 ساعته، يا نان جو پفكی درست كردن و انواع روشهاى تكميلی مثل نان پفكی با كنجد يا شنبليله و گياهان روی نان يا طبخ نان اسفناج پفكی ووو
كه اينها مال بعد از مرحله موفقيت در دستور اصلی است.

تصوير

5- از رموز نان نمونه مورد آموزش (نان پفكی بالنی فوری) اندازه خمير پهن شده و اندازه نانی كه بناست طبخ شود؛ عرضش يک وجب (باز شده) دست است؛ نه بزرگتر و نه مثل نان بازار
و نه مخلوط كردن اندازه دو روش مختلف.


تصوير

ديگری خمير هرچه بيشتر با غلطک نازكتر شود؛ اما در حد همان يک وجب = يعنی نازكترينش بشود يک وجب عرضش
فلذا چانه هاى خمير گلوله هاى كوچک است مثل نارنگی نه مثل گريفوت و نه مثل نان سنتی روستايی ايران = اين نكته از موارد بيرون از ذهميت افراد است.


تصوير

6- خيلی فرق می كند؛ وقتی كل نان يا نصفش پف كند و آرام گاز و بخار داخل خمير را هل بدهند به سمت قسمت پف نكرده؛ تا اينكه در برخی تصاوير ديده شد و اشتباه است؛
طوری با قاشق می زند روی قپ هاى نان گويا بناست سركوب كند قپ ها را، و هدف ماليدن قاشق روی برجستگی ها يا له كردن قپ های نان نيست.
ضمنا اينكه روی نان حبابی بزند خوب است؛ اما اينكه يكسره پف كند و سرتاسری توخالی و دو لايه باشد است كه می شود نان پفكی بالنی‎.

تصوير

7- بنابراين
مرحله اول: تحقق دستورالعمل و محصولش (نان بفكی يا نان بالنی نرم)، با سهولت و سرعت (10 دقيقه) است.
فقط و فقط روی همين متمركز شويم ملاک رسيدن به همان نان در فيلم درس و تصاوير فوق است؛
اكر موفق شديم؛ فيلم نمايش محصول و آزمايش پفکی و نرميش را بگيريم و در كانال بگذاريم = 5-10 ثانيه


تصوير

و از رموز موفقيت طبخ اين نان: داغ و جوشان بودن آبی است كه با آرد مخلوط می شود.
اين نوع طبخ نان = تمرين خوبی است براى مردهايی كه بی حوصله هستند؛ چه در كارها، چه در خريد نان داغ صبح، يا مي خواهند به آسانی نان داغ سر سفره را خانگی ارائه كنند.‎
اين یک فيلم ديكر همان روش است تفاوت جزيي با تمركز روی داغ بودن آب.‎

https://www.youtube.com/watch?v=xPXLNyd ... 1GhadaNasr

والحمدلله رب العالمين
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه نان مطلوب

پستتوسط najm137 » شنبه دسامبر 11, 2021 4:29 pm

کاربر 001:

سلام علیکم و رحمة الله

از هدایت های اقامه معارف الهی بسیار متشکرم
الحمدلله توفیق شد نان پفکی یا نان بالنی نرم را طبخ نمایم. روش کار را عیناً مانند آخرین ویدئو که خمیر را با آب جوش درست می کرد انجام دادم.

یک لیوان آب را گذاشتم جوش آمد و کمی روغن و نمک اضافه کردم؛ بعد همانطور که ظرف روی حرارت بود؛ یک لیوان سر خالی آرد را اضافه کردم و به خوبی مخلوط کردم؛ بعد از روی
حرارت برداشتم و مقداری ورز دادم؛ و بعد مانند ویدئو خمیر را به قسمت های کوچک برش دادم؛ در صورت در دسترس نداشتن وردنه و تخته می شود از یک لیوان صاف و یک پلاستیک
برای پهن کردن خمیر هم استفاده کرد که بنده این کار را کردم؛ خمیر را به اندازه مناسب پهن کردم نه آنقدر نازک که خمیر پاره شود و نه ضخیم
بعد خمیر را در تابه که از قبل روی حرارت متوسط گذاشته بودم انداختم چند بار زیر و رو کردم؛ وقتی نفخ در خمیر ایجاد شد؛ خمیر را برداشتم و روی توری که از قبل روی حرارت متوسط گذاشته بودم؛
گذاشتم سریع پف کرد و بالنی شد.

تصوير

تصوير

تصوير

تصوير

تصوير

لینک ویدئو
https://drive.google.com/file/d/1JfR4Us ... p=drivesdk
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط najm137 در شنبه دسامبر 11, 2021 5:08 pm .
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه نان مطلوب

پستتوسط najm137 » شنبه دسامبر 11, 2021 5:03 pm

کاربر 002:

بسم الله الرحمان الرحیم

سلام علیکم

الحمدلله به نیت صدیقه شهیده حضرت زهراء سلام الله علیها امروز موفق به پخت نان پفکی بالنی شدم و با توجه به فرمایشات جناب اقامه المعارف الهیه که سفارش فرمودند در مرحله ابتدایی یادگیری:
فلذاپخت نان پفکی بالنی فوری را بدون بهم زدن دستور العمل ،دقیقا تمام نکات در فیلم آموزشی را پیاده نمودم .

مواد لازم
1/5 لیوان آب
1 لیوان آرد سفید
مقداری نمک

ابتدا با وضو و ذکر بسم الله الرحمن الرحیم
سپس 1/5 لیوان تب را در ظرف ریختم و دمای آب را به نقطه جوش رساندم .
سپس مقداری نمک اضافه نمودم .
سپس 1 لیوان آرد را به آب در حال جوش اضافه نمودم و با قاشق مقداری هم زدم تا خمیر بخوبی مخلوط شود.و از روی گاز برداشتم .
سپس روی یک تخته چوبی خمیر بدست آمده را با دست مقداری ورز دادم تا خمیر یکدست شود وبعد روی خمیر را پوشاندم و به مدت 8 ساعت در حالت استراحت قرار دادم .
بعد از 8 ساعت استراحت که به خمیر داده شد، طبق دستورالعمل در نمایش فیلم خمیر را روی تخته چوبی با دست ورز داده و طبق شکل در نمایش فیلم در آورده و خمیر را به چند قسمت مساوی
برش زده .تقریبا هر تکه به اندازه یک نارنگی کوچک شد.سپس کمی آرد روی هر چانه می ریختم و با وردنه آن را ورز دادم که اندازه کف دست میشد سپس در تابه داغ قرار دادم .

نکته مهم :داغ بودن تابه خیلی مهم است . وقتی تابه داغ است خمیر را که قرار میدادم در تابه مثل بالن پف میکرد و بالا میامد خمیر و مرتب با قاشق زیر و رو میشد تا نان کاملا پخته شود و در پارچه قرار دادم .

نان بسیار نرم با بافت عالی پخت شده بود ،که هم میشد برای لقمه استفاده نمود هم بصورت ساندویچ مصرف نمود.

تصوير

با تشکر فراوان از زحمات بی دریغ جناب اقامه المعارف الهیه و پژوهش 232 در ارائه این دروس آموزشی در کانال خوردنی سالم هدفمند حکیمانه
اجرتان با حضرت مولا منه السلام

‎=========

نکات تکمیلی:

سلام عليكم
فشردن حباب بخشی از نان برای حركت بخار و گاز به ناحيه پف نكرده است؛ و تصور نشود كه پف ماندن خوب نيست؛ و تخليه پف آن لازم نيست؛ تصاوير در حالت بالونی و پفكی هم گذارده شود؛
همانطور كه در تصاوير سابق راهنمایی شد.‎

============

سلام علیکم
ممنون از راهنمایی که فرمودید؛ نان در زمان که در تابه پخت میشد پف میکرد و بالا میآمد و بعد از آن حالت پف خودش خارج میشد .
بدون اینکه پف نان تخلیه بشود .
این پف نان آیا در همان هنگام پخت که انجام میشود باید حالت پف بماند ؟
در نمایش فیلم هم در حین پخت پف میشد .

جواب:
اشكالي ندارد خالي شود
تذكر دادم كه لازم نيست خالي شود‎

والحمدلله رب العالمین
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه نان مطلوب

پستتوسط najm137 » شنبه دسامبر 11, 2021 5:13 pm

کاربر 003:

سلام علیکم و رحمة الله

الحمدلله توفیق شد نان اسفناج تهیه نمودم.

مواد اولیه : آرد و نمک و اسفناج
طبق ویدیو که دیدم مواد را تهیه و مخلوط نمودم؛ شش ساعت استراحت دادم؛ شب مواد تهیه و بعد نماز پخت نمودم.

اما مثل ویدیو زیاد پف نداشت. تجربه اول بود الحمدلله خوب شد؛ إن شاء الله بهتر از این تهیه میکنم؛ در تصاویری که می‌فرستم مشخص هست که در حین پخت پفکی بوده؛
اما باید تلاش بیشتر کنم إن شاء الله

تصوير

با تشکر از اقامه معارف الهی إن شاء الله توفیقات شما روز افزون و همواره سلامت باشید

والحمدلله رب العالمین
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه نان مطلوب

پستتوسط najm137 » شنبه دسامبر 11, 2021 5:16 pm

کاربر 004:

سلام علیکم

الحمدلله موفق شدیم به همراه خانواده نان نازک توخالی بفکی ( نان خانگی فوری ) را چند مرتبه در طول هفته طبخ کنیم.
که راحت و سریع اماده می شود و مطبوع است

تصوير

از راهنمایی های اقامه معارف الهی بسیار متشکریم
والحمدلله رب العالمین
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه نان مطلوب

پستتوسط najm137 » شنبه دسامبر 11, 2021 5:20 pm

کاربر 005:

سلام علیکم

امروز صبح برای صبحانه نان مطلوب با آرد کامل طبخ نمودم؛ بسیار راحت و سریع طبخ شد؛ و خیلی نازک و حالت پفکی داشت و بسیار مطبوع بود.

ترکیبات:
یک فنجان آرد
دو فنجان آب
مقدار خیلی کمی نمک

این مواد را با هم مخلوط نمودم و روی ظرف آن سلفون کشیدم و به مدت ۳۰ دقیقه به آن استراحت دادم
و بعد از ۳۰ دقیقه در ماهیتابه گرانیتی طبخ نمودم. و در وعده صبحانه به همراه خانواده صرف شد.

تصوير

از راهنمایی ها و هدایت های اقامه معارف الهی بسیار متشکرم
والحمدلله رب العالمین
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm


بازگشت به خوردني و نوشيدني سالم


Aelaa.Net