مكمل كيک 9 امتيازی + شيرين كننده خشک و رنگ روشن و طبيعی = كيک 10 امتيازی
يكی از بهترين شيرین كننده هاى طبيعی خمير كيک كه هم گياهی و غالبا هم از محصول ارگانيک است؛ چون درختان سنجد وحشی و مقاوم و بی نياز به كودشيميايی يا سمپاشی است.
هم رنگ كيک را تيره نمی كند؛ هم خشک است مثل آرد و سبب خميری شدن كيک نمی شود؛ و هم خيلی شيرين است؛ و هم خاصيت درمانی دارد.
طبق تعاليم مكتب وحی:
پوستش براى پوست و گوشتش براى گوشت و استخوانش برای استخوان نافع است.
و در طب كهن آمده است كه نافع است براى عمده عوارض شايع كه ناشی از سردی و موجب دردهاى استخوانی يا لاغری مفرط و نيز براى حفظ طراوت پوست و منع چين و چروک شرح خواص و كاربردهايش ذيلا می آيد؛
و با بكار بردنش كيک خاصيت دارويی هم پيدا می كند و ديگر تنقلاتی نيست و می شود جزء برنامه خوراک هر روزه باشد و بشود كيک ده امتيازی، و نام آن ميوه در زبان وحی الغُبَيْراء است كه عطر كل آن هم معروف است
يعنی همان سنجد که پودر كاملش مثل آرد است؛ و حاوی سائيده كامل اين ميوه پوست+گوشت+استخوان(هسته)
و شيرينيش مال گوشتش است و اگر كسی با الک كردن، ذرات ريز تيره را خرد كرده هسته اش است جدا كرد (اما همراهش ميل كرد با آب) هم خاصيتش را از دست نداده هم كيک بدون هيچ ذرات محسوس هسته باشد (براى بهانه جوها) می شود.
سنجد یا همان الغبيراء يا زیتون رومی؛ و در ميان غربيها به زيتون روسی معروف است یک گیاه لیمویی از خانواده Elaeagnacea است. این گیاه می تواند طیف وسیعی از شرایط محیطی را تحمل کند. اين درخت بسيار
شبيه درخت زيتون است و فقط ميوه هايش روغن ندارد و برخلاف زيتون كه تلخ است شيرين است.
سنجد درختچه ای کوهستانی است که تا ارتفاع 7 متر رشد می کند. این درخت معمولا در فصل بهار گل می دهد و در فصل تابستان رشد آن تکمیل شده و گل ها تبدیل به دانه های سنجد می شود. این گل های زیبا توسط زنبورها گرده افشانی می شوند.
خاک مناسب برای رشد درخت سنجد، خاک های سبک (شنی)، متوسط و خاک سنگین (خاک رس) است. این درخت حتی می تواند در خاک های ضعیف با pH مناسب، اسیدی، خاک خنثی و قلیایی نیز رشد کند.
درخت سنجد به نور خورشید نیاز داشته و نمی تواند در سایه رشد کند و تحمل آن در خاک خشک و مرطوب یکسان بوده و می تواند خشکسالی را تحمل کند.
بیش از نود گونه از سنجد، در سراسر جهان وجود دارد که عمدتا در مناطق نیمه گرمسیری آسیا، اروپا و برخی از قسمت های آمریکای شمالی گسترده است. از آنجا که ظاهر سنجد با میوه های کوچک، قرمز و بیضوی آن شباهت زیادی به درخت زیتون دارد، آن را به عنوان زیتون وحشی هم می شناسند.
انواع مختلف سنجد، از جمله پودر سنجد و به ویژه میوه ها و گل ها، در درمان انواع بیماری های رایجی مانند حالت تهوع، سرفه، آسم، تب، زردی و اسهال استفاده می شود.
عطر شكوفه و گل سنجد براى تحكيم رابطه زوجيت نافع است.
خواص درمانی و طبی سنجد و پودر آن
فواید شگفت انگیز پودر سنجد = سنجد كاملدر طب كهن و اسلامی تجربه شده است كه پودر سنجد کلیه ها را گرم و معده را دباغی می کند و ایمن از بواسیر و ادرار قطره قطره است. ساق ها را نیرو می بخشد، کم کالری و مقوی معده است.
در برخی از گزارش های اخیر تحقيقات طبی نشان داده شده است که پودر سنجد ضد اکسید کننده، ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد سرطان است.
سنجد و جلوگیری از ایجاد عفونت در بدن: به دلیل آنکه در سنجد به مقدار کافی ویتامین C یافت می شود، استفاده از آن می تواند از بروز بیماری های عفونتی در بدن جلوگیری کند. و همچنین افرادی که از اسهال رنج می برند، اگر از سنجد بهره ببرند،
بهتر خواهند شد. وجود ویتامین موثر K در این میوه معده و روده را از شر سموم حفظ می کند.
رفع تکرر ادرار: این میوه می تواند به کمک کسانی بیاید که مدام به دستشویی می روند. توصیه می کنند برای تقویت ساق پای کودکان روزانه ۳۰ عدد سنجد به آنها بدهید. ادرار اگر قطرهقطره بیاید، با پودر سنجد روان میشود؛
سنجد، عفونت ریه را خشک و آبآوری ششها را درمان میکند؛ کمبود ویتامین C بدن را رفع میکند. سنجد خاصیت آنتیاکسیدانی بسیار قوی دارد و با ویتامین K به نبرد سموم معده و روده میرود.
رفع سکسکه با سنجد: افرادی که به سکسکه مبتلا شده اند که دیر رفع می شود کافیست ۵۰ دانه از سنجد را درون شیر ریخته و آن را میل کنند تا نتیجه حاصل شود.
خواص سنجد برای زخم: از گل آن برای التیام زخم استفاده میشود؛ سنجد نقش بسیار مهمی در رفع زخم و آسیب های پس از آن دارد. استفاده از سنجد در پاسخ به آسیب و بهبود زخم یک فرآیند ضروری و فعال است که عملکرد اولیه را به
بافت آسیب دیده بازگردانده و این بهبودی در چهار مرحله صورت می گیرد.
این مراحل عبارتند از: هموستاز (توقف خونریزی)، التهاب، تکثیر، و بازسازی بافت. پس از فرآیند هموستاز، مرحله التهابی بهبود زخم، نقش مهمی دراز بین بردن میکروارگانیسم های عفونی، آزاد سازی عوامل بهبودی به ناحیه زخمی و همچنین تقسیم سلول ها برای مرحله تکثیر، دارد.
از سنجد میتوان در درمان بسیاری از امراض استفاده کرد؛ مصرف سنجد، کلیهها را گرم و بواسیر را درمان میکند.
سنجد مفید برای کلیه و دستگاه گوارش: با مصرف این میوه به خوبی می توانید کلیه ها را حفظ کنید. سنجد با گرم نگه داشتن کلیه ها این کار را انجام می دهد. همچنین افرادی که رژیم غذایی دارند، حتماً در برنامه غذاییشان سنجد قرار دهند.
نفخ معده:کمکالری و مقوی معده است؛ بادشکن و ضدنفخ است؛ مقوی قلب است؛ ضداسهال و قابض است؛ جوشانده برگ سنجد، بهترین دارو برای اسهال کودکان است؛ بهترین دارو برای رفع کمبود ویتامین C و K در بدن است؛
دارای خاصیت آنتیاکسیدانی قوی است؛ خاصیت ضدالتهابی دارد و التهابات معده و روده را میزداید.
خواص پودر سنجد در بارداری:زنان باردار در میان گروه هایی هستند که ممکن است مشکلاتی در این دوره داشته باشند از جمله درد های کمر. عصاره سنجد درمان موثری در برابر درد والتهاب است. مطالعات اخیر نشان داده است که عصاره سنجد به عنوان منبع قوی کلسیم، باعث حفظ کلسیم در بدن و نرم شدن استخوان ها و عملکرد صحیح غضروف ها می شود.
مکانیزم تاثیر گذاری متنوع سنجد براى طب رايج دقیقا مشخص نیست.عصاره سنجد می تواند پوکی استخوان و کاندروژنز را بهبود بخشد. در دوران بارداری اکثر زنان باردار ممکن است دچار حالت تهوع وسرگیجه شوند، این حالت ها مخصوصا در ماه های اول و اواخر دوران بارداری بیشتر می شود.
زنان باردار می توانند پودر سنجد را به صورت ناشتا و هنگام صبح مصرف کنند تا تلخی دهان و حالت تهوع را کاهش دهد. نوشیدن عصاره سنجد برای رفع سرگیجه و تهوع دوران بارداری سودمند است. مصرف روزانه 2 تا 3 عدد سنجد برای زنان باردار توصیه می شود.
خواص سنجد برای کودکان:کودکان هم می توانند سنجد مصرف کنند. همانطوری که می دانیم کودکان از طبیعت گرم مزاجی برخوردار هستند و مصرف آن در کودکان نه تنها ضرری ندارد بلکه خیلی بهتر از تنقلات پر ضرر است.
کاهش وزن (جربي و ذخيره آب در ميان اندام) با سنجد : اگر چه به خودیِ خود سنجد نمی تواند سبب کاهش وزن شود اما افرادی که قصد دارند لاغر شوند، در کنار سایر برنامه هایشان می توانند از سنجد هم کمک بگیرند. این میوه خاصیت سیر کنندگی دارد. همچنین از سنجد بعنوان یکی از منبع های غذایی گیاهی یاد می شود. و با دفع رطوبت و جربي مانع جاقي مضر است.
پودر سنجد برای چاقی: اما براى رفع لاغري مفرط و جاقي مفيد نافع است؛ بر طبق شواهد و تحقیقات، سنجد می تواند در چاقی موضعی مخصوصا در ناحیه صورت سودمند باشد. شما می توانید از پودر سنجد برای اضافه وزن استفاده کنید. پودر سنجد را در یک لیوان آب مخلوط کرده و بنوشید. پودر سنجد علاوه بر خواص بی شمار سلامتی برای بدن انسان می تواند برای افراد لاغر هم مناسب باشد. مصرف پودر سنجد چهره شما را شاداب و تو پرمی کند.
عصاره سنجد می تواند برای درمان آرتریت روماتوئید مفید باشد.
خواص هسته سنجد: هسته سنجد را هم مانند میوه سنجد می توانید مصرف کنید. شما می توانید روزانه ،هسته سنجد را به همراه آب و یا شیر مصرف کنید. خاصیت رفع سموم ، تقویت حرکت روده ها ، ضد نفخ ، برطرف کننده عفونت، تقویت قلب و تقویت عضلانی در میوه و هسته سنجد نهفته است. هسته سنجد را می توانید به صورت ناشتا میل کنید.
سنجد سرشار از فیبر و منبع غنی از کلسیم است؛ برای همین خوردن آن به پیران و مادران شیرده توصیه میشود زیرا هم جلوی پوکی استخوان را میگیرد و هم دستگاه گوارش را تقویت میکند و هم سردردهای میگرنی را درمان میکند و هم نسیان و آلزایمر را کاهش میدهد و هم موجب تیزهوشی نوزاد شیرخوار میشود.
بازوان و ساقها را نیرومند میکند. همچنین سرشار از فیبر و منبع غنی از کلسیم است و برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است و استخوانهای افراد را محکم میکندو دستگاه گوارش را تقویت میکند،..و برای سردردهایی که علامت مشخصی ندارند،بسیار موثر است؛ بخصوص برای افراد مسن که با یک زمین خوردن ساده دچار شکستگی شده و
ممکن است در اثر عمل جراحی دچار آمبولی و فوت شوند.
نکته مهم: پوکی استخوان یا بیماری خاموش چهارمین عامل مرگ و میر در جهان شناخته شده و از هر ۴ نفر بالای ۲۵ سال ۱ نفر مبتلاست . ولی اخیراً یک درمان ساده ، عالی و بی خطر برای آن پیدا شده .این راه حل نتیجۀ تحقیق محققان طب سنتی و به نقل از بوعلی ،اگر آرد و هسته میوه سنجد با هم آسیاب شود؛ مصرف خوراكی آن بیماری آرتروز ،روماتيسم و پوكي استخوان را بطور چشمگیری شفا میدهد.و موثرتر روش درمان است.
طرز تهیه: تعدادی سنجد تازه را به همراه پوست و گوشت و هسته آن را بوسیله آسیاب برقی بصورت پودر در بیاورید.یک قاشق غذا خوری از پودر را داخل یک لیوان دوغ يا كفير بریزید و یک قاشق غذا خوری عسل آنرا شیرین کنید و به عنوان یک وعده غذایی یا یک میان وعده میل کنید.
این ترکیب در درمان پوکی استخوان و درد مفاصل مخصوصا زانو درد معجزه میکند،برای درمان سریعتر هر روز صبح نیم ساعت قبل ناشتا به مدت ۱۵ روز نوش جان کنید،تا معجزه ان را ببینید.
درمان آرتروز با پودر سنجد:با 14 روز خوردن این معجون ساده، معجزه آن را مشاهده کنید؛ 70 یا 72 روز مصرف آن، مکمل درمانی بسیار مناسبی برای مبارزه با پوکی استخوان و آلزایمر است.
پودر هسته سنجد در درمان التهابهای حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان میکند؛ در مکتب طبی ابنسینا، آسیابشده سنجد با هسته آن درمان ساده، عالی و بیخطر برای آرتروز، روماتیسم و پوکی استخوان است.
سنجد برای ترمیم شکستگی و ترک استخوان، بینظیر است و در درمان پوکی استخوان ــ بهعنوان چهارمین عامل مرگومیر در جهان ــ اثرات معجزهآسایی دارد؛ میتوان گفت همه بیماران مبتلا به پوکی استخوان
از سنجد، غافل بودهاند!
پودر هسته سنجد در درمان التهابهای حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان میکند.
سنجد مقوی برای استخوان: اگر از نرمی استخوان رنج می برید، اینگونه از سنجد استفاده کنید: مقداری پودر سنجد و مقداری پودر سویای بوداده را با کمی عسل ترکیب کرده و این ترکیب را به صورت روزانه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری به همراه
كفير يا دوغ بخورید.
سنجد مفید برای سردردهاى ناشناخته: افرادی که از سردردهایی رنج می برند که منشأ آنها مشخص نیست، از سنجد استفاده کنند تا بهبودی خود را شاهد باشند. درمان بیماری های التهابی و حتی آرتروز از ویژگی های استفاده از پودر هسته سنجد است.
سردردهای سرد، سوداوی و بلغمی را تسکین میدهد.
پودر سنجد برای درد زانو:زانو درد می تواند آزار دهنده و خسته کننده باشد. شما می توانید در منزل با استفاده از درمان های گیاهی مشکل زانو درد خود را برطرف کنید. شما به مرهمی برای آرامش عضلات نیاز دارید.
در میان درمان های گیاهی، عصاره، میوه، برگ و گل سنجد به طور مجرب برای درمان بیماری های مختلف درد های عضلانی استفاده شده است. استفاده از گل سنجد برای درمان زانو درد در طب كهن می تواند نشانگر اثر دهی این گیاه سودمند باشد.
در مطالعاتی درمورد تاثیر گذاری سنجد بر درد های عضلانی، اثر بخشی شل کننده ماهیچه ای در عصاره و دانه های میوه سنجد مورد آزمایش قرار گرفت، با استفاده از تست کشش در موش ها، نتایج نشان داد که با افزایش دوز عصاره، میزان آرامش عضلانی بافت هم افزایش می یابد.
در دوزهای بالاتر، اثربخشی عصاره سنجد چیزی مانند دیازپام (2 میلی گرم بر کیلوگرم)، است که برای از بین بردن تنش و آرام کردن ماهیچه ها استفاده می شود. پودر سنجد دوای درد افرادی است که دچار آرتروز و یا پوکی استخوان شده اند.؛ درمان مشكلات مهره ها و كمردرد است؛ پودر هسته آن، غضروفساز بوده و برای ترمیم مفاصل و کمردرد میتوان آن را با شیر میل کرد؛ سنجد پختهشده در روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان میکند و برای رشد مو مفید است.
با مطالعات پیشرفته تر درمورد گیاه سنجد و اجزای فعال زیست شناختی این گیاه، تاثیرات بالقوه آن کشف شده و مشخص شد که سنجد می تواند به عنوان منبع جایگزین طبیعی در صنایع دارویی برای درمان مشکلات مزمن و جدی استفاده شود.
یکی دیگر از ویژگی های مهم این گیاه، نقش آن در نظارت زیست محیطی در برابر عناصر سمی و همچنین عملکرد آن به عنوان کود زیستی در زمین های آسیب دیده است.
عدم وجود مضراتی براى پودر سنجد: بر اساس مطالعات انجام شده، عوارض جانبی در مورد سنجد مشاهده نشده است. طبق آزمایشات انجام شده در مورد تاثیرات سنجد، مشخص شد که حتی با استفاده از دوزهای بالای عصاره سنجد، نشانه هایی از تاخیر در رشد یا بروز اختلالات عمده ای در انسان یا موش مشاهده نشد.