کیک آسان و سالم

نکته مهم درباره روش تجربه کردن

پستتوسط najm137 » شنبه ژانويه 01, 2022 8:57 pm

تذكر مهم: درباره روش تجربه كردن


1- اگر در طبخ كيک رايج ماهر نيستيد به تجربه جايگزينها نپردازيد كه تصور غلط پيدا كنيد اشكال مال ترک روش رايج است.

2- براى تجربه جايگزينها؛ يک كيک بزرگ لازم نيست درست كنيد؛ به تناسب دستور مقدار را براى يک كيک بقدر يک فنجان آماده كنيد؛ و اگر چند نوع تجربه مثلا با شيرين سازها متعدد است هر نوع را به اندازه يک فنجان درست كرده و يكباره طبخ و نتيجه را مقايسه می كنيد.

3- تجربه را می توانيد از طبخ كيک با روشهاى بدون فر شروع كنيد، سپس اگر موفق شديد جايگزين كردن شيرين سازهاى طبيعی و بقدر متعادل سپس جايگزين كردن آرد كامل و سپس كم كردن تخم مرغ‎.

4- خمير آماده كه در قالب و ظرف می ريزيد بيش از يک سانت ضخامت نداشته باشد تا سطح بيشتری از آن حرارت ببيند و امكان پف كردن بيشتر فراهم شود.

5- تجربه با استراحت كامل (چهارساعته آرد گندم و نه ساعته آرد جو ) دادن خمير را می توانيد مقدم بياندازيد بر تغييرات ديگر.

============

کره نارگیل که در چرب کردن کیک و حلوا قابلیت جایگزین و مقوی کردن آن را دارد در لینک زیر اطلاعات کامل آماده سازی کره نارگیل درج گردیده برای بهره مندی در لینک زیر مطالعه نمایید:

viewtopic.php?f=2259&t=12119&p=71933#p71933
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط najm137 در يکشنبه ژانويه 02, 2022 4:21 pm .
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه کیک

پستتوسط najm137 » شنبه ژانويه 01, 2022 10:50 pm

کاربر 001:

سلام علیکم
الحمدلله توفیق شد کیک ۹امتیازی تهیه کردم.

مرحله اول:۱۲,قاشق آب ماست معمولی،+یکی ونصف استکان عرق بهار نارنج،+شش قاشق شیر+دوقاشق چای خوری دارچین+دوازده قاشق شکر قهوه ای،+سه قاشق روغن زیتون
به خاطر بچه ها دارچین را کمتر وشکر را سه قاشق بیشتر از دستور ریختم

مرحله دوم: به مایع مقدار ،سه تا ۳/۴لیوان آرد کامل (سه بار الک شده)اضافه کردم.
مرحله سوم: چهار ساعت مخلوط را در ظرف پوشیده استراحت دادم.
مرحله چهارم: قبل از پخت یک قاشق ونصف جوش شیرین +سه قاشق آش خوری سرکه سیب به مایع اضاف کردم.
مرحله پنجم: داخل قابلمه ای که ته قابلمه باروغن ،سیب وپودرنارگیل پوشیده شده بود.
مرحله ششم: خمیر را کف قابلمه ریختم.
مرحله هفتم: روش پخت،به این صورت که ابتدا زیر قابلمه پنج دقیقه باشعله زیاد ،وسپس بیست و پنج دقیقه بدون زیر دیگی با شعله کم ،وپس از آن به مدت ده الی پانزده دقیقه زیر دیگی که از قبلاداغ شده بود
رازیر قابلمه گذاشتم،وبعد از آن کیک ترد ومطبوع آماده شد .

تصوير

از اقامه معارف الهی بابت آموزش این کیک تشکر میکنم ‎
والحمدلله رب العالمین
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه کیک

پستتوسط najm137 » شنبه ژانويه 01, 2022 10:58 pm

کاربر 002:

سلام علیکم

الحمدلله موفق شدم کیک 9 امتیازی را بپزم. کیک را طبق دستوری که پژوهش 239 گذاشته بودند. چون قابلمه ای که درون قابلمه اولی می گذاشتم جای کل مواد را نداشت نصف دیگر را داخل فر گذاشتم تمام موارد گفته شده در دستور را کاملا انجام دادم وبسیار مطبوع وخوش طعم است.‎
قبلا هم کیک سیب را درست کرده بودم اما نتوانسته بودم برخی موارد را رعایت کنم و امکان تهیه نبود اما اینبار کاملا طبق دستور انجام دادم.

تصوير

با تشکر از اقامه معارف الهی و سایر همراهان و این کیک با ذکر وتوجه طبخ شد.
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه کیک

پستتوسط najm137 » شنبه ژانويه 01, 2022 11:30 pm

کاربر 003:

سلام علیکم و رحمه الله
وقت بخیر و خدا قوت
الحمدلله موفق شدم کیک ساده و کیک نه امتیازی را طبخ کنم و کیک نه امتیازی را هم به صورت چینش سیب ته ظرف و هم به صورت قرار دادن بافت سیب ته ظرف و هم به صورت قرار دادن بافت سیب در
کنار ظرف طبخ نمودم.

قالب کیک به صورت قابلمه ای:

تصوير

کیک ساده:

تصوير

تصوير

تصوير

بعد از آب گیری سیب، بافت سیب را ته قالب:

تصوير

بافت سیب بر کنار قالب:

تصوير

تصوير

تصوير

کیک ته چین سیب:

تصوير

نتیجتا قرار دادن بافت سیب کنار قالب بهتر است و مانع رسیدن حرارت به میان کیک نمی شود.
نکته محارتی: اگر کیک تان، به قدر کافی خشک نمی باشد و مقدار مرطوب است، این یعنی که حرارت کافی در مدت طبخ به داخل کیک نرسیده، بنابر این با تنظیم حرارت دهی بیشتر در اوّل طبخ کیک آن را به دست بیاورید.

مثال : اگر کیک مرطوبه به جای 5 دقیقه آتش تند اوّل، 10 تا 15 دقیقه حرارت دهید با صفحه فلزی و قابلمه وارونه که فضای فر ایجاد می کند.

متشکرم
والحمدلله رب العالمین
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربارن از تهیه کیک

پستتوسط najm137 » شنبه ژانويه 01, 2022 11:48 pm

کاربر 004:

سلام علیکم

الحمدلله موفق شدم که کیک ۹ امتیازی طبخ کنم. و بسیار لطیف و بوی عطر دارچین رو دارد.

تصوير

تصوير

تصوير

والحمدلله رب العالمین
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه کیک

پستتوسط najm137 » يکشنبه ژانويه 02, 2022 2:01 am

کاربر 005:

سلام علیکم و رحمه الله
بنده کیک 9 امتیازی را موفق به طبخ شدم

بدون بکینگ پودر / بدون وانیل /بدون روغن اضافه /بدون فر / بدون شکر/ بدون تخم مرغ
4 ساعت استراحت دادم/ ارد کامل گندم / میوه ای

دارچین یک قاشق مربا خوری
گلاب نصف استکان
دوغ گوسفندی چهار قاشق غ
و انیسون یک قاشق مرباخوری
اب سیب یک لیوان سرخالی
و روغن ارده کنجد یک قاشق مرباخوری
همه را مخلوط کردم
آرد را سه بار الک کرده بودم و به مواد افزودم و 4 ساعت به خمیر استراحت دادم. پس از ان یک قاشق مرباخوری استارتر ( جوش شیرین) و یک قاشق مربا خوری سرکه سیب خانگی مخلوط کردم؛
و به مواد افزودم ، ته قابلمه کوچکی را با سیب پوشاندم؛ جاهای خالی را با پودر نارگیل پر کردم؛ و مواد را داخل قابلمه ریختم و در قابلمه بزرگتر که از قبل به مدت 15 دقیقه گرم شده بود گذاشتم
45 دقیقه با شعله متوسط صبر کردم؛ و بعد از ان کیک را پشت و رو کردم تا طرف دیگر هم مغز پخت شود به مدت ده دقیقه.

در تصاویر زیر دقیقا به همین ترتیب و باهمین مواد کیک طبخ کردم؛ فقط به جای آب سیب از شیره انگور و کمی پودر قهوه استفاده کردم؛ و در ظرف پیرکس طبخ کردم ، ظرف پیرکس را داخل قابلمه بزرگتر روی
حرارت قرار دادم؛ و دیروز در برنامه بصیرت ایات الهی دوستان تناول نمودند.

تصوير

تصوير

تصوير

تصوير

از اقامه معارف الهی بسیار متشکرم
والحمدلله رب العالمین

============

نکات تکمیلی:

راهنما:
بايد در گزارش تصوير مقطع برش كيک هم به طور زوم باشد تا معلوم بشود چقدر و چطور بوده است ؛ همجنين در گزارش مقايسه اسفنجی بودن مرطوب بودن و نبودن با كيک معمولی بازار هم بيايد.
مگر كتلت است كه زير و رو كرديد مغز پخت بشود؟ به هم نريخت؟ و پفش كم نشد؟‎ ممكن است شما زير و رو كرديد افت كيفيت نداشته اما ديگران ممكن است گرفتار شوند؛ مثال كتلت را زدم كه كسی از اين
اقدام تقليد نكند. ‎

کاربر 005:
خیر پفش کم نشد و بهم هم نریخت چون بعد از 45 دقیقه که از زمان پخت گذشته بود پشت رو کردم؛ مرطوب و خیس هم نبود.

‎راهنما:
در هر صورت نياز به اين كار نيست؛ و اگر براى خشكتر شدن باشد در همان وضعيت اوليه هم قابل انجام است. ‎
مرطوب و خيس نبود يا خشک بود مثل كيک معمولی بازار؟‎ چون اين مهم است و موفق بوده ايد اگر محقق شده است و بسياری در اين زمينه سؤال و مشكل دارند.

کاربر 005:
مثل کیک بازار بود و همراهان هم میل نمودند و همین نظر را داشتند.

تصوير

راهنما:
خوب است و همين را به افراد ياد بدهيد جون مكررا سؤال دارند‎.

کاربر 005:
نکته خاصی ندارد، مگر اینکه چندین بار طبخ کنند تا قلق کار دستشان بیاید؛ اگر طبق دستور عمل کنند مشکلی پیش نمی آید؛ فقط اینکه بعد از 45 دقیقه با خلال دندان امتحان کنند اگر چیزی به آن
نچسبیده که خوب است ولی اگر مواد به خلال دندان چسبید زمان پخت بیشتر طول بکشد‎ تا کیک خوب بپزد و خشک شود‎.

راهنما:
سيب هرچه شيريتر باشد موفقتر است و نازكتر و خصوصا اگر لابه لای خمير هم باشد طعم شيرين می دهد و به جاى شيرين كننده هم می شود باشد و سبب خلل و فرج بيشتر در كيک و توخالی شدن و بهتر پف كردنش مي گردد.‎
و شما اگر به تمام شرايط كيک 9 امتيازی موفق شديد مانده يک جهت كه شرط نيست اما موفقيت است و آن رنگ كيک است كه تيره نباشد و روشن و زرد باشد = يعنی تركيب شيرينی ووو طوری باشد كه نهايتا مثل تصوير منتشره و آموزش داده شده بشود.

کاربر 005:
دلیل تیره شدن کیک :
1. شیرین کننده است که هم آب سیب کمی که بماند رنگش تیره می شود و هم شیره توت و انگور رنگ کیک را تیره می کند.
2. آرد کامل نیز رنگ کیک را تیره می کند
به همین دلیل کمی قهوه استفاده کردم که مثل کیک‌های بازار قهوه ای شوند. هنوز با شیره نیشکر و یا شکر سرخ شمال موفق به طبخ نشده ام که ببینم رنگش چطور می شود
ضمن اینکه بنده کمی سبوس گندم هم در کیک دوم افزوده بودم که فراموش کردم بنویسم‎. اگر شما راهکار دارید راهنمایی بفرمایید تا انجام دهم. متشکرم‎

راهنما:
اولا = قبلا شرح شد كه آردسفيد+ سبوس = غير از آرد كامل است و اگر اينطوری تركيب كرده ايد شرط آرد كامل را ندارد.
ثانيا = راهكار تيره نشدن رنگ نيافزودن چيزهايی است كه رنگ را تيره می كند از شيره ها گرفته مگر شيره درخت افرا و نيز قهوه و كاكائو ووو است شيرين كننده از استويا می شود بكار برد و خود لايه هاى نازک سيب و هر شيرين كننده و افزودنی كه رنگی نباشد و رنگ اوليه روشن كيک را تيره نكند.‎

کاربر005:
آرد کامل سبوس دار دیم استفاده کردم به اضافه یک قاشق غذاخوری سبوس گندم‎ که خودمان گندم دیم را بردیم آسیاب سنگی آسیاب کردند. ‎

یک نکته که الان یادم آمد؛ اینکه وقتی کیک پخته شد اگر راحت از قالب جدا می شود؛ کیک را روی یک آبکش و یا توری قرار دهند تا زیر و روی کیک هوا بخورد و صبر کنند تا خنک شود؛ بعد برش بزنند؛
این باعث می شود که زیر کیک عرق نکند و خمیر و خیس نشود؛ ولی اگر کیک به قالب چسبیده باشد صبر کنند تا کمی خنک شود و جدا شود و بعد این کار را انجام دهند تا کیک خنک شود؛ داغ داغ برش زدن
نیز بافت کیک را خراب می کند.

راهنما:
احسنت نكته خوبی را درباره هر چه سردتر مصرف كردن بيان گرديد؛ اگر كسی عجله ندارد يک روز در جاى خنک نگهدارد اگر عجله دارد اقلا دو یا سه ساعت در يخچال بماند. ‎
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه کیک

پستتوسط najm137 » يکشنبه ژانويه 02, 2022 2:30 am

کاربر 006:

دفعه اول:
سلام علیکم و رحمة الله
الحمدالله توفیق شد که کیک 10 امتیازی (با پودر سنجد) را طبخ نمایم.

۱_مواد مورد نیازی که در این کیک به کار رفته است عبارتند از :
شیر شتر ۱ لیوان / آرد سمولینا ۳ ق غ / روغن ارده کنجد ۳ق غ/ بی کربنات سدیم ۱ ق م + ۱ ق غ آبلیموی تازه/ کمی هل/ پودر سنجد ۱ لیوان / نیشکر سرخ ۱ ق م /

۲_ همه مواد را به جز بی کربنات سدیم ، مخلوط کردم و به آرامی هم زدم.
۳_ کمی از شیرینی آن را چشیدم ولی خیلی کم شیرین بود برای همین از نیشکر سرخ استفاده کردم.
۴_ به مدت ۴ ساعت تمام به مواد استراحت دادم.
۵_ و بعد از ۴ ساعت ، بی کربنات سدیم را با آبلیمو به مواد اضافه کردم و فوراً آن را در قالب ریختم.
۶_ از روش پخت قابلمه ای استفاده کردم.
۷_ نکته اول؛ به دلیل بافت خیلی نرم و لطیف این کیک به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد( حدود ۱ ساعت و نیم) و با شعله متوسط
۸_ نکته دوم؛ وقتی که مطمئن از پخت شدید ( بنده بعد از حدود ۱ ساعت که گذشت و از بوی مطبوعی که از آن می آمد متوجه پخت آن شدم) نباید به هیچ عنوان زود آن را از قالب جدا کنید حتی اگر سرد شده باشد یعنی باید بعد از سرد شدن قالب، آن را درون یخچال قرار دهید تا بیشتر خود را بگیرد و راحتر از قالب خارج شود بدون اینکه خرد شود.
۹_ نکته ای که برای خود بنده جالب آمد قبل پخت رنگ آن روشن بود ولی بعد از پخت کیک به صورت تیره در آمد.
۱۰_ بنده فکر نمی کردم که طعم آن را دوست داشته باشم ولی وقتی آن را چشیدم خیلی خوشمزه بود.
ان شاء الله که توانسته باشم کیک مورد نظر را طبخ کرده باشم.

تصوير

تصوير

تصوير

===============

نکات تکمیلی:

سلام عليک
1- هدف از افزودن پودر سنجد به تركيبات كيک؛ شيرين كننده غير تيره كننده؛ در ضمن خواصش می باشد
2- اما اينكه تيره كرده يا نتوانسته جايگزين شيرين كننده باشد؛ بايد بررسی شود آيا اشكالی هست كه مرتفع شود، و يا اين دو جهت از پودر سنجد بر نمی آيد؟ كه ديگر از برنامه حذف می شود.
3- ولی در پيشنهادى كه نوشتم؛ نيافزودن پودر هسته و جدا مصرف كردن همراهش مطرح شده بود، بايد روی اين پيشنهاد تمركز شود و بررسی شود آيا باز هم تيره می شود؟ چون تيرگی مال پودر هسته است
اما موضوع شيرين نبودن؛ لازمه اش افزودن مقدار پودر سنجد بود نه ترکیب شيرين كننده ديگر، تا شيرينی كيک تنها از پودر سنجد تامين شود.
هميشه در نوبت اول به نسخه عمل كنيد و ابتكارات را بگذاريد براى نوبتهای بعدی‎.

کاربر 006:
سلام علیکم و رحمة الله
از جوابیه و راهنمایی شما بزرگوار متشکرم.
بنده از چندین مغازه سراغ گرفتم برای خرید سنجد تازه ، ولی همه آنها گفتند که تا ۱۰ الی ۱۲ روز دیگر به بازار می آید که موقع آن در فصل پاییز است. ان شاء الله با تازه این میوه پر خاصیت، بدون افزودن
هسته کیک دیگری را امتحان می کنم، که فکر می کنم با تازه این میوه هم کیک شیرین تر باشد و هم رنگ آن روشن تر. و هیچ افزودنی دیگر به آن اضافه نمی کنم تا خاصیت اصلی آن حفظ شود.‎

‎راهنما:
افزودن چيز ديگر مانع خاصيتش نيست ولى هدف ارائه شيرين كننده ای بود كه سالم و پرخاصيت باشد بدون تيره کردن كيک يا خميری كردنش؛ از آرد معمولي كامل هم استفاده شود كه طبق نسخه اصلی باشد
بعد نسخه هاى ديگر با تغيير مواد ووو‎ ؛آرد سوركوم يا سمولينا اگر كامل باشد نوعی آرد كامل است و طبق نسخه اصلی است.

1- لازم نيست براى تهيه پودر سنجد كامل به زحمت تهيه در خانه بيافتيد.
2- خصوصا آرد كردن هسته با وسايل خانگی سخت است و چه بسا دستگاه خراب شود
3- آن را از عطار معتبر پرفروش تهيه كنيد كه مرتبا و نو به نو می سايد و كهنه نيست
4- براى سهولت نگهداري كمی تفت می دهند و به اسم سويق گران قيمت می فروشند = می توانيد خودتان آرد خام آن را تهيه و اگر می خواهيد طولانی نگهداريد كمی تفت دهيد. هم آسان است و راحت می شود
تفت داد؛ و هزينه اضافی هم نمی دهيد؛ و اگر سويق آن را خواستيد مصرف كنيد هم داريد.
5- از نظر خاصيت تفاوت چنداني بين خام و سويق نيست‎.

=================

‎دفعه دوم:
سلام علیکم و رحمة الله
الحمدالله توفیق شد که کیک 10 امتیازی (با پودر سنجد) را برای بار دوم طبخ نمایم.

با کمک گرفتن از طبخ کیک ۹ امتیازی که نجم ۱۳۵ دستور آن را در کانال گذاشته بودند ولی بعضی مواد آن جایگزین شده اند.
طبخ کیک از روش قابلمه ای استفاده شده است.

مواد بکار رفته برای طبخ کیک :
۸ قاشق غذاخوری آرد کامل سمولینا
نصف استکان گلاب زهرا به جای عرق بهارنارنج
به جای والین از پودر هل نصف ق چ
روغن ارده یک ق غ
دوغ شتر ۵ ق غ سر خالی
پودر سنجد ۲ ق غ
این بار پودر سنجد را در آب گرم ریختم و بعد صاف کردم به مقدار ۱۰ ق غ
یک برش از سیب
آب لیمو + بیکربنات سدیم ( از هر کدام ۱ ق چ)

طرز تهیه:

۱_ ابتدا دوغ شتر + روغن+ گلاب + آب پودرسنجد که از قبل صاف شده بود را با هم مخلوط کردم.
۲_ بعد مواد خشک را اضافه کردم ؛ آرد + ۲ ق غ پودر سنجد + پودر هل ( آرد با این مواد ۳ بار الک شدند)
۳_ مواد را به آرامی با همدیگر مخلوط کردم و در یک جهت که به پف کردن آن کمک کند.
۴_بعد به مدت ۴ ساعت آن را در فضای آشپزخانه استراحت دادم.
۵_ بعد از اتمام ۴ ساعت استراحت قالب را چرب کردم و کمی آرد پاشیدم ( برای اینکه بعد از پخت به راحتی از قالب جدا شود این کار برای انواع قالب ها کارایی زیادی دارد)،
بعد از آن سیب های برش داده شده را گذاشتم در قالب و بعد به مواد کیک آب لیمو + بیکربنات سدیم را اضافه کردم و در قالب ریختم.

قابلمه از ۱۵ دقیقه قبل گرم شده بود ، قالب مواد را در آن گذاشتم و به مدت ۴۵ دقیقه درب آن را باز نکردم،
نکته : شعله باید متوسط باشد که حرارت یکنواخت و به آرامی به مواد برسد و کیک را نسوزاند.

طعم کیک خیلی زیاد شیرین نیست ولی طعم خاصی دارد و خیلی بهتر از طعم کیک قبلی می باشد، مثلاً می توانم بگویم که غذای عدسی را که برای صبحانه میل می کنید کمی شیرین کرده باشید.
رنگ آن نیز روشن تر از قبل شده و خیلی پوک شده است.

تصوير

تصوير

تصوير

سوال:
برای استفاده از برگ خشک استویا در تهیه و طبخ کیک و حتی پخت مربا شما چه راهکاری را راهنمایی می فرمایید؟ زیرا طعم برگ آن رو به تلخی می رود.

جواب:
پودر سفيد استويا هم هست‎؛ نيشكر شمال هم آنهايی كه رنگش روشنتر است اگر در بقيه مواد حل شود هم شيرين می كند هم رنگ كيک مثل شيره تيره نمی شود.‎
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه کیک

پستتوسط najm137 » يکشنبه ژانويه 02, 2022 2:42 am

کاربر 007:

سلام علیکم
الحمدلله توفیقی حاصل شد و بنده کیک ۹ امتیازی را تهیه کردم؛ تمام مراحل را طبق دستور العمل انجام دادم.

مواد لازم :
شیره توت ۳ ق .غ
روغن کنجد ۱ ق.غ
آب ماست معمولی ۳ ق.غ
شیر ۳ ق.غ
پودر دارچین ۱ ق.غ.
عرق بهار نارنج نصف استکان
آرد گندم کامل ۳بار الک شده
جوش شیرین ۱ ق.غ
سرکه سیب خانگی ۲ ق غ
استراحت دادن ۴ ساعتها به خمیر
اضافه کردن جوش و همینطور سرکه به خمیر

استفاده از روش پخت با قابلمه روش اول؛ ۵دقیقه بعد قابلمه را چرب کرده وکمی آرد پاشیدم؛ کف قابلمه سیب های حلقه شده را چیده؛ کمی دارچین روی آنها پاشیدم؛ مواد کیک را روی سیبها ریختم؛
قابلمه را به آرامی تکان دادم تا مواد یکنواخت در قابلمه قرار بگیرد؛ بمدت ۳۰ ثانیه روی شعله پلوپز (با استفاده از شعله پخش کن ) با حرارت زیاد گذاشتم؛ در ادامه شعله را کم کرده و حدود ۴۵ دقیقه پخت
زمان برد؛ با استفاده از چوب کبریت پخته بودن کیک را امتحان کردم؛ حدود ۴۰_۴۵ دقیقه بعد از خاموش کردن شعله؛ کیک را به ظرف منتقل کردم؛ سیب استفاده شده در کیک به شیرینی ولطافت کیک کمک کرده
و آن را مطبوع نموده الحمدلله که تجربه ای در زمینه کیک سالم و هدفمند وحکیمانه کسب نمودم کیکی که همه افراد به راحتی می توانند از آن بهره‌مند شوند.

تصوير

تصوير

تصوير

متشکرم
والحمدلله رب العالمین
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه کیک

پستتوسط najm137 » يکشنبه ژانويه 02, 2022 2:47 am

کاربر 008:

سلام علیکم و رحمة الله
بنده هم توفیق پیدا کردم کیک درست کنم ولی ان شاءالله که سالم و ۹ امتیازی باشد .

آرد جو - یک لیوان
روغن نارگیل - یک قاشق غذا خوری
موز - یک عدد
عسل - سه قاشق غذا خوری سر خالی
پودر هل - یک قاشق چای خوری
گلاب زهرا - نصف استکان
آب جوش - نصف لیوان
جوش شیرین - یک قاشق مربا خوری
سرکه سیب خانگی - یک قاشق غذا خوری
برای تزیین : شیره انگور و گردو و پودر تازه نارگیل

طرز تهیه : اول آرد را سه بار الک کردم و بعد موز را با چنکال خوب هم زدم به مدت ۱۵ دقیقه و بعد آرد را اضافه کردم؛ مرحله بعد گلاب را اضافه نمودم و روغن نارگیل را اضافه کردم و سه قاشق غذا خوری عسل را اضافه نمودم و در آخر یک قاشق چای‌خوری پودر هل زدم و مخلوط کردم و به مدت ۹ ساعت گذاشتم تخمیر شد؛ و قبل از گذاشتن داخل قالب جوش شیرین را زدم؛ و موقع تخمیر هیچ مشکلی برایش پیش نیامده بود عالی بود.
بعد از ۴۵ دقیقه آماده شد. خیلی خوشمزه و شیرینی اش هم به اندازه بود.

تصوير

تصوير

متشکرم
والحمدلله رب العالمین
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

تجربیات کاربران از تهیه کیک

پستتوسط najm137 » يکشنبه ژانويه 02, 2022 2:53 am

کاربر 009:

سلام علیکم و رحمة الله
بنده نیز موفق شدم کیک ۹ امتیازی را طبخ کنم. خیلی راحت و آسان بود.

۱_ همان موادی را که نجم ۱۳۵ آموزش داده بودند ولی با کمی تغییرات کوچک.
۲_ کمی هل و خیلی کم زعفران و به جای شکر آن هم ۳ قاشق غذاخوری عسل استفاده کردم.
۳_ عکس مواد مورد نیاز کیک را ذیل مطالب می آورم.
۴_ بعد از مخلوط کردن مواد با همدیگر به آن استراحت ۴ ساعته دادم زیرا از آرد کامل گندم استفاده کرده بودم.
۵_ از روش اول پخت بدون فر هم استفاده شد.
۶_ این کیک بسیار آسان و راحت و سریع آماده می شود و اولین تجربه بنده بود، به خصوص که از تخم مرغ هم استفاده نمی شود و به همان اندازه ای که می خواهیم پف می کند.
۷_ فقط اشکالی که بنده خودم حس کردم کمی شیرینی آن کم بود و بیشتر طعم کیک برای افرادی که می خواهند رژیم بگیرند و شیرینی کم استفاده کنند خوب بود.

تصوير

تصوير

تصوير

متشکرم

=========

نکات تکمیلی:

1- خوب است تمرين روی كيک 9 امتيازی و در عمل هم ديديد بسيار آسان و شدنی و راحت است.
2- كم شيرينی بودنش بستگی به مقدار سيب و مقدار شيرين كننده هاى طبيعی دارد كه در نوبتهاى بعدی به مقدار مطلوب خودتان می رسيد نه اينكه اشكال از اين روش باشد كه مثلا اين نوع كيک براى افراد پرهيز از شيرينی خوب باشد؛ نه اين كيک را تا هرقدر بخواهيد می توانيد شيرين كنيد با شيرين كننده هاى طبيعی
3- براى اينكه كيک روشن بشود می توانيد از شيرين كننده هاى طبيعی نوع تيره رنگ اجتناب كنيد و مثلا شكر سرخ شمال نوعی كه رنگش بسيار روشن است استفاده كنيد و يا شيره درخت افرا كه شيری رنگ است
تقريبا
4- نكته ديگر در تركيب عطرهای طبيعی كيک است؛ زعفران - گلاب - دارچين - هل - ميخک - باديان رومی - رازيانه - وانيل - وووو اينها هر كدام عطر مختلف دارند و بهتر است كه با هم مخلوط نكنيد چون بعضا يكديگر را خنثى و حداقل تضعيف می كنند.‎
5- اكر دارچين می خواهيد تهيه كنيد حتما نسابيده بخريد و خودتان قبل مصرف آسياب كنيد‎ و بدانيد پوسته هاى درخت دارچين دو نوع است كه بسيار شبيه هم هستند؛ يكسری نازک هستند كه آنها دارچين واقعی
هستند و سالم و خواص مقوی دارند؛ يكسری ضخيم هستند و بسيار شبيه هست با دارچین اصلی شكلا و عطرا اما هم خواص اصلی را ندارد هم عوارض برای سلامتی دارد و پرهيز شود.‎

برای اطلاع بیشتر در مورد دارچین و همچنین دیگر عطرهای خوراکی در لینک زیر مطالعه نمایید.
viewtopic.php?f=309&t=11241#p59013
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

قبليبعدي

بازگشت به خوردني و نوشيدني سالم


Aelaa.Net