کیک آسان و سالم

کیک آسان و سالم

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه ژوئن 06, 2019 9:18 am

.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: کیک آسان و سالم

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه ژوئن 06, 2019 9:19 am

تعریف خوردنی و نوشیدنی سالم


بكاربردن توصيف "سالم" براى اشاره به دسته اى ديگر از خوردنيهاست كه ممكن است سالم باشند اما حكيمانه نباشند
يعني هر خوردني حكيمانه اي سالم است اما هرخوردني سالم؛ حكيمانه نيست
و غذاى حكيمانه مي شود هر روز يا چند روز يكبار مرتبا مصرف شود
اما غذاي سالم گاهي و بر حسب نياز مصرف مي شود و مرتبا هر روزه و چندباره مصرف كردنش مي تواند براى عموم يا غالب افراد مضر باشد
مثل مصرف شيريني جات دست ساز بشر كه ولو مواد آن سالم و طبيعي و روش فراوريش هم سالم باشد اما در مصرفش بايد ملاحظه شرايط مزاجي و جهات سلامتي هر كسي بشود

و دليل اينكه عنوان و دسته خوردني سالم عليرغم حكيمانه نبودن جزو معرفيها و راهنمائيها قرار گرفت؛ همانا اصلاح شيوه هاى غلط و مضر كه در ميان عامه رايج است مي باشد، چه اينكه بخاطر جذابيت اين دسته خوردنيها، روشهاى غلط و محصول مضر آن هم به مردم تحميل مي شود و امروزه سبب پيدايش و شيوع ابتلاي به عوارض عديده و مزمن و بعضا خطير گرديده است؛ و آنقدر روش غلط و مضر حاكم است كه حتى علاقمندان به سالم زيستن هم به اشتباه باوركرده اند كه اين محصولات تنها با روشهاى غلط و مضر بدست مي آيد، فلذا لازم است كه تصحيح نگرش بشود و آموزش روش صحيح و سالم (و غالبا ساده تر و كم هزينه تر از رايج) تعليم گردد.

بنابراين خوردني سالم با خوردني حكيمانه اشتباه نشود و پرداختن به راهنمايي درباره آن علامت تاييد مصرف هر روزه و مكرر آن تلقي نگردد.

اين توضيحات و تذكر اخير در هنگام صحبت درباره شيرينيجات غير خلقتي و بشري بلكه غالب محصولات خوراكي دست ساز انسان بايد لحاظ و يادآوري می شود؛
خصوصا براى برخي مستمعين كه از صحبتها؛ يك قوانين كلي (بيرون مقصود) استخراج و تصور مي كنند.

ضرورت برداختن به معرفي اين قسم لزوم اصلاح تركيب مواد و روش ايجاد خوردنيهاي رايج است كه نزد عامه مردم مرغوبند و بخاطر مقدار و يا نوع برخي مواد و يا روش غير صحيح از غذاي ناسالم استفاده مي كنند كه با اصلاح مقدار يا نوع مواد و روش مي توان به همان خوردني و با كيفيت مرغوب دست بيدا كرد اما سالم و بدون مضرات مشابه آن در رايج‎
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: کیک آسان و سالم جامع الشرايط

پستتوسط pejuhesh232 » پنج شنبه ژوئن 06, 2019 10:02 am

کیک آسان و سالم جامع الشرايط


1- كيك شيريني پر مصرفي و بسيار رايج و مرغوب ميان مردم است
اما مشكلات عديده اي دارد كه سبب شده اين شيريني فاقد شرايط سلامت هم باشد يعني سالم نيست؛ از طرفي روشها و تركيبات غلط آن چنان شايع شده كه لوازمي برايش تصور شده كه اصلا شرط نيست و البته اينها توسط تجارت كنندگان با سلامتي مردم و براى فروش بيشتر مصنوعات و ابزارها و موادي كه مصرف كننده را در چرخه اى مي اندازد كه بعدا بشود مشتري چرخه دارويي و طبي شان و آن هم خودش بستر براى بهره كشي هاى ديگر

ما در اينجا اشكالات كيك رايج را تيتروار اشاره مي كنيم
كه همه اينها راه حل دارد و بدون اشكالات رايج قابل طبخ و مصرف ضمن اينكه سالم است و مقوي و مطبوع و از نظر شكل و شمايل هم دلپذير
و از آخرين توصيفش شروع مي كنيم

2- كيك شيريني است اسفنجي شكل؛ فلذا اگر كيك اسفنجي نشد ديگر كيك نيست
امروزه نانهاي حجيم مرغوب هم اسفنجي است چه برسد كيك


3- كيك درست كردنش اگرچه با فر آسان است اما شرط كيك درست كردن فر برقي يا گازي داشتن و بكار بردن نيست و به همان آساني فر رسمي مي شود
هم وسيله مشابهش را در خانه از آجر و قابلمه اضافي ساخت
هم از پلوپز برقي استفاده كرد
هم قابلمه تفلون روي اجاق گاز بكار برد
هم قابلمه آلمينيومي ميان تهي روي اجاق بكار برد
هم در قابلمه معمولي با دمي كيك اسفنجي عالي طبخ كرد
حتى مي توان در طبيعت روي اجاق هيزم طبخ كرد

4- يكي از موانع مصرف كيك رايج بطور مستمر عوارض گوارشي ترش كردن معده و ابتلا به ورم و زخم معده و اثناعشر است
علت اين عارضه استفاده از آرد سفيد چهار صفر بدون سبوس + تخمير واقعي نشدن كيك و تخمير ظاهري مصنوعي با بكينگ پودر و جوش شيرين است
ولذا وقتي در معده مي ماند آنجا تخمير واقعي اتفاق مي افتد و ترشي كردن و ورم و زخم معده و روده به اين دليل در ادامه پيش مي آيد

راه حل بكار بردن آرد كامل است + استراحت دادن خمير به مدت كافي چهارساعته در گندم و نه ساعته در جو است
و اين عمل مانعي از مصرف بكينگ پودر و جوش شيرين براى پف بيشتر كردن نيست
جايگزينهاى طبيعي براى بكينگ بودر (كه صنعتي است و بعضا ممكن است منبع غيرحلال باشد) نيز وجود دارد

5- يكي ديگر از عيوب كيكهاى رايج مصرف روغن و خامه چه در داخل كيك و چه رويش است با اين ذهنيت دروغين كه بدون روغن زياد كيك نمي شود درست كرد
و يا براى شيريني تر خوردن حتما بايد خامه مصرف كرد در حاليكه فكر غلطي است و بدون روغن زياد و خامه هم مي شود كيك درست كرد هم كيك تر ارائه داد

6- از مضرات ديگر كيك رايج بكار بردن شكر سفيد و قندهاى صنعتي آن هم به مقدار زياد براى درست كردن كيك است كه عوارض خطير اين تركيب و شيوه هم بر شما اهل آگاهي و مسؤوليت آشكار است
جايگزين كردن مُحْلِيات (شيرين كننده هاى طبيعي) آن هم به مقدار معتدل چاره كار است
خود سيب - بافت سيب - آب سيب - بافت هويج - خود هويج - موز - شكر قهوه اي واقعي نيشكر - شكرسرخ شمال - عسل دوسه قاشق - شيره درخت افرا - رب سيب واقعي - شيره توت - شهد خرما - خود خرما - شيره خرما - شيره انگور حلال - وووو

7- از عيوب ديگر كيكهاى رايج مصرف زياد تخم مرغ است بطوريكه تصور غلط هست كه كيك بدون تخم مرغ زياد (شش هشت تا) عملي نمي آيد= نه خير اينطور نيست كيك با تخم كم سه تا بلكه دوتا بلكه يك عدد و حتى بدون تخم مرغ هم به عمل مي آيد، مصرف تخم مرغ بقدر متعادل در هفته دوسه عدد براى هر نفر است و هر كسي خودش حساب كند چقدر تخم مرغ نخورده دارد برحسب آن كيك تخم مرغي درست كند با يا بدون آن


8- در اين نوشتار ما شرح تفصيلي از ابتدا تا انتها را ننوشتيم اما ريز اصول و ملاكها و سرنخ راهكارها و راه حلها را ولو به اشاره بيان كرديم
از فعالان اين عرصه كه مهارت در آشپزي و قنادي دارند و نمونه هاى خوراكهاى حكيمانه و سالم و هدفمند را در اين مدت ارائه كردند خصوصا آنها كه در اين زمينه درسها و مشورتها و مراسلاتي با مركز آموزش داشته اند و نكات را ثبت كرده اند مي خواهيم كه براى هر يك از بندها اكر مطالبي تكميلي يا تشريحي و توصيفي با تصوير وبا كيفيت و فيلم (دقيقا مربوط) از خودشان و ديگران دارند را مطرح كنند
تا نتيجتا به كيك اسفنجي سالم و آسان؛ جامع الشرايط (معمولي و تر و ميوه اى) ضمن مطبوعيت طعم و دلپذيري شكل، از مواد طبيعي و بدون افراط در شيريني و روغن و تخم مرغ تهيه نمود

متشکرم
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

شرح راههاى طبخ كيک بدون فر گازي و برقي

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه ژوئن 08, 2019 9:02 pm

شرح راههاى طبخ كيک بدون فر گازي و برقي



روش اول:
در این روش بعد از اینکه مواد کیک را آماده کردید
یک قابلمه ای که کف ضخیم دارد انتخاب کنید، چدن یا سرامیک بهتر است
دیواره قابلمه را چرب کنید. اگه فقط روغن مایع دارید، کمی آرد هم با الک در قابلمه بپاشید و اضافی آن را بتکانید؛ سپس مواد کیک رو در قابلمه می ریزیم.
در قابلمه را همراه دم کنی روی آن قرار می دهیم
Image

قابلمه را روی شعله گاز قرار میدیم ، اول مستقیم می گذاریم روی شعله پلوپز گاز ، ۳۰ ثانیه شعله زیاد ،بعد تا آخر کم ِ کم ، تا ۲۵ دقیقه
Image

حالا سر ۲۵ دقیقه ، یک شعله پخش کن را می گذاریم روی کوچکترین شعله کاملا داغ بشه ، داغ که شد شعله را کم می کنیم و قابلمه کیک را فوری به ان شعله انتقال می دهیم
از دقیقه ۳۰ می توانید درب قابلمه را بازکنید و پخت آن را به کمک خلال دندان چک کنید، هرموقع تمیز در بیاید کیک حاضر است
اصولا نباید کیک به قابلمه چسبیده باشد ، آرام با قاشق چوبی لبه کیک را آزاد کنید و یک بشقاب بزرگ سر قابلمه بذارید و قابلمه را برگردونید ، کیکه خیلی مشتاقانه میاد روی بشقاب!
Image

برای اینکه روی دیگر کیک هم کمی برشته شود ، می توانید کیک را وارونه داخل قابلمه برگردوندم و ۳ دقیقه با شعله زیاد حرارت دهید
Image

=========
روش دوم:

ابتدا یک قابلمه ای انتخاب کنید که بزرگتر از قالب کیک شما باشد.
قابلمه را روی گاز قرار می دهیم سه پایه یا آبکش یا الک یا قالب دونات و شیرینی فلزی کف قابلمه میذاریم
Image
Image

درب قابلمه را محکم ببندید که حرارت از آن خارج نشود و آن را روی حرارت زیاد قرار دهید.
قابلمه باید 15 دقیقه روی حرارت باشد تا گرم شود، پس از این مدت در قابلمه را برداشته و قالب کیک را روی سه پایه بگذارید و فورا در قابلمه را محکم ببندید.
درب قابلمه را با دم کن بپوشانید که کیک عرق نکند و موجب خمیر شدن کیک می شود
Image

حرارت زیر قابلمه برای 5 دقیقه زیاد باشد و پس از آن حرارت را متوسط کنید و اجازه دهید تا کیک بپزد.
تقریبا 45 دقیقه طول می کشد تا کیک بپزد و آماده شود. پس از 45 دقیقه در قابلمه را برداشته و با سیخ چوبی پخته شدن کیک را چک کنید. اگر پخته بود اجاق گاز را خاموش کنید و اگر نپخته بود 10 دقیقه دیگر به آن وقت دهید تا بپزد.
Image

==========
روش سوم:

ابتدا ظرف قالب را با روغن چرب می کنیم ، قالب ها می توانند فنجان های نکشن هم باشند
بعد یک قابلمه مناسب را تا حجم یک سوم از آب پر می کنیم و می گذاریم به جوش بیاید سپس فنجان ها را دخل آن می چینیم. دقت کنید اندازه آب تا حد نصف دیواره فنجون ها باشه نه بیشتر .

بعد در ظرف را دم کنی گذاشته و شعله را کم می کنیم تا آرام بجوشد حدود 30 دقیقه زمان می برد؛ به هیچ وجه در قابلمه را باز نکنید چون پف کیک می خوابد.

بعد از این مدت گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا کیکها داخل خود ظرف با درب بسته و دم کنی روی آن خنک شوند معمولا 15 دقیقه هم اینجا طول می کشد .

Image

بعد کیک را با چنگال امتحان کنید اگه نچسبید آماده است اگر به چنگال چسبید که نیاز به پخت بیشتر دارد.
هدف از معرفی این دستور روش طبخ ان است نه اینکه الزاما در فنجان باشد

==========
روش چهارم:

با تابه دو طرفه
ابتدا یکی از شعله‌های پهن گاز را انتخاب کنید و روشن کنید و تنظیمش کنید روی کمترین حد یعنی تا جایی که امکان داره شعله گاز را کم می‌کنید.
اول واشر دور درب تابه را در می‌آورید که کیک خمیر نشود و جای بیرون آمدن بخار وجود داشته باشد. هر دو طرف تابه را چرب می‌کنید و می‌گذارید روی همون شعله کم گاز و درب تابه را هم می‌بندید که کل تابه داغ شود.
تقریبا ۱ ربع تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشه که تابه کاملا داغ شود.

در این فاصله مواد کیک و آماده و مخلوط می‌کنید بعد از اینکه مواد کیک آماده شد و تابه هم کاملا داغ شد مواد کیک و می‌ریزید توی تابه. اما دقت کنید: از مواد باید تقریبا تا نیمه تابه یا حتی کمی هم کمتر درون تابه بریزید چون باید پف کیک هم در نظر بگیرید سپس درب تابه رو ببندید.

اصلا به شعله گاز دست نزنید همانطور حرارت خیلی خیلی ملایم باشه.
دقت کنید که تا ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان درب تابه را بلند نکنید. چون پف کیک می‌خوابه معمولا برای این کیک همیشه از زمانی که درب تابه رو می‌بندید بین ۴۵ تا ۵۰ دقیقه طول می‌کشه که کاملا آماده بشه.
برای اینکه روی کیکتان هم کمی رنگ بگیره یا به اصطلاح کمی طلایی بشه ۵ تا ۷ دقیقه آخر تابه رو برگردونید تاطرف دیگه کیک هم پخته وطلایی شود.

نکته: بهتره در آخر کمی درب تابه باز باشه و هنوز کیک روی حرارت بماند تا کاملا بخار موجود تبخیرشود.
در برخی تجربه ها کف تابه را با روغن چرب می کنند و مثل نمونه های قبلی آرد می پاشند

Image
Image Image
Image Image

========
روش پنجم:

یک فر خوب خانگی با روشی آسان و سریع معرفی می کنیم:

یک قابلمه بزرک احتیاج دارید که گود هم باشه. جنسش هم ترجیحا روحی
دوتا آجر آب نخورده دست اول (خام ) بله آجر از اونهایی که بناها باهاش خانه میساختند!

قبل از هرچیز قالب کیک تان را روی آجرها تو ی قابلمه اندازه کنید ببینید زیرش صاف هست یا ببینید درب قابلمه بسته میشه یا نه با وجود آجر و قالب درب محکم میشه.
بعد مقداری فویل احتیاج داریم تا آجرها را داخلش بپیچیم فویلها را صاف به دور آجر کشیده و مراقب باشید جای بازی نمونه که کیک آلوده بشود.
بعد که تمام نکات ایمنی را خوب رعایت کردید. زیر ظرف را روشن کنید. ولی نباید زیرش زیاد باشد. در حد متوسط وقتی خوب داغ شد که معمولا نیم ساعت اول را شعله را زیاد میکنیم که ظرف و سنگهای فویل کشیده خوب داغ شوند.

سپس مواد کیک تان را آماده کنید و در قالب بریزید. بعد درب قابلمه را میتونید باز کنید . قالب را بگذارید و سریع درب را ببندید.

بعد از 45 الی 50 دقیقه درب فر دستی را بر میداریذ. ته چوب کبریت را داخل کیک فرو کنید. اگر مواد به چوب کبریت چسبیده بود یعنی هنوز کیک شما مدت زمانی بیشتر میخواهد پس درب فر را میبندید تا ده دقیقه دیگر واما اگر مواد به چوب کبریت نچسبید یعنی شما موفق شدید در عرض 45 دقیقه یک کیک خوب و پوکی تحویل بگیرید.

چند نکته:
آجرها را صاف بچینید در قابلمه که وقتی حسابی داغ شد کارتان چند برابر نشود و اینکه قالب را میخواهید بزارید روی آن باید تراز باشد که کیک یکوری نشود.
باید قابلمه ای انتخاب کنید که درب مناسبی داشته باشد و کاملا کیپ شود.
در قابلمه رو در طول پخت کیک بر ندارید تا هوا نکشه و پف کیک شما نخوابه.
==========
روش ششم:

موضوع طبخ كيك بدون فر و استفاده از روش گذاردن در قابلمه كه كف آن مقداري آب است؛ منحصر به كيك فنجاني نيست
و هر كيكي به هر اندازه اي با اين روش قابل طبخ است؛ كافي است قابلمه ظرف استفاده شونده بجاى فر بزرگتر از قالب كيك باشد بطوريكه از اطراف و بالا فاصله كافي با كيك و قالب باشد

ريختن آب و يا روغن مايع بيشتر براى حفظ سلامت قابلمه و ظرف بيروني است خصوصا در تفلون و سرامیک؛ تا اينكه در فرايند حرارت ديدن بدون داشتن محتواي خوراكي مباشر با سطوح ظرف؛ حرارت خشك نديده و آسيب نبيند؛ همچينين تصاعد بخار سبب گردش بيشتر حرارت در همه جاي قابلمه و ظرف بجاي فر بشود
در این ويديونمونه روش با قابلمه را نشان مي دهد

برای دانلود روی لینک زیر کلیک کنید
http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/Cakewithoutoven01.avi

كيك اسفنجي با اجاق هيزم زنان هندي
https://www.youtube.com/watch?v=oKgkbKhHREs ‏‏
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: کیک آسان و سالم

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه ژوئن 08, 2019 9:33 pm

نمونه کیک های اسفنجی از نظر بافت و ضخامت


Image

Image

حفظ حالت اسفنجي كيك حتى با تغييرات و جايگزينها
http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/Cakewithoutoven04.avi

تجربه جایگزین کردن شیره توت به جای شکر، و جایگزین كردن ارده به جای روغن و حفظ حالت اسفنجی
http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/Cakewithoutoven05.mp4

http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/Cakewithoutoven06.mp4

تجربه حذف تخم مرغ با یک قاشق روغن و حفظ حالت اسفنجی!
http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/Cakewithoutoven07.mp4
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

معرفي استارتر و مخمرهاي حلال

پستتوسط pejuhesh232 » شنبه ژوئن 08, 2019 10:09 pm

معرفي استارتر و مخمرهاي حلال



سوال:
ماهیت و اجزای تشکیل دهنده بیکینگ پودر از نظر مواد صنعتی و شیمایی و حلال چیست؟
برای طبخ کیک و ور آمدن خمیر آیا استفاده از بیکربنات سدیم به تنهایی کافی است؟
چه جایگزین های طبیعی برای آن معرفی می کنید؟

جواب:

1- هر محصول غذايي از آرد غلات که از خميرآنها ساخته مي شود
خمير يك مرحله تخمير دارد كه براى آردگندم چهار ساعت و براى جو 9 ساعت است
اگر اين مرحله زمانبر با بكار بردن موادي مثل بكينگ پودر يا جوش شيرين يا بيكربنات سديم تقليل يافته و بي معطلي طبخ شود سبب سوء هاضمه مي گردد انواع عوارض ورم معده، زخم معده، زخم پولپ اثناعشر، سرطانهاى سيستم گوارشي ووو ريشه در مصرف محصولات (نان كيك شيريني وووو) تخمير طولاني نيافته دارد
فلذا براى سلامتي خود و خانواده و ميهمانان يا مصرف كنندگان (اگر توليد كننده باشد) مراحل تخمير زمانبر را كاملا رعايت كنيد

2- چون بكينگ پودر مشتمل بر استارتر و بيكربنات سديم است
فلذا حكمش مثل بيكيربنات سديم هميشه روشن نيست
چون بايد معلوم شود كه چه نوع استارتر خميري است
آيا از منشا حيواني است كه موجب زيرسؤال رفتن و مشروط به حلال گوشت بودن منبع و رعايت شرط تذكيه (ذبح يا صيد) مي باشد
يا از منشا معدني است و آيا سالم است؟
و يا منشا گياهي دارد كه معلوم شود چه نوع گياهي و آيا عوراض ندارد؟
يا محصولي صنعتي و شيميايي است كه آن مي رود جزو دسته محذورات مگر ثابت شود طيباتي بودن منبع و روش استحصال و نداشتن عوارض براى سلامتي
ولذاست كه روشها و بكاربردن چيزهاي جايگزين و سالم مثل خميرترش
اگر فرايند استارت تخمير و نيز بف شدن و اسفنجي شدن را فراهم كند
اولويت به معرفي و جايگزيني دارد

3- همچنین اشكال در ماهيت جوش شيرين يا بيكربنات سديم نيست
بلكه در كاربردش بجاى فرايند تخمير و براى حذف آنست كه در غالب نانوائيها و قناديها رايج است،
چون براى حذف تخمير زمانبر بكار مي برند و جايگزين تخمير مي كنند
و خمير ورنيامده حقيقي اما ظاهرا پف كرده و ورآمده را مصرف مي كنند؛
مبتلا به ترش كردن معده و ساير عوارض تا برسد خطير شدن در اثر مداومت استعمال مي شوند

4- اما اگر تخمير طولاني فوق الذكر رعايت شود براى غالب مردم ديگر ضرري ندارد
مگر افرادي كه پرهيز از تركيبات سديم دارند كه نبايد در مصرف محصولات حاوي بكينگ پودر يا جوش شيرين يا بيكربنات سديم افراط كنند

5- در مثل ساختن كيك و شيريني اگر بخواهند بكينگ پودر يا جوش شيرين يا بيكربنات سديم بيافزايند آنرا در ابتداي امر و قبل مرحله تخم مرغ افزودن با مايعات غير تخم مرغ تركيب مي كنند و بعد تخمير چند ساعته لازم تخم مرغ زده شده را افزوده و سپس طبخ مي كنند

6- ماده بكينگ بودر يا جوش شيرين يا بيكربنات سديم موجب قليايي شدن خنثى كردن اسيد معده و تخليه گاز مجتمع در معده است، كه مصرف متناسبش مي تواند مفيد باشد، اگر به شربت ليمو يك قاشق بيكربنات سديم بيافزاييد يك نوشابه گازدار طبيعي خانگي فورا بدست مي آيد مثل سون آب و در موارد كه شخص نياز به آن دارد قابل مصرف است؛ بدينوسيله از نوشابه گازدار صنعتي نجات پيدا مي كند، البته مصرف نوشابه گازدار نبايد مستمرا و ميان غذا و شكم خالي استفاده شود

7- طی بررسی های انجام شده یکی از اجزای تشکیل دهنده بکینگ پودر؛ کرم تارتار است که از محصولا جانبی صنعت شراب سازی است
توضیحات بیشتر درباره این محصول در ادامه آمده است.

7- جوش شیرین یک ماده قلیایی است که تنها ماده آن بی کربنات سدیم است و برای واکنش باید یک ماده اسیدی مانند آبلیمو و سرکه نیاز دارد
ولی بیکینگ پودر علاوه بر بیکربنات سدیم از چند نمک اسیدی از جمله کرم تارتار و سدیم آلومینیوم سولفات در آن استفاده شده است
و برای کیک باید عوامل اسیدی و بازی در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا کیفیت آن مطلوب شود

معرفي استارتر و مخمرهاي حلال جايگزین های بکینگ پودر


1- شیر بریده شده

بعد از گرفتن کره از شیر، مایعی ترش مزه ای باقی می ماند که به آن باترمیلک Buttermilk می گویند. در قدیم برای گرفتن خامه و کره، بعد از دوشیدن شیر، مدتی شیر را در دبه هایی کنار میذاشتند. در طی این مدت چربی که به سرشیر معروفه بالای شیر جمع می شود و از همه مهمتر اسید لاکتیک موجود در شیر شروع به تولید مخمرهایی می کنه. این مخمرهایِ اسیدی، وظیفه اصلیشون شروع و تسریع روند کره گیری و خامه گیری است. بعد از فعال شدن مخمر، کره گیری شروع می شه و در انتها مایعی باقی می مونه که از شیر غلیظ تره که به آن باترمیلک می گویند، که به خاطر روندی تخمیری که داشته مزه ترشی دارد. باترمیلک به دلیل داشتن پروبیوتیک طبیعی خاصیت هایی داره و مردم در قدیم از آن به عنوان ماده دارویی استفاده می کردند و همین استفاده از این مایعِ باقیمانده را ماندگار کرد.

پس وقتی اسم باترمیلک میاد کلمه باتر Butter به معنی چرب بودنش نیست، بلکه به روند تهیه شدن از کره گیری اشاره داره، باترمیلک نه تنها کره نداره، بلکه چربیش بسیار کمتر از شیره. در روش صنعتی، با اضافه کردن باکتری و مخمر به شیر کم چرب باترمیلک را تولید می کنن و روندی شبیه تولید ماست داره.

طرز تهیه:

https://www.youtube.com/watch?v=IHpx6RRlBJQ

1/2 قاشق چایخوری جوش شیرین و 1/2 قاشق چایخوری باترمیلک، شیر ترش و یا ماست معمولی را با هم ترکیب کنید. این ترکیب هم معادل یک قاشق چایخوری بیکنیگ پودر است.

ابتدا داخل یک لیوان شیر ساده، 1 ق غذاخوری آبلیمو یا سرکه سفید بریزید.

لیوان را حدود 10 تا 15 دقیقه بدون حرکت در دمای اتاق نگه دارید.

بعد از این مدت زمان، شما کم‌کم بریده‌شدن شیر را خواهید دید.

حالا شیر را هم بزنید، می‌بینید که شیر به مرور به غلظت می‌رسد. این مایع سفید رنگ غلیظ همان باترمیلک است.

==============

2- ترکیب 1/4 قاشق چایخوری جوش شیرین با 1/3 قاشق چایخوری شیره قند جایگزین بکینگ پودر می تواند باشد

==========

3- مایع خمیر بدون گلوتن :

جوش شیرین + آبلیمو = مایع خمیر فاقد گلوتن

طرز استفاده :

مواد کیک یا نان مورد نظر را طبق دستور با هم مخلوط کرده , سپس مقدار مساوی از جوش شیرین و آبلیمو را به طوری که مقدارشان روی هم برابر مقدار مایع خمیر ذکر شده در دستور غذا باشد به خمیر اضافه کرده و طبق دستور بپزید


آشنایی با کرم تارتار

کرم تارتار پودری سفید، بی بو و لطیفه که جزو اسیدهای خوراکی دسته بندی می شه. این اسید با فرمول شیمیایی KC4H5O6 و نام علمی پتاسیم هیدروژن تارتاریک potassium hydrogen tartrate ، کاملا جامد است

تارتار ماده ای کاملا طبیعیه و از فعل و انفعالاتی که به مرور زمان در میوه انگور ایجاد می شه بدست میاد و در واقع از محصولات جانبی صنعت شراب سازیه.
در قدیم برای تهیه این ماده، رسوبات و مواد ته نشین شده در بشکه های شراب رو جمع آوری و در طی روندی تمیز میکردن. با نگهداری این مواد در ظرف های مخصوص، کرم تارتار از رسوبات جدا شده و بعد جمع آوری و آماده استفاده می شد.

امروزه کرم تارتار بصورت صنعتی تولید می شه و در طی روندی اسید تارتاریک رو با استفاده از هیدروکسید پتاسیم به کرم تارتار تبدیل می کنن. فرآوری کرم تارتار بصورت کارخونه ای توسط شیمیدانی سوئدی در سال 1769 میلادی طراحی شد.

همترین استفاده کرم تارتار در شیرینی پزی کمک به پایدار کردن حجم سفیده تخم مرغه. در دستورهایی مثل مرنگ و کیک های اسفنجی که ساختار اصلی شیرینی، بر پایه سفیده تخم مرغ فُرم گرفته ایجاد می شه،

نقش دیگه کرم تارتار، مقاوم کردن سفیده در مقابل حرارته. برای کیک ها و دسرهایی که رویه مرنگ دارن، با اضافه کردن کرم تارتار به سفیده تخم مرغ، مقاومت مرنگ در برابر حرارت بالا میره و باعث می شه در فر بدون آب شدن تغییر رنگ بده و بافت دلخواه رو ایجاد شه.

کاربرد مهم دیگه کرم تارتار ایجاد پف در شیرینی هاست. البته کرم تارتار این کار رو به تنهایی انجام نمی ده و به جوش شیرین هم نیاز داره و در واقع اسید تارتاریک، کمک به فعالسازی بیشتر جوش شیرین می کنه. وقتی این اسید با جوش شیرین ترکیب می شه، در مقابل حرارت ایجاد گاز دی اکسید کربن می کنه که در واقع همون عامل پف دهنده در کیک هاست. از این خصوصیت برای تهیه بیکینگ پودر هم استفاده می شه و هر زمان بیکینگ پودر ندارید، می تونید از مخلوط جوش شیرین و کرم تارتار بصورت خونگی بیکینگ پودر درست کنید.

استفاده آخر کرم تارتار در تهیه شربت هاست. در واقع کرم تارتار همون کار جوهر لیمو رو انجام می ده و اضافه کردن کرم تارتار به عنوان عامل اسیدی، جلوی به هم پیوستن مولکول های شکر رو می گیره و از کریستاله شدن سریع شکر (شکرک زدن) جلوگیری می کنه.

http://www.unicornlove.com/blog/2013/7/ ... it-do.html
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: کیک آسان و سالم

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه ژوئن 09, 2019 11:28 am

کیک 9 امتیازی آسان و سالم


آردکامل / 4 ساعت استراحت / استارتر طبیعی بدون بکینگ پودر / قابلمه ای / بدون تخم مرغ / شیره نیشکر سرخ شمال / روغن ناچیز / کیک تر بدون خامه و میوه ای
بسیار آسان ! بدون هیچ فکری ! و موفقیت 100 در صد ان شاء الله تعالی

مرحله اول: مخلوط کردن 4 قاشق کفیر یا آب ماست کفیر یا آب ماست معمولی) + نصف استکان عرق بهار نارنج + 2 قاشق کفیر یا شیر + یک قاشق پایخوری دارچین + 3 قاشق شیره نیشکر سرخ شمال + یک قاشق روغن کنجد

مرحله دوم: به مایه فوق مقدار ¾ لیوان آرد کامل (3 بار الک شده) اضافه می شود

مرحله سوم: 4 ساعت استراحت مخلوط دو مرحله فوق (ظرف پوشیده باشد)

مرحله چهارم: قبل پخت= اضافه کردن به خمیر 1 قاشق آش خوری بیکربنات سدیم (جوش شیرین) + 2 قاشق آش خوری سرکه سیب صاف = خمیر مجددا خوب مخلوط شود (بین این مرحله و پخت، بیشتر از 5 دقیقه فاصله نشود)

مرحله پنجم: لحظه آخر = کیک تر و میوه ای درست کردن: آماده کردن ته دیک = کمی روغن ته قابلمه / برش سیب لایه نیم سانتی / چیدن سیبها / رویش دارچین پاشیده شود / یک مشت پودر تارگیل رویش باشیده شود (تا فواصل بین برشهای سیب پر شوند)

مرحله ششم: سپس خمیر کف قابلمه ریخته شود / نکته مهارتی: قطر کف قابلمه که انتخاب می شود بقدری وسیع باشد که وقتی خمیر می ریزیم، ضخامت خمیر بیشتر از یک سانت روی سیب نباشد، این تکنیک سبب لطافت و حداکثر اسفنجی شدن می گردد و یکسانت ضخامت خمیر بعد پخت، 3 تا 4 برابر پف می کند و موجب بسیار لطیف و چرب حس شدن علیرغم روغن کم می شود و متناسب با اندازه دهان و تمیزی خوردن است!
اینکه ضخامت خمیر خام نازک بود، کمک کرد تا کیک خوب و راحت پف کند

مرحله هفتم: پخت کیک = دقیقا روش پخت کیک با قابلمه (روش اوّلی) انجام دادم – بعد از 30 یا 35 دقیقه سر قابلمه باز کردم

کیکی که در آمد بسیار بسیار سبک و اسفنجی بود و بقدر کافی شیرین و مطبوع
تجربه بسیار عالی بود و از این به بعد هیچ وقت کیک با فر درست نخواهم کرد !! چه برسد به کیک با نصف لیوان روغن و چند تا تخم مرغ و بکینگ پودر و و...
بچه 10 سال کیکی که امروز درست کردم می تواند درست بکند!
به امید خدا

رنگ کیک طبیعی است و به خاطر رنگ طبيعي شکر نيشكر سرخ شمال و دارچین است‎
و طعم کیک شیرین معمولی بدون طعم خاص شکر سرخ نیشکر شمال

Image
Image
Image
Image
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

حکمت کاربرد سیب در کیک نه امتیازی

پستتوسط najm137 » شنبه ژانويه 01, 2022 11:23 am

حکمت کاربرد سیب در کیک نه امتیازی:


1- كاربرد سيب بطور خاص در كيک 9 امتيازی حكمت داشته است. و اصلش بخاطر كمک كردن در شيرين شدن كيک بدون نياز به شيرينی ديگر يا كم شدن مقدار شيرين كننده است،
آن وقت خودبخود كيک ميوه اى و تر (بدون بافت مرطوب) هم شده است؛ و الا هر ميوه اى بكار رود اين خاصيت ندارد هر چند كيک ميوه اى می شود؛ اين نكته مهمی است كه بايد توجه شود و جزئی نگری شايع در برداشتها؛ سبب برداشت غلط نشود.

2- مطلب ديگر كاربرد شير يا ماست در كيک و نان سبب پوک شدن كيک می گردد؛ حالا كسی نخواسته از شير بازار استفاده كند گاو بومی نبوده از كفير يا آب ماست و پنير دام بومی استفاده كرده است؛ ولی اين راهكار جايگزين؛ باز سبب برداشت غلط براساس جزئی نگری نشود كه آب ماست يا آب پنير يا آب كفير بشود شرط و جزو اجزای كيک 9 امتيازی!!؟ نه اين برداشت غلطی است؛ اگر ماست يا شير يا كفير يا دوغ دام بومی بود
می شود استفاده كرد.

3- و مهمترين اشكال كه ديده می شود در كيكهاى ارائه شده؛ اين است كه: بافت كيک خشک و مثل كيک مطبوخ معمولی نيست؛ و بيشتر خمير و مرطوب به نظر می آيد؛ اگر ويديوهايی كه در جلسات اوليه براى
معرفی كيک اسفنجی را با دقت نگاه كنيد مقصود اين نكته مفهوم شده و می تواند محک خوبی برای سنجش داشتن شرايط لازم موفقيت طبخ كيک 9 امتيازی در ارائه بافت مناسب باشد.

=============

نمونه های چینش سیب در کیک نه امتیازی:


تصوير

تصوير

تصوير

=============

درباره سيب بكار رفته در كيک 9 امتيازی:


كسي كه می خواهد كيک تر بی خامه و ميوه ای داشته باشد يا از سيب به عنوان شيرين كننده استفاده كند؛ بايد دقت كند كه:

اولا: سيب سبز و كال نباشد سيبهاى كاملا رسيده زرد را بكار ببرد و قبل بكار بردن آنرا بچشد كه هيچ طعم شيرينی ضعيف يا ته ترشی ووو نداشته باشد.
ثانيا: سيبهای بكار رفته هرچه نازكتر ورقه شود بهتر است.
براى سهولت برش نازک سيب می توانيد از رنده هایی كه جاى فريت و سيب زمينی ورقه ای و كاغدی دارد استفاده كنيد تا ورقه هاى نازیک سيب داشته باشيد. ‎

===========

يک تكنيک مهارتی براى بكاربردن سيب در كيک + جايزه آب سيب همراه كيک


اگر سيب را اول آبش بگيريد و نوش جان كنيد و يا در يخجال همراه كيک بخوريد؛ بافت سيب را می توانيد دو جور در كيک بكار ببريد؛ اين روش ضمن كاربرد سيب در كيک كمتر مرطوب می كند و خشكتر می شود

1- ذرات بافت سيب را از آبميوه گيری جدا كرده و همراه مايه كيک در آخرين مرحله نموده و در قالب می ريزيد اينطوری ذرات سيب در همه اجزای كيک منتشر است به طور يكنواخت
2- بافت سيب را در كف يا بالاي كيک و يا وسط و داخل كيک بكار نبريد، و در جداره طرفين قالب كيک (ناحيه اى كه خمير قرار دارد؛ تثبيت می كنيد و خمير را داخل قالب می ريزيد
3- می توانيد در اين صورت بافت سيب را با كمی دارچين و پودر نارگيل آغشته نماييد
4- اگر از فر استفاده نمی كنيد و روی گاز طبخ می كنيد يک قابلمه بزرگ كه بتواند قابلمه و قالب كيک را فرا بگيرد وارونه روی آن قرار دهيد تا فضای فر ايجاد شود و كيک هرچه بيشتر خشک بشود
5- با اين روشها هم كيک ميوه اى سيب داريد هم يک آبميوه مجانی سيب بدون اينكه آب سيب در طبخ كيک تبخير شود
آخرين ويرايش توسط najm137 on شنبه ژانويه 01, 2022 11:32 pm, ويرايش شده در 4.
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

نکات مهم در تشخیص موفقیت طبخ نمونه کیک سالم و حکیمانه

پستتوسط najm137 » شنبه ژانويه 01, 2022 11:37 am

چند نكته مهم در تشخيص موفقيت طبخ نمونه سالم و حكيمانه:


1- اولا هر نمونه ای را بعد اينكه چشيديد و ننتيجه حداقلهاى كيفيت مطلوب معادل نمونه رايج را داشت؛ آن وقت آن را نمونه سالم و حكيمانه تلقی و معرفی كنيد
به صرف اينكه با دستور مشابه امتحان كرديد و به نظرتان خوب بود قانع نشويد؛ اگر نمونه امتحان شده مثل نمونه رايج با كيفيت و طعم مطلوب بود؛ آن وقت موفق است و می شود به عنوان نمونه سالم و حكيمانه
معرفی كرد.

2- كيک يک شيرينی است كه در هر مغازه بقالی پيدا می شود می توانيد يكی بخريد و بچشيد و بعد نمونه طبخ خودتان را بچشيد و ببينيد آيا مثل هم است؟ اگر بود آن وقت به طبخ آن موفق شده ايد؛ و الا صرف
انجام دستورالعمل و شكل قشنگ كافي نيست؛ و نبايد تصور كرد كه اين نوع كيک (سالم و حكيمانه) همين است و بهتر از اين نمی شود.

3- بيكربنات سديم طعم شور دارد چون سديم ركن اصلی نمک را دارد؛ و اگر مقداری كه براى يک كيک چند نفره است را در يک كيک كوچک بكار ببريد؛ ممكن است خوب اسفنجی بشود اما طعمش شور می شود.

4- كيک 9 امتيازی : يک خمير اسفنجی مرطوب نيست؛ مفهوم كيک تر به معنی مرطوب و خميری بودن كيک نيست؛ اصطلاح كيک يا شيريني تر را در قناديها به كيک خامه ای می گويند؛ در معرفی 9 امتيازی گفته شد؛ اين كيک تر بی خامه است؛ نه اينكه خمير مرطوب است.

5- راههاى جايگزين كه در طبخ حكيمانه و سالم معرفی می شود از كيفيت مشابه آن در رايج و ناسالم چيزی كم نمی كند؛ فقط مواد و روش ناسالم را حذف می شود؛ از اين رو وقتی طبخ انجام گرفت؛ بايد كيفيت و طعم كيک يا غذای ديگر حدود نمونه رايج باشد؛ اگر اسفنجی است اما به همان قدر رايج هم خشک است؛ نه اينكه اين كيک چون سالم است ديگر كيفيت رايج ندارد؛ و همين كه دستورالعمل رعايت شده باشد؛ ولو خمير مرطوبی باشد؛ به اسم كيک سالم ارائه شود = نه اينطور نيست.

بله اگر غذاهايی كه معرفی می شود نمونه اش جزو غذاهای رايج نباشد آن وقت اگر كسی از روی دستور العمل (بدون تست ماهر طبخ كند) ممكن است نتيجه غير مطلوب را فكر كند همين است فلان غذای حكيمانه
اما وقتی نمونه از نوع رايج هست بايد نتيجه طبخ اصلاح شده را با رايج مقايسه كند؛ اگر حداقلهاى كيفيت را نداشته باشد بداند يكجای كار اشكال داشته و نتوانسته دستور حكيمانه را محقق سازد؛
نه اينكه نمونه فاقد كيفيت به اسم نمونه حكيمانه تصور و معرفی شود.

بنابراين كسانی كه كيک 9 امتيازی درست كرده اند بررسی كنند اگر كيكشان خميری و مانند خيس خورده بوده است؛ هنوز به كيک 9 امتيازی موفق نشده اند.
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

كيک 10 امتیازی

پستتوسط najm137 » شنبه ژانويه 01, 2022 8:50 pm

مكمل كيک 9 امتيازی + شيرين كننده خشک و رنگ روشن و طبيعی = كيک 10 امتيازی


تصوير

يكی از بهترين شيرین كننده هاى طبيعی خمير كيک كه هم گياهی و غالبا هم از محصول ارگانيک است؛ چون درختان سنجد وحشی و مقاوم و بی نياز به كودشيميايی يا سمپاشی است.
هم رنگ كيک را تيره نمی كند؛ هم خشک است مثل آرد و سبب خميری شدن كيک نمی شود؛ و هم خيلی شيرين است؛ و هم خاصيت درمانی دارد.

طبق تعاليم مكتب وحی:
پوستش براى پوست و گوشتش براى گوشت و استخوانش برای استخوان نافع است.

و در طب كهن آمده است كه نافع است براى عمده عوارض شايع كه ناشی از سردی و موجب دردهاى استخوانی يا لاغری مفرط و نيز براى حفظ طراوت پوست و منع چين و چروک شرح خواص و كاربردهايش ذيلا می آيد؛
و با بكار بردنش كيک خاصيت دارويی هم پيدا می كند و ديگر تنقلاتی نيست و می شود جزء برنامه خوراک هر روزه باشد و بشود كيک ده امتيازی، و نام آن ميوه در زبان وحی الغُبَيْراء است كه عطر كل آن هم معروف است
يعنی همان سنجد که پودر كاملش مثل آرد است؛ و حاوی سائيده كامل اين ميوه پوست+گوشت+استخوان(هسته)

و شيرينيش مال گوشتش است و اگر كسی با الک كردن، ذرات ريز تيره را خرد كرده هسته اش است جدا كرد (اما همراهش ميل كرد با آب) هم خاصيتش را از دست نداده هم كيک بدون هيچ ذرات محسوس هسته باشد (براى بهانه جوها) می شود.

تصوير

سنجد یا همان الغبيراء يا زیتون رومی؛ و در ميان غربيها به زيتون روسی معروف است یک گیاه لیمویی از خانواده Elaeagnacea است. این گیاه می تواند طیف وسیعی از شرایط محیطی را تحمل کند. اين درخت بسيار
شبيه درخت زيتون است و فقط ميوه هايش روغن ندارد و برخلاف زيتون كه تلخ است شيرين است.

سنجد درختچه ای کوهستانی است که تا ارتفاع 7 متر رشد می کند. این درخت معمولا در فصل بهار گل می دهد و در فصل تابستان رشد آن تکمیل شده و گل ها تبدیل به دانه های سنجد می شود. این گل های زیبا توسط زنبورها گرده افشانی می شوند.

خاک مناسب برای رشد درخت سنجد، خاک های سبک (شنی)، متوسط و خاک سنگین (خاک رس) است. این درخت حتی می تواند در خاک های ضعیف با pH مناسب، اسیدی، خاک خنثی و قلیایی نیز رشد کند.
درخت سنجد به نور خورشید نیاز داشته و نمی تواند در سایه رشد کند و تحمل آن در خاک خشک و مرطوب یکسان بوده و می تواند خشکسالی را تحمل کند.

بیش از نود گونه از سنجد، در سراسر جهان وجود دارد که عمدتا در مناطق نیمه گرمسیری آسیا، اروپا و برخی از قسمت های آمریکای شمالی گسترده است. از آنجا که ظاهر سنجد با میوه های کوچک، قرمز و بیضوی آن شباهت زیادی به درخت زیتون دارد، آن را به عنوان زیتون وحشی هم می شناسند.

انواع مختلف سنجد، از جمله پودر سنجد و به ویژه میوه ها و گل ها، در درمان انواع بیماری های رایجی مانند حالت تهوع، سرفه، آسم، تب، زردی و اسهال استفاده می شود.‎

تصوير

تصوير

عطر شكوفه و گل سنجد براى تحكيم رابطه زوجيت نافع است.

تصوير


خواص درمانی و طبی سنجد و پودر آن

فواید شگفت انگیز پودر سنجد = سنجد كامل

در طب كهن و اسلامی تجربه شده است كه پودر سنجد کلیه ها را گرم و معده را دباغی می کند و ایمن از بواسیر و ادرار قطره قطره است. ساق ها را نیرو می بخشد، کم کالری و مقوی معده است.‎
در برخی از گزارش های اخیر تحقيقات طبی نشان داده شده است که پودر سنجد ضد اکسید کننده، ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد سرطان است.

سنجد و جلوگیری از ایجاد عفونت در بدن:

به دلیل آنکه در سنجد به مقدار کافی ویتامین C یافت می شود، استفاده از آن می تواند از بروز بیماری های عفونتی در بدن جلوگیری کند. و همچنین افرادی که از اسهال رنج می برند، اگر از سنجد بهره ببرند،
بهتر خواهند شد. وجود ویتامین موثر K در این میوه معده و روده را از شر سموم حفظ می کند.

رفع تکرر ادرار:

این میوه می تواند به کمک کسانی بیاید که مدام به دستشویی می روند. توصیه می کنند برای تقویت ساق پای کودکان روزانه ۳۰ عدد سنجد به آنها بدهید. ادرار اگر قطره‌قطره بیاید، با پودر سنجد روان می‌شود؛

سنجد، عفونت ریه را خشک و آب‌آوری شش‌ها را درمان می‌کند؛ کمبود ویتامین C بدن را رفع می‌کند. سنجد خاصیت آنتی‌اکسیدانی بسیار قوی دارد و با ویتامین K به نبرد سموم معده و روده می‌‌رود.

رفع سکسکه با سنجد:

افرادی که به سکسکه مبتلا شده اند که دیر رفع می شود کافیست ۵۰ دانه از سنجد را درون شیر ریخته و آن را میل کنند تا نتیجه حاصل شود.

خواص سنجد برای زخم:

از گل آن برای التیام زخم‌ استفاده می‌شود؛ سنجد نقش بسیار مهمی در رفع زخم و آسیب های پس از آن دارد. استفاده از سنجد در پاسخ به آسیب و بهبود زخم یک فرآیند ضروری و فعال است که عملکرد اولیه را به
بافت آسیب دیده بازگردانده و این بهبودی در چهار مرحله صورت می گیرد.
این مراحل عبارتند از: هموستاز (توقف خونریزی)، التهاب، تکثیر، و بازسازی بافت. پس از فرآیند هموستاز، مرحله التهابی بهبود زخم، نقش مهمی دراز بین بردن میکروارگانیسم های عفونی، آزاد سازی عوامل بهبودی به ناحیه زخمی و همچنین تقسیم سلول ها برای مرحله تکثیر، دارد.
از سنجد می‌توان در درمان بسیاری از امراض استفاده کرد؛ مصرف سنجد، کلیه‌ها را گرم و بواسیر را درمان می‌کند.

سنجد مفید برای کلیه و دستگاه گوارش:

با مصرف این میوه به خوبی می توانید کلیه ها را حفظ کنید. سنجد با گرم نگه داشتن کلیه ها این کار را انجام می دهد. همچنین افرادی که رژیم غذایی دارند، حتماً در برنامه غذایی‌شان سنجد قرار دهند.

نفخ معده:

کم‌کالری و مقوی معده است؛ بادشکن و ضدنفخ است؛ مقوی قلب است‎؛ ضداسهال و قابض است؛ جوشانده برگ سنجد، بهترین دارو برای اسهال کودکان است؛ بهترین دارو برای رفع کمبود ویتامین C و K در بدن است؛
دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی است؛ خاصیت ضدالتهابی دارد و التهابات معده و روده را می‌زداید.

خواص پودر سنجد در بارداری:

زنان باردار در میان گروه هایی هستند که ممکن است مشکلاتی در این دوره داشته باشند از جمله درد های کمر. عصاره سنجد درمان موثری در برابر درد والتهاب است. مطالعات اخیر نشان داده است که عصاره سنجد به عنوان منبع قوی کلسیم، باعث حفظ کلسیم در بدن و نرم شدن استخوان ها و عملکرد صحیح غضروف ها می شود.

مکانیزم تاثیر گذاری متنوع سنجد براى طب رايج دقیقا مشخص نیست.عصاره سنجد می تواند پوکی استخوان و کاندروژنز را بهبود بخشد. در دوران بارداری اکثر زنان باردار ممکن است دچار حالت تهوع وسرگیجه شوند، این حالت ها مخصوصا در ماه های اول و اواخر دوران بارداری بیشتر می شود.

زنان باردار می توانند پودر سنجد را به صورت ناشتا و هنگام صبح مصرف کنند تا تلخی دهان و حالت تهوع را کاهش دهد. نوشیدن عصاره سنجد برای رفع سرگیجه و تهوع دوران بارداری سودمند است. مصرف روزانه 2 تا 3 عدد سنجد برای زنان باردار توصیه می شود.

خواص سنجد برای کودکان:

کودکان هم می توانند سنجد مصرف کنند. همانطوری که می دانیم کودکان از طبیعت گرم مزاجی برخوردار هستند و مصرف آن در کودکان نه تنها ضرری ندارد بلکه خیلی بهتر از تنقلات پر ضرر است.‎

کاهش وزن (جربي و ذخيره آب در ميان اندام) با سنجد : اگر چه به خودیِ خود سنجد نمی تواند سبب کاهش وزن شود اما افرادی که قصد دارند لاغر شوند، در کنار سایر برنامه هایشان می توانند از سنجد هم کمک بگیرند. این میوه خاصیت سیر کنندگی دارد. همچنین از سنجد بعنوان یکی از منبع های غذایی گیاهی یاد می شود. و با دفع رطوبت و جربي مانع جاقي مضر است.

پودر سنجد برای چاقی:

اما براى رفع لاغري مفرط و جاقي مفيد نافع است؛ بر طبق شواهد و تحقیقات، سنجد می تواند در چاقی موضعی مخصوصا در ناحیه صورت سودمند باشد. شما می توانید از پودر سنجد برای اضافه وزن استفاده کنید. پودر سنجد را در یک لیوان آب مخلوط کرده و بنوشید. پودر سنجد علاوه بر خواص بی شمار سلامتی برای بدن انسان می تواند برای افراد لاغر هم مناسب باشد. مصرف پودر سنجد چهره شما را شاداب و تو پرمی کند.‎
عصاره سنجد می تواند برای درمان آرتریت روماتوئید مفید باشد.

خواص هسته سنجد:

هسته سنجد را هم مانند میوه سنجد می توانید مصرف کنید. شما می توانید روزانه ،هسته سنجد را به همراه آب و یا شیر مصرف کنید. خاصیت رفع سموم ، تقویت حرکت روده ها ، ضد نفخ ، برطرف کننده عفونت، تقویت قلب و تقویت عضلانی در میوه و هسته سنجد نهفته است. هسته سنجد را می توانید به صورت ناشتا میل کنید.

سنجد سرشار از فیبر و منبع غنی از کلسیم است؛ برای همین خوردن آن به پیران و مادران شیرده توصیه می‌شود زیرا هم جلوی پوکی استخوان را می‌گیرد و هم دستگاه گوارش را تقویت می‌کند و هم سردردهای میگرنی را درمان می‌کند و هم نسیان و آلزایمر را کاهش می‌دهد و هم موجب تیزهوشی نوزاد شیر‌خوار می‌شود.

بازوان و ساق‌ها را نیرومند می‌کند. همچنین سرشار از فیبر و منبع غنی از کلسیم است و برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است و استخوان‌های افراد را محکم میکندو دستگاه گوارش را تقویت میکند،..و برای سردردهایی که علامت مشخصی ندارند،بسیار موثر است؛ بخصوص برای افراد مسن که با یک زمین خوردن ساده دچار شکستگی شده و
ممکن است در اثر عمل جراحی دچار آمبولی و فوت شوند.

نکته مهم:
پوکی استخوان یا بیماری خاموش چهارمین عامل مرگ و میر در جهان شناخته شده و از هر ۴ نفر بالای ۲۵ سال ۱ نفر مبتلاست . ولی اخیراً یک درمان ساده ، عالی و بی خطر برای آن پیدا شده .این راه حل نتیجۀ تحقیق محققان طب سنتی و به نقل از بوعلی ،اگر آرد و هسته‌ میوه سنجد با هم آسیاب شود؛ مصرف خوراكی آن بیماری آرتروز ،روماتيسم و پوكي استخوان را بطور چشمگیری شفا میدهد.و موثرتر روش درمان است.

طرز تهیه:
تعدادی سنجد تازه را به همراه پوست و گوشت و هسته آن را بوسیله آسیاب برقی بصورت پودر در بیاورید.یک قاشق غذا خوری از پودر را داخل یک لیوان دوغ يا كفير بریزید و یک قاشق غذا خوری عسل آنرا شیرین کنید و به عنوان یک وعده غذایی یا یک میان وعده میل کنید.
این ترکیب در درمان پوکی استخوان و درد مفاصل مخصوصا زانو درد معجزه میکند،برای درمان سریعتر هر روز صبح نیم ساعت قبل ناشتا به مدت ۱۵ روز نوش جان کنید،تا معجزه ان را ببینید.

درمان آرتروز با پودر سنجد‎:

با 14 روز خوردن این معجون ساده، معجزه آن را مشاهده کنید؛ 70 یا 72 روز مصرف آن، مکمل درمانی بسیار مناسبی برای مبارزه با پوکی استخوان و آلزایمر است.
پودر هسته سنجد در درمان التهاب‌های حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان می‌‌کند؛ در مکتب طبی ابن‌سینا، آسیاب‌شده سنجد با هسته آن درمان ساده‌، عالی و بی‌خطر برای آرتروز‌، روماتیسم و پوکی استخوان است.

سنجد برای ترمیم شکستگی و ترک استخوان، بی‌نظیر است و در درمان پوکی استخوان ــ به‌عنوان چهارمین عامل مرگ‌ومیر در جهان ــ اثرات معجزه‌آسایی دارد؛ می‌توان گفت همه بیماران مبتلا به پوکی استخوان
از سنجد، غافل بوده‌اند!

پودر هسته سنجد در درمان التهاب‌های حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان می‌‌کند.

سنجد مقوی برای استخوان:

اگر از نرمی استخوان رنج می برید، اینگونه از سنجد استفاده کنید: مقداری پودر سنجد و مقداری پودر سویای بوداده را با کمی عسل ترکیب کرده و این ترکیب را به صورت روزانه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری به همراه
كفير يا دوغ بخورید.

سنجد مفید برای سردردهاى ناشناخته:

افرادی که از سردردهایی رنج می برند که منشأ آنها مشخص نیست، از سنجد استفاده کنند تا بهبودی خود را شاهد باشند. درمان بیماری های التهابی و حتی آرتروز از ویژگی های استفاده از پودر هسته سنجد است.
سردردهای سرد، سوداوی و بلغمی را تسکین می‌دهد.

پودر سنجد برای درد زانو:

زانو درد می تواند آزار دهنده و خسته کننده باشد. شما می توانید در منزل با استفاده از درمان های گیاهی مشکل زانو درد خود را برطرف کنید. شما به مرهمی برای آرامش عضلات نیاز دارید.
در میان درمان های گیاهی، عصاره، میوه، برگ و گل سنجد به طور مجرب برای درمان بیماری های مختلف درد های عضلانی استفاده شده است. استفاده از گل سنجد برای درمان زانو درد در طب كهن می تواند نشانگر اثر دهی این گیاه سودمند باشد.
در مطالعاتی درمورد تاثیر گذاری سنجد بر درد های عضلانی، اثر بخشی شل کننده ماهیچه ای در عصاره و دانه های میوه سنجد مورد آزمایش قرار گرفت، با استفاده از تست کشش در موش ها، نتایج نشان داد که با افزایش دوز عصاره، میزان آرامش عضلانی بافت هم افزایش می یابد.

در دوزهای بالاتر، اثربخشی عصاره سنجد چیزی مانند دیازپام (2 میلی گرم بر کیلوگرم)، است که برای از بین بردن تنش و آرام کردن ماهیچه ها استفاده می شود. پودر سنجد دوای درد افرادی است که دچار آرتروز و یا پوکی استخوان شده اند.؛ درمان مشكلات مهره ها و كمردرد است؛ پودر هسته آن، غضروف‌ساز بوده و برای ترمیم مفاصل و کمردرد می‌توان آن را با شیر میل کرد؛ سنجد پخته‌شده در روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان می‌‌کند و برای رشد مو مفید است.

با مطالعات پیشرفته تر درمورد گیاه سنجد و اجزای فعال زیست شناختی این گیاه، تاثیرات بالقوه آن کشف شده و مشخص شد که سنجد می تواند به عنوان منبع جایگزین طبیعی در صنایع دارویی برای درمان مشکلات مزمن و جدی استفاده شود.
یکی دیگر از ویژگی های مهم این گیاه، نقش آن در نظارت زیست محیطی در برابر عناصر سمی و همچنین عملکرد آن به عنوان کود زیستی در زمین های آسیب دیده است.

عدم وجود مضراتی براى پودر سنجد:

بر اساس مطالعات انجام شده، عوارض جانبی در مورد سنجد مشاهده نشده است. طبق آزمایشات انجام شده در مورد تاثیرات سنجد، مشخص شد که حتی با استفاده از دوزهای بالای عصاره سنجد، نشانه هایی از تاخیر در رشد یا بروز اختلالات عمده ای در انسان یا موش مشاهده نشد.
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

بعدي

بازگشت به خوردني و نوشيدني سالم


Aelaa.Net