آلودگی آب زاینده رود

مدير انجمن: مُزْن

آلودگی آب زاینده رود

پستتوسط najm131 » جمعه جولاي 30, 2021 6:39 pm

viewtopic.php?f=2154&t=149#p2515
ورود فاضلاب هاى كشاورزى، شهرى و صنعتى به زاينده رود
مديركل حفاظت محيط زيست اصفهان در گفت وگو با ,شرق, با اشاره به مسائل و مشكلات زاينده رود مى گويد: منابع آلاينده زاينده رود سه بخش كشاورزى، شهرى و صنعتى است كه عمده ترين آلودگى ها به وسيله زهكش هاى كشاورزى ايجاد مى شود. عمده ترين آلايندگى صنعتى در زاينده رود توسط ذوب آهن اصفهان ايجاد مى شود. صفيه خانه جنوب اصفهان به دليل پايين بودن ظرفيت واحدهاى تصفيه خانه خصوصاً در فصول گرم و بالا بودن مصرف آب همچنين درهم بودن سيستم بارندگى و فاضلاب شهرى دچار شوك مى شود و فاضلاب نيمه تصفيه خود را به رودخانه تخليه مى كند
هم اكنون فاضلاب انسانى بخشى از روستاها و شهرهاى چهارمحال و بختيارى و برخى از شهرهاى استان اصفهان، بدون تصفيه، بالاتر از تصفيه خانه ,بابا شيخ على, كه آب شرب اصفهان را تامين مى كند به رودخانه زاينده رود مى ريزد
استفاده نانوايى ها از نمك تالاب و اطراف آن به دليل وجود مواد زايد و فاضلاب در اين منطقه ضررهاى بسيارى براى مردم دارد
چهارماه پيش بود كه مسؤولان از وجود بالاي حداستاندارد نيترات در چاههاي آب شرب مشهد خبر دادند و آن را نگران كننده اعلام كردند. قبل از آن هم اراك بود كه آلودگي آب آن با ميزان بالاي نيترات، نگراني را در دل‌هاي مردم اين شهر نشاند. قم هم از نيترات بي‌نصيب نيست. آلودگي نيتراتي سفره‌هاي آب زيرزميني اين شهر نيز از چندي قبل توجه محققان را به خود جلب كرده است.
اين بار نوك پيكان هشدار به سمت اصفهان است، بلايي كه انگار به جان شهرهاي صنعتي ايران افتاده؛ آلودگي آب با نيترات
به علت استفاده بي رويه كودهاي شيميايي در شهرها و مناطق مختلف ايران و همچنين صنعتي بودن و رشد جمعيت استان اصفهان، آبهاي زيرزميني تحت تأثير آلاينده‌ها قرار گرفته است. بر اساس اطلاعات موجود، كشاورزان ٥ـ٢ برابر بيش از حد معمول انواع كودهاي شيميايي و كودهاي آلي را در مزارع استفاده مي‌كنند. از طرفي صنعتي شدن و رشد صنعت در اصفهان و اين كه كارخانه‌ها و صنايع به تصفيه خانه فاضلاب مجهز نمي‌باشند و اغلب، پساب و فاضلاب صنايع بدون هرگونه تصفيه يا تصفيه ناقص وارد محيط، زمينهاي كشاورزي و رودخانه مي‌شود باعث گرديده تا آلاينده‌ها به مرور به آبهاي زيرزميني انتقال يابند. همچنين به لحاظ افزايش جمعيت، سيستم‌هاي كنوني تصفيه جوابگوي دبي (حجم) بيش از اندازه فاضلاب نيست
كي از مصارف آبهاي زيرزميني شهر و استان، كشاورزي است كه چندان مشكل ساز نخواهد بود ولي مشكل از آنجا ناشي خواهد شد كه اين آب به مصرف شرب دام و انسان برسد، به اين صورت كه ورود نيترات از طريق آب آشاميدني و غذا و غلظت بالاتر از حداستانداردهاي جهاني به بدن انسان و دام موجب اختلالاتي در آنها مي‌شود.
مهمترين بيماري كه در انسان و دام بوجود مي‌آيد، متهموگلوبينميا است. در اين بيماري، نيترات دردستگاه گوارش (معده) احيا و به نيتريت تبديل مي‌شود. حلاليت نيتريت نيز مانند نيترات، در آب بسيار بالاست و به سهولت از ديواره‌هاي دستگاه گوارش عبور و وارد خون مي‌شود و آهن موجود در هموگلوبين را اكسيد و به آهن سه ظرفيتي تبديل مي‌كند كه اين باعث ايجاد رنگدانه‌هاي قهوه‌اي مت هموگلوبين مي‌شود كه قادر به انتقال اكسيژن در خون نبوده و باعث اختلال در رسيدن اكسيژن به بدن خواهد شد و در صورت تداوم، منجر به خفگي و مرگ مي‌شود.
علايم اين بيماري، رنگ متمايل به آبي مخصوصاً دور چشمها، دهان و لبها؛ سردرد مي‌باشد و بيشتر در كودكان زير ٦ ماه اتفاق مي‌افتد.
نيترات موجود در آب آشاميدني يا مواد غذايي باعث ايجاد اختلالات تنفسي و خوني در كودك مي‌شود و عامل ايجاد نوعي بيماري به نام سندرم چشم آبي در كودكان است كه در نهايت به مرگ كودك منجر مي‌شود.
در بزرگسالان نيز نيترات در بدن تبديل به نيتريت شده و با تركيب با آمينها، تركيب نايروس آمين را بوجود مي‌آورد كه تحقيقات حاكي از عوامل مهم ايجاد سرطان در انسان است.
دردامها نيترات موجب سقط جنين، كاهش توليد شير و مرگ آنها مي‌شود.
najm131
 
پست ها : 7
تاريخ عضويت: چهارشنبه ژوئن 17, 2020 4:02 pm

بازگشت به آلودگى آبهاى نواحى ايران


Aelaa.Net