غائله مهسائیه

ارائه موضوعي شمارگان منتشره از{گاهنامه معرفت به زمان}

مديران انجمن: نبض زمان, نبض زمان, نبض زمان

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » يکشنبه مارس 05, 2023 3:17 pm

اينقدر آش غائله مهسايى شور شده كه حتى شهرام همايون سلطنت طلب هم صداش درآمده


عصبانیت شهرام همایون (از طرفداران نظام پادشاهی و سلطنت پهلوی در ایران) از نمایش خفت و خواری رهبران غائله مهسايى در كدايى ارتباط با رهبران کشورهای غربی؛ خاک بر سر ما (ابوزيسيون) با این رهبران سیاسی؛ برگشته‌ایم به دوران قاجار!!!

واکنش «شهرام همایون» به دیدار لیدرهای اپوزیسیون از جمله ربع پهلوی با رهبران کشورهای غربی و التماس از آنها برای جلب حمایت: "در سال 57 آیا کسی از اطرافیان (امام) خمینی را دیدید که التماس رهبران غربی را بکند؟ قدرت در کاخ سفید و کاخ الیزه نیست، این کارها افتخار شده؛ نماینده رئیس جمهور فرانسه به خانه (امام) خمینی در نوفل لوشاتو می‌آمد تا با وی دیدار کند! بی‌بی‌سی التماس می‌کرد تا با وی مصاحبه کند!!

==================

لینک خبر:

https://t.me/Afsaran_ir/84829

بيوگرافی شهرام همایون از طرفداران نظام پادشاهی و سلطنت پهلوی در ایران

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B4%D9 ... 9%88%D9%86
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » يکشنبه مارس 05, 2023 3:23 pm

روزنامه جمهوری اسلامی : اگر قرار بود بی حجابی رسمی شود چرا اجازه دادید مساله مهسا امینی اتفاق بیفتد؟


روزنامه جمهوری اسلامی با اشاره به استقبال از حضور افراد کم حجاب در راهپیمایی ٢٢ بهمن امسال نوشت:
مردم مانده‌اند و این سؤال اساسی که اگر قرار بود بی‌حجابی آنقدر رسمی شود که در مهم‌ترین مراسم انقلابی کشور حضور زنان بی‌حجاب به سوژه‌ای برای دستگاه‌های رسمی تبلیغاتی کشور تبدیل شود و دست‌ اندرکاران صاحب محاسن این دستگاه‌ها عکس‌ها و فیلم‌های مربوط به این صحنه‌ها را با افتخار منتشر کنند و به رخ این و آن بکشند که ببینید ما چقدر طرفدار داریم و انقلاب اسلامی چگونه فراگیر شده و چقدر قدرت جذب دارد، پس چرا اجازه دادید ماجرای مهسا امینی اتفاق بیفتد و آنهمه خسارت به جان‌ها و اموال وارد بیاید و چنان ضربه مهلکی به اعتماد عمومی زده شود؟

اکنون به هیچ وجه درصدد اظهار نظر درباره موضوع حجاب نیستیم. این، یک مسأله شرعی است که حکم روشنی دارد کمااینکه نوع اِعمال آن نیز اقتضائاتی دارد و تردیدی نیست که آن حکم روشن شرعی و این اقتضائات، در یک حکمرانی مدبرانه هرگز منجر به اینهمه لطمه وارد شدن به کشور و اتلاف جان و مال که در پائیز امسال پیش آمد نمی‌شوند. سؤال اینست که این بی‌تدبیری را به حساب چه کسی باید گذاشت؟ پاسخ اینهمه سؤال که در ذهن‌ها تلنبار شده را چه کسی باید بدهد؟ و بالأخره آن کفن ‌پوشیدن‌ها و واسلاماهای تا همین دو سه سال قبل که به بهانه ارتکاب فلان کار مکروه به راه می‌افتاد درست بود یا سکوت همراه با لبخند پیروزی امروز لیدرهای شکل ‌دهنده آن کفن‌ پوشیدن‌ها و وااسلاما گفتن‌ها؟

مردم همیشه نشان داده‌اند که به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی وفادارند و هرجا لازم باشد برای حمایت از اصل نظام به صحنه می‌آیند و دشمنان را مأیوس می‌کنند ولی این حضور را کسی حق ندارد به معنای تأیید دوگانه عمل کردن‌ها و سیاست یک بام و دو هوای حکمرانان تلقی کند. این بی‌صداقتی‌ها و دوگانه عمل کردن‌ها شدیدترین ضربه را به اعتقادات مردم وارد می‌کنند. مردم در ازای فداکاری‌هائی که برای حفاظت از آرمان‌های انقلاب و نظام می‌کنند از حکمرانان انتظار صداقت و پرهیز کردن از سیاست یک بام و دو هوا دارند. مردم از تمام فعالان سیاسی با هر سلیقه و گرایشی که هستند انتظار دارند برای حل مشکلات کشور دست به دست همدیگر بدهند و صادقانه عمل کنند. این، انتظار زیادی نیست. در عین حال، مردم این سؤال مهم و بی‌پاسخ مانده در طول تاریخ را هم از حکمرانان دارند که قدرت چقدر می‌ارزد که برای داشتن آن و از دست ندادن آن هر کاری می‌کنید؟

اينجاست كه ارزش مهندسى سياسی معلوم مى شود و نظريه {كارخودشونه} مياد به ميدون كه بنا بود اين امور رسميت پيدا كند و فضاى سنگين وضعيت اقتصادی مدتی برطرف شود و اذهان عمومى به امور ديگر مشغول شود.

===============

لینک خبر:

https://t.me/tv1irib_sima/7274

https://kalametazenews.ir/%d8%b1%d9%88% ... %a7%d9%84/
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » يکشنبه مارس 05, 2023 3:28 pm

جمع آوری ژن دختران ایرانی‌! بوسطه آنجلینا جولی آنجلینا جولی در یک پست اینستاگرام از مخاطبان ايرانى خود خواست موهایشان را بچینند و ارسال کنند.


این درخواست عجیب بازیگر هالیوود بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های داشت. آنجلینا جولی از سال ۲۰۰۰ با پوشش بشر دوستانه در CIA فعالیت میکنه. بطور مثال سال ۲۰۱۱ برای تلطیف افکار عمومی بعد از تجاوز آمریکا و ناتو وارد لیبی شد و ۲۰۱۲ به عنوان طعمه در عملیات برای دستگیری یک رهبر اوگاندایی نقش داشت. حالا ماموریت این مامور سیا جمع آوری بانک ژنتیکی ایرانی هاست آنجلينا جولى به حمايت از اعتراضات مهسايى برداخته، ولابد با مديريت مراكز مربوطه حامى غائله مهسائيه؛ درصدد بررسى تفاوت ژنتیکی مؤنثات مهسائىه با محجبات ايرانيه است

تصوير

کیانوش جهانپور مدیر اسبق روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در واکنش به این مطلب نوشت: برای تست ژنتیک ایرانی‌ها نیازی به مو و نمونه ژنتیکی از داخل‌نشینان نیست. هفت میلیون ایرانی مهاجر اغلب ساکن غرب که حدود دو میلیون نفر متولد ایران هستند، حجم نمونه بسیار بزرگی است که کسر کوچکی از آن هم کفایت می‌کند. اینقدر تحلیل‌های توهم توطئه‌ای بی‌بنیاد به خورد مخاطب ندهیم!

==============

لینک خبر:

https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%A ... 8%B3%D8%AA
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » يکشنبه مارس 05, 2023 3:47 pm

عواقب حضور خيابانى يا روش برخورد با مهسائيه این گزارش با تکیه بر روایت‌ بازداشت‌شدگان غائله مهسائيه، به ابعاد مداخله نهادهای امنیتی در مراحل قضایی می‌پردازد.


روایتی از وضعیت زندان، زندانی و زندانبان. این گزارش بر پایه گفتگو با تعدادی از افرادی تهیه شده است که در غائله مهسائيه در شهر تهران بازداشت شده‌اند. برای حفظ امنیت این افراد، تجربیات آن‌ها به طور مستقیم بازگو نمی‌شود و تنها تجربه‌ها و الگوهای مشترک و غیرقابل شناسایی موجود در این روایت‌ها نقل خواهد شد. روش رسيدن به عفومعيارى بنويس: «از شرکت در تجمعی که به قصد براندازی تشکیل شده پشیمان هستم و دیگر هرگز در هیچ اغتشاش‌ شرکت نمی‌کنم».

توضيح: صرفا جهت اطلاع مظنه برخورد با اغتشاشات و الا كليه موارد مذكور در كزارش زير رسما تكذيب مى شود و هركونه ذكريا نقل آن تشويش اذهان عمومى وووو ممكن است تلفى شود بازداشت در محل سکونت ساعت سه بامداد آخرین روزهای شهریور ۱۴۰۱ صدای زنگ آیفون، ساکنان یکی از مناطق مرکزی تهران را بیدار می‌کند؛ صدای پشت در خودش را یکی از همسایه‌ها معرفی می‌کند؛ لحظه‌ای بعد سروصدایی در راه‌رو بلند می‌شود و زنگ پیاپی درب ورودی آپارتمان ضربانِ قلب ساکنین خانه را تند می‌کند؛ در که باز می‌شود، هفت-هشت مرد ماسک‌‌زذه، با شتاب به داخل خانه هجوم می‌آورند و بدون توجه به اعتراض ساکنان کارشان را شروع می‌کنند؛ چند نفر به زیرورو کردن وسایل خانه مشغول می‌شوند، یکی که تنومند است جلوی در می‌ایستد، ارشد گروه به سوال و جواب از ساکنان شوکه شده خانه می‌پردازد، و مرد دیگری با دوربینی که در دست دارد به شکلی غیرعادی نور را روی صورت اعضای خانواده می‌اندازد و از چهره و حرکات آن‌ها فیلم می‌گیرد.

این موقعیتی است که ماه‌های اخیر به کرات، و به شیوه‌های مختلفی در سطح تهران رخ داده است؛ تیم‌های میدانی وزارت اطلاعات، و اطلاعات سپاه، خصوصا در لحظات بامداد، در شهر می‌چرخند و افراد را یکی یکی از خانه‌ها خارج کرده و به بازداشت‌گاه‌های زندان اوین منتقل می‌کنند؛ گاهی با فریب ساکنان و همسایه‌ها، گاهی به شیوه سارقان، و در مواردی با شکستن درب خانه؛ هدف اصلی این است که لیست تهیه شده توسط کارشناسان سازمان‌های اطلاعاتی به سرعت، و با کمترین هزینه و اصطکاک تیک بخورد؛ در بهترین حالت بدون دردسر، اما اگر وضعیت از کنترل خارج شد، ماموران ابایی از خشونت‌ورزی، و به‌کارگیری سلاح سرد و گرم ندارند. آن‌ها پیش از اینکه ساکنان و فرد مورد نظر فرصت فکر کردن داشته باشد وارد خانه شده باشند. برای اطمینان از تحقق این هدف، در بسیاری از موارد محل مورد نظر را از ساعاتی قبل بررسی می‌کنند تا از مسائلی مثل حضور فرد در خانه، ویژگی‌های محله و ساختمان، و یا تعداد ساکنان اطمینان پیدا کنند.

با این حساب اگر همه‌چیز درست پیش برود در کوتاه‌ترین زمان فرد مورد نظر و تمامی ابزارهای ارتباطی او به زندان اوین منتقل می‌شود. اگر نهاد بازداشت کننده وزارت اطلاعات باشد به ساختمان ۲۰۹، و چنانچه اطلاعات سپاه باشد به ساختمان ۲ الف تحویل داده می‌شود. بیست دقیقه بعد، فرد مورد نظر با چشم‌بند و دستانی بسته به داخل ون سیاه‌رنگ هل داده می‌شود. او نگران، شوکه شده است و هرچه در مورد مقصد می‌پرسد، جوابی نمی‌گیرد. «هیس، صدات در نیاد.»

زمان در ۲۰۹ هیچ معنایی ندارد سلول‌های مکعبی و تنگ بدون تهویه، با نور یک‌دستی که تشخیص شب و روز را غیرممکن می‌کند؛ نیمی از سلول‌‌ کف‌پوش موکتی دارد و نیم دیگر سنگی است که روی آن روشویی و توالت قرار گرفته. بازداشتی‌ها دو پتو دارند؛ یکی را گرد کرده و زیر سر می‌گذارند و دیگری را دور خود می‌پیچند. شاید برای ساعت‌های طولانی تنها باشند و یا در بازه‌ای سه یا چهار نفر دیگر کنارشان؛ در حالت دوم به سختی جا می‌شوند و ناچار هستند مقابل چشم همدیگر از سرویس بهداشتی استفاده کنند.

روزهای اول ورود به سلول‌های ۲۰۹ بی‌خبری محض است؛ هیچ الگویی وجود ندارد که با مراجعه به آن فرض بگیرند که پرونده‌سازان چه خوابی برای‌شان دیده‌اند؛ قرار است چه مدت زمانی آنجا بمانند؟ به چه اتهامی بازداشت شده‌اند؟ بازجویی بعد چه زمانی است؟ هر کسی وارد سلول می‌شود با چهره هراسان سوال‌پیچ می‌شود: «تو رو چرا گرفتن؟ تو خونه گرفتنت یا تو خیابون؟» تمامی افرادی که به عنوان بخشی از این سیستم کار می‌کنند اعم از ماموران میدانی اطلاعات، زندان‌بان و بازجو در حال القا کردن یک باور مشترک هستند: «حالا حالا اینجایی، همکاری کن تا زودتر بری بیرون.» باوری که زمینه‌های آن با فشار روانی روی افراد ایجاد شده است. همه فضا، اعم از معماری تا مسیرهای عبور و مرور و خصوصا پرسنل بازداشت‌گاه در تلاش هستند تا فرد را در بدترین و شکننده‌ترین حالت روانی قرار دهند. نقطه اوج این وضعیت مسیر رسیدن به اتاق بازجویی است؛ زمان طولانی‌ای که انگار هیچ‌وقت تمام نمی‌شود، با خواندن اسم فرد از درب سلول و زدن چشم‌بند روی صورت آغاز می‌شود و با ایستادن‌های طولانی در مقابل دیوار در وعده‌های مختلف با پایانی نامشخص ادامه پیدا می‌کند و در دست‌آخر به اتاق‌های کوچک بازجویی ختم می‌شود. در مواردی، در میان راه در صفی از بازداشتی‌ها قرار داده می‌شوند که به مقصدی نامشخص می‌روند. هر نفر دست راست را روی شانه جلویی می‌گذارند و حرکت می‌کنند.

«سر پایین»، «حرف نباشه»، «یالله حرکت کن»، «هی، چشم‌بندتو بکش پایین». در این حرکت‌های جمعی همیشه افرادی هستند که گویی تنها مسئولیت‌شان تکه‌پرانی و تحقیر بازدداشت‌شدگان است. گاهی به بهانه‌ای لگدی زده می‌شود و جمله‌هایی حاوی ناسزا، با مضامین تحقیرآمیز در فضا می‌پیچد. یا جمله‌هایی که روشن است تنها برای ایجاد رعب و وحشت تولید می‌شوند؛ «فلانی، اون گاز انبر و الکل رو بیار بالا» یا، «بگو بیان خون کف اتاق رو پاک کنن». یکی از تولیدکنندگان این صداها پیرمردی است به نام «حاج مظفر». او یکی از چهره‌های قدیمی بازداشتگاه موقت وزارت اطلاعات در زندان اوین است.

او ادعا می‌کند در صحنه قتل زهرا کاظمی حضور داشته. یک بار در صف بازداشتی‌ها یکی از فعالان سیاسی را با تحقیر خطاب قرار می‌دهد که «عه، فلانی، تو بازم اینجایی؟» فعال سیاسی با سابقه با کنایه پاسخ می‌دهد: «تو چرا خودت هنوز اینجایی؟» و تشر زندان‌بان‌ها صدای خنده چند تن از بازداشتی‌ها را خاموش می‌کند. سازمان‌های اطلاعاتی و قضایی از انتشار تعداد بازداشت‌ها خودداری می‌کنند. با این‌حال طبق گمانه‌زنی‌ها تعداد مردان و زنانی که در سه ماه اخیر به زندان اوین منتقل شده‌اند، دست‌کم هزار پانصد نفر است. بخش عمده از این افراد در خیابان و محل تجمع‌ بازداشت‌شده‌اند، و برخی در محل سکونت‌شان. دسته دوم به دو گروه تقسیم می‌شوند؛ کسانی که در محل تجمع شناسایی شده‌اند و بعدا در محل خانه بازدداشت‌شده‌اند، و فعالان و چهره‌های سیاسی و اجتماعی که «پیشگیرانه» بازداشت شدند. زندان‌بان‌ پشت میله‌ها می‌آید و نام برخی از بازداشتی‌ها را بلند می‌خواند؛ فردی که خوانده شده باید به سرعت پشت میله‌ها بایستد؛ مردها چشم‌بند می‌گذارند، و زن‌ها علاوه بر آن، چادر می‌پوشند؛ با دمپایی‌های اغلب لنگه به لنگه‌، از سلول خارج، و با هدایت زندان‌بان برای زمان نامشخصی مقابل دیوار قرار می‌گیرد.

در نهایت صدایی بلند می‌شود که «راه بیفت»، و او در مسیر هدایت می‌شود که اغلب به اتاق بازجویی است. اولین فشارها برای اعتراف‌گیری از لحظه بازداشت آغاز شده است؛ ماموران میدانی حتی در محل سکونت یا ماشین انتقال، بدشان نمی‌آید چند خطی به عنوان اعتراف یا مدرک جرم بر علیه فرد به گزارش‌های کاری‌شان ضمیمه کنند. چرا که هرچه فرد بگوید، در اتاق بازجویی به اهرم فشاری برای سوق دادن او به سمت و سوی مد نظر بازجو تبدیل شود. جمله‌هایی که ممکن است به طور مستقیم به عنوان اقرار و اعتراف در پرونده قید شوند، یا حتی نشانه‌‌ای باشند از نقاط ضعف و ترس افراد برای وارد کردن فشار بیشتر.

حدود ۲۰ سال دارد و بلافاصله پس از ورود به محل تجمع، به دست لباس شخصی‌ها بازداشت شده است. یک چاقوی جیبی همراه داشته، و همین بهانه‌ای است تا هر که از کنارش می‌گذرد ضربه‌ای به بدنش وارد کند. در مسیر انتقال به مکان نامشخص، آسیب‌دیده و در وضعیت روحی نامناسبی قرار دارد. به او القا کرده‌اند که کارش تمام است و اگر همکاری نکند کاری می‌کنند که آرزو کند زودتر اعدامش کنند. در مسیر جایی توقف می‌کنند، و یک مرد میان‌سال با حالتی دلسوزانه می‌پرسد کجا و چرا دستگیر شده؟ به حرف‌هایش گوش می‌دهد و در نهایت می‌گوید قولی نمی‌دهد، ولی تلاشش را می‌کند تا شاید خشم ماموران کم شود. دقایقی بعد با کاغذ و خودکار پیدایش می‌شود و می‌گوید بنویس: «از شرکت در تجمعی که به قصد براندازی حکومت اسلامی تشکیل شده پشیمان هستم و دیگر هرگز در هیچ اغتشاش‌ شرکت نمی‌کنم».

پسر جوان دیگر پلیس خوب را نمی‌بیند اما در تمامی جلسه‌های بازجویی، جمله‌هایی که نوشته به عنوان مدرکی مبنی بر «اعتراف به اجتماع و تبانی به قصد براندازی حکومت اسلامی» مقابلش قرار می‌گیرد. به گفته یکی از فعالان سیاسی که در دوره‌های مختلفی حضور در بازداشت‌گاه‌های زندان اوین را تجربه کرده، بسیاری از بازجوها ابتدا ماموران میدانی بودند. مسیر پیشرفت در سازمان‌های اطلاعاتی از انجام فعالیت‌های خُرد و ساده‌تر مثل بازداشت افراد آغاز می‌شود و تا پست‌هایی مثل بازجو یا کارشناس پرونده ارتقا پیدا می‌کند. این مسیر پیشرفت در سلسله مراتب اداری سازمان‌های اطلاعاتی توضیح‌دهنده سیستمی است که تمام بخش‌هایش با یک هدف فعالیت می‌کند؛ جلب‌رضایت بالادستی. روندی که برای مامور بازداشت تمرینی برای بازجو شدن و برای فرد بازداشت‌شده مقدمه از حضور در اتاق بازجویی محسوب می‌شود. در اتاق بازجویی به طور پیاپی برگه‌های خط‌دار که گاهی سوالی مشخص بالای آن‌ها نوشته شده مقابل فرد گذاشته می‌شود.

او همزمان که می‌نویسد باید به سوال‌های شفاهی پاسخ دهد. پاسخ‌هایی مطابق میل بازجو، که اگر نباشد با ضرب و شتم یا شکل‌های مختلف تنبیه، تحقیر و ناسزا و تهدیدهای شدید مواجه می‌شود. ساده‌ترین شکنجه رها کردن فرد با چشمانی بسته و رو به دیوار، در اتاق بازجویی برای زمان نامشخصی است. فرد بازداشتی کم‌کم می‌فهمد که آنچه که اصلا اهمیت ندارد، واقعیت ماجراست و آنچه اهمیت دارد خلاصی از این رنج ناتمام است. اما مشکل این است که بازجو هیچ وقت راست نمی‌گوید. یکی از بازداشت‌شدگان در برابر خواسته‌های نابجای بازجو مقاومت می‌کند و جمله‌های مد نظر او را مکتوب نمی‌کند. در یک جلسه بازجویی فرد دیگری بالای سرش می‌آید و از او می‌خواهد به سوال‌های ساده و الظاهر بدون خطر پاسخ دهد. سوال: «آیا همیشه سلاح سرد حمل می‌کنید؟» پیشنهاد بازجوی این است که فرد پاسخ منفی‌اش را ثبت کند.

سوال بعدی این است: «آیا هر روز در این نقطه از شهر تردد می‌کنید؟» فرد به پیشنهاد بازجو پاسخ منفی‌اش را مکتوب می‌کند. بازجو «گردش کار» نهایی را در پرونده‌ای که سلاح سردی هم ضمیمه آن شده می‌نویسد: «متهم اقرار کرده که هیچ‌وقت سلاح سرد حمل نمی‌کرده و در این نقطه حضور نداشته، شواهد نشان می‌دهد که حضور او در اغتشاشات با سلاح سرد و به قصد قتل و آسیب زدن به ماموران بوده است.» این یکی از چند ترفند ساده بازجوهای وزارت اطلاعات است برای اینکه پرونده افراد را در مسیرهای مورد نظر خود شکل دهند. بازجوها برای روزهای ابتدایی بازداشت برنامه ویژه‌ای دارند. ساختمان ۲۰۹ محل اجرای این برنامه است: فرد بازداشتی در چند روز اول در سلول‌های کوچک و بی‌زمان این ساختمان شرایط روانی سخت‌تری را تجربه می‌کند و بازجوها این فرصت را مغتنم شمرده و تلاش می‌کنند در جلسه‌های اول فرد را وادار به گفتن هر آنچه می‌خواهند کنند. چرا که هرچه فرد بازداشتی از شوک لحظات بازداشت فاصله می‌گیرد، وضعیت روانی پایدارتری خواهد داشت. خصوصا که به دلیل محدودیت فضا و تعداد زیاد بازداشتی‌ها، ناچار هستند افراد را به ساختمان ۲۴۰، در محدوده شمالی زندان اوین منتقل کنند.

ساختمان ۲۴۰ وزارت اطلاعات سالن‌هایی به طول ۷۰-۸۰ و عرض ۳ متر، با کف‌پوش موکتیِ خاکستری ضخیم، به دری با میله‌های آهنی سیاه ختم می‌شود؛ نور زرد فضا از لامپ‌های بزرگ آویزان از سقف است که هیچ گاه خاموش نمی‌شود؛ این منابع نور تصویر ثابتی هستند که بازداشتی‌های اغلب دراز کشیده، در بیشتر زمان خارج از بازجوی، چاره‌ای جز خیره شدن به زمين ندارند. در کنار این لامپ‌ها قلاب‌هایی هم به چشم می‌خورد که طبق روایت‌های نسل‌های قبلی فعالان سیاسی به منظور آویختن افراد برای شکنجه نصب شده‌اند. اینجا ساختمان ۲۴۱ زندان اوین است که زیر نظر وزارت اطلاعات اداره می‌شود. بخش قابل توجهی از بازداشتی‌های مربوط به اعتراض‌های سراسری ۱۴۰۱ تهران، پس از چند روز انفرادی در ساختمان ۲۰۹، به این ساختمان منتقل شده‌اند. بازداشتی‌ها در سالن‌های طبقه اول یا در سلول‌های چند نفره واحدهای دیگر ساکن شدند و بخشی از طبقه همکف این ساختمان به فضای بازجویی اختصاص یافت. اتاق‌هایی کوچکی با یک نیمکت رو به دیوار که متهم با چشم بند روی آن می‌نشیند، و میز بزرگ‌تری پشت سرش که جایگاه بازجوی است.

ساختمان ۲۴۱ در شمالی‌ترین نقطه محوطه اوین، و در کنار بند ۸ (محل نگهداری از زندانیان سیاسی) قرار گرفته دارد که در آتش سوزی ۲۳ مهرماه مورد حمله نیروهای سرکوب قرار گرفت. از نظر معماری بین بیشتر ساختمان‌های زندان اوین تفاوت چشمگیری وجود ندارد؛ در طبقات اغلب این ساختمان‌ها سالن‌هایی وجود دارد که در هر دو سوی آن، اتاق‌هایی با درب فلزی، بدون هیچ دریچه‌ای به فضای بیرون قرار دارد. در ساختمان ۲۴۱ به همین سبک؛ با این تفاوت که این درب فلزی تمام اتاق‌ها قفل است و بازداشت‌شدگان در داخل سالن‌ها رها شده‌اند. هر کدام از این سالن‌ها جمعیتی بین ۶۰ تا ۱۲۰ نفر را در خود گنجانده است. هر بازداشتی با یک یا دو پتو فضایی به اندازه دراز کشیدن در اختیار دارد و تمام دوران بازداشتش را در همان سطح سپری خواهد کرد.

هر سالن همچنین یک مدیر (وکیل بند) دارد که توسط زندان‌بان‌ها انتخاب می‌شود که مسئولیت پخش مواد غذایی و کنترل زندانیان به عهده اوست. در تمام این دوران زندانیان هیچ انتخابی جز انتظار کشیدن ندارند تا زمانی که نامشان توسط زندان‌بان‌های عبوس و بدخلق پشت میله‌های سیاه صدا زده شود؛ چشم‌بند به چشم بزنند و توسط زندانبان به مسیری هدایت شوند که معمولا باز هم به اتاق‌ بازجویی ختم می‌شود. با اینکه جلسه‌های اصلی بازجویی زمانی که در ساختمان ۲۰۹ بوده‌اند برگزار شده است، با این‌حال روند بازجویی‌ به شکل نامنظمی جریان دارد. هرچند که وضعیت در ۲۴۰ تا حد زیادی متفاوت است.

برخلاف آنچه ترويج مى شود كه فضاى بسته و هوا نيست ووو ساختمان زندانها مجهزبه پنجره ها و نورگيرهاى بسيار و نور و هواى كافی مى رسد.

تصوير

نور كافى از مشخصات حتى راهروهاست

تصوير

تصوير

زندانيان ناتوان از پرداخت مهریه استفاده می‌شود. هم در اين زندان محبوسند

================

لینک خبر:

https://ipa.united4iran.org/fa/prison/52/

ipa.united4iran.org
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » يکشنبه مارس 05, 2023 3:52 pm

حضور سفير سوئيس حافظ منافع آمریکا در ایران با چادر به قم در كنار يک معمم = سبب خشم هواداران غائله مهسائى "زن عريان در خيابان" كرديد


تصوير

حضور سفیر سوئیس با چادر در قم خشم بسیاری از کاربران هوادارغائله مهسائي را در شبکه‌های اجتماعی برانگیخته است. ادین الیویری لوزانو سفیر سوئیس است، کشوری که با توجه به نبود رابطه دیپلماتیک میان ایران و آمریکا به عنوان حافظ منافع واشنگتن در تهران عمل می‌کند. خانم لوزانو به قم سفر و از زیارتگاه حضرت معصومه در این شهر دیدن کرد. خبرگزاری‌های ایران «بازدید از اماکن مختلف حرم حضرت معصومه و آشنایی با فرهنگ و هنر اسلامی» را از جمله دلایل حضور سفیر سوئیس در قم عنوان کردند. حضور او با چادر در کنار یک روحانی، واکنش‌هاى موافق و انتقادى بسیاری از کاربران را را به دنبال داشته است. وزارت خارجه سوئیس در پاسخ به این واکنش‌ها گفت که سفیر این کشور «پروتکل پوشش» در بازدید از یک مکان مذهبی را رعایت کرده است. این وزارتخانه گفته «مبادلات بین ادیان بسیار مهم است»
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » يکشنبه مارس 05, 2023 4:02 pm

عمدى بودن مسموميت دختران دانش آموز = اقدام گروهى افراطى طالبان ايرانی = اطلاعيه تهديد تعميم به كل كشور


معاون وزیر بهداشت ایران: عده‌ای می‌خواهند همه مدارس دخترانه تعطیل شود

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از تعلل وزارت اطلاعات در معرفی نکردن عاملان مسمومیت صدها دختر دانش‌آموز انتقاد کرد.با ادامه مسمومیت‌های سریالی بیش از ۶۰۰ دختر دانش‌آموز در شهرهای مختلف ایران، معاون وزیر بهداشت ایران روز یکشنبه هفتم اسفندماه، با تایید «عمدی بودن» مسمومیت کودکان در مدارس گفت عده‌ای به دنبال تعطیلی همه مدارس در ایران، از جمله مدارس دخترانه‌اند. یک نماینده مجلس نیز از تعلل وزارت اطلاعات و دستگاه‌های اطلاعاتی در این پرونده انتقاد کرد.

در آخرین مورد از این پرونده، روز شنبه ششم اسفند، ۴۴ دانش‌آموز دختر دیگر در دبیرستان احمدیه بروجرد، در استان لرستان به‌دلیل مسمومیت در بیمارستان بستری شدند. هفته گذشته و در روزهای دوم و سوم اسفند هم در اتفاقی مشابه، ۸۲ دانش‌آموز این دبیرستان با علائم سرگیجه، ضعف و بی‌حالی برای مداوا به بیمارستان منتقل شده بودند. یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، روز یکشنبه با تایید عمدی بودن مسمومیت دانش‌آموزان، گفت: «پس از مسمومیت چندین‌باره دانش‌آموزان در قم مشخص شد افرادی دوست داشتند تمامی مدارس، به‌خصوص مدارس دخترانه در قم تعطیل شوند.»

از آغاز مسمومیت‌ سریالی و مشکوک دختران دانش‌آموز در قم نزدیک به سه ماه می‌گذرد. برخی از روزنامه‌نگاران و اصحاب رسانه در ایران طی هفته‌های گذشته گزارش داده بودند که شماری از گروه‌های تندردر قم، همانند طالبان و با استفاده از تجربه در افغانستان؛ به عمد و به‌دلیل مخالفت با تحصیل دختران، دانش‌آموزان را به روش‌های مختلف مسموم کرده‌اند. گروهی با نام «فداییان ولایت (سياسى)» نیز در رسانه‌های اجتماعی، مسئولیت مسمومیت دانش‌آموزان را برعهده گرفت و اعلام کرد که هدفش «خانه‌نشین کردن دختران محصل» است.

گفته می‌شود این گروه با انتشار شبنامه‌ای، تحصیل دختران را «حرام» و «محاربه با امام زمان (سياسى)» دانسته‌ و تهدید کرده‌ است در صورت تعطیل نشدن مدارس دخترانه، مسمومیت‌ دختران را به‌ کل ایران گسترش می‌دهد. ۱۹ آذر و هنرستان دخترانه نور، نقطه شروع مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان دختر در شهر قم بود. مسمومیت‌های عجیبی که به قم و دانش‌آموزان دختر محدود نماند، بلکه در بروجرد، اردبیل و تهران هم تکرار شد.

همایون سامه نجف‌آبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، روز یکشنبه به سایت دیده‌بان ایران گفت: «تا آنجایی که اطلاع دارم، وزارت بهداشت دارد بررسی می‌کند ولی به نظر من نتیجه‌اش مشخص نشده است. بدین معنا که نتوانسته‌اند پاسخ قانع‌کننده‌ای بدهند. موضوع در کمیسیون بهداشت مطرح نشده ولی رئیس کمیسیون نامه‌نگاری‌های لازم با دولت را درباره این موضوع انجام داده است. آنچه مشخص است، این است که هم در قم و هم در بروجرد مسئله عمدی بوده است.»

این عضو کمیسیون بهداشت مجلس افزود: «برای ما سوال است که روی چه حسابی در مدارس این اتفاق‌ها رخ می‌دهد؟ من نمی‌دانم یعنی ارگان‌های اطلاعاتی ما نمی‌توانند تمام مدارک، قرائن و آنچه به‌جا‌مانده را بررسی کنند و به عامل برسند؟ وزیر اطلاعات وارد این پرونده شده ولی متاسفانه گزارشی به مجلس داده نشده است.» همایون نجف‌آبادی در پاسخ به اینکه چه گروهی می‌توانند پشت این مسمومیت‌ها باشد، گفت: «نمی‌توانم نظر دهم. یعنی اصلا نمی‌دانم؛ همان اطلاعی که شما دارید، من هم در همان حد دارم.»

اینکه منتظری، دادستان کل کشور، نیز «عمدی بودن» این مسمومیت‌ها را تایید کرده و دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی پس از گذشت سه ماه، هنوز گزارشی شفاف درباره جزئیات این پرونده و بازداشت نشدن مسببان آن ارائه نکرده‌اند، خبر غیررسمی «وصل بودن عاملان پرونده به نهادهای مذهبی و پرقدرت در قم» را تقویت کند.

تاملات:

اگر واقعا جريانى مؤمن و دلسوز و با تدبير باشد؛ از اين روشهاى سفيهانه و متعديانه پرهيز مى كند، و بجاى اقدامات سست و ظالمانه؛ و تبليغات همزمان كه نتيجه اى جز موجب توهين به اسلام و متديين ندارد؛ اگر عرضه اى دارد نظام غيرحضوری فعال و آسان بارفع اشكالات موجود براى آموزش غير حضوری را طورى فراهم مى كند؛ تا هر خانواده فرهيخته كه دغدغه سلامت اخلاقى فرزندانش را دارد (بدون ملاحظه جنسيتى دختر يا بسر)
و مى خواهد آنها تا سن رشد كامل در محيطى محفوظ و برحسب استعداد خودشان رشد كنند؛ بدون آلودگيهاى شايع (واگيری بيماريها از مهد كودک تا دبيرستان - انفعال اخلاقى از افراد و خانواده هاى غيرموفق و ولنگار - تجاوز مربى ورزشی و كارگر مدرسه و راننده سرويس ووو) با آرامش و اطمينان طبق استاندارهاى بروز جهانى و پيشرو نه نظام آموزشی عقب افتاده و التقاطى و انفعالى فعلى كشور، فرزندانشان به سهولت آموزش داده؛
و براى ارتباطات جمعى همسالان با معرفى خانواده هاى مؤمن و ملتزم آن نياز اطفال را نيز تامين نمايند، اين شرايط با امكانات ارتباطی امروز بسيار سهل است؛ اگر كمی تدبير در كار باشد و از روشهاى سفيهانه تحميلی متجاوزانه پرهيز شود
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

غائله مهسائیه

پستتوسط najm137 » يکشنبه مارس 05, 2023 4:20 pm

بوكوحرام در ايران؟


تصوير

از وقتی وزارت بهداشت هم تأیید کرد که مسموم‌کردن دانش‌آموزان دختر عمدی بوده است، به این فکر می‌کنم آیا تفکر بوکوحرام هم به اینجا آمده است. سال‌ها در نیجریه برای اینکه دختران تحصیل نکنند، آنها را دسته‌جمعی از مدارس دخترانه می‌ربودند و مدت‌های طولانی یا محبوس بودند یا نابود می‌شدند.

محمدعلی ابطحی: از وقتی وزارت بهداشت هم تأیید کرد که مسموم‌کردن دانش‌آموزان دختر عمدی بوده است، به این فکر می‌کنم آیا تفکر بوکوحرام هم به اینجا آمده است. سال‌ها در نیجریه برای اینکه دختران تحصیل نکنند، آنها را دسته‌جمعی از مدارس دخترانه می‌ربودند و مدت‌های طولانی یا محبوس بودند یا نابود می‌شدند. صدای تفکر طالبان، داعش و القاعده مدت‌هاست از گوشه و کنار شنیده می‌شود. در مواردی رفتارهای متحجرانه و خلاف قرائت اسلام اصیل جولان می‌دهند. روح انقلاب اسلامی بنا بر گواهی تاریخ این نبود.

غربت امام در قم و حتی غربت تفکر رهبری در حوزه علمیه مشهد و زاییده‌شدن انقلاب اسلامی از درون اسلام مترقی و استثناهای حوزه شکل گرفت. اما قاعده‌های قبلی طرفداران اسلام متحجر و واپس‌گرا در خیلی از جاها اصالت اسلام مترقی را ربودند. من بر این باور نیستم که خشونت‌های طالبانی و بوکوحرامی منشأ دینی دارد یا بزرگان دین و کشور با آن موافق هستند، اما این فجایع به دلیل این اتفاق می‌افتد که گاهی تندروهای عقیدتی به درد منافع کوتاه‌مدت می‌خورده‌اند و آنها تشویق می‌شده‌اند. وقتی در موردی و جایی افراطی‌ها مورد تشویق قرار گیرند، امکان متوقف‌کردن آنها از دست هل‌دهندگان سابق بیرون می‌رود.

چه کسی می‌توانست باور کند که در ایران و در مرکز دینی آن، قم و چند جای دیگر برای مخالفت با درس‌خواندن دختران دست به این خشونت‌ها زده شود؟ اما وقتی افراطی‌ها حس امنیت داشته باشند، مرزهای حاکمیتی و دینی را هم به نفع خود تفسیر می‌کنند و تندترین لایه‌های افراطیون دست به عملیات خودجوش می‌زنند. باید همه سیستم مدیریت و همه مراجع دینی در قبال اصل افراطی‌گری اعتقادی موضع بگیرند. ورود تفکر بوکوحرامی زنگ خطر بزرگی است. بیش از همه این خطر را باید متولیان رسمی دین جدی بگیرند. طالبانیسم، ترمز ندارد.

در همین افغانستان، آمریکایی‌ها و سعودی‌ها از تفکر افراطی بهره جستند و جوانان مذهبی کم‌سواد را با شعارهای افراطی سازماندهی کردند تا سایه کوتاه‌مدت اتحاد جماهیر شوروی را از افغانستان کم کنند. وقتی عده‌ای تندرو افراطی مذهبی برای یک هدف سیاسی تجهیز شدند و در افغانستان به جنگ شوروی کمونیست فرستاده شدند، وقتی خطر آنها کم شد و خود آمریکایی‌ها خواستند ترمز این افراطی‌ها را بکشند، عمل نکرد و افراطی‌گری بلای جان خودشان شد و سر از برج‌های دوقلو درآورد. افراطی‌های مذهبی را برای هیچ موفقیت کوتاه‌مدتی هم نباید تشویق کرد.

رنج‌آورترین مصیبت‌ها را آنها تحمیل می‌کنند. تهدید دانش‌آموزان دختر، حمله به عمیق‌ترین لایه انسانی فرزندان‌مان است. همه باید اعلام رسمی کنند که به دین افراطی بوکوحرامی کافرند. در این مورد هیچ ملاحظه‌ای نکنند. پس از این اعلام وزارت بهداشت توقع می‌رود دستگاه‌های امنیتی و قضائی به‌طور جدی ورود کرده و عاملان و مهم‌تر از آنها صاحبان این تفکرات را شناسایی و اعلام کنند.

بوکو حَرام (در زبان هوسه آفريقا به معنی تحصیل غربی حرام است)یک گروه شورشی و تكفيرى در شمال نیجریه است که خواستار تعطیلی تمامی مدارس نوین است و طى اين سالها دختران مدارس مى ربوده است.

بدفهمی و جهالت و انحراف = به جاى تصحيح يا تكميل انحرافات يا ضعفهاى روشهاى رايج آموزشى و غربی = اصل تحصيل دختران و زنان را زير سؤال بردن

خبرگزاری فارس درباره ماجرای مسمومیت دانش آموزان دختر:

تعلل و ابهام می‌تواند همانند فضای بعد از بستری شدن مهسا امینی، مانند «جرقه بزرگ» برای آشوب خیابانی عمل کند = غائله طالبان و بوكوحرام ايرانى و منع تحصيل دختران

خبرگزاری فارس درباره ماجرای مسمومیت دانش آموزان: تعلل و ابهام می‌تواند همانند فضای بعد از بستری شدن مهسا امینی، مانند «جرقه بزرگ» برای آشوب خیابانی عمل کند؛ تعلل، ابهام و فضای مسموم ایجاد شده همانند فضای بعد از بستری شدن مهسا امینی در بیمارستان و عدم اطلاع‌رسانی به موقع فراجا است و می‌تواند با تحریک جریان‌های داخلی و خارجی همانند «جرقه بزرگ» مورد نظر اندیشکده‌های آمریکایی عمل کند. در نظر داشته باشیم که فضای فعلی کشور با نوسان شدید قیمت ارز همراه است و اپوزیسیون همزمان بر همراستا شدن اعتراضات اجتماعی-فرهنگی با مشکلات اقتصادی تلاش می‌کند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس نوشت: تعلل، ابهام و فضای ایجاد شده حول مسمومیت سریالی دانش‌آموزان همانند فضای بعد از بستری شدن مهسا امینی در بیمارستان و عدم اطلاع‌رسانی به موقع فراجا است. روایت روز - سلسله مسمومیت‌ دانش‌آموزان در مدارس کشور از اخبار مهم و حساسیت‌زای این روزهای کشور است. از آنجایی که بیشتر مسمومیت‌ها در مدارس دخترانه رخ داده، افکار عمومی اهمیت بیشتری به موضوع داده است. اظهارات متناقض مسئولین در مورد علل این مسمومیت‌ها و عدم شناسایی عاملین یا دلایل ماجرا، بر ابهام موضوع افزوده است. بر همین اساس در این نوشتار تلاش شده است تاریخچه‌ای از اتفافات و اظهارات مرتبط بررسی شود و اقدامات جریان‌های مختلف تحلیل شود.

صبح روز ۹ آذرماه، انتشار بوی نامطبوعی در هنرستان دخترانه نور واقع در منطقه یزدانشهر قم موجب می‌شود تا شماری از دانش آموزان این هنرستان دچار علائم و مشکلات تنفسی شوند. دو هفته بعد از آن، ۲۲ آذرماه همین اتفاق در همین هنرستان رخ داد و در آن حادثه چندین نفر از دانش آموزان دچار مسمومیت و راهی بیمارستان شدند. حادثه بار اول به گفته دانش آموزان فقط در یک کلاس رخ داده بود، اما در حادثه دوم تقریباً تمام مدرسه درگیر شده بودند و به همین علت تعداد دانش‌آموزان مسموم شده افزایش چشمگیری داشت و تعدادشان به ۵۱ نفر رسید.

در همان زمان محبی، معاون درمان قم درخصوص مسمومیت دانش آموزان هنرستان نور استان قم گفته بود: چیزی که ما از معاینه دانش آموزان به دست آوردیم یک مسمومیت استنشاقی بوده ولی عاملش را مدیرانی که در این بخش مسئولیت دارند بایستی پاسخ بدهند. لذا معاینات دانش آموزان و بررسی‌های انجام شده نشان دهنده یک گاز استنشاقی در حد خیلی خفیف و گذرا بود که آن‌ها را گرفتار کرد و در هر دو مرتبه هم یک نوع گاز بود.

سخنگوی اورژانس مازندران در ۱۲ آذر ماه خبر داد با اعلام خبر گاز گرفتگی دانش‌آموزان یک مدرسه شبانه‌روزی در منطقه وناجم شهرستان ساری، بلافاصله پایگاه‌های اورژانس به محل حادثه اعزام شدند. او گفت مشخص شد که ۱۹ نفر دانش آموز پسر با میانگین سنی ۱۳ تا ۱۵ سال در اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن دچار مسمومیت شدند.

۲۶ دی فرماندار اردبیل خبر داد از دبیرستان دخترانه فرزانگان اردبیل به مرکز فوریت‌های پزشکی اورژانس اردبیل گزارشی مبنی بر سردرد، ضعف جسمانی، خستگی شدید، حالت تهوع و استفراغ ۶۱ نفر از دانش‌آموزان، معلمان و کادر اجرایی مدرسه گزارش شد. فرماندار اردبیل گفت باتوجه به فصل زمستان و علائم موجود اعلامی در تعداد زیادی از افراد، موضوع به شکل قطعی مسمومیت ناشی از منواکسید کربن تلقی شده است.

دوم بهمن ماه، رئیس جمعیت هلال‌احمر قوچان از گازگرفتگی ۴۰ نفر در مدرسه روستای شفیع این شهرستان خبر داد. او گفت تعداد حادثه‌دیدگان این حادثه بیش از ۴۰ نفر بود که بیش از ۱۵ نفر از دانش‌آموزان حادثه دیده که حال وخیمی داشتند به مراکز درمانی شهرستان انتقال داده شدند.

در حادثه‌ای دیگر، دو حادثه مسمومیت در مدرسه فاطمیه قم در روزهای شنبه ۸ و دوشنبه ۱۰ بهمن در مجموع ۳۵ دانش‌آموز را با علائم حالت تهوع، استفراغ، سنگینی سینه، مشکل تنفسی، بی‌حسی پا به بیمارستان کشاند. برخی دانش‌آموزان این مدرسه می‌گویند پیش از مسمومیت بویی شبیه الکل یا بوی گاز تند در فضای مدرسه پخش شده است. مسمویت‌ها ادامه‌دار بود و دانش‌آموزان مدرسه دخترانه احمدیه بروجرد در سه مرحله درگیر مسمومیت شدند. هشتم اسفند، رئیس اورژانس لرستان از مسمومیت تعدادی از دانش‌آموزان مدرسه پسرانه خیام بروجرد خبر داد. این دومین مدرسه‌ای است که درگیر مسمومیت می‌شود و دخترانه نیست.

مونوکسید کربن

روزنامه جوان[8] در اوایل بهمن ماه گزارشی با محور مسمومیت به دلیل گاز منوکسید کربن نوشت: به دلیل کمبود امکانات و بی‌توجهی‌های صورت گرفته در بسیاری از مدارس از اواسط مهرماه امسال، ۲۱۰ دانش آموز در مدارس چهار نقطه کشور با گاز مونوکسید کربن مسموم شدند؛ یک بار مسمومیت دانش آموزان در قم و بار دیگر مدارس اردبیل اتفاق افتاده و بعد از آن دانش‌آموزان مدارس قوچان و ساری دچار مسمومیت شدند.

گاز آمونیاک

هجدهم بهمن ماه امیرآبادی فراهانی، نماینده قم[9] گفت: مسمومیت سریالی دانش‌آموزان دختر مدارس قم همچنان ادامه دارد. از وزرای آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، کشور و اطلاعات می‌خواهم هیئت ویژه ای جهت بررسی و یافتن ادله بروز این حادثه تلخ به قم اعزام کنند. این موضوع شوخی بردار نیست، اقدام عاجل به عمل آورید. این حادثه ۷ بار است که تکرار شده که به شدت مشکوک است. وزیر آموزش پرورش شائبه گاز آمونیاک را مطرح کرده و برخی نیز وجود دی اسید کربن در سیستم گرمایشی مدارس را اعلام کرده‌اند اما هیچ کدام از این فرضیه‌ها قطعی نیست. وزیر بهداشت درباره علت مسمومیت دانش‌آموزان قمی گفت: جمع‌بندی این است که مسمومیت بسیار خفیف است. جمع‌بندی ما این است که عامل مسمومیت، عامل میکروبی نیست.

ورود دستگاه اطلاعاتی و امنیتی

دادستان کل کشور در نامه‌ای نوشت: اخبار واصله از یک جریان نگران کننده نوعی مسمومیت در بعضی از مراکز آموزشی قم نشان از احتمال اقدامات مجرمانه عمدی دارد که قابل توجه و پیگیری دقیق است. دادستانی قم از جایگاه مدعی العمومی وارد شوید و چنانچه کسانی در این امر قصور و یا تقصیر داشته و یا توطئه ای در کار بوده برخورد قاطع و قانونی انجام دهید. دادستان کل کشور همچنین در مصاحبه‌ای گفت دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی به ماجرای مسمومیت دانش‌آموزان قمی ورود کردند و تا مشخص شدن علت ماجرا پیگیر هستیم.

با گذشت ۳ ماه از شروع مسمومیت‌های سریالی در مدارس، با وجود ورود دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی به موضوع، هیچ یک از دستگاه‌های متولی و مسئولین دلیل مشخصی برای مسمومیت دانش‌آموزان اعلام نکرده‌اند و عامل مسمومیت همچنان در ابهام است. ابهام موجود در پرونده مسمومیت‌های سریالی، ادامه‌دار و پراهمیت بودن ماجرا، فضا را شایعه‌پذیر و برای بهره‌برداری جریان‌های مختلف فراهم کرده است. هر کدام از رسانه‌های داخلی با استناد به مصاحبه با مسئولین و افراد درگیر ماجرا، به نوعی بر ابهام فضا افزوده‌اند.

محمدعلی ابطحی، رئیس دفتر محمد خاتمی در یادداشتی تلگرامی در واکنش به ماجرای مسمومیت‌های سریالی بدون داشتن ادله مشخص در مورد عامل این مسمومیت‌ها، از گروه تروریستی بوکوحرام نام برد و با بازخوانی ربایش و حبس دسته‌جمعی دختران دانش‌آموز موز دآموزدر نیجریه، به مخاطبینش القا کرد که عامل این حملات ریشه افراط‌گرایی مذهبی دارد! ابطحی در ادامه به رفتار گروه‌های تکفیری داعش و القاعده اشاره می‌کند. وی این ادعاها را بدون داشتن کوچکترین سندی نوشته است. ابطحی حتی به این مسئله توجه نکرده که در حال اتهام زدن به شهروندان شهرهای مورد حادثه است و در قم سالهاست که زنان در حوزه‌های علمیه تحصیل می‌کنند.

نکته دیگری که ابطحی به آن توجه نکرده، تعداد شهرها و مدارسی است که درگیر مسمومیت سریالی شده‌اند. اگر فرض را بر خرابکاری بگیریم، کدام گروه شناخته شده مذهبی است که بتواند عملیاتی با این وسعت و دقت را به سرانجام برساند و ردی از خود باقی نگذارد؟

اقدام عجیب دیگر، انتشار مصاحبه‌ای از سوی شبکه رسانه شرق است. این روزنامه به نقل از فاضل میبدی،‌ استاد دانشگاه نوشت: گروهی موسوم به هزاره‌گرا مسئول این مسمومیت‌های سریالی در مدارس هستند. میبدی بدون اشاره به سندی، تنها به نقل از یک پژوهش‍گر که نامش را هم اعلام نکرد، ادعا کرد این مسمومیت‌ها اتفاقی نیست و این جریان شبیه طالبان هستند.

میبدی روز بعد، اظهارات منتشر شده از خودش در شبکه شرق را تکذیب کرد و گفت: من گفتم که نباید این مطلب مطرح شود،کار ناقص است پژوهش در این رابطه ادامه دارد که متاسفانه این خانم از قول بنده زده نباید این کار را می کرد. جریان هزاره‌گرا برای ایران نیست افرادی هستند که اعتقاد دارند هر هزار سال مصلحی ظهور می‌کند، این دوست بنده گفته بود که تحقیقاتی کرده که این جریان در کشور درحال شکل گیری و مرکز آن در قم و اصفهان است، در مسیحیت و یهودیت هست.

آذر منصوری، دبیرکل حزب اتحاد ملت در توئیتی درباره مسمومیت‌های سریالی این اقدامات را منتسب به افراد متحجر و واپس‌گرا کرد و از آن به عنوان «دخترکشی» نام برد. این درحالی است که هیچ فردی در این ماجراها جان خود را از دست نداده است و هنوز عاملین مسمویت‌ها شناسایی نشده‌اند.

جمال هادیان، مدیر سابق روابط عمومی وزارت ارتباطات در توئیتی با ادعای دگم‌اندیش بودن عاملین مسمومیت‌های سریالی، ماجرا را به اندیشه محدود کرده و هیچ جایی برای احتمال خرابکاری یا موارد دیگر باقی نگذاشته است. عبدالحمید، رییس مسجد مکی همراستا با القائات اصلاح‌طلبان در توئیتی بدون ارائه سند ادعا کرد مسمومیت دانش‌آموزان، دشمنی با تحصیل و آموزش زنان، و "انتقام" از خیزش اخیر آنان است! این ادعای عبدالحمید در کشوری گفته شده که حتی یک گروه یا جریان مخالف تحصیل زنان هم ندارد. عبدالحمید همچنین از واژه انتقام استفاده کرده است و تلاش کرده این مسمومیت‌های سریالی را به حاکمیت نسبت دهد.

یونس پناهی، معاون وزیر بهداشت در مورد انگیزه عاملین این جریان سریالی گفت: از مسمومیت چندین باره دانش‌آموزان در مدارس قم، مشخص شد افرادی دوست داشتند که تمامی مدارس، به خصوص مدارس دخترانه تعطیل شوند. آقای پناهی در ادامه اظهاراتشان مشخص نکردند که بر مبنای کدام داده از انگیزه عاملین این جریان سریالی مطلع شده‌اند و هدف را تعطیلی مدارس دخترانه اعلام کردند؟!

پناهی اعلام کرد: مسمومیت دانش‌آموزان مدارس قمی ناشی از ترکیبات شیمیایی در دسترس بود از این رو عفونی و قابل انتقال به دیگران نیست. تاکنون مشخص شده، ترکیبات مواد شیمیایی، جنگی نیست و هیچ نشانه‌ای از مسری بودن ندارد. بعد از صحبت مجدد با آقای پناهی، همه اظهاراتشان در مورد انگیزه عاملین و ترکیب شیمیایی مسمومیت سریالی را تکذیب کردند و گفتند مسئله را از معاونت درمان وزارت بهداشت پیگیری کنید و من اطلاعی از موضوع ندارم!

برخی افراد و جریان‌ها همراستا با اپوزیسیون تلاش دارد با ادعای دروغین مذهبی بودن عاملین اجرای عملیات مسمومیت‌ها، جمهوری اسلامی را دشمن زنان و دختران جلوه دهد و در دوران پسا آشوب و در زمانی که آشوب خیابانی به اهداف خود نرسیده، از مسمومیت‌های سریالی که هنوز عوامل یا دلایل آن مشخص نشده است، عامل جدیدی برای ایجاد نفرت نسبت به جمهوری اسلامی و مذهب فراهم کند. این جریان‌ها تلاش می‌کنند همانند آنچه که اندیشکده‌های آمریکایی پیشنهاد کرده‌اند، «جرقه بزرگی» فراهم کنند تا آشوب خیابانی مجددا آغاز شود. جوادی یگانه، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در توئیتی به صورت رسمی از ساکت بودن مردم قم در اعتراض به این مسمومیت‌ها اعتراض کرده و آنها را دعوت به واکنش کرده است!

به همین جهت، توصیه می‌شود دستگاه‎های امنیتی و اطلاعاتی نسبت به شناسایی عوامل یا دلایل مسمومیت‌های سریالی هر چه سریع‌تر اقدام کنند. اگر شناسایی زمان‌بر است، حداقل در حوزه اطلاع‌‎رسانی تلاش لازم در مسیر درست برای تنویر افکار عمومی آغاز شود و از اظهارات بدون سند جلوگیری شود. تعلل، ابهام و فضای مسموم ایجاد شده همانند فضای بعد از بستری شدن مهسا امینی در بیمارستان و عدم اطلاع‌رسانی به موقع فراجا است و می‌تواند با تحریک جریان‌های داخلی و خارجی همانند «جرقه بزرگ» مورد نظر اندیشکده‌های آمریکایی عمل کند. در نظر داشته باشیم که فضای فعلی کشور با نوسان شدید قیمت ارز همراه است و اپوزیسیون همزمان بر همراستا شدن اعتراضات اجتماعی-فرهنگی با مشکلات اقتصادی تلاش می‌کند.

================

لینک خبر:

https://www.entekhab.ir/fa/news/717011/ ... 9%86%D8%AF

https://www.sharghdaily.com/%D8%A8%D8%A ... 9%85%D8%AF
najm137
 
پست ها : 1201
تاريخ عضويت: سه شنبه آپريل 19, 2011 12:37 pm

قبلي

بازگشت به بايگانى موضوعى گاهنامه معرفت به زمان


Aelaa.Net