احوال نابساماني در حكومت

ارائه موضوعي شمارگان منتشره از{گاهنامه معرفت به زمان}

مدير انجمن: نبض زمان

Re: احوال نابساماني در حكومت

پستتوسط 00343179 » پنج شنبه آپريل 18, 2024 6:22 pm



كزارش محافظ امام خميني درباره عمدي بودن ابتلاي به سرطان مرحوم امام


https://www.youtube.com/watch?v=T8oRWvY ... 8%A7%D9%86

البته دفتر و بيت تكذيب كرده اند و قبل از ان دراين سي سال حاكميت مانع نشر آن بوده
علتش هم كزارشي كه از سال 67 مطرح بودن كه يكسري حوادث مسلسل ورر اتفاق مي افتاد كه بنظر مي امد مهندسي شده است
از بس كرفتن فاو - وو بذيرش قطعنامه - عزل مرحوم منتظري ... تا ...فوت امام


حمیدرضا نقاشیان، محافظ شخصی بیت رهبر پیشین جمهوری اسلامی ایران در گفتگویی از ترور روح‌الله خمینی خبر داده است.
او در مصاحبه‌ای ویدیویی با شبکه اینترنتی «رهیافتگان» گفت: «در آن زمان چند عملیات برای ترور بنیانگذار انقلاب مطرح شده بود که خنثی شد. یکی از این عملیات، بمب‌گذاری کنار دیوار «بیت امام» بود، دیگری کودتای نوژه بود و عملیات دیگر هم قرار بود از سوی کشمیری انجام شود که بعدا مرتکب عملیات دیگری شد. کشمیری با یک چمدان طراحی‌شده همراه با مرحومرجایی آمده بود ولی وقتی خواستند او را بازرسی کنند قهر کرد و رفت که بعدا مشخص شد چه نیتی داشته است.»
او در ادامه به وجود داشتن پرونده‌ای درباره «ترور امام از طریق دارو» در وزارت اطلاعات اشاره کرد و افزود: «من در دوره‌ای روی این پرونده مطالعه می‌کردم، در آن پرونده گفته می‌شود که آیت‌الله خمینی با مشکل قلبی به بیمارستان رفت اما بعدا مشکل خونریزی معده شناسایی شد. آقای هاشمی نگذاشت این پرونده افشا شود اما در آن پرونده ترور رهبر كبير انقلاب و قتل او مطرح شده است.»
نقاشیان ضمن تاکید بر این که قائل به «شهادت» روح‌الله خمینی است، ادامه داد: «داروهایی از طریق افرادی به عنوان رابط خریداری شده است. من از همه این افراد بازجویی کردم و متوجه شدم که آنها داروها را از طریق داروخانه‌ای زیرپله‌ای در انگلستان تهیه کرده‌اند که این داروخانه پیش از آن وجود نداشته و برای این منظور ایجاد شده و دوباره بعد از فوت رهبر انقلاب تعطیل شده است.»

حاج سيد حميدرضا نقاشيان از محافظان قديمي مرحوم اما بود و در بيشتر تصاوير امام خميني در اوايل ورود و استقرار وووايشان حضور دارد

يك مصاحبه او مربوط به جند سالقبل و و قبل از دوره تكذيب وجود او
00343179
 
پست ها : 2529
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال نابساماني در حكومت

پستتوسط 00343179 » پنج شنبه آپريل 18, 2024 6:30 pm


حملات جديد طالبان به مرزهاى شرقى ايران (هيرمند)


برخورد محجوبانه و متواضعانه و محتاطانه ايران با طالبان مثل برخورد با مقتدا صدر عزيزالسطان ايران
بقدر اقتدار در خيابان با طالبان مقتدر باشيد اي ذليل العمريه ها


https://ir.sputniknews.com/20220731/%D8 ... 60923.html
00343179
 
پست ها : 2529
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال نابساماني در حكومت

پستتوسط 00343179 » پنج شنبه آپريل 18, 2024 6:34 pm



تلاش مجدد حاكميت براى (هِندل زدن) راه اندازي اينترنت ملي = قطعيهاى كسترده اينترنت ذغالي كشور



اختلال گسترده در شبکه اینترنت و موبایل؛ نت بلاکس: - علاوه ۲۱ درصد از اینترنت ایران دچار اختلال شده

https://www.entekhab.ir/fa/news/688315/
00343179
 
پست ها : 2529
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال نابساماني در حكومت

پستتوسط 00343179 » جمعه آپريل 19, 2024 2:58 pm

درپی سانسور نوحه‌ها از سوی «نهادهای خاص»، فعالیت هیئتهاى بزرگ عزاداری يزد هم ممنوع شدند


رسانه‌های ایران و کاربران شبکه‌های اجتماعی از ممنوعیت دو هیئت بزرگ عزاداری شهر یزد به دلیل نوع اشعار نوحه‌های خوانده‌شده در این هیئت‌ها خبر داده‌اند.
بر اساس این گزارش‌ها که کانال تلگرامی روزنامه هم‌میهن چاپ تهران نیز به آنها استناد کرده، این دو هیئت یزدی «فهادان» و «بعثت» به دنبال «مانع‌تراشی، اِعمال ممیزی‌های سخت‌گیرانه و فله‌ای، و فشارهای برخی نهادهای خاص بر مداحان، هیئت و حسینیه‌ها» تعطیل شده‌اند.
برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز نوشتند که این «نهادهای خاص» گاهی «نوحه‌ها را عوض می‌کنند و حتی کار به سانسور واژگان نوحه‌ها هم رسیده» است.
همچنین بر اساس این گزارش‌ها، یکی از نوحه‌خوانان معروف یزد نیز «ممنوع‌الصدا» شده و حتی یکی از شعرهای سعید بیابانکی، شاعر نزدیک به حکومت نیز ممنوع شده است.
تاييد نشدن مضامين اشعار به كلماتى نوحه هايي كه تاديروز به عنوان مضامين انقلابي توصيه مي شد رسيده است ذكر مبارزه با ستمكر و ظلم و... - يا ذكر ابوسفيان بخاطر وحدت با طالبان مموع شده است
بنابر گزارش‌ها، یکی از شعرهای تأییدنشده توسط «نهادهای خاص» شعری است با مضمون انقلابی نسبت به دورویی برخی دینداران: «از سجده طولانی گر پیشانی‌تان پر پینه‌ست / از من که ولی اللهم، اما دلتان پر کینه است - از دین شما بیزارم، دینی که فقط بهتان است / اسلام سراپا تزویر، اسلام ابوسفیان است.»
این اولین بار نیست که گزارش‌هایی از اعمال فشار بر هیئت‌های عزاداری در ایران منتشر می‌شود.
اين مشكل سالهاست براى هيئتهاى غير دولتي است
رسانه اى شدن و سالهاى اخيربخاطر رسيدن مدوديت به هيئتهاى وابسته است
سه سال پیش نیز انصاف‌نیوز در خبری به نقل از منابع غیررسمی نوشت: «برخی دستگاه‌های امنیتی در قالب و پوشش برخی نهادهای فرهنگی با اعمال فشار بر هیئت‌های عزاداری در یزد خواستار سانسور اشعار آنان می‌شوند.»


هیئت‌های مذهبی در ایران پیش از انقلاب از سوی گروه‌هایی از مردم و علماى غير وابسته به حكومت اداره می‌شد، اما اکنون به عنوان یک بازوی تبلیغاتی مهم برای حکومت و به ویژه رهبر جمهوری اسلامی کارایی دارند.
چندی پیش، علی علمی، مسئول اداره ساماندهی هیئت‌ها و شورای مذهبی کشور، اعلام کرد بیش از صد هزار هیئت مذهبی در سطح ایران و ۱۷ هزار مداح تنها در استان تهران فعالند.

همين هيئت محدود شده كه امسال رسانه ها مطرح كرده اند سالهاست كه طبق روش تلويزيون از نظر اشعار و خواندن و نحوةه ها و مضامين شبيه سرودهاى تلويزيوني تغيير ماهيت يافته و مسخ شده بود عاقبت تشبه به انحرافات فرهنكي بهتر از اين نيست جون فرمايشات حدي ندارد
نمونه سينه زني اين هيئت در بنج سال اخير كه از نظر ضرب و اهنك و مضامين تبديل به سرود شده اما الان همان مضامين ممنوع شده جون حاكميت هر نوع حرف از مبارزه و ظلم را به خودش مي كيرد


https://www.aparat.com/v/1NCzt/%D8%B9%D ... 8%A7%D9%86

يا اين يكي كه شبيه سرودهاى مجاهدين خلق

https://www.aparat.com/v/UCkLu/%D8%A7%D ... 8%A6%D8%AA

یکی از شهروندان یزدی در رشته توییتی نوشته: فشارهای برخی نهادهای خاص بر هیئت‌ها و حسینیه‌های یزد چنان شدت گرفته که نوحه‌ها را عوض می‌کنند و حتی کار به سانسور واژگان نوحه‌ها هم رسیده تا جایی که یکی از نوحه‌خوانان معروف وابسته حكومت نیز ممنوع‌الصدا شده است.
وی افزوده: بعضا در مواردی پس از حذف کلمه‌های نوحه، خودشان کلمه‌های بی‌ربط را بدون رعایت نکات شعری و تخصصی جایگزین می‌کنند و به هیئت می‌گویند همین را بخوان! و از حرکت برخی هیئت‌های بزرگ به بهانه تایید نشدن شعر، جلوگیری می‌شود!
گفته می‌شود یکی از شعرهای نوحه این هیئت‌ها که توسط شاعر تحسین شده در دیدارهای شاعران با رهبر انقلاب ، سعید بیابانکی سروده شده به تایید نرسیده !
جالب این که سعید بیابانکی؛ از شاعران معاصر، عضویت شورای سیاست‌گذاری جشنواره شعر فجر، دبیری هنری جشنواره ۱۳ سوره، عضویت در شورای عالی شعر صدا و سیما، و شورای‌عالی شعر وزارت فرهنگ و ارشاد را در کارنامه خود دارد.
اين است عاقبت تبعيت و انحراف از مير عزاى اصيل و تمكين از القاءات مد يا جبر زمان

https://www.khabaronline.ir/news/1659600/

https://www.youtube.com/watch?v=F1wLj2lDTdY

علت محدوديتهاى براى مداحن و هيئتها و مضامين مرثيه ها

= حساس شدن متصديان و به خودبرداشتن مرجع ضمير و مفاهيم آنها = از دوران انقلاب 1343 مرتباتوصيه شده كه مضامين سياسي و انقلابى مبارزه با ظلم و عدالت خواهي تاكيد بشود - و بجاى مرثيه هاى سنتي خالص در مصائب كربلا و عاشورا مرثيه هاى جديد بر همين نسق سروده و خوانده شد؛ در سالهاى اخير روي خواندن اين مضامين انقلابي و مبارزه با ظلم و آزادى حساسيت نشان داده مى شود


زمانی آیت‌الله خمینی بینانگذار جمهوری اسلامی می‌گفت «محرم و صفر است که اسلام را نگه داشته است»،
اما انگارهمین ماه‌ها برای حکومت فعلى نگرانی‌هایی را به همراه دارد و هیات حاکمه را مجبور کرده، ممنوعیت‌ها و محدودیت‌هایی برای عزاداری‌ها در ایران، اعمال کند و نظارت سختگیرانه‌تری را برای برگزارکنندگان این مراسم در نظر بگیرد.
به طور معمول و به روال گذشته، حکومت هیات‌های مذهبی و مداحان را موظف کرده که از طریق «سامانه طوبی» وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت کنند و مجوز بگیرند.
در چنین شرایطی، هیات‌ها و مداحان به دلایل مختلف انضباطی یا اخلاقی می‌توانند از ادامه فعالیت یا برگزاری مراسم مذهبی محروم شوند.
در چارچوب همین اساسنامه و سیستم نظارتی بود که در سال نود و شش، حرف و حدیث‌هایی درباره ممنوع الکار شدن تعدادی از مداحان یزدی از جمله مصطفی محسن‌زاده و سروش رحمانی به گوش می‌رسید. آقای محسن‌زاده در همان زمان در گفت‌وگو با «آفتاب یزد» ممنوع الکار بودن‌شان را رد کرد و خبر داد که ازهیأت معروف «کوچه بیوک» به هیات «آبشور» رفته‌اند.
این دو مداح در شهریورماه سال نود و هفت در هیات «آبشور» نوحه‌ای با این مضون خواندند که

«این خانه برآب است
این چشمه سراب است
ای موج بلا کی می‌رسی
صاحبان زور و زر از حال مردم بی خبر
با نوای اهل حق زودا که برگردد ورق».

این نوحه بازتاب گسترده‌ای در ایران داشت و دوباره موضوع ممنوع شدن فعالیت آنها مطرح شد.

در سال‌های اخیر شرایط حکمرانی در جمهوری اسلامی به گونه‌ای پیش رفته که تولید و پخش بسیاری از آثار تاریخی ایرانی و مذهبی به نوعی تداعی کننده، وضعیت حکومت امروز ایران شده است.
اکثر سریال‌ها و فیلم‌های مذهبی مانند «امام علی» قابلیت پخش ندارند و با ممیزی زیادی روبرو می‌شوند.
این سریال‌های مذهبی که معمولا با هزینه هنگفتی ساخته می‌شود،اگرچه می‌خواهد حقانیت امامان شیعه یا پیروان آنها را نشان دهد و دلایل قیام یا شهادت آنها را بازگو کند اما وقتی داستان روایت می‌شود، به طور غیرمستقیم شرایط حکومت امروز ایران و رهبران آن را تداعی می‌کند که به نوعی نماد «حاکم جائر» شده و حق و حقوق مسلمانان را ضایع کرده و قیام علیه‌شان را منطقی و «عدالت‌خواهانه» نشان می‌دهد.

اردیبهشت‌ماه سال گذشته، محمد بیک‌زاده، تهیه‌کننده سریال «امام علی»‌ در گفت‌وگو با روزنامه فرهیختگان در گفته بود در سال ۱۳۷۵ در زمان پخش این سریال،دویست دقیقه از بخش‌هایی که مربوط به بحث «عدالت» در دوران امام اول شیعیان بود، حذف شد و هم اکنون این سریال امکان پخش در شبکه پرمخاطب تلویزیون را ندارد.

در تازه ترین نمونه، بهروز غريب‌پور، کارگردان تئاتر روز چهارشنبه گذشته در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد گفت اپرای «عاشورا» - كه چهارده سال روی صحنه بوده- قرار است بار ديگر از سوی شورای نظارت بازبينی شود و پس از دريافت مجوز روی صحنه برود.
در بین آثار تاریخی، صرفا می توان به سریال مختار اشاره کرد که دوازده سال پیش ساخته شده و به گفته دست اندرکاران تلویزیون، دوازده بار نیز از شبکه‌های مختلف تلویزیون دولتی ایران پخش شده است.
واکنش حکومت در برابر این انتقادها معمولا به سکوت می‌گذرد یا تکذیب می‌شود. چنانکه اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرده ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای فعالیت دو هیات عزاداری در یزد صحت ندارد و مشکل فقط برسر پخش زنده تلویزیونی از شبکه استان بوده است و چون « از قبل هماهنگی های لازم را با سازمان تبلیغات و صدا و سیمای استان» انجام نشده، از پخش زنده این مراسم در تلویزیون یزد جلوگیری شده است.
با وجود واکنش گسترده‌ای که خبر‌های مربوط به حذف دو هیئت یزدی مطرح شد، مدیریت و خط دهی اکثر هئیت‌های مهم در دست مداحان نزدیک به حکومت است.

حکومت بیش از دو دهه است که روی هئیت‌های مذهبی و مداحان سرمایه‌گذاری ویژه‌ای باز کرده و به عنوان بازوهای تبلیغاتی نظام نقش فعالی در مسایل سیاسی دارند و به عنوان یک پروژه امنیتی به آن نگاه می‌کند.
بخشی از مداحان در زمان بخصوص انتخابات ریاست جمهوری سال هشتادو چهار ، به شکل علنی پا به عرصه موضع‌گیری و حمایت از نامزدی محمود احمدی‌نژاد گذاشتند. آنها اگرچه نفوذ گذشته را بین مردم ندارند اما صدا و سیما و رسانه‌های تبلیغی حکومت تمام و کمال در اختیارشان است .
شاید بتوان گفت در میان جریان غالب آنچه درایام محرم در ایران رخ می‌دهد نوحه‌خوانی در یزد و چند شهر دیگر، آغاز یک راه برای تغییرمحتوای نوحه‌خوانی در ایران است.
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط 00343179 در جمعه آپريل 19, 2024 5:30 pm .
00343179
 
پست ها : 2529
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال نابساماني در حكومت

پستتوسط 00343179 » جمعه آپريل 19, 2024 2:59 pm

روزنامه خراسان:
صداوسیما، مخاطب را عصبانی می‌کند


روزنامه خراسان با اشاره به نظرسنجی اخیر که موید افت جایگاه صداوسیما به عنوان منبع خبری است نوشت: رسانه ملی برای بازگشت به دوران مرجعیت خبری، نیازمند تحولاتی در عرصه خبر است.
در ماه‌های اخیر، گزارش‌هایی در بخش‌های خبری تلویزیون روی آنتن رفته که گاه جز عصبانی کردن مخاطب، آورده دیگری نداشته است. این در حالی است که این قبیل گزارش‌ها، در ظاهر ممکن است توقع نهاد‌های خارج از صداوسیما را از رسانه ملی برآورده کند، اما سوگیری‌های غلیظ درمحتوا، بدون رعایت اصول خبری، مخاطب را که دسترسی فراوانی به انواع و اقسام رسانه‌های مجازی دارد، پس می‌زند.
به طور مشخص اگر صدا و سیما به دنبال بازگشت به مرجعیت خبری خود است باید اين نکته مهم را مدنظر قرار دهد. بدیهی است مهم‌ترین نکته در بازگشت مرجعیت خبری صدا و سیما منوط به بازگشت اعتماد مردم به این رسانه است.
برای دستیابی به این هدف رسانه ملی باید در بخش خبر روی ارائه روایت اول از مسائل و تحولات حساس باشد واین مسئله را به عنوان اولویت خود قرار دهد.
وقتی اتفاق مهمی مانند ترور یا انفجار در بخشی از کشور می‌افتد مخاطب باید اولین خبر را از رسانه ملی دریافت کند نه از رسانه‌های خارجی مثل بی بی سی و… شاهد پخش و گاه تحلیل این خبر‌ها باشد، چون دراین صورت شکل دادن بعدی به افکار عمومی بسیار سخت ترخواهد شد؛ بنابراین چابکی در ارائه روایت اول یک ضرورت است که البته الزاماتی مانند کاستن از حساسیت‌ها و ملاحظات بی مورد و اولویت دادن بی جا به خوشامد یا تایید یک وزارتخانه و مسئول باید درنظر گرفته شود تا این چابکی حاصل شود.
00343179
 
پست ها : 2529
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال نابساماني در حكومت

پستتوسط 00343179 » جمعه آپريل 19, 2024 3:06 pm

كذشتن يك جهارم عمر دولت سيزدهم


یک سال از ورود ابراهیم رئیسی به پاستور گذشت. حالا تصویر روشنی از او و دولتش در بین مردم و رسانه‌ها وجود دارد.
اینک عملکرد دولت سیزدهم در کفه ترازو است و می‌توان وعده‌های انتخاباتی آقای رئیسی را راستی‌آزمایی کرد. او هفته قبل روز چهارشنبه دوازدهم تیرماه گفت «کارهای بزرگی» انجام داده و «برخی از کارهای دولت از آرزوهای دیرینه کشور بود» و از مسئولان خواسته تلاش کنند «تا بزرگی کاری که انجام شده از نظرها پنهان نماند».

در این مدت، هرچه کارهای دولت به چشم آقای رئیسی، بزرگ بوده اما به چشم منتقدان رئیس جمهور کوچک، کم ارزش، «آشفته و بی‌برنامه» آمده و سراغ برنامه «هفت هزار» صفحه‌ای او را می‌گیرند و حتی بسیاری از طرفداران پر و پا قرص او، هم‌نظر با رئیس دولت نیستند و مانند مجتبی ذوالنوری، نماینده اصولگرای مجلس حرکت دولت را مثل «دویدن روی تردمیل» تعبیر و تفسیر می‌کنند.
در یکی از کم سابقه‌ترین نطق‌های پیش از دستور در بین نمایندگان اصولگرا، مجتبی ذوالنوری در صحن علنی روز سه‌شنبه ۱۱ تیرماه خطاب به ابراهیم رئیسی گفت «امروز حرکت دولت مثل حرکت کسی است که روی تردمیل می‌دود. مسافتی طی نمی‌شود».
این نماینده طرفدار آقای رئیسی از او پرسید «امروز نقطه الف و ب شما کجاست که ما ارزیابی کنیم پیشرفتی در امور اتفاق افتاده است. آقای رئیس جمهور، یک چهارم فرصت خدمت شما گذشت، آیا یک چهارم اهدافی که باید طی کنید، وصول شده و به آن رسیده‌اید؟».

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مدت، مطبوعات منتقد را تحت فشار قرار داد. این وزارت‌خانه با استفاده از کاهش ارز دولتی برای خرید کاغذ یا حذف آگهی‌های دولتی، شریان حیات روزنامه‌های منتقدی مانند «جمهوری اسلامی» را بست به نوعی که برای ادامه نشر با مشکلاتی جدی روبرو هستند.
آقای رئیسی برای پیروزی در این انتخابات، گفته بود برای مشکلات مختلف کشور هفت هزار صفحه برنامه دارد.او می‌خواست در مدت کوتاهی، «سریع، فوری و انقلابی» کارهای ناتمام و روی زمین مانده اقتصادی را بدون تکیه بر «برجام» و «اف‌ای ‌تی‌اف» به انجام برساند.


یکی از گزاره‌های مهمی که برمبنای آن، می‌توان به ارزیابی کارنامه رئیسی نشست؛ بازخوانی تجربه او به‌مثابه رئیس‌جمهوری با الگوی مدیریتی مبتنی بر «حکمرانی دستوری» است.
چنانکه هفته گذشته یکی از رسانه‌های معتبر اقتصادی کشور، گزارشی ارائه داد که برمبنای آن، رئیسی صرفا در حوزه اقتصاد ۴۸ دستور رسمی در این مدت صادر کرده است و به بیان دیگر، معادل تقریبا هر هفته یک دستور. اما اینها، تنها دستورات رئیسی در مدت ریاست‌جمهوری او نبوده است. بسیاری دستورات به شکل شفاهی یا غیرمستقیم در قالب گزارش جلسات و… آمده است که برای یک ارزیابی دقیق، لازم است همه این موارد احصاء شود. در این چهارچوب، گروه سیاسی «هم‌میهن» کلیه اخبار، سخنرانی‌ها و مکاتبات رئیس‌جمهور از ۱۲ مردادماه ۱۴۰۰ تا ۱۲ مردادماه ۱۴۰۱ را که در پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری منتشرشده، بررسی و دستورات اجرایی و گفتاری رئیسی را احصاء کرده‌ است. طبق این بررسی، رئیس‌جمهور طی مدت ۳۶۵ روز مسئولیت خود، ۱۹۰ دستور صادر کرده است؛ معادل اینکه در ۰۵/۵۲درصد روزهایی که ریاست‌جمهوری را در دست داشته، یک دستور به یکی از مسئولان، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی داده است. البته، این درصد در دوره‌های زمانی مختلف یکسان نیست. مثلا در ماه‌های آبان و بهمن۱۴۰۰ که رئیس‌جمهور و مجموعه دولت درگیر سفرهای خارجی یا تدوین و نهایی کردن بودجه یا مراسم سالگرد انقلاب بوده‌اند، تعداد و درصد دستورات پایین آمده و به ترتیب، به ۳۰درصد و ۳/۲۳درصد رسیده است. در مقابل، در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱ که دولت درگیر اجرای طرح حذف ارز ۴۲۰۰تومانی و پیامدهای تورمی ناشی از آن بوده، میزان دستورات رئیس‌جمهور به شکل معناداری بالا رفته و به‌ترتیب، به ۸/۸۳درصد و ۴۱/۷۷درصد رسیده‌ است. این رقم در آذرماه و اسفندماه ۱۴۰۰ هم بالای ۶۰درصد بوده است. در بقیه ماه‌های سال، نسبت دستورات به تعداد روزهای هرماه، حدودا بین ۴۰ تا ۵۵ درصد بوده است که در جداول پیوست، به تفکیک قابل مشاهده است


در مقام ارزیابی، می‌توان گفت دستورات رئیسی به سه دسته قابل تقسیم هستند:
«دستورات اجرایی فوری»
که از هر رئیس‌جمهوری انتظار می‌رود در مقام عالی‌ترین مقام اجرایی کشور آن را صادر کند. دستوراتی که برای خدمات‌دهی فوری، پیگیری، شناسایی متخلفان و مقصران و… در حوادث و رخدادهایی چون تامین واکسن کرونا، فروریختن ساختمان متروپل، سیلاب، حواشی کنکور امسال و نظایر آن صادر شده، طبعا قابل‌دفاع است و حتی تندترین مخالفان دولت کنونی هم، بعید است رئیسی را بابت برگزاری جلسه فوق‌العاده در قبال این موارد یا صدور دستورات اجرایی به مقامات و دستگاه‌های مرتبط، نقد کنند.

«دستورات اجرایی تاکیدی» که اغلب در سفرهای استانی و بازدیدهای میدانی از سوی رئیسی صادر شده است و معمولا، با هدف تسریع در پیشبرد پروژه‌های عمرانی، تامین و تخصیص اعتبارات یا توقف یک روند غیرقانونی صادر می‌شود.
درباره این دستورات، البته می‌توان از منظر کارشناسی نقدهای جدی داشت. از جمله اینکه، این دستورات عموما بر اساس لابی‌های نیروهای ذی‌نفوذ محلی یا صنفی یا فشارها و فضاسازی‌های رسانه‌ای یا با هدف حامی‌پروری صادر می‌شود و رویکردی پوپولیستی دارد. از این منظر، رویکرد رئیسی، تداوم همان رویکردی است که احمدی‌نژاد هم در دولت خود پیش گرفت و منابع بسیاری را صرف مصوبات کارشناسی‌نشده و فله‌ای در سفرهای استانی و یا ارائه تسهیلات برای پیشبرد سیاست‌هایی از قبیل کارگاه‌های زودبازده و… کرد؛
با این تفاوت که احمدی‌نژاد در آن زمان، از درآمدهای بی‌سابقه نفتی برخوردار بود و به‌یک‌معنا، او «پوپولیستی ریشه‌دار» بود که ریشه آن در همان درآمدها بود.
اما در دولت کنونی، این ریشه نه‌تنها وجود ندارد، بلکه دولت در تامین منابع برای هزینه‌های جاری خود و کالاهای اساسی مردم هم مانده است. ازاین‌رو، حتی اگر این دسته از دستورات رئیسی کارشناسی هم باشد، چشم‌انداز روشنی برای تحقق نخواهد داشت. ضمن آنکه درهرحال، در جهت نفی سازوکار بوروکراتیک دولت و دور زدن آن، عمل می‌کند.

Image


«دستورات اجرایی راهبردی»
که در جهت پیشبرد سیاست‌ها و رویکردهای کلی دولت و عموما هم در حوزه مسائل اقتصادی بوده است. مثلا، موضوع «تنظیم بازار» یا «نظارت بر افزایش نقدینگی» و نظایر آن، چندین بار در دستورات رئیسی به دستگاه‌های مربوطه دیده می‌شود و نشانه آن است که رئیس‌جمهور، دغدغه کنترل تورم و حل مسائل و مشکلات معیشتی مردم را دارد؛ اما در عمل، این دستورات، حکم همان «شلاق زدن به دریا» را ایفا کرد که ضرب‌المثل اقتصاددانان است و معنایی جز آن ندارد که به روندها و مبانی و واقعیت‌های اقتصاد نمی‌توان دستور داد. وجوه دیگری از این مدل دستورات، البته در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی هم در ماه‌های اخیر بروز یافته است که در آنجا نیز، تاکنون دولت و رئیس‌جمهور نه‌تنها نتوانسته‌اند سبک زندگی و الگوهای مطلوب خود را از طریق بخشنامه و دستور و… به جامعه بقبولانند، بلکه در موضوعاتی چون حجاب و گشت ارشاد، در پایگاه اجتماعی خود و میان بدنه سنتی جامعه هم با واکنش‌های منفی گسترده‌ای مواجه شده‌اند.
00343179
 
پست ها : 2529
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال نابساماني در حكومت

پستتوسط 00343179 » جمعه آپريل 19, 2024 3:07 pm

«فرمان درمانی» رئیسی


ریشه گرایش رئیس قوه مجریه به دستور، سابقه او در قوه قضائیه است/این روند باعث کاهش اعتبار دولت می شود

https://www.khabaronline.ir/news/1623021/

مستند ناکامی «فرمان درمانی» رئیس جمهور | بررسی موردی دستور های روی زمین مانده رئیسی برای بازگشایی پنج کارخانه

https://www.khabaronline.ir/news/1626943/
00343179
 
پست ها : 2529
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال نابساماني در حكومت

پستتوسط 00343179 » جمعه آپريل 19, 2024 5:05 pm

توضیحات مسئولان به نمایندگان مجلس
یک خودرو؛عامل وقوع سیل امامزاده داود


مسئولان در نشست مجمع نمایندگان استان تهران برای بررسی حادثه سیل امام‌زاده داود عنوان کردند: قرار گرفتن یک خودرو در مسیر کانال آب، موجب مسدود شدن مسیر خروجی آب شده سیلاب ایجاد شد.

http://fna.ir/1qkggy
00343179
 
پست ها : 2529
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال نابساماني در حكومت

پستتوسط 00343179 » جمعه آپريل 19, 2024 7:03 pm

آمران قتل وكيل از كاركدان زندان اوين


یک حقوقدان:
رسول کوهپایه‌زاده، وکیل پایه یک دادگستری، در گفتگو با خبرنگار منیبان درباره قتل یک وکیل گفت: جنایت هولناک و قتل فجیع همکار مرحوم محمودرضا جعفر آقایی که در بامداد روز عاشورا در مقابل دیدگان همسر و فرزند پنج ساله‌اش به طرز وحشیانه‌ای به قتل رسید،
علت به قتل رساندن «جعفر آقایی»، اطلاع و آگاهی از حقایق بسیار مهم و حیاتی بود/ جعفر آقایی پیش از مرگ هویت و مشخصات قاتل را بیان کرد
مسؤولان اجازه نفرمایند که خون به‌ ناحق ریخته شده وکیل مظلوم در سحرگاه عاشورا پایمال شود و آمرین و مسببین اصلی این جنایت که هویت‌شان هم چندان مخفی نیست، از عقوبت این قتل نفرت‌انگیز و اجرای عدالت در امان بمانند و جسورتر از قبل باز هم به قتل و حذف فیزیکی اشخاص ادامه دهند.

https://www.moniban.news/fa/tiny/news-103498
00343179
 
پست ها : 2529
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال نابساماني در حكومت

پستتوسط 00343179 » جمعه آپريل 19, 2024 8:25 pm

بيكيري قضايي و شش ماه حبس و جنجال رسانه اى بخاطر نقل تعبير مرحوم رفسنجاني در علت فوت احمد خميني


دادگاه تجدید نظر حسین دهباشی، در حکم خود به طور تلویحی و برای اولین بار پس از مرگ احمد خمینی، دلیل مرگ او را بر اثر «مصرف بی‌رویه دارو» اعلام کرده است.
آقای دهباشی به اتهام «اهانت به احمد خمینی» فرزند بنیان‌گذار جمهوری اسلامی در دادگاه تجدیدنظر به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
اتهام آقای دهباشی به خاطر توییتی است که در آن دلیل فوت احمد خمینی را «مرگ با مصرف بی‌رویه»خوانده بود.
وی در لایحه تجدیدنظر خواهی به حکم دادگاه بدوی آورده است که این «ادعا» براساس «اظهارات افرادی چون مرحوم هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور وقت» نوشته است.
در حکم صادر شده در دادگاه تجدید نظر هم دقیقا به «اظهارات آقای هاشمی رفسنجانی» اشاره شده که دلیل مرگ احمد خمینی را «اوردوز» خوانده بود،
با این حال تا به امروز چنین سخنانی از اکبر هاشمی رفسنجانی به صورت علنی در ایران منتشر نشده و به نظر می‌رسد که اشاره به صحبت‌های منتشر نشده‌ای از او باشد.
خود آقای دهباشی در توییتی در بهمن سال گذشته نوشت که «آنچه نوشتم دقیق و درست و به نقل از مرحوم هاشمی بود.»
در زمان قتل های زنجیره ای، محمد نیازی رئیس وقت سازمان قضایی نیروهای مسلح ایران با دعوت از حسن خمینی، فرزند ارشد احمد خمینی، مدعی شده بود سعید امامی به قتل پدرش اعتراف کرده.
این ادعا در روزنامه های آن زمان منتشر شد و تا امروز، بخشی از مردم آن را پذیرفته‌اند، هر چند این ادعا، به دلایل مختلف در معرض تردید است.
با این حال اعلام دلیل مرگ احمد خمینی بر اثر «سوءمصرف» یا همان «اور دوز» آن هم به نقل از اکبر هاشمی رفسنجانی برای اولین بار است که در ایران مطرح می‌شود و پیش از این هیچ جا به آن اشاره‌ای نشده بود.
سکوت حکم دادگاه در خصوص «مصرف بی‌رویه» احمد خمینی
در حکمی که دادگاه تجدیدنظر برای حسین دهباشی صادر کرده و وی آن را در صفحه تلگرام خود منتشر کرده، دادگاه تلویحا پذیرفته که «مصرف بی‌رویه» دلیل مرگ احمد خمینی براساس سخنان هاشمی رفسنجانی بوده اما آن را «مصرف بی‌رویه دارو» خوانده است.

در حکم دادگاه آمده است: «استناد به اظهارات آقای هاشمی رفسنجانی بدین وصف که مرگ وی ناشی از اوردوز(مصرف بی رویه دارو) بوده است، توجیه و مبنای محکمه پسندی بر تعبیر و تفسیر آن عبارت پزشکی به مصرف بی رویه که دلالت بر استعمال مخدره در اذهان و افواه عامه دارد، وارد نمی‌باشد».

آقای دهباشی در لایحه اعتراض به حکم دادگاه بدوی در دادنامه خود نوشته بود: «عبارت "مصرف بی‌رویه" معنای "مصرف بی‌رویه مواد مخدر" استنباط می شود» که مطابق «تعریف رایج مصرف بیش از حد یا بیش مصرفی (واژه مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی) یا اُوِردوز (به انگلیسی: Overdose) به استفاده آگاهانه یا ناآگاهانه هر نوع ماده، اعم از دارو در مقادیر بزرگتر از توان متابولیک بدن گفته می‌شود که ممکن است بدن را به حالت سمی درآورده و مرگ را منجر شود و مشخص است که منحصر به مواد اعتیادآور نیست».

حسین دهباشی در ادامه نوشته است: «به نظر برخی مطلعین و آن چنانکه تقریبا همه می دانیم، مرحوم احمد آقا در واپسین سال‌های زندگی خود مبتلا به بیماری‌های جسمانی مختلفی بوده و مجبور به استفاده از دارو و با عصا تردد می‌نمودند، لذا احتمالا منظور آقای هاشمی رفسنجانی از اوردوز ایشان نیز برهم خوردن نظم مصرف و مسمومیت ناخواسته دارویی بوده است که طبعا مصرف بی‌رویه در معنای "مسمومیت دارویی" خواهد بود».

ماجرا از چه قرار است؟
آقای دهباشی در ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ در توییتی با ضمیمه کردن عکس ورود آیت‌الله خمینی به تهران، درباره سرنوشت و علت مرگ همراهانش نوشت: «حاضران: ابوالحسن بنی‌صدر، رییس‌جمهور، فرار، مرگ در فرانسه، صادق طباطبایی، معاون نخست‌وزیر، مهاجرت و مرگ در آلمان، حسن لاهوتی، فرمانده کمیته انقلاب، مرگ در اوین، صادق قطب‌زاده، وزیر خارجه، اعدام، مرتضی مطهری، عضو شورای انقلاب، ترور، احمد خمینی، رییس دفتر پدر، مرگ با مصرف بی‌رویه».

Image

توییت حسین دهباشی

پس از انتشار توییت آقای دهباشی و ادعای او که «مصرف بی‌رویه» احمد خمینی را از هاشمی رفسنجانی شنیده است، دفتر نشر معارف انقلاب نیز سخنان حسین دهباشی را تکذیب و خاطرات رسمی اکبر هاشمی رفسنجانی در این‌باره را منتشر کرد. آقای رفسنجانی در خاطرات ۲۸ اسفند ۷۳ تنها به شایعات درباره مرگ مشکوک احمد خمینی اشاره کرده و آن را به «ضدانقلاب» نسبت داده است.

آقای هاشمی در خاطرات خود نوشته: «شب به خانه آمدم. محسن و حمید (لاهوتی، همسر فائزه هاشمی) اینجا بودند، درباره شایعات مربوط به مرگ حاج احمدآقا صحبت بود، خیلی شایعات نادرست به خاطر مرگ نابهنگام وجود دارد و به نظر می‌رسد ضدانقلاب در پشت شایعات نادرست باشد و رادیو اسراییل هم شیطنت می‌نماید.»

با این حال امروز مشخص شده است که منظور از صحبت‌های آقای هاشمی رفسنجانی، اظهارات علنی نشده وی در این خصوص بوده است.

بیت‌ آیت‌الله خمینی هم از حسین دهباشی به اتهام نسبت «ناروا» به احمد خمینی شکایت کرد و دادگاه فرهنگ و رسانه و دادسرای جرایم اینترنت ابتدا برای آقای دهباشی قرار منع تعقیب صادر کرد.

پس از آن در اواخر تیرماه امسال اعلام کرد که حسین دهباشی در «دادگاه دیگری» که دادگاه بدوی این پرونده بوده به ۶ ماه حبس محکوم شده و امروز هم اعلام شد این محکومیت در دادگاه تجدید نظر تایید شده است.

Image

حسین دهباشی توییتی در این مورد منتشر کرد و در ادامه آن نوشته بود «حاضر است از نوشته‌اش درباره‌ی علت درگذشت مرحوم سید احمد خمینی عذرخواهی کند و آن را پس بگیرد و تنها کافی است که بگویند اگر علت مذکور کذب است، واقعیت چیست؟».
با این حال وکیل خانواده آقای خمینی در مصاحبه‌ای دلیل صدور این منع تعقیب در دادسرای فرهنگ و رسانه و صدور حکم در دادگاه بدوی را اینگونه توضیح می‌هد: «دادگاهی که به شکایت مؤسسه نشر آثار امام رسیدگی می‌کرده، شاکی را فاقد سمت شناخته و قرار منع تعقیب صادر کرده و دادگاهی که به شکایت اعضای خانواده حضرت امام رسیدگی می‌کرده است، شاکی را ذیحق دانسته و به شکایت رسیدگی کرده و او را به اتهام نشر اکاذیب محکوم کرده است.»
آقای دهباشی در توضیحاتی که پس از صدور حکم دادگاه تجدیدنظر منتشر کرده این اقدام را «عجیب» خوانده و گفته حکم دادگاه تجدید نظر «به صورت غیابی و بدون دعوت از متهم یا وکیل او» بوده و «عبرت عجیب و غم‌انگیز آ‌ن‌که گویا آرای قطعی و نهایی دادگاه‌ها خیلی هم قطعی و نهایی نیستند چرا که ممکن است درباره متهمی یک بار در دادسرا و دادگاه حکم تبرئه و ختم پرونده صادر شود ولی - حتی بدون ابطال رای مذکور- در دادگاهی دیگر با همان موضوع و همان اتهام، مجرم شناخته شده و محکوم به مجازات سنگین زندان شود».
وی گفته است که «تقاضای اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور» خواهد کرد.

براى اطلاع از جنجال رسانه اى و رد و ايرادات اينجا را ببينيد

http://tarikhirani.ir/fa/news/8813/

دقت در نقل و تعابير و حفظ كرامت افراد لازم است اما اجراى حبس قبل از قطعي شدن جرم و اتهام صحيح نيست
00343179
 
پست ها : 2529
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

قبليبعدي

بازگشت به بايگانى موضوعى گاهنامه معرفت به زمان


Aelaa.Net