احوال افغانستان و تاجيكستان و ازبكستان

ارائه موضوعي شمارگان منتشره از{گاهنامه معرفت به زمان}

مدير انجمن: نبض زمان

Re: احوال افغانستان و تاجيكستان و ازبكستان

پستتوسط 00343179 » جمعه مه 03, 2024 8:04 pm

زمانه شناسي ربيع الأول شماره 207

گزارش واشنگتن‌پست؛
تولید ماده مخدر «شیشه» در افغانستان رونق گرفته است


روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی می‌گوید که تولید ماده مخدر متامفتامین، معروف به «شیشه»، به شکل سرسام‌آوری در افغانستان افزایش یافته و هر ماه کارخانه‌های بیشتر تولید آن ایجاد می‌شود.
کارشناسان هشدار می‌دهند که با این روند، افغانستان به مرکز تولید شیشه در جهان تبدیل خواهد شد.
تولید شیشه پس از آن رونق گرفته که قاچاقچیان مواد مخدر یک گیاه بومی به نام «اِفِدرا» را کشف کردند.این گیاه که در میان قاچاقبران مواد مخدر در افغانستان به نام «اومان» شناخته می‌شود، به صورت وحشی رشد می‌کند و مهم‌ترین عنصر در تولید کریستال یا شیشه است.
این روزنامه با یکی از عمده‌فروشان مواد مخدر به نام عبدالودود گفتگو کرده است که در دکانش در ولسوالی بکواه ولایت فراه به صورت آزادانه شیشه را می‌فروشد. عبدالودود خریطه‌های نیم‌کیلویی شیشه را که در بازارهای اروپا تا ده‌ها هزار دالر قیمت دارد، در بدل ۲۵۰ دالر امریکایی می‌فروشد.
او که ترجیح می‌دهد تنها با نام اولش یاد شود، به واشنگتن‌پست می‌گوید: «هر سال فروش و تولید [شیشه] افزایش می‌یابد.» به گزارش این روزنامه، او انتظار دارد تا ۲۰ کیلو شیشه را فقط در چند روز بفروشد.
شماری از کارشناسان، مقامات حکومتی پیشین و تاجران مواد مخدر به این روزنامه گفته اند که طی ۶ سال گذشته، صدها کارخانه تولید شیشه در افغانستان ایجاد شده است و هر ماه کارخانه‌های بیشتری نیز ساخته می‌شود. ظاهراً، بحران اقتصادی در افغانستان، افغان‌ها را مجبور کرده تا منابع جدید درآمد پیدا کنند.

گرچه اکثر متامفتامین تولیدشده برای صادرات است، اما تعداد فزاینده‌ای از افغان‌ها به استفاده از شیشه روی آورده‌اند.
افزایش تولید شیشه در افغانستان نگرانی شماری از کارشناسان و مقام‌های غربی را برانگیخته است. به گفته این روزنامه، با افزایش تقاضا برای متامفتامین در سطح جهان، کارشناسان نگران اند که افغانستانِ تحت کنترول طالبان به تولیدکننده عمده شیشه در جهان تبدیل شود.
افدار، گیاه محلی تازه کشف‌شده، باعث شده که تولید شیشه در افغانستان با سرعت سرسام‌آوری در حال رشد باشد.
دیوید مانسفیلد، کارشناس اقتصاد جرمی در افغانستان که گزارش‌هایی در مورد کوکنار و موادمخدر افغانستان برای بانک جهانی و کمیسیون اروپا تهیه کرده است، گفت: «در نتیجه رسیدن مقدار زیاد افدرا، فعالیت کارخانه‌های تولید شیشه در افغانستان ظرف ماه‌های اخیر افزایش شدید داشته است.»
فروشندگان شیشه در غرب افغانستان مدت‌هاست که آزادانه تجارت خود را انجام می‌دهند. عبدالودود می‌گوید که دولت قبلی تا حد زیادی چشم خود را بر این تجارت بسته بود و طالبان نیز از زمان به قدرت رسیدن همین رویکرد را در پیش گرفته‌اند. اگرچه جنگجویان طالبان گاه‌گاه بازارهای فروش موادمخدر را بازرسی می‌کنند، اما تلاشی برای بستن آن نکرده‌اند.
عبدالودود گفت: «تنها دلیلی که ما در این تجارت هستیم این است که شغل دیگری وجود ندارد. البته، اگر اقتصاد بدتر شود، افراد بیشتری شروع به تولید شیشه خواهند کرد.»
طالبان اولین اعلامیه‌ رسمی در پیوند به ممنوعیت رشد، تولید و توزیع مواد مخدر را چند هفته پیش صادر کرد. با این حال، شک و تردید فراوانی وجود دارد که رهبری جدید در وضعیتی که کشور تقریباً به طور کامل از سیستم مالی جهانی محروم شده، منبع پول نقد را از بین ببرد.
اندرو کانینگهام، یکی از مسئولان مرکز نظارت بر مواد مخدر و اعتیاد اتحادیه اروپا گفت: «بخش قابل‌توجه درآمد طالبان از مالیات بر کالاهای غیرقانونی است و مواد مخدر یکی از این موارد است.»

کانینگهام خاطرنشان کرد: «ارائه حتی ابتدایی‌ترین خدمات غیرممکن است مگر اینکه پولی به خزانه حکومت واریز شود. بنابراین، انجام کاری علیه تجارت موادمخدر که بخشی از درآمدها را ایجاد می‌کند، چیزی‌ است که ما حداقل در حال حاضر آن را بعید می‌دانیم.»
معاون جدید وزیر مبارزه با مواد مخدر طالبان بر خلاف این امر اصرار دارد. عبدالحق همکار در مصاحبه‌ای گفت، قبل از تسلط بر کشور، طالبان منابع لازم برای توقف تجارت مواد مخدر را نداشتند.
همکار افزود: «اجازه بدهید واضح بگویم که از این پس هیچکس در هیچ نقطه‌ای از کشور اجازه کشت یا تولید اومان، هیروئین، چرس یا تریاک را نخواهد داشت.»
اما به گزارش این روزنامه، بخش عمده تامین مالی جنگ طالبان علیه سربازان امریکایی و دولت پیشین افغانستان را عواید مواد مخدر تشکیل می‌داد؛ چنان که تنها در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۱۱۳ میلیون دالر درآمد مالیاتی برای طالبان داشته است.
درباره اين گياه

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D9 ... 8%B1%D8%A7
00343179
 
پست ها : 2920
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال افغانستان و تاجيكستان و ازبكستان

پستتوسط 00343179 » جمعه مه 03, 2024 8:13 pm

آیا گیاه افدرا جای کوکنار را در افغانستان می‌گیرد؟


یک باشنده ولایت هلمند در جنوب افغانستان می‌گوید از زمانی که طالبان کشت تریاک و چرس را ممنوع اعلام کرده اند، صاحبانه کارخانه‌های مواد مخدر از یک گیاه کوهی به نام «اومان» یا «افدرا» برای تولید مواد مخدر استفاده می‌کنند. این گیاه کوهی در برخی از ولایات افغانستان یافت می‌شود و پس از پروسس در تهیه مواد مخدر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
محیب الله، باشنده ولسوالی سنگین ولایت هلمند، که خودش یک فابریکه پروسس این گیاه را دارد، به دویچه وله گفت که پس از توقف کشت کوکنار، اکنون گیاه «اومان یا افدرا» از کوه‌ها و دره‌ها جمع‌آوری شده و در تهیه مواد مخدر استفاده می‌شود.
این باشنده هلمند گفت که این گیاه بسیار پرسود است: «اکنون هر باشنده هلمند در جمع‌آوری این گیاه مصروف است. اگر یک شخص ۱۰ هزار دالر (در این گیاه) هزینه کند، پس از دو ماه سرمایه‌اش به ۲۰ هزار دالر افزایش می‌یابد.»
او افزود: «در این گیاه موادی وجود دارد که مردم از آن پودر تهیه می‌کنند و سپس آن را با هروئین مخلوط می‌کنند. پیش از این مردم از داروهای پنادول سی اف در تهیه هیروئین استفاده می‌کردند، اما حالا از این گیاه کار می‌گیرند. این گیاه فعلاً به ایران نیز انتقال می‌یابد.»
به گفته محب الله، پروسس این گیاه بسیار آسان است و تنها به یک آسیاب گندم، ده بشکه و یک دیگ بزرگ که در آن آب جوش داده شود نیاز دارد.
او تخمین زد که یک فرد با داشتن یک کارخانه پروسس این گیاه ماهانه می‌تواند بیشتر از پنچ میلیون کلدار پاکستانی عاید داشته باشد. مواد مخدر در جنوب افغانستان عمدتاً به کلدار پاکستانی معامله می‌شود.

شماری از باشندگان ولسوالی‌های گیزاب و خاص ولایت ارزگان نیز می‌گویند که تعدادی از باشندگان این ولسوالی‌ها به عنوان کارگر روزمزد استخدام شده اند تا گیاه "اومان" را از کوه‌ها جمع‌آوری کنند.
محمد سید، یکی از باشندگان ولایت ارزگان به دویچه وله گفت که این کار در شرایط کنونی به اندازه‌ای رونق پیدا کرده است که هر فرد می‌تواند روزانه مبلغ یک تا سه هزار افغانی درآمد داشته باشد.
او گفت: «کار جمع‌آوری این گیاه بسیار زیاد شده است. هر روز مردم به کوه‌ها می‌روند. چهار و پنچ نفر یک تیلر تراکتور از این گیاه جمع‌آوری می‌کنند و پس از فروش پول خوبی به دست می‌آورند.»
البته گیاه «اومان» یا «افدرا» در بین مردم در گذشته نیز ناشناخته نبوده و بیشتر به عنوان داروی گیاهی یونانی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.
محمد سلیم (اسم مستعار)، یکی از فروشندگان داروهای گیاهی یونانی در ولایت هلمند که با این گیاه از گذشته آشنایی دارد، گفت: «در گذشته ما از گیاه اومان برای تداوی برخی بیماری‌ها استفاده می‌کردیم. استفاده این گیاه انسان را آرام می‌کند.»

طالبان: استفاده از گیاه "اومان" منع است
عبدالنافع تکور، سخنگوی وزارت داخله اداره طالبان می‌گوید که گیاه اومان مانند دیگر مواد مخدر در افغانستان منع است. او به دویچه وله گفت: «این یک ماده مخدر است و هیچ کس اجازه کشت، استفاده، ذخیره، انتقال یا تجارت آن را ندارد.»
چندی پیش مسئولان مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله طالبان، به مقام‌های محلی در ولایت هلمند دستور داده بودند که جلو خرید، فروش و استفاده این گیاه را بگیرند. اما جمع‌آوری و استفاده از این گیاه برای تولید مواد مخدر عملاً جریان دارد. کارخانه‌های زیادی برای پروسس این گیاه در هلمند، نیمروز و شماری دیگر از ولایت‌های افغانستان ساخته شده است.
مفتی حبیب الله الهام، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در ولایت نیمروز می‌گوید که روند تخریب فابریکه‌های پروسس این گیاه را آغاز کرده اند.
الهام به دویچه وله گفت: «از چند روز به این سو چندین فابریکه را در منطقه دلارام نیمروز تخریب کردیم و به آنها اجازه نمی‌دهیم، زیرا بر اساس فرمان رهبر ما کشت و قاچاق مواد مخدر منع است.»

گیاه اومان یا افدرا چیست؟

افدرا یا گیاه اومان برعلاوه افغانستان در نقاط مختلف جهان و بیشتر در مناطق خشک مانند امریکای شمالی، امریکای جنوبی، کشورهای شمال آفریقا، آسیای جنوب غربی و مرکزی و شمال چین یافت می‌شود.
گیاهان خانواده افدرا ظاهراً پنچ هزار سال قبل از میلاد مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما در سال ۱۸۸۱ یک کیمیادان جاپانی به نام ناگای ناگایوشی این گیاه را تجزیه و تحلیل کرد و پس از آن، این گیاه در طبابت مورد استفاده قرار گرفت.
سه گونه از خانواده این گیاه به نام‌ها افدرا سینیکا، افدرا ولگارس و تا حدودی افدرا اکوازیتینا هنوزهم در چین به شکل تجارتی آن کشت می‌شوند و کاربرد طبی دارند.
در قرن بیست و یک عناصر مربوط به گیاه افدرا در بازارهای ایالات متحده امریکا ممنوع شد و دلیل آن را تهدید جدی برای سلامت بیان کردند.
در آلمان نیز دواهای که در آنها از گیاه افدرا استفاده شده است، بدون تجویز داکتر فروخته نمی‌شود.
در طب سنتی از این گیاه و سایر گیاهان این خانواده برای بیماران دچار سردردی و یا تنفس تنگی مورد استفاده قرار گرفته است.
نزدیک به ۷۰ نوع از این گیاه کوهی در جهان وجود دارد که یکی از آنها از سال ۲۰۱۳ به این طرف در افغانستان جمع‌آوری شده و به قیمت بسیار ارزان فروخته می‌شود، و سپس قاچاقی به بیرون از افغانستان انتقال داده می‌شود

Image

مزارع گلهاى شقايق كه بذر آنرا خشخاش و كوزه هاى بذر آن را كوكنار مى نامند و با تيغ زدن آن ترياك استحصال مى شود

Image

گیاه افدرا كه خواص درمانى دارد
00343179
 
پست ها : 2920
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال افغانستان و تاجيكستان و ازبكستان

پستتوسط 00343179 » جمعه مه 03, 2024 8:21 pm

زمانه شناسي ربيع الأول شماره 209
گرسنگی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان بیداد می‌کند


= از گرسنگي مادران موجب وضعيت وخيم شیرخواران تا زنهاي بيوه اي كه كيلومترها پياده مى آيند تا شايد يك نان صدقه نصيبشان شود = گزارش ويديويي = چون رسانه هاى حاكميت ايران در ارائه گزارش كوتاهى بلكه سانسور مى كنند (مبادا بر طالبان خرده اى گرفته شود) ناچاريم از رسانه هاي خارجى نقل كنيم

https://www.dw.com/fa-af/%DA%AF%D8%B1%D ... o-62823758
00343179
 
پست ها : 2920
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال افغانستان و تاجيكستان و ازبكستان

پستتوسط 00343179 » جمعه مه 03, 2024 9:24 pm

زمانه شناسي ربيع الأول شماره 233
رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند:
تلاش طالبان برای برقراری روابط محرمانه با رژیم صهیونیستی


https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1288420
00343179
 
پست ها : 2920
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال افغانستان و تاجيكستان و ازبكستان

پستتوسط 00343179 » شنبه مه 04, 2024 12:08 pm

زمانه شناسي ربيع الأول شماره 290
بار سكوت و چشم فروبستن ايران از هجمات طالبان برشيعيان/ اين اخبار حتى در تلويزيونهاى ايراني حتى شبكه (سحر افغانستان) پخش نمى شود

تداوم فشار طالبان بر شیعیان هزاره؛ یورش به بهسود:«از آتش زدن خانه‌ها تا آواره کردن خانواده‌ها»



https://af.shafaqna.com/FA/540057
00343179
 
پست ها : 2920
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال افغانستان و تاجيكستان و ازبكستان

پستتوسط 00343179 » دوشنبه مه 06, 2024 6:40 am

زمانه شناسي ربيع الآخر 1444 شماره 28
حکمتیار از جزئیات گفت‌وگوهای مخفی طالبان و آمریکا پرده برداشت =حمايتهاى گسترده امريكاازطالبان


«مذاكرات قبلى دوحه به گونه‌ای طراحى شده بود كه فقط يك جهت افغان‌ها در آن شركت كند و بقيه همه كنار گذاشته شوند و نفى آنان باعث شود تا راه مخالفت با نظام آينده را در پيش گيرند و افغانستان با وضعيتى روبرو شود كه هم اكنون با آن مواجه است؛ حكومت يك گروه و مخالفت بقيه با آن. عامل عمده ناكامى آن مذاكرات و عدم تطبيق معاهده دوحه؛ در واقع اين بود كه اين مذاكرات دو جانبه بود و تمامى اطراف تأثير گذار داخلى و خارجى ديگر به شمول حكومت دست نشانده امريكا در كابل و احزاب افغانى شامل حكومت و در خدمت امريكا و كشور هاى اروپايى شامل پيمان ناتو و ديگران؛ نه در مذاكرات حضور داشتند و نه از چگونگى معاهده مطلع بودند؛ امريكا به هيچ يكى از اينها اعتناء و التفاتى نكرد.»
کاهش گشت‌زنی هواپیماهای بدون‌سرنشین آمریکایی در آسمان افغانستان، تعهد آمریکا مبنی بر حمایت نکردن از مخالفان طالبان، افزایش کمک‌های نقدی آمریکا از ۳۲ میلیون دلار به ۴۰ میلیون دلار در هفته، چاپ اسکناس‌های جدید برای بانک مرکزی افغانستان تحت کنترل طالبان با مداخله و نظارت آمریکا و آغاز به کار پروژه‌های توسعه‌ای ناتمام آمریکا در افغانستان از جمله نتایج مذاکرات میان هیئت‌های امنیتی طالبان و آمریکا در دوحه‌اند.

https://www.independentpersian.com/node/279596/
00343179
 
پست ها : 2920
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال افغانستان و تاجيكستان و ازبكستان

پستتوسط 00343179 » دوشنبه مه 06, 2024 6:41 am

زمانه شناسي ربيع الآخر 1444 شماره 29
زنان در کابل، هرات و بامیان بپا خواستند
چرا جهان و سلبریتی‌هایش زنان افغانستان را نمی‌بینند؟


مليونها زن افغانستان در شرايط تحقير و لت و كوب و تضييع حقوق توسط طالبان هستند اما غربيها چشم مي بندند؟ چون طالبان مزدورآنها هستند؟


https://www.panjshirnews.com/news/2042/
00343179
 
پست ها : 2920
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال افغانستان و تاجيكستان و ازبكستان

پستتوسط 00343179 » دوشنبه مه 06, 2024 6:43 am

زمانه شناسي ربيع الآخر 1444 شماره 30
رسانه هندی:
با حمایت عمران خان، لشکر طیبه با طالبان افغانستان جلسه برگزار کرده بودند


یک رسانه هندی مدعی شده که گروه «تروریستی لشکر طیبه» به رهبری «حافظ سعید» سال گذشته خورشیدی و به دنبال تسلط طالبان بر افغانستان، جلسه ای با حضور برخی متحدان کلیدی شبکه حقانی و با حمایت عمران خان نخست وزیر پیشین پاکستان برگزار کرده است.

https://rahapress.af/%d8%b1%d8%b3%d8%a7 ... %8c%d8%a8/
00343179
 
پست ها : 2920
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال افغانستان و تاجيكستان و ازبكستان

پستتوسط 00343179 » دوشنبه مه 06, 2024 6:46 am

زمانه شناسي ربيع الآخر 1444 شماره 31
ویدیویی از نحوه ارشاد رانندگان تاکسی توسط افراد وزارت ارشاد و نهى از منكر طالبان

راننده ريشش را بلند بگذارد - زن بي حجاب سوار نكند - زن باحجاب را بدون محرم بيش ازمسافت 45 كيلومتر نبرد ووو

https://rahapress.af/%d9%88%db%8c%d8%af ... 8c-%d8%aa/

گشت ارشاد در افغانستان حتى در موضوعات وسيع معمولي است اما در ايران در موارد خاص هم مردود است = دولت ايران بايد تقاضاي كمك مليارد دلاري به طالبان را براى سپاه بكند
00343179
 
پست ها : 2920
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال افغانستان و تاجيكستان و ازبكستان

پستتوسط 00343179 » دوشنبه مه 06, 2024 7:05 am

زمانه شناسي ربيع الآخر 1444 شماره 36
چرا داعش مسئولیت برخی حملات عمده در افغانستان را برعهده نگرفته؟
.

پل براون بی‌بی‌سی مانیتورینگ
دستکم پنج حمله عمده اخیر در افغانستان که نشانه‌هایی از حملات گروه دولت اسلامی (داعش) را دارند، اما این گروه مسئولیت آن‌ها را برعهده نگرفته است.
در همین حال، حملاتی که از سوی داعش شاخه خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) انجام می‌شوند، در سپتامبر ۲۰۲۲ به کمترین میزان در دو سال اخیر رسیده است.
با فرض اینکه داعش مسئول این حملات بوده است، در حالی که هیچ گروه مسلح دیگری وجود ندارد که حملاتی در این سطح و به این شیوه انجام دهد، دلایل آن ارزش بررسی دارد که چرا مسئولیت آنها را برعهده نگرفته است.
ترس از واکنش شدید هدف قرار دادن مسلمانان سنی، یا صرفا وحشیانه بودن حملات به غیرنظامیان، ممکن است از دلایل انصراف از اعلام پذیرش مسئولیت آنها باشد، حتی اگر این حملات هدف فراتر از ایجاد ناآرامی و ناتوان نشان دادن طالبان در تأمین امنیت را داشته باشند.

حملاتی که مسئولیت‌ آنها برعهده گرفته نشده
پنج حمله اخیر که مسئولیت آنها را هیچ گروهی برعهده نگرفته است، قرار ذیل است:
در۱۷ اگوست: بمبگذاری در داخل مسجد ابوبکر صدیق در منطقه خیرخانه کابل که در آن دستکم ۲۱ نفر کشته شدند.
در۲ سپتامبر: حمله انتحاری در مسجدی در ولایت هرات که در آن مجیب الرحمن انصاری، روحانی طرفدار طالبان همراه با ۱۷ نفر کشته شد.
در ۲۳ سپتامبر: انفجار با خودرو حامل مواد منفجره بیرون مسجدی در منطقه وزیر اکبرخان در مرکز کابل پس از نماز جمعه دستکم ۷ کشته بنا به گزارش‌ها به جا گذاشت.
در۳۰ سپتامبر: حمله انتحاری در مرکز آموزشی کاج در منطقه شیعه نشین دشت برچی کابل در هنگام امتحانات آزمایشی کنکور که دستکم ۵۳ کشته عمدتا از دختران دانش‌آموز به جا گذاشت.
۵ اکتبر: بمبگذاری در یک مسجد در داخل وزارت داخله تحت کنترل طالبان در کابل که دستکم ۲ نفر کشته شدند.
از زمان تسلط طالبان بر افغانستان در آگوست ۲۰۲۱، شاخه خراسان گروه داعش با بلندپروازی در پی بهره‌برداری از خلاء امنیتی ناشی از خروج آمریکا برای به دست آوردن نفوذ، جذب نیرو و تضعیف حاکمیت رقیب جهادی خود تمرکز کرده است.
در سال گذشته، این گروه به یکی از شاخه‌های کلیدی داعش با تمرکز بر طالبان و اهداف نرم [غیرنظامیان] تبدیل شد.
غیرمعمول نیست که داعش در پس حملات بزرگی معرفی شود که مسئولیت آن را بر عهده نگرفته. اغلب به ناکافی بودن شبکه‌های ارتباطی یا عمدا برای کم اهمیت جلوه دادن آن حملات در یک منطقه خاص نسبت داده شده است.

اما این توجیه در مورد حملات اخیر در افغانستان درست در نمی‌آید، به‌ویژه به خاطر اینکه داعش همچنان مسئولیت بسیاری حملات دیگر را برعهده گرفته است، حتی حملات کم اهمیت‌.

دلیل عمده دیگر شاید این باشد که منافع استراتژیک در نظر گرفته شده هزینه‌های پذیرش مسئولیت به اعتبار این [گروه] را جبران نکند.

یک نمونه قابل توجه تیراندازی در یک زایشگاه در کابل در ماه می/مه ۲۰۲۰ است که در آن ۲۴ زن و کودک کشته شدند. داعش به طور گسترده در پس این حمله شناخته شد، اما این گروه هرگز مسئولیت آن را بر عهده نگرفت.
این حمله محکومیت گسترده‌ای را به دنبال داشت، به ویژه به خاطر اینکه به نظر می‌رسید مادران و نوزادان عمدا هدف قرار گرفتند. در آن زمان گفته می‌شد که داعش این حمله را برای برهم زدن مذاکرات صلح بین دولت وقت و طالبان انجام داده است.
بیمارستان مورد بحث در دشت برچی کابل است، منطقه‌ای با جمعیت عمدتا شیعه‌-هزاره، بنابراین هدف مشترک حملات داعش است.
همچنین مرکز آموزشی کاج نیز در این محل است، بیشتر قربانیان حمله انتحاری ۳۰ سپتامبر به این مرکز دختران نوجوان دانش آموز بودند.

روش و مکان آن حمله نشان می‌داد که داعش پشت آن بوده است، و همچنین این واقعیت که قربانیان عمدتا شیعه بودند، در تبلیغات طرفدار شاخه خراسان گروه داعش اعلام شده که صرف نظر از سن یا جنسیت، آنها هدف‌های مشروع‌ برای این گروه هستند.

با این حال، به نظر می‌رسد چون این یک مدرسه بوده، عامل تعیین کننده در تصمیم به عدم پذیرش مسئولیت حمله است. بعید است چنین حمله‌ای حمایت طرفداران یا جذب نیروها را بدست آورد و مطمئنا رقبای جهادی داعش از آن [در تبلغات علیه این گروه] بهره‌برداری می‌کنند.

اهداف چیست؟
با بررسی دقیق‌تر، به نظر می‌رسد که در بمبگذاری‌ها در مساجدی که مسئولیت آنها برعهده‌گرفته نشده، بیشتر مستقیما طالبان هدف این حملات بوده است.
مثلا رابعه سادات، روزنامه نگار گزارش داد که مولوی امیر محمد کابلی، روحانی طرفدار طالبان در میان قربانیان حمله ۱۷ آگوست بود، در حالی که مجیب الرحمان انصاری، که در ۲ سپتامبر کشته شد، یک روحانی تندرو طرفدار طالبان بود که اخیراً خواستار بریدن سر کسانی شد که حتی «کوچکترین عمل را علیه حکومت اسلامی ما [طالبان] انجام دهد».

همچنین گزارش شده است که اعضای طالبان اندکی قبل از حمله به مسجد وزیر اکبرخان در ۲۳ سپتامبر در آن حضور داشتند.
غیرنظامیانی که در این حملات مواجه شده بودند، صرفا به صورت سطحی زخمی شدند، اما این واقعیت که آنها مسلمانان سنی بودند در یک مکان عبادت حضور داشتند، داعش برای گرفتن مسئولیت آن با مشکل مواجه شد. در هرحال، هدف فراتر استراتژیک همچنان باقی است که تضعیف امنیت کشور [تحت کنترل طالبان] است.

هنگامی که گروه داعش غیرنظامیان اقلیت‌های مذهبی، به ویژه شیعه‌ها را هدف قرار می‌دهد، نگرانی‌هایی از این دست برایشان وجود ندارد.
از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال گذشته، چنین حملاتی به تکرار انجام شده، و شاخه خراسان گروه داعش آن جشن گرفته است.

شاخه خراسان گروه داعش اعضای طالبان را هدف قرار می‌دهد و گاهی اوقات از چنین حملاتی برای اهداف تبلیغاتی خود استفاده می‌کند.

حتی زمانی که به نظر می‌رسد حمله ناکام باشد نیز تبلیغ شده است، مانند مورد ماه جولای زمانی که داعش اعلام کرد به نشست بزرگ علمای دینی در کابل حمله کرده که به میزبانی طالبان در کابل برگزار شده بود و تاثیر کمی هم بر آن گذاشت.

بنابراین، در حالی که در ابتدا عجیب به نظر می‌رسد با توجه به پتانسیل تبلیغات گسترده‌ای که داشته، داعش مسئولیت حمله به مسجد وزارت داخله را بر عهده نگرفت.

به نظر می رسد این واقعیت که یک مسجد اهل سنت هدف قرار گرفته، عامل تعیین کننده‌ای در پیام‌رسانی بوده است [که مسئولیت آن را برعهده نگیرد].

کل این روند نشان می‌دهد که چگونه نظام پیام‌رسانی داعش انضباط بسیار بیشتر از استراتژی عملیاتی آن دارد.

در حالی که مدارس، بیمارستان‌ها، مساجد، کودکان، مادران جوان و هم‌مذهبان سنی واضحا جزو اهداف مشروع برای جنگجویان [شاخه خراسان گروه دولت اسلامی -داعش] هستند، اما ماشین تبلیغاتی این گروه [حملات] به چنین اهدافی را جشن نخواهد گرفت.
00343179
 
پست ها : 2920
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

قبليبعدي

بازگشت به بايگانى موضوعى گاهنامه معرفت به زمان


Aelaa.Net