احوال مجلس، نگهبان، مصلحت، خبرگان

ارائه موضوعي شمارگان منتشره از{گاهنامه معرفت به زمان}

مديران انجمن: نبض زمان, نبض زمان, نبض زمان

احوال مجلس، نگهبان، مصلحت، خبرگان

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه دسامبر 30, 2018 12:01 pm

.
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

خواب مجلس سنا را برای مجمع تشخیص مصلحت نظام دیده‌اند

پستتوسط نبض زمان » يکشنبه دسامبر 30, 2018 11:16 pm

علی مطهری: خواب مجلس سنا را برای مجمع تشخیص مصلحت نظام دیده‌اند


چکیده : ظاهراً عناصری در مجمع تشخیص از فرصت بیماری آیت الله شاهرودی استفاده کرده‌¬اند و خواب مجلس سنا را برای این نهاد دیده‌اند ولی این خواب بدون تغییر قانون اساسی تعبیر نمی-‌شود
علی مطهری در یادداشتی که در اختیار عصر ایران قرار داد، نوشت:
روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام توضیحی درباره اقدام غیرقانونی این مجمع در خصوص ماده (۱) لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی داده است که نه تنها قانع کننده نیست بلکه عذر بدتر از گناه است .
این روابط عمومی در توضیح خود آورده است که منظور دبیر مجمع این نبوده که ماده (۱) این لایحه برای اصلاح به مجلس ارسال شد بلکه خود مجمع این ماده را اصلاح کرده است و نیازی به ارسال به مجلس نیست.
معلوم نیست مجمع تشخیص طبق کدام اصل از اصول قانون اساسی این حق را برای خود قائل شده است که مصوبه مجلس را تغییر بدهد و اصلاح کند.
مجمع طبق اصل ۱۱۲ قانون اساسی صرفاً حق داوری میان نظر مجلس و شورای نگهبان را دارد و باید یکی از آن دو را انتخاب کند و حق هیچ گونه دخل و تصرفی در مصوبه مجلس را ندارد.
ظاهراً عناصری در مجمع تشخیص از فرصت بیماری آیت الله شاهرودی استفاده کرده‌¬اند و خواب مجلس سنا را برای این نهاد دیده‌اند ولی این خواب بدون تغییر قانون اساسی تعبیر نمی¬‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان: با جرأت می‌گویم که مرحوم آیت‌الله هاشمی اصلاً رد صلاحیت نشدند!/ مصلحی برخلاف گفته آیت‌الله هاشمی گفت: «من به شورای نگهبان نیامده‌ام که درباره آقای هاشمی صحبت کنم»/ برای حفظ حرمت مرحوم هاشمی از لاریجانی و روحانی دعوت کردیم که از ایشان بخواهند اگر مایلند، انصراف دهند!

دولت عريض و طويل بيشتر هم كارايي ندارد هم بخش عمده بودجه را مصرف مي كند هم كارش كند است هم منابع مالي كشور هدر مي رود
علی لاریجانی، رییس‌مجلس شورای اسلامی ایران روز دوشنبه ۱۲ آذر (سوم دسامبر) در یک نشست مطبوعاتی با رسانه‌های داخلی و خارجی شرکت کرد. او در پاسخ به پرسشی در مورد اظهارات محمدجواد ظریف، وزیر خارجه، در مورد پولشویی گفت: «نکته آقای ظریف درباره پولشویی مقدمه و مؤخره‌ای داشت که در ابتدای آن اعلام کردند کسانی که در مورد لایحه CFT براساس عقاید خود صادقانه نظر می‌دهند و برخی هم ممکن است تحت‌تأثیر باشند که به نظرم موضوع دومی را اگر نمی‌گفتند بهتر بود و سیاستمداران می‌توانند برخی موضوعات را نگویند.»

لاریجانی در بخش دیگری از این نشست مطبوعاتی در مورد ساز و کار مالی ویژه اروپا در رابطه با ادامه تبادلات تجاری با ایران عنوان کرد: «سازوکارهای مالی اروپایی ها به خاطر فشار آمریکایی‌ها با سختی مواجه شده اما آنها باید تصمیم نهایی را گرفته و ابلاغ کنند که در حال مذاکره هستند ضمن اینکه مسیر قانونی لوایحی همچون CFT و سایر لوایح مربوط به FATF در حال طی شدن است.»
"مصرف برجام بستگی به شرایط دارد"

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «از چهار لایحه مربوط به FATF ، یک لایحه بعد از تصویب و تایید ابلاغ شده است و دو لایحه نیز در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است و یکی از لوایح که شورای نگهبان به آن ایراد گرفته، در کمیسیون برخی از ایرادات آن رفع شده و روی برخی مواد اصرار وجود دارد که بعد از بررسی مجلس، لایحه مجدد به شورای نگهبان ارسال می‌شود و اگر این شورا مجدداً لایحه را رد کند، برای تایید به مجمع تشخیص ارسال خواهد شد.»
لاریجانی درباره ادامه حضور در برجام گفت که باید شرایط سنجیده شود که اگر خروجی ندارد در این باره تصمیم بگیریم چرا که "ما نیز همچون آمریکا حق خروج از این معاهده را داریم اما مصرف کردن این حق بستگی به شرایط دارد."

رئیس مجلس شورای اسلامی سپس بحث دستگاه عریض و طویل بوروکراسی در ایران را یکی از چالش‌های اساسی کشور خواند و گفت: «یکی از علل وجود چالش ها در کشور دولت پهن پیکری است که هزینه زیادی برای کشور به بار می آورد و این حجم از گستردگی منابع کشور را کاهش می دهد.» او با اشاره به اینکه تا پایان زمان اجرای برنامه ششم باید ۱۵ درصد از حجم دولت کم شود، اظهار داشت: «حتی لازم است بیش از اینها از حجم دولت کاسته شود تا دولت با چابکی بیشتری فعالیت کند.»
بحث فربه‌بودن دولت در ایران بیش ازیک دهه است که مطرح است، ولی تصمیمی اساسی در مورد آن گرفته نمی‌شود. حسن روحانی، اردیبهشت امسال در این باره گفت: «دولت باید خودش را سبک کند، با این وضعیت دویدن که هیچ، راه رفتن هم برای دولت سخت است و باید عصا و ویلچر برای دولت بگیریم؛ دولت باید سبک تر و چابک تر شود.»
در سال‌های اخیر سهم بودجه جاری نسبت به بودجه عمرانی دائما افزایش یافته و دولت به دلیل ناتوانی در تامین بودجه دائما با کسری بودجه روبرو بوده است. بخش عمده بودجه جاری صرف هزینه‌های دولت و دستگاه بوروکراسی و بازنشستگان آن می‌شود.

«ایران مشکل اخلاق سیاسی دارد»
اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و بحث کوچک سازی دولت گرچه از یک دهه پیش در جریان بوده ولی به گفته ناظران به سبب مقاومت‌ها و رانت‌هایی که طیف‌های مختلف قدرت در حفظ شرایط موجود داشته‌اند، پیشرفت چندانی در زمینه آن مشاهده نمی‌شود یا حداکثر به "خصولتی" شدن بخشی از اقتصاد ایران انجامیده است.
رئیس مجلس ایران سپس در پاسخ به سوالی پیرامون چرایی شفاف‌نبودن آرای نمایندگان مجلس گفت: « شفافیت باید انجام شود اما موضوع مهمتر حریت نمایندگان است، باید کاری شود تا حریت نمایندگان حفظ شود، (ولی) ما در مریخ صحبت نمی‌کنیم، در ایران هتاکی و فشار وجود دارد. در کشور از این مسائل وجود دارد و برخی می‌ترسند و عده‌ای نمی‌ترسند.
لاریجانی گفت: «برخی نمایندگان از شهرهایی آمده‌اند که با هر اعلام نظری برایشان مشکل ایجاد می‌شود و تحت فشار قرار می‌گیرند، باید فرهنگ رفتاری تغییر کند، متأسفانه با مشکل اخلاق سیاسی در ایران مواجه هستیم. »
نبض زمان
 
پست ها : 1860
تاريخ عضويت: يکشنبه دسامبر 30, 2018 2:36 pm

معماي رد صلاحيت هاشمي

پستتوسط نبض زمان » يکشنبه دسامبر 30, 2018 11:21 pm

معماي رد صلاحيت هاشمي


Image
آیت الله هاشمی در گفت و گویی با سایت «انتخاب»‌ که در مهرماه ۹۴ منتشر شد، با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ گفت: «وزیر وقت اطلاعات در زمان بررسی صلاحیت‌ها، به شورای نگهبان رفته و گفته که ما صبح و ظهر و شب به طور مرتب آرای آقای هاشمی را رصد می‌کنیم که ساعت به ساعت بالا می‌رود و الان به هفتاد درصد رسیده است و در این چند روز تا انتخابات اگر همین‌طور بالا برود، ایشان از 90 درصد بالاتر می‌رود و ما مصلحت نمی‌دانیم. چون اگر ایشان بیاید، همه‌ی رشته‌های دوره‌های ما را پنبه می‌کند» حالا بعد از ۳ سال از انتشار مصاحبه و دو سال پس از رحلت آيت الله هاشمی، کدخدایی به این اظهارات واکنش نشان داده است. كه رد صلاحيت نبود!!!! عدم مصلحت بود!!!!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عباسعلی کدخدایی درباره ‌مهم‌ترین موارد قانونی که نیاز به بازبینی دارد، گفت: در بررسی صلاحیت گفته شده «عدم اعتقاد و التزام به اسلام» اما تعیین نشده حداقل و حداکثر آن کجاست؟ چه ملاک عینی برای آن داریم؟ طبیعتاً ما هم بر اساس تشخیص خودمان عمل می‌کنیم. آقایان فقها و حقوقدان‌ها تلاش می‌کنند حقی از کسی تضییع نشود اما بر اساس برداشت اعضای شورای نگهبان بند یک یا دو ماده ۲۸ اجرایی می‌شود. وقتی این‌گونه است افراد معترض می‌شوند و حق هم دارند اعتراض کنند.
به گزارش «انتخاب» ، او افزود: ما از قانونگذار درخواست کردیم ملاک‌های عینی این بند را برای ما روشن کند و دست‌ کم این میدان وسیع که الان شامل می‌شود، مقداری محدودتر و جزئی‌تر شود تا من به عنوان نامزد انتخابات و شورای نگهبان به‌ عنوان بررسی‌کننده یا حتی هیات‌های اجرایی بتوانند بهتر و روشن‌تر ارزیابی و نتیجه را اعلام کنند.
او در پاسخ به این سوال که برداشت خودش یا اکثریت اعضا از «التزام عملی به اسلام» چیست، پاسخ داد: چون در این مدت چهره‌های روحانی زیادی را دیدیم که به این دلیل رد صلاحیت شده‌اند. حتی در مورد آیت‌الله هاشمی هم چنین چیزی گفته شد. یا قبل‌تر از ایشان چهره‌هایی مثل مرحوم بازرگان یا ابراهیم یزدی که کسی در متشرع بودن آنها تردیدی نداشت، به این دلیل رد صلاحیت شدند. اینجا همان قسمتی است که عملکرد خود اعضای شورای نگهبان مورد توجه قرار می‌گیرد. چطور آنها سخت‌گیرانه‌ترین حالت را در برداشت خود لحاظ می‌کنند و آن را هم در مورد افراد و چهره‌های خاص اعمال می‌کنند؟ طوری که افکار عمومی قانع نمی‌شود و به همین دلیل گفته می‌شود که عملکرد شورای نگهبان سیاسی است.

کدخدایی که با کارگزاران صحبت می کرد، درباره این دیدگاه مرحوم آیت الله هاشمی که گفته وزیر اطلاعات وقت به شورای نگهبان آمده و توضیحاتی درباره رشد آرای ایشان در نظرسنجی‌ها داده و بیان کرد اگر او را تأیید کنید همه رشته‌های ۱۰ ساله ما پنبه خواهد شد، نیز گفت: من هم این مطالب را شنیدم. خیلی ساده‌انگارانه است که فرض کنیم مقامی به شورای نگهبان می‌آید و می‌گوید ایشان رأی می‌آورد و شورای نگهبان هم او را رد صلاحیت کند. خب در این صورت اصلاً شورای نگهبان نداریم. بلکه تعدادی آدم داریم که نه خدا سرشان می‌شود نه قانون و نه شرع و اینجا نشسته‌اند تا هر کسی حرفی زد بر آن اساس عمل کنند. فکر نمی‌کنم چنین تصوری درست باشد که شورای نگهبان را به اندازه یک جمع فرصت‌طلب تابع هوا و هوس و تابع معادلات ناسالم تلقی کنیم. اصلاً ما در انتخابات ریاست‌جمهوری رد صلاحیت نداریم. پس با جرأت می‌گویم که مرحوم آقای هاشمی اصلاً رد صلاحیت نشدند.»

وی ادامه داد: آن زمان آقای مصلحی به شورای نگهبان آمد و مباحث کلان کشوری را مطرح کرد حتی کسی از ایشان سؤال کرد شما نظرتان به آقای هاشمی منفی است که ایشان جواب داد: من اصلا نیامده ام درباره آقای هاشمی صحبت کنم، ایشان درباره جریانات کلان کشور و تهدیداتی که کشور دارد و فضای انتخابات صحبت کرد.
کدخدایی افزود: تنها کاری که انجام دادیم این بود که برای حفظ حرمت مرحوم هاشمی و برخی افراد دیگر از دو نفر بزرگان آقای لاریجانی و روحانی دعوت کردیم که از ایشان بخواهند اگر مایل هستند انصراف دهند این کار را انجام دهند و ما نتیجه را اعلام نکنیم که ایشان انصراف ندادند.

آیت الله هاشمی در گفت و گویی با سایت «انتخاب»‌ که در سال ۹۴ انجام شد با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ گفت: «وزیر وقت اطلاعات در زمان بررسی صلاحیت‌ها، به شورای نگهبان رفته و گفته که ما صبح و ظهر و شب به طور مرتب آرای آقای هاشمی را رصد می‌کنیم که ساعت به ساعت بالا می‌رود و الان به هفتاد درصد رسیده است و در این چند روز تا انتخابات اگر همین‌طور بالا برود، ایشان از 90 درصد بالاتر می‌رود و ما مصلحت نمی‌دانیم. چون اگر ایشان بیاید، همه‌ی رشته‌های دوره‌های ما را پنبه می‌کند.
نبض زمان
 
پست ها : 1860
تاريخ عضويت: يکشنبه دسامبر 30, 2018 2:36 pm

Re: احوال مجلس و نگهبان و مصلحت

پستتوسط نبض زمان » شنبه مارس 23, 2019 12:14 pm

سیداحمد خاتمی: مطلقاً یک فرد هم برای رهبری آینده مطرح نشده (در حالي كه مصاحبه نوبت قبلي گفته بود 10-20 نفر بيشنهاد و در حال بررسي است)
رهبری ما در با نشاط‌ترین وضعیت خودشان قرار دارند؛ ایشان اهل ورزش و پیاده‌روی هستند

براي دريافت مشروح اين مطلب، گاهنامه معرفت به زمان، 1 جمادي الاخري 1440 را از لينک زير دانلود نماييد:
http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/Maerefa ... 2-1440.doc
نبض زمان
 
پست ها : 1860
تاريخ عضويت: يکشنبه دسامبر 30, 2018 2:36 pm

Re: احوال مجلس و نگهبان و مصلحت

پستتوسط نبض زمان » يکشنبه مارس 24, 2019 10:14 pm

تصويب قوانين براساس منافع حزبي و براى حذف رقيب در صحنه سياسي

براي دريافت مشروح اين مطلب، گاهنامه معرفت به زمان؛ 3 رجب 1440 را از آدرس زير دريافت نماييد:
http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/Maerefa ... ab1440.doc
نبض زمان
 
پست ها : 1860
تاريخ عضويت: يکشنبه دسامبر 30, 2018 2:36 pm

Re: احوال مجلس و نگهبان و مصلحت

پستتوسط نبض زمان » يکشنبه مارس 24, 2019 10:15 pm

جدال در مجلس؛ از کاهش بودجه ارتش و افزایش بودجه سپاه تا پیش‌گیری از 'قیام گرسنگان'

براي دريافت مشروح اين مطلب، گاهنامه معرفت به زمان؛ 3 رجب 1440 را از آدرس زير دريافت نماييد:
http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/Maerefa ... ab1440.doc
نبض زمان
 
پست ها : 1860
تاريخ عضويت: يکشنبه دسامبر 30, 2018 2:36 pm

صورت‌ جلسات شورای انقلاب

پستتوسط pejuhesh232 » يکشنبه دسامبر 13, 2020 12:18 pm

صورت‌ جلسات شورای انقلاب


دی‌ماه 97 محسن هاشمی خبر داده بود صورت‌جلسات شورای انقلاب كه نزد آیت‌الله هاشمی بوده، به‌زودی بعد از 40 سال منتشر می‌شود، هیچ خبری از انتشار این سند مهم تاریخی نشد؛ تا جایی که گویا یک سایت خارج از کشور، جلساتی از تاریخ هشتم تا ۲۹ اسفند ۵۷ را متتشر کرده است.
جلسات شورای انقلاب گویا دست‌نویس بوده و ضبط‌صوتی نمی‌شده است. قبلا گفته شده بود از هشت بهمن 57 جلسات به قلم عباس شیبانی نوشته شده كه دبیری شورا را از این تاریخ بر عهده داشته است و پیش از این تاریخ، صورت‌جلسه‌ای از شورا وجود ندارد. شیبانی دراین‌باره گفته كه از قبل از این تاریخ، احتمالا شهید باهنر خلاصه‌ای از مذاكرات را نوشته‌اند كه سرنوشت آن نامشخص است.

محسن هاشمی در سالگرد تشكیل شورای انقلاب گفته بود: صورت‌جلسات شورای انقلاب که به قلم دكتر شیبانی كه دبیری شورای انقلاب را بر عهده داشت، تقریر شده و این اسناد ارزشمند كه در اختیار آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی قرار داشته، قرار است به‌زودی در مراسمی از طرف خانه‌موزه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به مناسبت دهه فجر تحویل سازمان اسناد و كتابخانه ملی شود تا مورد استفاده پژوهشگران و علاقه‌مندان تاریخ انقلاب اسلامی قرار گیرد. آنچه بنا بود ازسوی دفتر نشر معارف انقلاب در اختیار سازمان اسناد و كتابخانه ملی قرار گیرد، نسخه اصلی و دست‌نویس صورت‌مذاكرات شورای انقلاب بود.

پیش از این نیز اعلام شده بود كتابی با عنوان «صورت‌مذاكرات شورای انقلاب» منتشر شده است؛ درحالی‌که به‌جز مقدمه آن به قلم آیت‌الله اكبر هاشمی‌رفسنجانی، چیز بیشتری در درسترس نیست. همچنین كتابی دوجلدی با نام مصوبات شورای انقلاب نیز قبلا منتشر شده كه متن كامل مصوبات شورا را به مخاطبان ارائه كرده است.

اينك دانلود يكي از آن نسخه ها
توسط سايت مربوط به ميرحسين موسوي
https://www.zeitoons.com/wp-content/upl ... %AF_57.pdf
pejuhesh232
 
پست ها : 8630
تاريخ عضويت: سه شنبه دسامبر 07, 2010 11:22 pm

Re: احوال مجلس، نگهبان، مصلحت، خبرگان

پستتوسط 00343179 » سه شنبه فبريه 28, 2023 11:20 pm

طرح عجیب مجلس برای ممنوعیت انتشار اخبار مطبوعات آمریکایی و انگلیسی در رسانه‌های داخلی / مجازات حبس ۵ تا ۱۰ ساله در صورت تخطی رسانه ها


طرح عجیب مجلس برای ممنوعیت انتشار اخبار مطبوعات آمریکایی و انگلیسی در رسانه‌های داخلی / مجازات حبس ۵ تا ۱۰ ساله در صورت تخطی رسانه ها

در متن این طرح آمده است: با توجه به اینکه رسانه‌های خارجی به ویژه رسانه‌های آمریکایی و انگلیسی علیه منافع ملی ایران اقدامات متعددی را انجام می‌دهند و عاملان اصلی رسانه‌های مذکور یعنی خبرنگاران در اقدامات علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و اعمال تحریم‌های ظالمانه آمریکا و کشورهای اروپایی دارند، لذا برای مقابله با تحریم‌ها و جلو گیری از تشدید آنها ضروری است عاملان مؤثر در اقدامات ضد ایرانی، از فعالیت در ایران ممنوع شوند ورود آنها ممنوع گردد

جمعی از نمایندگان طرح «ممنوعیت ورود خبرنگاران رسانه‌های آمریکایی و انگلیسی حامی تحریم به ایران» را تهیه و تدوین کرده‌اند.
به گزارش «انتخاب»، جمعی از نمایندگان «ممنوعیت ورود خبرنگاران رسانه‌های آمریکایی و انگلیسی حامی تحریم به ایران» را تهیه و تدوین کرده‌اند که طرح مذکور در جلسه علنی روز (یکشنبه 29 فروردین ماه) از سوی سید ناصر موسوی لارگانی عضو هیئت رئیسه قوه مقننه اعلام وصول و برای بررسی به کمیسیون مربوطه ارجاع خواهد شد.

متن طرح به شرح زیر است:

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

احتراما طرح ذیل که به امضای 41 نفر از نمایندگان رسیده است، جهت طی مراحل قانونی تقدیم‌ می‌شود.
مقدمه (دلایل توجیهی):
با توجه به اینکه رسانه‌های خارجی به ویژه رسانه‌های آمریکایی و انگلیسی علیه منافع ملی ایران اقدامات متعددی را انجام می‌دهند و عاملان اصلی رسانه‌های مذکور یعنی خبرنگاران در اقدامات علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و اعمال تحریم‌های ظالمانه آمریکا و کشورهای اروپایی دارند، لذا برای مقابله با تحریم‌ها و جلو گیری از تشدید آنها ضروری است عاملان مؤثر در اقدامات ضد ایرانی، از فعالیت در ایران ممنوع شوند ورود آنها ممنوع گردد. لذا طرح ذیل به مجلس شورای اسلامی تقدیم‌ می‌شود:

عنوان طرح:
طرح ممنوعیت ورود خبرنگاران رسانه‌های آمریکایی و انگلیسی حامی تحریم به کشور ایران

ماده واحده - ورود خبرنگاران رسانه‌های آمریکایی و انگلیسی حامی تحریم علیه کشور ایران به خاک جمهوری اسلامی ایران ممنوع است و رسانه‌های داخلی مجاز به انتشار اخبار رسانه‌های مذکور نیستند.

تبصره 1- تخلف از احکام این قانون مستوجب مجازات تعزیری درجه چهار‌ است. ( مجازات درجه چهار شامل حبس بیش از پنج تا ده سال، جزای نقدی بیش از یکصد و هشتاد میلیون (۱۸۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا سیصد و شصت میلیون (۳۶۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی می شود)

تبصره 2- آیین نامه اجرائی این قانون ظرف مدت دو ماه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری وزارتخانه‌های امور خارجه، اطلاعات و دادگستری تهیه‌ می‌شود و به تصویب هیأت وزیران‌ می‌رسد.

اسامی امضا کنندگان طرح ممنوعیت ورود خبرنگاران رسانه‌های آمریکایی و انگلیسی حامی تحریم به کشور ایران به شرح ذیل است:

حسینعلی حاجی دلیگانی - جعفر راستی - علیرضا نظری - سید جواد حسینی کیا - محمد تقی نقدعلی - سید محمد مولوی - ابراهیم عزیزی شیراز - احسان ارکانی - یعقوب رضازاده - احمد محرم زاده یخفروزان - حسین میرزائی - احمد دنیامالی - انور حبیب زاده بوکانی - رحمت اله فیروزی پوربادی - حسین حق وردی - مهدی سعادتی بیشه سری - مجید نصیرائی - بهروز محبی نجم آبادی – نصرالله پژمان فر - قاسم ساعدی - سید علی یزدی خواه - کیومرث سرمدی واله - کیوان مرادیان کوچکسرائی - سید محمدرضا میر تاج الدینی -‌هاجر چنارانی - موسی احمدی - پرویز اوسطی - رضا تقی پورانوری - رسول فرخی میکال - محمدرضا احمدی - علیرضا عباسی - على اکبر بسطامی - على اکبر علیزاده برمی – محمدصالح جوکار - فداحسین مالکی - حسن همتی - پروین صالحی مبارکه - عبدالجلال ایری - جلیل مختار - امانقلیچ شادمهر - رضا آریان پور

https://www.entekhab.ir/fa/news/614847/


عجيب نيست، اين نماينده ها را مردم انتخاب كرده اند هر جند كل شركت كننده در انتخابات 40 درصد بوده و اينها اكثريت اقليت كشور هستند ولي بالاخره اين تفكر همين است كه حتى در دوران اينترنت ممنوعيت نشر اخبار و مجازات حبس بنج تا دهساله را تصويب مي كند

اكر در حد جوابكويي رونامه خارجي مبناي شما منطقش ضعيف است حتما مبنايش هم ضعيف است = دوران اين محدوديتها كذشته است = با اين تصويبها بجاى روزامه داخلي ناشر افكار حاكميت در ضمن ساير مطالب مردم را طلا به رسانه هاى خارجي هل مي دهيد
00343179
 
پست ها : 1637
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال مجلس، نگهبان، مصلحت، خبرگان

پستتوسط 00343179 » جمعه مارس 10, 2023 12:37 pm

نماينده سابق مجلس و سه دوره طرفداررياست جمهوري  قاليباف


   چرا تفکر قالیبافیسم، باعث انزوای داخلی، منطقه‌ای و جهانی ایران خواهد شد؟

حسین مقصودی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی طی یادداشت به بررسی کاندیداتوری احتمالی محمدباقر قالیباف برای چهارمین دوره، تحلیل نوع تفکر قالیباف و تبعات بروز و ظهور تفکر او در قوه مجربه می‌پردازد.
Image
این روزها، حال و هوای انتخابات ۱۴۰۰ در مقایسه ادوار گذشته بسیار خسته کننده، کسل کننده و بی روح است، فضای سیاسی مسموم، برکشور، اوضاع معیشتی مردم، ماندگار شدن کرونا و اثرات اقتصادی و روحی و روانی آن، باعث شده است، مردم چندان رغبتی برای حضور در فضای سیاسی انتخابات نداشته باشند، اما از طرفی طبق فرموده "شهید سلیمانی"، از "مکتب حسینی هستیم"، باید "رای داده شود" و "رای" خواهیم دید.

انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ تمام خواهد شد. مهم ابتدا حضور و مشارکت حداکثری مردم و نکته دوم انتخابات فرد اصلح می باشد. فردی که در این شرایط و اوضاع کشور و بحران های اقتصادی معیشتی، سیاسی، داخل کشور- منطقه- جهان- بتواند، یک اجماع و اعتماد داخلی در سطح کشور ایجاد کند، بعد از اجماع و اعتماد داخلی، بتواند اعتماد منطقه ای را ایجاد و در نهایت وارد تعاملات جهانی و بین المللی گردد.

در این "یادداشت" حضور "محمد باقر قالیباف" را برای "چهارمین" دوره در انتخابات ریاست جمهوری مورد نقد، واکاوی و تحلیل قرار می دهیم.

نظر نگارنده (حسین مقصودی) بعنوان نماینده ادوار مجلس، همراهی و حمایت در سه دوره قبل انتخابات ریاست جمهور از آقای محمدباقر قالیباف بعنوان کاندیدای اصلح ریاست جمهوری، بر این است، که حضور محمدباقر قالیباف در این دوره به ضرر و زیان کشور و باعث انزوای داخلی- منطقه ای- بین المللی ایران خواهد شد.

این روزها در کشور شاهد حضور تفکر جدیدی به نام "قالیبافیسم" هستیم و دلایل متعددی وجود دارد، که ظهور این تفکر همان ضرر و زیان هایی را برای ایران و انزوای ایران در سطح داخل و منطقه و جهان خواهد داشت، که قبلاً تفکر "ترامپیسم" در آمریکا باعث انزوای داخلی- جهانی آمریکا شد، اما، چرا، نگارنده، با توجه به حمایت های سه دوره قبل از جناب قالیباف معتقد به عدم حضور ایشان در این دوره حساس می باشد. اهم دلایل، خلاصه وار به شرح زیر می باشد:
۱- اثبات فسادهای دوران مدیریت دکتر "قالیباف" در شهرداری تهران در سالهای اخیر و مفتوح بودن پرونده های مشابه در دادگاه مربوط به آن دوران که در این مورد شرح خواهیم داد.

۲- حضور چند ماهه ایشان در راس مجلس شورای اسلامی و اثبات عدم تسلط بر دیپلماسی سیاسی و گفتمان بین المللی که نمونه آشکار آن سفر ایشان به روسیه، و عدم پذیرش ایشان توسط پوتین، برخورد غیر دیپلماسی و غیرمسئولانه ایشان با نخست وزیر کره جنوبی، عدم تسلط برقانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و موارد دیگر که شرح داده می شود.

۳- دخالت ایشان و حضور معاونین و نزدیکان ایشان در انتخابات شورای شهر "دوره ششم" و تاثیرگذاری و فشار وارده توسط ایشان در "شورای ائتلاف" دوره ششم و سهم خواهی در حد زیاده خواهی، برای یاران خود و انزوای نیروهای جوان و انقلابی متخصص و متعهد.

۴- ضعف شدید مدیریت ایشان، در مجلس شورای اسلامی که دلایل آن اشاره خواهد شد.

۵- عدم مسئولیت شناسی ایشان و به حاشیه رفتن مجلس و خروج مجلس از جایگاه در راس امور بودن، در دوران مسئولیت چند ماهه ایشان در مجلس شورای اسلامی.

۶- عدم توجه به شایسته سالاری در انتخاب مدیران زیرمجموعه و نگاه غیرتخصصی و باندی و جناحی در این انتخاب ها در دوران شهرداری و مجلس شورای اسلامی.

۷- عدم نظارت بر مدیران زیر مجموعه در دوران مدیریت شهرداری و ظهور و اثبات فسادهای کلان شهرداری.

۸- عدم توانایی ایشان در اجماع سازی نیروهای انقلاب از جمله جبهه پایداری- جبهه سوم انقلاب و دیگر جریان های تاثیرگذار برای حضور ایشان در انتخابات ریاست جمهوری و موضع شدید اصلاح طلبان برعلیه کاندیداتوری ایشان و جریحه دار شدن احساسات مردم به دلیل فسادهای دوران شهرداری که شرح داده خواهد شد.

۹- تاکید بر تمرکز ایشان بر مدیریت در مجلس شورای اسلامی و ارتقاء جایگاه مجلس در بعد نظارتی و قانون گذاری.
۱۰- تاکید بر پرهیز، از دخالت بیشتر در لیست شورای ائتلاف و شورای وحدت در انتخابات شورای شهر تهران و تاکید ایشان بر انصراف منتسبین به ایشان از انتخابات شورای شهر دوره ششم.

۱۱- تاکید بیشتر بر مطالعه قانون اساسی و مطالعه نهج البلاغه و رعایت قانون در عمل و گفتار با توجه به عمل به اندیشه های حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری.

۱۲- تاکید بر مطالعه، پژوهشی و بررسی دلایل شکست تفکر قالیبافیسم در سه دوره حضور ایشان در انتخابات ریاست جمهوری، توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی.

۱۳- تاکید بر شفاف سازی، منابع مالی، انتخابات ریاست جمهوری ایشان در سالهای ۸۴ و علی الخصوص "سال ۹۲ " و سال ۱۳۹۶.

لذا، ضمن شرح موارد مذکور، عدم حضور دکتر قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ برای ایجاد وحدت و اتحاد داخل کشور و حرکت به سمت تعامل منطقه و جهان برای رئیس جمهور آینده لازم و ضروری است، اما دلایل منطقی، علمی، سیاسی، جهت پرهیز از حضور ایشان در انتخابات ریاست جمهوری به شرح ذیل می باشد:
۱- جناب آقای دکتر قالیباف، ابتدا خودم و جنابعالی و همه خدمتگزاران صدیق جمهوری اسلامی ایران را سفارش به مطالعه مجدد، نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر و مطالعه نهج البلاغه و وصایا و سفارشات بزرگان دین و انقلاب را سرلوحه کار عمل خود قرار دهیم. آنجا که می بینیم، حداقل در "۵ آیه قرآن" در بحث صفات و ویژگی های مدیران به "دوری از اسراف و تبذیر" تاکید شده است و تاکیدات حضرت علی (ع) بر دوری مدیران از " کبر و غرور" و تاکید بر دوستی ورزیدن با زیردستان و نگاه عدالت محورانه و دوری از تبعیض، به زیردستان سفارش می کند.

"صرفه جویی در اموال عمومی و بیت المال" "پرهیز از اسراف" "ریخت و پاش" خویشتن داری- دوری از کینه جویی- بحث و مشورت با حکما- داشتن سعه صدر- جلوگیری از بروز قهر و غضب- برحذر بودن از زخم زبان زدن- پرهیز از شتاب و عجله در تصمیم گیری- انتخاب مدیران پاکدست و شایسته و با اصالت، از دیگر ویژگی های مدیران خوب است، که حضرت علی (ع) بر آن تاکید می کند.
جناب آقای دکتر قالیباف، امام علی (ع) در عهدنامه مالک اشتر، بارها بر انتخاب کارگزاران شایسته و نظارت بر کار و عملکرد آنان تاکید ویژه دارد،" ایشان در بخشی از عهدنامه مالک اشتر این مطلب را تاکید دارند،" در امور کارگزاران (زیردستان) بنگر، نظارت کن، آنها را اول بیاموز و بد بکارگیر، محور گزینشت، میل و گرایش شخصی تو نباشد. زیرا این دو کانونی از شعبه های جور و خیانت است و در ادامه، نامه، علاوه بر نظارت دقیق بر مدیران زیردست، تاکید بر انتخاب مدیران پاک دست، کم طمع تر، تاکید دارند، و در ادامه نامه، غفلت در انتصابات و انتخاب مدیران کم تجربه را از آفات مدیران اجرایی کشور می داند.

براستی اگر این موارد مهم را سرلوحه عمل کار خود قرار می دادید، آیا فسادهای مدیران مجموعه در دوران شهرداری اتفاق می افتاد؟ اگر این موارد یکبار مطالعه عمیق می شد، آیا امروز در انتخابات شورای شهر ششم تهران همچون انتخاب لیست مجلس یازدهم ادعای سهم خواهی و ادعای عامل پیروزی در انتخابات را برند قالیباف اعلام می کردید؟ براستی "این تذهبون؟"

۲- جناب آقای دکتر قالیباف، هنوز یک سال از انتخاب شما، بعنوان ریاست قوه مقننه نمی گذرد؟ و آن قوه مهم و تاثیرگذار به شواهد دوست و دشمن بسیار ضعیف عمل کرده و سطح قوه مقننه را در سطح یک اداره پایین آورده اید و امروز مجلس در راس امور نیست، نمونه بارز آن سفر شما به روسیه و عواقب تلخ آن- رد ۵۰ درصد مصوبات مجلس فعلی توسط شورای نگهبان- موضوع وسیله نقلیه دنا به نمایندگان- افزایش حقوق و هزینه های دفاتر نمایندگان- سفرهای تبلیغاتی ویژه و بدون نتیجه شما به استان ها حرکات پوپولیسی در این سفرها - اشتباهات فاحش شما در تلفظ کلمات سیاسی در مجلس- عدم آشنایی شما به تعداد اصول قانون اساسی- عدم نظارت جدی و دقیق شما بر مرکز پژوهشی های مجلس و مطالب مطرح شده در این موضوع- موارد مطرح شده در تغییرات بودجه مجلس، خلاف قانون- تذکرات شدید الحن نمایندگان مجلس به جنابعالی در دوران صدارت شما، و دهها موارد دیگر نشانه این است، که این قوه مهم و تاثیرگذار که طبق فرموده، حضرت امام، باید در راس امور باشد، در انظار عمومی/خواص/عوام/ داخل- منطقه- خارج- تنزل پیدا کرده است و امروز این شائبه های انتخاباتی در بین دلسوزان انقلاب و نظام ایجاد می شود، شما که به دنبال حضور در انتخابات ریاست جمهوری بودید، چرا و به چه دلیل ریاست قوه مقننه را برعهده گرفتید؟ آن هم در این شرایط حساس کشوری، منطقه ای، جهانی که در تله بحران های معیشتی- اقتصادی- داخلی و جهانی گیر افتاده ایم و این نشان بی اعتنایی به رای مردم، رای نمایندگان و تاکیدات و سفارشات حضرت امام و مقام معظم رهبری، بر جایگاه و اهمیت مجلس می باشد.
چرا باعث بدبینی مردم و دلسوزان انقلاب به مجلس شورای اسلامی و در نهایت ناامید کردن مردم به انقلاب می شوید؟

۳- اعلام کاندیداتوری شما، که قطعاً با برنامه ریزی قبلی بوده، نشان عدم اهمیت شما به رکن مهم و اساسی مجلس شورای اسلامی بوده، که نتیجه عملکرد مجلس فعلی رد ۵۰ درصد مصوبات مجلس توسط شورای نگهبان، یعنی ابطال ۵۰ درصد وقت مجلس، و عدم نظارت برعملکرد دولت و افزایش سرسام آور قیمت ها و کوچک شدن سفره معیشت مردم در مجلس یازدهم، که در تاریخ کشور، بی سابقه، بوده است. این موارد نشانه عدم مسئولیت شناسی شما بوده و تاثیر و نظارت مجلس را به حاشیه برده و متاسفانه باعث افزایش بی اعتمادی مردم به نظام و انقلابی شدیده اید که با خون هزاران شهید بدست آمده است. لذا مجدد شما را توصیه می کنیم، مطالعه نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر و توصیه های آن حضرت، در باب "مسئولیت شناسی" در "نهج البلاغه" را سرلوحه کار خود قرار دهند. این روزها مردم سئوال می کنند، جایگاه نظارتی مجلس یازدهم کجا رفت؟ که نه وزیری استیضاح شد، نه برنامه اقتصادی خاص توسط مجلس ارائه شد و رئیس جمهور حتی یک بار به مجلس نیامد، و جدیداً هم طبق اطلاعات دقیق، سفر وزرا و معاونین وزیر با جنابعالی و معاونین شما به استان ها و شهرستان ها توسط دولت منع شده اند واقعا "این تذهبون؟".
۴- جناب آقای دکتر قالیباف، چرا خود و اطرافیان و معاونین خود در زمان شهرداری را، شایسته تر از همه می دانید، که امروز معاونین شما در زمان شهرداری تهران، کاندیدای شورای شهر تهران شده اند، و با حمایت از فشار همه جانبه شما قرار است در لیست شورای ائتلاف و انقلاب قرار گیرند و خود را در همه امور شایسته تر از همه می دانید یک روز شهردار- یک روز ریاست مجلس، یک روز ریاست جمهوری، آیا واقعا خود و اطرافیان را شایسته و فقیه و برتر می دانید، یا از احساسات صادقانه مردم سوء استفاده می کنید. بالاخره جوانان متخصص انقلاب این مملکت چه زمانی باید وارد شورای شهر- شهرداری- ریاست مجلس و ریاست جمهوری شوند "این تذهبون؟".

۵- جناب آقای دکتر قالیباف مردم مجلس انقلابی انتخاب کرده اند، مردم امید داشتند، مجلس به راس امور برگردد. اگرچه مجلس تاثیرگذاری خود را از دست داده است ولی شما مجلس را پله ای، برای رسیدن به ریاست جمهوری و آرزوی دیرینه و تاریخی خود می دانید، که یک بار در سال ۸۴ با "۱۴ درصد" رای مردم و بار دوم در سال ۹۲ با ۱۷" درصد" رای مردم شکست خوردید و سال ۹۶ انصراف دادید و متاسفانه برای بار چهارم "زمزمه" کاندیداتوری شما به گوش می رسد.

اگر واقعاً، در فکر خدمت به مردم- نظام- ادامه راه شهدا هستید، اگر اعتقاد عملی به راه "سردار شهید سلیمانی" دارید، بیشتر از این اعتماد مردم، نظام و رهبری را پایمال نکنید و رسماً اعلام کنید، کاندیدای ریاست جمهور نمی شوید و مجلس را از این وضعیت بحرانی خارج کنید.

۶- جناب آقای دکتر قالیباف، فسادهای صورت گرفته، در زمان مدیریت شما، در شهرداری تهران که البته مواردی همچون فساد ۴۸۰ میلیارد تومانی عیسی شریفی قائم مقام شما، فعلاً اثبات شده است، اتهامات و سئوالات زیادی را برای مردم ایجاد کرده است. آیا این فسادها با هزینه هایی سرسام آور تبلیغات شما در سه دوره ریاست جمهوری مرتبط است یا خیر؟ مردم پاسخ این ابهامات را از شما می طلبند، بی اعتنایی شما به این فسادها نتیجه ای جز بی اعتمادی مردم ندارد. مردم سئوالات زیادی دارند، این فسادها از دو حالت خارج نیست، یا جنابعالی به هر طریقی شریک بوده اید، که انشاالله این طور نیست و اگر شریک جرم نبوده اید، به دلیل عدم نظارت قوی شما بر زیرمجموعه در شهرداری تهران، از طرفی مدیریت ضعیف شما در مجلس شورای اسلامی که به آن اشاره شد، امروز نباید ادعای ریاست جمهوری داشته باشید، که باز هم شما را به توصیه های حضرت علی (ع) در نهج البلاغه هدایت می کنم، که لازمه مدیریت را انتخاب مدیران شایسته و پاکدست و نظارت قوی بر عملکرد آنان می داند.

نکته مهم، در این زمینه، فساد اثبات شده زیرمجموعه شما این شبهات را برای مردم بوجود می آورد، اگر شهردار تهران دکتر قالیباف در فسادهای صورت گرفته تقصیری نداشته است، چرا دکتر کرباسچی بعنوان شهردار تهران در جریان فسادهای مدیران زیرمجموعه که به مراتب از نظر عدد و رقم کمتر بود، محاکمه شد، و این تبعیض باعث خدشه دار شدن اعتماد مردم به نظام می شود و حداقل انتظار مردم این است، کسانی مانند حضرت عالی، که نزدیک ترین افراد شما در حد قائم مقام، در زمان مدیریت جنابعالی در شهرداری تهران محکوم به فساد اقتصادی قطعی شده اند، چرا یکی یکی دنبال فتح ریاست قوای مقننه و مجربه هستید؟ لطفاً کار را به کاردان، بسپارید.

۷- نکته بسیار مهم دیگر، در عدم ضرورت تاکید، بر پرهیز از حضور شما، در انتخابات ریاست جمهوری عدم اجماع نیروهای انقلاب، برای حضور شما می باشد. جنابعالی به هر دلیلی قدرت اجماع سازی نیروهای انقلاب را ندارید. از طرفی اصلاح طلبان هم با شما موضع جدی دارند. شرایط فعلی کشور نیاز به رئیس جمهوری دارد، که قدرت حداکثر اجماع سازی را و اتحاد داخلی را داشته باشد، برای خروج از تله بحران های کشور در این شرایط حساس باید آشتی ملی و داخلی برگزار گردد و جنابعالی اثبات کرده اید، که این قدرت و اجماع سازی را ندارید و علاوه بر مخالفت شدید اصلاح طلبان حتی قدرت جذب و اجماع نیروهای انقلاب و جریان های اصولگرا را ندارید. در این شرایط خاص حضور شما در انتخابات ریاست جمهوری به صلاح نظام و انقلاب و کشور نیست.

۸- تجربه های انتخابات ریاست جمهوری، در سالهای ۸۴-۹۲-۹۶ نشان داد، که جنابعالی، راهی دشوار برای رئیس جمهور شدن دارید. علاوه بر دلایل شکست قبلی شما در انتخابات که در مناظره ها عیان می شد، فساد اثبات شده عیسی شریفی، بحث املاک نجومی شهردار- بحث شایعه موسسات خیریه وابسته به نزدیکان و واگذاری زمین به آنها- بحث سفر به روسیه، بحث سفرهای بی نتیجه استانی شما و دیگر موارد نشان می دهد، که مسیری دشوار برای رئیس جمهور شدن دارید.

اگر جنابعالی، با مردم صادق هستید، کابینه احتمالی خود را معرفی کنید، مردم حق دارند، وزرای آینده خود را بشناسند، قطعاً اعضاء کابینه احتمالی شما، همانند معرفی معاونین شما در ریاست مجلس- معرفی نیروهای شما در شورای ائتلاف برای مجلس یازدهم، ثبت نام معاونین شما در انتخابات شورای شهر تهران، نشان از عدم تاکید شما بر شایسته سالاری و عدم دقت در گزینش افراد می باشد، که شما را توصیه به مطالعه وصایای حضرت علی (ع) در نهج البلاغه می کنیم.

۹- جناب آقای دکتر قالیباف، اگر فرمایشات مقام معظم رهبری، را سرلوحه کار خود در عمل قرار دهید. "ایشان تاکید دارند، در انتصاب مدیران، باید دقت کنیم، که کوتاهی و تقصیر، مدیران منتخب و مدیران اجرایی تاثیرات منفی زیادی دارد،" لذا شما را به کوتاهی و تقصیرات خود در انتصاب مدیران دوران شهرداری از جمله، سردار عیسی شریفی ارجاع می دهیم. لذا شما شایسته رئیس جمهور هم طراز کشور جمهوری اسلامی ایران نمی باشید، چرا، که کوتاهی و تقصیرات شما در دوران یک ساله مجلس و زمان انتخاب مدیران شهرداری، فعلاً در مواردی که دم خروس آن در پرونده عیسی شریفی هویدا شده، تا برسد به بعد و بقیه پرونده های مفتوحه در زمانی که شهردار تهران بودید.

۱۰- دردسر جدید شما و امضاء ۱۰۰ نماینده مجلس، برای شکایت از هیات رئیسه و جنابعالی، به دلیل تخلفات احتمالی نشان از ضعف مدیریت شما و عدم اعتماد مجلس به جنابعالی در بحث ادامه تخلفات مدیریتی و مسائل مالی و بودجه یک ساله کشور دارد. که نشان عدم اصلاح پذیری و عدم مشورت پذیری شما در مدیریت ها می باشد و متاسفانه با کبرو غرور، خود اعمال و تصمیمات خود را احسن الامور می دانید.

۱۱- اگر جنابعالی، به بیانات حضرت علی (ع) در بحث مدیریت های قبلی اهمیت عملی می دادید، افراد صالح، پاکدست را انتخاب می کردند، نزدیکان و رفقا را بر امور جامعه مقدم نمی دانستید و اندکی به پیام آن حضرت، توسط کارگزاران نظام و از جمله جنابعالی، توجه عملی می شد، و این نابسامانی ها، بی اعتمادی و زیاده خواهی ها و حذف و خانه نشین کردن مدیران شایسته، صورت نمی گرفت، اکثر اطرافیان شما امروز ادعای شورای شهر تهران را نمی کردند.
جناب آقای دکتر قالیباف، آیا از نظر اخلاقی- عرفی- قانونی تخلفات زیردستان شما مستقیم یا غیرمستقیم متوجه شما نمی شود؟ که در انتصاب افراد دقت نکرده اید و آنان را برای این سمت و مسئولیت گماشته اید، چرا همانند دکتر کرباسچی، مسئولیت انتخاب های اشتباه خود را نمی پذیرید؟ چرا طوق سنگین گناه را فقط لایق گماشتگان خود می دانید؟ چرا خود را در این داستان و تضییع حقوق بین المال ذره ای مقصر نمی دانید؟ و از مردم عذرخواهی نمی کنید و در کمال ناباوری داعیه ریاست جمهوری دارید.

۱۲- جناب دکتر قالیباف توجه شما را به این احادیث، سخنان بزرگان دین و انقلاب، توصیه می کنم، " مدیران می بایست در سپردن مسئولیت ها به افراد از هرگونه رفاقت و خویشاوندی و امثالهم را نادیده بگیرند، تنها بر حسب شایستگی و پاکدستی، آنان را به مناصب مهم بگمارید، "در صورتی که اشتباهی و تخلفی از زیرمجموعه آنها به چشم دیده شد" و اثبات شد، تاوان آن را قبول کنند. اما متاسفانه در حالیکه مشتی از خروار تخلفات اثبات شده، دوران مدیریت شما در دادگاه به چشم می خورد و این تخلفات نقل هر محفلی شده است، چگونه حاضر شده اید، بی توجه به این گونه موارد و بی توجه به احساسات مردم و انتقادات آنان، برای انتخابات ریاست جمهوری دورخیز، نمایید.

۱۳- تخلفات اثبات شده، قائم مقام شما و پرونده های مفتوحه، زیردستان شما در دادگاهها حداقل این تایید و تاکید را دارد، که برمجموعه خود توان نظارتی نداشته اید، حال چگونه ادعای ریاست جمهوری کرده اید.

۱۴- جناب آقای قالیباف، "ضعف نظارت" " ضعف مدیریت حضرت عالی در دوران شهرداری" که در دوره دوم نیز با اختلاف رای ناپلئونی و میلی متری و با حرف و احادیث زیادی برای این سمت انتخاب شدید، که حرف و حدیث های آن انتخاب، هنوز از اذهان پاک نشده است. فکر نامزدی برای انتخابات پیش رو نیز برای شما که فردی انقلابی و از رزمندگان دفاع مقدس بوده اید، می بایست بسی ناممکن انگاشته شود و تمام فکر و ذکر و توان خود را جهت موفقیت، مسئولیت سنگین و شامخ کنونی نمایید.

۱۵- جناب آقای دکتر قالیباف بنده احساس می کنم، شیرینی ریاست مجلس، باعث شده مقداری زیادی از خاطرات قبل را فراموش نموده اید، که بنده بعنوان یکی از مریدان و همراهان شما در انتخابات سه دوره قبل، واجب می دانم، در همین بابت به چند نکته برجسته اشاره نمایم. شاید تجدید خاطرات در مسیر پیش رو، بتواند آگاهی بیشتری به شما بدهد و جنابعالی را به تفکر بیشتری وا دارد.

جنابعالی، در سال ۱۳۸۴ "چهارده درصد" آراء صندوق ها در انتخابات ریاست جمهوری، در سبد رای شما جا گرفت. به گمان ناظران و اهل سیاست، به جای تجدیدنظر و تفکر در چرایی "عدم پذیرش ۸۶ درصدی مردم، در سال ۱۳۸۴ ، اما با بی توجهی به عدم پذیرش ۸۶ درصدی" مجدداً در سال "۱۳۹۲" وارد عرصه انتخابات شدید، آن هم انتخاباتی که سرمایه گذاری هنگفت و سرسام آوری با پوستر های قد و نیم قد و رنگی که هر انسان تاجر مسلکی را انگشت به دهان کرد و هنوز در اذهان این مساله باقی مانده است، که هزینه های سرسام آور در انتخابات ۱۳۹۲ را چگونه و از چه طریقی تامین کردید، و هنوز مردم انگشت حیرت در دهان کماکان منتظر شفاف سازی شما در تامین هزینه های انتخاب ۱۳۹۲ می باشند. ملتی که کماکان در هر کوی و برزنی هر زمان صحبت از انتخابات می شود، یکی از صحبت های مردم، نحوه هزینه کرد شما در آن انتخابات است. هزینه هایی که این روزها هر شخصی را ناخودآگاه متوجه مسئولیت شما در شهرداری تهران و تخلفات اثبات شده عیسی شریفی می کند و سئوالاتی که اذهان را به سرمنشاء آن گنج تمام نشدنی هزینه های انتخابات رهنمون می کند. اما از این سئوالات همیشه بی جواب که بگذریم، می رسیم به نتیجه شگرف همان دوره که با آن همه هزینه با "۳ درصد رشد"، رای شما از "۱۴ درصد" در سال "۱۳۸۴" به ۱۷ درصد در سال ۱۳۹۲، رسید و در سال "۱۳۹۶" هم در نیمه راه به تحلیل نگارنده، بعد از مطالب عنوان شده توسط رقبا در مناظرات مجبور به انصراف از ادامه راه، شدید


۱۶- جناب دکتر قالیباف، از ضعف های مدیریت شما در باب زمان شهرداری به کرات صحبت شده است، از پرونده های مفتوح و مختومه منجر به محکومیت و پرونده ها بعضاً مدیران منتسب شما که هنوز در جریان هست. فسادها مطروحه و شفاف نبودن ترازهای مالی در قسمت های مختلف شهرداری، واگذاری سلیقه ای املاک شهرداری، تخفیف های نجومی به افراد خاص، واگذاری بانک سرمایه به یکی از بزرگترین مفسدین اقتصادی کشور، اظهارات دادستان کل کشور مبنی بر اخذ دهها مورد از املاک شهرداری که خارج از ضوابط واگذار شده بود، تنها گوشه ای از ناهنجاری های مدیریت زمان حضرت عالی در شهرداری تهران می باشد.

۱۷- جناب دکتر قالیباف، یکی از مشکلات جدی شما در بحث، پوشیدن ردای ریاست جمهوری که به "ظن من" بر تن شما بزرگی می کند، با "دیپلماسی و گفتمان سیاسی" و "مراودات بین المللی" آشنایی ندارید. تجربه انتخاب روسای جمهوری قبل، از، جمله انتخاب آیت الله خامنه ای بعنوان رئیس جمهور- آیت الله هاشمی رفسنجانی- دکتر حسن روحانی- سید محمد خاتمی با سوابق سیاسی آنان، علی الخصوص دو دوره بلند مدت ریاست مجلس، وزارت، نائب رئیس مجلس، آن کاندیداها، وزارت- دلیلی بر آشنایی آنان بر "دیپلماسی بین المللی" دارد، و برای مناصب مهمی چون ریاست جمهوری می بایست حداقل با "مراودات بین المللی" در بالاترین سطح آشنا باشید و تجارب ارزنده "بین المللی" را در کارنامه خود داشته باشید. شما با پشتوانه چند ماهه نمایندگی مجلس آنهم ضعف های متعدد این یکساله از آنچنان اعتماد به نفس کاذبی برخوردار هستید، که گمان می کنید، معادلات و مراودات جهانی را با این پشتوانه چند ماهه قابل حل است، ای کاش با نقبی به همین چند هفته ریاست مجلس و ماجرای نافرجام شما در ملاقات با رئیس جمهور روسیه و صحبت های نه چندان راهگشای اما غیر مسئولانه شما، با نخست وزیر کره جنوبی، که نشان از نبود اخلاق سیاسی جهانی بود، تجدیدنظری در تصمیمات لحظه ای و بی پشتوانه خود داشته باشید.

۱۸- متاسفانه جنابعالی در باب قوانین داخلی مجلس دارای، نقصان اطلاعاتی، بالایی می باشید، که باعث عدم تعامل با نمایندگان در حوزه های مختلف شده اید و در این مدت باعث به سخره گرفتن مجلس، به دلیل الفاظ و ارقام اشتباه شما در فضای مجازی شده است.

۱۹- جناب آقای دکتر قالیباف، اظهارات تند و ناکارشناس شده شما در مباحث مختلف سیاسی از جمله برجام و یک رویه رفتن ها و تندروهای بعضاً تکراری شما در این شرایط حساس، تنها این باور را در اذهان عمومی تقویت می کند، که هدف شما فقط جذب حداکثری برخی از مخالفین شما در نیروهای انقلاب از جمله جبهه پایداری و نیز مخالفان سرسخت برجام با هدف یارکشی برای مقام ریاست جمهوری و اجماع کاذب نیروهای انقلاب می باشد، در حالی که این نیروها به این نکته اعتقاد دارند، که مومن دو بار از یک سوراخ گزیده نمی شود و هیچ وقت نیروهای جبهه پایدار و جبهه سوم انقلاب و از طرفی اصلاح طلبان شما را مناسب و هم طراز مقام ریاست جمهور اسلامی ایران نمی دانند و اتفاقاً با همه اختلافات ریشه ای این گروهها، در این زمینه عقیده مشترک دارند، که شما در طراز ریاست جمهوری ایران نمی باشید و این یعنی عدم اجماع داخلی ایران برای ریاست جمهوری حضرت عالی و بدون "اجماع و اتحاد داخلی" به سمت "اتحاد منطقه ای" و "جهانی" امکان حرکت نیست.

۲۰- جناب دکتر قالیباف: در، خاتمه، بیان نمایم: که "جمهوری اسلامی ایران" در شرایط فعلی نیاز به شخصیتی ممتاز و در رده هم طراز این کشور تاریخی و با تمدن با وجود همه چالش های داخلی منطقه ای- جهانی دارد- شخصیتی که بتواند با بهره گیری از ظرفیت های بالای داخلی و دوری گزیدن از اختلاف نظرهای متداول فعلی و استفاده از نخبگان- شایستگان و جوانان همه جریان های "سیاسی" بتواند با اجماع داخلی، کشور، را به سمت " آشتی ملی" ببرد، که این در توان " محمد باقر قالیباف" نیست. رئیس جمهور منتخب ۱۴۰۰ باید تعاملات منطقه ای را راه بلد باشد و برای گام برداشتن به سمت تعاملات جهانی و آشتی جهانی باید آزمون همراه با تجربه مدیریت سیاسی پس داده باشد، چرا که طبق فرموده، مقام معظم رهبری، "وقت و فصل، آزمون و خطا، نداریم،" لذا خطاهای مکرر، جناب قالیباف در مجلس و اشاراتی که شد، دال بر عدم اشراف و آگاهی جنابعالی بر دیپلمات سیاسی و عدم تسلط بر انتخاب شایستگان در سطوح مدیریت عالی کشور توسط ایشان می باشد و واقعاً فرصت، آزمون و خطاهای قطعی مجدد شما، را نداریم.

۲۱-کلام آخر من خطاب، به اعضاء محترم شورای نگهبان، صدا- سیما- رسانه های ملی و مجازی و محلی، اعضاء شورای وحدت و شورای ائتلاف و کلیه دلسوزان و تاثیر گذار می باشد، که می توانند زمینه جذب انتخاب مردم را فراهم نماید.

"رئیس جمهور منتخب ۱۴۰۰باید بتواند با جلب اعتماد تمامی مردم و جذب جریانات سیاسی شرایط کنونی را به نحوی مدیریت کند، که افراد از اختلافات داخلی و بحث های بی سرانجام و نافرجام سیاسی خارج و در کشتی انقلاب به سمت ساحل آرامش داخل گسیل گردند تا زمینه آرامش منطقه ای و جهانی فراهم گردد."

با توجه به موارد فوق و تفاسیر ارائه شده شایسته است، که جناب مهندس، دکتر، سردار، خلبان، دیپلمات، محمد باقر قالیباف، با "دوراندیشی" و صد البته "مصلحت اندیشی جمعی" و نه فردی به رویه و منش عملی "سردار، شهید سلیمانی" از حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری دوری کند و عرصه را با اتحاد و بدون حب و بغض اختلاف و با تنش کمتر برای سایر خدمتگزاران صدیق- خدوم و امتحان پس داده، این انقلاب و این نظام مقدس جمهوری اسلامی باز بگذارد.

https://www.ilna.news/%D8%A8%D8%AE%D8%B ... 8%B4%D8%AF
00343179
 
پست ها : 1637
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

Re: احوال مجلس، نگهبان، مصلحت، خبرگان

پستتوسط 00343179 » جمعه مارس 10, 2023 1:51 pm

دلايل رد صلاحيت مطهري براى مجلس


 این را بدانید که اگر من به آن عضو حقوق‌دان می‌گفتم که درست می‌فرمایید، اظهارنظرهای من غلط بوده، هرچه شما می‌فرمایید، تأیید صلاحیت می‌شدم، ولی من برای اینکه این رویه تثبیت نشود، برخورد تندی با او کردم، در پاسخ به حرف‌های او که می‌گفت: شما این را گفته‌اید، باید این‌طور بگویید، خطاب به او گفتم: متأسفم که شما با این طرز فکر عضو شورای نگهبان هستید. حیف خون شهید مطهری که به زمین ریخت و امروز من باید این حرف‌ها را از شما بشنوم بعد بلند شدم و از جلسه بیرون آمدم».


شرق نوشت/ علی مطهری :اگر می‌گفتم هرچه شما می‌فرمایید تأیید صلاحیت می‌شدم

شفقنا -روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «اگر می‌گفتم هرچه شما می‌فرمایید تأیید صلاحیت می‌شدم» از علی مطهری این گونه آورده است:

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، روز گذشته در گفت‌وگو با روزنامه «شرق» درباره علت ردصلاحیت علی مطهری گفت: «کارشناسان مواردی را که در پرونده است مطرح می‌کنند. برخی آقایان مواردی را که ما به آنها استناد نکرده‌ایم، ولی در پرونده بوده به‌عنوان دلیل ردصلاحیت می‌گویند که درست نیست. در شورای نگهبان اعضا خیلی از مواردی را که در پرونده ذکر شده، قبول نمی‌کنند. ممکن است یکی، دو مورد که قطعی شده باشد به استناد آن بحث صلاحیت را مطرح کنند. ایشان با یکی از همکاران ما صحبت کرده و در آن فرصت برخی مطالب مطرح و بحث شده است. همان روز که تشریف آوردند، خبرنگاران هم در شورا حضور داشتند، می‌توانستند از خبرنگاران نیز برای حضور در آن جلسه دعوت کنند تا همه موارد را بشنوند و به بیرون منعکس کنند. چرا از این کار خودداری کردند؟ حتی آن روز حاضر به مصاحبه با خبرنگاران نیز نشدند». علی مطهری متعاقب این سخنان پاسخی برای «شرق» فرستاد که آن را در ادامه می‌خوانید.

او درباره اینکه غیر از اظهارنظرها، موارد دیگری هم در پرونده بوده است، گفت: «اولا چرا باید به‌خاطر اظهارنظر کسی ردصلاحیت شود، این خلاف قانون انتخابات است. ثانیا روزی که من به دعوت شورای نگهبان به آنجا رفتم و جلسه‌ای با حضور یکی از حقوق‌دان‌ها و کارشناس پرونده برگزار شد، آن آقای حقوق‌دان سه مورد از اظهارنظرهای بنده را به‌عنوان دلیل ردصلاحیت ذکر کرد که دلایل سستی بود و من پاسخ دادم و او جوابی نداشت. اگر موارد دیگری غیر از اظهارنظر هم بوده، چرا در آن جلسه به من نگفتند؟ الان هم خوب است آن موارد را به بنده و مردم اعلام کنند. این سخن ایشان مثل این است که گفته شود درباره آقای کدخدایی در سال‌هایی که در انگلستان بوده‌اند مواردی مطرح است».

مطهری همچنین درباره این موضوع که می‌توانسته از خبرنگاران برای حضور در آن جلسه دعوت کند، اظهار کرد: «این موضوع را برای اولین‌بار است که می‌شنوم. موضوع خبرنگاران اصلا به من گفته نشد که می‌توانید خبرنگار به داخل جلسه ببرید. فقط زمان خروج، یک نفر به من گفت می‌توانید با خبرنگار مصاحبه کنید. من ملاحظه شورای نگهبان را کردم. اگر به خبرنگار می‌گفتم به این دلایل مرا ردصلاحیت کرده‌اند، به ضرر شورای نگهبان تمام می‌شد و شاید اصلا منتشر نمی‌کردند. البته این را بدانید که اگر من به آن عضو حقوق‌دان می‌گفتم که درست می‌فرمایید، اظهارنظرهای من غلط بوده، هرچه شما می‌فرمایید، تأیید صلاحیت می‌شدم، ولی من برای اینکه این رویه تثبیت نشود، برخورد تندی با او کردم، در پاسخ به حرف‌های او که می‌گفت: شما این را گفته‌اید، باید این‌طور بگویید، خطاب به او گفتم: متأسفم که شما با این طرز فکر عضو شورای نگهبان هستید. حیف خون شهید مطهری که به زمین ریخت و امروز من باید این حرف‌ها را از شما بشنوم بعد بلند شدم و از جلسه بیرون آمدم».

https://fa.shafaqna.com/news/940671/
00343179
 
پست ها : 1637
تاريخ عضويت: چهارشنبه نوامبر 24, 2010 8:32 pm

بعدي

بازگشت به بايگانى موضوعى گاهنامه معرفت به زمان


Aelaa.Net