معرفت به زمان ربیع الأخر 1442

قال أبو جعفر محمد الباقر عليه السلام: في حكمة آل داود: ينبغي للمسلم أن يكون مالكا لنفسه، مقبلا على شأنه، عارفا بزمانه (بأهل زمانه)، فاتقوا الله ولا تذيعوا حديثنا...
1- خويشتن دارى 2- تمركز در كار و وظيفه خويش 3- عارف به زمان (به أهل زمان)
هدف؛ آگاهي از احوال زمان و انجام مسؤوليت در برابر آن است، نقل گزارشي علامت تأييد (كليات؛ چه برسد جزئيات؛ يا تعبيرات آن) نيست، و صرفا جهت اطلاع از فضا و محيط موضوع مى باشد، نشر مطالب صرفا براى آگاهى و تأمل و تفكر و شناخت محيط و افراد و امكانات و موانع بوده، و همه براى حصول انگيزه كافي جهت تلاش براى مقصد اعلى است،

مديران انجمن: نبض زمان, نبض زمان, نبض زمان

معرفت به زمان ربیع الأخر 1442

پستتوسط نبض زمان » يکشنبه نوامبر 22, 2020 8:04 am

.
نبض زمان
 
پست ها : 1860
تاريخ عضويت: يکشنبه دسامبر 30, 2018 2:36 pm

Re: معرفت به زمان ربیع الأخر 1442

پستتوسط نبض زمان » يکشنبه نوامبر 22, 2020 8:05 am

بسم الله الرحمان الرحیم

Image

قال أبو جعفر محمد الباقر علیه السلام : في حكمة آل داود علیه السلام:
ينبغي للمسلم أن يكون مالكا لنفسه، مقبلا على شأنه، عارفا بزمانه (بأهل زمانه)، فاتقوا الله ولا تذيعوا حديثنا...

1- خويشتن دارى 2- تمركز در كار و وظيفه خويش 3- عارف به زمان (به أهل زمان)

هدف؛ آگاهي از احوال زمان و انجام مسؤوليت در برابر آن است،
نقل گزارشي علامت تأييد (كليات؛ چه برسد جزئيات؛ يا تعبيرات آن) نيست،
و صرفا جهت اطلاع از فضا و محيط موضوع مى باشد،
نشر مطالب صرفا براى آگاهى و تأمل و تفكر و شناخت محيط و افراد و امكانات و موانع بوده،
و همه براى حصول انگيزه كافي جهت تلاش براى مقصد اعلى است،

كسانى كه اين گزارشها را استفاده مي كنند؛ از افتادن به دسته بنديها پرهيز نموده و بر محور تعاليم الهي:
1- ابتدا اجتناب از طاغوت و عبادت و پيروى و التزام به آن كنند.
2- توجه عميق و با تمام وجود به درگاه و مسير الهي بنمايند.
3- در معرفت احوال زمان؛ هرجه بيشتر بشنوند و بخوانند، و بهترينش را (كه در چهارچوب تعاليم مكتب وحي است) پيروي كنند.


توضيحات
ممكن است شما اين گزارشات را در رسانه ها ديده باشيد، اما نكته اى كه بخاطرش در اين گاهنامه مطرح مي شود؛ غالبا فراتر از ان عنوان و پنجره اى كه اين مطالب در رسانه ها مطرح مي شود، فلذا نگاهي سطحي و ديتايي نشود، اين نكته در خواندن گاهنامه معرفت زمان بسيار بايد لحاظ شود، خصوصا كه گاهنامه معرفت زمان هدف و اهتمام رسانه خبري را ندارد، ولذا غالبا بعد ايامى از وقوع گزارشهايش؛ اين گاهنامه منتشر مي شود، پس بايد فهميده شود كه با وجود رسانه هاى نشر خبر فوري؛ اين نوع نشر آن گزارشات؛ چه فايده اى دارد، اين امر چند حكمت دارد:

1- اين گاهنامه عنوانش معرفت است، نه علم و اطلاع، اولي (معرفت) ماندگار و ساختاري است، دومي (علم و اطلاع) گذرا و مصرفي است.

2- فلذا غالب اخبار روزمره كه راديو و تويزيون به آن اهتمام داشته؛ و مرتبا تكرار شده، و معمولا مردم مطلع مي شوند، جزو مطالب اين گاهنامه نيست.

3- اگر احيانا مطلبي كه جنبه روزمره دارد؛ در آن مطرح شود؛ به جهت روزمره گيش نيست، بلكه بلحاظ تاثيرش در حصول معرفت است.

4- ازين رو بايد خواننده دنبال اين امر باشد كه اين نكته كليدي در كجاي اين گزارش است. البته اين نكات بنحوي مشخص و اشاره مي شود :

الف: يا با محل درج آن از بخشهاى گاهنامه (كه عنوان خاص دلالت دارد).
ب: يا با رنگي كردن برخي فقرات (اگر رنك مال سايت منبع و متن اصلي گزارش نباشد).
ج: و بعضا در غالب نكته و توضيح و تعليقي (كه در صدر يا ميان يا ذيلش مي آيد) تبيين مى گردد.

5- از فوايد ديگر اين گاهنامه؛ دريافت گزارشهاى كليدي و مهم در يك فايل آماده؛ براى كساني كه فرصت جستجوي همه سايتها را ندارند.

معرفي و توصيه گاهنامه معرفت زمان فقط براى افرادي باشد كه ذهن پويا داشته و منحصر در رسانه هاى دولتي نيستند، براي اين افراد اگرچه اين گاهنامه دسترس است؛ و محتوياتش هم از همان رسانه هاى دولتى است غالبا، اما با اين حال؛ تاكيد و توصيه به گاهنامه براى آنها مصلحت نيست. بگذاريد خودشان در وقت خودش به مطلب برسند.



عناوین بخش هاى گاهنامه معرفت به زمان

احوال مراكز دينى - احوال محور مقاومت - احوال برجام ايران - احوال استقامت ايران دربرابر بحران سازى امريكا - احوال اقتصاد مقاومتي - احوال پيشرفتهاى نظامي يا تكنولوژيك(دخيل در تشخيص و تحليل)- احوال مقاومت در يمن - احوال عراق - احوال حاشيه خليج فارس (از عمان و دويلات خليج تا عربستان ويمن)- احوال شامات (اردن، فلسطين، لبنان سوريه) - احوال بلاد ترك ( از تركیه و قفقاز تا قرقيزستان و مغولستان) - احوال هند (از پاكستان تا هندوستان و بنگلادش و اراكان) - احوال افغانستان و تاجيكستان و ازبكستان - احوال چين - احوال کره شمالى و جنوبى - احوال امور و روابط با روسيه - احوال خاوردور(ژاپن و آسياي جنوب شرقي تا استراليا و نيوزلند) -احوال مصر بزرگ (مصر، بلادسودان: سودن، سودان جنوبى، دارفور، و بلاد حبشه: نوبه، اريتره، جيبوتي) - احوال مغرب بزرگ (ليبي، تونس، الجزاير، مراكش، صحراء، موريتاني مالي سنگال چاد نيجر) - احوال بقيه افريقا - احوال اروپا - احوال امريكا - احوال قاره سرخ(از كانادا تا مكزيك و شيلى و آرژانتين) - احوال ارگانهاى بنام بشريت (سازمان ملل، صليب سرخ، يونسكو، انرزي اتمى، .....) - احوال روابط خارجي ايران - احوال مجلس، نگهبان، مصلحت، خبرگان - احوال جوامع سنيان جهان - احوال قوميتها، اتباع مذاهب، مسالك و اديان ديگر / زندانيان تبعيديان در ايران - احوال وهابيان و تكفيريان و ارهابیان - احوال موريانه هاى نفوذى در انقلاب و جمهوري اسلامى - احوال نابساماني در حكومت - احوال مسائل ديگر ايران و جهان- احوال افكار و انديشه ها.
نبض زمان
 
پست ها : 1860
تاريخ عضويت: يکشنبه دسامبر 30, 2018 2:36 pm

احوال پيشرفتهاى نظامي يا تكنولوژيك(دخيل در تشخيص و تحليل)

پستتوسط نبض زمان » يکشنبه نوامبر 22, 2020 8:09 am

.
.
احوال پيشرفتهاى نظامي يا تكنولوژيك(دخيل در تشخيص و تحليل)

.
نبض زمان
 
پست ها : 1860
تاريخ عضويت: يکشنبه دسامبر 30, 2018 2:36 pm

تولید کننده واکسن کرونا: زمستان آینده زندگی به روال عادی باز

پستتوسط نبض زمان » يکشنبه نوامبر 22, 2020 8:12 am

واكسن متاخر(از روسيه و چين) كه امريكا و آلمان كه تبليغات كردند و خاصيت انتخاباتي هم داشت و هنوز هم ارائه نشده و چنده ماه بعد وعده داده اند
در گزارش زير معلوم مي شود كه سازنده اش دانشمند هندي است!!؟


تولید کننده واکسن کرونا: زمستان آینده زندگی به روال عادی باز می‌گردد

Image
پروفسور شاهین، بنیانگذار شرکت بایوان‌تک و یکی از سازندگان واکسن فایزر - بایوان‌تک

واکسن کرونا، احتمالا تا یک سال دیگر، نمی‌تواند زندگی را به شیوه معمول خود بازگرداند. یکی از سازندگان واکسن شرکت فایزر ابراز امیدواری کرده که در تابستان آینده، تاثیر واکسن دیده شود و در زمستان زندگی به شیوه معمول خود باز گردد.

پروفسور اوگور شاهین، از بنیانگذاران شرکت آلمانی بایوان‌تک و یکی از سازندگان واکسن دو شرکت فایزر و بایوان‌تک، گفته که واکسن جدید باعث کاهش تعداد مبتلایان در زمستان پیش‌رو خواهد شد.

حدود ۴۳ هزار نفر در مرحله آزمایشی واکسنی شرکت کرده‌اند که این دو شرکت تهیه می‌کنند. فایزر مدعی شده که نتایج به دست آمده از آزمایش‌های این واکسن نشان می‌دهد که این واکسن حدود ۹۰ درصد کارآیی دارد.

پروفسور شاهین، به بی‌بی‌سی گفته که امیدوار است این واکسن باعث جلوگیری از ابتلای گروه گسترده‌ای به کرونا شود. همچنین او گفت که واکسن باعث کاهش علائم بیماری در دیگرانی می‌شود که به صورت کامل ایمن نشده‌اند.

واکسن شرکت فایزر، در شش کشور جهان آزمایش شده است. این واکسن دو مرحله دارد که به فاصله سه هفته از هم به افراد تزریق می‌شود.

کشورهای زیادی از حالا سفارش خرید این واکسن را داده‌اند. اما به نظر می‌رسد که هنوز یکی دو ماه زمان لازم است تا کشورها، واکسن‌های سفارشی خود را بگیرند.

پروفسور شاهین گفته که امیدوار است تا فروردین سال آینده ۳۰۰ میلیون دوز از این واکسن به سراسر جهان ارسال شود. و تازه از آن زمان است که می‌توان تاثیر واکسن را دید.

میشل رابرتز، سردبیر بخش سلامت بی‌بی‌سی، اما معتقد است که باید به چند نکته مهم درباره اخبار مربوط به واکسن کرونا توجه کرد. اول اینکه، هنوز مشخص نیست که مقام‌های بهداشتی جهانی آیا عملکرد این واکسن را تایید می‌کنند یا نه. مسئله دوم این است که هنوز اطلاعاتی منتشر نشده که نشان دهد این واکسن آیا بر سالمندان هم موثر است یا نه. هر چه باشد، آنها بیشتر از بقیه گروه‌های سنی در خطر این بیماری هستند.

نکته سوم این است که مشخص نیست کسانی که واکسن به آنها تزریق می‌شود آیا همچنان ناقل ویروس به دیگران می‌توانند باشند یا خیر.

نکته چهارمی که هنوز درباره این واکسن مشخص نیست، این است که آیا این واکسن احتیاج به تزریق سالانه دارد یا فقط یک بار استفاده از آن کافی است تا فرد در تمام عمر به این بیماری ایمن شود.

آقای شاهین هم به نظر می‌رسد که پاسخ مشخصی برای این سوال‌ها ندارد. او گفته که چند هفته‌ای طول می‌کشد تا بتوانند برای این سوال‌ها، پاسخی داشته باشند.

او گفته که بعضی از افراد که در آزمایش این واکسن حضور داشتند، عوارض جانبی داشته‌اند. مثلا درد در ناحیه تزریق و تب. اما عوارض جانبی به حدی نبوده که آنها بخواهند آزمایش را متوقف کنند.

به جز واکسنی که این دو شرکت در حال ساخت آن هستند، ده شرکت دیگر هم واکسن‌هایی درست کرده‌اند که در مرحله آزمایش هستند.
نبض زمان
 
پست ها : 1860
تاريخ عضويت: يکشنبه دسامبر 30, 2018 2:36 pm

احوال آمریکا

پستتوسط نبض زمان » يکشنبه نوامبر 22, 2020 8:18 am

.
احوال آمریکا
نبض زمان
 
پست ها : 1860
تاريخ عضويت: يکشنبه دسامبر 30, 2018 2:36 pm

دلار در بازار جهاني در سراشيبي افتاده

پستتوسط نبض زمان » يکشنبه نوامبر 22, 2020 8:22 am

دلار در بازار جهاني در سراشيبي افتاده


Image
شفقنا – از ماه مارس که دلار در قله تاریخی خود قرار داشت تاکنون حدود ۱۱ درصد ارزش خود در برابر ارزهای معتبر جهانی را از دست داده است که این مساله آن را به ضعیف ترین ارز در بین ۶ ارز جهانی تبدیل می کند.

یورو پس از هفت سال مجددا به محبوب ترین ارز سوییفت تبدیل شد.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، سوییفت اعلام کرد برای نخستین بار در طول هشت سال اخیر، یورو به پراستفاده ترین ارز در تراکنش های بین المللی تبدیل شده و جای دلار را گرفته است. آخرین بار یورو در فوریه ۲۰۱۳ پراستفاده ترین ارز در تراکنش های بین المللی بانکی معرفی شده بود.

در حال حاضر بیش از ۱۱ هزار بانک و موسسه مالی بین المللی از ۲۰۰ کشور جهان عضو پیام رسان سوییفت هستند و معمولا دلار بیشترین سهم را از ارزهای مورد استفاده در مبادلات فرامرزی در ان پیام رسان دارد. در آخرین به روز رسانی، یورو در رده نخست پراستفاده ترین ارزها قرار داشته و پس از آن نیز دلار آمریکا، پوند، ین ژاپن و دلار کانادا قرار دارند. نکته جالب دیگر اینکه یوان نیز در حال تبدیل شدن به ارزی محبوب در سوییفت است و در جایگاه ششم پراستفاده ترین ارزهای مورد مبادله سوییفت ایستاده است.

در ماه اکتبر ۳۷.۸ درصد کل تراکنش های انجام شده مربوط به یورو بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود شش درصد افزایش نشان می دهد. از طرف دیگر اما سهم دلار از تراکنش های سوییفت با کاهش ۴.۶ درصدی به ۳۷.۶۴ درصد رسیده است.

از ماه مارس که دلار در قله تاریخی خود قرار داشت تاکنون حدود ۱۱ درصد ارزش خود در برابر ارزهای معتبر جهانی را از دست داده است که این مساله آن را به ضعیف ترین ارز در بین ۶ ارز جهانی تبدیل می کند. برخی از تحلیل گران معتقدند روند نزولی دلار کماکان ادامه خواهد داشت. با این حال طبق اعلام بانک تسویه بین الملل دلار کماکان بیشترین سهم را از ذخیره ارزی جهان دارد و حدود ۸۵ درصد تراکنش های ارزی جهان به صورت کامل یا نسبی بر حسب دلار بوده است. همچنین ۶۱ درصد کل ذخیره ارزهای جهانی را دلار تشکیل می دهد.
نبض زمان
 
پست ها : 1860
تاريخ عضويت: يکشنبه دسامبر 30, 2018 2:36 pm

شکست کامل «فشار حداکثری» ترامپ علیه ایران

پستتوسط نبض زمان » يکشنبه نوامبر 22, 2020 8:24 am

شکست کامل «فشار حداکثری» ترامپ علیه ایران: گزارش سایت آمریکایی «اسلیت»


Image
شفقنا آینده- در روزهای اخیر رسانه‌های آمریکایی از درخواست دونالد ترامپ برای بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران خبر دادند. درخواستی که به گفته این رسانه‌ها حکایت از شکست کامل سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران می‌کند. این رسانه‌ها بر این باورند که دونالد ترامپ با اتخاذ سیاست فشار حداکثری دنبال دستاورد خاصی در زمینه هسته‌ای نبود، بلکه تنها هدف او سرنگونی رژیم ایران بود و حالا که به این هدف دست نیافته، هیچ راهکار دیگری جز حمله نظامی به ذهنش نمی‌رسد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از اسلیت؛ حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران- که نیویورک تایمز ادعا کرده رئیس جمهور آمریکا در هفته گذشته خواهان آن بود و بعد از مخالفت مشاورانش از این خواسته دست کشید، آخرین میخ بر تابوت سیاست «فشار حداکثری» ترامپ جمهوری اسلامی بود. یک فاجعه بی‌نتیجه که عایدی خاصی برای ایالات متحده آمریکا نداشت.

جمهوری اسلامی ایران از زمان امضای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام تا ماه‌ها بعد از خروج ترامپ از این توافق در اواسط سال ۲۰۱۸ به تعهدات خود در این توافق پایبند بود. حتی بعد از خروج ترامپ از توافق و اعلام تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران (و همکاری اجباری دیگر طرفین برجام با این تحریم‌ها) باز هم جمهوری اسلامی ایران تا حدود یک سال و نیم دیگر به برجام پایبند ماند.

ترامپ تصمیم خروج از توافق برجام را با این منطق اتخاذ کرد که تهران زیر فشار تحریم‌ها تسلیم خواهد شد و با آمریکا پای میز مذاکره‌ای جدید خواهد نشست. مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز بارها در سخنرانی‌هایش گفته که هدف واقعی اتخاذ سیاست فشار حداکثری، سرنگونی رژیم تهران بوده است.

دو هدف مهم؛ که البته تاکنون آمریکا در نیل به هیچ کدام از آن‌ها موفق نبوده. در حقیقت نه تنها اتفاقی برای رژیم جمهوری اسلامی ایران رخ نداده، که از زمان خروج ترامپ از برجام ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران نیز هشت برابر بیشتر شده و از سوی دیگر این کشور راه‌هایی نیز برای صدور و فروش مقادیر قابل توجهی نفت پیدا کرده است.

حالا در شرایطی که ایران حتی بعد از روی کار آمدن دولت بایدن نیز بعید است بدون دستیابی به یک سری امتیازات چشمگیر برجام را دوباره مورد قبول قرار دهد؛ ترامپ، آگاه و عصبی از عدم تسلیم جمهوری اسلامی ایران در مقابل سیاست فشار حداکثری، پیش از خروج از کاخ سفید، از مشاورانش نظرخواهی کرده که آیا آمریکا توانایی حمله به ایران را دارد یا نه. ظاهرا تمام این مشاورین- شامل پومپئو، مایک پنس و کریستوفر میلر که به تازگی به طور موقت وزیر دفاع ترامپ شده است- به ترامپ هشدار دادند و گفتند که این اقدام احتمالا به جنگی گسترده منجر خواهد شد. جنگی که به نظر می‌رسد حتی کسی مثل ترامپ هم علاقه‌ای به آن ندارد.

دونالد ترامپ البته درباره کره شمالی روشی کاملا متفاوت اتخاذ کرده و سعی کرده به رهبر این کشور نزدیک شود. پس در دوره‌ای با “کیم جونگ اون” نامه‌های “عاشقانه” رد و بدل کرد و در قبال آزمایش و تولید اورانیوم غنی‌شده و موشک‌های بالستیک کره‌شمالی هم که برد برخی‌شان حتی تا آمریکا می‌رسد، جز تحریم‌های عادی و همیشگی این کشور و مخالفت با پیشنهاد “اون” برای انعقاد پیمان بین آمریکا و کره شمالی، مخالفت جدی نشان نداد.

نتیجه این مسایل این که دیپلماسی دونالد ترامپ موثر نبوده است: او که سخت‌ترین مواضع را در قبال جمهوری اسلامی ایران اتخاذ می کند، در شرایطی مشابه در قبال کره شمالی نرم برخورد می‌کند؛ و البته مهم این که در هر دو مورد به نتیجه نمی‌رسد. در این میان برخی عقیده دارند که این گزاره که دیپلماسی ترامپ در قبال این دو کشور اشتباه بوده، اشتباه است. بلکه واقعیت این است که نه مواضع سخت او علیه ایران و نه نرمی او در مواجهه با کره شمالی هیچ کدام ارتباطی به دیپلماسی ندارد.

در حقیقت اشتباه ترامپ در این بوده که نتوانست انگیزه‌ای برای جمهوری اسلامی ایران برای آمدن پای میز مذاکره ایجاد کند (که یعنی مذاکره درباره توافق هسته‌ای چه منافعی نصیب تهران خواهد کرد)؛ هم‌چنان‌که درباره کره شمالی هم نتوانست نشان دهد که سرکشی این کشور چه مجازات‌هایی در پی خواهد داشت. دلیل این ناکامی‌ها هم فقط یک چیز است و آن هم چیزی نیست مگر این که ترامپ در اصل قصدی برای مذاکره درباره توافق هسته‌ای نداشت، بلکه خواسته او سقوط رژیم جمهوری اسلامی بود و وقتی در رسیدن به هدفش ناتوان ماند، نتوانست هیچ طرح جایگزینی نداشت و انگار حتی یک نفر هم در دولت آمریکا ذره‌ای اطلاعات درباره ایران نداشت که بهش بگوید جمهوری اسلامی ایران سقوط نخواهد کرد.

در مورد کره شمالی هم به همین شکل؛ ترامپ قصد تنبیه رهبر این کشور را نداشت، بلکه نیت اصلی‌اش دوستی با او بود، تا او را به یک رهبر غربی تبدیل کند و در ضمن اگر توانست یک هتل یا کازینو هم در سواحل کره شمالی بسازد. در این مورد هم وقتی در رسیدن به هدفش ناتوان ماند، نتوانست طرح جایگزینی ارائه دهد- و انگار علاوه بر ایران، درباره کره شمالی هم ذره‌ای اطلاعات در کابینه ترامپ وجود ندارد- که بهش بفهماند کیم علاقه‌ای به دوستی با او ندارد.

همه این‌ها به این معنی است که ترامپ برخلاف آن‌چه معروف است، اطلاعی از هنر معامله ندارد و نمی‌داند معامله سیاسی با چانه‌زنی با پیمان‌کاران و روسای بانک‌ها فرق دارد. ترامپ چه در مورد ایران و چه در مورد کره شمالی بدون تاکتیک و استراتژی منطقی و معقول عمل کرد، انگار که جز منافع شخصی خود آگاهی و دانشی از منافع کشورش نداشت و حتی دانش و آگاهی خاصی درباره سوابق رفتاری کشورش و سیاست‌های موفق یا شکست‌خورده قبلی درباره این کشورها نیز نداشت.

در واقع دلیل شکست سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران و سیاست عکاسی از دست دادن ترامپ با کیم این بود که درک و شناختی از دنیا ندارد و در این چهار سال هم این درک را به دست نیاورده است.
نبض زمان
 
پست ها : 1860
تاريخ عضويت: يکشنبه دسامبر 30, 2018 2:36 pm


بازگشت به گاهنامه معرفت به زمان


cron
Aelaa.Net