توليد زعفران هواكشت

توليد زعفران هواكشت

پستتوسط Najm00158 » سه شنبه نوامبر 13, 2018 9:06 pm

بسم الله الرحمان الرحیم
Najm00158
 
پست ها : 169
تاريخ عضويت: سه شنبه نوامبر 13, 2018 11:26 am

فهرست موضوعات

پستتوسط Najm00158 » چهارشنبه نوامبر 14, 2018 5:45 pm

    معرفی کشت به روش هواکشت و آسان بودن آن با هزینه کم و در آمد بالا و کمترین امکانات

    آب کشت یا هواکشت یا کشت آلی

    مهمترین مزایاي سیستم آیروپونیك

    افزایش هوارساني به ریشه ها در آیروپونیك
    آشنایی با گیاه زعفران و شرایط کشت آن

    انتخاب پیاز مرغوب
آخرين ويرايش توسط Najm00158 on پنج شنبه فبريه 07, 2019 4:09 pm, ويرايش شده در 5.
Najm00158
 
پست ها : 169
تاريخ عضويت: سه شنبه نوامبر 13, 2018 11:26 am

معرفی روش هواکشت و آسان بودن آن با هزینه کم و درآمد بالا

پستتوسط Najm00158 » چهارشنبه نوامبر 14, 2018 5:55 pm

ایروپونیک یا هواکشت یک روش باغبانی سرپوشیده است که در آن گیاهان در حالی رشد و نمو می‌کنند که ساختار ریشه‌شان در هوا معلق می‌باشد و به وسیله اسپری شدن مداوم آب حاوی مواد محلول معدنی و کودهای شیمیایی تغذیه می‌شوند. خاک در هواکشت مورد استفاده قرار نمی‌گیرد چرا که در حالی که ریشه‌ گیاهان به طور دائمی و یا متناوب در معرض مِه غنی از مواد مغذی قرار دارد همچنان می‌توانند به رشد خود ادامه دهند. هواکشت یا ایروپونیک در فضای بسته، راهکاری موثر برای پرورش سبزیجات در اختیار ما می‌گذارد بدون آنکه نیازی به کشت در گلدان و تغییر مجدد گلدان به منظور دسترسی بیشتر گیاه به فضا و مواد غذایی در خاک داشته باشیم.

با توجه به اوضاع نابسامان اشتغال و بحران کم آبی ، روش هواکشت برای گیاه زعفران روش مناسبی است؛ چراکه با تجهیزات کم و و مصرف آب کم و بدون نیاز به مزرعه و خاک و در منزل خود می توانید به کشت زعفران مشغول شوید و درآمد مطلوبی را کسب نمایید .

نمونه ای تقریبی از درآمد و سود این روش کشت برای گیاه زعفران برحسب مساحت زمین قابل دسترس:

100 متر زمین که در 5 طبقه ایجاد می شود جمعا با ظرفیت 500 متر گلخانه
4000 متر زمین جهت بازگرداندن 6 تن پیاز از گلخانه به خاک
میزان سود دهی در سال: 100 تا 120 میلیون تومان
هزینه راه اندازی بدون در نظر گرفتن زمین برای این 100 متر (هزینه های خرید پیاز و تجهیزات و کلیه وسایل مورد نیاز) تقریبا 30 میلیون می باشد.
البته برای کشت در خانه برای شروع کار این هزینه ها بسیار کمتر است و در حد یک اتاق و یا انباری که مثلا اكر يك بنجم مساحت ان 25 متر جايي در خانه داشته باشيد با شش مليون هزينه 20 مليون درآمد سالانه است که می توان برای شروع کار استفاده کرد.
این روش در همه جای ایران قابل کشت می باشد.
Najm00158
 
پست ها : 169
تاريخ عضويت: سه شنبه نوامبر 13, 2018 11:26 am

هواکشت یا آب‌کشت یا کشت آلی

پستتوسط Najm00158 » چهارشنبه نوامبر 14, 2018 10:25 pm

کشت آیروپونیک یا هوا کشت
در سیستم هواکشت گیاهان درون محفظه‌های محصوری آویزان می‌شوند به گونه‌ای که امکان رشد ریشه‌ها به سمت پایین و قسمت ساقه‌ی گیاه به سمت بالا فراهم باشد. بیشتر سیستم‌های هواکشت شبیه کشت در گلدان به روش سنتی می‌باشند، ‌با این تفاوت که محفظه‌هایی که گیاهان در آن رشد می‌کنند یک محیط بسته برای ریشه فراهم می‌آورند. و به جای تکیه بر مخلوطی از خاک و آب برای تغذیه گیاه، در کشت ایروپونیک ترکیبی از مواد مغذی به ریشه گیاه اسپری می‌شود. از آنجا که ریشه‌ها در محیطی محصور هستند، محلول مورد استفاده به طور موثرتری مورد استفاده قرار گرفته و آب کمتری برای رشد و نمو گیاهان مورد مصرف می‌گردد.


با روش ایروپونیک، باغبانان در محیطی کمتر می‌توانند از فضای افقی و عمودی گلخانه برای پرورش گیاهانی بیشتر و به نحو موثرتری بهره برند و آب کمتری نیز هدر دهند. بسته به نوع سیستم ایروپونیک، مواد مغذی ممکن است به صورت دستی با وقفه‌هایی در هر شب و روز اسپری شوند، اما بیشتر سیستم‌های ایروپونیک دارای یک یا چند پمپ هستند که به طور اتوماتیک و بدون نیاز به نظارت مستمر مواد مورد نیاز گیاه را تامین می‌کنند. در حالی که ریشه‌ها در محیط محصور به وسیله پمپ‌ها تغذیه می‌شوند لازم است تا ساقه گیاه هم در محیطی ایروپونیک رشد کند. کشت ایروپونیک معمولا به دو روش زیر صورت می‌گیرد.


ایروپونیک کم‌فشار (LPA)، یکی از دو روش کشت ایروپونیک می‌باشد. در این روش که یکی از شیوه‌های متداول هواکشت می‌باشد، گلخانه‌داران شخصا می‌توانند سیستم LPA خود را به سادگی و با هزینه‌ای کم طراحی و راه‌اندازی کنند. اکثر این سیستم‌ها، ۲۴ ساعت شبانه‌روز و هفت‌روز هفته، دائما به مرطوب کردن ریشه‌های گیاهان مشغول هستند. به هر حال این روش به اندازه کشت ایروپونیک فشاربالا که مِهی رقیق با ذرات ریز تولید می‌کند کارایی ندارند.

کشت ایروپونیک فشاربالا (HPA)، آنچنان که گفته شد سیستم فشار بالا روشی کارآمدتر است. و با وجود نیاز به تجهیزات تخصصی‌تر می‌تواند هزینه‌های موثر را کاهش دهد.

برای ساختن یک سیستم کشت برپایه ایروپونیک به چه چیزهایی نیاز خواهید داشت؟
1_ یک مخزن برای نگه‌داری محلول غذایی

2_ پمپ شناور

3_ لوله برای توزیع آب از پمپ داخل مخزن به محفظه‌های گیاهان

4_ نازل‌های آبپاش

5_ قالب‌های نگه‌دارنده ریشه گیاه

6_ محفظه‌هایی محصور، کیپ و ضد آب، برای جمع شدن محلول بعد از اسپری

7_ لوله برای برگرداندن محلول اضافی به مخزن

8_ تایمر، برای روشن و خاموش کردن پمپ

Image

کشت هیدروپونیک یا آب‌کشت ( بدون خاک ؛ با آب )
در علم باغبانی ، هیدروپونیک شکلی از کشاورزی است که در آن گیاهان در خاک رشد نمی کنند بلکه ارجحیت بر رشد گیاهان در ردیف ها و بسترهای کشت به همراه جریان ثابتی از محلول های غذایی می باشد.

منظور از سیستم هیدروپونیک ، ابزار و تجهیزاتی می باشد که همانند یک بسته هماهنگ جهت رشد گیاهان بصورت هیدروپونیک استفاده می شوند. در حال حاضر شش روش کلی برای سیستم هیدروپونیک وجود دارد :

_ تکنیک نوار غذایی (NFT)
_ تکنیک شناوری
_ هواکشت ( در برخی منابع ، آیروپونیک را زیر مجموعه هیدروپونیک قرار داده اند ؛ زیرا در این روش آب گیاه و ریشه، از رطوبت هوا تامین می شود.)
_ سیستم مویینگی
_ سیستم قطره ای
_ تکنیک غوطه وری (DWC)

توضیح بیشتر در رابطه با سیستم هیدروپونیک:
بطور کلی شش روش اصلی برای سیستم هیدروپونیک وجود دارد که تمام آنها بر یک پایه عمل می کنند: رشد محصول در محیط فاقد خاک. در برخی از سیستم های هیدروپونیک گیاهان داخل مواد خنثی در ردیف های طولانی یا در داخل ظروف و گلدان ها بصورت انفرادی کشت می شوند و توسط پمپ (گردش محلول غذایی) و یا خاصیت مویینگی ریشه مواد غذایی را دریافت می کنند. در برخی سیستم های دیگر واسطه ای وجود ندارد و ریشه گیاهان در آب و یا هوای خالص آویزان می شوند.

از طرفی در تقسیم بندی دیگر می توان سیستم های هیدروپونیک را به دو بخش فعال و غیر فعال تقسیم کرد. سیستم مویینگی یک نوع سیستم غیر فعال می باشد که در آن محلول غذایی توسط نیروی جاذبه و نیروی مویینگی در اختیار گیاه قرار می گیرد. در سیستم های فعال محلول غذایی توسط پمپ بصورت چرخشی حرکت می کند و در اختیار ریشه گیاه قرار می گیرد و در انتها محلول غذایی مصرف نشده مجددا توسط نیروی جاذبه به تانکر اصلی باز می گردد.

در بین شش روش سیستم هیدروپونیک رایج ترین روش سیستم فعال شناوری می باشد که در آن محلول غذایی توسط پمپ در اختیار ریشه گیاه قرار می گیرد و گیاهان در ردیف های طولانی و باریک که دارای شیب کمی نیز می باشند رشد می کنند. در این سیستم ردیف ها بصورت مایل قرار گرفته اند و محلول غذایی در اثر نیروی جاذبه پس از حرکت در طول ردیف ها مجددا به تانکر اصلی بازمی گردد و در صورت نیاز مجددا توسط پمپ ، محلو ل غذایی در اختیار گیاه قرار می گیرد. این چرخه تا پایان رشد گیاه ادامه خواهد داشت.

انتخاب روش سیستم هیدروپونیک بستگی به میزان مهارت ، میزان فضای قابل دسترس و توانایی مالی پرورش دهنده گیاه دارد

دو سیستم هیدروپونیک رایج :
۱) سیستم هیدروپونیک باز => در این حالت مسیر حرکت آب و محلول غذایی در محفظه قرار گیری گیاه به صورت باز است یعنی آب از مخزن حرکت کرده و محفظه ریشه هر گیاه را پر می کند و به ترتیب تا گیاه آخر و از سمت دیگر خارج می شود. عیب این روش ، تعویض مرتب مخزن است.


۲) سیستم هیدروپونیک بسته => مسیر حرکت آب و محلول غذایی یک مدار بسته است؛ یعنی آب پس از آبیاری گیاهان باز به مخزن باز می گردد . مشکلی که در این روش داریم بررسی ph مخزن و افزودن مواد غذایی به حد مطلوب ( متناسب با نوع گیاه و تعدد گیاه ) در هر مرحله می باشد .
اما مزیت آن نسبت به روش اول ، صرفه جویی در مصرف آب می باشد.



در سایت زیر هم اطلاعات خوبی ( به همراه یک کلیپ ) درباره یک طرح کشت زعفران به روش هواکشت در شرایط گلخانه ای می باشد:

سر تیتر عناوین موجود در سایت الصاق شده؛

با سرمایه گذاری کمتر از ۵۰ میلیون تومان

مزایای کشت زعفران به روش آیروپونیک

کلیپ گلخانه زعفران در ایران

شرایط کشت و عملکرد زعفران گلخانه‌ای

طرح پرورش زعفران به روش هواکشت

آشنایی با روش کشت گلخانه‌ای زعفران و تاریخچه آن در ایران

مزایا و معایب کشت گلخانه‌ای زعفران

روش تولید زعفران به روش هواکشت

دستگاه درجه بندی پیاز زعفران + کلیپ

موارد و تجهیزات لازم کشت زعفران به روش هواکشت

میزان سرمایه لازم جهت احداث گلخانه زعفران به روش هواکشت



https://etarh.com/طرح-پرورش-زعفران-گلخانه-ای-سیستم-هواکش/
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط Najm00158 در يکشنبه فبريه 10, 2019 9:30 pm .
Najm00158
 
پست ها : 169
تاريخ عضويت: سه شنبه نوامبر 13, 2018 11:26 am

مهمترین مزایاي سیستم آیروپونیك

پستتوسط Najm00158 » پنج شنبه فبريه 07, 2019 1:42 pm

شیوه آیروپونیک دارای فواید متعددی بشرح زیر است :
1- از هیچگونه محیط کشت استفاده نمی شود لذا ریشه ها دارای ماکزیمم هوادهی هستند.
2- از خاک استفاده نمی شود بنابراین از بیماریهای خاکزاد نیز خبری نیست.
3- شاخه و برگ های گیاهان همواره خشک باقی می مانند که بدین‌وسیله از احتمال بروز بیماریهاي گیاهي کاسته می شود.
4- برداشت محصول بویژه در مورد گیاهان ریشه اي بسیار راحت تر است.
5- دوره تولید محصولات گیاهي بدلیل افزایش سرعت رشد، كاهش مي یابد.
6- رواناب (= آن بخش از بارندگی که در سطح زمین و در رودها جاری شود)عناصر غذایی و آب بدلیل بازیافت آنها نزول می یابد.
7- در سیستم آیروپونیك مي توان به پرورش انواع مختلف گیاهان در كنار یكدیگر و بطور مجزا اقدام كرد.
8- محیط های آیروپونیک برای ازدیاد گیاهان از هر دو جنبه جوانه زنی بذور و یا ریشه دوانی قلمه ها بسیارمناسب است آنچنانكه قلمه ها و بذور سریعتر به ریشه دوانی می پردازند و مشکلات بسیاری کمی در زمینه بیماری های گیاهی خواهند داشت.

چرا باید زعفران را در گلخانه کشت کنیم؟!

۱ـ با در اولویت قراردادن بحران آب در کشور این نوع کشت به خاطر مصرف بسیار کم در آب بهترین روش برای کشت در راستای مدیریت مصرف آب می‌باشد.
۲ـ در نوع کشت گلخانه‌ای به دلیل استفاده از پیاز درشت و مرغوب و بدون بیماری و نگه‌داری در بهترین شرایط دمایی و محیطی راندمان بازدهی محصول نسبت به روش کشت سنتی بسیار بالاتر بوده، به طوری‌که برداشت محصول کلاله خشک شده به روش سنتی در هر هکتار به میانگین هفت کیلو بوده این میزان در روش کشت گلخانه‌ای به میانگین ۲۳ تا ۲۵ کیلومتر در هکتار رسیده.
۳ـ در کشت سنتی کلاله گل در معرض برخورد با نور آفتاب بوده که باعث از بین رفتن عطر، قدرت، رنگ‌دهی و میزان طعم کلاله می‌باشد. در روش نوین گلخانه‌ای ما از این مشکل مبرّا شده‌ایم که این نیز خود باعث کیفیّت بسیار بالا در کلاله می‌شود و با درنظرگرفتن نیاز و رقابت در بازار جهانی و ریزبینی کشورهای برندپسند این امر بسیار مهم است. برداشت زعفران با این کیفیت در بازار جهانی دارای ارزش بالا بوده و چند برابر زعفران‌های دیگر قیمت دارد.
۴ـ در حال حاضر بهداشت یکی از مسائل مهم در بین جوامع می‌باشد. در نوع کشت سنتی گل زعفران به خاطر قرارگرفتن در محیط نامناسب و تماس با خاک و کود حیوانی و … دارای بهداشت مناسب نمی‌باشد. در روش کشت گلخانه‌ای محیطی بسیار مناسب و بهداشتی و به دور از هر نوع آلودگی برگ برنده دیگری در مقایسه با کشت سنتّی دارد.
۵ـ در روش سنتی پیاز به مدت بسیار طولانی و چندین سال و به دور از دید و دسترسی در زیر خاک دفن شده که موجب افزایش بیماری در پیاز و خاک می‌شود در کشت نوین پیاز در دسترس بوده و مراقبت‌های لازم به راحتی و سهولت انجام می‌شود.
۶ـ در حال حاضر با مشکل بیکاری در کشور به دلیل خشکسالی و … مواجه هستیم کشت نوین زعفران باعث به کارگیری نیروی کار بیشتر و اشتغال‌زای در کشور می‌شود که خود امری ضروری و بسیار مفید می‌باشد.
۷ـ این نوع کشت نوین را نیز می‌شود در فضای محدود به صورت طبقاتی انجام داد و نیاز به زیرکشت بردن اراضی بسیار نیست. ده هزار مترمربع را می‌شود در یک محیط هزارمتری اجرا نمود
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط Najm00158 در پنج شنبه فبريه 07, 2019 3:39 pm .
Najm00158
 
پست ها : 169
تاريخ عضويت: سه شنبه نوامبر 13, 2018 11:26 am

افزایش هوارساني به ریشه ها در آیروپونیك

پستتوسط Najm00158 » پنج شنبه فبريه 07, 2019 3:04 pm

اولین سیستم آیروپونیك در سال 1983 میلادي به بهره برداري رسید. حمایت هاي عدیده اي كه از گیاهان در این سیستم وجود داشتنند ، باعث شدند كه محصول به رشد بسیار خوبي برسد؛ زیرا گیاهان در محیطي مملو از هوا و رطوبت مناسب پرورش مي یافتند آنچنانكه این رویه تاكنون پیگیري مي شود.
شیوه آیروپونیك یا پرورش گیاهان در حالت معلق در هوا ، قابلیت دستیابي
گیاهان را به هواي كافي فراهم مي سازد تا به رشد موفقیت آمیز خویش نائل آیند.
مواد شیمیایي كه در سیستم آیروپونیك بكار مي آیند، باید از هجوم بیماري هاي گیاهي و سایر پاتوژن ها ممانعت ورزند. وجه برتري آیروپونیك واقعي و دستگاه هایش این است كه كمترین میزان حمایت از گیاهان بوجود مي آید لذا وقوع كمترین تماس بین دستگاه هاي سیستم و گیاهان پرورشي باعث مي شود كه گیاهان بصورت كامل در معرض هوا قرار گیرند ولیكن اینگونه شیوه پرورش گیاهان نیازمند آن است كه سیستم ریشه اي كمترین فشار را به ساقه ها وارد سازد.
تماس هاي فیزیكي در سیستم آیروپونیك به حداقل مي رسند زیرا تماس هاي فیزیكي ممكن است از رشد طبیعي گیاه و گسترش ریشه ها بكاهند ، بیماریهاي گیاهي را افزایش دهند و موجب آلودگي آب مصرفي و هواي اطراف سیستم شوند.

Image

فواید حضور اكسیژن كافي در اطراف ریشه ها :
حضور اكسیژن در منطقه رشد ریشه ها یا "رایزوسفر" براي سلامتي و رشد گیاهان ضروري است. همچنانكه سیستم آیروپونیك اقدام به آمیختن هوا با آب در قالب قطرات بسیار ریز مي نماید، باعث مي شود تا گیاهان در شرایط وفور فراهمي اكسیژن ، آب و عناصر غذایي قرار گیرند و بخوبي رشد یابند.
برخي از كشاورزان معتقدند كه سیستم آیروپونیك بر دیگر شیوه هاي هیدروپونیك برتري دارد زیرا افزایش هوادهي از طریق ذرات ریز محلول حاوي عناصر غذایي كه به ریشه ها عرضه مي شوند، باعث تحریك رشد گیاهان مزبور مي شود و از شكل گیري پاتوژن هاي بیماریزا جلوگیري مي نماید. هواي پاك حاوي اكسیژن كافي است و این موضوع بعنوان یك پالاینده عالي براي محیط آیروپونیك و گیاهانش عمل مي نماید. براي اینكه رشد طبیعي گیاهان حاصل شود، نباید در دستیابي گیاهان به هواي كافي و تمیز وقفه اي پدید آید و گیاهان باید اجازه یابند تا در یك وضعیت طبیعي به نمو فیزیولوژي دست یابند.
گیاهان بیشترین عوامل محدود كننده رشد را در شرایط عادي از جانب بیماري ها تحمل مي كنند ولیكن شیوع بیماریها در شیوه آیروپونیك بشدت محدود مي گردند. برخي پژوهندگان از سیستم هاي آیروپونیك براي مطالعه اثرات تركیبات گازهاي منطقه حضور ریشه ها بر عملكرد گیاهان بهره مي گیرند.
آخرين ويرايش توسط Najm00158 on يکشنبه فبريه 10, 2019 9:32 pm, ويرايش شده در 2.
Najm00158
 
پست ها : 169
تاريخ عضويت: سه شنبه نوامبر 13, 2018 11:26 am

آشنایی با گیاه زعفران و شرایط کشت آن

پستتوسط Najm00158 » پنج شنبه فبريه 07, 2019 3:51 pm

گیاه زعفران
زعفران (Crocus sativus) از تيره زنبق سانان ( Iridaceae ) مي باشد. زعفران گياهي است علفی، چند ساله، دارای کورم ( پداژه ) سفيد رنگ که روی آن جوانه هاي راسی و جانبی وجود دارد. ريشه افشان، کوتاه و به طور معمول از قاعده کورم بر روی يک دايره خارج می شود. گل شامل گلپوش 6 قطعه اي 3 کاسبرگ و 3 گلبرگ، همرنگ و خوشبو، دارای 3 پرچم با بساک زرد رنگ، مادگی آن دارای خامه سفيد، کلاله 3 شاخه ای و قرمز رنگ است.

برگ ها باريک و بلند به رنگ سبز تيره يا چمنی به طول حدود 20 تا 50سانتی متر، به تعداد 11- 5 برگ، گل ها و برگ ها داخل لوله ای غشايی به نام اسپات ( چمچه ) قرار مي گيرند که وظيفه حمايت برگ و گل تا خارج شدن از خاک را به عهده دارد. اين گياه سه گان می باشد و توليد بذر نمی کند.

Image

آشنایی با روش کشت
در خردادماه پس از زردشدن علف گیاه پیاز از خاک جدا شده و در محیطی با تهویه هوای مناسب و خنک انبار می‌کنیم. در اول شهریور ماه پیازهای بالای ده گرم در طبق‌های چوبی قرار داده شده و به محیط گلخانه‌ای برده می‌شود. در دمای و نور و رطوبت مناسب که در بازه‌ی زمانی متغییر می‌باشد، نگه‌داری می‌شود.
در مهرماه پیازها شروع به جوانه‌زدن می‌کند. در این مدت از اطراف پیاز جوانه‌های بسیاری می‌روید که باید به جز دو یا سه جوانه اصلی، دیگر جوانه‌ها از پیاز حذف گردد این کار باعث جلوگیری از هدررفتن توان پیاز برای گل دهی می‌باشد.
ناگفته نماند آب موردنیاز برای رشد فقط از طریق رطوبت محیطی تأمین می‌شود و هیچ‌گونه تماس مستقیم و هیچ‌گونه آب تماس مستقیم با پیاز داشته باشد. به این دلیل که باعث رشد ریشه در پیاز می‌شود:
۱ـ باعث رشد ریشه در پیاز می‌شود ۲ـ احتمال پوسیدگی پیاز بالا می‌رود ۳ـ باعث انتقال بیماری می‌شود.
پیاز در اواخر آبان یا اوایل آذر شروع به گلدهی می‌کند و بعد از برداشت گل پیاز و گذران مراحل ضدعفونی و حذف جوانه‌های اضافی به زمین بازگردانده می‌شود در سال بعد مراحل تکرار می‌شود.

Image

شکوفایی گل زعفران در فصل پاییز و در زمانی که هوا نیمه سرد است انجام می شود
زمان گل دهی حدود 15 روز است که در اواسط مهر ماه شروع و تا آبان ادامه خواهد داشت
هر پیاز می تواند تا 3 گل تولید کند که این موضوع بسته به نوع پیاز و شرایط نگهداری دارد.
حداکثر دمای قابل تحمل: 40-35 درجه سانتیگراد می باشد.
حداقل دمای قابل تحمل: 18- درجه تا22- درجه سانتی گراد می باشد.
دمای گلخانه باید در حدود 15 تا 20 درجه سانتی گراد باشد


خاک: ترجیحا لومی ، لیمونی رسی و شنی و PH آن 8-7 می باشد.
آب: EC آب آبیاری حداکثر 2 میلی موس برcm
کود دهی پس از برگردان پیاز ها به خاک از نوع ازته و در فصل زمستان 2 تا 3 مرتبه
فاصله پیاز ها در خاک 15 تا 20 سانتی متر
عمق پیاز ها در خاک 20 سانتی متر


- دمای هوا در گلخانه برای مدت گل دهی 17 درجه سانتی گراد

- زمان گل دهی 15 روز

هنگامی که درجه حرارت 2 تا 5 درجه سانتیگراد است، پیاز ها شروع به رشد می کنند. دمای رشد مطلوب 10 تا 15 درجه سانتیگراد است و بیش از 25 درجه سانتیگراد برگ به تدریج زرد می شود و هنگامی که درجه حرارت بیش از 30 درجه سانتی گراد برسد، برگ ها به سرعت خشک می شوند و پیاز ها به خواب می روند
در گلخانه 100 متری جهت حفظ رطوبت پیاز باید 240 لیتر آب در شبانه روز تبخیر شود که این موضوع برای اجتناب از خشک شدن پیاز است .برای تبخیر این میزان آب به دستگاه بخور سرد نیاز است که عملکرد بهتری نسبت به مه پاش دارد.
لازم به ذکر است که زعفران درزمان گلدهی نیاز به آب و کود رشد ندارد و به طور کامل به مواد ذخیره شده در پیاز خود متکی است
پس از خرید پیاز در خرداد ماه دیگر پیاز در خاک کاشته نشده و به مدت 90 روز در دمای 23-27 درجه و رطوبت 60 تا 70 % به دنبال آن 16 روز در دمای 17 درجه و رطوبت 80% برای القای گلدهی قرار می گیرند.
کیفیت آب و خاک :از نظر شوری باید آب و خاک زعفران شور نباشد و ای سی خاک و آب زیر ۴۰۰۰ باشد و در صورت زیاد بودن ای سی(Ec) کاهش عملکرد حتمی است.از نظر pH هم باید نهایتا ۷٫۵ باشد
ازکودهای شیمیایی مورد استفاده می توان به سوپرفسفات و پتاسیم دی هیدروژن فسفات اشاره کرد.

Image

انتخاب پیاز مرغوب
بهترین پیاز را می توان از مزارع ۴ الی ۵ ساله بدست آورد. پس از کندن پیازها از زمین باید آنها را درجه بندی نمود. به این ترتیب که آن هایی که وزن بیش از ۸ گرم دارند در مزرعه جدید کاشته شوند و پیازهای ریز و کوچکتر را می باید درزمین کوچکی که خوب تقویت شده جداگانه کاشت و با آبیاری و مراقبت بیشتر آن ها را درشت نمود و سال بعد به مزرعه اصلی انتقال داد.
توصیه:
۱ -برای اطمینان از همراه نبودن کنه های خاکی و یا آلودگی های قارچی، پیازها را قبل از کاشت با محلول های کنه کش و قارچ کش ضد عفونی نمایید.
۲ -با توجه به گرمای محیط در تابستان، نیازی به حذف تمام پوشینه های پیاز و یا جدا کردن دکمه زیر پیاز نیست.

Image

یک کلیپ از نمونه پیاز مرغوب و درشت برای کشت
https://www.aparat.com/v/NznJ3

برای خرید پیاز زعفران می تئان از سایت های معتبر اینترنتی و رسمی استفاده کرد ؛ گرچه مراجعه حضوری و خرید پس از دیدن پیاز ها مناسب تر است و یا اینکه فروشنده مورد اطمینان و شناس باشد.
یک سایت اینترنتی به عنوان نمونه معرفی می شود: https://www.talaye-sorkh.ir/1397/03/31/ ... ron-bulbs/

Image
Najm00158
 
پست ها : 169
تاريخ عضويت: سه شنبه نوامبر 13, 2018 11:26 am


بازگشت به کشاورزی هواکشت (آیروپونیک)


Aelaa.Net