خواص داروهاى الهي (معدني گياهي حيواني) از مبناى جزئي نگري

مديران انجمن: بصیرت آیات الهی, بصیرت آیات الهی, بصیرت آیات الهی

کارده یاکاردین و کُهلیٍر (KOHLIYER)علف خرس

پستتوسط najm116 » پنج شنبه مه 05, 2022 6:10 pm

کارده یا کاردین گیاهی از خانواده‌ی گل شیپوریان است که با نام «علف خرس»کارده یاکاردین و کُهلیٍر (KOHLIYER)علف خرس نیز شناخته می‌شود. برگ‌های پهن، نوک‌تیز و براق این گیاه، دمبرگ‌هایی بلند و رگبرگ‌هایی مشخص دارند و قبل از رویش گل از بین می‌روند. گل کاردین که به رنگ ارغوانی تیره است در ماه سوم بهار می‌شکفد.

قسمت قابل استفاده‌ی گیاه کاردین، برگ‌های تندمزه‌ی آن هستند که به صورت پخته در تهیه‌ی نوعی آش استفاده می‌شوند. این آش که در مناطق رویش کاردین جزو غذاهای بسیار مرسوم است که به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. البته باید توجه داشت که این برگ‌ها به صورت خام قابل استفاده نیستند و خوردن خام آنها باعث زخم شدن زبان می‌شود.

برگ کاردین طبع گرم دارد، ضدعفونی‌ کننده است و آش آن از غذاهای مناسب برای افراد سرماخورده به شمار می‌رود.

این برگ‌ها بادشکن هستند، دل‌درد و سردرد را تسکین می‌دهند و با تصفیه‌ی خون نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی دارند، عوارض دیابت را درمان می‌کنند و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهند.ا

این گیاه یکی از گیاهان بومی منطقهٔ جنوب غرب زاگرس تا فلات فلسطین و از خانوادهٔ گل شیپوریان است در منطقهٔ بختیاری، دو نوع از این گیاه می‌روید که به نام‌های کارده یاکاردین و کُهلیٍر (KOHLIYER) شناخته می‌شوند و به هردو علف خرس نیز گفته می‌شود، در استان فارس به آن کارده، در جنوب خوزستان به آن حُره و در زبان عبری به آن اُخیلوف کتن (به عبری:אחילוף קטן) گفته می‌شود.

کارده نوعی گیاه خوراکی ترد شکننده با برگ‌های پهن است و اغلب در شکاف سنگ ها و خاکهای شنی که تا حد زیادی از سنگهای آهکی تشکیل یافته اند، رشد می کند.
آشنایی با کارده و خواص آن
اسم کارده گرفته‌شده از ویژگی برندگی برگ آن هنگام تازه خوری است یعنی اگر برگ کارده را به‌صورت تازه مصرف کنیم اصطلاحاً زبان را می‌برد. از مصارف محلی آن می‌توان به غذای آش کارده اشاره کرد. آش کارده سوپ سرد افراد سرماخورده نیز هست که معتقدند جلوی عفونت را می‌گیرد. از اهمیت دارویی این گیاه می‌توان به درمان بیماری‌هایی چون چربی خون، فشارخون، عفونت، دیابت و یرقان اشاره کرد.

خواص آش کارده یا آش حره (حوره، آش کارده) (حوره) علاوه بر خوشمزه بودن به دلیل تخمیر جو در آن سرشار از ویتامین ب کمپلکس است. کسانی که اطلاعات پزشکی دارند. از خواص بی‌نظیر مخمر آبجو (البته بدون الکل) یا همان مای الشعیرعربی مطلع می‌باشند.

این ویتامین‌ها علاوه بر تقویت قوای عصبی اشتهاآور بوده و از کم‌خوابی و آشفتگی جلوگیری می‌کند. همچنین کارده موجود در آن باعث تقویت دستگاه گوارش شده و به دلیل ملین بودن فعالیت‌های روده‌ها را بهبود بخشیده و به‌اصطلاح قدیمی‌ها شکم را پاک‌کرده و به قول امروزی‌ها سرویس کننده خوبی برای دستگاه گوارش است.
آشنایی با کارده و خواص آن
آش کارده به دلیل رقیق کردن خون از عوارض قلبی نیز پیشگیری می‌کند و چربی‌های خون یعنی کلسترول وتری گلیسرید را هم کاهش می‌دهد. البته به افرادی که ناراحتی معده دارند توصیه می‌شود که در صورت استفاده حتماً از آنتی‌اسیدی که پزشک معالج داده است استفاده کنید.
najm116
 
پست ها : 530
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 12, 2018 11:16 am

گیاه غازیاغی

پستتوسط najm116 » دوشنبه مه 23, 2022 12:35 pm

آشنایی با گیاه غازیاغی
غازیاغی گیاهی علفی و چند ساله است که ارتفاع آن گاهی به حدود ۷۰ سانتی‌متر و بیشتر نیز می رسد و از تیره اسفنجیان است. ساقه‌ی زیرزمینی آن متورم و ریشک‌ها از آن بیرون می‌آیند. برگ‌های غازیاغی دراز، سر نیزه ای و بیضی شکل هستند که همه با دمبرگ از ریشه خارج می‌شوند. گل‌های کوچک آن به رنگ سفید و در بعضی موارد صورتی هستند. ساقه خوشه های این گیاه بی برگ و درشت و حاوی دانه های قهوه ای براق است.

غازیاغی در زبان ترکی به معنی پای غاز است. علاوه بر آن به نام های غاز پا، پنجه غازی، پنجه کلاغی نیز شناخته می شود.


خواص گیاه غازیاغی برای سلامتی و درمان
*****
طبیعت و ارزش غذایی گیاه غازیاغی
گیاه غازیاغی در اغلب نواحی معتدل رو به سرد کشورها و در ایران بیشتر در استان‌های شمال غربی انتشار دارد. نوعی از آن نیز در کوه های لرستان می روید. این گیاه خودرو بوده و تاکنون اهلی نشده است.طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم و خشک است.

ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در آن شامل پالمی‌تیک اسید، استاریک اسید، اولیک اسید، لینولئیک اسید، فوفورالدئید، اسپاراژین، فیتوسترول، فیتوسترولین، رزین، قند، نشاسته، پروتئین و … می باشد.

بخش مورد استفاده آن سرشاخه‌ها، برگ ها و ریشه آن می باشد.



نحوه مصرف غازیاغی
خشک شده‌ی برگ‌ها و ریشه غازیاغی را به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده می‌کنند و در طب سنتی برای درمان بیماری‌ها طبق نظر پزشک نحوه و مقدار مصرف مشخص می شود.

*****
خواص دارویی و درمانی غازیاغی


– برگ و ساقه های غازیاغی به دلیل وجود ویتامین C فراوان در آن برای تصفیه خون، رقیق شدن خون و جلوگیری از فساد لثه استفاده می شود.

– بذر آن دارای هورمون های گیاهی بوده و ترشحات غدد داخلی را تنظیم می کند.

– گیاه غازیاغی باد شکن، ضدعفونی کننده و ادرار آور است.

– کلیه و مثانه را زهکشی و پاک می کند.

– پماد بذر غازیاغی باز کننده زخم ها و ترمیم کننده جای آنهاست.

– برای درمان بیماری برص (لکه های سفید پوست) غازیاغی بسیار موثر خواهد بود. برای این منظور در فصل تابستان و پس از تنقیه با یک مسهل قوی و پاک کردن شکم، ۵ / ۳ گرم بذر غازیاغی را با نیم گرم زنجبیل، نیم گرم عاقرقرحا(آکرکره) و نیم گرم ریشه بد (ویا ریشه درخت توت) را به همراه عسل مخلوط کرده و هر روز میل نمایید. بعد از آن محل برص را بدون پوشش در معرض نور آفتاب قرار دهید تا عرق نمایید. این عمل را چند روز متوالی انجام دهید. پس از چند روز با پیدا شدن جوش های شبیه به آبله که بر روی لکه های سفید ظاهر می شود و آب زردی از آنها خارج می گردد، آثار بهبودی مشاهده می شود و بیماری به تدریج برطرف شده و پوست بدن رنگ طبیعی خود را پیدا خواهد کرد.


*****


– غازیاغی خنک، اشتهاآور، ملین و ادرار آور می باشد.

– اگر برگ های تازه غازیاغی را بکوبید و روی محل گزیدگی حشرات بگذارید، سوزش نیش و گزیدگی را برطرف می کند.

– غرغره کردن شیره برگ تازه غازیاغی برای درمان گلودردهای سخت مفید است.

– برای بیماری رماتیسم و نقرس ۳۰ تا ۶۰ گرم غازیاغی را در یک لیتر آب جوشانده و دم کرده روزی ۳ فنجان میل شود.

– برای تسکین درد بواسیر غازیاغی را کوبیده با کمی سرکه بپزید در محل بواسیر بگذارید.

– برای ورم و درد چشم ۱۵ گرم غازیاغی در ۵۰۰ سی‎سی‎ آب دم کرده روزی ۳ بار کمپرس کنید.

– برای ازدیاد هوش و حافظه از دم کرده غازیاغی استفاده کنید.

– چنانچه خون قاعدگی بدون دلیل قطع شده باشد ۱۰۰ گرم غازیاغی در ۳ لیتر آب جوشانده در ظرفی ریخته و در آن بنشینید.

– برای فرار مورچه چند برگ غازیاغی با گوجه‎فرنگی را در محل بگذارید.

– چنانچه خانم‎های شیرده ضماد آن را روی پستان‎های خود بگذارند شیر آن‎ها زیاد شده و به جریان می‎افتد.


*****

– غازیاغی را می‎توان با پلو مانند سبزی پلو بپزید و میل کنید.

– اگر با دم کرده غازیاغی گردن، دست‎ها و صورت خود را بشویید چین و چروک آن از بین می‎رود. مقدار آن ۴۰ گرم در یک لیتر آب است.

اگر آب غازیاقی، کاسنی وحشی و کاهو، هر روز ناشتا یک فنجان به نسبت مساوی خورده شود، در بهبود امراض کبدی بسیار موثر است.



مضرات مصرف گیاه غازیاقی
خوردن جوشانده غازیاغی در زنان باردار موجب سقط جنین می گردد بنابراین توصیه می شود از مصرف آن خودداری کنند.

خوردن میوه‌ی غازیاقی باعث عقیم شدن انسان می شود.
najm116
 
پست ها : 530
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 12, 2018 11:16 am

قبلي

بازگشت به بصيرت آيات الهى


cron
Aelaa.Net