خواص داروهاى الهي (معدني گياهي حيواني) از مبناى جزئي نگري

مديران انجمن: بصیرت آیات الهی, بصیرت آیات الهی, بصیرت آیات الهی

علف قناری / حشیشه القزاز

پستتوسط najm116 » جمعه نوامبر 08, 2019 11:17 am

علف قناری / حشیشه القزاز

نام علمیSTELLARIA media.
نام دیگر: مرغ دانه -شوله باش

خصوصیات گیاهشناسی:


جنس گیاهی Stellaria دارای حدود 90 تا 120 گونه است که متعلق به خانواده Caryophyllaceae می باشند. گونه های این جنس، گیاهانی علفی با برگ های متقابل ساده هستند که گل های کوچکی با پنج گلبرگ به رنگ سفید و پنج کاسبرگ تولید می کنند. گل ها همچنین دارای لوب نیز می باشند. لوب های کاسه گل باریک، نوک تیز و اغلب مایل به قرمز هستند. هر گل نیز حدود 10 عدد یا تعداد کمتری پرچم دارد.
این گیاهان به صورت چند ساله رشد کرده و دارای ساقه زیر زمینی نازک، خزنده با ریشه های انبوه می باشند. ارتفاع آنها نیز به حدود 20 سانتیمتر می رسد و همچنین بدون کرک هستند. برگ بیشتر شبیه به یک روزت در بالای ساقه قرار دارد که تیغه برگ نیزه ای – تخم مرغی شكل، بدون کرک و نازک است. میوه های این گیاهان گرد، خاکستری مایل به آبی و کپسولی است.
زیستگاه این گیاهان، جنگل های جوان، جنگل های پهن برگ، مرداب ها و مراتع پوشیده شده از درخت است.


خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:


از قديم الايام از گياه علف مرغ در درمان بسياری از بيماری ها از جمله آسم، سوء هاضمه و بيماری های پوستی استفاده می شده است. در طب کهن از دم کرده ای كه از علف مرغ ساخته می شود برای درمان خونريزی از بينی استفاده می كردند.
كِرِمی كه از قسمت های هوایی این گیاه ساخته می شود برای درمان اگزما و بيماری های پوستی مورد استفاده قرار می گيرد.
در چين از ريشه علف مرغ برای پايين آوردن تب، متوقف كردن خونريزی از بينی و كم كردن خونريزی های شديد قاعدگی استفاده می شود. همچنين به عنوان يك داروی تقويت كننده برای كودكانی كه دچار سوء تغذيه هستند نیز به كار می رود.
این گیاه دارای طبيعت شيرين، خنك و مرطوبی می باشد.
[rimg]www.aelaa.net/Ersaal/5/2/20161209204320stellaria spp.jpg[/rimg]

http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/20161209204337stellaria spp..jpg
http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/20161209204359stellaria spp..jpg
http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/20161209204414stellaria spp..jpg
http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/20161209204508stellaria spp..jpg
آخرين ويرايش توسط najm116 on پنج شنبه ژوئن 25, 2020 11:48 am, ويرايش شده در 13.
najm116
 
پست ها : 530
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 12, 2018 11:16 am

Re: خواص داروهاى الهي (معدني گياهي حيواني) از مبناى جزئي نگري

پستتوسط najm116 » جمعه نوامبر 08, 2019 12:54 pm

بهنکره

نام علمیEclipta prostrata
نام های دیگر:اکلیپتا پرستراتا ( در متون طب سنتی بهنگره) و مستور خوابیده


در منابع کهن:
بهنکره
بفتح با و خفای ها و سکون نون و کاف فارسی و فتح راء مهمله و ها
ماهیت ان
کیاهی است هندی نبات آن تا بمقدار ذرعی و برک آن شبیه ببرک انار و از ان عریضتر و برک و ساق آن شاداب و طعم آن اندک تلخ و تیز و سه نوع می باشد سفید و زرد و سیاه کل سفیدی آن سفید و سبزی برک و ساق آن کمتر و کل سیاه آن سیاه و برک و شاخ آن سبز تیره مائل بسیاهی و کل زرد آن زرد و برک و ساق آن سبز مائل بزردی و این هر دو نوع بسیار کمیاب اند
طبیعت ان
هر سه در دوم کرم و خشک
افعال و خواص آن
آشامیدن آب برک و ساقۀ کیاه آن جهت تقویت بصر و قوت باه و دفع و رفع رطوبات و ضعف آن هر دو و بلاغم و ورم و صلابت طحال و جذام و مضمضۀ آن جهت امراض دهان و درد دندان و قطور آن در چشم جهت رمد بارد و طلای آن بر سر جهت صداع و بر داء الثعلب و بهق و برص و جذام و قوبا و اکثر امراض جلدیه بتنهائی بشرط مداومت و خاریدن موضع هر مرتبه و یا به ادویۀ مناسبۀ دیکر مانند آنکه از برای داء الثعلب با اصل السوس و برای جذام و بهق و برص با خربق ابیض و برای جرب رطب با توتیای هندی اخضر محرق و همچنین و بالخاصیت مصلح بدن و امراض جلدیه است و کفته اند آشامیدن آن سیاه کنندۀ موی ریش است خصوصا نوع سیاه آن و کویند که چون کیاه آن را با نمک بالسویه از هریک سه درم بیاشامند وجع قولنج را در ساعت تسکین دهد و اکر قولنج مزمن باشد و مدت یک اربعین بهنکرۀ خشک و کل تیسو و تخم پنوار که سنکسبویه است و هلیله و بلیله و آمله بالسویه کوفته بیخته با هموزن آن قند کهنه سرشته هر روز یک توله تناول نمایند دفع کردد مجرب و چون یک توله برک آن را با سه ماشه نمک سنک باهم مضغ نمایند و فرو برند درد شکم هرچند کهنۀ یکساله باشد زائل کرداند و کویند اکر تخم آن را در نیم من عصارۀ بلادر بخیسانند و در زمین نیکو بکارند و بجای آب آب بلادر بآن دهند تا سبز کردد و یک پر مرغ سفید در پای کیاه آن فرو برند هر کاه آن پر سیاه کردد آن کیاه را از ریشه برآورده در سایه خشک کنند و تا هفت مرتبه در شیرۀ بهنکرۀ تازه تسقیه نمایند پس خشک نموده سائیده یک کف دست هر روز تا یک هفته بخورند جذام و برص را زائل کرداند و اکر تخم آن را با کنجد و شکر هر روز قدری بخورند باصره و سامعه و سائر قوای بدنیه را قوی کرداند و اکر با هلیله و بلیله و آمله هر چهار مساوی و ربع وزن یکی دار فلفل بخورند قولنج را زائل کرداند
مخزن الادویه عقیلی خراسانی

==================================================================================================
در منابع جدید:
اکلیپتا

اکلیپتا گیاهی است که به فرانسوی eclipte droite و به انگلیسی Ink plant وFalse daisy گفته می‌شود. به هندی باگرا و به عربی سويدا نامند. این گیاه از خانواده Compositae و نام علمی آن Eclipta peostrata ( L.) L و مترادفهای آن E.erect a L.، E.alba(L.) Hassk و ... می‌باشد.
در اغلب مدارک علمی نام‌های علمی گیاه به به ترتیب فوق نوشته‌اند، فقط گیاه شناسان هندی نام E.prostrata را مربوط به .Roxb ذکر می‌کنند.
مشخصات
اکلیپتا گیاهی است یکساله، علفی به بلندی ۵۰ - ۶۰ سانتی‌متر شاخه‌های متقابل و در اغلب موارد افرشته. برگهای آن بیضی شکل، کمی دراز و نوک باریک و کمی غیرمسطح و پوشیده از کرک. گلهای آن سفید است.
این گیاه در چین، هند و در ایران در بلوچستان می‌روید.
ترکیبات شیمیایی
در گیاه اکلیپتا اکلیپتین ۱ مشخص شده است [G.I.M.P]. در گزارش دیگری آمده است که در گیاه آلکالوئید اکلیپتین و نیکوتین ۱ [پتلو] مشخص شده است.
خواص- کاربرد
این گیاه در سرتاسر چین و هند به عنوان داروی گیاهی مورد توجه می‍باشد. در چین از روزگاران کهن برای شفای بعضی از بیماریها تجویز میشده و اینک هم می‌شود.از نظر زراعت یک نوع علف هرز در زراعت‌ها می‌باشد. در کره قسمت هوایی گیاه را پس از خاتمه دوره گل دادن جمع آوری می‌کنند [ایشی دویا]. در چین تمام قسمت گیاه اعم از هوایی و ریشهٔ آن در ماههای تیر تا مهر کنده شده، جمع آوری و خشک می‌شود. دارویی ترش و کمی شیرین و مبرد یعنی خنک کننده است. شیره گیاه تازه و له شده، پس از خروج گیاه همینکه در مقابل هوا قرار گیرد به رنگ سیاه در می‌آید و در تکام مناطق خاورزمین این شیره سیاه گیاه با روغن مناسبی مخلوط کرده برای سیاه نگهداشتن و رشد موی سر به کار می‌برندو به همین دلیل نام آن را Ink plant یا گیاه مولد مرکب گذارده‌اند.
له شده گیاه و برگ‌های آن را مانند ضماد روی زخم و جراحت که خونریزی دارد می‌گذارند [چونگ یائوچی]. در موارد دررفتگی و ضرب خوردگی استخوان‌ها نیز از این ضماد استفاده می‌شود [هاو]. به علاوه در موارد سوختگی و زخم‌‌های ناشی از سوختگی [ایشی دویا]. و بریدگی‌ها [برکیل و هانیف]. نیز مفید است.
شیره گیاه یا ضمادی که از له شده گیاه تهیه می‌شود برای معالجه بیماری‌‌های قارچی پوست نافع است [پتلو و هین و وان استی نیس کروزمان]. اگر برگ‌ها و سرشاخه‌های گلدار گیاه روی لثه‌ها مالیده شود، درد‎
درد را تسکین می‌دهد [ریدلی]. در مصرف داخلی، گیاه دارای اثر قابض، مغذی و بندآورنده خون می‌باشد [ هاو و استوارت]. به علاوه تونیک و مقوی است [هو]. معمولا به عنوان داروی تقویتی برای ضعف دوران پس از وضع حمل تجویز می‌شود [برکیل و هانیف]. برتی درمان کم خونی نیز توصیه می‌شود [ایشی دویا]. برای معالجه اسهال خونی مفید می‌باشد [چونگ یائوچی].برای کنترل انواع خونریزی‌ها مفید است [استوارت]. هر نوع خونریزی را بند می‌آورد [هاو]. در بعضی مناطق برای معالجه ناراحتی‌های ریه مصرف میشود [هو و مک کلور و هوانگ]. برای آسم، برونشیت و سینه دردی آثار مفید دارد [ فوکود، پتلو و هین]. همچنین برای ورم و التهاب کبد نیز مفید است [گررو، کوئی زمبینگ و دیگانگ کو]. استوارت و روا هر دو کزارشات متعددی به آثار گیاه برای معالجه چشم اشاره کرده اند. در موارد ناراحتی‌های کبد و بزرگ شدن طحال این گیاه را به عنوان مقوی و باز کننده انسداد مجاری کبد تجویز می‌کنند. از شیره گیاهان مخلوط با گیاهان معطر برای معالجه زردی استفاده می‌شود. از له شده گیاه و برگ‌های آن به عنوان ضد سم برای عقرب زدگی ضماد می‌شود. ریشه آن را به عنوان قی‌آور و مسهل می‌خورند.‎
حسین میرحیدر
===================================================================================================

گل مروارید کاذب

خصوصیات گیاهشناسی:

"گل مروارید کاذب" گیاهی علفی از خانواده کاسنی یا گل ستاره ای است. این گیاه در اغلب نقاط جهان پراکنده است.
این گیاه به دلیل گل های سفیدش به نام E. alba نامیده می شود و نام آن در نواحی هندوستان Bhangra است. گونه ی دارای گل های زرد آن نیز وجود دارد که نام علمی آن E. calendulacea می باشد و نام آن در نواحی هندوستان yellow bhangra است.
دارای ریشه ی استوانه ای و به رنگ مایل به خاکستری است.
گل ها کوچک به قطر 6 تا 8 میلیمتر و دارای گلبرگ های سفید رنگ در انتهای شاخه های اصلی و فرعی ظاهر می شوند.
میوه به صورت فندقه و بالدار بوده است.

شرایط محیط رشد:

این گونه گیاهی معمولاً در مکان های مرطوب با آب و هوای گرم در نواحی گرمسیری جهان رشد می کند.
این گیاه در هند، چین، تایلند و برزیل گسترش دارد.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

گل مروارید کاذب به طور سنتی در طب آیین هندو کاربرد دارد. و دارای مزه ای تلخ، گرم، تند و خشک است.
تحقیقات مختلف نشان داده که این گیاه رشد و رنگ مو را بهبود می بخشد.
یک مطالعه بر روی موش ها نشان داده که عصاره محلول در پترولیوم اتر این گیاه با عث افزایش سرعت رشد موها در موش های مورد مطالعه شده است.
همچنین حاوی تعدادی مواد مغذی و روغن است که به بهبود سلامتی کمک می کند.
مفید برای درمان اگزما و التهابات پوستی (درماتیت ها) است.
در درمان عقرب گزیدگی مؤثر است.
به عنوان ضد سم در مقابل مارگزیدگی در چین و برزیل کاربرد دارد.
ریشه های این گیاه استفراغ آور و مسهل است.
در تایوان تمام قسمت های گیاه برای درمان خونریزی، عفونت های خونی، سوزش ادرار، آماس کبدی و اسهال استفاده می شود.
در چین به عنوان گیاهی خنک کننده و نشاط آور کابرد دارد.
این گیاه عمدتاً در تهیه روغن های مو و به صورت عصاره ی الکلی تهیه می گردد.

ترکیبات شیمیایی:

این گیاه دارای وِدِلولاکتون، دی متیل وِدِلولاکتون، پلی پپتیدها، پلی استیلن ها، تیوفندریویتیوها، استروئیدها، تری ترپن ها و فلاونوئیدها است.
تکثیر:

تکثیر این گیاه از طریق کشت بذرهای آن صورت می گیرد.

=============================================================================================
نسخه ها از منابع انگلیسی:

اکلیپتا آلبا (برینگراژ) فواید و کاربردها:
اکلیپتا آلبا (برینگراژ)Eclipta alba (لاتین) (syn. Eclipta prostrata لاتین) ، که معمولاً با نام False Daisy ، yerba de tago و bingingraj شناخته می شود ، گیاهی است که متعلق به خانواده Asteraceae است. ریشه به خوبی توسعه یافته ، استوانه ای ، خاکستری.

Eclipta Alba در زبانهای سانسکریت / هندی و ' kehraj ' به زبان های اسامیکی و karisalankanni در تامیل معروف است.
این گیاه معمولاً در نقاط مرطوب به عنوان یک علف هرز در سراسر جهان رشد می کند. به طور گسترده در سراسر هند ، چین ، تایلند و برزیل توزیع می شود. در داروی آیرودزیک ، عصاره برگ یک ماده تقویت کننده کبد ، جوان کننده و به ویژه برای مو مناسب است. یک رنگ سیاه به دست آمده از Eclipta alba برای رنگ کردن مو و خال کوبی استفاده می شود. Eclipta alba همچنین برای رفع ریزش مو روی پوست سر نیز از مصارف خارجی سنتی مانند پا ورزشکار ، اگزما و درماتیت استفاده می کند و از برگها در معالجه نیش عقرب استفاده شده است. این ماده به عنوان ضد سم در برابر مار ماهی در چین و برزیل استفاده می شود.
بهینگراژ به بهبود رشد و رنگ مو کمک می کند.
در هندوستان در کنار مزارع برنج پرورش داده می شود و از برگهای آن در تهیه غذا استفاده می شود.
عصاره های (Infact eclipta alba) رشد سریع مو نسبت به ماینوکسیدیل دارند.
روغن ساخته شده با مخلوط آب برنجراژ به رشد مو کمک می کند و از ساییدگی زودرس جلوگیری می کند.

روغن برینگراژ (eclipta alba) برای موهای ضخیم با رنگ طبیعی

1 لیتر آب از برگهای اکلیپتای آلبا ، 1 لیتر روغن نارگیل خالص ، 1 لیتر آب Amla (انگور فرنگی هند) ، برگهای پروتئین (100 گرم) را عصاره کرده و آنها را با هم بجوشانید تا تمام آب موجود در این آبها تبخیر شود و فقط روغن با عصاره این گیاهان باقی بماند. .
عصاره های گیاهی (در صورت وجود) را پس از خنک شدن روغن فیلتر کنید و این روغن را در یک بطری / شیشه شیشه ای ذخیره کنید.
استفاده از این روغن هر روز ، حداقل یک ساعت قبل از شستن موهای شما جلوی رنگ موی زودرس ، دستگیری موهای زائد را گرفته و همچنین سریعتر طول مو را افزایش می دهد.

برایینگراژ کوه (کجال / سورمه / ಕಾಡಿಗೆ / కాటుక / کاجل) برای محافظت از چشم

مقادیر مساوی از آب برگ های بهنجراژ ، آب میوه Trianthema decandra ، آب برگ درخت درام ، آب برگ های تلخ را جمع آوری کرده و آنها را در یک صفحه برنجی مخلوط کنید.
بگذارید این مخلوط زیر آفتاب خشک شود. پس از تبخیر آب ، فقط پودر در صفحه باقی می ماند.
این خمیر مرطوب را در یک پارچه پنبه نازک سفید جمع کنید و مانند یک فتیله سبک آن را بچرخانید.
بعد از فرو بردن این فتیله در روغن شیر گاو ، این فتیله را روشن کنید.
یک صفحه مسی را در بالای این شعله قرار دهید تا تمام حرارت آن به عنوان رسوب سیاه در زیر آن صفحه مسی جمع شود.
بعد از اینکه کاملاً ترکید ، سرمه سیاه را در زیر صفحه مسی جمع آوری کرده و با استفاده از یک برگ قوی و خشک (مثال: برگ نخل) را جمع کرده و در آن صفحه مسی فرو کنید.
آب لیموترش را اضافه کرده و آنرا کاملاً مخلوط کرده و بگذارید 24 ساعت بماند.
روز بعد ، این سورمه را در یک جعبه / قلع کوچک ذخیره کنید و هر شب قبل از خواب آن را بکار ببرید.
این امر باعث رفع کلیه بیماریهای مربوط به چشم ، مشکلات بینایی و درخشش چشم خواهد شد.

روغن بهنجراژ برای بیماریهای مرتبط با سر

200 میلی لیتر آب برگ بهنجراژ ، 200 گرم روغن شیر گاو ، 10 گرم پودر توت راس ، پودر yashtimadhuka 10 گرم اضافه کنید و آنها را بجوشانید تا فقط روغن شیر گاو باقی بماند.
پس از خنک شدن ، گیاهان را فیلتر کرده و این روغن را ذخیره کنید.
هر روز صبح 3-4 قطره از این روغن (گرم) را در سوراخ بینی بگذارید با خم کردن گردن و تنفس عمیق.
این تقریباً تمام بیماریهایی را که در داخل سر و بالای گردن پدیدار می شوند ، از بین می برد.

ماساژ دادن این روغن باعث قوی تر شدن اعصاب و جلوگیری از بی حسی مکرر در هر قسمت از بدن می شود.

آب گرفتگی آلبا برای درد زیر پا / پاشنه پا و

برای درمان این درد به طور مرتب پوست و پاشنه پا را با آب اکلیپتا آلبا ماساژ دهید.
این امر همچنین به زنان کمک می کند که پاشنه های ترک خورده داشته باشند.

برای مشکل شنوایی / بیماری های گوش

250 میلی لیتر آب برگ اکلیپتا آلبا ، 50 میلی لیتر آب آملا ، 50 میلی لیتر آب سیر را جمع کرده و آنها را مخلوط کنید.
به طور جداگانه مقدار مساوی از دانه های آجین ، واسا (Adhatoda vasica) ، فلفل سیاه ، میخک ها را جمع کنید و آنها را خرد کنید تا 50 گرم پودر تهیه شود.
500 میلی لیتر شیر بز و 500 میلی لیتر روغن استخراج شده از‎
لیتر آب سیر را جمع کرده و آنها را مخلوط کنید.
به طور جداگانه مقدار مساوی از دانه های آجین ، واسا (Adhatoda vasica) ، فلفل سیاه ، میخک ها را جمع کنید و آنها را خرد کنید تا 50 گرم پودر تهیه شود.
500 میلی لیتر شیر بز و 500 میلی لیتر روغن استخراج شده از دانه گل کلم را جوشانده و در حین جوش بالای 50 گرم پودر اضافه کنید.
پس از تبخیر شیر و تنها روغن ، روغن آب جمع شده را اضافه کرده و دوباره جوش می آوریم.
گیاهان را فیلتر کرده و روغن آن را ذخیره کنید.
هر روز چند قطره از این روغن را در گوش های خود قرار دهید که سر شما خم شده و به سمت آن خم
شود.

Eclipta Alba درمان کمبود آب بدن و کنترل بدون کنترل آن است

25 میلی لیتر آب برگ اکلیپتا آلبا ، 30 گرم عسل را مخلوط کرده و آن را دو بار در روز برای کنترل کم آبی و تصفیه کنترل نشده کنترل کنید.
این همه ضایعات را از معده ، روده ها حذف کرده و آنها را تمیز می کند.

بهرنجراژ برای زنان بی فرزند

اگر هر زنی به راحتی باردار نشود ، می تواند در ضمن رابطه جنسی از این برگ های بهرنج به عنوان گل در موهای خود استفاده کند. این به او کمک می کند که به زودی باردار شود.

علائم آلوپسی اوره با Eclipta Alba

کل گیاه برنجراژ را جمع کرده و آنرا خرد کنید تا خمیر / خمیر ایجاد کرده و آن را روی ناحیه تحتانی پوست سر بمالید.
این مرحله را روزانه 100 روز تکرار کنید و بعد از 1 ساعت بشویید.
فولیکول های جدید مو به آرامی از مناطق طاس بیرون می آیند.

درمان اکلیپتا آلبا برای زردی

5 گرم از برگ های بهرنج ، 5 گرم گل فلفل سیاه ، 50 گرم پنیر بوفالو را مخلوط کرده و آن را 4 تا 4 روز با مصرف آن در درمان انواع زردی ها از بین نبرید.
در این روزها از نمک ، فلفل / ادویه و مزه شیرین و ترش در غذاهای خود پرهیز کنید.‎

منابع
http://en.wikipedia.org/wiki/Eclipta_prostrata
http://examine.com/supplements/Eclipta+alb
http://www.astrogle.com/ayurveda/eclipt ... sages.html
http://www.diagnose-me.com/treatment/eclipta-alba.html
http://www.livestrong.com/article/49475 ... ipta-alba/

========================================================================================================

در منابع کشاوزی:

"گل آردی"
از جمله گیاهان هرز پهن برگ و یکساله ای است که در محیط های مرطوب از جمله شالیزارهای غرقابی اقالیم معتدله گرم تا گرمسیری رشد می کند. بذور گیاه مزبور با گرم شدن هوا پس از قرار گرفتن در سطح خاک جوانه می زنند و طی یک دوره زمانی کوتاه با رشد سریع به رقابت با گیاهان زراعی بویژه بوته های برنج می پردازند لذا کنترل بموقع و مناسب بوته های "گل آردی" می تواند مانع کاهش کمّی و کیفی محصولات گیاهی گردد.

مشخصات گياهشناسي :
--- "گل آردی" با نام علمی "Eclipta prostrata" از خانواده آفتابگردان (Asteraceae) و نام های عمومی: "False daisy" (مینای تقلبی) ، "Bhringraj" ، "swamp daisy" ، "yerba-de-tago" و "white eclipta" گیاهی علفی ، یکساله ، پُرزدار و دارای یک یا چندین ساقه به ارتفاع 100-30 سانتیمتر است.

"گل آردی" دارای ریشه های افشان (fibrous) قوی و همچنین ریشه های راست (taproot) کم عمق می باشد.
ساقه های "گل آردی" به شکل استوانه ای با قطر 3 میلیمتر و میانگره هایی به طول 12 سانتیمتر و دارای افرزوزه هایی (flaring) در زیر هر گره ، رنگ سبز تا ارغوانی ، غالباً پوشیده از پُرزهای طویل سفید رنگ ، قابلیت ریشه زایی از گره های پائینی و مشخصۀ خروج یک جفت شاخه از هر گره ساقه است.

شاخه های "گل آردی" حائز سه ویژگی زیر می باشند :

الف) ساقه خیز (cauline)

ب ) خشن (scabrous)

پ ) شیاردار (stringose)

برگ های"گل آردی" به شکل ساده ، متقابل ، سبز کدر ، برگ های پائینی بیضوی (elliptic) و سایرین مستطیلی (oblong) تا نیزه ای (lanceolate) ، قاعدۀ باریک ، نوک کوتاه (acute) تا سوزنی (acuminate) ، شبکه رگبرگی مشخص در سطح زیرین ، حواشی صاف تا اندکی مضرّس ، بدون دُمبرگ (sessile) تا حائز دُمبرگ های کوتاه ، بدون استیپول ، حالت چلیپائی (decussate) ، دارای پُرزهای زبر (pilose) و مشخص قاعده ای ، طول 16-2 سانتیمتر و عرض 4/2-7/0 سانتیمتر می باشند.

گلدهی "گل آردی" از بهار تا اوایل پائیز (جولای تا اکتبر) تداوم می یابد که بستگی به میزان رطوبت قابل دسترس دارد. هر سرشاخۀ گلدهنده (flower head) به قطر 1-6/0 سانتیمتر به صورت منفرد-انتهایی یا زوجی- محوری نامساوی با آرایش شبه خوشه ای و هر خوشه دارای 50-30 خوشه چه شعاعی می باشند. خوشه چه های شعاعی شامل مجموعه ای از گل های کوچک سفید تا کرم رنگ هستند که به صورت شعاعی بر روی طبق گل ها (disc flowers) یا کاپیتول ها مستقرند. براکته های انولوکری هر طبق به تعداد 10-8 عدد موجودند که سفید ، پُرزدار (strigose) ، زیرین ، برگ مانند و زبانه ای با طول 6/0 سانتیمتر هستند. طبق های گل به شکل دایره های توخالی با قطر یک سانتیمتر و مشتمل بر 4 سری از گلبرگ ها می باشند که بر روی دُمگل هایی (peduncle) بطول لغایت 7-5/0 سانتیمتر که از محور برگ ها بصورت منفرد یا زوج خارج می گردند، واقعند. دُمگل ها دارای پُرزهای متراکم هستند و در امتداد محور فاقد براکته می باشند. پوشش گل به شکل نیمکره ای با قطر 5-5/3 میلیمتر است که متعاقباً بحالت فنجانی در می آید. نهنج بشکل شلجمی و دارای براکته هایی بعنوان پالئا (paleae) با طول 5/2-5/1 میلیمتر می باشد . گل ها فاقد کاسه گل یا مجموعه کاسبرگ ها (calyx) و یا گلپوش (pappus) هستند و جام گل یا مجموعه گلبرگ ها (corolla) فاقد لبه اند.

گل ها از نوع دوجنسی (bisexual) هستند لذا گل های ماده فاقد پرچم و گل های ماده دارای یکعدد مادگی و تخمدانی گوه ای شکل هستند. بلوغ اندام های جنسی "گل آردی" بصورت غیر همزمان (heterogamous) صورت می پذیرد.

هر سرشاخه گلدهنده "گل آردی" به تولید تعدادی میوۀ فندقه (achene یا cypsela) سه تا چهار گوشه ، پوشیده از زگیل های متراکم ، دارای پُرز ، حائز 3-1 دندانه کوچک انتهایی و حواشی مخطط است که در ابتدا به رنگ سفید براق با نوک سبز رنگ و نهایتاً به رنگ قهوه ای تا سیاه به طول 3-7/1 میلیمتر و عرض 1-7/0 میلیمتر در می آیند. میوه دهی "گل آردی" از اوایل سپتامبر تا اواخر اکتبر صورت می پذیرد. هر گیاه "گل آردی" ممکن است بالغ بر 17 هزار بذر در طی یک فصل رشد تولید نماید. این بذور در ضمن مراحل بلوغ به رنگ های قهوه ای روشن تا سیاه در می آیند سپس از طبق ها جدا می گردند و ریزش می نمایند(9،8،2،4،1،5،7).

« اسامی علمی مشابه برای گل آردی »

Eclipta alba ,Acmella lanceolata,Eclipta erecta,Amellus carolinianus,Eclipta punctata,Anthemis abyssinica,Verbesina alba,Bellis racemosa,Verbisina prostrata
Buphthalmum diffusum,Grangea lanceolata,Chamaemelum foetidum,Paleista brachypoda,Cotula alba,Wedelia psammophila,Eleutheranthera prostrata,Polygyne inconspicua,Eupatoriophalacron album,Spilanthes pseudo-acmella,Galinsoga oblongifolia

عادات رشد گل آردی :

گیاه "گل آردی" بر اساس دوره و شرایط رشد به حالات زیر دیده می شود :

1) عادت رشد خوابیده (prostrate) یا وارفته (spreading)

2) عادت رشد ایستاده (upright) ، قائم (erect) یا فرازنده (ascending)

3) عادت رشد لمیده (decumbent ، recline) (4،5،1).


اقالیم پراکنش گل آردی :

گیاه "گل آردی" احتمالاً بومی آسیا است ولیکن بعنوان زیستگاه ثانویه در بسیاری از نقاط جهان از جمله اقالیم گرمسیری (pantropical) و معتدلۀ گرم استقرار یافته است که عبارتند از :

الف) قاره آسیا :

هند ، چین ، تایلند ، تایوان ، ژاپن ، کره ، بنگلادش ، اندونزی ، کامبوج ، لائوس ، مالزی ، نپال ، پاکستان ، فیلیپین ، سریلانکا ، ویتنام ، ایران و عراق

ب ) قاره آفزیقا :

آنگولا ، ساحل عاج ، مصر ، غنا ، رودزیا ، سودان ، زامبیا و زیمبابوه

پ ) قاره آمریکا :

برزیل ، آرژانتین ، کلمبیا ، کاستاریکا ، کوبا ، مکزیک ، پرو ، پورتریکو و ایالات متحده آمریکا

ت ) قاره اروپا : پرتغال ، ایتالیا ، اسپانیا و بلغارستان

ث ) قاره اقیانوسیه : استرالیا (8،1،7،4).

بیولوژی و زیستگاه های گل آردی :

--- "گل آردی" گیاهی با گسترش جهانی است که با محدوده وسیعی از شرایط اقلیمی سازگاری یافته است. گیاه "گل آردی" معمولاً اراضی باز ، آفتابگیر و مرطوب را می پسندد و اغلب در زیستگاه هایی چون : اراضی آشفتۀ مرطوب ، انهار آبیاری ، کانال های زهکشی ، اراضی نمناک فاقد زهکش ، خاک های شور نمناک ، حواشی جویبارها ، شالیزارهای غرقابی و حتی مزارع آپلند در طی دوره زمانی بهار تا پائیز یافت می گردد.

--- هر بوته "گل آردی" می تواند تا 17 هزار عدد بذر تولید کند. جوانه زنی این بذور متأثر از رطوبت کافی ، PH مناسب ، حرارت مطلوب و نور کافی می باشد. بذور مزبور فاقد دوره دورمانسی هستند. بذور "گل آردی" در طیف وسیعی از شرایط محیطی نظیر: PH ، شوری و دما جوانه می زنند گواینکه جوانه زنی را در صورت قرار گرفتن در سطح و یا عمق بسیار کم خاک ترجیح می دهند. بیشترین میزان جوانه زنی بذور "گل آردی" در خاک های گرم و مرطوب (اراضی فاقد زهکش ، زراعت های فاریاب و دوره های وقوع باران های سنگین) بروز می یابد.

--- "گل آردی" قادر است در طی یک دورۀ کوتاه 5 هفته ای پس از جوانه زنی به مرحله گلدهی برسد و متعاقباً طی 2-1 هفته به تولید بذور فاقد دورمانسی بپردازد.

"گل آردی" از طریق تولید ریشه های نابجا در محل گره های قطعات ساقه حاصل از عملیات وجین و یا کولتیواتورزدن می تواند به ازدیاد غیر جنسی مبادرت ورزد و گیاهان جدیدی را بوجود آورد.

گیاهچه های (seedling) "گل آردی" به رنگ سبز روشن با برگ های متقابل ، زورقی شکل (spatulate) و حواشی صاف هستند. اولین برگ حقیقی به شکل بیضوی است و دارای رگبرگ های میانی سفید رنگ مشخص در سطح زیرین برگ می باشند. نوساقه ها (shoots) به رنگ قرمز تا ارغوانی ، پوشیده از پُرزهای کوتاه و خشن ، با قابلیت تولید ریشه های نابجا از گره های پائینی ساقه هستند.

بذور "گل آردی" توسط برخی پرندگان آبزی پراکنده می گردند و به دلیل نداشتن دورمانسی به محض قرار گرفتن در شرایط مناسب به جوانه زنی اقدام می ورزند (4،1،7).


موارد کاربرد گل آردی :


بخش های مصرفی "گل آردی" شامل : ریشه ها ، بذور و اندام های هوایی هستند که دارای قابلیت های خوراکی و کاربردهای داروئی بشرح زیر می باشند :

1) در طب سنتی هند موسوم به "ayurveda" از عصاره برگ های "گل آردی" برای : تقویت کبد ، نیروبخشی و تقویت مو بهره می گیرند. سنت گرایان هندی معتقدند که عصاره برگ های "گل آردی" می تواند باعث افزایش رشد و بهبود رنگ موها شود.

2) از رنگ مشکی (black dye) حاصل از "گل آردی" برای رنگ کردن موها و انجام تاتو استفاده می گردد.

3) از عصاره "گل آردی" برای مواردی نظیر : بیماری های قارچی کف پا (athlete`s foot) ، اِگزما ، رفع ریزش موهای سر و تورّم پوست سود می جویند.

4) از برگ های "گل آردی" بعنوان ماده ضد سم (anti- venom) جهت درمان نیش عقرب و مار در کشورهای چین و برزیل بهره می گیرند (8).

5) از "گل آردی" به صورت سنتی برای درمان : سُرفه ، آسم ، دفع انگل ، آماس ، بزرگی طحال ، سوءهاضمه ، بی اشتهایی ، جراحت سطحی ، زخم معده ، استرس ، خارش ، دندان درد ، گوش درد و سَردرد بهره می برند.

6) از "گل آردی" همچنین بعنوان داروی منزجر کننده و نیروبخش برای مواردی چون:

چاقی ، بالابودن کلسترول خون ، هپاتیت یا بیماری های کبدی ، افزایش چربی خون ، بزرگی طحال و بیماری های پوستی در هند استفاده می گردد.

7) در طب سنتی تایوان نیز برای درمان : فشار خون ، بزاق خونی ، پیشاب خونی و خارش سود می جویند.

8) در تایلند از برگ های "گل آردی" جهت بیماری های پوست و مو استفاده می شود. از ساقه های آن برای نیروبخشی ، کم خونی یا آنمی ، سل ، آسم و همچنین از ریشه هایش بعنوان : میکرب کش ، نیروبخش و محافظ کبد بهره می گیرند.

9) در چین و مالزی از "گل آردی" بعنوان ضد سم (antivenom) برای درمان مارگزیدگی استفاده می کنند بطوریکه تزریق 5/2 میلیگرم از عصاره "گل آردی" در ضمن یک آزمایش تحقیقی توانست سم کشندۀ مار افعی را در موش ها درمان نماید.

10) از پودر "گل آردی" برای درمان یرقان در اطفال استفاده می گردد. از پودر "گل آردی" به میزان 50 میلیگرم به ازای هر گرم وزن بدن بعلاوه عسل توانستند طی 5 هفته به درمان 100-80 درصد از 50 کودک مبتلا به هپاتیت ویروسی موفق شوند.

11) با درمان تلفیقی مشتمل بر کِرم "Clarina" و قرص های "Purin" حاصل از "گل آردی" توانستند به درمان 56-38 درصد از یک گروه 76 نفری داوطلبان مبتلا به آکنه (جوش صورت) موفق شوند (2).

12) گیاه "گل آردی" را در بلغارستان حین مرحله گلدهی برداشت نموده و خشک می کنند آنگاه :

1-12) از ریشه های آن با خاصیت ضدعفونی کنندگی برای التیام زخم معده و جراحات پوستی بویژه در گوساله ها بهره می برند.

2-12) برگ های آن را می پزند و بعنوان سبزی مصرف می کنند.

3-13) از عصاره اندام های این گیاه برای مواردی چون : ضدعفونی کننده ، قابض ، تصفیه کننده ، قی آور ، تب بُر ، چشم درد ، مُسهل ، نیروبخش ، درمان کم خونی ، درمان دیفتری ، دندان درد ، گوش درد ، رفع موهای خاکستری ، رفع ریزش مو و التیام زخم ها سود می جویند (7).

جداسازی و ساختار مواد فیتوشیمیایی :

از گیاه "گل آردی" در چین برای اهداف غذایی و داروئی بهره می برند لذا در یک آزمایش با کمک 4 نوع حلال شامل : آب و اتانول های 30 ، 60 و 90 درصد به جداسازی ترکیبات فیتوشیمیایی اندام های هوایی گیاه "گل آردی" پرداخته شد و نهایتاً 4 نوع ترکیبات زیر حاصل آمدند :

الف) "ودلولاکتون" (wedelolactone)

ب ) "اکلال باساپونین" (eclalbasaponin)

پ ) "لوتئولین" (luteolin)

ت ) "لوتئولین-7-گلوکوزید" (luteolin-7-o-glucoside)

متعاقباً ترکیبات فوق به طریق اسپکتروسکوپی آنالیز گردیدند و بدینطریق ساختار شیمیایی آنها مشخص شدند.

آنگاه فعالیت "ضد توموری" 4 نوع ترکیب مذکور در شرایط آزمایشگاهی تحت بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که بیشترین فعالیت "ضد توموری" در مواد استخراجی حاصل از اتانول 30 درصد بروز می یابند و این موضوع بیانگر حضور آنتی تومورهای طبیعی در گیاه "گل آردی" است که لزوم مطالعات بیشتر را طلب می نماید (3).

پژوهش های بیشتر موجب استخراج ترکیباتی چون : اسید اولیانولیک ، اسید اورسولیک ، اسید اسکوربیک ، اسید بنزوئیک ، اسید لاسیروئیک ، اسید استئاریک ، آلکالوئیدها ، فلاونوئیدها ، کومیستان ها ، تری ترپنوئید ساپونین و "نوناکوسانول" از گیاه "گل آردی" گردیدند (2).
"مشخصات و كنترل گياه آبدوست گل آردي" ؛
گردآوري و تدوين:اسماعيل پوركاظم ؛ كارشناس ارشد زراعت ،مدرّس دانشگاه جامع علمي كاربردي گيلان

=========================================================================================================

[rimg]http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/Eclipta Alba 1.jpg[/rimg]

http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/images.jpeg
http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/images-1.jpeg
http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/617oS431PiL._SX425_.jpg
http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/71e1w7fVXtL._SX466_.jpg
آخرين ويرايش توسط najm116 on چهارشنبه ژانويه 15, 2020 10:01 am, ويرايش شده در 6.
najm116
 
پست ها : 530
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 12, 2018 11:16 am

Re: خواص داروهاى الهي (معدني گياهي حيواني) از مبناى جزئي نگري

پستتوسط najm116 » سه شنبه نوامبر 12, 2019 10:36 pm

کنف وحشی

نامهاي دیگر: ختمی سه‌رنگ - بستان گلی - گل یک‌ساعته-قوزک

نام علمى: Hibiscus trionum L
نام انگليسى: Venice mallow - Flower of an bour, Bladder ketmia, Three coloured hibiscus

ارتفاع: ۱۵-۶۰ سانتی متر. ساقه عمودی فشرده، نازک، زبر.
گل: دایره ای شکل عرض ۳-۴ سانتی متر. ۵ برگ، زرد (یا سفید). در پایه کاسبرگ های آبی و قرمز کاسه ای مودار، بزرگ،پنج لوبی، زرد کمرنگ و تیر رنگ.
برگ: مارپیچی،نوار مرکزی بلند تر از بقیه.
میوه: داخل کاسه مودار، تو خالی. دانه های قهوه ای، شکل قلب.
زیستگاه: زینتی،محل دفن زباله.
گل دهی: خرداد تا شهریور ماه.
گیاه ختمی (دارای اندام های مردانه و زنانه) است و توسط حشرات گرده افشانی می شود.این گیاه بومی مدیترانه شرقی است.دانه های گیاه – در اوایل بهار در یک گلخانه گرم کاشته می شود.و جوانه زنی معمولا نسبتا سریع است.این گیاه در خاک حاصلخیز غنی از هوموس به خوبی رشد می کند.گیاه یک بار در سال گل می دهد
قطعات خوراکی: برگ ها؛ ریشه ها
گلهای گیاه خواص دیورتیک (پایین آورنده ی فشار خون و افزایش ادرار) را دارند. آنها در درمان بیماری های خارش و پوست دردناک مورد استفاده قرار می گیرند، گفته می شود که برگ های خشک شده برای بیماریهای معده بکار می رود.

Image
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط najm116 در سه شنبه نوامبر 12, 2019 11:03 pm .
najm116
 
پست ها : 530
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 12, 2018 11:16 am

Re: خواص داروهاى الهي (معدني گياهي حيواني) از مبناى جزئي نگري

پستتوسط najm116 » سه شنبه نوامبر 12, 2019 10:48 pm

فرفیون زگیل دار

نام علمي:Euphorbia peplus
نام دیگر: رادیوم علف هرز، علف هرز سرطان، استبرق، خرده فرفیون ، علف زگیل ،Wartweed
نام عربی:فرفخ-حلبثا-لبینه-رودینه
خانواده: فرفیون (Euphorbiaceae)
فرم در حال رشد: گیاهان یک ساله.
قد: ۱۰-۲۰ سانتی متر (۴/۸ در.). ساقه اغلب از پایه، شاخه بدون کرک. حاوی لاتکس،ریشه نازک.
گل: گل ماده فاقد گلپوش در مرکز یک پوشش غشایی مانند کاسه، گل نر کوچک و (تشکیل شده توسط بالپوش )، شبیه یک گل سبز تک. پرچم های متعدد ، تخم مرغی شکل، شبیه به ساقه برگ. گل آذین ۳ شاخه، چتر مرکب مضاعف ۲ طرفه. غدد داسی شکل، رنگ روشن.
برگ: متناوب، کوتاه. بیضوی-تیغه به طور گسترده، با تمام حاشیه، سبز تیره.
میوه: ۲ میلی متر (۰٫۰۸ در.) کپسولی، ۳-برش بالدار.
زیستگاه: باغ ها، گل، باغ سبزی، انبوه مناطق زمین، زمین های بایر.
زمان گلدهی: تیر تا مهرماه.
خانواده بزرگ فرفیون بسیار متنوع است و بسیاری از این گونه ها بومی مناطق گرمسیری هستند. لاکتس موجود در گیاه بسیارسمی است.
خواص درمانی : این گیاه برای درمان آسم ، مدر ، خلط آور ، اختلالات کبدی ،نقرس ،سل،مسهل و قی آور مورد استفاده قرار می گیرد.برای رفع تنگی نفس و نزله برونش ها (به صورت دم کرده مقدار10گرم از آن) استفاده به عمل می آمده است.
گونه های دیگر از همان خانواده
سرو فرفیون، عطارد سگ، فرفیون کوتوله، برگ فرفیون، مارش فرفیون، خورشید فرفیون.
Image
Image
Image
Image
najm116
 
پست ها : 530
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 12, 2018 11:16 am

Re: خواص داروهاى الهي (معدني گياهي حيواني) از مبناى جزئي نگري

پستتوسط najm116 » يکشنبه فبريه 02, 2020 11:41 pm

کیس الراعی یا کیسه کشیش يا خورجينک

گیاه کیسه کشیش به نام های کیسه کیش، کیس الراعی، چمبرک، خاکشیر تلخ، قرمل هم نامبرده می شود. گیاهی است علفی و به بلندی ده تا شصت سانتی متر، برگ های گیاه که در پای ساقه به شکل گروهی از ناحیه یقه خارج می شوند، پهن و دارای بریدگی و چاک نامنظم هستند. گل های آن ریز و سفید است و در تمام سال این گیاه گل می دهد، میوه آن به شکل خورجین یا کیسه کوچکی است که پس از رسیدن شکاف بر می دارد. این گیاه در هند به صورت علف هرز مزارع در سراسر نواحی معتدل به خصوص در شمال غربی هیمالیا انتشار دارد. در ایران در کنار جاده ها و مزارع اطراف تهران، دامنه های البرز، شمیرانات، کرج، در غرب و شمال ایران در گیلان و در بلوچستان دیده می شود.

خواص دارویی گیاه کیسه کشیش

در این گیاه ویتامین آ و ث موجود است و ضد کمی ویتامین ث در بدن است، مدر و عرق آور می باشد، نشاط آور است، برای درمان استسقا و وجود خون در ادرار مفید است، به عنوان قابض در اسهال های ساده و اسهال های خونی استفاده می شود، برای رفع ناراحتی های کبد نافع است، برای تنظیم عادت ماهیانه تجویز می شود، برای رفع ناراحتی های چشم در شب کوری مفید می باشد، تب بر و بند آورنده خون است و برای قطع انواع خون ریزی مصرف می شود.

نسخه های درمانی با گیاه کیسه کشیش

اگر تازه آن را کوبیده یا چرخ کنید و بدون حرارت دادن با فشار، شیره آن را خارج کرده و هر ساعت به ساعت یک قاشق سوپ خوری از آن را بخورید، برای قطع خونریزی در فواصل عادت ماهیانه بسیار موثر است، برای قطع اخلاط خونی مفید می باشد، از استفراغ خونی جلوگیری می کند. همچنین شیره تازه این گیاه برای التیام زخم ها به کار می رود، اگر هم گرد خشک شده آن روی زخم پاشیده شود، التیام بخش است.

استفاده درمانی از این گیاه برای اشخاصی که به بیماری هایی نظیر؛ شب کوری، برونشیت، عفونت های داخلی، خون ادراری، بواسیر، سرماخوردگی، بی نظمی در عادت ماهیانه، نزله، عوارض ایام یائسگی، ورم پروستات، فشار خون و ناراحتی های آلت تناسلی مبتلا می باشند اثر سودمندی دارد.

درمان های گیاهی برای آنژین

از این گیاه می توان در درمان صرع و ناراحتی های عصبی نیز بکار برد، در مصارف خارجی، برای پاک نمودن رحم و عوارض پوستی بخصوص اگزما که به علت گرمای بیش از حد به وجود آم‎


از این گیاه می توان در درمان صرع و ناراحتی های عصبی نیز بکار برد، در مصارف خارجی، برای پاک نمودن رحم و عوارض پوستی بخصوص اگزما که به علت گرمای بیش از حد به وجود آمده باشد به کار می برند، از ضماد آن نیز در رفع التهاب های سطحی بدن استفاده می شود. می توانید یک قسمت از گیاه را با سه قسمت قند در هاون ریخته و بسایید و به صورت خمیر یکنواختی در آورید و سپس به مقدار چهل تا شصت گرم در روز مصرف کنید.

خواص درمانی دانه کیسه کشیش

محرک است، خون را بند می آورد، برای رفع ناراحتی ها و اختلالات سینه مفید می باشد، آگر دانه ها را در آتش بریزید و دود آن را به بینی نوزاد بدهید، باد دماغ آن برطرف می شود و بینی را کاملا باز خواهد کرد.

روش مصرف گیاه کیسه کشیش

طرز مصرف کیسه کشیش بدین ترتیب است که دمکرده 100 گرم گیاه تازه در یک لیتر آب جوش به مدت 2 ساعت که باید تمام آن در طی یک روز در فاصله های معین مصرف شود، در صورتی که به گیاه تازه آن دسترسی نداشته باشید، می توانید از 30 الی 50 گرم گیاه خشک در یک لیتر آب استفاده نمایید.

مضرات این گیاه : مصرف بی رویه این گیاه و به مقدار زیاد برای مبتلایان به فشار خون و هماتوری (وجود خون در ادرار) اثر زیان بخشی به همراه دارد. اشخاصی که به گلو درد، آمبولی، و ناراحتی غده تیروئید مبتلا می باشند، بایستی از مصرف کیسه کشیش صرف نظر کنند.‎
najm116
 
پست ها : 530
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 12, 2018 11:16 am

زرین گیاه

پستتوسط najm116 » پنج شنبه ژوئن 11, 2020 5:12 pm

گیاه زرین گیاه و یا بادرنجبویه دنایی
زرین گیاه از خانواده نعناییان Labiatae
نام علمی این گیاه Dracocephalum Kotschyi و نام محلی آن آغ باش و باغچق بوده و البته آن را با نام بادرنجبویه نیز می شناسند
. نام های غیر رسمی دیگری نیز همچون پلنگ مشک، زرابی و آهوان برای این گیاه استفاده می شود.
محلی ها از این گیاه با نام زرویی یاد می کنند

در فرهنگ آنندراج آمده
گونه D.kotschyi زرین گیاه . [ زَرْ ری ] (اِ مرکب ) نام گیاهی که بکار اکسیر می آید... (آنندراج ) :
فیض بردم مهر دشمن در دلم تا کرده راه
مزرعم از اختلاط برق شد زرین گیاه .

از گونه های انحصاری و اندمیک ایران است که با نام زرین گیاه و بادرنجبویه دنایی شناخته می شود این گیاه دارای خواص زیادی می باشد در طب سنتی از این گیاه به عنوان ضد درد و ضد التهاب استفاده و جوشانده آن موجب رفع دردهای روماتیسمی و التیام زخم می شود همچنین در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد از آنجایی که گونه D.kotschyi از گونه های اندمیک و در حال انقراض در ایران می باشد تحقیقات کمی در مورد آن صورت گرفته است که بیشتر این تحقیقات هم در ایران انجام شده است با توجه به اندمیک بودن و خواص فراوان این گیاه کشت و پرورش گشترده آن حائز اهمیت می باشد.

زرین گیاه گیاهی خاص است و برای درمان بیماری خاص نیز مورد توجه قرار می گیرد. خوشبختانه امکان بهره مندی از این گیاه در کشور ایران وجود دارد. خواص زرین گیاه باعث شده در موارد بسیاری به داروهای پزشکی ترجیح داده شود.
زرین گیاه را با نام های محلی و علمی دیگری نیز می شناسند. نام های محلی برگرفته از زادگاه بومی آن ها می باشد. نام لاتین این گیاه Dracocephalum Kotschyi و نام محلی آن آغ باش و باغچق بوده و البته آن را با نام بادرنجبویه نیز می شناسند.

خواص زرین گیاه

متخصصان طب سنتی درباره خواص زرین گیاه به نکات مهمی دست یافته اند و بر این باورند که در بسیاری از موارد می توان فواید این گیاه را به عنوان درمان اصلی یا تکمیلی وارد پروسه بیماری نمود. البته این نتایج بر حسب تاثیر گذاری این گیاه بر روی بیماران به تحقق رسیده و اثبات شده می باشد.
بیشتر مردم در زندگی امروزی تمایل دارند که به سمت درمان های کم عارضه یا بدون عارضه بروند. به همین خاطر خواص این گیاهان برای متخصصان طب سنتی اهمیت می یابد. ضمن اینکه خواص زرین گیاه برای درمان بیماری ها نیز مورد تایید قرار گرفته است.
متخصصان طب سنتی تمایل دارند فرهنگ استفاده از داروهای گیاهی و موثر را در بین مردم رواج دهند. البته این موضوع تا حد زیادی نیز شایع شده است اما هنوز افراد بسیاری به داروهای پزشکی اعتقاد دارند. استفاده از داروهای گیاهی در طولانی مدت نتیجه بخش خواهد بود. بنابراین برای مصرف آن باید حوصله به خرج داد.
.
زرین گیاه به شکل خودرو در نواحی کوهستانی دیده می شود. ارتفاعات مورد نظر برای این گیاه باید به اندازه ۲۳۰۰ تا ۳۰۰۰ متر از سطح دریا باشد. بستر گیاه برای رشد سنگی بوده و اکنون اطلاعاتی مبنی بر کم تراکم شدن این گیاه منتشر شده است.
مسلماً در معرض انقراض قرار گرفتن این گیاه با ارزش خبری ناخوشایند است. خراسان شمالی یکی از مناطقی است که دامنه مناسبی برای رشد این گیاه فراهم کرده است. به طور کلی ارتفاعات بستر مناسبی برای رشد این گیاه می باشند.
خواص زرین گیاه برای درمان بسیاری از سرطان ها اهمیت دارد اما بیشتر مردم از این خواص آگاهی ندارند و نسبت به آن بی تفاوت هستند.

زرین گیاه در بیشتر ارتفاعات ایران به شکل خودرو دیده می شود. به خانواده biataela تعلق دارد. صورت فراوان این گیاه را می توان در جنوب شرقی آسیا مشاهده کرد. خواص زرین گیاه مانند خواص میوه فیسالیس برای تقویت سیستم ایمنی بسیار توصیه شده و ضد چربی می باشد. این خواص برای مبتلایان به چربی خون اهمیت زیادی دارد.
زرین گیاه مواد مختلفی چون alpha-terpine ،Verbenone، کاریوفیلین، لیمونین و الکل پریلیل را دارا می باشد. این گیاه از نظر درمانی دارای تاثیر فوق العاده بوده و از این نظر به ایندومتاسین و هیوسین می رسد.
یکی از خواص زرین گیاه درمان مشکلات مفصلی است. این مشکلات می توانند روماتیسم، آرتریت، آرتروز و … باشند. همچنین خواص زرین گیاه عملکرد خوبی را برای تقویت حافظه از خود نشان داده اند. از این گیاه برای درمان ام اس استفاده می شود و این مهم ترین خاصیت این گیاه می باشد.

با مصرف زرین گیاه می توان جریان منظمی از خون را در بدن انتظار داشت و این مسئله خود بر درد مفاصل تاثیر مثبت خواهد گذاشت. درمان خوبی برای سرگیجه بوده و برای بهبود سردرد نیز از این گیاه کمک گرفته می شود.

لیمونن یکی از عناصر مشارکت کننده در خواص زرین گیاه می باشد. این عنصر یک کنترل کننده آنزیم بوده و با خواص آنتی ویروسی، آنتی باکتریال، آنتی اکسیدان، آنتی اسپاسم، کنترل کننده تکثیر قارچ، تسکین دهنده درد و آنتی کاندیدیا شناخته می گردد.
ژرانیول از دیگر عناصر شناخته شده در زرین گیاه می باشد. این عنصر نیز از تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری می کند.

ترکیب فلاونی شناخته شده در برگ های زرین گیاه

برگ های زرین گیاه مانند خواص پیاز با یک ترکیب فلاونی شناخته می شود. نام این ترکیب زانتومیکرول Xanthomicrol است. این ترکیب خواص ضد سرطانی را به همراه خواهد داشت. این موضوع بر روی موش های آزمایشگاهی به اثبات رسیده و نشان می دهد که این ترکیب ضمن جلوگیری از گسترش این سلول ها، عارضه کمتری را نیز به همراه دارد.
این گیاه را با نام بادرنجبویه دنایی نیز می شناسند و نام علمی آن Dracocephalum kotschyi Boiss می باشد. البته خواص این گیاه با خواص بادرنجبویه اشتراکات کمی دارد. تراکم این گیاه در حال حاضر به شدت کم شده و این موضوع از چرای بی رویه دام ناشی می شود. نام های غیر رسمی دیگری نیز همچون پلنگ مشک، زرابی و آهوان برای این گیاه استفاده می شود.

ویژگی های گیاهشناسی زرین گیاه

این گیاه از نظر قدی به ۱۰ تا ۲۰ سانتی متر می رسد و بسیار مستحکم می باشد. به تیره نعناعیان بر می کردد. برگ های آن به شکل تخم مرغ و دندانه ای شکل هستند. گل های سفید رنگ آن به شکل بوته ای دیده می شوند. زرین گیاه، گیاهی است نيمه چوبي به ارتفاع 10 تا 20 سانتي متر. ساقه هاى چوبي متعدد و ايستاده، محكم، ساده يا كمي منشعب و برگ هاي دمبرگ دار، تخم مرغي شكل، داراي دندانه هاي نوك كند يا كنگره اي و گل هاي بزرگ، سفيد يا سفيد متمايل به زرد، مجتمع در چرخه هاي واقع در بندهاي ساقه به صورت خوشه انتهايي است. گل هاي اين گياه از نيمه دوم ارديبهشت ماه ظاهر شده و تا اوايل تير ماه ادامه مي يابد.

لت های مختلفی برای انقراض این گیاه نامبرده شده که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:

• کم شدن عمق خاک
• چرای بی رویه دام
• شرایط محیطی خاص
• دستکاری انسان در محیط طبیعی و بر هم خوردن تعادل
• شیب منطقه رویش
• ضعیف شدن گیاه در سال اول حیات
• عدم جوانه زنی منظم به دلیل خواب بذری دشوار

فواید دارویی زرین گیاه

• بهبود زخم
• تقویت و منظمی سیستم ایمنی بدن
• کاهش غلظت بالای چربی خون
• فواید ضد سرطانی
• تسکین درد
• درمان سردرد

محدوده حیات زرین گیاه
زرین گیاه در ارتفاعات زاگرس از جمله بخش هایی از چهار محال و بختیاری و اصفهان دیده می شود. این گیاه اکنون در معرض نابودی است و به همین خاطر نگه داری از آن بیش از قبل اهمیت یافته است. برای بهره مندی از خواص زرین گیاه بهتر است در فصل بهار به ارتفاعات مذکور بروید. ماه برداشت این گیاه بین اردیبهشت تا تیر ماه است. شهرهای فریدونشهر، خوانسار، فریدن و سمیرم شرایط مناسبی برای پرورش زرین گیاه دارند.
این محدوده دقیقاً در مرز ایران و توران جای گرفته و منطبق بر مکان های مرتفع(ارتفاع ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ متر) و سردسیر می باشد. حداقل بارندگی برای به ثمر رسیدن این گیاه حدود ۳۰۰ میلی متر در سال است که این شرایط در مرز ایران و توران(منطقه مرکزی ایران) فراهم است.

تکثیر:

از بذر این گیاه جهت تکثیر استفاده می شود. طول بذر 4 میلی متر، عرض بذر 1.25 میلی متر و قطر بذر 1.07 میلیمتر است. شکل بذر بصورت تخم مرغی یا واژ تخم مرغی، سطح شکمی برآمده است و دارای یک خط هشت مانند در نوك می باشد سطح پشتی دارای سه تا پنج خط قهوه ای بسیار تیره است نوك بذر لوبدار است. این بذور به رنگ قهوه ای تیره با یک خط شیب دار هشت مانند در نوك که در سطح شکمی قابل مشاهده تر می باشد، است. نوع میوه بذري زرین گیاه نیز فندقه است.

یکی از دستاوردهای نانو در درمان عفونت‌های بیمارستانی

عفونت‌های بیمارستانی از جمله عفونت‌هایی هستند که امروزه در مراکز درمانی میزان شیوع بالایی دارند. استفاده زیاد و نامناسب از آنتی بیوتیک‌های وسیع الطیف، مقاومت های آنتی بیوتیکی را افزایش داده‌ است. سنتز بیولوژیک نانوذره نقره با استفاده از عصاره زرین گیاه (Dracocephalum kotschyi) و بررسی اثرات ضدباکتریایی آن می باشد. در این مطالعه تجربی، نانوذرات نقره با استفاده از عصاره‌ گیاه D. kotschyi سنتز گردید و ساختار فیزیکی و شیمیایی آن با استفاده از طیف سنجی مرئی (UV-Vis)، پراش اشعه ایکس (XRD)، طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR)، میکروسکوپ الکترونی نگاره (SEM) و میکروسکوپ الکترونی نگاره (TEM) بررسی شد. در نهایت اثرات ضد باکتریایی نانو ذرات نقره سنتز شده بر روی سویه‌های استاندارد باکتریایی به دو روش انتشار دیسک و تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) انجام گرفت. نتایج نشان داد که قطر اندازه نانو ذرات‌ نقره سنتز شده 57/14 نانومتر بود و نتایج طیف سنجی مرئی، XRD و FTIR ساختار کریستالی نانوذره نقره را تایید کردند. همچنین نتایج تست ضدباکتریایی نشان دادد که باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا، کلبسیلا پنوموینه و لیستریا مونوسیتوژنز نسبت به غلظت 500 میکروگرم بر میلی لیتر حساس بودند. نتایج این مطالعه نتایج نشان دادند که نانو ذره‌ نقره‌ سنتز شده توسط گیاه D. kotschyi دارای پتانسیل ضد باکتریایی معناداری علیه پاتوژن‌های بیمارستانی است و می تواند به عنوان یکی از دستاوردهای نانو در درمان عفونت‌های بیمارستانی عمل کند


زرین گیاه با نام علمی (Dracocephalum kotschyi Boiss) گیاهی علفی، چندساله و اندمیک ایران از خانواده نعناع است. تحقیقات اخیر دارویی نشان داده است که فلاونوئید متوکسی موجود در قسمت‌‌های مختلف گیاه خاصیت ضدسرطانی دارد.

[rimg]http://www.aelaa.net/Ersaal/5/2/0002466_-.jpeg
[rimg]


منابع.

http://negah.irib.ir/media/show_video/27117 Golshani S, Karamkhani F, Mosef-Esfahani
HR and Abdollahi M. 2004. Antinociceptive effects of the essential Dracocephalum Kotschi in the mouse writing test. Journal of Pharmacy & Pharmaceutical Sciences. 7(1):76-79. اسعدی ع.م و خشنود یزدی م. 1389. بررسی نیازهای اکولوژیکی زرین گیاه در رویشگاه های
خراسان شمالی. همایش ملی گیاهان داروئی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری. ///

http://giahandarooyi.blogfa.com
http://www.pakanbazr.com
http://www.samaram.ir
http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1 ... 5.10643443
najm116
 
پست ها : 530
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 12, 2018 11:16 am

Re: خواص داروهاى الهي (معدني گياهي حيواني) از مبناى جزئي نگري

پستتوسط 00243473 » چهارشنبه ژوئن 24, 2020 2:55 pm

گیاه هزار پایی

گیاه هزار پایی

نام مشترک: Koelpinia

نام گیاه شناسی: Koelpinia linearis Pall. Koelpinia linearis

خانواده: Asteraceae (خانواده آفتابگردان)

مترادف: Lapsana koelpinia ، Rhagadiolus koelpinia
Koelpinia یک گیاه 5-35 سانتی متر است. انفرادی ساقه ، باریک ، شاخه ای از پایه ، خلط آور بدون مو یا نادر ، دارای برگ از راه دور. برگهای ساقه خطی تا باریک مانند ، طول 4/4 تا 5 سانتی متر ، عرض 1-5 میلی متر ، بدون مو یا تقریباً مشابه هستند. Synflorescence به طور گسترده مانند raceme مانند panicle مانند ، با 2-5 سر یا سر انفرادی است. گلهای سر دارای 5-9 گل است. دخالت در استوانه های آنتی بادی ، 5-7 میلی متر. نوک انگشتان موهای صاف یا نازک است. فیلیل های خارجی 2 یا 3 ، باریک مثلثی ، حدود 2 Z 0.5 میلی متر؛ ستون های داخلی 5 ، خطی با خط. گلها به رنگ زرد کمرنگ هستند ، و یا کمی بیش از حد ناخوشایند نیستند. غلافهای بذر قهوه ای ، قیچی شکل ، حدوداً 1 سانتی متر ، در زیر با ضد انعطاف پذیر و آپیکال با مهره های سوزن قلاب دار سفت و محکم است. Koelpinia در ارتفاعات 400-3600 متر در افغانستان ، NW هند ، کشمیر ، قزاقستان ، قرقیزستان ، پاکستان ، روسیه یافت می شود.
کاربردهای دارویی: درطب تبت از گیاه در معالجه بیماریهای لنفاوی (چو گاسر) ، اختلالات دستگاه گوارش ، گاز معده ، شکستگی استخوان و التهاب استفاده می شود.





Image




Image
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط 00243473 در چهارشنبه ژوئن 24, 2020 10:43 pm .
00243473
 
پست ها : 154
تاريخ عضويت: شنبه فبريه 01, 2020 8:21 pm

Re: خواص داروهاى الهي (معدني گياهي حيواني) از مبناى جزئي نگري

پستتوسط 00243473 » چهارشنبه ژوئن 24, 2020 2:57 pm

گیاه سانتولینا


سانتولینا( خانواده گل ستاره ای )


Santolina chamaecyparissus L.(Asteraceae)
بوته ای زینتی با برگهای خاکستری و گلهای زرد است که عموما برای دفع حشرات کاشته می شود .برگ آنبه منظور دفع بید به خانه آورده می شود(8) اسانس گیاه در عطر سازی کاربرد دارد (2) عصاره های گل ، برگ و ریشه علیه باکتری های گرم مثبت فعال اند (1)
مسکن ، ضد اسپاسم، باکتری کش ، هاضم ، قارچ کش ، قاعده آور ، محرک ، مقوی معده ، کرم کش ،و بهبود دهنده زخمهاست . در گذشته به عنوان درمان مار گزیدگی مدنظر بود
اعراب افشره گیاه رابه عنوان شوینده چشم مورد مصرف قرار می دادند . علاوه بر آن به عنوان کرم کش اطفال نبز استفاده می شود (2)
گل واجد 86/ درصد اسانس است که دارای توجن ، پینن ، فلاندرن،مپرسن، لیمونن، ..سیمول ، استون ، کریپتون ، فلاندرال منت -1-ان-4-ال- ، آلفا ترپینئول ،پاتولتین (6-متوکسی کوثر ستین ) لوتئولین ، اسید کافئیک اسید وانیلیک، اسید های اورتو وپارا کوماریک و کاتشین است . (33)، که این نتایج می تواند به یک نوع درمئه یا Artemisia نسبت داده شود . ریشه ایزومرهای سیس و ترانس 2-{4-(5-فورمیل -2-تینیل)بوت -3-این -1-انیل}-فوران دارد (33)رزین و تانن نیز گزارش شده اند.


Image
در کل 1 بار ویرایش شده. اخرین ویرایش توسط 00243473 در چهارشنبه ژوئن 24, 2020 10:45 pm .
00243473
 
پست ها : 154
تاريخ عضويت: شنبه فبريه 01, 2020 8:21 pm

Re: خواص داروهاى الهي (معدني گياهي حيواني) از مبناى جزئي نگري

پستتوسط 00243473 » چهارشنبه ژوئن 24, 2020 5:30 pm

علف خر a.xar
علف خر-گوش خر- گل گوش خر-گل خر
گل مغربی
Oenothera biennis
=O.lamarckiana
(تیره عشق)گل های قیفی شکل این گیاه هنگام غروب آفتاب باز شده و مدتی بهمان شکل می ماند بدین جهت آن را گل مغربی گفته آمد. ریشه و روغن دانه های این گیاه قابل مصرف غذائی و درمانی دارد.
En.evening primorse
Fr.onagre
Gr.nachtkerze


Image





Image
00243473
 
پست ها : 154
تاريخ عضويت: شنبه فبريه 01, 2020 8:21 pm

عدسک آبی

پستتوسط najm116 » شنبه نوامبر 20, 2021 12:26 am

عدسک آبی؛گیاه قرن بیست و یک
عدسک آبی (Duckweed) با نام علمی( Spirodela polyrhiza Schleider (Lemnaceae که به طور فراوان در کشورهای چین و کره سافت می شود یک گیاه آبی بوده که به علف اردک نیز گفته می‌شودیا علف هرز اردکی، گیاه سبز کوچکی از خانواده ی لمناسه است و به طور متراکمی در سطح آبها می روید و آب را همچون حصیری می پوشاند. در طبقهبندی ها، عدسک آبی متعلق به رده ی تک لپه ای ها و شامل چهار سرده (جنس) هستند: لِمنا، اسپیرودلا، ولفیا و ولفیِلا.
با توجه به توانایی زاد ولد سریع با مصرف مغذّیهای حل شده در آب، در شرایط بهینه (وجود مغذّی ها، آفتاب، پی اچ حدود خنثی، و دمای بیست تا سی درجه ی سانتیگراد)، زیست توده ی (بیوماس) آن طی دو یا سه روز، دو برابر میشود و می توان آن را برداشت کرد و در آفتاب خشکاند، بی آنکه هزینه، نیروی کار و تخصص زیادی لازم باشد.

برای رشد و تکثیر خود، نیازمند حجم عظیمی از مواد معدنی است و از اینرو تکامل آن در جهتی بوده است که بتواند به سرعت و قوت، مواد معدنی (و در صورت وجود، مواد آلی) را از آبی که در آن شناور است، جذب میکند. این مغذّیهای کانی و آلی، به بدنه ی گیاه (زیست توده) تبدیل میشوند. این باعث شده است که آن را یک «پمپ مغذی ها» بخوانند، که عناصری نظیر نیتروژن، فسفر، کلسیوم، سدیم، منیزیم، کربن و کلر را که پیوسته از زمینهای زراعی گرفته میشوند، به چرخه ی تولید بر می گرداند. ضمن اینکه با برداشت فسفات ها و نیتروژن (به ویژه آمونیاک) که هر دو از فراوانترین آلاینده ها در پساب عملیات کشاورزی می باشند و با افزایش جمعیت آدمها و نیاز به تراکم هر چه بیشتر دامها در مساحت های کوچک، در حال گسترش هستند، مسئله ی بزرگی را حل میکند.

عدسک آبی قادر است کلّ ذرات معلق، نیاز زیستی به اکسیژن و نیاز شیمیایى به اکسیژن در پساب را به طرز چشمگیری کاهش دهد.

زیست توده ی عدسک آبی که با عمل آوری آب حاصل میشود، خود باید از سطح آب جمع آوری شود؛ عدسک آبی که در فاضلاب ها و یا پسماند دامداری ها رشد یافته است، مسمومیت زا نیست و می تواند خوراکی برای ماهی و چهارپایان و یا کودی برای کشتزارها باشد. با این وجود برای اطمینان بیشتر، آنرا می توان مدت زمانی در آب پاکیزه نگهداری کرد و یا پس از خشکاندن، با اشعه ی فرابنفش و یا گاز ازون، ضد عفونی کرد.


عدسک آبی را به دلایل زیر، یکی از خوش آتیه ترین گیاهان در قرن بیست و یکم می دانند:

عملکرد بیش از سویا در تولید پروتئین، در مساحت مساوی برداشت ساده، نسبت به جلبک ها و دیگر روینده های آبزی

قابلیت تغذیه ی آبزیان، ماکیان و گاو؛ در جاهایی، عدسک آبی را کاملاً جایگزین سویا در تغذیه ی دام کرده اند (البته به دلیل فیبر زیاد آن، فراهمی زیستی پروتئین عدسک آبی اندکی کمتر از سویا است).توانایی تخلیص و متراکم سازی و پمپاژ معکوس مغذّیهای موجود در فاضلاب فراهم سازی غذا برای حیات وحش، به ویژه پرندگان تالاب زی امکان بهره گیری در پروژههای تَرسیب کربن (به تله انداختن رسوب دادن کربن و جلوگیری از انتشار آن به صورت گازهای گلخانه ای و گرم شدن زمین)بی نیاز ساختن مرغداران از حمل فضولات مرغی؛ با استخرها(لاگون)های عدسک آبی در مجاورت مرغداری می توان فضولات مرغی را (که دارای نیتروژن آمونیاکی و عناصر معدنی زیادی است) تبدیل کرد.

سوخت رسانی به منظور رشد سریع عدسک آبی، نیاز به مقدار قابل توجهی مواد مغذی دارد. عدسک آبی قادر است مواد معدنی را به سرعت از آبی که در آن شناور است برای رشد و تغذیه لازم خود جدا کند. عدسک قادر است مواد ارگانیک را جدا کند. این مواد ارگانیک و معدنی و مغذی تبدیل به ماده‌ای از گیاه می‌شوند که توده‌ی زنده را تشکیل می‌دهند. تحقیقات نشان داده است که عدسک ها در از بین بردن فسفات و نیتروژن و آمونیاک تبحر دارند.

سوخت رسانی به منظور رشد سریع عدسک آبی، نیاز به مقدار قابل توجهی مواد مغذی دارد. عدسک آبی قادر است مواد معدنی را به سرعت از آبی که در آن شناور است برای رشد و تغذیه لازم خود جدا کند. عدسک قادر است مواد ارگانیک را جدا کند. این مواد ارگانیک و معدنی و مغذی تبدیل به ماده‌ای از گیاه می‌شوند که توده‌ی زنده را تشکیل می‌دهند. تحقیقات نشان داده است که عدسک ها در از بین بردن فسفات و نیتروژن و آمونیاک تبحر دارند.

عملیات پاکسازی پساب و فاضلاب ناشی از کشاورزی نیاز به حذف مقادیر زیادی از فسفات و نیتروژن از آن دارد. این آفت در حال رشد، مشکل حادی را در اطراف جهان به وجود آورده است و دلیل آن هم استفاده روز افزون از کشاورزی مدرن و تجمع احشام در زمین‌های محدود است.

توده‌ی زنده عدسک آبی که در فرایند پاکسازی پساب شکل می‌گیرد، خودش باید از آب پاکسازی شده حذف شود. این عمل به صورت گرفتن سرباز یا گرفتن کف از آب انجام می‌شود. عدسک پرورش یافته در پساب و فاضلاب کشاورزی دارای مواد سمی نمی‌باشد و می‌توان از آن به عنوان تغذیه برای ماهی‌ها و یا چهارپایان و حتی به عنوان کود تقویتی در کشاورزی استفاده کرد. اگر قرار باشد عدسک‌ها به حیوانات داده شوند باید دوره‌ی پاکسازی در آب تمیز را بگذرانند تا از پاتوژن‌های موجود در آب پاک شوند.


به دلایل زیر عدسک یکی از امید بخش‌ترین گیاهان قرن بیست و یکم است:

1. پروتئین تولیدی عدسک در هر مترمربع بیشتر از دانه‌های سویا است.

2. کشت عدسک از جلبک ها و یا دیگر گیاهان آبزی آسان‌تر است.

3. عدسک را می‌توان به عنوان غذای ماهی، مرغ و خروس و گاو استفاده کرد.

4.. عدسک می‌تواند پساب را پاکسازی کند و باعث جمع‌آوری مواد مغذی موجود در آن شود.

5. عدسک می‌تواند به عنوان غذای حیوانات وحشی به خصوص مرغ دریایی باشد.



چگونه عدسک آبی را در استخر پرورش دهیم?

قدم اول: عدسک آبی را از مغازه‌های فروش ماهی و ملزومات ماهی و یا مزارع گیاهان آبزی می‌توان تهیه کرد، گونه‌ای را انتخاب کنید که در شرایط محیلی شما مقاومتر باشد.

قدم دوم: استخری با آفتاب مستقیم و جریان آب آرام و یا ثابت انتخاب کنید که از قبل در آن ماهی وجود داشته باشد، ترجیهاً ماهی قرمز و یا کپور.

قدم سوم: برای استقرار عدسک، سطلی را از آب استخر پر کنید، مطمئن شوید که در آن ماهی و یا حلزون وجود ندارد سپس عدسک را در آن شناور سازید، پس از مدتی می‌توانید سطل را در آب غوطه ور سازید، اطمینان حاصل کنید که ماهی‌ها نمی‌توانند توده عدسک را بخورند.

قدم چهارم: از آب استخر به میزانی به سطل اضافه کنید که حداقل نیمی از آن پر باشد، تکثیر عدسک چهار تا هفت روز به طول می‌انجامد.

قدم پنجم: زمانیکه توده عدسک سطح آب سطل را پوشاند با استفاده از تور ماهیگیری و یا ملاقه پلاستیکی به آرامی حجم عمده‌ای از آن را به استخر انتقال دهید. مقداری از گیاه عدسک را درون سطل باقی بگذارید تا در مواقعی که عدسک درون استخر توسط ماهی‌ها خورده شد از تکثیر آنها برای کشت مجدد استفاده کنید.

قدم ششم: پرورش عدسک در درون سطل و انتقال آن به استخر را تا زمانی که مقدار عدسک درون استخر به اندازه کافی شود، ادامه دهید
پژوهش انجام گرفته با هدف نشان دادن فعالیت‌های آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی این گیاه انجام گرفت. فعالیت آنتی اکسیدانی که بررسی شد با استفاده از 3 روش1,1-diphenyl-2-picryl hydrazyl (DPPH) و (TAC Total Antioxidant Capacity) وRP)Reducing Power ) انجام گرفت. محتوای فنولی با استفاده از روش فولین سیکالتو و با استاندارد گالیک اسید و برای فلاونوئید از استاندارد کوئرستین سنجیده شد. عصاره اتانولی عدسک آبی فعالیت آنتی اکسیدانی (50٪ مهار به میزان 27/92 میکروگرم برمیلی لیتر) در روش DPPH داشت. میزان بدست آمده در دو روش RP و TAC 91٪ و83/6٪ بود . همچنین نتایج نشان داد که عدسک آبی میزان متوسطی از توتال فنول و مقدار فلاونوئید قابل توجهی را دارا می‌باشد.

آلودگي فلزات سنگين يک مشکل موجود و در حال توسعه در جهان مي باشد. سرب، مس، کادميوم و نيکل از جمله بيش ترين آلودگي هاي عمومي هستند که در فاضلاب هاي صنعتي يافت مي شوند. هدف اصلي از اين تحقيق تعيين کارايي حذف فلزات سنگين سرب، کادميوم، نيکل و کروم از محيط هاي آبي با استفاده از گياه عدسک آبي (Lemna minor) مي باشد هم چنين در اين تحقيق اثر بازدارندگي اين فلزات سنگين بر رشد گياه نيز مورد بررسي قرار گرفته است. اين تحقيق يک طرح بنيادي-کاربردي بر اساس مطالعات تجربي است. در اين تحقيق محلول هاي فلزات سنگين با غلظت هاي 10 ميلي گرم بر ليتر ساخته شد. عدسک آبي به وزن هاي 0.8 گرم به ظروف حاوي 100 ميلي ليتر محلول افزوده شد. پس از زمان تماس 10 و 15 روز، مقدار فلزات سنگين باقي مانده در محلول توسط دستگاه ICP مدل ICP-OES اندازه گيري شد. هم چنين وزن عدسک آبي پس از طي اين زمان ها نيز اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که در زمان تماس 10 روز، راندمان حذف هر 4 فلز سنگين بيش تر از 15 روز است. بيش ترين راندمان حذف مربوط به سرب با 87.83 و کم ترين راندمان مربوط به کروم با 61.94 درصد است. پس از سرب بيش ترين حذف به ترتيب مربوط به کادميوم و نيکل بوده است. هم چنين اين تحقيق نشان داد که هر 4 فلز سنگين مذکور باعث کاهش رشد عدسک آبي مي شوند. اين کاهش رشد براي کروم بيش ترمي باشد. حذف فلزات سنگين با استفاده از عدسک آبي امکان پذير است. زمان ماند مناسب و نوع فلز از عوامل موثر در ميزان حذف مي باشد. در اين مطالعه بيش ترين ميزان حذف براي سرب و کم ترين درصد حذف مربوط به کروم مي باشد

امروزه یکی از مشکلات زیست­ محیطی فاضلاب‌های آبزی‌پروری وجود ترکیبات مغذی و همچنین فلزات سنگین در آنها می‌باشد و یکی از روش ­های زیستی برای حذف این آلاینده­ ها، گیاه پالایی است. در تحقیق حاضر، عدسک آبی کوچک (Lemna minor) از محیط طبیعی جمع­آوری و به آزمایشگاه منتقل و در ۴ تیمار آزمایشی با مساحت سطح پوشش متفاوت با ۳ تکرار، تیمار بندی شدند. پس از 15 روز دوره آزمایش، غلظت فلزات سنگین کادمیوم و سرب، همچنین غلظت نیترات و فسفات در تیمارها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش سطح پوشش عدسک آبی باعث کاهش غلظت کادمیوم و سرب و همچنین میزان نیترات و فسفات در تیمارهای آزمایشی پس از گذشت دوره آزمایش شد. همچنین این تحقیق نشان داد که هر دو فلز سرب و کادمیوم دارای اثر بازدارندگی رشد بر گیاه عدسک آبی هستند. بطوری که تیمار 20 میلی‌گرم در لیتر سرب کاهش رشد 84/11% و همچنین تیمار 30 میلی‌گرم در لیتر کادمیوم کاهش رشد 82/1% را در دارند. با توجه به نتایج حاصل از آزمایش و غلظت بازندارندگی رشد فلزات سنگین مورد مطالعه، می‌توان اینگونه نتیجه‌گیری کرد که گیاه عدسک آبی می‌تواند به عنوان یک گونه ارزشمند جهت گیاه پالایی فاضلاب‌هاب آبزی پروری در استخرهای آرامش و ماند فاضلاب قبل از ورود به منابع آبی مورد استفاده قرار گیرد.
najm116
 
پست ها : 530
تاريخ عضويت: چهارشنبه دسامبر 12, 2018 11:16 am

قبليبعدي

بازگشت به بصيرت آيات الهى


Aelaa.Net